Új privát üzeneted érkezett!

Hát én is ezen szoktam gondolkodni,hogy mit adjak majd rá? Mert mondjuk láttam már 56-os napozót is,tehát újszülöttre is elvileg lehetne adni,de én azért nem vetkőztetném le egy pár hétig. Én még azt sem tudom, hogy mondjuk milyen takarót vegyek neki?
Most lett kész az ágyneműgarnitúra amit varrattunk,és annak olyan jó puha pamut az anyaga;tépőzárral csinálta meg a varrónő, úgyhogy a takaróhuzatot lehet magában is használni,lehet,hogy azt fogom. Nem tudom, nekem a pici babákról mindig az jut eszembe,hogy ők mindíg fáznak!
A kórházban a gyerkőcre is adnak ruhát míg ben t vagyunk,vagy neki vinni kell? Vagy csak azt amiben hazahozzuk?
Edina,neked szülés után mennyire volt erős vérzésed? Mert most vettem egy Anyák lapját,amiben van egy cikk,hogy miket kell vinni a kórházba,és azt írja,hogy a lehető legnagyobb méretű betét kell, pár nap múlva "már" elég az éjszakai is!! Vegyek rögtön magamnak is pelenkát?Kép

KépKép
editmaci
 
 


Ne vigyél a gyereknek ruhát, a kórházi förmedvényt kll nekik is hordani amíg bent vagytok. Miután elrakni nem nagyon tudod, "hazajövőset" se vigyél neki, majd visz be a férjed, ha megy értetek. Én a saját ruhámat is hazaküldtem Sanyival, mert csak egy kis éjjeliszekrény van...Egy jó tanács: célszerű kikészíteni neki, hog ymit hozzon be, mert amikor én feltettem a kérdést a leendő apának, közölte: hát tipegőt meg az anorákot. Az, hogy kombidressz meg sapka is kell, az eszébe se jutott. Kép. Ja, és nekem nem hozott kabátot. Kép.
A kismamagatyómat hozattam be vele, de azt meg fognom kellett, mert csúszott le rólam. Nektek talán kismamaruhákkal egyszerűbb lesz. Kép.
A vérzés az első időben kb. olyan erős, mint egy erős menstruáció. Én az éjszakai Allways-zel el voltam, napi 2-3 darabbal. Vettem sima Allwayst először, aztán én is olvastam, hogy kevés lesz, vettem az éjszakait, és valami internetes fórum javaslatára a végén Tenát...De a Tena nem tetszett, mert nem szárnyas. De mondom, nekem az éjjeli Allways elég volt. De a kórházban is adnak valami zöld förmedvényt, az elég nagy.
Amúgy én sima textilbugyikat vittem, de volt aki vette ezt az eldobhatót (a Corában láttam, ott ahol a melltartóbetétek vannak). Nekem vagy 2 hétig volt erős, utána még vagy 3-ig elég volt a tisztasági betét is, mert csak "koszolt" már. Ja, és ha már itt tartunk: ma újra nagylány lettemKép. Azt hittem vagy egy fél évig megúszom, erre 2 hónap után megjött a vérzésem...Kép.

KépKép
pedina
 
 


Elég hamar megjött!Kép Pedig én is nagyon jól elvagyok "nélküle",remélem nekem nem jön meg legalább egy fél évig!Kép
Szegény gyerekek! Életük első napjaiban azokban a ronda kórházi ruhákban! Bár gondolom a hálóingek amik nekünk adnak azok is nagyon izgalmasan nézhetnek ki!Kép
Akkor veszek éjszakait én is azért azok elég nagyok! Emlékszem egyszer vettem olyat amikor kollégista voltam még,és nem tudtam aludni,mert ha előre húztam a köldökömig ért,ha meg hátra,akkor meg a hátam közepéig.Kép

KépKép
editmaci
 
 

 
 

Igen!! Az az a modellKép. A kórházi babaruha tényleg szörnyű...Amúgy mi fogadásokat kötöttünk a szobában mindig (én az 5 ágyasban voltam, jó buli volt), hogy aznap kinek lesz a legtöbb gomb a hálóingén. Kép.

KépKép
pedina
 
 


N ézzétek milyen ügyes!
Ma két hónaposKép.Kép

KépKép
pedina
 
 


Na, erre is jó a fátyol az esküvő után. Amúgy én a kocsit szoktam vele letakarni, ha Lili az erkélyen alszik, hogy ne szálljon rá légy...
KépKépKép

KépKép
pedina
 
 


Olyan aranyos, nem lehet vele betelni!KépA képeket nézegetve hihetetlen,hogy még csak két hónapos!

