Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Milyen gyakran van a Várandósok Klubja?

Egyébként akit érdekel, jöhet a SOTE II-re is, előkészítő tanfolyamra, ingyenes, várnak mindenkit - nem csak SOTE-n szülőket. MOndjuk ez nem igazán interaktív, meghívott előadók (orvosok, pszichológusok, védőnők) tartják az előadásokat, a szülőszoba látogatás meg a relaxációs gyakorlatok viszont hasznosak, bárhol is szül majd az emberKép
Keddenként van, 14.30-tól 16-ig, utána kismamatorna.

babaruha: Ti hallottatok esetleg olyan infot, hogy a nagy szupermarketekben nem szabad bébiruhát venni, mert nem jó minőségű, esetleg mérgező-allergiát kiváltó (?) anyagból készülnek? A Tescoban láttam nagyon aranyos rugikat, de nem merem megvenni, nehogy vmi bajt okozzanak.
Szerintetek ez hülyeség?

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Sziasztok!

0,6 Mom lett az AFP. Most sírok......

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78
 
 


Bali:
Ne sírjál! nekem 0,65 lett és 3 orvos nyugtaott meg, hogy ezt nem önmagában kell nézni, hanem a többi szinttel együtt (négyes teszt). Neked mást is néztek?

Krisszi:
Babaruha - én azt tudom, hogy a Tescos babaruhák jó részét kínában varratják meg és onnan hozzák be ide. Nehéz elképzelni, hogy mérgező lenne. Inkább csak hipergagyi minőség. Inkább vegyél használt, de jó minőségűt valamelyik babaruha turiból pl. Kálvin tér.

Ciao,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 

 
 

Bali
Sajnálom, hogy rossz lett az eredményed, de mint a többiek is írták ez a vizsgálat abszolut nem megbízható, csak kár, hogy beparáztatják a kismamikat. Remélem gyorsan kiderül, hogy nincs semmi gáz!

Velem semmi, ma megyek dokihoz este, remélem megint kiderül valami fertőzés, ja, a lábamról elmúlt.
Nagyon beindultam a kajálással, egész nap folyamatosan eszem, sós után édeset, aztán megint sósat.
Szeretnék már vásárolni mindenféléket a babának, de még nem merek. Almazöldre festettük a babaszobát, szeretnék a falra venni egy nagy, kb 1m-es virágot, piros szirmokkal és sötét zöld levelekkel, ha valaki lát ilyen falidíszt szóljon, tök jól mutatna a zöld falon. Ha lehet fából szeretném.
Készen vagyunk a festéssel belül is és kívül is, ezen a héten jön a villanyszerelő, a víz,-gáz,-fűtésszerelő, a központi porszívós és az asztalos, reméljük és akkor már csak a bebútorozás van hátra! El sem hiszem, hogy végre itt tartunk!

Mónika (22+4)Jó hogy ilyen gyorsan halad az idő

Kép
manka2
 
 


Krisszi!
A várandósok klubja minden hónap utolsó péntekén van. De ezen kívül is találkozhatsz az Aranytízben a dúlákkal és el lehet velük beszélgetni, azt hiszem, hogy szerdánként (bár ennek utána kéne nézni).

Bali, Boróka!
Én ma beszéltem a nődokimmal és tudtam meg, hogy az AFP-m 0,7 lett, de csináltak egy kontrollt is, ami viszont már 1,1. Akkor most mi van? A doki azt mondta, hogy nem kell parázni és hétfőn megyek az UH-ra, ahol majd jól megnéznek.
Mi az a négyes teszt? Mit néznek még olyankor?
Hogy őszinte legyek már nekem is tele van a hócipőm ezekkel az eredményekkel, mert csak teljesen kikészülünk tőle jónéhány napra. Remélem, hogy végül mindenkinél rendben lesz minden!!!!

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Sziasztok,

Gesztenye!
Már elkezdtem erőteljesen kutakodni a megfelelő orvos után. Jövő héten két orvoshoz is elmegyek, Dr Boiskó Klárához és Dr Kosztin Árpádhoz, mindkettő az Istvánban dolgozik. De a te orvosodat is megnézem magamnakKép
Ha valamelyikőtök tud róluk valamit, kérlek írjátok meg!
Ajánlották még nekem Boros Judit doktornőt, de pont most olvastam egy másik topicban, hogy az ő hanyagsága miatt meghalt egy újszülött. Nem jó jel. Én azért gondolkodom a dúla fogadáson is, mert úgy érzem, a mai kórházi rendszeben jól jön valaki, aki a nehéz órákban is a Te érdekeidet képviseli, ráadásul nemcsak engem, de a kispapát is támogatja Kép
London: Fantasztikus!! Ha minden okés, semmiképpen se hagyd ki, viszont ne hagyd otthon az esernyőt és vagy az esőkabátot! Kép

Boróka!
Persze hogy utánanéztem a Máv kórháznak is! Tulajdonképpen egy hete, mióta nem gürizek a multináci cégemnek csak ezt csinálom Kép És persze, minden lehetőség érdekel, úgyhogy kérném szépen azt az elérhetőséget is. Legalábbis amennyiben úgy gondolod, az orvosod nem utasítja el az alternatív szülési módokat (pl: vízben vajúdás, esetleg szülés)Köszi az infót.

Krisszi!

Szerintem semmi gond nincs a szupermarketes babaruhákkal. Egyik barátnőm is ott vásárolta őket, és nem volt rá panasz. Arra kell figyelni, hogy az anyaga ne legyen szintetikus. És hogy nem jó minőség? Most őszintén, két hónap a max, amíg hordja őket... Viszont szerintem a baba bőrével közvetlenül érintkező ruhadarabokat (pl :body) nem ott venném, arra szánnék inkább több pénzt.De csak az anyag minősége miatt. Ettől függetlenül a turiban tényleg nagyon édes darabokat lehet kifogni. Én voltam a kismama babaruhabörzén, eszméletlen aranyos használt cuccokat vettem ott. Ilyen rendezvény lesz majd október végén, vagy november elején.

Bali,
AFP:
folyton csak arról lehet olvasni, hogy mennyire különböző értékeket tudnak kihozni ugyanannál a nőnél. Szerintem nem érdemes ezen izgulni, viszont egy genetikai ultrahang megnyugtathat. Ott megmutatják, hogy a babának mindene megvan, zárt a gerince, és normálisak az értékei.
sz_kata
 
 


Gesztenye, Bali:
A négyes teszt során megmérik a vérben az AFP szintet, az ösztriolt, a szabad B-HCG és az inhibin A-szintet. Ezekből a szintekből együtt kiszámolják a te egyéni kockázatodat a Down-kórra és a nyitott gerincre külön-külön. És az egyéni kockázatodat összevetik az életkori kockázattal, ami egy statisztikai szám. És ha az egyéni kockázatod a Down-kórnál 1:250 alatt van, akkor szokták javasolni az amniocentézist - de nem kell parázni, mert sok-sok esetben megnézik a babót amniocentézissel, és nem találnak semmit. Vagyis ez az egész négyes teszt statisztikai valószínűségekkel számol, vagyis nem diagnosztikus eljárás, viszont sokkal pontosabban jelzi az esetleges problémát, mint az AFP mérés önmagában. a www.downszures.hu oldalon tobbet megtudhatsz, illetve a www.gendiagnosztika.hu alatt is.
És még fotos a nyaki redő mérése is a 12. héten, lényeg hogy 3 mm alatt legyen. Ha ez jó lett, akkor jó eséllyel nincsen gond, de ezt a doki dönti el. (Én így utánaszámolva 4 alapos Ultrahangra mentem el, mert aggódtam, és egyiken sem láttak semmi elváltozást, és a 4 dokiból 3 megynyugtaott, hogy nagy eséllyel nem lesz gond.)
Kicsit túlparáztam így utólag.

