Új privát üzeneted érkezett!

Kati: neked is köszi az infót!! Ez azért megnyugtat h ilyen lelkiismeretes doki:-) ez jó!! Még az nap este megyek a rendelésére is h, megbeszéljük a továbbiakat/genetika, nagyon félek/kíváncsi vagyok mi a véleménye.
Én amúgy Zamárdiban laktam csak Siófokon, szültem. Jó volt. Igaz régen volt:-)

Talán nekem is kéne járnom előadásokra, hátha összetalálkoznék valamalyikötökkel. lehet h, azért se lenne rossz h, elterelné legalább a figyelmemet egy kicsit..... Na de tudnak nekem ott ujjat mondani?KépKépKépKép

Üdv. Tünde

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Adri: A fiam 16, a lányom 12.Négy éve elváltam.Ha eggyüt maradunk a férjemmel akkor is volt terv a harmadikról.Az új kapcsolatom 3,5 éve tart és neki még nincs babája,így most neki szülöm a 3.-dikat.
Õ nagyon BOLDOG kispapa!!!

Üdv.Tünde

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Szerintem jöjjön mindenki a tanfolyamra, legalább emberek között vagyunk.Lehet, h újat nem mondanak, ha már legalább 1 szülésen túlestetek, de ki tudja...hátha változtak a viszonyok. Na jó, én kezdőként nem akarom az észt osztani:-)
Tünde: Szerintem nagyon kedves és bátor dolog, h vállalod a harmadikat. És a 16 éves fiad mit szól? Gondolom, h nem "reklamál", csak ki tudja ezeknél a kamaszoknál?!

Adri

Adri és

Kép
adri29

Nagyon örül mind a két gyerköm a babának!!

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Sziasztok!

Itykó:zuhanyzás:a szülőszobán segít a szülésznő,vagy a párod,utána attól függ,hogy császár volt,vagy sima szülés,és hogy melyik szobába mész.
A császárosoknak az első felkelésnél segítenek,úgy tudom.Ha fizetős egyszemélyesbe mész,akkor ott tuti tud segíteni a párod,a többi fizetősben nem tudom.
A nem fizetősökben az 5 ágyasban bent van a fürdő,oda nem mehet be senki,a többi szobából ki kell menni a folyosóra,ott ahol az uh van ott van egy fürdő,kulcsos,tehát oda is be tud mennni segíteni vki.
De azért egyedül is menni fog,senkit nem láttam annyira legyötört állapotban,hogy segíteni kellett volna,császárost sem.Az első felkelés lehet rossz,ha leesik a vérnyomás.

Én az 5 ágyasban volta,jó volt,hogy bent volt a fürdő+wc,mert az első néhány szopi után bizony megindult a vér(bocsi),és elég kellemetlen lett volna az uh-ra várók előtt úgy elvonulni.

Remélem most is odakerülök.Még 8 hét van hátra elvileg.

Üdv

Niki
Vendég

Sziasztok Lányok!

Nekem az lenne a kérdésem, hogy van-e olyan napotok, amikor a bébi sokkal kevesebbet mozog, mint általában? Engem még mindig ez a babamozgás paráztat, mert ma és tegnap alig-alig mocorgott, előtte meg már akkorákat rúgott, hogy csak na! De azt olvastam, hogy ez így van, csak jó lenne tudni, hogy mások is vannak-e így vele.

Na szép hétvégét nektek! Én holnap elutazom, és majd csak szerdán olvaslak benneteket legközelebb. Addig is mindenkinek minden jót!
Ildi

Kép
mildiko

ildikó: lehet h, ezt az idő változást is megérzik a babák. Szerintem ne aggódj nincs neki semmi baja.Hiszen ránk is kihat!

üdv.Tünde

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

itt már ömlik az eső

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Niki (Venczkoné): Nagyon köszönöm, amit írtál, pont ez az ami érdekelt.. a felkészítőn a "véres" részletekről nem volt szó, csak a szülésről és a babaápolásról és sajnos akkor nem jutott eszembe megkérdezni.
Én is az 5 ágyas szobára pályázom, remélem lesz majd hely, nekünk elméletileg még 6 hét van.

Mindenkinek szép estét kívánok!
Itykó

Kép
[/url]
ityko

Sziasztok!

Itykó:te mikorra vagy kiírva?
én júni 3.

Lufi
lufi

Ildi, nekem is volt az utóbbi időben néhány ilyen nap, amikor alig mozgott Törpillácskánk. Talán az időjárást érzik, talán a Te lelkiállapotodat is, a múlt hét még nekem is elég stresszes volt a munkahelyen, és akkor bizony kevesebbet is mocorgott a baba... Hidd el, be fogja pótolni a Manócskád!! Kép

LMarie, mi utolsó mensi szerint júl. 31, eddigi uh-k szerint augusztus 3-ra várjuk Lillát, de tudod, ez csak amolyan "irányadó", plusz-mínusz 2 hetet szoktak mondani...

