Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Regina
ha már a szomorú befejezésről kell beszélgetnünk...csak annyit, hogy nem tudom voltál-e már altatva ( pl. a császárnál), csak azért mert én minden altatásból szörnyű hányingerrel ébredtem, mígnem legutóbb a nővér javasolta, hogy szóljak a műtőben és kérjek az infúzióba valami adalékot. Az altatós csak bólogatott hogy rendben és nem is lett semmi gond ezzel. Tehát ha érzékeny vagy ilyesmire...
A tágítóhoz nem tudok hozzászólni, én kétszer vetéltem ( régen) de nekem nem volt ilyen, a nagyobb terhességem 12 hetes volt mikor meg kellett szakítani, tágító nem volt illetve nyilván az altatás alatt.

Melinda
Nekünk tavaly 20 éves érettségi találkozónk volt. Én Óvónői szakközépben érettségiztem, ( estin jártam Főiskolára), mi 43-an voltunk egy osztályban, és ma 5-6-an vagyunk még a pedagógus pályánKép
A fiatalon tartás nekem még most fog beindulniKép

Mandula
Ügyi vagy, biztos jó lett a pizsi. Kicsit gyakorolni kell hogy szépen sikerüljenek az ilyen tisztázások.
További lehetőségek nyakkivágáshoz: ha elegánsabb darabot varrsz, szatén ferdepánttal szépen körül lehet szegni, sokféle színben kapható, hosszában félbehajtva közé kell fogni az anyagot.
Póló jellegű cuccoknál pedig szinben hozzáillő rugalmas pamut passzé is jó megoldás, méterben lehet kapni. Kb. 2/3 esetleg 3/4 rész hosszú kell belőle mint a kivágás kerülete ( az anyag rugalmasságától függ). Egyenletesen megnyútva cikkcakk-kal töbszörösen rávarrod, olyan lesz mint a gyáriKép

Paga
Gyönyörűek a képek, én is régóta vágyom Prágába de mindig elmarad. Szerintetek pocakosan rizikós lenne külföldre menni pár napra? mert ha esetleg hirtelen történne valami, sosem bocsátanám meg magamnak...

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Lányok!
Sajnos, sajnos,sajnos.....
És hogy ne legyenek kétségeim: a petezsák teljesen összeesett, kisebb is mint pénteken.
A dokibácsi rendes volt, rögtön a tesztet kérdezte, ami reggel erős pozitív lett és mondta erre, hogy hú, akkor talán van remény.
Én bevallom, a monitoron semmit nem tudtam elkülöníteni, ő pedig mondta, hogy ez teljesn egyértelmű, semmi bizonytalanság.

A tágító szerinte nem okoz fájást, legfeljebb egy kis alhasi érzékenységet. Ellenkező esetben legalább Algopirint bevehetek. A nátha sem gond. És állítólag tényleg 10 perc az egész, talán nem lesz mély altatás.

Holnap 9-kor csinálják, eddigre már túl leszek rajta, de csak délután jöhetek haza.

Gondolom érzitek, hogy most nem is vagyok kiborúlva. Tegnap volt néhány krízisem, este sem lesz jó, de ha tudok aludni az könnyebbség.

Most az a gondom, hogy a kislánynak mit mondjuk. A fiam nagyon értelmes és hát nagy is már, ő megérti, csak aggódni fog értem.
De a kislány nagyon anyás, az oviba is csak én vihetem, az esti mesét is csak én olvashatom. Most pedig nem alszom otthon (!!!) és reggel sem leszek itt. Talán elfogadja, hogy kivizsgálás....

Ráadásul tényleg nem akarjunk mondani egyelőre senkinek. Még anyukámnak sem. Ez lehet, hogy furcsa, de mi nem vagyunk bensőséges érzelmi kapcsolatban. Amúgy jó viszonyban vagyunk, bármiről tudunk beszélni, de én a lelki életemet a kamasz korom óta nem neki öntöm ki. Ennek persze oka van (bizalomvesztés), de ez már más történet.
Úgyhogy egyelőre a dolog a mi titkunk marad, nem is érzek késztetést arra, hogy szétkürtöljem. De később bármi lehet.

FANNI!
A bizonytalanságot nem tudom pontosan megmagyarázni, de érzem, hogy nem úgy viszonyultam, mint az előző kettőnél.
A görcsösség pedig úgy volt, hogy belevágtunk a babaprojektbe két "rögtön-gyerek" után és már előtte szétkürtöltük, hogy harmadikat tervezünk, de biztosak voltunk abban, hogy "megy-ez-nekünk." Aztán sikertelen hónapok, az ismerősök peddig állandóan kérdezik (jaj, de bosszantó!) végül teljesen rákattantam, hogy most már dafke össze kell, hogy jöjjön. Teák, bogyók, cseppek és akarom!!!
Hát ezt nem így kell. Valahol azt olvastam, hogy a babát nem akarni, hanem várni kell. Úgyhogy... És amikor megfogant, akkor sokszor eszembe jutott, hogy biztosan ezt akartam??? Rosszullétek az elején, vajúdás a végén + 1 hét kórház és még a szoptatás kezdeti nehézségei, meg az éjszakai etetések. Most az utolsó napokban éreztem azt, hogy igen, ezt mind vállalom és szeretném, mert onnan indult a dolog, hogy ránézek a gyerekeimre és vágyom, hogy legyen még. De vannak nehézségek, amiken keresztül kell jutni ahhoz, hogy aztán tényleg itt szaladgálhasson a csemete körülöttünk.
Ha bármi magasabb rendű okot megtudok, azt meg fogom osztani veletek.

PAGA
Én 1986-ban (érettségi után) jártam Prágában, az első szerelmemmel, nekem szép emlék, bár kicsivel később a szerelem elszállt, de akkor és ott még minden olyan szép volt és romantikus.

Kép
regina3

Fanni, és többiek is!

Köszönöm a fénykép dicséreteket. Nem az én érdemem, a férjem szeret nagyon fotózni, ezeket is ő követte el, de ő állandóan elégedetlen, ezért biztosan nagyon fog örülni a dicséreteknek.
Jók is a finom sütik! A sört viszont nem tudtam meginna, pedig megpróbáltam a barnát, mert azt mondják, hogy az édesebb, de nekem az is keserű volt, de a többiek nem vették zokon, hogy meg kellett az enyémet is inniuk.

Icus!

Szerintem nyugodtan mehetsz, ha van kedved, és energiád, mert azért gondolom ha elutazol te is szeretnél minél több dolgot megnézni, és mi is annyit mentünk, hogy ha izomlázam már nincs is azért még mindig feszül a lábam. De tiszta, szép város Prága, és autóval végig autópályán kényelmesen 6 óra alatt ott lehet lenni.

Sziasztok,

Paga

Gabi
paga

Regina!

Nagyon sajnálom. Tudom, hogy nem vígasz, de a természet tudja, hogy mit miért csinál. Valószínűleg nem lett volna egészséges baba. Kívánok neked mihamarabb egészséges kistestvérkét.
A lányodnak szerintem amennyire lehet(az ő szintjén), az igazat kellene megmondani. A gyerekek mindig megérzik, ha valami baj van.
Gondolok rád holnap és remélem minél hamarabb vidám dolgokról beszélgethetünk.

Paga!
Köszönöm szépen. Szerintem is, de ugye én egy elfogult anyuka vagyok.

Icus!
Mi is hasonló létszámban voltunk a gimnáziumi osztályban. 42 fővel indultunk és ugyanennyien is érettségiztünk. Gondolom, hogy nálatok csak lányok voltak. Nálunk a matematika tagozat miatt sokkal több fiú volt, mint lány.(33-9) Hát nem volt rossz! Még a főiskolán is 1/2-1/2 volt az arány. Furcsa is volt,hogy amikor bekerültem az első tantestületbe, ott alig volt férfi. Ez is egy érdekes téma, hogy miért nőiesedett el ennyire a tanári pálya, pedig a fiúknak szükségük lenne a férfi mintára. A fő oka szerintem az anyagi megbecsülés hiánya. Egyébként Bencének az ÁMK óvodájában utolsó félévben volt egy óvó bácsija. Nem tudom, hogy ott van-e még.
Melinda
fermel

Jaj Regina!

