Új privát üzeneted érkezett!

Momo,
lehet olyan kis lécajtókat kapni, amiket lehet nyitni (felnõtt tudja nyitni, gyerek nem). Akár rendes szobai ajtóba is felszerelhetõ, meg lépcsõ aljára/tetejére stb. Nálunk a galéria alján van egy ilyen lécajtó, egyet meg a férjem csinált a nappali galériájára is.
üdv
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok!

Momo, én is pont ezt akartam írni, amit Zsóka, hogy vannak ilyen gyerekbiztos ajtók. Én a nõvéreméknél láttam Angliában, de valószínû itt is lehet kapni, majd talán egyszer nekünk is szükségünk lesz rá (egyelõre még lépcsõ sincs). Az a lényege, hogy olyan zárja van, amit csak furmányosan, két kézzel lehet kinyitni.
A gyerek-felügyelet problémádat megértem teljesen, nálam annyival jobb a helyzet, hogy "leadhatom" Bálintot a szüleimhez Debrecenbe, ha muszáj. Bár megszakad a szívem olyankor, õ is hiányol, emleget engem, de szerencsére azért jól érzi magát ott. Meg amúgy is szoknia kell, valószínû míg a kórházban leszek, akkor is ott lesz.

Évi, gratulálok, hogy fõiskolás leszel! Ez rendes nappali, vagy levelezõ/esti? Biztos megoldjátok a Csongiról való gondoskodást, ha amúgy is többen vannak körülötte, neki sem fog nagy törést jelenteni.

Bálint (22 hó) is hisztis néha, de szerencsére nem vészes a dolog. Leginkább olyankor, amikor el akarom vonni valamilyen játéktól (pl. a tûzõ napon az út közepén áll le homokozni, ahol se egy árnyék, se egy pad v. bármi, amire leülhetnék, arról nem is beszélve, hogy neki sem tesz jót a meleg). Vagy sietnék vele valahová, õ meg egy tapodtat sem mozdul, csak hisztizik. Múltkor 20 percig bírta, aztán jött tovább szépen, mintha mi sem történt volna. De szerintem már az elsõ perc után elfelejtette, hogy miért is hisztizik. Szerencsére ez az "enyém"-hiszti nem vészes nála, bár tény, hogy nincs is sokat együtt más gyerekekkel.

Képzeljétek, akkora már a hasam, mintha most mennék szülni, pedig még 3 hónap van a szülésig! Mi lesz még ebbõl? Bálinttal is nagy volt, kérdezték is néha, hogy nem ikreket várok-e. Mondjuk nagy baba is lett. Meg aztán nyilván arányosan is nagynak látszik, hiszen egy nagytermetû nõn ugyanekkora has nem tûnne olyan nagynak.

Szerintetek miért van az, hogyha valaki megkérdezi, hogy milyen babát várok, és mondom, hogy ez is fiú lesz, akkor sajnálkozva-megdöbbenve-csalódottan csak úgy reagálnak, hogy "ez is?" vagy "már megint?" Majdnem idegen emberek, pl. az utcából valaki. Tudom, nem kéne ilyen hülyeségekkel foglalkozni, de olyan rosszul tud esni. Nem tagadom, örültem volna kislánynak, már Bálint elõtt is, de mióta megvan Bálint, el sem tudom képzelni, hogy valaki más lenne helyette, akár kislány, akár másik kisfiú. Hiszen nekem õ a legszebb-legokosabb-legaranyosabb kisfiú a világon (egyelõre még, aztán kettõ lesz Kép). Ti is tapasztaltatok ilyet, akár csupa lányos, akár csupa fiús anyukák?

Na most ennyi, befejezem.
Puszi Nektek,
Ági
Ági
 
 


Ági !

Hajjaj!Nálunk mikor kiderült hogy a második baba is kislány, akkor nagyon sokan sajnálkoztak, a férjemet sajnálták, én pedig nagyon örültem a hírnek. Aztán vártuk a harmadikat, és Bánk bizony egészen a végéig takargatta amilye van, úgyhogy ment állandóan a találgatás, kérdezõsködés, engem az idegesített, de nagyon, mikor utcán, piacon mindenfelé kérdezgették és hogy mi lesz a harmadik, és hozzátették hogy remélhetõleg kisfiú, ugye?! Aztán miután megszületett, azóta is hasonló a reagálás csak most úgy: õ is kislány? Nem, kisfiú. Erre: de jó, akkor harmadszorra csak sikerült. És ezt vadidegen emberek mondják. Mi az hogy végre sikerült? Nekem ugyanolyan öröm lett volna ha õ is kislány lett volna, és szerintem a férjem is így volt vele. Nekem is tele van a hócipõm azzal mikor ezzel jönnek. Meg azzal, hogy ugye azért lett a harmadik, hogy legyen egy fiú is??? Szóval ez márcsak így van, sajnos nem nevelhetünk meg mindenkit.
Az a lényeg hogy Te örülsz neki, és fõleg hogy egészséges és szépen fejlõdik!
Kitartást most a meleg napokban!

Puszi: Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 

 
 

Sziasztok!

Hát itt vagyok és annak köszönhetõen, hogy kiírtam magamból, amit éreztem nagyon-nagyon jó hangulatban. Máskor is megteszem ezt a lépést és akkor hamarabb múlik, bár nem szeretném ezt elérni megint. Tegnap és ma már minden okés volt.

Pele! Komolyan gondoltam segítségre és, ha tovább tartott volna, akkor elmegyek. De úgy néz ki, hogy elsuhant ez a rossz kedv. Inkább hisztis p...nak érzem magam, mert a körülményeim igazán nem olyanok, hogy okom lenne panaszra. Nekem a mensim elõtt közvetlenül szoktak rossz napjaim lenni, de nem ilyen sokáig és, ha megjön, akkor is csak holnap vagy holnapután fog. Szóval nemtom mi volt ez. KépKép

Évi! Én is gratulálok, kemény fába vágtad a fejszédet. Én is tanulok szeptembertõl PR szakon. Igaz, hogy használni nem fogom, de nagyon érdekel. Én majd egyszer egy saját kis üzletet szeretnék nyitni, ahhoz pedig nem kell ez a végzetség. de érdekel. örülök, hogy már ki tudod magad pihenni KépKép

Adri! Én megyek a talira, remélem mindenki jön.Veled is nagyon AKAROK Kép találkozni KépKép És várom a gatyót. Már látom, hogy milyen jó lesz õsszel a sárban dagonyázni anvukáméknál. Nem semmi a pici szótára KépKép

Snoopy! Ez az orrapöccintés nem is olyan rossz dolog. Lili is harapott, de már lassan elfelejti. helyette ütöget és a földre vágja, mi a keze ügyében van, ha mérges.

Andi! Gratulálok, az elsõ lépésekhez!

Zsóka! Kitartás nektek és jó nagyszülõzést. Pocaklakó???

Dia! Számom :30/444-72-88 Ügyes csaj ez a Bori lány, gondolom jöttök a nagy talira...

Momo! Lehet kapni rácsot, amit a léppcsõkhöz lehet szerelni. Mi az Ikeaában vettünk, de szerintem bababoltban is beszerezhetõ. Te simán tudsz közelekedni azzal, ha kinyitdo, a pici viszont nem tudja kinyitni.

ld! kitartás!!!! KépKép

Norcsi! Légkondit is tudsz küldeni? KépKép

Szile! Én megértelek abszolút! Én is szeretnék már babát KépKép

Verus! Még egyszer gratulálok. Ugye majd megsimizhetem a pocakod ? KépKép

Lili baba is egyfolytában dumál, pl: Lili baba áll, Ani mama eszik, leszáll, kiszáll, cicibibó, cicitejci, tejciiszi, toszó (tojás, toboz és doboz) pica (pi...a),semmibaj, és minden, de minden szót hallás után. A kedvencem, mikor szól nekem, hogy Ajikó vagy apukájának, hogy Szabocs és a kakaó szót is gyönyörûen mondja és mindent abszolút érthetõen és tisztán.

