Sziasztok!
Noémi, 5 kilóval diéta 23 hetesen?? Hát tényleg nem normális a dokid, ne haragudj. Egyébként a baba most kezd el nagyon nőni arányaiban (kb. a 30.hétig nagyon bele fog húzni), ha most kezdesz el diétázni, az nem is biztos hogy jó neki. Csak annyit tegyél, hogy nem eszel édességet meg kenyeret tömkelegével. Komolyan mondom, nem értem a dokikat: diétáztatni kismamit inkább a 20.hét előtt kéne... most olvastam, inkább a félidő előtt felszedett pluszok jelentenek tényleges plusz súlyt, utána már minden a baba érdekét szolgálja illetve sokszor van vizesedés is, tápanyagraktárak alakulnak ki, a mell tovább nő... arról nem is beszélve, hogy a terhes nő farkaséhes... a dokimat mostmár én is letojom!!! Egyébként, én azt vettem észre, hogy tök esetleges, mi történik hízás ügyben. Mert ugyan én is visszafogtam magam a 17.héttől (Egérke követte) mert akkor már 4 kg plusszom volt, és ténylegesen lassabb ütemben híztam. De: volt olyan, hogy 23-26.hetek között egy dekát nem híztam. Aztán ugyanúgy táplálkoztam, és az elmúlt 4 hétben mégis feljött 2 kg. Ezt megfejteni... nem lehet. A doki mondta most szerdán, hogy Nóra, már csak 2-3 kg-t hízhat (nem egész 9 kg van rajtam 30 hetesen). Néztem rá elhűlve, hogy mégis, ezt hogy csináljam? Elkezdte mondani az okosságait, hogy ne csokizzak stb. Mondtam neki, doktorúr, ha csak ennyiből állna az odafigyelésem, rajtam már 15 kg lenne...
Erre nem tudott mit mondani. Tény, hogy férfiként okosnak lenni könnyű, terhesnek nem annyira... ezt tartsd szem előtt!
Verona! Hát nem tudom, érdemes-e elkapkodni a 4D-t, nekem 15 hetesen nem látszott a neme, de sokaknál az volt, hogy 18-19.hétben mentek, és akkor már gyönyörűen lehetett látni (amikor amúgy is van a genetikai UH). Az élvezeti értéke miatt, igazából én a 20-22.hetet javasolnám, mert akkor már kezd a kis arca emberivé válni, gyűlnek rá a zsírtartalékok, nem annyira csontos, és a végtagjai sem annyira pálcikásak. Ezt csak tapasztalatból mondom, mert voltunk 4D-n 15., 22., és most 30.hetesen is.
Most 1-2-3 hétig karcsú leszel, aztán gyorsan be fogsz durranni, meglásd.
Hát én be is szóltam Gy.nak, még hétfőn, és 4 napja nem írt semmit... 2-3 naponta szokott jelentkezni... nagyon nyers leszek, de ott rohadjon meg az ilyen. Elmeséltem szerdán a dokimnak az esetet, ő is nagyon felháborodott, mert azt mondta, ez eleve borzasztó etikátlan, Neten csak úgy a levegőbe ilyeneket pufogtatni; másrészt pedig amire gondolhatott Gy., az nagyon ritka és eleve az ilyen típusú rendellenességet már sokkal hamarabb, genetikai UH-n észre kell venni, én pedig írtam, hogy 30.hetes vagyok. Szóval a dokim is tajtékzott, na.
Egérkével szoktunk beszélni, tudunk egymásról mindent.
Magamról annyi van most, hogy tegnap kicsit futottam villamos után, mert késésben voltam, és már hetek óta nem tettem ilyet... utána 2 órát ültem egy helyen, és mikor felálltam, azt éreztem, meg vagyok nyomorodva. Mondjuk már eleve reggel, ebben a hidegfrontos időben, fájt a derekam meg lentebb a keresztcsont. Na, mikor felálltam, azt hittem, nem tudok lábra állni! A csípőmben kilazult a bal forgóm, vagy nem tudom mi, és nem működött a bal combtövem, iszonyatos fájdalmak árán kezdtem el sántikálni. Estére rosszabbodott, a párom vitt az ölében. Ma reggelre egy fokkal jobb lett, de nem az igazi. Közben érzem azt is, hogy a baba feje is lentebb van. Érdekes, nem? Megy szét a csípőm.
pusz mindenkinek Norka (30+0)