Új privát üzeneted érkezett!

Ok! Nem sokára jövök, csak most meg kezdődik a Vészhelyzet... Látod, Bujka, mindig van valami!Kép

Livi
(16+4)

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78
 
 


Melinda,
Szerinted a babus nyomhatja a gerincemet? Lent, szinte a fenekemnél. Alig bírok járni. Mi lehet ez?
Rolex
14
rolex
 
 


Bali!
Vészhelyzet után gyere! Kép

Rolex!
Szerintem még a 14. hétben nem nyomhatja, de ez csak az én gondolatom. Nekem is fájt már pár hete a derekam, mintha becsípődött volna valami, és szerintem még akkor sem volt olyan nagy a baba, hogy ő okozza. Én néha hormonális dolgokra gondolok, illetve, hogy ha nem is közvetlenül, de közvetetten a baba okozza, mert a csípőnk már tágulhat ilyenkor is, alakulunk a baba kedvéért. Masszíroztasd a Pároddal, az semmiképp nem ronthat! Jobbulást Kép

Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka
 
 

 
 

Sziasztok!
Remélem mindenkinél jól telt a húsvét.
Nálunk 4 napos volt.Itt péntek is munkaszüneti nap.Kiscsibékkel díszítettem a lakást.150-en figyelnek a lakás minden zugából.Édik.
Az időjárás nem volt valami kegyes.Szombat-vasárnap esett.Tegnap délutánra összeszedte magát.Nagyon kellemes volt.Ma szintén.Jó lenne ha így maradna.
Iszom a palástfű teámat.Minden este egy bögrével.
Egész jó az íze.A szagából ítélve rosszabbra számítottam.

Melinda,Marci tényleg sokat nőtt.Locsolt a tojcsikért?

Su,nehogy himlő legyen.Bár nem hiszem,hogy az.Szombaton voltunk babazsúron,barátnőm kisebbik fia Pascal volt 3 éves.1 hónapja voltak barihimlősek a gyerekek.Pascal hozta haza az oviból a kórt.Rajta alig volt pötty.Viszont a testvére Sebie tetőtől talpig tiszta merő pötty lett.Borzasztóan nézett ki.Főleg a törzse.Több volt a himlős felület mint az ép.
Én sem voltam még bárányhimlős.

Terveztek áprilisi topic talit?

Jadey jól vagytok?Jelentkezz!!!

Kata,Gesztenye!
Szépek a pocik!Csak így tovább!!!

Iza
piciza
 
 


Sziasztok, Lányok!

Derékfájás: nekem egyre gyakoribb. Régen is fájdogált néha (mondjuk ha ócska ágyon aludtam soxor), de mostanában egy-egy rosszul sikerült lehajlás után akár egy órát is fáj. Mint pl. ma reggel, zoknihúzás után. És még nem múlt el... Egy kicsit rá kéne mozognom (séta), de ezt melóban nem egyszerű...

Tegnap vettem csodaszép muskátlikat, azokkal babráltam délután... Nagyon várom már, hogy meglegyen a teraszunk, és telirakhassam mindenfélével... Úgy néz ki, május elején áll neki a kőműves.

Iza,
örülök, hogy újra itt vagy Kép Egügyileg minden OK?

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok!

Én még új vagyok,lehet,hogy nem is ide kellene írnom,de talán ti is tudtok nekem segíteni.Mi is babát szeretnénk a párommal.Nemsokára ki is derül,hogy eredményes volt -e hónapunk.Kérdés: mik a terhesség tünetei? Pár napja úgy fáj a petefészkem és a méhem,mint középidőben szokott.Gyakran megyek wc-re,de a mellem nem fáj.Szerintetek ettől lehetek még terhes,mert úgy tudom,ez az első jelek egyike.

Jó és kellemes bababvárást mindenkinek!

Pipi
pipi78
 
 


Szia Pipi!

Nálam a terhesség tünete a mell fájdalmas duzzadása volt.
Én azt ajánlom, hogy vegyél egy MediLab terhességi tesztet és csináld meg, mert ez a teszt extra érzékeny és már a megtermékenyítést követő 10. nap után is ad pozitív eredményt. Egyébként meg nagyon olcsó is, patikában lehet kapni.

Iza:
Esetleg fontold meg, hogy beoltatod magad bárányhimlő és rubeola ellen mielőtt elkezditek a próbálkozást - Pesten a családtervezési központban ezt ingyen megteheted, ha bejelentkezel hozzájuk. Egyetlen hártánya, hogy utána ajánlott várni azt hiszem 2-3 hónapot a teherbeeséssel.

Kata:
Ma melyik előadásotok lesz? A szüléses filmvetítős? Ara én is szivesen elmennék.

Üdv,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


Sziasztok!

Jó sokat irtatok....
Betegeknek gyógyulást...

Krisszi
Én egyéni tanulmányi rend-et fogok kérni szeptembertől... Nem kell ott lenni, csak vizsgázni kell bejárni... (ja és a gyakorlatokról kell igazolás...Kép)
Nekem a halasztás nem megoldható, mert ez a képzés ilyen formában most van utoljára... a Bolognai-rendszer kicsit megkavarja az egész felsőoktatást...

Pipi
Teszt, vérvétel, Uh... ezek alapján lehet biztosra mondani, hogy terhes vagy... vagy ha megszületik a gyerekKépKép

Gigi 21+5
Vendég
 


Szia Pipi!

Nekem sem fájt a mellem, viszont állandóan wc-re jártam, immáron másodszor!Kép Hanyadik ciklusnapon vagy?

Rolex!

Ne izgulj! Én nem is bírtam járni két napig, de a pipilés volt a csúcs, mert nem tudtam ráülni a budira, aztán elmúlt aztán visszajött, de már vagy 3 hete semmi! A valagam közepén, ahol semmilyen csontok nem találkoznak, úgyhogy arra sem tudtam fogni, hogy becsípődött valami...Sose fogok rájönni, mi volt... Elmúlik, de amikor sokat hajolok, nyújtózkodom (ablakpuculás, felmosás) utána érzem, hogy megint gond lesz. Pihi és semmiKép Remélem, megnyugszol!

Kata!
Megértem az ültethetnékedet! Kép Nekünk még erkélyünk sincs, ráadásul kifordulós ablakaink vannak, úgyhogy virág kizárva. De tegnap már a páromat is elkapta a "dobjuk fel (rendezzük át), szépítgessük otthonunkat" állapot... Aztán semmi! Mérleg, nem kockáztat!Kép Mit csináljak? Már mindent megvarrtam függönynek, meg párnahuzatnak, átültettem a virágokat, bútorokat meg nem húzogathatok...
Ötlet? Muszáj kielégülnöm valahogyKép Ugye megértitek?

Iza!
Hogy is állunk jelenleg? Nekiláttatok a munkának? Hőgörbe esetleg magzatvédő vitamin...?Kép

Szia Bujka!
Még a Grace klinikát is megnéztemKép Nagyon édes pofa! Mármint a fiad! megint fiad lesz vagy nem jól emlékszem? Tőlem mkndenki lányt vár, kicsit aggódom, mert szerintem fiú. Engem nem érdekel a neme, de úgy utálok csalódást okozni!Kép Persze akkor meg a fiamnak okoznék csalódást...Kép

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78
 
 


Pipi!
Van egy kétszer olyan érzékeny teszt, de drága és kevés helyen kapni, a neve Qupido. Nekem Gabriel volt, az a MediLabbal egyforma érzékenységű és 7száz vaalhány forint. De ha megmondod, hanyadik ciklusnapon vagy és milyenek szoktak lenni, tudni fogjuk, érdemes-e már tesztelni!Kép

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78
 
 


Dorka,
jövő kedden lesz, és a szülésről szól majd. Télleg, most Neked ki az orvosod?

Pipi,
ez a mell-dolog mindenkinél változik. A teszt a legbiztosabb Kép Írj mindenképp, hogy Kép vagy Kép Drukk megy!

Bali,
ajánlom a dekupázst (szalvétatechnika). Pár képpel nagyon fel lehet dobni a lakást (sőt, fabútorra is lehet alkotni...). Én egy kétbaléz vagyok, de még így is szépeket tudok csinálni, és ajándéknak sem utolsó... Ha nem ismered a forszát, szívesen megírom.

Kép
Ákata
 
 


Pipi,

Most jut eszembe, hogy nálam a hőgörbe is fennt maradt a peteérés után: 37,2 volt végig - most is annyi. Előtte meg 36,3-ra leesett az ovulációkor.
Ja, és még nagyon érdekes volt, hogy a nyálból termékeny napokat mutató kis cucc (neve: PG53), na azon is páfránymintákat láttam életemben először, és még most is kristályosodik. de biztos nem mindekinél ilyen egyértelmű a hő.

Kata:
Nem akartam eddig írni, mert előbb tesztelem a dokit (jó vicc), de most a MÁV kórházban kötöttem ki egy fiatal orvosnál. Eddig nagyon jók a tapasztalataim, pl. felajánlotta, hogy menjek el szülőszobát nézni, amikor ügyel. De ahogy néztem a MÁV-ban nem fog szülni senki más.
Ja, és a MÁV-ban csak havi egyzser van előkészítő, változó témákkal, amit előre egyenlőre nem tudtam kinyomozni. Ezért mennék el pl. a szüléses filmre. (Be kell vallanom, hogy én igencsak félek a szüléstől, vagyis a vele járó kiszolgáltatottságtól. Ezért lenne jó kiképezni magam előre.) Mindettől függetlenül köszönöm Neked is és Krisszinek is a dokiajánlatokat. Ki tudja mit hoz a jövő...

Jadey, Bettus, Lányok HOL VAGYTOK???

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


Sziasztok lányok!

Suezika! Ráérünk még aggódni, ha tényleg valamit találnak, de nagyon szurkolok, hogy ne legyen semmi komoly.

Krisszi! Amikor én fősulira jártam az anyukák a pár hónapos csecsemőt is vitték vizsgázni a papával együtt és közben így oldották meg a szoptatást. Mindig is csodálkoztam rajtuk, hogy mennyi energiájuk lehet.
Sajna a striákra meglehetősen hajlamos vagyok, mert kiskoromban egyszer hirtelen híztam pár kilót és már az is meglátszott a combom belsején. Egyébként anyu is ilyen típus, úgyhogy volt kitől örökölni. Azért kenegetem magam, de ha valami hiper-szuper kencére találtok nyugottan osszátok meg velem a tapasztalataitokat.

Rolex! Jelenleg a 16. hétben vagyok és jövő hétfőn kell mennem AFP-re, majd rá 10 napra UH-ra. Már nagyon várom, hogy minden rendben legyen a kicsikémmel, mert akkor én is nyugodtabb lennék.
Nekem is szokott fájni a jobb oldali fenékcsontnál (derék közelében), de ez tuti, hogy gerincproblémából fakad. Tavaly év végén még bőszen jártam a gyógytornára, de a nődoki a terhesség első felében eltiltott tőle. Így most marad a szenvedés és a próbálkozás, hátha jobb lesz.

Simigabi! Nekem még szerencsére nincs különösebb problémám a fogaimmal (lekopogom), de az ellenőrzésre én is csak 3 héttel később kaptam időpontot. De ha be lenne gyulladva akkor bizony nem várnék annyit az biztos!

Bujka! Én is hiányolom a többieket, de úgy látom, hogy szép lassan mindenki kezd visszaszivárogni a babanetre.

Iza! Jó, hogy újra itt vagy és örülök, hogy jobban érzed magad.
Én szívesen találkoznék a többiekkel áprilisban, mert május végén nem leszek itthon, de ahhoz kellene találni egy helyet ahol összejöhetünk.

Timota! Ma megyünk a párommal az első szüléselőkészítőre, ahol tájékoztatnak a továbbiakról. Remélem hamarosan jelentkezel és akkor leírom, hogy mit mondtak az Istvánban.

Pipi! Nekem is mellfeszüléssel kezdődött és hamarabb éreztem úgy, mintha megjönne. Nekem volt már 1-2 becsapós hónapom, így csak akkor hittem el, hogy terhes vagyok, amikor a tesztet megláttam 2 csíkkal.

Bali! Ha nagyon ráérek akkor én nekiülök és elkezdek valami kreatív dolgot. Pl: szalvétatechnikával képeket csinálok, dobozokat és üvegeket festek. Bár mostanában nincs elég időm rá, de régebben tökéletesen lekötött és még ajándéknak is tökéletes (ha esetleg túl sokat készítenél).

Mindenkit puszilok: Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Ákata!

Örülök, hogy sorstársam akadt, aki szintén szereti a kreatív dolgokat. A kézügyességem nekem sem az igazi, így pont nekünk találták ki ezeket a dolgokat Kép

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Lányok! Érzem!!!!!!!!!!!Kép

16+5

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78
 
 


Dorka,
szívesen, és remélem, nem kényszerülsz váltani ismét... Szülés helye: Bujka táblázatában benne van, ki hol fog szülni, érdemes ott megnézni.

Én a szüléssel úgy vagyok, hogy bár már ott tartanék... A szüléstől nem félek, nekem mindegy is, hogy császár vagy természetes, a filmtől viszont tartok kicsit, mert utálom látni az orvosi műszereket Kép Vérvételnél sem bírok odanézni...

Egyet nem tennék soha: nem szülnék otthon. Lehet, hogy most hatalmas vitát indítok el, mégis megírom: szerény véleményem szerint aki az otthoni szülést választja, az nem annyira a bébi egészségével, mint a saját ízlésével/kényelmével törődik. Merthogy biztos kényelmesebb saját párnák közt, lágy zenére vajúdni, de ha gáz van és későn jön a mentő... inkább nem is folytatom. Sokan hozzák fel példaként, hogy Hollandiában általános az otthon szülés, csakhogy a kérdés az: Hollndiában is fél órán túl ér-e ki a mentő, ha baj van? Ott is anyagi nehézségekkel küzd a koraszülöttmentés? Szóval én a jelenlegi hazai körülmények között nem vállalnám az otthoni szülést.

Kép
Ákata
 
 


Kata, Gesztenye!

Hát ez egyáltalán nem úgy hangzik, mintha nem kellene hozzá kézügyesség... És nem ismerem a "forszát", kérlek, írd meg! öööö....mi az a "forszát"?

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78
 
 


Boróka!

A szülésem legnagyobb tanulsága: Soha nem menj oda egyedül!!!!!!!!!!!!!! ...mert akkor érzed magad igazán kiszolgáltatottnak! Legyen "B" terved, ha az "A" nem ér oda időben...Kép

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78
 
 


Bali!
Csak nem? Milyen érzés?
Egyébként tényleg nem igényel nagy kézügyességet, mert csak ragasztom és kenem, a szép minták pedig a szalvétákon vannak készen Kép

Ákata!
Egyetértek veled az otthonszüléssel kapcsolatban. A mai viszonyok tényleg nem megfelelőek erre. Pláne, ha valami nem várt komplikáció merül fel.

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Kata:
Az otthonszüléses felvetéseddel én is maximálisan egyetértek, azzal együtt hogy mi a párommal abszolút a természetesség hívei vagyunk. És ha valaki annyira érzékeny erre, akkor válasszon olyan kórházat, ahol van az otthon melegét utánozó szoba (pl. Szt. Imre), s abban vajúdhat.
Én sem kockáztatnám a gyerekem életét ezzel.
Szerintem csak az fanatikus otthonszülés párti, akivel az életében még nem történtek igazi rossz dolgok, s így naívan azt hiszi, hogy a szülése is majd tökéletes és komplikációmentes lesz. Nálunk a családban anyukám összes szülése komplikált volt, minannyian meghaltunk volna azonnali császár nélkül (a bátyám meg is halt). Így én próbálok felkészülni a bonyodalmakra is és a császárra is lelkileg.
Ja, és töb olyan esetről olvastam, ami a kórházi nőgyógyászok réme, hogy egy otthon elindult szüléssel mennek be nagyon rossz állapotban, és sajnos sokszor nem sikerül már megmenteni a babát. Pl. több ikerszülést bevállaltak otthonira, majd végül kóráz lett belőle.
Ja, és ma már ha valaki szeretne akár a szülés után pár órával hazamehet saját felelősségre.
Eldugulok.

Gesztenye, Kata:
Én is lelkesen készítettem házilag ajándékot a kratív boltok kínálatának felhsználásával, de megkaptam, hogy ez nem is igazán kreatív, és senki nem is használja, amit adtam. Béna vagyok?!

Ciao,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


Dorka,
dehogy vagy béna! Tudod, ízlések és pofonok... Ráadásul elég kíméletlenség ilyet mondani az ajándékozónak...
Én a család kérésére már több képet, kaspót is készítettem, illetve díszítettem dekupázs technikával, és nagyon örültek neki. Mást ugyan nem csináltam, de ez úgy nézem, kapós dolog...

Bali,
virágokról jut eszembe: régi tervem, hogy a szobanövényeimet ugyanolyan (egyszerű agyag) kaspókba teszem, amit aztán szalvétatechnikával díszítek. Sajnos, eddig még nem sikerült ezt megvalósítani.

Kép
Ákata
 
 


Kata:
Ó nálunk fő az őszinteség - ezen nem sértődök meg, mert tényleg gyakorolni kellene, hogy javuljon a kézügyességem. Kulcstartót és képkeretet csináltam, ami a sutban végezte. Nem baj, régóta tervezem, hogy a GYED alatt újra ügyeskedem. Pl. szeretnék varrni a fiunknak egy foltmunkás takarót, és régi álmom egy szövőszék.

AFP:
kinyomoztam az eredményt, és azt hiszem már végre jó lett:
AFP: 0,8 MMOl
B-HCG: 2,3 MMOL a 17. hétre számolva.
Hétfőn megyek a kórházi genetikai UH-ra, amitől már semmi újdonságot sem várok. De kötelező.

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


Köszönöm lányok a segítséget.Remélem nálam is úgy lesz,mint Balinál. Kérlek szorítsatok,szombatig kiderül minden (IGEN vagy nem).Akkor majd jelentkezem újra. Kép
pipi78
 
 


Boróka!

Aki nem tudja megbecsülni azt, hogy valaki saját kezüleg csinál neki ajándékot szívvel-lélekkel, akkor az meg sem érdemli. Ne aggódj nem vagy béna. Sajna mások hozzáállásával van itt a gond. Egyébként a takaró varráson már én is gondolkodtam. Sőt, ha lesz rá pénz és nagyobb lakásba megyünk, akkor beszerzek egy szupi varrógépet is és ruhákon tesztelem magam.

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Pipi, drukkolunk!!Kép

Bujka, szornyu lehetett a korhazas kaland. Nekem is mult csutortokon nagyon huzott a hasam, de gondoltam a temetes megviselt, marmint a sok seta utazas es talan ezert...Aztan meg ettem retket es atttol annyira fajt, hogy lepni sem tudtam.

Rolex, szerintem meg korai hogy a baba nyomja, egyszeruen csak rossz tartas, a megnovekedett poci miatt, vagy pedig el kezdett tagulni a csontozatod es azt erzed.Az iszonyuan tud fajni.

Akata! Nem vagyok fanatikus, de otthon szeretnek szulni. A ferjem nagyon parazik ezert szultem az elsot korhazban. Bar ne tettem volna...10-bol csak egy nonek van szuksege korhazra es ugyan ez nagy szam, de elore meg lehet mondani ki a veszelyeztetett. A tobbi komplikaciot maguk a korhazak indukaljak. Eloszor is bemegy burkot repesztenek, ujjal tagitanak, kapsz infuziokat, vagy kersz fajdalom csillapitot, elhelyeznek olyan pozba hogy nekik kenyelmes legyen vizsgalni, nem allhatsz a meleg viz ala amikor fajasod van, mert rakotnek egy huje ctg-re, amiert 2 ora mulva jon valaki de meg sem nezik, ha benn van a parod es latja hogy szenvedsz meg akar szabadoitani, szol a dokinak, meg inkabb a megeroszakoljak a termeszetet, eselyed sincs repedes, vagas, fogo, vakuum, felelem nelkul szulni. Engem az anyasag erzese helyett olyan gondolatokat foglalkoztattak, hogy adjanak egy sziket kivagom en a hasambol a babat, vagy en kertem volna a csaszart...Miert van ott a dokit, ha nem csinal semmit, hat persze :hamar odament beleavatkozik...neked biztosan fajni fog... Mert elvileg nem kene! Miert kernek ugy anyak tizezrei fajdalomcsillapitot, hogy nem kerdezik meg a mellekhatasokat, akar szazalekos elofordulasban is. Miert hiszed el egy olyan embernek aki ebbol el, ebbol veszi a csilivili hazat kocsijat, hogy semmi gond ez a legjobb amit tehetsz. Aki otthon szul az a babaja erdekeit tartja szem elott. ott szules utan a baba borkontaktusba kerulhet az anyaval, szopizhat, nem mossak ki a beleibol teaval es tapszerrel az elotejjel beszopizott immunerositoket, nem rangatjak 3 orankent, nem rakjak be egy muanyagdobozba hanem maguk melle teszik es egyutt lelegeznek vele. Sajnos nem minden no teheti meg, hogy otthon szul. sajnos en is gyava vagyok...

Es ha mar tenyeknel tartunk. Az ominozus ikerszules ahol meghalt a kisfiu, korhazban hogy lett volna? Tudod hany kisbaba hal meg a korhazban? Es tudod, hogy az a csalad a 3. gyereket, a hiradasokkal ellentetben otthon szulte. Mert a tenyt el kell fogadni, hogy vannak anyukak es babak akik meghalnak. Nem lehet megmenteni mindenkit, de felelotlenseget sem szabad csinalni.

Sajnos orlodom, hogy mi legyen hol szuljek. Mert megegyszer nem fizetek 60e-t a dokinak, 20-at a szulesznonek, ugyanennyit a terhesgondozasra pusztan azert hogy ok "vezetik" a szulesemet. En szeretnem kezemben tartani a babamat, szeretnem az elso perctol kezdve szoptatni, szeretnem ha nem kisirt szemmel jonne hozzam ha a hatalmasok megengedik. A penzemert nem biztonsagot kapok...Amikor elment az elso babam es kihivtuk a mentoket mert omlott a ver belolem 50 perc utan jottek ki!!!Aztan a korhazban meg 2 ora varakozas. Nekem nem nyujt ezek utan biztonsag erzetet a korhaz. Koszonom szepen...majd ha benn leszek a korhazban nezd meg mit csinalnak a csecsemosok vele. jobb esetben semmit...szerintem aki odaadja 20 masik melle a csecsemosoknek, boci cumiztatni, az mindent csinal csak nem felelosseggel van a babaja irant.
Ugy hallottam hajlanak a humanus emberi szules fele a St. Imre, Istvan es Mav korhazakban... Ha van rajtam kivul valaki, aki meg tudatosan szulne a babajat, es jo tapasztalata van ezekbol szivesen vennem. Lehet, hogy valtani fogok a babam erdekeben.

Szoval en nem tartom felelotlennek az otthon szuloket, sot irigylem oket, mert akarmelyikukkel beszeltem nagyon klassz elmenye volt.

Szoptatasrol annyit, hogy 100-bol 98 no tudna szoptatni a babajat, de eleve mar nem tajekozodik hogy smint kell. Nezzetek utana, mert fantasztikus dolog, de nem dobalok meg senkit, ha tapszert ad a babanak, meg teat, mert joga van ugy donteni.

Na most aztan vasalas helyett leirtam a velemenyemet. Nem baj, ha nem ertetek egyet, csak azz szeretnem, ha nem itelnetek el ugy valamit, hogy nem is tudjatok mi az.

csengo 22+6
Vendég
 


Sziasztok!
Végre tudok irni, mert az előző napok elég sűrűre sikerültek. Remélem mindenkinel jol telt az ünnep.
Rolex
Nekem is nagyon szokott fájni a fenekemnél, főlehg éjjel, a multkor meg séta közben. Már itt voltam a ház előtt, de azt hittem nem tudok már odáig sem elmenni.
Kata
Én is egyetértek abban hogy az otthon szülés kockázatos, sokkal nagyobb biztonságban érzem magam ha rögtön ott van ami kell. Meg ma már megoldhato a korházban is az otthon szülés "filing".
Jövö héten megyünk pestre és meg szeretném kérdezni tőletek hogy hol van valami jo kis kismama bolt, ahol nem drágák a cuccok? Előre is köszi!
Üdv mindenkinek!
Heni (12+5)

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Csengo!

Teljesen egyetértek, épp ezért nem fizetek dokinak egy fillért se!!!! Viszont meg kell jegyeznem, hogy a szituért a nők is igen csak hibásak, mert 10-ből 8 nem veszi a fáradtságot, hogy megtudja, miért is fizet. nem kérdez, nem olvas, csak pislog és fizet! Kinyílik a bicska a zsebemben ettől!
Anyósom, aki egyébként kétszer szólt hozzám 6 év alatt (nem ezt álmodta meg a fiának Kép) felívott és elmgyarázta, hogy én nem kockáztathatom az ő drága (lány)unokájának az életét azzal, hogy nincs fizetős doktorbácsim... Mert érzi, hogy lány, hisz35 éve vár egy lányra... magyarázat, figyelj! "és mi lesz, ha a nyakára tekeredik a köldökzsinór?" .... no comment!
Visszatérve, a szoptatással ugyanez van, egyszerűen nem vesszük a fáradtságot... Döbbenetes! Szomszédasszony b...gattam a szoptatás miatt tavaly, mert persze neki sem volt "elég teje", érdekes a második gyereknél most van... Mi történt? A védőnőjét továbbképzére küldték a nyáron, ahol azt tanulta, már nem divat a 3óránkénti szoptatás... Tehát az új gyerek szopik. Poén! Én vagyok a hibás, mert tavaly nem volt elég erőszakos!!!!!! Azt hiszed rá tudtam venni, hogy fellapozzon pl. egy kismama magazint...?

Bocsi, felhúztam magam........

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78
 
 


ja, úgy gondolom, elég tudatos vagyok!Kép Viszont nálunk nem lehet megoldani az otthon szülést (Nyíregyháza), így nem is gondolkoztam rajta... Azt tudom, hogy pénzzel sem tudom elérni, hogy úgy történjenek a dolgok, ahogy szeretném. Pl: nálunk a szülőszéket egyszerűen eldugtákKép De az tuti, a kérdés nékül közeledik felém az infúzió, ezúttal kezét-lábát eltöröm az illetőnek! Kép

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78
 
 


Csengo!

Én nem ítélek el senkit, viszont manapság már tényleg olyan lehetőségek vannak a bababarát kórházakban, ahol nyugodt körülmények között lehet szülni. Amikor még nem voltak kórházak és minden nő otthon szült nem véletlenül volt annyi haláleset, ahol esetleg nem csak a baba, hanem a kismama is veszélybe került (pl. túlzott vérveszteség, stb. miatt). Én sem szeretek kórházban lenni, de biztonságosabbnak érzem, mert ott akár rögtön műtéti úton is tudnak segíteni (percek alatt). Egyébként én is előnyben részesítem a nyugodt környezetet, de én ezt a kórházban próbálom majd megteremteni magamnak. Bízom benne, hogy az orvosom is jó partner lesz ebben.
Egyébként pedig szólásszabadság van, tehát teljesen természetes, ha akár az egymástól eltérő nézeteinket megosztjuk egymással.

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Sziasztok!

Bocsi csak most értem ide, húsvét után szabin voltam, és csak most jutottam el idáig. Végig olvasni se tudtam mindenkit.Kép Ezért bocsika!

Boróka! Itt vagyok!! És képzeljétek:

Megmutatta magát: Kiscsaj!!!! Kép (köszi a drukkot Simigabi) Úgyhogy a táblában maradhat a Kitty név Kép (Köszi Bujka, és remélem azóta nem volt görcs!) Na ezért is nem törtük az agyunkat fiúnéven. Kép
Amúgy a Praxisba voltam, kedves volt a doki meg minden csak a kislánykám már megint lustálkodott így nincs valami nagy film róla. Az istenért nem akart arrébb menni. Pedig este olyan hancúrokat csinál, most meg tiszta kóma volt. Hát ő már csak ilyen szégyenlős. Kép (mint az anyja) Kép Azt mondta a doki, hogy a lepényt párnának használta, ezért alig látszott valami, de azért jó volt látni, hallani a kis szívverését.
Ugyanazokat megnézte mint a genetikain, és kaptam egy dvdt- meg egy ff képet, és ez volt 10E, de adtam a regisztrációs számot, és akkor csak 9E lett. (ha valakit még érdekel)
Amúgy azt mondta a doki hogy vagy a 16. hétig érdemes menni vagy a 30. felé mert a köztes időszak nemigazán kedvez a látvány szempontjából. De lehet hogy ez csak az én kislányomra értendő mert mindig bújkál az Uh elől. Végülis igaza van mit leskelődnek utána? Nem .. Kép

Ákata Szép a pocako; Otthonszülés: Az nem otthonra való, úszni is a strandon szoktunk...

Fenékfájás: nekem is van, szerintem egy részről az üléstől (nekem ülőmunka) meg ha nagyon fáradt vagyok még feküdni is fáj. Kép(Rolex/gerincbántalmakra)

És mi a helyzet a babymozgásokkal? Én már nappal is érzem, főleg a köldököm alatt. Állandóan a hólyagomnál kalimpál, néha úgy érzem összepisilem magam. Nemtom mit művel odabent, lasztizik? Kép
Minenkine szép napot!

Ui: Lassan haladunk a lakással, és végre már fűtés sincs a panelban így szabadok a munkálatok!!!

Bettus

Kép
bettus79
 
 


Csengo!

Én nem ítélek el senkit, viszont manapság már tényleg olyan lehetőségek vannak a bababarát kórházakban, ahol nyugodt körülmények között lehet szülni. Amikor még nem voltak kórházak és minden nő otthon szült nem véletlenül volt annyi haláleset, ahol esetleg nem csak a baba, hanem a kismama is veszélybe került (pl. túlzott vérveszteség, stb. miatt). Én sem szeretek kórházban lenni, de biztonságosabbnak érzem, mert ott akár rögtön műtéti úton is tudnak segíteni (percek alatt). Egyébként én is előnyben részesítem a nyugodt környezetet, de én ezt a kórházban próbálom majd megteremteni magamnak. Bízom benne, hogy az orvosom is jó partner lesz ebben.
Egyébként pedig szólásszabadság van, tehát teljesen természetes, ha akár az egymástól eltérő nézeteinket megosztjuk egymással.

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Csengo!

Én nem ítélek el senkit, viszont manapság már tényleg olyan lehetőségek vannak a bababarát kórházakban, ahol nyugodt körülmények között lehet szülni. Amikor még nem voltak kórházak és minden nő otthon szült nem véletlenül volt annyi haláleset, ahol esetleg nem csak a baba, hanem a kismama is veszélybe került (pl. túlzott vérveszteség, stb. miatt). Én sem szeretek kórházban lenni, de biztonságosabbnak érzem, mert ott akár rögtön műtéti úton is tudnak segíteni (percek alatt). Egyébként én is előnyben részesítem a nyugodt környezetet, de én ezt a kórházban próbálom majd megteremteni magamnak. Bízom benne, hogy az orvosom is jó partner lesz ebben.
Egyébként pedig szólásszabadság van, tehát teljesen természetes, ha akár az egymástól eltérő nézeteinket megosztjuk egymással.

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Csengo,
én olyan kórházat választottam, ahol az ott szülő kismamák jó tapasztalatokról számoltak be, mind a szülés, mind a csecsemősök terén. Szerintem ki lehet fogni normális hozzáállású kórházat és orvost is - ha pedig nem elégedett az ember, bármikor válthat terhesség alatt.
Érzéstelenítő engem hidegen hagy - a fájdalomtól sose féltem - de ugyanígy a bordásfal és az ikea-szoba is, mert nem ezt tartom a legfontosabbnak. Lényeg, hogy a bébik a lehető legtöbbet velem lehessenek, meg a férjem is a szülésnél, és mindannyian egészségesek legyünk, maradjunk. Igaz, én még nem szültem, nincs tapasztalatom, de szerintem nem helyes megoldás alapjáraton ellenségnek tekinteni az orvosokat meg kínzókamrának a kórházat - ez szerintem felesleges frusztrációkat okoz. Annyi biztos: a tájékozottság nagy előny, főleg, ha a dokival meg lehet beszélni sok mindent és rugalmas... Szoptatás ügyben nem tudok mit mondani, ez nekem még nagyon távolinak tűnik. Voltaképp a szülés is Kép

Hettie,
mi a MegaToys-ban voltunk, ott sok az akció (Soroksári út 160), sajnos, másutt nem jártunk (de nem is nagyon fogunk keresgélni, mert a MegaToys-szal elégedettek voltunk, és nekünk főleg babakocsi kell...).

Pipi,
akkor drukk Kép

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok!

Most vettem észre, hogy többször is elküldte a szövegemet a net. Bocsi, hogy foglalom a helyet, de nem direkt volt. Először nem akarta átküldeni, majd többször is megjelent. Egy kicsit megbonyolult a rendszer.

Bettus!
Gratula a kislányhoz és sok sikert a lakáshoz.
Ha ilyen szégyenlős a kicsike, akkor még mázli, hogy egyáltalán megmutatta magát.

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Sziasztok!

Valószínűleg már hallottatok róla, de ha mégsem akkor szíves figyelmetekbe ajánlom a BNV-n megrendezett kismama-bababörzét, mely most szombaton 22-én lesz és 900 Ft a belépőjegy. Itt is viszonylag olcsón lehet majd hozzájutni ruhákhoz, bútorokhoz, babakocsikhoz és egyéb szükséges holmihoz. Főleg azoknak jó, akik már túl vannak a félidőn és már mernek vásárolni. Lehet, hogy én is kimegyek, de még csak nézelődni.

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Szasztok!

Ugy latom nem az otthon szulessel es nem a korhazzal van a legnagyobb baj, hanem a tajekozatlansaggal. Aki pesti es raer en eljarok az aranytizbe a varandosok klubjaba. Ott jo sok okossagot megtudtam, meg el akarok majd menni a szuleteshete rendezvenyekre.

Amugy az otthon szules sem olyan mint gondoltam. mArmint, tanfolyamra kell menni elotte, ami ugye nem baj, de nekem az ara mar soknak tunik. Vagyis anyagilag ugyanott vagyok.....

Ugy latszik ingye mar semmit nem kapunk...A szoptatasrol meg tenyleg ennyit, hogy nezzetek utana, minel tobb helyen, nem csak a kismamaban, vagy lll-honlapon, vagy a vedonotol. En sajnalom, hogy az elso terhessegnel azon tunodtem,hogy mekkora a baba, milyen ruhaja lesz, hogy fogok lefogyni, de a szoptatasol csak annyit tudtam, hogy igeny szerint kell...de hogy mi az??????

Sajnos a kismama es mas ujsagok szuletestortenetei azt mutatjak nekem, hogy a korhazak tenyleg kinzokamrak....jo lenne, ha minden korhaz baba es mamabarat lenne.

Amugy az otthonszulos oldalakat es mas alternativakat olvasgatva mindig olyan erzesem van, hogy a babanak iszonyu trauma a megszuletes a legjobb az lenne, ha a pocakomban none fel..

csengo
Vendég
 


Csengo:

Mi az az Aranytíz? Hol lehet többet megtudni róla?
És szerinted még milyen más forrásokból a legjobb tájékozódni a szoptatásról? Mivel vannak tapasztalataid, biztos tudsz még mást is ajánlani?
Azzal én is egyetértek, hogy jó lenne, ha sokkal több kórház és szülész orvos alkalmazna baba és mamabarát módszereket. Én ezért hiszek a fiatalabb dokiban, illetve - bár még nem próbáltam - esetleg női orvosban, aki empatikusabb.

Csengő, ne felejtsd el, hogy a baba kipréselődésének szüléskor előnye is van pl. a tüdejéből így távozik a magzatvíz. Kifejlődött ez a törzsfejlődés során, bár a fejkörfogat és a testsúly átlagban növekszik a jólétnek köszönhetően, ami sokszor megnehezíti a természetes szülést.
Sajnálom, ha ilyen rossz élményeket szereztél korábban. Szerintem sosem késő kórházat és orvost váltani (Kismama magazin e havi számában van erről egy cikk).

Bettus:
Gratulálok a kislánykához!

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


Én a rémtörténetekkel (és szüléstörténetekkel) úgy vagyok, hogy nem olvasok el egyet sem, úgyis parázok mindenen - most pl. azon, hogyha hajolgatok, beleáll a derekamba a fájás. (Sajna, elég derékfájós vagyok, eddig buszon állva v. rossz fekhelynél jött elő). Ma lehajoltam reggel zoknit húzni, és azóta fáj - csak akkor enyhül, ha felállok. És néha a hasam is nyilall (petefészeknél). Felhívtam a dokit, és azt mondta, hogyha 8-nál többször ismétlődik a nyilallás, menjek be méhszájnézőbe (egy hete nézte egyébként, akkor tök OK volt.) A nyitott méhszáj-parát szívesen kihagynám. Derék- és hasfájással Ti hogy álltok?

Bettus,
nagy gratula Kittyhez Kép

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok!

Iza!
Kiscsibék édesek lehettek a lakásban Kép
Igen, locsolt a kislegény, de csak engem közösen a Párommal Kép Máshová nem mentünk, pihentünk itthon.

Kata!
Mi hétvégén fogunk muskátlikat venni, már én is be vagyok zsongva. Remélem szépeket találunk majd. Ti hol vettétek?
Érdekes, hogy a vérvételtől én is féltem régen, most már annyira nem, de azért nem nézek oda a mai napig. Viszont a szülésnél abszolúte nem foglalkoztam ilyenekkel, annyira nem volt időm félni, rettegni. Ott már minden teljesen természetesnek tűnt Kép
Otthonszüléssel kapcsolatban teljesen egyetértek Veled! Én nem merném itthon bevállalni, de ha valaki ezt teszi, lelke rajta, én csak drukkolni tudok neki.

Pipi!
Nekem abszolúte nem volt mellfájdalom, -feszülés, inkább csak most a középidő tájékán. Valakinél semmi tünet nem jelentkezik, ahogy most a második babánál, nálam sem. Így lehet ott Nektek is babóca Kép Drukkolok nagyon!!! Kép

Bali!
Jelenleg úgy néz ki, hogy kislány. A doki nem látott semmit a lába között, de felelősséget nem vállalt a "diagnózisa" kapcsán Kép Jövő hét pénteken megyünk a Praxisba, akkor remélem biztosra kiderül a neme. Szerencsére nálunk nincs elvárás, így én nyugodt szívvel várhatok bárkit Kép
Gratulálok a mocorgáshoz Kép Kép Kép

Dorka!
Gratula a jó AFP-hez Kép

Bettus!
Gratula a kiscsajszihoz Kép Kép Kép
Ketteském is imádja rúgdosni a hólyagomat, ilyenkor pár pillanatig azt hiszem, hogy mentem összepisilem magam Kép
Én épp tegnap nézegettem a Praxisos uh képeket itt a Babaneten és a 23. heti zabálnivaló. Nem is értem, miért ne lenne jó a 16-30. hét közötti időszak?

Csengő!
Pocakfájásod Kép Mikidet mennyire "kell" emelgetned, mármint a kötelező gyakorlatokon (etetőszékbe, ágyba ki-be) kívül?
Sajnálom, hogy ilyen rossz tapasztalataid vannak a kórházakkal kapcsolatban. Mikivel nem volt élmény a szülésed? Nekem elég nehéz szülésem volt, epidurált is kaptam (amit lehetőség szerint most nem kérek), ami egy kicsit komplikálttá tette a dolgot. Tudtam a mellékhatásokat, de annyira hirtelen és őrült erővel jöttek a fájások, hogy kértem, pedig előtte én teljes mellszélességgel az epidurál ellen voltam. De mint tudjuk, hogy ember tervez... Én úgy vagyok az otthonszüléssel, hogy nem merném megcsinálni, mert egy kissé hipohonder is vagyok és az első szülésem sem volt éppen komplikáció mentes. Persze most vitatkozhatunk, hogy az orvosi beavatkozások tették-e azzá vagy sem, de így utólag érzésem szerint ez már teljesen felesleges. szerintem, aki otthon szül, annak teljesen biztosnak kell lennie a döntésében.
Szerencsére a Péterfyben nem volt semmiféle tápi, teaitatás. Egyedül cukros vizet kapott Marci, azt is pohárból, mert nagyon alacsony volt a vércukorszintje. Szerencsére nem minden kórházban tápizzák azonnal az újszülötteket!

Szoptatás: az tény, hogy az utánaolvasás fél siker! Én a gyakorlatban láttam, a múlt heti kórházi bennfekvésem alatt, hogy mit is jelent a "tudatlanság". Egy roma fiatallány volt a szobatársam, ahol nem a roma a lényeg, mert rendesebb, tisztább volt, mint bármelyik fehér ember, hanem inkább a családi háttér, segítség hiánya. Szegény lány semmit nem tudott, én segítettem neki, amit tudtam. Persze nekem már volt/van tapasztalatom Marci kapcsán, de egyértelmű volt, hogy ő egy fél sort nem olvasott a szoptatásról magáról. Például, hogy a tej nem fog belőled ömleni azonnal a szülés után, hanem először csak egész kevés előteje van az embernek, majd belövell a tej a 3-4. napon. Sorolhatnám még, de tényleg nagyon sokat számít az utánaolvasás, az akarás a szoptatás terén. Marcival iszonyatosan nehéz volt a szopi az első 6 hónapban, sokat sztrájkolt, nem kellett Neki a cici, de vért izzadva, nem hagytam és igenis kitartottam, hogy szeretném anyatejen nevelni a gyermekemet. Szerencsénk volt, hisz még nincs 1 hónapja, hogy abbahagytuk Kép Úgyhogy Csengőhöz hasonlóan én is mindenkit az utánaolvasásra, tájékozódásra buzdítok szopi terén!

Kreatívkodás: Marcival várandósan kismillió keretsztszemes képet csináltam a babaszobába, jól sikerültek és abszolúte nem nehéz. Emellett nagyon jól kikapcsol.
Karácsonykor üvegmatricákat produkáltam, az is bejött, pedig aztán én is elég kétbalkéz vagyok Kép A Húgom viszont nagyon ügyes és nagyon szép kaspókat csinált dekupázs technikával a szobanövényeimnek. Elmondása alapján tényleg nem nehéz, de eddig nem mertem belefogni.

bababörze: jót hallottam eddig én is róla, viszont iszonyatosan sokan szoktak lenni!

Bocsi, ha hosszú voltam...
Puszi: Melinda (22+5)

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Kép
Kép

M

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Melinda,
dekupázsnak nyugodtan állj neki, télleg nagyon könnyű! Kezdésnek ajánlom az ex-Bartók Mozi (Bartók B. út 62.) alatti hobbiáruházat, szerintem ott a legjobb minőségűek a deku-segédanyagok. (Deka márkanevű cuccokat árulnak, szerintem messze a legjobbak.) Én minden utánaolvasás, tájékozódás és megmutatás nélkül kezdtem neki, és miután rájöttem, hogy minden réteget le kell hántani a szalvétáról Kép, már ment minden, mint a karikacsapás...

Muskátli:
http://www.hidasikert.hu/index2.html
Mi ennek az érdi kertészetnek a csodaszép virágait vettük, viszont nem náluk, hanem a hozzánk közeli benzinkút előtt. Ez tőletek úgy 2 kilométer lehet - ha gondolod, szívesen megadom a pontos címet. A kertészet sincs tőletek messze, a Sárd utca a Balatoni útról nyílik. Nagyon különleges töveket sikerült vennünk, boldog vagyok Kép

Kép
Ákata
 
 


Bujka!

Beírnád, hogy szept.30. Jósa András Kórház, Nyíregyháza... Neveket nem tudunk. Előbb tudni szeretnénk a nemét, hogy ne kelljen annyit gondolkodni!Kép

Kata!

Akkor le tudnád írni, hogyan lássak neki? De ott kezd: végy egy csomag szalvétát.....

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78
 
 


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 23:14-kor.
Vendég
 


Kedves Lányok,
Remélem mindenki jól van. Köszönöm a sok "fenékcsontos" hozzászólást. Ezek szerint nem vagyok egyedül.Kép Ma már tudtam járni. Apró örömök...
Kata, nekem is szokott szurkálni a hasam. Azt mondta az orvosom, h a méhet tartó szalagok feszülnek a baba ficánkolása miatt. Asszem...KépMindenesetre én szedem becsületesen a Magne B6-ot.
Ha esetleg valakinek tudomása van vmilyen tanfolyamról, előadásról a szüléssel, szoptatással, etc. kapcsolatban ossza meg velünk!!Please!!
A találkozó szervezése abbamaradt??
Sok puszi mindenkinek!
rolex
 
 


Sziasztok kismamák!
Legutóbb elhatároztam, csak akkor írok legközelebb, amikor már tutira érzem a Kicsikém mozgolódását!
Örömmel tudatom mindenkivel, hogy tegnap délután megtörtént a nagy esemény, és azóta is igen élénk a Pici, biztos rájött, milyen jó dolog is ez, hiszen neki van lába, amivel rúghat, és karja, amivel böködhet Kép Annyira jó érzés!!!!!! Csodálatos!!!! Semmivel össze nem téveszthető! Eddig bizonytalan voltam, mert pár napja volt már pár kis rebbenés, de nagyon gyenge volt és nem voltam benne teljesen biztos, hogy az-e? De most már tudom, hogy tegnap délután az volt! Azóta igen élénk, többször is éreztem este mikor lefeküdtem. Kispapának persze azonnal elújságoltam, nagyon-nagyon örült, és azt mondta bárcsak ő is érezhetné, milyen jó lehet.
Szóval, bevéstem a Nagy Napot a naptáramba, és ha azt vesszük, hogy innentől kb. 4 és fél hónap, amikor világra jön, hát nagyjából ki is jön, (aug.28-ra vagyok kiírva), de lehet hogy átcsúszunk szeptemberre, ami egyáltalán nem baj, sőt! Szept.4-én lesz a második házassági évfordulónk!!! :-)
Örülök, hogy mindenki jól van, bocs hogy nem írok mindenkinek személy szerint, de bevallom még nem olvastam vissza mindenkit... Igyexem pótolni!
Pusz,
Mamy (21+3) Kép

Kép
mamy
 
 


Sziasztok Pocakosok!
Tegnap éjszaka írtam,és nem sikerült elküldeni.Próbálkoztam 3-4-szer aztán feladtam.

Kata,jól vagyok.A vérzésem igaz elég erős és darabos volt./6 nap/Mérem a hőmet minden reggel.Szedem a magzatvédőt 2 naponta.Júniustól hajrá...

Szia Pipi!Kiváncsian várom a teszt eredményt.Remélem becsíkosodik!

Dorka,rubeolás voltam.Köszi a tanácsot,de nem hiszem,hogy beoltatom magam.

Livi!Csak nem?Megmozdult a pindurka?De jó!!!

Bettus! Gratula Kittushoz!Erősödik a lányos oldal.Jó munkát!

Remélem mindenki jól van.
Szép napsütéses tavaszi napot!

Pusz Iza
piciza
 
 


Sziasztok Lányok! Tegnap estém a visszaolvasással telt, persze már most nem emlékszem a felére.

Magamról gyorsan a következők. Múlt hét megint csak migrénnel telt, de most kétszer is rámtört és eltartott 3 napig. Ki tudjátok számolni, hogy akkor hány napot nem fájt a 7-ből. Õrület, mostmár szédülök is. Megfogadtam tanácsotokat, sokkal jobban odafigyelek az ivásra. De azért a 2 üveg 1,5 literes ásv.víz nem megy. erősebba székrekedésem is, és a méhem már most a bordámhoz nyomta az amúgy nem kicsi gyomrom. (150 cm-el vagyok megáldva). Mi lesz később?
HúsvétotSoprpnban töltöttük, férjem családjánál, rengeteget sétáltunk. Sokan most tudták meg a családból a baba hírét, olyan jó érzés tudni,hogy ilyen sokan örülnek az embernek.
Mint említettem, valszeg lányunk lesz, bár a doki a szokásosat mondta: míg fiúból nem lesz lány, fordítva bármi megtörténhet.

Kérdés: A ti pulzusotok nem ingadozik eszeveszettül? Hol 85, hol 115. Most reggel pl. stoppoltam az ágyban és amikor ránéztem az órára és rájöttem mindjárt indulnom kell munkába, megint felszökött. Egyik pillanatról a másikra. Az a szerencsém, hogy az amúgy alacsony vérnyomásom csak egy kicsit magasabb.
Kicsit izgulok.

Bujka! Szeretném, ha beírnád a táblázatba, hogy Dóri, Szent János Kórház.

Úgy, de úgy örülök, hogy meggyógyultál. Marci biztosan élvezte tojáskeresést. Olyan édesek ilyenkor. Jó lenne megint talizni, hiszen Marci koma is hiányzik.

Mamy! Örülök, hogy Te is érzed és most már biztos vagy benne, az apró "szárnycsapkodásoknál" én sem tudtam biztosan, majd a 2.nál ügyesebbek leszünk.
Mindenkinek szép örömöket, kitartást!!!
Erika(19+4)
piciri
 
 


Sziasztok!

Én tegnap voltam az István kórházban szülésfelkészítő tanfolyamon. Szerdánként van 15-16 óráig és elvileg bárki mehet rá (nem csak azok akik az Istvánban szülnek). 6 alkalommal van és utána újra kezdődik. Nyár előtt most kezdődött az utolsó előtti kurzus, mert július-augusztusban szünetel a tanfolyam. Nekem is csak azért kellett most menni, mert szeptemberben már nem tudnám végig járni a 6 alkalmat. Akár 1-1 alkalomra is be lehet kapcsolódni, ha nem érdekel mindegyik
és ingyenes! Leírom, hogy miről szoktak beszélgetni:
1. A kórház szülészeti szemlélete, változások a várandóság időszakában
2. Normál szülés történései (mi történhet előtte, alatta, utána)
3. Relaxációs légzőgyakorlatok, technikai elemek
4. Védőnővel videózás: egy szülés kitolási szakasza vizuális szempontból
5. Fájdalom csillapítás orvosi aspektusa
6. Babaápolás és szoptatás

Mindenkinek sok sikert a tapasztalatgyűjtéshez.

Rolex!
A május végi találkozó már szinte tuti, mert akkorra kerti partit terveznek (és Iza is hazajön). Mostanában viszont még fedett helyen kéne és sajna senki nem ajánlott olyan helyet ahová elmehetnénk (pl: cukrászda, teázó, ...). Ráadásul nem is kattantak rá a témára, így az a gyanúm, hogy mindenki nagyon le van foglalva.

Mamy!
Gratula az új érzéshez. Most már nem menekülsz a "gyengéd" rugdosásoktól Kép

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Sziasztok!
Köszönjük a gratulációkat Kép Már nagyon vártam a határozott jelzéseket, és most úgy örülök! Kép
Gesztenye!
Ha jól értem, az Istvános szülésfelkészítőre bárki mehet? Nem tudod véletlenül, mikor kezdődik újra elölről? Én ugyen nem ott fogok szülni, de a hugom igen, és ő nem nagyon van netközelben, én szoktam neki küldeni az olvasnivalókat. Biztos hogy érdekelné a dolog. Õ majd szept. végén fog szülni.
Mennyibe kerül egyébként ez a 6 alkalom? Lehet, hogy majd én is elmegyek, majd meglátom.
Köszi,
Mamy

Kép
mamy
 
 


Gesztenye!
Bocsi, most látom csak, hogy ingyenes a tanfolyam. Kép
Pontosan hol tartják az Istvánban?
Köszi,
Mamy

Kép
mamy
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?