Ne aggódj Gesztenye, mondom, hogy nekem 0,65 lett, és múlt héten a Hietés doki szinte hülyének nézett, hogy miért aggódok a Down kór miatt, amikor a négyes tesztemen 1:670 érték jött ki, ami megfelel az életkori kockázatomnak. Vagyis megnyugodtam.

Ciao,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


Gesztenye
4-es teszt...
Egyébként a nőgyógyászati szakmai kollégium és a laboros orvosok ezt akarják ingyenessé és kötelezővé tenni...
Kockázatszűrésre sokkal jobb, mint simán csak az AFP...
Ebben néznek AFP-t, HCG-t, SP1-et (terhesség-specifikus glikoprotein), és PAPP-A-t (terhesség asszociáltplazma protein A)...

Babaruha
Most lógok ki a sorbólKépKép... én inkább megveszem még a kínait is, de turisat nem...
Magamnak se, a gyerekemnek meg főleg nem...
Az első időben szerintem annyira nem is a minőség számít... ugyis hamar kinövi...

Gigi
Vendég
 


Sz_Kata!
A másik két orvost nem ismerem, de nézz utánuk az Istvános topicban (kórházaknál) és ott biztos találsz róluk információt. Az én orvosomról pedig már beszéltem: rendes, elérhető (akár hétvégén is mobilon), alapos (legalábbis eddig az volt) és odafigyel az általa felügyelt kismamára. Remélem, hogy a szülésnél is ilyen a hozzáállása és akkor nem lesz semmi gond.

Boróka!
Rákérdezek a dokimnál, mert lehet, hogy nálam is végeztek ilyen négyes tesztet, de csak az AFP-t tartotta fontosnak (hétfőn megtudom).
A 12-13. héten a nyaki redő teljesen rendben volt, sőt az orrcsont is. Köszi a bíztatást!!!

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Sziasztok!

Az AFP-ről csak annyit, hogy megkérdeztem a genetikai UH-n hogy nekem miért lett egyik nap 1,8 az AFP-m, utána meg 1,4 - a válasz az volt: "Mert maga így múködik." Szóval erről ennyit, az AFP sz-r, megbízhatatlan, de ettől függetlenül átérzem az aggodalmatokat, engem is beparáztattak nagyon, szörnyű volt.

Balikám, drága, ne sírj, azzal többet ártasz a babának! Gyorsan csináltass négyes tesztet egy profi helyen (az IStenhegyit NAGYON ajánlom, én is ott voltam), két nap alatt megvan az eredmény és megnyugszol! www.gendiagnosztika.hu
(zárójelben: olvastam olyan szakvéleményt, hogy 0,7-2,50-ig teljesen normális értek, 05-07: mérsékelten alacsony érték... Szóval szerintem egyáltalán nem tragédia a tiéd!!!) orvosoddal beszéltél már?? Nem lehet, hogy rosszkor vették le?

Gigi, már kezdtem azt hinni, hogy csak én vagyok finnyás. Turisat valahogy nem akarok a gyerekemre adni. Ha rokongyerek hordja, az ok, de turi... Valahogy idegenkedem az idegenek által használt ruháktól... bocsKép
(A Theiss kenőcs nekem nem használt, de nem akarom elvenni a kedvedKép kenőcsös orral tüsszögtem rendületlenül...

Kata, a dokim hétfőre rendelt be, csüt-ön pont szabin van.. Kép nem talizunk akkor...

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Jadey, nem tudok semmi okosat, de ebben a topicban van Dr. Csakany. M. Gyorgy, akinek lehet irni.
Egyszeruen csak beleirsz a topicba Kedves gyuri stb...es egy ket napon belul valaszol.
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39890/4853.html?1146580388

Januarban irtam neki en is, mert bevettem olyan gyogyszert, ami kifejezetten nem kismamaknak valo. MegnyugtatottKép
Amugy hatha hallott mar ilyen koldokzsinorrol...

Alacsony es magas afpseknek meg uzenem, hogy a kozepertekes afpvel is szuletnek beteg babak. De a lenyeg hogy a geneteikai uh es minden egyeb egyutt nem zar ki semmit 100%-ra. Tehat ha nagyon aggodni akarunk mindenen lehet, de sajnos afp mar kifejezzen divatjamult szuresi mod.Szoval tessek ugy felfogni, hogy szep, eleven egeszseges babaink lesznek!!!

csengo
Vendég
 


De drágák vagytok!!!!!!

Én ezt is négyes tesztnek nevezném, minthogy 4 eredmény van rajta:
AFP: 0.6
HCG: 0.5
PAPP-A: 1.7
SP1: 0.9

...pénteken megyek genetikai uktrahangra, aztán majd meglátjuk... Krisszi, igen komoly szervezést igényelne, ha én el akanék menni egy pesti kórházba, de uh után, ha nem nyugtatnak meg, azt is el tudom képzelni...

Az első gyermekemet boldog tudatlanságban vártam....Kép

Csengo!
Igazad van! Igyekszem!

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78
 
 


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.20 08:31-kor.
Vendég
 


Sziasztok!
Afp miatt nyugi, én is csatlakozom a többiekhez.Drukkolok mindenkinek.
nekem kettő, illetve 3om szám volt papíron, ami már meg sincs.
afp 41.5
mom 1:1.15
és vmi 840

Kép

holnap megyek védőnénihez, megkérdezlek titeket, kíváncsi vagyok mit mondd.


ezt is nézzétek meg,nagyon benne vagyok a kutakodásba.
Kép
www.interstore.hu
hetvegen megyünk ikea,
összeírom áraka és szólok

milyen az amikor csuklik?2-3om nagy lökés és kész?mert ha igen, nekem napi 5-6 csuklás megvan.az nem árt babának?
most rohanok,
ja Ti írjátok,hogy hányszor mocorog baba?
su
ja,kisruhák
tescoban tényleg jó kis ruhák rugik vannak.én is inkább itt veszek,mint turiba.jónak tűnik az anyaguk megfogdostam alaposan ,no meg Gergő is Õ profi a tapogatásban.Szerintem se érdemes sokat venni elején egy hónap alatt kinövi,no meg lebüfizi sokszor.....
Kép

KépKép
suezika
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek, ma a húgommal elmentem egy fitnessz terembe, hogy fitt kismama legyek. A végén mesélte csak el húgom, hogy két csaj, arról dumált hogy vajon terhes vagyok-e és miután megállapították, hogy tuti nem, megbeszélték, hogy minek vesz fel szűk pólót az, akinek ekkora a bele.
Hihetetlen, hogy 22 hetesen még mindig kövérnek és nem várandósnak néznekKép

Egyébként meg, ha nem lennék terhes, csak "nagy lenne a belem", biztos nem mutogatnám.. De erre a pocakra olyan büszke vagyok Kép nem óhajtom leplekkel takargatni Kép

Egyébként nagyon egyetértek Csengővel, a pozitív hozzáállás igeis sokat számít. Valamikor tanultam agykontrollt, és most újra elővettem és gyakorlom.
Fontos, hogy milyen kép alakul ki bennetek születendő gyermeketekről, az anyaságról és a szülésről. Én gyakran elképzelem, hogy csodálatos harmóniában megszülöm makkegészséges kis lurkómat, aki édes kis tündér módjára végigalussza majd az éjszakát, napközben meg jókat szopizik tejtől duzzadó cicimből Kép Néhány hónap és kiderül, hathatós-e a módszer Kép
sz_kata
 
 


Szép jó estét, Lányok!