Pusz:

Anikó
Gerianikó
 


Sziasztok!
Verus, akkor most megint gratulálok! De jó neked... Nekem úgy fáj a szívem, hogy ez a Pumukli már az utolsó...
A platós dologról meg csak annyit: FFFRANCBA!!!
Évi, neked is gratulálok!
Anikó, örülök, hogy már rendben vagy. érdekes dolog ez, hogy mitõl jó vagy rossz az ember hangulata. Sokkal kevésbé számítanak az objektív okok, mint gondolnánk. Tele van a világ rendezett családi életet élõ búskomor milliomosokkal meg víg kedélyû féllábú árva koldusokkal is... (Azért leginkább víg kedélyû milliomos szeretnék lenni.):o) Ági,
Norcsi, nekünk is mindenki gratulált, hogy harmadszorra végre lány lett, ezzel én már nem is törõdtem, csak azt utáltam nagyon, ha a kedves ismerõs a kifinomult pszichológiai érzékével a fiúk elõtt lelkendezett emiatt.
Id, éljenek a szép,kövér, hosszú körmû túlhordott babák!!!
A "vödörlopó kiskorú bûnözõk" témához: annak idején, mikor még lakótelepen róttuk a játszókat, mindig hordtam magammal egy szatyornyi homokozóvackot. Így aztán mikor a gyerekeim rávetették magukat mások vackaira, mindig kiraktam a cserealapot, és, mivel a többi kölöknek meg a mi kacatjaink tûntek vonzóan újszerûnek, általában teljes volt az elégedettség. Pláne, ha a mamának is küldtem egy "nahát-milyen-édesen-játszanak-a-picik" mosolyt...
Ja, még az é
enyéd-tiémrõl: Annipanni osztogatta a mogyorót, nagyjából így: enyém, enyém, enyém,stb. Aztán elkapta metszõnek szánt tekintetemet, kicsit gondolkozott a kezében szorongatott darab sorsáról, majd kibökte: -Ez meg aaa... Gyereké! Én: -Milyen gyereké? Õ: (gyorsan fejére húzta a kalapját) -A kalapos gyereké!
Szóval ne csüggedjetek, az altruizmus csak nevelés kérdése! :o)
Vera
vera
 
 


Vera, ugye tudod, hogy mindig megnevettetsz!
Momo, (ollós)rácsot kapsz a Baumax-ban vagy az Obi-ban is, hasznos! Bár nálunk egy régi kiságy rácsa volt felfúrva a falra egy olyan tolózárral felszerelve, ami gyerekbiztos, mert a pöcköt elõbb felfelé kellett emelni, csak utána tudtad elhúzni.
Ági, örülök, hogy hallok Rólad, és jól vagy(tok), Akkor is , ha fiú lesz Kép Kép Kép Én sem értem, miért nem lenne mindegy a látásból ismerteknek, vagy a közvetlen szomszédnak, hogy ki is az új jövevény! A világból ki tudnak kergetni az ilyen beszólásokkal! Most látom, mit élhetett át a nagynéném, amikor a 4. is lány lett! (Mellesleg van azóta 4 lány és 1 fiú unokája.) És hiszitek, vagy nem, bár Bálintként emlegetjük a babánkat, de "ki tudja" - alapon én még mindig nem hiszem el 100%-ra? Lehet, hogy mégiscsak Eszter? Napokon belül megtudjuk... Kép

szijjasztok:
ildikó
ld
 


Hali Lányok!

Id, a múltkor eszembe jutott: a dokid nem javasolta a vízcsap szerelést? (aki nem levlistás: szex) Jó kis szülésindító, méhszáj tágító...stb.
JA, asszem megijedtem volna egy iker-terhességtõl..Azért ez is rizikós, a maga módján.

BVera, engem isKépKépKép Én is így csináltam, amikor lakótelepen laktunk... csak kell hozzá megértõ anya-társ isKép

Anikó, ezt már szeretemKép És hát perszeKépKép Annak ellenére, hogy szinte alig eszek, kezd szorítani a gatya és szemmel láthatóan kezdek meghusosodni.. És mit is mond Lili??? Pi*a..??KépKép Nálunk is ezeket az elejtett káromkodásokat tökéletes magyarsággal ejtette ki a gyerek (még az is, aki addig csak halandzsázott..)

Adri, nem kaptad meg a válaszomat? Én a lapodat megkaptam, arra reagáltamKép

Évi, ha gondolod a 22.-e héten vmelyik napot megdumálhatjuk.. Addig kicsit pörgõs az életünk, és bízom abban, hogy talán a nagy meleg is mérséklõdni fog..

Kanga, nagyon izgiKépKépKép Hélen a szállodatûzben vakult meg..(de mûthetõ lenne, csak nem akarja..) a néger csaj pedig -ha jól emlékszem- az USÁban maradt énekelni..
Mi minden derül ki rólunk, igaz???KépKép Sorozatokra bezzeg van idõnk, mi???KépKép

Norcsi, nézzenek oda, Te is sorozatokat nézõ vagy?KépKép Ja, én is szoktam nézni a Jóbarátokat, csak idõnként összekeveredek: a TV2-õn a régi, az HBO-n az új részek kavarodnak össze a fejemben. De akkor segít a kishúgom és helyre tesz.Kép

Ági, nálunk -és szerintem minden 2-nél több gyerekes családnál ez így lehet- csak a tény elég volt, hogy jön egy újabb..a neme ilyenkor már szinte nem is érdekes a jóindulatú rokon szemében.

Id, hajrá!!! Rajtad a topik és a világ szeme!!!

Puszi, (megyek tusolni):

Verus

Kép
verus
 
 


Sziasztok


Vegre talan tudok irni ide is nem csak olvasgatni titeket. Mie irasra kerulne a sor addigra Liannam mindig talal valamit amihez szuksege van ram.

Verus ez az ifas dolog engem is kiakasztot volna. Iskolanak kutya kotelesege vigyaznija a gyerekekre. Ha meg csak igy tudja megoldani akkor irja meg legalabb elore, hogy te el tud donteni engeded e igy a gyereket, vagy par szulo ossze fog es kerestek mas megoldast. Emlekeim szerint Egy csuklos bkv busz nem egy nagy osszeg volt anno. Szerintem az sokkal biztonsagosabb.

Id te nekem mindig Ld akarsz lenni elnezest ha elirom idonkent. Neked mielobbi nagyon gyors es konnyu kicsomagolodast kivanok.

Vera imadom a torteneteidet olvasni. Jokat lehet rajtuk mosolyogni, habar valoszinu velem tortennenek kevesebb volna a mosoly.

Gerianiko
Lilinek boldog nevnapot utolag. Mikor lesznek uj kepek rola? Annyira csudaszep kis holgy. Olyan jo nezegetni a kepeket rola.

Baba fiu vagy lany. Na nalunk is mindenki be akarta meselni nekem hogy Lia mar biztos kisfiu lesz. Az emberek mar csak ilyenek. Az istenert se akartak elhinni hogy en igencsak ketsegbe esnek ha egy fiut kene nevelnem. Egy fiut nem lehetne ugy ovni es vigyazni mint lanyokat es ez nekem nem megy. Szerencsere termeszet ezt jol tudja es nem szuletet nekem meg fiam.

Dia irhatnal gyakrabban jo olvasni Borirol olyan edes kis huncut holgy lehet.

Evi gratula felvetelihez. Jo tanulast neked.

Snoppy gratulalok uj fogakhoz

Hu nem birok visszafele leirni mindent amik uzenetek olvasasa kozbe eszembe jutott. Azt hiszem gyakrabban kell megoldanom az irast.

Szoval egybe minden nevnaposnak boldog nevnapot.
Minden szulinaposnak boldog szulinapot
Minden kisgyerkocnek gratula fogakert es minden uj tudomanyert.

Anyanaya meg regen kerdezted hogy en tanitom e magyarul a lanyokat. Igen en tanitom oket itthon. Irn i olvasni szamolni es mindnen egyebre. Sok dolgom azert nincs , hisz legtobbszor csak magyar kifejezest kel megtanitani a dolgokra, meg a kulonbsegeket. Eddig meg csak hagyan volt Mert Bia (10 eves) iden vegezte volna 4 osztalyt otthon. 5.-tol mar erdekesebb lesz a dolog hisz egyre tobb lesz a kulonbseg, viszont itt is egyre tobb lesz tananyag es meg fogalma sincs hogy tudom ossze hangolni hogy delutanok ne csak tanulas legyen hanem lehessen jatsani pihenni is. Foleg jovore ha minden igaz magyunk haza es ujbol vizsgaznija kell holgynek vagyis akkor mar holgyeknek mert Szabinak is.


Szabina(6 eves) szemuveges ezt sokan tudjatok kancsalsag miat. en kicsit egyedien hasznaltatom vele a szemuveget. De 2 honapja kertuk orvost vizsgalja meg siman szemet, hogy milyen hatha javult. Nekem ugy tunt mintha kicsit jobban latan. Orvos felvilagositott minket olyan nincs hogy szeme javuljon gyereknek oruljunk ha nem romlik es max annyi eredmenyt erhetunk el hogy takaras mar nem fog kelleni. Gondolhatjatok hogy nem tetszet, csakhat itt nem olyan egyszeru masik orvost keresni. Nem valtasz olyan egyszeruen orvost mint otthon. De aztan mostani ellenorzeskor volt egy tanulo orvos is aki orvosunk elott megnezte szemet. O keresunkre hajlando volt megnezni a geyrek szemet siman is es leirni eredmenyt. ez elgondolkoztata szakorvosunkat es o is megnezte es a lenyeg hogy Szabinak kisebb szemuveg kell.
Velem egyenlor emadarat lehet fogatni. Ugyhogy meg amzlink hogy nem csinaltatuk meg uj uveget elozo letolas alkalmaval hanem vartunk. Itt gyerek szemuvegbe uveg 30000-40000 ft ami itt is tobb heti kaja penz. Guta utott volna meg ha hiszek az orvosnak es elso alkalom utan megcsinaltatom uj keretbe az uveget. elozo mar 3 eves keret mar nagyon szeretne lanykam kicsit jobb keretet. Tavaly nyaron mar meg is vetete velem mikor otthon voltunk.

Lianna (20 honapos) meg egy tunder huncut kisasszony. Tud hisztizni foldhozvagni magat. Utal babakocsiba kozlekedni, kiveve lakasba. Otthon orakig el uldogel benne., bezzeg utcan max all benen de azt se sokaig. Beszelni lassan lassan o is kezd. ahogy elnezem tobbiek szokincset igencsak le vagyunk meg maradva. Edesen tud durcas lenni Karba kett kezzel es morcosan lefele nezve. Bia szokot igy mergelodni. Lia meg tokeletesen eltanulta. Megtanulta ajtot belokni. Igy igencsak komoly nehezseg egy ket helytol tavol tartani ot.

Mindenkinek szep idot nem tul meleget de azert nem is hideget. Jo nyaralast jo pihenest mindnekinek

Napocska
napocska
 
 


Sziasztok,

rövid leszek, mert napok óta sz.rul érzem magam, szegény Gábor, a sok-sok munka mellett kénytelen anyát is helyettesíteni Tominál, kivéve a szopit Kép Remélem, hogy hamar véget ér ez az idõszak, eléggé nehezen viselem, bár az elõzõvel összehasonlítva még jó helyzetben vagyok, mert legalább nem látom viszont az ebédemet (bocs), remélem, hogy nem is fogom. Dokihoz kedden megyek, izgulok kicsit, remélem minden rendben lesz.
Ráadásul olyan éjszakánk volt... Esküszöm, hogy Tomi pár naposan nem rendezett ilyen mûsort, mint ma hajnalban... Semmit nem aludtunk, mert az uraság nem volt hajlandó aludni... Persze nappal meg aludt vagy 5 órát (két részleben), remélem, hogy ma minden visszaáll a régi kerékvágásba.

Na, megyek kicsit olvasgatni, majd próbálok jönni válaszolgatni nektek, de ma már nem ígérem.

Csók mindenkinek:
Erika
kerika
 
 


Sziasztok Lányok!

Amint látjátok, ennek a kisembernek nem használ sem esõ, sem szél! Mi lesz velem, ha már most ilyen önfejû? Kép Kép Kép Amúgy nem aggódom, tudja Õ, mikor jöjjön. Csak átkozottul türelmetlen vagyok! De az tuti, hogy sokáig már nem maradhat! Már egy hete minden éjjel vannak 10 perces fájásaim néhány órán át. Elég gyenguszok, és sajnos nem is folytatódnak, bár néha nappal is elõjönnek egy-egy órácskára. Legalább tudom, hogy jobban felkészül a testem, nem úgy, mint Krisztámnál.
Verus: neki a Te módszered sem használ Kép
Erika, a B6 csodákra képes, próbáld meg. Én injekciót szoktam inni belõle, egyszerre fél ampulla elég, doki biztos felírja, hisz Neked Tomikát is el kell látnod, nem lehetsz rosszul egész nap! Olyan folyadékba keverd be, ami elveszi az ízét, mert az persze nagyon sz*r. Én mindkét terhességet végighánytam, tudom, milyen az! Kép Nálad meg biztos elmúlik nemsoká! Kép
Napocska, tökmindegy, hogy Ld vagy Id, tudom, kirõl van szó Kép És kösz a jókívánságot, eltartalékolom, mert szükségem lesz mindre!

Legyen szép napotok, remélem, nekem is az lesz:

ildikó
ld
 


Sziasztok lányok!

Nálunk még mindig háváj van, anyu itt van és mindenben segít, így minden "luxus" dologra (kert, edzés) böven jut idöm.Kép
Nemsokára megyünk nyaralni (07.22-07.28), így sajnos a nagy taliról lemaradunk a Katival. Bevallom félek egy kicsit a nyaralástól, olvasva PM beszámolóját, inkább a gyerekeknek lesz ez nyaralás, azt hiszem.

HOGY ÉRZITEK MAGATOKAT KISMAMÁINK?

Anikó! Nálam is vannak/voltak, de inkább voltak ilyen idöszakok, föleg sajnos terhesség alatt, csoda, hogy viszonylag nyugi gyerekeim vannak, ahhoz képest. Nem lehet, hogy nem fordítasz magadra elég idöt? Úgy értem csak magadra? Fodrász, kozmetika, torna, masszázs, fürdés, vásárlás egyedül, olvasás, stb.? Amikor én inkább csak a családommal törödtem éjjel-nappal, akkor nálam is voltak hasonló tünetek. Aztán rábíztam anyura a gyereket (akkor még csak Kikkó volt) és mentem, mentem ide-oda. Apával is gyakrabban kellene kiruccanotok és csinálni Lili mentes napokat. Én (nem akarlak lebeszélni) ezért nem akartam kis korkülönbséget, mert akkor nincs idöd lélekben regenerálódni. Persze vannak, akiknek erre nincs szükségük, mert amolyan "tiszta anya" típusúak, de én nem tartozom közéjük. Nekem szükségem van néha egy kis szabadságra.Kép Remélem hamar rendbejössz! Ha itt laknál a közelemben, akkor 1-2 hét alatt "rendbe"tennélekKépKözben látom, hogy jól érzed már magad, de azért nem törlöm ki, amit írtam fentebbKépTudod, notebookba írok.

Dia! Szörnyû lehetett a vesegörcs, egyszer nekem is volt hasonló, de az epegörcs volt.

Verus! Én is kiakadtam a platós kocsin, nem csoda, hogy reklamáltatok, a többi szülö nem mert szólni? A polgármester gyereke nem volt köztük?Kép Hogy érzed magad?Kép

Snoopy! Milyen ügyes a Mazsikád! Adri is mutatja szemét, orrát, száját.Kép

Ági! Én mind csupa fiús anyuka, pont az ellenkezöjét tapasztalom/tam. Vidéken (tisztelet a kivételnek) még gyakori az olyan beszólás, hogy a fiú az ember, a lány az csak lány. Nekünk meg (föleg a páromnak, aki amúgy is férfisoviniszta a javából) állandóan gratuláltak, hogy két fiúnk van és hogy sikerül egyáltalán fiút csinálni. Sok olyan embert ismerek, aki egyenesen irigyel és mindig megjegyzi, hogy de jó nekünk. Hát itt ez a helyzet. Én viszont szeretnék egy kislányt is még.Kép

LD! Tudod! KépKépKép

Erikám! Kívánok hányinger-mentes napokat!Kép Persze a többi friss kismamának is!

Egyedül Erika reagált a zülléses kérdésemre?! Senki más nem érdeklödik? Tudom, hogy a táncos bulira tartogatjátok az energiát, de azért gondoltam próbálkozom, hiszen az még egy hónap! Esetleg jövö szombat este Szentendrén? Kérlek hamar írjatok, mert foglalni kell! Nyár-Szentendre az elég nyüzsisKép

a Barátok közt, Vészhelyzet (kórházörült vagyok), Harmadik Mûszak rajongó Evey
evey
 
 


Látom a fiús-mamás szöveg fele lemaradt. Szóval itt a környéken (azért nem mindenki) sokan mondják, hogy a fiú az ember, a lány az csak lány.
Ja igen. Nálunk is a játszón mindent bedobtunk a közösbe, aztán a végén kiválogattuk, ha idegen helyre mentünk, ott megkérdeztük, hogy játszhatunk-e a fiú/lány játékaival, így nem kerültünk olyan helyzetbe, hogy megszóljanak a mamák, én nem szeretem és nem is viselem el, ha beszólnak, inkább kerülöm az ilyesmit. Ha viszont másik gyerek elvette a Kikkótól a játékot, akkor kértünk töle cserébe az övéiböl. Így általában megoldódott a probléma.

Puszi, Evey
evey
 
 


Sziasztok!

Evey, itt egy másik Barátok közt rajongóKép Egyetlen sorozat, amit nem nagyon hagynék ki!

A játékokkal hasonlóan vagyunk mint amit leírtatok. Levisszük, bedobjuk a közösbe. Igen ám, de ha van három motor, Csonginak tuti az kell amivel éppen a másik akar játszani. Ha három labda van, akkor úgy gondolja, az mind az övé. Remélem lassan-lassan azért majd megérti, hogy nem lehet mindent kisajátítani.

