Új privát üzeneted érkezett!

Helló lányok! Én is rég jelentkeztem már.Mi most vagyunk 19 hetesek és 5 naposak. Nekem már a 17. héttől mozgolodik a babóca,és mostmár egyre erőssebben érzem.Adri nekem mozgolódik már? Én is szeretnék dolgozni ameddig bírok, bár augusztusban biztos nehéz lesz 40 fokban,főleg,hogy nincs légkondink.Én 58 kg-ről kezdtem a terhességet, és mivel nem voltam émelygős híztam is minden hónapban 1 kg-ot. Nekem a vérnyomásommal van egy kis gond,mert amikor dokihoz megyek mindig 140/70-et mérnek,vagy még többet,itthon viszont tök normális szokott lenni.Biztos izgatott vagyok,bár én nem érzem.
Szép napot nektek,most megyek egy kicsit csavizni,mert ma nem dolgozom és olyan szép idő van.
Noémi
nono27

Sziasztok!
Jól eltűntem: múlt héten elszállt a számítógépünk, s azóta is repül, én meg már pont nem dolgozom, hogy bentről írogassak. Most az uram hozott egy laptopot a munkahelyéről, mert én is szakdogát írok (jaj-jaj, mindjárt le kell adni...), most azon nyomulok itt. De jó lesz már jövő héten!
Na, és képzeljétek, tegnap buci bokákkal ébredtem (igaz, szombaton bababörzéztünk délelőtt, esküvőn ugráltunk télután, és hát ez kicsit sok volt, úgy tűnik). Frász jött rám, egész nap várandósok teáját meg krumplit meg lestyánt meg uborkasalátát ettem. Azért csak ezeket, mert több ötletem nem volt, mivel lehet még vizet hajtani. Minden WC-re menés egy katarzis így, higgyétek el! Aztán estére jobb lett, ma meg szinte kecsesnek mondható a lábam (magamhoz képest persze...).

FKitti: a laborosok tényleg nincsenek jó helyzetben, egyszer én is morogtam, hogy milyen míszek, aztán kiderült, hogy a molett hölgyet Violettának hívják, és azért nem lelkes, mert átmenetilet kipakolták őket valami korábbi helyükről, és most ott kucorognak abban a kis szobában, de 10-től valami más van ott, ezért most 10-ig minden nap be kell fejezniük az egész adagot, ami régebben egy egész napra/délelőttre jutott, és még mindenki toszogatja is őket. Hát...egész megértőre hangoltam magam, következőleg próbáltam kedvesen érdeklődni, hogy hogy bírják - és remek élményekkel távoztam!

Frusi: hogy lehet, hogy most mész zsömle-tejre? Én most vagyok 32 hetes, és most kell másodszorra ilyenre menni, kb. két hónapja cukrot itattak velem, semmi tejcit! Olyanon már voltál?

Üdv mindenkinek, vonulok szenvedni a szakdogámmal!

Zsolka

Kép

Kép
zsolka

HAt Zsoka!

Udv a táborban! Neked meddig kell leadnod? Nekem jovohet hetfo kotve! Nem tudom mi lesz? Mibol irod?

Adri nem semmi a temad! Mindenesetre tenyleg erdekes lehetett! Meg elonyos a tanarak szempontjabol, vagyis hogy fikarsznyit sem ertettek hozza!

Tegnap remes napom volt, ma meg vigyorgok, mint akit b.....i visznek! Folyton! Normalis ez? Kezdem ugy erezni magam, mint valami skizofren allapotban levo elmebajos!

Megyek en is szenvedni!

csok: Niki

Üdv: Nikike

Kép
nikike

Jaj, ne szenvedjetek, olyan szépen süt a nap!!!
Amúgy ennek mégsem örülök annyira, mert alig van már ruhám...a normálisakat kinőttem, szerencsére csak hasban, újakat meg még alig vettem. (Legalább nagyobb hasam lenne, lehet, h könnyebb lenne ruhát venni, de ez az átmeneti állapot?!)
Kiábrándító ez a vásárlás, én meg ettől leszek elmebajos. A Kismama boltok rettentő drágák, bár azok a ruhák csinosan állnak rajtam. Turkálóban néha keresgélek, van egy csípőgatyám onnan, meg beszereztem egy csípőszoknyát egy normál boltból is, de nincs is másom. Ha otthon lehetnék, nem is lenne olyan nagy gond, de így, hogy a belvárosban dolgozok....adjatok tanácsot!!Ti hol vásároltok ruhákat?
Noémi: jó neked, én még nem érzem a mozgolódását. De a többiek olyan kedvesen megnyugtattak, hogy adok a kicsinek még 1-2 hetet, és csak akkor kezdek aggódni.
Sziasztok,
Adri

Adri és

Kép
adri29

Lemaradt vmi: Zsolka, remélem már jobb a lábadnak és neked. Mellesleg köszi a tippeket, h mivel lehet orvosolni a dagadt bokát, jól jön majd még később.
Adri

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok!

Csatlakoznék én is hozzátok, most hogy ráakadtam erre a topicra. Mi július 20 utánra vagyunk kiirva úgyhogy most a 27 hétnél tartok és a Tiba doktornál fogok szülni.(remélem nem lesz szabin).

