Új privát üzeneted érkezett!

Cas
Remélem kialudtad azt a szörnyű napot!
Jobbulást!

Szilvi
Myra, de már mástól is hallottam.
nikcsi
 
 


hmmc
 
 


Nikcsi!
akkor kérlek kérd meg azt, aki ezt mondtaén nem tudom, hol, kit kérdezzek
szilvamag
 
 

 
 

Hmmc
Én már szavaztam! Köszi Kép
De nekem/nekünk nem is válaszolsz?
nikcsi
 
 


Sziasztok,

nevelésmentes nap: munkaidônek számít az ovónôknek, de nem nevelnek, vagyis a gyerek maradjon otthon és a szülô oldja meg ahogy tudja. Szerencsére ez csak ötször van egy évben. És minden állami oviban van.

Tali: Teus napirendje is változik ahogy nô. Mostanában fél 3 és 3 között megy aludni.

Egyébként a ti babáitok milyen rend szerint alszanak és mennyit?

Teus délelôtt fél 11tôl kb 1-1,5 órát és délután fél 3tól vagy 3tól másfél órát. Vagyis egyre kevesebbet, de este 8 körül már teljesen koki. Akkor fürdés, alvás kb reggel fél 8ig. Kivéve ha éjjel mu˝sor van. Ilyenkor tovább is alszik.

Myra,
nálatok még tart az éjszakai - hajnali kelés?

Laga
laga
 
 


Nikcsi
Szívesen máskor is! Kép
Kötő nélküli sapi: na azért az első két nap ezerszer kellett rászólni, és a sapit megfogni, hogy ne-vedd-le-légyszíves! Aztán ha sikerült elterelni a figyelmét, akkor el is felejtkezett róla, hogy a fején van. Mostmár oké. Ez persze csak a bézbólsapi-fazonra igaz, a kalap-szerűeket ő is leveszi, zavarja.
Kikapcsolódás: hát nagyon jó, az biztos! Csak sajna az ára is megvan, ilyenkor összeeszik mindenfélét, és két-három nap, mire helyrehozom. Kép Úgyhogy csak ritkán csinálunk ilyet. Inkább azt szoktuk, hogy megfürdetjük, lerakjuk, áthívunk vkit vigyázni rá, és akkor lépünk le. Ha szerencsénk van át is alussza teljesen a kalandot.
Ti tesódat nem tudnátok megkérni ilyenre? Csak 1-1 este kettecskén a pároddal - csodákat tesz, legalábbis nálunk.
Mosakodókenőcs-nyalakodás - hát igen, mi a Gabi fogkrémet ettük az oviban (ki nem?)! Kép

Szilvi, Nikcsi
Köszi az együttérzést, bár a napot még koronázta, hogy mikor épp mentünk volna aludni Sebi sikítozott 1 órácskát a foga miatt. Kép
Úgyhogy ma vettem is dentinox gélt. Estére kipróbáljuk, bár sok kamilla van benne, úgyhogy tartok tőle picit (kamillás teától full kiütéses a gyerek).

Laga
Sebi 8 - 1/2 9 felé megy aludni este, reggel szinte pontban 1/2 7-kor kel. Akkor is, ha 2 órát ordított közben éjjel. És ilyenkor sajna a legritkább esetben alszik vissza. Utána viszont 11 - 1/2 12 felé megint kidől, és általában alszik 2 - 2,5 órát. Ezzel már kihúzza estig, így legalább fürcsi után már nem kérdés, hogy megy aludni. Kép
Teus kel még éjjel szopizni?

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Cas
Azt tudtad, hogy az új oltóanyag - amit már Sebi és Sára is kapni fog - tojás alapú? Nekünk a doktornő mondta, hogy 15 hónapos koráig ki kell derülnie, hogy van-e tojásallergiája a gyereknek. Tehát tojást kell neki adnom.

Nikcsi
Szerintem szoktam válaszolni, még ha nem is pontokba szedve. De megígérem, hogy részletesebben is megpróbálok írni. De éppen azt sem tudom, hogy fiú vagyok vagy lány.