Ld, mi újság? Üzensz valakinek ha "kicsomagolódsz"?

Norcsi! Kellemes üdülést kívánok! Oda jó idõt, ide viszont egy kis esõt kérnék, ha lehetKép

Erika, kellemetlen lehet, ez az émelygés fõleg egy kisgyerek mellett. Kívánom, hogy minél hamarabb túl legyél rajta!

Napocska, klassz lányaid vannak. Jó, hogy Szabinak megoldodott a szemüveg problémája. Jöttök haza? Végleg?

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 


Sziasztok!

Itt is elköszönök egy hétre, pusz:

Anikó
Gerianikó
 


Sziasztok!

HA egyszer végre tényleg kicsomagolódik, akkor tudok sms-t küldeni Evey-nek, Andi3-nak és Barikának, mert az õ számaikat tudom, de elvileg a levlistára is tudok emilt küldeni a telefonomról. Ha más nem, majd Zsolt ír ide Nektek. Kép
Ma megint nem mutatott semmit a CTG, a belsõ vizsgálat sem utalt semmi változásra, viszont, ha péntekig nem szülök meg, akkor másik orvosnál fogok szülni, mert az enyém elmegy szabira Kép (Andi, látod, lehet, hogy elmarad a "milyen volt V-val szülni?" - beszámoló). Nem ért váratlanul, mert eleve közölte, amikor elvállalt, szóval nem vagyok becsapva, csak a fenébe is!, azt hittem, mire õ nyaralni megy, addigra én már rég itthon leszek a gyerekeimmel. Most meg még az sem biztos, hogy már bent leszek...És csak jövõ hétfõn-kedden fektetnek be, ha addig nincs semmi. Hááát...nem vagyok túl jókedvû.

Majd jelentkezem, pusz:

ildikó
ld
 


Sziasztok Lányok!

A levelezon nem ment el a levelem, ugyhogy ide írok.

Hazajöttünk Hajdúszobiról, nagyon jó volt, voltunk a fürdoben is, bár Pankának továbbra is víziszonya van.

Norcsi, Anikó, Zsóka! Jó nyaralást, pihenést nektek!

Evey! Örülök, hogy ennyi mindenre jut idod, elhatároztam, hogy szülés után én is visszatérek a komoly sportoláshoz, nagyon hiányzik. Táblicskut majd megnézem, köszi. Mi most nem tudunk menni zülleni, de köszi.

Hajni! Anyukádnak jobbulást! Tényleg jó volt a kondi a hosszú úton. Köszi kérdésed én nagyon rosszul vagyok mostanában, nem bírom ezt az idot, bár régebben meg sem kottyant.

Ági! Örülök, hogy rendezodnek a dolgok. Eggyüttérzek veled nagypocak ügyben, ugyanis az enyém is jóval nagyobb mint anno Pankával és még hol a vége...És most nincs henyélés, mert Panka nem engedi. Nekünk is mindenki azt mondja, hogy ez most biztosan fiú lesz és haragszanak mert nem akararom elore tudni. Csak sajnos ezek rokonok.

LányoK! Mit szólnátok, ha aug. 10-én szombaton, este 8 órától mennénk bulizni a Széchenyi kertbe? Írjátok mrg ki jön, hány fo, ki szeretne asztalt foglalni /1000 ft-ot kell fogyasztani akkor./ Aki csak táncolni szeretne, annak nem kell asztal és 10-tol van a a buli hajnalig.

Na most mennem kell, majd holnap jövök.

Jó éjt:Pankamama
PM
 


Pankamama!

Nekünk jó lenne az augusztus 10.-e, két fõre számolj és szeretnénk asztalt is foglalni. A kis pocaklakóink még ingyen dorbézolhatnak Kép (Bár a lányom anno baromi rosszul viselte, amikor multiplex mozikba cipeltem a hasamban.)

ld, kitartás! Holnap 16.-a lesz, ha nem tévedek, az nyerõ szám nálatok, úgyhogy mindent bele!

Üdv
Momo


Momo
momo
 
 


Sziasztok!

ld! Ez nem ér! Majd én megbeszélem a gyerkõccel, hogy most már neki is jobb lenne kint! Kép A dokibácsit nem érdemes kihagyni. Tudod már, ki a helyettese? Tavaly nyáron Lucát sem érdekelték a frontok, várt még 10 napot. Akkor én is kezdtem azt hinni, õ lesz az elsõ baba, amelyik bent marad.

Pankamama! Nekem edig semmilyen programom nincs arra az estére, úgy néz ki, tudok menni. (Egyedül, a férjem lesz itthon a lányokkal.)

A többit majd késõbb, Luca felsírt, megyek vígasztalni. Szegény, nem nagyon bírja ezt a meleget.
Lányok, ki akar pénteken talizni????

Puszi
Andi

Andi
andi3
 
 


Sziasztok Lányok!

Változik a mail címünk, így a Yahoo-listán egy pár napig lehet, hogy nem leszek jelen, amint sikerül az új címmel is feliratkoznom, mindenkit értesítek errõl (olvasni addig is tudok, csak küldeni levelet nem).

Üdv:
Pankamama
PM
 


PM

Ha szeretnel mas cimet ird meg es megoldom. Akar ha csak ideiglenesen is kell akkor is.

Napocska
Napocska
 


Sziasztok!

Juszt is ide.

Múlt héten megvolt a srácoknak az úszótábor. Tkp. három célunk volt vele, egy: gyerekfelügyelet napkzbenre és mégse nagymamánál, amikor egész héten nem látjuk õket, kettõ: Bálint ne tartson attól a szótól, hogy tábor, ez itt olyan hely volt, amit ismert, oktatókat ismerte, a tesóival együtt volt, csak reggeltõl estig, szóval bemelegítésnek jó, három: Gergõ ne féljen az úszásoktatástól, merthogy õ már a végén azért nem járt úszni, mert nem szerette.
Na,nagyjából bejött, keddig (szeda kora du-ig) egyértelmûen úgy tûnt. Szerdán du. vizicsúzdásztak, ami olyan, hogy kb vízszintesen van egy felfújhatós nagy valami, ami vizes, neki szaladnak,ráugranak és csúsznak. Na , valahogy mégse volt tökély, mert Bálintnak sikerült valamibe beütni a fejét. Az oktató (úszómester, felügyelõ stb, szóval illetékes felnõtt, Csaba bácsi) persze nem látta az esetet, és tippelgeti, hogy valaki másik gyerek könyökét, vagy térdét találhatta. Ikrek onnan látták, hogy BÁlint fogja a fejét és sír. Bálint viszont emlékezetkiesést szenvedett, már az indulásra sem emlékszik, csak onnan vannak emlékei, hogy a Csaba bácsi mossa a fejét hideg vizzel. Addig a gyerek tök sötét volt.... Bálint szerint az akármi egy része nem volt felfújva, mire mi mentünk szét volt szedve, így nem tudom, de simán lehet, hogy takarékossági alapon nem fújták fel az egészet, így viszont lehetett olyan része a szélén, ami kemény... Persze Csaba bácsi nem vitte dokihoz, csak én este, szerencsére pont aznap volt du is rendelése a drnõnknek. Egyértelmûen enyhe agyrázkódás. Egy nap pihi otthon, szerencsére nem lett semmi komolyabb, azóta jól van. Ami még durva volt, hogy mikor csüt. vittük a kicsiket (bár Zoli töprengett, ne maradjanak-e õk is otthon, ha már egyszer valamelyikünk úgyse megy dolgozni), még azt mondta Csaba bácsi, hgoy természetesen visszatéríti a Bálint kiesõ napját, de pénteken (mikor már ott volt a gyerek, és tán látta, hogy no bibi), már nem ezt mondta. Még szerencse, hogy vittük az ikreket. Gyerekenként napi 2000 pénz, szóval azért 3-ra nagyon nem lett volna mindegy.
Szóval eddig dícsértem az uszit, bár nem volt olcsó sose, de elég jó okítottak, gyerekek is élvezték, ez az epizód viszont értelemszerûen rontott a megítélésen. Mindegy, suliból nem ide járnak úszni, lehet, most voltunk utoljára. Ilcsinek mondjuk ált bevált, õ megtanult háton is meg lényegében gyorson is úszni a két év alatt. Ja, Gergõ sem félt már a végére, ez is bejött.

Most anyósomnál vannak a gyerekek. Ott meg egy hete megszülettek a kismalacok (elsõ terhességre 4 malac), tök aranyosak, még én se láttam sose ilyen fiatal malacot. Meg van ám minden állat, nyuszi, kacsa, csibe, macska, kutya, és kiadtam a házifeladatot, hogy vigyék el õket tehenet nézni, mert kiderült, hogy Ilcsi (7 év) nem tudja mekkora egy tehén. Ja, és õk is valódi tejet vesznek... szóval tisztára mint Virág meséle, nekik is jut falu bõven.