Adri, jövő hét szerdán is jössz? Kép Akkor talán már Nikivel is összefutunk, aztán megalapíthatjuk a babanetes különítményt. Kép

Kép
frusi

Ja, ami a ruhákat illeti: én több helyen vettem már kismamarucit, bár inkább mindenhol csak egyet-egyet... tényleg borzasztóan drágák...

Árban szerintem egészen emberi a Mammystic (több boltjuk is van, www.mammystic.hu). Aztán tényleg érdemes megnézni a C&A-t is, bár ott sem túl nagy a választék. És érdemes benézni a kisebb boltokba is, mert emberibbek az áraik... Illetve Újpest-Központ mellett tudok egy jó kis boltot, én egy nacit és egy szoknyát vettem ott, ha valamelyikőtök szokott arra járni, és érdekli, szóljatok, akkor elmondom szívesen, hogy pontosan merre is van.

Kép
frusi

Sziasztok Lányok!

Mocorgas miatt tenyleg ne aggodjatok! En hetfon nagyon ideges voltam, feszult, meg minden bajos, ereztem, hogy valamilyen front van, a bébi persze meg sem mozdult, emiatt is stresszeltem. Nem erdemes, mert mostmar kicsit leeresztettem es persze olyan jo erzes, hogy erzem, hogy nagyokat rugkapal. meg neha a pocakom is kidudorodikKép Edes, imadom egyre jobban! Nah csak meg a holnapi napon legyek tul, befejezem ezt a szakdoga ugyet, ha torik, ha szakad! Mostmar egy masik baratnom is megerositett, hogy kar vele ennyit foglalkoznom! Kulonben is a nagy pocakomtol el fognak olvadni az allamvizsgan, nyert ugyem lesz! Na ezt meg majd meglatjuk! Azert erre nem alapozok!Kép
Ne csak libaert kapjam azt a diplomat!

Frusi! Mammystic szerintem nagyon drága. Bar lehet, hogy csak en nem talaltam megfelelo uzletet. Aszt hiszem ez az ami a Pintácsi Vikié?
Igen en mindenkeppen szeretnek menni jovohet szerdan!

Csok Mindenkinek

Üdv: Nikike

Kép
nikike

Sziasztok!

Anitának (Ani20 - Õ nyitotta meg ezt a topicot) szerdán megszületett a kisfia, Benedek! Úgyhogy Kinga készülj fel, mert hárman egymás utáni hetekre vagyunk/voltunk kiírva és Anita már megkezdte a sort.

Lufi: NST-n mondták, hogy nagyon gyakoriak a méhösszehúzódások, de előtte két héttel már Csapó is figyelmeztetett, hogy jó lenne, ha visszafognám magam, mert a betöltött 37. hétig (május 2.) jó lenne, ha bent maradna Csenge/Luca-baba.

Most mennem kell, 10-től a Heim Pálban előadást tartanak a bölcsőhalál megelőzéséről.

Üdv.: Tündi

Kép
Kép
tündi76

Sziasztok!
Gratulálok Anitának és a kis Benedeknek, remélem jól vannak, abban meg biztos vagyok, hogy szépek. Kinga, Tündi, nektek meg sok pihenést a hátralévő időre, ne izguljatok nagyon...könnyű ezt mondani.
Frusi: megyek jövő szerdán is, a főnökömmel már lebizniszeltem, h szerdánként előbb lépek le munkából. Mivel szülésznő fogja tartani, így valószínűleg a férjem is jön. Niki, akkor majd megírjuk, milyen ruha van rajtunk, én is így "találtam" rá Frusira.
Mindenkinek szép napot!
Adri

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok!

Ismeretlenul is gratula Adrieknak! De jo Nekik!
Ok Adri29! Jovohet szerdan!
Ja azt majdnem elfelejtettem kozolni, hogy szornyu dolog tortent reggel! Raalltam a meglegre kb 2-3 het utan es 4 kiloval tobbet mutatott, mint eddig!
Nah panik! Ettol kezdve semmi edesseg! Mondanom sem kell mar megint tudorudolfot tomom a fejembe!Kép))
Mi lesz igy! Vissza kell fognom magam!

udv: Niki

Kép
nikike

Sziasztok!

Hurrá,hurrá!!Kép megvan az első baba Kép gratulálok Anitának!

