Új privát üzeneted érkezett!

Zsebike,
hamarosan tényleg Te leszel a világon a legboldogabb, meglásd, jövő ilyenkor már a bébi képeit nézegetjük itt a topikban! Lehet, hogy 2 pont is lesz azon az I-n!

Helga,
Bernadett még bent???

Fanni
fanny1
 
 


Sziasztok!

Rég nem jártam erre, látom azért örömteli dolgok is történnek rendesen! Zsebi, gratula a jogsidhoz!!

Fanni, nálatok mikor lesz a fagyis transzfer? Áprilisról volt szó, ugye?

Hajnoca, ti mikor keztdek?

Wis, nektek jó nászutat! Nagyon szép helyre mentek!!!!!!!!!!! Egyszer én is el szeretnék menni egy ilyen szép helyre.

Nálunk helyzet változatlan, egyelőre sokat dolgozom. Aztán majd meglátjuk. Mennek a drukkok csendben innen a háttérből mindenknek.
Névtelen
 


Lányok, valamit elrontottam, nem jelenik meg a nevem!!!
Névtelen
 

 
 

Fanni!
Annyira aranyos vagy. Én már semmit nem bánok csak legyen. Bár egy babóval valószínűleg sokkal könnyebb dolgom lenne, de a kettőt jó egyszerre letudni. Kép Így legalább az élet kárpótolna azért hogy három évet elvett tőlünk. Ha jól belegondolok már a kistesón dolgoznánk. Kép

Nem tudom miért nem jelenik meg a neved. Kép De az írás alapján be se tudlak azonosítani. Kép

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok!

Sajnos nagyon technikai oka van annak, hogy csak most jelentkezem. A laptopom megadta magát, így csak a páromán tudok most írni. Kép Kép

Wish!
Háááát nem mondom száp kis helyre mentek!! KépKépKép
Ilyyen helyen szinte feltöltődik az ember meg a lánya és adott, hogy akciózik rendessen. KépKépKép
Na én ezt kívánom nektek így megelőzve az esküvőt. Ja és azt, hogy minden úgy alakuljon ahogy azt TI szeretnétek.!!!!

Fanny!
Most egy kicsit alábbhagytam, de szerintem ma adok a jónak!!! Tegnap dadust játszottunk és későn értünk haza így elmaradt.

Szia Névtelen!
Májusban lesz minden. Elejétől gyogyik és incik, közepén UH-ok,leszívás és beültetés, majd hóvégén az eredmény. Nagyon remélem,hogy szép házasságiévfordulós ajándékunk lesz.

Véletlen nem Xelted be az azonosító és a jelszó alatt található kockát?

Zsebi!
Most csak a neked szánt 'kő kosár virág" képet tudom elküldeni.
Kép

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
hajnoca
Dunakeszi
 
 


Sziasztok!

Május 3-án lesz a laparoszkópiám, kicsit félek, pedig nincs mitől hiszen ez egy rutineljárás.Ugye???KépKép
Vendég
 


Sziasztok csajok,

ma voltam dokinál gyógyszerekért, holnaptól indul az enyhe stimu, 1 doboz Clostylbegyt + 4 ampulla Merional injekció, aztán jövő hét szerdán UH. Nagyon félek a hiperstimutól, de dokibá azt mondta, úgy csináljuk, hogy ne legyen baj!

Viki,
a laparnál tényleg nem kell félni, gondolom altalásban csinálják, akkor meg nem érzel semmit a világon. Max.után görcsöl egy kicsit a hasad, de ez is alkati kérdés, lehet, hogy Te meg sem érzed.

Puszi: Fanni
fanny1
 
 


Sziasztok lányok!
A Kaális párok fórumán szoktam írkálni. Most találtam rátok. Kép
Fanni tőled szeretném megkérdezni, hogy inszeminációd lesz vagy lombik? Eddig én inszemhez csak clostytot kaptam az első sikerült megcsinálták a végeredmény sajnos negatív lett a másodikat meg se csinálták mert nem nöttek eléggé a tüszők a closty itt már kevés volt. Most vagyis a következő hónapban asszem én is Merional-t fogok még kapni. Neked ez az első beavatkozás? Hiperstimu biztos nem jó, de szerintem nem lesz baj, a kevés stimu viszont az is rossz! Látod én hogy jártam. Kép

*

Kép
Kép
kiscsillag
 
 


Kiscsillag,
Üdv itt közöttünk, néha szoktam olvasgatni a Kaális fórumot, úgyhogy ott már "találkoztam" Veled Kép
Sajna én már tapasztalatból beszélek, ugyanis volt már egy lombikom, ami után olyan erős hiperstimut kaptam, hogy 10 napot kórházban töltöttem, majd még 2 hetet otthon, úgyhogy ezt még egyszer nem szeretném végigcsinálni...
Mi most egyébként fagyasztott transzferre készülünk (van 2 babónk a mélyhűtőben Kép) éppen azért, hogy a lehető legkevesebb hormont kapjam, de így is félek egy kicsit, nagyon rossz élményem maradt novemberről...

Puszi: Fanni
fanny1
 
 


Sziasztok!