Krisszi,
mi egy faluval odébb voltunk (Szemes), és rémes szél fújt... Kint voltunk mi is, de ha bent meleg lett volna, biztos ott dekkolom át a napot... Délután egy kicsit jobb lett ugyan, de ezzel együtt állítom: nem emléxem ilyen hideg május 1-jére Kép
Csütörtök - hétfő KépKépKép Jövő kedden mi lesz a felkészítőn? Arra már tudok menni Kép, és akkor találkozhatunk Kép. Ma voltál?

Gesztenye,
hétvége: ez igen! Tényleg zsúfoltra sikerült, de fő, hogy élvezted Kép Oszt.tal.: nekünk most volt, hárman szerveztük és 11-en voltunk a 33-ból. És ez még jó arány Kép

Dorka,
én az ikrekkel max. júniusig dolgozhattam volna. Most kivettem a szabimat, és így három héttel előbb fejezem be a tervezettnél. Én sem vagyok rosszul, bár néha fáj a derekam, de az április nagyon sok volt - minden hétvégén dolgoztam, Húsvétkor is, most szombaton is, és volt olyan hétvége, mikor mindkét napon... igazán ez tette be a kaput. Meg aztán most fejezzük be az építkezést, és jó, ha van itthon valaki... Szerintem ha nem bírod augusztusig, ne csinád - nem éri meg. Én a hőségben már nem vállalnám... Vesehomok: nahát! Köszönöm az infót...

Bali,
eszedbe ne jusson aggódni! Nekem kétszer vették (nem volt biztos a kor), elvileg a második értéknek kellett volna magasabbnak lennie, erre az volt az alacsonyabb - a fene se tudja, miért. Szóval ennyire megbízható ez a vérvétel. Kérj köntrollt! Kép

Sz_Kata,
és míg nem találsz dokit, kihez jársz? SZTK? Vagy nőgyógyász, kórházi praxis nélkül?

Turkáló:
néha-néha előfordul, de nálam se jellemző. Viszont: sok rokoni használt bébiruhát kapunk (unokaöcsikék és -húg Kép), azt örömmel fogadjuk. Pláne, hogy anyukám (ő raktározza) már kiglancolta az összeset, külön polcon tárolja, szortírozza, vasalja - annak ellenére, hogy szülés után is tuti át kell majd mosni őket Kép
Olcsó ruhák: a pamut jöhet, kevert szálast sem magamnak, sem a bébiknek... Ami dühít: a kiszoknikban mind van elasztán Kép

Su,
én nem számolom, mennyit mozognak. Általános szabály: ha nagyon elfoglalom magam valamivel, kevésbé érezem őket. Viszont ha elnyúlok az ágyon, rögtön jeleznek Kép Nekem eddig nem csuklottak, de néha nagyon orvul belerúgnak a hólyagomba, és az valami hihetetlen... Máskor a köldökömet "vegzálják", de olyan is van, hogy rosszul mozdulok, és megnyom oldalt a kis fejük Kép

Lányok! Ajjjjjjaj! Elfelejtkeztem a csütörtöki vércukorvizsgálatról, és most ettem meg egy halom palacsintát... pedig addig már nem akartam semmi édeset enni... Mit gondoltok, lebomlik addig? És mi van, ha holnap is eszem? (Merthogy még maradt...)

Puszi - Kata
(22+1)

Kép
Ákata
 
 


Su,
interstore: télleg tök jó cuccok vannak, de az ikerkocsi-kínálat katasztrofális Kép Csupa rútság...

Sz_Kata,
vigyázz a fittnessel, lehet, kismamatorna jobb lenne... Ráadásul ott garantáltan várandósnak néznének KépKép
Én is olyasmikről ábrándozom, mint Te... aztán majd meglátjuk Kép

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok csajszik!!!

Csengo: Olyan drága vagy, hogy próbálsz nyugtatni, segíteni! Kószönöm!!! Lehet, hogy írok a dokinak, bár most voltam az enyémnél.

Azt mondta, hogy amióta ő doki, ilyenről még nem is hallottKép Csak szakkónyvben olvasott róla... Megnyugtató, mi? Félre a tréfával, korrekt volt és elmondta, hogy a veszély, ami nálam fennálhat, az az, hogy a babócának egy idő után nem lesz elég a két ér és akkor korábban szülünk... Én erre nem is akarok gondolni, igenis elég lesz!!! Minden hónapban kontrollultrahangra kell mennem a fejlődés-ellenőrzés miatt. A héten genetikus és magzati szívultrahangra is elküldött. Ma viszont akadt jóhír is: megjött az anyai véreredmény, állítólag ezek az eredmények a huszonöt éves terheseknél jók, nemhogy nálam, aki már 31!!! Végre fiatalabbnak tűnökKép
Down szindr. 1:2452
Edwards szindr.1:10.000


Szkata: Édes a kondis sztorid, jót nevettem rajta. Vizuális tipus vagyok- gondolom plázacicák beszélgettekKép
Klassz a pozitív gondolatmeneted is, legközelebb megtaníthatnál rá!

Ákata: Szerintem jól tetted, hogy benyomtad azokat a palikatKép De holnap este már ne egyél, inkább küldd el nekemKép

Puszi Mindenkinek

KépKép
Kép
jadey
 
 


Én majd a barátnőmtől kapok gyerekruhákat... Kép az azért más, mint a turkáló...

Su
A mozgás számolásának majd az utolsó hetekben lesz jelentősége...
Vendég
 


Jadey, akkor ez jo hir. En is erre gondoltam, drukkolok, hogy minel tovabb kihuzzatok egyutt.Kép

csengo
24+6
Vendég
 


Jadey,
gratula a véreredményhez! Kép Ne aggódj, minden OK lesz - ha stresszeled magad, mindkettőtöknek ártasz...
Palkót majd küldök Kép

Gigi,
így van Kép, mi is rokonoktól kapjuk. Én eddig (babonából) még csak két apró ruhácskát vettem, direkte a kórházba: rövid ujjak, lábrész nélkül (popsinál kapcsolódik). Nem tudom, mi a neve (kombidressz? Kép), tipikus nyári cucc. 56-os. Az ötgyermekes sógornőm finoman annyit mondott, máskor kérjek tanácsot, mert újszülötteket nyáron sem lehet így öltöztetni... Meghogy az ikrek amúgy is aprócskák, lehet, nagy lesz születésükkor. Én azért nagy becsben tartom e szerzeményeket Kép

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok!

Sz_Kata!
Ne aggódj azok miatt a butuska libák miatt. Szerintem azért mondták, hogy inkább felesleg (mint terhesség), mert akkor nem kell irigykedniük. Terhesként örülnének ők ekkora pocinak Kép Egyébként Rolex ma szólt, hogy betársul hozzám az Istvános szülészeti előkészítőre. Neked is tudom ajánlani.

Ákata!
Akkor én nem is panaszkodom, mert 36-ból 22-en ott voltak az osztálytalálkozón. Mondjuk én egyedül szerveztem, így egy kicsit megterhelőbb volt.
A vércukorvizsgálat miatt ne aggódj, szerintem nem halmozódik a szervezetben, de azért előző este inkább sósat egyélKép

Puszi mindenkinek: Gesztenye
Ui: Most kicsattanok az életerőtől és jókedvtől (legalábbis úgy érzem), talán azért, mert kisütött a nap Kép

Kép
gesztenye78
 
 


Sziasztok

Volt mostanság valaki a Praxisba, árakról szeretnék érdeklődni.

Szylvia
16+4
sylvia
Budapest XVII. kerület
 
 


Sylvia,
babanetes bejelentkezéssel (1000 forinttal olcsóbb) a sima UH 9 ezer, ebben benne van a vizsgálatról a DVD/videókazi (ezt ott kapod, nem kell vinni üreset.) Genetikai UH 12 ezer forint.

