Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok !

Lini de jó , hogy irtál, jól vagytok? nagyon élvetem ezt az időszakot, nagyon édi lassan elindul és már nagyon sok mindent megért ugyan nem beszél de lassan úgy látom utánozza a szavak ritmusát, hangsúlyát. (mutat mindent)

Köszi a jótanácsokat a tesó projektre, igazából azért vagyok kicsit bajban mert belelendültem egy suliba elkezdtem szervezni újra a munkám, de szeretném a tesót is neki( ha kisbabákat látok nagyon), viszont ha nyügi a csajszi a foga miatt, és nem akar elaludni ...akkor azt gondolom egyenlőre még várnék...

PP szia nekem is koraszülött volt Klaudia, sokáig jártunk fejlődésneurológiára, agyonkínoztak állandóan rémísztgettek mindíg mindennel.szerencsére már minden ok.
Ne hagydd magad rémísztgetni. Ha tudok segíteni írj privit skopaltimea@freemail.hu ra.

Saara azt hiszem a tesóm az intersparban vett üvegreszelőt, de majd megtudom pontossan.

sziasztok, további csodás napokat a babázóknak és a pocakosaknak Kép
Titti
titti
 
 


Sziasztok!
Brik! Tényleg jó lenne találkozni! CTG-re 12:30-ra megyek, és hogy honnan lehet megismerni.. hát, alacsony, barna hajú vagyok, nagy hassal (! -na ez abban a környezetben nem ismertetőjel...). Ha előtte még írsz, megmondom, miben megyek. Most még nem tudom, mert még bármilyen idő lehet addig.

Most, hogy utánagondolok, PP pont akkor szült, amikor többünknek is keményedett a hasa. Szerintem őrájuk is a melegfront hatott!

Sara! Kösz a kérdést, kezdenek hangyák menetelni a gyomromban... Kép Kép

Ami a babakocsi kontra bolt témát illeti, még pár hét, hogy élesben kipróbáljam, de sejtem, hogy ugyanaz a közöny övezheti a babakocsis mamákat, mint a nagypocakos kismamákat. Ez ma Magyarország, attól tartok. (És azt hiszem, Budapest különösen..)
Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Köszi a válaszokat és a dícséreteket. Mi is szépnek látjuk. Kép

Jutka,
valami méhen belüli fertőzés okozta a koraszülést, ennél több nem derült ki.

Rita,
és sógornődék babája már jól van teljesen?
Neked meg megy a drukk! Kép

Dorka,
nekem is Avent mellszívóm van, az jött be a legjobban. Bár tényleg nem olcsó, főleg ha csak pár alkalomra kellene neked.

sziasztok
PP
pöttöm_panna
 
 

 
 

Helló!
Most hajnalban volt időm visszaolvasgatni!
Gratula a friss anyukáknak és babócáknak!
KépKépKépKépKépKépKép
Ti hogy bírjátok ezt a meleget? Azért nem jelentkeztem a héten, mert engem a 1.5 órás út, ami munkahelyemtől hazáig tart teljesen kifáraszt. A hét minden napján pityeregve jöttem haza, s tényleg leginkább az emberk bunkósága borított ki. de lehet,hogy csak azért volt, mert én átadom a helyem állandóan, biztos, mert vidéki vagyok.
A bokám és a kezem elkezdett dagadni, Shrek lábam van, igaz, hogy csak délidőben és ha itthon vagyok, akkor nincs gond, de akkoris, vicces.
Üvegreszelőt lehet kapni a hagyományos vasedényekben, elég jó áron.
Volna
néhány kérdésem:
Aa homlokomon megjelent egy szép nagy májfolt! Ezzel lehet később kezdeni valami?
Nektek milyen időközönként kell járni orvoshoz, így a 30. hét környékén?
Az olyan mellszívó is jó, amelyiknek van egy karja és huzogatni kell, nekem olyan bizarr dolognak tűűnik, bár mi jókat röhögtünk rajta, hogy mire lehet még használni!Kép

Kép
anid
 
 


Hello,

Ma én is hajnalos vagyok, megyek vizsgázni. Kép Brrrr, már tök szita az agyam és nagyon szeretném, ha délután lenne!!!
Pedig a pici tegnap egész nap mocorgott, míg ismételten a anyagot (tudom utolsó nap már nincs értelme). Szerintem valamerre helyet változtatott (de jó lenne!!!), csak még nem tudtam jól bemérni. Kép Ha keményedik a pocak, akkor jól látni és érezni, de ez tegnap nem volt.

Anid,
Nem úgy volt, hogy kiíratod magad táppénzre? Nem irigyellek. Vigyázz magadra és 30 hetesen szerintem nem neked kell átadni a helyet másoknak.
Én amúgy most az első ctg-ig havonta jártam a dokimhoz.

Na megyek, kezdek izgulni.
Szép eső-mentes napot nekünk!

Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok!

Először is, Prücsök ügyes légy, sok sikert a vizsgához!!

Anid, tényleg, nem tudod kiíratni Magad? Szerintem 1,5 óra utazás ebben a "korban" már nagyon sok. Nem biztos, hogy jó ez a babának, és hát ezek szerint Neked sem.Kép

A segítségnyújtással kapcsolatban egyébként nekem egészen jók a tapasztalataim. Nekem általában segítenek, és a helyet is majdnem mindig átadták. Persze vannak borúsabb napok... Kép Nálunk ez általában úgy zajlik, hogy megkérek valakit, hogy Bencét kísérje le a lépcsőn, vagy fel a járműre, én pedig viszem a babakocsit, benne Dorkával. Általában a kocsit akarják emelgetni, de azt azóta nem adom ki a kezemből, mióta egy öregember tiltakozásom ellenére szabályosan kitépte a kezemből, hogy "anyuka csak pihenjen", majd elindult vele a lépcsőn. Láttam az arckifejezéséből, hogy nem fog menni neki a dolog, de "szerencsére" csak a lépcső alján ejtette le. Miután felborult az egész, és ránézett, csodálkozva kérdezte, hogy "ja, ebben gyerek is van"?!!!! Dorka szerencsére nem esett ki, így nem lett komolyabb baj. De azért a babakocsi fogója eltört. Engem kb. fél perc múlva vert ki a víz, arra a gondolatra, hogy ha a lépcső közepén gondolja meg magát, akkor ott dobja el ugyebár... na, azóta enyém a kocsi!!!!!!! Kép Szép történet.

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Sziasztok!

Köszi a segítségeket!
Megpróbálkozom előszőr a maszírozással és ha az nem jön be veszek egy másik gépet.

A kézit a sima mellszívóra értettétek?!
Vagy csak tényleg kézzel fejjek?

Valamit tennem kell, mert szétdurranok és félek attól is, hogy így el fog apadni a tejem.

Bolt kontra babakocsi:
Nekem is hasonlóak a tapasztalataim.

Még a közlekedés kontra babakocsit is fel lehetne dobni, de az is borzalmas.
Főleg annak aki rákényszerül a BKV-ra, vagy a belvárosra.

Dorka + Norbi

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


PP,
Patrik ugyanolyan gyönyörű baba, mint Flóra (volt). Mert gondolom nálatok is hatalmasat nőtt, mióta a pici megszületett. Kép
Növesszétek szép nagyra a kicsifiút! És gratulálok!
Kép
solya
 
 


Sziasztok,

lenne egy kérdésem, mégpedig az, hogy a gyerekorvos választás hogy megy?
A védőnő bemutatja nekem a körzetiorvost és hozzá kell járnunk majd? Vagy nekem kell külön jelentkeznem?

Mi van ha nem lesz szimpi? Akkor választhatok mást?

Az a baj, hogy nemrég költöztünk ide és ebben a kerületben nem is ismerem az orvosokatKép

Rita
Próbáltam volna veled találkozni, de csak jövő péntekre kaptam CTG-re időpontot, utána pedig szerda 12-re.

Nekem a dokim Éberling Katalint ajánlotta szülésznőnek, tud róla bárki jót ill. rosszat mondani?

Köszi,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Prücsök, mi volt a vizsgan????

Jutka Kép a történetedtöl hirtelen akkor lett a gyomrom, mint a fiam kislabujja.... Azt hiszem ott helyben elintéztem volna az öreget... Akkor én sem fogom SOHA kiadni a kocsit a kezemböl, az tuti!

Anid, szerintem IRASD KI MAGAD!!! Nem kell most hösködnöd a BKVval, sulival, stb., nem éri meg, hidd el! (lasd majusi mamak példaja). A rohangalas nem jo ilyenkor föleg, ha meg is visel rendesen. Csak szolnod kell a dokinak és kiir siman.