KépKép
editmaci
 
 


Úgy látom a 3. kép kicsúszott. Oldalra kell kicsit húzni a csúszkát, mert 3 kép van....

KépKép
pedina
 
 


Voltam ma a Brendonban,kuponnal vettem egy csomag egyszer használatos bugyit. Fúj,nagyon borzasztóan néznek ki, nem is venném fel őket többször,dehát a célnak végülis megfelel,legalább arra a pár napra amíg bent leszek!
Vagy egy hete megint kezd rámtörni a rosszalvás.ma éjszaka is olyan gyakran felébredtem,csak forgolódtam,nem tudtam magammal mit kezdeni.Mondjuk nem olyan vészes mint a terhesség elején,(akkor órákat vírrasztottam Kép)csak olyan fáradt vagyok napközben,mert reggel nagyon korán kelek!
Nézegettem a DM-ben a tejelválsztó teákat.Hát van az olcsó a Herbáriás,utána a következő kategória már 700-800 ft.között van, a Milupa meg majnem 900 ft,de ahogy azt te is írtad Edina,csak vitaminok vannak benne.Olyan mint az Elevit.

KépKép
editmaci
 
 


Edit, ez csak rosszabb lesz. Én a 9. hónapban kívülről fújtam a Hallmark és a Viasat műsorát, mert hajnalban csak az van. Aludj napközben is. Én délutánonként a végén már tök jókat szunyókáltam: horkolós, nyálfolyós nőieseket.Állandóan ébren voltam.
Lili nem kapott szurit a múlt heti betegség miatt, majd jövő héten.
Én most a következő módszerrel serkentek, mivel Lili egyre többet eszik: szoptatás, fejés ezerrel, alkoholmentes sör (utálom), napi fél liter tej (fele kávéban reggel) és 3-4 liter ásványvíz.

KépKép
pedina
 
 


Edina,minden elismerésem a tiéd! Ha én ennyit innék egy nap,szerintem simán beköltözhetnék a wc-be!Kép Mondjuk én a terhesség előtt is elég pisilős voltam, ami ugye most fokozódott is!
Tegnap délután elaludtam a tévé előtt,nem sokat ,csak egy órát,de olyan jól esett, úgyhogy tényleg fogok napközben is pihizni.Kép

KépKép
editmaci
 
 


Edina! Azokat a kegyszereket amiket a babaápoláshoz kell használni(olaj,fürdető,stb),azokat felírják a kórházban vagy be kell őket előre szerezni?
Ti még a gyógyszertári készítményeket használjátok?

KépKép
editmaci
 
 


A kórházban semmit nem írnak fel, menj el előtte a gyerekdokihoz (körzetit tudja a védőnő, ha másikat választottatok, akkor oda), és írasd fel. De jobb helyen hozza a védőnő a recepteket előre. Nálunk Sanyi aznap ment érte, amikor hazajöttünk.
Mi mindenből gyógyszertárit használunk, ezt javasolta dokinéni egy éves korig.
Lili szopja a maci lábát. 2 órája evett, szerintem csak szórakozik....Kép
Mikorra vagy kiírva, Edit? Krisztinek mennyi van? Bő egy hónap, ugye?

KépKép
pedina
 
 


Egek, nemsokára szültök! Drukkoljatok, Emmabenedek készül, de semmi hőmérő, LH, pg53, csak természetesen! Hiszem, hogy a "kényszermegoldások" egyelőre feleslegesek... Ja, gyertya van. Ne röhögjetek!
Puszi.
vbea
 
 


Július 22-re vagyok kiírva,most vagyok 28 hetes.Krisztinek nem sok lehet,szerintem ők olyan június közepe felé várják!
Holnap ballagásra megyünkKép,gondoltam ma veszek a városba valami szép felsőt. Ki is néztem egy kis aranyosat,hát 8990 ft volt.Nem vettem meg.mert azért ezt egy kicsit soknak találtam.Ráadásul olyanok voltak amik nem is nagyon tetszettek.Volt egy aminek jó volt az anyaga meg a szabása is,de olyan hatalmas rózsaszín virágok voltak rajta,hogy azt én soha nem venném fel.Végülis egy fehér,tök egyszerű felsőt vettem.Nem igazán alkalmi,de egy ballagásra megteszi!KépVolt még egy jó felső,de azt csak nadrággal együtt adták,16.000 ft-ért!
Hihetetlen milyen árak vannak!
Na,arra kiváncsi vagyok,hogy a mi védőnőnk mennyire lesz aktív,és hozza előre a recepteket! Szerintem úgy kell majd utána mászkálnunk!Kép

Egyébként mi sem hőmérőztünk,miután egy hétig mindennap mást mértem, semmi viszonyítási alapom nem volt.Egyedül a kispárnát használtuk!Kép Kép Kép

KépKép
editmaci
 
 


Félórája beírtam egy szöveget,most meg már nincs itt!Kép Néha olyan béna ez az oldal!