Gesztenye,
nálunk tíz éve voltunk ennyien - mi átlag 2-3 évente rendezünk egy találkozót, és tök lanyha az érdeklődés Kép Reméljük, a húszévesen (Úristen! Már csak pár év Kép) többen leszünk...

Kép
Ákata
 
 


sziasztok!

Nem tudom, emlékeztek-e rám, 1000 éve nem jártam felétek...De a suliban nagyon nagy volt a taposó malom.

19+4 hetes a FIAM! Balázs lesz, szept. 23-ára van beígérve.
Afpm 1,5 lett, tarkóredő 1,7, minden ok, és a 17. héten megmozdult. Hasam gigantikus, mindenki 6-7 hónaposnak néz, nekem is gyanús a szept. vége, lehet, hogy előbb érkezik Bali baba..
Amúgy kutya bajom, csak le vagyok lassulva, és fáradt vagyok, na meg éhes...kolbászra, sonkára, tésztára, folyton...Ezzel együtt csak két kilót híztam, de ez igazából nem is izgat.

Remélem, mindannyian jól vagytok!

Nem ígérem, hogy rendszeresen be tudok nézni, de azért igyekszem...
puszi mindenkinek:

AngelKriszti és Balázs


ja, az én dokim a Hattyúház 4d-s uh-ját ajánlja, Csókás dr-ral. Neten néztem, kb 12000 Ft, ha dvd-re kéritek.
Vendég
 


Hellókák!

Rég írtam, csak olvastam, de most erőt vettem magamon Kép

Gigaboszi
Lehet hogy kényesnek tűnök én is de a használttól nekem is minden gondolatom támad. (Rokongyerek más, azt ismerem...) Ha ezt le tudnám küzdeni talán, de amíg olcsóbb az új addig inkább én is azt veszem. Ezt nem sértésnek szánom senkinek, csak én már ilyen kis kényeske vagyok. Kép

Suezika
Babacsuklás
Nekem szokott lenni, de nem 2-3 ütem, hanem jó 2 percig ütemesen. Olyankor az egész hasam ugrál, egyik reggel erre ébredtem. Kép Szerintem nem árt neki, tanul nyelni a kis drága.Kép Én nem írom, mert nem vagyok kitartó. Az elején írtam mindent, de aztán valahogy elmaradt.Kép Van is miatta bűntudim. Kép

Sz_Kata
Hogy milyen fitnessz cicák vannak? Õrület! Kép
Én is ilyen harmóniáról álmodok, szép szülés, aztán szopi és édes alvás. Kép Azt hiszem bilibe lóg a kezünk, de nem baj, még meleg a víz benne. Kép
Orvosok
Majd ha jártál a két dokinál írnál róluk 1-2 infót, akár privibe is majd nekem??? Előre is köszi, mert ugyan én már váltottam dokit, de azért még nyitott vagyok akár egy új kórházra is. Előre is köszi:Bettus bettusi@freemail.hu


Ákata
Kell az a kis palacsinta, biztos kiürül, igyál rá gyümilevet akkor aztán jön rendesen. Kép A többit meg nekem is küldheted, akár faxon is. Kép

Kérdés felétek
Honnan tudjam, hogy hányas babarucit vegyek? Mi lesz ha picurkát, vagy nagyot veszek? Vagy lenne egy újszülött méret??? Nem hiszem. Amúgy én még nem vettem semmit (lehet ezzel egyedül vagyok). Nem babona, csak amíg nem költözünk addíg nem akarok bezsákolni, még azt is cipeljem. ( nehéz 5 deka) Kép
Bocsi ha ilyen tudatlan vagyok, de nincs benne tapasztalatom. Kép

Amúgy velem (velünk) minden OK. Növögetünk, rugdosunk minden áldott este/éjszaka/reggel. Napközben dolgozok így nem annyira érzem, de akkor is aktív KittikémKép

Mindenkinek szép napot: Bettus

Kép
bettus79
 
 


Sziasztok!
Tegnap igyekeztem visszaolvasni titeket, de ma megint termeltetek Kép Bocs hogy csak ritkábban tudok jönni, de azért igyekszem.
Képzeljétek, mi hétvégén egy kedves ismerős házaspártól kaptunk egy csomó minden babacuccot, teljesen meglepetés szerűen! Aminek a legjobban örülünk, az egy babakocsi, 2 funkciós, az ülésmagasság 3 szintbe állítható, a teljesen vízszintestől a majdnem ülőig, és téliesíthető azaz van hozzá lábzsák, szuper! Ha így használtan akartuk volna megvenni, akkoris kb. 30 ezer lett volna (utánanéztem). Szóval ez baromi nagy segítség volt. Kaptunk még babaruhákat, szoptatós párnát, (amit addig is lehet nyüstölni, szülés előtt, pl. alváshoz szuper a has, láb stb. alá), meg mózeskosarat, meg babaringatót, stb... jaj hát teljesen el vagyunk kényeztetve... Kép
Már elkezdtem kimosni a rucikat, olyan jó érzés már készülődni!!! Kép
Amúgy totálisan be vagyunk sózva, ugyanis ma este megyünk 4D-re, remélem ma kiderül hogy a kis pocaklakóm kislány lesz-e, vagy kisfiú?... Jó lenne ha kiderülne. Persze ezen kívül is nagyon kíváncsiak vagyunk már Rá, hogy mekkorát nőtt!
Szerintem egyébként babaruha-vásárlás ügyben mindenki hagyatkozzon a szemmértékére és megérzéseire, nem hiszem hogy nagyon mellé lehet fogni. Ha netán nagy lenne, akkor jó lesz pár hónappal később, kicsi meg szerintem nem nagyon lehet... Kép
Rugdalózás ügyben, csatlakozom az előttem szólókhoz, Babócám már egyre aktívabb, már egyik éjjel is éreztem, (eddig éjjel még nem rúgott), és főleg ha fekszem, akkor tornázik. Ha sokat mászkálok, akkor én sem nagyon veszem észre... Olyankor biztos elalszik a Drágám Kép
Palacsita Kép Kép Kép hmmmm..... Kép Kép Kép asszem este sütök is Kép Kép
Mindenkinek további szép napot (végre süt a nap!!!)
Mamy (23+2) Kép

Kép
mamy
 
 


Angel!
Én még emlékszem rád és tényleg nagyon rég néztél felénk. Te is az Istvánban fogsz szülni, ugye? Én elkezdtem járni szerdánként a szülésfelkészítőre, mivel első gyermekünket várom és elég tapasztalatlannak érzem magam.

Iza!
Mostanában te is nagyon eltűntél. Remélem jól vagytok és minden rendben van veled. Elkezdtél már szedni valamilyen vitamint, hogy felkészítse a szervezeted?

Éjszaka mintha, úgy éreztem volna, hogy mozgott a bébi, de reggelre már nem tudtam eldönteni, hogy tényleg megtörtént vagy csak álmodtam az egészet. Mostanában ilyen lökött vagyok Kép

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Angel!
Én még emlékszem rád és tényleg nagyon rég néztél felénk. Te is az Istvánban fogsz szülni, ugye? Én elkezdtem járni szerdánként a szülésfelkészítőre, mivel első gyermekünket várom és elég tapasztalatlannak érzem magam.

Iza!
Mostanában te is nagyon eltűntél. Remélem jól vagytok és minden rendben van veled. Elkezdtél már szedni valamilyen vitamint, hogy felkészítse a szervezeted?