Talaltunk almareszelöt, kapasbol vettem kettöt Kép (Amugy mi is vasedény, katay és tarsainal kerestünk, de nem volt, lehet pont kifogytak, nem tom..)

Dorka szerintem nem tul halados a kézzel valo fejés... egyszer elutaztunk és otthon felejtettem a mellszivo felét (bravo Kép), kénytelen voltam kézzel fejni, mert nekem is szétdurrant volna különben. Jo fél orat szorakoztam minden fejésnél, géppel (sima kézi géppel nem elektromossal) kb 10 perc lett volna..
Ha nagyon kemény és csomos a melled tényleg vigyazz, ne hogy begyulladjon. Idemasolok egy részletet az Agi összesböl Kép remélem nem haragszik meg érte:
"Mellgyuszi a pangó tejtől alakulhat ki, vagyis ami nem tud kiürülni az gyulladhat be. Ennek megelőzésére nagyon hasznos lehet a szopi pozició váltogatása (pl hónaljtartás, fölé hajolás és társai) Valamint nagyon tud segiteni ha beülsz a kádba és melegvizes zuhannyal körbemaszirozod és ugy fejed ki, ahol a csomokat érzed onnan megprobálod elmaszirozni.
(Nekem anno egy kimaradt szopi és kicsit szorosabb melltarto volt a bünős, nem volt leányálom, belázasodtam és kőkemény lett a cicim)".
Nekem kellett par honap, hogy bealljon a kereslet-kinalat, akkor gyakran kellett fejni, mostmar sokkal ritkabban, szoval kitartas! Kép

Gabek, ha nincs kiszemelt orvosod nézd meg a körzetit vagy esetleg a babaneten a lakohely szerinti topikokban, hatha valami hasznos infot tudsz szerezni...
Ha a körzetit valasztod a védönö mutatja be még szülés elött. Tényleg érdemes elötte menni, mert kapni fogsz töle egy csomo receptet (popsikenöcs, alkohol, fürdetökrém, vitaminok, stb.). Ha nem is veszitek meg ezeket szülés elött legalabb nem kell a receptek miatt rohangalni, ha mar megszületett a baba...

Szép napot!

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindnekinek a bíztatást. Sikerült levizsgáznom és 4-est kaptam! Kép Végre vége, de Blankának nem adtak ki oklevelet, pedig ha érezték volna a tegnapi lelkesedését... KépKép Most majd mást kell kitaláljak a szórakoztatására. Kép

És megkerestem Lillót is ráérő időmben. Kicsit furán nézett rám a gyerekágyas nővér, hogy se vezetéknevet, se telefonszámot nem tudok Kép, de azért megtalálta. Puszil mindenkit és köszöni jól vannak. Hétvégén mehetnek haza.
Bálintka nagyon édes!!! Kép Nem is született kicsinek és ilyenkor mégis olyan kicsinek tűnnek abban a nagy kocsiban. Nagyon irigylem azt, aki már tologathatja az ő babáját, na de már csak pár hét nekünk is...

Valahol írtátok korábban, hogy mikortól meddig van a Klinikán az UH és mikor érdemes odamenni. Megírnátok megint?
A következő ctg előtt kéne menne az áramlás mérés miatt, de nem tudom milyen régen keressem az infót. Ctg-re 12:30-ra van időpontom és úgy kéne sakkozni, hogy várakozással együtt is beleférjen előtte/utána...
Ja és ez ugye az alagsori UH vizsgáló?

Képzeljétek, ma egy nő félreállt a járdán, hogy elférjek a nagy pocakommal! Pedig babakocsi még nem is volt nálam!
Jutka,
A babakocsis sztorid nagyon bizarr. Kép Én sem adnám ki a kezem közül ezek után a gyerekem. hétfőn a ctg-s nő is "kedves" bkv-s sztorikat mesélt... Borzasztó emberek vannak.

Na megyek ebédelni, mert dél óta még csak egy zacskó E betűvel teli gumicápával mérgeztem magam és a lányomat. Kép

Prücsök

prucsok
 
 


Helló!
Prucsok: gratula, mit is tanulsz? Én írtam egyszer, hogy délután kevesen vannak az alagsori Uh-n, amikor a terhestanfolyamra jártunk akkor láttam! De az is egy megoldás, nálam már többször bevát, hogy 7.15-re odaáltam jelentkezős ablakhoz, első voltam, és már 8kor végeztem az Uh-n! Sec-perc megvizsgáltak!
Dorka: nem a kezedre gondoltam, henem az enyém olyan morbid szerkezetű, hogy ráteszed a melledre, és egy rudat huzogatsz. Na szóval mi jókat röhögtünk, hogy mire is lehetne még használni! Kép
A doki már rég kiírt volna, a ballagás napján megyek utoljára dolgozni. Mondtam is az osztályomnak, hogy virágdíszes iskola fog elbúcsúztatni! Kép Persze ők nem vették ezt jónéven! De nekem annyira jól esett a szemükben látszó fájdalom, hogy elmegyek és még van 2 évük az érettségiig (5 éves az osztály). Diák ettől többet nem adhat. Muszáj volt átadni az osztály, lezárni a jegyeket, próbaérettségit íratni. Nagyon szeretem csinálni.
Képzeljétek! Ma átrendeztük a lakást, ill.elkezdtük, lassan meglesz a gyerkőc helye!
Ja! A hét legnagyobb élménye, hogy voltunk 4D-s Uh-n!!!KépKépKép
A lányunk,m ert mostmár bizti,hogy lány, hozta aformáját, az összes mozdítható végtagját felpakolta a fejéhez, a kezét rágta, így egy képet lehetett róla csinálni! A puncijáról! Szép mi! Beste lelke! Már mutogatja magát! A kapott filmről nem ismerek fel semmit! Jó mi! Az apja látja, a dolgokat! de szerintem már most akkora a szerelem, hogy azért lát mindent!

Kép
anid
 
 


SziasztokKép

PPKép
először is hatalmas gratula nektek is. Elhiszem hogy ilyen előzményekkel és eseményekkel nem vertél semmit nagy dobra, de ha már otthon vagytok akkor az azt jelenti hogy Patrik is jól van már. Milyen a két gyerekes élet? jókat kérdezek mi?KépKépKép Flóra tündéri, ahogy csodálja az öcsikéjét. Ha van időd és kedved én azért szivesem "meghallgatnám" a történeteteket, persze emailban és nem ittKép


AKIT NEM ÉRINT UGORJON, MERT JÓ HOSSZÚ ÉS UNALMAS A KÖVETKEZÕ RÉSZ!

Jányok ide irom le inkább, hogy más is el tudja magának tenni, vagyis okosodjon papirügyintézésben:

Első dolog, hogy a babó anyakönyvezéséhez családi állapotnak megfelelően szükséges egy 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat vagy egy apasági nyilatkozat (ennek nincs nap határideje, mert csak egyszer tehető és nem visszavonható).

A szülés után a korházban felveszik a gyerekágyon a baba adatait, és megmondják hogy melyik naptól lehet menni a 8. kerületi Önkormányzathoz az anyakönyvi kivonatért. Hétfőn délután van, szerdán egész nap, pénteken délelött van félfogadás. (megjegyzés egy kalap alatti ügyintézéshez a legideálisabb a szerdai nap, mert akkor MINDENT el lehet intézni egyszerre)

A kiváltásához vinni kell: anya személyie, lakcímkártyája, apának ugyanezek (mivel ő megy igy az kéznél vanKép) Sorszámhuzásos rendszer van, ha megkaptátok a nagylepedőt (márciustól újfajta van, nem a régi kék szinű hanem egy szines A/4 es lap) akkor a okmányirodán ki kell váltani neki a lakcímkártyát is. Ezekkel a megszerzett papírkákkal neki lehet vágni a további ügyintézésnek.

A következő lépés kiváltani a gyerek TAJ kártyáját (nem érdemes megvárni a postán való kiküldést, mert az vagy egy bő hónap és addig semilyen ellátást nem tudsz megigényelni).
A TEVE u. 1-3-ban tudjátok ezt megtenni, ha budapestiek vagytok (vidékieknek sajna nem tudom, ott kérdezzetek utána ). Egy szimpla sárga nyomtatványt kell kitölteni, hála baromi egyszerű, a fejlécben az igénylés okának az újszülött státuszt jelöljétek és amikor sorszámot huztok ott is arra huzzatok, igy nem kell sokat várni, mert ebből az igénylésből van a legkevesebb egy nap...

