Új privát üzeneted érkezett!

Ma vettem észre először, hogy csordogált egy kis előtej. Na nem vészes mennyiség,csak a pólómat fogta meg egy kicsit! Tök fura érzés volt!Kép

KépKép
editmaci
 
 


Állítólag érdemes kicsit fejni, mert ezzel stimulálod a melled a későbbi jobb tejtermlésre. Csak pár cseppecskét javasolnak, de az utolsó 2 hónapban már nem szabad. Én amúgy nem fejtem..Kép. De tanácsot tudok adni, mi? Kép. Azért kérdezd meg a védőnőt, hogy ez nem stimulálja-e a fájásokat, s van-e egyáltalán értelme. Mondom, olvastam valahol.

KépKép
pedina
 
 


jó,hogy szóltál,úgyis fog jönni mostanság a védőnő!
Lili,hogy viseli ezt az időjárást,Nem nyűgösebb ilyenkor?

KépKép
editmaci
 
 

 
 

DEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
pedina
 
 


Sziasztok!
Tegnap megvolt a tanácsadás. Csak fél kilót híztam, úgyhogy nagyon megdícsértek. A vérnyomásromról a következőt mondta a védőnő: 105/60 - alig hallhatóan... KépKépKép Pedig még kávét is ittam reggel, nem semmi! Aztán megérkezett a pisilelet: 3 keresztes genny + bacik. kaptam valami antibiotikumot meg canesten hüvelytablettát, és én lüke ki is váltottam. Ma reggel vittem újabb mintát, és nem lett semmi. teljesen jó a leletem. Rosszul mosakodtam tegnap... Kép De most boldog vagyopk, mert nem kell benyomnom a gyógyszert.

K

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Ne pisiljetek a laboros üvegekbe, ha lehetőség van rá, akkor vigyetek magatokkal otthonról. Ez most hülyén hangzik, de nekem is annyiféle leletem lett, ahány helyen csinálták. A Semmelweisben ellenőriztették az előző napi Megyeis leletemet, mert tele volt bacival. Délutáni pisiben volt néhány. Másnap vinnem kellett otthonról, abban meg semmi. Úgyhogy erről ennyit. Nem mossák el rendesen az üvegeket. Te Kriszti! Ilyen vérnyomást...Szüléskor meg még csökken is, nem? Nekem a szülőszobán 120/80 volt, a műtőben meg 170/110... A zárómon mi van? 120/80. Fél óráig magyaráztam a háziorvosnak, hogy miért kell nekem vérnyomáscsökkentőt írnia. De már két hete azt se szedem. Miután kétszer el akartam ájulni, és produkáltam egy 100/60-as vérnyomást.
Hú, Kriszti, te már nagyon közel vagy Kép. Hogy érzed magad amúgy?

KépKép
pedina
 
 


Kriszti,tényleg az a lényeg,hogy nem kell gyógyszereket szedned! ügyi vagy,hogy csak fél kilót híztál!Kép
Nekem most legutóbb 140/80 volt a vérnyomásom.Több mint amennyi az azelőtti mérésen, de ez még benne van a normális tartományban!

KépKép
editmaci
 
 


Nem akarok vészamdár lenni, ne is úgy értsétek, de én szartam a 140-es meg 150-es vérnyomásomra, és mint kiderült, elindultam a toxémia felé, jó ehhez a túlhordás is hozzájárult. Ha számottevően vizesek vagytok (én az voltam, de azt hittem, hogy ez normális) akkor inkább csináltassatok vizeletvizsgálatot. Nekem a 36. héttől egy laborvizsgálatom volt, mert tanácsadásra már nem kellett járnom, így nem derült ki, hogy esetleg van-e fehérje a vizeletben. A dagadást meg a vérnyomást meg igyekeztem elsumákolni, mivel rohadtul nem akartam befeküdni.Szóval inkább egy hét karatén meg egy kis bogyó, mint hogy legyen valami baj. Nálunk szerencsére eddig úgy néz ki, hogy időben elkapták, és Lilinél sem okozott ez gondot, bár a babáknál már csak végső esetben szokott. Érzett valamit a dokim,hogy meg kell indítani a szülést, egy nappal később gázos lett volna..Kép.
Lili tegnap napközben tök jó gyerek volt, igaz: itt volt a húgom és egész nap cipelte a seggecskéjét, az ölében aludt meg ilyenek. :o. Este meg ordított, mint a sakál, fél 10-kor dőlt ki (velem együtt) és 4-ig aludt. Kép. Most reggeli szertartás: itt ül az ölemben és nézi a tv-t Kép.
Tegnap volt 6 hetes Kép. Hihetetlen. 2 hét múlva szurit kap Kép. Lányok, már mindenki III. trimeszter? Én imádtam terhes lenni, komolyan.De Lilit jobban imádom.
Edit! Mgvan már Lilitek konkrét neve? Tőlem mindig kérdezik, hogy hogy hívják a gyereket? Mondom: Lili. (ÚÚÚ, mekkorát büfizett! Kép)Jó-jó de mi a rendes neve? Azt hiszik, hogy a Lili becézett alak. Ja, és van rajta kívül még egy Poduszló Lili. Kép. Az iwiwen megtalált valami amerikai rokona Sanyinak, és ott is Lili a kislányKép.