Annyira sajnálom. Nem is tudom, hogy mit mondhatnék. Vigyázz nagyon magadra, és gyer minél előbb vissza.

Szia,

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

Regina! Sajnálom... Azért örülök neki, hogy már felül tudsz emelkedni. Nekem csinálták a lamináriás (ha jól emlékszem így hívják) tágítást. Én éjszaka nem tudtam sokat aludni, mert feszült, fájt a hasam. De ez mindenkinél másként van. Gondolok majd rád holnap! Vigyázz magadra!!

Paga! Nagyon jók a képek, és gyönyörű Prága!! Most el is határoztam, hogy ha lesz lehetőségünk bepótolni a nászutat (sajna nem voltunk) oda szeretnék menni.

Icus! Nagyon hálás vagyok a tanácsokértKép!!

Melinda! Igen Miskolc. Csak sajna nekünk már Tapolca meg Lillafüred nem nagy élmény, de tényleg nagyon szép helyek.
Most, hogy mondod, a "mi" sulinkban is csak 2 férfi tanár van.

Tegnap voltam fogadóórán Alexnak! Nem volt túl vidám, de legalább megtudtam, hogy nem csak az én gyerekem ilyen hanyag. Azt mondta a tanárnő, hogy ebben az osztályban nagyon jó képességű gyerekek vannak, csak sajna nagyon lusták.
Nekem a gyerekeimmel kapcsolatban mindíg olyan rémképek merülnek fel, hogy pl.: itthon tök jó gyerek, nem beszél csúnyán, lekicsinylően beszél azokról akik cigiznek az osztályból, stb., aztán egyszercsak kiderül, hogy nem ez az igazi arca. Remélem értitek mit akarok kinyögni. Ti nem voltatok így néha?

A politikához nem nagyon akarok hozzászolni, bár szívesen elolvasom a véleményeteket.

Fanny! Pont az a jó,hogy mindenről van véleményedKép! És az is, hogy meg is osztod velünk, bármi áronKép! Ezért tudunk itt "beszélgetni" mindenről.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok Lányok!
Kedves Regina!
Nagyon sajnálom. A helyzetedet mélyen átérzem. A kislánynak viszont el kellene mondani, hogy 1 kis mütétre mész, de holnap már itthon leszel.
Várunk vissza!
Kedves Druszám!
Megtaláltam, tényleg igen szép gyermek!
Kedves Icus!
Jól gondold meg az utazást. Bár állitólag attól nem lehet baj, stb. a tény, hogy a vetélésem előtt Szlovákiában voltunk. De ismerek 1 csajt, aki Thaiföldre utazott 6 hónapos terhesen és semmi baja nem lett. És rengetegen utaznak, de mi Pörivel a hasamban csak Ráckevéig merészkedtünk Érdről az idén nyáron, és oda is ugy vezetett az uram, mintha porcelánt szállitana. Mi megfogadtuk, hogy többet nem kockáztatunk, mert lehet, persze csak lehet, hogy minden másképp alakult volna, ha nem utazunk el.
Kedves Paga!
A sütik biztos finomak voltak, és hiába mennék Prágába, sört én sem innék soha, mert a szagát sem szeretem. Nem vagy egyedül!
Melcsi

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Sziasztok!

Regina
Nem tudok okosat írni...nagyon sajnálomKép

Paga, Melcsi
Inkább csak költői volt a kérdés Prágával kapcsolatban..Olyan rég szeretnék elmenni, és csak eszembe jutott hogy amíg ketten vagyunk, még beleférne, aztán egy darabig úgysem lesz nagyobb kiruccanás. Valójában nem merném megkockáztatni, hogy esetleg épp ott legyek rosszul, 6 óra kritikus esetben nagyon sok lehet. Itthon mégiscsak hamarabb beérek a kórházba, ha baj van. Olyan nehezen lett ez a baba...Ráadásul most hétvégén kezdődik a suli, aztán júniusig be leszek havazva vele. Csak a vágy beszélt belőlemKép

Mandula
Örülök ha tudtam segíteni. Sok sikertKép
A fiadról amit írtál: van valami okod is rá, hogy ettől tarts, vagy csak úgy általában aggódsz néha? Mert az szerintem teljesen rendben van.

Melinda
Hát, igen, egy pedagógusi fizetésből eltartani egy családot elég húzós. Valóban nagyon hiányoznak a férfi pedagógusok, az oviban meg pláne nagyítóval kell keresni őket. Pedig akiket ismerek, nagyon klassz emberek, és a gyerekeknek nagyon is kellene a férfiminta.
Az előző osztálytalálkozónkon még kb. az osztály 1/3-a a pályán volt. Akkor azt mondták többen: ez nagy luxus, biztos jól keres a férjed, hogy ezt megengedheted magadnak. Pedig akkor épp válás után, egyedül voltam. Át is futott a fejemen párszor, hogy váltani kéne, mert akkor kezdtek elterjedni a számítógépek és hihetetlenül érdekelt a dolog, na meg a jobb fizetés reménye... El is végeztem pár tanfolyamot, középfokú szoftverüzemeltető vizsgát tettem, de a szívem végül nem engedett elmenni. Meg rájöttem, hogy programozói szinten nincs energiám megtanulni, felhasználóként pedig annyira nem érdekes.

Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok Lányok!
Kedves Mandula!
A kérdés nálunk is sokszor felvetődött, de megnyugtatásul azt mondhatom, hogy minden gyerek más otthon, és ált. a jobbik arcát otthon mutatja. A cigizés különben nálunk is a suli mellett kezdődött, és sajnos nem is ért véget. Pedig itthon nem dohányzik senki!
Különben 1 tanár azt mondta nekünk, hogy társaságban bolondulnak meg, magában minden gyerek normális. Miért van ez?
Kedves Icus!
Szomorú hogy ennyi ember hagyja el a pályát, mert az adófizetők pénzéből képzik őket,aztán a tudásukat nem élvezhetjük mégse! Persze tudom, a pénz... Szerintem be kéne vezetni vmi olyasmit, hogy bizonyos évig köteles legyen mindenki a diplomájának megfelelő állásban dolgozni, ha nem, fizesse ki az oktatását. Azt hiszem, a nagy és szabad és demokratikus USA-ban ez igy van.
Pláne nem engednék külföldre elmenni friss diplomás fiatalokat.
Bébivel ma uszni voltunk, ismét jól érezte Magát. Elkezdtük a viz alá merülést, és nem sirt. Igaz, nem láttam az arcán hogy annyira élvezte volna ezt a részt. De a többit viszont nagyon!
Megyek, megjött a fiacskám és éhes, anyára van szüksége!
Melcsi

melcsi1967

Sziasztok!

Icus, Melcsi! Semmi gond nincs a fiammal ilyen téren, csak úgy néha rám jön a hoppáré. Egyébként nagy sportember, remélem cigizni nem fog. Sajna a vér szerinti apja alkesz, és a gyerek már mindentől undorodik ami az alkohollal kapcsolatos.

A kislányom napközis tanára férfi. Amikor 4. osztály után mást akartak "adni" nekik, mi szülők kérelmet írtunk az igazgatónak, hogy maradhasson velük. Szerencsére maradt is, és nagyon szeretik még most is a gyerekek. Sajnos jövőre nyugdíjba megyKép! A másik férfitanár a fiam tornatanárja, ő elég keményen báni a fiúkkal, de szerintem ez nem árt, és őt is nagyon szeretik a gyerekek.
Szerintem is jó lenne több férfi a pályán!