Tündi:neked megvan anita vmilyen elérhetősége?
babótoknak már igazán nem kell sokáig bent "szorongnia" Kép nemsokára kijöhet,ha akar,a doki bácsi is megengedi neki Kép
amúgy még mindig nem döntöttétek el,melyik nevet adjátok neki?
nálunk is 2 név van "versenyben".természetesen egyik a párom ötlete,másik az enyém. Kép
én a jövő héten megyek az első nst-re.

Kinga:neked mikorra várható a babó?

szép,esőmentes napot mindenkinek!

Lufi
lufi

Köszi Niki a gratulációkat, de nem én szültem...kicsit gáz lenne már most, félidősen:-)
(Persze gondolom csak félreírtad a neveket:-)
Adri

Adri és

Kép
adri29

tévedtem...booocs!!!

Timie Rolandja volt az első babóca itt!!! Kép
lufi

Sziasztok !

Gratulálok Anitának Benedekhez !!

Marha jó volt ezt a hírt olvasni !!
Igaz Én , meg Mi újak nem ismerjük, de örülünk , hogy velünk is meg van osztva ez a jó hír !

Tündi és Kinga akkor most nektek drukkolunk !
Ki lesz a második ?

Lányok , lehet, hogy Én is csatlakoznék hozzátok a jövőheti faházas bulira ! Soha nem voltam ilyenen , ideje elkezdeni !
Tünde(Ccuncogo67), mit szólsz hozzá ?
Te mit csinálsz jövőhét szerdán ?

Üdv.: Kati

Kép

Kép
kati16

Niki ne aggódj amiatt az pár kiló miatt, mi a fenével jutalmazná magát az ember amikor szakdolgozatot kell irnia, ha nem édességgel?! Mégha nem lennél terhes akkor is szüksége van az agynak rá. Amúgy ha lemegy a teher és leállsz az édességel nem lesz gond.(tapasztalat).
Én is júniusban megyek állavizsgázni, és szintén arra apellálok, hogy megértőbbek lesznek a pocim miatt. Vagy ijedtek, nehogy ott szüljek Kép)
Ha az nem is jön be, legalább az első 5 között vizsgázhatok, és nem kell kivárnom mire a nevemhez érnének.

A morocgásra nekem azt mondta a doki, hogy a 6 hónap körül/után a babák a nap nagyrészét átalusszák, és időszakosan kellnek fel (lehet hogy éjszaka), és gyakran semmivel se lehet őket felébreszteni a szundiból. Persze hiába a tudományos magyarázat engem is a frász kerülget ha nem érzem.

KépKép
lmarie

Engem érdekelne hogy holvan az a bolt újpesten, mivel ott lakom

KépKép
lmarie

Sziasztok!

Ahogy nézem, nem ment el a mai üzim, még jó, hogy visszanéztem így délután is...
Szóval épp tegnap TR után gondoltam Anitára, hogy vajon hogy van?
Tündi, azért én még tartogatnám egy picit a nagyfiút a pocakomban:-)
Eddig olyan kis ügyes volt, hátha pontos is lesz??? :-)
Lufi, nekem május 17 szerda a "bűvös" időpont :-)
Kíváncsi vagyok, hogy ehhez képest mikor gondolja úgy, hogy kibújna? :-)

A mocorgás nálunk nagyon megy, a héten már egész kegyetlen is volt velem a mazsola, hiába, egyre kisebb a hely odabent...
De azért vannak nyugisabb időszakok is, olyankor már kezdem hiányolni a kis tappancsát a bordáim közül:-)

Jó hétvégét mindenkinek!
Üdv
Kinga
kinga75

Sziasztok!

Jó pihenést a hétvégére mindenkinek, töltsétek hasznosan.
Üdv.
Adri

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok,
én szűk két hét múlva megyek az utolsó államvizsgára, de ahova én járok az eddigi tapasztalataim szerint nem befolyásolja a vizsga kimenetelét semmilyen irányban.. Ti hogy tudtok koncentrálni? Nekem sajnos egyre nehezebben megy. Amit régen megtanultam 1 nap alatt arra most 3-4 nap is kevésKép

Lufi: mi június 6 körülre várjuk, így valószínűleg találkozni fogunk. Milyen neveken megy nálatok a vita?