KépKép
pedina
 
 


Szerencsére én azért gyakran járok be a kórházba a munkatársaimhoz, úgyhogy fogom méretetni a vérnyomásomat! Nekem eddig mindíg néztek vizeletet tanácsadáson, de végülis az osztályról azt is tudok majd küldeni. Oda fogok ezekre figyelni,mert tényleg lehet belőle nagyobb baj, amiért nem érdemes kockáztatni!Kép
Tényleg hihetetlen, hogy már hat hetesek vagytok! Kép
Még mindíg nem dőlt el, hogy milyen néven lesz anyakönyvezve, ha kislány lesz! Ebben Iminek kell dönteni,de még nem nyilatkozott!Kép

KépKép
editmaci
 
 


Arra már nekünk is van vállalkozó,aki napközben jön babázni!Kép Éjszakára meg majd ordít nekünkKép , gondolom én! Mert azért mindenki úgy indul neki, hogy nem akarja elkényeztetni, de amikor a rokonok cipelik egész nap, meg felkapkodják ha sír, akkor ahhoz könnyen hozzászokik ám a babóca!!!

Én is nagyon szeretek terhes lenni, de még mindíg nem hiszem el, hogy én képes leszek megszűlni ezt a gyereket! Nem irigylem az orvosomat! Biztos fog velem szenvedni!Kép Igaz még addig van idő felkészülnöm testileg,lelkileg is!

Edina,te tornáztál a terhesség alatt? Én hétvégén megcsináltam a kismamatornát, de igazán nem esett jól! Igaz,nem is véltem magamban semmi rugalmasságot felfedezni, elég rosszul esett az a húsz perc! Lehet,hogy ma megpróbálom a szobabiciklit!Kép

KépKép
editmaci
 
 


Nem csináltam semmit, de ha nem esik jól , szerintem te se csináld. Ez most nem az az időszak, amikor csinosnak kell lenni, különben is: egy pocakos kismamánál nincs is csinosabb. Kép. Nyugi, nemcsak a rokonok veszik fel, hanem ti is.

KépKép
pedina
 
 


Ma mennem kell táppénzes felülvizsgálatra-semmi kedvem hozzá!Kép
Délután elkezdem a sütögetést. A hétvégén nem leszünk, úgyhogy nagyon kellemes,nyugodt húsvétot kívánok mindenkinek!Kép

KépKép
editmaci
 
 


Kedves Anyukák ,Apukák,Kismamák,Kispapák!

Mostantól a pelenka házhoz jön!
Szeretnél időt és pénzt megtakarítani?
Szeretném figyelmedbe ajánlani új pelenkafutár szolgáltatásunkat.
Kedvező áron vásárolhatók Libero és Pampers minőségű légáteresztő pelenkák.
Mini: 2 kg-6 kg = 33 .-Ft /db
Midi: 4 kg-9 kg = 35.-Ft/db
Maxi: 8 kg-16 kg = 37.-Ft/db
Junior: 12 kg-25 kg-ig =38.-Ft/db

Minimum rendelés 100 db. Az első,úgynevezett próba csomag amit a cég összeállít 10 , a kért méretnek megfelelő, de különböző mintájú pelenkából áll. Így több féléből tudsz válogatni a következő rendelés esetén. Szállítás 2-3 hetente. Fizetés a pelenka átvételekor a futárnak. Készpénzkezelési költség: 200 .-Ft/ szállítás
Ha felkeltettem az érdeklődésedet kérj bővebb információt Holló Krisztinától írj a hollokrisztina@invitel.hu ra, esetleg a hollokrisztina@hotmail.com MSN címre.
Vagy látogass el honlapunkra a www.pelenkacsomagkuldo.tar.hu ra.
Az ország bármely részéről veszek fel rendelést.

Köszönöm,hogy megtiszteltél figyelmeddel:
Holló Krisztina

Kellemes Ünnepeket Kívánok:

Kép

málna2162
 
 


Lement a húsvét és a babalátogatói dömping. Tegnap akkorát sétáltunk Lilivel! 5 órán át aludt napközben Kép. Most épp félcsupaszon röhögcsél a tv előtt. TV-Shop....Kép. Nézzétek már mennyire csaj: Kép

KépKép
pedina
 
 


Sziasztok!
Látod Edina mégis van az ilyen műsoroknak célközönsége!!!!Kép nagyon-nagyon jó ez a kép,meg a többi is amit küldtél.Olyan nagynak tünik már rajtuk Lili,sokkal többnek mint amennyi valójában. Néha úgy irigyellek benneteket,hogy már ilyen nagyok vagytok!

KépKép
editmaci
 
 


Tök jó idő volt ma, két nagyot is sétáztunk, egyet a nagyival, egyet apánkkal. És azt veszem észre vagy 2-3 napja, hogy már nem kér 3 óránként enni. A séta miatt pl. 4,5 órát nem evett. Vittem ugyan a cumisüvegben a tejet, de fel se kelt. Illetve volt fenn, de akkor nézegetett a babakocsiban. Tök jó ez a kocsi, hogy bele lehet tenni a hordozót, mert így abból kilát ha simán a kocsiba fektetném be, nem látna ki, mert ugye ültetni még nem szabad a babakocsiban. Most is 4 után fél nyolckor evett, és beájult Kép.

KépKép
pedina
 
 


Tegnap itt volt Anyu.Segített kitakarítani a konyhát meg a fürdőt,meg átültettük a virágokat.Kép Ki toppant be a legnagyobb kupi közepén? Hát persze, hogy a védőnő!Kép Mindíg a legrosszabb időben jön, de most legalább nem volt rajtam kifordítva a nadrág mint a múltkorKép! Nem mondott semmi különöset,csak hogy egyek nagyon sok zöldséget,gyümölcsöt,meg,hogy volt egy olyan kismamája aki szült egy 3 kilós bébit,de a terhesség alatt nem hízott semmit! Köszi,értettem a célzást!
Edina,nem tudom neked volt e ilyen érzésed,de néha olyan nehéznek tünik a hasam, szinte úgy érzem, hogy meg kell emelni, ,mert olyan mintha leakarna szakadni.Nem fáj,csak olyan hülye érzés! Mostanában egyre gyakrabban veszem észre,főleg,hogyha hosszabb idig állok vagy megyek!

KépKép
editmaci
 
 


Edit! Nekem nem volt ilyen...de nem is volt nagy pocakom, holott egy 3,40-es gyereket szültem. Kép. Nem a babád nagy? Vagy túl elől fekszik? Nekem Lili szinte végig a keresztcsontomon héderelt, meg a hasam se "szállt le" az utolsó pillanatig, úgyhogy passzolok. Hülye nő, szard le mit mond. A mi védőnőnk ma is leszerepelt előttem.
Lili beteg. Reggel már szörcsögve ébredt, tele volt az orra, meg köszörülte a torkát. Megmértem a lázát, végbélben 37,5, annyira ugyan nem gáz, de akkor is megijedtem. Felhívtam a védőnőt, hogy orrszívás elég-e, vagy vigyem orvoshoz? Gyakorlatilag közölte, hogy azt csinálok, amit akarok...De ezt mézes-mázos stílusban. Úgyhogy elvittem a gyereket orvoshoz. Kiderült, hogy torokgyulladása van (az apja hozta haza valahonnan egy hete, nála már múlik). Kaptunk egy csomó gyógyszert, meg orrcseppet, 4000 pénzt hagytam a gyógyszertárban. Na jó, vettem neki pocifájás elleni cseppet is 1600-ért. Ezt születése óta adjuk, még vagy egy hónapig tervezem. Nem fáj a hasa, nem tudom, hogy amúgy se fájt volna neki, vagy a cseppek segítettek ebben.
Most megyek, fürdés, gyógyszer és egyéb kínzóeszközök...Olyan rossz, hogy beteg. De amúgy jól van, csak feltűnően sokat alszik...

KépKép
pedina
 
 


Kialudta magátKép. Most békésen cumizik apa mellett, aki viszont már alszik. Akkor most ki altat kit? Kép. Ja, amúgy nem cumis, csak azt hittem, hogy nagyon nyűgös lesz, úgyhogy bevetettem. Eddig úgy tűnik,hogy jobban van, csak most az antibiotikum miatt aggódom, nehogy érzékeny legyen rá. Kép. Készüljetek fel rá, megszületik a gyerek, onanntól tiszta aggodalom az élet. Bár anyám teljesen kész volt, állt a gyerek felett és bőgött. Én jobban viselem. Holott anyám se az a túl szentimentális fajta (tesómmal csak Vasladynek hívjukKép). Tényleg más az unoka, feltétel nélkül imádja, kényeztetné és a végletekig aggódik érte. Neki szóltam,hogy lépjen már le melóból, mert nem tudom levinni egyedül a kocsit, kengurut/kendőt meg még nem vettem. Sanyi ettől a héttől Barcikán dolgozik, nem olyan, mint eddig, hogy csak szóltam és lelépett. Az a szar autó meg még mindig rossz, és sikerült a mosógépemmel is kib*szni. Állítólag ezek hármasával járnak, de megnyugodtam, mert anyu szólt, hogy elromlott a fagyasztójuk. Kép. Megvan a harmadik. Kép.Az első amiat mentettek a lefagyasztott anyatej, ami már náluk volt, mert az én sima kombihűtőmbe nem fér. (Ment a szomszéd fagyasztójába). Basszus, az én torkom is kezd fájni. Na, holnap Lilivel majd nyomjuk az ágyat. Kép.Jó éjt nektek.

KépKép
pedina
 
 


Jól telt az éjszakánk szerencsére. Aludt rendesen. Kép. Viszont most 5 perc szopi, 10 perc alvás. Most hagyom egy kicsit nyüglődni, hátha felébred tőle. Kép. Én alig aludtam, úgy vigyáztam rá Kép. Tegnap este lefejtem a tejcsit, utána meg bedobtam egy Jégert. Kép. Máskor használt, meg tiszta gyógynövény. Kép. Az esküvő környékén szokattam rá a családot a Jégerre. Anyu szökőévben egyszer iszik alkoholt, de azóta is emlegetjük, hogy a lagzi után otthon csomagolta a sütiket, és közben after partyt tartott: lagzisnótákat énekelt, és bejégerezett. Kép.
Amúgy a védőnő hozzánk is akkor jön, ha épp fürdök, szoptatok, nincs elrakva az ágy, Lili nyakig szaros és egyéb nyalánkságok. Amúgy végre nem jön hetente! Szinte bocsánatot kért érte, de 6 hét után már nem szoktak...Kép. Annyira rosszul esett Kép. Ja, ma reggeli lázmérőzés is meghozta élettani hatását, aminek a szőnyeg ismételten áldozatul esett Lilinél Kép. És ROSSZ A MOSÓGÉPEM!!! Kádban, kefével sikáltam, de frissen tök gyorsan kijött. Kép. Meg a pepelnkázóra terített pelus is olyan lett, azt is kimostam gyorsan, frissen. Úgyhogy nekem senki ne mondja, hogy én nem mostam kézzel szaros pelenkát! Kép. Dehogynem! Kép.

KépKép
pedina
 
 


Hú,izgalmas napotok volt! Remélem Lili minél hamarabb túl lesz a betegségen!
Az igaz,hogy nagy a pocakom, meg úgy is érzem, hogy itt van legelől a gyerek,csak néha olyan mintha le akarna szakadni. Na majd a dokinak elmesélem,majd ő megmondja mi a teendő!Tegnap délután meg este olyan izomláz volt a hasizmomban (vagy hol?), hogy alíg bírtam felkelni az ágyról! Régebben is volt,de azt hiszem ahogy haladok előre a terhességben egyre nehezebb lesz.Akkor a legrosszabb amikor elfelejtem,és hirtelen el akarok indulni valahová! Az de rossz érzés!!Kép Mintha kb.500 felüléssel kezdtem volna a napotKép

A keresztnevekkel jól meghaladtunk!KépImitől valamelyik nap kérdeztem, hogy döntött e már: Lili vagy Lilla?Azt mondta,még rá ér ezen gondolkodni! Aztán elkezdte nézegetni az utónévkönyvet,és most a két hasonló név helyett itt tartunk a szóba jöhető nevekkel: Petra,Panna,Dorottya, Lili Lilla!!!!Kép Még jó,hogy eddig csak kettő közül kellett volna választani!