Éjszaka mintha, úgy éreztem volna, hogy mozgott a bébi, de reggelre már nem tudtam eldönteni, hogy tényleg megtörtént vagy csak álmodtam az egészet. Mostanában ilyen lökött vagyok Kép

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Sziasztok!

Suezika, egyfolytában csak írhatnám a mocorgást, mert elég aktív a baba a hasambanKépIlyenkor még szerintem fölösleges ezzel nagyon foglalkozni, majd a 3. trimeszterben.
A csuklás szerintem összetéveszthetetlen rázkódott a hasam és nagyon vicces érzés volt.
SZKata: már el is felejtettem, hogy milyen hülye p--k vannakKép ez a konditermes sztori nagyon jellemző...

Kata, vasárnap délután 3-4 körül ki is tudtunk menni sétálni, sütött a nap, egész kellemes volt.... A felkészítón most pont nem kiemelt téma jön, de azért megyek. (fejből nem tudom, az előző órán dietetikus volt)

Olvasgattam más topikokat és ott találtam pár hozzászólást a ruhaméretekről: manapság egyre több baba születik közel 4 kilósan: nekik az 56-es méret már kicsi, 64-es - állítólag - az átlagos újszülött méret. Mindenesetre veszek ebből is-abból is, max ha tényleg kicsi, felajánlom itt a fórumonKép


Mamy, ez nagyon jól hangzik, spóroltatok alsóhangon 200 ezer forintotKép

Többen írtátok, hogy szétszórtak, feledékenyek vagytok. hát, megvan a tudományos magyarázat: hormonális okai vannak!!! A nők ugyanis a gyerekvállalással meg kell hogy osszák a figyelmüket több dolog között, fél szemmel ügyelni kell a babára, stb stb. Erre készül a szervezet...

Mamy, a 4D UH miatt úgy irigyellek, már én is be vagyok sózva, hogy láthassam megint a picit. (pedig megfogadtam, hogy csak annyiszor megyek, amennyiszer kötelező és akkor se 4D-re. Nem bírom ki, be kell jelentkeznem a Praxisba pár hét múlva....Kép

(Képzeljétek, a konzulensem elfogadta az évfolyamdolimat és azt mondta, hogy egész jóKép
Egy gonddal kevesebb és süt a nap is!!!

Puszi Nektek,
Kriszta

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Sziasztok!

Suezika, egyfolytában csak írhatnám a mocorgást, mert elég aktív a baba a hasambanKépIlyenkor még szerintem fölösleges ezzel nagyon foglalkozni, majd a 3. trimeszterben.
A csuklás szerintem összetéveszthetetlen rázkódott a hasam és nagyon vicces érzés volt.
SZKata: már el is felejtettem, hogy milyen hülye p--k vannakKép ez a konditermes sztori nagyon jellemző...

Kata, vasárnap délután 3-4 körül ki is tudtunk menni sétálni, sütött a nap, egész kellemes volt.... A felkészítón most pont nem kiemelt téma jön, de azért megyek. (fejből nem tudom, az előző órán dietetikus volt)

Olvasgattam más topikokat és ott találtam pár hozzászólást a ruhaméretekről: manapság egyre több baba születik közel 4 kilósan: nekik az 56-es méret már kicsi, 64-es - állítólag - az átlagos újszülött méret. Mindenesetre veszek ebből is-abból is, max ha tényleg kicsi, felajánlom itt a fórumonKép


Mamy, ez nagyon jól hangzik, spóroltatok alsóhangon 200 ezer forintotKép

Többen írtátok, hogy szétszórtak, feledékenyek vagytok. hát, megvan a tudományos magyarázat: hormonális okai vannak!!! A nők ugyanis a gyerekvállalással meg kell hogy osszák a figyelmüket több dolog között, fél szemmel ügyelni kell a babára, stb stb. Erre készül a szervezet...

Mamy, a 4D UH miatt úgy irigyellek, már én is be vagyok sózva, hogy láthassam megint a picit. (pedig megfogadtam, hogy csak annyiszor megyek, amennyiszer kötelező és akkor se 4D-re. Nem bírom ki, be kell jelentkeznem a Praxisba pár hét múlva....Kép

(Képzeljétek, a konzulensem elfogadta az évfolyamdolimat és azt mondta, hogy egész jóKép
Egy gonddal kevesebb és süt a nap is!!!

Puszi Nektek,
Kriszta

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Sziasztok! Első babánkat várom október 24-re, és kérdésem lenne, hogy AFP-hez vérvételt mikor célszerű csináltatni, mert engem a védőnő elküldött 15 hét 3 naposan, ami holnap lesz. Szerintem ez egy picit korai. Nem kell megvárni a 16. hetet?
Üdv, Dalma
(15+2)

Kép
Kép
dalminha
 
 


Sziasztok! Első babánkat várom október 24-re, és kérdésem lenne, hogy AFP-hez vérvételt mikor célszerű csináltatni, mert engem a védőnő elküldött 15 hét 3 naposan, ami holnap lesz. Szerintem ez egy picit korai. Nem kell megvárni a 16. hetet?
Üdv, Dalma
(15+2)

Kép
Kép
dalminha
 
 


Krisszi!
Nem semmi, hogy megfogadtad, hogy nem mész a kötelezőn kívül UH-ra, és főleg 4D-re nem?... Nem is csodálom, hogy nem bírod kivárni. De miért döntöttél anno így? Hiszen olyan jó dolog ez, igaz hogy nem olcsó, (de mi olcsó manapság?) és a Babóca látványa mindenért kárpótol. Volt valami oka, hogy nem akartál 4D-re menni?
Azért örülök hogy mégis mész, meglátod, hogy nem fogod megbánni!!! A babának meg biztos, hogy nem lehet tőle baja, ettől ne félj!
A babacuccokkal kapcsolatban, hát mi is valahogy így számoltuk a spórolást... Kép szörnyű árak vannak!
Mellékelek egy képet, ugyanilyen babakocsit kaptunk, csak más a színe Kép
Pusz mindenkinek,
Mamy (23+2)
Kép

Kép
mamy
 
 


Szia Dalma!
Én is úgy tudom, hogy az AFP-t a betöltött 16. hét után kell levenni... De már olyan sokmindent hallottam, hogy nem vagyok benne biztos. Nekem 16. hét + 1 naposan vették le.
Amúgy gratula a Babához! Kép
Mamy

Kép
mamy
 
 


Szia Dalma!

Nekem az AFP-t 15+3- nál vették le, és utána a doki azt mondta, hogy ez a jó időpont.

Ruhaméret - Ákata:
Kata, eszembe jutott, hogy lehet kapni (pl. a Kenguruban) 56-osnál kisebb méretűt is, ami ikerbabákra, vagy koraszülöttekre lehet jó.
Amúgy az 56-os méret a dagibb, vagy hosszabb babákra tényleg nem jó, de azért én is vettem.
Nincs ellenérzésem a turis rucival, szépen kimosható, viszont ezek általában angol márkás ruhák, amik anyaga szuper vastag pamut- itthon olyat nem kapni újonnan. Pláne nem kapni rugdalózókat 500-600 Ft-ért, mert az a Tesco gazdaságosban is minimum 1200-1500 Ft.
Tudtátok, hogy a plüssrugi allergiát okozhat?

Mamy:
A babakocsi milyen gyártmány/típus?

Én már elkezdtem nézegetni, de képtelen vagyok eldönteni, hogy milyen lenne az ideális. Ami nagyjából tetszik, annak béna kicsi kereke van, a nagykerekű meg általában horror nehéz.
Adhatnátok tanácsot, milyet érdemes venni!

