Új privát üzeneted érkezett!

Viki!

Sajnálom hogy ez történt... KépKép

Én csak egy áthidaló megoldást tudok Nektek.
Nekünk van egy babakocsink, ami ugyan piros színű (lánykának való inkább) de teljesen jó állapotban van. Amég nem tudtok másikat venni a Törpének, szívesen odaadom Nektek! Akár holnap el is jöhettek érte, Szellemvárosban van.
Az emil címem: helyesmonika@gmail.com, bocsi, de a Tiedet nem találtam. Írj ha szükségetek van rá!

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Upsz, bocsi!

Levittük a házhoz Ócsárdra, de ott is elérhető holnap.
Nem a tuti megoldás, de amég nincs másik sztem ez is megteszi, én szívesen odaadom Nektek!

Monee

monee85

Sziasztok!

Viki: nekünk van egy eladó, igaz bébihordozóval együtt, ami nektek már nem nagyon kell.
Kérdés, hogy mennyi az olcsó!

Dandy
dandy

Monee!
Köszönöm szépen, de kölcsönbe kapok a szomszédasszonyomtól is (neki böcsis a kisfia, így napközben úgysem használja)azt holnap majd nézünk valamit!

Dandy!
Hordozóm az van, ráadásul csak 3 hónpja vettük, tehát tök új, így az valóban nem igen kellene. Egyébként milyen a kocsi? Ahogy írtad én azt hiszem drágább lehet, mint amit én most erre költeni tudok (max 20.000) !Kép De azért köszönöm szépen!

További jó húsvétolást, meg sok(vagy kevés Kép ) locsolót!!!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki!

Ha adsz egy e-mail címet, küldök képet, és árat is! Nem sokkal többre gondoltam, mint amit írtál.Kép
De csak hordozóval együtt, mert együtt is vettük.

Dandy
dandy

Sziasztok!

Most néztem, hogy milyen rég voltam. Igazság szerint férjem 3 napja folyamatosan dolgozik a gépen, az egész húsvétot is szinte itt töltötte.

Viki!
Igen, járogatok szorgalmasan erre a felkészítőre. Pénteken összefutottam a háziorvosommal és ő azt tanácsolta a hát,derékfájdalmaimra, hogy terhestornára is el kéne járnom. Na, arra nem járok. Itthon azért időnként még nekiállok, de a csípőm néha annyira fáj, hogy menni is alig tudok, nemhogy tornázni. Meg a megyeiben pont délidőben van a torna, az már megint derékbatöri a napom, így is többet buszozok, mint amennyi jólesik.
Vannak egyébként "fanyalgók", akik szerint ez a tanfolyam is pl. tök hülyeség, mert anélkül is meg lehet szülni, fel lehet nevelni egy gyereket....én meg úgy gondolom, hogy ez pl. egy olyan dolog, amit meg tudok tenni, akkor miért ne. Nem lettem persze sokkal okosabb tőle, mert a témában elég sokat tájékozódtam még eddig is, nyitott kérdések meg mindig akadnak, de káromra nem válikKépKép.
A babakocsid kiskerekű volt?

Monee!
Gratulálok az álláshoz!KépKép Mikor kezdesz? Jaj, és hogy még az elmaradt pénzt is megkaptad...legalább most összejöttek a jó dolgok. Mensivel mi újság? A csigagyerekek miből készülnek?
A szülésfelkészítőn különböző témakörökben (pl.terhesgondozás, szülés, fájdalomcsillapítás, gyermekorvos) tartanak előadást, legutóbb 2 óra hosszás volt, de lesz majd szülőszoba-látogatás is (mondjuk én azt már láttam tavaly a születés-hete keretében). Ide elsősorban párok jönnek, de azért szólóban is lehet. Itt elmondják azt is mit kell vinni. Pelus pl. a legutolsó infó szerint nem kell, de azt mondta a doki, hogy fél év múlva lehet, hogy már mást mond. Minden kórház más, Szekszárdon pl. adnak a szüléshez ruhát, itt te viszed, szóval érdemes azért is eljárni, hogy az adott intézmény "szokásairól" is tájékozódj, hacsak nincs ismerős aki felhomályosít mindenrőlKépKép.

Marcsy!
Hú ciki lehetett az állatkertes-kaland, de kit érdekel, ha a gyerkőcök jól érezték magukatKépKép. Domcsit muszáj olyan korán oviba vinni? Annak a szerkentyűnek a nevét sajna nem tudom.

Gira!
Boldog születésnapot Rékának!KépKépKép Voltál a tüntetésen? Milyen volt?

Diadora!
Neked is Kellemes Ünnepeket (így utólag), meg Tuncimacinak is!Kép Olyan ritkán jöttök!

Holdviolát bizonyára lefoglalja Márk, mert ő is ritkán mutatkozikKép.

Holnap ultrahang, majd jövök a hírekkelKépKép
Sziasztok: Timi

Kép
hódocska

Hódocska!
Nektek is minden jót!
Ha ráérsz, és bírod, látogass meg bennünket a zenebölcsiben. Biztosan tetszene a pocimanócskádnak. (keddenként 10-től a volt fehérhegyi iskolában, most családsegítő)
Éva
tuncimami

Timi!

Köszönjük! Kép

Voltam a tüntetésen, de a tehetetlenség érzésem nem szűnt, sőt...

Gira
Vendég

Sziasztok!
Hódocska!
Sajnos muszály ilyen korán vinni oviba, mert 8 órakor van a reggeli. Igaz, hogy Õ eszik itthon is, de az oviba is "kell" neki enni. Hát, igen az állatkert. Ha azóta megkérdezzük, hogy milyen volt az állatkertbe, az neki az első, hogy elmondja, hogy Õ elesett. De már nagyon várják a gyereknapot, amikor megint elmegyünk. De most váltás ruhát viszek a gyerekeknek.Kép
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy

Sziasztok!

Köszönöm a koszmóeltávolítási tippeket, eddig még nem sikerült teljesen eltávolítani. A Máténak túl sok és hosszú a haja, így sem a kefével sem pedig a fültisztító pálcikával nem jutok sokra. Még a fogkefézés van hátra, csak igazából az is gond nálunk, hogy bepacsmagolom szegényt olajjal, de csak a haja lesz olajos, a tövénél ahol a koszmó van nem igazán ázik fel, de kitartóan próbálkozom...

Hódocska!

A hátfájás ellen én otthon fiziológiás labdán ültem és rugóztam, nekem az nagyon sokat segített. Ezen kívül jártam kismama jógára a megyeibe (szerda 11 óra) ami szintén nagyon jó volt. Bár ez is a nap közepén van, de érdemes kipróbálni, mert az átmozgatáson kívül nagyon jó légzéstechnikát lehet megtanulni a szüléshez. Legalábbis nekem nagyon jó volt, hogy az utolsó pillanatig jártam tornázni és jógázni is. Egyébként a Kállai Ildikó féle kismamatornát is csináltam otthon, ha érdekel kölcsönadom a dvd-t.

A szülésfelkészítőre is jártam, nagyon hasznosnak találtam, mert én igazából abban hittem, hogyha fejben felkészülök a szülésre, akkor nem érhet komolyabb meglepetés. Ez egyébként így is volt, az az egy dolog nem sikerült, hogy nem akartam semmiféle fájdalomcsillapítást, aztán a 15. óra után már kértem Kép
Pelenkát tényleg nem kellett vinni, legalábbis januárban nem, viszont popsitörlőkendőt igen, mert az nem volt.

Netty

Kép
netty11

Sziasztok!
Éva,
na ja... ha lesz második, azzal már nem fogsz így aggódni. Mi most jöttünk meg rokonlátogatóból, a kölkök egész nap alig ettek-ittak valamit (a pici még szopizni sem igen akart). Emlékszem, amikor legutóbb voltam, még Zeze születése előtt, egész úton kísérleteztem Cicó megtömésével-leitatásával ... Most szimplán boldog voltam, hogy senki nem hányt, senki nem bőgte végig az utat, aludtak is, sőt mi több, énekelnem is csak pár percig kellett Kép

Hódocska,
én is jártam az elsőnél szülésfelkészítőre, igaz mázlim volt, mert az akkor késő délután volt. Uakkor sok minden, ami akkor egetverően hasznosnak tűnt, csak bezavart később Kép A hátfájást nekem egyvalami mulasztotta el (nekem is a hátam közepe fájt, kb. a melltartó keresztpántjának vonalában), mégpedig a kismama-vízitorna, ami a Hullámban volt, igaz, elég fura időpontban, déli egykor. Én sem jártam rendszeresen, mert ugye a nap kettévágása, aztán meg a sokasodó vizsgálatok stb... A másodiknál meg már semmi ilyesmire nem volt időm, akkor amíg bírtam, a földön aludtam, a keményen fekvés nagyon jót tett. Amikor már nehéz volt felkepeszteni a földről, hogy éjjel meglátogassam a mosdót Kép , akkor át kellett térnem az ágyra, de rosszabbodott is a hátfájás. Viszont szülés után mindkét esetben szinte azonnal elmúlt.

Üdv
Kriszi
kriszi

Sziasztok!

Viki!

Megoldódott a babakocsi problem? Kép Hogy sikerült kitörni a kereket? Ha jól emlékszem egyszer régebben említetted hogy mióta babakocsiztok, azóta vetted észre hogy milyen magasak is a szegélyek. Ez lett a babakocsi veszte is? Nem lehet megjavítani?

Marcsy!

Felnőtt szemmel milyen most az állatkert? Én is gondoltam hogy elmehetnénk a lányzóval... Nagyon régen jártam arra utoljára, de most elmennék szívesen ha szép. Krisztike többet alszik mostanság? Remélem Õt sem hagytátok otthon! Kép

Hódocska!

Köszi a kérdéseket. KépKépKépKép
Igazából pénteken voltam először dolgozni a cégnél, de akkor csak pár órát. Az csak amolyan "beszoktatás" volt. Kép Ma volt az első teljes és igazi nap és jó volt! Normális a főnök, rendezett munkát követel meg. Nincsenek elrugaszkodott elképzelései, és nem kell összeszorított fenékkel ülni, arccal a munka felé fordulva. Ez nekem szerencse, mert utálom ha folyton a nyakamba liheg valaki hogy mikor leszek már kész. Kép Kép Most 1 hónap próbaidő, aztán haccóljon! Kép
Igazából nem teljes az örömöm, mert minden napra jut valami őrület. Mikor azt gondolom hogy húdejóvoltezanap, akkor közbejön valami váratlan és lepadlózok tőle. Kép Nade asszem ezért hívják az életet életnek és nem habossütinek. Kép
A pocakomra vonatkozó kérdésekben azt tudom csak nyilatkozni, hogy azóta sem jött meg. Nem fáj, nem görcsöl, nem vagyok rosszul, csak nem csinálok semmit. Szombat reggel, első pisiből megcsináltam a második tesztet, de az is negatívat mutatott. Holnapra már meg van beszélve hogy megyünk az egyik barátosnémmal lukkémlelésre egy állítólag normális dokihoz. Bár én már nem bízok semmiben, de talán kicsit okosabbak leszünk utána. KépKép

Mi volt az UH-n? Bujócskázott a Manócska vagy megmutatta magát? UGYE a Férjed is ott volt? KépKép

Gira!

Bennem is van némi "lázadó" vér, ezért örülnék ha írnál majd a kórházi sztoriról. Eléggé vonzó számomra az a mindössze pár kórházban töltött óra amit írtál... Kép
Tudjátok számomra mi az abszolút nonszensz?! Az hogy a gyerkőc apukája nem lehet ott a baba életének első nagyon fontos pár napjában. Egyszerűen nem engedik oda hozzá, nem engedik a családot együtt lenni. A fene vigye el őket, a baba nem csak az én gyerekem, nem magamnak szültem, akkor ő miért nem lehet ott?! Wafff.... KépKépKépKép

Képzeljétek szombaton hirtelen lett 3 gyerekem. 1 ugye alapból a Páromhoz jár, de szombaton egy hirtelen huszárvágással csináltam 3-at. Kép
Szlalom verseny volt a Plázánál ahol a Párom is ment és mivel a lányzó ilyenkor a "navigátor", őt felszedtem a nagymamáéknál. Pont ott volt a 2 fiú uncsitesó (egy 5 éves ördög és egy majd 2 éves tündérmanó), így őket is elvittem. Volt nagy siránkozás a mamáéknál, hogy hogy gondolom ezt, mert nem fogok velük bírni. A kicsi (aki a kedvencem! Kép) alig tud menni, de folyton elszalad, a nagy meg nem fogad szót. Gondoltam mitnekemez, ha rosszak majd visszahozom őket. KépKép Öcsém, olyanok voltak mint az angyalok. A pici napközben még el is aludt a kezemben, nagyon jó élmény volt. KépKépKép
Viccelődtek többen, hogy ennyire megy az idő, ilyen rég nem találkoztunk hogy ekkora gyerekeim lettek, meg hogy milyen jól áll. De tényleg élveztem nagyon!
A legjobb a Match-ban a pénztárosnő volt. Elmentünk a srácokkal kaját venni. A két nagyobbik volt a főbevásárló én meg mentem utánuk a kezemben a Picivel. A pénztárnál ott álltam 3 fiatalka gyerekkel, én is elég fiatalon, a nőci meg akinél fizettem erősen meresztette a szemét, meg huzogatta a szemöldökét, közben sandán nézett engem és a gyerekeket. Annyira kellett nevetnem! Kép

Pfu, jó sokat írtam! Most hagylak Titeket is szóhoz jutni! Kép
Üdv: Monee

Monee

monee85

Hódocska!

Itt van a gyerekkorom Csiga-kommandója. Ezeket először anyu csinálta nekem. Kép Tök egyszerű elkészíteni, ha akarod leírom hogy kell. (Élőben sokkal mutatósabb.) Szerencsére a család örült nekik! Kép

Kép Kép Kép

És egy másik, hamarosan elkészülő mű, ez már a mi gyerekünk szobájába! Kép

Kép

Monee

Monee

monee85

Sziasztok!
Monee!
Az állatkert felnőtt szemmel? Az oroszlánok kifutója gondolom még nincs teljesen kész, így csak felülről lehetett őket megnézni, persze ezt a legtöbb gyerek nem látta. A nagymacskák közül egyébként csak őket találtuk meg.A medvét sem láttuk. Lehet, hogy még tavasz van és azért nem, ezt nem tudtuk eldönteni. Persze a babakocsisokra megint nem gondoltak, a csimpánzoknál véget ér az út és van lépcső és kész.Kép De úgy összeségében jó volt, de inkább a gyerekek élvezik jobban, ők nem látták régen, elképzelésük sincs, hogy milyen is volt. Mi úgy voltunk vele, hogy szép szép, de régebben szebb volt. Egyébként a régen beígért parkosításnak mégcsak a jelei sem látszanakKép
Krisztike vasárnap óta kevesebbet sír, ha ébren van akkor legtöbbször nézelődik. De még nem akarom elkiabálniKép Tegnap voltunk tanácsadáson, a doktor néni kitalálta, hogy nincs elég tejem. Nekem meg feszít, folyik a mellemből. De nem hízik eléggé. 3850-nel született és tegnap volt 4280. Vasárnap már nem bírtam vele, láttam rajta, hogy éhes, de nem fogadta el a mellem, pedig akkor is tele volt. Csináltam neki egy adag tápszert azt meg megette. A doktor néni azt mondta, hát akkor kapjon azt is!! Napi 1-2 alkalommal azt is adok neki, lehet, hogy attól nyugodtabb. A tejem meg hagyom szépen elcsordogálni, mert a leadással egyszerűen nem akarok foglalkozni. Több lenne vele a gond mint a nyereség.
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy

Sziasztok megint off bocsi
Diadóri!Kép
A házammal kapcsolatban még semmi hír de nem láttam hirdetést
azokkal a lakásokkal kapcsolatban amiket most építenek ujjá ha
megtennéd hogy a vállalkozó elérhetőségét elküldöd nekem
megköszönném
puszi Csilla

Monee!

Hát én is pont így éreztem. Felfokozott érzelmi állapotban (folyton a sírás és a boldogság között ingadozva), életem párja és vígasza kint reked a kórház falain kívül. Bevallom férfiasan minden telefonbeszélgetést végigbőgtem, annyira hiányzott Kép

Réka 1 éves Kép Parti volt az egész hétvége:Kép
Vendég

Ez az új ruci, amit a nagypapától kapott Kép Ja, és már ügyesen jár egyedül is Kép Nagyon élvezi Kép Én is Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Ja, és még annyit, hogy nagyon ugyesen, kultúráltan ette a tortáját Kép Egy kicsi lyukat vájt a tortába, abból a lyukból falatozott, a többit meghagyta a felnőtteknek Kép
Kép
Vendég

Sziasztok!

Netty!
Fiziolabdám nekem is van, próbálok rajta üddögélni, de ha már nagyon fáj a hátam, sokszor csak az segít, ha megpróbálok ráfeküdni. Hétfőn megyek vissza a reumatológushoz, már a dokimnak sem tetszik a csípőfájdalmam, kíváncsi vagyok mit mondanak. Nekem is pont megvan a Kállai Ildikó féle tornaKép.

Kriszi!
Nekem is épp a hátam közepe fáj, pont ott, ahol neked is. Az úszásra én is gondoltam, de picit lebeszél róla a tudat, hogy kéne egy új fürdőruhi hozzá (bikiniben nem akarok, az egyberészes meg már 1 éve is kezdett kicsi lenniKép ) meg picit félek a fertőzéstől. Még nincs kizárva, hogy nem lesz-e belőle valami, pont az ott rendelő dokinőhöz megyek hétfőn.

Monee!
Nem tudom mi lehet ennek a mensi-keverésnek az oka, de talán hamarosan okosabb leszel. Uh-ról mindjárt írok, nem mutatta magát, továbbra is csücsül. Férjem nem tudott eljönni, bár nem így tervezte, viszont az egész kócerájt otthagyta és hazarohant hozzám, mikor megtudta, hogy mi történtKép De erről majd mindjárt.
Jó lehetett a 3 gyerkőccelKép. Én is ha öcsémet elhozom nyaralni, de még mikor kisebb volt és tologattam, nekem is mondták, hogy ilyen fiatalon anyuka lettem (pedig 20 éves voltam mikor született). A csigagyerekek aranyosakKép. Nem is gondoltam, hogy valódi csigákKépKép. A fejük papírmasé?

Marcsy!
Hát lehet, hogy a tápszer végre picit lenyugtatja Krisztikét. Ha így jó neki, hát így jó neki. Ne hagyd, hogy "felőröljön" a szoptatási láz, így is kap tejecskétKép.

Gira!
Nagyon édes Réka, köszi a képeketKép.

Mindjárt írok a velem történtekrőlKép Légyszi segítsen aki tud nyugtató információkkal, tippekkel, lelki erővelKép.

Kép
hódocska

Sziasztok újra!

Szóval a tegnapi dokilátogatás eredménye: Az uh-n úgy kezdték, hogy a baba bal veséjében találtak egy 1 cm-es (ez nagynak tűnik) cisztát. Ezután folyamatosan figyelni kell, felszívódik-e, vagy tovább nő. A dokimat ez kevésbé aggasztja, szerinte lehet, hogy csak a szülés után oldódik meg a dolog.

Ami inkább zavarja, az az, hogy a bpd (fejátmérő) 67mm, ez a nagykönyv szerint 25-26 hetes terhességnek felel meg (az internetes kalkulátor szerint 27) miközben befejeztem a 29. hetet. Hosszt, súlyt nem mértek, pedig gondolom ez is számít, nem? A doki lemérte, megtapogatta a hasam és valóban úgy találta, a baba kisebbnek tűnik, mint lennie kellene. Azt mondta, önmagában nem aggasztaná a kismértékű súlygyarapodásom, de most azt tanácsolta, hogy egyek, egyek és egyek. Ha kell csokit, süteményt, de egyek többet. Igyekszem. Spenótot, sok zöldséget, hétvégén rengeteg húst ettem, nem értem, hogy 3 hete a 4d-n még minden rendben volt, most meg kezdjek el aggódniKép. Egy hetet kaptam, hogy "bizonyítsak", ha a jövő heti eredmények sem lesznek jók, akkor be kell feküdnöm a kórházbaKépKép. Infúziót kapok. Úgy érzem, ennél rosszabbat nem is tehetnének velem, mert itthon legalább kisétálok a hűtőhöz, eszem egy joghurtot, iszom egy pohár hideg narancslevet, ott meg feküdjek úgy, hogy a fekvéstől fáj leginkább a hátam, csípőm, néha már éjszaka is csak forgolódom emiatt. Persze ha ezen múlik, hogy ne legyen gond, állok elébe, de nagyon nem szeretném.

Bízom benne, hogy esetleg valamit csak elmértek, tévedés az egész. A dokim szinte "megtiltotta" a munkát, azt tanácsolta ne okoljam magam, és csak a terhességemre koncentráljak, ne törődjek most mással. Ráadásul tegnap közölte, hogy egyéb elfoglaltságai miatt megszűnik a terhesrendelése a kórházban, de engem meg 1-2 kismamát még megpróbál végigvinni. Ez azért jól esett, csak lehet, hogy még nehezebben találom majd őt meg.

Az utolsó vérképem sem valami rózsás, fehérvérsejt sok, vörös kevés. Szóval most nem kerek a világ, de remélem, hogy jövő kedden valami biztatót mondanak. Férjem rohant haza tegnap délután és magát okolta, hogy eddig kétszer nem kísért el (először mikor nem találták a babát) és nem tudott jelen lenni, közbeszólni, megvígasztalni. Nincs nagy elkeseredés, csak kis ijedtség, meg a tanácstalanság, hogy hol rontottam el? Azt azért megbeszéltük, hogy bármi is lesz, ez a bébi már annyira a szívünkhöz nőtt, hogy mi mindenképp szeretni fogjukKépKépKép.

A neten olvastam azért, hogy ezzel a bpd-vel már másoknak is volt gondja, így marad a drukk, hogy minden rendben lesz. Picit gáz, ha most be kéne feküdjek, azt sem tudom hány hétre, mert még rengeteg dolog van függőben, sokmindent nem vettünk még meg és a gyerekszoba sincs kész, rucik sincsenek kimosva.

Most igyekszem pihenni és nem agyalni azon, hogy mennyire nem haladok az angollal meg hogy vízköves a fürdő és koszosak az ablakok. Csak szerettem volna rendet tenni magam körül mire megérkezik a baba, hogy ne ilyen dolgok vonják el a figyelmem és kergessenek őrületbe, hanem tudjak vele törődni, pihenni, erőt gyűjteni.

Tehát ha van valami tippetek (bpd-t, cisztát illetően) vagy más is járt hasonló cipőben és kiderült, hogy vaklárma, akkor segítsetek mitévő legyek? Hogyan tudnám újra egyensbe hozni a dolgokat? Tegnap vettünk rengeteg kaját, most eszemKép.

Előre is köszi: Timi

Kép
hódocska

Sziasztok!

Látom mindenkinek jól téelt az ünnep Giráéknál dupla jól!Kép

Hódocska!

Írj már mi van veled!Remélem nincs nagy baj!!

Marcsy!

Ne add fel a szoptatást ha csöpög a tejed akkor van elég ,csak lehet hogy, Krisztikének nem jó a technikája vagy lustácska és nem szívja olyan jól ki!Légy türelmes és ha kell feküdj három napot ágyban és lógjon rajtad egyfolytában, hidd el, ha a cumisüvegre rászokik nem fog szopni sokáig!Tapasztalatból mondom mindezt, az első gyereknél én is így jártam a másodikkal már türelmes és kitartó voltam 8 hónapig szoptattam.Tudom nem könnyű ,mert van még másik kettő gyerkőc ,de ha a család összafog biztos megoldható 1-2 nap nyugalom.

sziasztok és Marcsynak kitartást.
diadora

Sziasztok!

Hódocska!
Először is semmit nem rontottál el, mindent jól csinálsz, és a leveleidből úgy tűnik, kiegyensúlyozott kismama vagy. MARADJ is ilyen, és ne foglalkozz semmivel. Ahogy írod, egészségesen táplálkozol, odafigyelsz arra, hogy mit eszel, biztos vagyok benne, hogy nem éhezel. A baba mindent megkap, ebben biztos vagyok, ha kell, az anyától vonja el. Arról nem is beszélve, hogy az édesség csak üres kalória, ha azzal tömöd magad, csak jól elhízol, és szülés után szenvedhetsz, míg visszanyered az alakodat. Ez nem azt jelenti, hogy ne egyél csokit, ha kívánod, de terápiaként semmiképp se javaslom! Biztosan te is hallottál arról, hogy nem kell kettő helyett enni ilyenkor (mint régen hitték), elég ha kiegyensúlyozottan, változatosan étkezel. A vitaminellátottságról (ilyenkor tavasszal egyébként is) gondoskodhatsz pluszban esetleg.
Bocsi, hogy kicsit bővebb voltam, de ez a szakmám is, dietetikus vagyok.
Érdekelne, hogy az orvosod fiatalabb vagy idősebb? Ha idősebb, talán még régi szemléletű, ami nem azt jelenti, hogy "rossz" orvos lenne, csak ezt esetleg másképp látja, és akkor nyugodt, ha az anyukák jobban "megtestesednek".
A cisztáról, kisebb bpd-ről persze nem tudok nyilatkozni, de eszembe jut, hogy nálam meg valami genetikai rendellenességre gyanakodtak, el is küldtek külön vizsgálatra (az én dokim is összevonta a szemöldökét), persze én is paráztam ezerrel, de végül minden rendben volt. :-)
Szóval szerintem mindent jól csináltál és csinálsz, ne idegeskedj, pihenj sokat (az mindenképp jó)
Egyébként a kórházat nem értem, egy hét alatt, még ha mindennap krémeshegyeket is eszel, val.leg nem ugrik meg hirtelen a súlyod :-) :-)

Marcsy!
Én is csatlakozom az előttem szólóhoz, ne add fel a szoptatást, szerintem is a technika lehet rossz, próbálj segítséget kérni egy szoptatási tanácsadótól!

Monee!
Nemrég mi is voltunk az állatkertben, hát kb. uaz a véleményem, mint Marcsynak. De a gyerekeknek kihagyhatatlan élmény, az biztos!

Üdv:Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Kép
Kép

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasztok!
Úgy néz ki, holnap vagy holnap után kijön a védőnő és megnézi a szoptatási technikátKép Meg ki fogok harcolni a doktor nénijénél egy újabb próbaevést. Nem fogom feladni a szoptatást és ha kell akkor elviszem egy másik orvoshoz is. Ma csak reggel meg most kapott tápszert, de holnap már nem adok neki. Szoptatni fogok és kész!Kép
Köszönöm szépen a biztatást és a tanácsokatKép
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy

Sziasztok!

Köszi mindenkitől az érdeklődést! Kép

Voltam dottornál, sőt hogy úgy mondjam A dottornál! VÉGRE! egy normális fickó, nem egy sintér! Kép
Noshát az a helyzet, hogy csak egy normális doktorral lettem előrébb, pontos infókkal nem. Erősen huzogatta a szemöldökét a doki, mikor mondtam hogy mi a helyzet és hogy a gyógyszer ellenére nem jött meg. Megvizsgált, igazából csak egy kis folyást talált (valszeg hormonális), de nem mert semmit sem mondani konkrétan. Annyit mondott hogyha ilyenek vannak, akkor jó ötletnek tartja ő is, hogy nem szedem a gyógyszert, de védekezzünk legalább foggal körömmel. Kép Jah és ha a következő sem jönne meg, akkor másszak vissza, mert csinál egy UH-t.
Most van két laza hetem még, hogy történjen velem valami, de a babán kívül nagyobb bajom nem lehet (ezt a doki mondta). Kép Ez legalább megnyugatató! Kép

Hódocska!

Sajnálom hogy ilyen híreket mondtak Neked. Szerintem is pihenj sokat és ne feledd, a gyerekekben mindig sokkal több az életerő mint a felnőttekben. Aztán meg ráadásul a kismamik nagy többségére ráijesztenek valami ilyen hülyeséggel, csak hogy nehogymá jól érezzék magukat! Legyél ugyanolyan boldog kismama mint eddig, az a babádnak is jót fog tenni!
Remélem minden rendben lesz!

Marcsy!

Tuszkoljad azt a gyereket! Kép Nincs is jobb, olcsóbb és egyszerűbb dolog mint az anya cicijéből szopizni! A Te kis lányzód is inkább Téged simogasson mint a cumisüveget! Kép

És akkor egy pár kép rólunk, meg a kölcsön manóról a hétvégén. KépKépKép

Kép Kép

Üdv.: Monee

Monee

monee85

Hódocska!
Nekem a Csengét az egész terhesség alatt a fejkörfogat alapján 2-3 héttel kisebbnek nézték, és végig riogattak, hogy picike. 2950gr lett, és 48cm, 34cm-es fejkörfogattal. Nem óriásbébi, de totál egészséges, és nagyon okos. Ne aggódj!
Éva
tuncimami

Hódocska!

Ne izgulj és ne idegesítsd magad, mert avval tényleg ártassz a babának!
Igaza van Jevinek, a csokitól nem fog megnőni jobban a baba főleg 1 hét alatt,nem.A 3D uh jobb,ott nem volt semmi gond, akkor ez több mint különös.
Megkérdezhetem ki csinálta a vizsgálatot utoljára?

Bim-bam!Írtam mailt!

Képmegint esik az eső!Kép
diadora

Sziasztok!

Nemrég kaptam egy e-mailt, felrakom, nevessetek ti is! Én hangosan nevettem, amikor olvastam. Néhol kicsit útszéli a fogalmazás Kép, de szerintem minden szava igaz!!!

A gyerekvállalás örömei :o)

> Az első 3 hónap

>
> - az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis lukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad.
> - van idegesítőbb hang, a táblán végighúzott körmöknél.
> - a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.
> - napi 4-5 óra alvással is lehet élni.
> - ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni.
> - egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.
> - a séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz észre.
> - elindulni otthonról egy 2 órás procedúra.
> - ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezentúl befogod.
> - kurva nehéz a babahordozót cipelni, gyerekkel együtt.
> - minden babazokninak szűk a szára és bevág.
> - a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.
> - aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon.
> - az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass. Szülés után a 2 irgalmatlan méretű csöcsöd miatt továbbra is csak ábránd marad...
> - szörnyű dagadtnak lenni.
> - nézed a vékony, feszesbőrű nőket.
> - már nem szereted a vendégeket.
> - sírsz, ha a tv-ben popsikenőcs reklám megy.
> - sírsz, ha az alvó gyereked nézed.
> - sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy ingerültebb veled.
> - sárkány leszel, mindenért baszogatod a férjed.
> - egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel végre.
> - ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed.
> - a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja.
> - akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok mostantól nem fognak. A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család.
> - a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.
> - kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan régebben.
> - kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már).
> - anyósod még annyit sem.
> - fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen reális egy babától.
> - a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy idegesítsen.
> - amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze.
> - a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig.
> - van 70 dekás teli pelenka!!
> - a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1 felhúzással sajnos.
> - a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának nincs.
> - egész nap otthon vagy, még sincs este meleg vacsora és kupi is van pluszban. És még fáradt is vagy.

> 3-9 hónap

> - úgy tűnik az egész nap egy végtelen szoptatás.
> - bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki belőle.
> - éhen fog veszni. . . nem eszik semmit ez a gyerek.
> - a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.
> - 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben.
> - napi 4x átöltöztetni nem is sok.
> - az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.
> - a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN következik!
> - 1 óra cipelés után egy 5 kilós baba is 20 kilósnak tűnik.
> - zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd.
> - a legjobb játék az, ami földhöz csapkodva elég zajos.
> - a legjobb játék a pillepalack, a kád dugó lánca és a távirányító. Minden más pénzkidobás.
> - az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed egy reklámszatyorba sem férne be.
> - a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek játékaihoz, de a gyerek a kutya jutalomfalatját fogja a legjobb ízűen rágcsálni.
> - mindenen bevarró címke a legérdekesebb.
> - minden fájdalom és baj emelés hatására múlik.
> - ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és még a wc-re is követ négykézláb.
> - eddig nem hitted volna, hogy egyszer valaki a szemedbe nézve fog, tág orrcimpákkal, nagyokat nyögve szarni, fátyolos tekintettel. Mindezt szégyenérzet nélkül!
> - valakinek te vagy az ISTEN!
> - az idő múlásával egyre nagyobbak a lakásban a káresemények.
> - mindenhonnan csak le, és kipakolni izgalmas.
> - térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.
> - 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a csöcsbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered.
> - ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, turmixgép úszik, na akkor nem fogja megenni.
> - egy baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát!!!!!!!
> - egy baba nem ismeri a türelem szót! (sem)
> - egy baba leszarja, hogy hétvége van, akkor sem alszik tovább.
> - amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd kapaszkodva, de tuti a mellbimbód a fogódzó.
> - a körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan mint futó vadra lőni. . . .
> - a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábon
> - a homokozó lapáttal igenis ki lehet ütni egy ember szemét.
> - a hullapelyhes szép dal, de 200-adik alkalommal már a mikulás k. . anyját. Még jó, hogy kivehető az elem a játékból. . .
> - miközben eteted, mindenki rajtad röhög aki lát, mert te is nyitod és csukod a szádat, néha le is nyalod körbe a nem létező maszatot.
Vendég

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy pár napig nem voltam, Peti minden percem lefoglalja. Ma is még hajnali 3-fél 5-ig szórakoztattuk egymást, meg az egész ágyat összepisilte, szóval hajnalban még ágyneműt is cseréltem, stb....

A babakocsit valószínűleg meg tudja csinálni apósom, legalábbis eddig úgy van, hogy ma du. hozza vissza! Kép

Hódocska!
Sajnálom a rossz híreket, de szerintem se aggódj rajta amíg nem mondanak semmi biztosat!

Marcsy!
A szopit ne add fel!!!!!!! Kitartás Kép

A fényképek nagyon jók!!Kép

Most megint mennem kell!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!
Ahogy látom nemcsak én babázok már hajnalbaKép Most a változatosság kedvéért hajnali 1-2 óra között voltunk ébren. Még arra sem emlékszem tisztán amikor a férjem elment dolgozni annyira aludtam. Tegnap este közöltem a férjemmel, hogy nekem hétvégén a főszereplő az ágy és Krisztike lesz. Õ majd elbíbelődik a másik 2-velKép Szegénykém, csak nézett rám és bólogatott. Annyira szeretne Ő is segíteni. Mondtam is neki, addig van szerencséje amíg szoptatok. Ha netán tápszeres baba lesz(amit nem akarok), akkor időnként Ő is fel fog kellni hozzá éjjelKép
Ma csak próbaképpen lefejtem az egyik mellem etetés elött. 1dl jött le és még evett is belőle és még utána is maradt benne, úgyhogy no para, van tejem és készKép
Hódocska!
Ne aggódj, azzal a babának is ártasz. Légy nyugodt, pihenj sokat!Kép
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy

Sziasztok!

Hú, hát köszönöm mindenkinek a bíztató szavakat. Ahogy olvasom-sajnos- másra is ráhozták már a szívbajt. És ezt is hallom sokfelől. Ma a védőnőm is mondta, hogy néha miket mondanak a dokik.... Azért persze igyekszem hallgatni is rájuk, nem mindig a magam fej után menni, ha muszáj befeküdni kis kontrollra, akkor legyen, de ne hetekre, mert az kicsniálna.

Jevi!
A dokim fiatal, és mondta is, hogy őt alapban nem aggasztaná a súlyom, de azért ezek tükrében igen.

Diadora!
Az uh-t Domány Balázs csinálta utoljára.

Marcsy!
Elég érdekesek az "ő" betűidKépKépKép. Látod, lesz ott tejci!Kép.

Monee!
Örülök, hogy nincs komoly galiba alsótesten. Nagyon jó a kép amit betettél. Gondolom a Plazanál készült. Csini vagyKép. A másik pedig az élet értelme?Kép

Bolondos egy idő van megint, pedig lehet, hogy nekiindulok kicsit vásárolni.

Kép
hódocska

Sziasztok!
Egy kis tavasz Kép, amikor még jó idő volt (húsvétkor készült a kép)
Kép

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Hú de nagy a forgalom!

Miva' senki nem mer írni? Kép

Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Monee!
Én is néztem, hogy ma mindenki biztos sétáltKép.

Jevi!
Szépek vagytokKép már ma is klassz idő van.

Én a héten eszem mindenfélét, igyekszem pihenni (persze a fél napot mindig csámbizással töltömKép ). Hiába ez a fekvés nekem nem megy. Jó hétvégét mindenkinek, mi alighanem kicsit rendezgetjük a gyerekszobát, felfúrjuk a karnist, véglegesre csináljuk a szekrényt.
Monee nektek is jó munkát ha munkálkodnátok a házonKép.

Kép
hódocska

Sziasztok!

Hódocska!

Én sem bírnék egésznap feküdni. Varrogasd a következő alkotásaidat, az is pihenés, ráadásul még szereted is.
Remélem készen lesztek a gyerekszobával, legalább erre nem lesz már több gond. Kép Szépen bepakolászhatsz mindent (JAJDEIRIGYELLEK! Kép), felrakhatod a képeket a falra...

Köszi a jókívánságot, megvolt mára a munka. Momentán úgy érzem hogy leszakad mind a két kezem. Egésznap füvet nyűttünk és még így is csak kb. a terület feléig jutottunk. Ráadásul megvívtunk az akácfákkal, utyhogy most úgy nézek ki mint aki rózsabokorban éjszakázott. Rambó simán elbújhatna mellettem. Kép
Az első barnaságomat is megszereztem, simán le tudok mégegy virtuális felsőt húzni magamról. Kép

Aki még nem találkozott a iWiW-vel annak melegen ajánlom. Többek közt Diadora is rám lelt, de én is rengeteg rég elfeledett ismerős-barátra bukkantam.

Sziasztok:
Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Szép hétvégét,mindenkinek!

Hódocska!
Azt hittem ismerem azt aki csinálta neked az uh-t,de sajna nem!Remélem minden rendben lesz, szurkolok nektek!

Két kép ,még húsvétról:

Tényleg jó az iWiW!KépKép
Kép
diadora

Sziasztok!

Elég régen nem írtam, de a Máté egy szuperaktív gyerek Kép, egyszerűen az utóbbi napokban nem aludt napközben 10-20 perceknél többet. Alig tudom elhinni, hogy egy 3 hónapos gyereknek nincs szüksége hosszabb alvásokra napközben. Most is tornázik a kiságyában, ahelyett hogy aludna legalább egy kicsit... Majd nemsokára leviszem sétálni, hátha segít, bár az utóbbi napokban akkor is nézelődött alvás helyett.

Hódocska!

Ne aggódj semmiképpen, az UH egy csomószor "mellémérnek". Engem ezzel nyugtatott a védőnő, hogy sajnos több orvos nem igazán pontosan mér Kép Tanácsnak annyit mondott, hogy ha lehet mindig más napon menjek UH-ra, mert akkor nagy valószínűség szerint más-más orvos lesz és több szem többet lát. Egyébként ajánlani is ajánlott orvost, dr Varga Tamást, ha tudsz akkor próbálj hozzá menni, tavaly mindig szerdán volt ő az UH-n. Õ pontosan szokott mérni.

Mennem kell, mert elkezdett szenvedni a Máté, ez ma eddig a csúcs volt, hogy negyed órát egyedül játszott!

sziasztok

Netty

Kép
netty11

Sziasztok!
Kisfiam - Andris - 1 hét múlva lesz 2 hónapos. Nagyon aranyos mosolygós jól evő babuci. Egy gond van vele állandóan kézben kell tartani szinte egyáltalán nem lehet letenni (aludni) mert felébred és sír.Már a babakocsiban sem akar nagyon aludni. Autóban elalszik. Éjszaka is az apukáján alszik.(Most is) Mi a teendő? Ti is jártatok hasonló cipőben? Meddig tart ez az időszak. (Még korainak tartom "fűldugót venni" és drasztikusan sírni hagyni.)
Veletek mi z'újs?
zóra

Kép
zóra

Szia Zóra!

Hát nemigen tehet az ember mást, mint hogy cepelészi, mármint amennyire emberileg lehetséges. A fiam egy kicsit hasonló alkat volt. Emlékszem, rengeteget hurcoltam kendőben lakáson kívül és belül egyaránt. Ma sem szeret letéve aludni, de mivel nappal alig alszik, ez nem gond. Mi kendővel sétáltunk, az volt az egyetlen menedék, mert abban hozzám bújva, eltakart fejjel jó nagyokat aludt (ameddig vittem, addig aludt). Illetve nem tudom, hogy hogyan eszik, de ha szopik, akkor mindenképpen érdemes kipróbálni a fekve szoptatást, és akkor, ha esetleg belealszik, könnyebben "meg lehet szökni" mellőle Kép
Hozzáteszem: a fiam féléves kora körül szépen leszokott a kendőzésről (már nehezen bírtam), és fokozatosan átszokott a napi többszöri rövidebb alvásra (hét hónaposan négyszer fél-háromnegyed órát aludt napközben). Ma 11 hónapos, és kétszer fél-egy órát alszik napközben.
A sírni hagyást két hiperéber gyerek mamájaként nagyon nem ajánlom. Semmilyen korban.

Üdv
Kriszi
kriszi

Sziasztok!

Monee!
Hímeznék én nagyon szívesen, de mint korábban is írtam, a hátam miatt inkább szenvedés, mint öröm. Ennek ellenére időnként nekiállok (hiába nem bírok magammalKép ) és akkor 2 óra alatt megcsinálok annyit, ami máskor fél óra. Na, olvasom dolgoztatok a hétvégén, csak továbbra is így, szorgalmasanKépKép.

Diadora!
Hol csináltátok a képeket? Köszi a drukkot egyébként, már nagyon várom, hogy mit mondanak holnap.

Netty!
Ez a gyönyörű Máté ennyire lefáraszt?Kép Jaj, nagyon szép! Most megint kedden megyek uh-ra, akkor sincs mindig ugyanaz, de ha megint kavirc lesz, akkor felajánlom én is a dokimnak, hogy inkább másik nap legyen. Csak azért mindig kedd, mert akkor van csak terhesrendelése a dokimnak (illetve most már akkor sem, de még megtalálom)így egy alkalommal tudjuk elintézni.

Zóra!
Üdv közöttünk, sajnos én még nem tudok használható tanácsot adniKép.

Ahogy múltkorában Monee írta, az élet nem habostorta. Hát nem. Én itt nektek, meg a cseten, illetve párommal természetesen megosztottam a múlt heti aggodalmaim, félelmeim, de a családnak ezekről a dolgokról ált. nem beszélek. Segíteni, tanácsot adni nemigen tudnak, max. sápítozni, ugye-ugyézni, esetleg aggodalmaskodva hívogatni. Na, most sem volt ez másként.
De nem jött össze nagyon a totális koncentráció sem a terhességemre, mert tegnap reggel "kétségbeesetten" hív az anyám, hogy aput bevitték a kórházba, szíve, vérnyomása tiszta káosz. Kb. 3x hívott fel emiatt, miközben én is aggódom természetesen, főleg úgy, hogy 80 km-re vannak tőlem és még csak be sem tudok ugrani hozzá meglátogatni. Nagyon kellett tartanom magam, hogy ne "olvassak be" az anyunak, kicsit szedje már össze magát, viselkedjen felnőttebben és ne rám pakolja folyton a fájdalmait, mikor van nekem így is elég bajom, aggódom én a saját, a babám egészsége miatt és az esetleges kórházi bentfekvésem miatt elegetKép. De voltam olyan ügyi, hogy mindezt magamban tartottam, viszont -részben- ettől totálisan elrontottam itthon a hangulatot és tök rossz napunk volt tegnapKép.

Ma voltam a reumatológusnál is a fájdalmaim miatt, sajna nem tud vele most mit csinálni, ő is úszást, vízitornát javasolt és reménykedjünk, hogy szülés után visszaállok az eleve nem tökéletes, de ennél azért kevesebb panaszt okozó állapotbaKép.

Szép napot mindenkinek: Timi

Kép
hódocska

Sziasztok, teszek fel 1 képet, most készültKép.Kép

Kép
hódocska

Kedves Kriszi,
köszi a tanácsokat. Jó tudni, hogy más is járt hasonló cipőben. Hol szerezted be a kendőt?
Kedves Timi, vagy Hódocska?
Csinos kismama vagy. Mikorra várod a babucit? Nagyon ismerős vagy valahonnan.Melyik kórházba szülsz? Dokid?
Üdv Mindenkinek:
Zóra

Kép
zóra

Marcsy!

Hogy telt a hétvége?Krisztike szopizott sokat?Írj,mi volt?

Hódocska!

Jól megnőtt a babó és te is csini vagy!Nekem is voltak fájdalmaim ,mert rosszul feküdt a lányom. Két hónapig csak az egyik oldalamon tudtam aludni mert, elkezdett fájni a vesém környéke vízszintes helyzetben.Az ilyen kellemetlenségeket az ember hamar elfelejti, most a nagy szájával van, némi problémám...
A kép Mohácson készült,a Duna van a háttérben.Kép

Zóra!
Ha lesz börze, ott láttam kendőt!
diadora

Hahó,
Zóra,
nekem Wagner Krisztától van kendőm, ha jól rémlik, Nandu. Drága volt, de ez volt majdnem az egyetlen holmi, ami megérte az árát a babázáskor Kép Krisztát felhívod, megrendeled, elmész érte hozzá. Ha kell, megtanítja, hogy kell megkötni, és ad hozzá útmutató füzetkét képekkel. Ha érdekel, magánban megadom a számát.

Hódocska-Timi,
kitartás!!!!!
Nem lesz semmi baj. Engem mindkét bébinél félremértek, amiből annyi igaz, hogy alkatilag mindkettőnek keskeny a feje, és a fiamnak alkatilag rövid a lába Kép Egy kétségbeesett pillanatomban elsírtam magam az asszisztensnéninek, mire ő javasolta, hogy egyek szőlőcukrot Kép Attól, hogy tehetek valamit, mindjárt jobban éreztem magamat, és ettől vagy mástól, de egy hét múlva a bébi megnőtt - érdekes módon egy másik dokinál. Amúgy a 28. hét után már egyre mérvadóbbak az egyedi, alkati eltérések, amik ugye a születés idejére már elég nagyok tudnak lenni...
Csatlakozom Zórához, nagyon jól nézel ki Kép

Egyébként mindenki nagyon szép, a kölkök meg egyenesen gyönyörűek Kép

Tényleg, tudja valaki, mikor lesz börze?

Üdv
Kriszi
kriszi

Kedves Kriszi,
akkor kérném a számot ha lehet. Mennyibe került a kendő?
Diadora!
Köszi. Mikor szokot lenni mostanáben börze?
Zóra

Kép
zóra

Sziasztok!
Diadóra!
A hétvége elég rossz volt. Nagyon sokat sírt.Kép Ma voltunk tanácsadáson és 4 grammot hízott egy hét alatt. A doktor nénije szerint éhes, de nem kell neki sem a tápszer, sem a mellem. Most írt neki ki egy másik tápszert, mert időközben hasmenése is lett neki. Nem szoptathatokKép Felejtsem el a szoptatást és most csak ezt a tápszert adjam neki. Még nem adtam neki, mert alszik én meg föl nem keltem. Már ott tartunk, hogy tegnap óta már vele együtt sírok, szinte hozzám szólni nem lehet, mert elkap a sírás. Önbizalmam már egyáltalán nincs. Ma azt mondta a doktor nő, hogy teljesen le van gyengülve. Attól félek, hogy ennek kórház lesz a vége. Az szerintem nem természetes, hogy ennyit sírjon egy baba. Csütörtökön kell visszavinnem a dokihoz, kíváncsi vagyok mit fog mondani.

Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy

Sziasztok!

Jó hosszú várakozás után végre végeztem az orvosnál. Úgy tűnik jó hírekkel szolgálhatok, de picit belül már eldöntöttem, hogy az nem lehet, hogy 1 hét alatt ennyit változzanak a dolgok, így maradjunk annyiban, hogy az igazság mindig két doki közt félúton leszKép.

Szóval a bpd-t nem tudják pontosan lemérni, mert medencevégű és pontatlan a mérés (ezt mondjuk múlt héten is mondták). Múlt héten 67mm volt, most először 71, aztán 78, aztán csak lemérte harmadszor is a doki:74. Papíromra 78-at írt (mondtam neki, hogy a "szabadságom" függ ettől az értéktőlKépKépKép ). Haskörfogat, combcsont hossza jó, icipicit kisebb, de ahogy Kriszi is írta, nem lehet mindenki szabvány. Nem tudom mihez viszonyítanak, hogy ennyire fontos 1-2 mm, de egészséges gyerekek is születhetnek 2000-5000 gramm között (vagy akár az alatt, fölött), asszinsztensnő is azt mondta, lehet picit hosszúkásabb a feje. Hát nézzenek meg engem és a férjemet, nekem hosszúkás, neki meg kockás hosszúkás, hát hogy legyen így "golyófejű"??KépKép.

A ciszta eltűnt. 5 percig kereste a doki (másik volt egyébként), nagyon csodálkozott, mikor megkértük, nézze már meg. De végül nem mondott semmit, csak somolygott. Vagy eltűnt 1 hét alatt, vagy nem is volt. Õ azért annyiban kritikusabb volt magával szemben, hogy a mért adatokra is azt mondta, az ő keze is tévedhet kicsit.

Szóval 2 hét múlva újra kontroll, de legalább nem kell mennem -most még- kórházba, bár hadd ne mondjam a dokim is cinikusan mosolygott, hogy ő azért ebben nem hisz, hogy ilyen gyorsan megnőtt volna (én sem), de legyenKép. Nagyon örülök ennek.

Zóra!
Köszi a dícséretet, nem tudom honnan vagyok ismerős, Kertvárosban lakom és Meszesen dolgoztam az elmúlt években, meg a Femában is pl. minden más Szekszárdon történt velem, 20 éves koromban jöttem Pécsre. Július 4-re vagyok kiírva, a megyeibe járok Koppán Miklóshoz. Lehet, hogy valahol találsz egy közös pontot?Kép

Diadora!
Dia engedetlenkedik?Kép Hát megnőnek ezek a lurkók, a múltkori képen már kész nagylány volt. Balázs? Örül a tavasznak?

Kriszi!
Neked is köszi a kedves szavakatKép. Nekem a védőnőm mondta a szőlőcukrot, gesztenyepürét, meg a doki is ma úgy indított utamra, hogy pihenés, sok folyadék, édesség. (Ebből egy fagyi már megvoltKép ). Nem szívesen vitázik az ember a dokikkal, de ahhoz képest, hogy mennyire paráztam múlt héten még, sikerült tőletek olyan sok jótanácsot és biztatást kapni, hogy szinte teljesen nyugodtan, vidáman mentem a mai vizsgálatra, egyszerűen képtelen voltam abból kiindulni, hogy gond van. Azért nagyon kíváncsi vagyok már a bébire.

MarcsyKép !
Miért nem szoptathatsz? Azt tudom, hogy a dokinőnek nem tetszik néhány dolog, de most miért ragaszkodik kizárólag a tápszerhez? Remélem nem lesz semmi gond és kórházba sem mentek, bár lehet valóban jó lenne egy alapos kivizsgálás Krisztikének. Nyelvével mi lett végül is? Nem bántották?

Kép
hódocska

Marcsy!

Nem értem a dr.-nőt!Ha tényleg csak ennyit hízik Krisztike miért nem küldte el kivizsgálásra.Nézett neki vércukrot?Csináltatott hasi uh.-t?Ezeket ambulánsan már rég kérhette volna!A vércukrot még ő is ellenőrizheti a rendelőjében az nem olyan bonyolult.
Az anyatejnél nincs jobb és ha ettől nem hízik a tejalapú tápszerektől sem fog jobban.Az anyatej még a tejallergiát is kizárja.Én a helyetekben biztos más orvost is felkeresnék!

Hódocska!

Örülök a jó hírnek, reméljük Marcsy is nemsokára jó hírekkel szolgálhat.
Balázs egyfojtában kint akar lenni ,pedig nekem már lassan tanulni kellene.Kép

Zóra!
Nem tudom mikor lesz börze,de ha visszaolvasol valaki leírta a múltkor.

Dóri
diadora

Sziasztok!

Hódocska!
Örülök, hogy minden rendben van, tényleg jól megnőtt a pocid Kép

Zóra!
Alvásproblémára: több ismerősöm is kipróbálta, és eddig mindenkinek bejött, max. 1 hét alatt megtanulnak a picik maguktól egyedül a kiságyban elaludni egy könyv segítségével, aminek az a címe, hogy "Aludj jól gyermekem". Sajnos a szerző nevét nem tudom, nem magyar, az biztos, és azt hiszem csak könyvtárban lehet utánajárni, mert nem adják már ki. Az a lényeg, hogy követni kell a könyv tanácsait, és megtanul a baba elaludni egyedül.

Marcsy!
Azt tanácsolom, semmiképp se keseredj el, viszont én sem értem, miért nem küldött még el a dr.nőtök kivizsgálásra, főleg miután a testvérének is volt tejallergiája, és ha neki is van, teljesen érthető, hogy nem kell neki se az anyatej, se a "hagyományos" tápszer. Ezeket legtöbbször ki is növik a picik, de addig is megfelelő tápszer kell neki! Ha tényleg ez a baja! Én is megkeresnék más orvost is! Azért a szoptatás sajnos vissza nem hozható, mindenképpen ki kéne derülnie, hogy mi a baja a picinek!

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasztok!
Hódocska!
A nyelvével semmi sincs, még nem vittem el. Addig hallani sem akarok róla amíg nem derül ki, hogy mi a sírása oka. Azért nem szoptathatok, mert az előtejbe állítólag sok a laktózKép Én csütörtökön ragaszkodni fogok egy hasi uh-hoz, meg egy vérvételhez. Ez a tápszer amit kapott laktózmentes. Ma már 3szor adtam neki és lényegesen kevesebbet sír.
De én látom rajta, hogy fáj neki valami.
Na megyek is, jó éjszakát mindenkinekKép
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?