Laga
Nálunk Sára - attól függően, hogy mennyire fáradt - 8-10 között alszik el, kb. 6-kor felkel ilyenkor Peti áthozza hálóba és én még durmolok vele kb. 8-ig. Utána, ha jó napom van elalszik 10-kor (max. 30 perc) és du. 3 körül (max. 60 perc), ha rossz napunk van akkor du. 1 körül és akkor alszik (max. 60 percet), ha együtt alszunk vagy valahova menni szeretnék akkor már volt olyan, hogy aludt két (!!!) órát délután. De az tuti, hogy én a nap bármely szakában képes vagyok elaludni kivéve éjszaka Kép

Betegek
Gyógyulást, jobbulást!! Itt a tavasz Kép

Ezt tegnap csináltuk. Mentünk "brüvel tátá"

Kép
hmmc
 
 


Hmmc
Igen, Sebi nem is kaphatja meg azt az oltást.
Öcsém is 12 évesen kapta meg, akkor is az allergológus dokink adta be neki.
Nagyon menő Sára szerkója!!! Kép
Segítek Nikcsinek: arra még mindig nem válaszoltál, hogy mit szólt Dorina az újabb tesóhoz?

http://index.hu/politika/bulvar/oltas6564/
Ezt olvastátok?! Majdnem írtam egy csúnyát... Kép

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Cas!
nézzük a pozitív oldalát, legalább kiderült . . .
Sebi fogzásán nem segítene a homeós bogyó, amit Lilla is szedett?

Hmmc!
egész megnyúlt Sára! nő már a füvetek?
Ti jöttök máj. 14-én a papás bulira?

Nikcsi!
ha elalszik nálunk, én bevállalom egyszer-egyszer Korit.

nálunk beindult a pancsolás
Kinga locsolja Enikő fejét, aki nagyon élvezi, Kinga pedig azt, hogy nem ő ázik Kép
Kép
szilvamag
 
 


Nikcsi
Bevettem a napi 6*5 Cavintonomat és válaszolok végre.
Dorina nagyon örül az "új kistesónak". Remélem 1-2 év múlva is ezt fogja majd mondani. Sárával viszont a mai napig nagy a szerelem oda-vissza.

Szilvi
A fű kezd már növögetni. Éppen most néztük Petivel, hogy amíg kinő merre is kerítsük el Benit, mert rendszeresen kiássa a 4-es metró vonalát és a pehely súlyával kitapossa a fűmagot.
Azt hiszem, hogy megyünk 14-én, de még rákérdezek a főnöknél.
Ha én is annyit mennék egy nap, mint Sára én is megnyúlnék. Állandóan úton van, főleg kint az udvaron. Nem lehet behozni.
hmmc
 
 


Szilvi
Kedden megyek is, és veszek. Camomilla ch 15 ugye?
Bár ma nyugi volt, még a dentinoxot se kellett bevetni.
Egyébként csodáltam, hogy ennyire visít, jó-jó, bömölni szokott, de nem ennyire. Aztán megvan a bűnös: ha jól látom az őrlőn kívül az egyik szemfoga is készülődik.
Nagyon helyesek a csajok a kádban! Lassan kinövik... Kép Lehet, hogy a mászóka előtt inkább egy kerti medence kellene nekik?
Ja, ha már mászóka, ha minden jól megy Sebié 2 hét múlva kész, gyertek át megnézni (most épp anyóséknál vagyunk), és ha tetsz nektek is építenek szívesen.
(És tényleg azért vállalta inkább be a pasi, mert szerinte is igénytelen/rossz minőségű amit készen lehet kapni.)

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Sziasztok,

Cas,
akkor Sebi már csak egyszer alszik napközben. Nálunk az még kevés lenne. Bár Teus mindig is nagy alvó volt.
Errôl a Chamomilla 15 Ch-ról jut eszembe: Teának jön egy ôrlôje. Piszkosul dudorodik, sôt a csücskei már kinn is vannak. Szenved vele, de amióta adom neki du. 5-kor és lefekvéskor a Chamomilla 15ch-t, azóta nincs mu˝sor éjjelente. Vagyis ilyenkor nem szopik éjjel. Persze reggel meg állati éhes annak ellenére, hogy szinte lefekvés elôtt tömjük degeszre, na meg fürcsi után van még szopi.

