Új privát üzeneted érkezett!

BabusKép
Látod, a fájásokból nekem is mi lett Kép

KépKép
unique
 
 


ÁLDOTT, SZERETETTELJES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK NEKTEK ÉS SZERETTEITEKNEK! Kép Kép Kép
Rolly
rolly
 
 


Unique!
Nagy gratula Neked Laurahoz. Visszanéztem, hogy elmulasztottam volna a nagy hírt mert, hogy a Nicol és Annácska tudtak róla. Szóval nagy gratula mégegyszer.
A hasfájásra én annyit tudok mondani, hogy az Atti a 2.héttől a 4.hétig végigordította az éjszakát, olyan hasfájos volt. Semmi nem segített, egy picit talán a torna. Aztán nem is tudom mitől, csak úgy magától elmúlt. Nem volt hajlandó böfizni, mindig bealudt. Ha felébresztettük, már nem aludt vissza. Sokáig ezen aggodtam. Nem mertem a hátán fektetni, pedig úgy szerette. Oldalvást fektettük a kiságyba, hogy ha bukik ne nyelje vissza. Igazi tanácsot szerintem senki sem tud adni, mert minden gyerek más. Ki kell tapasztalnia. Nálunk mindenben így volt. Én a kajánál sem tartottam be a 3-4órát. Mai napig még szoptatom, holnap 10hós. Jobban szereti, mint a rendes kaját. Nem fájt tőle a pocija. De nem akarok okoskodó lenni, nem célom. Tudom, hogy milyen nehéz. Én akkor éreztem előszőr, hogy ezt nem bírom tovább. Van, aki nem is tudja miről beszélünk, mert a gyereke nem viselkedett így. A környezetemben szinte mindenkit elkerült ez a pocifájos, keserves sírós "korszak" Amúgy most a fogacskákkal szenvedünk Kép
Nagyon ajánlom az Infacolt. Nálunk bevált, és többet nem is sírt olyan keservesen. MINDENKÉPP KÉRD KI A DOKI TANÁCSÁT! Tényleg, a 4.héttől adtuk mi, valószínű ez segített. Most már leállok, bocsánat!

Nicol!
Köszönöm szépen!

Mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket!!!

Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 

 
 

Unique!
Mégegyszer gratula.Kép Én is az Infacolt ajánlanám, nagyon hatásos. És kicsi pocisimi után a két összezért lábát behajlítva nyomd a pocijához, általában ettől kijönnek a pukik. Annómi sokat nyomtuk így ki a pukikat és utána megnyugodott.

Nicol

Kép
nicol
 
 


Unique
Én is nagyon gratulálok Laurához, így utólag isKépKépKép

Én az előbbiekhez csak annyit tennék hozzá, hogy azért arra is nagyon-nagyon figyelj oda, hogy te mit eszel/iszol.
Kerüld a rostos és szénsavas üdítőket! (ezt nagyon kevesen tudják, és tömik magukat mindenféle rostos ősziléfélékkel, már a kórházban, pláne, hogy a jóakaró látogatók csupa ilyeneket hoznak) Legjobb a szénsavmentes ásványvíz.
Ugyanez vonatkozik a rostos gyümölcsökre, legfőképp a banánra és narancsra is, és az aprómagvas gyümikre is, ezekkel is óvatosan.
Kerüld még az erősen fűszeres és puffasztó ételeket.
A sok tejserkentő teától is fájhat a pici hasa.
Kristóf ugyan nem volt hasfájós, viszont ha én tejtartalmú kaját ettem, pl. tejberizst, máglyarakást, másnapra neki is megfájdult tőle a hasa. Ezt csak azért írtam, mert írod, hogy te meg sok madártejet eszel, és nehogy ez legyen a baj forrása.
Persze előfordul, hogy semmi se segít, de azért egy kis odafigyelés sose ártKépKi kell tapasztalni, hogy mi az, amit ha eszel, megfájdul a pocakja Laurának.
Infacol szerintem is jóKép, és a Mecsek babatea is, édeskömény és kamilla van benne, ami pocifájásra nagyon jó.
Remélem hamar túljuttok a pocifájásos korszakonKép


Babus

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok,

Köszönöm a sok jó tanácsot. Kép Tudtam, hogy itt számíthatok Rátok! Kép

JuditKép
Nem mulasztottál el semmit, a nem babás topicba írta meg Duddu a nagy hírt Kép Köszönöm! Kép
Igen, tényleg nehéz velük, mindig lesz valami, erre már kezdek felkészülni. Olyan nehéz az, pláne ma éjjel olyan szívszaggatóan sírt, olyan keservesen és kb. 1 órán át folyamatosan... Majd kifáradt és belealudt. Majd kipihente magát és újra kezdte. De most már (lekopogom!) jobban van, az ágyának a fejvégét megemeltük, így nem vízszintesen van, ez szerintem sokat segített. (doki tanácsa) A férjem a kajcsi után vállára teszi és úgy járkál vele még egy jó darabig, ez is segített.
Most a tehéntejet elhagyom, hátha az a baj. Majd próbálom a teát elhagyni. Mindent szép sorban. Mamám hozott Infacol-t, ha megint olyan nagy lenne a baj, mint tegnap éjjel (1-4-ig ringatta a férjem, mire elaludt...). Kezdek rájönni, hogy mit is jelent anyának lenni Kép

NicolKép
Köszi a tippet, Infacol beszerezve! Kép Ha szükséges lesz, bevetjük. Kép

BabusKép
Köszi a tanácsot, most azon vagyok, hogy figyeljem, mit eszek. Hátha beválik. Egy pár dologról tudtam, hogy nem lehet azok közül, amiket írtál, de nem mindet. Köszi. Már azt veszem észre, hgy alig ehetek valamit. Hogy lesz így tejem ? Kép
Köszi a gratulációt! Olyan szívszaggatóan tud sírni, amikor fáj neki, olyan keservesen... Tiszta vörös lesz tőle, közben úgy erőlködik. Tényleg borzasztó látvány Kép

Puszi

Unique

KépKép
unique
 
 


Teszek fel képeket Lauráról.