KépKép
editmaci
 
 


Lassan készülődünk a ballagásra,most egy kis lustaság jött rám,majd csak magamhoz térek!
Jó hétvégét mindenkinek! Kép Kép Kép

KépKép
editmaci
 
 


Sziasztok!
Igen, jún. közepe a megcélzott idő (35. hétbe léptem), de nagyon úgy érzem, hogy hamarabb kibújik Bülbencske. Kép Egyre gyakrabban vannak jóslófájásaim, össze bírnék esni olyankor. Valamelyik nap a városban jött rám, azt hittem ott a helyszínen megszülök, de szerencsére néhány perc alatt elmúlt. Természetesen be kellett mennem vásárolni anyáknapjára, meg kulcsokat másoltatni. Közben néztem babakocsit. Na olyat nem veszünk, amilyet én szeretnék, mert potom 130000Ft. Annyit a kocsi + bútor kombinációra szántunk...

Jó, hogy írtatok a betétről, mert ezt már én is fontolgattam, hogy mit kéne venni.

Na pusszantás!!!

16-án szorítsatok nagyon!!! (nyelvvizsga)

Kriszti

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Kittina,

Az én álmom a Graco Quattro Tour Deluxe TSB (leírom már, ha ennyire megtanultam), potom 110-ért. Aztán rájöttünk, hogy az amúgy sem nagy autónkba nem fér be, meg minek "terepbabakocsi" Bp-re stb. Úgyhogy nem véletlenül újabb nagy szerelem a Pierre Cardin. Kérdezz utána! Tudnak róla mesélni, igaz, Edi?Kép Szerintem engem majd úgy kell elrángatni a bababoltból, hogy a 6hetes uh képet szorongatva ne akarjak rögtön babakocsit venni... Én nem tudom, a rögeszmémmé vált.
Vagy még mindig 3kerekű járgány a szerelem?Kép Drukkolok ám! Nem biztos, hogy Zsombi kibújik hamarabb... Olyan hihetetlen gyorsan elment az idő csajos!
Mi dolgozunkKép Többet, mint szoktunk - volt. Legalább férj örül az aktivitásnak. És hát gyertya, most mit szégyelljek rajta?Kép
vbea
 
 


Szia!!!

Igen, a háromkerekű a nagy szerelem, de lehet, hogy le kell mondani róla. Nagyon drága. Bár a holnapi bababörzében még bízom egy kicsit, hátha... Remélem, hogy megtartják a börzét, mert még a rendezvényszervező sem hallotta, hogy lenne. Izgi lesz. Remélem azért lesz valami. KépKép
Itt tartunk most: Kép

KépKép
KépKép
anittik
 
 


A "dolgozunk rajta" témához: Mi nem nagyon görcsöltünk rá, mert akkor tuti nem sikerül ilyen könnyen. Én csak tartogattam a kincseimet, hason fekve töltöttem el néhány percet összebújás után. Ezt tanácsolták a hátrahajlott méhem miatt. Kép

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Ehhez képest nagyon hamar összejött! Mi is arra ügyelünk, hogy ne "gyerekgyártás" legyen, hanem összebújás, amikor csak KEDVÜNK VAN. Ha nincs, akkor nem. Mondhatnám úgy is, hogy egy kicsit kiegyensúlyozottabb a házaséletünk. Szóval most még csak az áldásos részét élvezzük. Remélem, soha nem lesz "gyerekgyártási rutin". Majd meglátjuk. Addig gyertyázom. Bár ez elég vicces, mert mindig elborulok.
Szorítok azért a 3kerekűhöz. Top ridert nézted már? Azok nem annyira drágák.
Hogy álltok csajok a babakelengyével?
vbea
 
 


Babakelengye? mi az? KépKépKép Van kábé 5 ruhája Zsombinak... Kép

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Kép Kép Kép Nem csinálod rosszul! Nagyik nem pörögnek még kelengye-ügyben? Nekem ez az egyik félelmem. Tuti, hogy szegény Emmabenedeknek lesz 25 db rugija, de nem lesz hálózsákja. Úgyhogy mindent meg kell beszélnem mindenkivel... Bár tökéletesen megértem a vásárlási lázat, amikor az ember bababoltokba járKép
vbea
 
