Új privát üzeneted érkezett!

Szia Indigo! Nagyon szuperül pihentél, ügyes vagy! KépKépKép Homeos bogyókat a homeos gyógyszertárakban lehet venni, sok van belőlük, biztos a közeletekben is van! Én sajna nem vagyok ismerős arra.

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Sziasztok!
Prücsök:
Mi egy no-name utazóagyat vettünk a Kikában az 50%-os akciójukban 7- 8.000-ért. Egy éve vettük, eddig OK.

Indigó: Drukkkolok!
bogarkis
 
 


Sarra,
A fordulást segíti a hason fekvés. Nem alváskor, hanem ébrenlét idején. Az enyém pl. nem szeretett hason feküdni, és ahogy megfordítottam ( úgy 4,5 hó körül) azonnal oldalra dobta a fejét, és zsupsz a hátára.A hátáról a hasára viszont 6 hónapos is elmúlt amikor először megfordult,de igazából rutinosan csak 7,5 hónaposan, ugyanakkor amikor mászni is kezdett (hogy félre ne értsd, kúszni már korábban is kúszott). Leginkább játékkal lehet ösztönözni a forgást.
bogarkis
 
 

 
 

Sziasztok!

Most megpróbálom behozni a lemaradásomat.

Orsi, jó hogy megint jelentkeztél és mennek a drukkok. Kép

Timiban, azt olvastam a veszprémi anyukák topikban, hogy Veszprémben nem lehet választott orvosoddal szülni csak ügyeletesnél. Vagyis, hogy egy doki évi 2 szülést vállalhat. Ez mennyire igaz? Választják azért a választott dokival való szülést, ezek ellenére? A kórházban nem tervezik bevezetni a 24 órás rooming rendszert?

Jutka, javítottam és BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!!!!!

Lilló, én is nagyon sokat gondolok Rátok. Könnyű és gyors szülést kívánok.

Móni, üdv közöttünk. Még annyit, hogy ha lehet az UH-ra inkább dél körül menj, mert egyébként ott töltöd a délelőttödet. Kép

Zsu, nagyon jó volt az összefoglalód. Nekünk pc-nk van és minden jelenséget tapasztaltam, amit leírtál róla. Kép Egyet talán nem nekünk sikerült leoperálni teljesen a huzatot, így ki tudtam mosni.

Ági, gratulálok a sógornődnek. ÉS tök jó lehetett, hogy bent lehettél. A picurra ki vigyázott addig?
Tök jó, hogy ilyeneket is meg tudsz valósítani a pici mellett.

Brik, vigyázz nagyon magadra. Nehogy megerőltesd magad. Én sem vigyáztam és meg is lett az eredménye. Most aztán sehová nem mehetek. Nehogy megerőltessem magam. Na de majd ha betöltöm a 37-tet Kép
De egyébként lehet, hogy azért nyilalgat a hasad, mert elkezdett nőni a méhed. Nem? Akkor van gond, ha görcsölsz, vagy keményedik a pocid, állítólag akkor nyílik a méhszáj. Szóval ha ilyet nem tapasztaltál, akkor nincs gond.

Dóri, nagyon édes a picurod a képen. És gratula a kislányhoz.

Anid, gratulálok a kislányodhoz. Szólj, ha javítsam a táblában.

Rita, köszi, hogy gondoltál rám is a ctg ügyben, de én a MÁV-ban fogok szülni. Tudod a dokim átment oda dolgozni így én is vele mentem.

Na ennyire futotta.
Rólam annyit, hogy jövőhéten pénteken megyek én is ctg-re, meg UH-ra és laborba is. Valamint már találkoznom kellene a szülésznővel is, akit a dokim ajánlott. Úgyhogy beindulnak a dolgok, most már minden héten lesz valami. Nehogy a kismama a végén elunja a várakozást. Kép
Éjjeli lábgörcsök kínoznak nagyon. Hiába eszek annyi magnéziumot és kalciumot. Nem tudom mi lesz velem, ha abbahagyom a magnézium szedését. Már előre is félek. Nektek mik a tapasztalataitok ezen a téren?

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


SziasztokKép

Köszönöm sogornőm nevében is a gratulációkat, délután megyek hozzá a klinikára majd átadom nekiKép

IndigóKép

Homeos bogyókat ha Budaörsön vagytok, akkor hozzátok legközelebb tutira a gazdagréti patikában kaphatsz, a lakótelep tetején van a busz végállomásnál, az az egyik legjobban felszerelt, sőt szombaton is nyitva van.

1118 Bp., Gazdagréti tér 6. Gazdagréti Patika, 246-3364.

Jól teszed , hogy pihengetszKép Tuti kihuzzátok a 38. hétigKép

SáraKép
Nálunk a forgolódás hasonlóan jött létre, mint BogárkiséknélKép Dani utált hason lenni, és jól felmérgesítettem, hogy mindig odafordítottam, így mérgében átfordultKépKép Vissza meg azért fordult utána, mert megunta a plafont bámulniKépKép

PrücsökKép
Nekünk is noname utazóágyunk van, az auchanban vette anyós 12 ezerért még 2003 decemberében. Azóta volt jóval olcsóbban is akcióban, sőt mulkor még emelhető magasságu is volt, a miank szimpla. Koppkopp de nekünk semmi bajunk vele, nagyon jól szuperál.

JutkaKép
Elhiszem, hogy ilyenkor rádtör az úgy szülnék újraKép Bennem inkább az, hogy de kár, hogy nem sikerült a sima szülés és hogy már nem is fog....

Ki jön lányok börzézni?? talizunk kint?

puszi

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Agi gratulalok a sogornödnek Kép! Azért nem semmi egy csaj vagy komolyan! Par honapja szültél és lazan bemész aszisztalni szülésre, Petit hol hagytad?! Nem semmi lehetett ott lenni... Ihletet kaptal és szülésznönek mész Kép??
Ugy latom elég sokat jössz-mész a gyerekekkel, nem?? én csak par éve tettem le a jogsimat és gyava nyul vagyok, alig merek vezetni pesten, tök béna Kép
Mi megyünk börzézni! Hogy mikor azt még nem tudom, minden a manotol függ... Ti??