Kórházban:
Kép
Kép

Itthon:
Kép

KépKép
unique
 
 


Unique!
Tényleg nagyon szép kislányod van! Tündéri a pofija.Kép Kép

Nicol

Kép
nicol
 
 


Lányok, hosszú lesz, akit nem érdekel, ugorjon nyugodtan! Kép

Laura születése


Pénteken, április 7-én kellett befeküdnöm a kórházba, 1 hetes túlhordás miatt. (ami, megjegyzem, a „tankönyvszagú” 28 napos ciklustól számítottan volt annyi, egyébként az én 32-34 napos ciklusaimhoz képest pont idő volt)
Pénteken délelőtt bementünk teljes díszben. A nőgyógy osztályon tudtak csak helyet adni, mert előtte éjjel annyi baba született, hogy nem volt elég ágy a szülészeten. Annyi baj legyen. Háromágyas szobában voltam, de legalább tudtam a szobában látogatókat fogadni (a nőgyógy osztaályon ez nincs megtiltva, szemben a szülészettel). Szóval a látogatókkal eltelt a pénteki napom. Majd estefele (23.15-körül) elkezdődtek a fájásaim, ekkor 15 percenként. Kb. 2 órán át tartottak. Féltem, hogy megint elmúlnak, mint előző szerdán és csütörtökön is ez volt. Előző éjjel (csüt) még egy jó nagy rész eltávozott a nyákdugómból, így azért már lehetett sejteni valamit, csak azt nem, mikor lesz a nagy nap. Pénteken délelőtt jó 1 ujjnyira voltam nyitva amikor bekerültem a kh-ba. Éjjel a szülésznőm pont ügyeletes volt, ez nagy mázli, kaptam még tőle pár homeós bogyót, hogy jobban, gyorsabban táguljak. Azt mondta, ma szülünk. (jól kinevettem Kép
A fájások a homeós bogyók hatására sűrűsödtek, már olyan 5-10 percesek voltak. Megint megvizsgált a szülésznőm, még mindig csak bő 1 ujjnyi. Nem változott délelőtt óta. Na több se kellett neki: újabb homeós bogyó, nagyobb dózisban. Menjek vissza lefeküdni.
Kb. 5 perces fájásaim voltak, amikor felhívtam a férjemet (kb. 4.30-kor éjjel), hogy jöjjön, mert szülünk. 5-re benn volt nálam. Közben már fájás közben 2 ujjnyira tágultam. Na ekkor mondta a szülésznő, hogy én már nem megyek vissza a nőgyógyra, a férjem pakolja össze a cuccaim, és irány a szülőszoba. Közben persze állandó NST, figyelték a babát. Fáásokat nagyon szépen mutatta az NST, de már annyira fájt, leszakadt az alhasam, azt sem tudtam, mit csináljak magammal. A fájásaim már 2-3 percesek voltak, de csak kb. 30 mp-ig tartottak. Ekkor kb. 3 ujjnyi voltam, de nagyon lassan tágultam. Éjszaka a dokim szült egy másik lánnyal, így benn volt az elején (kb. hajnali 2-ig), aztán látta, hogy lesz velem valami, mondta, hazamegy egy picit pihen, azonnal hívjuk ha lesz valami. A szülésznő kb. 3 ujjnyinál felhívta, kb. 10 percen belül ott is volt a dokim. De csak nem akartam tágulni jobban és a fájások sem voltak jók (túl rövid ideig tartottak, az a jó fájás, ami kb. 1,5 percig tart, 3 percenként). Így aztán mondta, hogy kb. délre lesz meg a baba ezzel a tempóval. Mondtam, ha ez így megy tovább, akkor a kitolásra nem lesz erőm. Annyira fájt.
Na, több se kellett neki, átgondolta a dolgot, majd kaptam egy kis oxitocint a méhnyak tágulásához. Nagyon jól reagáltam rá, bár k..ra fájt, de nagyon gyorsan, kis mennyiségre is eltűnt teljesen a méhszájam. (ez 5 ujjnyit jelent szaknyelven)
Kaptam fájdalomcsillapítót is popsiba,de mire az hatott, Laura már kinn is volt. Kb. 30 perc alatt toltam ki a Hercegnőt, aki már annyira lenn volt, hogy szinte „magától” bújt ki. Dokim nagyon megdícsért, amiért nagyon profin toltam ki őt. Csodálta is, hogy az első baba… Kép
Szülésznőm gátvédelmet alkalmazott, azonban vágni is kellett (plusz egy kicsit repedtem is), de a dokim nagyon szépen összevarrt a végén, már alig érzem, sőt, csak egy picit kellemetlen, de igazából mintha nem is lenne.
Felszívódó öltéssel csinálta a varrást, de amikor eljöttünk a kh-ból szerdán, ki is vette a varratokat, hogy ne zavarjon (tényleg állati fura volt azzal együtt).
Nagyon örülök neki, hogy fogadtam szülésznőt, aki végig velem volt, foglalkozott velem, odafigyelt rám, nem egy voltam neki a futószalagon. Tőle kaptam a homeós bogyókat is, amik nagyon sokat segítettek és ő masszírozott amikor nagyon fájt.
Férjem mindvégig velem volt, fogta a kezem és ő vágta el a köldökzsinórt is. Óriási élmény volt neki látni, ahogy kibújt a lányunk fejecskéje… Csak még sokkal közelebb kerültünk egymáshoz ezzel az élménnyel.
Mi vetettünk le köldökzsinór vért, azt is nagyon profin intézték a kh-ban is és a cég is, még aznap, kb. 3 óra múlva ott volt a futár, nem telt bele egy hét és már Brüsszelben volt a minta, feldolgozva, lefagyasztva, visszaigazolták telefonon.