 


Én nem vagyok valami türelmes babakelengye ügyben.Nekünk már majdnem minden megvan,rengeteg ruhát beszereztünk már,igaz nem csak a legkisebb méretekből!Kép Úgy szeretek a szobába is bemászkálni,amióta be van rendezve!
Csütörtökön megyek uh.-ra,már úgy várom, rég láttam a picit! Remélem valamit tudnak majd már mondani a nemével kapcsolatban is!Kép

Edina,hogy telt az első Anyák napja? Kép

KépKép
editmaci
 
 


Írtam nektek egy tök hosszút, képpel... hová lett?! Délben...Most fürdetés van, de majd ígérem, beszámolok.

KépKép
pedina
 
 


Edina,ha képet akarok feltölteni,akkor kell kicsinyíteni?Mert így elmentve a gépen elég nagy méretűek. Kép
A múltkor én is úgy jártam, hogy elküldtem a szöveget,mire legközelebb beléptem nem volt sehol.Kép ,aztán mire beírtam,hogy nincs meg,megint itt volt a helyén.Kép
A héten el kellenen intéznem a szemészetet,de olyan lusta vagyok hozzá.Kép

KépKép
editmaci
 
 


Na, tessék, pedig mindenkinek boldog anyák napját kívántam. Így utólag is. Ti is mamik vagytok már. Eni is, de még csak lélekben. Kép.
Lili egy tündérmanó, pár napja rengeteget nevet és gügyög. Ma reggel 5 kiló 80 volt ruhában, és végre le is mértem: 64 centi. 54-gyel született.
Edit! Kicsinyteni kell a képeket. Ha van Picture Manegered, akkor azzal én a weblap-méretre szoktam.
Szóval anyák napjára kaptam virágot, apával vetette még meg Lili. Kép.De ő meg egész nap egy gügyögő mosolycsomag volt. Rámosolygok, és azonnal mosolyog vissza, de olyan teliszájas, nem csak éppen elhúzza a száját. Kép. Ma éjjel már megint csak egyszer kelt fel, bár a reggelt fél hatra tette...Na, megjött apánk, megyünk sétálni.
Kriszti, szorítok.
Eni, támaszd a lábad a falhoz, akkor nem dőlsz el. Kép.
Kép

KépKép
pedina
 
 


Hello, újra németóra, de ez már az utolsó. Aztán jövő kedd...
Na mindegy. Ma voltunk a papás felkészítés második fordulóján, szülőszoba, vajúdó, pihenő és gyermekágyas osztály. Szegény Zoli a szülőszobán nagyon rosszul lett, elsápadt, kiverte a víz. Zsombi pedig produkált egy jó kis jóslófájást. Mondtam is Zolinak, hogy lehet, én már nem megyek innen haza KépKép Már kényszerképzeteim voltak, hogy csorog a magzatvíz, de otthon már nem volt semmi probléma. KépKülönben már megbeszéltem ezzel az ifjú úrral, hogy akkor jöjjön, amikor jönnie kell, de lehetőleg még ne.Kép
Most megyek.

Puszi: Kriszti

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Edina, a Megyeiben van szülésfelkészítő tanfolyam? Én még nem hallottam róla! Lehet,hogy jó lenne egyszer elmenni.Kép Bár nekem még senki nem mondta,hogy itt lenne ilyen.Kép

Kriszti! Zoli biztos összeszedi magát a nagy napon,mert azt hallottam,hogy nagyon ritkán szoktak a kispapák rosszul lenni, bár mindenki arra készül.
Mondjuk nem tudom,hogy Imi hogy fog viselkedni,mikor egy vérvételre is készült két hétig.A terhesség elején még nem voltbiztos,hogy papás szülés lesz,de most a nagyon elszánt időszakban vagyunk,hogy ő mindenképp ott lesz. Én nem akarom erőltetni,majd ő dönt,hogy mit szeretne!Kép(Úgyis bejön,én tudom előreKép Kép Kép)
A németedhez sok sikert!Kép

KépKép
editmaci
 
 


