Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mi is betegek vagyunk megint.Most kivételesen egyszerre beteg a 3 kicsi.Viszont most kiálltam a döntésemért:azonnal kihívtam az orvost.amit elkezdtek köhögni.Nem vártam meg az álmatlan éjszakát.És bár nem lázasak,antibiotikumot is kaptak.Így most csak a Benike köhög,a többiek csak náthásak.Erre kaptak valami barna színű,undorító orrcseppet.De nagyon jó,teljesen kihozza a cuccot az orrukból és sokkal könnyebb orrszívózni is őket így.Bár orrcseppentés után azért elég gusztustalan ahogy kifolyik.De ez legyen a legnagyobb gondom.Jövő héten kontrollra kell mennünk Győrbe,aztán szülinap,majd születés hete.Semmi kedvem beteg gyerekekkel végigcsinálni!
Ugye,nem voltam önző,amikor antibiotikumot kértem nekik?

Erika!
Jó lesz egy kis kikapcsolódás,már nagyon rátok fér!Próbálj nem gondolni arra,hogy bármi baja is lenne a Vikinek!Jó utazást!
A fiúk tényleg imádják a ketrecet és mi is nagyon szeretjük.Így rengeteg időt tudunk kint tölteni és teljesen kényelmes,mert nem kell azon idegeskednem,hogy mit esznek meg.(bár Oli így is megevett egy száraz falevelet).

Cirmike!
tényleg jó lenne már találkozni valamikor!Ötlet,hogyan valósíthatnánk meg?

Lolla!
Igen,Olinak szög egyenes haja van,mint nekem.A Beninek meg a Marcinak göndörödik a vége.Ilyen volt a Dávidnak is.De a Beninek is hosszabb a haja,mint a Marcinak.Olyan édesen kócos vele mindig!

Jó hétvégét mindenkinek és sok-sok sétát,levegőzést!Minden betegnek jobbulást!
Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!


Csajok!

Ki mit csinál május 1-jén?
Lehetne egy babatali a máltai játszón,mit szóltok hozzá?
Remélhetőleg jó idő lesz és a betegek meggyógyulnak addigra.



Vikinek kibújt ma a 6.foga is!!!!!!!!!!!

Rita
Nagyon Boldog Szülinapot kívánunk Attinak!
Kép

Sziasztok:ERika

cseriviola
 
 


Sziasztok!
Gangi látom te megismertél a nevem alapján. Dózsakertben lakunk, Petra egy iző-mozgó huncut édes kiscsaj rengeteg-rengeteg hosszú hajjal születésétől kezdve. Már a hasamban fodrászhoz járt szerintem. Igazi fodrásznál 3 hónapos korában voltunk először, s azóta még kétszer. Én fiatal, boldog anyuci vagyok,aki éppen másoddiplomás képzésre ár Győrbe. Havonta csak 3 napot kell menni, de nagy szervezét igényel. Most meg a vizsgák jönnek két-árom nap eltéréssel. Még jó hogy két nyugdíjas nagyink van. Petrus 10 és félhónapos, feláll, egy kezét még fogni kell a menéshez. Ha meglát egy kutyát, mondja hogy KKK. Édes nagyon. Más állatra nem mondja.Ja, és bírkózik itthon a plüsskutyával.
Tud puszit adni úgy, hogy nyitott szájjal jön az én szám felé.
Ha sikerül küldök képet rólunk.
Gangin kívül még Erikát és Vikt ismerem, de lehet hogy másokkal is találkoztam már, csak "álnevekről" nem jövök rá.
Sziasztok. Húúúú, holnapra meglógtm a suliból. Jegyzetelnek helyettem.
Jóéjt.
vörikriszta
 
 

 
 

Sziasztok!

Hát Lilla én még ilyenről nem is hallottam, bevallom őszíntén, de azt a fogcsírás dolgot el tudom képzelni. Ha aggódsz, írj a babaszobás doktornőnek, egy levelet megér, de kíváncsi vagyok majd mit mondd esetleg a Ti doktornőtök!

Angi!
Te ismered VöriKrisztit? Akkor biztos rád is gondolt, mikor írta, hogy felismert valamelyikünket...

Erika!
Ha egy kicsit utána akarnál kutatni a dolgoknak, akkor írdd be keresőbe azt a latin szót, aminél csillagot találsz, hátha van valami írva róla, hogy egy kis fogalmad legyen róla..
Helyettes dokinő: szégyen, hogy mindenhol a szoptatást "sztárolják", amikor meg négyszemközt kerülsz még a dokik is tök mást mondanak!
Én azt vallom, hogy amíg a babának-mamának igénye van rá, nem teher és van tejci, miért ne szopna!
Különben is azt Te is tudod, hogy nem attól lakik jól, meg fejlődik, de az immunrendszerének meg a lelkének az a legjobb, legyen az akár pár csepp is!
Jó utat!

Anita-Cirmike-Edit!
Jobbulást a gyerkőcöknek, remélem hamar túl lesztek rajta!
Most van v.mi hasmenős-hányós vírus, egyik szomszéd kislány kórházba is került, infúziót kapott ugye a kiszáradás miatt!

Edit, én ELMÉLETBEN ab. ellen vagyok, de még én is feladom az elveimet az első olyan makacsabb náthás-köhögésnél, amikor azt tapasztalom, hogy ab.-os orrcsepp, vagy szirup után már másnap sokkal jobban van a Soma, míg ha nem adok neki semmit, kínlódik több mint 1 hetet! Hát még 3-szor ennyi kínlódás, szóval........... MEGÉRTELEK!

Jó 7végét, lurkóknak gyógyulást, sok napsütést!

lola77
 
 


Íme a képünk ha sikerült.
vörikriszta
 
 


Szia Vörikriszti!

Nem igazán tudom,hogy ki vagy,csak nem az a csaj akivel a fészekrakóba jártunk együtt és szoktunk találkozni Dózsakertben?

Bocs,hogy így nem vagyok képbenKép

Szia:ERika

cseriviola
 
 


Sziasztok!

Ma voltunk a babamama klubban, és nagyon jól éreztük magunkat. A jövőben is számíthattok ránk!
Délután még lementünk a Jubi parkba (a párom kispályás meccsen focizik), hát nem mondom, de én még ennyi embert nem láttam a parkban, pedig már voltam ott egy párszor! Kép Nem túlzok, dugig volt. Szegény gyerkőcök sorban áltak a játékoknál. A barátnőim szerint jó kis játszó, de inkább a tiniknek való játékok vannak, mint kisgyerekekek. Ez most látszott is Kép. Teli volt tizenévesekkel.

Lilla,
Nem is hallottam, hogy ilyen tipusú problémák is felmerülhetnek a fogzáskor - még vérzik is? - nekünk még nincs egy sem, de már előre tartok tőle. A Máté nagyon szívja az alsó ajkát, szerintem már közel van az első fogacska.

Csajok, az egyik ismerősöm eladásra kínált fel 2db fél évet használt Angelcare légzésfigyelőt (az egyszerűbb fajta, bébiőr nélküli) 12.000,-Ft/db, légyszíves segítsetek, hátha valakinek kell.

Jó hétvégét mindenkinek, jó börzézést, és mielőbbi gyógyulást a kis betegeknek!

Zsanett

Kép

Kép
zsanka
 
 


Sziasztok!

Erika!
Én benne lennék egy újabb babataliban, részünkről oké.
A szoptatással kapcsolatban én nem hallgatnék arra a doktornőre, ugyanis ha ez megnyugtatja Vikit, akkor igenis jó. És a laborban szúrtak el valamit? Ez kicsit furcsa. Ilyenről nem nagyon hallottam. Nem jó ez a helyettes doktornő...

Dávidnak kibújt már a 8 metszőfoga, úgyhogy ez a valami most az egyik alsó rágófoga helyén van. De közben tegnap este meg is oldódott ez a probléma. Eltűnt ez a valami onnan, bár nem vettem észre, hogy vérzett volna közben. És alatta előkerült a fogacska. Tök örültem neki tegnap. Azt hittem alszunk majd éjjel - na, ez nem jött be. Ugyanolyan rossz éccakánk volt Kép. Úgyhogy valószínűleg addig nem alszunk, míg a párja elő nem bújik. Nem tudtam már éjjel követni, hányszor keltem fel. Biztos aludtam is azért, de nekem úgy tűnt, mintha ilyenkor időm sem lenne visszaaludni. Tegnap éjjel már arról álmodtam, hogy alszok Kép

Lola!
Pont csütörtökön volt nálunk a Rákóczi doki, úgyhogy rögtön meg is tudta nézni a fogát. Õ mondta, hogy ez teljesen normális. És mondott egy homeos bogyót, amitől állítólag könnyebben kibújik. Majd kipróbáljuk a másik fognál.

Edit!
A dokink sokszor mondta, hogy ezek a picik nagyon könnyen kapnak tüdőgyulladást. Lehet, hogy ha vársz egy picit, amúgy sem úsztátok volna meg az antibiotikumot. Szörnyű lehet, mikor hárman egyszerre betegek... Egy babával is nehéz.

Kriszta!
Milyen szakon csinálod a másoddiplomát? Az elsőnél is ott végeztél? Gondolom ilyenkor egész nap előadások vannak...

Lilla

Kép
lillaka
 
 


Sziasztok:

Sajnos csak hétvégén tudok írni,mert akkor jövünk át anyuékhoz,és csak itt van gép(eggyenlőre).

Erika:Köszi szépen ,hogy feltetted a képeket Dorkáról.Menne nekem is csak lekicsinyíteni nem sikerült.Kérdezted,hogy merre felé lakunk.Az Unió lakóparkban vettünk lakást.Ha ez így nem mond sokat,akkor ott van a Bárdos és a Napsugár lakópark között.Az omv kúttal szemben a Ságvári úton.Ti merre felé laktok?

Livi:Milyen ügyes a Timi,hogy már forgolódik.Dorka még csak oldalra forúl,meg vissza.Ha hason van akkor a popciját emelgeti,ha meg a lábát megtámasztom,akkor tolja magát előre.Mi egy kicsit lassan haladunk,mert őt másfél hónapos koráig nem lehetett hasra fordítani.A mai napig nem is tudom hason elaltatni.Meg neki sokat kell hasizomra gyúrni:-) ,mert elvágták a bal oldalon az izmait. :-( Jó,hogy apukád kint termel minden félét.Én is próbálkoztam apunál,de ő nem igazán hajlik rá,viszont anyu már annál jobban.

Lola: Ügyes a Soma ,hogy ennyi mindent kapott a locsolásért:-) A férjem is el akarta vinni a Dorkát locsolkodni,de nem engedtem.Dicsekedni akart mindenkinek:-)

Edit:Hogy bírsz 3 lurkóval?Mennyi idősek?Minden elismerésem a tiéd!!!!Nagyon jó a dühöngő.

Angi: Mi mennénk a klubba,de nem tudom hol van.Ha jól olvastam a dózsaketi óvinál.Ott van a Bánki meg a Váci suli is?Oda jártam suliba..Ha ott van az elég messze van nekünk.Kocsit meg a férjem elviszi minden nap,mert Törökbálinton melózik.

Reni:Jól esik,hogy nem felejtettetek el.Neked mennyi idős már a picid?

Amnam:Nekem is hasonló tapasztalataim vannak a4d-s ultrahanggal kapcsolatban ,mint Livinek.Nekem a Dorkát a vége felé 2 hetente nézték a veséje miatt..,és a 2d-en én jobban láttam mindenét,mint a 4d-en.A 2d-en is láttam ahogy kortyolgatta a magzatvizet:-).A pofiját is teljesen ki lehetett venni.Te hányadik hétben vagy?

Köszönöm szépen a bébiétellel kapcs.dolgokat. Vettem neki sütőtök-alma italt,most ezzel próbálkozom.Ez talán ízlik neki.Mikor adjam evés előtt v. után? Ha elötte adom,akkor kevesebbet eszik,ha meg utánna ,akkor meg nem kéri.Az szerintetek baj,hogy mindig scak egyirányban tartja a fejét ha alszik?Ha átakarom fordítani neki,akkor felébred.Ha ébren van és úgy fordítom akkor jön a teste is vele.Forgatja a fejét szépen,csak balra sokkal jobbanNappal is mindig bal oldalra nézelődik.Már átpakoltam mindent jobb oldalra,de sok értelme nincs.A doki azt mondta,hogy az anyaméhben is balra volt,és ezért szeret arra nézni,majd kinövi.Engem kicsit aggaszt a dolog.Nektek van valami ötletetek?



Jó hétvégét mindenkinek,remélem ilyen gyönyörű idő lesz már végre!!!
Ági

Kép

Kép
ági01
 
 


sziasztok,mindenkinek egy ilyen szép napsütéses tavaszi nap után!
hű de nagyon elfáradtam ma.Atika ma 3 éves.jöttek a vendégek,az udvart rendeztük egész nap,főztem,vasaltam,stb.aztán elég rendesen le is lombozodtam.após szokás szerint részegen jött át,leült és felborult a székkel.A férjem elég rendesen öszeveszett vele,ugyhogy elvolt rontva a hangulat.csak sajna mindig ezt csinálja,ugyhogy már a puttonyom teli van vele.ja és persze mindig hozzák az egyik rokonukat utánfutónak.Atika kapott egy micimackót,talicskát,homokozót,
nadrágot,pulcsit,cipőt,stb.de anyóséktól megint semmit.azért ez már szerintem kicsit durva,hogy szólnak hogy átjönnek a gyereket felköszönteni,és nem hoznak neki még egy tábla csokit se.ez kb.olyan eset,mint az Editéknél a Dávidé.pedig képzeljétek el még a szomszéd néninktől is akit alig pár hónapja ismerünk kapott egy tök jó nadrágot,az ázsiában vette de azt mondta annyira megtettszett neki,hogy megvette,nem akarta ott hagyni.rajta hagyott mindent mert nem tudta a méretet szegény,ezért gondolta hogy ki kell cserélni.de egy kicsit lett csak hosszú,az meg nem baj legalább még összel is jó lesz ha az oviba megy.

Erika Köszi Ati nevében a jókivánságot,remélem nektek meg jól telik a hétvégétek.

olyan aranyos volt egész héten azt hajtogatta hogy Laczó Attila Márk és három éves vagyok.

Most feljöttünk anyuékhoz,megnézni a boxmeccset(férjem gyerekkori barátja a Vipera-Kovács Attila),asszem itt is alszunk(tegnapelött bedöglött a tv-nk hagy örüljünk)és sajna most nem tudjuk megcsináltatni ebben a hónapban,de végülis én elvagyok nélküle.

na jol van,most megyünk hétfőn felrakom a képeket az albumomba,oda talán még sikerül,ha nem akkor elküldöm Erikának vagy Lolának.
Jó éjszakát mindenkinek

Sziasztok
Rita

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita
 
 


Sziasztok.

Végre jó idő volt hétvégén.Asszem már kell venni napozókrémet a Timinek mert már elég erősen süt a nap.Hánmyas faktorút érdemes venni?Meg ki melyiket ajánlja?

Erika
Mi benne lennénk a baba taliba,reméljük hogy marad a jó idő.

Rita
Boldog szülinapot Atinak.Nem értem az Anyósodékat,nem veled szúrnak ki ha esetleg ezért nem hoznak semmit,hanem az Atival.Biztos azért neki is feltűnik hogy mindenki hoz neki valamit csak a nyagyszülők nem.Hát ők tudják.

Ági
A Timi is elég féloldalas.Neki még a kis buksiján is látszik sajnos,hogy melyik felén alszik mert ott laposabb. Hason a Timi sem alszik,de már egyre többet van úgy ,remélem jót tesz a buksijának és egy kicsit kisimul. Õ azért nem ragaszkodik annyiraa jobb oldalához,de ahogy elalszik fordul arra feje.Nekem is úgy volt már elég hamar a feje a pociban,gondolom azért ilyen.

Reni
Hogy sikerült a bababörze.Mi voltunk vettem egy két gatyót a Timinek meg nyári rucit,meg kocsicipőt.Jó áron volt minden.Bár legközelebb rutinosabb leszek.Pelust is vettünk volna de nem autóval voltunk,így majd legközelebb. Nagyon jó dolgok voltak.Érdemes elmenni.

Lilla
Kitartást a fogzáshoz,reméljük hamarosan nem csak álmodod hogy alszol.KépNekünk még nincs fogunk,de előre félek már tőle.Már beszereztem ilyen gógyszertáras kencét,mondjuk 1 hónapig jó a szavija,de annyira nem baj mert kb 80 ft volt.Ilyenkor ha van láza mit érdemes neki adni?

Edit
Jobbulást az ikreknek,nektem meg sok kitartást.

A Timi tegnap evett előszőr spenótot.Nagyon ízlett neki,szerintem teljes adagot is be tudott volna vágni belőle,de nem készültem annyival.Tényleg igaz hogy nem szabad csak 1 héten egyszer adni nekik spenótot?Az én baba szakácskönyvem írja ezt.

Zsani
Voltatok börzézni?

Na remélem nem hagytam ki semmit.
További jó napot
Üdv Lívia

Kép
slivia
 
 


Sziasztok!

Erika:
Remélem rendben lesz minden Vikivel. Azért egy helyettes orvos is megmondhatná, hogy mire gondol.
Mi valószínű, hogy május 1-én nem leszünk itthon, de ha mégis, akkor megyünk a talira.

Lilla:
Az ismerős, hogy nem tudod, hányszor voltál fent éjszaka, én is így vagyok. Mire Benedeket visszaaltatom, Bálint sír álmában, vagy "csak" egy pohár vizet kér, de akkor is felébredek. Aztán reggel 6-kor már biztos, hogy valamelyik kukorékol.
Voltatok börzén? Kint volt a Huggies is. Jó pelenka akciók voltak.

Rita:
Mi is boldog szülinapot kívánunk utólag is Atinak! Anyósodék tényleg furcsa emberek. Akkor minek mennek el szülinapra, ha nem vesznek semmit. Hannának szoktak?

Ági:
Nekem a kicsi 1 éves: Benedek, a "nagy" 3: Bálint.

Lívi:
Nem találkoztunk a börzén, én Angival igen. Tényleg jó akciók voltak, bár én vásárolni nem nagyon tudtam. (csak pelenkát, és ajándékot a gyerekeknek.) Adtunk el, meg is érte, de azért maradt is. Kerülhettünk volna jobb helyre is. Az 1913-as asztal volt a miénk. Este 6-ra értem haza, már olyan lelkiismeret furdalásom volt a gyerekek miatt, meg hiányoztak is, de csak így tudtak értünk jönni.

Edit:
Jobbulást a fiúknak, nem vagy rossz anya az antibiotikum miatt, Benedeknél is húzta az orvos, annyit sírt, rossz volt a közérzete 3-4 napig, mire elkezdhettük.

Ha sikerül, ma beiratkozunk az oviba.

Rena

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok!

Ma voltunk a doktornőnél,Vikinek jó a vérképe,még vas tartaléákai is vannak.
De még mindig nem eszik rendesen,sőt,ma kevesebbet evett mint amennyit szokott általában/reggelit kihagyta,délelött megevett egy kicsi kakaós kiflit/,ebédre semmitKép
Azt hiszem veszek neki valamilyen multivitamint,a védőnő tanácsára,hátha az étvágyat csinál neki,mert már teljesen tanácstalan vagyok.


Csajok!

Akkor szervezünk egy babatalit a máltai játszóra május 1-re?

Ági
majd ha lesz egy kis időm akkor e-mailben leírom részletesen neked a képkicsinyítés lépéseit és elküldöm.
Mi a Bánhidai ltp-en lakunk a máltai játszótér elött rózsaszín 10 emeletesben.

Rita
nem semmi,hogy milyen bunkók az anyósodék,már bocs a kifejezésért!
Szegény AtiKépde miért teszenk különbséget az unokák között?
Ezek után én biztos nem adnék nekik semmit alkalmakkor,megérdemelnék.
Nyugodtan átküldheted a képeket,szívesen felteszem helyetted.

Lívia
bár elég erősen süt már a nap,én még nem kenem Vikit semmilyen napkrémmel,csak figyelem,hogy ne érje nagyon a napsütés.
Tegnap fel akartam rakni neki a napernyőt,nem nagyon hagytaKép,így marad az,hogy forgatom a babakocsi tolókarját.
Amúgy ha majd nyáron megyünk a tengerhez nyaralni akkor a legerősebb napozókrémet veszek neki,azt hiszem,hogy 30-as faktorú a legerősebb.

Reni
örülök,hogy jól sikerült a börzézés.
Melyik oviba iratod a Bálintot?
Meggyógyultatok már?Találkozhatnánk valamelyik délelött mondjuk nálunk,ráértek?

Puszi mindenkinek:ERika

cseriviola
 
 


Íme pár kép a hétvégénkről amit a barátainknál töltöttünk Nagykanizsán:

Első alkalommal fürdök nagykádban:
KépKép

Reggeli ébredés után:
Kép

Hintázok a játszótéren:
Kép

Elfáradtam a játszón,és így a legkényelmesebb aludni a babakocsimbanKép:
Kép

Szeretem az állatokat:
Kép

cseriviola
 
 


Erika: Örülök, hogy minden rendben! Találkozhatunk, csak nem tudom, hogy már nem fertőzünk-e, mert mi is úgy kaptuk el, hogy az illető már kifelé ment belőle. Vagyis nagyon valószínű, hogy tőle.
De megyek dokihoz, és megkérdezem. Az orrukat még porszívózni kell.
Én még mindig csak azt tudom mondani az evésre, hogy megtömni nem lehet, Viki jól néz ki, növöget, hízik is, lehet, hogy hülyeség, de lehet, hogy ilyen tápláló a tejed. Főleg, hogy ilyen jó lett a vérképe.
Azért adjál vitamint, hátha.
Bálintot a Turul oviba iratom.

Lívi:
Mi is 30-as faktorú napkrémet használunk mindig, tavaly megégett Benedek arca, mert nem kentem be, idén már jobban vigyázok. (árnyékos helyen volt)


Sziasztok

KépKép
renáta29
 
 


Lívi: Én Avonosat szoktam venni, és a leégés a júliusi nagy melegben volt, vízparton. Most még én se használok, fordítgatom a tolókart, mint Erika.

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok!

A Vichy-nek - ha még létezik - van 60-as napteje. Bár én tavaly venni akartam, rendelték a gyógyszertárban (készleten nem volt nekik), erre 30-asat küldtek. Lehet, hogy már nem gyártják. Érdekes, hogy az ára nagyjából ugyanannyi volt, mint a 60-asnak.
Úgyhogy végül is naptejből a 30 faktorosat használjuk. Én arra figyeltem, hogy ne olyan legyen a szavatossági ideje, hogy csak egy szezonban tudjam használni. Annyira sok ugyanis nem kellett neki, hogy elfogyjon. A Vichy pedig érzékeny bőrre is nagyon jó - állítólag.

Most úgy néz ki, hogy ha május 1-jén jó idő lesz, elmegyünk az állatkertbe. Úgyhogy mégsem biztos nekünk a babatali.

Képzeljétek, most a másik felén van az ínyén olyan véres dudor. De egy valamire jó, hogy legalább tudom, hogy alig pár nap és kibújik a foga. Ezek szerint a Dávidnak így fognak kibújni a rágófogai.

Megyek, takarítok, csütörtökön egy szuper kerti bulit csinálunk a kollégáimmal itt, nálunk. Birkapörkölt lesz. Egy kicsit izgulok, több főnököm is itt lesz.

Lilla

Kép
lillaka
 
 


Sziasztok!


Lívi,
a börzére mi végül is nem mentünk fel, mert igazándiból "nem volt szükségünk semmire" Kép
A nagyobb dolgaink már megvannak - etetőszék, hinta, nyári babakocsi stb. - ruhával is viszonylagosan jól állunk. Ez nem azt jelenti, hogy nem tudtam volna elkölteni egy meghatározhatatlan nagyságú összeget! Kép Többször is eszembe jutott szo. délelőtt, de végül is ha vettem volna pár dolgot, nem hiszem, hogy sokkal jobban jöttem volna ki mint itthon - ha visszaosztom/szorzom a benzinnel, kajával stb. A barátnőm uis megy ki 2 hét múlva Londonba és vele hozatok rugikat, meg egy-két vagány cumót. Ráadásul a Mátét sem hagytam volna itthon, ez pedig ugye nem való kisbabának. Szóval összesen ennyi indokom volt, hogy ne menjek fel. A Zoli szerint pedig " nem kell már annak a gyereknek semmit sem, mindene megvan! Ne vásárolgass!" Kép)
A barátnőm viszont mesélte, hogy egész jó volt - ő árult - de a ruhákat drágállotta. A pelenkaakcióról viszont áradozott. Főleg a Huggiesről Kép

Én már kenegetem a Mátét fényvédő krémmel, 30-as faktorszámú tavalyi Kép, mert már többször piros pofival mentünk haza délután. Tegnap a csónitón egy anyuka azt mesélte, hogy az ő kisfiának tavaly a lábujja égett meg Kép

A május 01-i babatalira nem biztos, hogy el tudunk menni, mert szerintem nem leszünk itthon. De majd meglátjuk.

Képzeljétek ma 6 hónapos a Máté - este majd megünnepeljük az apukájával Kép - voltunk a védőnéninél és 9,2 Kg! Nem tudom mi lesz velünk fél év múlva Kép! De azt mondták nagyon szépen fejlődik.

Erika,
nagyon aranyos a kislányod! Eszméletlen, hogy úgy tud aludni a babakocsiban Kép. Mondjuk, ha elfáradnak akkor mindenhogyan elalaszanak. Tegnap a Máté például az etetőszékben, uzsi közben szundított el! Kép

Megyek, mert a gyerkőc felébredt az udvaron.reméljük ez a napsütés sokáig megmarad!
Zsanett

Kép

Kép
zsanka
 
 


Sziasztok!

Antibiotikumnak hála meggyógyultunk.Már csak egy kis orr porszívózás van.

Mi sem használunk még naptejet,de már látszik a kezükön-arcukon,hogy mennyivel barnább.Én is valami magas faktorszámút veszek majd (25-30-ast)-Tavaly viszont gyógyszertárit használtunk,amit a dikokinéni írt fel.Jó is meg olcsó is,ha nem megy a baba vízpartra csak levegőzéshez kell.

Erika!
Örülök,hogy semmi gond.Ezek szerint jól éreztétek magatokat a barátaiktoknál?!Viki nagyon rugalmas kislány.Meglátszik,hogy sokat van emberek között!
Mi biztos,hogy nem megyünk a babatalira,mert 1-én tartjuk a fiúk szülinapját.

Rita!
Boldog szülinapot Atinak!Hát a te anyósod se kutya!!! Az enyém hintaágyat akar(t) venni a picik szülinapjára.Mondván,hogy majd ő abban ül,amikor kint vannak a dühöngőben és vigyázz rájuk!Majd kiderül,hogy sikerült-e "lebeszélni" róla!

Lívia!
A spenót savat csinál,így tényleg csak heti 1szer ajánlott.Az enyémek is imádják!Ellentétben a sóskával,amit havi 1szer is csak nagy nehezen hajlandók megenni.

Ági!
Gyümilevet két evés között kb. félidőben szoktak adni.Evés előtt nem igazán jó,mert vissza is jöhet tőle a tejcsi (vagy tápszer?).Utána meg persze hogy nem kell,hiszen jólakott.

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok

Reni
Végül is mi lett a férjeddel?Milyen eredetűek a pöttyei?Volt dokinál?A börzén tényleg volt drágaság,de ki lehetett fogni.Van aki olyan áron árulta majdnem a cuccait mintha bemennék a boltba azt megvenném. De szerintem én úgy érzem hogy jól vásároltam.

Erika
Viki jól néz ki.Nem igazán van lesoványkodva,szerintem majd megjön az étvágya.Mondjuk a vitaminnal ártani nem ártasz.
Lehet hogy a május 1-et el kéne halasztani,mert elég sokan szerveznek más programot.Valamelyik péntek délelőtt kéne valamit összehozni.Szerintem.

Zsani
Ha tényleg megvan mindene a Máténak akkor ne sajnáld hogy nem voltál.Nagy volt a tömeg.Sokan hozták a babájukat de szinte mindegyik bőgött,vagy nyűgösködött.A pelus érte volna nagyon meg.Azokat vitték is zsákszámmal.

ja a baba klubban csináltam képeket,de elég homályosak lettek,nem tom hogy így érdemes e felrakni,de lehet hogy majd holnap megpróbálom.

Na jó éj mindenkinek Üdv Lívia

Kép
slivia
 
 


Rita!
Édes lehetett az Ati, ahogy mondogatta, mikor utoljára láttam még nem is igen beszélt! Anyósodék no comment... Kép

Erika!
Babatali nekünk sem jó máj. 1-jén, mert mi szalonnát sütni megyünk v.mi kirándulóhelyre (Várgesztes, Majk...?)
Ha multivitamint veszel, jól nézdd meg, hogy ne legyen benne fenil-anilin/aszpartám!!!!! (Tudod, az email amit te küldtél a Cola Light-os... Kép) Én ha nincs étvágya Somának, pár napig adom neki a C-vitamin cseppeket és újra helyrejön, komolyan! Lehet hogy elég lenne nektek is! VAgy a Béres csepp+c vitamin!

Rena!
Mi is voltunk ma ovibeiratáson, Somát is vittem, nagyon tetszett neki, alig lehetett kihozni onnan, pedig reggel még azt mondta, hogy én nem akarok ovis lenni, én még bölcsis vagyok!

Lívi!
Én is inkább 30 faktorú körül vennék napozókrémet, vagy sprét (azzal könnyebb és gyorsabb az izgő-mozgót bekenni). Nekem Soma kifejezetten kreolos bőrű, mégis megkapta a nap még mindig. Szóval szerintem jó ha már veszel. Vagy kis mennyiségűt, vagy tényleg sokáig eltartható vegyél, mert tuti nem fogy el 1 évszak alatt. Én DM-st szoktam venni, az még 2 nyár alatt sem fogy el, pedig én is szoktam vele kenni magam. Abból is van sprés!
A spenótot a nitrit-nitrát tartalma miatt nem lehet sűrűn adni, mert a nitrit mérgező vegyületté alakul. Én sokáig nem tudtam ezt, és Soma imádta a spenótot... De úgy tudom majd a májjal is valami ilyesmi van, hogy 1 héten 1-szer. Védőnőtől kérdezz meg ilyeneket mindenképp!

Erika, hova mentek, melyik tengerhez?

Edit!
Anyósod enyhén szólva "praktikus" ajándékot talált ki MAGÁNAK!
De jó, hogy ilyen hamar túl vagytok rajta, így a szülinapkor nem fognak szenvedni a fiúk! Hihetetlen hogy 1 évesek, még csak nemrég jött az sms-ed, hogy megszülettek! Kép

Ági!
Nekem is féloldalas volt a Soma, sokáig, fején is meglátszott! Védőnő tanácsára felváltva tettem le a kiságyba, hogy a fény felé forduljon. Később odatettem a másik oldalra a játékokat, csörgőt, zenélőt. Ideig-óráig működött csak, de azért próbáldd meg! Ahogy nőtt a feje, úgy kikeredett végülis. De akkoriban én is nagyon aggódtam emiatt.


Na mára ennyi! Puszi mindenkinek!

lola77
 
 


Sziasztok!

Szerintem is halasszuk máskorra a babatalit,mert szinte senkinek nem jó.

Lola
a Horvát tengerpartra megyünk,pontosabban a Rab-szigetre.
Viki szeptember óta kapja a Cebion cseppet,de nem hozott neki étvágyatKép
Ma vettem neki Vitacolan szirupot,remélem használni fog.
Béres cseppet 10 kg-tól lehet adni,Viki etről még messze vanKép8500 grKép

Sziasztok:ERika

cseriviola
 
 


Sziasztok!

Edit:
Ez annyira jó, valahova be kellene írni. "Gyerekszáj" helyett "anyósszáj"-anyós ötletei! Kép

Lívi:
Férjemnek a gyógyszerektől voltak pöttyei. Volt dokinál, szedett kalciumot, már elmúlt.
Mi a börzén a legszebb plüssrugikat 500-ért, ami ujjatlan, 3-4-ért, ami régebbi 100 Ft-ért adtuk. Brendonos kombit tettem ki 500-ért, nagyon szép volt, csak Benedek hordta, lealkudták 200-ra, odaadtam, mert semmi kedvem nem volt annyi ruhát haza is cipelni. A legnagyobb sláger a "minden darab 100 Ft"-os doboznak volt. Ennyit mindenkinek megér, nekünk is. De azt láttuk a nővéremmel, hogy a bejárathoz közelebbi soroknál mindent drágábban adtak.

Lilla:
Sok sikert a bulihoz!

Lola:
Tegnap volt az első beiratkozási nap, és 31 helyre voltak már 46-an. Kép Annyira el voltam kenődve, én nagyon szeretném ezt az ovit. Nem azért, mert jó a neve, meg ilyenek, hanem mert nagyon tetszik. Ebből a 46-ból vannak olyanok is, akik csak pl. jövő januárban lesznek 3 évesek, ők hátrább kerülnek a sorban, Bálint akkor már 4 lesz. Meg lehet, hogy még egy csoportot indítanak, ahol van 6 nagycsoportos, őket a szülők nem akarták még suliba iratni, hozzájuk tennének még 20 kicsit. szerintem ez se rossz. Csak itt nem ismerem az ovónéniket.

Erika:
Palacsintát se eszi meg Viki? Nálunk az mindig bejön. Most is még a haja is lekváros volt Benedeknek, (egyedül eszi, kicsi darabokat mártogatja a lekvárba).

Zsani:
Ti kertes házban laktok?

Angi:
Még mindig ott várlak a börzén, a napozókkal. Kép

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok!

Köszi szépen a jókivánságokat.Edit a te anyósod még jobb mint az enyém.
Igen általában Hannának vesznek,mondjuk névnmapra nem szoktak ,mert állitólag nem tudják mikor van.de csak egyszer kellett volna valahova felirni.mi most májusba leszünk 6 éves házasok,de eddig engem egyszer sem köszöntöttek fel a szülinapomon.biztos hogy nem azért mert esetleg nem szeretnek,mert ezt nem éreztetik,meg amugy az anyagi dolgokon kivül(nem segitenek anyagilag/hozzáteszem ezt nem is várom el/de akkor ne is szóljanak bele,ha a gyerekeknek 3cipőt veszek mondjuk évente és nem csak egyet)nincs is semmi bajunk egymással.elviekben úgy néz ki hogy a május 1.az nekünk se jó,mi tatára megyünk egy egész napos családi napra.

Holnap ha sikerül átküldöm a képeket ,ha nem akkor csütörtökön.(nem tudom,hogy öcsém itthon lesz e holnap.

Reni

Én is beirattam az Atit oviba,nálunk két ovi van,az egyikben sima,a másikban vegyes csoportok vannak.szerintem a vegyes csoportnak is vannak előnyei-hátrányai,de nekem valahogy szimpatikusabb a sima csoport.a Hanna is oda jár,és most az van hozzánk közelebb is.
a barátnőm fia is a turul oviba járt és ő azt mondta nagyon megvolt velük elégedve.

Lola

Ati már nagyon sokat beszél,nem mindent mond tisztán,de mindent megjegyez nagyon hamar,húsvét előtt egy tök hosszú locsoloverset megtanult 2 nap alatt,csak mikor elmentünk locsolni,nem akarta elmondani.

és három hete száraz éjszaka a pelusa,reggel bilizik,viszont napközben hiába ültetem rá többször,nem hajlandó belepisilni,kakilni,viszont ha ráadom a pelust akkor megáll és szól,hogy anya csurog a pisi.

na jol van,szép napos időt mindenkinek,megyek Hannáért az oviba.

sziasztok

Rita

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita
 
 


Remka!

Asszem most Bulgáriában vagytok, de azért majdcsak elolvasod:
BOLDOG NÉVNAPOT A KICSI MÁRK BABÁNAK!

lola77
 
 


Remka!

Én is csatlakozom Lolához és mi is nagyon boldog névnapot kívánunk Márknak!
Kép
Hogy vagytok?Fiúk szépen fejlődnek?

Szia:ERika

cseriviola
 
 


Sziasztok!

Remkáék Bulgáriában vannak, ápr.17-én indultak, és 3 hétig maradnak.
Azért mi is Nagyon boldog névnapot kívánunk Márknak!

Erika:
Ma postára kell mennünk, az összes csekket be kell fizetnem. Holnap lehet, hogy jön a nővérem. Jövő héten, ha rosszabb idő lesz, akkor találkozhatnánk. Ilyen szép időben kár fent lenni a lakásban, meg nekünk muszáj is, ki kell mozogniuk magukat. Nagyon várják, hogy lemenjünk a játszóra. Gyertek Ti is le, lehet, hogy találkozunk.

Rena

KépKép
renáta29
 
 


Reni!

Igazad van,hogy ilyen szép időben kár bent lenni,mi is nemsokára megyünk át anyuékhoz Kertvárosba.
Oké,akkor majd ha rosszabbra fordul az idő majd egyeztetünk.

Mindenkinek szép napot,sziasztok:ERikáék

cseriviola
 
 


Sziasztok!

Nekem már kicsit sok ebből a hirtelen melegből.Ma be is kentem a fiúkat naptejjel.Igaz csak 21 faktoros volt itthon.a 25ösnek nem tudom a szaviját,így azt nem mertem használni.De úgyis csak árnyékban leszünk,így remélem ez is elég lesz.

Remka!
A messzi távolba is boldog névnapot kívánunk a Márknak!

Rita!
Engem se szoktak anyósomék megköszönteni.Pedig már lassan 10éves házasok leszünk!
Gratulálunk a sikerekhez!Menni fog ez nappal is!Kicsit még meleg lesz,aztán rájön,hogy milyen rossz a pelusban!

Rena!
Ügyesek voltatok,hogy ilyen sok mindent eladtatok a börzén!Szerintem is jobb kevesebbért,minthogy visszahozd.Meg nem meggazdagodni akar rajta az ember,csak egy kis plusz bevétel+ a feleslegtől megszabadulni.

Erika!
Próbálkozz többféle vitaminnal,mert nem egyformán jön be.Nálunk a Dávidnak semmit nem használt a Béres,viszont a Vitacolan jó volt.Bár nem az étvágyára,hanem kevesebbet volt beteg.Most a picik is ezt kapják és mióta szedik csak most először voltak betegek.Az étvágyukon semmit nem veszek észre.Bár az Oli meg a Beni már csak napi 4szer eszik.Ezinkább visszafejlődés!De ebben a melegben én sem kívánom úgy a kaját,így ezen nem izgulok.

Lányok!(és főleg Lolla)
Gyermek szemészt keresünk!!!Olyat aki türelmes,jó szakember,nem lesz ideges ha a gyerkőc mocorog vagy zajong és lehetőleg lehet nála időpontra menni.Tudom,hogy sokat várok el,de ismertek valakit,akihez érdemes járni?

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!

Május 1-én zárva lesz a Máltai Játszótér!

Csak azért írom, mert Hugiék is szoktak jönni Felsőről, ne jöjjenek potyára.

Edit: Én nem tudok szemorvost, de az érthető, hogy olyat akarsz, aki türelmes. Még jó, hogy mocorognak az 1 éves gyerekek. Múltkor a kardiológián annyira türelmesek voltak velünk, pedig Bálint hisztizett, meg persze félt is. Vérvételen például eléggé lemorogtak, hogy fogjuk le, meg ilyenek. Pedig a tűtől még a felnőttek is félnek. Szóval remélem találtok olyat, mint a kardiológián Dr. Czelecz Katalin.

Lányok, nem tudom mi lesz nyáron, Benedek nem ül a kocsiban, annyira örül a homoknak, mászik benne, túrja, lapátol, de minden másodpercben valami a szájában van. Így Bálinttal nem tudok foglalkozni. Igaz, este, mikor a kicsi már alszik, akkor meg csak vele zsírkrétáztunk hárman, tegnap meg képkirakóztunk. Meg délelőtt voltunk a máltain, akkor Benedek már álmos volt, nem szállt ki. Majd biztos belerázódunk, csak ez még új.

Rena

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok!

Nem tüntünk ám el csak apa hazahozott valami vírust(fosós-hányós) aztán végigvándorolt az egész családon Kép Apa csütörtök péntek és még szombaton is beteg volt aztán hétfő reggelre a Lackó is hányt és ment a hasa, aztán este kezdtemm én. Tegnap már úgyahogy jól voltam, de iderendeltem anyukámat biztos ami biztos, meg persze most rendelték el apát bécsbe dolgozni Kép de ma este már jön haza.

Reni!
Bocsi, hogy nem tudtunk odamenni, de a párom már hisztis volt és indult volna hazafelé, még a betegség benne volt így is örültem, hogy feljött velem.

Börzén én egy kicsit csalódtam ruhaügyileg lehet hogy későn mentünk, de fiúcuccok alig voltak és ezt másoktól is hallottam. A Nóra sógornőjében bíztam neki 2 ikerfia van mondom ott tuti lesz nekünk való erre a Nóri mondta, hogy kb 1/2 óra alatt elkapkodták Kép
Na azért érdemes volt felmenni vettünk egy csomó pelust Huggiest az 5-9kg 78dbos volt 2.500,-Ft és beszereztünk egy nagyobb gyerekülést mert a hordozóból már mindenhonnan kilógunk volt is nagy vita, mert a 9-23asba még kicsik vagyunk és nem akart a párom olyat venni én meg már a hordozót kicsinek találtam. Az aranyközépút lett Kép 0-18asat vettünk amibe van szűkítő és ha már úgy érezzük hogy kicsi ki lehet venni Kép

A Lackó feje is el van egy kicsit feküdve és nekünk is mindig jobbra néz inkább de nekem azt mondta a dokinéni, ha fogom a kezembe és a másik oldalra is elfordítja a fejét nincs semmi baj.

Remélem mindenre és mindenkinek válaszoltam!

Puszi
Angi+Lackó

Kép
Kép
gangi
 
 


Sziasztok!

A doktornő keresztnevét elírtam, Zsuzsanna...


Angi: Jobbulát Nektek! Mellettünk voltak fiúruhák, jó minőségűek, maradt is neki. De hát már írtam, hogy jobb helyre is lehet kerülni.

Rena

KépKép
renáta29
 
 


Rita!

Boldog névnapot kívánunk!

Rena, Bálint, Benedek

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok!

Hugi
Nagyon Boldog Első Születésnapot kívánunk Virágnak!
Kép

Erika

cseriviola
 
 


Sziasztok!

Mi is csatlakozunk Erikához, BOLDOG SZÜLINAPOT VIRÁG!

Erika:
Milyen aranyos ez a kisegér!

Kicsit én is "áradozok" Bálintról. Már tegnap szeretett volna porszívózni,ma megengedtem, és olyan komolyan, pontosan mindenhol végigment, nagyszoba, folyosó,konyha, a sarkokban levette a kefét, aztán mondtam, hogy most már jó lesz, azt mondja, még a hálószoba, és a gyerekszoba nincs kész. Kép Olyan aranyos volt. Én meg addig letörölgettem a szekrényt, elraktam az edényeket, Benedek meg játszott.
Ma megyek fodrászhoz. Tegnap Angival együtt voltunk kozmetikusnál. (pedig nem beszéltük meg)

Kár, hogy ilyen rossz idő van. Tegnap is csak a boltba szaladtunk le. Kép

Rena

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok!

Renivel tegnap a kozmetikusnál fülünknél fogva felakasztottak és belemártottak minket a gyantába Kép együtt lógtunk :D
Sőt ma megyek oda is ahol fodrászkodik lehet hogy Õ később megy, de lehet hogy ott is összefutunk :D

Reni!
Mi most lemegyünk nem esik az eső, kihasználom. Aztán lehet hogy félóra múlva szaladunk haza :D
Próba cseresznye!

VIRÁGNAK MI IS BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!!!!

Képzeljétek kezd jobb lenni a helyzet pelusügyileg már nem jön ki a Lackóból rögtön a kaja jupiiiiiiiiiiiiii!!!

Puszi mindenkinek és Kellemes Hétvégét!

Angi+Lackó

Kép
Kép
gangi
 
 


Edit!

Mi a Nagy Annához jártunk, ő minden nap 14-től rendel, de sajna nem tudok telefonszámot, sosem időpontra mentünk, hanem mindig a rendelés elejére (előtte 15 perccel)! Õ tényleg türelmes. A Karkóhoz járunk most a kórházi szemészetre, ő állítólag nagyon jó szakember, csak hangulatától függ, hogy mit fogsz ki... hát nem tudom. Bár neki van magánrendelője a Komáromi úton, de a számát esetleg a kórházban kérdezdd meg: 515-488/gyerekszemészet!

Virág, én nem tudtam, hogy most vagytok 1 évesek, BOLDOG SZÜLINAPOT:
Kép Kép

Majd várjuk a beszámolót, képeket!

Remélem a 3 napban lesz valami napsütés is...

lola77
 
 


Sziasztok.

Boldog Szülinapot Kívánunk mi is a Virágnak.Kép

Arra gondoltam mi lenne ha mondjuk a Csónakázó tónál találkoznánk,mert esetleg az közelebb lenne azoknak akik messzebb laknak.Így lehet hogy Ágiék is el tudnának jönni mert így annyira nincs messze nekik. Mi is voltunk gyalog a Ságvárin,hát nem semmi kis túra,de sárberekig nem olyan vészes.Meg vihetünk pokrócokat azon a kisebb gyerkőcök is ellenének,a többiek meg a jáccón lehetnének.Most úgy láttam hogy nincs nagyon sok gyerek ott mert mindenki a jubi parkban van.
De persze ez csak egy ötlet.

Mit lehetne tenni szerintetek, hogy a Timinek ne legyen állandóan szorulása?Már olajat is raktam a hamijába,meg elég sok folyadékot is rakok bele,hol főzővíz,hol tápszer,de semmi.Már attól is kemény a kakija amitől eddig jó volt.Nagyon sajnálom mert nyom szegény ezerrel de egyedül sajna semmire nem megy.Kép.Nagyon sajnálom szegényt.

Jelentkeztem asszem a házipatika oldalán 5 hetes fogyókúrára,nagyon kiváncsi leszek.Ingyenes,meg lehet társat is keresni hozzá,hogy egymást buzdítsuk.Lesz állítólag több féle recept,annak is aki ráér főzni,annak is aki nem,meg vegetáriánusoknak meg ilyenek.Nagyon kiváncsi vagyok.Mondjuk úgy vettem észre mintha már egy kicsit kisebb lennékKép.

Vettünk a Timinek kismedencét,már úgy kipróbálnám.Remélem hamarosan jobbra fordul az idő és letesztelhetjük a pancsolót.De azért szárazomn kipróbáltuk.
Kép

További jó hétvégét mindenkinek Üdv Lívia

Kép
slivia
 
 


Sziasztok lanyok!

Csak egy gyors bejelentkezes.....
Nagyon szepen koszonom a nevnapi udvozleteket Mark neveben, nagyon jol esett, hogy gondoltatok rank.
Meg itt vagyunk Bulgariaban, jovo het penteken megyunk haza. Jol erezzuk magunkat, anyosek nagyon rendesek, egyetlen rossz szot sem tudnek mondani roluk. A gyerekek is jol erzik magukat, Martin elvezi, hogy egesz nap kint lehet a kertben. Vegre leszokott a cumirol is, ez nagy ujsag, mert sokszor egesz nap a szajaban volt a cumi. Viszont sokkal nyugtalanabb es hisztisebb, mint otthon, sokszor negyen kevesen vagyunk hozza. Az elejen meg volt egy kis honvagya, gyakran emlegette, hogy megyunk haza apahoz, de most mar par napja nem mondta, hogy haza szeretne menni.
Mark is elvezi, hogy sokan vannak korulotte, es hogy tobb ido jat ra, mint otthon.
A repulestol egy kicsit feltem, hogy hogy fogom birni egyedul a ket gyerekkel, de szerencsere nem volt semmi gond. Pedig 20.15 helyett 03.30-kor indult csak a gep, meg jo, hogy az indulas elott hivtak, hogy kesni fog, es nem a repteren kellett varakoznunk. Martin meg ejszaka is elvezte a repulest, alig akart leszallni, amikor megerkeztunk. Kép

Most mennem kell, megnezem mit csinalnak a fiuk.

Viragnak nagyon boldog szuletesnapot kivanok en is!

Sziasztok,
Reka
remka
 
 


Sziasztok lányok!


Aranyos vagy Livi,hogy gondolsz ránk is a találka végett.A héten voltunk a Csóni tón.Nincs messze.Elég nagy túrákat szoktunk tenni.Álltalában a Május 1 parkba megyünk,mert az közelebb van.Bár ott elég sok fa van ,amin sok a kullancs.Tényleg tegnap nem láttam a Fókuszt,nem tudjátok milyen oltás volt romlott?
KIcsit megnyugodtam,hogy nem csak a Dorka tartja egy irányba a buksiját.De annak is örülök,hogy ezt majd kinövi.Szeretnék a fél éves szülinapjára fülbevalót.Szerintetek nem korai még?A bőrze,amiről írtatok merre van,és mikor van nyitva?
Dorka megpróbál kúszni.Amikor hason van emelgeti a fenekét,és nyög hozzá nagyokat.
Azt mondták,hogy ha a pici sok sütőtököt meg sárgarépát kap egy idő után besárgul tőle.Szerinetek?Amúgy már nagyonügyesen eszik.Én evés elött adok neki 50ml sütőtök-alma nektárt,és közvetlen utána 210ml tejcit.Simán megeszi.4 óra múlva meg újra éhes.
Éjszaka kb3-4-szer felkel.Odaadom neki a cumit és alszik is tovább.Mikor lesz már ,hogy átalussza az éjszakát?
Most 1-2 hónapig lehet,hogy kevesebbszer tudok jönni,mert a sógórnőm hazajön Atlantából lediplomázni,és ő fogja bitorolni a gépet,de majd odaadom neki a Doreszt,és én addig tudok írni.

Jó 7 végét mindenkinek Ági

Kép

Kép
ági01
 
 


Sziasztok!

Reni
nagyon ügyes a Bálint,hogy így segit neked!
Pénteken találkoztam anyósoddal,pont a fiúkat sétáltatta ,Benedek olyan édesen elaludt a kocsibanKép

Angi
de jó,hogy Lackó már kezd jobban lenni,ti is meggyógyultatok már apával?

Edit
én is tudom ajánlani a Nagy Anna szemész doktornőt,én is voltam nála és az untesóm is,és nagyon aranyos,türelmes doktornő.
Mit kapnak a fiúk szülinapjukra?


Lívia
nagyon édesek vagytok a képeken,de hol fogod kipróbálni a medencét,van kertetek?
Jó ötleted van a talira,mi benne lennénk,csak jó idő kellene hozzá.
Szorulást okoz a banán és alma,ezekből keveset adjál Timinek.Nem próbáltad a babamasszázzsal a pociját masszírozni naponta többször?
Kamilla tea is azt hiszem hajt egy kicsit.
Védőnő mit tanácsolt?
Vigyázzál,mert előfordulhat,hogy aranyere is kialakulhat,hallottam már ilyenről.
Reni Benedekje volt szorulásos esetleg kérdezd meg tőle,hogy mit ajánl.Címe:v.kekesi.renata@citromail.hu
Mit kap Timi a névnapjára?

Ági
én a Vikinek 5 hónaposan lövettem be a fülbevalóját,de ezt neked kell eldöntened,hogy mikor szeretnéd,én is sokat gondolkodtam rajta,de nem bántam meg.
A börze amiről a csajok írtak a kismama börze,ami Pesten szokott lenni,ha jól tudom évente 2-szer,tavasszal és ősszel.
Édes lehet Dorka,ahogy próbálkozik a kúszássalKép
Igen,előfordulhat,hogy a sok sárgarépától és sütőtöktől egy kicsit besárgulhat a baba bőre.
A férjem untesói is sokat kaptak kiskorukban és picit sárga volt az orrukKép
Az éjszaka átalvása változó,minden gyereknél máskor jön el az ideje.
Én szerencsésnek mondhatom magamat,mert Viki eleinte 1-2-szer volt csak fent és kb.3 hónapos korától átalussza az éjszakát,kivéve ha mostanában fogzás vanKép


Mindenkinek jó hétvégét,sziasztok:ERika

cseriviola
 
 


Sziasztok!

Elfelejtettem feltenni egy körkérdéstKép:
hol van a városban vagy itt a környéken bababizományi?
Esernyő babakocsit szeretnénk venni,de valami olcsót és jó állapotút.
bababolt a Gézengúz,Móci és az Árpád htel alatt van csak,ugye?

Köszi a válaszokat,sziasztok:ERika

cseriviola
 
 


Sziasztok.

Erika

Bababizományi van ott nálatok is bánhidán a lottózó ahol van annak az oldalán.De több így nemigazán jut eszembe.De a neten is tudsz esetleg nézni.De a tescoba meg az intersparba úgy láttam hogy az ilyen fajta babkocsik elég olcsók.Inkább a tesco.Meg van bizományi tatán is állítólag jó,de nem tudom hogy hol. De érdemes benézni a Móciba mert ott is mindig van valami akció.
Szorulásra visszatérve, ha maszírozom a pociját az szokott segíteni,de a kamillatea az nem. Szerintem a dokinál majd rákérdezek megint,mert szerintem ez igy nem jó.

Üdv mindenkinek,jól öltözetek fel mert 10 fok van csak odakint.
Lívia

Kép
slivia
 
 


Sziasztok!

Erika:itt Tatán a Barta cukrászda utcájában van bizományi,nagyon jó dolgok szoktak lenni és jó áron.Ha gondolod megkérdezem kedden,hogy van-e egyáltalán esernyőkocsijuk,nehogy átgyertek hiába.
A sógorőm is most vett esernyőkocsit a Tescóban 4000 ft-ért.Lehet,hogy érdemes lenne megnézned ott is.

sziasztok,Nóri
vnora
 
 


Sziasztok!


Reni,
a szüleim laknak családi házban, náluk garázdálkodunk ha jó idő van, meg valószínűleg ott leszünk a nyáron is. Egész jól bírják, már odahordtam mindent a gyereknek - hintát, medencét, homokozót stb. Kép legalább unokázhatnak.

Lívi,
a Máténak is voltak kakás gondjai - kb. 4 hete kakil egyedül. Én minden nap írom a naptárba, hogy mit ebédel, uzsizik , ill. a kakát "milyenségét" is feljegyzem. Így tudom, hogy mitől szorul, mitől nem. Főleg most jó, mert ő már elkezdett husit is enni, és bevezettem egy csomó új zöldséget is. Szerintem próbáld ki sokat segít. Meg ő nagyon higított őszilevet kap a teájába, ez is segít szerintem.

Ági,
hallottam én is az oltószer-problémáról. Eléggé mérges is vagyok, kedden hívom is a dokit, hogy a Máténak kell-e adni megint oltást. De legalább észrevették, hogy hatástalan. Azért felháborító. Ez alapján bármikor kaphat rossz oltást. Azért itt egy cikk:
http://index.hu/politika/bulvar/oltas6564/
Ha jól emlékszem a 05Dec 20 és 06márc 23 közötti oltásokra vonatkozik. De azért kédezd meg az orvosod.

A Csóni tós ötlet szerintem is jó, mi benne vagyunk! Szoktunk ott "piknikezni" és nagyon tetszik a Máténak és az idősebb babánkak is.


Képzeljétek a Máté már ül, és próbál mászni! Nagyon aranyos. Ja és hintázik is! Kép


Kép
Kép

Na megyek mert eszünk aztán indulunk Szfehérvárra.
Jó hétvégét! és ÉLJEN MÁJUS ELSEJE!!! Kép

Zsanett

Kép

Kép
zsanka
 
 


Sziasztok!

Lola: na mi volt a beiratkozásnál? Kaptatok valami bátorítást az óvodavezetőtől? Elég szigorúnak tűnik, de kedves ám.
Korábbi hozzászólásodból olvastam a vegyes kontra sima csoport előnyeit, hátrányait. Én nagyon a sima mellett érvelek. Ne felejtsd el, hogy régen csak ilyen volt, és mégis felnőttünk és nem volt semmi gond az iskola előtt. Nekem nagyon fő érv volt, hogy a sárberki oviban van egy nagyon régi óvónéni ismerősöm, aki kb. 25 éve óvónő, most először van (két éve) vegyes csoportja és ő mondta, hogy nagyon nem jó. Inkább hátrányt tudott csak mondani, mint előnyt. Azt mondta, mindennap, mikor bemegy, úgy érzi, tök fejetlenség van.

Ja, a dadus meg egyáltalán nem foglalkozik az óvikban a gyerekekkel, ez tuti. Neki nem feladata. Õ az óvónők keze alá dolgozik, ágyak le és felvétele, öltöztetésben segít stb. De pedadógiai feladatokat egyáltalán nem lát el és nem is láthat el.

Na sziasztok, üdv mindenkinek.

Emeseanyu/Szilvia

emeseanyu
 
 


Sziasztok!

Ki mit csinál május 1-én?Remélem,a mainál szebb idő lesz!!!

Lolla!
Én sem láttam semmi hátrányát a sima csoportnak.A gyerekek más-más temperamentumúak,másképp fejlődnek és másban ügyesek.Így minden téren volt vezér egyéniség,aki húzta a csapatot.Úgy mint az suliban.Viszont volt összehasonlítási alapunk.Az ovónénik és a szülők is el tudták minden területen helyezni a gyermek fejlettségét.
Biztos sok előnye van a vegyes csoportnak is,de én nevelésben konzervatív vagyok.Szeretem a jól bevált "régit"!

Erika!
A fiúk főleg sokféle ruhaneműt kapnak tőlünk:vászon naci,ing,rövid naci,nyári kalap,body.Jön a jóidő és nem sok nyári cuccuk van.De azért kapnak játékot is:kis dömper,trakto,lego,meg egy bébi zongora.Tudod,amin lehet klimpírozni is meg dallamot is játszik.A tesótól fürdőjátékokat kapnak (perselypénzből vette,amit főképp locsoláskor gyűjtött).Az anyuéktól egy medencét (szerintem olyan,mint Líviáéké - Tescós),meg bodyt,játszócumi illetve etető cumit.Ez a pár cumi 5.000Ft volt.Ez nálunk elég kemény tétel,mert hamar szétrágják.A tesóméktól még nem tudom mit kapnak.Anyósék egy játszósátort vettek,meg kerti kisasztalt+3széket (műanyag) illetve egy pavilont a homokozó fölé.
Ezekről tudok egyenlőre.De holnap kiderül!
Kösz a szemész-tippet!Fél év múlva kell vinnünk a fiúkat kontrollra,addig kellene eldönteni,hogy valahova ide vagy vissza Győrbe megyünk.

Ági!
Nálunk a fiúk kb. 3hete alusszák át az éjszakát,mert fogzáskor sokszor felébredtek.Csak cumi kellett nekik sokszor,de ehhez is fel kellett kelni.Kitartás!

Most mennem kell fürdetni!
Jó majálist!!!

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!

Nagyon Boldog Szülinapot kívánunk Beninek,OLinak,Marcinak!!!!!!!!!!!!!!
KépKépKép
Sok-sok puszit küldünk nekik!!!!

Erika és Viktória Lili

cseriviola
 
 


Sziasztok!

Nagyon Boldog Szülinapot kívánunk Beninek,OLinak,Marcinak!!!!!!!!!!!!!!

Sok-sok puszit küldünk nekik!!!!

Erika és Viktória Lili

cseriviola
 
 


Sziasztok!

Nagyon Boldog Szülinapot kívánunk Beninek,OLinak,Marcinak!!!!!!!!!!!!!!

Sok-sok puszit küldünk nekik!!!!

Erika és Viktória Lili

cseriviola
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?