Ha ez a papirka is a kezünkben van akkor itt szétválik az ügyintézés menete aszerint, hogy kifizetőhelynél dolgoztok vagy nem. Legegyszerűbb esete annak van aki ott dolgozik. Ezeket a papírokat beküldi a mhelyére és várja a manitKép (néhány további lap kitöltése után, amit akár előre is meg lehet tenni, vagyis netről letölteni, amit nekünk kell kitölteni azt beirkálni, aláírni és igy egy ut meguszva a mhelyre.)Kitöltendő papírok: TGYÁS igénylés, valamint hála egy ürlapon, egyszerre igényelhető a családi pótlék és az egyszeri anyasági segély.

Ha nem kifizetőhely, akkor már csak az kérdés hogy ők intézik a tgyást, vagy rád bizzák, hogy te ad le. (Kis cégeknél, ahol az ügyintéző a fenébe kívánna ott szerintem jobban jársz, ha a kitöltött lapot te viszed be, bár nem szabad elfelejteni, hogy van egy előírás miszerint az igényelt ellátásokról szóló papírokat 3 munkanapon belül el kell juttatni a megfelelő irodához a munkáltatónak!) Amivel talán lehet segíteni itt is az ügyintézés gyorsítását, ha még szülés elött előre kitöltitek a TGYÁS igényléshez a foglalkoztatói igazolást és csak a szülési szabadság inditási dátumát hagyjátok üresen.

Itt jegyzem meg, hogy a várható szülés időpontjához képest 28 nappal elöbb inditható már a TGYÁS akár, ez az inditás azoknak éri meg előbb, akik mondjuk már tavaly óta táppénzen vannak és ezek alapján az ellátást a 2004. évi jövedelmük alapján kapják és az jóval kevesebb, mint a 2005. évi. Mert ekkor a TGYÁS alapja már idei igényléskor a 2005.évi jövedelem lesz. Akiknek elfogadható maniuk van, azoknak érdemes csak a szülés napjától igényelni, hogy minél tovább tartson a plafon nélküli ellátás (táppénz és utána a 168 napos Tgyás).

Abban az esetben ha a foglalkoztató vállalja hogy beküldi a TGYÁS papírt, neked annyi a dolgod hogy a rólatok szóló részeket kitöltsd a nyomtatványon és aláírd, csatold hozzá: A gyerek születési anyakönyvi kivonatát, a korház igazolását a szülésről és amit még esetleg külön kér tőled a cég ügyintézője és jutasd el nekik. De még elötte gyorsan igényeld meg a családi pótlékot és az egyszeri anyaságit a MÁK nál

Erre mondják hogy a Lőportál utcában lehet intézni, nah azt felejtsétek el, vagy vigyetek magatokkal vagy 3 napi hidegélelmet, helyette tudom javasolni a XI. ker. Bartók B. u. 120-122 ben lévő MÁK irodát, látványosan kevesebben vannak és sokkal gyorsabban intézhető a dolog, mert alig ismerik. Mint irtam simán egy nyomtatványon lehet igényelni mind két ellátást, amit vinni kell hozzá plusz iratként az a születési anyakönyvi kivonat (ezért irtam hogy előbb ezt intézétek el és csak utána küldjétek be a céghez), igazolás arról hogy hány terhesgondozáson vettél részt (nem elég a kiskönyv!!!!! a korház a zárójelentéshez hála kiállit egy plusz papirkát, amin szerepel a terhesgondozások száma, de kérheted ugyanezt a dokidtól is hogy állitson ki róla igazolást)és persze vigyétek magatokkal az összes iratot, vagyis adjátok oda a párotoknak a ti személyiteket, adókártyátokat, lakcímkártyátokat, taj kártyát és a biztos ami biztos alapon egy meghatalmazást is az ügyintézéshez.

Ha saját magad adod le a TGYÁS igénylést, akkor azt a TAJ megigénylése után rögtön be is lehet adni egy fél sarokkal feljebb, Váci u. 78/b ha jól emlékszem a címre, a NYUFI székházához költöztek át a Teve utcából, ahogy kijöttök az irodából a TAJ kártya megkapása után, tovább kell menni a Teve utcán és balra lesz a rendőr palota mögött ,jó nagy betűkkel ki van írva a homlokzatra hogy OEP pénzbeli ellátások stb...
A TGYÁS igényléshez, mint irtam a kitöltött nyomtaványon felül (ne felejsétek majd gyorsan beirni a gyerek TAJ számát, mert ugye azt csak most kaptátok meg, és eddig üres volt) kell a korház igazolása a szülés tényéről, plusz kelhet ha előbb inditjátok mint a szülés a háziorvos igazolása a terhesállományba vételről, erre külön formanyomtatványa van a házidokinak, amit akkor kérjetek tőle, amikortól inditani akarjátok a szülési szabadságot (visszamenőleg nem tudja kiadni, mivel ez olyan nyomtatvány mint a táppénzes papír) Ha leadtátok utána érdemes menni a MÁKba csp-t és anyaságit intézni.

További megjegyzés: a családi pótlékot akár apa is igényelheti, még élettársak esetén is, nem kell hozzá hogy házasok legyetek. Ez mondjuk akkor érdekes, ha ő kifizetőhelyes cégnél dolgozik,és te nem, mert ebben az esetben gyorsabban megkapjátok, mint az OEPtől, apa cége már a következő számfejtésbe be tudja tenni nektek. Ekkor érdemes szintén az ügyintézés menetében célszerűségi sorrend betartása végett, előbb apának elintézni bent a cspt, mert kell hozzá a születési anyakönyvi kivonat és csak utána beküldeni neked a munkahelyedre, ha ő küldi be helyetted a TGYÁS igénylést az OEPnek, a születési anyakönyvi kivonatot, mert itt majd postán fogod visszakapni, ami jó esetben is egy hónap.

Gyors összefoglaló:

1. anyakönyvi kivonat kiváltása, valamint lakcímkártya elkészítése ---- 8. ker. Önkormányzat: anya összes irata, plusz apa összes irata

2. TAJ kártya kiváltása ---- Teve u. 1-3.
igénylő lap kitöltése

3/a. TGYÁS papír leadása ---- Váci u.78/b.
kitöltött igénylő lap (beleirni a gyerek TAJ számát),korházi igazolás a szülésről, előbbi inditás esetén a terhesállománybavételről igazolás, születési anyakönyvi kivonat, anya iratai meg úgy is apavál vannak.

3/b.Kifizetőhelyi munkáltató esetén: Kitölött TGYÁS papírt (csak a ránk vonatkozó részt), családipótlék és egyszeri anyaságit igénylő nyomtatványt kitöltve beküldeni a munkahelyre, amihez csatolod a gyerek születési anyakönyvi kivonatát, korházi igazolásokat és amit még esetleg kérnek tőled, ezt előre kérdezd meg tőlük.

4. Egyszeri anyasági és a családi pótlék megigénylése ---- XI. ker Bartók Béla 120-122
igazolás a terhesgondozáson való részvételen (nem elég a kiskönyv!) születési anyakönyvi kivonat és a többi már ugy is ott lévő irat.

Ha valaki elég bátor akkor ezt megteheti a Lőportál utcában is, igaz jóval közelebb van a Teve utcához (egy kerület), de irtó sokan vannak mindig.

5. Nem kifizetőhely, de ő küldi be a Tgyás papirt akkor csak a rád vonatkozó részben kitöltött papir és a 3/b ben a tgyáshoz csatolandó plusz papirok beküldése a munkáltatónak.



Nah itt befejeztem, mert aki eddig becsületesen végigolvasta az elött le a kalappal, azt már nem is irom hogy különdíj jár azért ha még el is igazodot rajtaKépKépKép

puszi

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Most megprobálok értelmesebbeket irni KépKép

PrücsökKép
először is gratula a vizsgához, ügyi voltál, majd mi kiállitunk manódnak külön okleveletKépKép

Uh kérdésben azt mondom jobban jársz, ha a ctg után mész, mivel kb egyre már kész is vagy a ctgével igy tuti nem vársz sokat az uhán, viszont előtte való időt nem tudod igazán kisakkozni. Meg jobb is utána, mert ha valami nem stimt a ctgén akkor ugy is el szokták küldeni az embert egy flowra biztos ami biztos.

Anid Kép
Akkor már csak egy hetet dolgozol ha a ballagásig vagy? Tényleg valahol jó lehet hogy ha ennyire látszik egy osztályon hogy mennyire szereti a tanárát.

Tehetnél fel fotot a 4Dről, még ha csak látványosan a lányságát volt is hajlandó megmutatni a csöppségKép Le a kalappal a párod elött ha ennyire látja hogy mi micsoda a felvételeken.