Ikrek szombaton betöltötték a 7 évet. Öregek. Ja, megmértem õket (évi rendes szülinap körüli méregetés). Bálint 134,5 cm, 34 kg. Ilcsi 124 cm, 22 kg. Gergõ 116.5 cm, 19 kg. Ilcsi hosszra végre hozza azt, amit azonos korban Bálint.

Na, mára belõlem ennyi elég, sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok, egyben még. (türelem, türelem...)
Andi, most azt mondta, a Tóth doktornak ad át, a múltkori szabija alatt a Mészároshoz passzolt, õ tetszett is nekem nagyon, nála szült a kolléganõm is. T-t még nem ismerem, de akármilyen is, NEM AKAROM megvárni! Kép Szülni akarok még ma, na, legkésõbb holnap!
Ildi, egyik évben a bátyám fiát fizettem be úszótáborba, 3. napon az edzõ az elõzõ nap vásárolt bõrszandálban beküldte Petikét a medenébe, mert nem várta meg, míg a gyerek átveszi. Olyat mondtam az ürgének, hogy p***a is volt benne! A következõ két napra már nem is volt hajlandó bemenni a Peti, pedig nem elõtte vitatkoztam az ipsével, csak unta, hogy a nagyobbak a kicsik fejére ugráltak. De imád úszni, nem vették el tõle a kedvét.

Most már csak szülés után akarok írni, intézze már el nekem valaki, légyszi!

ildikó
ld
 


Szasztok lányok!

Id! Na, bevetem bosziságomat. Mondjuk, csütörtökig megszülsz, jó? (ha nem jönne be, vegyük a hibaszázalékomba.Kép)

Virág! Engem érdekelne az õrségi szállás, nagyon jól hangzik, megírnád a telszámot? Köszi elõre is. Szinte láttam magam elõtt a helyet, ahogy leírtad. De jó lehet ott.

Anikó! Nem felejtettelek ám el, hívlak, csak holnap kell leadnom egy fordítást. De ha zavarna, akkor írj egy mélt.

Évi! Irigyellek a fõsuliért. Most már itt az ideje, hogy én is belevágjak valamibe, csak félek, hogy már nem tudok tanulni. Majd meglátjuk. Ne félj, tuti meg tudod majd oldani, hogy mindenre legyen idõd, néha az ember csodákra képes.

Híreket mondunk:


2002. július 13-án a Bartók-Szilágyi vegyespáros, Bori nevû lenövésével Pilisvörösvár felé vette az irányt. Kétnapos tartózkodásra készültek némi munkával, és szórakozással is megfûszerezve. Szerencsésen megérkeztek, Bori nevû lenövés egész napos homokvárépítõversenyt rendezett, melyet -mivel a többi versenyzõ fáradtság miatt elõbb kibukott- egyértelmû elõnnyel meg is nyert.
Délutáni alvását mellõzve már viszonylag korán lefeküdt aludni. Elõtte azonban még meghúzta a soktagú családhoz tartozó hímnemû macska farkát, lemosta némi szappanos-homokos vízzel a kerti zuhanyozó hullámpala falát, evett némi homokos ribizlit, és borsónak becézett zsenge szõlõt, de ez utóbbi savanyú volt neki. Integetett 665 a telek felett elrepülõ utasszállítónak, némi borzadállyal lesve õket guggolásból az almafa alól. Amikor pedig elsõfokû nõnemû felmenõje, mint a hétvége egyetlen absztinens egyéne, eltávozott a falu irányába némi alkohol-utánpótlásért, kiskorú heves tiltakozásban tört ki a fürdetés ellen, amit másodfokú nõi felmenõje szájjal és fogakkal történõ megrendszabályozásával hozott mindenki tudomására. Végül szerencsésen elaludt, család többi tagja az esõben zuhanyozott. Másnap Bori nevû kiskorú egyén többször megrohamozta a kertben felállított sátrat, szúnyoghálót hangos MENJINNENek kíséretében agyonrugdosta, pankrátorként vetõdött sátor egyik faláról a másikra. Ezek után megkóstolta a homokos-szappanos vizet szivacsból szopogatva, majd úgy döntött, ezt a mûveletet elvégzi egy kiflivel is. Amikor felmenõi megkérdezték, érdemes volt-e, azt felelte, igen, finom. Délutáni alvás aznap is elmaradt, ehelyett hazafelé autóban beájulás következett, mely állapot eltartott másnap reggel 8-fél kilencig. Július 15-e, hétfõ azóta pirosbetûs ünneppé lett avanzsálva az illetékes családban, lévén elsõ alkalommal történt meg, hogy kiskorú lányivadék magától jelezve, hogy kisdolga lesz, utasította férfifelmenõjét, hogy vigye ki az erre a dologra fenntartott helyiségbe, hogy könnyíthessen magán. MEG IS TETTE! Igaz, utána nem könnyen mondott le a WC-papír nyújtotta örömökrõl, viszont egész álló nap harsányan követelte, hogy vigyék õt egy DOKTORBÁCSI nevezetû személyhez, akitõl SZURIT akar kapni.

Abbahagytam, inkább megyek dolgozni.Kép

Puszi:

Dia
Dia
 


SZiasztok!

Id: nem akarlak elkeseríteni, de nálam Dia 3 rossz idõpontot is mondott a szülésre! Kép De én drukkolok, hogy most már kijöjjön az albérlõd!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Ld!
Nekem Dia azt mondta amikor taliztunk , hogy még aznap meglesz , de nem jött be. DE MÁSNAP IIIIGEEEN!!!!!!! KépKépKép
Kanga
Kanga-Zsebibabák
 


Dia!

Ez fantasztikus volt!KépKépKépKép

Ld, hajrá!!!

PM, a kismedencét Csongi sem csípte, de a nagyobb medenében tök jól elnézegette a nagy gyerekeket! Amúgy meg nem kell minden gyereknek vízimádónak lenni (mint nekem). Csonginál a fürdés sem tart kb. 5 percnél tovább...
A légkondi tényleg szuper dolog autóban, mi is próbáltuk.Kép Most éppen a lakásba gondolkozunk beszereltetni, mert ezt már nem nagyon lehet fehér embernek kibírni. Csak olyan hülye az elrendezése a lakásnak, hogy nem tudjuk, hogy is legyen.
Táncos buliba ne várjatok, egyrészt a férjem szégyellõs Kép, másrészt 11-én meghívásom van az Öttusa Szövetség (ott dolgoztam) partijára, sétahajózásraKép
Még a nagy tali is rejtély, mert a férjem NEM AKAR SOFÕR LENNI! Mivel kellene elcsalnom?!

Ildi, nekem valahogy ezekrõl az úszásoktatásokról túl sok jó élményem nincs! Tõlem indulva, közeli-távoli rokonokig tuti minimum fülgyuszi lett belõle. Persze a szülõ mindent kitalál a nyárra, aztán valami bejön, valami nem. Fogadjunk a nagymamit jobban fogják élvezni!
Csongi pl. ha lát egy bocit, már mondja, hogy búúúú! Ja, azért ugyanez illeti a lovat, szarvast,õzikétKép
Ilcsiéknek is biztos nagy élmény lesz!!!
Ja, és én is juszt ide írok!

Lányok, járt már valaki Lillafüred felé? Azt a környéket néztem ki, elmennénk pár napra, egyenlõre szállást kutatok!

Még valami eszembe jutott. Lakótelepi anyukák! Nálatok nem folyik az intrika? Én nem értem ezeket a nõket. Van a közelben egy játszótér, de már nem nagyon szeretek menni, mert mindenki a másikról sutyorog, persze a háta mögött. Ennyi rosszindulatú nõt még nem láttatok!

Csók Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 


Id!

Ne higgyj nekik! Boszi vagyok és kész, akárki megmondhassa, aki 200 méternél közelebb jön hozzám. Coryt ma már megátkoztam, holnapra kopaszan és fog nélkül ébred, Kanga büntijét még nem gondoltam ki, mert kicsit enyhített, na, meg persze nála csak egy napot tévedtem.Kép

Puszka, és jó kicsomagolást!

Dia
Dia
 


Dia!
Kérlek ne bánts!!!! Így is elég nekem! MEg vagyok fázva Kép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Helló Mindenki!
Képzeljétek el Dórika tegnap megtette az elsö komolyabb lépéseket.Ez azt jelenti,hogy 5 lépést tett meg!Amúgy ismét bövûlt a szókincse kaka=kacsa,hapti=hapci.Férjem új munkahelyen dolgozik.Most árúszállító üzletkötö egy húsipari cégnél.Reggel ill. hajnal 4 kor indúl és kb legkésöbb 16 hra itthon van.Plusz még délután fusi,hogy lakáshoz tudjunk jutni.Imádkozzatok,hogy a kormány elfogadja a gyerekek utáni 1milliót,mert akkor rögtön jön a második!Így már tudnánk lakást venni.Hitelben.Szóval már nagyon szeretnék külön lenni az anyáméktól!

ld:Csiribi-csiribá bujál ki kisbaba most már!KépKép!Remélem ez is segít még a Dia boszorkányságához!!