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Sziasztok !
Melcsi! Látjátok megint olyan téma került elő, amin án állatira fel tudom húzni magam. Az oktatás.Több szempontból is vérzik a torka az egész rendszernek, akár a pedagógus képzésről akár a szakképzésről beszélünk, de avval én is teljesen egyetértek, hogy pár évig a szakmában kéne dolgozni, ha már az állam pénzén tanult valaki és itt nem is a pedagógusokra gondolok elsősorban, hanem az orvosokra, akiket 6-8 évig képzünk és utánna usgyi nyugat európa! Talán, talán ez az új Bologna rendszer, ami ettől az évtől indul a felsőoktatásban visszahozza a diploma értékét és ha értékes lesz akkor talán több férfi ill. több oda való ember fog a pedagógus pályán dolgozni, mert most legyünk őszinték eléggé felhígult a szakma. Legalábbis az én két gyerekem kapcsán - dolgoztam iskolában is, ugyhogy ezt a világot is ismerem belülről - sajnos nemcsak jó tapasztalataim vannak.
Képzeljétek el továbbképzésben részesített a gyerekem így már tudok olyan képet csinálni, amit fel tudok rakni a netre. Lefényképeztem egy gobelinemet ennek 640x480-as a mérete, remélem sikerül, ha nem szereznem kell valahonnan egy fotoshop-ot.(Nem tudja valaki, tényleg nem lehet kicsinyíteni a képet a digitális fényképező "nézegető" programjával? -olimpos master a neve)
Regi! Neked direkt nem írtam, mert már nem kell erről olvasgatnod, holnap új időszámítás kezdődik!
Üdv Fanny
fanny01

Jaj elfelejtettem a képet csatolni.
Remélem sikerül Fanny

Még mindig nagy, megőrülök!!
fanny01

Sziasztok!Én új vagyok köztetek.Babát szeretnénk és most Clostilbegyt-et szedek. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?Segítségeteket várom: Majonéz
majonéz

Szia Majonéz!

Üdv közöttünk.
Én sajnos erről nem tudok neked semmit mondani, de biztosan jön nemsokára valaki, aki ebben a témában járatosabb.

Fanni!

Nekünk Fuji Fine Pix gépünk van, aminek a programjával lehet kicsinyiteni a képet. Meg kell nyitni a képet, majd az Image menűpont Image Size pontját választva tudsz képméretet állítani, nekünk angol nyelvű a program, sajnos nem tudom a magyar megfelelőjét. Én a prágai képeknél a nagyobbik méretét állítottam 500 pixelesre, a másik méretet automatikusan hozzáállítja, hogy ne torzuljon a kép. Utána Save as (mentés másképp)elmentem valahová, ahonnan később be tudom illeszteni a képet. Nem tudom hogy értelmes voltam-e, és hogy mennyire hasonlítnak ezek a programok egymásra, de várjuk a képeket.

Sziasztok,

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

Szia MajonézKép! Én sem tudok erről semmit, de vannak olyan topicok ahol sokat foglalkoznak ezzel a témával. Pl.: Fogamzás, várandósság, szülés- Fogamzás- már megint megjött. Remélem segítettem!

Fanny! Nekünk a gépen van olyan program amivel kicsinyíteni lehet, sajna a fényképezőn nincs. Egyébként kb. ua. mint amit Paga leírt!

Jó éjt mindenkinek!

KépKép
mandula35

Helló Lányok!

Talán most lesz időm írni, megpróbálom...

Kedves Fanny!
Sokszor én is úgy érzem, valóban csak az van ezen a pályán, akit 1. eltart a férje és hobbiból dolgozik, 2. máshova nem vették fel és nem is lenne jó, 3. ideiglenesen (1-30 évig) itt tartózkodik, de mindig "kívülálló" marad 4. elhivatott a pálya iránt. Talán az a legrosszabb, hogy ez utóbbiakból van a legkevesebb... (és én sem tartozom közéjük...)
A férfi tanerőkről annyit, hogy szerintem csak kevesebben vannak, de arányaiban ugyanannyi a jó és a rossz pedagógus közöttük, mint a nők között. A saját ifjúkori emlékeimben azonban, érdekes módon, több jelentős férfi tanár él, mint nő.
A családi pótlék duplázásáról... Mi speciel kétezer Ft-tal járunk jobban...

Drága Mandula!
Érdeklődtél Apukám eredményei iránt: hát nagyon dühös vagyok! Bent feküdt a gépben kb. 40 percet, kényelmetlenül, rettenetes, számára alig elviselhető hangzavarban, néha kedve lett volna megnyomni a pánikgombot, de végigcsinálta! Megkaptuk az eredményt, semmi különös nincs benne, ami egyrészt jó, másrészt nem ad magyarázatot a problémáira. Aztán másodszorra elolvasva már feltűnt, hogy a gyomráról, amivel a gond volt, egy szó sem esik. Megnézte egy ismerős orvos is, szerinte valamit elszúrtak. És ez egy állítólag nagyon drága vizsgálat...

Ami a gyerekeiddel kapcsolatos "rémképeket" illeti, szerintem is teljesen normális. Néha én is furcsállom, hogy Dorka rámszól, ha valami csúnya kicsúszik a számon, mert ő nem beszél csúnyán. Egy ideig szaglásztam a haját, hátha büdös bagószagú, de nem! Aztán volt, hogy osztálykirándulásról éjszaka sírva hívott fel, hogy mit csináljanak, mert a vadidegen városban, este fél 11-kor, felügyelet nélkül nem tudnak mit kezdeni a részeg osztálytársaikkal... És ők, a józanok voltak kisebbségben! Persze volt olyan is, hogy az of volt olyan részeg, hogy felborult a székkel együtt, amit le is videóztak, de ez más téma... A lényeg, hogy én is folyamatosan gyanakszom, pedig a szívem mélyén tudom, hogy erős jellem, megbízható csaj, dehát a kisördög... És tudjuk, hogy ebben a korban a kortársaknak van meghatározó szerepük, úgyhogy azokat is igyekszem szűrni, már amennyire lehetséges.

Kedves Ancsi!
Dunakeszi... Ott érettségiztem, apukám ott tősgyökeres, öcsémék ott laknak, és mi is laktunk ott néhány évet...
Anna lányod "öltözködési karrierje" vígasz számomra, köszönöm!

Kedves Icus!
Talán nem figyeltem eléggé, de milyen sulit kezdesz? Valamit nekem is kéne már tanulnom, mert mindig azt akartam, hogy ahány gyerekem, annyi diplomám legyen. Most még csak Lilinek tartozom, de ha összejön a tesó, teljesen lemaradok...
Liliről kérdezted, hogy az óvónénik mit szólnak az ovis wc elutasításához: tkp. nem sokat. Megoldottnak látják a problémát, hiszen eddig csak egyszer pisilt be... De akkor megijedtem, amikor azzal fogadott Lili, hogy "ma nem ittam, hogy ne kelljen wc-re mennem". Tehetetlennek érzem magam, mert azt látom, hogy mindent megtesznek a tisztaság érdekében, de olyan elavult a rendszer, hogy elkerülhetetlenek a szagok. Ennek megoldása pedig pénzkérdés, az pedig nincs.Kép Ráadásul a visszajelzések szerint egyedül állok a problémámmal.
Ami a mottómat illeti... Deák F. érdemeKép A munkám során azonban sajna nem tudom mindig érvényesíteni, de ennek okait kifejteni nagyon hosszú lenne. Talán majd egy szociológiai tanulmányban...