Sziasztok Mamik!
Igen, csatlakozom Edihez, Boldog anyáknapját!Kép Legyen minden nap öröm a pici babátokkal. Látjátok Lilit? Azt hiszem, elég ösztönző és önbizalomnövelő tény. Ahhoz, hogy lélekben készülök. A múlt hónapban 35 napra jött (mindig tök pontos 27-28 ciklusaim voltak előtte) meg iszonyatos görcsök közepette és két napig tartott. Szerintetek mihez igazítsam a cilusomat? Amúgy a természet csak tréfál velem, biztos azt akarja, amit ti is sulykoltok, hogy ne számolgassakKép Már nem is tudom követni. Viszont ma ember azzal fogadott a munkahelye előtt (minden nap megyek érte), hogy az egyik kollégája minden előzetes beszélgetés nélkül annyit mondott: "István, te nemsokára apa leszel. Én ezt megérzem." A vicc az, hogy István SENKINEK nem beszélt arról, hogy készülünk nagyon a babára. Ez milyen?Kép
Ma nem gyertyázok, mert leszapa maga alatt van. Megfenyegették, mert magas a cukra. Most szigorú diéta egy hónapig... Egek!
Kriszti! Nagyon drukkolok. Legyetek jók.
vbea
 
 


Születés hete rendezvénysorozat van országszerte. Edit, szerintem nézz be a kórházba, hátha "nyílt nap" van. Én gondolkozom azon, hogy az általam kiválasztott Kútvölgyibe ellátogatok. Egyik kolléga-barátnőm, aki eddig nagyon ellenkezett minden gyerekkel kapcsolatos dolog ellen, azt mondta, ő is eljönne velem. Azt hittem, leszédülök. Továbbá egy régebbi barátnőm is telefonált pénteken. Õ, akiről azt hittem, a pasik sem fogják soha érdekelni, mit mondott? Hogy anya szeretne lenni... Gyerekek, valami van a levegőben. Maradok köztetek, hátha elkezd nőni a pocakom. Amúgy nő. Nem hiszitek el, de nő, ember nem győz csodálkozni, hogy ez meg mitől... Ez pszichés készülődés. Na. Pusz.
vbea
 
 


Alszik a gyerekem, megy a mosógépem, írok egy gyorsat Kép.
Edit! Én nem tudok szülésfelkészítő tanfolyamról, de a megyeiben elég futószalag a sztori sok orvosnál, nem igazán érdekli őket a "születés élménye". Bár, amikor én szültem nagyon dömping volt.
Az uramnak mai napig élmény a szülés, mondjuk ő előzetesen nem is a szülőszobától félt, hanem attól, hogy itthon rosszul leszek, nem bírok lemenni, nem érünk be, stb. Az elején nem jöhetett be vagy 2 óra hosszáig, amíg előkészítettek, addig is szar volt neki, úgyhogy azt mondta, hogy ha nem is akart volna bejönni, abban a pillanatban eldöntötte olna, hogy mégis, mert kint lenni a "tudatlanságban" sokkal rosszabb. Szerintem erőltetni nem szabad, de nekem nagyon jó volt, hogy nem voltam egyedül. Egyébként arra az én dokimfigyelt, hogy túl sok riasztót ne lásson, és be is vonta kezdettől a dolgokba: fogta a lábam, állítgatta az ágyat, itatott stb.
Sanyi is diétázik, neki a trigliceridja magas. Úgyhogy ha disznóhúst látok nála, mindig közlöm Lilivel, hogy : apa árvát akar belőled csinálni Kép. Bocsi lányok, ennyire futotta, felkelt a csajom. Ma megyünk szurira Kép. Anyának nagyon fog fájni Kép.

KépKép
pedina
 
 


Lili egy hős volt a szurinál. Amikor épp szúrták, akkor picit hüppögött, de rögtön utána már mosolygott a doktornénire, úgyhogy még barátokKép. Hazafelé aludt egyet, után viháncolt egy sort. Volt egy kis nyüglődés, de szopi után már alszik is. KApott egy fél kúpot, ami nem tudom miért kellett, mert állítólag ettől a szuritól nem lázasodnak be. Meglátjuk mennyit alszik majd. Amúgy pár napja egykor meg fél hatkor kel fel. De este 7-kor eszik utoljára..
Édes volt, egy egyévesforma kisfiú nagyon üvöltött, már amérlegeléstől is (ő már emlékszik a szurikra, biztos), Lili meg tátott szájjal nézte őt, meg engem tök tanácstalanul, és gyakorlatilag rávolt írva az arcára, hogy "most ennek mi baja?" Kép. Lili húzná fel magát ülésbe, a dokinő mutatta, hogy meg kel fogni az alkarját, hogy nehogy megrántsam a csuklóját, és segíthetek neki. Amúgy Lili ölben tartja a fejét hason is, de utál hason feküdni, és hanyatt fekve emelgeti a csípőjét, meg lökdösi magát hátrafelé, forgás az még max. hanyattfekvésből oldalra, de az inkább csak véletlen.Kép.
Eni! Mondtam neked, nem, hogy én a terhesség előtt "megseggesedtem"? Bettike nekem is azt mondta erre, hogy készül a szervezetem. Kép. Voltál a Születés Hetén? Ill. még mindig van, nem? Anyák napján szokott kezdődni, és onna egy hét. Na majd megnézem honlapjukon.
Ma azt álmodtam, hogy Lili mellé van egy nagyobb fiam is, és Olivérnek hívják. Kép. Sanyi nem akar Olivért, de már Bálintot se, úgyhogy a következő projekt neve:Áronnelli. Kép. Én a Nelliért nem vagyok oda, bár Lili esetében is szóba jött, de a Lili meg a Nelli olyan egyforma...Persze ezzel még vagy 2 évet várunk. Szeretném, ha vagy 3 év lenne köztük. Több nem nagyon, mert már 30 múltam...