Indigo, örölök, hogy jol vagy, pihenj csak tovabb! Veszprém szerintem is jo hely és ott sokkal jobb a levegö! Remélhetöleg mi is ki fogunk költözni a varosbol par éven belül... Kép

Brik, szerintem is pihenj többet, biztos sokat maszkaltal!

Prucsok, lent taroljuk a babakocsit, nem tudom lemérni a fekvöfelület szélességét, viszont a Peg-Perego katalogusban 53 cm (venezia, A3, pliko) és 60-64 cm között ingadoznak (atlantiko, AT-4). Ez az egész kocsira vonatkozik, kerékkel együtt.

Moni, üdv!

Bogarkis, Agi, köszi a infokat, ilyenkor mindig megnyugszom Kép. Probaltam mar hasra fektetni napközben, de még nem nagyon megy a forgas, lehet azért, mert csak hason alszik és nem ujdonsag neki ez a helyzet... Nem akarom eröltetni sem, majd belejön elöbb-utobb, egyelöre csak hizik Kép

Lillorol vannak friss hirek??

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok! Kép

Ági,
A sógornődnek részmről is gratula. Nagyon formás kisbaba Balázs! Minden jót nekik! KépKépKép

Brik,
Pár napja nekem is nyillal néha egész lent a pocak alatt, de leginkább csak fekvésnél, ha mondjuk fordulok éjszaka. Én nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, de azért a védőnőt megkérdeztem és azt mondta, hogy tágulnak a medencében az ízületek és csontok, és ez okozza, de semmi bajt nem jelent. Kép

Utazóágy ügyben köszi az infókat. Aki még vásárlás előtt van, annak szólok, hogy a Plusban a héten akciós 7500-ért - talán Chicco, de ez a képen nem látszik jól. Hát Herceghalmon nincs Plus. Kép Még nem tudom hogyan nézek utána, ha még van egyáltalán valahol...

Holnap megyek be a céghez és kiokosítanak munkaügyesek szociális támogatásokból. Ha bárkinek van kérdése babavárás körüli (gyes, gyed, táppénz stb.) témában, szívesen megkérdezem.

Látom többen pályaváltással kacérkodtok. Kép Egy csomó tök jó szülésznő lesz így hamarosan.

Na megyek tanulni, mert egyelőre gyászosan haladok. Bevallom arra (is) játszom, hogy tekintettel lesznek a pocakméretemre Kép, de azért valamit kéne konyítani a témához. Kép

Szép napot! Vagy legalábbis: NAPOT!!! Kép (Utálok esőben tanulni.)

Prücsök

prucsok
 
 


Szia Prucsok!
A babakocsi fekvőfelületének a szélessége számít. a legjobb teszt az ha elmész egy boltba. és megnézed őket a valóságban, meg leméregete, mert az, hogy a neten mit írnak, nem reális. Némelyik annyira keskeny, hogy szemmel láthatóan nem fér bele egy egészséges 1 éves baba, vagy ha bele is fér össze fogja nyomni a vállát, és majd utálni fogja a kocsikázást szegényke. A Brendon ha drága is, de jó hely a tájékozódásra, mert sokféle kocsi van, és nagyon készségesek az eladók.
Zsu
zsuzs74
 
 


Ági!

Köszi a málnaleveles infót, valóban elmondta Eta is. De biztos, ami biztos. Eta tényleg nagyon kedves, nagyon örülök neki, hogy ő lesz ott velem. Nagyon megnyugtató a személyisége! Gratula a sógornőd kisfiához! Elárulod, hogy melyik dokinál szült, aki hajlandó volt első gyermeknél gátvédelemre? Annyira vágyom rá én is!

Zsu!
Köszi az összehasonlítást a két babakocsi-márka között. Úgy néz ki, hogy be kell ruháznunk egy Peg Peregora. Több gyerekre tervezünk, talán így mindenképp megéri. És ahogy látom, többeknek is hasonló a tapasztalata a Pierre C. kocsikkal...

Brik!
Én tegnap voltam a dokinál, de lehet, hogy jövő héten is benézek, mert most már minden héten meg kell neki mutatni a CTG eredményt. Bár egyelőre úgy néz ki, hogy lehet, hogy a klinikán is el tudom kapni.

Jah, azt nem is meséltem, állítólag már egy ujjnyira nyitva van a külső méhszájam, a doki szerint pár héten belül kinyílik a belső is, és akkor lehet, hogy szülünk... De holnap már 36 hetes leszek, csak nem baj, ha megindul.
Ági! Balázs hány hétre született?

Örülök, hogy ilyen sokatoknak bejött a túrós recept! Gratula mindenkinek hozzá! Kép Kép

Prücsök! Ne tanuld agyon magad!

Bababörzére nem merek menni, mert gondolom tömeg lesz, meg dugó, és nem szeretnék onnan menni szülni.

Üdv,
Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Szia Timiban!
Kép húúúú, de jó, hogy jöttél! Én már nagyon régóta szeretnék egy valamit szakembertől megkérdezni. A vajúdás alatti méhszájvizsgálat fájhat a nagyon-nagyon-nagyon, vagy inkább méhszájtágítás volt, csak nem mondták meg? Nekem többször volt ugye méhszájvizsgálat a vajúdás alatt, és az egyik annyira fájdalmas volt, mint egy sokkal későbbi fájás. Azt mondták, hogy ennyire fáj az elején, de a kis szülésznő teljes erőbedobással végezte, ami furcsa azért így laikus szemmel is, és a többi vizsgálat meg nem fájt egyáltalán. Ha tágítás volt, akkort miért nem mondták meg?
Nagyon szeretném tudni, mert ez befolyásolja a következő szülésemnél az orvosválsztást.
Köszi, Zsu
zsuzs74
 
 


Sziasztok,

Most hol is lesz börze? Mettól meddig? Mennyi a belépő?