Hmmc,
el sem tudom képzelni, hogy Sárának hogyan elég ennyi alvás. Mi van akkor, ha Sára nagyon keveset alszik? Nyügis? Mágneses? (Mármint tapad ezerrel?)
Mert Teus ilyenkor szinte kibírhatatlan! Csak kézben és csak foglalkoztatva! Iszonyú, hogy ilyenkor gyerekkel a kezemben próbálok fôzni. (Nálunk mindig meleg vacsi van.)

Úristen! Valaki tüzijátékozik! Kuss legyen mert felébrednek a gyerekeim!
Bocsánat, de kitör belôlem az állat ha a gyerekekrôl van szó...

Laga
laga
 
 


Laga
Változó, hogy milyen hangulata van. Van olyan, hogy senki nem jó neki csak én. Ilyenkor vagy ölben van (mostmár egyre kevésbé bírom el), vagy beültetem az etetőszékbe és nézi, hogy éppen mit csinálok. Egyedül hagyni nem lehet egy pillanatra sem, mert mindig kitalál valamit, amit nem kellene. Ha nagyon nyügi még az is beválik, hogy kimegyünk az udvarra. Érdekes módon ott soha sincs semmi baja, elmúlik a hiszti és minden egyéb baj is.
hmmc
 
 


Laga
Na akkor én is kipróbálom azt a bogyót! Remélem nálunk is beválik.
Én csak akkor tudok főzni, ha Sebi alszik.
Vele reménytelen, mert minimális ideig játszogat el a konyhai eszközökkel, amiket kipakolhat innen-onnan, aztán rángatja a gatyámat és hisztizik. Én meg esem át rajta. Szóval ilyenkor felültetem a pultra, és onnan nézheti, hogy mit csinálok. De ezt tényleg csak akkor, ha nagyon muszáj.
Az etetőszékbe nem tudom beültetni, mert akkor egyből kaját követel, és nálunk nincs olyan nasi, amit ilyenkor csak úgy eszegethetne sajnos. Egyben-almát meg jobb szeretek neki úgy adni, ha tudok rá figyelni.
Teus mekkora már? (Sebit is lefekvés előtt tömjük tele tápival, előtte uzsira-vacsira is jó kiadós kaját kap, de reggel már követeli az újabb adagot - na jó, mondjuk ő nappal sem eszik épp kalóriabombákat a majdnem 11 kilójához...)
Hehe, jó olvasni, hogy másból is kitör néha az anyatigris! Kép

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Cas
a fiamnak is volt olyan átmeneti időszaka amikor nem engedett főzniKép
Minden más házimunkát csinálhattam, de a konyhában nem tűrt meg.
AZtán elmúlt....Kép szóval van remény!

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm
 
 


Sziasztok!
Matyinak is jön a foga! Kép Szemfog, de azért elég jól viseli. Igaz az első balhés éjszaka után másnap lefekvés előtt kapott egy golyónyi chamomilla ch 15-öt.

Akartam szavazni, erre közölte, hogy erről az ip címről már szavaztak. Kíváncsi lennék ki volt az. Kép

Nálunk Matyi ki van zárva a konyhából egy ráccsal, viszont egyedül akkor hagy békén, amikor látja, hogy főzök. Jön-megy, benéz, tudomásul veszi, hogy anyának dolga van, és játszik szépen magában. Kép
aranyhold
 
 


azt hittem, csak nekem nem megy, de honnan ismer ennyi ip címet?
szilvamag
 
 


Ip-cím
A szolgáltatótól minden egyes újracsatlakozáskor kapsz egyet. Mivel véges számú ip-cím áll rendelkezésére, így amit ma te megkaptál, azt tegnapelőtt én, azelőtt vki más - így nem csoda, hogy szavaztak már arról a címről.
De azért ez nekem is kicsit soknak tűnik így lehet, hogy az oldal nincs egészen jól megírva...

Aranyhold, Mucus
Rendes gyerekeitek vannak! Kép
Sebi minden házimunkát rosszul tűr, pedig igyekszem bevonni, amibe lehet. Amibe meg nem lehet, annál balhézik - és nem adja fel. (Pl. minden reggeli-utáni mosogatást végigordít, pedig tudhatja, hogy akkor is megcsinálom.)
De általában sikerül addig lezavarnom a tennivalókat, amíg alszik, így nincs túl sok vitánk belőle. Kép

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Azért nem tudtok szavazni, mert a link szavazás utáni állapot, ezért amint rákattintasz, szavazol is Kép Én is megszívtam Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 



cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sajna szörnyen komolytalanná vált az egész, mert hülye majmok szétbarmolják mindenféle ökör bejegyzéssel. (Abortusz Andrea, Győzike és hasonló "szülésznők"-re is lehet szavazni... )
írtam nekik, írtak is vissza, hogy jajdejóhogyszólok, de nem történik semmi egyelőre. Kép
Pedig amúgy tényleg jó az ötlet, csak a webmesternek kéne a körmére nézni!