Niki: én is már 10 kilónál tartok, ami csak addig keserít el, amíg a mérlegen állok. Szerintem Turó Rudolf igazán jót tesz a pici fejlődésének és a kismama közérzetének. Én Pingvinnel szoktam kiegészíteniKép Kell a csoki a tanuláshoz!!! Nem magam miatt eszemKép Ezen a párom persze mindig jót mulatKépKépKép

kellemes hétvégét mindenkinek, sajnos a tételeim már türelmetlenül várnak.
Itykó

Kép
[/url]
ityko

Sziasztok!

helyesbitek: Anitanak gratulalok! Mar osszefolynak a billentyuk!Kép
Kepzeljetek ferjem hozott sutit a kedvenc cukraszdambol. Az egyik egy szamomra meg ismeretlen volt. Kerdezem ez mi? Err o: Rad gondoltam, amikor meglattam a nevet, azert hoztam el: MALNABALNA!
Ki ad ilyen nevet egy sutinek?Kép)
Mondjuk finom volt!Kép

udv:Niki
szep hetveget!

Kép
nikike

Sziasztok!

Kati: meglátjuk a szerdát h mi legyen, ha a keddi UH túl jutok már lelkesebb leszek! Addig csak arra tudok gondolni mi lesz!?!

Anitának én is gratulálok, meg majd szépen jönnek a többiek isKépKépKépKép

Mindenkinek szép hétvégét! Mi holnap utazunk a szülőkhöz haza/zamárdi/.Mivel mi megyünk esni fog tutiKépKépKép

Hétfő este már itt vagyok.

Üdv.Tünde

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Szevasztok!
Már csak holnapig kell kibírnom nekem is! (Holnap fogom kinyomtatni ezt a sz*rt, aztán kötés: vasárnap már adom is oda egy évfolyamtársamnak, hadd vigye!) De azért ma még lehet, hogy lesz egy kis éjszakázás, pedig eddig hősiesem megálltam a legényke érdekében.
Akit tegnap megnéztünk uh-n (csak úgy simán, 2D-ben), és 1750 gramm, meg van egy csomó veséje meg pisi a hólyagjában - hát én ezekre figyeltem, meg a meghatottságomra.

Nikike, én most vettem elő egy doboz fagyit a mélyhűtőből, és míg felolvad, megettem két Ferrerot... Ki bírja ki olyan hosszan? Én nem, és már nagyon szenvedek ezzel a nyomorult írománnyal!!

Na és még egy kérdés (a bölcsőhalálról jutott eszembe): azon vitázunk az urammal, hogy vegyünk-e légzésfigyelőt vagy ne. Ti vesztek? (A racionális indokokon és érveken túl vagyunk, már csak tisztán érzelmi síkon folyik a dilemmázás, kezdjétek talán már eleve onnan...)

Lufi: ha még olvasod most: én holnap reggel megyek dokinénihez! Te nem???

Pusza mindenkinek: Zsolka

Kép

Kép
zsolka

Sziasztok Csajszik! Kép

Zsolka, én is vacillálok még ezen a kérdésen... szóval abszolút megértelek. De tudod, ott van az, hogy ha neadjisten' vmi. gond van, és nincs légzésfigyelő, akkor utána soha nem tudja magának megbocsátani az ember, hogy megvolt a lehetősége rá, és mégsem vett ilyet... A másik oldala meg mondjuk az, hogy ha vmi komoly gond van, akkor nem igazán tudja az ember, hogy mit is kellene most csinálni... Kép Összességében talán azt mondanám, hogy ha belefér, akkor vegyetek, ha csak kicsit nyugodtabb vagy ezzel a tudattal, hogy ott van, és jelez, ha probléma van, már megérte!!!

Kitartás a szakdolgozathoz!! Kép

Kép
frusi

Niki, igen, a Mammystic a Pintácsi Viki boltja. Igazából az a helyzet, hogy én még olcsó kismamaboltot egyáltalán NEM láttam... Kép De árilag ez még emberinek tűnt a többihez képest.

Van pl. a Déli pu-nál a Mammola, nem tudom, ott jártatok-e már, a cuccok nagyon jó minőségűnek tűnnek, és az eladók is tündériek, de ISZONYAT drága!!!

LMarie, Újpest-Központ és Újpest Városkapu közé esik a bolt. Ismered a piac sarkából nyíló utca sarkán azt a pirostéglás házat? No, abban van, az Árpád út felé esik a bejárata, egy picike bolt. Remélem, érthetően írtam le Kép ha nem, akkor szólj, és pontosítok! Kép

De szuper, Anitáéknak én is gratulálok, így ismeretlenül is!! Kép

Kép
frusi

Zsolka!

én holnap délre megyek.Te nagyon reggel?

Lufi
lufi

Sziasztok!

Zsolka! Ugyes vagy! En meg mostis szivok, mondjuk en tegnap hagytam abba 9kor mert mar nem birtam! Nekem raadasul szines nyomtaton kell kinyomtatnom, az meg itthon nincs, szoval meg ezt is meg kell oldanom! De majd csak lesz valahogy! Az utolso sorokat rovom!