Fanny!
Biztos minden a lehető legjobban fog sikerülni!
A pesti barátnőmet - akivel egy hét különbséggel volt a lombikunk - is sikerült túlstimulálni. De!! 23!! petesejtet tudtak tőle leszívni úgy, hogy elötte nem volt peteérése. Neki ez volt az első lombikja. Az idő alatt amíg otthon feküdnie kellett volna ő folyamatosan járt a kórházba infúzióra meg UHra. És tessék! Már 12. hetes terhes!!
Látod lehet pozitív eredménye annak is, ha kicsit túlstimulálnak.
Azért persze azért drukkolok, hogy ne kelljen olyan novemberi dolgokon kersztül menned ek.

Üdv köztünk Kiscsillag!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
hajnoca
Dunakeszi
 
 


Viki!
Nekem volt laparom nem vészes ki lehet bírni a műtét után a hasad fog fájni egy kicsit és az egészben a legrosszabb, hogy feltöltik a pocakodat gázzal és ahogy az távozik a vállad fog fájni. De 2-3 nap és már semmit nem érzel.

*!
Helló itt is. Kép Itt is nagyon szimpi csapat van és azért zebra is szokott lenni, bár itt szinte mindenki ikreket vár, várt. Kép

Tényleg holnap dobok már egy táblát mert már jó régen nem tettem fel. Kép

Hanjóca!
Köszönöm szépen a babát annyira édes vagy. Kép

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Hajnóca,
sajnos engem nem "kicsit" stimuláltak túl, hanem nagyon-nagyon, azt mondták, hogy nagyon jól bírom, mert más ekkora petefészkekkel (12 cm!) már üvöltene a fájdalomtól.. És talán én vagyok az egyetlen, aki a hiperstimu ellenére mégsem volt terhes.. Na mindegy, ilyen dolgokra nem is gondolunk, de azért az is bennem van, hogy ez a hormonmennyiség most meg elég legyen.. Hát, nehéz ügy, meg is próbálom teljesen kikapcsolni az agyam, másképp a saját dolgom nehezítem meg... Mától már a prednisolont (Zsebi, ez az az immunrendszer-gyengítő, amit a Kaálison írtál) is szednem kell, ill. elkezdtem a méhpempőt ill. esténként egy 100 mg-os aszpirint, van még valami praktika, csajok??

Helgáról tudtok valamit????

Jó éjt, majd holnap jelentkezem: Fanni
fanny1
 
 


Kép
Kép

Fanni!
Én már csak egy segítő dolgot tudnék írni az hogy tessék hinni benne hogy minden rendben lesz. KépKép

Most lehet hogy én vagyok elkeveredve de ez most rendes stimu nem? Mert akkor a táblában elrontottam. Kép
A prednisolont a doki mondta hogy szedd nem? A múltkor nem szedtél?

Helgáról nem tudok semmit. LEhet hogy már boldogan babázik. Kép

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebike,
egyáltalán nem vagy elkeveredve, ez egy fagyibabás ET lesz, csak az én dokim azt vallja, hogy legyen meg a természetes folyamat, mert akkor a szervezet teljes egészében befogadóképes az embriókra, ezért legalább 1 petesejtet akar érlelni, amit ugyanúgy megrepesztenek Choragonnal és utána jön valamikor a transzfer. Úgyhogy ez most csak egy olyan kis "enyhe stimu", nagyon a lelkére kötöttem, hogy nehogy baj legyen belőle! A Prednisolont szerintem a Nyírőben mindenkinek szednie kell, mert alapból rajta van a stimulációs lapon. Ez az én mostani stimum kicsit short-protokollhoz hasonlít csak fogigátló nélkül, nem? Jövő hét szerdán megyek UH-ra, ott már sok minden kiderül. Látod, pl. azt sem tudom,hogy ha véletlen nem érik tüsző, akkor is megcsinálják-e a beültetést.
Vezetés hogy megy? Hol kell vigyánom Kép Elég közel lakunk ám egymáshoz!

Puszi: Fanni
fanny1
 
 


Fanni!
A vezetés jól megy imádok vezetni és azért ez teljesen más mikor már egyedül mehetek oda ahova szeretnék nem mondja meg az oktató hogy hova menjek. Kép

Értem mostmár akkor hogy is van ez a stimu nálad. Nálunk is ha fagyis kell hogy legyen peteérés hiszen akkor érzi a szervezetet az egészet. Kép

zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok Lányok!

Nem olvastalak most titeket, de csak egy 1/2 órára jöttem be a munkahelyemre.

Most voltam UH-n. Kettő szívhangunk van!
Keddtől dolgozom.

Sziasztok
Gabi
gabi30
 
 


Sziasztok Lányok!

Nem olvastalak most titeket! Csak egy fél órára ugrottam be a munkahelyemre!

Most voltam UH-n. Kettő szívhangunk van, lehet hogy nem szívhangnak hívják, hanem valami kezdetleges valaminek, de az a lényeg, hogy van.
Keddtől dolgozom!

Sziasztok
Gabi
gabi30
 
 


Szia Gabi,

sokat nem vesztettél mostanában, eléggé haldoklik a topik. Gratulálok az ikrekhez, azt hiszem, így a legjobb, hogy végül is 2 babó lett, nem? Vigyázz magatokra!

Csajok, hol vagytok????

Helga, ha tudsz, adj magadról életjelet!!!!

Puszi: Fanni
fanny1
 
 


Sziasztok!