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.20 08:29-kor.
Vendég
 


Sziasztok!
Hát rég jártam erre, elég sűrű volt a program. Most lesz mit bepótolnom. Kép
Én is úgy tudom, hogy az AFP-t a betöltött 16. hét után kell levenni. De most már az is kérdéses számomra, hogy minek.
Én azért azt mondom, érdemes beszerezni 1-2 50-es rucit is. Mikor a húgom kislánya született (pedig időre jött), akkor persze sehol nem lehetett kapni ekkora méretben. Nekik meg ekkora kellett volna. Persze lehet adni rá óriásit is, csak hát olyan szépek a rájuk illőkben, meg hát nyilván kényelmesebb is nekik. Én sem szeretnék sokkal nagyobb ruhákat hordani, mint a méretem.
A babakocsin én is régóta gondolkodom, de nem bírok dűlőre jutni. Pedig el kellene már dönteni milyet akarok és utána nézni a folyamatos akciókat. Tanácsokat én is szívesen veszem. Kép
Én sem írom egyelőre, hányszor mocorog a babó. Valahogy úgy vagyok, mint a Kta. Ha izgek-mozgok, elfoglalom magma, sok a tennivaló, nem érzem őt. Ha végigfekszem az ágyon, vagy beülök a hintaszékembe, akkor őrült hancurba kezd. Kép És ez főleg estére jellemző, de reggelente is szokott mozgolódni. Kép

Mamy, gratula a kocsitokhoz és az egyéb szerzeményekhez! Hogy minket miért nem tud meglepni senki hasonlóakkal! Kép Ja és nagyon várom a 4d-s beszámolódat! Remélem fotogén lesz a kisember!

Kriszta, hogy bírod ki, hogy ne kukkold meg a babát pluszban? Minden tiszteletem a Tiéd. Én sajna ennél sokkal kíváncsibb vagyok. Pedig tudom, hogy ha kimászik, akár a nap 24 órájában is kukkolhatom! Kép

Gesztenye, szerintem az bébimocorgás lehetett... Kép

Angel, gratula a remek értékeitekhez és persze a kislegényhez! Én 18+2 vagyok, de még mindig nem híztam egy dekát sem, igaz, nem is fogytam. Ezen tényleg nem érdemes aggódni. Bár ezt nem terveztem így, és véletlen sem fogyóztam.

Jadey, nagy gratula a remek eredményekhez! Gondolom, megkönnyebbültél szerencsésen! Kép Az erek pedig elegek lesznek a 40 hétre és kész! Kép Én drukkolok!

Kata, részvétem a hétvégétek miatt! Pedig én sok napsütést küldtem, nem tudom, miért nem érkezett meg. Kép Holnap szerintem azért hagyd ki a palacsintamenetet, nehogy pórul járj.
Én nem nagyon sóztam eddig sem a kajákat. Nehéz így dózist csökkenteni. Csak a terhességem óta rengeteg a gyomorsavam, a doki pedig azt mondta, a sótlan étkezés a megoldás. De én nem tudom a húst só nélkül megenni! Kétségbeejtő. Már alig használok valamihez sót.
Ja és köszi, verge hozzánk is bedobták a budaörsi szóróanyagot. Kép

Sz_Kata, hát ilyen, amikor irigyek az emberre. Sárguljanak cask meg, megérdemlik! A kismamapoci egyébként sem keverhető össze semmivel. Kép Légy is büszke rá!

Bali, ha kisírtad magad, akkor tessék pozitívan látni a világot és sok jó gondolatot leküldeni a pocakhoz! Én is bőgtem egyet, nekünk még rosszabb a leletünk, AFP 0,53. Down-kór valószínűsége 1:81. De muszáj elhinnünk, hogy egészségesek és rendben vannak! Beszéld cask meg a babával, válaszolni fog! Nagyon szorítok péntekre! Jó Nektek, hogy már pénteken tudtok menni genetikára. Ja és én is ajánlom a négymarkeres tesztet, amit Krisszi írt. Kedden küldik el a vért Lononba, rá két napra megvan az eredmény. Egy mérés nem mérés. Szóval simán lehet jó a következő leletünk. Nyugi! Kép

Krisszi, Rejo, merre laktok? De jó, hogy Ti is budaörsiek vagytok! Jó kis találkozókat, sétákat hozhatunk össze. Kép Mi a Clementis u.-Mező u. sarkán lakunk, a népszerű játszótérnél, 5 percnyire a templomtól.

Piciri, körülnézhetünk Érden, én benne vagyok. Jövő szerda? Mit tudsz róla?

No végül pár szó magunkról, ha még nem unjátok nagyon.
Először is nagyon köszi mindenkinek a kedves szavakat és a sok drukkot. A drukkok még elkelnének egy ideig... Kép
Hétfőn voltunk a dokimnál. Nem tévedés, ő még a munka ünnepét is munkával ünnepli. Beszélgettünk 3/4 órát. Minden kérdésemre válaszolt nagyon türelmesen és kedvesen. De a nehéz döntés ránk vár. Szegény babóca, hazajöttünk és egy jót bőgtem, szóval sikerült akaratlanul is sok negatív energiához juttatnom. De most igyekszem helyrehozni. Muszáj volt kiadnom magamból a feszültséget. Ja és a pocaklakónk végig, amíg a dokinál voltunk, aktívan mozgolódott! KépÕ is hozzá akart szólni a beszélgetéshez.
A doki mindenképpen megcsináltatná az amniót a helyünkben. Persze egy AFP nem garancia, de azért mégiscsak egy negatív jelzés felénk, hogy lehet, hogy nem vagyunk rendben.
Csak hát az a vetélési kockázat és 23-24 hetesek leszünk, mire eredményt láttunk! Ez gáz. Akkor már egész nagy lesz a babócánk. Meg az a baj, hogy nekem a gyógyszereknél is mindig bejön az apróbetűs, nagyon ritkán előforduló mellékhatás. Nem szeretném elveszíteni őt, annyit küzdöttünk érte! És úgy örülünk neki.
Kedden levetettem a 4-markereshez a vért. Sajnos ehhez 3 órát kellett a dugóban állnom, brrrrrrrrr... De ahogy Ti is írtátok, egy ismétlő, alaposabb vizsgálat soha nem árt. Állítólag holnap este hívnak az eredménnyel, szóval most megint izgulok egy kissé.
Ettől a vérvételtől egy kicsit megnyugodtam egyébként és este a babó meghálálta! Hosszas, órákig tartó hancúrba kezdett a pocimban és életében először az apukáját is megrúgta! Kép Nagyon boldogok voltunk, gondolhatjátok! Csak jelzés lehetett ez felénk, hogy minden ok. Nem?
Hétfőn megyünk a Sote1-re genetikára, szerdán a saját dokimhoz, és 13-ra van időpontunk a Praxisba genetikai uh-ra. Sajnos egyelőre nem tudták előrehozni az időpontot, hiába kértem, de jeleznek, ha valaki visszamondja addig. Kedvesek voltak és mondták, hogy ez egyáltalán nem vészes eredmény, és az AFP még akár az előző esti vacsimtól is függhet! Ja és a 4-markeres előtt bármit ehettem, ihattam, az előző AFP-t meg éhgyomorra vették le. Nem is értem!
No mindegy, remélem minden ok lesz. Muszáj ezt közvetítenem a pocaklakó felé. Kép

Bocs, ha túl hosszú voltam! Mindenkinek nagyon szép estét kívánunk!
Melinda (18+2)

KépKép
melba
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk az egri pihenésünkből! Nagyon jól éreztük magunkat, bár az időnk nem volt túl jó, de próbáltunk nem foglalkozni vele. Marci is nagyon élvezte és tündérjó baba volt: folyamatosan vigyorgott, evett és evett folyamatosan, jól aludt az idegen hely ellenére is. Párommal mi is jót pihentünk Kép A lényeg, hogy nagyon klassz volt. Majd később rakok fel képeket.

