Engem a butaság döbbent meg a legjobban
Én nacionalista vagyok, szerintem a szó jó értelmében. Ez miben nyilvánul meg? Abban, hogy ha az ideológiát nézem, maximálisan jobboldalinak tartom magam, konzervatív is vagyok, vallásos nem, de ez szerintem nem zárja ki a dolgot. Még mielőtt valakinek a kommunista őseim villannának be, azt elmondom, hogy személyes okom is van utálni őket, mégpedig az, hogy ha nem lett volna az a pár évtized, amit annyira szidtok (jogosan), akkor én most nagyon gazdag nő lennék, és azt sem kellene elmesélnem, hogy a nagypapám több mint egy évig élvezte annak a bizonyos Andrássy úti épület pincéjének a vendégszeretetét.
Hívő református családban nőttem fel, konfirmáltam is, az pedig, hogy csalódtam az egyházban többek között a Fidesznek köszönhető. Persze, nem ez volt a fő ok, de azt már végképp nem vette be a gyomrom, hogy felhasználva azt a tényt, hogy a hívők hallgatnak a papokra (nem meglepő), az egyházra is kiterjesztették a gusztustalan politikájukat... Szerintetek nem gusztustalan, ha valaki, akinek mellesleg az lenne a dolga, hogy feltétel nélkül minden embert egyformán szeressen, a szószékről politizál, és azokat, akik birkamódra nem követik, mindenféle "keresztényi" jelzőkkel illet???
Butaság az is, de legalábbis fogalomzavar, ha valaki összekeveri a kommunizmust a szocializmussal.
Miért baj, hogy valaki KISZ tag volt az átkosban? Bőven akad ilyen a Fidesz soraiban is, csak ők nem vállalják fel... Melyik ember a gerincesebb??? Aki azt mondja, hogy igen, tagja voltam a pártnak (azt ne vitassuk, hogy meggyőződésből-e, vagy csak muszájból), vagy az, aki már nem "emlékszik" a múltjára??? Az agilitás pedig, kimondottan jó tulajdonság, főleg egy olyan embernél, aki a miniszterelnökségre pályázik.
Melyik a jobb? Ha egy olyan ember vezeti az országot, aki a magánéletében is sikereket ért el, itt az anyagiakra gondolok, vagy az, aki (legalábbis a hívei szerint) nem tud vagyont felmutatni?
Rengeteget vitatkoztunk a választások előtt apukámmal, aki szintén nem tud elrugaszkodni az ideológiától. Valami kapcsán azt találtam mondani, hogy gyönyörűen minősítette a Fidesz kormányt, amikor a belügyminisztere egy alvilági főnök limuzinjában pezsgőzgetett, szerencsétlenségükre, pont akkor szenvedtek balesetet... Apu indoklása: " Persze, hogy tudtak róla, hogy milyen kapcsolatokat ápol, de nem tehettek ellene semmit, mert nagyon sok ember börtönbe juttatott volna." Nesze neki. Apu természetesen a Magyar Nemzetet bújja, minden reggel elolvassa az utolsó betűig.
Nézzétek már meg a két embert! A vita olyan volt, mintha Einstein vitatkozott volna a sarki kocsmárossal... A kocsmáros is okos ember, a vendégeihez képest, de a vitapartnere mellett eltörpül.
A Fidesz pedig nem most vesztette el a választást. Az elmúlt évek alatt rengeteg ember ábrándult ki belőlük, többek között én is, és még nagyon sok ismerősöm. Azért, mert gusztustalanok. Mert egyetlen dolog érdekli őket, mégpedig az, hogy megosszák az országot
Ez volt a harmadik választás, amin résztvehettem. Az elsőn a MIÉP-re szavaztam, a másodikon pont azért a Fideszre, mert a MIÉP nagyon belekeverte az egyházat. Most pedig az MSZP-re, mert mérlegeltem. Annak ellenére rájuk, hogy az SZDSZ-szel egyáltalán nem tudok azonosulni, a liberalizmus nagyon távol áll tőlem, mert konzervatív vagyok, és jobboldali. Akinek nagyon fontos a hagyományos értékrend, amibe a mocskolódás, ellentétszítás, egy ország hülyének nézése, és a szemünkbe hazudás nem fér bele. Szerintem.
Bea