Frusi velemenyet teljes mertekben osztom a legzesfigyelot tekintve!

csok

Kép
nikike

Sziasztok !

Lányok !
Nem is mondtam, hogy mekkora mákunk van az Uzsokival !
Apukámat kedden műtötték sérvel, a MÁV kórházban !
Hát, hogy az milyen egy pocsék hely ! A műtő kb. úgynéz ki mint egy rosszabb állapotú fürőszoba, csúnya fehér csempével ! Ja és kb. akkora is !

Arról nem is szólva , hogy az "új" épületben nincs műtő, ezért kb. 2 perc rohanó léptekben átérni a régi ép. leghátsóbb pontába a műtőhöz !

Szóval a tanulság, ha műteni kell valakit valamivel, az próbálja elkerülni a MÁV-ot!
Lehet,hogy jó orvosok vannak ott , de a látványtól besz..sz !
Arról nem is beszélve,hogy a helyi érzéstelenítés szinte semmit sem ért !

Egy szó mint száz , jó helyen leszünk az Uzsokiban!

Szép hétvégét és jó Majálisozást !

Kép

Kép
kati16

Kati, megnyugtató, hogy ezt írtad! Kép Apukádnak mielőbbi jobbulást!!!

Mondjuk a szülészetre azért szerintem mindenhol jobban figyelnek, én alapvetően jót hallottam a MÁV szülészetéről, persze személyes tapasztalatom nincs. Kép Nekem egyébként azért is szimpatikus az Uzsoki (azon kívül, hogy "odavalósi" a dokim), mert meglehetősen családiasnak tűnik, szóval nem az a "nagyüzem" típusú hely. Remélem, jó a megérzésem! Kép

Jaa, Lányok! Nem tud vmelyikőtök olyan bútorboltot, ahol emberi árakon vannak babaágyak? Ma voltunk az IKEA-ban meg a Sconto-ban, hááát... Én eddig azt hittem, hogy a Sconto egy olcsó hely, ehhez képest, amikor megláttam, hogy ~ 40.000 HUF egy babaágy, hát majdnem dobtam egy hátast. Ennél még az IKEA is lényegesen olcsóbb volt!!

Kép
frusi

Közben előszedtem a Brendon katalógust, láttam egy egészen emberi példányt, amit elvileg 18.000 Ft-ért vesztegetnek... ez már kicsit barátibb. Kép Mondjuk meg vagyok lepve, mert rühellem a Brendont, amilyen szörnyen drága ott minden. (Na persze itt is lehet venni kiságyat 60.000-ért is...)

Kép
frusi

Lányok!

KESZ VAGYOK!!!!
Juhejjjj!!!! Felszabadulás!

Kati: jobbulást édesapádnak! En nem hallottam jokat a MAV-rol, foleg a szuleszetről, amiota 1-2 éve kirobban a botrány a programozott szulesekrol!

Frusi: eleg jo a valaszték kisagybol a Coraban, legalabbis a budakalasziban igen. 20-ért már matraccal egyutt lehet kapni. En kineztem egy gyonyorut a szomszed fenyobutor boltban, kokuszmatraccal stb... szoval szop-lop-bakotugrik, de kozben rajottem, hogy lehet nem kene ezt eroltetni, mert lehet, hogy nem is alszik majd benne a gyerek, akkor meg penzkidobas! Meg van idom, gondolkodom rajta!

csok

Kép
nikike

Sziasztok Lányok !

Köszönöm szépen a jókívánságokat Apunak !

Fruzsi , Niki ! A kiságyhoz annyit tudnék mondani, hogy Nekünk még annó a Kombi super ágyunk volt (kaptuk nászajándékba), szerencsére
,de lehet, hogy ismeritek is , később átlehet alarítani egy kis polcá és az alja megmarad rendes ágynak, na most ez tulkép bevált !
Most is lehet ilyeneket kapni,gyönyörűek és praktikusabbak is lettek , a polcok már fiókok is!!(kb.60.000.-)

De ha szeretnétek valamikor még használni kiságynak akkor nem biztos, hogy ajánlanám! Ugyanis ahol szétlehet szedni a tiplik kilazulnak és ki is törhetnek ,úgy-hogy nem biztonságos a második összeszerelésre.
( Bocsi, hozzáteszem most nem tudom, hogyan gyártják, lehet ,hogy már bomba biztosabb lett )

Amúgy nagyon jó szolgálatot tett ! Pik -pak megnőnek és lehet rohanni új ágy után !

Niki, és ez a Baba álom ágy mibe kerül , kokuszmatraccal ,bakugrással ??

Szép napsütéses napot mindenkinek !