KépKép
pedina
 
 


Ma éjszaka megint nem sokat aludtam,mert olyan rosszat álmodtam.Kép Idő előtt beindult a szülés,és amikor indulni akartunk semmi nem volt összekészítve,csak kapkodtunk ide-oda. De nem is ez volt a rossz,hanem amikor felébredtem,és belegondoltam, hogy mi van ha tényleg idő előtt kezdődik el!? ezen annyira feltúrbóztam magam,hogy vagy két órán keresztűl szenvedtem.Kép
Viszont volt benne egy jó rész is. Látam magam,ahogy öltöztetem,pelenkázom a gyerekünket(azt persze nem,hogy fiú v.lány!),és nagyon jó érzés volt,és olyan szép pici baba volt!Kép

Edina,te adsz Lilire terpeszbetétes pelnkagatyót? Kell azt egyáltalán rögtön az elején?Mert úgy tudom, hogy csípőficamra cak később vizsgálják őket! Anyu kérdezte hétvégén, hogy vettem e már,de én nem tudom,hogy mostanság mikor kell elkezdeni használni,ha egyáltalán kell!

KépKép
editmaci
 
 


Kezdettől fogva javasolják, de én Lilire nem adom rá. Kép. 3 és 4 hónapos kora között kell menni szűrésre, ha ott sem találnak semmit, akkor is javasolják. Kép. Ez olyan standard...Nekem a dokinéni mindig mutatja, hogy Lilinek még a ráncai is egyformák, "de azért csak adjuk rá, anyuka". Egyszer ráadtam, láttam, hogy utálja, levettem. Kép. De aki első pillanattól adja rá, annak jól bírja a babája. Szoktam máshol is fórumozni, és az ország egyes területein 6 hetesen mennek szűrésre a babák, máshol nem is szűrik, de szinte csak itt Bordodban ragaszkodnak ehhez a hülye betétes pelushoz, máshol inkább gyógytornára küldik, ha TÉNYLEG van gond...
Ja, és a dokinéni szerint Lilinek jön a foga!!!!

KépKép
pedina
 
 


Meg volt délelőtt az uh. A kérdésemre,hogy fiú vagy lány,megint a szokásos válszt kaptam:"most pont nem úgy fekszik,hogy látni lehetne"Kép egy kicsit szomorú lettem, mert már délután nagy vásárlásra készültem, de a lényeg,hogy mindent rendben találtak. tudjátok mennyi már a súlya? 1910gr.Kép Hihetetlen,amikor legutóbb voltunk,még 400 gr.sem volt.
A doki mondta is,hogy nagy baba lesz.(Mondjuk ez az egy amire magamtól is rájöttem).Ja,meg,hogy a nagyobb babákkal kevesebb gond szokott lenni,csak megszülni nehezebb őket! Köszi,most jól megnyugtatott!Kép
Az uh-ban most meglepően kevesen voltak,alíg egy félórát kellett csak várni!

KépKép
editmaci
 
 


na Edit, ez baromijóóó, hajrá! tényleg hatalmas! ne ijedj meg, ha "nagyon nagy"...
nekem jellegzetes pms tüneteim vannak, de jó hír, hogy a régi, beállt ciklusom szerint most kellett volna megjönnie, de semmi eddig. drukkolok.
vbea
 
 


Drukkolok én is nagyon!!!Kép Kép Kép

KépKép
editmaci
 
 


Jó reggelt!
Csajoskám 6-kor ébresztett, de peluscsere után azóta is játszik, nem éhes. Pedig 2-kor kajált. Kép. Edit, menni idősek vagytok? Csak viszonyításképp:Lili 29 hetesen volt 1274, 35 hetesen 2533 gr...Kép. És még most kezd igazán nőni. Kép. Tényleg igaz, hogy a nyagobb babák most kicsit kényelmetlenebbek, meg nehezebb szülés, de kisebb esély a bajokra. Bár Lili sem volt éppen kicsi. Na, most viszont éhes. Megyek, nehogy lefogyjon itt nekem Kép.