Tehát reggel 8.45-9.15-ig szültünk. Nagyon rövid volt, de nem tűnt annak, amikor ott voltam a szülőszobában.
Szülés előtt bementünk az alternatív szülőszobába, ahol kádban tudtam fürödni, ez nagyon sokat erősített a fájásokon (ez is volt a cél). Férjem ott is velem volt, mindvégig fogta a kezem.
Igazából a „hagyományos” szülőágyon csak kb. 40 percig ültem. Férjem nélkül nem hiszem, hogy ment volna, annyi erőt adott nekem a közelsége. És szerintem rengeteget jelentett a szemében, hogy látta, milyen fájdalmakat élek át a lányunkért.
De minden megérte. Tudom, fájt, még emlékszem is rá. Tisztán. De mi az az érzés ahhoz képest, hogy a kezünkben tarthattuk utána a lányunkat, egy gyönyörű, egészséges kisbabát, felsírt és egyszerűen elolvadtunk a láttán. Megkönnyeztük mindketten. Férjemen is láttam, hogy kicsit sírt, annyira boldog volt. Nagyon megható volt.
A dokim is és a szülésznőm is többször bejöttek hozzám még utána is, hogy minden rendben van-e és hogy nincs-e bármi kérdésem-kérésem.
A kórház maga nagyon szép volt, sikerült egyágyas szobát kapnom, amiknek külön örültem, mert így sokkal nyugodtabban lehettem és az első napon, amikor a sebemtől még felkelni is nagyon nehezen tudtam, végig velem volt és segített enni, felkelni, stb.
Összességében nagyon meg voltam elégedve a kh-al. Első napon leadtam Laurát a csecsemősöknek éjszakára is, majd második napon kihozták és onnantól végig velem volt. Én tettem tisztába, etettem, stb. A fürdetést minden nap a csecsemősök csinálták, de ott voltam, néztem a praktikákat, ahogy fürdött a lányom. (megjegyzem: imádja a vizet!)
Szerdán jöttünk haza, akkor is még rengeteg dolog volt, a tejcsi ugyan beindult a kh-ban, de még kértem tápi pótlást első napon, mert nagyon éhes volt őfelsége. Szerdára viszont már úgy bedurrantak a cicik, hogy muszáj volt lefejni, különben nagyon gáz lett volna. Azóta szépen cicizik kb. 3-4 óránként.(el ne kiabáljam!). Kicsit hasfájós, kapott Chamomilla Vulgaris-t, (homeós bogyó), meglátjuk, használ-e. Én leálltam a tehéntejről, kecsketejet iszom helyette. (madártejet is lehet, abból fogom kérni inkább)

„Röviden” ennyi.

Puszi

Unique

KépKép
unique
 
 


Unique
Nagyon szép és megható volt a szülésztörténetKépKépKép
És a kis Laura egyenesen csodaszépKép



Mindenkinek:


Kép

Kép

Kép


Babus

Kép
babus2005
 
 


SziasztokKép

Reméljük jól teltek az ünnepek és volt jó sok vizben részetekKép

Szeretnék tanácsot kérni játék ügyben.
Pénteken lesz Viki 1 éves és fogalmam sincs hogy mit vegyünk neki!!!
Játékbabát még korainak tartom, ami van neki itthon annak már lassan se haja se szeme nincs. Szóval a baba kizárva!!!
Van valami ötletetek?????

StellaKép
Gyönyörüek a fiúk!!!!
Hogy telnek a napjaitok?
Gondolom van valaki veled otthon?
Vagy már egyedül vagy?

Unique Kép

Laura is csodaszép kislány büszkék lehettek rá.
Én a hasfájáshoz annyit tennék hozzá hogy a Laktoherb teától is fájhat Laura pocija!!!
Nekem szerencsére Viktória nem volt hasfájós baba.
A sz.történeted megható.
Ki így, ki úgy, éli át a babája születését!!!
Nagyon vigyázzatok egymásra

Kép

Kép
edinka
 
 


Edina

Mi egy ilyen biciklit vettünk Kristófnak a szülinapjára:

Kép

Nagyon praktikus, én hátulról tolhatom és irányíthatom, ő kiesni nem tud belőle a biztonsági karfa miatt, viszont ha már majd nagyobb lesz, akkor leszerelhetjük hátulról a tolókáját, a karfát is és a lábtartót is, és lesz belőle egy sima, pedállal hajthatós kisbicikli.
Én meg vagyok vele elégedve, Kristóf is imádja, legtöbbször már ezzel megyünk kint az utcán is mindenhová, babakocsi helyett, nagyon jól elvan benneKép
csak ajánlani tudom:9


Babus

Kép
babus2005
 
 


Helló Mindenkinek!

Sajnos mostanában nem tudtunk annyit jönni,mint szerettünk volna,de van rá alibink!
A két fiacskánk Botond és Olivér!

Edinka: A napjaink lassan,nehezen telnek,mert a tökösök rendesen próbára tesznek minket...
Ezen a héten még otthon vagyok Stellámmal,de aztán mehetek dolgozni...
Akkor jön el csak igazán a kemény időszak!
Így is hulla fáradtak vagyunk,hát még akkor milyenek leszünk!
Stella egyedül a két babával,nekem meg két fronton kell majd helytállnom...
Erre egyelőre gondolni sem akarok!

Ezvicc: Ma jön hozzánk Tündi!
És hamarosan Te/Ti is! Igaz?
Gratulálunk a sikeres vizsgáidhoz!
Minden jót Nektek! Puszik!

Pár képet közölnék le a mindennapjainkról:

Kép

Kép

Kép

Kép
stellapa
 
 


Edina



Kép

Kép



StelláékKép
Tündéri édes a két kispasiKép
Elképzelni se tudom, milyen lehet két gyerekkel. Nekem egy is leköti minden időmet.
És hogy telnek az éjszakák? És szopizás megy? Elég kettőjüknek a tejcsi?



