Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Azt írtátok hogy a babaneteseknek kedvezményes vizsgálat jár a Praxisban. Mégis mennyibe kerül a vizsgálat? Már többen voltatok, így remélem, hogy valaki még emlékszik az árára. Jó lenne viszonyítási alapnak.

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Amúgy elfelejtettem KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET kívánni, és sok locsolót is Kép Persze csak annak aki szereti őket! Kép

Gesztenye
Kb.9-12E között van az ár azthiszem, attól függ genetikai vagy csak sima UH.
Ákata ebben profi Kép

BettusKép

Kép
bettus79
 
 


Sziasztok!

Hát engem is felháborít az amit Rejoval csinált az az orvos. Nem tudom hogy lehet valaki ilyen felelőtlen, olyan mintha fingja nem lenne az egészhez. Amugy sajnos vannak ilyenek, mikor annak idején anyum egyszer más orvost kapott olyan durván vizsgálta meg az orvos, hogy utána ő is vérzett.

Tegnapelőtt nekem is jött éjjel valami a mellemből, mert volt egy pötty a hálóingemen, és csak az lehetett. de azota még nem volt.
Juborka
Gratula a kislányhoz, a sok fiu után!
Jadey
Neked pedig a kisfiuhoz!

szép napot!

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 

 
 

Manóné,
Most vettem észre, h 24-én lesz. "Szoptatás, babaápolás". Lehet, h még korai, de a szülésünkig nem lesz több.
8-án előadás a szociális juttatásoról, Június 12-én pedig a császárról. etc.
Ha gondolod elmehetünk.
Holnap reggel megyek be a kórházi védőnőhöz (Pálma), h adjon beutalót afp-re. Majd megkérdezem, h hogy éhgyomorra kell e menni. De ha felhívod a labort, ott is megmondják.
Hogy vagytok?
Üdv,
Rolex
rolex
 
 


Manóné,
Elszállt amit eddig írtam neked. Szóval, elnéztem. VAlóban nem most hétfőn lesz, hanem 24-én. "Szoptatás, babaápolás". Persze, még korai, de nincs októberig már több előadás ebben a témában. Ha gondolod, gyere.
Az afp-ről még lövésem sincs. Holnap megyek a védőnőhöz papírért. Majd megkérdezem, h éhgyomorra kell e menni.
Egyébként hogy vagytok? Milyen a közérzeted?
Üdv,
Rolex (14)
rolex
 
 


Manóné,
Elszállt amit eddig írtam neked. Szóval, elnéztem. VAlóban nem most hétfőn lesz, hanem 24-én. "Szoptatás, babaápolás". Persze, még korai, de nincs októberig már több előadás ebben a témában. Ha gondolod, gyere.
Az afp-ről még lövésem sincs. Holnap megyek a védőnőhöz papírért. Majd megkérdezem, h éhgyomorra kell e menni.
Egyébként hogy vagytok? Milyen a közérzeted?
Üdv,
Rolex (14)
rolex
 
 


Sziasztok,

Köszönöm Bencus nevében is a sok gratulációt!!!
És nagy köszönet Nektek azért is, hogy aggódtok értünk. Nem bírtam magammal és elmentem a II.es számúra egy kontroll uh-ra ( anyósom beprotezsált..) Sajna a ciszták továbbra is ott vannak és a doki korrektül elmondott minden eshetőséget, ami felmerülhet. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ettől megnyugodtam, főleg azért, mert a negatív dolgokat is elmondta. Tudom, jobb mindent tudni és felkészülni, csak jó lenne végre örülni is a kis fütyisnekKép Azt mondta, hogy aprók a ciszták, ha nagy lenne, az tényleg baj lenne, de mindenképp megnéz a 18. héten is, akkor már ő is többet tud mondani.

Juborka: Én is gratulálok a kislányhoz!!! Mi azért szeretnénk fiút, mert már van egy kislányunk. A páromnak mondtam, hogy a harmadik igazán lehetne ismét leányzó, tágra nyílt szemekkel kérdezte, hogy mi van?! Elég lesz kettő isKép

KépKép
Kép
jadey
 
 


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 23:15-kor.
Vendég
 


Napraforgó,
tényleg több az AFP ikerterhességnél, de EGYÜTT számolva a MOM-értéket. Én olyanról még nem is hallottam, hogy külön számolnák. (Nekem a felső határértékhez közelít, de két babánál ez a normális, míg egynél sok lenne). Még egy: szerintem neked nagyon korán vették le, talán érdemes lenne mégegyszer megpróbálni. De az sem baj, ha hagyod a fenébe Kép

Rolex,
jelentkezés módját Bettus már megírta, árak: kedvezménnyel és egy DVD-vel (amire az egész vizsgálatot felveszik) 9000 forint, 18. hét táján a genetikai UH 12000 (ez kedvezmény nélkül, de szintén DVD-vel). Én Győrffy doktor úrnál voltam mind a kétszer, és nagyon elégedettek voltunk (a férjem is, mert még öt percet se kellett várni Kép)

Melinda,
ha olvasod, hát jobbulást kívánok ezerrel, és remélem, nem az a fránya takarítás tett be! Kép El tudtok azért utazni Egerbe, remélem... Pihenj sokat!!!

Juborkának
gratula a kislányhoz Kép Fiú már annyi van, hogy kijönne egy komplett focicsapat Kép

Jadey,
remélem, megnyugodtál egy kicsit. Sajnálom a rossz híreket, de ha télleg gáz lenne, a doki biztos beutalt volna v. szúrást javasol. Úgyhogy fel a fejjel...

Puszi mindannyiótoknak!

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok Kismamák!
Végre sikerült rávenni a férjecskémet,hogy csinéljon rólam pár képet amit fel tudok rakni ide. Remélem sikerül felrakni.Az egyiken kicsit kövérkének látszom, pedig csak 5kg-ot szedtem fel a 19 hét alatt.Azt mondták,hogy az nem sok.
Üdv mindenkinek!
Andi!
KépKép
andrea82
 
 


Andi,
szép a hasad Kép Szerintem nem kövérnek látszol, hanem terhesnek Kép

Nálam is lassan aktuális egy újabb sztárfotó készítése (és feltétele), mivel napról napra növögetek... És egyre nehezebben bírom a hajolgatást. Ma takarítottam, és utána "húzott" a hasam (olyan, mint egy nagyon gyenge izomláz, nem fáj, hanem nyúlik, és csak pár pillanatig tart). És a lépcsőzés... hát azt nagyon nem bírom.