KépKép
pedina
 
 


Most vagyok 29 hetes. Cipekedhetek majd a nagy melegben! Igazából most kezdem érezni,a terhesség szó jelentését.Napközben itthon tök jól elvagyok,de ha megyünk valahová,vagy ha nem pihenenk napközben akkor nagyon eltudok fáradni, és akkor már nagyon nehéznek érzem a hasam.A múlthéten a ballagás után is már olyan jó volt hazajönni, pedig hát csak autóval mentünk,ültünk az étteremben, utána a ballagáson is, de olyan jól esett itthon lefeküdni utána.
Most a héten szinte minden nap alszom délben 1-1,5 órát,és egyáltalán nem zavar az esti elalvásban!KépPersze mindíg felébredek éjszaka, de az csak a pisilés miatt van.Kép Tegnap a kórházban is jól elfáradtam,és most kezdenek csak sűrűsödni a dolgok! Cziákyhoz is mostmár 3 hetente kell menni,tanácsadásra is már három hétre hívtak vissza!
Egyébként tegnap Cziáky megemlítette a császárt mint lehetőséget! Erre még nem is gondoltam a terhesség alatt,mindíg a spontán szülésre készültem!Kép Persze nem 100 %-ra ,csak mondta,hogyha nagy lesz a baba,akkor benne van ez is pakliban.

Edina te szedtél Elevitet vagy valami más vitamint? Mert nekem eddig naponta kellett szedni az Elevitet,de most,hogy sok zöldséget,friss gyümölcsöt eszem néha kiszoktam hagyni, mert úgy gondolom a természetes vitaminok csak jobbak,mint a gyógyszer, együtt meg már soknak találom!

KépKép
editmaci
 
 


Tudjátok mit vettem még észre magamon mostanság? Hogy olyan ügyetlen lettem, de lehet,hogy inkább figyelmetlen.Sok mindent leejtek,mellé rakok( szerencsére nem a törékeny dolgokat,de Imi már szinte sírva fakad amikor a távirányító kb.tizedszer esik ki a kezemből!Kép)
Lehet,hogy azért,mert az agyam állandóan a szülésen meg a gyereken jár? KépVagy a fáradtság miatt?
Szegény férjecskémnek valamelyik nap majdnem beleállítottam egy kést a lábába,mert elbambultam,és kiesett a kezemből!Kép

KépKép
editmaci
 
 


Sziasztok!

Megvolt az első nst vizsgálat ma. Persze Bülbencs szunyókált, úgyhogy lépcsőzhettem 10 perc után, hogy felkeljen. KépKép Az sem segített sokat, de már én sem hagytam magam, elkezdtem böködni, meg szúrkálni, hogy mostmár ébresztő. Hát produkált valami mocorgás félét, amivel megelégedtek. Mikor kimentem, hogy várjam a dokimat, rögtön nekikezdett a randalírozásnak. Kis csibész!
Jövő héten nst, és mennem kell áramlásos UH-ra is.

Edit, nekem még sosem becsültek súlyt. Asszem mostmár nem is fognak. De a méretei alapján nem lesz kicsi, minden értéke a maximumnál van, vagy felette. Kép

Pussz: Kriszti

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Edit! Ugyanezeket csináltam én is, gyakorlatilag egy teljes pohárkészletet amortizáltam le az utolsó két hónapban, de volt a repertoáromban teli üveg majonéz és egy üveg cékla is. Kép. Én nem szedtem semmi vitamint, az az elvem, hogy felesleges a gyereket 9 hónapig egy megemelkedett vitaminszinthez hozzászoktatni, mert utána ha nem kapja meg, akkor minden baja lesz. Vasat, meg D-vitamint szedtem, Lili most D-vitamint, C-vitamit kap naponta, meg K-vitamin hetente. De a magzatvédő vitaminok miatt vannak állítólag nagyobb súlyú babák, nekem elég volt az enyém.
Császárról szerintem kell beszélni ilyen súlyú babánál, bízunk benne, hogy nem kerül rá sor, de ha mégis, akkor legalább nem nagyjából tudod, hogy mire számíthatsz, és nem ijedsz meg. Én is sima szülésre készültem, de az előzmények miatt benne volt s császár lehetősége is, aztán 13. órában szinte megkönnyebbültem, mikor a doki mondta, hogy ez mégiscsak császár lesz. Ha van kérdésed, szívesen válaszolok. Kb. ugyanannyit látod a babát, mint sima szülésnél, mert itt is-ott is megmutatják és elviszik. Kép.
Kriszti! NST előtt igyál narancslevet, vagy valami citrusfélét. Én se akartam elhinni, de tényleg hatásos. Lili mindig pörgött tőle. Meg én is bökdöstem néha. Kép.
Na, megyek, mert fürdés van, velünk minden o.k.
E.