SáraKép
és megkérdezhetem mért pont üveg almareszelőt kerestél? volt valami konkrét elvárásod vele szemben?Kép Gratula a félévetekhezKépKép

Gabek Kép
Szabad gyerekorvos választás van, ugy mint háziorvos. Nekem anno a védőnő javasolta hogy beszélgessek a játszótéren, a környékünkön élő kismamákkal, anyukákkal, hogy kinek melyik doki jön be és ugy válaszak. Nem a körzetit választottuk, hanem egy másik doktornőt. A védőnővel beszéld meg és ahogy a lányok is irták érdemes elötte találkozni vele, ha másért nem a megismerésen felül a receptek miatt is: fürdetőkrém, popsikrém, konakion, vigantol, germicid C, köldökcsonkhoz hintőpor, alkohol feliratása.

DorkaKép
Nekem kézi és gépi mellszívom is van. Sőt volt szerencsém a pesztonkához is, nah arról az a vélemnyénem hogy aki kitalálta tuti pasi volt, mert az minden másra alkalmas csak mellszívásra nem, grrrrrrrr. Nem csodálom hogy fáj, felejsd el nagyivben, az csak max a gyerek gépi orszívásához jó, többre meg használja az aki kitalálta (tudod ott lent alsótájékonKépKép)
Anid által emlegetett rudhuzogatosom van, vagyis a Madella régebbi kézije van nekem, amihez vettem gépi kiegészitést is, nekem ez jött be, sajnos az Avent nem tudott elég vákumot kifejteni az én nem kis méretű lökháritomhoz. A kézi fejésen felül ami sokat tud segiteni egy bedurrani készülő cici megszabaditásában, néz küröl a babaszobán, sokan árulnak és elég olcsón mellszívókat használtan. Kifertőtleníted és máris használhatod és nem költöttél rá egy vagyont.

SolyaKép
Jajj de jó néha téged is látni, vagyis olvasni.
Mesélhetnél kicsit bővebben mi van veletek.

JutkaKép
Azért nem semmi a sztorid a babakocsival, brrrr kirázott a hideg tőle. Nekem anno egy nagy hévvel segitő pasi törte el a babakocsim egy alkatrészét, hiába mondtam neki ne ott fogja.. no comment... azóta én veszem le inkább.

MesaKép
Ne is mond a bevásárlást a kis boltokban Kép Sőt van olyan hely ahova kiirják hogy be se menj babakocsival, hagyd az előtérbe. Egy: állati praktikus egy csecsemővel fél kézzel bevásárolni, kettő: és ki garantálja hogy amig bevásárolsz nem viszi el valaki a babakocsit Kép Áhhh néha azt hiszem hogy ufo vagyok és csak nekem vannak olyan igényeim, elvárásaim amik nem teljesithetők, de aztán rájövök, hogy sok ember még hirből sem hallott gyerekről és babakocsiról, de szabályokat azt tud hozni róla...

HuncutKép
Egyszer már irtam a sok jó tanácsom egyikében: Nem szabad megvenni a méregdrága anyatejgyüjtő zacsikat, vagyis szerintem fölös pénzkidobás. Magam részéről jégkockakészitő zacsit használok. Lehet kapni az Alufixnek egy nagyon praktikusát amit ha tele van és hirtelen megforditod és vissza az lezár automatikusan, kis golyócskákat készit, kb 300 ml fér egy zacsiba. Tök praktikus, mert annyi golyot szed ki az ember amennyire szüksége van és nem kell mondjuk az egész zacsit kiolvasztani. Ha emlékeim nem csalnak ugy 150ml lehetett elteni a tejgyüjtőzacsikba és ugyebár ott az egészet ki kell engedni, még ha csak mondjuk 50 ml lenne szükséged....

IcsilyaKép
Hogy vannak a kismackók, hogy telik az életed két prüntyivel?

Mi jól vagyunk, kezdek belejönni a kétgyermekes létbe, egész jól bkvézom már velük, csak arra kell figyelnem hogy Danit ne akarják eltaposni, mert sok vak felnött megy mint kisbirka, és csak a kb 160 cm szemmagasság létezik nekik, lefelé már nem terjed a figyelmük. Főleg fel és leszállásnál akarnak minket odébb tenni, vagy áttaposni rajtunk, de azért nem kell félteni, mert ha kell kinyitom a számatKépKépKép

Jön most végre három nap egyben apával, remélem nem lesz nagyon pocsék az idő és mehetünk kirándulni, május elsején meg a munkahelye szervez majálist, oda megyünk ki négyesbe, tavaly már nagyon élvezte Dani, idén szerintem még jobban fogjaKép

Két kép a kopékról

Dani nem birta ki hogy csak az öccse játszon, neki is kellett a játszószönyeg, igaz még tök kómás, mert akkor ébredt nem rég:
Kép

Reggeli torna a pelenkázón :
Kép


puszi

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


SziasztokKép

Van a bábaszövetség oldalán egy felhívás, ahol lehet szavazni is és ajánlani is szülésznődet a bábadíjra, nézzétek meg:

http://work.netrix.hu/szuletes7/index.php

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Lambada Kép
nekem is csak pozitív élményem van róla. nagyon segítőkész, nem siet - emiatt rendszeren megcsúszik a magánrendelésén, így elég sokat kell várni, ha később mész.
de minden jó volt vele a terhesgondozás alatt, a kórházban, és utána is.

Írok akkor kicsit magunkról is Kép
http://vaczko.atw.hu
no, itt vannak képek a fiúkról.
A mindennapjaink elég mozgalmasak, mert kb. 1 éves koruk óta én elkezdtem dolgozni, heti 1-2 napot foglal el a munka, mostanában 3-4 is néha, de bízom benne, hogy ez átmeneti időszak csak.
A fiúk járnak közösségbe hetente 2szer, hétfőn és pénteken, szerdán és csüt. almádiban vagyunk anyukáméknél.

a tesóprojekt mellé még egy építkezést is bevállaltunk így unatkozni nem sok időnk van.
ha spon nem nem jönne össze a baba, akkor elvileg szeptermberben vagy ha csúszik az építkezés, akkor jövő jan/febr. környékén megint lombik.

biztos itt is volt már róla szó, de ki mit tud a császár utána hüvelyi szülésről?
esélyek? szeretik vagy nem?
Ujvárival még nem beszéltem erről, majd ha már pocakban lesz a baba.

üdv. Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Pöttöm Panna, mennyire formás a kis Patrik! Nagyon szép baba és én semmi nyomát nem látom a pofiján annak, h előbb bújt ki. A legjobbakat kívánom Nektek!

Annamari
muter
 
 


Orsi Kép
Hát ennyi programmal ellátva tényleg nem fogtok unatkozni. A dokid mennyi esélyt ad a természetes fogantatásra?
Normális dokinál szerintem megbeszélhető a császár utáni hüvelyi szülés lehetősége. Ami fontos, hogy nézzenek a terhesség vége felé, hogy a műtéti hegg milyen vastag, mert ha nagyon elvékonyodik akkor ujra császárt végeznek a mama és a baba érdekében. Meg nézik, hogy vannak e egyéb kizáró okok: magasvérnyomás, terhességi cukor.

Voltunk ma kirándulni Szentendrén a Skanzenban. Nagyon jó volt végre kimozdulni, a fiúk is nagyon élvezték a dolgot, Dani motorozva közlekedett, Pepe egy hatalmasat aludt. Nézegettünk állatokat: csacsikat, malacokat, racka juhokat, szürke marhákat. Ettünk helyben sütött perecet és pitét. Dani agyagozott, míg én megszoptattam Pepét. Jól elfáradtunk a friss levegőn, hazafelé mindkét kispasi aludt egy jót. 7kor már tul voltunk a fürdetésen is, fél kilenckor kivételesen már mindkét gézengúz elaludt KépKép Remélem hétfőn szép idő lesz, mert megyünk munkahelyi majálisozni és jó volna ha a gyerekek élvezhetnék, nem utcsó sorban mi is azért Kép

Kép

Kép

Kép

Nah azt hiszem most kicsit lelövöm magam, mert velem van tele a topic és a végén meguntok Kép

puszi

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Bocsi csajok, de az infóm nagyon rossz volt. Nem tudom honnan szedte az az ismerős, de a lényeg, hogy a Valent nem megy sehová. Hurrrrrá:-))))
Úgyhogy megnyugodhattok, na és persze én is.

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Ági Kép
tündériek vagytok Kép Kép Kép !!!

spontán baba: nem sok, persze esély van, mert akármi összejöhet, de százalékosan nem igazán kifejeztejető.
sebaj Kép mi bízunk a csodában Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


OrsiKép

Nagyon jót mosolyogtam az elíráson, de baromira fekszik is: kifejeztejető KépKépKépKépKépKépKép

tényleg bármi megtörténhet, láttunk nem egy esetet, hogy beültetés után a következő babó már spontán is összejött, hiszen megmutatta a "természet" , hogy valójában mit kéne odabent produkálniKépKép Sogornőmék vannak hasonló cipőben, mármint a tesóproject jövőbeni tervezésében, hiszen még csak most született meg a pindur.