Babus és Kristóf

Kép
babus2005
 
 


Stelapa!
Persze, szeretnék nagyon elmenni én is! Egyenlőre nem tudom még mikor megyünk. Lehet rábeszélem Attit, hogy május elején menjünk haza, és a hó végén meg ketten mennénk a kicsivel, vonattal Kép
Sok kitartást, türelmet kívánok nektek! Sok puszi az egész családnak!

Edinka!
VIKINEK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!!!!!
Sok boldogságban! Neked is szeretnék gratulálni. Amióta megszületett Atti, azóta úgy gondolom, hogy az anyukáknak is kijár a gratuláció. Sőt, inkább őket kéne ünnepelni! Így mégegyszer nagy gratula mind a kettőtöknek!!!

puszi
Judit

ui: ma adom le a szakdogát, végre fellélegezhetek egy kicsit.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Edinka!
Vikinek én is gratulálok az egyéves szülinapjához! Sok boldogságot továbbra is. Rég nem írtál hogy halad a csajszi a menéssel?

Stelláék!
Kitartás! Nagyon helyesek a fiúcskák.

Nicol

Kép
nicol
 
 


Edinka!Kép

Vikinek én is boldog szülinapot kívánokKép

Stelláék!!!Kép
Kitartás, nagyon nehéz az eleje főleg 2-vel, de utána olyan jó lesz mikor már kinyílik az értelmük és vissza is adnak sok sok mosolyt stb.
Fel a fejjel, szupi leszKép

Mea
mea
 
 


Sziasztok!
Voltatok ma a bababörzén? Írtó nagy tömeg volt, de megérte kimenni, a pelus még mindig nagyon jó áron volt. Vettem még két kisruhát és pár bodyt is, nagyon szépek. Kép

Babus!
Ti merre vettétek azt a triciglit? Párom is ilyet szeretne a Vivinek. És mennyiért?

Nicol

Kép
nicol
 
 


EdinkaKép
Boldog szülinapot Vikinek! Kép

Nicol Kép
Bababörze Kép Nem voltam, de van rá igazolásom Kép Ott fekszik a bölcsőben Kép

StellapaKép
Én is hasonlóan félek a jövő héttől (nem lesz a férjm már itthon velem), de most, hogy olvasom, hogy Stella is egyedül lesz... Így már nem ilyen nagy kunszt nekem egyedül maradnom Laurával Kép

LányokKép
Az totál normális, hogy Laura napközben egyszer 4-5 órára fenn marad? tejcsi van elég, szopizik, majd indul a műsor (nézelődik, figyel, ölben van Kép). És nem tudjuk elaltatni, ha törik, ha szakad. 2 hetesen???? Én azt hittem, ez kicsit később jön el Kép Kimerítő... Olyankor 1/2-1 óránként kér kajcsit. No comment. Kép

BabusKép
Fantasztikus ez a tricigli! Jól tedd el, hol vettétek, nekünk is kelleni fog majd ha eljön az idő Kép

Dobok pár képet:

Kép
Kép
Kép
Kép

Puszi

Unique

KépKép
unique
 
 


SziasztokKép

CSak egy gyors bekukk mert hulla fáradt vagyok.

Köszönjük hogy gondoltatok Viktóriára.
Köszönjük a jókívánságokatKép
Hogy rohan az idő már 1 éves lányom van!!!!

Bicigli ügyKép

BAbus, hasonlót vettünk Vikimnek is imádja, azóta mindig benne akat ülni és úgy ül rajta mint a királykissaszonyok a trónonKép
Ára: Nicol szerintem te kérdezted, mi ezt 7000ft vettük.
Szerintem nem volt drága és úgy funkcionál ahogy Móni írta!!!!

Lépegetés!!Kép
Már tud önálóan menni már nem is akarja hogy fogjam a kis kezétKép
Azóta extra hulla vagyok ,mert megy mindennfelé és minden érdekli őt!!!

De mostanában negyon megszenved a kiscsaj a rágófogaival!!
Szerintem most azok jönnek neki!!??
Vagy nem!?

Hétfőn megyünk 1 éves szűrésre a v.nőhöz!!!

JAJ MAJDNEM ELFELEJTETTEM:
Ti beadatjátok a kicsiknek a bárányhimlő elleni védőoltást??????
HA beadatom akkor mennyi időre teszi védetté a szervezetét?
Érdemes beadatni?
Vagy inkább essen túl rajta!??
Anyukám szerint és csak Rózsahimlős voltam ,akkor én Vikitől elkaphatnám majd a bárányhimlőT???

Gondolom az még csak 2-3 év mulva esedékes mikor oviba mennek igaz?

na, lépek
Készültek képek holnap teszek fel párak az 1 éves nagykiscsajszimrólKép Kép

Kép

Kép
edinka
 
 


SziasztokKép

Nicol
Mi is voltunk voltunk a Bababörzén, csak kettesben Apucimmal, Manó itthon nagymamizottKép
Betáraztunk egy rakat Pamperst, popsitörlőt, meg egy pár nyári ruhácskát, pólót, kisgatyát, nyári kertészgatyót, vékony nyári hálózsákot, body-kat (399Ft-ért volt Kenguru Gold-os)
Utána voltunk a Westend-ben, az ottani C&A-a üzletben is tök jó gyerekholmik vannak, 700-900Ft-ért vannak nyári kispólók, rövidgatyók, hasonlók.
Utána pedig moziztunk egy jót, Jégkorszak 2.Kép
Jó kis kikapcs nap voltKép

Biciklit mi itt vettük Gyöngyösön, egy kis játékboltban, 8000Ft-ért.