Köszi ha tudtok róla pontos infókat,

Gabi

Kép

Kép
gabek
 
 


Gabek, a börze szombaton lesz 8-tol 3-ig a vasarközpontban, A pavilon (BP X, Albertirsai ut 10., bejarat a 3. kapun). Azt hiszem 900 ft a beugro, de, ha van nalad kismama ujsag biztos benne van, mar honapok ota reklamozzak.

Timiban Kép, nekem is lenne egy kérdésem, de nem szeretnék senkit megijeszteni... Irnék mailt de nincs cim a profilodban.... Vagy irhatsz nekem sarahhh12@hotmail.com a cimem. Elöre is köszi, elég fontos lenne nekem is...

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Zsu, de jót kérdeztél.
Timiban ez engem is érdekelne, mert nekem is nagyon fájt mindig a vizsgálat. Én is arra gondoltam, hogy tágítottak is közben. Várom nagyon a válaszod.Kép

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Sziasztok!
Sajnos tegnap nem voltam a gép közelében.
Válaszaim szépen sorban.
Szülésznőnek már sok helyen lehet tanulni legalábbis azóta hogy én végeztem.Gondolom ti Bp-ek vagytok ezért a SOTE eü. főiskola szokott indítani képzést.3 éves a suli sajnos még nem számít főiskolának,de már az okosok rajt vannak a témán.Lehet,hogy a HIETE is indít.Érettségi kell hozzá nem kell eü.végzettség mert nappali a képzés.Levelező akkor lehet ha már szülésznő valaki,de még a régi diplomája van.Szerintem korhatár nincs de ezt meg kéne kérdezni az adott suliban.
A vajúdás alatt vizsgálat fájdalmárol annyit,hogy amikor fájás van akkor célszerű végezni,ezért ilyenkor egy kicsit rá lehet segíteni a tágulásra ami fájhat.De nagyon sok múlik az orvoson ill.szülésznőn.Az az orvos aki máskor "jól" vizsgál,az ilyenkor sem fog nagy fájdalmat okozni.
A fájdalom még függhet a méhszáj állapotátol is.Minnél zártabb vaskosabb annál kellemetlenebb a dolog.
Farfekvés megfordítására nincs tippem,de bármikor vissszafordulhat kop-fekvésbe.
Indigó!
Vp.ben tényleg nem lehet orvost fogadni szüléshez.Nekem se jött be az a doki akihez terhesség alatt jártam.Én is az ügyeletesnél szültem.Pedíg ott dolgozom.Hány hetes vagy?
Üdv:Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

Adunk egy kis életjelet, mivel már nagyon rég nem jártunk erre.
Botond baba tegnap előtt volt 3 hónapos és már 6300 gramm, 63 cm.

Minden új Kismaminak gratulálunk! Kép

Szülés óta én is nagyon szemezgetek a szülésznő szakmával. Komolyan felkeltette az érdeklődésemet.
Sajnos a saját szakmám nem nagyon érdekel.....

Timiban, nagyon örülök én is Neked, gratula a 4 gyerkőchöz! Nekem néha az 1 is sok, mikor megy a nyügi. Kép Pár kérdésem nekem is lenne:

Hol lehet szülésznőnek tanulni és mennyi idő?
Nem baj ha nem egészségügyit végeztem?
....és amit már többen is kérdeztek: szülés közben nekem is a vizsgálatok fájtak a legjobban. Majd le fordultam a székről. Engem is kézzel tágítottak??

Finiselő Kismamiknak megy a drukk!

És végül két kép a Manókámról. Kép

Joe @ Boti 3 hó


Kép
Kép

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Hoppá, pont egyszerre írtam Timibannal. Így köszi én is választ kaptam a kérdéseimre!

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Sziasztok!
maradt még válaszom!
Gabek!Sajnos a májfolokhoz nem tudok
hozzászólni.Bocsi.
Prucsok!A gátvédelemnél úgy lehet segíteni ha azt csinálod amit a szülésznő mond.Akkor nyomni amikor szól és nem szabad erősen rányomni.Szóval ahogy irtam fontos az összpontosítás és a fegyelem,ami nagyon nehéz is lehet mert a tolófájások valakinél annyira jönnek hogy nehéz nem nyomni amikor te úgy érzed nyomnod kell.
Indigó!Lehet kérni a 24 órás "rumit"de csak akkor ha egy ágyasban vagy.Különben meg most van folyamatban a 24 órás az egész osztályra.

Ma kaptuk meg 4 hónapos oltásunkat.Hanna 7100gr.
67cm.
Babakocsi hozzászólás a Peg Perego a legjobb.
Gratulálok Lilló kisfiához.Kinél szült?
az e-mai címem:timiban@freemail.hu

Üdv:Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Szia Timi!

Hatalmas a lanyod Kép!!
Irtam mailt!

Joe, Boti ééédes!

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok!!

Lehet hogy igazatok van és azért nyilamlik, mert nő a baba és így a méh is nő:-)) Majd kiderül szerdán, hogy ki nyílt e vagy nem, de bizom benne hogy még zárt a méhszáj:-))

Joe Boti gyönyörűűű kisfiú!

Timiban nem tudnál a gyermekeidről képet feltenni úgy szeretném őket látni, ha lehet.

Rita azért én bizom benne hogy találkozunk:-))

Köszi mindenkinek, tényleg többet fogok pihizni:-)))

Puszi nektek!!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sajnos nem tudok,mert nincs rá lehetőségem,hogy feltegyem a gépre.Pedig szívesen megmutatnám őket.
Pusz.Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Végre kisütött a nap! KépKépKép És ma még a tanulással is haladtam.

Egy gyors és rövid kérdés: a CTG-n ugye lehet ülni vagy oldalt feküldni és nem muszáj hanyatt feküdni?

prucsok
 
 


Helló!
A pocakfájás nálam is jelentkezik, sőt ma 1 órán belül háromszor is megkeményedett a hasam, mint egy nagy golyó, olyan volt! Nem korai ez még?
Jól olvastam, hogy Lillo megszült?

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Lilló még nem szült, ma beszéltem vele délután. Már tűkön ül/áll/fexik, mert éjszakánként néha leviszik a szülőszobára megfigyelni, és nem tud ott olyan jól aludni. De legkésőbb jövő héten meg lesz a baba, mert a vérnyomása miatt nem engedik túlhordani. Most elég jó kedvű volt, szerintem érzi, hogy közel a vége.

Timi!
Törvényszerű, hogy a fájások közben vizsgáljanak vagy lehet kérni, hogy ne? Mennyire elterjedt ez? Mindenki ezt csinálja?

Prucsok! A CTG-n senki nem fekszik, inkább ül. Igaz, hogy egy ágyon, de nagyon feltámasztva.

Joe, Boti tényleg nagyon aranyos!!!

Üdv,
Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Sziasztok!

Agi gratula a sógornőd kislányához!

Joe szép a kisfiad!

Brik nekem is fájt a hasam az elején, a dokim Magne B6-ot ajánlott, hogy szedjek.

Lilló szurkolunk!

Nem tudjátok megmondani, hogy hova kell vinni a picit csípőszűrésre?
6 hetesen kell vinni ugye?
A doki néni a Kosztolányi Dezső teret emlegette, hogy arra kell menni.
Azt hittem a Heim Pálba csinálnak ilyet, vagyis ott is.

Köszi

Dorka

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Hello!

Dorka, a picit szerintem a lakohelyed szerinti gyerekkorhazba/szüröallomasra kell vinni. Mi 3 honaposan voltunk, de ugyis a gyermekorvos allapitja meg, mikor kell menni.

Jelentem, mi elkezdtük a hozzataplalast! Amikor beraktam a kanalka almat a szajaba szegény gyerek ugy nézett ram, mintha azt gondolna hülye vagyok, ha azt hiszem ö ilyet fog ennyi Kép édes volt Kép Jol ki is nyomta az egészet a szajabol... nem izlett neki. Ma pépesebb valtozattal probalkozunk...
Kb egy hete korabban ébred fel reggel Kép és elég mohon eszik, ezért ugy döntöttem, itt az idö! + azért kell egy jo kis idö, hogy megszokja és ténylegesen egyen, nem?

Lillonak szurkolok én is, remélem jol van most is!

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok!

Tudnátok nekem adni egy-két bevált tippet hasfájás ellen? Már kaptunk néhány gyógyszert, eddig még egyik sem vált be, lassan már semmit nem merek enni, nehogy a tejcsibe átmenjen...
Szóval van valami ötletetek mit csináljak szegény gyerkőccel?

Előre is köszi,
Huncut

Kép
Kép
huncut
 
 


SziasztokKép

A szüléssel kapcsolatban kérdeztétek mit csináltam Petivel mig bent voltam. Egyszerű volt a képlet,sogorom nem akart bemenni így ráhagytam kint babakocsiban pindurpandurt és amikor már nagyon éhes volt akkor betelozott és én kimentem megszopiztattam, aztán vissza. Nagyon rendi kiskölyök volt, de az unokaöcse is tudta mikor kell születnie. Hajnali 4kor kelt Petya enni, mikor éppen fektettem volna vissza a kiságyába akkor telefonáltak hogy elment a magzatvíz, igy kiságy helyett gyors öltöztetés, bébihordozóba be, a bátyus felügyeletének gyors megszervezése (hála az égnek aznap szabadnapos volt a párom, igy csak be kellett hajnalban ugrania rendelni és máris jött haza) apukám vigyázott rá mig hazaért a párom. Negyed hatra már bent is voltunk. Hatig a vajúdóban még bement a sogorom, de utána már inkább jött ki és átadta nekem a helyet, és inkább edzödött az unokaöcsének babusgatásávalKépKép Legközelebb csak 8kor kért cicit Pepe , negyed óra alatt megette ami neki kellett és már mehettem is vissza, 8óra 55 kor meg már meg is született az új kis családtag. Röviden ennyi, vagyis minden klappolt, jobban megszervezni nem is lehetett volna.

Gátvédelem:
Most hogy láttam mit csinált Eta, igy azt tudom mondani hogy nagyon sok a szülésznőn múlik, de a kismaminak is nagyon együtt kell tudni müködni, főleg az utolsó szakaszban, mikor végre átér a fej, akkor kell nagyon betartani amit mondanak hogy ne legyen baj. Jah és előre beszéljétek meg a szülésznőtökkel hogy mit szeretnétek, hogy tudja mire készüljön.

HuncutKép
Hu hogy tipp nem is tudom, de mi nagyon küszködünk a hasfájással. Én már számüztem a tejet, minden puffasztót mellőzök, vagyis az én étrendem már nem befolyásolja szerintem minimanóm. Neki probáltam először az infacolt, nah kb halottnak a csók volt, részben viszont segitett utána a mecsek gyerek tea, könnyebben tudott pukizni tőle, miután betöltötte az egy hónapot vettem gripe watert, nah arra azt mondom hogy látványosan segitett, de teljesen nem szüntette meg. Már azt is nagy haladásnak tartom tőle hogy nem visit szopi után a fiam, sőt éjjel se rendez már akkora műsort mint elötte. Szélcsövet is kiprobáltuk, de azt meg nem lehet tul sokat használni, mert árt a végbél izomzatának.
Nah nem hiszem hogy ettől okosabb lettél, de legalább leirtam hgoy nem vagy egyedülKépKépKép

Jah és azt mondják az okosok hogy háromhónaposan szépen elmulik, szal kitartásKépKép Én már számolom a heteket visszaKépKép

SáraKép
Gratula a hozzátápihozKépKépHa nem jön be az alma probáld ki majd a barackot (mélyhütött) lehet hogy az édesebb lesz neki, meg sajna ezek az almák már nem olyan jók mint amikor szüretelik ugye ősszel.

DorkaKép
köszi a gratulációt, de kisfia lettKépKép

Csipőszürésre az adott kerület sajátossága adja meg hogy hova kell vinni, nekünk budafokon a nagy sztkbán van ortopédia és oda kellett mennünk.

RitaKép
Megcsináltam én is a sütit, fini lett. Egy technikai kérdésem lenne, hogy ezt a mennyiséget Te mekkora méretű tepsibe teszed?

A vizsgálatoknál egyrészt neked jobb ha fájás közben teszik,mert akkor kevésbé érzed mennyire fáj valójában a vizsgálat, másrészt nézniük kell hogy a tágulás mekkora fájás alatt és simán, mert eltérhet, ebből látja a doki hogy hol áll a szülés.

PrücsökKép
A ctgén ahogy jól esik neked ugy helyezkedsz a lényeg hogy jól hallható legyen a babó szivhangjaKép

JoeKép
Nagyon édi Boti, gyönyörű szemei vannakKépKép
Látom te is hasonló gondolatokat érlelsz magadban mint én, bennem is felmerült az esetleges váltás, mert a mostani munkám, vagyis inkább szakmám nem igazán köt le.
És ezután a szülés után még jobban érlelődik hogy váltsakKép

Gabek Kép
Holnap lesz a börze ahogy Sára is irta. Kismamaujságos előfizetős kuponnal 450 a bugró, amugy meg 900 Ft lesz.

Amit általában tuti érdemes megnézni a pelusok, mert jó akciókat csinálnak a gyártók (libero és pampers) a Gabi is kint szokott lenni a fürdetőivel és a popsitörlőjével és jóval olcsóbb mintha üzletben vennénk meg. Mildi is kint van általában és jó akciójuk szokott nekik is lenni. A rengeteg babaholmikról és játékokról nem is beszélveKép

PirusKép
ha erre jársz légyszi add már meg a fogdoki elérhetőségét mert újabb fogam tört elKép

Mindenkinek jó hétvégét.

puszi

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Köszönjük szépen mindenkinek a bókokat, Boti nevében is! Kép

Ági, nagyon irigykedem ám, hogy bennt lehettél a sógornőd szülésénél. Nagyon. Kép
Én is vágyom egy ilyen élményre, remélem egyszer lesz hozzá szerencsém.
Tegnap egész nap keresgéltem a neten, hol lehet szülésznőnek tanulni. A baj egyedül csak az, hogy kizárólag nappali képzés van. Neked ez nem jelentene gondot?
Ha komolyan elkezdesz foglalkozni a dologgal, megosztanád majd velem a felvételi meg stb. dolgokat? Egyenlőre nekem be kéne fejeznem a MUTF-öt. Csak 3 szigorlat és kezemben a diploma! Kép

Pirus, hogy vagytok? Hogy vannak a fiúk? Kép
Mekkora már Szabolcska? MÉg mindig olyan jó étvággyal eszik?

Dorka24, te véletlenül nem a Tamásiba jártál? Nagyon ismerős a neved a profilodban.

Hol lesz ez a börze?
Ott lehet venni járókát? Most rendeltünk a neten 21e-ért görgőst, állítható magasságút. De hátha lehetne olcsóbban is kapni.

További szép napot!

Joe @ Boti /13+3/

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Bocsi Ági!

Joe nem oda jártam.

Hasfájás:hát az nekünk is van.
Köszi a tippeket,megpróbálom amiket írtál.
Nekünk a tea nem jött be,mert nem issza meg,kiköpi.Doki nénink egy cseppet ajánlott sab simplex,néha jó,de ha szeles az idő ez sem segít.

Jó hétvégét!

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok!

Ági, Joe itt vagyok Kép

Ági, küldöm a számot, ne haragudj, de egyszerűen minden kimegy a fejembőlKép
Gratula az unokaöcsihez! Nagyon ügyi voltál!
Nem is tudtam, hogy ilyen ambicióid vannak.Kép
A srácok nagyon helyesek! Milyenek a hétköznapok?

Én is a rengeteg kézzel matatást utáltam, amikor Zsombit szültem. Borzasztóan fájt, szinte csillagokat láttam. És most már tudom, hogy erre sincs nagy szükség, mert Szabinál összesen 2x néztek méhszájat, egyszer, amikor bementünk, az egyáltalán nem fájt, egyszer pedig, amikor burkot repesztett a doki, az elég kellemetlen volt.

Joe, tényleg nagyon gyönyörű kisfiú BotiKép
Szabi még mindig igen nagy étvággyal rendelkezikKép Csak szopizik. Pont ma voltunk 3 hónapos oltáson és státusz vizsgálaton. 7740 gr és 65 cm.Kép Elég súlyos 'személyiség'. Csak kenguruban tudom cipelni, mert a karom leszakad.
Egyébként hihetetlenül nyugis, kedves kiskrapek. Az éjszakákat még mindig átalussza, úgyhogy egy szavam sem lehet rá.
Zsombi is megkapta ma a bárányhimlő elleni oltást.

Kellemes hétvégét mindenkinek!
Pirus

Szabi

Kép

Zsombi

Kép

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!!

Rita én szerintem aznap nem jöttem fel amikor a sütit beírtad, de megtaláltam így hétvégén megcsinálom:-))Rita elküldenéd a mail cimed, mert valamiért eltűnt:-(( Köszi előre is!!

Ági nagyon jó élményben lehetett részed:-))

Pirus gyönyörűűek a gyermekeid!!:-))

Lillo továbbra isdrukkolok nektek!! Remélem jól vagytok:-)) Mostmár hamar meg lesz a babád:-))

Puszi nektek!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


JoeKép

A BNV területén lesz a börze holnap az A pavilonban. Tuti fognak járókákat is árulni, ha emlékeim nem csalnak akkor a kereskedőknél kaphatsz újat is, de lesz egy halom használt is amiből tudsz válogatni és ha szerencséd van akkor jóval! olcsóbban is hozzájuthatsz.

Gondolkodom tényleg rajta, de a nappali képzést nem tudom hogy tudnám megoldani, bár ha nagyon akar valaki valamit akkor tuti talál rá módot.


PirusKép
Wow nem semmi méretei vannak Szabolcsnak, le a kalappal a kis zabagép elöttKépKép Zsombi is tündér és mekkorát nőt már, elképesztő hogy rohan az idő.
Köszi a dokinő adatait, hétfőn felhívom és megprobálom a jövőhétre beszuszakolni magam én is, mert baromira irritálja a fogam a nyelvemet, alig megy a beszéd, mondjuk ennek apa örül a legjobbanKépKépKép

Mostanában a hétköznapok időjárás függőek, ha jó idő van akkor egész jól tudom kezelni Danit, ha rossz és nem tudunk kimenni akkor elég rázós a dolog. Most pl hála még a holnapi börze miatt átpasszoltam anyósnak egy napra, igy holnap csak Petit kell magamon cipelnem és Danira nem kell figyelnem hogy ne hogy elvesszen nekem a forgatagbanKép

BrikKép
Én is hálás vagyok érte hogy ott lehettem, de valahol ez már az elején eldölt, mert a sogornőm amugy a legjobb barátnőm, már 36 éve ismerjük egymást, egy ovi, egy suli, stb... Mint kis boszi még azt is sikerült összehoznom, hogy a sogornőm legyen ;);)

Amugy tegnap este voltam bent a klinikán és kellemes csalódás volt számomra hogy simán emlékeztek rám a nővérek, mind a gyerekágyasok mind a csecsemősök, nagyon tetszett nekik Peti is, és kérdezgették hogy kik vagyunk egymásnak hogy még a szülőszobán is láttak, hogy bent voltam. Nagyon jó eső érzés volt, hogy még két hónap távlatában se felejtették el az embert. Sőt mikor bent feküdtem Petivel még Ica néni emlékezett Danira is.

puszi

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Ági! Köszi a hasfájós tanácsokat! Mi kipróbáltuk már az infacolt, az hatott, mert büfizni már tud, de a pukikkal még hadilábon állunk. Espumisamot adok neki+tegnaptól normafloret, ez utóbbi még nem hatott. Azt olvastam valahol, hogy a laktoherb tea is okozhat hasfájást, hát gyorsan abbahagytam és áttértem a fitolacra. Másnap a gyerkőc nappal nem aludt szinte semmit. Ez 3 napja volt, azóta nagyon kínlódik, szenved. Nagyon éberen alszik, és nehezen alszik el. Persze rögtön abbahagytam a fitolacot. Tanácstalan vagyok szoptatóstea ügyben (is).

Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Szia Huncut!
Hasfajara lehet még homeos bogyokat. Ezeket irja a könyvecske:

Lycopodium 9CH, naponta 2x5 golyocska.
A babanak igen kifejezett a haspuffadasa és az anya altal elfogyasztott ételek ezt a puffadast és a görcsöket jelentösen fokozzak, a panaszok délutan 4 és 8 ora között erösödnek.

Chamomilla vulgaris 15 CH naponta 2-4x5 golyocska.
A csecsemö élesen sikongat, nagyon nyugtalan, dühös, a fajdalmat nehezen türi, nehéz megnyugtatni. Gazokkal teli a hasa, vizes, zöldes büzös széklete (tojassal kevert spenotra emlékeztetö). Allapota javul melegre, ringatasra, rosszabbodik este 9 oratol éjfélig, haragra, ellenkezésre.

Colocynthis 9-15 CH. Oranként 5 golyocska.
Erös, görcsös hasfajas esetén, ha a panaszok a has masszirozasara vagy a baba behajlitott labainak a hasra nyomasaval enyhülnek.

Dioscorea 9 CH. Oranként 5 golyocska.
Hirtelen kialakulo és periodikusan visszatérö hasgörcsök, amelyek erösödnek összegörnyedve és enyhülnek hatradölve, illetve a has masszirozasaval.

A laktoherbröl én inkabb azt hallottam, hogy segit a hasfajason (talan a kömény miatt?). Egy baratnöm ezzel szokta itatni a kisfiat, ha faj a hasa és szerinte jol müködik. én szoktam néha inni és eddig nem okozott gondot.

Na megyek!

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok!
Rita!A vajúdás alatti vizsgálatról Ági tökéletes választ adott.
Ági!Szerintem,ha ennyire vonz ez a szakma hívd fel a SOTE-t biztosan segítenek,hogy pontosan mi kell az elinduláshoz,és lehet,hogy azt is meg tudják mondani,hogy főiskolai diplomás szak mikortól indul,mert már pár éve tervben van.Ha mégis érdeklődsz megírod mire jutottál?Köszi
Pirus!Szép nagy a "kis"fiad!Elhiszem,hogy csak kenguruba bírod cipelni.Az én Hannám 7100gr de nekem is leszakad a kezem,ha sétálgatni kell vele.
Pá:Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

Pirus, hű nem semmi mekkorára nőtt Szabolcska. Kép Nagyon aranyos. DE hogy a fenébe tud ilyen gyorsan nőni? A doki szerint Boti is jobban nő az átlagnál (3510g-al született), de Szabi nagyon elhúzott. Jó tápláló lehet a tejcsid.
Emlékszem régebben írtad, hogy szerencsére van bőven tejecskéd. Te adsz le? Én most a héten kezdtem. Hétfőn tudom, meg hogy + vagy - az eddig elvitt 3 adag anyatejem. Ha + lesz nem tudom mit csinálok rosszul mert próbálom maximálisan betartani az előírást.

Ági, köszi az infót. Sajnos nem tudtunk kimenni pedig én szerettem volna. Kép

Egyébként milyen tapasztalataitok vannak, érdemes járókát venni?

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Szia Saara!

Köszi a homeós infókat! Azt hiszem ez lesz a következő amit kipróbálunk!

Huncut

Kép
Kép
huncut
 
 


Sziasztok,

Mi voltunk a börzén, és lejártam a lábam. Kicsit zavart, hogy nagy volt a tömeg, ez még nem lett volna magában baj, de egy csomóan nekem jöttek, ez viszont nagyon zavart, hogy miért nem lehet a másikra odafigyelni, na jó már nem bosszankodom.

Lenne 2 kérdésem:
Mit gondoltok a fülhőmérőről, megéri- e az árát? Vagy esetleg mi a véleményetek a cumis lázmérőről, melyik a jobb, kinek mi jött be stb.

Másik pedig, hogy a kórházba a szüléshez hány napnál nem régebbi szülési anyakönyvi kivonatot kell vinni?

Köszi,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


bocs, házassági anyakönyvi kivonatra gondoltam Kép Kép

nem is értem, miért a szülésen jár az eszem Kép

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Huuuu, azt hiszem a börze nem az én müfajom, teljesen kipurcantam ettöl a tömegtöl + a böség zavaratol komolyan! Igaz, föleg ruhakat nézegettem, lehet a többi jobban megéri. Inkabb a kissebb börzékre fogok palyazni azt hiszem szerintem u.a arban, vagy vannak még a jo kis turkalok...

Gabek, nekünk nem fülhömérönt van, de valamikor azt hiszem ketten is irtak, hogy nekik nagyon bejött. Pöttöm Panna volt talan meg valaki mas? Bocs, nem emlékszem.
A hazassagi Kép anyakönyvi kivolnatbol 180 napnal nem régebbi kell.

Pirus, gratula Szabi méreteihez, mi lemardtunk! Nem semmi Kép! Mennyivel is született??

Huncut, nagyon szivesen, remélem hasznal is valamit Kép!

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok!

Mi tegnap esküvőn voltunk.Kép Csodaszép idő volt, ráadásul a templomi szertartás a Vajdahunyad várában volt, rengetegen voltak a Ligetben. A vacsi a Római parton volt, ott is már nagy a nyüzsgés. Azt hiszem végérvényesen itt a tavaszKép A gyerekek is élvezték, még Szabi is elvolt, meg sem nyikkant csak nézelődött a nagy kék szemével.

Szabiról: teljesen átlagos súllyal, 3540 gr-mal született, már rögtön az első hetekben nagyon beindult, az első hónapot + 2 kilóval zártuk, és most a legutóbb is, több mint 1 kilót gyarapodott 1 hónap alatt. Fogalmam sincs miért gyarapszik ennyire, mert enni már ritkábban eszik, 3-4 óránként, még mindig 1 ciciből/evés. Általában 10-12 órát alszik éjjel, 1 vagy 2 szopival. Szóval igazából nem eszik sokszor. Azt nem tudom mennyit eszik egyszerre, mert nem szoktam mérni, de valószínűleg elegetKép Én inkább arra gondolok, hogy egyszerűen genetikailag ilyen. Már csak azért is, mert Zsombi, aki szintén januári (1 hét van közöttük) augusztus végén volt ilyen hosszú és szeptemberben ilyen súlyú. A védőnő mutatta is a percentiles táblázaton, hogy Szabi súlya még a 95 percentilt is bőven meghaladja. Azonban mégsem tűnik annyira hájasnak, (na jó, azért elég hurkincás) mert hosszú is.

Joe, én sajnos nem tudok leadni tejet, mert Biatorbágyra nem járnak a gyűjtőkocsival. Szomorú, de ez van, pedig biztosan tudnék én is adni pluszban. Te viszont nagyon ügyes vagy!Kép Biztosan minden rendben lesz a tejcsiddel és nagy örömet szerezhetsz vele más kisbabának és anyukának!

Gabek, szerintem cumis lázmérőt ne vegyetek, teljesen felesleges. Nálunk egyik gyerkőc sem cumizik, jó, én magam sem eröltettem, de egyszerűen nem fogadták el. Zsombival eleinte digitálisunk volt, a popsijában mértem, majd 2 éves kora körül elkezdte utálni, akkor vettünk fülhőmérőt, Braunt, és nagyon bejött, azóta is azt használjuk, sajnos az idén télen gyakran is volt rá szükségKép Sajnos Zsombi nagyon lázas típus, nála egyáltalán nem ritka a 40-41 fok és a fülhőmérővel gyorsan, kíméletesen meg lehet mérni. Szabinál is használtam már, bár szerencsére még nem volt beteg.

Én 2x voltam eddig a börzén, de köszönöm elég is volt.Kép Igazából Szabinak már nem akarok semmit venni, hiszen Zsombitól megmaradt minden, csak a ruhatárát kellett lecserélnem, mert hiába egyívásúak, Szabi már rég kinőtte Zsombi nyári ruháitKép
Pelenkából moshatót használok, ezért sem érdemes kimennem, majd talán jövőre, a bébiételek miatt, mert azok tényleg jó árban és választékban szoktak lenni.

Most gyorsan elugrom vásárolni, amig a fiúk alszanak, utána megyünk szavazni és férjem szülinapját is megünnepeljük.

Szép napot!
Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!
Pirus!Nagyon irigyellek,hogy ennyi tejed van.Én sajnos egyik gyerkőcömet sem tudtam szoptatni mert alíg volt tejem,pedig mindent kipróbáltam,ami létezik és serkenti a tejelválasztást.A férjednek boldog szülinapot!

Gabek!Én most vettem a 4.gyerek után fülhőmérőt(eddig digitálist használtam)szerintem megéri az árát.Gyors,pontos,kíméletes.

Mindenkinek szép napot!
Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!
Most találtam rá erre a topicra, és a klinikával kapcsolatban lenne kérdésem. Bocsi de képtelenség visszaolvasni a hozzászólásokat. Szóval ha esetleg volt már róla szó, akkor kb-ra mondjátok meg hol.
És is itt szültem a kisfiamat császárral több mint egy éve. Szeretnénk majd tesót neki, de most tudtam meg, hogy az orvosom átment az Istvánba. Utána néztem az Istvánnak, de inkább maradok a II.-en.
Tudnátok olyan orvost ajánlani, aki 1. császár után nem egyből úgy kezd neki a 2.-nak, hogy természetesen császár? Mert ha lehet szeretnék természetes úton szülni.
Előre is köszönöm válaszaitokat.

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Sziasztok!

Ági! Nem árultad el, melyik orvos volt az, akinél a sógornőd szült (és hagyta első gyereknél a gátvédelmet). A tepsi: hát az a közepes méretű, várj, lemértem neked: 25 x 37 cm-es. Kép Kép Továbbra is gratula a bátraknak, akik kipróbálták a receptet!

Brik! Mail címem: somogyiritakukachotmailpontcom (értelemszerűen...).

Gabek! Megint ellentmondanék Sárának (Bocs Sára, igazán nem direkt csinálom!!!), nekem úgy rémlik, hogy 300 napnál nem régebbi anyakönyvi kivonat kell. Javítson ki, aki biztos a dolgában!

Kérés: nagy hordozókendős guruk (pl Ági!). Melyik az a kötési technika, amivel újszölött kortól lehet cipelni a manót? Kaptam kendőt a nyuszitól (Nandu, vagy milyen), van hozzá egy csomó leírás, de azt nem írják, hogy melyik való az újszülöttnek.

Köszi!
Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Sziasztok,

A fülhőmérővel kapcsolatban: engem néhány hete meggyőztek róla a lányok és anyósoméktól kaptunk is, csak az a furcsa, hogy "sapkás" típus. Mind olyan, hogy van egy kis egyszer használatos nejlon kupakja, amit minden mérésnél cserélni kell (remélem ebből lehet utánpótlást venni), vagy vannak "sapkátlan" típusok is?

Házassági anyakönyvi kivonat ügyben nekem a védőnő legutóbb 3 hónapot mondott, de ezzel megy a kavarás. Szerintem ha most májusban megcsináltatod, az már oké lesz. Kép De az anyakönyvvezető biztos segít, ha felhívod. Ráadásul nem kell személyesen bemenni és semilyen meghatalmazás nem kell hozzá. Nekem is anyu intézi, hogy ne kelljen hazamennünk Ajkára.

Jó éjt!

prucsok
 
 


Sziasztok!

Úgy látom a hétvégén mindenki börzézett és tavaszozott!!! Nagyon helyes! Kép

Rita, minden elöl fektető megkötés jó az újszülött babáknak; és az elöl ültetők is, csak ott arra vigyázz, hogy a vállát/karjait is csomagold a kendőbe!

Pirus, Szabi jól csinálja! Tudja hogy kell élni! Kép Biztos nagyon jófej kis gyerkőc!! Jó volt az ünneplés? Egyébként hihetetlen, hogy nem mennek el a tejért hozzátok. Bár tudom, sokba kerül, dehát mindig hiány van, nem? Nem próbáltad odaadni valakinek? Mi is így csináltuk, Bencének is van egy tejtesója.
Én amúgy csak egyszer bírtam elmenni a kismamás börzére, szerintem nagyon brutális a tömeg, és tényleg vannak kisebbek is, oda érdemes.

Lányok, voltunk ma a vácrátóti arborétumban, nagyon szuper hely!! Aki még nem volt, az mindenképpen menjen el oda! Bence egész úton azzal zaklatott minket, hogy ahová megyünk miért nem lesz játszótér, aztán 2,5 óra múlva úgy kellett kikönyörögni a parkból... A bejáratnál egy néni házi készítésű lekvárokat, szörpöket, stb. árul, vettem málna dzsemet és diókrémet, hát isteni. Sütöttem is gyorsan a fiúknak palacsintát hozzá! KépKép

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Sziasztok!

Lenne egy fontos kérdésem az AFP eredménnyel kapcsolatban. Nekem Április 4.-én vették le a vért az AFP-hez és azt mondták, kb. 10-nap múlva eredmény. De a genetikai uh-ra kell vinnem magammal a leletet. Ma vagyok 19+2 és ma kell bemennem Dr. Bakos Lászlóhoz az uh-ra. Azt mondta a dokim, hogy elötte menjek be a leletemért az ambulanciára. De mi van ha ha a leletemet már rég kiküldték a védőnőnek? Vagy a klinikán a gépben attól még benne van az eredményem? Vagy ennyi idő alatt nem is küldik még ki?

Köszi a választ!
dóri80
 
 


Szia Dori!
Szerintem nem szoktak kiküldeni a vedönönek az AFP eredményeket. Minden ott van az ambulancian altalaban. Hivd fel talan, az a legegyszerübb. 210-0290.

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Angyalka én ilyet hallottam Melczer dokirol. Ha adsz e-mail cimet akkor adok telefonszamot Kép!

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Házassági anyakönyvi kivonat: 300 napnál nem régebbi kell. Ez tuti. Kép Ez van a papíron, amit a Klinikán adnak az anyakönyvezés intézésekor. Legalábbis két hete még így volt. Kép
pöttöm_panna
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?