Itt vagyunk, immár itthon! Április 23-án hajnalban 3 óra 32-kor megszületett Bernadett. 3760g és 53 cm. Természetesen a világ legszebb gyermeke! Minden ok volt, a szülés csodálatos élmény, de nagyon-nagyon fájt. Nem kaptam semmi fájdalomcsillapítót.Volt gátmetszés, most K...vára fáj, nem tudom szebben kifejezni. A férjem végig bent volt, azt gondolom nélküle nem tudtam volna végigcsinálni. Szerdán hazajöhettünk, az éjszakákat még gyakorolni kell!

Képet majd teszek fel, történetet leírom, persze ha érdekel titeket!
Puszi
Helga

Kép

Kép
hel29
 
 


Helga,
szívből gratulálok Bernadetthez és nagyon sok boldogságot kívánok az új kis családnak!
Mi az, hogy érdekel-e a történet, hát hogyne érdekelne!! És nagyon várjuk a képeket is! És kitartás az éjszakákhoz!

Puszi: Fanni
fanny1
 
 


Helga!
Gratulálunk!! Nagyon ügyes vagy!!
Már hiányoltak a lányok, ahogy láttam....

én mostanában illegalitásba vonultam. Kicsit elegem van a gyerektémából, ne haragudjatok. Talán hamarosan összeszedem magam, de egyelőre nincs kedvem beszélni róla.

Elkezdtem munkát keresni. Nem megy valami könnyen és elég frusztráló, amikor szembesítenek vele, hogy nem értessz semmihez, ami azért nem igaz, de néha van benne igazság. Az a baj, hogy eddig király jó dolgom volt....

Szóval bocsi, ha mostanában nem jelentkezem, azért drukkolok nektek!

Gabi!
Szuper, hogy ikrek lesznek!!

sziasztok
Lillus
lillus
 
 


Helga!KépKépKépKépKép
Óriási gratula,tiszta szívből!Jó egészséget és örömteli napokat, igaz egy ilyen csöpség mellett csak az lehet.Az éjszakákhoz meg kitartást!
Történetet várjuk és persze a képeket is!Kép

Gabi!Kép
neked is gratula az ikrekhez,és nagyon vigyázz rájuk!Kép

Lillus!Kép
Kitartást a munkakereséshez...valóban nagyon rossz sőt megalázó ,mikor bemegy az ember fia egy egy munkahelyre, a főnök vagy igazgató meg végighallgat ugyan ,de már mikor belépsz az ajtón tudja, hogy nemet fog neked mondani.Ez szörnyű.Kép
A babatémával kapcsolatban hasonlóan érzek mint,te, de én valahogy közömbös lettem.Olyan fura érzés.Lesz ahogy lesz alapon létezek most.1,5 évig minden gondolatom ez volt, és kicsit már bekattanva csináltam a végét,most ez a lazítás kikapcsolás jót tesz lelkileg.Szerintem te is hamarosan rendeződöl és beindul a baba-gépezet.Kép
Vendég
 


Helga!
Gratulálok képeket nagyon várjuk és természetesen a szülés történet is nagyon érdekel.

Gabi!
Gratulálok a két manócskához bodog problémamentes terhességet kívánok neked. Kép
Uh- kép nincs?

Fanni!
Igen sajnos mostanában van hogy két napig sem ír senki. Kép
Veled mi a helyzet hogy alakulnak a dolgaid a jegesmacik fogadására?

Mi ma a nagyimnál voltunk, nagyon szép idő volt így tudtunk kertészkedni egy kicsit ástam úgyhogy kellemesen elfáradtam. Kép

Lillus!
Az FM group-ról hallottál már parfümökkkel foglalkozik mellékállásnak kiválló és rettentő jól lehet vele keresni ha érdekel bővebben dobj egy mailt és leírom a részleteket. Kép

Viki!
Én is hasonlóan vagyok mint te a babanetet olvasom de igazából a saját dolgomra nem figyelek, olyan közömbös nem hoz lázba hogy talán lombikozunk, nem is tudom szerintem féltem a lelkem egy újabb csalódástól.

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Kép
Kép

LÁNYOK!
Vészesen fogy a középső rész a táblában, huzzunk bele és menjünk át ebből a ronda zöldből mit szóltok decemberig mindenkinek költözni kell jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó?

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok!

Bocsi, de egy kicsit besűrűsödtek a napok.
Tegnap voltam babalátogatóban a barátnőméknél.
Olyan édesek! Jó és furcsa volt látni őket! Kép
Hihetetlen, hogy náhány hónappal ezelött azt mondták neki, hogy nem biztos, hogy lehet babája és az sem, hogy ki fogja tudni hordani.

Gabi!!
Dupla gratula!! Nagyon vigyázz magatokra, de főleg rájuk!!Kép

Helga!
Gratula nektek is! Sejtettük, hogy emiatt nem vagy netközelben.Kép Jó tudni, hogy minden rendben! Az éjszakákat, majd sikerül kialakítani biztosan. Ehhez kitartás. Igény szerint szoptatod Bernit vagy a megadott időben? Nem szeretnék beleszólni, hisz nincs tapasztalatom, de ... a barátnőm igényszerint szoptatja Botit, aki csa 11 nappal fiatalabb. Náluk bevált ez a módszer. Csak éjjel 1kor és 5kor kelnek fel, pedig még egy kicsit hasfájós.

Lillus!
Sajnos ilyen az élet. Kép Remélem azért sikerül vmit találnod és nem kell több ilyen kellemetlen helyzetben találnod magad.
Addig is kitartás.Kép

Zsebi!
Lehetek én a következő??? KépKépKép
Szerintem is jóóóóóóóóó lenne.