Drága Paga!
Semmi újat nem mondok: a képek csodálatosak! Régi álmom Prága nekem is, de Istvánt olyan rettenetesen nehéz innen kirobbantaniKép. Pedig tényleg nincs messze! A szerelmem Portugália, de repülőre ülni meg pláne nem hajlandó, kocsival meg a bátorságomat meghaladó vállakozás lenne.
Én nem gondolom, hogy Lili vagy Luca az átlagosnál okosabb lenne! Szerintem az az okos, aki a képességei alapján tőle elvárható maximumot produkálja. Luca négy és fél évesen írt és olvasott, de ennek több hátránya volt, mint előnye: a legfőbb, hogy 1. osztályban tudta az elsős anyagot, ezért nem tanult, másodikban pedig már nem volt hajlandó tanulni. Mondhatjátok, hogy miért nem foglalkozott vele differenciáltan a tanító néni, de az osztályának kb. fele tudta, amit ő, és bíztam benne, hogy ennek megfelelően kapja majd a terhelést. Nem így lett... Most, 6. osztályban jött rá - Dorka példáján -, hogy valamit neki is tennie kell a céljai érdekében. Szerintem még éppen időben!Kép

Kedves Bea!
Lili egészen kicsi kora óta használta a számítógépet, tudtuk, hogy a betűket is ismeri, felismeri. Most, hogy hetekig Apuval voltunk elfoglalva, kevesebbet figyeltünk rá, ezért lepődtünk meg, amikor észrevettük, hogy olvas, sőt, meg is érti azt. Nem tanítottuk, csak folyamatosan válaszoltunk a "melyik betű ez?" kérdéseire. De azt hiszem, a nővéreinek is komoly szerepe van a dologban, mert az ő kezükben is sok könyvet lát. Egyébként nem hajlandó magát produkálni, vagyis azért nem olvas, hogy megmutassa, mit tud, de ha kíváncsi valamire, vagy feladatot kap, akkor olvasKép

Lili egyébként itthon se sokat játszik, a játékai nagy részét be is zsákoltuk. Viszont rengeteget rajzol, "ír", fest, gyurmázik, szerepjátékokat játszik Lucával és velem, meg a babáival. Az oviban, mint már írtam, nem játszik senkivel, viszont ha hozzánk jön valamelyik ovis társa, vagy itt van valamelyik korban hozzáillő unokatesója, kitűnően eljátszanak.
Na, ennek mi az oka szerintetek?

Tegnap egyébként kiment az udvarra homokozni, Luca meg a görényeivel játszott, és Lili rámzárta az ajtót... Úgy telefonáltam Istvánnak, hogy engedjen már ki Kép

Tényleg bekerülhetek a táblázatba? Ha igen, akkor az adataim a következők:
R.Kriszta, Pest megye, 37 év, Dorottya 1991., Luca 1994, Anna Lili 2002., tesó folyamatbanKépKépKép
Ha sikerül, új oszlopot kell nyitnotok miattam!Kép

Drága Regina!
Ismeretlenül is sok erőt kívánok Neked!

Még mindig lenne mit írnom, de mára ennyivel megússzátok!

Mindenkinek üdv!
R.Kriszta

Nyanya-Druszám? Rendetlenkedik a gépe?
Vendég

Sziasztok!

Regina!
Én is nagyon sajnálom, tudom ilyenkor vigasztalhatatlan az ember, nekem is kétszer volt benne részem, másodszorra ikerterhességet vesztettem el, de az én jó dr.-bácsim mindig azzal vigasztalt, hogy a természet már csak ilyen csodás, és ez egy természetes szelektálás.
A műtétek nekem fizikailag nem voltak megterhelők,
ezért neked is sok-sok lelki erőt kívánok.

Paga!
Én is gratulálok a férjednek, nagyon szépek a fotók, bizony mikor néztem én is azt éreztem, hogy már legszívesebben holnap indulnék megnézni élőben.

Melcsi!
Pampersszel kapcsolatban, én úgy jártam vele, hogy először bejött, aztán kifolyt a cucc belőle, de mikor Zsófinak begyulladt a puncija és sajna nem tudtok, hogy mitől mert 3 variácionk is volt rá.
1 vacak pelenka, új popsikenőcs, esetleg a Gyulai nyaralásunk nem tett jót Zsófinak, de ezek után nem mertem mást adni rá mint a pamperst, és nem is volt vele gondom.
A diplomával kapcsolatos mondandóddal teljesen egyetértek, de szerintem is inkább sajna orvos próbléma ez mintsem pedagógus, mert pedagógus is rengeteg munkanélüli van sajna.

Fanny!
Először is nem akarnék én veled vitatkozni, csak szerintem oly mindegy, hogy segélyként vagy dupla családiként kapja az a bizonyos rászoruló réteg a juttatást akik nem fizetik a gyereknek az ebédet.
Az én munkahelyemen rengeteg hátrányos helyzetű gyerek van, és nem azért mert mozgássérültek, hadd említsem meg, hogy az sem értem, hogy a siket és a vakember vajon mért nem hátrányos helyzetű, de most mi csak a szociálisan rászorulókról beszélünk. Volt régen egy törvény a családit
hozzákötötték az iskolába kötelező járáshoz, ez egy nagyon jó dolog volt, talán nem eltörölni, hanem fejleszteni kellett volna és akkor esetleg a rászorulóknál is a gyerekekre költötték volna a pénzt.Ne haragudjatok, ha valakit megbántottam, de sajna tényleg az a tapasztalatom, hogy a pénzeket bármilyen néven is adják tényleg ritkán jut oda ahová tényleg kellene, és most a gyerekekre gondolok.

Fermel!
Én is megnéztem a pici fiad. Nagyon édes!!

Mandula!
Persze, hogy megírom, hogy mi volt a kineziológusnál, ha már végre eljutunk egyszer hozzá.Egyébként mi nem olyan nagyon messzire valók vagyunk Miskolchoz, Ujfehértón születtem és anyukám családja még mindig ott lakik, lehet, hogy hétvégén megyünk is oda, persze csak akkor, ha az árvíz nem okoz nagyobb gondot, mivel anyukám bátyja beteg szeretné meglátogatni.Képzeljétek ők heten vannak testvérek és még hála Istennek mindenki él.

Majonéz! sajna én se tudok segíteni

Jó éjszakát!
Ildikó
kildó

Helló Majonéz!

Nekem Lili lányom Clostylbegyt és Norcolut, na meg az apja segítségével jött össze! Mellékhatást nem tapasztaltam.
Pontosan tíz hónap kellett hozzá - de megérte!

Mindent bele, drukkolunk Neked is!

R. Kriszta
Vendég

Sziasztok Lányok!
Kedves Majonéz!
Üdv közöttünk! Nekem lombikbabám van, de nem Clostylbegittel jött össze, igy nem tudok segiteni. De látom hogy a Krisztának azzal sikerült.

Lányok, ahogy nézem, ez a fényképező nem lesz egyszerü. Megveszem az oké, de kicsinyiteni is kell? Remélem majd megtanulom valahogy.
Igen, a diplomás kifakadást természetesen nem a pedagógusokra értettem, csak akkor öntötte el a fejemet.
A segély pénzben persze sose jut el a cimzetthez. A városunkban élő 6000 (?) kisebbség pl. osztási napokon ugy elözönli a postát, mintha nem is járna hozzájuk a kézbesitő, és az összeg, amit az asszonyok felvesznek, már vándorol is a férfiak zsebébe, hogy a jól megérdemelt italukat kikérhessék a kocsmában.
Nem pénz kéne egyáltalán, hanem odaadni azt a 32-es cipőt, vagy a 134-es kabátot,és a gyereknek adni ebédet, nem élelmiszercsomagot vinni, mert azt is eladják 2 üveg borért!

Kedves Ildikó!
Voltatok Ti is Gyulán? Mi már 3x, legutóbb már Pörivel, 3 hónapos korában 1 hétig. Nagyon jól éreztük magunkat, akkor még sokat aludt, ugyhogy rendesen tudtam fürödni. Persze Õt nem vittük ott vizbe, de majd beleugrott, ha csak meglátta.
Melcsi

melcsi1967

Sziasztok!

Majonéz
Üdv itt. A Costilbegytet úgy tudom peteérés problémára adják, de mást nem tudok róla. A meddőséggel kapcsolatos topicokban érdeklődj, ott sokan szedik.pl. Dévai Intézet, Kaális párok fóruma, vagy amit Mandula is írt.

Melcsi
Szerintem se lenne rossz, ha a diploma megszerzése után egy ideig a pályán kellene maradni. Annál is inkább, mert akkor jobban meggondolnák, mit tanuljanak. Nem egy embert ismerek, aki csak azért tanult pedagógusnak, hogy legyen valamilyen diplomája, és oda viszonylag könnyű volt bejutni...

R. Kriszta
Üdv a táblázatban. Ha összejön a negyedik gyerkőc, tényleg új oszlop kell, de nem tudom, hogyan, mert 600 pixelnél nem lehet szélesebb...Persze ez ne tartson visszaKép
A suliról: Messze nem diplomaszintű, csak egy intenzív 120 órás tanfolyam, amibe most kezdek és még szülés előtt - remélem - vége is lesz, a Hidroterápiás Rehabilitációs Gimnasztika Alapítvány inditja. Korai szenzomotoros fejlesztés a címe és az idegrendszer organikus éretlenségéről, annak egy speciális fejlesztési módszeréről szól 0-3 éves korig.
Az újabb diploma szerzésének legnagyobb problémája számomra a nyelvvizsga-kötelezettség. Több éves angol tanulás alatt bebizonyosodott hogy ez nem az én asztalom...
A WC probléma mindenképp megoldásra vár, mert nem csak az a baj ha a gyerek már bepisil. De ha tényleg ilyen objektív oka van, nem tudom mi a megoldás. Azért gondolkodjatok azon is, hátha más oka van, csak erre vetíti ki.
Érdekelne amit a mottódról a munkáddal kapcsolatban gondolsz, ha nem is szociológiai tanulmány formájában, hanem kissé lerövidítve...

Jó éjszakát mindenkinek!

Icus

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Én úgy tudom, hogy még él az a törvény, hogy 40 év felett nem kell nyelvvizsga a diplomához.(Kivéve persze, ha valaki mondjuk nyelvtanárnak vagy idegenforgalmi szakembernek tanul.) Ha csak ez tart vissza a tanulástól, akkor szerintem érdemes utánanézni.

Melinda
fermel

Sziasztok lányok! Azért köszönöm, hogy próbáltatok segíteni. Ez az első hónapom(gyógyszeres), csak azért vagyok ilyen tájékozatlan. A fogigátlót január végén hagytam abba és utána nem jött meg. Egy kicsit beparáztam, hisz a másik gyerekem spontán jött! Kép
Ja! Asszem azok a topikok már nem működnek.

Kriszta!
Köszi a bíztatást,belehúzok!
majonéz

Szücsi!

Én is bekerülhetnék a táblázatba? Ezerrel rajta vagyunk az ügyön! Kép)))
Majonéz
majonéz

Sziasztok!

Fanny!
Csak gyorsan segíteni szeretnék Neked. A gép menüjében a size alatt találod a felbontás beállításokat. Ha jól emlékszem az Olympus gépek csillaggal jelölik, a legkisebb az egy csillag.
ha a gépet erre állítod, akkor fel tudod ide tölteni, viszont csak gyengébb minőségű fotó nyomtatható róla. Ezt is vedd figyelembe.
Ide a Babanetre csak 600x600-as kép rakható max.
Ha leírod a beállítási adatokat, tudok segíteni.

Jövök majd, de egy kicsit el vagyok havazvaKép
Olvaslak Benneteket, de írni már nincs időm.

Puszi Mindenkinek!

Bea
beátab

Sziasztok!

Melinda
Van ilyen törvény? Ez jó hír, ősszel töltöm a 40-et, aztán szabad a pályaKép. Majd meglátjuk, a Picúr mellett mennyi energiám marad, minden esetre ez bíztató. Köszi, majd utánanézek. Szerinted hol kellene érdeklődni?

Majonéz
Írd meg az adataidat a táblázathoz.
Jársz valamilyen meddőségi centrumba, vagy csak a nőgyógyászod írta fel? Sok sikert!

Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Köszi, hogy beveszel a táblázatba. Adataim:Ildi vagyok és ősszel töltöm a 38-at. A XVII.ker.-ben lakom, 1991-ben született egy lányom Bettina. A nőgyógyászom írta fel a Clostit, s ze az első hónapom vele, nem voltunk még meddőségi centrumban.(mennyi idő után lenne érdemes elmenni?)Köszi: Ildi
majonéz

Szia Majonéz

Szerintem várj pár hónapot, lehet hogy nincs szükség más kezelésre. Volt egyéb kivizsgálásod? pl. petevezeték-átjárhatóság stb, meg más oka is lehet. Closty nélkül mióta próbálkoztok?
Én most lombikos babát várok, a BMC-be jártam.
A következő táblában benne leszelKép

Üdv

Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!
Majonéz! Elfelejtettem az előbb írni, hogy a 40 éves korhatár (akár ha már betöltötted, akár ha a képzés ideje alatt betöltöd) mentesít a nyelvvizsga kötelezettség alól. Ez tuti. Egyébként a felsőoktatási törvényben van benne.
Szóval, ez a gyógyszer kérdés izgat. Nekem miért nem mondta a doki ezt, elvégre elég "öreg" vagyok ahhoz, hogy meggyorsítsa, vagy biztosabbá tegye a folyamatot. Nekem csak annyit mondott, hogy arra számítsak, hogy ebben a korban akár 1 év is kellhet a teherbeesésre.Hát nekem nincs időm ennyit "totojogni". Sürgős a dolog!!!
Szóval hogy van ez???????????
Üdv Fanny
fanny01

Sziasztok Lányok!
Kedves Fanny!
Elmehetsz vmelyik meddőségi centrumba, aztán megmondod hogy már 1 éve próbálkoztok... Ott kivizsgálnak mindkettőtöket, aztán ha minden oké, eldöntheted hogy spontán próbálkoztok tovább vagy mi legyen. Sok olyan csajt ismerek akinél minden oké, mégis csak lombikkal lett gyerekük. Ha meg tényleg van vmi akadály, akkor a legjobb kezekben vagy.
De mint ahogy Icus már irta korábban, a lombik nem egyszerü és nem is veszélytelen eljárás, nem beszélve az anyagiakról. Ám mégis rengeteg baba ennek köszönheti az életét, és a mamáknak sincs semmi bajuk. Viszont olvastam 1 meddőségről szóló könyvben, Icus, hozzá tudsz-e szólni, hogy van 1 olyan feltevés, miszerint a lombikkal fogant gyerekek 10-15 %-a lehet később rákos. Ez kicsit megijesztett engem, mert az eljárás valóban nem 100 éves, még nem halt meg 1 generáció, tehát nem lehet tudni, mit hoz magával. Viszont a rákról sem lehet bebizonyitani, honnan kapja meg valaki.

Pöri megnyugodott, mert a ma délutáni alváshoz megint ráadtam a téli gunyát. Még mindig bizonytalan a kevesebb hacukától,mindig várja hogy jól felöltözzünk ha kimegyünk.
Tegnap elkezdte szopni a jobb hüvelykujját, finom, kóstolgató szopogatással.
Melcsi

melcsi1967

Fanny!
Én felkerestem a nőgyógyászt, elmondtam, hogy 37 éves vagyok most hagytam abba a fogigátlót, mert babát szeretnénk. Adott beutalót mammográfiára, vérvételre, ami teljes hormonvizsgálatot is magában foglalt, meg hüvelyi UH-ra. Talált egy cisztát, úgyhogy most miután a norcoluttól megjött, a closti peteérést csinál elméletileg. Várom nagyon az eredményt! Félidőben vissza kell mennem hüvelyi UH-ra. Azt mondta, hogy ez a gyógyszer meggyorsítja a teherbeesést!Ildi
majonéz

Helló Lányok!

Majonéz!
Nagylányod mennyi idő alatt jött össze? Nekem mindhárom csajszihoz 2-2 év kellett...
Amikor szeptemberben a dokim "áldását" kértem még egy babóhoz (negyedik császár lesz, remélem, minél hamarabb), azt kérte, márciusban jelentkezzem nála, ha addig semmi. Ez fél év, ennyi idő alatt ezek szerint illenék sikerülnie, ha más gond nincs.
Ezek szerint closti nélkül nem is próbálkoztatok?
És bocs a kérdésért, de apuka egyben nagylányod apukája is, vagy ha nem, akkor már van gyereke?

Fanny!
Egyelőre nekem se ajánlotta fel a dokim, pedig nekem is sürgős lenne... Mielőtt Lilivel terhes lettem, több mint egy évet kisérleteztünk gyógyszeres segítség nélkül, pedig már akkor is elmúltam 30.
Ti mióta próbálkoztok?

Drága Melcsi!

Ne olvass hülyeségeket, gyönyörködj a lányodban, a kis családodban!

Sziasztok, még jövök!
R.Kriszta
Vendég

Kriszta!
A nagy lányom tök spontán jött össze egy "pihentessük 3 hónapig a fogigátlót" időszak alatt. Az apuka nem ugyanaz, kicsit több, mint 5 éve van az új pasi. Mivel fiatalabb nálam, nem vettem komolyra a témát, csak elvoltunk.5 éve könyörög egy babáért, mert neki még nincs.(Õ is elvált)Január elején bekattantam és úgy döntöttem, ha tudom, akkor megajándékozom egy babával. 5 évi kitartó ostrom után megérdemli, és nekem sem lenne ellenemre. Megbeszéltem a nagylánnyal,tetszett neki is a dolog. Előadtam a páromnak! Nem hitte el! Múlt hónapban tök romantikusan megkérte a kezem, még idén szeretne esküvőt!(Én is)Erre mit ad isten? Rögtön nem jön meg,de nem azért, met terhes vagyok, hanem bekavart a fogigátló megvonás. Valószínű, hogy a hormonokkal van valami. Így kerültem közétek, hogy ne kelljen egyedül paráznom. Bocsi a hosszú szövegért: Ildi
majonéz

Majonéz!

Hol van ez a hosszú szövegtől...Kép

Egyébként miután írtam, jutott eszembe, hogy valószínűleg tök feleslegesen görcsölünk, hiszen még csak most kezdtétek a baba-projektet!

Olyan jó olvasni, amit írtál! A bekattanás, meg a romantika...Kép
Fiatalabb párja van itt másnak is, speciel az enyém 10 évvel öregebb nálam, de szerintem ennek semmi jelentősége nincs, se egyik, se másik irányba! Ja, és nekem is volt egy első férjem, nem véletlen a lányok közötti viszonylag nagy korkülönbség.
Nagylányaink egyidősek... A tiéd hogyan fogadta az új kapcsolatot? A tesót meg biztosan imádni fogja, Dorka is rajong Liliért (és viszont)Kép

Meddig szedtél fogamzásgátlót? Hol van a cisztád?

És itt egyedül biztos nem leszel, de paráznod sem kell! Sikerülni fog!

R.Kriszta
Vendég

Kriszta!
A lányom nagyon nem akarta elfogadni a párom az elején és még most is vannak konfliktusok.Baromira apás, naponta találkoznak, neki Õ az isten. Nekem meg megmondta, hogy ne is várjam, hogy imádni fogja, de azért már rendeződött valamennyire. A párom ezzel együtt 5 éve kitart mellettem, ezért is döntöttem el, hogy ennyi idő után megérdemel egy babát.A Bettivel a baba miatt nem lesz gond, már most nagyon várja!
Bal oldali petefészekcisztám van. Január elejéig szedtem a fogigátlót (7 évig),azt a hónapot már végig beszedtem.Azóta várok a nagy eseményre!
Üdv Ildi
majonéz

Sziasztok Lányok!
Kedves Majonéz!
Mivel van itt több Ildi is, én maradok a fenti megszólitásnál. Hát itt biztos hogy nem leszel egyedül, és mint látod, hosszú irományokat is szivesen fogadunk.
Igazán érdemes szülnöd ennek az embernek, ennyi idő alatt biztos kiismerted. A nagyok meg tudják imádni a kicsit, erre példa az én fiam, aki kezdetben nagyon ellene volt a testvér-projektnek, de Pöri az első pillanatban levette a lábáról, és azóta tart a szerelem oda-vissza.
Sőt odáig vitte, hogy áldását adta még 1 testvérre, de- ahogy mondta- csak még 1-re.
Melcsi

melcsi1967

Sziasztok!

Melcsi
Amit a rák kockázatáról a lombikos gyerekeknél írtál, azt én Bencsik Andrea: Várva várt babák c. könyvében olvastam, és ez egy birminghami kutatóközpont közleménye. Tudtommal nincs tudományosan alátámasztva, nem is lehet még, mivel a világon a legidősebb lombik gyerek ma kb. 25 éves. Vannak egyéb feltételezések is, de ezeket csak az idő fogja - illetve remélem nem fogja - igazolni, évtizedek múlva.
Józan ésszel belegondolva azt hiszem, lehetnek ugyan kockázatok, hiszen a sok hormongyógyszer, illetve maga az eljárás mesterséges körülményei bizonyos rendellenességek lehetőségét magában hordozzák, de ez nem szükségszerű, viszont aki ebbe belevág, annak ezekkel számolnia kell. Mindazonáltal ha nincs más megoldás...Kép
Az én orvosom nem beszélt ilyen kockázatokról, de tudom, hogy a Dévai Intézetben pl. nagyon alapos és részletes tájékoztatás van a szövődményekről, szinte ijesztő. Én örülök annak, hogy az említett könyv nem került korábban a kezembe, mert az abban felsorolt kockázatok - amit itt nem ragoznék - erősen megingattak volna abban, hogy bele merjek-e vágni az egészbe. Nem akarom részlezetni, de ezért is írtam nemrég: örülök ha rendben megszületik a baba, én még egyszer nem kockáztatnék. Amúgy személyesen ismerek több egészséges lombik gyereket, van aki már 10 éves, és teljesen egészséges. Ez ad hitet nekem is, hogy minden rendben lesz.

Fanny
A Clostyt csak akkor írják fel, ha indokolt, pl. ha probléma van a peteéréssel. Ha ez spontán jól működik, minek? A teherbeesés késésének sok más oka is lehet. Nem emlékszem, mit írtál erről, milyen kivizsgálásod volt?

IcusKép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Paga!
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat, gyönyörűek a fotók.

Icus!
Szerintem nyugodtan utazhatsz, ha a dokid nem ad más tanácsot. Mi tavaly nyáron Olaszországban voltunk autóval, 10 órás út volt. Nem éreztem megerőltetőnek,pedig 22 hetes terhes voltam akkor. Sokat megálltunk, Kyrának is kellett a mozgás.

Regina!
Együtt érzek Veled. A legfontosabb, hogy jól kezeled a helyzetet. A pozitív hozzáálás nagyon fontos lehet ebben a helyzetben. Én ezt nem így éltem meg, de erről jobb nem is beszélni.Kép

Kriszta!
A Dani fiammal jártam hasonlóan, mikor kezdte az iskolát. Nagyon gyorsan megoldott minden feladatot, unatkozott és szórakoztatta a többieket. Behivatott a tanító néni és kérte vigyem a gyereket emelt színtű iskolába, mert nem sima iskolába való. Én kértem őt adjon neki több feladatot, erre az volt a válasz ő erre nem ér rá. Hát elmentem a másik suliba érdeklődni, ahol mondták, hogy felvételizzen a gyerek megnézik mit tud és majd eldöntik átveszik-e. Na ettől kicsit megrémültem, nem voltam biztos benne, hogy valóban odavaló-e Dani. Aztán nem vittem el a felvételire. Választottunk egy másik iskolát, a másodikat már ott kezdte. És képzeljétek kiderült, hogy le van maradva a többiektől, fél évig a lemaradást pótolta vele a tanító néni, akinek a mai napig hálás vagyok, hogy ennyit törődött a fiammal, mert szerintem ő alapozta meg a gyerek tanuláshoz való pozitív hozzáállását. Dani most 10.-es és osztályelső egy olyan fiúiskolában /elektronikai / ahol szigorú férfi tanárok vannak többségben.
Kyra többször csinált hasonló kizárásos dolgot. Az apját az udvarra zárta ki, a szomszégnak szólt át a férjem, hogy jöjjön már át kinyitni az erkélyajtót.Mi sorházban lakunk, közel vannak a szomszédok.Kép
Engem az emeleti erkélyre zárt ki, én rosszabbul jártam, elég sokáig nem hallotta meg senki a kiabálásomat. Kyra meg bentről vigyorgott, élvezte a helyzetet.

Sajna ennyi időm volt, majd folytatom, elvisszük Kyrust bölcsibe.

Szép napot Mindenkinek!

Bea
beátab

Icus!
Köszi a táblát!

Kriszta!
A Te lányod hogy fogadta az új kapcsolatodat?Hány éves volt akkor?

Majonéz
majonéz

Sziasztok!

RKriszta! És most mi lesz? Mentek új vizsgálatra? Egyébként jobban van Apukád?

Ildikó! Sajna nem voltam még Újfehértó felé, nem is tudom merre van. Szép nagy családja van Anyukádnak. Mi négyen vagyunk testvérek, és nagyon jó a sok tesó szerintem!

Melcsi! Ne is gondolj ezekre a kutatásokra, szerintem sem lehet még alapjuk, hiszen még olyan régóta nincs lombik.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok Lányok!
Mi ez nagy csönd itt a neten? Kampánycsönd van?
Icus! Én csak kiváncsiskodom a gyógyszerekkel kapcsolatban. Nekem semmilyen kivizsgálásom nem volt, mert mind a két gyerekem 2, ill, az 1 hónap alatt összejött, a kisteso projekt meg nagyon új, még csak az első hónap telt el, most újra próbálkozunk. Csak hát már az idén betöltöm a 41. évet úgyhogy nincs sok időm. Egyébként 38 éves voltam amikor csinált egy hormonszint vizsgálatot a doki akkor tökéletes volt, de azóta ki tudja.
Azért kérdeztem rá Majonézre, mert ő is írta, hogy januárban hagyta abba a fog.gátlót, és írta, hogy szed valami gyógyszert.Szóval csak kiváncsiskodtam
Üdv. Fanny
fanny01

Regi, mi van veled??? Holnap már írjál! Vissza kell térned!
Fanny
fanny01

Sziasztok Lányok!
Délután irtam volna 1-et, de vmi baj volt itt, mert nem tudtam elküldeni, és kiirt vmi hibaüzenetet.
Azt akartam irni, hogy bár olvastam hogy mennyi veszélye van, mivel nincs más lehetőségem, lombikkal akarok babát. Különben is annyi baj érheti az embert lombik nélkül is, nem?
Icus, a könyvet én is olvastam, persze abban volt, de azok a szakértők, akik megszólalnak benne, Dévaisok, és a szülőknek is ott jött össze.
Ma délután Máté sulijában volt tanár-diák-család összejövetel, finom szarvaspörkölttel egybekötve. Ilyet már tavaly is csinált az oszifőjük, és olyan jól sikerült, hogy elhatároztuk, minden évben rendezünk ilyet. Van tangazdaságuk Budafok tetején, vendégházzal, ott volt a rendezvény. Jó volt kimozdulni, Pöri elbüvölt mindenkit, csak kár hogy megint meghallgattuk, hogy a fiacskánk milyen hanyag.
Regi, mi van Veled?
Kedves Bea!
Már akartam kérdezni, hogy szervezed Marcell napirendjét? Nálunk az a baj, hogy az ebéd és az alvás kicsit kitolódik, és ezzel nem tudok mit kezdeni egyelőre. A mult héten próbáltam változtatni, de nem jött össze. Nálunk igy telik 1 nap: Pöri kb1/2 8-kor kel, evés. Kb 11-kor itzórai, gyümölcs. Kb 1/2 2-kor ebédelünk, és 1/2 3 körül alszik el, 1/2 6-6-ig. Akkor evés, de már 1/2 8-ko álmos, fürdünk, vacsi és alvás. Reggeli után is és tizórai után is alszik fél-félórácskát. Próbáltam hogy ne aludjon el délelőtt csak 1x, és korán ebédelünk, de a vége az lett, hogy félig alva ebédelt, viszont du.4-kor fenn volt, és már este 6-kor nyügösködött mert álmos volt. Ugyhogy visszaálltunk. Már nem emlékszem hogy csináltam Mátéval. Lehet hogy akkor tudom majdkorábbra tenni az ebédet, ha csak 1x alszik, délután?
Ezt hogy csináltátok, Anyukák?
Melcsi

melcsi1967

Sziasztok!

Ez a mai napom olyan szétszórtra sikerült!

Kora délután telefonon megkeresett az egyik volt kolléganőm, hogy nincs e kedvem átmenni hozzájuk dolgozni. Nagy meglepi volt, de azért persze ez jólesik az ember lányánek, ha mint munkaerőre, rá gondolnak. Csak hát én olyan kis röghöz kötött vagyok, ragaszkodom a megszokotthoz, a kollégákhoz, a céghez, stb, meg félek az újtól, hogy megfelelek-e, de azért kiváncsi is vagyok, meg kihívás is az új, meg szakmailag úgy tudok fejlődni, ha mást is csinálok, nem mindig csak egyfélét.Hétfőig kell válaszolnom, hogy érdekele akarok e menni a részletek megbeszélésére. És még bizonytalan vagyok! De hétvégén átrágjuk a dolgot, és végülis egy állásinterjút megér, az még nem kötelez semmire!

Ja és onnantól teljesen szétszórt lettem, nem tudtam semmire rendesen koncentrálni. Délután telefonált egy ismerős, hogy átjönnének este a fiával, mondtam, hogy rendben 1/2 7-re itthon leszek. Ez úgy ahogy volt kiesett a fejemből, kicsit tovább maradtam, mert a főnököm akart velem beszélni, majd hazafelé még beugrottam a West Endbe, a Media Marktba képeket előhívatni, még szerencse, hogy a pendrive-ot nem tudta olvasni ott a számítógép, mert így egyből folytattam is az utam hazafelé. Úgy 3/48 körül sétálok hazafelé, és látom, hogy van előttünk egy ismeretlen kocsi, még gondolkoztam is, hogy ki a csuda állt oda a házunk elé. Már nyitottam a kiskaput, amikor leesett. Hát rendesen el is szégyeltem magam. Még szerencse, hogy tudtam a főnökömre kenni, hát ez igaz is volt, mert fotót előhívatni végül is nem tudtam. És persze nem mwertem bevallani, hogy teljesen elfelejtkeztem róluk. Aranyos volt a barátnőm, nem panaszkodott, pedig valószínű nem a két tizenéves fiúval szerette volna tölteni az időt. A férjem meg dolgozott, (még mindig nincs itthon). Hát szóval ilyen kelekótya voltam ma.

Remélem Regivel minden rendben és fog jönni hamarosan, na meg a Krisztanyanya is adhatna néha valami kis jelt magáról!

Szép estét mindenkinek!

Ja és nekem sem sikerült délután babaneteznem!

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

Tegnap este már fáradt voltam az íráshoz, ma pedig napközben nem volt módon írni, délután a babanettel volt valami, aztán most este írtam egy jó hosszú beszámolót, ami rejtélyes módon elszállt. (!!!!!!)

