Helbad!
Én az első szülésnél nem vittem mellszívót, kipróbáltam az elektromos pesztonkát, olyan volt a szobában, de az olyan erősen szívta, hogy a vér spriccelt, attól sebesedett ki. Utána be hozzattam az enyémet a kézit és azzal sokkal kellemesebb volt. Nem mondom, hogy nem fájt ezek után, de mikor begyógyult akkor tényleg nem fájt. Én ajánlom, hogy vigyél. És szülés után 1-2 nappal is kipróbálhatod egy kicsit, serkenti a tejtermelődést. Nekem se volt még igazán tejem, de próbálkoztam és jó sok lett. Nem tudom, hogy ennek köszönhető-e. De szerintem van benne valami. Én az Avent Isis ajánlom.
Egyébként a csecsemősők szeretik ajánlgatni a bimbóvédőt nagyon. Ha nem muszáj ne vegyetek. De ha tényleg nem menne, akkor segíthet. Ne adjátok fel egyből. Nem könnyű tudom. És ne higgyetek abban, hogy ha anyukám se tudott engem, akkor én se fogok tudni. Szerintem nagyon sok múlik az akaráson, tessék bebeszélni magatoknak hogy igen is tudok szoptatni, és van tejem. Mert ha bepánikoltok attól is lehet kevesebb tej. Nem akarok okoskodni. De nekem is voltak ilyen periódusaim.
Kari!
Nyugodtan tarts a babád magad mellett, ha Neked úgy jó. Én is megkérdeztem a többieket, hogy nem zavarja e őket. De úgyse mondják, hogy igen. És mi azért nem tudtunk aludni, mert nagyon meleg volt a szobában. Nem a babáktól. Első éjszaka úgy tudom, még nem engedik, hogy kint legyen, de utána igen. Második nap is végig kint volt a picurom, de tejem még nem volt sok. A manó meg csak aludt, nem is lehetett felkelteni enni. Ha még is sikerült felkelteni, cuppantott egy párat és kész. Aztán délután keservesen sírt. Annyira sírt, hogy nem tudtam a szájába adni a cicit. Na akkor bevittem hogy etessék meg. Kb 5 perc volt, megvártam és utána vittem is vissza a szobámba. Ez után már ha éhes volt felkelt és szopizott rendesen. Nem aludt el egyből. 3-4 nap már nem olyan aluszékonyak, legalábbis az enyémekkel igy volt. Persze aludtak sokat, de nem úgy, hogy alig lehet felkelteni őket.
Nem tudom miért kérnek márkás dolgokat. Ha nem azt viszel, se szól senki érte. Én egy csomag pelust vittem. És megfeleztem és a felét adtam csak oda, mert babás szobába voltam. Popsi törlőből meg vettem kis adagost és azt adtam oda. Az első babánál elvitték az egészet, nekem nem maradt. Hozzattam be másikat. Tanultam belőle. Bár amit kaptok baba csomagot abba is szokott lenni minta. De nem biztos, hogy első nap megkapjátok. Meg lehet, hogy ez is változott már. 2002-ben sok minden volt ebben az ingyen csomagban. 2004-ben már sokkal kevesebb, inkább újságok, kevesebb termék minta.
Szerintem felezd meg nyugodtan. De olyan is van, hogy nem kérik. Nem azt adják a babádra amit leadsz. Egyet kibontanak, és azzal pelenkáznak, mikor elfogy kibontják a köv.csomagot. Ne lepődjetek meg, ha nem az a pelenka van rajtuk.
Málnalevelet nem próbáltam. Én homeos golyót (méhszáj tágulást segíti) szedtem a másodiknál. És elég jó szülésem volt. Túl hordtam a manócskát. De 1 nap túlhordás után 2 ujjnyi voltam, semmi fájással. Ezzel mászkáltam. Aztán az 5 nap túlhordásnál jöttek a fájások rendesen. Egyből indultam a kórházba, azt mondták 4 ujjnyi és eltűnőben. Már 1 óra sincs a szülésből. És tényleg úgy volt. Alig akartam elhinni. Nem tudom, hogy tényleg emiatt volt-e, vagy azért mert a második. Pasz.
Jó sokat kérdeztetek. Jó sokat írtam
Mindenkinek csoda szép napot!!!
Iviki