Kép

Kép
kati16

Nikike !

Elfelejtettem gratulálni , hogy készvagy !

Legalább most már több időd jut magatokra !

Lányok , mit csináljak , a Lukács doki-val csak kétszer találkoztam még , de a vitaminokról nem esett szó ! A háziorvosom azt mondja ne szedjek semmit, ez az egész hülyeség, össze-vissza írnak mindent és csak hízlal !

Hát nem tudom a lányommal Maternát szedtem , mit mondjak 20 kiló rajtam is maradt, na de ettem is amit megkívántam ! Akkor még mindenki azt mondta egyél csak kettő helyett eszel !És az orvos-se ordította le a fejem miatta . ( Egyébként a Nyírő Gyulába szültem, a Dévai dr.-nál.)

Üdv .:Kati

Kép

Kép
kati16

Kati!

Ajánlani tudom a csak gyógyszertárban kapható Plussz Forte pezsgőtablettákat, főleg azt ami Vas+C vitamin+Folsavat tartalmaz, kimondottan terhességre ajánlják. Napi egy tabletta, és nem lesz tőle +étvágyad, viszont ez jó a babának. Mindkét szülő orvos nálunk, nekem ők adták tabletták helyett, és a dokim is jónak tartja, szedhetem végig. Én elevitet szedtem az első 4 hónapban, de azt javasolták utánna ne szedjem, majd inkább amikor szoptatok. A Plussznak van még kalciumja B6 vitaminnal, stb. (ha nem iszol tejet akkor nem árt.)Én még azt iszom. De a vas tényleg nagyon jó!

KépKép
lmarie

Sziasztok!

Kati: csodalkozom, hogy Lukacs nem kerdez a vitaminrol, mert nekem mindig rakerdez. en az elso 4 honapban szedtem Elevitet. Most ugy erzem nincs ra szuksege a szervezetemnek, igazolt a verkep is. Azert mindig mondom Lukinak, hogy persze, szedem! Egyebkent amint erzem, hogy gyengebb vagyok, megfaznek, valami, akkor maris elkezdem szedni. Nem biztos, hogy ez igy jo, de eddig nem volt bajom belole.
Kisagy kb az a szisztema amit Te is mondasz atalakithato, kb 8-10 eves koraig tudja hasznalni normal agykent! Attol fugg hogy nő! Ar: 50 ezer szinre "fujva". 40 ha natur fenyo!Kép

csok

Kép
nikike

Sziasztok!

Kati: ezen a vitamin dolgon én is csodálkozom, mert velem a Lukásc doktor már akkor elkezdte szedetni az Elevitet, amikor még csak próbálkoztunk a babával, aztán végig a terhesség alatt, aztán a szoptatás alatt is szedtem - akkor már magánszorgalomból. De minden alkalommal megkérdezte, ha nála jártam, hogy szedem-e...

Persela

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela

Sziasztok!

Frusi: Mi a Mini Manóban vettük meg a kiságyat, 60 x 120-ast (16.000,-), a pelenkázót (18.000,-) meg a matracot is - volt választék és itt volt a legolcsóbb. Igaz, hogy rendelni kellett, azt mondták, hogy 3-4 hét, de 2 hét után szóltak, hogy megjött.

Zsolka: Mi vettünk légzésfigyelőt (bébiőröst az emelet miatt). Sokat gondolkodtunk rajta, majd arra jutottunk, mint Frusi. De ha már vesz az ember, akkor érdemes tanfolyamra is elmenni, hogy ha baj van, akkor képes legyél cselekedni. A Heim Pálban minden hónap utolsó péntekén van egy 2 órás előadás (10-12 között), ahol gyakorolni is lehet a teendőket egy műanyag babán.

Kinga: Elhiheted, hogy én sem szeretném, ha túl korán jönne a kisasszony, de legalább az már megnyugtat, hogy nem lesz koraszülött - holnapig már csak kihúzzuk.:-)

Képzeljétek a férjem most kezd beparázni, hogy hogy lesz, amikor már hárman leszünk (+ a kutya a kertben). Pedig még néhány előadásra is eljött velem, meg tök lelkesen vásárolta a Picúrnak a kellékeket. Igaz, én sem vagyok teljesen nyugodt, de én a szüléstől tartok - valamelyik éjszaka azt álmodtam, hogy négyes ikreket szültem, de pik-pakra megvoltak.

Na, most meg beindult a kiscsaj, bezzeg NST-n meg alig lehet felébreszteni. :-)

Jó Majálisozást mindenkinek (már aki esőben erre rászánja magát):

Tündi

Kép
Kép
tündi76

Sziasztok!

Lmarie : Köszi, ezt kipróbálom !

Egyébként a vérképem jó, legalábbis a védőnő megdícsérte, hogy milyen jó vérképpel indulok.

Azért önszorgalomból Én is ittam pezsgőtablettákat , vasat, magnéziumot és multit amibe elég sok vit. van (felváltva).

Szerintem a szervezet is tudja mikor mire van szüksége . Az első három hónapban elég sok zöldséget ,gyümölcsöt kívántam , most meg inkább a tej termékeket !
Remélem nem lesz semmi baj ebből !
Majd meglátjuk !

Talán az első alkalommal amikor Lukács dr. mag.rend. voltam, annyira elképedt,hogy 3 éve nem voltam rákszűrésen , elfelejtette a vitaminokat (mondjuk Én is idegességemben) .

Másodszorra meg a Herminán du. UH-n (12-hetesen )
meg szerintem iszonyat fáradt lehetett , de azért lelkiismeretesen megnézett mindent 8 szor is , de ott szóba sem került semmi, kivéve, hogy mikor menjek AFP-re és ha meg van az eredmény utána találkozunk .

Ccuncogó67 : Kedden hányra mész UH-ra ? Utána jelentkezz az eredménnyel !! De, nem lehet semmi baj !

Sziasztok !
Eső mentes Majálist a továbbiakban !

Kati

Kép

Kép
kati16

Tündi !

Ne aggódj a férjek már csak ilyenek , majd átesik ezen is, nemsoká !
Amikor megszületik a baba, el felejti teljesen ezt a mi lesz ha .. dolgot!

Kép

Kép
kati16

Trallala, kész vagyok, "leadtam", és még aludtam meg szülinap-ünnepeltem is már azóta egyet! Jaaaj, de jó dolog ez a szakdolgozatnélküliség, hogy vártam már! Mindenki másnak is gratula!

Lufi, képzeld, nem voltam mégsem Járányinál (reggel mentem volna amúgy is, nem találkoztunk volna), mert épp az utolsókat hajráztam, és sehogy nem fért bele mínusz 3 óra utazással, mindennel. (Autónk az nincs.)

Köszi a rekciókat a légzésfigyelőre mindenkinek! Én is valahogy így okoskodom - a párom tövig racionális típus, ő inkább csak azért menne bele, hogy nekem jobb legyen. Viszont felkészítésre mindenképp el akarok menni, anélkül butaságnak tartanám magamtól, hogy megveszem (na és ki akar buta lenni, ugye?).

Tündi: a Heim Pálban hol van ez a felkészítő? És kell jelentkezni, fizetni? Én eddig csak a Madarászról hallottam, hogy tartanak elsősegély-tanfolyamokat.

Baba-bolt ügyben: ismeritek a Lehel térnél a baba-diszkontot? A börze előtt oda mentünk felmérni a dolgokat, és nagyon-nagyon jó áron van minden! (Bútor, babakocsi, szoptatós melltartó, bébiőr... szóval minden.) A bolt nem egy elit-típusú, inkább mókás: rettentő szűk a hely, és girbegurbán lehet lépcsőn föl-lépcsőn le sok helyiségen keresztül evickélni , ami mind tele van baba-holmival, de minden esetre állati jó áraik vannak, érdemes elmenni! A pontos címben nem vagyok biztos, de a Lehel utcában van, valamelyik alacsony szám a páratlan oldalon (1? 3?? 5???), vagyis jobb oldalon, a templom oldalával lényegében szemben.

Na, most nekilátok "élni", asszem. Már egy csomó jó dolgot felírtam magamnak az elmúlt hetekben, amit csinálok majd, ha leadtam a szakdolit, de addig nem szabad... Eljött az én időm!

Üdv: Zsolka

Kép

Kép
zsolka

Sziasztok!

Végre haza értünk!KépKépKép
Mondtam én, ha mi útra kelünk, akkor esni fog! Szombaton azt hittem még is csak jó lesz az idő, gyerekek halász nadrág, én se valami vastagon mire oda értünk szakadt! Hideg is volt. Persze a vonat jó zsúfolt éppen le tudtam ülni, Balkáni állapotok!KépKép

Kati: azt mondták telefonon 12-re, menjek, érkezési sorrendbe szólítanak! 19órára meg a rendelőjébe lesz -randink- a dokival. Holnap, ahogy haza érek, rögtön megírom, mi van!

Niki: én is gratulálok, -ezt- megszülted! Most már az igazi szülésre -kell- /lehet/ koncentrálnod!KépKépKépKép

Én is Elevitet szedek, előző terhességeimnél még Materna volt de nekem nem lett tőle nagy étvágyam. Most meg egyáltalán nem vagyok éhes, sőt úgy gyűröm le a kaját 2kilót, fogytam, remélem azért a baba, jól van! Tejet, kefirt, banánt, mindenféle zöldséget /viszont ebből annyit, mint 1 nyúl/ max. 2 zsemle naponta, főtt kaja nem igen. Amúgy Nagy édesszájú vagyok most semmi ilyen, nem megy. Aztán lehet később zabálni, fogok, nem tudom.KépKép

Üdv.
Tünde
12-13

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Sziasztok!
látom, mindenkinek jól telt a hosszú hétvége, mi vidéken voltunk, mint mindig. Gratulálok, h sikerült időben végezni a szakdogákkal, most már lehet élni is!!!
A kilókhoz annyit, hogy szerintem nagyon alkat kérdése, h ki mennyit hízik, egy ismerősöm 16 kilót hízott - kicsit aggódott is - de szülés után pár héttel már csak plusz 2 kiló maradt rajta. Persze lehet, hogy a "sütit eszek fagyival" nem egy jó módszer, de néha belefér. Én még "jól tartom magam", de pl. a fagyiért nem is rajongok, így nem nehéz megállni. Azt mondják ugye, h ne együnk sok szénhidrátot, de én rengeteget eszek, különben nem laknék jól. Szóval szerintem mindenki egyen azt, ami jólesik, elég akkor visszafogni magunk, ha már kínosan sokat híztunk. Az én mércém szerint a 10 kiló nem az, úgyhogy fel a fejjel!!!
Az én orvosom is azt mondja, szedjem továbbra is az elevitet, de már nem szedem, helyette vasat és kalciumot (mivel nem szeretem a tejet, ezen majd változtatok :-(, néha magnéziumot - mert finom a pezsgőtabletta íze:-).
köszi mindenkinek a babaágy és egyéb babakiegészítő információt, így könnyebb lesz bevásárlókörútra menni, ha eljön az ideje.
És számomra az elmúlt napok legnagyobb híre: végre érzem a baba mozgását!! Még mindig kicsit bizonytalan vagyok, mert csak este, ha pihenek produkálja magát, de már 2 napja, és azt hiszem, ez már tényleg ő. Hétvégén sztetoszkóppal hallgattuk a hasam - jó móka volt - de a bélműködésem erősebb hangokat hallatott, mint ő :-)
Tünde, mi szépet láttál a mai UH-n?
Mindenkinek jó hetet!
Adri

Adri és

Kép
adri29

Az utóbbi időben elég problémás az arcbőröm, még soha nem volt ennyi pattanásom, ez jellemzi a hátam és a dekoltázsom is, pedig még kamaszkoromban sem volt jelentős mértékű. Amatőr doktornők, nincs valami tippetek, hogy mit használjak, mivel kezeljem magam? Jár(t) valaki hasonló cipőben?
Köszi.
Adri

Adri és

Kép
adri29

Adri, de szuper!!!!!!!!!! Kép Kép Kép

Emlékszem, én talán egy picit korábban kezdtem érezni a mozgást, viszont hetekig voltam bizonytalan, hogy most akkor ez tényleg az?? Meg engem olyan kis lájtosan rugdosott, meg még most is, csak mostmár persze többször. Kép

Ja, és néhány hét múlva majd meglátod, úgy fog mozogni, hogy néha kívülről is megcsodálhatja majd a párod!! Kép Meg persze Te is. Kép

Ki jön holnap az előadásra? Adri?
Mondjuk nekem a férjem sietni akar utána, de remélem, azért szerveznek még utána egy gyors szülőszoba látogatást is... Kép

Kép
frusi

Sziasztok!
A holnapi előadásra én szeretnék elmenni, igaz, valszeg kicsit kések, ui. Budáról, az Alkotás útról kell eljutnom az Uzsokihoz...........:-(((((

A hétvégén megvettük a babakocsit:-)))) és hatalmas szerencsénk volt, sikerült 40.000 Ft.-ot megtakarítanunk. Szombaton kinéztünk egy Graco Quattro Travel System kocsit a Kenguru-ban (Dunakeszi), de enyhén szólva sajnáltunk kiadni rá 109.900 Ft-ot.....Reménykedtem, hátha lesz vhol olcsóbban, habár nem sok esélyt láttam rá. Vasárnap reggel viszont véletlenül kezembe akadt az Anyák Lapja áprilisi akciós kupon-katalógusa és láss csodát, benne volt az a bizonyos babakocsi, amit kinéztünk:-)))gyors telefon a Brendon-ba, félretették és apával délre meg is vettük. Egyébként a Brendon iszonyat drága, de így simán megérte:-))))))

k
fkitti

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?