A esemény szomorú jellegétől eltekintve minden nagyon klasszul ment.
Szerdán este bementem a kórházba, már a felvételis hölgy is kedves volt, aztán az éjszakás nővér nagyon aranyos, az ügyeletes orvos rendes és türelmes.
Ami pedig nagyon kellemesen érintett, hogy a 4 ágyas szobában csak ketten voltunk. A szobatársnőm ugyanabban a helyzetben mint én, csak ő jóval fiatalabb és az első babájával történt. Így egyfolytában beszélgettünk éjjel fél 1-ig. Közben az ügyeletes orvos felhelyezte a tágítót, ami sem felhelyezéskor sem éjjel nem okozott fájdalmat, sőt kellemetlenséget sem!!!

Éjjel csak azért nem aludtam jól, mert meleg volt + azon izgultam, hogy náthásan mi lesz az altatásnál.

Éjféltől nem lehetett enni-inni egészen a műtétig. A víz eléggé hiányzott.
Délelőtt megtörtént a műtét, ami alig volt több mint 10 perc. Az altatással sem volt gond, bár előzőleg az altatóorvos is ráncolta a szemöldökét, de ezt a műtétet nem lehetett halasztani, ebben egyetértettek az orvosok.

Mivel nem volt mélyaltatás, így az esemény után csak pár percet szundítottam, utána egész éber lettem.
Délután 5-kor jött értem a családom. Meglepő módon testileg-lelkileg jól voltam addigra.

Azt hiszem nekem kedden volt a krízisnap, akkor sírdogáltam is, de szerdán UH-n már teljesen elfogadtam, hogy a természet most szelekciót végzett és valahogy el is tudtam engedni a babát.

Az is jó hír, hogy nem kell 3, pláne 6 hónapot várni, az orvosom szerint már a második ciklusban próbálkozhatunk. Az ügyeletes orvost is megkérdeztem este, ő a harmadik ciklust mondta. Persze addig még lesz egy kontroll, ahol a doki a miómámat is megnézni, hogy visszafejlődött-e, és akkor majd részletesen megbeszélem vele, hogyan tovább.
De csupa jó érzés van bennem a jövővel kapcsolatban. Ráadásul a kórház is egész jó benyomást tett rám így, hogy minden simán ment és mindenki rendes volt. És eszembe jutott, hogy ott született a kislányom is (nosztalgia) és a harmadik csemeténk is ott fog születni(optimizmus) és ez olyan jó érzéssel töltött el.
Most már teljes szívemből várok rá és csak várok, nem pedig ésszel akarom.

Kicsi hosszú lett, lehet, hogy nem lesz türelmetek végigolvasni. Leírni mindenesetre jó volt.

Kép
regina3

Hát Melcsi!

Biztosan nem is rám gondoltál, és én olyan régen babáztam, hogy már csak arra emlékszem, hogy nálunk a fiam egy éves koráig minden ment mint a karikacsapás. Kétlakásos többgenerációs családi házban élünk/éltünk,most már sajnos csak 2 generációs, mi és a fiúnk, de Barna pici korában még 4 geneárció élt így egy telken, amint már mindent ehetett, akkor elszabadult a pokol evés terén. Amikor mi ebédeltünk volna, előtt fél órával tuti hogy a nagypapával már megkajált, amikor vacsoráztunk volna, akkorra a dédi telitömte palacsintával, stb. A mi szépen, teljesen pontosan beállított kajálásunknak onnantól lőttek!

Nem válasz a kérdésedre, csak úgy eszembe jutott!

Paga

Gabi
paga

Regi!

Nem csak neked volt jó leírni, nekem is jó volt olvasni. Nagyon örülök, hogy rendben vagy testileg, lelkileg. Igazán erős lány vagy! Tiszta szívemből kivánom, hogy mihamarabb egészséges pici babával gyarapodjon családotok!

Paga

Gabi
paga

Paga!

Én is pont így reagálnék a munkával kapcsolatban, de nagyon igaz, hogy egy próbát megér, tehát hajrá hétfőn!!!

Szücsi!
Most már teljesen biztos, hogy a táblázatból törölni kell a Babaprojekt résznél a 2006. nov bejegyzést. Majd lesz ott szebb dátum.

Kép
regina3

Sziasztok!

Megkaptam életem első szemüvegét, olvasáshoz, monitorhoz. Most hoztuk haza Szentendréről, és gyakorolom a viselését. Nagyon furcsa.KépKép

Kedves Regina!
Nagyon örülök én is, hogy jól vagy! Regenerálódás után sok sikert kívánok az új babprojekthez!Kép

Paga!
Nekem is nagyon tetszenek a prágai képek, sok szép emlékem kötődik hozzá...Anna lányomnak is nagyon jól sikerült az útja, igaz Õk egy kicsit több időt töltöttek a sörözőkben...Kép

Melcsi!
Hát nekem Luca most volt 2 éve baba, de nem is emlékszem már, hogyan oldottuk meg az evési bonyodalmakat. Valahogyan csak jól lakott...Kép

Szép napsütéses időt kívánok Minden babának és mamának! Ancsi
ancsi65

Tanácsot szeretnék kérni azon nőtársaimtól, akik hasonló dolgon estek át, mint én (műtéti befejezés).

1. Az orvosom 7-10 nap kímélő életmódot mondott, gondolom emelgetés, cipekedés kizárva. Viszont szerintetek mit merjek? Egy kis gazolás guggolva, minimális kapirgálás. Mert persze jól érzem magam, de nem szeretnék baj okozni. Eddig a főzés, mosogatás, teregetés, ruha elrakodás működött - szerintem elég lightos tevékenység. A porszívózást a fiúkra bíztam, az ablaktisztítás ráér és az ágyneművel sem bíbelődöm még.

2. A műtét utáni vérezgetés/tisztulás meddig fog tartani. Nekem eddig gyengébb mint egy menzesz és eléggé halványpiros. Ezt elfelejtettem megkérdezni az orvostól.

3. A házasélet. Azt mondta, hogy 1 hónapig (!!!) várjunk vele. Közben még annyi mindent rámzúdított és utána elviharzott, és sokan is voltunk a szobában, úgyhogy erre nem kérdeztem rá. Telefonon pedig kicsit snassznak érzem erről faggatni, végül is ki lehet bírni. De nekem szülés után sem mondott többet anno (4 hét), pedig az császár volt. Szóval hogy is van ez???

A tanácsokat előre is köszike mindenkinek.

Kép
regina3

Sziasztok!

Regina! Nagyon örülök, hogy újra itt vagyKép! Az nagyon jó, hogy már most pozitív vagy, és tényleg nagyon jó volt olvasni.
Nekem műtéti befejezés volt, de csak azért mert nem ment természetes úton. Én annyira el voltam keseredve, hogy 3 nap múlva már nagytakarítást csináltam, hogy valamivel eltereljem a figyelmemet. Nem lett semmi bajom, de azért inkább kíméld magad. Nekem az orvos azt mondta, hogy érzem majd, hogy mennyit bírok. A házaséletre 6 hetet mondtak, de mindenki egyedi eset, ezért legjobb ha az orvost kérdezed. A vérzés nálam kb 10 napig tartott, de nekem az is elég erős volt. De ez is mindenkinél más.

Paga! A munkahelyváltás tényleg kényes dolog. Ha jól emlékszem Te szereted a munkád, és élvezed amit csinálsz. A másik munkahely hasonló terület lenne? Teljesen igazad van, egy interjút megér. Ja, most jut eszembe, hogy a múltkor valami felszámolási veszély volt nálatok. Rendeződtek már a dolgok?

Melcsi! Én csak arra emlékszem, hogy kb. 3 évig csak etettem, altattam, pelenkáztam, és alig aludtam valamitKép!

Lányok! Lenne egy kérdésem. A ti gyerkőitek mennyi édességet esznek? Nálunk ez az örök téma, mert a férjem szerint mi (én és a gyerkők) rengeteg édességet eszünk. Ez rám igaz isKép, de nem tudom a gyerekeknek mi a sok. És szerintetek a csoki tényleg függőséget okoz? És ha igen azzal mi a baj? Nagyon érdekelne a véleményetek erről!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?