A babák most úgy fexenek, hogy nem belülről, hanem kívülről (kézzel) érzem őket. Vagyis odateszem a kezem, és finoman hullámzik Kép

Lányok, ti nem érzitek úgy, hogy egyre ügyetlenebbek vagytok? Én folyton kiborítok vmit (ma egy tál morzsát, aztán egy tálka pot-pourrit, majd némi ásványvizet a videóra). Egyébként is kétbalkéz vagyok, de mostanában egyre rosszabb, lassan nem merek már egy székre felállni (hátha leesek Kép)

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok!
Ma végre megjött az Afp eredmény,MOM 1.14 lett és a másik adat ,amit nem értek 41.5 de majd dokibá biztos megmagyarázza mi az utóbbi szám.
Andi!Én 4.5kg -ot szedtem fel 19 hét alatt, kicsit megnyugodtam ,hogy Neked azt mondták nem sok.Utolsó 2 hétben 1.5kg jött Rám, ez viszont tutti tulzás,és még most jön a sok süti meg finomságok.Előre félek.
És egy hét teljes kihagyás után, megint wc felett görnyedek reggelenként.Én ezt nem értem, még jó ,hogy 24-én megyek uhra és dokihoz megkérdezem ez normális vagy nem.Pedig abban bíztam ,ha mocorog elmulik ,de pont azóta jött megint elő.
Manka2!
Remélem beszéltél dokival a feszülésről és húzódásokról.
4d uhról, Nekem egy 13. kerületi Kárpát utca 9-et mondta unokatesóm van címük nézzétek meg.Unokatesóm nagyon kultúrált helynek, alapos vizsgálatról és nagyon jó gépről beszélt.Árak 9000ft plusz amit szeretnél,de nézzétek meg.www.4dultrahang.hu
mindenkinek szép álmokat, Én ma egész nap aludtam, fél 10kor ébredtem és negyed kettőkor már megint durmoltam negyed5-ig.
Kép
su

KépKép
suezika
 
 


Su,
irigyellek a sok alvás-lehetőségért (igaz, ma én is alhattam reggel, mert délutános vagyok, de úgy alukáltam volna egyet ebéd után is...) Hányás Kép AFP Kép, a másik számmal ne törődj, a MOM számít.

Kíváncsi vagyok, én mennyit híztam, nekünk nincs mérlegünk... Bár lehet, addig jó, amíg nem tudom Kép

Kép
Ákata
 
 


Jadey!

Mi eredetileg is három gyerkőcöt terveztünk, de a két fiú után olyan elégedettek voltunk, hogy leredukáltuk kettőre Kép Ebben teljesen egyetértettünk, és azt hittük, hogy mi már két gyerekkel éljük le az életünket, aztán majd az unokákkal babázunk legközelebb Kép Aztán tavaly novemberben hirtelen mindketten úgy gondoltuk, hogy mégis csak nagyon szeretnénk egy harmadikat. Karácsonykor már ott is volt a pocakomban Kép Nagyon örülünk neki, és az, hogy ráadásul kislány lesz, csak hab a tortán!

Andi!
Nagyon csini a hasad, és az 5 kiló hízás ennyi idő alatt ideális. Én az eddigi 20 hét alatt 14-et híztam Kép, ami nagyon sok, szóval most diétán vagyok: nem eszem krumplit, fehér kenyeret, nokedlit, tésztát, rizset, és csak nagyon-nagyon kevés édességet engedek magamnak, plusz kb. 1 órát sétálok minden nap (ez nem szabadon választott, a fiúkat hordom oviba/suliba). A két fiúval is 20-20 kilót híztam, de mindkettő után vissza tudtam fogyni 50-52 kilóra. Szóval nem is emiatt aggódok, hanem azért, hogy hogy fogom ilyen nagy súlyfelesleggel végigcsinálni a nyarat...

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Jubi,
fogyókúra: dicséretes a kitartásod Kép A fiúk mennyi idősek? Örülnek a hugicának?

Kép
Ákata
 
 


Gesztenye, Boróka! A front engem is kikészít.
Mostmár nemcsak migrénem van, hanem én is szédülök, el akarok ájulni. Alapban nekem is alacsony a vérnyomim, és most pont a dokinál voltam, aki megmérte és akkor magasabb volt. Szerintem amikor szédülünk, ingadozik. A szívem is sokkal jobban kalapál olyankor.

A lényeg, egyetértek Borókával:
rosszul lettünk legyártva...

Suezika! Örülök a rugdosásnak. Az újabb rosszulléteidnek viszont nem. Dokitól kérj tanácsot. Vizslád egyszerűen gyönyörű. Bátyámék nem igazán szerencsések vizslaügyben. Első elkószált és elgázolták, második még csak pár hónaposan a kertjükben pusztult el, valamit összeevett. Idejük persze nincs a nevelésre meg az odafigyelésre (2 pici gyerek), de már tervezik a 3. kutyát.

Melinda! Reméljük hamar hazakerülsz és csak a Marci miatti aggódás jött ki rajtad utólag. Pihenj sokat!
Erika
piciri
 
 


Sziasztok lányok!
Örülök hogy mindenki jól van, és gratula a jó AFP eredményekhez!
Suezika, a MOM a lényeg, az pedig tökéletes. Kép
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem éjjelente már úgy húzódik a pocim, hogy mindig felébredek rá amikor megmozdulok. Amikor felkelek az ágyból, elmúlik Kép
És végre mintha már érezném a pici mozgásokat is, Kép hálistennek, legalábbis szerintem ez már az! Nagyon enyhén, pici remegéseket érzek, pár mp-ig tart csak, de olyan jó! Alig várom már, hogy újra láthassam, mekkorát nőtt már Picurka? Jó nagy lehet, ezen a héten már kb. 25 cm ha jól tudom?...
Szép napot mindenkinek és Kellemes Húsvéti Ünnepeket!!!
Mamy (20+4)Kép

Kép
mamy
 
 


Ákata!

