Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszönjük a dicséreteket. Kép

Verus,
szép neve lesz a fiadnak! Kép

Odex,
miért írigykedsz a nagyobb babákra? Aisa nagyon formásnak tűnik a képek alapján, egyáltalán nem sovány. Szerintem nagyon szép. Kép Minden baba más ütemben fejlődik, ez így természetes.
Beni 5 hónaposan 7,37kg.
Nektek is BOLDOG 5 HÓNAPOS SZÜLINAPOT!!! KépKépKép

Petra,
gratulálok Bálinthoz Kép, teszel fel képet?
Nyugodj meg a tej miatt, nekem is nagyon-nagyon nehéz volt az elején, az én fiam nyelvét fel is kellett vágni, szóval volt idegeskedés bőven. Ha 40et szopizik az is tök jó, hisz anyatej, a többit pótold neki tápszerrel. Ha a baba nyugodtabb lesz, Te is az leszel és több lesz a tejcsi, hidd el!!! Fejni nem próbáltál? Ha gondolod tudok küldeni oldalakat, ahol vannak jó fejési módszerek. Nem baj, ha semmi nem jön, az inger akkor is éri a melledet. Nekem a legjobban a 77, 55, 33, 11 jött be, azaz 7 perc az egyik, 7 perc a másik, aztán 5 perc az egyik és így tovább. Be fog indulni. Addig pedig pótolj, hogy ne sírjon Bálint baba. Ha pedig mégsem lenne tejcsi, akkor hidd el a tápszer ellenére nagyon jó Anyuka vagy!!! Kép

Tundike,
Beni Hanna lett volna, ha kislány, nagyon szép név. Kép

Szilpa,
Kende gyönyörű, nagyon sokat változott.
Már én is akartam kérdezni, honnan ez a szép név?
KépKép

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


<font color="ff6000">Sziasztok!

Tundike!
Kende 2,5 hónapos (11 hetes). Köszi a nevében is! Kép

Szyszqo!
De jó!!! Ennyi minden klappol?
Meg kéne ismerkednünk szem,élyesen is! Kép
Köszönjünk. Kép
A neve utónévkönyvből jött. Apa annyira lányt várt, hogy nem is nagyon kerestünk fiúneveket. Amikor kiderült, akkor viszont egyik név sem állt közel a szívünkhöz, és hosszas olvasgatás után találtuk ezt meg. De amint apa meglátta, beleszeretett a névbe. Nekem még kóstolgatnom kellett egy ideig, de ma már tudom, hogy jól döntöttem. Én is beleszerettem a névbe. Utána amikor kibújt a hozzátartozó kisember, akkor belé is! Kép Ez egyébként egy ősi magyar név. Még Etelközből hozták a vándorló magyarok. Fejedelmet jelent. Illetve a magyar törzsszövetség fejedelmét nevezték így. Névnap: Szept.25.
Nekem is a lánykori nevem ez. Így maradtam. Kép Kép
Ilyen későn mész melózni? Mit dolgozol? Már ha nem titok.

Ilba!
Neked is köszi. Beni is nagyon szép babóka lett!!!! Éds kis csücsöri szája van!! Kép

11+3</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Van kutyás köztünk??? Kinek milyen???? Babákkal hogy vannak, nem volt sértődés?
Születésünktől fogva mindig volt kutya mellettünk, de 1 éve hogy a tacsi lányok eltávoztak tőlünk, azóta nem tudtuk magunkat rászánni az újabb kutyura.

Még egy kérdésem lenne a légzésfigyelővel kapcsolatban, írtátok, hogy melyik a jó, és azokat is nézegetem. De, sok MEDICOR és Baby Contol van, erről esetleg van valakinek tapasztalata? Olyan nehéz találni, mert alig van, bérelni meg látom, hogy nem érdemes.
tundike
 
 

 
 

<font color="ff6000">Tundike!
Én nagyon kutyázom. Sokat foglalkoztam velük. Nekem egy óriás schnauzerem van. Kép
Légzésfigyelőről nem tudok nyilatkozni igazán, mert nekünk nincs. Az Angelcare-t,meg a Baby control-t dícsérték nagyon.</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


<font color="ff6000">Tundike!
Én nagyon kutyázom. Sokat foglalkoztam velük. Nekem egy óriás schnauzerem van. Kép Nem volt sértődés. Megszagolta, azóta nem is igazán érdekli. Néha odaszimatol, és ennyi. Természetesen vele is ugyanolyan sokat foglalkoznak anyuék, hogy ne érezze mellőzve magát. Csak hát igazából én voltam a gazdája. Engem nagyon hiányol. De próbálok minél többet kettesben vele lenni, a többi pátyolgatást átvették tőlem anyuék. Így minden oké.
Légzésfigyelőről nem tudok nyilatkozni igazán, mert nekünk nincs. Az Angelcare-t,meg a Baby control-t dícsérték nagyon.</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


oppá
a félkészet is elküldte???
bocs


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Voltunk a szülés-felkészítő gyakorlaton, és végül is jó élmény volt a páromnak is. Igaz ott kicsit zavarban volt, de itthon már lelkesen mesélte, miket tanult. Kép Nekem is van még mit gyakorolni, ez a nagyon lassú légzés nekem nem megy, azt hittem megfulladok. Mindenesetre nem aggódom, majd ha ott leszünk, úgyis meglátom, mi lesz jó nekem. Kép
Persze nem is én lettem volna, ha sikerül egy ilyenen részt vennem, hogy ne fussak ismerősbe Kép

Tündike!
Én is nagy kutyás vagyok, nekünk egy bobtailünk van. Amikor hozzánk került (ennek már 7 éve) úgy választottunk fajtát, hogy gyerekszerető legyen, mivel akkoriban is volt a környezetünkben kisgyerek, és tudtuk, előbb-utóbb nekünk is lesz. Nálunk még nem született meg a baba, de ismerem a kutyám, és tudom, miatta nem kell aggódni. Jobb mint bármilyen bébiőr, ha csak kis hangot hallat is a baba, ő azonnal jelez. Maj egyetlen kis gondunk lesz, amikor a baba akkora lesz, hogy az ülését a kocsiban már a hátsóülésre kell rakni, mert az eddig a kutyus birodalma volt.

Légzésfigyelőt mi nem veszünk, mert kapunk egyet kölcsön. Ha nem kapnánk, én bérelnék, mert erre igazából csak 3 hónapig van szükség, amíg fennáll a bölcsőhalál lehetősége. Ennyi időre meg nem lehet olyan vészes a bérlési díj. Csütörtökön jön látogatóba a védőnőm, majd megkérdezem tőle, úgyis ki kell faggatnom most már minden használatos eszközről, mert lassan el kell kezdeni beszerezni. (igaz van még addig 11 hetem, de közben lesz ablakcsere, meg lakásfestés is, és hát az utolsó hetekben nem tudom, mennyire leszek akciókész).

amandi
 
 


Ilba, kösziKép Nálunk meg Johanna lett volna Benedek ..aztán mostanáig talon-név maradt.

Amandi, jó, hogy eljutottatok a szülés felkészítőre. A hátralévő 11 heted meg bőven elég a gyakorlatok elsajátítására.Kép
Légzésfigyelővel kapcs.: esetleg nézd meg ezt: http://www.babanet.hu/publ/sids.htm ill. a lap alján lévő linket, ha már van/lesz légzésfigyelőtök, érdemes megtanulni azt is, hogy mit kell tenni, ha tényleg baj van. (a Madarászban van egy prevenciós program, és egy egy alkalmas oktatás is.)

Üdv:
Verus

Kép
verus
 
 


Amandi!
Én úgy tudom, hogy a bölcsőhalál egy éves korig áll fenn, és kb. a 4. hónapban a legrizikósabb. Azért nézz utána, de nekem ilyen infóim vannak. Aisa nálunk most 5 hónapos és a múlt héten beriasztott. Igaz, az első pittyenésre már vette is a levegőt a drága, de akkor is. Én nagyon nyugodt vagyok, hogy vettünk. Igaz, hogy drága, de megéri a nyugis alvásért.

Ilba, Beni nagyon édes már! Kép És a több mint 7 kiló nem semmi. Aisa nem sovány, csak úgy általában picike és gyengécske még. De majd szépen behozza a lemaradást, már nem aggódom... Kép

Szilpa, jó hogy újra jelentkeztél! Kende is igazi nagycsávó lett már!

Tundike, én is nagy kutyás vagyok. Nekünk egy keverékünk van: schnauzer és német vizsla, de ő egy tündér. Kicsit sajnálom, mert nálunk is kevesebb idő jut rá, de már itt van végre a jó idő, többet tudunk majd kint lenni a kertben, és akkor vele is tudok majd többet játszani. Aisára kicsit féltékeny, de megszagolja (néha megnyalja a fejét, ha épp nem figyelek Kép) és már megy is tovább. Pedig velünk lakik bent a lakásban! Kép

Na, megyek majd írok többet holnap, ha lesz időm. Most valahogy nincs kedvem regényt írni!

Jó éjt!
Hajni

Aisa és Hajni
odex
 
 


Verus,

Igen, én is terveztem, hogy rész kéne venni egy ilyen elsősegély tanfolyamon, ártani biztos nem árthat, legfeljebb nem lesz rá szükség Kép

Érdekes, nálunk is lánynév volt meg, de az m az első pillanattól, és a fiúnév terén még mindig nem sikerült döntést hozni, bár van már egy-két ötlet. Kép

amandi
 
 


Szlipa!
A schnauzerek gyönyörűek, olyan méltóságteljesek, közben egy játék gépek.
A férjem, amikor megszületett, a tacsijuk igen megsértődött, de aztán csak belenyugodott, és a legjobb barátok lettek.

Amandi!
Irigyellek, nekem a szőrös kutyák a kedvenceim. Minden kutyát imádok, de a rövid szőrűeket, szőrtelennek hívom.
Volt 1 rossz élményem 16 évvel ezelőtt, én vigyáztam unokatesómra, 4 éves volt, és apukám Újfunlandija az arcába harapott, pedig náluk is volt kisgyerek, aki mindig nyúzta, és a kutya sohasem bántotta. Azóta van bennem egy tartás gyerek+kutyával kapcsolatban. De azért a kutyákat ugyanúgy imádom.

Eddig azt hallottam, hogy a légzésfigyelőre 1 évig van szükség. Mi is bérelni akartunk, de amit találtunk, ott előre ki kell fizetni a bérlési díjat, és akkor ugyanott vagyunk, sőt amit vettél azt újból eladhatod.
A Madarászban, 15.000 a letét, havi 5000 a bérlés, 3 hónapot le kell rakni előre, azaz rögtön ott hagysz 30.000-at és ez csak 3 hónapra. Ha ott megveszed a Baby Sensét 35.000.
A Nagy Lajoson, a Minimanóban, 5-15 van a letét, első 3 hónap 3000/hó, utána 2 hónap ingyenes, és a többi hónap 2000, amit szintén egyben kell kifizetned. Ha ott megveszed, pl. az Angel Care-t, akkor 25900 ha bébiőrrel veszed 33500.
Most használtakat nézünk, amihez van még papír és mi is majd tovább tudjuk adni.
A tanfolyam a Madarászban, minden kedden van 16 órakor (T: 450-3700 Szabó Mária), hátsó kapu, Bölcsőhalál ambulancia. Díja 2000. Tegnap kérdeztem meg.

Nekünk már nagyon kéne dönteni a 2 név közül, mindjárt itt a huszadika, és a kiscsaj.

Odex!
A barátnőmnek vizslája van, hát az 1 hihetetlen egyéniség, imádom, igazi arisztokratikus úr. Csak szőrtelen :-))
A mi babánknak majd ehhez a vizslához kell szoknia, és persze minden kutyát imádnia kell, mint a szüleinek. Anyósomnak Golden Retriverje van, ő is egy jó választás volt baba szempontjából, én még 1 ilyen jámbor állatot nem láttam, főleg a tacsik után hihetetlen.
tundike
 
 


Tündike, akkor a mi kutyánk tetszene: nagyon szőrős.., bernáthegyi.Kép Kerti kutya, egy éves, egy hihetetlen játékos maci, imádnivaló.
És ha mindkettő nevet megkapja a kislányotok? Aztán majd születés után kiderül, hogy melyik illik rá jobban. (Hannás vagy inkább Laurás..)

Amandi, mi már a tervezés szakaszában megbeszéltük, hogy mi lesz a lány nevünk...aztán, mikor kiderült, hogy kisfiúnk lesz, jó pár hét tárgyalás Kép után egyeztünk meg a fiúnévben is. (addig csak Lajoskának hívtuk szegényt..Kép )
Nálatok mik a szóba jöhető nevek?

Kép
verus
 
 


Sziasztok!

Lányok! Jó hírek!
Ma éjfél után 10 perccel 2800 g-al, és 48 cm-el megszületett a nővérem kislánya, Regina. Első gyerek, és mindössze 4 óra alatt megvolt. Nem semmi!

Amandi!
Én is irigyellek a kutyusod miatt! Nekem is bobtailom volt, de sajnos 2004-ben 11 évesen tüdőrákban elhunyt! Kép Szerintem nem lesz gond a kocsival, megosztoznak a helyen. Kép
Emlékszem az én kutyám mindig a szomszéd kisgyereket őrizgette, meg anyának voltak csirkéi. Kiengedte a kertbe hogy legelésszenek, a kutya meg visszaterelte őket az csirkeudvarba! Írtó jó fej volt, a párommal megbeszéltük hogyha Enéh nagyobb lesz, és már lehet kutyánk, akkor megint bobtailt veszünk.

Tündike!
A nővéreméknek is vizslájuk van, de erről inkább nem nyilatkoznék. Sajnos ők nem nevelték, mondván a nővérem &#8222;nem akar rabszolgát csinálni a kutyából&#8221;, így nem hallgat senkire. Kíváncsi vagyok mi lesz ha hazahozzák Ginát.

Ilba!
Beni nagyon aranyos! Látom ő is &#8222;növeszt&#8221; magának cipőfűzőt! Kép Enéh is szokott, és ő szokta kimosni apa poloit is! Kép

Verus!
Hogy csináltál piruló smile-t?

-cs-

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi
 
 


Sancsi, gratula a nővéredéknek. Tényleg nagyon ügyik voltak. Kép (pirulós smájlit "nyúltam" másik fórumról.. ;) )

V.

Kép
verus
 
 


<font color="ff6000">Amandi!
Ne aggódj!
Én nem voltam ilyen légző-tamfolyamon, de a szülésznő mondta szülés közben, mit tegyek, és úgy ment, mintha mindig ezt gyakoroltam volna. Egy a fontos! Ezt fogadd meg, és menni fog: Mindig azt tedd, amit a szülésznő meg a doki mond!!!!!!!!! Ezt nekem is úgy mondták, és ha nehéz is volt néha, de követtem az ő szavukat, és tényleg úgy volt jó! Pl.:én mindig hangosan akartam nyomni. Kétszer szóltak, hogy ne, (ez is erőt vesz el, és kevesebb erőm lesz nyomni) és utána már tudtam, és tényleg könnyebb volt úgy.
A kutyafajtánál nem fontos, hogy gyermekszerető legyen, ha úgy van nevelve. A snaci is például "egyemberes" kutya, és örző.védő. tehát más a temperamantuma. És én vagyok neki az isten, de mivel úgy volt nevelve, ezért mindenkit szeret, és mindenkire ugyanúgy hallgat. És bármelyikünkért megtenne mindent. A babámért is!!!

Odex!
Nem lehet, hogy előtte is vett levegőt, csak kisebbet?? Vagy csak ti nem hallottátok, mert esetleg nem azt figyeltétek éppen? Utána viszont figyeltetek, és ezért is hallottátok.
Én is parázok, de elég kevés babánál áll fenn az esély, és majdnem mindegyiknél bejelez egyszer-kétszer. Nem azért írom, mert nem hiszek neked!!!!!!!!!! És tényleg én is parázok. Nem is tudom, miért nincs nekem???!!!???!!!

Tundike!
Hát igen! Most lesz 12 éves, és soxor olyan lüke, mint pár hónapos korában. Abból veszem észre a korát, hogy már nem tud annyit futkosni, soxor lusta is, hamar el is fárad. De ha velem játszik!!! Kép Kép "Kis" hülye....

Ha tényleg akartok légzésfigyelőt, én is a megvételt ajánlom. Majdnem annyit (vagy ugyanannyit) kifizettek, mintha bérelnétek, ráadásul utána eladhatod, akkor olcsóbba van, mintha bérelted volna. Ha meg nem adod el, akkor jó lesz a következőnek is, vagy a családon belül is jó másnak is.

Várandósok!
Most jut eszembe!!
van egy kelengye-listám. Rajta van minden, amit be kell szerezni egy babához indulásnak. Illetve 1-2 dolog is még, ami csak később fog kelleni pár hónap múlva. Ha valakit érdekel, szívesen átküldöm mail-ben.
Én is egy másik topikból kaptam, és nagyon jó hasznát vettem, mint első babás anyuka.

További jó pocakosodást!!!!!!</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Szia Szilpa!

Megtennéd ,hogy átküldöd nekem azt a babakelengye listát légyszíves!
sza_besz@freemail.hu cimre.

köszönöm!
Eszti
31+0
eszti29
 
 


Tundike!
én is a snacisok táborát erősítem Kép
nálunk semmi gond nem volt, sőt inkább nagyon is védte a nagyobbik lányomat a kutya. Mindent megtehetett a kutyával amit csak akart (az ültető fát azért nem engedtem a fenekébe dugni). Most is imádja mindkettő gyereket a kutya, bár a kicsitől azért még tart egy kicsit (régi tapasztalatai alapján), de egy morgás, odakapás se volt soha. Én vagyok a főnök, de minden(ki) hozzámtartozót ugyanúgy imád Kép

légzésfigyelő:
én nem használtam, de barátaink bérelték (szerencséjükre), a 3. típus jött csak be.Kép Ha mindenképp szeretnél venni, akkor is érdemesebb előbb kipróbálni, nehogy Ti is így járjatok.
szilvamag
 
 


Verus!
Volt Bernáthegyim, és nem nyugszok, míg nem lesz újból, imádtam !!! Állítólag nagyon különleges volt, a csodájára jártak, mert fekete-fehér volt.
Eddig tartottam magam, hogy csak 1 neve legyen, de már nekem is eszembe jutott, ha ennyire nem tudunk dönteni.

Sancsi!
Gratulálok a nővérednek! És irigylem a 4 óra miatt.
Hát, én elég finoman nyilatkoztam a vizsláról, imádom, de el van szúrva rendesen, nagyon akaratos.

Szlipa!
Mivel már nagyon a finish-ben vagyunk, így nekem már megvan minden, de a későbbi dolgok miatt megköszönném a listát.
kekesitunde@freemail.hu

JAJ, ahogy olvasom a kutyákról amit írtok, annyira szeretnék, úgy hiányzik, soha nem voltam kutya nélkül. Már kihevertem a lányokat, és már jöhetne egy újabb rosszaság, de most a baba fontosabb, majd utána meglátjuk. (Kutyát akarok dögönyöznííí!)

Tegnap voltam CTG-én (39.heti) minden rendben volt, belső méhszáj rendben, szombaton kell újból menni. Már izgulok és várom. Olyan jó érzés mindig belépni a szülészetre, megnyugtató.
tundike
 
 


Sziasztok

Hatalmas gratula az újdonsült kismamáknak!

Petra, nekem egy hónapba telt, amíg elég tejem lett a Vikinek. A kórházban pedig egyáltalán nem volt. Hidd el be fog indulni, csak tényleg nyugalom és kitartás kell! Ha bármiben segíthetek írj nyugodtan a nevem alatti emilre!

Ilba, ezek szerint nem csak az én lányom nőtt nagyra Kép
Mi is voltunk az 5 hónapos vizsgálaton 70cm, és 7,5kg volt Viki.
Nagyon helyes a fiad, igazi öröm nézni!

Kati

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica
 
 


Szilpa! Írtam neked emailt, megkaptad??
Nekem 1 golden retrieverem van-tényleg "1 jámbor állat",ahogy Tündike írta...Csak kissé tartok majd attól,hogy előbb kutya-aztán baba...Féltékeny lesz vajon a kutyus a babára??Meg lehet ezt okosan oldani?

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
szyszqo
 
 


Sziasztok!

Először is a légzésfigyelővel kapcsolatban ma megérdeklődtem a védőnőtől mindent. Azt mondta hogy maximum 1 éves koráig kell, de a kritikus időszak az 2-5 hónapos korig, mert a kerületben nem is volt 5 hónaposnál idősebb babánál riasztás. Utána csak a rosszabb körülmények között élő babáknál lehet igazán rizikó, olyan helyen, ahol pl az anyuka, vagy a környezetben dohányzik valaki.

Szilpa,
én nem aggódom, úgyis lesz majd valahogy. Olyan még nem volt hogy a baba benn maradjon :D Amúgy én minden ilyennél meg szoktam hallgatni egy csomó véleményt, tanácsot, és leszűröm belőle, hogy mi az, ami nekem tényleg jó, és mi az, ami nekem nem válik be. El tudnád nekem is küldeni a listát? Igaz, van már pár ilyen listám, de hátha valmi olyan ötlet is van benne, ami másikból kimaradt. Köszönöm.

A kutyákhoz kapcsolódva:
tényleg meg lehet tanítani, a kevésbé szociális fajtákat is arra, hogy békések legyenek, de nem árt azért vigyázni, mert azért ott többet kockáztat az ember. Persze olyan gazdi is kell hozzá, aki erősen kézben tartja. Tündike, az sem árt, ha a gyereknek is megtanítják, mit lehet a kutyával, és mit nem ajánlott. Erre jó példa az, amikor még a mi kutyusunk fiatal volt, és a családban lévő gyerekek is kicsik olyan 4-5 évesek. A kutya oda akart menni hízelegni, megnyalogatni őket ( a maga 50 kilójával) a gyerekek kicsit megijedtek, és elkezdtek sikongatni. A kutya meg azt hitte erre a magas hangra hogy valami baj van, még inkább oda akart menni, hogy segítsen, erre a gyerekek még jobban visítottak. Amikor megtanulták, hogy nem kell sipítozni, máris nem volt semmi gond.

Szyszqo,
nagy a valószínüsége, hogy bántani nem fogja a kicsit. A féltékenység kicsit nehezebb téma: az hogy hogyan tudod megoldani kutyafüggő, mint ahogy az is emberfüggő, hogy tudod felkészíteni a gyereket egy kistestvér érkezésére.

Azért írok ilyen sokat a kutya témáról, mert elég sok állat vesz körül, a szüleimnek is van 3 kutyája: 2 nagytestű (1 Újfullandi és 1 Masztiff), és egy kicsi tacskó keverék. Sokat foglalkozom velük is, és mondhatom, hiába neveled egyformán őket, minden állat teljesen más, máshogy reagál dolgokra. Gyerek ügyben kevésbé vagyok tapasztalt, abban majd csak most jönnek az élmények Kép

A nevekkel kapcsolatban, szinte minden nap felmerül valami új ötlet, de ami eddig a legtartósabban végigkísérte az elmúlt pár hónapot az a Márk és a Dániel.

Andi

amandi
 
 


Sziasztok,

köszönöm mindenkinek a biztatást! Sajnos továbbra sincsen több tejem, de próbálok/tam lelkileg belenyugodni a helyzetbe és nem kiborulni (az már úgyis megvolt). A gyerekdoki is azt mondta, hogy tök jó, hogy ennyi is van és ne legyen lelkiismeretfurdalásom. Azért reménykedek, hogy lesz még jobb a helyzet, de ha nem, akkor örülök annak, hogy legalább tudok szoptatni.
Biztos, hogy a sok aggódás sem tesz jót, meg ugye mondják a sok pihenést, hihi ez a legviccesebb. Segítség nélkül ugyan hogyan tudnék pihenni? Mikor alszik a bébi, akkor azért el kell végezni pár dolgot, pl. mosás, cumisüvegek mosogatása, sterilizálás, tea főzés, na meg enni is kéne vmit, amit meg kell főzni. Szóval ennyit a pihenésről.

Kati,
jó olvasni, hogy Neked 1 hónapba telt míg beálltak a dolgok, ezek szerint valóban van még remény!

Petra+Bálint 15nap

petra73
 
 


Petra,

Ha ennyire egyedül vagy, próbálj meg ott időt spórolni, ahol csak lehet. Ha tényleg naponta főzöl, az sok időt elvesz. Ha mindenáron házikoszt párti vagy próbálj meg félkész vagy fagyasztott ételeket venni, azzal is rengeteg időt megtakaríthatsz. Nem tudom, hogy a férjed mennyire igényli esténként otthon a meleg ételt, de szerintem a házhozszállítás is szóba jöhet. Van olyan cég, ami egész elfogadható ételeket kínál (én nagyon finnyás vagyok, mégis találok köztük jót), és akár egy adagot is kiszállítanak, és nem is kötelező minden napra rendelni. A barátnőm, mikor szintén otthon volt egyedül, ő is így étkezett, mert a férje is evett benn a munkahelyen, így estére csak valami egyszerű, könnyű ételt ettek. Ráadásul ezzel a módszerrel tényleg változatosan lehet enni.
Az is egy megoldás lehet, ha egyszer nekiszánod magad, akkor több napra előre elkészíted az ételt, és akkor csak melegíteni kell.
Remélem hamar sikerül majd beleszoknod az új szerepbe, fel a fejjel.

amandi
 
 


Petra,
Merre laksz? Hátha ha összefogunk valamit tudunk mi is segíteni...Tejcsi miatt tényleg ne aggódj, be fog állni. És tényleg ahogy a doki is mondja az a jó, hogy ennyi is vanKépKépÉs nekem tényleg még most is rapszódikus a tejcsi.
Én megmondom őszítén csak hetente egyszer fertőtlenítem a baba dolgokat. Persze mindig mosogatom őket... És tényleg sokat ér a házhoz szállítás.
Én most vettem a Hippnek van szoptatós teája, nekem az jött be előző babónál. Mondjuk nem olcsó...

Sancsi,
nővérednek nagy-nagy gratula!!!!!!!!!!

friss képek: http://www.babanet.hu/album/main.php?album=9062

zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


<font color="ff6000">Sziasztok!

Eszti29! Tundike!
Elküldtem a listát, remélem, hasznát veszitek. Ha bármi kérdés van, nyugodtan kérdezzetek!!!!! Segítek, ha tudok.

Szyszqo!
Neked is elküldtem a listát. Persze, megkaptam a mail-ed, csak még nem volt időm válaszolni. Bocsika. De mindenképpen írni fogok!!!!
Kutya kérdést meg lehet oldani. Nevelés kérdése!

Tundike!
Ez már tényleg izgis időszak!!! Én is nagyon "bizsergős" voltam ilyenkor. Olyan jó vissza emlékezni rá. Olyan jó érzés terhesnek lenni!!! Méééééééég!!! És a végeredménye is nagyon jóóóóóóóóóóóóó!!! Kép Izgulok veled!! És drukk-drukk! Mindenképpen írj, ha indulsz!!! Persze csak ha tudsz!! de férjnek szólj, hogy jelentkezzen minél hamarabb, ha megvan a bébi!

Amandi!
Neked is elküldtem volna a listát, de nem írtál címet, és a profilodban sem találtam.
Ha nem akarod ide leírni, akkor írd meg privátban! A profilomban ott a címem. Látom te is értesz a kutyákhoz! "Csak " gazdi vagy, vagy esetleg te is tanultál róluk??
Mindkét név nagyon tetszik!!

Petra73!
Persze, hogy van még remény!!!
Nekem sem volt tejem a kórházban! Nekem is adtak tápszer receptete, mert nem tudtam szoptatni, és csak fogyott a gyerek. És ráadásul még engem toltak le a kórházban hogy mit csinálok vele, mert lassan kritikus lesz a fogyás mértéke!!! Nemhogy ők pótolták volna, amikor vissza vitték az újszülöttekhez (nem rooming in-ben voltam ekkor még)!! Szal voltak szorongásaim nekem is. És utána itthon nem kicsi depresszióba estem, mégis rendeződött a szopi kérdés!!
És tényleg kéne a pihi. Nem tud valaki segíteni? Anyud, anyósod, barátnő, valaki??? Vagy esetleg lehetne egy pár hétig rendelni is a kaját, amíg nem rendeződtök egy picit. Szerintem apa is megértené, hiszen mindenkinek jobb, ha otthon nyugi van, és minden jól megy. Beszéljétek meg!!</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok,

Amandi,
köszi a kajarendelés tippet, már én is gondoltam rá, és ráadásul a páromnak abszolut nem lenne probléma, hála Istennek nem központi kérdés nála az evés.Valószínűleg ez lesz a megoldás, csak most még ahhoz sincs kedvem, hogy utánanézzek a dolgoknak (hirtelenjében csak a foodexpress és gastroyal ugrik be).

Zseppy,
én sem tudom minek sterilizálok naponta. Igaziból, ha rögtön etetés után el tudom mosni a cumisüveget, akkor nem sterilizálok, csak sokszor az uraság 10-15 perccel a lefektetése után még meggondolja magát és követeli a maradékot, így nem merem rögtön kiönteni, és elmosni az üveget. Ha meg már állt benne a cucc, akkor inkább ki szoktam sterilizálni. Persze nem tudom van-e tényleg értelme.

Szilpa,

a kórházban nekem beindult a tej, de azt mondták: á, ez még semmi, kár is mérni a gyereket evéskor, de pótlást azért nem adtak, bár többször rákérdeztem. Aztán meg másnap a másik nővér megjegyezte, hogy milyen sokat fogyott a gyerek és ki fog száradni, miért nem adok már pótlást. De azért haza akartak engedni, csak épp megjegyezték, hogy sok folyadék kéne a gyereknek. De hogy hogy etessem (állandóan aludt, de nem sárgult be!, csak nem bírtam felkelteni), azt nem mondták. Persze, hogy elkezdtem nyomni a tápszert. Na mindegy, szóval én is kiakadtam és végül fél nappal tovább maradtam, mert két nagyon kedves nővér látta mennyire rettegek hazajönni és ajánlották maradjak még, segítenek. Õk tényleg nagyon rendesek voltak. Jobb is volt utána hazajönnöm. A depi rajtam most jön ki. Segítség sajna tényleg nincs, anyukám, anyósom már nem él sajnos, barátnő vidéken (nem pesti vagyok eredetileg), illetve szintén csecsemővel otthon van. Mindegy, biztos boldogulni fogok, csak nehéz ez az elején és amúgy is elég lelkis vagyok.

Petra

petra73
 
 


Petra,
Mi a batyin lakunk, Ti merre? tényleg segítenénk szerintem többen is. Főleg ha tudjuk valahol a közelben vagytok. Írd meg bátran, nem szégyen. a homeos bogyókat meg próbáld ki, de egyszerre csak egy fajtát. Tényleg kell segítség az elején és nem szégyen kérniKépKép Tudom, könnyű mondani, de ez így neked nem jó leginkább. az első egy-másfél hónap a legrosszabb, de a mélypont olyan 2 hónapos kora körül lesz. Szóval fel a fejjel!

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Petra
Nincs türelmem visszaolvasni, de úgy emlékszem az Árpád giminél laktok? Ha igen, akkor mi is csak pár sarokra vagyunk, írj mailt (profilomban a címem), és időnként szívesen beugrunk Sebivel megnézni napközben hogy vagytok, vagy ha megyek vásárolni, hozhatok nektek is 1-2 dolgot (-1 gond).
Mehetünk sétálni is együtt, és akkor dumálhatunk is egy nagyot (lelkizhetünk, abban jó vagyok! Kép).
Illetve a kajarendelést tényleg gondold meg, nagyon sokat segít!!! nekem nem voltak túl szimpik a reggel-bedobozolós-leszállítós kaják, így a Bécsi szeletben fizettünk be heti menüt (az ott van a Sipossal szemben, 1 köpésre tőlünk), ott olyan 3 fogásos kaját csináltak, hogy megnyaltuk utána a 10 ujjunkat. Délelőtti séta gyanánt elballagtunk szépen az ételhordóval, és hazahoztuk. De ha bealszik a manó útközben, akkor ott is meg lehet enni.
Ja, és apukát is érdemes bevonni a házimunkákba, amikor lefektettétek a picit, ő is remekül el tudja mosogatni az aznapi edényeket, leszedni a ruhákat, összehajtogatni, elpakolni (ne adj Isten kivasalni... Kép), hétvégén takarítani.
HAGYD HOGY SEGíTSENEK! Különben kikészülsz már pár hét után! Kép
Nemtom eddig mennyire voltál "szigorú" háziasszony (úgy értem maximalista az otthonoddal - otthoni tennivalókkal szemben), de én az voltam, és engem is nagyon zavart, hogy nem bírok úgy el az itthoni tennivalókkal, mint előtte, de le kell szarni. Egy picúr minden idejét-energiáját felemészti az embernek, a háztartás pár hónapig nyugodtan elmegy félárbocon.
Aztán ha már rendeződik a nappali alvása, akkor lesz időd újra önállóan háziasszonykodni, de szerintem féléves kora előtt erre ne számíts!
Szóval kitartás, minden héttel könnyebb lesz! Nehéz most Neked, mindannyiunknak az volt, szóval fel a fejjel! Kép

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Petra
Én is csak azt tudom mondani, h fel a fejjel. Nekem sem volt könnyű, a Kiscsaj nem volt hajlandó nappal aludni, összesen 1,5 órát aludt, s ugye lefoglalni még nem tudta magát, ezért állandóan bőgött. Nem tudtam semmit csinálni mellette. Mosni is csak úgy, mikor pelenkáztam, mert ott van mellette a mosógép, s akkor teregettem, s tettem be a köv. adagot Kép

Ráadásul hasfájós is volt. Eleinte nem is ettem rendesen, ez betett a tejenek, aztán összeszedtem egy jó kis mellgyulladást, az sem tett jót neki, s egészen 2 hónapos koráig hol volt elég tej, hol nem. Volt h már bőgtem, mert kiszívta az "egészet", s láttam, h még éhes.

De mostanra valamelyest javult a helyzet. Még mindig sokat van fent, de legalább már le tudja kötni magát egy fél órára. Kép

Tudom, h rossz, ezért ha szükséged van egy kis lelki támaszra írd le bátran, hátha már attól is jobb lesz

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
otyka
 
 


Tegnap egész délután nem tudtam belépni, mert nem működött az oldal. Nálatok is ilyen gyakran előfordul, vagy csak nálam vannak ilyen gondok?

Szilpa,
Az egyik szakmám az kutyakozmetikus, bár nem sokáig dolgoztam benne. Sok ismeretet adott a kutyákal kapcsolban. Mostanában leginkább csak gazdi vagyok. Az én kutyám aztán teljesen egyedi eset, a hagyományos tanítási módszerek nála nem működnek. Olyan mint a legrosszabb leghisztisebb gyerek, aki ha nem tetszik neki valami, hanyatt vágja magát az utca közepén, és akkor csak a szőrénél fogva húzhatod végig ami nem egyszerű, hiszen van súlya rendesen. Megedzette az idegeimet Kép
Átalakítottam a profilomat, most már látható az e-mail címem. Remélem sikerült megoldanom Kép

Hogy viselik a kicsik ezt a nagyon változékony időjárást? Én személy szerint kicsit nehezen, várom már a jó időt, hogy a növekvő pocakommal egyszerűbben lehessen öltözködni.

amandi
 
 


Zseppy, Cas, Otyka,

nagyon köszi a felajánlott segítséget! Sajna mi egyáltalán nem arrafele lakunk ám, mint Ti. A VII.kerületben vagyunk, szóval jó messze. De tényleg köszi!
Nagyon hullámzóak a napjaim, nyilván a bébitől függ már az én hangulatom is.:-) Most pl. egy tündér, sokáig hagyott aludni, és most is szunyókál. Egyre inkább kezd beállni a 'rend' az életünkbe, bár az esti fürdés időpontján kívül semmi sem biztos, annyira változó mikor eszik.
Hála Istennek nem is hasfájós (lekopogom), és egész jókat tud aludni, ha akar.
Én is próbálom azt mondani magamnak, hogy minden nappal könnyebb lesz. :-) Amúgy holnap elvileg megyünk az első sétánkra a papával együtt, utána már remélem ki merek majd mozdulni vele, és az biztos sokat segít majd a lelki világomon.
Apuka amúgy segítene sokat, csak rengeteget dolgozik (lakásfelújítás közepén és költözés előtt vagyunk), ő akar mindent csinálni így szegény hullaként esik esténként haza.
Köszi mégegyszer, hogy ilyen kedvesek vagytok! Már az együttérző szavak is sokat segítenek! :-)

Petra

petra73
 
 


<font color="ff6000"><font face="Comic Sans MS">Sziasztok!

Petra!
Látod, mindenki megszenvedett a szopiért, meg a babáért! Tudom, ez most nem vigasz, de mindenkinél rendeződik a dolog. Addig is, szólj, ha gond van, és legalább lelkiekben segítünk!!!
Nem próbáltál a lakhely szerinti részben közel lakó kismamikkal megismerkedni? Akkor tudnátok együtt sétálni, meg talizhatnátok néha. Ez is kikapcsolódás.

Amandi!
De jó! Te is nagy kutyás vagy!!
Én letettem a kutyakipzés-vezetői vizsgát, meg a küllembíróit (egy-két gyakorlati óra még hiányzott csak hátra, mert kevésen voltam ott, de az elmélet megvan). Meg dolgoztam kutyaeledel- és felszerelés boltban, meg kutyakozmetikus mellett is. Ha sok kutya volt épp, én is kozmetikuskodtam, csak papírom nincs róla. És volt egyszerre 3 kutyám. Sajna már csak 1 maradt.Kép Küldök képet róla.
E-mail címed látható most már. Küldöm a listát.
A változékony időjárást Kende nehezen bírja. Amikor lehűl a levegő, vagy szél van, akkor nem lehet bírni vele. Egész nap hisztizik. Kép

Én és a két kedvencem (a bal oldali a főnököm is egyben!):
Kép
És Õ az én 12 éves vaúúúúúkám:
Kép
Kép
Kép
Kép</font></font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Õ meg a mi Dexterünk, miután elásott a gipszbe egy száraz zsemlét. :o

Kép

Aisa és Hajni
odex
 
 


<font color="ff6000"><font face="Comic Sans MS">Odex!
Nagyon édes ez a gipszarcú-Dexter!!!! Kép </font></font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


<font color="ff6000"><font face="Comic Sans MS">Petra!
Légyszi írd meg az e-mail címedet, mert szeretnék neked írni!
Ha nem akarod itt közszemlére tenni, akkor a profilomban levő címre küld el!
Köszi! </font></font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Kedves Lányok!

Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepet kívánok!

Verus
28+2
Kép

Kép
verus
 
 


én is közzéteszem a két nagyobb "gyerekem" Kép
Kép
Kép
szilvamag
 
 


<font color="ff6000"><font face="Comic Sans MS">Szilvamag!
Nagyon édesek a "gyermekeid! Ugye, hogy a vaút is majdnem úgy lehet szeretni??? Nálam is ő volt a gyerek, amíg Kende nem jött. Ugyanolyan családtag.</font></font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


[color=#ff6000]</font>
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Szyszqo!
Nem hiszem, hogy féltékeny lesz a babára a kutyus. Anyósom mielőtt megvette, mindenhol utána olvasott, és a legjobb család és gyerekszerető kutya a Golden R.

Amandi!
Anyósom is mindig azt mondta, hogy mindent meg lehet a gyereknek és a kutyának is magyarázni, neki bejött, pedig fifikás, sértődős tacskó volt.

Szlipa!
Köszi a listát!!!!
Mennyire hasonlít a gyermeked Rád. Szép baba!
Hát ez arc, nagyon jó. Szerintem a kutyáknak nem pofijuk van, hanem arcuk. Nagyon édesek!!!

Én elég nyugodt vagyok, majd jön, ha kell. Ma reggel CTG-n voltunk, a fájások rendszeresek és 80%-osak voltak, de csak mint mindig jóslóak, mert fekvésre mindig elmúlik, és nem rendszeres időközönként fáj.
Én már szeretném ha vége lenne, 4 hónapja görcsölök, és egyre jobban fáj, szeretnék már túl lenni rajta. A szülésen nem gondolkodom, majd lesz ahogy lesz, majd elég akkor rájönni milyen. Köszönöm a drukkolást!!

Petra!
Kitartás!! Drukkolok Nektek!!

Odex!
Nagyon drága a fehér pofika!!

Szilvamag!
Szerintem is egy szinten lehet őket szeretni. A Te, 2 gyermeked is nagyon aranyos!
tundike
 
 


Kép

Kellemes Húsvétot Kívánok Mindenkinek!

Kicsit megkésve (de most sikerült képet beilleszteni).
tundike
 
 


Én is megmutatom a mi házőrzőnket, igaz még annyira nem őrzi a házat, de napról napra látványosan nő. Holnap készítek róla egy friss képet, mert ez kb. 1 hónapja készült.
Beni a becsületes neve.
Kép
Most kamaszodik a lelkem (6 hónapos lesz) és rájött, hogy milyen ügyesen tud ugatni, főleg hajnal 2-3 között. De imádjuk!!!
hmmc
 
 


Hmmc,
És a szomszédok még jobban imádják ilyenkorKépKép

Mindjárt csinálok én is képet a rossz életű csajsziról. Egyébként egy fekete spani a miénk. Most hagyta abba a tüzelést, és nekem egyáltalán nem fogadott szót ezalatt.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Sziasztok!
Teljesen új vagyok itt.
Hétvégén csináltam tesztet és pozitív lett.
A mostani nőgyógyászomnál nem tudok szülni így keresnem kell.
A Margit kórházat javasolták és ott is Sztanyik doktort. Van itt valaki, aki nála szült? Próbálok visszaolvasni, de rengeteg hozzászólás van és ameddig eljutottam nem említettétek. Vagy esetleg tudtok mást javasolni?
Előre is köszönöma segítségeteket.
Üdv, Kriszti
sweet_home
 
 


Lányok segítsetek!
Volt, aki kért epidurális érzéstelenítőt vagy használt gázt? Most így a végén, megint elbizonytalanodtam. Ha nem gond, írjátok le a tapasztalatotokat.
Pl: Epi után tényleg mozdulatlanul kell feküdni 1 napot? Nem volt másnap fejfájás, hányinger? Segített, több erőtök maradt a kinyomásra.
És a gáz mit váltott ki, illetve miben segített, esetleg ha szorongós vagyok, akkor segíthet ellazulni?

Hmmc!
Ez kutyus, egy gyönyörű mackó!!!!

Üdv Kriszti!
Gratulálok!!!!! Húú, én ilyenkor megőrültem az izgalomtól és az idegességtől, pedig nagyon akartuk.
Én a Tűzkőnél fogok szülni a héten, Sztanyikban nem tudok segíteni. 1 hét múlva többet tudok majd az én dokimról, a másik választásom a Magenheim doktornő lett volna, de a dokimnak már voltam a kezei között.
tundike
 
 


Kriszti, üdv itt. Sajna nem tudok infót a Sztanyik dr. úrról, én nem nála szültem. Jó pocakosodást előre is! Kép

Tündike!
Én kaptam EDÁ-t, igaz csak a tesztadagot tudták beadni, mert addigra már a kitolás jött. Ugyanúgy éreztem az ingert a nyomásra, szerintem nálam csak gyorsította az egész folyamatot. Mert kb.fél 3-3 körül adták be és 15.50-kor már kint is volt Aisa. EDA után nem kell mozdulatlanul feküdni egy napot!!!! Ez a spinális érzéstelenítés után van, és akkor is "csak" 8 órát asszem, viszont ilyet nem alkalmaznak hüvelyi szüléskor, csak császárnál. Nekem jól jött annak idején, nem bántam meg, hogy kértem. Szerintem ne pánikolj emiatt, majd a szülőágyon úgyis érezni fogod, hogy bírod-e még vagy sem. Én úgy indultam hogy nem kérek, aztán a harmadik-negyedik erősebb fájásnál mondtam, hogy akkor lehet készülődni! Kép A beadása nem fáj, kicsit kellemetlen, hogy a gerincednél matatnak (nekem az jutott róla eszembe, hogy biztos így érezhet a fal, amikor egy tiplit tesznek bele Kép), de semmi extra. Az már rosszabb, hogy mindezt a fájások között csinálják, de tényleg nem fáj! Semmi fejfájás, hányinger nem volt nekem. Ez csak akkor van, ha rosszul adják be, de ez a Margitban nem jellemző, nagyon ügyesen csinálják a dokik.
Gázt én nem használtam, arról nem tudok véleményt mondani. Hiába vagy szorongós, gátlásos, hidd el szülés közben semmi ilyesmi nem fog előjönni, tök természetes lesz minden, és nem fog zavarni, hogy széttett lábakkal fekszel ott több ember előtt, akiket még életetben sosem láttál.

Hát nekem ennyi a tapasztalatom, most mennem kell, felébredt a királykisasszony, és követeli anyukáját! Kép

Hajni

Hmmc!
A kutya nagyon drága! Kép

Aisa és Hajni
odex
 
 


Tündike, Odex,
köszönöm a választ.
Én is nagyon izgulok és kicsit ideges is vagyok, hogy hogyan fogok dokit találni.
Szorgalmasan olvasom a topicot és próbálom az infókat kiszűrni.
Azt jól olvastam, hogy a 8-9. hét körül elég elmenni orvoshoz? Ez egy picit megnyugtatna, hogy van még 2-3 hetem "válogatni" keresgélni.
Az első látogatásnál rögtön meg is vizsgálnak vagy csak UH lesz? Mert olvastam, hogy nem mindenki vizsgál, mert sérülékenyebb még a buborék Kép
Bocsánat a sok kérdésért, de talán elég ha annyit írok, hogy első baba Kép
sweet_home
 
 


Lányok,
kép megvan, csak éppen az átjátszó kábelt adtuk kölcsönKépKép

Kriszti,
Sztanyikról az alattunk lévő topikban biztos tudnak infot mondani, emlékeim szerint onnan sokan nála szültek. Én mondjuk Pálffy doktor urat tudom 100%-ban ajánlani, de kérdezz tőlük bátran.

Tündi,
Én spinált kaptam és azzal a lényeg az volt a fejemet ne emelgessem 8 órán át. 2 óra a "teljes" mozdulatlanság, utána már el lehet kezdeni mocorogni. A gázról nemrég az egyik szüőszobában volt szó. Valamelyik vidéki kórházban istenítik... Téynleg ne félj, mert aggódni nem lesz időd úgysem.

zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Köszi Nektek!

Zseppy!
Neked, mivel a spinálist írod, akkor császár volt?
Nekem a gerincem sokat fáj, és nem hiszem hogy nyugton tudnék maradni akárhány órát. Hanyatt pl egyáltalán nem tudok feküdni.

Odex!
Azt már több embertől hallottam, hogy meggyorsítja a vajúdást.
Azt beszéltük meg a dokival, hogy majd meglátjuk, ha nem bírom, szólok. De szerinte, tuti kérni fogom. Evvel a fekvéssel most rakták a bogarat a fülembe.
Remélem úgy lesz, hogy akkor már semmi nem fog érdekelni, mint amikor ezek a nagyobb görcseim voltak, akkor pont ez járt a fejemben, hogy semmi nem érdekel csak legyen már vége a fájdalomnak.
Ez a tipli tetszik, majd ha eszembe jut, akkor lesz egy kis vidámság a fájások között.

Kriszti!
Tök jó olvasni az aggályaidat így utólag, mert nálam parásabb ember nem igazán létezik, én is mindenkit kérdezgettem. A dokimnak nagy türelme volt hozzám, volt hogy a vizsgálat abból állt, hogy 1 órán keresztül hallgatta a kérdéseimet és nyugtatgatott. Azt mondta, ha erre van szükségem, akkor ezt csináljuk.
Én, már az 5. héten elmentem hozzá, mert senki nem volt aki tanácsot adjon, és mindent tudni akartam, nehogy valamit rosszul csináljak, az Elevittől a házaséletig mindenről kifaggattam.
Én úgy mentem, hogy ne csináljon semmit, mert vetélés stb, de csak mosolygott, hogy ilyen nincs, sokkal óvatosabbak. Vizsgálni nem vizsgált, de UH-ot igen, meg sem éreztem, ez volt 5 hetesen és utána 2 hét múlva újra UH volt. Aztán belegondoltam, hogy otthon apával mit művelünk, akkor az UH, az semmi.
tundike
 
 


Tundike
Én kaptam edá-t az oxitocin mellé, és egy áldás volt! Dehogy kell egy napig mozdulatlanul feküdni utána!
Kicsit kellemetlen, ahogy megbökik az ember hátát, és érzed ahogy beadagolják a cuccot, de utána nagyon jó melegség öntötte el a tagjaimat.
Viszont nagyon kell figyelni, hogy a beadás után nagyon pontosan hanyatt kell feküdni egy darabig, hogy nehogy féloldalas legyen. De utána már forgolódhatsz nyugodtan.
Nekem semmilyen utóhatása nem volt.
És igen, segített, oxitocint adni eda nélkül elég kemény lett volna, de így dolgozott a pocim, én pihentem, és a kitolásra is bőven maradt erőm.
Na az mondjuk ugyanúgy fájt, mint mindenki másnak!
Szóval csodák azért nincsenek. Kép

Kriszti
Bőven ráérsz akár a 12. hétig is dokit választani, akkor vannak az első komolyabb vizsgálatok. Addig (normál esetben) csak a terhesség tényét állapítja meg a doki, ki tapintással, ki UH-gal, dokija válogatja.
Sajnos a dokidat én sem ismerem, de előbb-utóbb beesnek ide is a csajok, akik tavaly nála szültek, és akkor majd mesélnek róla!
Ha vmiért mégse jön be, akkor is tudunk még más dokikat is ajánlani itt, akiknél szültünk itt az utóbbi időben (én pl. Sárvári dr-t, keress meg mailben ha érdekelnek a részletek).
Ja, és gratula a picúrhoz! Kép

Kép
Kép
Kép
cas
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?