Dia:Holnap este 18 után felhívlak telcsin meg van a számod ld megadta!megbeszéljük a konkrétumokat!Köszi a segítséget!

Norcsi:Köszönöm a biztatást!Annyira nem rossz az állapotom.Csak egyedül nehéz kimozdúlni,ehez kell még segítség.Hamarossan ez is menni fog!Tudom és harcolok érte!

PIldi:Egy kis gyerek mentes övezett,hát így ki lehet bírni.Gartula a nagy gyerköcökhöz.Rohan az idö,egyszer csak azt veszed észre,hogy a gyeremek kamasz, a kamasz pedig felnött.Dóri is már nem csecsemö az elsö évet át léptük szóval ö is "öregszik"!

KErika:Gratulálok a nagy eseményhez!Ja Tomi pedig az elsö dackorszakát éli,szóval ne csodálkozz ha még csinál ilyeneket.Ja meg ez a tikkasztó höség is meg viseli õket.Föleg alvás téren.Saját tapasztalatom!A MagneB is segíthet a rosszúlléetken,és ha jól tudom akkor recept nélül kapahtó!

Pele:Nem eröltettem a bilizést,inkább hagyom,hogy játszon vele és ismerkedjen,most már odáig jutottam,hogy felemeli és mondja,hogy kaka.Ja és rá ül ruhástol.Ül rajta kb,10 másodpercet.Köszönöm a segítséget ilyen téren is.

Evey:Sikere van a tanácsodnak,hogy délután korábban fektetni és este hamarabb altatni.Most már legkésöbb 9kor alszunk ill.csak a gyerek én pedig próbálok a párommal egy kis magánszférát létesíteni.Ja meg délelött nem engedem aludni.Gratulálok Adri elsö lépéseihez!!!Szerintem a Dórika is nem sokára 1-2 hét és rohangálni fog!Én is korház sorozat örült vagyok!Barátok közt is megy!Igaz gyerköc miatt csak képben,de remélem most már sikerül 8kor aludnia.

Snoopy:Köszi neked is a tanácsot.Zsombi baba biztos nagyon ügyi.27-én jöttök ti is a nagy talira??Mi megyünk remélem találkozunk!

PM:Nekünk is jó az aug.10-e akkor még itthon vagyunk következö héten megyünk nyaralni.Meleg ellen csak a hüvös szoba a legjobb,de gyerköccel nehéz egy helyben tartozkodni.Panka víz iszonyáról meg annyit,az öcsém 5 éves koráíg még térdig érö vízbe sem mert bemenni.Felfogadtunk egy szuper úszásoktató csajszit akinek sikerült 2 nap alatt megszoktatni a mély vizet azóta hetente 3x úszni jár.Söt a héten még úszótáborba is megy!Idö kell mindenhez.

GeriAnikó:Neked pedig sok mosolgos napokatKépKépKépKép!Mindig mondd ki magadból mindent ha szomorú vagy!Látod sikerült és már jobb a kedved!Én is ezt szoktam tenni.A kedvemmel nincs is semmi probléma,inkább a távolsággal.Ezt pedig idövel nekem is sikerül leküzdenem!

Andi3:Lucának a nagy melegben sok hüsítöt.Próbáld meg elalvás elött egy kis vizes kendövel megtörölgetni a végtagjait és a homlokát.Vagy alvás elött egy kicsit megfürdetni.Nekem bevállt!Pénteken hol,és mikor lesz a talcsi???

KAdri:KépKép,hogy jösz 27-én ha jól olvastam.

Verus:Gratula a kis babszemhez.Irigykedem egy nagyon picitKépKép!Remélem nem sokára én is csatlakozhatok a pocakosok táborába!

Emese:Szeptemberig várnom kell a pszichiáterel,mert anyagilag most nem megy!Ha elkeztem járni értesítelek,hogy mi a véleményem!

TVica:Bocsi,hogy szombaton nem mentem át,de a gyerek belekevert a programomba!Valamikor megyek.Holnap nem jössz ki a dokihoz tanácsadásra.Mondjuk úgy 14-15 h között,találkozhatnánk a rendelö elött?Mit szolsz vagy van más program!
Sziasztok!Még jövök a héten!KépKép!
barika_andi
 
 


Sziasztok!

Vigyázzatok Diával! Az átka már ide is ért hozzám egy jó kis torokgyulladással Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok Lányok!

Vírus van az interneten!

Ha az áll a tárgyban, hogy your password (a te jelszavad) dobd ki nyugodtan.
Belül piros tintával van írva angol szöveg.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Boszorkányok, munkára!
Ma délelõtt úgy engedtem el a lányom mamázni, hogy azt hittem, holnap látom csak, látogatáskor. Úgy láccik, tévedtem bár hosszú még az éjszaka, történhet akármi. Kép
De tényleg itt lehet már az idõ, mert a gyerek eddig azt mondta, hogy a szomszéd házban lakik a mamánál, most meg, amikor én mondtam neki, hogy aludjon ott, foggal-körömmel ragaszkodott a hazajövetelhez. És még álmában is megfogta az arcomat és hozzádörgölte a kis képét. Kép Biztos érzi, hogy lassan eljönnek azok a napok, amikor nem lehetek mellette. Kép Kép Kép Szülés után azonnal haza is jönnék legszivesebben (bocs, hosszú i meghalt), de asszem a babának csak jobb, ha orvos van a közelben az elsõ pár napon.
Megyek és kiolvasom az egész netet, sziasztok:

ildikó

ui.: Dia, koncentrálj!!!
ld
 


Sziasztok!

Pankamama helyett most Pankapapa jelentkezik:

Napocska:
megköszönnénk ha a Yahoo-n átírnád a mailcímünket udvari@mail.datanet.hu -ra. Úgy néz ki, ez lesz most az állandó.

Köszi elõre is:
Pankamama, Pankapapa
PM
 


Haha! Corykám, a torokgyulladás még csak a kezdet volt, mint azt éjjel említettem vala a telefonban is. De ha ma reggel belenézel a tükörbe, akkor lesz ám meglepi.Kép

Id! Ne izgasd magad, ma leadom a fordításomat, és aztán egész éjjel csak koncentrálni fogok, jó? Úgyhogy ha netán megindulna, akkor jusson eszedbe, hogy én még mindig keményen koncentrálok, és akkor szép, kellemes, gyors szülésed lesz.

BarikAndi! Okés, híjjál!

Na, akkor most idõjárásjelentés:

A tegnapi nap déluánján, fél három körül a Hiszti nevû hurrikán megközelítette a Keleti Pályaudvart és környékét, majd a metroval megegyezõ sebességgel haladt a Déli Pályaudvar felé. A Hiszti hurrikán kialakulását a tudósok több tényezõnek tudják be, ezek a következõek: meleg, szomjúság, sétálni-akarás-de-nem-tudás-mert-metron-utazunk, anya-ütlegelésének-leállítása. A Déli Pályaudvarnál a szomjúság tényezõ hirtelen megugrott, és mellette megjelent a nem-akarok-a-saját-lábamon-elmenni-a-mozgólépcsõig-vegyél-a-nyakadba faktor is. Ezen a ponton a hurrikán megnõtt, a szélerõsség többszörösére szökött, és jó két metrobefutásnyi idõ telt el, míg egy kicsit alábbhagyott a tomboló vihar, és a szerencsétlen emberek eljuthattak a mozgólépcsõig. Ám már a felfelé vezetõ út felénél feltûnt egy újabb veszély: most-azonnal-innom-kell-mert-szomjanhalok-anya. A vihar a közelben lévõ pékség felé vette az irányt, ám ott az Anya nevû ellenszélbe ütközött, amely szörp helyett csak ásványvizet hozott magával. A Hiszti hurrikán ereje ekkor újra lecsapott, de csak addig -igaz, addig viszont elképesztõ erõvel-, míg az ásványvizes palack kupakját le nem feszítette a fent említett ellenszél. Ekkor Hiszti hurrikán is elcsitult, erõt gyûjtött, nedvességet fogadott magába, miáltal a meleg-van és a szomjúság összetevõk csökkentek némileg, de amikor Anya ellenszél visszacsavarta a kupakot, Hiszti hurrikán újult erõvel kezdett tombolni.

ÉS EZ ÍGY MENT EGÉSZEN ESTE 10-IG! Jó nap volt!Kép

Puszi:

Dia
Dia
 


Dia!

Még, még!!! Írjál még!!!

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!