Köszi az infót, azóta felhívtam a labort, megkértem, hogy magyarázzanak el mindent, mert nem értem. Egy kedves hölgyike volt ott, mindent elmagyarázott és azt mondta nyugodjak meg rendben vannak a babócák!

Hízás: én eddig 7 kg-ot híztam, ami nekem sok, de a védőnőm azt mondta, hogy ez rendben van, pláne, hogy ikrek.

Tegnap elég intenzíven görcsölgetett a hasam és húzódott na és a derekam majd le szakadt. Egyszerűen nem birtam lehajolni. Szinte éreztem a növést. Hát mit ne mondjak, nem volt egy kellemes érzés. De látványos anövés.
Van valakinek tapasztalata? Nektek is fájdalmas olykor a növés?
Majd teszek fel képet a pocimról.....

KépKép
napraforgo13
 
 


Manka! A szurkálás, feszülés, húzódás teljesen normális. Nekem is ezt csinálja, most már tudom, hogy nő a méhem.
Sylvia! Örülök, hogy teljes értékű kismamának érzed magad. Édes a kép.
Jadey! Gratula a fiúhoz! Jó, hogy elmentél dokihoz, próbálj megnyugodni és annak örülni, hogy fiú. Megy a drukk, és bízom benne, hogy nem lesz semmi baj. A köldökre mit mondott a doki?
Juborka! Neked meg gratula a lányhoz!
Én egyébként nem jártam teljes sikerrel. Mindene megvan, működik de csak 2d-en voltam, többre majd csak 23.hét után megyek. Bízom abban, hogy tényleg nincs semmi baj. Szóval, a doki csak annyit mondott, "egyenlőre úgy látom, nincs töke, nics töke". De ez még nem biztos. Valszeg én is a lányosok táborát gyarapítom. Egyébként terhességem elején mindig lányként gondoltam rá. Lehet, hogy ez valóban jelentett valamit.

Suezika! Ugye megnyugszol egy kicsit az afp eredmény után! Mikor mész uhra?
erika
piciri
 
 


Mamy,
nagyon szép a kép Kép
Nekem is szokott húzódni a hasam, főleg, ha sokat mozgok. Ma meg a petefészkem nyilallgat, hol az egyik, hol a másik oldalon. Emiatt kissé aggódom is - ilyet ugyanis a 12. hét előtt éreztem utoljára. Lehet viszont, hogy a bébik rugdosódnak arrafelé, mert nem állandó fájdalomról van szó, és nem is görcsről. Nekem sajna elég érzékeny a petefészkem... (Tán a fronttól lenne?!)
Bébimozgás Kép

Melinda,
sokat gondolok Rád, remélem, minden OK...

Macifülke,
nagyon rég írtál, ha olvasol minket, adj vmi jelt magadról. Remélem, bírod a munkát...

Kép
Ákata
 
 


Napraforgó!Nekem egyenlőre csak kellemtlen anövekedés, egyik nap szurkál a méhem, szinte egész nap, következő nap máris nagyobbnak látom. Lehet, hogy csak illúzió, de tényleg nő.

Vásárlás:
Tegnap megvettem végre az első terhesgatyóm. Illegettem magam a tükör előtt az öltözőfülkében, pedig nem vagyok egy hiú alkat. Melltartót pedig szörnyűeket vettem, egyáltalán nem tartja az amúgy méretes ütközőimet. Mindkettő eleve szoptatós melltartó, így akkor nem kell majd újat vennem. Szörnyű drága minden cucc. A Baross utcában voltam három boltban, soxor nem fogok odajárni. Nem is túl jó minőségek. A Váci utcait nem találtam meg, szerintem megszűnt.
piciri
 
 


Napraforgó,
előbb még nem láttam a leveled (csak most jelent meg nálam) és tessék, pont a szurkálásról írtam... Neked is a petefészkednél volt (tehát oldalt)? Egyébként nekem is szokott húzódni a hasam (akár egy gyenge izomláz, nekem köldöknél - gondolom, ott nyúlik erősebben) és utána látványosan nő... Derékfájás is szokott lenni...
Hízás: ikreknél asszem 14 kilót mondanak ideálisnak, de szerintem az ilyesmi kamu (alkat meg sokminden más függvénye). 7 kiló az nem sok...
Ja, és kezd szűk lenni az XL-es kismamafarmerem hasban... Ha ülök, néha le kell húznom a zippzárt...
Örülök, hogy megnyugtattak AFP-ügyben Kép

Majd rakok fel én is képet a hasamról Kép

Kép
Ákata
 
 


Jadey!

Azért nyugodj meg. Én nagyon sok cisztáról hallottam baba gyomrában, fejében stbolvastam itt a neten is, és mindenkinél felszívódott ne aggódj!!!!

Gratula a kis pöcsöshöz, Juborka ti nagyon ügyik vagytok, két fiú után egy lány!! Már én is olyan kiváncsi vagyok a nemére!!

Kata!
Ügyetlenség terhességgel jár, nálam még nem kezdődött el, de Domival mindent képes voltam kiborítani és leejteni, faluhelyen így buknak le a lányok, hogy terhesek...Kép

Gesztenye, Boróka, Piciri és minden frontra érzékeny, migrénes alacsony vérnyomásos kismama.
INNI KELL!!!!!SOKAT!!! ez a legjobb módja fejfájás és migrén és alacsonyvérnyomás ellen is.
Nekem szerdán most először volt migrénem, amióta terhes vagyok, pedig előtte minden hónapban volt, kivétel nélkül mensikor. Azért akkor, mert akkor vízvisszatartás van, és nem iszik többet az ember magától, ha nem figyel rá.
nekem terhesség előtt 100/70 volt a vérnyomim, a terhesség ezen is javított, most 120/80.
A szédülés is folyadékhiány miatt lehet!!! Sok folyadék feljebb viszi a vérnyomást, anyu mindig azt mondja egyek ilyenkor sok sósat, arra még többet tudok inni.

próbáljátok ki, egyszer odatesztek két palack 1,5 literes ásványvizet, hogy el kell fogynia nap végére, meglátjátok, jobban lesztek.KépKép

Kata!
14 kilo ikrekkel????Ezt tuti valami férfi találta ki, akinek még terhes felesége sem volt soha!Kép Egy gyerekkel örülnék 14 kilonak!

rejo
(13+1)

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok!

