Új privát üzeneted érkezett!

Kati, a 4D-re mi nagyon hamar találtunk időpontot a Shöpf-Mereibe, a múlt héten jelentkeztünk csak be.

Adri, köszi a drukkolást, tényleg izgulok egy kicsit (na jó, nagyon). Így első babásként folyton azt lesem, mozog-e eleget? Munka közben nem igazán tudok rá figyelni és van hogy az esti mozgolódás sem annyira aktív, vagy csak én nem érzem? Nem tudom.

Zsolka, nekem most éppen a járomcsontom fáj egy-két hete, előtte a combjaim akartak kiesni combtőből, hát az már elmúlt hála az égnek, azóta tudok aludni. Nekem is csak találgattak, hogy talán magnézium-hiány, talán kalcium-hiány, vagy "szélesedek", vagy akármi. Szedtem magnéziumot, kalciumot, egyik sem segített, egyszer csak elmúlt. A dokim szerint ez a terhességgel jár. A védőnő szerint a járomcsontom a megváltozott terhelés miatt fájhat. Hát ki tudja? Ha nem látnak rosszat, akkor csak rendben van minden. Én is folyton aggódom, valami mindig van. De majd a másodiknál már jobban tudjuk Kép vagy mégse?!
Üdv.Ildi

Kép
mildiko
 
 


Én meg szinte semmin sem aggódom, és ez kezd aggasztani. Lehet, h mert valójában semmim sem fáj, nem voltam "hányós", nem híztam még sokat, tudok aludni, stb...és néha azon kezdek aggódni, h minden rendben van-e annak ellenére, h minden rendben van.
Ildi: munka alatt én sem tudok figyelmet fordítani rá, annyira gyorsan telnek a napok, h azon mélázok, nem maradok-e le valamiről. Pl. én nem érzem a mozgását. Mondták, h 18 hetesen még nem késtem le arról, h először érezzem, de nem itt lenne már az ideje?! Vagy csak én nem érzem?
Ilyen dilemmák mindig lesznek, majd a következőnél okosabbak leszünk:-)

Adri és

Kép
adri29
 
 


HAli Csajok!

En a 4 kg miatt aggodomKép) Eletemben nem ettem meg ennyi edesseget, mar szegyenlem is magam!KépSzoval alapvetoen nem vagyok egy szilfid alkat.
Adri! Ne aggodj, lesz meg idod fajni! kb 20. het korul mozdulnak rendesen erezhetoen!
Zsolka! a Karpat utcai UH-ra veletlenul lett volna aznapra is idopontunk, de aztan vegul nekunk csak a kovetkezo het lett jo, de ott is valogathattam, azert nem akkor a varazslat, hogy honapokra elore jelentkezni kell.Kép

Üdv: Nikike

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 

 
 

Adri, 18 hetesen szerintem sem késtél még le semmiről, ne aggódj. :D Nálam is úgy volt az elején, hogy hetekig szinte csak találgattam, hogy na, ez most az???? Kép Szóval nagyon lassan jött csak az az érzéd, hogy ez már tuti ő. Kép Persze mostanra már biztosan tudom. Kép

Végülis ha 26-án kezdődik a felkészítő, akkor csak az első előadásról maradok le.

Ildi, én is rengeteget parázok a mozgás miatt! Volt mostanában 1-2 nap, talán kedd, meg múlt hét csütörtök, mikor alig-alig éreztem mocorogni, persze ilyenkor idiótára aggódom magam. A hétvégén viszont pl. nagyon aktív volt, és ma pedig egész nap meghazudtolta lustácska kis önmagát a kisasszony. Kép Napközben is sokszor éreztem ma, és este is, nem is tudom, mikor alszik ez a gyerek?? (úgy látszik, kedden és csütörtökön. Kép)

Kép
frusi
 
 


Ja, 4D-sen mi 18 hetesen voltunk, és bár tényleg vékonyka volt, nem bántam meg, már akkor is annyi mindent lehetett látni, és annyira emberke-formája volt!!!!! Kép

Kép
frusi
 
 


Húú, még vmi eszembe jutott! Képzeljétek, húsvét előtti héten még 5 kg alatt voltam hízásilag, aztán hazajöttünk húsvétolásból, és azt láttam, hogy majdnem 6 kg-nál tartok!! OK, hogy húsvét volt, meg minden, de ennyit nem zabáltam!! szóval nem teljesen értem. Amúgy nem érzek semmi más különöset (hogy "dagadnék", vizesednék" vagy ilyesmi), de ez mégis meglepett.