Unique
Hát ez a Laura leányzó valami csodaszépKép És micsoda formás kis pofija vanKép
4-5 óra ébrenlét pedig normális-e? Kristóf 1 hónapos korától (na jó, ő 2 héttel idősebb volt akkor, mint most LauraKép) délelőtt 10-kor felébredt és egészen este 7-8-ig ébren volt, egyhuzamban, csak ha babakocsizni mentünk, akkor alukált el egy-egy félórára.
Hát ez tuti nem volt normális. Egész nap vele kellett foglalkoznom, és ez ment 1 hónapos korától fél éves koráig nap, mint nap. Hiába próbáltuk álomba ringatni, semmi se segített, egész nap csak babáztam vele, vittem magammal a lakásban mindenhová, konyhába, fürdőszobába, bébihordozóstól, valószínűleg ezzel kapattam el nagyon, és ezért van az, hogy a mai napig folyton 1 méteres hatótávolságomon belül tud csak létezni és még WC-re sem tudok nélküle menni.
Fél éves kora óta már hajlandó fél órát aludni ebéd után, igen megtiszteli a részérőlKép
Remélhetőleg nálatok csak átmeneti a dologKép, mert még az ellenségemnek se kívánok még egy ilyen pörgős, egész nap ébren lévő gyereketKép

Edina
Én valószínűleg nem adatom be a bárányhimlő elleni oltást, de még ez se biztos, talán meggondolom még magam.
Én azt olvastam róla (pont a munkahelyem gyerekdoki főorvosa nyilatkozta az egyik újságnak), hogyha egészséges gyerekről van szó, nem szenved semmiféle krónikus vagy immunhiányos betegségben, akkor nem sok értelme van az oltásban, jobb rajta átesni, mert gyerekkorban ez többnyire egy ártalmatlan betegség. Az oltás felnőtt korára már úgysem védi, és ha felnőttként kapja el, akkor sokkal jobban megszenvedi.
Viszont a minap meg pont azt mondták a Híradóban, hogy csúfos szövődményei lehetnek a bárányhimlőnek és hogy mostanság milyen sok bárányhimlős gyerek van.
Hát ezekután döntse el valaki, hogy mi a jó.

Kristófnak is a rágófogai jönnek, igaz, már január óta, nekem ugyan nem engedi megnézni, de a dokinéni azóta mondogatja, hogy duzzad-duzzad az ínye, mégis, még mindig semmi.


Na megyek, mert Apucim ma bulizni ment a barátaival (szülinapja van illetve volt), helyette anyukám és Dolfi kutyus átjöttek hozzánk éjszakára, megyek segíteni neki sóskát pucolni, mármint anyukámnakKép


Babus

Kép
babus2005
 
 


SziasztokKép

Jönnek a igért képekKép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

További szép napot mndenkinek

Kép

Kép
edinka
 
 


Edina
Nagyon helyes VikikeKép Igazi nagylány márKép
És klassz a biciklije. A tortáját te sütötted? Jól néz ki, biztos fincsi isKép


Babus

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok Lányok,

Babus Kép
Klassz, amit Kristófról írtál Kép Mármint Kép Tényleg jó lenne, ha Laura ellenne majd azért nélkülönk is később napközben. Egyelőre nagyon anyás, és úgy alszik el, ha valakinél kézben van. Na persze pont így kapatjuk el, tudom Kép
Jó árak vannak a Bababörzén! Egyik barátnőm is ott szokott vásárolgatni. Majd az őszire lehet, hogy kinézek Kép Addigra "leadható" állapotba kerül a lányom Kép
Emlékszel még arra, hogy a Konakion-t hányszor adtad be Kristófnak? A zárójelentés szerint heti 2mg-ot kellene adnom, de a gyógyszwer leírása szerint havonta 2mg kell a szopis időszak alatt. Elbozonytalanodtam... Kép

Lányok,
Milyen gyümölcsöket lehet enni szoptatás alatt, ami nem árt a picinek? (nincs fogás, nincs fosi, stb-stb)
Én is hallottam a bárányhimlő elleni oltásról, hogy nem kötelező és fizetős. Mamám gyógyszerész, ő mindenképpen szorgalmazza, hogy majd anno adjuk be Laurának. (de ez csak egy vélemény a sok közül)

EdinaKép
Gyönyörű egy éves leányzód van! Látom, komálja a sütit Kép
Ti mikor lyukasztottátok ki Viki füleit? Én most dilemmázom, mert féltem Laurát, hogy belekap (állandóan kalimpál a kis kezeivel...)

Puszi

Unique

KépKép
unique
 
 


SziasztokKép

Köszönöm a dicséretet, tudom hogy gyönyörű lányom vanKép

UniqueKép
Viktóriának még a kórházban lett kiszurva a fülecskéje.
Én is féltem hogy belefog kapni és kiesik majd, de szerencsére nem.
Semmiféleképp ne karikát vegyél neki, mert abba belefér a kisiujja!!!
Szerintem érdemes még a kban megcsináltatni minthogy még járkálj vele ha haza mentek.

BabusKép
MA rákérdezek a védőnőnél erre a oltásra, hogy most mi hogy is van!!!
A tortát nem én sütöttem jó is lenne ha tudnák tortát sütni de sajna nem tudokKép

Kép

Kép
edinka
 
 


Edinka!
Nagyon ügyes Viki, hogy már egyedül megy. Vivinek még a fél kezét fognom kell. Nagyon szép tortája volt a lányodnak. Kép És már jönnek a rágófogai? Vivinek még mindig csak 2 foga van. Valahogy nagyon lassan akarnak előbújni.

Babus!
Köszi az infót a bicigliről. Most néztem a Gabriell bababolt újságjában egy hasonló bicajt és 8700 Ft. Azt hiszem azt fogjuk megvenni. Kép

Bárányhimlő oltás: Én kérdeztem a dokinénit erről és ő azt mondta, hogy 18 hónapos kor után kérhetem, hogy adják be és 5 évig hat. De utána nem javasolja majd az újraoltást. Szerinte akkor már nem lesz túl pici és nem lesz túl nagy sem a lányzó, ha elkapja sem lesz vészes és szerinte is jó túlesni rajta.