KépKép
pedina
 
 


Sziasztok!
Ma voltam megint tanácsadáson,szokás szerint nem volt valami nagy élményKép,de siettek,mert egy dokinő volt két rendelésen.
Nagyon nehezen viselem ezt a meleget,nem is szívesen mozdulok ki a házból! Mi lesz,ha még vagy 15-20 fokkal melegebb lesz!
Lili,hogy van? Jók nagyon a képek amiket küldtél róla. Már olyan nagy!Kép

KépKép
editmaci
 
 


Lili tegnap délután marha nyűgös volt, de ilyen is kell.MOst fél 7-kor kelt, kaja, trotyi, egy órája meg megint alszik. Kép. Valami középutas megoldás kellene. A volt esküvő.hu-s Bettiék a Szentpéteri kapuban laknak? Mi a Pozsonyi úton lakunk, és a héten már másodszor láttam szerintem a férjét (egy gimibe jártam vele, azért ismerem meg Kép). Õ megszült már, nem tudtok róla? (Hátha lenne kivel sétáznom itt a környéken, idegent csak nem szólítok le Kép.)Amúgy tényleg nézzetek szét sétálótárs ügyben, nagyon monoton tud ám lenni a napi x óra, amikor már minden repedést ismersz az utcán. Úgy legalább van kivel beszélgetni.
Ez az idő engem is kiakaszt, Lili folyton izzad, mert nem tudom rendesen felöltöztetni...Kép. Nyáriba még nem merem...

KépKép
pedina
 
 


Hú,kicsit nehezen ment a bejelentkezés,miért kellett ezt így megbonyolítani? :x Majdnem három napig nem volt internetünk sem,állítólag valami központi hiba volt a Chellónál.

Mostanában olyan gyakran ébredek úgy,hogy szét van zsibbadva az egész kezem,de sajna nemtudok úgy aludni,hogyha a kezemet nem teszem a fejem alá. :lol: Ma reggelre még a fülemet is úgy elaludtam,hogy azt hittem letört egy darab belőle. :D
Valamit tegnap akartam tőled Edina kérdezni,de már nem tudom mit! Na,mindegy majd eszembe jut ha kijelentkezem.
Tegnap délután kiderült,hogy van egy másik kismama is az emeleten,igaz ő csak októberre van kiírva, de legalább nem kell majd egyedül sétálnom,meg játszótérre járnom! :lol: Bettiékről én egyébként nem tudok semmit,azt sem tudom mikorra volt kiírva.
Azt mondjuk nem csodálom,hogy Lilire nem tudsz mit adni,mert én még magamat sem tudom rendesen felöltöztetni.Főleg úgy,hogy amikor elindulok valahová süt a nap,visszafelé meg szakad az eső. :cry:
editmaci
 
 


Mondjuk nekem jobban tetszett a változtatás előtti fórum.[color=red]
editmaci
 
 


Kapja be, de nehéz volt!
Abszolt nem úgy engedett be, ahogy eddig... :twisted:
Így jobb lesz? Lilim 2 napja délelőttönként nagyokat alszik... :lol:
Én is sűrűn keltem a végefelé már. Sőt, volt olyan, hogy vissza sem tudtam aludni, és fél éjszaka tévéztem. :x
De most nagyon jól alszom... :P
pedina
 
 


Hello Csajszik!

A mai NST is hasonlóképpen alakult, mint a múltheti. Pedig volt narancslé is, de az sem hatotta meg ezt a drága gyermeket! Aztán az áramlásos UH-n lefagyott a számítógép mikor engem vizsgáltak... :x Zsombibinek pedig aritmiás szívverése van... :? Úgyhogy mára elegem van a dokikból és ebből az időjárásból is...

Pussz: Kriszti
anittik
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?