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Cory!
nekem ez nem jön be Kép
Cas!
a másikról próbáltam visszamenni a főoldalra, onnan a szavazáshoz, de azt sem engedte. Pedig mi állandóan a netre vagyunk csatlakozva, nem kaphatok folyamatosan más IP címet, a családból meg nem hiszem hogy más is szavazott volna (vagy csak én maradtam le valamiről? Kép)
szilvamag
 
 


Szilvi
Mondd meg, kire szeretnél és én szavazok helyetted, nekem már 3-szor sikerült. Kép

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Nekem sem sikerült továbbra sem szavazni. Kép
aranyhold
 
 


Cas!
nekem Horváth Ottóné Panni a favoritom Kép
szilvamag
 
 


Hmmm... Érdekes ez az oldal...
Eddig nekem se sikerült szavaznom bárhonnan mentem rá (link, cikk, címrövidítés stb.), de most Cory linkjével működött...
myra
 
 


Jaj nem is mondtam, ma találkoztam Mónival. KépKép Nagyon helyes pocija van már. KépKép
myra
 
 


Szilvi
Szavaztam neked! Kép

Myra
Hol találkoztatok Mónival?!

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Szilvi
Nem hiányzik valakinek fogpiszkáló és kis piros csattok? A DM-s cuccok között volt. Még egyszer köszi a vásárlást.

Nikcsi
Még nem főztem ki a cumit, majd hétvégén meglátjuk sikerül-e a penészt eltüntetnem belőle, de nem bízom benne. Egyébként te még kifőzöd a cumikat?
boglarka
 
 


De köszi, az enyém. Már azt hittem otthagytam
csak a másik zacsiba nem néztem bele Kép
szilvamag
 
 


Hmmc
nem ma voltál uh-on?
És mit mondtak???????Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm
 
 


Myra
A vinyódat itthon felejtettem. Bár gondolom nem sürgős... Kép Vagy megpróbálkoztok vmi adatmentő céggel, hátha? (Bár amennyire tudom vagyonokért dolgoznak...)

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Saci,
Szokás szerint nem értük el a Békás buszt, és mivel a következőig volt 1 óránk, úgy döntöttem bemegyünk a Kenguru Goldba, mert Lilla 1,5 hete váltott ruhaméretet és hiányunk volt rózsaszín rövid ujjú bodyból. (Ami nagy probléma ugye. KépKép) Móni is épp ott vásárolt a kórház után.
Képzeld, a boltban egy Anyuka lekisfiúzta Lillát, és amikor mondom neki, hogy különben lány - "Jaj a nadrágja miatt azt hittem..." KépKépKépKép
A wincsi ráér. KépKép Adatmentő céghez nem megyek. Iszonyat drága, (a Kürtnél talán 300.000 Ft-ból megúsznánk... Kép) na meg a hiányzó lakberendezési tárgyak előnyt élveznek. Ha lesz felesleges pénzünk az szekrénysorra kell.
myra
 
 


Tényleg, 74-es egyszínű rózsaszín harisnyát nem láttatok valahol? Egyszerűen sehol nem kapok Lillának.
myra
 
 


Lányok,
Nem szoktam ide írogatni, de van egy alapítvány, ami most indul. nagyon nagy szükségük lenne támogatásra:
http://gportal.hu/portal/hannaalapitvanya/

zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Myra!
Váci út - Gyöngyösi sarkán van egy harisnyanagyker. Ott minden van. Nézzek neked?

Cas!
látod, lehet pirosban is Sebi, ebben a nadrágban biztos fiúnak nézik majd Kép
szilvamag
 
 


Szilvi,
Megköszönném! Kép Most gyorsan lemértem egy harisnyáját, "normál" állapotban a belső szárhossz kb. 25-26 cm legyen. Még régebben vettem előre egy 74/80-ast neki, de az még nagy. Pedig 80-as nadrágokat hord.