Láttam, hogy holnap kezdődik megint az előadás sorozat, tudjátok, hogy mi lesz az első témája? Sajnos nem tudtam utolérni a kórházat, ezért nem tudom, hogy kell e előre szólni,ill. fizetni valamit? Ja és hozza valaki a párját?

Adrinak annyit üzennék, hogy ne aggódjon, nekem is csak a 20.héten mozdult meg először úgy hogy tudtam, hogy ez már az. Azóta pedig nyugtot sem hagy.

KépKép
lmarie

Sziasztok!
Zsolka: én a petrezselyemről tudok, mint vízhajtóról, de nekem azt mondta a doki, hogy ne igyak-egyek vízhajtós dolgokat, dagadás ellen a sószegény diétát ajánlotta és lehetőség szerint felpolcolni a lábakat (annak aki ezt megengedheti napközben:-))
Lmarie: a tanfolyam a dietetikussal kezdődik, ingyenes és lehet vinni az apukákat is, főleg a pszichológus és a szülész, védőnő által tartottakra érdemes.
A szülésznő nem tudjátok melyik héten lesz, mert róla lemaradtam.

Kitartás a szakdogát íróknak, én feladtam, nekünk húsvét előttig kellett volna beadni és megvédeni, így marad az őszi póthatáridőKép

Kellemes estét mindenkinek!
Itykó

Kép
[/url]
ityko

Jaj de jó Neked, Itykó, én is úgy szeretném feladni! A vízhajtókról általában én is ezt hallottam, de ezek ugye a természetes gyógymódhoz tartozók, hát ezeket talán lehet. Egyéb iránt A bába válaszol (reklám!)című okos könyvemben olvastam őket tegnap rémületemben, az meg nagyon vastag könyv, és nincsenek benne képek sem - hát csak nem téved az a néni??

Nikike: nekem is hétfő, de fene beléjük, nekem ne mondja senki, hogy ott fognak ülni május elsején??! Úgyhogy megállapodtam magamban keddben... :-) (Hogy csináljátok a sárga vigyorgókat? Én csak ilyet tudok, de így is hat azért, nem?)

Adri, köszi, a lábaim egész jól vannak, ma jött a melegfront, biztos attól lettek olyan dagik. Gondolom én leszek júniusban az első, aki melegfrontra vonul szülni... Kár, hogy csak a teliholdakat írják be a naptárba, az rám nem hat asszem.

Ja, Mildiko, akartam kérdezni: a járomcsont az melyik a sok közül, amelyikről eddig azt sem tudtam, hogy van nekem és fájni tud?

És még egy kis vicces a mai napomból: feltornáztam magam a buszra, kifigyeltem egy remek üres helyet egy láthatóan ittas bácsika mellett (de mit számít az egy tömött buszon?), és elverekedtem magam odáig sűrű bocsánatozások közt. A bácsi szatyrának a csücske rálógott a szabad helyre, és mikor én végre lehuppantam mellé, elkezdett méltatlankodni: "Hát még meg sem kérdezed, hogy szabad-e? Hát mit tanultál te az iskolában? Anyukád nem mondta, hogy ilyenkor mit kell kérdezni?..." És csak morgott, hogy ezek a fiatalok, meg az iskola manapság... Rettentő aranyos volt, majdnem hangosan nevetnem kellett. Én ott a magam előtt tolt pocakkal, ez meg dorgál engem, hogy anyukám meg az iskola. Egész jól esett furcsa módon :-)

Na, nem élvezkedek itt, megyek dógozni.
Üdv: Zsolka

Kép

Kép
zsolka

Sziasztok Lányok!

Lukácsos Kismamák!!

Jár valaki a Lukács Dr. magán rendelőjébe/Deés u/?? Minden nap belehet-e jelentkezni, vagy csak a rendelés napján/kedd/? Én még nem voltam ott és tegnap a hülye fejemmel elfelejtettem telefonálni. Pedig jövő kedden szeretnék elmenni hozzá, fontos volna… Õ ott lakik?? Nem tudom, és nem merek csak úgy oda telefonálni!!!!

Köszönöm előre is az infót!

Üdv. és szép napot mindenkinek
Tündi

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Hali!

Ityko en is irigyellek! EN mar nem akarom Babam utanra hagyni! Valahogy csak lesz! Zsolka mennyit ulsz a gep elott? Nekem mar a hatam nem birja estere! Meg a nyakam, ma hajnali pisinem meg azt hittem megvakultam, mert ossze volt gyogyulva a szemem!Kép Rohej! Alig varom, hogy vege legyen ennek a hetnek!

Valami biztato! Tegnap egykor megszuletett baratnom Barnabas nevu kisfia, gyonyoru gyerek! Annyira buszke vagyok a lanyra! Barcsak nekem is ugy menne mint neki! nem mondta, hogy feludito elmeny volt, de azt mondta a vajudast egesz jol birta, kiveve az utolso egy orat. Az pokol volt, mar azon gondolkozott, hogy belepusztul! Nah ekkor kicsit megijedtem! Mi lesz velem?
Az mar biztos, bent nem marad!Kép) Ja Schöpf Mereiben szult.

udv: Niki

Kép
nikike

Kitti, köszi az instrukciókat!