Dia, kifeküdtem a röhögéstõlKép)))))

Pankamama, remélem nekünk is jó lesz a 10.-e, igyekszünk majd úgy intézni. Elõtte vagy utána héten leszünk nyaralni, de legfeljebb hétvégére itthon leszünk. Mi szerintem 9 és 10 között fogunk odaérni (altatás után), de én nem bánnám, ha lenne foglalt asztal, ahova vissza lehet vonulni, amikor az ember élete párjának táncos kedve alábbhagy. Ha leegyeztettük a férjemmel a részleteket, akkor megírom.

Ld! Remélem, már nincs szükséged rá, de ha igen, akkor én is küldöm a gyors, könnyû szülést indító agyhullámokatKép

Momo!
Az én lányom is nagyon nagyon rosszul viselte a multiplex mozikat, egyszerûen túl hangos volt neki. Csak a fapados mûvész mozikat szeretteKép

Szile
Szile
 


És ne csak írj, hanem gondolj ránk is! Márminthogy ketten ketté legyünk már végre.
A barátnõm csak azt kérdezte: "Jól érzi magát a bõrödben?". Hát jól. Van, aki lépcsõzget ilyenkor, de a párom szerint nekem a K2-t kéne megmásznom ahhoz, hogy ez a kölök észrevegye Kép
Na, megyek is innen az elégedetlenkedõ formámmal, puszi:

ildikó
ld
 


Lányok!

Itt a tegnap írt vírus leírása:

[url=http://www.fn.hu/cikk.cmt?id=150211" TARGET="_top]http://www.fn.hu/cikk.cmt?id=150211[/url]

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Milyen kicsi a világ!

Ma ballagunk hazafelé az utcán, besandítok a parkolóba, látom, hogy kikanyarodik egy Wartburg autó, ül benne egy csajszi Kép, egybõl Liesel jutott eszembe, de nem bámészkodtam annyira. Az autó elénk kerül, csajszi, leveszi a napszemüvegét, és nekünk integet akkor már nem volt kétséges, hogy õ. Egy pár szót beszélgettünk, de én utána úgy örültem. Kép Kép Még az az érdekes, hogy a gyerekek nem arra akartak hazamenni, csak én terelgettem arra õket. Kép

bigacsiga Kata

ui: és egyszer ugyan így volt, hogy Kangáékkal a Milenárison találkoztunk... Kép

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Megfenyegettem a gyerkõcöt, ha nem bújik ki, pénteken kiviszem a Ligetbe, hogy ráolvassatok. Mikor lesztek ott, csajok?

ld
ld
 


ID,
esetleg ha már úgyis a ligetben jársz, akkor ülj fel valami gyors, forgó, magasra és igérd meg a gyereknek, hogy ha kijön akkor nem viszed ilyen helyre többet/ vagy már másnap kijöttök a Vidámparkba (amelyik verzió jobban teccik neki)

Dia!
KépKépKép
Elismerésem. Ellenszélnek sem lehetett kutya lenni egy ilyen hurrikán mellett, szemben. A saját házi fuvallatom remélem nem fajul idáig!

Nagytali idején hagyományosan Balatonátúszást is rendeznek. Megszakad a szívem értetek KépKép, de tavaly a tali nyert, most az úszásnak jár. Ha borzasztóan korán visszaérek, akkor, talán....
Kadri!
Meddig maradsz a talin és itthon,... ha mégsem érek vissza...?

snoopy
snoopy
 


Na, kérem, ahogy látom, Id nevû kedves topictársunk már lassan 21 órája nem írt... Ennyi idõ alatt már akár meg is szülhetett, nem?KépKépKép

Id, jelentkezz, ha még nem, hogy tudjak koncentrálni!

Csók mindenkinek:

Dia
Dia
 


Hajrá ID!!! Kép Kép Kép
Itt a front! Nincs meleg. Pont most jó szülni.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!!

Végre felélénkült a topikKépKép

Id, remélem, hogy ez a mai sz*r idõ jó hatással volt Rátok...

PM, én/mi biztosan nem tudunk menniKép: 1. akkor nyaralunk, 2. amúgy sem lenne kire bízni a gyerekeket..Kép

Egyébként a nagy tali is kérdéses..

Úgy tûnik, hogy engem üldöznek a hülye védõnõk...: ma megkerestem a védõnõnket, akit még nem láttam nálunk (megjegyzem 8. hónapja lakunk itt), hogy csinálja meg a kiskönyvemet. Jól leb*szott, hogy ez nem az õ dolga, hanem a dokié..(??) De, ha nagyon kell(??), akkor jöjjek vissza jövõ hten vmikor és ad egyet..
Nekem eddig mindig a védõnõhöz kellett elmenni, hogy kiállítsa a papírokat, így kissé furcsállom, hogy állítólag nem õ az illetékes..ÉS azt is, hogy hát mégis tud adni, de csak a köv. héten..
Egyébként egy pokróc vénk***va. A látványától is kiráz a hideg. (Legörbülõ ajkak; gonosz, disznó szemek; tele fuksszal -úgy gondolom, hogy egy eü-s a munkahelyén vegye le a gyûrûit, nyakláncait..-; és a rúzstól fénylõ FOGAK!! ÁÁÁ!)
És, hogy miért a fenti többes szám?? Nos, az elõzõ (pesti) védõnõnk többször agitált az abortuszra, amikor Jancsival voltam terhes..Még a 12. héten is felkeresett, hogy nem gondoltam-é meg magamat?? Zalán, persze kidobta a lakásbólKépKép

Amúgy kezdek jól lenni, sok gyömbért iszok (kösz Emese a tippetKép) és a B6 nálam is bevált.
Jancsi baba (16 hó) tutira érzi a kis "trónfosztót", állandóan a mellemen lógna, csak engem "szeret" és szopik alkalmával állandóan a hasamat próbálja taposni..
Karit(4,5 év) elkezdte érdekelni, hogy hol is jön ki a baba..?KépKép Persze nem hiszi el..Hanna(9 év) is sokáig azt mondta, hogy õt tutira a vakbél-mûtét hegemen keresztül vették ki.. Tomit(7 év) azt hiszem ez így sosem érdekelte..

Emese??? Nem írtál!!!

Evey, megkaptad a levelemet?? Engem senki sem szeret?? NEm ír senki??KépKép

PIldi, boldog szülinapot az ikreknekKép De ugye Bálint már teljesen jól van?? Nagyon rémisztõ, amit írtál..

Puszi mindenkinek:

Verus

Kép
verus
 
 


Halihó!
Veruskám, ilyen levél után muszáj írni, pedig ma is lusti akartam lenni... Kép
A védönö egy szörnyella lehet, még jó, hogy nem kellenek a tanácsai neked, mint gyakorló maminak. Kép Csak próbáld meg komolyabb trauma nélkül túlélni... Kép jó, mi? A saját védönödet... Egyébként nem kaptam meg a leveledet, nemtom mér, azért nem írtam. Meg azért, mert mostanság iszonyúúú lusta vagyok írni, viszont mindent mindenhol elolvasok. Lányok, írjunk ide, jó? Kép Egy helyen könnyebb... Kép
Ildi! Elég kiakasztó, amit az úszós táborról írtál. Szerencse, hogy a srácokban nem maradt trauma a történtek után. Kiskertetek hogy van mostanság??Kép
Dia! Mééég!
Evey, megosztanád velünk a karcsúsodós recepjeidet? Különös tekintettel a méreganyagokra... Kép komolyan, jó? Én már 2 napja léböjtön vagyok, tuti élvezem, abszolút nem vagyok kajás. Adri belejött a gyaloglásba? Kép
Barikaandi! Dóri tök édes lehet totyogósan! Na, futkoshatsz már utána? Kép
Id! Naaa??? Itt a csütörtök este, mi meg úúúgy izgulunk!!!
Snoopykám! Azt hiszem, a nagy talira nem tudunk menni, u.is aznap jövünk, és nagy- és dédszülök nyálcsorgatva várják a trónörökös földet érését, így asszem övék az elsöség! Kép 10.-e: akkor (azért nem sajnaKép) épp szívszerelmemmel nyaralunk Horvátországban, míg kedvenc kisfiunk a nagyszüleivel lebzsel. (szerintem mi megörülünk pár gyerekmentes naptól, viszont tuti, hogy nagyon ránk fér már! Itt ugyanis sosincs kire hagyni)
Nem lehetne egy bébis tali aug. 16-17 körül? Lányok, naaa!
Rólunk: dözsölünk a tóparton naphosszat, Leevi(17 hó) valódi vízicsikó, jön-megy a vízben, kavicsokat pakolgat, berreg az úszógumiban, tök édes. Nyomja a sódert rendesen, a leginkább használt szó a : Mami! felkiáltás, ami azt jelenti, hogy csináljam én, amit ö szeretne. Kép Nehéz elmagyarázni, hogy meglehetösen problémés úgy ebédet fözni, hogy közben két favonatot, egy katicát meg egy fa kutyust húzok körbe a lakásban. Mert csak: Mami!!! tudja húzni, berber lelkesen lohol mellettem...
Nagyon gratula Évi neked is a felvételihez!
Na dugulok, puszi mindenkinek, Madárka, hol vagy?
Kati, költözés?
Emese??? Nyaraltok?
Csók:
Adri
kadri
 
 


Sziasztok!

Veruskám! Védõnõd leírása alapján valami rokonféle lehet az én védõnõmmel. Szinte nem volt anyuka akinek legalább egyszer nem fordult volna meg a fejében, hogy elzavarja a sunyiba! Szerintem Te jobb tanácsokat tudnál neki adni, mint õ neked! Kép

Adri, amit Leevirõl írtál, egy az egyben, mintha Csongiról szólna. Igggen nehéz fõzni, mosogatni, amikor csak az a jó, ha én olvasom a mesekönyvet, ha én rúgom neki a labdát, és egész nap csak azt hallom, hogy anya, anya, anya. De huncut is, mert ha a sipákolással nem gyõz meg, akkor jön és kapok egy tucat puszit. Ez jöhet az arcomra, hajamra, lábamra, sõt még a popsimra is szoktam kapni!
És pár napja be nem áll a szája. Anyu azt mondta, olyan mint egy kis kínai. Pedig esküszöm magyarul beszélek veleKép

Szerintem ld gyanúsan hallgat!!! Gratulálhatunk?Kép

Sziasztok Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 


Hallgatok, mert Dia varázslása nem jött MÉG össze, illetve vmi kicsit kisiklott, mert nem a babám érkezett meg, hanem Cory torokgyulladása. Krisztim végighányta a tegnap estét-éjszakát, láza 39 körül jár, szóval kissé lefoglalta apját-anyját a nagylány. Szerencsére a gyerekdokinál ma mi voltunk az elsõk, nem vártunk sokat; és amikor a védõnõnk meghallotta a hangomat! azt látnotok kellett volna. "mit keresek én még egyben? miért nem indítanak vagy császároznak? és 2 nap múlva várja a babaértesítõt!" Kép
Szóval én most nem is bánom, hogy nincs csecsemõ a közelemben, mert lefoglal épp eléggé az óriás két és fél éves Kép Most apa vigyázza az álmát, hát beülhettem kicsit közétek. Kép
Amnioszkópián voltam ma (nehezen hagytam a lányt a mamára addig is, de muszáj volt), pocalakó jól érzi magát és nagy haja van! Fájás viszont CTG szerint nulla, így nincs mit tenni, csak várni, várni...De azért a nagy talira már nem szeretnék elmenni!!! Kép Viszont lehet, hogy Zso viszi a lányt.
Ja, Norcsival beszéltem telefonon délelõtt, az Õrségben ragyogó napsütés volt, amíg nálunk tartott a monszunesõ. Azt mondta, hogy akkor szülte Bánkot, amikor éjjel lebetegedtek a lányai egy torokgyuszitól. Szóval van esélyem. Kép

jó éjt:

ildikó
ld
 


Sziasztok!

Én napok óta olyan kimerült vagyok, hogy állva elaludnék. Fogalmam sincs miért, talán mert itt minden nap esett, még kimenni sem tudtunk, és ez kissé lehangoltKép Vagy a hétvégét nem pihentem még ki. Tegnap meg írtam egy csomót, erre lefagyott a küldésnél, erõm már nem volt újraírni.
Vasárnap voltunk Visegrádon a Palotajátékokon. Nagyon szuper volt, Áronnal azóta lovagi tornát kell játszani állandóanKép Viszont a 200-ason elolvasta, hogy Károly Róbert van, és emlékezett rá, hogy õ volt a király a lovagi tornán!!!!
Hannus meg ma 2x bilibe pisilt (meg 3876x adott le téves riasztást, hogy neki pisilnie kellKép) Mentségemre legyen mondva azok után, amit a szobatisztaságra szoktatásról mondtam, hogy magától csináltaKép Utána nem akarta megengedni, hogy kiöntsük, cipelte büszkén ide-odaKép
Bálint meg egy édes vigyori kis Buddha hatalmas pocakkalKép És olyan lelkesen magyaráz, meg imádja, ha a tesók foglalkoznak vele, rögtön fülig ér a szája!

Id!
Nahát, pedig már nagyon reménykedtünk!!!! Jobbulást Krisztinek. Bálint megvárta, amíg Áron kigyógyult a hányásbólKép

Verus!
Ti aztán jól kifogtátok a védõnõkkel. Akkor én ne szóljak semmit, mert az elsõ védõnõnk Áronnal "csak" a szopiba kavart jól bele az "okos" tanácsokkal, de a következõ kettõ aranyos volt. Abortusz???? Szakmája gyöngye lehet, aki igazán szereti a gyerekeket! A kiskönyv kiadása pedig bizony a védõnõ dolga, nem a dokié!!!!

Dia!
Ez igen! Még sok ilyen beszámolót!!!!KépKép

Adri, Évi!
Asszem régebben említettem, hogy a másfél év körüli idõ az ún. újraközeledés ideje, amikor normálisan nem lehet levakarni a gyereket magunkról. Úgyhogy kitartás, elmúlik majd!!!Kép
Verus, szerintem nálatok is errõl is lehet szó még pluszban a tesó mellettKép

Na, megyek a levlistára, ma megpróbálok megint képeket küldeni (mert persze az is szétfagyott tegnapKép)

Puszi: Pele
Pele
 


Sziasztok!

Pele! Nos, igen... Hmmm. Megkaptam a képeket, és rögtön feltûnt, hogy még alvás közben is milyen friss és kipihent vagy.Kép Én a legvadabb vashiányomnál is kisimultabb szoktam lenni...Kép Szóval, próbálj meg pihizni is, azért nem irigyellek, három gyerkõccel nem lehet könnyû. Hanna csodaszép, Áron meg már, ááá, lassan kamaszodik. Bálint tündéri.Kép

Id! Na, nem reklamálni. Kitaláltam valamit: mondd meg a pocakodban lakónak, hogy namostaztánmárnagyongyorsanbújjonkifelé, mert ha nem, akkor ha kislány lesz, Dia néni hatalmas orrot ad neki, ha kisfiú, akkor meg pici fütyit.Kép
Különben is, még egy boszinak is lehet rossz napja.Kép

Majd jövök késõbb, most mennem kell, csóóóóók:

Dia
Dia
 


Sziasztok!

Verus! Nyilatkozzál légyszi biztosat arról, hogy jöttök-e a nagytalira, fõleg Tomi! Meg Iboly (és Andris) vonatkozásában is nagyon kéne egy ilyen infó. Ugyanis a srácok közölték, hogy jönnek, hiszen megbeszélték Tomival, meg Andrissal. Viszont pénteken még Nógrádban lesznek anyóséknál, és ha tali, akkor aznap haza kell szerveznem õket. Ha viszont nem jöttök, akkor nem lesz kedvük az egészhez, akkor lehet, nem is megyünk, hadd legyenen nyugisan a nagyanyjuknál, meg nekünk se pénteken meló után kelljen kocsikázni...

Bálint amúgy jól van, ill. kedden volt még egy kis fejfájása (miután hatalmas villámlásoktól és dörgésektõl megijedt, gondolom felmehetett a pumpa is benne), egyébként jól van. Végül is akkor frissen pénteken jól el volt a táborban, tehát remélhetõleg túl mély nyomot lelkileg sem hagyott benne.

Druszám most már rendezd le ám az a gyerkõcöt! Hát ki gyõzi egész nap a netet lesni van-e már valami rólatok! Kép Hétvégén nem olvasom, de hétfõre itt legyen a hír!!!

Emese jól elhallgatott. Pedig látom ám a bowlingozós banda fotókupacos topikjában, hogy múlt hét végén még élt, csak minket hanyagol, úgy tûnik.

Beleestünk a melóba, így gyerek nélkül, reggeltõl estig a melóhelyen, nem vagyok normális. Ja, tegnap reggel a legjobban ömlõ idõszakban másztam meg a portától az épületig vezetõ dombot, kb 5 perc, de ezalatt esernyõ dacára totál eláztam. Élmény volt, ahogy az úton folyt át a víz, és az átfolyásokon átgyalogolva a szandálomon is csakúgy folyt át a víz. Meg klassz, ahogy az útszéli vízlevezetõkben vízesések stb alakultak ki az ömlõ víztõl. Tetszett.

Olvasgatom a szoptatás topikot, egyik az abortusz utáni tejapasztásról, másik a napi egy szál cigirõl kérdezõsködik, és valahogy egyiknek sem akaródzik írnom. Vajon miért? Vannak tippjeim, tanulom befogni a számat.

Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?