Kép
frusi
 
 


Sziasztok!

Zsolka:örülök,hogy közelesik az időpontunk,bár én nem bánnam,ha egy vagy két héttel hamarabb kijönne a babám.

Mi a Bartók B.úton voltunk 4d-sen,nagyon rendes volt a doki,29.héten mentünk,szerintem a 32 simán belefér,én úgy tudom 36.hét után nem jó már menni.
Nekünk nem annyira jól sikerült,de ez a baba fekvése miatt volt,mert medemcevégű,és nagyon eldugta a fejét.

Üdv
Niki
Vendég
 


Sziasztok!
Olyan aranyosak vagytok, hogy így nyugtattok a mozgás nem érzékelése miatt, már nem is aggodalmaskodom.
Amúgy Ti hogy bírjátok, látom, este 11 h után is még a gép előtt ültök...Én legkésőbb fél 10 felé bealszom.
Üdv, Adri

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok!
Olyan aranyosak vagytok, hogy így nyugtattok a mozgás nem érzékelése miatt, már nem is aggodalmaskodom.
Amúgy Ti hogy bírjátok, látom, este 11 h után is még a gép előtt ültök...Én legkésőbb fél 10 felé bealszom.
Üdv, Adri

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok!

Adri! Nekem most muszaj a gep elott ulnom, szakdogat ossze kellene raknom nagyon. Helyette irogatok ossze vissza!
Kepzeljetek Bogyo gyereket (o a kutyank) most vittem el az allatorvoshoz, akit majdnem megharapott az oltas miatt! Ugy szabadkoztam, pedig fogtam, egett a pofam a doki elott! Szegeny ugy felt, marmint a kutya, hogy meg a buzmirigye is kifakadt, ettol meg olyan rosszul lettem, hogy majdnem kipakoltam mindent a vizsgalora (borzaszto szaga van).
Van egyebkent valakinek kisallata? Nekem o volt az elso "gyerekem", ugyanis ahelyett lett 4 evvel ezelott. van is Vele gong kb annyi,mint egy kisgyerekkel! De neha mindenert karpotol, hogy van!

szep estet!

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok Lányok!

Hát 4D élményről csak keveset tudok mesélni. Drága kislányunk úgy döntött egész napos izgés-mozgás után, hogy a délután 5 órai időpontra bealszik Kép (pedig ilyenkor szokott mozgolódni). Ráadásul hason feküdt fejjel előre, így csak a kis gerincét láttuk összekuporodva. A doktornő próbálta felkelteni, de nem sikerült, aztán elmentünk kicsit sétálni, enni-inni, hátha felébred, de csak annyit tett, hogy oldalára fordult a feje elé pedig felhúzta a kezét, lábai az égben Kép Az egyetlen produkciója egy ásítás volt és aztán semmi. Így aztán úgy döntöttünk, hagyjuk az egészet, nem készültek fotók, sem film, viszont nagyon rendesek voltak, mert nem is kellett fizetnünk. Hazafelé azt gondoltam, ha ennyire nem akarja az UH-t akkor talán nem is megyünk vissza később.

Adri: a mozgásról csak annyit, hogy akárcsak Frusi én is állandóan gondolkodtam, hogy most akkor mozog vagy nem és nekem is vannak nagyon csendes napjaim. Most 23 hetesen már tudom, mikor mozog, de amit írnak, hogy kívülről is meg lehet érezni, hát a párommal ezt mi még nem tapasztaltuk. Eddig egyetlen egyszer éreztem a rúgását kívülről, de többnyire csak mocorog, nyújtózkodik, forgolódik.

Üdv.
Ildi

Kép
mildiko
 
 


Sziasztok!
Vicces, mert napközben csak én vagyok gép előtt, Ti meg este, de nem baj, minden reggel visszaolvasom, miről esett szó előző nap köztetek. Nekünk még otthon nincs net, néhány hónapja vettük a lakást, és volt elég kiadásunk, nem is hiányzik még, mivel a munkahelyemen állandó kapcsolat van. De persze ha otthon leszek hosszú napokat, addigra be lesz kötve.
Ildi, sajnálom, h nem akarta megmutatni magát, ki tudja, "élőben" meg pont az ellentéte lesz, majd futkározhatsz utána naphosszat..:-) (viszont tényleg rendesek voltak, h nem kellett kifizetni.)Én azt hallottam, h csokit kell enni előtte, de lehet, h ez is amolyan hókuszpókusz csak, ami egyeseknél bejön, másoknál meg hatástalan.
Niki, nekünk mindig is volt állatunk, de a szüleimmel élnek vidéken, itt az 5.emeleten lakunk, nem tudom, melyik állat bírná...rajtunk kívül:-)Kutya, macska, tengerimalac, volt teknős, hörcsög is, mostanra ők szegények kihaltak. A 2 kutyánkat imádom, szerintem úgy viselkedek velük, mint valami idióta szülő, anya mindig rám szól, h legalább ne puszilgassam őket.
Pl. a macskánkat is símogattam azóta hogy tudom, baba lesz, velük nőttem fel, nem hiszem, h most ártanának nekem.
Csuda jópofák, és a gyerekem sem fogom dugdosni előlük, bár nagy termetű kutyusok, de nagyon barátságosak.
Ma éjjel begörcsölt a lábam, fel is sikoltottam, szegény Norbi - férj- kicsit hirtelen ébredt:-( Ti mit szedtek kálcium és magnézium gyanánt?
Puszi, Adri

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok lányok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok. Most 10-11hetes vagyok, 38éves, és a 3.-dik babám lesz !!!! Kicsit /nagyon / félek mivel fogamzásgátló és más gyógyszerek mellett estem teherbe, na meg a korom is KépKép Voltam genetikai tanácsadáson ott megnyugtattak nem lesz baj! Remélem így lesz! Már alig várom, hogy a 12heti ultrahangon mondjanak valamit, leginkább jót !!!!!!!! Nekem a Hermina úti rendelőbe kell mennem, miért nem a kórházba? Úgy olvastam ti, oda jártok.. Most = ennyi!

Mindenkinek szép napot!

Tünde

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


Adri, én is napközben vagyok gép előtt, mert bár van otthon Internet, amíg dolgozom, addig inkább itt olvasgatok, írogatok, mert este már nagyon fáradt vagyok. Magnéziumra én MagneB6-ot, kalciumra meg Béres Kalciumot szedtem (állítólag ez természetes kálcium a védőnő ezt ajánlotta), de megmondom nekem egyik sem segített a lábfájásaimon. Egyszer csak elmúltak. Magne B6-tal meg csak óvatosan, mert jó kis étvágyat csinál Kép viszont kevésbé leszel aluszékony és fáradt.

Szép hétvégét mindenkinek!
Ildi

Kép
mildiko
 
 


Szia Tünde!

Jó, hogy csatlakoztál. Én is szedtem gyógyszert, na meg meg is röntgeneztek egy snowboard baleset miatt, mert nem tudtam, hogy terhes vagyok... Azóta is aggódom, de eddig minden leletünk szuper, a dokik is azt mondták egyiktől sem lesz baja, úgyhogy csak bízni tudok benne, hogy minden rendben van. Gondolom a genetikai tanácsadáson nem mondták volna, hogy rendben vagy, ha nem úgy van?
Üdv.
Ildi

Kép
mildiko
 
 


Sziasztok napközbeni beszélgetők!
Szia Tünde! Üdv közöttünk.Szerintem sem lehet abból baj, h nem éppen 20 éves vagy, tudod, nem csak a 20 éveseké a világ...majd jobban odafigyelnek rád cserébe:-)
Na, nekem a védőnő Tovitát javasolt kalcium-gyanánt, és Magnézium pezsgőtablettát iszom, mert elegem van már a gyógyszerformájú készítményekből. (Pajzsmirigy miatt is szedek kis tablettákat)Köszi a tanácsot a Magne B6-tal, azt mellőzöm.
Ildi, te se aggódj, szerintem az orvosok tudják, mit mondanak.

Adri és

Kép
adri29
 
 


Köszönöm a fogadtatást, és a bíztatást!!!

Én elevitet szedek,abba minden van.Ezt javasolták. Az előző terhességeimmel maternát szedtem de az is jó volt..
tünde

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


A védőnő nekem azt mondta, h az elevit az első 3 hónapban szuper és fontos, de hogy idővel pl. a benne lévő magnézium már kevés lesz. Ezért néztem kiegészítők után, és akkor javasolta ezek szedését.
Szerintem ahány orvos és védőnő, annyiféleképpen ítéli meg, h mi a legjobb kombináció:-)
Elfelejtettem az előbb, h én már a kórházban, és az Örsön is voltam UH-n, szerintem a kórházi gép jobb, élesebb volt a kép.
Szerintem ha az orvosod a Herminán rendel, és van ott UH gépük, neki praktikusabb így.
Mindenkinek jó 7 végét majd, ma előbb elengedett a főnök. Nem értem, biztos beteg...
Üdv,
Adri

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok!
Eddig csak passzív látogatója voltam a fórumnak, de gondoltam bekapcsolódom a beszélgetésbe.....
Elvileg jún. 29-re várjuk a párommal az első babánkat, Marcit. A doki dr. Hajdu Gábor lesz, az Örsön az SZTK-ban választottam ki őt teljesen véletlenszerűen. Mindenfélét halottam már róla, de én eddig semmi negatívumot nem tudok elmondani róla. Velem eddig teljesen korrekt volt....Az Uzsokival kapcsolatban viszont semmi személyes tapasztalatom sincs, csak annyi az infóm, amit Ti írtatok. Habár, ha jobban belegondolok, ez is nayg segítség:-)))))sok hasznos dolgot megtudtam.
Vmelyikötök írta, hogy indul újabb tanfolyam szerdánként. Az első előadás már jövő héten lesz? ppróbáltam felhívni a kórházat, de senki nem veszi fel a telefont.....:-((((
kitti
fkitti
 
 


Szia Kitti!
Üdvözlünk Téged is itt...kicsit nagyszájú dolog ez tőlem, hisz én is csak a héten csatlakoztam.
Szerintem már tuti, h szerdán indul az újabb tanfolyam, de hívd ezt a számot: 251-7333/3711, Csombó Szilvia. Nekem ő mondta.
A Marci név nekem is nagyon tetszik, de a párom Matyit szeretne. Jelen esetben még kislányt várunk, de ki tudja...:-)
Üdv,
Adri

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok !

Üdv. Tündi !

Örülök , hogy csatlakoztál hozzánk !
Én is a Hérminán voltam 12 hetes UH-n!
Nem baj,hogy oda mész, ott jobb a készülék mint a kórházba, legalábbis a doki azt mondta !

Ildi !
Nekem is volt röngenem sajna, sikerült úgy kiugrasztanom a térdem , hogy csak másnap reggelre ment vissza, úgy-ahogy.
De a Lukács dokit kérdeztem, azt mondta ,hogy annyira kicsi volt még a baba, hogy nem tudott neki ártani a röngen, de ha még is valami gond lett volna, nem maradt volna meg a baba.Úgy-hogy emiatt ne aggódj !

Niki!
Nekünk van egy Magyar vizslánk, egy cicánk és kb. egy éve van nálunk egy menhelyi kutyus (Erdélyi kopó szerű), egy tengerimalac, és természetesen, hogy gyarapodjon a család, kaptunk a lányommal egy-egy nyuszit húsvétra Apától !
És + sajna a vizslánk tavaj decemberóta epilepsziás !! Nem is értem , hogyan lehetséges ez , de ez van saja !
Amúgy mindenki egy tündér ,imádjük őket!

Adri!
Én is napközben vagyok inkább , az éjjszakázást már nem bírom , nem is tudom a többi kismama ,hogy bírja ! Én néha olyan fáradt vagyok !!

Üdv. mindenkinek!
Kati

Kép


Kép
kati16
 
 


Sziasztok Lányok/Asszonyok!

jol felporgott ez az oldal ma delutan! Ne aggodjon senki semmin, foleg, amig tenyleg nincs baj!
en mar nem szedek semmilyen vitamint, mert egyszeruen ugy erzem, nincs ra szuksegunk, hiszek benne, hogy megereznem, ha attol jobb lenne! Verkepem is engem igazolt, meg sosem volt ilyen jo! Ellenben annyi gyumolcsot es zoldseget, salatat eszunk mostanaban, hogy lassan vega leszek!Ha kicsit faradtabb vagyok, fogom fejem ala a kisparna es be az agyba, akarhany ora legyen is! persze igy egyedul, elso gyerekkel ez meg konnyu!
Kati! Ugy orulok, hogy van mas aktiv allatos is a csapatban. Kicsit kakukktojasnak ereztem magam eddig az anyukaka kozott, neha rosszalloan neztek ram! Varosba kutyat? De ugye majd nem mehet be a szobaba???? nem is ertem!
Nos no para! Tessek mosolyogni, meg a ma delutani jegeso sem tudta elvenni a jokedvemet!
Most pedig megyek es ledolok kicsit!

Udv: Niki

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok!

Kati!
Köszi ez egy kicsit megnyugtató/Hermina/!

Ági!
Neked hol csinálták? Nekem a schöfibe kell mennem, és azt hiszem azt a másik vizsgálatot, csinálják /lepénybolyhaiból/ állítólag!!!

Amúgy Lukács dr-hoz fogok járni, remélem jó lesz. Mi csak 3éve lakunk itt és eddig nem volt szükségem nőgyógyászra. Siófokon szültem a két gyereket, és nagyon megszoktam ott a nőgyógyászomat! Na mindegy biztos itt is jó lesz, bár vannak fura szokások, így ahogy olvasgatlak benneteket, meg tapasztalom is. De az is lehet már régen voltam terhesKépKépKép

Üdv. Tünde

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


Sziasztok!

Kati!
Köszi ez egy kicsit megnyugtató/Hermina/!

Ági!
Neked hol csinálták? Nekem a schöfibe kell mennem, és azt hiszem azt a másik vizsgálatot, csinálják /lepénybolyhaiból/ állítólag!!!

Amúgy Lukács dr-hoz fogok járni, remélem jó lesz. Mi csak 3éve lakunk itt és eddig nem volt szükségem nőgyógyászra. Siófokon szültem a két gyereket, és nagyon megszoktam a nőgyógyászomat! Na mindegy biztos itt is jó lesz, bár vannak fura szokások, így ahogy olvasgatlak benneteket, meg tapasztalom is. De az is lehet már régen voltam terhesKépKépKép

Üdv.Tünde

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


hopp ez 2x ment sorry

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


Sziasztok Csajok!

Kitti, véééééégre valaki, aki szintén Hajdunál szül!!!!!! :D Juhúúúúú!! Kép Akkor majd jól kifaggatlak. Kép Mi július végére - aug. elejére várjuk Törpillát. Akit majd egyébként Lillának tervezünk nevezni. Kép

Kép
frusi
 
 


Tündi, én sem tudom, mitől függ, de engem alapból mindig a Herminára küldött volna uh-ra Hajdu, csak nekem amikor kellett menni, akkor majdnem mindig épp szabadságolások voltak, és mondta, hogy az Uzsokiba menjek, és így a Herminán csak egyszer voltam... ahol egyébként Lukács csinálta az uh-t. Nem tudom, mitől függ, lehet, h Hajdu és Lukács dokik nagy haverok, vagy ilyesmi. Kép

Kitti, és Ti beszéltetek már olyanról Hajduval, hogy esetleg vmit fizetned kéne neki, vagy ilyesmi?? Én azt hallottam, hogy tökre nem pénzéhes, vagy ilyesmi Kép és velem is eddig mindig teljesen korrekt volt, elégedett vagyok vele... azért ez annyira hihetetlen, mindig csodálkozik az ember...

Kép
frusi
 
 


Sziasztok!

Lukács doki nagyon jo fej! Nekem ugyan problema mentes a babam eddig, hala az egnek, de annyira megnyugtatott, amikor kedden jottem el tole a rendelobol es mondta, hogy hivjam nyugodtan, ha barmi furcsa tortenne! jo volt hallani. A Herminan jobb a gep ezert csinalja ott mindig Lukács az UH-ot!

udv: Niki

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Üdv az új Lukács doktoros (és nem Lukács doktoros) kismamáknak, remélem, hamarosan én is aktívként jelentkezhetem köztetek...:-)

Persela

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Szia Persela !

Csak nem alakulóban van valami ??

(Persze nem akarom , hogy elkiabáld !)

Ebben általában babonásak vagyunk . Vagy nem ?

Én igen . Addig nem szóltunk senkinek míg nem volt biztos , hogy minden rendben .(nagyjából)
A Nagyszülők is csak Húsvétkor tudták meg .

Mindenesetre várunk , aktívként !

Szia

További kellemes hétvégét mindenkinek !

Kati

Kép


Kép
kati16
 
 


Kati, én már hónapok óta remélem, hogy csak alakul valami, eredetileg azt szerettük volna, ha a két gyerek között kevesebb mint 2 év van - hát ennek már lőttek...:-) Most a max. 2,5 év korkülönbségre hajtunk, ami azt jelenti, hogy ha 2 hónapon belül sikerül egy baba, és az meg is marad, akkor jók vagyunk...:-))
Babonásak vagyunk, bizony! Én a kisfiamat is csak azután újságoltam el mindenkinek, miután a 12 hetes UH-n a Lukács doktor megnyugtatott, hogy most már lehet... A következőt sem mondom el hamarabb senkinek!:-)

Persela

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Sziasztok!
Frusi,
nem, még nem beszéltünk anyagiakról a Hajduval, én csak a terhesrendelésen kérdeztem rá a hölgynél még anno vmikor decemberben, hogy szoktak-e adni vmennyit a vizsgálatokon. A válasz annyi volt, hogy ez a kismamáktól függ, de ne felejtsem el, hogy ez SZTK rendelés, és nem privát. Így én eddig még nem adtam neki semmit, de ez az 5 hetenkénti max. 5-10 perces vizsgálatok után érthető is.
Majd a szülés után készítem elő a kis(???) borítékot:-))))

További szép napocskás napot mindenkinek!

k
fkitti
 
 


Itt a hétfő, és sehol senki??? :-))))
Adri,
köszi a telefonszámot.
AZ imént beszéltem Csombó Szilviával és mondta, hogy szerdán a dietetikussal kezdődik a tanfolyam a faházban.

K
fkitti
 
 


Sziasztok!
Ti hogy álltok a névválasztással? Én mindig három kislányt képzeltem magunknak, így a három lánynév már régóta megvan, de amióta kiderült, hogy kisfiunk lesz komolyabban el kell gondolkodnunk a fiúneveken.. ami nem gondoltam volna, hogy ekkora nehézséget okoz.
Nikike: hol és mit tanulsz? Mikorra várod a picit?
Kitti, köszi az infót a tanfolyamról.
Persela: nagyon drukkolok nektek!!!!
Szép napot mindenkinek!
Itykó

Kép
[/url]
ityko
 
 


Sziasztok!
Szóval itt vagyok én is...
Itykó:Mi nem választottunk még nevet konkrétan, csak van néhány ötletünk: valahogy lánynevekből nekem sokkal több tetszik, mint fiúnévből: Lili (bár egyre gyakoribb)Kamilla (ez most a befutó) Szonja. Bár fiúból is tudnék most választani, szinte minden m betűvel kezdődő tetszik: Mátyás, Marcell, Martin, Márk...és a Barnabás:-)
Nekem speciel tetszik, ha alliterál, pl. Kovács Kamilla, Kovács Kitti, de akkor miért m betűs fiúnevekben gondolkodom?!
Üdv:Adri

Adri és

Kép
adri29
 
 


Niki: én is meg akartam kérdezni , hogy miből írod és melyik suliba a szakdogád? De tudod, manapság az internet korában rengeteg folyóirat, könyv van fenn digitális formában is, tehát csak másol, beilleszt, másol, beilleszt...:-)
Adri

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok Lányok!

Persela HAjra!!!!Kép))
Mi is bajban vagyunk a fiúnevekkel! De most nem erek ra!
ELTE Tanitokepzo-muvelodessezrvezes! A szakdogat majus 2-an le kell adnom, nah a temam eleg erdekes:
Akadálymentesítés megvalósulása a XIV. ker. köz-kultúrális-oktatási intézményeiben!
Adri! En amilyen barom lelkiismeretes vagyok, nem copy-paste-elek. Gyujtottem szakirodalmat, raadasul nincs is sok, mert eleg uj meg a tema, vagy pedig nagyon szakszoveg epiteszetileg! VEgigjartam az intezmenyeket, fotoztam, beszeltem csomo emberrel, interjuk, stb...
Mar banom, hogy nem egy Nemzeti Parkot valasztottam!Kép))
De egyebkent meg nagyon erdeke es szerintem egyre fontosabb tema. Nem csak a fogyatekosok miatt, hanem az idosodo tarsadalom es a kismamak problemaja is!

Babe julius 7-15 kozott erkezik remelhetoleg!

udv: Niki

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Na ja, nem egy kellemes szórakozás szakdolit írni.....főleg olyan témából, amelyben ha a (szomorú) valóságot szeretnéd bemutatni, nem mindig értékelik pozitívan az illetékesek:-((((

A névválasztással szerencsénk volt: miután kiderült, hogy babócánk lesz, vhogy elkezdtük Marcizni ......Fel sem merült bennünk a gondolat, hogy lány lesz, olyan természetes volt, hogy az első baba fiú. Persze tudni kell, hogy a páromék hárman vannak fiútestvérek. (Persze titkon reménykedtem, hogy mégis csak kislány lesz, akit önhatalmúlag Luca Sárának neveztem volna.......)
Szóval a trónörökös Bodó Márton lesz:-)))))
fkitti
 
 


Nekem az volt a tapasztalatom a szakdogával, hogy felesleges nagyon kreatívnak lenni, nem is értékelik annyira a saját gondolatokat, mint elvárná az az ember, aki hónapokat tölt azzal, hogy eredeti ötleteket gyártson...elég, ha ügyesen összeollózod a téma ismert szerzőitől. Én is az ELTE-n végeztem, nálunk amúgy elég tanárfüggő volt. Én olyan témát választottam, amihez szinte senki sem értett a tanárok között - nem volt rossz taktika, mert nem nagyon kérdeztek bele, hisz ők sem tudták volna a választ:-)
Adri

Adri és

Kép
adri29
 
 


Szia Adri!

Mibol irtad? Ez kiborito, hogy a sajat gondolataid nem erdeklik oket, de ezt tenyleg mar en is hallottam, sot a baratnom konzulense kerek perec megmondta, hogy ne merjen szubjektiv lenni, max 2 oldalon (bevezeto-konkluzio)? Nekem szerencsem van az en tanarnom nagyon rendes, hasonlo beallitottsagu mint en, mert hagyja, hogy otleteim legyenek, stb... De persze valoszinuleg csak kettonk szorakoztatasara, mert a kutya nem fogja olvasni!

Az en babam Denes lesz, Dini! Annyira tetszik nem tudom miert? Ma szornyu napom volt, ha erdekel valakit. gyakorlatilag ok nelkul ketszer is kiborultam a nap folyaman, sirogorcsot kapva. Ez remiszto! A vegen meg mar kinomban rohogtem magamon!

udv: Niki

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok Lányok,

Nikike, kismamáknál ez megesik, én úgy tudom!! Szóval csak semmi para! Kép

A szerdai "buli" ugye 5-kor kezdődik? Elvileg már elkéredzkedtem a munkahelyemről 4-kor (ha már úgyis ez az utolsó hetem), talán 1 óra alatt odaérek... És akkor csak ott bemegyek a faházba, szerencsétlenül nézek körbe, és ott majd meglátom, hová kell menni?? Kép

Nálunk Lilla lesz a kisasszony neve, bár sokáig gondolkodtunk a Dórán is (vagyis a férjem szerette volna nagyon, de aztán meggyőztem). Kép Ez volt az a két név, ami végleg bennt maradt, nekem még előtte voltak olyan ötleteim, hogy Kamilla, Boglárka... tetszenek még most is, de most már annyira csak Lillácskának tudom elképzelni a Törpillácskát. Kép

Ja, megvettük neki az első bodyt, nagyon ééééédes, nagyon trendi Micimackós!! Kép Kiakasztottuk jól látható helyre, és ahányszor elmegyünk mellette, annyiszor olvadunk el Apával, hogy milyen édeske lesz majd benne a picur. Kép

Kép
frusi
 
 


CSajok!

Ti meddig terveztek dolgozni? Marmint hanyadik hetig?
Niki

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok!

Én a 19. hétben járok és én is az Uzsokiban fogok szülni. A Csapó Cs. volt a dokim, de lepasszolt, mert sok szülése lesz szeptemberben, ezért egy fiatal doktornőhöz kerültem, aki nagyon kedves. Először nagyon rosszul esett, hogy lemondott rólam, de lehet, hogy jobban jártam. A szülésnél kiderül, de mindenestere sokkal lelkesebb a dokinőm. A mobilszámát is megadta, amit persze még nem hívtam, de már ettől is nagyon biztonságban érzem magam.
Ezt szerettem volna megosztani veletek.
A terhestorna a faházban hol van? Ma voltam ott, de hol kell ott bemenni, mert több faház is van?
Köszi: Évi

Kép

Kép
varva
 
 


Niki, én most vagyok 26 hetes, és ezen a héten dolgozok utoljára. Kép Vagyis a 27. hetet már itthon kezdem.

Holnap reggel megyek egyébként a zsömi+tejes cukorvizsgálatra, már előre parázok, mi lesz az eredmény.

Kép
frusi
 
 


Szép jó reggelt!
A utolsó mensi alapján csütörtökön leszek 31 hetes, de szerintem 1 héttel kisebb a baba.
Jövő héten még dolgozom, aztán szabi egész májusban, majd táppénz a szülésig.
Elvileg még simán bírnám a munkát (irodában vagyok egész nap), de vhogy nincs már kedvem hozzá.....Ráadásul költözés előtt állunk, így lesz elég teendőm enélkül is.
k
fkitti
 
 


Frusi jó Neked!
Csajok a fahazat nem olyan nehez megtalalni! Kezdem ugy erezni, mintha valami csodaerdobe tevednetek ahogy beleptek a korhaz teruletere! Nincs semmi csoda! A portan segitenek, meg nem is lehet elteveszeteni! Ha nem a főbejárat felől mentek, hanem azon a kapun, ahol a mentoket engedik be, akkor pár méter után, bufénél jobbra fordultok és talaltok egy U alaku fahaz epuletet. Ott kell bemenni, ahol az U-nak az alsó-kozepso resze van! Ertheto ez?
Na nem olyan bonyi!

udv: Niki

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok!

Frusi a cukorvizsgálatra be kell jelentkezni a kórházba vagy csak egyszerűen oda kell menni, amikor a dokim mondta és kész?

Én már írtam egyszer, hogy Tiba főorvos úrnál fogok szülni és most vagyok 24. hetes. Még biztosan dolgozom egy ideig kb. 31-32. hétig tervezem, ha bírom addig, most még teljesen jól vagyok.

Üdv. Ildi

Kép
mildiko
 
 


Frusi,
nem kell félni a terheléses cukor eredményétől....Én nagyon sok édességet+szénhidrátot eszem (erre mondjuk nem is vagyok büszke.....), és ennek ellenére is normális lett az eredményem.
Ami engem viszont zavart, az a labor dolgozóinak a viselkedése....Néha nagyon olyanok, mint akinek fáj, hogy dolgoznia kell:-((((
fkitti
 
 


sziasztok!

rég jelentkeztem....

üdv az újaknak! Kép

én most a 35. hétben vagyok,és még a jövő héten dolgozom,igaz csak félállás.de szerencsére jól vagyok,nem esik nehezemre a munka.bár nem bánom,hogy utána lesz pár hét pihi a baba előtt Kép

én is sok édességet eszem,és teljesen rendben volt a cukrom.azért ez összetettebb dolog..

kilókkal hogy álltok ,lányok?nálam eddig 10 kiló pluszt mértek(remélem,nem nagyon lesz több Kép )

április végi,májusi babások hol és hogy vannak?!!!jelentkezzetek!

szép napot mindenkinek!

Lufi
lufi
 
 


Sziasztok!
Reggel rengeteg munka várt az irodában, így csak most jutottam el oda, h én is írhatok.
Niki: a szakdogám a quiche-ék (kicsék - a maják egy "fajtája", Guatemala, Honduras környékén éltek) szent könyvéből írtam, amolyan teremtéstörténet, szerintem izgalmas, hogy ők hogy képzelték el a világ és az emberek teremtését. Még mielőtt hűledezni kezdtek, h normális vagyok-e, hogy ilyen elképesztő témát választottam, hozzáteszem: Spanyol szakon végeztem, tehát a dél-amerikai kultúra nem annyira vad téma volt. Végül akihez írtam, az a tanár épp az USA-ban volt akkor, így egy másik tanárnál védtem meg, szemmel láthatóan annyit tudott a témáról, amit én a szakdogámban leírtam:-)
Frusi: ne aggódj, szerdán én is csak odamegyek majd 5-re és bámulok, tehát már ketten fogunk ott szerencsétlenkedni, vagy leírod, h nézel ki, és akkor megkereslek, h tudjunk együtt szerencsétlenül bámulni:-)
Kérdésetekre, h ki meddig akar dolgozni, én még sokáig, persze még csak a 19. hétnél járok. Egyrészt semmi bajom, másrészt a férjem is dolgoznék egész nap és az összes barátnőm is, tehát ülhetnék egyedül otthon, harmadrészt a fizetésem elég jelentős részét feketén kapom (ami nem gond, mert még így is a max.gyedet vagy mit fogom kapni)tehát nem érdekem kiíratni magam sok időre. De nektek jó pihenést, Kitti, a költözködéssel azért csak óvatosan, ne vidd túlzásba.
Üdvözlet Évinek, jó, hogy ilyen sokan vagyunk. De hová tűntek korai stádiumos partnereim:-(
Most ennyi. Üdv mindenkinek,
Adri

Adri és

Kép
adri29
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?