Visszaolvasni még nem volt időm, de megpróbálkozom a lehetetlennel... Remélem, mindenkivel minden oké és a Babócák is nagyon jól érzik magukat a pocikban Kép

Ma kaptam Kriszkrosztól sms-t!!! Minden rendben van Velük, már kezd mocorgásfélét érezni odabentről Kép Mindenkit puszil, és mindenkinek drukkol, hogy oké legyen minden. Különösen Jadeyék miatt aggódott.
Ja és azért nem tudott jelentkezni, mert nem jó náluk a net és egy darabig még nem is lesz jó.

Mindenkinek puszi: Melinda (24+5)

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Sziasztok!

Melba!
Szomorúak a soraid, ami természetesen érthető, és hidd el hogy nagyon-nagyon szorítok Nektek, hogy minden rendben legyen!!! Nagyon beleéreztem magam a helyedbe ahogy olvastam, tényleg olyan sokkhatást vált ki ez a hülye AFP, régen meg a "boldog tudatlanságban" várták a babáikat az anyukák és mégis itt vagyunk. Szóval ne izgulj, én úgy érzem minden rendben lesz, szorítok ezerrel!!!
Egyébként voltunk a 4D-n, hááááát..... a múltkori után nagy csalódás volt, ami a vizsgálat lezajlását illeti. Most nem az az öreg kedves főorvos volt, aki a múltkor. Hanem egy fiatal csaj, huszonéves lehetett, szóval nálam is jóval fiatalabb... Ami nem lenne baj, csak nyilván tapasztalatlanabb, mint egy 60-as öregúr. Összevissza rángatta a vizsgálófejet a hasamon, ezáltal a képek elmosódottak, alig van rajta 1-2 mp-es nyugodt rész, ahol láthatnánk a Babócát, már ment is tovább. Végülis hálistennek minden rendben van, de a várakozásainkat messze alulmúlta amit láttunk. Sajnos az arcocskáját is elmosódva sikerült megnézni, ehhez az is hozzájárult hogy vizsgálat közben a Babóca elfordult (mint a múltkor, úgy látszik nagyon durci!) azért csináltunk róla képet, de isten bizony, a 17. héten élesebb és jobb képet kaptunk, mint most. A nemét illetően, úgy tűnik (99 %) hogy KISLÁNYUNK LESZ!!! Kép Kép Bár a csaj szerint "összezárta a lábát és ezért nem biztos" de szerintünk amit láttunk, az minden kétséget kizáróan puncika volt (bocsi), mert a fiúknak ilyenkor már elég nagy dudoruk van a lábak között Kép
Ja, még valami, most vittünk DVD lemezt, és mégis ugyanannyit kellett fizetni, mint a múltkor, amikor adtak, érdekes... A "kasszánál" nem nagyon tudtam érvelni mert síri csendben mindenki engem nézett, a kasszás nő meg baromi értelmes volt, szerintem még azt sem értette amit ő saját maga mondott... Na mindegy, elhatároztuk hogy nem megyünk többet oda, mert még egyszer akarunk menni 4D-re, majd a 30-35. hét körül. De akkor már az általatok is dícsért Praxisba megyünk, azt hiszem... Az árak végülis majdnem ugyanazok.

Dorka!
Babakocsi ügyben, amit kaptunk Pierre Cardin típus. Szerintem nagyon praktikus, és ami a lényeg, hogy könnyű! Pedig én nem ragaszkodtam volna a "márkához" nekem megfelelt volna akármilyen névtelen is, csak jó legyen. De hát így alakult, persze örülünk neki nagyon! Vásárlás ügyében szerintem mindenképpen az a lényeg, hogy könnyű legyen, épp elég nehéz lesz amúgy is lavírozni vele, vigyázva a benne szundizó Babára, nemhogy még a kocsival kelljen bajlódni. Van egy oldal, ahol viszonylag olcsóbb kocsikat láttam:
http://www.gyermekules.shp.hu/hpc/ws_member_2g.php?azonosito=gyermekules
itt sokféle más is van, érdemes megnézni Kép

Bujka!
Légyszíves a táblázatban töröld a fiúnevet, marad a lánynév mert valahogy most már úgy érzem, tuti hogy kislány lesz! Kép Apukája nagy örömére! Kép (ez komoly!)
Bocs ha hosszú voltam,
Pusz mindenkinek,
Mamy (23+2)

Kép
mamy
 
 


Sziasztok!
Ruhameretek tenyleg rosszak neha, de mondjuk a kenguru goldos, vagy prince oliveres cuccok altalaban jok. NAlunk is volt hogy 56-os polot most nott ki a fiam, 68-as gatya meg sosem volt neki jo. Atlagos babanak tenyleg csak 1-2 56-os cucc kell. Nalunk a 68-as meretig 2 hetente valtottuk a ruhat. Szerintem erdemes 1-1 meretet venni 56-os es 62-bol is. A nagyobbak meg tuti jok lesznek.
Mi sok ruhat, vagyis szinte mindet orokultok (No-bol, vagy unokatesoktol), de minden meretbol vettem ujat is a babamnak. Nem tudhatjuk elore, hogy szeptemberben lesz e meg venasszonyok nyara, akkor elkel a rovidujju cucc, vagy rogton hosszuujjju kell mindenbol. Es ket het alatt konovi az elso szeriat.Ez azert rossz, mert most vannak felaron a teli cuccok. ..

bevallom nektek az uj babanknak mar vettem ket bodyt, de sajnos rozsaszint, amikor is az elso uh-n nem latszott semmi, persze mondta a doki, hogy lehet fiu, de a ferjem belembeszelte hogy lany lesz. Igy elerte, hogy csalodtunk, hogy fiu (Bujka...) de igazabol orulok neki. En olyan fius mamanak gondolom magam. Szerintem aki ismer az is egyetert, hogy nem vagyok tul noies...

Mar van egy par nevunk, de meg csak tipp:
Balint, Botond, Huba, Marton, Balazs stb....Szoval maradjon meg ures a tabla.

Melba en sem csinaltatnek szurast. Es tok jo, hogy igy latod, mert tenyleg egszseges a babatok!
Az elozo topicomban a legroszabb 0.34 es 3,00 lett az AFP. Minden baba egszseges volt. Egy kora baba volt, de sajnos az statisztikailag belefer barmely topicba......


Sz_Kata, ha raersz nezd meg az aranytizben a kismamafitnesst, az ezerszer jobb mint a sima torna. (nekem van cd-n is, de ez titok)ott van gatizomtorna, vajudasi poz stb is. Persze nem olcso, de fantasztikus volt.

Babakocsit is orokoltunk. Azert nem vettem ujat, mert a falubol ki ugyis kocsival megyunk, a faluban meg olyan rosszak az utak, hogy nem erdemes flancolni......
De aki lifbe akarja rakni, vagy netan terepen tolni az valasszon jot, mert sokat szamit. Most ugy tervezem, hogy a 2. hettol majd kenguruban viszem a picit, es a nagyot tolom a kocsiban. 1 honapert nem veszek tesos babakocsit.

csengo 25-1
Vendég
 


Melba:
Nagyon szorítok nekteka genetikai miatt. Milyen lett nektek a nyaki redő és az orrcsont?

Mamy:
Köszi a linket, már meg is néztem. Tényleg vannak rajta jó és olcsó kocsik.

Gratulálok a lánykához!

Ciao,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


Sziasztok, Lányok,
most szállt el a levelem, nincs energiám újraírni, úgyhogy röviden:

Mamynak nagy gratula a kislányhoz Kép, és még1 a cuccokhoz, b.kocsi édes Kép

Melba, mielőtt döntetél az amnióról, szerintem menj el még egy vérvételre, genetikai UH-ra, mindenre, ahová csak lehet... Ez persze csak az én véleményem...