Unique!
Nekünk azt mondták, hogy az első két hónapban ajánlott a füllyukasztás, mert akkor még nem koordinálja a kezeit, és kisebb az esély hogy kárt tesz a fülében. Később ha érzékeny neki jobban fogja macerálni. A Vivi pont 2 hónapos volt amikor kapott fülbevalót, de soha nem nyúlt hozzá.

Nicol

Kép
nicol
 
 


EdinkaKép
Nagyon sok boldog szuletesnapot Vikinek! Nagyon ugyes a leanyzo, hogy mar egyedul lepeget!!!Kép Szuper a biciklije!Kép Es milyen nagy tortaja volt! O ette meg az egeszet?!Kép Mancsolas volt a tortaban?

UniqueKép
Mi most nyaron tervezzuk kifuratni a lanyok fulet, de oszinten szolva kicsit en is tartok tole, mert ha faradtak, akkor mindig a fuluket maceraljak... Szerintem ha ki akarjatok lyukasztani, akkor jobb lenne most, amig pici.
Ilyen gyonyoru leanyzonak tuti nagyon jol fog allni.Kép

StellapaKép
Aterzem az aggodalmad, nem 1xru az elso harom honap - legalabbis nekem az volt a leg embert probalobb... Nem lesz semmi segitse Stellanak napkozben? Van eleg tejcsi? Tudja Stella 1xre szoptatni a fiukat?

EzviccKép
Gratula a vizsgakhoz!

VandaKép
Hogy vagytok?

bgy
 
 


Sziasztok Mindannyian!

Bgy!

Általában délután dolgozom,így a délelötti/kora délutáni időszak megoldott.
Illetve az esti/késő esti/éjjeli órák is.
Szüleink pedig felváltva segítenek délutánonként,ha Stella azt igényli.

Stella nagyon ügyesen tudja szoptatni a fiúkat,ha kell (90%-ban) egyszerre is.

A tejcsi viszont nem elég,ezért pótlást is adunk a picúroknak.

Most hirtelen ennyit tudtam írni,hisz újfent vár a Családom.....

Puszi Mindenkinek!
stellapa
 
 


Lányok!!!!

Lívin pici pöttyök jelentek meg meg egykét szúnyog csípés nagyságú.

mi lehet???????

Nem viszket neki, nem vakarja és jókedélyű!!!!

Help!!!!!

Ui:Viki nagyon édes ahogy megy márKépKépKép

Mea
mea
 
 


SziasztokKép

Mea
Sajnos nekem fogalmam sincs, mik lehetnek ezek a pöttyök Livin, valószínűleg semmi komoly, pláne, ha semmi más baja nincs, de ha gondolod, mutasd meg inkább a dokinak, és majd ő biztosat mondKép

Unique
Én úgy emlékszem, hetente kellett adni a Konakiont.
Gyümiket pedig tapasztald ki, az alma pl. szerintem tuti nem árt, a többit meg kipróbálgatodKép

Kóbor
Ha jól emlkészem, akkor téged Zitának hívnak, ugye?
Ha igen, akkor:
BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!!Kép


Még dobok fel pár képet, aztán megyek, mert 2 napja hipernyűgi a kissrác, ma is hajnali 5:10-kor kelt, visszaaltatni lehetetlen, már vagy 3-szor próbáltam, viszont totál hiszti meg nyűg az egész gyerek, bőg, meg folyton harapdos, de olyanokat a lábszáramba, hogy én is bőgni tudnék.

Szóval a képek:

Kép Kép

És nagyi kertjében a minihomokozóval:
Kép Kép


Babus

Kép
babus2005
 
 


UniqueKép

Jaj de édesKép

Babus!Kép
Kristóf milyen nagy már repül az időKép

Mára már nincs sok pötty, de holnap megyünk dokihozKép

Mea
mea
 
 


MeaKép
Sajna én sem tudok segíteni pötty ügyben Kép De örülök neki, hogy halványulnak Kép
Köszi! Kép

BabusKép
Adom neki hetente a Konakiont. Ez a Vigantol olaj napi szinten őrület!!! Nehezen fogadja el a kiskanalat Kép
Fantasztikus nagy legény már Kristóf! és olyan édes! Látszik rajta, hogy sokat foglalkozol vele. Kép

Edinka, Nicol, BgyKép
Köszönöm a tanácsot fülbevaló témában. Apának nagyon nem szimpi a dolog, még dolgozom rajta Kép

Puszi

Unique

KépKép
unique
 
 


Unique!
Miért kiskanállal adod a Vigantolt? Én simán két oldalt megnyomom a pofiját így kitátja a száját és belecsöpögtetem. ma már szinte magától nyitja ha látja az üveget.

Babus!
Nagyon édi Kristóf!!KépKép

Nicol

Kép
nicol
 
 


NicolKép
nem tudom, olyan huménus megoldásnak tűnik, hogy csepegtetek kiskanálra ciciből préselt tejet, majd ebbe jön az 1 csepp olaj és így megy a gyermekem nagyra tátott szájába kajcsi előtt. Lehet egyből szájba is cseppenteni??? Ezt nem is tudtam... Kép

Pusz

KépKép
unique
 
 


Unique
Vagy ha van cumija Laurának, akkor arra is cseppentheted azt az egy cseppet.

És köszi mindenkinek Kristófom dícsérő szavaitKép Szerintem is jóvágású kislegényKép


Judit
Hogy én legyek az első, holnapra előre is:
<font color="ff0000"><font size="+2">
Nagyon boldog szülinapot kívánok!!!</font></font>

Kép



Babus

Kép
babus2005
 
 


Halihó!

Bocsi, jó sokáig nem jöttem, de sikeresen bekaptuk először a hányós-hasmenős vírust, majd az eltávozván jött a taknyos-köhögős... De már lábalunk kifelé mindannyian.Kép

Babus,
hogy milyen emlékezeted van neked!Kép Köszi a köszöntést!Kép

Judit,
neked meg köszi, hogy örülsz nekem!Kép Gratula a vizsgákhoz, nagyon ügyi vagy!Kép

Meg kell mondanom, hogy egy élmény a képeket nézegetni, Stelláék két gyönyörűsége (és Stellapa és Stella boldog és figyelő arca) fantasztikus!Kép Unique Laurája csodaszép kislány!Kép Babus Kristófja roppant nagylegény már, és milyen mosolya van!Kép Edinka Vikije is nagyon aranyos egyéves, és a tortája is lenyűgöző!Kép

Unique,
nagy gratula a leánykához! Hasfájáshoz annyit, hogy általában akkor szokott fájni a babák hasa, amikor gyakran cicizteted, ha mindig váltod a cicit, ugyanis ilyenkor szinte csak az előtejet kapja. Általában azt javasolják, hogy ha gyakran kér enni a babó, akkor két órán keresztül mindig ugyanazt a cicit kínáljuk neki, és csak utána a másikat. Nálam ez egyelőre bevált, aztán ki tudja, hogy majd a harmadiknál mi lesz, lehet, hogy ő végigüvölti az első három hónapot.Kép Az meg, hogy fent van Laura, háááát, az én lányom dettó ilyen volt: két hetesen elküldtem a segítőket, hogy már boldogulok egyedül, na, onnantól kezdve alig aludt nappal, egy hós korától nyolc hós koráig szinte semmit, aztán a mászás besegített, kissé lefárasztotta, így sikerült neki napi egyszer! fél-egy! órát, a járás kezdete után egy-másfél órát, kétéves korától viszont egyáltalán nem hajlandó nappal aludni. Szóval lehet, hogy neked is ilyen kis alvásszükségletű gyermek jutott.Kép

Babus,
látom, Kristófod sem egy alvóbajnok!Kép Ragaszkodásról annyit, hogy a tévében láttam pár napja, hogy a szeparációs szorongásnak nevezett időszak, ami nyolc hónapos kor körül kezdődik, és ugye arról szól, hogy "csak anya", egészen kb. másfél éves korig tart, és onnantól lesz megint jobban el egyedül a gyerek. Az én lányom egyébként tök jól eljátszik már nélkülem egy jó ideje, szóval szerintem Kristófnál is csak ki kell várni, hogy eljusson idáig.Kép

Na, még egy képet kaptok, tök édi rajta Csabi, újabban mindent a szájába vesz, és csak a szájával tartja.Kép Ja, és tegnapelőtt megtanult előrefelé mászni és ülni is, ma meg elkezdte gyakorolni a felállást, egyelőre csak a térdelésig jutott el.Kép

Minden jót!

Kóbor

Kép

Kép
kóbor
 
 


Sziasztok!

Búcsúzni jöttem. Nagyon nehéz....
Az elmúlt közel 2 év küzdelme emberileg teljesen tönkretett. Gyökeresen változtatnom kell, különben nem lesz jó vége, és még nem késő. Újra meg kell tanulnom ÉLNI! Leginkább már nem is az fáj, hogy még mindig nincs gyerekünk, hanem hogy úgy érzem, nem boldog a férjem mellettem. Márpedig nem ezt érdemli, tudom hoyg szeret, meg én is őt, éppen ezért cselekedni kell, mert mi lesz így évek múltán?!?!?!?!
Szóval kőkemény kritikákat kapok, szerencsére vannak a szeretteim között és környezetemben emberek, akik jó tükörként is funkcionálnak, szeretnék eléjük állni gyakrabban! Mert a kívülállók mindig sokkal racionálisabban látnak minket, mint azt mi magunk tesszük!!!
Azt hiszem, a babaprojectet félre kell tennem egy időre. Szeretnék újra az a vidám, boldog, laza Tündi lenni, aki voltam évekkel ezelőtt, és ez nem megy máshogy, mint hogy lerakom a terheimet.
Sok, hosszú beszélgetés a férjemmel, és új célok keresése, megvalósítása vár rám.

Kívánom nektek, hogy SOHA ne jussatok el idáig!!!!
Mindenkinek minden jót!

Szeretettel:
Vendég
 


Kóbor
Nagyon helyes CsabikaKép
Ragaszkodás ügyben pedig remélem igazad lesz és nemsokára kicsit "anyátlanabb" leszKép

Nicol
Az a kis tricikli, ami nagyon hasonló a miénkhez, és amilyet venni akartatok a Gabriell-ből (8690-ért), ugyanazaz most a Babavilág boltjaiban 6190Ft-ért van, most néztem a legújabb Kismama újságban.


Babus

Kép
babus2005
 
 


Jajj, Tündi, nagyon rossz volt olvasni, amiket írtálKép
Remélem hamarosan rendbejön a lelked és újult erővel vághattok bele a babaprojektbe.
És talán ez a kis "szünet" hozza majd meg a sikertKép
Minden jótKép, de azért néhanapján benézhetsz hozzánk, mégha nem is baba-ügyben, hanem csak úgyKép

Babus

Kép
babus2005
 
 


Tundi, draga Baratosnem!
Nagyon elszomoritott amit olvastam. Azert ugye tartjuk a kapcsolatot? Szivbol kivanom Neked, hogy mielobb rendezodjenek dolgaid, es visszaterjen a regi ened, a boldog, vidam Tundi. Nagyon nehez lehet Neked, el sem tudom kepzelni. Sok puszit kuldunk neked, es kitartast. Majd irj, ha van kedved.

Babus!
Koszonom, honnan tudtad? Nagyon jol esett Kép A ferjem es a pici fiam ma reggel egy csokor kerti viraggal ebresztett, hat nagyon elerzekenyultem.