Saci,
Szilvi jól gondolja. Kép Ráadásul Lillának kilátszott a rózsaszín csíkos harisnyája, és rózsaszín ujjú bodyja. Kép
myra
 
 


Myra!
milyen rózsaszínt? világos, sötét, vagy
ciklámenesebb? Kép
szilvamag
 
 


A lényeget elfelejtettem. Az éjjel pótoltam hiányosságaimat, és felraktam az összes általam készített babatalis képeket. Jó sokat!!!!! KépKép
Új dátumok is vannak!!

Szilvi, Saci
A 2005.07.13-i taliról sok képem van tőletek is. Azokat nem tettem fel, mert ennél jóval többnek kell lennie nálatok. Megnéznétek?
És valamiért a 2006.01.11-i dátum alatt nálam még Szilvi "neve" sem jön be (frissítésre sem), így a képek nem láthatók. Megnéznétek, hogy nálatok se, vagy csak nálam van a gond.
myra
 
 


A lényeget elfelejtettem. Az éjjel pótoltam hiányosságaimat, és felraktam az összes általam készített babatalis képet. Jó sokat!!!!! KépKép
Új dátumok is vannak!!

Szilvi, Saci
A 2005.07.13-i taliról sok képem van tőletek is. Azokat nem tettem fel, mert ennél jóval többnek kell lennie nálatok. Megnéznétek?
És valamiért a 2006.01.11-i dátum alatt nálam még Szilvi "neve" sem jön be (frissítésre sem), így a képek nem láthatók. Megnéznétek, hogy nálatok se, vagy csak nálam van a gond.
myra
 
 


Szilvi,
Világos. Kép
myra
 
 


Myra
Azért a csajnak is igaza volt, az tényleg egy nagyon fiús gatya, és ugye a tücsökzenén láttuk, hogy a rózsaszín póló sem mindig nyomravezető... Kép
A fotós oldalt meg mindjárt megnézem, bár én nem vagyok mérvadó, mert Firefox alatt jól jellenek meg a nevek, a képek viszont kb. 5×6 cm-esben. Explorer alatt meg mindig minden név megjelenik, ott viszont legalább a képek jók. Kép

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Myra
Töltöm a 2005.07.13-i képeket felfelé. De kis mütyik voltak még! Kép
Azért kedves tőled, hogy rám bíztad a döntést, hogy felrakom-e, ahogy Lilla maga alá gyűri Sebit!!! KépKépKép

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


2006.01.11. tényleg nem jó, de nem tudok rájönni én se, miért nem?!

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Hehe, Sebi ma 1 éves 1 hónapos 1 hetes és 1 napos. Kép

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Saci,
KépKépKép
myra
 
 


Sziasztok!
Tegnap kétszer írtam be, amit akartam és kétszer szállt el az éterben Kép
Szóval:
Tegnapi UH-n minden rendben volt. Az első UH alapján a szülés várható időpontja 10.02., de a méretei alapján nagyobbacska. A doki azt mondta, hogy ne változtassunk az időponton ez még belefér, és így ha nem születik meg szeptemberben, akkor sem kell idő előtt befektetnie. De legvalószínűbb szept. közepe-vége, sőt ha még azt is hozzászámoljuk, hogy Sára és Dorina is 2 héttel korábban jött és nem sok idő telik el a két terhesség között akkor a szept. az biztos. De majd meglátjuk Kép
Ha jól számolom akkor mai nap 18 hét 2 nap.

Saci
Sebinek boldog szüli-, hónap- és napnapot Kép

Szilvi
14-e?????
hmmc
 
 


Cas!
ment
gratula Sebinek Kép
szilvamag
 
 


Cas!
igen. Ugye jöttök?!
szilvamag
 
 


Laga,
Te szúnyogcsípésre milyen homeós bogyót szoktál adni? Milyen potenciálban és mennyiségben? Az interneten több félét találtam és nem elég egyértelmű. Sajnos itt a szúnyogszezon és Lilla ismét pöttyösödik. Kép
Illetve ha jól emlékszem, tavaly Te ajánlottál egy napvédő krémet ami homok és vízálló is. Melyik volt?
myra
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?