Jah és csodák mindig vannak KépKépKép

Angyalka Kép
Igy terjed a rémhír KépKép De a lényeg hogy kedvenc dokitok marad, és csak néhány műtét erejéig sétál ki a klinikáról KépKép

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok Lányok!

Csak egy gyors bejelentkezés, mert a visszaolvasással elment egy kis idő, és nemsokára felébred a tündér Fiacskám!

Először is nagyon köszönöm a drukkokat, amiket küldtetek, míg a kórházban voltunk, és a gratulációkat is köszönjük mindenkinek!

Ma jöttünk haza a kórházból. Majd ha lesz kis időm, meg magamra találok Kép akkor leírom szívesen Nektek a szülést, ha valakit érdekel, egyelőre annyit, hogy igaz a hír, rosszul szerepelek a táblázatban, mert nem hüvelyi hanem császáros szülésem volt. Hüvelyinek indult, de sajnos a baba szívhangja nem reagált túl jól a fájásokra (na én sem Kép ) De nem bántam, nagyon pozitív élmény maradt bennem az egésszel kapcsolatban.

Bálint nagyon szép és nyugodt baba. Rengeteget alszik, és végre szopizik, bepótolja az első napokat, amíg nem indult meg a tejcsi. Már lassan közeledik a születési súlya felé.
Sajnos képet nem tudok Róla felrakni, mert nem tudom annyira lekicsinyíteni, az édesapja meg már elutazott, így Õ sem tud segíteni ezügyben. De ami késik, nem múlik.

Szép napot Mindenkinek!
Lilló és Bálintka

lilló
 
 


SziasztokKép

LillóKép
Üdv az otthon biztos melegébenKép Én kiváncsi vagyok a szülésre, várom a beszámolót.

Küld át nekem amit le akarsz kicsinyiteni, megcsinálom, visszaküldöm és fel tudod rakni, de én is feltehetem neked. A gicus66kukact-onlineponthu ra küld az jó nagyot is tud fogadni.

puszi

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Kedves Sote II. kismamái!

Én vagy a "Szent Imrés kismama" Kép - mellékesen midnenféle zöld topikból és a tavasziaktól is ismerős vagyok néhányótokkal Kép

Nagyon köszönöm Nektek is a drukkokat és a segítséget, mint kiderült, máshonnan sokatokat ismerlek - hiába, a Babanet egy nagy családKép

Szeretném megosztani Veletek néhány tapasztalatomat: Először is a Szent Imre steril és kényelmes kétágyasai után egy horror volt nekem a 6 ágyas lepukkant terhespatológia - no meg az, hogy ki-be mászkáltak a látogatók reggeltől estig. Egy szülés előtt álló kismamának pedig nyugalom kell! Szóval ezt utáltam. Viszont a gyerekágyas résszel nem volt bajom, átlagosan kényelmes szobák, nővérek is elég kedvesek, csecsemősökről nekem csak nagyon jó tapasztalataim vannak - ill. az a tanulság, hogy oda kell csapni, ha a gyereket veszélyben érzitek, és akkor rendben megy már minden. Igen, a fürdetést ki kell bírni...Kép Én olyankor mentem mindig zuhanyozni - jó sokáig, hogy ne halljam, amíg sírnak a babák, mert az szörnyű.

Az orvosokról: végül Valent doktornál szültem - császárral, de gyönyörű volt az egész. illetve egy rezidens doktornő végezte az operációt (érdekes, Valent doktor maitt még azt se bántam, hogy rajtam tanulja a szakmát) és Valent doktor állt mellett és felügyelte, ill. segített neki. Nagyon sokan voltak ott körülöttünk a műtőben és mindannyian rendkívül kedvesek és TAPINTATOSAK!!! voltak. Rá kellett jönnöm a terhesség és főként az utolsó hét alatt, hogy a tapintat mennyire fontos. Ja, Foltányi doktor volt az aneszteziológus, és bár nem volt velem dolga, és nem is ismert, de Zsoldosné Eta szülésznő vagy ötször bejött hozzám érdeklődni a hogylétem felől este 8 és reggel 6 között, míg a szülőszobai vajúdóban feküdtem -szerencsére nem volt hely éjjel az öőrzőben, bár nappalra megtudtam azt is, milyen ott Kép
A szülésnél közreműködő két csodálatos doktorbácsi mellett még két emberről szeretnék szólni, akiket nap-mint-nap láttam a betegeikkel : Várbíró Szabolcs És Juscsák doktor. Azt gondolom, hogy négyük közül bárkinél, bármikor bármennyi gyereket szívesen szülnék, értük érdemes ezt a klinikát választani.

Remélem, ah valaki épp orvosválasztás előtt áll, akkor tudok neki ezzel segíteni, őket szívesen ajánlom - és nagyon hálás vagyok a sorsnak azért, hogy találkoztam velük. És persze midnen segítséget nyújtó embernek, ebben a topikban is!

A bába válaszolt az Alexandra könyvkiadótól meg lehet rendelni, házhoz is szállítják néhány nap alatt.

Mindenkinek kívánok boldog babázást, szerencsés és könnyű szülést és minden jót!

Még egy: Nagy boldogságomban, hogy hamar hazamehetek a kis nyulcskémmal a kórházból, elfelejtettem elkérni Valent doktor elérhetőségét. Ha tudtok segíteni, a profilomban lévő e-mail-címre elküldenétek? köszönöm előre is.

indianyo
 
 


Sziasztok!

Látom jó sokat írtatok hétvégén. Pénteken própáltam írni, de a gép nem rakta fel. Most utólag felrakom ide, aztán visszaolvasom az eddigieket, és írok még. Tehát a pénteki hsz-om:

"Sziasztok! 2006 04 28

Prücsök! Mennek a drukkok a vizsgához!

PP! Sógornőm babája már teljesen jól van, júliusban már két éves lesz, és szerintem egyáltalán nem látszik rajta, hogy koraszülött volt. Illetve ez így nem igaz 100%-ban: mivel ugye sokkal többet kellett aggódni érte, mint a bátyjáért, szerintem sokkal jobban elkényeztették, és most a szülők isszák meg ennek a levét. A mozgása az elején nem fejlődött időben, úgyhogy Dévény Annához hordták masszázsra, ami csodákat tett, gyakorlatilag pár hónap alatt behozta a lemaradását. Ma már tökéletes "nagylány", a saját kis akaratával. Kép Kép

Ami a buszoszást illeti (ez már volt itt téma): engem is mindig rettentően idegesített ez a dolog. Nekem sem szokták annak idején átadni a helyet. Most már a terhesrendőrség (férjem + anyukám) nem engednek se BKV-zni, se autózni. Hát, az előbbi mindenesetre nagy megkönnyebbülés az idegeimnek. Egyszer ugyanis majdnem elvágódtam, mert akkorát fékezett a buszos, és pont nem ültem (csak egy részegnek tűnő hajléktalannal szemben volt hely - oda ki akarna lehuppani?) Szóval, lányok, óvatosan a BKV-val!

Képzeljétek, hajnalban azt hittem, megyünk szülni. Olyan keményedések - hátfájások jöttek rám! Na, nem fájt jobban, mint egy menstruációs görcs, de azért jól érezhetőek voltak. Gyorsan kajáltam, mert baromi éhes voltam, és ha tényleg szülünk, ki tudja mikor látok legközelebb szilárd ételt - aztán visszafeküdtem. Az orvosom azt mondta, ha tudok aludni, akkor az nem szülési fájás. Kép Kép Kép Hát, nagy nehezen elaludtam, reggelre meg elmúlt. Kép

Na, dugulok, mert velem lesz tele a fórum.
Üdv,
Rita"

Kép

Kép
rita81
 
 


Prücsök!
UH-ra 11 és 12 között érdemes menni, bár egyszer múltkor akkor is tele volt a folyosó. Melyik nap mész 12:30-ra? Én kedden! Lehet, hogy akkor találkozunk? Gratula a vizsgádhoz!! (Lilla mesélte, hogy meglátogattad őket - nagyon jól esett neki.)

Egyébként Lillát és Bálintkát hazaengedték ma, azt írta per sms, hogy nagyon jó nekik végre otthon! Ja, most olvasom, hogy már b is jelentkezett! Szia Lilla! Üdv újra "itthon"! Kép Kép Ja, és már akartam kérdezni, hogy párod hogyan oldotta meg a külföldi útját - de ezek szerint sikerült eltolnia?