Adri (és még mindenki, aki ma tervezi, hogy eljön az előadásra) Kép rajtam világoskék halászfarmer és fekete-rózsaszín póló van. Szóval ha másról nem, erről majd biztos felismertek. Kép

Kép
frusi

Ja, most látom, hogy Niki írta az instrukciókat, sebaj! Kép

Ildi, lehet, hogy ez dokifüggő is, de nekem simán csak az SZTK laborjába kellett menni erre a vércukros dologra, csak arra hívták fel a figyelmemet a terhesgondozóban, hogy mindenképp úgy csináljam, hogy pontosan 1 órával evés után le tudják venni a vért! Jaaa, 40 percet álltam egyébként sorba a labornál... Kép

Nekem még arról a glükóz-lötyis vizsgálatról nem tettek említést, azt mondta a Hajdu, hogy ha ez a zsömis eredmény 7,0 vagy felette van, akkor mindenképp előbb menjek vissza, egyébként meg majd május 11-én kell mennem. De szerencsére 6,0 lett!!! Kép

Elvileg egyébként én is bírnám még a munkát, de elég stresszes tud lenni a munkahelyem időnként, így úgy voltam vele, hogy nem húzom túl sokáig, és amúgy is jól jött ki, hogy itt a tavasz... Kép

Kép
frusi

Niki, gratula a barátnődnek és a Kistörpinek! Kép

Bizony, egyetlen baba sem maradt még eddig bennt! Kép Kép Kép Én is ezzel bíztatom magam.... Kép
Fő az optimizmus!!

Kép
frusi

Jó reggelt mindenkinek!
Én is gratulálok az anyukának (na jó, az apukának is) és a picinek is, h ilyen hősiesen bírták.
Frusi, megkereslek majd, gondolom nem lesz nehéz, hacsak nem mindenki fekete-rózsaszín pólóban lesz:-)Mondjuk én csak pontban 5-re fogok beesni...
Valaki kérdezte, h a párunk jön-e: az enyém majd az előadások nagy részére el akar jönni - aminek én nagyon örülök - de ma nem. De szerintem nyugodtan jöjjön, legalább szokja a klímát:-)
Szakdogaírók, kitartás, már kevesebb mint 1 hét van csak hátra.
Üdv,
Adri

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok!

Jól beindult ez a topic Kép

Lmarie: örülök, hogy végre valaki szintén Tiba doktor úrnál fog szülni Kép Bár mi augusztus elejére várjuk a kis pöttömöt. Neked milyen tapasztalataid vannak eddig a doktor úrral? Én csak 13. héten ismertem őt meg, és eddig sem sokat találkoztunk, de szimpatikus, korrekt dokinak tűnik.

Zsolka: a járomcsont a derekad alatt van, ahol már a hátsód kezdődik Kép nekem nagyon tud fájni, de terhestorna után általában jobb egy kicsit. Sokat ülök számítógép előtt és valószínűleg ez sem tesz túl jót.

Frusi: köszi az infót, én jobb szeretek az Uzsokiba menni, mert ott nem kell ilyen sokat várni. Nekem rögtön a sziruposat mondták, hát kíváncsi leszek, mindegy még van 2 hetem.

Adri: az én bébim most kezd csak érezhetően mozgolódni, a hétvégén már apukája is megtapasztalta és nagyon örült neki, de vannak napok, amikor egészen kis csendes. Eddig csak nagyon kis finom, apró mozgásai voltak és inkább én éreztem belülről, meg most utólag már okosabb vagyok, hogy tényleg ő volt Kép Azt hiszem ez attól is függ, hogy hogyan fekszik. A miénk gyakran hasal és lefelé kalimpál, amit kívülről azért nehéz lenne megérezni.

Na szép napot mindenkinek!
Üdv.
Ildi

Kép
mildiko

Végülis nem nyugtalankodom, csak olyan jó lenne már érezni, h mozgolódik. Esténként nagyon figyelek pihenés közben, napközben annyira nem tudok erre koncentrálni. Én is sokat ülök gép előtt, nekem csak a hátam szokott fájni, de otthoni kis tornával ezen még könnyedén javítok.
Ildi, azt is érezni, hogy hasal? Mik vannak?!:-)
Adri
UI: Aki nyárra várja a babát, az hogy bírja a nemrég beköszöntött meleget? És a tömegközlekedést? Hallottuk, öreg bácsik azért morognak, velük nem kell foglalkozni, unatkoznak csak.

Adri és

Kép
adri29

Azt nem lehet érezni, hogy hasal, de az UH-n láttuk, hogy úgy fekszik. Meg ha lefelé rugdos, akkor bizony gyakran futkározok egy bizonyos irányba Kép Munka közben én se tudok rá figyelni, nekem az elején mindig este lehetett kicsit érezni. Tudom sokan írják, hogy milyen sokat mozgolódik, én is aggódtam, meg most is aggódom, ha úgy érzem nem eleget ficánkol, de hidd el, hogy egyre határozottabb lesz a mozgása és akkor az nagyon jó érzés lesz. Meg minden bébi más.
A meleget én még egyelőre bírom, bár amióta terhes vagyok folyton melegem van. Tömegközlekedésről nem tudok nyilatkozni, mert autóval járok, bár néha elgondolkodom, hogy lehet jobb lenne inkább tömegközlekedni. Amilyen autóstársak vannak, az szörnyű!
Ildi