KépKép
editmaci
 
 


Egyébként mi is már öt éve vettük a mosógépetKép,úgyhogy szerintem nem sokára fog vele történni valami,de remélem, hogy nekünk nem akkor amikor a baba pici lesz!
Akkor most egy kicsit átélted,milyen rossz lehetett szegény nagyanyáinknak,amikor mindent kézzel kellett mosni!Kép

Megigértem a kórházban a csajoknak, hogy ma besétálok,de már reggel úgy ébredtem, hogy semmi kedvem hozzá.De legalább a sétát is letudom vele, mert már két napja nem voltam sehol!

KépKép
editmaci
 
 


A vezetéknevetekkel szerintem a Petra, Dorottya, Lili hangzik jól. Már ha számít ez valamit. Mármint a véleményem. Kép.Jó határozott a te urad is. Bár még van idő.
Az "izomláz" szerintem normális dolog. Hány hetes vagy? Már lehet egy kis gyakorló mozgás is. Kép. Juj, de izgi, lassan szültök!!! Kép.

KépKép
pedina
 
 


Sziasztok,
Edit, azért kérdezd meg a dokit. A legjobb, ha az ember mindent elmond, mert sokszor a bagatellnek tűnő dolgok is jelei lehetnek valaminek (itt most nem feltétlenül negatív gondolatokról van szó).

Edi, a mosógépe tesóméknak is rossz, anyáék mosnak rájukKép Szóljak, hogy van még jelentkező? A bébit (bár pár éves a mosógépünk) szerintem a miénk sem fogja bírni, nem az a strapabíró fajta.

Nálunk még mindig nincs albérlő Emmabenedek formájában. De a lány tuti Emma. Annyira hozzánknőtt a név, hogy már nem akarunk váltani.

Edit, talán többen vannak mostanában, de nekem a Panna-Petra nagyon tetszik. A Lilláról meg Csokonai jut eszembeKép

Pá.
vbea
 
 


26 hetes vagyok most. Tényleg nagyon közeledik már a szülés ideje,és egyre elképzelhetetlennek tartom magamról,hogy megtudom csinálni!Imi teljesen ki van akadva mikor ezzel hozzakodom elő!Kép( Elég gyakran)
Hogy őszinte legyek ,nagy hirtelen most én sem tudnám eldönteni, hogy milyen nevet választanék. egyet zártam ki,az Ivettet.Azt is most találta ki,de mondtam, hogy az semmiképp nem lesz. Nincs vele semmi bajom, nem is kötődik senkihez a név,csak egyszerűen nem tetszik.

KépKép
editmaci
 
 


Mosógép-vírus van. Kép. De ez a szar 3 vagy 4 éves. Mondjuk nem ő ronlott el, én rontottam el Kép. Kimostam vele egy zsenília takarót, szanaszét szedte, és most tele van zseníliacafatokkal a gép. Kép. Próbáljuk mi szedni,meg öblítgetni, de még mindig rengeteg van benne. Mennék én is anyuhoz mosni, de a kocsi is rossz KépKép.
Eni! A Dorottyáról nem Csokonai jut eszedbe? Ejnye...Már ha itt irodalmi vonatkozásokat keresünk. Meg amúgy a Jóbarátokban hogy hívják Ross 2 gyerekét? Ben és Emma....Kép.
Edit! Mondogasd magadban, hogy meg tudod csinálni...Kép. Ugyan már ne foglalkozz ezzel. Minden gyerek kijött eddig, a szülésznők, orvosok meg már szerintem mindent láttak és hallottak, úgyhogy ezzel se foglalkozz.
Ne azzal foglalkozzatok, hogy folyik belőletek minden trutyi, mindenki az alfeledet nézegeti meghatározott időközönként. Na meg pláne ne érezzétek úgy, hogy viselkednetek kell, mert mit szólnak. Néha jobb ordítani, mint összeszorított szájjal kínlódni. Persze, hogy fáj, de olyankor nem erre gondoltok, higgyétek el. Várod már, hogy vége legyen, talán az is megfordul a fejedben, hogy nem bírod, legyen már vége, soha többet, de elmúlik... Én nagyon kínlódtam már a végén, de elhiszitek, hogy nem ez jut eszembe? Meg nem is érzem úgy, hogy én bármi kitüntetést érdemelnék, mert "kibírtam", "megszenvedtem", gaykorlatilag egy hang nélkül vajúdtam stb. Ezzel jár.
Amúgy nyugodtan kérdezzetek bármit, szívesen válaszolok, egyedül a kitolásról magáról és a gátmetszésről nem tudok mondani semmit Kép. De a tolófájásokról pl. 2 órányi emlékem van...

KépKép
pedina
 
 


Melyik tesódéké rossz? Mert Fecáék egyúttal beugorhatnának a miénkért is. Közel van Kép.
Te hová mennél mosni ha így járnál? Nekem volt egy barátnőm, az mindig annyi kp.-t tartott otthon, hogy ha elromlik a mosógépe azonnal tudjon venni egyet. Ez volt a fóbiája Kép.

KépKép
pedina
 
 


Talán engem is ez az ami vigasztal, hogy azért gyerek még nem maradt az anyjában.Kép Inkább az ismeretlentől való félelem nagy bennem.
A tolófájások milyen gyakorisággal jönnek,bár akkor gondolom már felfektetnek és figyelnek folyamatosan nem? Pont ma délelőtt mondta a munkatársam, hogy ő délelőtt 11-kor ment be a szülőszobába és utána csak este nyolckor fektették le.Mondjuk én utálok sokáig egy helyben feküdni,úgyhogy nem is baj, de mondta ő is,hogy néha jó lett volna egy kicsit lepihenni! Mondjuk akkor pont front volt, és futószalagszerüen születtek a gyerekek!
Lehet,hogy már kérdeztem, Edina neked szülésznőd is volt fogadott? Mert mostanában többhelyen olvastam, hogy a szülésznőt is fogadnak a kismamák.Nem tudom ez itt mennyire szokás? Mondjuk én senkit nem ismerek ott!

KépKép
editmaci
 
 


A Megyeiben csak a szülőszobára aznapra beosztottak közül lehet elvileg szülésznőt választani.
Én nem tettem. Amúgy ha akarsz, akkor a mittudoménmilyenné Irmuskát tudnám neked javasolni (Lesetárné vagy ilyesmi). Õ a vezető szülésznő, és nagyon kedves, érdek nélkül. A cigányasszonnyal is úgy beszél, ahogy azzal, aki esetleg már megkereste, hogy nála akar szülni. Én nappalos műszakban kezdtem, azoktól nem voltam elragadtatva, az éjszakások normálisabbak voltak, de ugye már akkor kellett is rám figyelni, mert már közel volt a szülés. Itt nem szoktak fogadni általában, max. a végén adnak lóvét annak, aki bent volt. 5-10.000-et.
Toló nekem a végén már szinte percenként jött, de az már nem is igazán fáj.Olyan, mintha vécére kellene menned, de nagyon, csak nem jön ki. Én amúgy állhattam is, a végén már szülőszéket is kaptam, de nem tudom, azon lehet-e szülni, egy seggnyi széles kerek, kb. 30 centi magas sámli...
Rajtam végig volt az NST, fájásmérővel.

KépKép
pedina
 
 


Voltunk délután a Corában, a "biztonság kedvéért" még vettem azért néhány body-t.Imi azt mondta mostmár lassan több ruhája van a gyereknek mint kettőnknek együtt.Kép

Hát nem is baj, hogy itt még nem szokás, mert egy szülésznőt sem ismerek, és látatlanba meg fölöslegesnek tartanám akárkit is megfogadni.
Vasárnap délután meglátogat majd minket egy volt osztálytársam, aki néhány hónapja szült,majd tőle is szerzek még infókat ezzel kapcsolatban - na meg mással is!

Lili hogy érzi magát?

KépKép
editmaci
 
 


Az egyik könyvben van egy lista, hogy miket kell összekészíteni a kórházba.Van írva 2-3 db.szoptatós hálóing is. Edina! Érdemes ezeket megvenni,vagy adnak a kórházban? Mert én ugyan láttam szoptatós hálóinget,volt vagy 6000 ft!Kép Ha most ebből veszek hármat....?? Elég sok azért,nem? Még a szoptatós melltartó oké,azt sikerült a múltkor elég jó áron venni!

KépKép
editmaci
 
 


Edit, szerintem a szoptatós hálóinget kitűnően helyettesíti egy felülgombos hálóingKép Az Ivett nekem sem tetszik. Majd egyszer csak felébredsz, és azt mondod: legyen DorottyaKép Nekem volt egy Dorottya osztálytársam, tök cuki volt, és Dodó volt a beceneve...

A nők talán azért paráznak és félnek szülés folyamatától, mert nem tudják, mire számítsanak, ÉS VAN IDEJÜK EZEN GONDOLKOZNI! Ha olyan lenne, mint egy vakbélműtét, akkor egyszer csak vinnének fel a műtőbe és ennyi. 9 hónap viszont elég idő félelmeket és szorongásokat gyűjteni. De elhiszem Edinának azt, hogy ki lehet bírni, és utólag nem azzal foglalkozol, hogy melyik része ment nehezen. Edit ne add fel! Segítened kell a picinek, hogy ő is segíthessen... Fog menniKép

Igen, Ross-nak is Ben és Emma van, erre mi is tök véletlen döbbentünk rá, nem tudatos... De Ross Ben-jét elvitte két leszbi. Remélem, velünk ilyesmi nem történhetKép

Edi, a bátyáméknak szar a mosógépe, majd szólok, hogy legközelebb forduljanak arraKép Nekem semmire nincs pénzem... mármint ilyesmire, hogy új mosógép vagy hasonló... hehe.
vbea
 
 


Edit! Ne vigyél /vegyél hálóinget, ugyanis nem veheted fel a sajátodat, csak a kórházit. Itthon meg tökmindegy, hogy szoptatsz. Akár félmeztelenül is lehetsz. Nekem van két spagettipántos, azokat is könnyű lehúzni. De mondjuk én éjszaka is melltartóban alszom, mert továbbra is sok tejem van. Bár most, hogy én is beteg vagyok, kicsit kevesebb, úgyhogy meg is ijedtem. Gyorsan bevertem vagy 4 csésze szoptatós teát, erre Lilinek megint elkezdett fájni a hasa. Úgyhogy most már le merem írni: a Laktoherb tejserkentő teától Lilinek fáj a hasa. Amúgy jól van, egyre ügyesebben veszi be a gyógyszert is, az orrszívás közben tegnap elaludt Kép.Tegnap vagy 4-5 órát sétáltunk vele 2 adagban, én már hulla voltam, ő meg aludt, vagy nézegetett. Kép. És este 8-tól hajnal 3-ig aludt!!! Kép. Aztán fél hétkor kelt fel Kép.
Amúgy pelustesztelési időszak van: a Pampers New Baby 2-es nem vált be, az 1-es még jó volt, ebből kifolyik a pisi. Vettünk Liberot és Huggiest is. Eddig mindkettő jónak tűnik, és olcsóbbak is, mint a Pampers.
Edit! Te, mint egészségügyis! (Én ezekhez nem nagyon értek, adminisztratíve vonalon mozogtam.) Az antibiotikumtól (amoxicillin) lehet hasmenése Lilinek? Mert eddig 2-3 naponta kakált, most naponta, naponta 2-szer, most hajnalban is sikerült, és az már egész híg volt. Máskor ilyen akkor volt, amikor túlzabálta magát. Most meg nem tudom eldönteni, hogy sokat evett, vagy a gyógyszer miatt.
Amúgy jól van, csak egy hangyányit nyűgösebb, mint szokott lenni, gondolom, amikor tele van az orra, vagy kiszárad a szája. Épp a kezét tömi a szájába, tapasztalatlan anyuka koromban ennek még beugrottam, és megetettem Kép. Semmi köze az éhséghez, majd ne hagyjátok magatokat átverni Kép.
Új mosógép?! Eni, ne is emlegesd! Megcsináltatni azt a q. kocsit, mosógéept, közben meg kiderült, hogy a mosdónk is el van repedve. Idénre konyhabútorcsere volt beütemezve, jövőre az új fürdőszoba, de úgy néz ki, hogy fel kell cserélni. Ja, pénzem még nincs rá! Kép. De apánk csak osztályvezető lett...Stratégiai ágazatban...Igaz, hogy még próbaidős... De csak nem rúgatja ki magát Kép.
Ja, szerintem Lili nemhogy vörös lesz, de egyre inkább úgy tűnik, hogy göndör is! Kép. Sok helyen, ahol hosszabb a haja, kunkorodik. Bár vörös szál csak egy-kettő van benne, de én nem bánnám. Apja vörös gyerek volt. Kép. Kis vörös démon. Kép.

KépKép
pedina
 
 


Edina! Szinte biztos,hogy az antibiotukomtól megy a hasa,mert ezek a szerek sokszor még a felnőtteknek is hasmenést okoznak. Én például az Augmentint nem is tudom szedni, mert még rosszabbul vagyok tőle!
Valahol olvastam - azt hiszem a Nők Lapja cafe-n - ,hogy anyukákkal tesztelték a pelusokat. Egyedül a Rossmannos pelenka kapott 5-ös osztályzatot! Érdekes,nem? Egyébként a héten voltam a DM-ben és az ők pelenkájukból lehet venni két darabos próbacsomagot. Vettem én is a legkisebből,139 ft. volt a két db.
Ez a tejserkenző tea az amit tejelválsztó tea néven lehet olvasni? Ugyanis ez is van írva,hogy vinni kell a kórházba! Bár nem tudom ott hol,és ki készítené el??Kép
Hamar beállt Lili,hogy ilyen sokat alszik egyszerre!Kép Ez azért jó mindenkinek,de főleg,hogy te is ki tudod magad pihenni!Kép Biztos ezek a hosszú séták is jót tesznek neki,hogy jól aludjon!

KépKép
editmaci
 
 


Edit! Szólj előre az Augmentin miatt, ugyanis ha antibiotikum kell, a szülészeten automatice azt adják. Tőlem mondjuk a műtőben kérdezték, hogy bírom-e, de lehet, hogy csak a millió allergia miatt. Az jó volt. Kép. A doki(anesztes) kérdezte, én mondtam, hogy mehet, mire Sanyi elkezdett tiltakozni, hogy én arra allergiás vagyok. Aztán két percig győzködtem az uramat műtét közben, hogy az Augmentin nem fájdalomcsillapító, én meg azokra vagyok allergiás. Kép. A végén kaptam egy próbalöketet, miután nem váltott ki allergiás reakciót, benyomták az adagot. Kép.
A tejserkentő, tejelválasztó stb. tea mind ugyanaz. A legelterjedtebb a Laktoherb (Herbáriás). De többen mondták, hogy vették észre, hogy attól fáj a gyerek hasa, és én is ezt tapasztaltam. Amúgy meg a Megyiben minden szobában van egy dobozzal belőle, de sehol se tudsz hozzá vizet forralni Kép. Nekem azt a Milupásat hozták, rohadt drága, nagyon hamar elfogy, és csak itthon vettem észre, hogy ez gyakorlatilag vitamin...Kép. nem írja, hogy serkentené a tejtermelést. Nekem a gyerekorvosnő alkoholmentes sört javasolt. Megpróbáltam ugyan, de utálom a sört...Kép.

KépKép
pedina
 
 


Ma megint voltam tanácsadáson.Kép Szemészetre küldtek el,hogy kérjek egy igazolást,hogy spontán szülhetek! Kiváncsi vagyok mit fognak majd mondani,nem hiszem,hogy ez befolyásolná a szülést.Nem olyan erős a szemüvegem -2,5 -es.Na,majd meglátjuk!
Lili,hogy van már? Kell még neki adni gyógyszert?

KépKép
editmaci
 
 


Ez jó Kép. Az én szemüvegem is -2,5-es, tőlem a kutya se kérdezte meg, hogy milyen erős. Kép. De amúgy nem árt a szemészet. Nekem szerintem romlott a szemem a terhesség alatt, de most nem tudok elmenni Lilitől.
Jól van a csaj épp oe és jeee szavakkal ösztönzi az ágya fölé szerelt forgón az állatokat valamire, közben meg nagyokat röhög. Kép. Tegnap délután nagyon nyűgös volt - gondolom az idő miatt, állandóan cicit kért, a végén már se ő, se én nem tudtuk eldönteni, hogy éhes-e, úgyhogy szinte vacsi nélkül aludt el, ennek köszönhetően éjfélkor is felkelt, meg 5-kor is. Mostanában már csak olyan 3 körül szokott, utána meg reggel 7-kor. Gyógyszert még ma kap utoljára. Nagyon megjött a hangja mag reggelre Kép. Na, megyek, mert csuklik. Kép. Lassan ideje reggelizni is. Kép.

KépKép
pedina
 
 


Sziasztok!
Csajok, ez a rohadt meleg! KépKépKép Alig bírok közlekedni... Mi lesz még 7 hétig??? Ki vagyok nyúlva. 20 perc alatt értem be az egyetemre, pedig közelebb költöztünk hozzá. Kép
2 hetente járnom kell UH-ra, mert a genetikán ezt javasolták az echogénebb zónák miatt a jobb szívkamrában és a belekben. Ahhoz képest, múlt héten a 12. heti Uh leletem alapján néztek, nem pedig a tényleges 27. heti "rossz" lelet alapján... Ennyit erről.
Na most nagy dilemmám van. Merjek-e elmenni németből nyelvvizsgázni szóbelizni májusban???

Na puszi...

Kriszti

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Kriszti,
Persze, szerintem hajrá. Mármint ha fizikailag bírod. Utána egy jó darabig nem lenne rá alkalmad, de ha jól érzed magad, akkor próbáld meg.
Egy cseppet sem irigyellek Benneteket most a nagy pocakkal, de ha ez némileg megnyugtat; én még nem sokat érzékeltem a melegből/jó időből. Reggeltől estig dolgozom, ablak nincs az irodábanKép Nem panasz, de szívesen cserélnék veletek. Drukkoljatok. Kriszti, hanyadik heted ez már? Zsombi hogy érzi magát? Még mindig annyira eleven?
vbea
 
 


ja bocs, akkor 33 hetesKép
vbea
 
 


Na az biztos,hogy én is hatványozottan szenvedek a meleg miatt! KépÉs hol van még a július vége! Ki fogok purcanni Kép

Kriszti!
Szerintem is menj el vizsgázni,ha bírod "erővel",mert utána ki tudja mikor lesz rá időd és energiád!
Hogy érzitek magatokat az új lakásban? Már teljesen berendezkedtetek?

Edina,hogy váltak be a pelenkák a tesztelés során?

KépKép
editmaci
 
 


Ja, igen... Eldöntötték helyettem, hogy mennem kell, mert ha most nem, akkor mikor... Végül is jogos, de mi van akkor, ha addigra Zsombi kibújik? Mert május közepe az a 36-37. hét lesz, akkor már bármi előfordulhat. Pláne ebben a nagy költözködéses-pakolós hajtásban. Mert az egy dolog, hogy már ott alszunk és kész a konyha, van ágyunk ilyenek, de valamikor, valakinek ki is kell pakolnia a dobozokból. Tudom, nem emelgethetek, de mennyivel jobb az, ha hajlongok? Szóval, szorítsatok, hogy sikerüljön mindent megoldanom! A tornán úgyis mindig azon vihognak a többiek, hogy nem lesz időm szülni, hanem bemyegyek, és majd mondom, hogy van 20 percem, intézzük el! Kép
A lakás egyébként nagyon szép lett, a konyha a mániám. Lett egy gyönyörű bútorunk, amit már be is pakoltam vasárnap este (fél 12-re végeztem vele). Az asztalos szombat reggel 7-től vasárnap este 8-ig szerelte.
Voltunk együtt-szülős előkészítésen. Eddig csak szóbeli tájékoztatás volt, a második alkalommal megyünk fel a szülőszobára, és nézzük meg azt is.
Most megyek, hazavonszolom magam...
Puszi: Kriszti

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Szia Kriszti!
Juj, de izgi. Márint, hogy 33 hét. Szerintem próbáld meg a vizsgát. Ha beindul a szülés ott a helyszínen max. annyira befosnak, hogy megadják Kép.
Ne hajlongj, az még rosszabb, mint az emelgetés. Nincs segítséged? Mármint pakolási céllal trombitálj össze rokonokat, barátokat, szerintem szívesen segítenek. Én is abba a hibába estem, hogy mindent egyedül akartam csinálni, aztán amikor nem ment, mérges lettem magamra. El kell fogadni, hogy bár a terhesség nem betegség, de azért a fizikai teljesítményünk csökken. Edi mama tanácsadó rovatát olvasták. Kép
Lili csukott szemmel nyöszörög a kiságyban. Mire bemegyek mindig befejezi és elalszik..Kép.
Most nem, itt ül az ölemben...
Edit! Beváltak...Tegnap megint kifolyt a Pampersből a matéria, kétszer is. Egyfolytában öltöztettem.
Orsival mi újság? Tudtok róla valamit? Nem irigyellek benneteket emiatt a meleg miaatt. Tök kiszámíthatatlan az idő. Igyatok sokat, pihenjetek.

KépKép
pedina
 
 


Na hallo!
Na ja, ha beindul a szülés a vizsga alatt, majd kiáltozok, hogy: Hilfe, hilfe!!!! Kép
Sajnos hét közben nincs segítségem, mert (szerencsére) anyáék és anyósék sem debreceniek. És mivel a dobozok a földön vannak, ezért hajlongani kell... Kép
Na mindegy, majd meglesz valamikor.

Most megyek, jönnek az ablakosok... KépKépKép

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Tényleg ilyen meleg van?! Én mindenből kimaradokKép Akkor 7végén majd kidugom az orromat. Nagoyn be vagyok fordulva mostanában ilyen téren...befejezem a nyavalygást, mert feltehetően közülünk én küzdök a legkevesebb problémávalKép
De majd hamarosan, meglátjátok!Kép
Szerintem Orsiéknak még nincs netjük. Mondta, hogy anyósáéknál egyelőre nincs, de majd...
Igen csajok. Igyatok! Sokat. Meg sétáljatok. Kittina! Te meg ne emelgess, ne hajolgass, KIT ÉRDEKELNEK A DOBOZOK??? Mi egy éve költöztünk, nem vagyok pocakos (vagyis de, de az más), és még mindig vannak dobozok... Azt hiszem, bagoly mondja. Mi a következő egy évben egyszer biztos, de lehet, hogy kétszer költözünk. Juhééé. És várjuk a babát. Juhééé.
vbea
 
 


Sziasztok!
Tényleg nagyon jó idő van,de azért egy szál ingben nem nagyon merek elindulni sehová,mert én ilyenkor olyan könnyen megfázom.Kép
Edina,örülök,hogy bevált a többi féle pelus is, mert azért jócskán vannak árkülönbségek a pelenkák között.Ráadásul én a Pampersről már olyan dicshimnuszokat hallottam...Kicsit furcsáltam is,hogy a többi ilyen rossz lenne?!Azért azt nem hinném.

Ma vagyunk öt évesek ImivelKép,úgyhogy ki kell még találnom valamit amíg hazaér.Igaz,hogy megbeszéltük,hogy csak házassági évfordulót ünnepelünk ,már,de én úgy szeretem ezt a napot!!Kép
Remélem ő sem felejti el, mert nem szóltam neki,hogy én készülök valamivel!Kép

KépKép
editmaci
 
 


Mi július 18-án leszünk 4 évesek, ilyenkor mindig a Tókertbe mentünk vacsizni, de tavaly férj azt mondta, hogy akkor mentünk oda ilyen céllal utoljára, mert idén már majd házassági évfordulót... Nem tudtam akkor meggyőzni, hogy novemberben nem lehet kiülni a kertbe, és október 11-én van a szülinapom, akkor is oda szoktunk menni.
Lili épp elaludt, mire ez az idióta postás felcsöngette. Direkt szóltunk neki 2 hónapja, hogy ne csöngessen, ha hoz valamit, jöjjön fel, itthon vagyunk. De az az elve, hogy potyára nem mászik fel a negyedikre... De most csak szólt, hogy bedobott egy levelet, nem is ajánlottat hozott. Mondtam neki, hogy legközelebb azért fog felcsöngetni, hogy nem hozott semmit?!
De mit várok egy olyan embertől,akinek 5 percig kellett magyarázni, hogy Poduszló Lili nem tudja aláírni az ajánlott levélben érkezett TAJ-kártyáját, lévén 2 hetes...
Edit! Pampersből jó az 1-es méret, a 2-es szar, állítólag a 3-as már megint jó...
Na, tök jó. Lili aludt 10 percet, köszönhetően a postásnak, és most nyújtózkodik ezerrel.

KépKép
pedina
 
 


Mi július 8-án 3 évesek leszünkKép Nagyon elkapkodtam én mindent - hehe. Sose csinálnám másképp.
Edi, ez a postás tényleg nem komplett. Én egyszer patáliát csaptam a postán egy ajánlott levél miatt, amiről csak egy értesítést dobott be a postaládába az ürge. Az izgi az egészben az, hogy otthon voltunk egész nap. Szóval a postán üvöltöztem. Lusta. Főleg, hogy az volt a papíron, hogy 18h-tól átvehető, és 1820-kor lazán közölték velünk, hogy "még nem érkezett be, menjünk vissza másnap". Akkor kezdtem ordítani... végül előkeresték.
Ah, bocs a postás miattKép Huggies Edi? DM? Ma megyek DM-be, hét fénypontja.
Puszi
vbea
 
 


Nehogy azt hidd,hogy te elkapkodtad! A barátnőmék karácsonykor jöttek össze,már egy hónapja kitűzték az esküvő napját,és a múlt héten mondta,hogy terhes.....!!! Hááát? Elég gyorsak,nem?

KépKép
editmaci
 
 


Tegnap Lili vásárolt. És ezt értsétek szó szerint. Kép. Elmentünk az Intersparba, nézegettük a plüssjátékokat, hogy talán venni kéne neki már egyet. Mint a hülyék mutogattuk neki: kacsa, Dumbó, Malacka, mire magzatunk egy kb 30-40 centis barna nagyfejű, nagyszemű maci láttán élénkült fel. Úgyhogy megvettük Kép. Most is annak magyaráz, meg hazafelé egész úton. Úgy látom jó vétel volt.
Huggies-zal nem volt gond, de nekem olyan nyitottnak tűnik az oldala. Tegnap nagyon felhúztam magam a hülye P.-ön, úgyhogy a maradékot eltettem, Lilinek majd jó lesz babát pelenkázni bele. Kép.Tegnap 3-szor öltöztettem át pisi miatt utána ráadtam a Liberot. Este rutinból Pampers, erre szopi után látom, hogy megint kifolyt, a gyerek, az ágy, minden pisis lett. Az öltöztetéstől persze felébredt...Kép.
Egyébként nem irigyellek benneteket, lányok. Nem bírnám eldönteni, hogy nyáron mibe öltöztessek egy újszülöttet. Lili korú gyereket tegnap is láttam egy póló-halásznadrág összeállításban, és "nagykabátban" is. Lilin tegnap kombidressz, tipegő, kardigán, sapka meg a nyuszis cipő volt Kép. De kabát a kocsiban. Ja, és az utcán betakartam egy vékonyabb pléddel. (Ez este 5-től 7-ig).

KépKép
pedina
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?