Én sem tűntem el,csak nemigen tudtam mit írni.
Sajnos igen erős émelygéstől szenvedtem,és enni is alig ettem,erőm is alig maradt,az émelygéstől még pihenni sem tudtam délutánonként.
Kedden a dokibácsi Magne B6-ot ajánlott,amitől mérföldekkel jobban vagyok.
Maszatnak már van szivecskéje,nagyon édi,de rólunk a pocakos kép még odébb van.(8+4)

Megírnátok,hogy tulajdonképpen ti ajánlanátok-e az Istenhegyis 12.heti vizsgálatot?A dokim diplomatikus volt,én meg azért döntök nehezen,mert ugye eleve ü-s vagyok,és nem akarok nagyon parázós lenni.

És az is érdekelne,ha leírnátok,hogy nekem vajon hogy számolják majd a gyest.Én szeptember óta dolgozom,előtte fősulira jártam,és azelőtt dolgoztam 6 évet.

KELLEMES HÚSVÉTOT MINDENKINEK,ÉS BOLDOG POCAKNÖVESZTÉST!

KépKép
rönci
 
 


Sziasztok! Kép
Ákata!
Igen, nekem is akkor kezd erősebben húzódni, amikor sokat terhelem. Pihenésre mindig enyhül szerencsére. Nekem is szurkálós-húzó-nyomó érzés. Ma hajnalban egy rossz mozdulatra ébredtem, hogy alulról fölfelé elkezdett szurkálni, gyorsan kerestem egy kényelmes pózt, és lassan elmúlt. Elég fájdalmas is tud lenni, amikor próbálok megfordulni, szegény Páromat mindig felébresztem... (persze akaratlanul) de olyan éberen alszik mostanában, szerintem tudat alatt is "készül" a Kispapa szerepre Kép
Én is észrevettem, hogy lassacskán növésnek indult, bár amúgy sem volt lapos a hasam sosem, de most már azért látszik Kép
Próbálok majd én is feltenni képet magamról, a múltkor csináltam de nagyon rossz lett a minősége. Igyekszem jobbat készíteni.
Hízással kapcsolatban: én 107-el indultam (igen, igen...) és most vagyok 113, azaz 6-ot híztam eddig. Csak a hasamon lehet észrevenni, meg a mellemen, egyébként a fenekem előtte is nagy volt Kép Mióta az eszemet tudom, teltebb vagyok az átlagnál, de sosem okozott problémát.
Pusz,
Mamy

Kép
mamy
 
 


Hát kb nekem is a petefészkemnél görcsölgetett tegnap és úgy mint amikor megjön. Meg a derekam. Lehet, hogy a bébik arra csinálják a helyet maguknak?
És még 1! Ha pisilnem kell és nem megyek el azonnal, mert mondjuk nincs rá lehetőségem, akkor is ugyanígy begörcsöl a hasam. És ha végre elmentem wc-re csak egy idő után szűnik meg.
Ennyi nyavaja és még csak félidőben vagyunk!Kép
Mi lesz később?????

KépKép
napraforgo13
 
 


Na megpróbálok feltenni 1 képet a pocakomról, nem tudom mennyire lesz látható mert megint elég sötétre sikeredett.
Mamy Kép
Kép

Kép
mamy
 
 


Rejo,
talán azért nem ajánlják a nagyobb hízást, mert ikrekkel veszélyesebb a súlyterhelés (mármint a méhszájra).

Rönci,
émelygés Kép, jobbulást... Gyes: én már semmi biztosat nem tudok, a könyvelőm az ígérte, a héten érdeklődik a tébénél (úgy látom, nekem kell őt keresnem, eddig nem szólt), én azt javaslom, hívd fel a tébét, lehet, én is azt fogom tenni (biztos van valami szám hozzájuk).

Mamy,
a 6 kiló igazán nem sok... A pajzsmirigy-gyógyszer nem turbózta fel az emésztésedet? Én úgy érzem, hogy amióta szedem, nem jönnek rám a kilók, pedig nagyon sokat eszem. A pajzsmirigy miatt (vagy attól függetlenül) én tíz kilóval többel indultam a terhességnek, mint a versenysúlyom, de azt nem tudom, hogy mennyit híztam, mert nincs mérlegünk...

Napraforgó,
ugyanez áll a pisilésre nálam is... Nekem az UH-s doki azt mondta, hogy alul azért is nyilallgat, mert a babák ott nyomhatják. Néha meg fölül fáj, odateszem a kezem, és érzem a bébi buksiját Kép
Ami a továbbiakat illeti: képzeld, amikor csak fexünk majd a hátunkon, mint a békák, és már aludni sem tudunk Kép Az ilyen sztorik miatt nem olvasom egyébként túl gyakran az ikresek honlapját - ott sok lány szülés előtt tart, és panaszkodik ezerrel...
Mit dolgozol Ausztriában? (Ha nem túl személyes a kérdés.) Nem megterhelő a két orvoshoz járás?

Kép
Ákata
 
 


Mamy,
tyű, ez szép nagy mamihas Kép Ha javasolhatom: ne tükörből fotózd, és tartsd kicsit lejjebb a gépet, hátha úgy nem lesz sötét (bár most se tűnik annak...) Gratula Kép

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok!

most jöttem meg a védőnőtől, minden ok, viszont szerinte fogytam 3 kilót. hahaha. persze...
írtam még a télen, hogy pulóverben, hótaposóban, bundabugyiban mért a múltkor és hiába hadakoztam, hogy életemben nem voltam még 70 kiló, nem hitt nekem. most meg ruhástól voltam 65. Kép
mindegy, nem fogok izgulni, hogy most mégis miért nem vagyok 73... (jó keveset híztam viszont a tényleges terhességi előtti súlyomhoz képest a 20 hét alatt, talán 2-3 kilót)

Kata, képzeld, én is tök ügyetlen vagyok, mindennek nekimegyek, mindent leverek, elejtek, elfelejtek. A kocsiban úgy kell koncentrálnom, mint egy forma 1-es pilótának, tök béna, figyelmetlen lettem.

Piciri! Ajánlom figyelmedbe a TESCOtKép viccen kívül, vettem egy szuper kényelmes, nagyon-nagyon jól tartó (szoptatósKép melltartót 2500-3000 pénzért, annyira bejött, hogy visszamentem még egyért és éjszaka is azt hordom. az összes többi drága csoda valahogy nem volt kényelmes. ez mondjuk rohadt ronda, fehér, pamut, de meg sem érzem, hogy rajtam van és szuperül tart. (pedig terhesség előtt kellett 85C, most az is kicsi, szóval nincs is kis mellem.)

Rönci, hány éves vagy?
Én azért csináltattam meg a genetikai vérvizsgálatot, mert elmúltam 30 és a vizsgálat maximálisan megnyugtatott. Nagyon korrekten és profin csinálták az egészet és utána ennek megfelelően tájékoztattak. Legközelebb is meg fogom csináltatni, ennyit szerintem megér.

UH-ra szerintem nem érdemes a 12.héten fizetősre menni, a tarkóredőt megmérik a kórházban is, TB-re. a 18. héten viszont szerintem érdemes beruházni egy fizetős vizsgálatra, leírtam a kórházi és a magánklinikai uh különbségeit.

Nekem is szokott egyszer-egyszer picit nyilallni, görcsölni a jobb petefészkem környékén, szerintem ez normális, kell a hely a babának.

Olyan jó, hogy itt a hétvége!!!!!!!

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Örülök, hogy az ügyetlenség nemcsak engem sújt. Mint írtam, tegnap beleöntöttem némi vizet a videóba, ami - mint utóbb kiderült - bekrepált. Ez azért szomorú...

Krisszi,
UH-val teljesen egyetértek Kép Melltartó: én gyűlölöm ezt a "szerszámot", ehhez képest a Madrina (azért megnézem otthon pontosan a nevét) márka tök bejön, mert tiszta pamut, nem vág, kényelmes, nem ereszti a színét... ráadásul a MegaToys-ban egy hónapja ezer(!) forintra le volt értékelve. Nekem kettő is van, az egyik szoptatós, a másik terhes melltartó. Ha megyünk megint, megnézem, van-e még (v. már újabb) akció. (Csak arra kell vigyázni, hogy a méretezése kicsit kisebb, mint más melltartókénak.)
Más: ha esetleg át tudnád majd küldeni az érdekesebb felkészítő-programokat, nagyon megköszönném (pl. mikor a szülőszobákat mutogatják, vagy a helyes lélegzetvételre oktatnak). Sajnos, amíg dolgozom, legfeljebb egy-egy előadásra tudok elmenni, akkor meg már válogatok... Férjek ott lehetnek, egyáltalán: érdemes ott lenniük?

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok lányok!

Ákata! Székre inkább ne is állj, mert elég labilis lehet, ráadásul ilyenkor az egyensúlyérzékünk sem a régi.
Én általában a leendő mensi előtt szoktam érezni szurkálást és olyan mintha meg akarna jönni, de aztán szerencsére elmúlik Kép A moziban már én is kigombolkozom a film alatt, mert különben pokoli kényelmetlenek a székek. Ráadásul állandó pisilési ingert okoz a szoros gatyó.

Suezika! Nekem is a Kleopátra házban lévő UH-t ajánlották, mert ott nagyon kedvesek és segítőkészek. Ráadásul az egészségpénztár terhére is megoldható, így végül visszakapom a kifizetett összeget.

Piciri! Arra azért figyelj, hogy szoptatáskor még ennél is nagyobb lesz a melled, mivel felduzzad a sok tejcsitől (akár 1-2 számot is nőhet). Tehát arra az időre lehet, hogy nagyobb cicitartóra lesz szükséged.

Rejo! A sós dolgokat pont nem ajánlják a terhesség alatt mivel megköti a vizet és gyakran okozhat vizesedést akár még a félidő előtt is. Inkább csak magad miatt igyál Kép

Én a téli súlyommal, azaz 50 kilóval kezdtem a terhességet és most kb. 2 és 1/2 kiló jött rám pluszba (15. héten vagyok). Nyáron általában 47-48-ra visszamegy a súlyom, bár most lehet, hogy csak folyamatosan nőni fogok és nem lesz stagnálás Kép
A védőnő azóta sem jelentkezett, így ez csak az én mérésem. Azért az is furcsa, hogy azt mondta, majd ő keres, de már több mint 1 hónapja felém sem nézett. Lehet, hogy a jövő héten felhívom, mert a végén még leszúr, hogy miért nem jelentkeztem. Ti gyakran találkoztok a védőnővel? Szokott adni hasznosítható tanácsokat?

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Sziaszok!
Kata, sajnos nem tudom másképp lefotózni a hasam, mivel akkor nem látom, hogy mit fotózok Kép de lehet, hogy csak én vagyok béna?...
Legközelebb megkérem a Kispapát hogy segítsen, csak most nincs itthon...
A pajzsmirigy gyógyszer eme hatását még nem nagyon figyeltem, de most ahogy mondod... Kép végülis nem mondhatnám, hogy többet eszem, mint ezelőtt, de néha extrém dolgokat is megkívánok számomra is megdöbbentő mennyiségben, és bár érzem hogy híztam, de mégsem olyan drasztikus. Amint írtam, nem voltam sovány már a teherbeesés előtt sem, (sőt, sohasem), de arra azért kíváncsi leszek, mennyi leszek mondjuk júliusban?... Kép mármint a hasam miatt.
Pusz,
Mamy

Kép
mamy
 
 


Sziasztok!

most jöttem meg a védőnőtől, minden ok, viszont szerinte fogytam 3 kilót. hahaha. persze...
írtam még a télen, hogy pulóverben, hótaposóban, bundabugyiban mért a múltkor és hiába hadakoztam, hogy életemben nem voltam még 70 kiló, nem hitt nekem. most meg ruhástól voltam 65. Kép
mindegy, nem fogok izgulni, hogy most mégis miért nem vagyok 73... (jó keveset híztam viszont a tényleges terhességi előtti súlyomhoz képest a 20 hét alatt, talán 2-3 kilót)

Kata, képzeld, én is tök ügyetlen vagyok, mindennek nekimegyek, mindent leverek, elejtek, elfelejtek. A kocsiban úgy kell koncentrálnom, mint egy forma 1-es pilótának, tök béna, figyelmetlen lettem.

Piciri! Ajánlom figyelmedbe a TESCOtKép viccen kívül, vettem egy szuper kényelmes, nagyon-nagyon jól tartó (szoptatósKép melltartót 2500-3000 pénzért, annyira bejött, hogy visszamentem még egyért és éjszaka is azt hordom. az összes többi drága csoda valahogy nem volt kényelmes. ez mondjuk rohadt ronda, fehér, pamut, de meg sem érzem, hogy rajtam van és szuperül tart. (pedig terhesség előtt kellett 85C, most az is kicsi, szóval nincs is kis mellem.)

Rönci, hány éves vagy?
Én azért csináltattam meg a genetikai vérvizsgálatot, mert elmúltam 30 és a vizsgálat maximálisan megnyugtatott. Nagyon korrekten és profin csinálták az egészet és utána ennek megfelelően tájékoztattak. Legközelebb is meg fogom csináltatni, ennyit szerintem megér.

UH-ra szerintem nem érdemes a 12.héten fizetősre menni, a tarkóredőt megmérik a kórházban is, TB-re. a 18. héten viszont szerintem érdemes beruházni egy fizetős vizsgálatra, leírtam a kórházi és a magánklinikai uh különbségeit.

Nekem is szokott egyszer-egyszer picit nyilallni, görcsölni a jobb petefészkem környékén, szerintem ez normális, kell a hely a babának.

Olyan jó, hogy itt a hétvége!!!!!!!

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Gesztenye,
egyensúly - hát télleg nem a régi, a kádban egyfolytában fel akarok dőlni féllábon Kép Védőnő: nálam is így volt, először mentem havonta, meg is látogatott, aztán aszonta, menjek majd a 18. heti UH után, erre nemrég felhívtam időpontot egyeztetni, és most elutazik két hétre, úgyhogy májusig nem találkozunk... Tanácsokad ad, meg kérdezni is szoktam. Én elégedett vagyok vele...

Mamy,
igaz, egyedül nehéz fotózni Kép Én rengeteget zabálok... hogy ez a gyógyszer hatása-e vagy a terhességé vagy mindkettő, azt nem tudom. Milyen időközönként ellenőrzik a p.mirigyedet? Én azt szoktam csinálni, ha vérvételre kerül a sor, kérem a THS-t, T3-at T4-et is, aztán beolvasom telefonon az orvosnak az eredményt.

Puszi

Kép
Ákata
 
 


Jadey
Szorítok a babádnak, hogy kipukkassza azokat a csúnya cisztákat és hogy növesszen még egy kis erecskét a köldökébe. Meglátod nem lesz semmi baj. olyan kiskrapek lesz, hogy ecetet fognak pisilni utána a nők, még az én kis Lucám is!

Bujka
Remélem már minden ok, Nektek is nagyon szorítok.

Így aztán az én hasfeszülős parám is megoldódott, biztosan azért húzódok, mert annyira szorítok Nektek.
Megnyugtató, hogy sokan irtátok a hasfeszülés sokatoknál szintén megvan. Ma egyébként kevésbé érzem, ha csupaszon állok a tükör elé szembetűnő a hasam növése, de ruhában nem látszik még annyira.
Most a babum is kevesebbet mozog és ha mozog is, akkor olyan kis finoman, nem rugdos csak rebbenéseket érzek, folyton attól parázok, hogy rátekeredik a köldökzsinór.
Alig várom már a 24-i hétfőt, akkor megyünk 4D-re, szeretnék megnyugodni, hogy minden rendben van.

Tegnap megint furcsát éreztem, a baba erősebben mozgott néhányat és mintha a hüvelyemből jött volna ki levegő, háromszor is. Egyből arra gondoltam, hogy kinyílott a méhszáj. de azóta nem volt ilyen.

Ma vagyok 20 hetes!!!!!! Félidő!!!!

Kép
manka2
 
 


Kata!
Nekem eddig összvissz 2-szer nézték, először amikor egy teljes vérképből megállapították hogy alulműködik egy kicsit és ezért gyógyszert kell szednem. Ez kb. tavaly novemberben volt. Aztán rákérdeztem a dokinál hogy szedjem-e még, ha igen akkor fel kell írnia. Mondta hogy ellenőrizzük le, és majd meglátja. Azt hiszem, a 12. heti vérvételkor nézték másodszor, februárban. A gyógyszer mellett akkor normális volt, mondta a doki hogy akkor szedjem tovább, ezek szerint jól beállította az értéket a gyógyszer. Azóta semmi, de legközelebb ha megyek, megkérdezem ismét (április végén). Bár a múltkor írtad, hogy ezt általában egy életen át kell szedni, nekem ezt még nem mondta a doki...
A vérvételről jut eszembe: jól tudom, hogy a 23. héten csinálnak terheléses vércukor vizsgálatot? Nem is tudom hol olvastam erről, talán itt is említette valamelyik lány, de nekem még erről sem mondott semmit a doki. Kíváncsi leszek, most majd említi-e? Mert legközelebb ha megyek, akkor már a 22. héten leszek. Szóval május első napjaiban aktuális lenne nálam ez a vérvétel. Vagy csak annál csinálják, akinél eleve problémás a vércukorszint? Nálam eddig nem volt vele baj Kép bár szerintem akinél túlsúly van, kapásból megcsinálják.
Mamy

Kép
mamy
 
 


Az előbbi levelem elszált!

Ákata!
Egy kávézóban dolgozom, ameddig birom. Egyenlőre megy.
A két dokihoz járás nem megterhelő, végül is több szem többet lát és én is gyakrabban látom a babákatKép
A vérvétel egy kicsit gáz, mert kb egyszerre van itthon és kint is és mindik parázok, hogy nem marad vérem. Főleg, hogy irtózom a tűtöl!!!
Most megpróbálok képet feltenni.
Ez 20 hetes pocak
Kép

KépKép
napraforgo13
 
 


Mamy!
Én úgy tudom, hogy mindenkinél csinálnak terheléses vércukorszint mérést, mivel a terhesség alatt azoknak is lehet ilyen problémája, akik eddig csak hírből ismerték a "cukorbajt". Inkább érdeklődj a dokidnál és akkor biztos nem lesz elfelejtve.

Végre kisütött egy kicsit a nap!!! Így már nincs is kedvem hazamenni és mosni, rámolni. Szerencsére a takarítás nagyjával végeztem szerdán, de azért mindig akad valami pakolnivaló Kép

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Mamy,
a vércukorvizsgálatot úgy a 24. hét táján csinálják, és mindenkinek. A terhességnél uis felléphet cukorbetegség. P.mirigy: mivel én a terhesség előtt nem szedtem gyógyszert (a mellékhatásoktól tartva), most szigorúan ellenőrzik. Nekem is szépen beállította a gyógyszer, de azért mindig ellenőríztetem - ha már vért vesznek, nem mindegy?!

Napraforgó,
ez már döfi Kép Majd én is teszek fel otthonról Kép Nem lehet könnyű ácsorogni terhesen... Vigyáznak rád a kollégák? Tényleg - azt tudod már, hogy hazaköltözöl-e, ha megszületnek? Tűtől én is félek, de a vérveszteségtől ne aggódj. Annyit azért nem csapolnak... Bár a 12. hetin a 8 kémcső láttán velem is forgott a világ Kép

Gesztenye,
én tegnap összevakartam a házat, mára csak a kutyák vacka jut... meg az ünnepi készülődés Kép

Kép
Ákata
 
 


Kata!
Én egyre nehezebben kelek ki az ágyból és amikor fel kell állni valahonnan, akkor úgy érzem magam mint egy partra vetett bálna.Elejteni még nem ejtettem el semmit, csak majdnem mindennek neki megyek és amikor forgulok mindíg vigyáznom kell hogy meg ne üssem a hasamat.Egyszóval nem vagy egyedűl ezekkel a problémákkal.Tegnap éjszaka az én kicsi fiam államdóan mocorgott.Hol a hasam alján hol pedig fent a gyomrom közelében volt.Szerintm bejárta az egész hasamat.Felfedező úton volt!Egyre többet érzem a mocorgását, csak az a baj hogy a párom még nem érzi és kicsit csalódott.Mit csináljak szerinted?

Judi!
Remélem,hogy nekem is fog sikerülni eladni néhány kilót a kicsi után.Én sajnos már eleve kis súlytöblettel indultam neki a terhességnek, de már most elhatároztam,hogy a szoptatás után kemény fogyókúrába fogok és vissza fogom nyerni a régi alakomat.Csak legyen elég kitartásom mindenhez!.

Mindenkinek!
Nem tudjátok,hogy mi van Melindával?Olvastam,hogy korházba került.Ha valaki beszél vele kérlek mondjátok meg,hogy jobbulást kívánok neki!Köszönöm szépen!
Üdv mindenkinek!
Andi!
andrea82
 
 


Sziasztok!
Kata és Gesztenye!
Igaz, ha már vért vesznek, nézzék meg azt is. Remélem, nem lesz gond vele egyikőnknek sem Kép
Pusz,
Mamy (20+4) Kép

Kép
mamy
 
 


Andi,
a bálna-dolog nálam is megvan, főleg, ha alacsony helyről kelek fel. Bébimozgás: én rá szoktam tenni a kezem a hasamra, és amikor úgy érzem a mozgást (olyan, mint egy finom hullámzás), szólok a férjemnek, és akkor ő is érzi Kép Én mostanában a leggyakrabban így érzem, nem pedig belül (gondolom, elfordultak).

Én is nagyon remélem, hogy Melindáék jól vannak.

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok!

Jadey, drukk a babádnak, meglátod, nem lesz semmi baj!!!
Gesztenye, a védőnőmmel elégedett vagyok, kb kéthavonta megyek hozzá, de sok újdonságot nem mond, az biztos.

Kata, gyorsan leírom a főbb programokat, de volt nagy variálás, hogy melyik héten mi legyen...

1. Program ismertetés, beszélgetés, a klinika bemutatása
2. Amit a terhességről tudni kell, élettani változások
3. Filmvetítés a szülésről!
4. Terhesség alatti életmód, táplálkozás
5. A méhen belüli diagnosztika (UH és egyéb rutinvizsgálatok)
6. A normál szülés történései!
7. A szülés körüli rendellenességek, fájdalomcsillapítás, mikor és hogyan segít az orvos
8. Szülőszoba látogatás vagy légzőgyakorlatok!
9. A megszületett gyermek első napjai, vizsgálatok, szokások, szoptatás
10. Szülőszoba látogatás vagy légzőgyakorlatok! (aki a 8. héten szülőszobán volt, az most légzőgyakorlatot csinál)
11. Babaápolási ismeretek, a hazamenetel izgalmai
(12. Szülőszoba látogatás vagy légzőgyakorlatok! Ez egy bónusz alkalom, ha van esetleg olyan, aki nem jutott be egyik alkalommal sem, vagy vannak kérdések, stb)

A témaköröket mindig specialista, pl pszichológus, szülész-nőgyógyász, neonatológus adja elő. A !-jel megjelöltek a fontosak, erre jöjjenek a papák is, bár a film kicsit naturális leszKép
A büfé mellett be kell jelentkezni, a papának is. (erre kapja a kórház a támogatást.)
Gyülekező: 2. emelet tanterem.

Szerintem a 3. héten gyere a filmet megnézni meg a szülőszoba látogatásra, illetve a légzőgyakorlatokra.

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Ákata:

Köszi,a hányinger tényleg rossz,dehát kibírom.
Fura,hogy alig eszem,különben imádok!!!(talán sokan irigyeltek is.legalább nem hízom.És úgyis megjön az étvágyam,csak győzzem kordában tartani magam.

Lehet akkor felhívom majd a tb-t.sajna a 2 bejelentett munkahelyemből így is csak a fő számít.De jobb,hogy 8 hónapja dolgozom,mert akkor csak az alanyi jogon járót kapnám.

Krisszi:

Én is elmúltam 31.Ezért is filózom.És hát tényleg sok szörnyűséget látok,amt egyenlőre jól kezelek,csak nem akarnék túl parázó lenni.
De akkor szerintem is elmegyek.Istenhegyi,4 markeres,12.héten?

Mamy,napraforgó:

De édi pocótok van!Mi is úgy várjuk már,hogy látszódjon kicsit!De az még 1-2 hónap.sebaj.

KépKép
rönci
 
 


Sziasztok!

Mamy!
A 24. héten csinálják a terheléses cukor vizsgálatot, és azt túlsúlytól függetlenül mindenkinek. Nekem több ismerősömnél is előjött a terhességi cukorbetegség, attól függetlenül, hogy soha nem volt előtte ilyen problémája.

Kilók:
Én eddig 3 kg-ot híztam, és tegnap töltöttük be a 19. hetet. Nekem is azt mondták, hogy ez nem sok. Főleg, hogy én is helyből túlsúllyal indultam (92 kg).

Pocakok: Olyan jó látni, hogy mindenkinek ilyen szép pocija van. Mostmár én is felteszem a képet legközelebb.

Ügyetlenség: én is hasonló problémákkal küzdök, a párom meg azt szokta mondani, inkább ne csináljak semmit, majd ő. És persze jókat mosolyog rajtam.
Ja, és én is egyre nehezebben kelek ki az ágyikóból, és rendszeresen alszom ebéd után is.

Jövő héten mi is megyünk UH-ra, utána meg 4d-re, már nagyon várom. Kiváncsi vagyok, mekkorát nőtt ez a kis manó.

Ha addig nem tudnk jelentkezni, mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket, pocaknövekedést és bébimozgást kívánok!

Üdv: Erika
erika30
 
 


Tök jó ez a babanet!
Végre egyszer van időm írni és akkor meg nem lehet megnyitni!
Soxor van ez így?
Ákata!
Még egyenlőre nem megeröltető a munka. eddig legalább is szerencsém volt, abszolút problémamentes volt a terhességem. Jóformán nem is éreztem belőle semmit.
Se rosszullét, sem hányinger semmi.
Az elején fellépő fáradság is eltünt.
Soxor már ez aggasztott. Az rendben van, hogy nem törvényszerű a rosszullét, na de hogy ennyire jól érezzem magam........?
Tulkép anéha-néha jelentkező húzódás és növést leszámítva nem érzek semmit.
Még bébimozgást sem.Kép
Néha, ha felkelek, olyan érzésem van mintha a méhem úgy odébb csúszna, mondjuk egyik oldalról a másikra.
Azt mondják ez már mozgás, de én nem tudom beazonosítani.
Olyan igazi mozgást még nem érzek.
Én most is itthon lakom(Sopronba) és innen járok minden nap ki dolgozni.
Nem vészes, mert 6km-re van a határ és kb 11-km-re a munkahelyem.
Várom a pocakos fotót!

KépKép
napraforgo13
 
 


Sziasztok!
Egész héten nem írtam,mert megfogadtam,hogy addig nem babanetezek,mig meg nem jön.
Ma megjött.Végre!!!5 hetet kellett rá várni.
Visszaolvastam a hét leveleit.
Most csak Jadeynek írok meg Melindának.
Jadey!Nagyon nagyon szurkolok,hogy ne legyen semmi probléma kis Bencével.
Melinda!Jobbulást nektek!Vigyázz nagyon magatokra!
Most csak ennyi mert már nagyon álmos vagyok.Holnap jelentkezem.
Puszi mindenkinek!
Iza
piciza
 
 


Sziasztok!
Sikerült visszaesni a náthába.Torkom megint csupa piros és most folyik az orrom is.Igaz, Párom elkapta és most fertőzzük oda-vissza egymást.Azt mondta védőnő ,egyek sok vitamint, de ennél többett azt hiszem nem tudok enni, Elevit és ceteb egyszerre.Sose ettem vitamint, most szedem lassan 5 hónapja és nem akar kimenni belőlem ez a nátha.Na mindegy, csak szünet végére gyógyuljunk meg.Ma mentünk volna csavarogni, de így semmi kedvem.
Piciri!
Köszi ,hogy tetszik a kutyus, sajnálom Bátyádékat ,hogy így jártak, na persze meg kutyusokat is.Te jól vagy így félidő táján?
Ugye milyen gyorsan telnek a hetek?Nemrég szenvedtem nincs pocakom ,meg még csak 8. hétnél járok ,most meg 18+5 napot tapossuk.
Kép
Ikres kismamák!
Unokatesom 36. hétig 14 kilot szedett fel és miután befektették kórházba rájött 2 kilo.Igaz gyerekek 2780 és 1685g volt tehát picikék voltak.
Gesztenye!
Igen azt is akartam írni a kleopátra házról de elfelejtettem.
Most megyek mert tojásokért kell még mennem.
su

KépKép
suezika
 
 


Kellemes Húsvétot minden Pocakosnak!

Most bírtam kikelni az ágyikóból a 2 napos bélügyek után. Szörnyű volt, teljesen legyengültem.

KISFIÚ!!!!!!!!! Egész család nagyon örül, nálunk fiúhiány van. Mi lenne ha belefoglalnánk a tábliba?

Voltam az Istenhegyis genetikai UH-on: Gasztonyi dr. csinálta (István kórház), nagyon alapos volt, de igen szótlan. Viszont mindent rendbetalált. ugyanakkor ő is kiakadt, hogy a drága Szőnyi dr. nem mérte meg a nyaki redőt sem a 12. héten, mert akkor biztosabbak lehetnénk most a Down kór veszélyben.

Rönci:
A fentiek miatt én ajánlanám, hogy csináltasd meg a 12. heti UH-ot, mert amit az Istenhegyin plusszban csinálnak, az az hogy a nyaki redő mellett ott az orrcsontot is lemérik a 12. héten, s e kettő igen jó eséllyel kizárja a Down kórt. Ugye nekem sajnos ezt nem mérték, s így most már utólag ezt nem lehet pótolni. De én is parázós vagyok.

Kata:
Szívemből szóltál, borzalmasan ügyetlen vagyok, tiszta kétbelkéz, mindent rosszul csinálok, leejtek. Párom már nehezen bírja, hogy állandóan fél szemét rajtam tartsa. Autót nem is nagyon vezetek éppen ezért.

Piciri:
Fejfájás :-( Nekem is megint szédüléssel indult a nap.

Rejo:
Köszi a tanácsot, az ivást próbálom alkalmazni.

Piciza:
Tök jó hogy jöttél - és gratula a mensihez!!!

Szép napocskás napot mindekinek - megyünk verőcére kertészkedni.

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?