Nekem a következő lombikkor 4et adnak vissza!!
Valamelyik lurkó csak szeretne velünk maradni?

Majd még, ha tudok benézek, de mára elfáradtam. Kint voltunk a telken, a friss levegőn. Fáradtnak érzem magam, pedig nem sok mindent sikerült csinálnom. Párszor bebújtama kocsiba egy kicsit pihizni. Asszem most is megyek egy kicsit lustizni.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
hajnoca
Dunakeszi
 
 


Stella, Helga KépKép
Óriási gratula az újdonsült Anyukáknak és a babáiknak!!!!!Olyan jó, hogy minden rendben van Veletek is!!!!!! Szépek a babáitok!!!ezer puszi!!!!

Gabi Kép
Gratula és vigyázz magadra meg a Kicsikre nagyon. Sokat beszélgess Velük, simizd a pocid és minden rendben lesz. Nagy élmény ikres anyukának lenni. Az eleje nehéz, de utána nagyon jó, én nagyon élvezem!!

Csajok!
Mindenki anyuka lesz valamilyen formátumban 2006. végére és szép lassan átnevezhetjük majd a topikot "szupermamik" topiknak. Hm?!? Kép

millió tsók,
Dzsúd
dzsúd
 
 


Kép
dzsúd
 
 


Kép
dzsúd
 
 


Kép
dzsúd
 
 


Dzsúd!Kép
levettem a mintát...Kép tündériek!!!

Zsebi!Kép
én benne vagyok hogy :Lányok!!!!!!!költözzünk el végre az a zöld színből a vidámabb sárgába!Mikor kezdjük???Kép
Igen ahogy írtad, én is közömbösen nem törődöm állapotban vagyok a lombikkal kapcsolatban, ha sikerül sikerül ha nem akkor majd a következő...vagy most megyek vagy 2 hónap múlva nem érdekel..egyszer ugyis kiamama leszek....lehet, ahogy írtad a lelkünket védjük így.Kép

Hajnoca!Kép
sokat vagy fáradt???Kép
Vendég
 


Szia Vikimi!

Igen. Mostanában sokszor volt, hogy majd elaludtam bent a melóhelyen. Sőt tegnap este azt is észrevettem, hogy a jobb cicimből vmi zöldes kis váladék jön. Volt már ilyen, de el is múlt. Nem folyik, de azért észrevenni mikor megyek fördeni, hogy nem száraz azon a területen. Kicsit megnyomkodtam, mert fura, hogy zöldes színű és inkább kint, mint bent legyen.!!
És már megint az erőspaprikát kívánom.
Miért?? Kép

Én már szeretnék költözni, de majd az idő megmondja, mikor.
Ezt csináltam sajátkezűleg Botinak:

Kép

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
hajnoca
Dunakeszi
 
 


Hajnoca!Kép

nagyon ügyes vagy!Dekorgumiból van ez a lógó forgó???
Vendég
 


Sziasztok lányok!

Látom a szép képeket és az örömhíreket. Gratula a babásodóknak,babásoknak.

Dzsúd: a bébik édesek. :-)

Gabi: gratula...irtó happy lehetsz.

Helga: külön gratula neked. Várom a képeket :-)

Mindenkinek babásodást!

szió

gina Szlovákiából
Vendég
 


Ahogy mondják "a türelem rózsát terem" :-)Kép
Vendég
 


Sziasztok!
Mi még csak most kezdtük ezt az egész tortúrát, de már teljesen el vagyok keseredve.
Lenne egy pár kérdésem, amire nem kaptam még választ....
Párom spermaképe nem éppen a legjobb,(7 millió; 35 % mozog) nekem pedig a prolactin eredményem van elszállva(1400 körüli).Peteérésem van minden hónapban, meg is reped, legalábbis az UH ezt mutatja.
A meddőségi centrumban azt mondták inszemináció lesz belőle, de ne nagyon reménykedjek ilyen eredményekkel, a lombik lesz az igazi megoldás.

Ha az orvos ennyire biztos a sikertelenségben, akkor miért nem a lombikkal kezdi? Van valamilyen törvényi szabályozás, h' az inszeminációval kell kezdeni?
Mennyibe kerülnek ezek a "beültetések"? Több százezres inj. és gysz. kúrákról hallottam. Ha vki nem dolgozik, honnan vegyen elő ennyi pénzt? Annak ne is legyen gyereke? Van vmi segítség?

Mitől függ, h' milyen inj. -t és gyógyszert írnak föl?

Ha valaki volt már hasonló cipőben , kérem válaszoljon......
Köszönöm: Kriszti
Névtelen
 


Sziasztok!
Köszi a gratulációkat!


Megpróbálom röviden összefoglalni:

Szombat délután keri-partira voltunk hivatalosak, de éreztem, hogy valami van készülőben, így csak a párom ment partizni. Délután 4-től este nyolcig össze-vissza jöttek a fájások, hol tíz percesek, hol öt. Fél 7kor hívtam Magdit, hogy szerinem találkozni fogunk ma este.fél 9-kor ismét hívtam, hogy talán elindulnánk a kórházba. Kb. fél tíz körül értünk be, az ügyeletes megvizsgált, de még csak bő egy ujjnyira volt kitágulva a méhszáj. A borotválást elintéztem itthon, így jöhetett a beöntés, ami azért volt gáz, mert pont jött fájás is, a kettő együtt nem volt éppen kellemes. Aztán szépen sorban kádban csücsültem, labdán, elmentem zuhanyozni. Fél kettőkor ért be a doki, ekkor burkot repesztett, innentől aztán kő keményen jöttek a fájások, de tágult is a méhszáj. Mikor kb 3 ujjnyi volt, akkor jól lehánytam mindenkit. Egy darabig nem eszem tojásos nokedlit salátával!
Ekkor már könyörögtem fájdalomcsillapítóért, de nem kaptam semmit.
3-kor már nagyon kellett nyomni, az első pár nyomásnál jó béna voltam, nem jól vettem a levegőt, de segítettek, így 3 óra 32-kor kibújt Bernadett. A méhlepény simán kijött, utána gátvarrás, ami inkább kellemetlen volt.
Szülés után két órával úgy gondoltam, hogy jól felkelek, el is ájultam nyomban, a földről szedtek össze. Ezért de.10ig ágybüntiban voltam, csak ekkor mentünk át a szobába. Végül egy ágyas fizetősben voltam, de egyátalán nem bánom, így a férjem is ott aludhatott velünk. Első éjszaka bevittem a bébit az újszölött osztályra, nagyon kimerültek voltunk mindannyian,de utána végig ott volt velem. Szerdán hazajöhettünk. Azóta szopizik rendesen, remélem elég lesz neki a tejcsi. Mára visszaállt a születési súlya, gondolom, hogy nem éhezik a gyerek!
Íme Õ:


Kép
Kép

Kép
Puszi
Helga

Kép

Kép
hel29
 
 


Helga!Kép
Nem semmi a történet, fájdalomcsillapító nélkül???nálad minden volt, hányás ájulás...Nagyon jó lehetett hogy külön szobában voltatok és a párod is ottmaradhatott veletek.Nagyon szép a kiscsaj,kicsi Bernadett,minden oké rajta szép formás kis mosolygós,szóval csodálatos.Nagyon vigyázz magatokra!!! Sok pihit és jó babázást!

Kriszti!Kép
Üdv. köztünk.Ez egy tuti jó csapat, én is sok sok segítséget kaptam már a lányoktól.
a párod ereményeivel elvileg nem is ajánlott az inszem,nálunk 10 millió van és még az is kevés hozzá.1x voltunk inszemen de akkor 20millió volt.Bár orvos vállogatja, de nálunk a kaáliban egy bizonyos szintet el kell érni a számnak, akkor végeznek inszemet.A férjednél kiderült mi okozza a kevesebb spermaszámot???Nekem is magas a prolaktinom, ami mellett ugye a terhesség nem sok eséllyel marad meg...nekem 34.5 volt a legnagyobb,és nekem a te értéked nagyon magasnak tűnik, de lehet nálatok máshogy mérik.Én állandó jelleggel szedem a bromocriptint a prolaktinomra napi 1/2 szemmel.Te nem kapsz valamit rá????Kép
Vendég
 


A prolaktinról:

A prolaktin ( prolactin , PRL ) az agyalapi mirigyünk, orvosi nevén hypophysis ( hipofízis ) által termelt hormon, ami mindkét nemben megtalálható. Stresszhormonnak is nevezik, mert idegesség hatására a szintje emelkedik. Női/Anyasági hormonnak is hívják, a tejelválasztásért felelős.
Nőknél <15ug/ml, férfiaknál <10ng/ml.
Terhesség során: kb. 500ng/ml.
Koncentrációja éjjel a legnagyobb, reggel a legalacsonyabb.

MI OKOZ MAGAS PROLAKTIN SZINTET?

A normálistól kissé eltérő PRL szintet okozhatja stressz, vagy nőknél a fogamzásgátlók használata.

A túlzottan magas prolaktin szint jelezhet hipofizis megbetegedést, de a szervezetben máshol kialakult daganatot is. Éppen ezért magas hormonérték vagy annak gyanúja esetén teljes orvosi (endokrin) kivizsgálás szükséges.

A hormonszint beállta után fogyás következhet be. Tehát a súlygyarapodást a hormon okozza, míg a fogyáshoz a tabletta(bromocriptin) segíthet.
lehet ezért fogytam 11 kg-t??????
Vendég
 


Kedves Viki!!

Köszönöm válaszodat.Nálunk(Dunaújvárosban) a prolactinszint meghatározás mIU/l-ben van írva a papírra.gyógyit nem kaptam soha rá, pedig már lassan 2 éve ilyen eredményeim vannak.

Kicsit én is túlsúlyos vagyok(168 cm; 69 kiló), de szerintem ez még nem vészes.

Most legutóbb azt mondta az orvos; (mi a BMC-be járunk); a következő mensesnél 3. napos és 21. napos vérvétel; és ha a 21. napos "olyan lesz"(persze nem tudom mire gondolt), akkor elkezdjük.....
Nem is nagyon tudtam odafigyelni, hogy mit mond, kérdés persze nem jutott eszembe, hisz most voltunk nála először. Mikor hazaértünk akkor már lettek volna kérdéseim, de akkor ott túl sok volt az információ.

A legutóbbi vizsgálatomnál a prolactin mellett a progeszteron is magas volt.(2.50 nmol/l)
Ez nem csak terhességben nő meg??
Sajna úgy látszik nálam nem, mert köv. hónapban megjött.
Az inszemináció hogyan zajlik? Fájdalmas??
Köszönöm válaszod: Kriszti

(majd regisztrálom magam, és nem leszek névtelen!:-))
Névtelen
 


...a páromnál először bacit találtak, akkor 9 millió volt, és 35 % mozgó; majd AB -t kapott, 2 hétíg és rá 2 hétre lett ez az eredmény....Most voltak laborvizsgálatok, de még nincs eredmény....ez lemaradt
Névtelen
 


Viki!
Neked a héten lesz a lapar nem? Drukkolok hozzá, úgyis minden rendben lesz. Kép

Dzsúd!
Tündériek a babák!!!!!!!!! És komolyan annyira hasonlítanak egymáshoz. Kép Bármikor van egy kis időd kényeztes minket képekkel. Kép

Hajnóca!
Nagyon jó ez a lóbóka amit csináltál, miből vannak rajta a figurák?

Gina!
Ilyet nem ér magadról is írjál!!!!!!!!!!!!!!!!!

Helga!
Tündéri ez a kicsi lányzó. Ha Krizsa ilyen babát tud csinálni akkor már most kezdem a következőt. Kép Kép
Úgy megfognám. Kép

Kriszta!
A Kaáliban 10 millió alatt nem csinálnak inszemet úgyanis szerintük így nincs értelme. A protakra szerintem is kéne valami gyógyszer , de biztos tudja az orvosod hogy mi is csinál.
Az inszem nem fájdalmas (bár nekem nem volt) de az egész annyi hogy fellövik a spermákat és feküdnöd kell velük annyi mint egy rákszűrés a lombiknál ennyi a belültetés. Kép
Előttel kapsz egy kis stimut ami attól füg hogy mennyi és hogy meddig tart hogy hogy reagálsz. Általában azt akarják elérni hogy 2-3 petesejt legyen ennél több nem jó mert akkor nagy a veszélye az ikerterhességnek.

Lányok azért ma volt írás rendesen. Kép

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Helga Kép
gyönyörű a Kislányod, nagyon boldog lehetsz!!!! Gratulálok és le a kalappal, ügyes vagy!!!
Nagyon szép a babaszobátok is, jó helyre került Bernadett, csodajó Anyuka, csodajó szoba Kép

puszi,
Dzsúd
dzsúd
 
 


Lányok,
nem semmik vagytok, amikor én itt vagyok, akkor napokig nem ír senki, ha meg egy kicsit kiteszem a lábam, nem győzőm visszolvasni a sok-sok levélkét... Kép

Helga, Dzsúd,
gyönyörűek a babáitok, mi is ilyeneket szeretnénk!!! Ilyen gyönyörű, formás, mosolygós bébiket! És én hiszek Neked Dzsúd, én is szeretnék ikres anyuka lenni!

Kriszta,
szerintem csak örülj neki, hogy nem csinálnak inszemet, mivel ilyen eredménynél tényleg csak időhúzás és pénzkidobás lenne, mert hogy azért annak is több 10.000,- Ft-ban mérhető a gyógyszerköltsége. Én úgy tudom, hogy - akinél érdemes - 6 inszemet kell végigcsinálni a lombik előtt, de a jobb érzésű orvosok már 3 után le szokták igazolni a TB felé, hogy meg volt a 6 próbálkozás..

Zsebi,
köszi az érdeklődést, mindjárt bekapom az utolsó Clostyt, aztán még kedden egy szuri, majd szerdán megyek UH-ra. Hát, nagyon kíváncsi vagyok az eredményre, hogy ez a hormonmennyiség mire volt elég... Azért kicsit aggódom, hogy se túl sok, se túl kevés ne legyen! Hát ennyi. Te döntöttél már, mikor vágsz neki újra?

Pusza: Fanni
fanny1
 
 


Szia Zsebi!

Köszönöm Neked is a választ. Azon gondolkodom, hogy akkor felesleges pénzkidobás és idegeskedés lesz az inszem, és ahogy itt olvasgatom, nem lesz olcsó...
Milyen gyógyszert szoktak felírni; v. inj-t; és mennyi ideíg kell szedni; ill. adni?

ÉPn szeretném, ha ikrek lennének, mert akkor egy felhajtással, és egy idegességgel elmenne a kettő; mert már olyan régen várunk rá; hogy nem szeretnék még egyszer ezhen végígmenni....Bár ezt csak most mondom....
Névtelen
 


Fanni!
Nagyon szorítok\tunk, hogy minden rendben legyen.
Kitartás! Remélem szép anyák napotok lesz!

Mi is ikreket szeretnénk!!! Vhogy nem is gondolkodunk egy gyermekben.Nem jó egyedül!!
A jövőhéten kezdem a prednisolont és a szurikat. Kép

Lányok!
Ginuskát múltkorában nem kereste valaki itt a topikon?? Mintha erre emlékeznék, de sajnos a névre nem emlékszem.Kép

Sziasztok!

Kerti partin voltam, ezért csak most.

Igen, a lógón a figurák dekorgumiból vannak, SK. Igaz a mintákat a hobbyboltban vettem és lekopiztam őket, a kicsiket megvettem. Kicsit pö....lős volt, de megérte. Kép

Vikimi, Kriszti!
A Prolaktinom nekem is magas, de sajnos az eredményt nem is tudom. Nekem napi egy szemet kell szednem. Egyszerre szoktam bevenni, mert így biztos beveszem, meg kényelmesebb is.

Viki!!
Ezt miért kérdezted???
'Hajnoca!:-)
sokat vagy fáradt???:-)"

Kriszti!
Szerintem van egy 'kötött' szabály amiszerint megvan határozva, hogy mit és mikor szabad.
Nálunk elméletileg minden rendben lenne. A fiúk - lányok hiperaktívak, minőségileg minden rendben. 10 millióan vannak, de sajnos nem tudnak feljutni, mert a szervezetem ellenanyagot termel.
Nekünk sajnos(?) mind a 6 inszeminációt végig kellett csinálni, de nekem egyáltalán nem volt kellemetlen csak az utolsó. De akkor rendesen behoztam a dolgokat.Kép Nem a saját orvosom csinálta, mert éppen vmi konferencián volt külföldiában. A lényeg az volt, hogy ez a másik doki azt mondta, hogy szerinte hátrahajló a méhem. Mindezt az inszem közben mondta és ezt megspékelte egy darab gézfélével, hogy ami ki szeretne jönni az oda csurogjon. Na ez tette fel az ire a pontot.Kép Azt már magamról tudtam, hogy nagyon is jól zár a méhszájam, de sajnos ez a darab csík amit odatett és az, hogy hasonfekve kellett (volna)feküdnüm fél órát, olyan gürcsöket okozott, hogy két algopirin injekciót kaptam a fenekembe és a páromnak kellett kikísérnie a mosdóba. Sajnos mikor belenéztem a tükörbe mégrosszabbul lettem, de az incik segítettek. Kép
Szerintem nem kell aggódni az inszemek miatt, nem vészes. Szinte nem is fogsz érezni belőle semmit, mert egy nagyon vékony kis katéteren keresztül juttatják fel a spermákat.
Aztán mindent a természetre bíznak, meg rád és néhány bogyira.Kép
De, ha végig is kell csinálnotok az inszemeket az a fél év is hamar elrohan.Kép S még lehet, hogy sikerrel is jártok közben!!??
Ha lehet, akkor miért ne? Ennyivel több az esélyetek a 'gyümölcsre"!!
Tessék pozitívan a dolgokhoz hozzálni!Kép Most nem érvényes az, hogy 'Állj úgy a dolgokhoz, hogy más is odaférjen".!! KépKép
Ha kérdésed van ezzel kapcsolatban írj nyugodtan.

Helga!
Zabálni való a csöppség!!Kép Nem semmi amin keresztül kellett mennetek , de ott a gyümölcs!! És az a legédesebb!!!!!!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
hajnoca
Dunakeszi
 
 


Hajnoca!Kép
a fáradságot csak azért kérdeztem, mert tudod az is egy tünet és hátha mégis...barátnőmnél így kezdődött aztán csak jött a jóhír..kismama..ennek már 3 éve azóta amásodikat is megszülte gyönyörű kislányok.szóval én mindenkiben a tünteket látom...Ugye ez nem baj?
Akkor már jöv. héten szurizás???
Én is ikreket akarok, nem tudom valahogy úgy érzem nekem ikreim lesznek.ez olyan megérzés.Amikor régen először gimisként hallottam a lombikról, már éreztem valahogyan, hogy nekem lombikoznom kell majd ha gyereket akarok...és amióta lombikozunk valahogy olyan képek villannak fel előttem hogy két picit tartok a kezemben.Olyan fura ez az egész.

Zsebi!Kép
Igen a laparom szerdán lesz, már most félek...nem tudom hogy mitől,de félek. Elkezdtem már diétázni, hogy üröljön ki a gyomrom.Holnap kertibuli(eső esetén házi) ,baráti összejövetel lesz én meg ehetem a diétás kajámat...Kép

Kriszti!Kép
Szerintem a prolaktin miatt mindenképpen ajánlatos lenne szedne valami gyogyeszt.A doki biztos ajánlani fogja.Nekem 1 inszemem volt pont 1 éve,ami egyáltalán nem volt kellemetlen, csak egy kicsit de csak abból a szempontból, hogy otthagytak totál egyedül a rendelőben abban a kényelmes székben Kép kényelmes pozitúrában egy szál semmiben....szóval ez volt a rossz.Viszont rá egy hétre pozitívat teszteltem, ami a mai napig rejtély, hogy miért volt pozití...Engem puregon szurival és clostilbegittel stimuláltak, volt 3 tüszőm,ez akkor 25.000 be került. Innen mentünk át a kaáli intézetbe, ahol egyértelműen lombikra utaltak a spermaszám miatt.4 stimum volt 2 beültetés(1.-160 ezer(3 petesejt,nem volt beültetés, 2.- 110ezer 6 petesejt,2embriót kaptam vissza(beindult csak megállt a folyamat), 3.-130 ezer 6 petesejt 1 blasztosejtKép(3 hétig velünk maradtKép) 4.-100 ezer nincs petesejt-repesztőszuri nem hatottKép)és most a párom hormonos kezelése tart ami(3x 50 ezer,de ez havonta 50)röviden ennyit rólunk.Most pihenünk,mert a férjem dokija szerint természetes úton lehet babánk.Kép
nincs súlyfelesleged,a magasságodhoz viszonytva, viszont nekem az volt a 160cm-hez 71 kgKép,ami ma 60kg.


Lányok ti nem híztok a stimuktól?
Vendég
 


Köszönöm mindenkinek a tanácsát, információját.....
A doki sajálatos módon nem mondta el mennyibe is fog ez kerülni, de az azt hiszem csak másodlagos....

Fanny1-
A BMC-ben azt mondta Dr. Zeke, hogy csak 3 inszemet kell végígcsinálni, de ő nem látja értelmét. Kicsit elszomorodtam, de a remény hal meg utoljára....



Hajnoca :-))

Ti hol tartatok most?? Mivel még csak ma kapcsolódtam be, íg ynem olvastam végíg az összes üzenetet. Remélem nektek is összejön, és már nem kell sokáíg várni rá.

Azt nem tudod véletlenül, hogy az inszemnél a "lusta" spermákat úgymond kiválogatják, és csak a mozgók maradnak??? Vagy az összeset befecskendezik, és tényleg a természetre bízzák...

Nekem,csak annyi a bajom, de szerintem ez természetes, hogy nagyon akarom a babát, és minden hónapban menses előtt már be vagyok pánikolva, hogy most biztos megint megjön, és most sem jött össze. Sajna rendszerint ez be is jön...Türelmetlen vagyok, hisz már olyan régóta vágyom egy babára. Lakás, autó, anyagi háttér már megvan, tényleg csak ez kellene a boldogságunkhoz, de nem akar összejönni.
A hugom(ő 25 éves; én 28) most szült 4 hónapja, csodálatos baba, napról napra szebb,de ők is sokáíg próbálkoztak.....és spontán sikerült.
Én is át fogom élni az anyai féltést, a szeretet, csak türelem...

Fél évet még igazán kibírok, hisz 7 éve vagyunk együtt párommal, kb. 1.5 éve nagyon szeretnénk babát, de előtte sem védekeztem soha, gyógyszert nem szedtem, és mégsem jött össze. Eddig nem is nagyon foglalkoztatott a dolog, mert a biztos háttért akartuk megteremteni. De most eljött a mi időnk!!!!!!
Mennyi inj-t kell badni?? Ez is változó?? Én ugyanis nagyon félek az inj-tól, főleg amit fenékbe kell adni.

Viki :-))

Azt olvastam vhol; hogy kb. 10-14 nappal kell inszem után tesztet csinálni, mert az injectió téves eredményt adhat.
Nagyon szorítok nektek, hogy természetes úton minél hamarabb megérkezzen a trónörökös, vagy a kis hercegnő....Persze egyszerre mind a kettő :-)
Ha valaki, akkor Ti( Itt a fórumon lévő, sokat próbálkozott párok)igazán megérdemlitek, hisz oly sok mindened átmentetek már.
Remélem nekem is és páromnak is lesz annyi kitartása, és nem megy rá a kapcsolatunk.

A férjednek a hormonos kezelése miért kell, mert a minősége vagy a mennyisége rossz?
Miért kell ennyit várni a férfiak kezelésével? Lehet buta kérdés, de ha nálad az első 3 kezelés, inszem,vagy lombik nem hoz eredményt, miért nem kezelik a férfit?
Gondolom ez elég megterhelő a szervezetnek.
Érdemes az inszemek,hormonkezelések között szünetet tartani,pl. 2 havonta megpróbálni, vagy lehet csinálni minden hónapban?

Kriszti
Névtelen
 


Viki!

Dehogy baj! Én is így vagyok vele, de sajnos a fogamzásgátló szedése elött negatív lett a teszt így elkezdtem szedni. Igaz azt írtam akkor, hogy szinte meg sem volt, de a doki azt mondta, hogy a gyogyi miatt van. Pedig akkor még nem is szedtem!!! Most meg már nem tudom, hogy mi lenne, ha sikerült volna, mert hát szedtem a fogamzásgátlót!!Kép
Így inkább nem is gondolok bele. Sokszor megfordul a fejemben, hogy a fogamzásgátló mellett is tudna fejlődni? De mindig arra jutok, hogy nem.
Szurkálgat a hasam és fura babás álmaim vannak és tényleg fáradékonyabb vagyok, mint szoktam.
A minap is olyan méllyen aludtam, hogy nem tudtam eldönteni, hogy álmodom vagy tényleg megteszem amit álmodtam. Azért felébredtem és szembesültem a valósággal, hogy nem csak álmodom.!Kép Olyan mélyen aludtam, hogy nem éreztem semmit és az izmaim is teljesen ellazultak.
Én szerencsémre csak az elején egy kicsit. Most próbálok odafigyelni arra, hogy mit eszem. Ha lehet, akkor inkább gyümölcsöt. Amúgy meg nem tudok méreckedni, ami nem baj,mert a mérleg lent van a pincében ami viszont biztos tönkrement az árvíz idején.Igaz mostanában szeretnék lejárni a ház mellett lévő fittnessbe, egy kicsit regenerálódni.Kép

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
hajnoca
Dunakeszi
 
 


Sikerült regisztrálnom magam, eddig nem engedte, ezért voltam névtelen....Köszönöm eddigi válaszaitokat, és mindenkinek szép álmokat kívánok.... Tényleg jó csapat vagytok!!!!!Kép
Régen volt már reggel, így elfáradtam, és ráadásul holnap megyek dolgozni.
Vendég
 


Lányok!!
Valaki tudna egy kérdésemre válaszolni?

Olvasgatok itt a fórumokon, és azt írják, hogy nem jó oldalon érik meg a tüsző!
Ez mit is jelent pontosan????
Hát, nem mindegy??(én eddig teljesen abban a tudatban voltam).
Melyik oldalon kell megérni?
Kriszti
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?