Kép
mildiko

Vigyázz nagyon az autóval, mert tényleg szörnyen figyelmetlenek mások. Én sokkal félősebb lettem a kocsiban, amióta tudom, h ketten vagyunk, bár nem is vezetek, de még az anyósülésen is. Na, a tömegközlekedés se jobb, mert nincs levegő, emberek egymás hegyén-hátán, bár én a földalattit szeretem (a végállomásról indulva mindig van ülőhelyem :-))
Na, vérzik az orrom, remek.
Adri

Adri és

Kép
adri29

Mildiko: ja aaaz a járomcsont! Na, azt ismerem... Bár nekem a csípőm szokott még megbuggyanni, olyankor estig sántikálok, s akkor a párom megnyomkodja (már egyből tudja, hol kell), és akkor napokra elmúlik. Bár lehet, hogy ez már csak ilyen pszichés hatás.

Nikike: egyre többet ülök a gép előtt őszintén szólva, ahogy közeleg a határidő. És egyre nyomasztóbb. Régen még éjszakáztam volna lazán ilyen helyzetben, de most nem akarok. A nyakam meg a vádlim szokott morcoskodni, próbálok én is mindig mocorogni közben. És írom a listát, hogy mi mindent fogok csinálni, mikor végre kész lesz... addig csak csorgatom a nyálam.

Na, megyek is.
Üdv: Zsolka

Kép

Kép
zsolka

Sziasztok!

Lufi: igazad van, kicsit eltűntek a topicnyitók...
Én is csak olvasgatom a fórumot, annyi új kismama van, akik nálunk sokkal "fiatalabbak"... :-)

Mildikó: van egy olyan sejtésem, hogy nem a járomcsontra gondolsz valójában, hiszen az az arckoponya egyik csontja, hanem a keresztcsontra, ami a medenceöv egyik csontja...
Ahogy nő a terhelés a baba növekedésével és kezd átalakulni a medence a szüléshez, sajnos normális, hogy itt fájdalmat érzel.
Nekem a Richtofit sportkrém egész hatásos, naponta kétszer bemasszírozom a derekamba... Gyógynövényeket tartalmaz, nyugodtan lehet használni...

Szép napot mindenkinek:-)
kinga75

Kinga: köszi, lehet, hogy az, sajnos utáltam a biológia ezen részét Kép és így emlékeztem, hogy a védőnő mit mondott, bocsánat ha hülyeséget írtam, mindenesetre nagyon tud fájni...

Üdv.Ildi

Kép
mildiko

Lufi, Kinga és még mások:
Az "idősebb" kismamákra éppúgy kíváncsiak vagyunk, mert nagyon jó érzés, hogy tudod, hogy amin te még csak most esel át, azt mások is simán átvészelték. Jól jönnek a tanácsok is, szóval szerintem senki ne érezze úgy magát, hogy kiszorul a topicból.
Adri

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok!

Mostanában Kingához hasonlóan én is csak olvasgatlak Titeket. Én május 23-ra vagyok kiírva, de úgy tűnik, hogy korábban szeretne velünk találkozni a kislányunk. (Nagyon gyakoriak a méhösszehúzódások, ami erre utal).

Én kb. a 20. héttől vizesedem, de sószegény kajálással (némi bűnözéssel) egész jól karban lehet tartani a dolgot. Ja, és szép lassan hozzá is lehet szokni a sótlan kaja ízéhez, feltéve ha zöldfűszerekkel kiváltja az ember a sót. Meg ott vannak az édes kaják is - aminek az eredményeként én eddig 12 kilót híztam.

A különféle fájdalmakhoz nem tudok hozzászólni, én ezeket megúsztam.

Üdv. mindenkinek:

Tündi

Kép
Kép
tündi76

Ildi, szerintem próbálj ki rá valami krémet, a masszírozgatással meg csak óvatosan!
A masszőrök sem nagyon vállalnak kismamákat, mert akár a szülést is beindíthatja a derék- és a talpmasszázs! Vannak kifejezetten kismamikra specializálódott masszőrök, érdemes kikérni a véleményüket, nehogy baj legyen! Pl. a Mammutban is van egy egészségközpont, ahol foglalkoznak ezzel is...

Adri, azért nem éreztem magam "kiszorítottnak", ne aggódj! :-)
Nekem azért eddig (37. hét)nagy mázlim volt, semmi problémám nem volt, úgyhogy teljesen nyugodtan várom a kisfiam jöttét :-)
Egyébként én is a 20. héten éreztem először a kis mocorgását, úgyhogy csak türelem és nem fogsz lemaradni semmiről! :-)
kinga75

Látod, Lufi itt van mindenki, csak olvasgat:-)

Tündi, akkor találkozunk május 17-én??? :-)
Holnap megyek TR-re, majd kiderül, hogy milyen állapotban van a méhszáj... Ha nem nyitott még, akkor állítólag nagy esélyem van kihúzni a kiírt dátumig...
kinga75

Ildi: Tibáról nekem nagyon jó a véleményem, révén, hogy az első orvos akihez fordulni akartam rögtön azt kéredezte igen bunkó hangnemben,hogy meg akarja tartani?- Ja és nő volt. Utánna kérdezte csak meg a nevem. Rögtön otthagytam. A Tiba nagyon kedves volt, elbeszélgetett velünk, elmondta hogy mik várhatóak, hogyan zajlik le a terhesség, majd a vizsgálat után gratulált. (ez volt a 6. héten)
Az is tetszik, hogy megmondta, ha nincs semmi problámám, akkor keveset fogunk találkozni, feleslegesen nem rendelget be. Illetve megtudtam vele beszélni, hogy hogyan szeretnék szülni, ha nem lesz semmi komplikáció, és támogatja.
A férjemnek is nagyon bejött, nyugodtan bíz rá.
Amúgy viszont tényleg szórakozott egy kicsit, de legalább nem morcos, vagy kioktató, és ez szerintem sokat számít. A barátnőm mind a két gyerekét nála szülte, és elégedett.

A masszirozásról annyit, hogy én elmentem egy ilyen terhes masszázsra, mivel nekem nagyon fáj a derekam, amit egy régi sportbalesetnek köszönhetek+terhesség. De az egész olyan volt, mint amikor megkérem a páromat hogy krémezze be, semmit nem segített,csak simogatott, ráadásul drága. Egy másik orvos azt mondta, hogy nyugodtan massziroztassuk a párunkkal ha fáj, mert ahozz, hogy ez beinditsa a szülést igen erőtejes és sokáig tartónak kéne lennie, és csak az utolsó 1-2 hétben valószinű. A talpmasszázst viszont nem ajánlotta ő sem.
Nekem az innoreumakrém segit.

KépKép
lmarie

Sziasztok!

Örülök,hogy lassan "visszatérnek" a többiek is. Kép

Tündi:honnan tudod,hogy gyakoriak a méhösszehúzódások?ctg-n mondták vagy érzed,amikor megkeményedik?
én asszem a jövő 7-en megyek először ctg-re.

Kinga:akkor neked már tényleg nincs sok hátra....mármint a nagy találkozásig Kép
hogy vagy?és a kilókkal? Kép
nekünk is fiunk lesz Kép

őrület!azt hittem,ha nagy hasam lesz,már nem tudok annyit enni...hááát,ma ebédre bevágtam 7 palacsintát....ez bűnözés???!! Kép

magzatmozgás:én amikor betöltöttem a 21.(!!) hetet,akkor éreztem meg először a mocorgást,azaz az már kis rúgás volt.pedig előtte is nagyon figyeltem...úgyhogy emiatt ne aggódjatok!mindenki máskor és máshogy érzi.

Zsolka:mikor mész a doktornőhöz?

szép napot mindenkinek!
Lufi
lufi

Sziasztok !

A hamarosan szülnifogó első babás anyukáknak üzenem , hogy amikor elkezdődik az egész, mindent elfogtok felejteni(félelmeket, izgulást ..stb.) és avval lesztek elfoglalva, hogy mielőbb túl legyetek mindenen, mit hogyan is kell csinálni és mielőbb meglássátok már a rég várt gyönyörűséget !
Én személy szerint a 10 perces fájásoknál és az 5 perceseknél azt mondtam , hogy csak ennyi ? Ezt símán átvészelem , nemtudom mit nyavajognak a szülés miatt ! De aztán jöttek az 1-2 percesek , vissza vontam mindent !!! De jó esetben ez nem húzodik sokáig és utána abban a pillanatban ahogy megszületett a baba mintha elvágták volna, a fájdalomnak nyoma sincs!
Ha jól emlékszem 11-év után !

Rövid és szép szülést kívánok mindenkinek !

Bocsesz, ez most csak így eszembejutott, hátha tudtok használni belőle valamit .

Üdv. Nektek !
Kati

Kép

Kép
kati16

Hahó Csajszik!

No, voltunk az előadáson, Adrival össze is ismerkedtünk. Kép

Ma a dietetikus volt, de sok újat egyikünknek sem mondott. Arról már nem is beszélve, hogy a kalciumot következetesen keverte a káliummal. Először azt hittem, hogy biztosan csak nyelvbotlás, de amikor tizedszerre is úgy emlegette... Jujjujjj, azért egy dietetikustól ez szerintem nagyon-nagyon durva...... Kép

Azért a többi előadás biztos érdekesebb lesz, íme, ezek lesznek:

május 3: szülésznő
május 10: intimtorna és gyógytorna
május 17: az osztályon dolgozó szülész-nőgyógyász szakorvos
május 24: a baba egészségéről
május 31: szoptatás és anyatej
június 7: amikor hazavittük a babát...
június 14: együttszülés, szülés után

Kép
frusi

Helóka!

Lufi, hát tényleg nincs sok már hátra...:-)
Épp ma készülök összepakolni a cuccaimat, amik jönnek majd velem a kórházba, már nem merem tovább halogatni:-)))
Még mindig tele vagyok energiával, bár tegnap estére elfáradtam, mert egész nap jöttem-mentem...
A kilókkal egész jól állok, 7 kg plussz és még a derekam is megmaradt :-)

Kati, köszi a bíztató szavakat! :-)

Szép napot mindenkinek!
Kinga
kinga75

Sziasztok!
Én is csak megerősíteni tudom, amit Frusi írt az első előadásról: én nem olvastam sok szakirodalmat, de a táplálkozás terén nem sok újat hallottam ettől a nőtől, igazából semmire sem tudott határozott választ adni, szerintem ott egy-két lány többet tudott a témáról, mint ő:-(
Mindent összevetve, hasznos eljárni, jó érzés volt látni a sok kismamát - apukajelölteket - és találkoztunk Frusival:-)
Kinga: összesen 7 kilót híztál? Ezt nevezem, elég szerencsés alkatod van.
Lufi: Mi baj lenne a 7 palacsintával? Biztos finom volt :-)
Üdv
Adri

Adri és

Kép
adri29

Frusi te melyik dokinál fogsz szülni? És mit mondtak mikorra várod? Azért érdekel, mert nagyábból egyidősek vagyunk 1-2 nap eltéréssel.

Valaki kérdezte hogy hol nézzen kismamaruhát. Én a C&A ban vettem nadrágot, jóval olcsóbban mint a kismama üzletekben, illetve a Corában van a ruhásnál ilyen részleg, és jó árban, pl: a farmerem 4000 ft volt. Aki nem finyás annak ajánlom még az Ázsia centert is. Most divatosak azok a nadrágok és szokányák amelyeken a csipő fölött hatalmas passzé van (nem terheseknek tervezték eredetileg Kép), de igen praktikus, mivel has alatt végződik, így nem nyom, amikor nagyon meleg van a lehajthatod a passzét, hidegben meg vissza. Persze ez azokra jó akik csak pociban hiznak. És ez is 4-5 ezer ft között van.Engem először jól megnéztek a boltban hogy mit keresek ott, de aztán tök jó fejek voltak. (ez a bolt speciel pont magyar)

KépKép
lmarie

Köszi, én kérdeztem, hogy hol veszitek a ruhákat.
Most beszereztem párat, és mivel remélhetőleg már tényleg itt a nyár, végülis kisszoknya-póló elég lesz, gondolom.
Adri

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok!

KAti! Mit mondjak a szavaid igazan megnyugtattak! Msot hogy baratnom elmeselte a dolgot nehany ora tavlatabol, elegge besz...am. De nagyjabol neki is ez volt a vegkovetkeztetese, csak meg ereztem a hangjaban a faradtsagot és fajdalmat, ez megijesztett. MEg az jutott pont eszembe, hogy nagyon izgulni meg felni fogok! De ha elfelejti az ember, akkor minden OK.
Nah majd csak tul leszunk rajta!

Kép
nikike

Sziasztok!
Frusi és Adri,
köszi az infót a tegnapi tanfolyamról. Szívesen elmentem volna én is, de sajna 6 után jöttem el a munkahelyemről. (Hiába, sok a határidő munka, és már csak 6 napot dolgozom).
Tegnap voltam a Herminán UH-n, a Lukács dokinál. Sok újat nem tudott elmondani, ui. 2 hete voltunk 4D-s UH a Praxisban, de azért megnyugtató, hogy minden rendben van Marcikával....aki iszonyatosan mocorog egész nap. Képzeljétek el, eddig középen volt, de tegnap áttelepedett a bal oldalra, és ebből kifolyólag a jobb oldalamat egyfolytában rúgja:-((( először élveztem, de egyre nehezebben viselem. Aludni szinte semmit sem tudok.

Ruhák........Hát igen, én is hasonló cipőben járok. A régi cuccaimat egy darabig elfelejthetem:-(((( néztem kismama ruhákat, de vhogy nem találtam megfelelőt. Vagyis találtam, de szerintem nem éri meg ennyi pénzt kiadni rá. Majd ma elmegyek a nagykerben, és nézek vmi gumis szoknyát és nacit.
Most jut eszembe, a Bácsi úton van a Christina Moda, ahol jó árban vannak jó minőségű kismama ruhák, főleg nyári lenvászon nadrág és szoknya. A neten is van oldaluk: www.christinamoda.hu
fkitti

Hello Lányok!

Kati:tényleg köszi a bíztatást!gondolom,utólag mindenki hasonlóan érez.bár a "dolog" előtt benne van az emberben a frász,akármennyire is tudja,hogy utána fantasztikus érzése lesz...

Niki:te mikorra vagy kiírva?

Adri:van egy turkáló(ha nincs ellenedre az ilyesmi),ahol lehet kismama ruhákat,nadrágokat kapni(meg bébicuccot is...)."ármánia"-bakáts tér 9.közel a 4-6-os villamos mester u.-i megállójához.(én 1200 ft-ért vettem ott ruhátKép)
pólóból meg egyszerűen nagyobb méretet vettem,hogy rámenjen a pocakomra Kép
kismamaruhásnál több ezer ft-tól kezdődnek a dolgok..tényleg szépek,de nem mindenki tudja megfizetni és tényleg csak pár hónapig hordja az ember.

mindenkinek szép napot!Kép

Lufi
lufi

elírtam ,bocs.bakáts tér 8.! Kép
lufi

Sziasztok!

Ruhakérdéshez: én januárban lettem terhes, azaz kb. májustól kellett már terhesruhát hordanom, végig a nyáron és ősz elején...
Én a Brendonban vettem kismamaruhát, de nem Noppiest vagy hasonlót, hanem az akciósok között voltak tök jó, és nem drága magyar gyártmányú ruhák. Egy terhesfarmerben és egy lenvászon halásznadrágban csináltam végig a terhességem munkahelyi részét, otthon meg jól bevált apa ruhatára, sortok, szabadidő alsók, XL-es pólók...:-) Jó, hogy gyakran kellett mosni, de az összes kismamaruhám nem került 15000.-ba, és a következő terhességemnél is vígan fel fogom még venni őket. Viszont amitől ne sajnáljátok a pénzt, az a minőségi, bár drága kismama- és szoptatósmelltartó!!! Én vettem olcsót is, drágát is, az olcsót már rég kidobtam, a drágákat szintén hordani fogom a következő gyerekkel - éjjel-nappal!

A nemsokára szülőknek: egyetértek Katival, bár tény, hogy én EDA-val szültem, úgyhogy a végkifejletnél nem éreztem semmit, csak iszonyú "kakilhatnékot", de amikor kb. 3 órával a kisfiam megszületése után feküdtem a kórteremben hason (!!!!), el nem tudtam képzelni, hogy pár órája még a hasamban volt a törpe, és közben megszültem. Valahogy rögtön a születése után - nagyjából, mire összeférceltek -, elfelejtettem az egész kínlódást, csak fáradt voltam, és fel voltam pörögve, de a fájdalomra már akkor sem emlékeztem.
Nem hülye a női szervezet!:-)))

Persela

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela

Tegnap voltam pont az Ármániában, a Bakáts téren, a neten fedeztem fel. De alig volt még nyári cuccuk, én meg hosszú nadrágot már nem nagyon akarok venni. Ráadásul úgy tűnt, a nagy része nem kis méret - senkit sem áll szándékomban megbántani, de mivel 36-38-as volt az eredeti méretem, és alig híztam félidőre - és csak lógnának rajtam. Talán majd néhány hét múlva visszanézek, addigra biztos lesznek lenvászon gatyák vagy szoknyák.
A christinamoda-t is megtaláltam az interneten, szerintem nagyon csinosak a ruháik, csak még nem volt időm elmenni oda, végül a Baross u.-i kismamaboltban vettem 3900-ért egy könnyű anyagú hosszúszoknyát, praktikus szabással, szerintem terhesség után sem fog leesni rólam.
De a tippeket továbbra is szívesen fogadom:-)
Kitti:jövő héten a szülésznő már biztos sok újat tud mondani- nekem biztos - , arra majd próbálj jönni. Most nem hagytál ki semmit.
További szép napot!
Adri

Adri és

Kép
adri29

Tegnap kaptam, szerintem aranyos:

Gyermekeink száma miként változtatja meg szokásainkat:

Az anyuka ruhái
Első gyermek esetén (1.): Azonnal kismamaruhákat kezdesz hordani, amint megállapítják a terhességet.
Második gyermek esetén (2.): Ameddig csak lehet, a rendes ruháidat hordod.
Harmadik gyermek esetén (3.): A kismamaruháid a rendes ruháid.

Felkészülés a szülésre
1.: Vallásos áhítattal gyakorlod a légzéstechnikát.
2.: Nem gyakorolsz, mert emlékszel, hogy a múltkor sem segített.
3.: A 8. hónapban előjegyzed magad epidurálra.

Babakelengye
1.: Előre kimosod, színek szerint rendezed, és precízen összehajtogatod a babaruhákat.
2.: Ellenőrzöd, hogy még tiszták-e, és csak a legsötétebb foltokat tartalmazóktól válsz meg.
3.: Miért NE viselhetnének a fiúk is rózsaszínűt?!

Aggódás
1.: Az első nyugtalan nyösszenésnél vagy fintornál felkapod.
2.: Akkor veszed föl, ha üvöltése felzavarná az elsőszülöttet.
3.: Megtanítod a hároméves elsőszülöttet, hogyan tologassa a babakocsit.

Cumi
1.: Ha a cumi leesik a földre, elteszed, majd otthon elmosod és kifőzöd.
2.: Ha a cumi leesik a földre, a cumisüvegből vett folyadékkal leöblíted.
3.: Megtörlöd a pólódban és visszadugod a szájába.

Pelenkázás
1.: Óránként bugyrot cserélsz, akár kell, akár nem.
2.: 2-3 óránként pucolod a dedet, ahogy szükség van rá.
3.: Igyekszel még azelőtt kicserélni a bugyrot, hogy a többiek a szag miatt panaszkodni kezdenének vagy kifolyna.

Pelenka tisztítás
1.: Mosás, szárítás, vasalás.
2.: Mosás, szárítás.
3.: Szárítás.

Babaprogramok
1.: Eljártok babatornára, babaúszásra, babazenére és babamese-klubba.
2.: Eljártok babatornára.
3.: Eljártok a közértbe. Mert, kell a kimozdulás!

Kimozdulás
1.: Első alkalommal óránként rácsörögsz a bébiszitterre.
2.: Mielőtt elmennél otthonról, még meghagyod a számodat, ahol elérhetnek.
3.: Meghagyod a bébiszitternek, hogy csak akkor hívjon, ha vér folyik.

Otthonlét
1.: Hosszú órákat töltesz el naponta csupán azzal, hogy a gyermekben gyönyörködsz.
2.: Naponta többször rájuk nézel, nehogy az idősebb összenyomja, böködje vagy megüsse a kicsit.
3.: Minden nap igyekszel némi időt eltölteni a gyerekek látókörén kívül.

Lenyelt pénzérmék
1.: Ha elsőszülötted lenyel egy pénzérmét, rohantok az ügyeletre és vered az asztalt röntgenért.
2.: Ha másodszülötted lenyel egy pénzérmét, gondosan figyeled a pelenka tartamát, hogy távozott-e. (És csak akkor aggódsz, ha a lenyelt 2 Ft-os helyett két 1 Ft-ost találsz.)
3.: Ha harmadszülötted lenyel egy pénzérmét, levonod a zsebpénzéből
fkitti

A Bakáts téri turiban én is voltam, de semmit nem találtam........Viszont érdemes felkeresni az angol turkálókat, ahol nagyon tunikákat lehet találni olcsón........
Ezen kívül a New Yorkerben vettem felsőket (rám a S, illetve M méretűek pocakosan is jók, ja és C&A-ban is vannak tunikák (asszem Jessica).......Nem a kismama részlegen, ott sokkal drágábbak.
fkitti

A Bakáts téri turiban én is voltam, de semmit nem találtam........Viszont érdemes felkeresni az angol turkálókat, ahol nagyon tunikákat lehet találni olcsón........
Ezen kívül a New Yorkerben vettem felsőket (rám a S, illetve M méretűek pocakosan is jók, ja és C&A-ban is vannak tunikák (asszem Jessica).......Nem a kismama részlegen, ott sokkal drágábbak.
fkitti

Sziasztok!

A ruhás témához szeretnék javasolni én is. Én a Manu-Art-ban találtam helyes nadrágot és felsőrészeket 3.000-5.000Ft között vannak, közel az Astoriához a kis körúton a pontos címet nem tudom, de majd megnézem. Nekem onnan van egy nadrágom, meg egy-két felsőm, amit majd később is tudok hordani. A másik nacimat az Europarkban vettem egy kismama boltban, igaz nem volt olcsó, de szerintem megérte. Egyfolytában hordom, nagyon kényelmes. A Bakáts tériben én is voltam, de akkor épp semmi jó nem volt benne, sajnos.

Üdv.
Ildi

Kép
mildiko

Sziasztok!

Kitti: nagyon jo a Chrisitnamoda, mindjart megnezem, nekem kozel van! Bar azert ez sem olcso! Nahat es a haromgyerekes sztorik! Oriasiak, nagyon jokat rohogtem epp jokor,m ert mar kezdtem feladni az eletemet!

Lufi: En julius 7-ra vagyok kiírva mensi alapjan, de szerintem kb. 15-ig kell kibujnia, elobb nem nagyon. Ez csak egy erzes.

Jovoheten en is elmennek a szulesznos eloadasra, mert arrol lemaradtam az elso alkalommal! Ott talalkozunk, remelem!

Kép
nikike

Sziasztok!

Május 2.-án megyek 12hetes, uh.-ra a Herminára. Remélem nem lesz baj a babával, nagyon aggódós vagyok! Ez hüvelyi vagy hasi lesz??

mindenkinek további szép napot!

Üdv.Tünde

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Sziasztok!
Tündi: nekem a 12hetes már hasi volt, de hallottam valakitől, h neki meg nem. De olyan szép formás volt már akkor a kicsi, én nem is gondoltam volna, h ennyire "emberformájú" már.
A Manu Art az Astoriához van közel, a kiskörúton, ha a Deák felé indultok, bal oldalon. A kirakatban már pocakos próbababák vannak, nem lehet eltéveszteni:-)
Adri

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok !

A 3 gyerekes viccek tényleg jók !

Tünde: szerintem mind a kettővel megfogja nézi, előbb a hasival aztán a hüvelyivel ha valamit nem lát jól.
Ti mindíg is Siófokon laktatok előtte ?
Nekünk Akarattyán van telkünk , úgy-hogy elég sokat jártunk át Siófokra is .Nagyon szeretem szép hely !

Üdv.: Kati

Kép

Kép
kati16

Adri: köszi az infót! Nagyon kiváncsi vagyok mit mond a Lukács!Ennyit nem aggódtam a 2gyerekemmel összesen! Úgy látszik csak öregecske vagyok/38/ a 3.-hoz:-)KépKépKépUtánna meg ez a genetika......Tiszta para az életem!!!!!!!!!KépKép

Tünde

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

És mekkora a másik két gyerek? Hasonló korúak? Mi miatt döntöttetek egy harmadik mellett?
Persze nem lep meg, lévén, h nekem is 2 testvérem van, és én is 3-at szeretnék majd, ha minden körülmény adott lesz:-)
Szerintem tiszta ideális 3 gyerek.
De ne aggódj, minden rendben lesz vele.
Adri

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok!
Én is szeretném megköszönni Katinak és Perselának a megnyugtató sorokat, ahogy telnek a hetek engem is egyre jobban foglalkoztat a szülés.
A tapasztaltaktól szeretném kérdezni, hogy mire lehet számítani a szülés utáni első napokban, mert arról nem sok szó esik sehol sem. Pl. lehet-e tudok-e majd egyedül zuhanyozni a szülőszoba után, vagy segíthet a párom, stb. nem nagyon tudom elképzelni, hogy milyen fizikai állapotban van olyankor az ember..

Frusi: kösi a programot, a szülésznőről mi is lemaradtunk.

Üdv mindenkinek:
Itykó

Kép
[/url]
ityko

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?