Ági!
Köszi a részletes leírást az iratokról, végigolvastam - szegény apa, le a kalappal előtte, szép munka lesz.... Apropó, mi az a germicid c? A többit felismertem, amiket írtál, hogy nekünk is felírta a gyerekorvos... lehet, hogy ez egy lázcsillapító kúp, és nekünk más márkát írt? Ági! Félelmetes vagy!!! Kép Kép Már értem a "-boszi" utótagot. Ez a jégkockakészítő zacsi, ez csúcs! Kép Kép Kép

Kérdés mellszívó fertőtlenítéshez: kifőztem minden darabját, és egy réteg fehér por vált ki rá mindenhova. Nem tudjátok, hogy ez mi lehet? Ilyen vízköves a csapvíz? Még egyszer kifőztem, ugyanolyan lett. Nem szeretném, ha ezt a réteget nyalogatná a gyerek a cumisüveg cumijáról (vagy bárhonnan). Akkor már jobb,egy sima mosás után a helyzet.. Mit mondtok?

Más. A védőnőnek mikor fizet az ember? Tudom, hogy a múltkor már kérdeztem, oké, hogy szülés után, de mikor? Amikor hazamegyek a kórházból vagy a szülés napján?

Ági (újra!)!
Nagyon aranyosak a skacok!!! És Te csak így hármasban kirándulgatsz velük? Így bírod őket navigálni? Ez tök jó, mert engem bíztat, hogy nekem sem kell majd egy manó miatt bezárkóznom a négy fal közé.

Angyalka! Ne edd magad, az a lényeg, hogy kiderült, marad a dokink! Kép

Indianyó!
Nagyon örülök, hogy ilyen pozitív tapasztalod van Velnt dokiról - én nála fogok szülni, pár héten belül, úgy tűnik. Megpróbálom elküldeni neked az elérhetőségét. És gartula a babádhoz!

Üdv,
Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


RitaKép Gyorsan itt válaszolok, emrt az e-maileket sokszor elfelejtem megválaszolni Kép

Valent doki életem nagy ajándéka! Úgy esett be - baráti ajánlásra kaptam őt ajándékul egy Szent Imrés mamától, akinek ő szomszédja. Olyan csodálatossá tette nekem az egész szülést kollégáival együtt, amit bizony bár nem is mertem remélni.

Kívánok neked is ugyanolyan boldogságot (remélhetőleg természetes úton való szülést,de ha mégsem, akkor az EDA-s fájdalomcsillapítást ajánlom, ezzel mégis igazi a szülés!),mint amilyen nelünk volt.

indianyo
 
 


sziasztok

Nagy gratula lillónak a babához és sok tejcsit kívánokKép

Titti

Köszi mi is jól vagyunk. Lackó is már majdnem jár, és 5 foga van. Nagyon édes és annyi örömet okoz. Babát még mi is akarunk de csak ha Laci ovis lesz. Én önző vagyok egy kicsit és úgy gondolom hogy 1 gyerekkel akarok itthon lenni . Nekem a 2 sokKépSzóval ha lehet én 3 év korkülönbséget szeretnék.Írjál hogy mi újság veletek. Van msn-ed?Nekem van és azon is dumcsizhatunk.

Ági
Nagyon édesek a fiúkKépKépKép

Indianyó
Jó hallani hogy minden renben lett a végén és jól vagytok.Én is a Valentnál szültem és nagyon meg voltunk elégedveKép

Puszi

Kép
lini
 
 


Sziasztok!4

Indianyo örülök és gratulálok nektek!!:-))
Én is Valent dokinál szültem és nála fogok most is szülni:-))

Lillo örülök, hogy otthon vagytok!! Ha gondolod nekem átküldheted a képet a kisfiadról szívesen felteszem ide:-))

Puszi mindenkinek!!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Lemaradt!!
Ági gyönyörűű képeket tettél fel!! Gyönyörűűek a gyermekeid!!!:-))

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!

Ági! Köszi a jégkockatartós tippet, nagyon mókás, de tulajdonképpen miért is ne?

Lenne egy kérdésem: szerintetek a védőnőnek milyen gyakran kellene velünk találkoznia???
Azért kérdezem, mert a mi védőnénink (aki a terhesség alatt rendkívül aranyos volt) kijött hozzánk a doktor nénivel az első és a második héten és azóta semmi. Illetve egyszer bevittem a bébit a doktor nénihez és akkor a védőnő is ott volt. Megjegyzem, tegnap voltunk 5 hetesek.
Úgy érzem talán ennél egy kicsit többet kellene tennie értünk vagy rosszul gondolom? Mi a véleményetek?

Tapasztalt anyukák! 1 hónapos korban van (kellett volna lennie?) valami kötelező vizsgálatnak? Pl. súly és magasságmérés vagy hasonlók?

És még egy kérdés: a 6 hetes nődokis kontroll után van még valamikor kontrollvizsgálat? Vagy csak akkor menjek ha van valami gondom-bajom?

Huncut

Kép
Kép
huncut
 
 


Sziasztok!

Próbálok én is feltenni képet. Szóval itt az én kisfiam 4 hetesen. Kép

HuncutKép

Kép
Kép
huncut
 
 


Huncut Kép
a mi védőnénink az elején 2 hetente jött, de mivel sosem volt semmi gondunk, nem igazán vagyok az a tanácskérős fajta kb. a 2. alkalom után megbeszéltük, hogy nem jön, hívom, ha valami van. 1 szer sem hívtam ;)
nincs semmiféle protokoll arra, hogy súlyt/hosszt mérnek-e. Orvosa válogatja, a súlyt én mértem mindig itthon, max. bediktáltam, ha tudni akarták.

6 hetes nőgy. kontroll után nincs semmi "kötelező".

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Kicsit lemaradtam, mert a hétvégén volt a tavaszi nagytakarítás, amit reggel fejeztünk be anyuékkal, aztán "gyorsan" hazavittük őket és elhoztuk a bababútort! Kép Igaz, hogy csak a teraszajtón fért be, így a gyerekszobába még be kell trükközni Kép, de nem reménytelen, viszont gyönyörűűűűűűű!
Egyébként meg rájöttem, hogy elnavigálni a családomat nagytakarításilag talán fárasztóbb, mint megcsinálni. Kép De ez is kész van végre és az idő is kedvezett.

Tanulni PR-t tanultam, majd gyes után kiderül, volt-e értelme. Kép

Rita,
Én 8-án hétfőn megyek ctg-re, és előtte vagy utána UH-ra.

Indianyo,
Örülök, hogy ilyen jó tapasztalatokat szereztél és minden jót nektek! Kép

Huncut, Ágiboszi,
Nagyon helyesek a fiúk! Kép

Lilló,
Üdv otthon és sok sikert a babázáshoz. Kép És megerősítem, hogy Bálint nagyon szép! KépKépKép

Prücsök

prucsok
 
 


Hellóka!
Ki hogy viseli ezt a gyönyörű májusi beköszöntőt?Kép
Nekem a múlt héten azt jósoltaák azUh-n hohy nem júl.11-én szülök, hanem jún.30. Mondám a dokinak az eredményt, mire ő közölte, hogy ezt ne tegyem, mert ő nincs a városban, legyünk ügyesek és pihizzek a júliusi dátumra! Ja, majd szorítom a lábam. előfordulhat, hogy az ügyeletesnél szülök? Így viszont mindenképpen fogadok szülésznőt! Van ajánlatotok? Kivel beszéljek? Mikor beszéljem meg a szülésem?
Volna egy kérdésem: a hasamaljába belenyilat valamelyik este, és fájt is, de lefeküdtem, lihegtem, ill, relaxáltam és elmúlt! Mit jelent ez? Baj, vagy csak nő a méhem?

Kép
anid
 
 


Sziasztok,

Tegnap nagy nap volt számunkra, mert találkoztunk a szülésznővel. Éberling Katalinnak hívják, nagyon kedves, rendes, fitalos, olyan anyáskodó típus, azt hiszem jó választás. Másfél óráig beszélgettünk, remélem beválik Kép

Rita
Én is valami hasonlót szeretnék, mint Ágiék, hogy amikor lehet kimozdulni a négy fal közül, főleg hogy mi nyáron szülünk ezt elég hamar megvalósíthatjuk ill. bevezethetjük, hogy a baba ne csak a lakást ismerje meg, hanem a természetet is. Elég lesz majd télen itthon kuksolni.

Kinéztük a babakocsit, úgy tűnik a Peg Perego Venezia mellett döntöttünk, de még azért nem vettük meg, sőt azt találtam ki, hogy majd csak akkor vegyük meg, ha már tényleg meglesz a Gergő.

Ha így haladunk rengeteg aranyunk lesz, az eső miatt Kép

Üdv,

Gabi

Kép

Kép
gabek
 
 


Ágiboszi
Jjajajajajjjjj, mielőtt elfelejteném NAGYON KÖSZI a papírok intézésével kapcsolatos monológot, azt hiszem többünk számára is hasznos lehet.

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Gyorsan pár sort írok, mert lassan fel kell keltenem a Kisfiamat fürdetésre. Rengeteget alszik.

Köszi az üdvözleteket mindenkinek!

Ági: Köszi,h felrakod a képeket. Elküldtem mailben Kép A fiúk nagyon aranyosak, és én voltam olyan szerencsés, h Petikét láttam élőben is Kép

Anid: Én szívből ajánlom az én szülésznőmet, Gönczi Katát. Én Õt tökéletes választásnak találtam. Ha gondolod priviben elküldöm a számát. Egyébként nagyon sok kedves szülésznővel találkoztam hosszas kórházi tartózkodásom alatt a Klinikán.

Prücsök: Nagyon jól esett a látogatásod a kórházban, és nagyon aranyos a kiscipő is. Kép Ne haragudj,h úgy szét voltam szóródva, mikor taliztunk.

Nah megyek is, élem tovább az anyukák mozgalmas életét KépKépKép

Lilló

lilló
 
 


Sziasztok Mindenkinek!


Ma belenéztem egy kicsit távolabbról a tükörbe, és azt hiszem nagy hiba volt. Nem is vettem észre eddig, hogy milyen óriásira nőtt a pocakom!!! Hogy fog kiférni ez a gyerek belőlem???? SOS! Ráadásul mintha lejebb lenne a hasam. A család legalábbis azt mondja, és mintha mostában levegőt is kapnék...

Örülök, hogy ennyien dicséritek Valent dokit, lassan fan club-ot alakíthatunk. Kép Kép Na, de szülés után dicsérd a napot...

Gabi! Mi is a Venezia melett döntöttünk végül, és én is pont azt találtam ki, amit te, hogy majd csak akkor veszi meg a férjem, ha mi már "külön" leszünk, szóval, majd ha Máté már kibújt.

Anid! Szerintem szülésznre rosszat nem hallasz ebben a topicban, mindenki nagyon dicsérte eddig a sajátját, meg a másét is. Kép Kép Például Eta is nagyon aranyos (és gátvédelemben ő a Jolly Joker, állítólag), de például volt szerencsém megfigyelni, ahogy Gönczi Kata sürgölődött Lilló körül a szülés után - na, ő is nagyon aranyosnak tűnt.

Huncut! A kisfiadnak annyira "pasis" feje van!!! Kép Kép Tudod kire hasonlít? Arra a színészre a Dirty Dancingből, most nem jut eszembe a neve. Nem tudom, hogy lehet, hogy 4 hetesen már ilyen kifejező az arcuk. Kép Kép Kép

Ági! Nem tudom, eléggé hangsúlyoztam-e, de én is nagyon hálás vagyok a papíros monológért!!!!

Kép

Kép
rita81
 
 


SziasztokKép

Először is köszönöm, hogy nem "köveztetek" meg a jó kis száraz adalékért amivel teleraktam a topicot. Ha valami nem teljesen világos benne, az szóljon és megprobálok valami jó kis folyamatábrát összehozni belőle, hogy jobban átlátható legyen.

RitaKép
Tessék vigyázni ám magadra, jah és ne tükröt nézegesd ám, nagyon szép kismami vagy KépKép

PrücsökKép
Ez ismerős: sokszor tényleg fárasztóbb vezényelni, mint magunknak megcsinálni. Én kezdő 8 hónapos terhesen költöztem egyik lakásba a másikba, hát nagyon lefáradtam mire a pasikkal berendeztettem a lakást, szerintem háromszor hamarabb kész lettünk volna ha én csinálom KépKépKép

Látom megalakult "újra" a V fan clubKépKép

Anid Kép
Magam részéről továbbra is Etát tudom neked ajánlani, ha döntöttél és szükséged van az elérhetőségére dobj meg egy emaillal és küldöm is nekedKép

Huncut Kép
Édi a kispasid nagyon KépKép
Rita gondolom a Patrick Swazie re gondolt vagy hogy a fenébe kell leirni a nevétKépKép de ahogy megnéztem a képet újra tökre igazat adok neki KépKép De azért apa remélem nem sértődik meg rajtaKépKép mármint a hasonlitásraKépKépKép

Védőnéni ügyben ahogy látom egész vegyes a felhozatal:
Nálunk eddig kétszer volt kint, de mivel már nem első bébi igy látja is hogy akkora hatalmas szükségem nincs rá, de bevallom ő új, aki Daninál volt az kijött az első két hétben oszt többet se láttuk... az Új védőnénink legalább többször kint volt már, meg hála nem ugy csinálja hogy hopp csöngettem és itt vagyok, hanem elötte telefonon egyeztett.

Ami meg a méricskélést és társait illeti, arra azt szokták mondani hogy havonta egysezr illik egészséges rendelésre levinni az elején a picit. Ott lemérik, megnézik és beirják a kiskönyvebe. Magunk részéről mivel megújultak az oltások, igy végig kihozhatók, nem kell miatta bemenni, a doktornéninkkel megegyeztünk hogy kijön, igy majd talán 6 hónaposan leviszem méricskélésre, addig itthon lemérem és készKép


LillóKép
Megkaptam a mailt és a következő hszben mellékelem is a lányoknak hadd gyönyörködjenek benne a többiek is , nagyon édiiiiiiiiiiiiiiiiiKépKép

VikóKép
Köszönöm magam részéről külön is hogy megosztottad itt az élményed a többiekkel, és mivel mi ismerjük egymást csak azt tudom mondani amit eddig is, csodás a kisfiad és te is egy csodás ember vagyKép


Nah a mai majálist lazán elmosta a fránya eső, pedig tök jó lett volna a gyerekeknek, mert ahova szervezték ott volt egy hatalmas nagy homokozo, csuszda, meg lett volna ugrálóvár is, de hát bekényszerültünk egy kisebb terembe, ahol már nem volt olyan érdekes a dolog, Dani hamar rá is unt és inkább a rosszalkodáson törte a fejét. Ezért elég hamar leléptünk, helyette a nagyinál játszott lakberendezősdit, lazán ugy nézett ki utána a lakás mint ha tornádó járt volna ottKépKépKépKép Képek nincsenek meg okos anyuci mindent bepakolt, csak a fényképezőt hagyta itthonKépKép

puszi

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


[color=#ff0000]

Kép

Kép

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Lányok aki jár közületek szüléselőkészítőre megtudná mondani, hogy ma mi lesz "műsoron"?
14:30-kor kezdődik ugye?
Fel kell menni a második emeletre?
Ma mennék elöször és még nem tudom a dörgést.
dóri80
 
 


Helo!

LILLOOO Kép Kép üdv ujra itthon! Balint nagyon szép baba, gratulalok még egyszer! Hogy vagy?? En is kivancsi vagyok a szülésedre!

Rita, jujuj, közeledik a Te idöd is! Lefényképezted mar a pocakodat? Ha még nem szerintem tedd meg, nagyon vicces megnézni, ha mar nincs Kép
Talan elirtad magad, mikor kérdezted, mikor kell a pénzt odaadni a védönönek. Gondolom szülésznöt akartal irni, de hirtelen a frasz jött ram... Lanyok, fizetni kell vmit a védönönek??? A miénknek kapott egy doboz bonbont karacsonykor aztan ennyi.

Szülésznö: Szerintem akkor fizetsz, amikor neked praktikus. Itt nincs varratszedés, mint a dokinal... Igazabol barmikor lehet. Mi utolag adtunk valamit Etanak, kideritettük mikor ügyel és bementünk hozza.

A mi védönénink az elsö honapban hetente jött, mostmar havonta latogat ide egyszer, de mindig ideszol elötte.
Huncunt szerintem nincs kötelezö vizsgalat 1 honapos korban. Be lehet vinni a rendelöbe, ahogy Agi is irta.
Amugy édes a fiad, tényleg nagyon pasis Kép!

Valent doki fanclub Képegyszer talalkoztam vele, amikor résztvettem azon a felmérésen, amit Rita emlitett, kedves!

Indi, örülök, hogy benéztél ide! Lehet irok mélt valamikor par dolgot akarok kérdezni mar egy ideje.
Nem tudtam, hogy a patologiara bemehetnek a latogatok.... Kép no comment.

Babakocsi téma, (bar latom döntöttetek): a mostani kismamaban babakocsi elemzés van, a PP venezia is benne van.

Husvét ota manokank egyre korabban ébred reggel... Kép de valahogy nehezen birom megszokni Kép
Tök mindegy mikor fektetjük le, 6 kor kipattan a szeme...

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Szasztok!
Már régen jártam nálatok!A gyerekeim és a férjem lefoglalták a gépet 3 napig.Most már csak a picivel vagyok itthon talán ő enged írni pár sort nektek.

Lilló!Örülök,hogymár otthon vagytok és minden rendben.Sok tejet kívánok szoptassál ameddig lehet!Áginak hála,így láthatjuk a kisfiadat,nagyon aranyos formás baba!

Ági!Nagyon univerzális vagy.Mindig elolvasom az írásodat,nagyon jókat írsz.Örülök,hogy rád mindig lehet számítani és jó tanácsokat tudsz adni!A fiaid meg tündériek!Rengeteg tapasztalatod van,én 4 gyerekkel a hátam mögött sem tudom midig,hogy jól döntök.De te nagyon határozottnak tünsz és mindenre vannak jó dolgaid!Szívesen megismerkednék veled,biztosan jókat dumcsiznánk.Sajnos én távolabb vagyok tőletek,így csak a net marad.Bocsi a személyes üziért,de mindig megfog az írásod!Ha nem veszed tolakodásnak szívesen leveleznék veled priviben is.

Gabek!Szerintem jó választás a Venezia b.kocsi,nekem bevált.Igaz még nem találtak ki olyan kocsit ami minden célnak megfelel.Vagyis biztos van de horibilis összegekért.Nekem az 8. kocsim,mert mindig csalódtam bennük.A Veneziának csak egy baja van,hogy keskeny belül.Téli babának kényelmetlen lenne,amikor még bundazsák is van a gyereken.De nekünk már jó mert már kevesebb a ruha és negyon praktikus is.Könnyű összecsukni,befér az autóba és a gyalogos közlekedés is jó vele.Én is most vettem,mert ami előtte volt az ugyan széles belül,de batár nehéz és a kocsba sem fért be.Pedíg közép kategóriás autónk van.

A védőnők szerintem rugalmasak,igény szerint mennek,legalábbis nálunk.A mérésekről,szerintem a
3,6,9,12 hónapos korban mérik a súlyt a hosszt a mell-és a fejkörfogatot,ez a fejlődési státuszvizsgálat,általában mindenhol így van.(vagyis így kéne lenni)Nálunk minden oltásnál mérnek súlyt,a többit,ahogy leírtam.De kérheted,hogy a hosszát is mérjék meg ha kiváncsi vagy rá.
Mindenkinek szép napot! a lányom ennyi időt hagyott,már nyügizik!Remélem mamár fog sütni a nap!
Sziasztok:Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Saara a mostani Kismama magazin az a májusi? Abban van a babakocsi elemzés?

Nincs itt senki aki jár a felkészítő tanfolyamra?
dóri80
 
 


Saara
Köszi a tippet, mindjárt úgyis elmegyek és veszek Kismama magazint

Dóri 80
Én már nem járok a mostani tanfolyamra, ezért nem tudom mi lesz, de valóban fel kell menni a legfölső emeletre és ott van egy nagy előadó, abban szokták tartani az okítást. Bár az elején néha azt mondták, hogy a könyvtárban is, de nekünk ott soha nem volt, sőt be se fértünk volna.
Valóban 14.30-kor szokott kezdődni.
Vigyél torna cuccot is, mert utána van nagyon jó terhestorna, amit egy nagyon kedves gyógytornász lány tart.

Állítólag a Klinikán is lehet kapni mellszívót, meg tudná mondani valaki, hogy ott mennyibe kerül? mert azt hallottam, hogy ott sokkal olcsóbb Kép

Köszi,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


SziasztokKép

Köszönöm szépen a kedves hozzámszólásokatKép
Azt nem ígérem, hgoy nyomon követem itt az eseményeket napi szinten, de néha benézek - és megcsodálom a babákat itt isKép

ÁgiKép elismerés kölcsönös, tudodKép

SáraKép gyorsan írok neked, hogy ne is kelljen az e-mail-címmel bíbelődnödKép

És Valent doktor egy tündér, ténylegKép Bár szerintem Várbíró Szabolcs is az, és neki is jó nagy rajongói tábora vanKép És Foltányi doktorba is szerelmes lennék, ha nem lenne férjemKép

JaKép Lindtner Balázs engem egy csendes szombat délelőtt vagy 45 pecig ultrahangozott, helyes doki és jó alaposKép

indianyo
 
 


BEFORDULT A LÁNYOM!!!! KépKépKép Most madarat lehetne fogatni velem. Éjszaka kicsit megijedtem, mert csurom víz voltam, mikor kimentem a szokásos toalett túrámra, úgyhogy felhívtam a dokit és megbeszéltük, hogy délelőtt bemegyek és megnéz. Szerencsére minden a legnagyobb rendben továbbra is + újra medencevégű a babó. Rúg-kapál is rendesen és leírhatatlanul örülök! Kép Be is jelentkezem újra 4D-re. Kép

Lilló,
Örülök, hogy találkoztunk és megismertelek. Igazán nem várja senki egy újdonsült anyukától, hogy ne legyen szétszórt. Kép Én már kismamának is az vagyok. És egyre inkább. Kép

Dóri,
A babakocsi teszt a májusi kismamában van, igen.

Sára,
A védőnőnek nem kell fizetni, de hallottam már olyanról, aki "kér" pénzt minden látogatáskor. Ilyen volt a korábbi herceghalmi védőnő is, de szerencsére már nyugdíjazták és a mostani tök aranyos. És mindig egyeztet ő is, hogy mikor jön.

üdv,
prücsök

prucsok
 
 


Hellóka!
Gratula Lilló kisfiához! Nagyon aranyos! Kívánok sok tejcsit és egészséget!
Babakocsi ügypen, a PPVenezia nekem belül keskenynek tünk, a nyári gyerkőc nem nő meg annyira télen, hogya plusz ruhákkal szűk lesz? És mi van egy évvel később? Elfér benne a gyerkőc? Jó, oké könnyű, meg városi járgány, de én elbizonytalanodtam!
Mi van akkor, ha az ember lányára akkor jön rá a szülés, amikor a dokija nincs elérhető állapotban? MArad az ügyeletes? én most ettől parázok (többek között)

Kép
anid
 
 


Sziasztok,

Jó rég nem tudtam itt lenni. Amióta pedig újra van időm idelátogatni, hiába próbálkoztam nagyon nem megy a visszaolvasgatás annyi mindenről lemaradtam. Örömmel látom mennyi sok szép baba született. Mindenkinek sok-sok egészséget kívánok, babáknak mamáknak egyaránt. A pocakosoknak pedig kitartás, minden nappal közelebb a cél!

Védőnő: Hozzánk kéthetenete jár, de én nem adtam neki pénzt. Az ok: amikor a kórházból hazajöttünk és szenvedtem a tej beindításával és lefejésével, meglátta, hogy mennyit "produkáltam" lefitymálóan megkérdezte "Ez mi?". Na, ott elásta magát. Amúgy is nehéz volt lelkileg, hogy a lányok nem szopiztak és ezért nem is volt tejem. (Sajnos a rendszeres fejés ellenére is hamar elapadt az a kevéske.) De szerintem akkor is szemét dolog volt tőle, sírva is fakadtam, a család jó sokáig vigasztalgatott mire megnyugodtam.

Babakocsi: Egyetértek, reménytelen a bevásárlás vele. És az ikerkocsiról nem is beszélek! :-)

Tömegközlekedés: Nekem még a terhesség végén is alig akarták átadni a helyet, pedig a hasam akkora volt... 122 cm-nél abbahagytam a mérést. Terhesség előtt nem is volt hasam, szóval jól megnőtt. Hiába no, két gyerek az két gyerek. Engem felháborított/felháborít az emberek közönye.

Rita81: Fertőtlenítéshez, kifőzés helyett mi sterilizáló folyadékot használunk. Nálunk bevált és az ára sem vészes.

Kérdésem is lenne a már tapasztalt anyukákhoz. A gyerek hány hónapos kora körül ül fel? És ezt hogyan képzeljem el? Egyszer csak ott fog csücsülni a kiságyában? Vagy ha én felültetem és "úgy marad" akkor felült? Bocsika a tudatlanságomért, biztos hülye kérdés. És még egy buta kérdés: Szülés után mennyi idő amikor a havi tényleg havi lesz? Illetve szoptatás után mikorra áll vissza a dolog?

Kép a lányokról.

KépKép
kgiulia
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?