Dorka, Simigabi, bébiruhák: a sógornőm koraszülött kislánya még az 56-osban is elveszett... Ikreknél inkább a kisebb méret ajánlott, asszem...

Melinda, örülök, hogy jól éreztétek magatokat Kép

Babakocsi-téma: mi 3kerekűt szeretnénk, de annál az első nem forog, így már kacsintgatok a sportos, bolygókerekes 4kerekűek felé is. Igényem: univerzális legyen, és egymás mellett legyenek a bébik. Napraforgó küldött ilyet mélben, persze osztrákoknál kapható...

Puszi Nektek - Kata
(22+2)

Kép
Ákata
 
 


Jó reggelt! Kép
Mindenkinek köszi a drukkokat és a gratulációkat! Kép
Melba!
Szerintem is az amnio az utolsó lépés kell hogy legyen, természetesen a döntés a Tiéd, de véleményem szerint csak akkor szabad kockáztatni, ha már más kapaszkodó nincs. De erre nem fog sor kerülni, hidd el, mert minden oké!!! Fel a fejjel!!!
Kata!
Érdekes ez a 3 kerekű babakocsi, nekem valahogy olyan instabilnak tűnik, nagyon nem tetszik, nem értem mi lehet benne a jó?... Ez persze csak az én tájékozatlanságom Kép Nem nagyon tudom elképzelni benne a Babócámat. Nem dőlékeny? Mindig az jut róla eszembe, ha a Baba már nagyobb és elkezd tornázni a kocsiban, nem tudja felborítani?...
Babaruha: hát bizony én már alig bírom ki, és most hogy már tudjuk, hogy KISLÁNY Kép most már bátran állok neki vásárolgatni! Erre vártunk, hogy kiderüljön, ettől függően lehet kislányos cuccokat vásárolni. Kép
Pusz mindenkinek,
Mamy (23+3)

Kép
mamy
 
 


Afp-sek! Nagyon sokat gondolok rátok és küldöm a pozitív sugarakat, hálistennek van belőle bőven, picirim nektek is hagy belőle.

Jadey! Látod, minden jóra fordul idővel. Minden újabb jó eredménynek örülni kell, bár ne feledd, a kiindulóhelyzet az, hogy minden rendben van!!!

Szkata!
Átéreztem történetedet. Én mindig azt figyelem az utcán, vajon az emberek látják-e már pocakom igazi okát vagy egyszerűen csak belesnek hisznek. Miután azonban nemigen járok feszülős rucikban, észre sem veszik. Eljön még az az idő, amikor már nem tudjuk semmivel sem eltakarni. Remélem, minden percét élvezni fogjuk annak az időszaknak is.

Su!
A terheléses cukor vérvétel a jövő héten szerdán lesz, korábban mint szokták, de doki azt mondta, nem baj.

Szaladok munkába, többit estére tartogatom.
Erika
piciri
 
 


Sziasztok

Ákata
A képek és a cd-re mentett képek mennyibe kerülnek?
Érdemes genetikai ultrahangot kérni? Ha van tapasztalat írd meg légyszi.
Bejelentkeztem, de nem kérdezték, hogy milyen ultrahangot szeretnék.
Babanetes kedvezményem van, úgyhogy igénybe is fogom venni.
sylvia
Budapest XVII. kerület
 
 


Sziasztok!
Lányok, akit érdekel és közel lakik Gyulához annak írom ezeket a sorokat. Kb. két hét múlva 40-50 %- os leértékelés lesz a csabai úton található G- Tex- ben. Ez a leértékelés csak a baba ruhákra vonatkozik. Érdemes benézni, mert nagyon szép és aranyos dolgok vannak.
A picurkánk tegnap este olyan aktív volt, hogy még a párom is érezte amikor a hasamra tette a kezét. Akkorákat rúgott, hogy már egy kicsit kényelmetlen volt. De hamar elfáradt és szerintem el is aludt. Két hét múlva megyek cukor terhelésre és remélem nem találnak semmit.
Puszi mindenkinek!
Andi ( 22+2)
andrea82
 
 


Sziasztok

Kedden voltam dokinál, zárva a méhszájam és tökéletesen fejlődik a baba, azt mondta a dokim ő nagyon elégedett, viszont most már számolnom kell a keményedéseket és ha egy nap 10-nél több van, akkor táppénzre kell mennem. A baj csak az, hogy nem értem ezt a keményedés dolgot, nem vagyok benne biztos, hogy amit érzek az keményedés, vagy a baba feszíti meg magát, mert van, hogy keményedést érzek, odateszem a kezem és elkúszik a baba. És ha keményedek akkor általában az úgy is marad és másnap reggelre enged ki, tehát az akkor egy, csak az estétől másnap reggelig tart. Szóval nem teljesen tiszta ez nekem.
A másik dolog, hogy kiderült, hogy a dokim augusztus 20-tól augusztus 31-ig lesz szabin, én pedig szept 1-re vagyok kiírva és úgy érzem pont abban a két hétben lesz esélyes a szülésem, amikor ő nem lesz. Értem én, hogy a dokinak is kell szabi, de akkor miért is járok hozzá és miért is akarok Fehérváron szűlni, ha a lényegnél nem lesz mellettem!? Kicsit megvagyok zavarodva, mert ugye pont az lett volna az egészben a lényeg, hogy ne idegen dokinál szűljek. Jó végül is csak egy hét lesz a necces, mert egy hétig itthon lesz és akkor bejön, ha kell, de a második héten külföldön lesz. Kép

Mónika (22+6)

Kép
manka2
 
 


Boróka!
Milyen allergiát okozhat a plüssrugi? Mi még nem vettünk semmit, de az egyik barátunktól azt kaptuk ajándékba.

Melba!
Sajnálom, hogy ilyen nehéz helyzetbe kerültetek, mert tényleg nem könnyű a döntés. Szerintem is inkább több vizsgálatot ismételjenek meg mielőtt az amnió szóba kerülne. Szurkolok a 4-markeres jó eredményéhez. Egyébként valószínűleg a jövő héten mi is megyünk ilyen vizsgálatra, bár nekünk 0,7 lett az AFP, de fő a biztonság.

Mamy!
Eddig hol csináltattátok a 4D-s UH-t? Sajnálom, hogy csalódtatok benne.

Csengo!
A 2. héttől már lehet kenguruban vinni a kicsit? Nem csuklik még akkor nagyon oldalra vagy előre a feje?

Manka!
Ne aggódj a dokiszabi miatt. Inkább beszéld meg a kicsiddel, hogy akkor jöjjön, amikor elérhető a doki, mert akkor neki is jobb lesz Kép Azt mondják, hogy általában bejönnek ezek a dolgok, ha kellőképpen ráhangolódtok egymásra.

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Gesztenye!
Nem akarok negatív reklámot csinálni, inkább priviben írom meg, ha nem haragszol. Egyébként annyit elárulok a többiek kedvéért, hogy a Moszkva téren van, egy magánrendelő.
Csalódni nem csalódtam végülis, ezt nem mondhatom, csak többet vártunk egy kicsivel, de lehet, hogy a múltkor, a 17. héten el lettünk kényeztetve a 35 perces vizsgálattal.
Általában mennyi ideig tart egy 4D uh??? Aki volt már, mi a tapasztalat? Most már kíváncsi vagyok. Hiszen ennyi pénzért akár 35 perces is lehet, nem? Most csak 10 perc volt... Kép
Üdv,
Mamy (23+3)

Kép
mamy
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?