Kobor!
Nagyon helyes Csabi Kép Kulonben en is igy csinaltam a szoptatast, hogy ha 2oran belul kert, akkor meg ugyan abbol kapott. Kopp-kopp meg mindig szoptatok, nem is kevesszer, a fiam nagy ciciperverz, sikit, ha meglatja Kép pedig mar lassan 11honapos Kép

Nicol, Unique!
en is csak a szajaba cseppentem, es ma mar nyitja is eleg szepen magatol Kép

Nem tudok kicsinyiteni kepet most, de akit erdekel kis Atti, az itt megnezheti. http://kepek.sytes.net/2006Husvet
Kedvenceim: a husveti csokieves utani kepek Kép

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Judit
A WiW "Ünnepek" címszó alatt számontartja a születés- és névnapokat, ott szoktam nézegetni, hogy kinek, mikor vanKép
Képeket most még nem volt időm megnézni, de hamarosan sor kerül rá. Most épp szétharapdál a srácom, mennem kell.


Babus

Kép
babus2005
 
 


Judit
Megnéztem a képeketKép Nagyon tündéri AttiKép
És a kertetek is nagyon szépKép (ez csak úgy mellékesenKép)


Babus

Kép
babus2005
 
 


Mea
Titeket nem érint az oltás?
Bizti nézted a híradóban, hogy akik december 20. és március valahanyadika között kapták meg a DiPerTe oltást (elvileg ti is), azok között sok romlott oltóanyag volt.
Tiszta gáz, hogy mi megy ebben az országban.
Kedden mi is megyünk a 15 hós oltásra, remélem azzal nem lesz semmi gond. Vagy majd fél év múlva kiderül...


Babus

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok!Kép

Judit!Kép
én is boldog szülinapot kívánok!!!!Kép

Tünde!Kép
Olyan rossz volt olvasni soraidat, úgy sajnálom...
Szívből kívánom, hogy találj régi önmagadra és akkor ismét újult erővel lehet nekivágni a projectnek!!!
Addig utazzatok, élvezzétek ki minden percét amit kettesebn tölthettek, hülyén hangzik ez most tudom, de még lesz, hogy ezt sírod vissza néhaKépKépKép
Puszillak!!!!

babus!Kép
Nem csak az új oltásokra vonatkozik???
Vagy régi fajtákra is, mert mi azt kaptuk?!?!?!
Nem szólt a dokink.
Ja a kiütések melegkiütések voltak szerencsére!!!

Mea
mea
 
 


Sziasztok!Kép

Judit!Kép
én is boldog szülinapot kívánok!!!!Kép

Tünde!Kép
Olyan rossz volt olvasni soraidat, úgy sajnálom...
Szívből kívánom, hogy találj régi önmagadra és akkor ismét újult erővel lehet nekivágni a projectnek!!!
Addig utazzatok, élvezzétek ki minden percét amit kettesebn tölthettek, hülyén hangzik ez most tudom, de még lesz, hogy ezt sírod vissza néhaKépKépKép
Puszillak!!!!

Babus!Kép
Nem csak az új oltásokra vonatkozik???
Vagy régi fajtákra is, mert mi azt kaptuk?!?!?!
Nem szólt a dokink.
Ja a kiütések melegkiütések voltak szerencsére!!!

Mea
mea
 
 


Judit!

Nagyon nagyon boldog szulinapot kivanok, remelem csodalatosan telt ez a kulonleges nap!

Atti tunderi a kepeken! Szereti a csokit?

Vanda
vanda72
 
 


Drága Tündi!Kép
Sok erőt kívánok ahhoz, hogy sikerüljön újra visszatalálnod önmagadhoz, sőt, inkább ahhoz, hogy megtaláld az új Tündit. Hiszem, hogy ez a két év megerősített, és nagyon sokat adott neked (még ha most nem is úgy tűnik), és szívből kívánom nektek, hogy a férjeddel még nagyobb szeretetben és egymás iránti figyelemben éljetek, mint eddig valaha. És azért drukkolok a babucinak is, ugyanis biztos vagyok benne, hogy mihelyt boldog és felszabadult leszel megint, egy (vagy két, esetleg háromKép) icipici babóca úgy dönt, hogy beköltözik hozzátok. Emlékszem, hogy mindig te mondtad Annácskának, amikor elkeseredett, hogy a babák a boldog anyukákba költöznek be. Ezt én is így gondolom.Kép Hajrá boldog Tündi!Kép

Judit,
boldog szülinapot!Kép Ciciperverz Atti.Kép A lányom is az volt (tíz hós koráig csak szopi, végül másfél évesen hagyta abba, de csak a terhességem miattKép), és most Csabival sem áll még sehogy a hozzátápi, pedig elmúlt már nyolc hós, de csak a cici érdekli.Kép Atti nagyon édes!Kép

Kóbor
kóbor
 
 


Mea
De, azt hiszem, csak az új oltásokra vonatkozik.
Akkor szerencsétek voltKép


Kristóf is cicifüggőKép Bár neki szinte a kezdetektől nem volt elég a tejcsi, de a mai napig, 15 hónapos pedig már, reggel és este mindenképp, de sokszor még délben is cicizik, csak ezzel tudom bealtatni.
Aranyos, mert amint meglátja a cicit, kiáltja, hogy "tití!!!"Kép, és mutat ráKép
Úgy látszik első szavai egyike lettKép, az ana(=anya), ápá(=apa), nem, és a tita(=cica) mellettKép


Babus

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok!

Én Adriana férje vagyok.
Örömmel tudatom mindenkivel a hírt, hogy ma 2006.04.29-én 16 óra 50 perckor 3900 grammal és 58 centivel megszületett az ifjú trónörökös Levente Tamás

Tamás

Kép

Kép
adriana
 
 


Judit!
Boldog szülinapot kivánok én is!Kép

Babus!
Köszi a tricigli tippet!

Mindenkinek a babája nagyon édi. Kép

Tündi!
Találd meg megint önmagad, a babaprojectnek is jót fog tenni egy kis pihi. Nagyon sajnálom, hogy ilyen állapotban vagy.

Most csak ennyire futja...

Nicol

Kép
nicol
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: