Új privát üzeneted érkezett!

A gyógyszerek veszélyeihez adalékként:

Gyakran tapasztaljuk a szájsebészetben, h. pl. a tartós Aszpirinszedés éppen olyan jó kis utóvérzéseket tud okozni, mintha a páciens Syncumart szedne, csak éppen a Syncumaros beteggel ellentétben őneki eszébe sem jut szólni h. vérzékeny, mert nem is tud róla!!!!!!!!

Bár a Syncumarhoz is van egy jó sztorim:
A Syncumaros betegeket szájsebészeti beavatkozás esetén heparinra kell átállítani és csak akkor műthetőek, amikor a véralvadásuk elért egy bizonyos szintet. Syncumar hatása alatt tilos operálni, mert elvérezhet a beteg!
Egyszer a szájsebészet vezetője azt látta, h. a váróban egy nénike a botjával veri a mellette álló bácsikát és azt kiabálja: " Papa, ugye mondtam, h. ne mondd meg h. Syncumart szedsz, most jöhetünk vissza!!!!!" Kép
Még jó, h. a bácsinak több esze volt!!!!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok!
Ramboka, nem is ertem hogy van ennyi energiad, de koszonjuk az ismertetot a mellekhatasokrol. Oszinten, tenyleg igaz, ha minden mellekhatast komolyan vesz az ember, az azt jelenti, hogy nem vesz tobbé be semmilyen gyogyszert. Nalam eddig pozitiv hatasok voltak...napi 2*850mg-ot szedek julius ota, es azota sokkal jobban erzem magam.
Kavicska, aranyos a kis hetes naptar, rogton ki is mentettem.Kép
Sajnos nekem nincsenek jo hireim, mivel tegnap este megjott. A ket negativ teszt annyira lesujtott az utobbi napokben, hogy szinte mar vartam is. Most remenykedunk a jovoben...Ma elkezdtem a clostit...es hatha.
Alice
alice27
 
 


Sziasztok!
Bocs, hogy lemaradtam, most tudtam jönni...
A veszélyekről én sem tudtam volna pontosabbat írni, mint Rambóka... Persze, ne higgyétek, hogy én nem vagyok a pártján, csak nem szeretem, ha a dolgok másik oldalát nem tartjuk szem előtt Kép

Kavics!
Képzeld, a múltkor épp olvastam egy cikket arról, hogy vizsgáltak olyan babákat, akik metforminos terhességből születtek, ha jól emlékszem 18 hónapos koruk is követték őket, és semmi negatív hatást nem tudtak igazolni Kép a részleteket még ma visszakeresem, ügyeletben talán lesz időm rá Kép
A 'magánkísérletről' csak annyit, hogy ez olyan etikátlanság lenne, ami az emlegetett doktorral kapcsolatban bennem nem merül fel. Persze mindenki maga dönti el, kiről mit gondol. Én csak azt tudom, hogy - amellett, hogy igyekezni kell a dolgok mögé látni - a túl sok gyanakvás a gyanakvót mérgezi...

Sok locsolót és szép napot Nektek! Kép
andem
 
 

 
 

Kép megvan az angol eredeti itt:

http://www.medscape.com/medline/abstract/15117896?queryText=metformin,%20pregnan cy,%20pco

A lényege röviden:
109 PCO-s nőt vizsgáltak, akik a fogamzás előtt és a terhesség alatt végig napi 1.5-2.55 mg metformint szedtek. 122 terhességből 126 élveszülés történt, a babákat 18 hónapos korukig követték (hossz és súlyfejlődésüket az életkoruknak megfelelő értékhez hasonlították). Az anyáknál a terhességi diabetes és toxicosis(pre-eclampsia) gyakoriságát pedig 252 nem PCO-s nőhöz, akik nél 262 élve szülés volt.
Eredmények:
A metforminos babák 80%-a időre (a 37. terhességi hét után) született, ebben nem volt szignifikáns eltérés a kontrollcsoporthoz képest.
A metforminos csoportban 7.6%, a kontrollban 15.9% volt a terhességi diabetes gyakorisága, ez szignifikáns különbség. (megj: ez utóbbi elég gyakorinak tűnik nekem ahhoz képest, hogy a kontrollcsoportban 'egészségesek' voltak...)
A terhességi toxaemia gyakoriságában nem volt eltérés.
A fiú magzatok súlya és hossza nem tért el a normálistól, a lány magzatok valamivel kisebbek voltak (születéskor 48.9 versus 50.6 cm és 3.09 versus 3.29 kg).
A veleszületett rendellenességek (nem írják pontosan mi) 1.6% gyakorisággal fordult elő.
(megj: erről nem írnak többet, gondolom ez egyezik a kontrollcsoportéval, de ezt csak a cikk végén levont következtetésükből lehet gondolni)
A fejlődésüket 3,6,9,12 és 18 hónapos korban vizsgálták egy ún. "lehetséges 100%-os motoros-szociális fejlődési skála" alapján. E szerint nem találtak a metforminos babák között olyat, aki "lemaradt" a fejlődésben a kontroll csoprthoz képest.
Következtetések:
A metformin csökkentette a terhességi diabetes gyakoriságát, nem volt magzatkárosító hatása, nem volt jelentős hatása a születési súlyra, hosszra, és nem befolyásolta károsan a motoros-szociális fejlődést az első 18 hónapban.
(Hum Reprod. 2004; 19(6):1323-30, Glueck CJ; Goldenberg N; Pranikoff J; Loftspring M; Sieve L; Wang P, Cholesterol Center, ABC Building, 3200 Burnet Avenue, Cincinnati, OH 45229, USA.)

Hát ennyi a cikk röviden... nekem tetszik Kép
De azért néhány gondolat!!!
Még mindig nem nagy az esetszám, de legalább valami...
Nem vizsgálták a vetélés gyakoriságát, bár még így is több az élveszülésk száma a terhességekénél, gondolom az ikerszülések gyakoribbak voltak az esetleges stimulációk miatt... Más tanulmányokban egyébként csökkentette a korai vetélések arányát (eere több vizsgálat is van).
Nekem hiányozna kicsit több adat arról a két esetről, ahol születési rendellenességet említ, és nem tudjuk mennyi volt a kontroll csoportban...
Szóval még nagyon friss és képlékeny a dolog, még rengeteg kutatás és vizsgálat kellene, hogy ezek bizonyított ténnyé váljanak. Ettől függetlenül kicsit nyugodtabb lettem metformin ügyben Kép
Nézelődtem 'ellencikk' után is, de mást nem találtam...
Adri
andem
 
 


Adri!

Engem leginkább az akasztott ki, h. az általam felrakott, a terhesség alatti metforminszedés pozitív hatásairól szóló cikk 2002-es!!!!!!!!! Ennyi idő alatt már a hazaiakhoz is eljuthatott volna!!!!!!!

Ami viszont megfontolandó, h. ezt is és a te cikkedet is ugyanaz a Dr. Glueck jegyzi!!!!!!!
Más nem is foglalkozik az üggyel????
Vagy csak őt fizette le a Glucophage gyártója???? Kép
Én keresek tovább!!!!
Egyébként van egy ellencikk is és van annak részletekbe menő cáfolata is! Ha megtalálom őket, lefordítom és felrakom ide!!!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka!
A Medline-Medscape-n 80-90 cikk is van... érdemes ott is nézelődni Kép majd még csemegézek újjabakat, ha nem túl sokan törik ma össze magukat... ;)
Adri
andem
 
 


Sziasztok!Kép

Látom az este nagyon aktívak voltunkKép

Rambóka!Kép
Köszi szépen a cikket!Kép

Andem!
"A 'magánkísérletről' csak annyit, hogy ez olyan etikátlanság lenne, ami az emlegetett doktorral kapcsolatban bennem nem merül fel. Persze mindenki maga dönti el, kiről mit gondol. Én csak azt tudom, hogy - amellett, hogy igyekezni kell a dolgok mögé látni - a túl sok gyanakvás a gyanakvót mérgezi..." remélem nem bántó szándékkal írtadKép

Érdekes, hogy már hányszor megbeszéltük és mégis újra és újra előjön a Metformin. Amin természetesen nem csodálkozom, mert nincs törzskönyvezve és ezért az ember óvatos. A környezetemben több doki is csóválja a fejét, hogy én szedem. Amikor elmondom nekik az eddigi kutatási eredményeket, az a válasz: még nincs elég tapasztalat, és nincs nagy számú PCOs nő bevonva addig nem mondhatjuk ki róla, hogy biztonságos. De TE AZT CSINÁLSZ A TESTEDDEL AMIT AKARSZ!!!! Szóval kb így kapom meg. Úgyhogy senkinek többet egy szót sem. Azt már látom, hogy sok doki (nőgyógyász és diabetológus) tud róla.
Elképzelhető, hogy van egy nagy adag óvatosság bennük, mert nincs törzskönyvezve, nincs kellő mennyiségű tapasztalatuk, vagy esetleg nem is hallottak róla.

Andem!
Én rögtön a "magán kísérletre" (tudom, hogy csúnyán fejeztem ki magam) gondoltam. Hogy mennyire etikátlan?
A legfontosabb, hogy a doki mindig a beteg számára a legjobb kezelést ajálja és biztosítsa. DE!!! Miven nincs törzskönyvezve, ezért ma MOn nem ez a legjobb szer!!!! Hanem a Closty, hormonok, lombik, műtét, FOGYÁS!!! Az hogy te szeded, vagy én is, saját felelőségünkre szedjük. Legalább is ezt a dokinak ki kell hangsúlyozni, hogy van egy ilyen gyógyszer, nem ajálják terhességben, de eddig nem írtak le semmi magzatkárosító hatást, akarja e vagy sem?
Viszont elképzelhető, hogy ez a doki bizonyos betegeinek nem javasolja. !!! Részben helyesen jár el, mert nem törzskönyvezett, de a másik oldalt nézve etikátlan, mert ha nincs is törzskönyvezve, de ő már tud róla, akkor csak ennek a gyógyszernek a megemlítése után és nő döntése alapján adhatna bármit is.
Más szakterületen látom, hogy bizonyos betegség kezelése esetén, külföldön javasolnak bizonyos gyógyszer kombinációt, itt MOn NEM!!!! Viszont a doki olvasván világirodalmat, javasolja a betegeinek. De nem mindenkinek. Egyénre szabottan történik. És kellően dokumentálja, hogy a beteg kellő mennyiségű infot kapott és vállalta.
Szóval a dokiknak sem könnyűKép

Bocs Adri. Tudom, hogy te ezt mind tudod. Kép Csak futtatom a gondolataim.Kép
Minden esetre kell erről beszélni. AKárkiben felmerül bámilyen gyanú, vagy kétség írja le, és jusson minden info birtokába. Mert tényleg mindenki saját felelőségére szedi!!!
Jó hosszúra sikeredett. Én minden esetre Metformin párti vagyok! Kép
Rajtam egyre egyértelmübb, hogy hat. Eltüntek a pattanások, a szőrzetem növekedése lassúbbodik, LH/FSH arányom, tesztoszteron szint csökkenő tendenciát mutat, sőt a tesztoszteronom a mteformin szedést követően felére csökkent! Kép Megint érzem a cickók feszülését. Szóval érzem, hogy dolgozik a szervezetem a ciklus folyamánKép

Puszi!
Sziasztok

Kavics
(17 cn.)
Vendég
 


Kavics!
Persze hogy nem bántás volt, bocsánat érte, ha félreérthető voltam... csak arra gondoltam, hogy nem lehet mindig rosszat sejteni minden mögött, mert magunknak ártunk vele... Kép
Nehéz eldönteni kinek miért nem ajánl valamit az ember... nem biztos, hogy belelátunk a gondolatmenetbe... ezért kell olyanhoz fordulni, akiben bizunk Kép
A metformin meg tényleg hat nálam is... Kép de az biztos, hogy nagyon körültekintőnek kell lenni annak az orvosnak, aki az előirat ellenére PCO-ban is ajánlja, és szerintem bátornak is... Gondolj csak bele, ha pl. rendellenességgel születne egy ilyen baba, még ha valójában nem is ettől (hiszen metformin nélkül is születnek beteg babaák), az orvost akkor sem védené semmi... Én meg tudom érteni az óvatosságot is... A tájékozatlanságot viszont nem Kép
andem
 
 


Sziasztok!
Na megjöttem.Hátha érdekel valakit...30mm-es és 9,5mm a m.ny. még nem repedt meg...szóval napi szex és csütörtökön kuksi megint!
Én tuti nem hagyom abba a merckformint...
...na szép napot !

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok lányok!

Mivel nem mentünk haza Pécsre, még senki sem locsolt meg. Itt Pesten nem divat.

Kavicska, Rambóka, Andika köszi a biztató szavakat!Kép Már nagyon várom, hogy érezzem a mozgását, tudom hogy akkor megnyugszom. (egy kicsit) Dominál jobb volt, hogy nem tudtam semmiről, nem agyaltam semmin.

Kavicska!
Akkor ápr. végére beírtalak a naptáramba!!! Remélem most összejön a tali!! Egyeztessünk le időben!!!

Kandika!
Mi volt UH-n??? nagyon kiváncsi vagyok, mit sikerült összehoznotok apával!! Olyan izgi!!

Alice!!
sajnálom a nega tezsteket és hogy megjött. De majd most a clostytól!! Ikreid lesznek!!KépKép

Rambóka!
Mikor is lesz az esküvőd?? Téged is beírlak a naptáramba!Kép
A tempóból pedig szokj hozzá, de igenis vissza kell venni. A terhesség csak előkészület erre, de ha meglesz a pici, még jobban vissza kell majd venned, és le kell lassulnod.Kép Érdekes, Dominál engem is nagyon zavart, hogy nem tudok pörögni, mint addig, nem tudom a tempómat folytatni, de ennél a babánál kifejezetten élvezem, hogy le vagyok lassulva. Még attól sem szenvedek, hogy egy hónapja csak a lakás 200m-es körzetében mozgok csak. Teljesen jól elvagyok. nem is értem magam?KépNéha írdd ki te is a heteket! (bár tudom, hogy két héttel vagy előrébb)Voltál már AFP-n?

rejo
(13+4)

Kép

Kép
rejo
 
 


Andika!

Hogy mondhatsz ilyet, persze hogy érdekel!!!!Mindenkit!!

Ez a 30mm jó? nekem szép nagynak tűnik. A mny. mindenesetre szép vastag. Akkor most minden esélyetek megvan!!Mennek a drukkok!

Kép

Kép
rejo
 
 


Kandika!
Ez szép nagy -nem értek ehez annyira, mert ebben még nem vagyok jártas-, de nem kellene ezt megrepeszteni????
Lányok, aki ebben tájékozott.....
Szépen megvastagodott a nyhKép

Adri!Kép
Ebben egyet értünkKép Kép

A párom kisajátította a gépet, mert már megint előadásra készül, ezért csak ritkán fogok írniKép

Puszika
Vendég
 


Szióka!

AndikaKép
Nagyon szuper giga tüszöd lett,és mnyh is frankó...aztán nem lustálkodni ámKép
Mennek a drukkok!!!!KépKépKép
Most még megyünk el..de este leszek,már rég beszéltünkKép

Majd később jövök még!Kép
szép napot Nektek!
Vendég
 


Kicsit elgondolkodtam,csüt. voltam ugye Uh-n akkor 30mm akármire azt mondta ciszta,h fel kell szivódnia stb...de Andinak is 30mm-es tüszője van,akkor most mi van???
Akkor az lehet nem is ciszta,v mi a külünbség látszólag köztük??????Na várom az okosságokatKép
Köszi
Vendég
 


Rejóka-Kavicska-Gabi!
Szóval Én a dokival megbeszéltem,hogy pár hónapig nuku hormon,vagyis a tüsző növekedésére és repesztésére se akarok semmit!Clostitól viszont a méhnyálkahártya nagyon megvékonyodik,ezért muszáj volt az ösztrogén,sőt még kell is napi 1!Elvileg nagyon nézegette a dokim,hogy még ma meg fog repedni.Tuti nem hanyagolhatjuk el apával egymást 2napig,na és a 3.nap a ráadás!Kép
Örülök,hogy érdekel Benneteket,és így izgultok értem.Kép
Natinak férjem elmondta,hogy ma is hol voltam,és szegényke azzal fogadott:-Na,anya lesz tesóm?Látta a doktorbácsi?
Szóval, nagyon nem akartam beavatni,mert ha nem jön össze 1év alatt se....na akkor,hogy magyarázzam meg Neki.Kép Ja,igen,és szeretné,ha kislány lenne.Õ kicsit többre vágyik Nálam....
Gabika!Kérdeztem Tőled,hogy tuti nem tüsződ van?Konkrétan rákérdeztem a dokimtól....tuti nem ciszta?határozottan rávágta,hogy Nem!!!Szóval remélem,hogy akcióztatok azért...
Na a lényeg,hogy még csinálok 2-3 clostys hónapot,utána egy átjárhatóságit (10éve nem volt)...majd jöhet a többi,a lényeg,hogy Nati miatt is ezt az évet rászánom!Kép
Rejóka!Kár,hogy nem laksz hozzánk közel,Nati tuti meglocsolt volna,hogy el ne hervadj...és pár versikét is mondott volna mellé!Kép

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Na halikaKép

AndiKép
Komoly??Most kicsit utána néztem,amit leszűrtem,h a ciszta áll. folyadékkal telt,hártyával körülvett képlet!Na h nekem olyan volt-e azt nemtom,de ahogy meglátta a doki rávágta h van egy cisztája!Úgy hogy passz!Majd kiderül!Kép

RambókaKép
Köszi szépen a cikket,jó sokat fáradozhattál vele!Meg is könnyebbültem,de kicsit be is paráztam az olvasottakon!

KavicskaKép
Domestos?KépAz kéne!Néha ha beidegesedek mindig azt mondom,h sósavat öntök magamba jól átfolyik..aztán vót baci,nincs baciKép
Talit majd megbeszéljük,ez a hét tuti nem jó mert este 6.ig dolgozok!Kép


Puszi Lányok!
Vendég
 


Sziasztok!

Gabika!Kép
Sósav. Brrr.... KépKépKép
Ezen a héten neked nem jó, jövő héten pedig Pösten vagyok. Kép Na majd azután összejönKép

Kandika!
Értem a gondolat menetedKép OK. Akkor megreped magátólKép
Aranyos a kisfiadKép Õ még nem érti, de nem is kell. Meglesz az öröme, lesz egy kishugaKép Nagyon kis kedvesKép Kistesót szeretneKép Lesz neki.

Kavics
(17 cn.)
Vendég
 


Na visszajöttem.

Nálam semmi hír, 16.cn. hömérséklet 36,2. Szóval magasabb az alaphöm, mint az elözöben.

Péntek éjjel arra ébredtem, hogy hólyaghurut. Most is szenvedek. De ez most olyan, mintha gomba lenne. De lehet, hogy nem az. Nem tudom. Tök fura érzésem van, mintha a hüvelyem lenne iszonyú érzékeny.

Én ezzel kapcsolatban egy dologra tippelek: Amióta bevettem a Norcolutot, tropa az emésztésem. Állandó székrekedés stb. Már nem tudom, mit csináljak. Eszem a zabkorpát (Norcolut elött gyönyörüen rendben tartott mindent), éhgyomorra céklalét (na az is jó hashajtó) most épp aszaltmeggyet áztatok és azt iszogatom. Na meg szenvedek. És ez okozza az egész galibát.

Nem tudom, mikor lesz PÉ-m, de ha most akkor annak annyi.

Asszem feketelistára rakom a Norcolutot.

Hát ez van. Egyébként meg szurok mindenkinek.
csakegysokadnick
 
 


Szia Csakegy!

Sajnálom a hólyaghurutot, némely napokon nekem is előjön a hólyaghurutos érzés, próbálok sokat, rengeteget inni, és pont mikor elmennék vele dokihoz, elmúlik. Aztán néha megint jön. De nem nagyon fáj most, csak érzékeny a húgycsövem.

Akkor érzem, ha nem kenem magam canestennel, vagy nem eszem eleget, és ki vagyok éhezve. vagy ha túl sok édességet eszem. Te nem figyelted még meg ezt?

Kandika Boldog Névnapot!
Mikor mész megint UH-ra?

Kép

Kép
rejo
 
 


Rambóka, Andem! Kép

Hozzájárultok ahhoz, hogy a fordításaitok felkerüljenek a Lombikbaba PCOS-ra, a nicknevetek megjelölésével?? Igen nagy haszna lenne ezeknek az összefoglalóknak, helyük van ott! Ha beleegyeztek, akkor szólok a Lombikbabásoknak, kimásolom és elküldöm nekik, hogy tegyék fel.
Utólagos engedelmetekkel bemásoltam a NLC-re is, mert éppen megint egy tamáskodó lány miatt (a dokija miatt kétkedik, persze...) szóba került a téma.

pusz Norka (31+4)
s_norka
 
 


Rejo: én a fehérkenyérrel és az édességgel kapcsolatban érzem, hogy okozhatja... mostanában megint sokat bűnöztem (iszonyú édességéhség) és sok fornettis xart is ettem... szóval valszeg a cukrom kavarhatott be a dologba...

(de a gond az inkább a székrekedés... nem igaz, hogy a Norcolutnak ennyi mellékhatása van... asszem hazafelé veszek tamarin hashajtó lekvárt... ucsó kétségbeesett próbálkozásként)
csakegy
 


Sziasztok!
Rejoka!Nagyon kedves vagy,köszönöm szépen!
Tüszöcském elvileg éjszaka tuti megrepedt,annyira jól érzem magam....nem szúr-nem feszít,nem görcsöl!Csak néha be-be szurkál egyet-egyet...Tegnap nem volt szex,de ma be kell pótolnunk....mert bazi késő lesz ám,aztán füstbe ment terv lesz ez az egész.Na és szép névnapi ajándék lenne saját magamnak mára,ha elindulna valami....Szerintetek?
CsakegyKrisztiSzerintem a norcolut is olyan gyógyszer,ahány ember szedi be,annyi mellékhatás jön elő tőle....
Kavicska!Látod dokim jól látta,éjjel kipukkant a 3cm-esem...Képna de lesz belőle újra 3cm-es,az a jővő zenéje...
na pusza,majd jövök,viszem Natit edzésre!

kandi72
Budapest III. kerület
 
 



Norka!

Én a részemről természetesen hozzájárulok Kép tetszik az ötlet, így olyanok is hozzájuthatnak fontos infókhoz, akik amúgy nehezen Kép
Ha van rá igény én szívesen fordítgatok hasonlókat, ha csak nem vagyok nagyon elhavazva Kép

Kandi! Kép
Nagyon drukkolok!!! Érezzétek jól egymást!!! Nálunk egyenlőre csak szex van... a vetélés óta semmit nem néztem, sem hőt, sem LH-t... de 21. napon vettem le hormonokat, holnapra lesz eredmény... Kép abból azért sejteni lehet majd, hogy volt-e mocorgás középidőtájt Kép Persze, még nem siettetném a dolgot, tudom hogy egy kis pihi nem árt (bár szerencsére a műszeres befelyezést megúsztam...), de azért nem vesszük véresen komolyan a védekezést... ;)

Csakegy!
A tamarin az jó... Kép és még finom is, én lekvároskenyérnek szeretem... Kép Kép Kép bár a metformin több mint jó székrekedés ellen, úgyhogy mostanában kénytelen vagyok lemondani a tamarinról Kép Kép
A Norcolut nagyon furi volt anno nekem is... nálam a legrosszabb mellékhatás a pasiundor volt... bár ha a fogamzásgátlás a cél nem is olyan rossz ;)

Holnapig pusz mindenkinek, legyetek rosszak!!!
(nálunk apának beállt a dereka, úgyhogy ma este a TENS-el szexel... én meg majd drukkolok nektek... Kép Kép Kép Kép Kép)
andem
 
 


Andem!
Szerintem is fölösleges védekezni, a szervezet mindig eldönti,mi jó neki és mi nem...ha akar az a baba akkor is megmarad,ha az anyuka nem akarja...és kénytelen elvetetni.
Nekem vetélések után,mindig hozzátették...és akkor 3hónap szünet...,na ja meg se jön szinte addig...és a szervezet ha regenerálódott...új ciklussal jelez...vagyis újra jól kezd működni...igazad van,ne is védekezz....legalább megmarad a spontanelitás....
Köszi a drukkot!Belehúzunk mindjárt!KépKép

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Norka!

Természetesen én is hozzájárulok, de mindenképpen szeretném, ha a dolog a forrás megjelölésével történne, nehogy félreértés legyen a dologból, és azt higgye vki h. saját ujjamból szoptam!Kép Igyekszem további cikkeket is fordítani, ha ráérek!

Hogy van a csípőd és a medencéd?
Ja és mi van a vizsgával?
Sosem felejtem el a gyógyszertan vizsgámat: az első társaságot 80%-ban kivágták, én a második időpontra mentem, 2 hét komolytalan és 2 hét komoly felkészülés után a vizsga reggelén arra ébredtem, h. még anyám nevét sem tudom, nem hogy a tételeket!
Minden tételt csak egyszer tudtam átnézni, ismétlésre nem volt idő! Kavicsék tudják, a többiek kedvéért: a gyógyszertanköny kiválóan alkalmas növénygyűjtemény préselésére ill. önvédelmi célokra Kép, de az a 4 hét rémálmaimban ne jöjjön vissza!!!!!
Reggel a párom rugdosott be az egyetem kapuján, szivem szerint kitámasztottam volna az ajtóban mint a kutyánk az állatorvosnál, de már nem volt menekvés! Leültem a gyógyszertan előtt és vártam, fél kilenckor elővettem a tételeket és átnéztem az elejét, kilenckor megjött a vizsgáztató és nézett rám, mint borjú az új kapura! Kiderült, h. mivel mindenki más elmenekült ( átrakatta a vizsgaidőpontját), ő viszont vmiért 2 főben minimalizálta a vizsgázók számát, a számítógép egyszerűen kidobott!!!! Csak erről engem senki nem értesített!
Mondtam neki, h. ha most elküld, én belátható időn belül vissza nem jövök, mert mégegyszer nem lesz erőm hozzá!!
Leszalasztott a tanulmányiba vizsgalapért, beültünk, húztam tételt. Kihúztam az 1-est (öt perce néztem át!!! Kép) és a legdurvább tételt amit előző este a biztonság kedvéért mégegyszer átismételtem!!!! Oda-vissza megkérdezte, de 5-öst adott!
A többiek szerintem máig arra gyanakszanak, h. bunda volt, pedig nem!!! Szerintem azzal nyertem meg h. nem menekültem el, pedig lehetett volna!!!

Egyébként teljesen természetes h. semmi nem jut eszedbe, ahogy a párom mondta mindig, az a lényeg, h. majd a vizsgán eszedbe fog jutni!!!!!

Andi!

Boldog névnapot! Sok drukk megy!!!!!!!

Csakegy!

Asztalszilvát tejcsivel próbáltad már?
Nekem még az aszalt sárgabarack is bevált!
Én pillanatnyilag az aranyerem kiújulása ellen harcolok a segítségükkel, de sajnos tudom h. eleve vesztésre vagyok ítélve a terhesség miatt Kép.

Tudsz ajánlani vmi homeopatkós gyogyit algériára( allergia Kép )? Ma reggel is rongyosra fújkáltam az ormányomat! Kép
Csak az a baj, h. ha jól tudom nem szabad mellettük mentolosat használni, a fogkrémem viszont ilyen! Kép

Hólyaghurutosok!

Van vmi szuri (talán Gynevac-nak hívják, ha jól emlékszem, és lactobacillusokat tartalmaz???), amit meddőség ellen is ajánlanak, de erről megoszlanak a vélemények, az egyik nődokim viszont annó a visszatérő gombára javasolta. A tűfóbiám miatt nem vállaltam, helyette egy darabig egészen jól bevált a Diflucan kapszula, eleinte elég volt 1 kapszula, később 2, aztán úgy használtam, h. ha vmi miatt antibiotikumra szorultam, akkor előtte 1 + utána 1. Amikor már ez sem volt elég, akkor Klion D-100.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok!Kép

Végre megint van pár percem, hogy gép mellé üljekKép

Norka! Kép
Én is nagyon szívesen segítenék, de jelen állapotomban nincs időm. Kép Ha van egy csöppinke, akkor a páromnak kell fordítani cikkeket, mert neki mégkevesebb a szabadideje. Kép Nem is értem, hogy van energia szexreKép Dehát PÉ sincsKépKép
Nem írtad meg, hogy mikor lesz a vizsgaKép Bár már nagyon közeledikKép
Hogy van Bogi baba a pocakodban? Elkészült a baba szoba? MÁr kiváncsian várom a képeketKép (figyeled milyen rámenős vagyok???Kép)

Csakegy!!!Kép
Végre!! Örülök, hogy újból jelentkezelKép
Nekem sosem volt ilyen jellegű gyulladásom, de együtt érzekKép

Andem!
Fölmentem én is a medscapera. Nagyon sok cikk van. Ha megint eljön a netes kánaán időszakom átolvasgatom őketKép
Te már szakorvos vagy? Kép Minden elismerésem, hogy az anesztet választottadKép
Van egy barátnőm, aki anesztes doki, már anyuka. Õ amikor babás lett, a főnöke be akarta tenni műtőbe. DE!!! Utánna érdeklődtek, hogy kismamát sem éjszakai műszakra, sem műtőbe(altatógáz, RGT sugár stb) miatt nem lehet munkára fogni, maximum intenzív osztályon dolgozhat, ott is csak adminisztációs feladatokat láthat el. Ha ez nem megoldható, akkor táppénz!!! Maximum cardioversiohoz, vagy sternum ill csipőlapát punkcióhoz szükséges altatásnál aszisztálhat! Minden esetre ne hagyd magad. Amint babás leszel, menj el táppénzre. Kép Ne engedd, hogy lebeszéljen. Mert a te esetedben nem csak egyszerű fizikai fáradtságról van szó, hanem magzatkárosító hatásokról!!!! JÓ???Kép
Kíváncsian várom a 21. napi progi eredménytKép
Apának egy Diclofenac Duo, vagy egy ContramalKép KépKépKép

Rambóka!Kép
Mütyűrke??? Azon töprengtem, ha már most úgy érzed, hogy minden hasüregi szerved a mellüregben van, mi lesz később???Kép
Hogy állnak az esküvői előkészületek??

Lányok egy kis segítséget kérek!
Elég furcsán jött össze ez a hónap, mert sem félidőnél nem volt időm elmenni Uhra, sem a 21-23ik napon nem tudok elmenni vérvételre. (csak ha meg nem sikerül bótolni ügyeletben) melyik az a határ, ahol még elfogadható a Progi érték? 21-23 ezt tudjuk. És ez után? 28???
Összességében nem gond ez a pihenés. De jövő hónaptól muszáj lesz megoldanom az Uh vizsgálatot, mert áll szándékomban egy Closty stimut összehozniKép

Pussz Mindenkinek!

Kavics
(18 cn.)
Vendég
 


Kandika! KépKép

Boldog névnapot!
Nem is tudom milyen fogásokat kell alkalmazni, hogy biztosan eljussanak a kiskatonák őfelségehercegnőhözKép
Pozició: hátulról
Aktust követően: lábakat az égnek
Semmi forró fürdő!!!
Sok fincsi fehérje és vitaminKép
Nem ártott ez a nap szünet, mert sokkal virgoncabbak lesznek a kiskatonák.

Milyen malac vagyok, abba is hagyomKépKép(csak elgondoltam, hogy eljön az az idő, amikor saját magamért kell izgulásszak)Kép

Rambóka!KépKép
Bátor nő vagyKép
Vendég
 


Jó reggelt mindenkinek Kép

Kavics!
Februárban szakvizsgáztam. Kép Az tuti hogy egy percet sem fogok dolgozni, ha összejön Kép mindenki csinálhat és mondhat amit akar... Ráadásul kiszámoltattam, annyira kevés a fix alapom, hogy a táppénzem (amibe a pótlékok meg az ügyelet is beleszámít) kb. duplája a netto alapomnak... úgyhogy inkább a pihi... Kép

Most futok altatni, később meég bekukk Kép
andem
 
 


Kavics!
Utánanéztem, a 24. napon még tuti értékelhető a progi, bár szerintem ha nem is pontos, de tájékoztató jellegű következtetést le lehet vonni egy-két nappal később is...
Hasznos link:
http://www.infertility.hu/hormontabla.htm
Kép
Az uhura Closti mellett nagyon figylej oda... dehát ezt úgyis tudod Kép ha jó a szervezés, egy uh fél óra alatt lezavarható...
Adri
andem
 
 


Kicsit el vagyok kenődve... megjött a 21.napi laborom Kép
FSH 4.1
LH 10.7
Estradiol 109
Prolactin 12.18
Progesteron 0.4 Kép
szóval valszeg semmi mocorgás nem volt... Kép
remélem azért legalább megjön, akkor hamarabb eljön a következő ciklus, hogy kezdhessem a clostit... Kép
andem
 
 


Rambóka, jó jó ez a módszer hólyaghurutra(diflucan, clion-D 100) én is használtam anno, főleg szülés előtt, de most nem szedhetem egyiket sem. Ezt a Gynevacot én is olvastam. Mondjuk most nem fogom ezt se megpróbálni, de ha szülés után megint előjön az ismétlődő hólyaghurutom, ki fogom próbálni. Elég ígéretesnek hangzik.

Megvan a végleges helyszíneteket??? Akkor Pezsgőház??? Írdd le még egyszer a pontos időpontot légysziiiii!!Kép

Én egyébként mindjárt indulok haza Pécsre, vasárnap jövünk csak vissza, néha azért majd bekukkantok ide hozzátok, de Pécsen mamáéknál csak betárcsázós net van.

Kavicska Hődet se méred, LH tesztet se használsz?
Irdd majd meg a progieredményedet!!!

Andem, te is írdd meg majd az eredményedetm ha kész vagy!

pussz:
Rejo
(13+6)

Kép

Kép
rejo
 
 


Szia Andem!

Most látom az eredményedet!Kép

nem baj, a következő hónap lesz a nyerő!!Kép

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok!
Rambóka és Kavicska!
Nagyon szépen köszönöm,a névnapi kivánságokat!Arik vagytok!
Kavicska!Na hát a fogások...igen,igen...szóval hátulról,térdelve a fejem a lepedőn...mint egy kutyus,a végén már zsibbadt a kezem,férjem elaludt addigraKép(na jó,Õ 2perc alatt be tud aludni)....mire kinyújtoztam és semmi cucc nem jött ki.Szóval ez nem azon fog múlni.Megtettük a maximumot.Kép
Jaaaaaaa és itt vagyunk Mi,hogy izguljunk Érted is,mint most Ti értem!
Örülök,hogy kipróbálod a clostyt,már csak azért is ajánlom....mert mercformin melett,lett Pé-m,és eddig még vagon hormonra se sikerült.Szóval harcra fel.Na és most a 18.napoddal,nem lesz Pé-d,akkor ha megjön,azonnal 3.napi Uh és closty?De jó,az akkor 2-3hét múlva is lehetséges már???
Rambóka!
Nem semmi lehetett a vizsgád.Gratulálok hozzá nagyon.Én lassan 2éve tettem le a szakgondozónő b.vezetői vizsgámat,bazi sokat tanultam...de már Én se tudtam néha,hogy na adtam enni Natinak már,vagy még pizsiben van délután is...de a vizsgán áll. olyat alakítottam,hogy a vizsgabiztos,azt mondta:-Mindenkinek ennyire laza-feszültségtől mentes-tiszta tudást kíván a továbbiakban...\ebben az a vicc,hogy szinte Én voltam az aki,azt mondtam,hogy tuti bukok...tikkelt a szemem,egy hete szorulásom volt,nem tudtam aludni.Vizsga napján,olyan fáradság volt rajtam,hogy lementem Szüleimhez Natival pihenni,és szinte 2napot átaludtam...de az a vicc,hogy végig halottam Nati hangját...mikor mit csinál-mond,szóval totál bztonsgban éreztem.Szinte fél hulla voltam.Nem csinálnám újra.Bár ha tudnám,hogy ennyire jól sül el....

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Rejoka!
Pihenj sokat Anyukádéknál,élvezd ki....és azért pár sort,írj,ha éjszaka net-ezel a betárcsázoson Kép
Vigyázz Magatokra!Kép

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Andem!
Sajnálom az eredményedet,nem bizti,hogy sokat mozdult a jó fele....de új hónap+closty!Nincs messze....Kavicskával együtt!Na meg,ki tudja...velem.
OKrisztinke!
Mi újság?Volt akció?Ada ,hogy van?Készíted,már a bölcsire?Jelentkezz!
Gabóca!Merre csavarogsz?
Norka!Hogy vagy?Képeket a pocakodról,vagy a szobáról....nem teszel fel,kiváncsiak vagyunk!

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


CsakegyKriszti!
Jó,hogy újra ide is írogatsz!Jobbulást...és hátha még nincs veszve a Pé-d!
Többi PCO-sok!
Merre vagytok?
Na mára elcsitulok...sok volt belőlem,na meg Natival Bédaman csatát kell vívnom....Kép
na pusza

kandi72
Budapest III. kerület
 
 



Kandika!

Akkor minden esélyetek megvan most a babára!!! Mi is hátulról csináltuk ezt a mostani babót, hatékony póz Kép, nem volt nehéz megjegyezni, abban a hónapban ez az egy akciónk volt, de ez tuti!Kép

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok Kép

Mára kezd elegem lenni, pedig még az éjszaka előttünk áll... én mára kialtattam magam, jó lenne végre kialudni is... Kép

Képzeljétek, kész vannak a gyűrűink, ha minden jól megy holnap megyünk értük... Kép Kép Kép

Kandi, Rejo
...hát ez a progi eredmény nem sok jót mutat Kép gondolkodom, hogy emelni kéne a 3x500 merckformint, csak mostanában megint rosszabb a hasmenésem is Kép Attól félek, ilyen progi mellett meg sem fog jönni, pedig ezen kívül még egy ciklust kéne várnom a clostival... azt gondoltam, ha két hét késéssel sem jön meg, visszamegyek doktorbácsihoz... (ma vagyok vagyok a 26. napon, tehát szombatra kellene megjönnie...) nincs kedvem a felesleges időhúzáshoz... Kép szerintetek???

Rejo Kép
Nálunk hátulról nem nagyon szokott összejönni... apa majdnem 190 magas és ehhez 140 kg körül van (nem tudni pontosan, mert kiakad a mérleg ha rááll Kép ) szóval általában röhögésbe fulladunk Kép úgyhogy remélem nem ez az egyetlen lehetőség... Kép Kép Kép mindenesetre aktívan keressük az alternatívákat... :D :D
Érezd jól magad Pécsett, és üdvözöld helyettem a várost!!!! (ott végeztem a POTE-n, és azóta is állandó honvágyam van Pécsre, pedig itt születtem Bp-en... de soha sehol olyan jó nam volt, mint ott. POTE B_koliban laktam a Jakabhegyen Kép meg egy évig a Barbakán alatt a horvát klub melletti házban az alacsony kisablak mögött Kép imádom, hogy minden sarokhoz köt valami emlék... és ilyenkor tavasszal ott már annyira szép minden... Kép

Kandi!
Írd majd meg, mit láttak az uhu-n!!!

Jó éjszakát, szép álmokat!
andem
 
 


Sziasztok!
Gyorsan átfutottam az utolsó oldalt.Most ennyire futotta,majd holnap precízen végigolvasokKép

Andika
Grat,és drukk!
Boldog névnapot!!!!!!!!
Nálunk akció vasárnap késő este volt.Sztem lekéstük,de két hét múlva kiderül.

Ella
Akkor hajtsátok meg a tüszőcisztát,vagy tökmindegy mi a neve,a lényeg baba legyen belőle!Kép

Andem
Sajna a GYED-t az alapfizuból fogják számítaniKép
Annak a 70%-a,max 87 000 Ft,és adózni kell belőle trm,meg nyugdíjjárulék levonás(esetleg szakszervezeti tags díj,kamai tags.díj és társai)

Kavicska
Mit fogsz Pesten csinálni?

Rambóka
Pihizz sokat!

Rejo
Írtam mait.

Kincs
Merre vagy????

Alice,Csakegy
KépKépKép

KépKép

KépKép
okr
 
 


Okr!
Köszi az infot Kép ezt tudtam, csak nem ennyire pontosan... de a tápénzt legalább az átlagjövedelemből számolják, azt megkérdeztem... szóval legalább addig nem lesz olyan rossz Kép
andem
 
 


Igen,és az átlagjövedelem 75%-a.Csakúgy,mint a szülési szabadság,amit fél évig kapsz,és az nincs maximalizálva.
Egy valamire figyelj,ezeket,mindig az előző évi adatokból számítják.Tehát,ha 2006-ban mész táppénzre,akkor a 2005 éves jövedelme az alap.Viszont ha 2007-ben szülsz,akkor a 2006-os adatok szerint számítják a szül.szabadságot,ill később a GYED-t.
Bocsi az okoskodásért,de nekem pl. utólag mondták el ezeket a munkahelyemen,és még jó,hogy a 7. hónapig dolgoztam,másképp alig kaptam volna vmit.
Még egy dolog, 4 órás másodállás jövedelme nem számít ezekbe bele-sajnosKépCsak a főállás,ami után a munkáltató TB-t fizet.
Bocsika,mégegyszer!

KépKép

KépKép
okr
 
 


Okr Köszi a tanácsokat Kép ennek nem néztem utána ilyen pontosan... Nálam az a helyzet, hogy intenzíves ill. altatóorvosként semmiképp sem dolgozhatok, max. egy ambulanciát csinálhatnék, de akkor kiesik az ügyeleti díjam ill. a pótlékaim, vagyis a jövedelmem kétharmada. Kép Ha táppénzre megyek kétszer annyit keresek, mintha napi 30 beteget megnézek az ambulancián, ami szintén nem teljesen veszélytelen.
Az előzővel (egy hónapja vetéltem el az ötödik héten) nem írtak ki addig amíg nincs szívhang... Kép Azóta orvost váltottam, aki azon a véleményen van, hogy a következőt (remélem lesz Kép ) az első perctől kezdve veszélyeztetettnek kell tartani...
andem
 
 


Andem
Sztem is menj táppénzre,amint megvan a kétcsíkosod.Butaság volt a előző esetbe is dolgozni!!!!

KépKép

KépKép
okr
 
 


Már úgyértettem a dokid részéről volt butaság,hogy nem írt ki!

KépKép

KépKép
okr
 
 


Hali lányok Kép
Most csak magamról,24 cn,vagyok és itt a piri,mondjuk ha az első két gyenge napot is számolom,26 cn.vagyok.Na mit szóltok,én nem tom sirjak -e vagy nevesekKépKép
na most megyek dolgozni,majd este jövök!

AndikaKép
Ügyi legyél!!!!!Kép
Vendég
 


Szasztok.

Hát nálam a helyzet változatlan. Holnap ki akartam venni egy nap betegszabit, hogy elmehessek dokihoz + a nap részében kikúráljam magam de kiderült, hogy a kolléganőm nem lesz bent, úgyhogy nem mehetek. (a főnököm meg szabit vetetne ki, ha késnék 2-3 órát a doki miatt... lexarja, hogy tegnap 11-re értem haza egy külföldön lezavart tárgyalásról... )

Ja... legutóbbi székrekedés: hát megoldottam... 3 deci tömény bio 100%-os körtelé... a férjem mondta, hogy annak tuti a hatása... hát tényleg az volt... egész éjjel rohangáltam utána Kép

Most meg megint kínlódok.

Egyébként ami zavar az a folyamatos tojásfehérje. Nyúlós izé, tehát tényleg tojásfehérje. Színtelen, szagtalan. A bacis fertőzésnél nem kéne, hogy valami színe/szaga legyen? Gombás folyásom sincs szerintem.

OK, még PÉ előtt vagyok (szurok, hogy legyen... ma 36,1 volt, tehát lekésni tutira nem késtük le... de jó úton haladunk), így normális lenne a tojásfehérje... de nem az első naptól és nem folyamatosan.

A bőröm viszont tiszta.

Ja Metformin: hát engem aztán nem hajt meg. 3 napja nem szedem az Elevitet de az sem segít.

Meg eleve tök fura ez az egész.

(mik a tünetei az aranyérnek?Kép)

Már azt sem tudom, hol fáj, mi fáj, csak annyit tudok, hogy valami nem stimmel.

Hát velem ez van...

Ja... a 100%-os körtelé naggggyon keményKép (de ma este tamarinax lesz...)
csakegy
 


Csakegy!
A tojásfehérjét mégiscsak meg kellene mutatni doktorbácsinak, esetleg egy tenyésztés... az jó, hogy nincs szaga de ettől még lehet fertőzés... főleg ha eddig nem volt ilyesmi...

Az aranyér legtöbbször fájni szokott, esetleg vérezget ha van tünete, de lehet tünetmentes is. Főleg ha keményebb széklet van, akkor okoz tüneteket. Ha nagyobb, tapintható is, olyan puha, összenyomható tömlőszerű valami... Ha fáj Reparon vagy körömvirág kenőcs jó rá, esetleg Neogranormon ha kisebesedik (nekem a körömviorág jön be, a Rossmann-nál va, vaselinos alapú, nagy tégelyben nem túl drágán... sokáig elég és nem avasodik Kép ) Ha ezek nem használnak, meg kellene mutatni doktornak Kép

Arra jobb nem is gondolni, mi lesz aranyér ügyben ha babás leszek, már most is elég szép példánnyal rendelkezem... Kép Kép Kép az orvosi egyetem, meg a szakvizsgára való készülés nem az a kimondottan aranyérbarát elfoglaltásg...
andem
 
 


Andem: köszi, veszek egy körömvirágost... (és szorgalmasan eszem a tamarinaxot... )

Holnap meg elmegyek dokihoz, ha törik, ha szakad... reggel 7-kor már ott tolongok majd a Sote-n. (még csak az kéne, hogy valami pont most másszon fel a petefészkembe...)
csakegy
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: