Új privát üzeneted érkezett!

Marian Kép
HOva fog bölibe járni? Mikor irattad be? "körzetisek" vagytok (bár nem tudom, hogy nálatok hány bölcsi van és mennyire telitettek a helyek) Én csak jövöre szertném beiratni bölibe, de kicsit aggaszt, hogy Pesten nagy a tuljelentkezés Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

KÖszi lányok minden segítséget! Utána fogok érdeklődni!!!Kép

Jdora!
Nem állom meg, hogy le ne írjam, a könnyem kicsordult a képek láttán!!!Kép Annyira jópofák!!! El is mentettem és terjesztem őket!
Puszi mindnekinek!!!

Kép
rayo

Minyu,

én a körzetisbe írattam, itt is több bölcsi van, és ki minél előbb megy, annál nagyobb esélye van, várólista jut csak a későn érkezőknek. + kell: apa és anya munkáltatói igazolása, v. nappali tagozatos tanulmányokról isk.látogatási igazolás, v. veszélyeztetett terhességről igazolás. itt ápr. 8-ig kell beíratkozni szeptemberre.

üdv.mariann

Mariann
Kép
kmarian

Annamari! Büszke lehetsz magatokra. Biztosan kemény heteket, hónapokat tudsz magad mögött! A babák is nagyon ügyik ám! Amúgy a "beszédre" visszatérve, biztosan hallottad, hogy az ikrek között sajátos babanyelv van. Õk frankón megértik egymást. Kíváncsi vagyok, te mit fogsz tapasztalni ez ügyben.

Dóri! Nagyon jók a fotók!

Minyu! Ritka az öröm, hogy kevesebbe kerül 1 meló, mint az árajánlat. Mi még az ablakcsere előtt állunk, állítólag április végén jönnek beszerelni. Aztán megcsináljuk a gyerekszobát (laminált padló, festés, berendezés). A homokozókészítés mindemellett csak kikapcsolódás lesz. Szerencsére a baba érkezése előtt a munkák nagy részét el tudtuk végeztetni.

Bölcsi: oda is már tavasszal be kell íratkozni, pl. ha csak szep.-től akarom járatni? Mondjuk én csak jövőre akarom beíratni. Abszolút nem vagyok képben!

Kmarian! Nem irigyellek a tanulás miatt. Én soha az életben nem tudtam éjszaka tanulni! Ráadásul gyerek mellett!

Jó hétvégét mindenkinek!

bockbrigi

Csajok!
Ezt csinálta anyukámnak Regi nevében anyáknapjára. Felnagyítva előhivatom és bekereteztetem:
Kép

Kép
rayo

Sziasztok

Itt, Cegléden, egy évvel előtte kell beiratni a gyerekeket a bölcsibe mielőtt kezdenék! A városban kettő bölcsi van és totális a túljelentkezés. Mondjuk én már azon is kiakadtam hogy egy csoportba 12-13 babóca jár. Tisztára meg voltan győződve róla, hogy csak 4-5. És van akir már 5 hónapos kisbabát is bead. Hogy lehet ilyen sok és ennyire pici gyerekekkel rendesen bánni? Jaj, szegény daduskák.
Én már Olivért beirattam, ha majd 2 éves lesz kezdheti is. Biztos elítéltek, de én GYES-re már nem szeretnék menni. Annyira kevés a pénz. Bár ha megemelnék, mondjuk a duplájára, akkor maradnék itthon. Amúgy nekem megszűnt a melóhelyem, de a főnök annyira rendes volt hogy átvett az új cégébe. Úgy örültem. Kicsit kilátástalan volt, mikor már nem volt munkahelyem, utána meg úgy örültemKép

Na, megyek mert itt az egész pereputty nálunk. Férfiak (apám, férjem, tesóm, Milánkám) valamit hegesztenek. Asszem padlásfeljárót csinálnakKép Én meg elvileg főzök, gyakorlatilag a gép előtt ülök. Olibaba alszik a babakocsiban kint a ház előtt. És kivételesen nem ugat a szomszéd kutyája sem. Totál a nyugi!

Rayo
Ezt a szép képeslapot hogy csináltad? Én is szeretnék ilyet csinálni. Ehhez valami program kell? Én tök béna vagyok az ilyenekben.

Ana

üdv: Ana, Milán & Olivér

Kép
gyomberana

Gyomberana!

Ezek a letölthető progik, amikkel képeket lehet csinálni!

http://www.download.com/Collage-Maker/3000-2192_4-10368987.html?tag=lst-0-1

http://www.frameshow.com/download.htm

Sok sikert hozzá!
Kérdezz bátran! Én is egy kedves topikos ismerősömet zaklattam az elején, de belejön hamar az ember!Kép

Kép
rayo

Rayo,
Ez a képeslap nagyon kedves!!!!Kép

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Rayo

KÖSZI SZÉPEN!
Már prógálgattam is ilyen klassz képeslapokat csinálniKép
csináltam is párat, bár nem olyan profi mint a tiéd.

Kép

Ana

Kép
gyomberana

Rayo Kép
Fantasztikus a kép! Nagyon jó, én is kedvet kaptam hozzá, most töltöm le Kép

Ana Kép
Én nem itéllek el, hogy bölibe adod! Én is be fogom adni valszeg, igaz, csak szeptembertöl, igy Nándi már majdnem 2 és fél éves lesz, de a gyes tényleg nevetségesen kevés!

Brigi Kép
Na, akkor ti is jó kis munka elött álltok Kép Én most nagyon belelkesültem, hogymaradt az a kis pénz, igy a kertet tudom csinositani. Holnap megyek is a Bricostore.-ba, mert jo kis akciok vannak Kép

Pusz mindenkinek

Kép
Kép
Kép
minyu

Ana Kép
Ez a kép is nagyon aranyos! Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Ma este teleraktam az albumunkat.Ha van kedvetek nézzétek meg.Kicsit elszöttyögtem az időt vele,holnap majd válaszolgatok.
Jó éjt!

http://www.babanet.hu/album/main.php?own=1&album=7157&page=1

Kép
flocika

Floci Kép
Nekem igy nem jön be, csak a föoldal Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Kép
flocika

Floci!
Nagyon szépek vagytok, a gyerekek különösenKép

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Szép napot!
A mai produkciónk: anya után osonás a konyhába. Kúszik-mászik, csak hogy ott legyen, ahol én vagyok. Továbbá: állásba kapaszkodás ágynál, fotelnál. Azt hiszem, hamarosan kezdődik a pakolászás. Azért örülök, hogy egy újabb fejlődési fokon van, de innentől kezdve mindig figyelni kell rá.
Szerintem amúgy akkor is érhetik a babát balesetek, amikor többen "figyelnek" rá. Pl. apjával fürdettük, ő a kád egyik felén állt, én a másik felén álltam. Milán meg puff, ülésből fejjel előre a vízbe. A másodperc törtrésze alatt.
Na meg persze elkezdődött a tudatos zsiványkodás. Legújabb játék: sikít, ha megijedünk, akkor még hangosabban sikít, így tovább, míg a a dobhártyánk bírja.

bockbrigi

Hello csajok!

Ma rekordot döntöttünk a szomszéd lánnyal, majdnem 3 órát sétáltunk délelőtt. Nem semmi jó dolgunk van! Kép
Az utcánkban van egy óvoda, ahová keresztfiamék járnak és oda be lehet fizetni ebédre. Mert így elmegy a délelőtt, mire hazajövünk nekünk nincs kaja. Kép Én egy ideig rendeltem a Foodexpresstől, de most besokalltam tőle.
Minyu,
Ilyet még én sem hallottam soha, hogy vmi olcsóbb lett a tervezettnél. Nagy mázlisták vagytok! Ha minden jól megy, most mi is kaptunk egy lehetőséget, hogy sorházba költözzünk. Nagyon fontolgatom, mert most nagyon jó helyen lakunk, jó közlekedéssel ÉS kiváló levegővel, de a lakásunk elég pici. A saját kert pedig nagyon jó lehet a gyerkőknek! Agyalok ezerrel.
Mariann,
Meggyőztél, nem tanulok. Hamar ment. Kép Elég húzós lehet ez most Neked. Csongi mennyi idős, hogy megy bölcsibe? Bocsi, de nem találtalak Titeket a táblában, amit elmentettem.
Floci,
Klassz nagyon a galéria! Gyönyörűek a gyerkők! Mit szólnál, ha holnap 11 és 12 között érkeznénk a szomszéd lányékkal mazsolázni?
Brigi,
Ez a sikítós zsiványkodás haláli lehet! Kép
Rayo, Ana
Jól belejöttetek a képgyártásba, nagyon arik lettek. Nekem most megint nincs Nóriról friss a gépre átmentve, úgyhogy rakok vmi mást. Remélem, lesz akkora sikere, mint az előzőeknek, bár lényegesen durvábbak:
KépKépKépKépKépKép
Senki ne kérdezze, hol lehet ilyeneket beszerezni! Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
jdora

Floci Kép
Igy már igen! Aranyosak!

Dóri Kép
Ezeket apája is látt már kb 3 éve, akkor ilyen cumit keresett a sógornöm kislányának, de azóta sem találtunk Kép Lehet, hogy jobb is Kép
Kertes házról: mi mindketten vidékiek vagyunk (kisvárosiak), én kertesházban nöttem fel, Csabi panelban. 4 évig éltünk Pest belvárosában, hát az borzalmas volt, de az egész más kategória, mint a tietek most. Én mégsem nagyon tudnék panelban élni, ha lehetöségem lenne, mennék sorházba, persze én könnyen károgok Kép

Kertépités (bocsi, hogy mostanság ezzel offolom a topicot, de úúúúúúgy benne vagyok)
szóval, ma vettem ágyásszegélyt, mert ugye kedves kutyám mindig belefekszik a tulipánok közé. (igy kissé lapos tulipok lesznek Kép, ha lesznek egyáltalán Kép ) Remélem, most nem használja majd keretes ágyikónak Kép
És vettem köveket meg sziklakerti növénykéket is, holnap ha jó idö lesz, elkezdem a sziklakertet csinálni. Aztán egyszercsakmajd befejezem Kép És rendeltem a neten bodzát, amit összel leszúrtunk az mind elszáradt, hátha ezek majd megmaradnak.
Na, ennyit az offról.

Brigi Kép
Nagyon ügyes ez a ded! Nándi még nem áll fel, de laposkúszás közben is ki tudja rámolni az alsó szekrényeket Kép

Pusza mindenkinek

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok

Képzeljétek találtam gyógytornászt aki a pici fiamat fogja tornáztatni. Annyira örülök! Ja és jövő hónaptól megyünk úszni Szolnokra. Olinak kell az úszás a mellkasa miatt. Milcsinek meg biztos nem fog ártani. Azért kicsit kiakadtam rajta hogy itt Cegléden megépült ez a gyönyörű termálfürdő, de nincs babaúszás, és a gyerekeket csak 4 éves kortól lehet tanfolyamra beíratni.
Ja, és a gyógytornász ingyen lesz!

Na megyek mert pakolni kell, Milcsi akkora kupit csinált hogy nem lehet közlekedni a nappaliban.

Ana

Kép
gyomberana

Brigi,
gratul a mászáshoz!!! Kép

Ana, miért kell nektek gyógytornász?

Ez az árvízKép Szombaton voltunk Surányban, most meg be sem lehet jutni már autóval... Hatalmasra duzzadt a Duna, tegnap megnéztem a rakpartot. Szombaton Surányban 15 perc alatt 1,5 cm-el nőtt a vízszint. Döbbenetes.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Jdora!
Ezek a képek elég ijesztőekKép

Ana!
Majd mesélj az usziról! Kíváncsi vagyok, hogy fogadják a vizet?!Kép

Hrk!
Még csak most néztem, hogy könyvkiadással foglalkoztok. Melyik "cég"?
Hát igen! Az árvíz minden évben téma. Miért nincs megfelelő védekezés ellene? Gátak, medertisztítás...

Minyu!
Csak irigyelni tudlek a kert miatt! Imádom a tulipánokat!

Puszi mindenkinek

Kép

Kép
rayo

Sziasztok!

Hrk
Oli mellkasrendellenességgel született! De szerencsére nem komoly és úgy néz ki hogy a szegycsontja nem nyom semmilyen fontos szervet. Befelés áll a szegycsontja és olyan mintha egy kicsit be lenne horpadva. De szerintem egyáltalán nem vészes, csak akkor látszik ha ül. A gyerekorvos azt mondta. hogy ki fogja nőni, és lehet hogy igaza van, mert már tényleg alig látszik, de azért úgy gondolom, hogy a gyógytorna és az úszás csak segíteni fog neki. Hiszem a tüdejének és a szívének kissebb hely van. Légzőgyakorlatokat kellené még csináltatni vele, de még nagyon pici hozzájuk.

Rayo
Légyszi írd már meg hogy azokat a képeslapokat amit csinálsz hogyan mented el. Bocsi hogyezzel zargatlak, de annyira béna vagyok.
Úszás biztos nagyon tetszeni fog a gyerkőcöknek, de csak májusban kezdünk járni.

Minyu
Én világ életemben panelban laktam! Én szívesen visszamennék. Félre ne érts, imádom, hogy van kertünk, szép vorágokat ültetek, kínlódok a fűvel (most sem lesz szép pázsitunk), de annyira külvárosban lakunk, hogy 40 perc mire besétálok (már nem szoktram gyalog menni, mert a két gyerekem kikészít mire beérünk városba, és utána még haza is kell valahogy jönni). Abból a szempontból viszon nagyon jó, hogy itt tiszta a levegő! Ház mögött a félig kivágott akácos, 100 méterre a háztól meg a Gerje patak. Nagyon jókat lehet sétálni a partján. De azért hiányzik, hogy nem a belvárosban lakunk. Ja, és itt még utálom a szomszéd kutyáját. Egy gyönyörű szép vizsla, de egész nap ugat. Egyszerűen mindig felébreszti a gyerekeket ha alszanak.

Ana

Kép
gyomberana

Rayo,
Móra Kiadó.Kép

Ana,
Akkor biztosan jót fog tenni neki egy kis úszás, meg gyógytorna. De azért szerencse, hogy semmi komolyKép
Én is szívesen mennék kertes házba, de nagyon vidékre nem, megszoktam már, hogy közel a belváros. Mondjuk egy kisebb város kertvárosában szívesen élnékKép

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Dóri! Kissé brutálisak ezek a cumik! Én nem tennék ilyent a gyerek szájába!

Árvíz: Pakson is hatalmas a Duna. A kompkikötő is víz alatt áll, a fák is alig látszanak ki. "Azért a víz az úr!"

Én falun nőttem fel. MIkor férjhez mentem, bejöttünk Paksra lakni, a 7. emeletre. 3 évig laktunk panelban, szép volt, jó volt, elég volt. Adódott a lehetőség, eladtuk a lakást, vettük a családi házat, meg persze csomó hitelt. Én azt mondom, jó időben léptünk. Ma már nem tudnánk megfizetni egy kertes házat. Gyönyörűek a virágok, nagy füves udvarunk van egy pici veteményessel. Mindemellett évről-évre csomót lehet költeni a házra. A panelban azért olcsóbb az élet.

Ma voltunk gyerekszemészeten. Néha kancsalított Milán, de a szakorvos szerint semmi baja, ki fogja nőni. Azért aggódtam, mert kicsinek én is szemcsis voltam. (most meg már megint az leszek!)

Ana! Az uszi tényleg jó dolog!

bockbrigi

Dóri! Kissé brutálisak ezek a cumik! Én nem tennék ilyent a gyerek szájába!

Árvíz: Pakson is hatalmas a Duna. A kompkikötő is víz alatt áll, a fák is alig látszanak ki. "Azért a víz az úr!"

Én falun nőttem fel. MIkor férjhez mentem, bejöttünk Paksra lakni, a 7. emeletre. 3 évig laktunk panelban, szép volt, jó volt, elég volt. Adódott a lehetőség, eladtuk a lakást, vettük a családi házat, meg persze csomó hitelt. Én azt mondom, jó időben léptünk. Ma már nem tudnánk megfizetni egy kertes házat. Gyönyörűek a virágok, nagy füves udvarunk van egy pici veteményessel. Mindemellett évről-évre csomót lehet költeni a házra. A panelban azért olcsóbb az élet.

Ma voltunk gyerekszemészeten. Néha kancsalított Milán, de a szakorvos szerint semmi baja, ki fogja nőni. Azért aggódtam, mert kicsinek én is szemcsis voltam. (most meg már megint az leszek!)

Ana! Az uszi tényleg jó dolog!

bockbrigi

Ana!
File-Save as graphic- Filenévhez beírsz valamit, filetipust legördíted és jpg formátumot választassz. Így képként menti el!!! Puszi

Kép
rayo

Sziasztok!
Ma voltunk izotópos vizsgálaton, ami azt igazolta, hogy Regi refluxos. Erre is kaptunk gyógyszert és két hónap múlva kontrollra kell visszamennünk.Kép
A vizsgálat maga nem fájdalmas, csak beadtak neki valami folyadékot, aztán teát kellett innia, majd lefektették egy ágyra és feléhúztak egy gépet. Aztán közölték, hogy mindössze 20!!!percig kellene mozdulatlanul feküdnie a gyereknek! Férjem beszólt, hogy az új egyéni csúcs lenne, de aztán mégiscsak megpróbáltuk a lehetetlent! Szerencsére negyed óra alatt vége lett!Kép
Tudom, hogy ez nem egy ritka dolog, és valakinek gyógyszert sem kell szedni rá, mert kinövi. Érdekelne, hogy nincs-e személyes tapasztalatotok erről. Zantac-ot írtak fel rá!

Köszi, aki válaszol! PusziKép

Kép
rayo

Dóra!
Csongi 9 hónapos, és szeptemberben, amikor bölcsibe kéne menni 14 lesz. De megmondom őszintén, nem vagyok vmi elszánt, csak hát most kellett beíratni. Ki tudja még mi lesz 5 hónap múlva??? Olyan sokat változnak még ennyi idő alatt. Lehet, addig felveszünk egy bébiszittert, és ha beválik, szeptembertől is ő lesz, bölcsi nem, és itthon vigyáz rá, miközben én a másik szobában tanulok, így elérhető maradok. Az is lehet, h. így nem tudok majd mégse tanulni. Persze drága is ennyi időre a bébiszitter. Másrészről meg olykor uncsi is már Csonginak a lakás, meg az én játékaim.
Közöttetek van valakinek bébiszittere?

Üdv.mariann

Mariann
Kép
kmarian

Reméljük hamar kinövi Regi azt a fránya refluxotKép

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Rayo! Reginek jobbulást. Jó fejek ezek a dokik, méghogy 20 percig mozdulatlan legyen 1 gyerek! Sajnos én semmit nem tudok a refluxról!

Megpróbálok feltenni 1 képet Milánkámról. Hátha nekem is sikerül.Kép
Ez tegnap készült!

bockbrigi

Sikerült! Itt állt fel úgymond először egyedül!Kép

bockbrigi

Minyu,
Én is kiveszem a részem rendesen a kerti munkából a telken, gyepszellőztetés most a sláger. Sziklakerttel befürödtünk. Van egy rézsű, ahol nem tudjuk eldönteni, hogy mi legyen. Tavaly sziklakert készült, de elég béna lett, túl nagy a terület. Idén füvet próbálunk, majd jó nagy lendületet kell venni a fűnyíróval, aztán huss, felrepülni vele a rézsű tetejéig. Izgi lesz. Kép

Rayo,
Reflux - passz. 15 perc mozdulatlan fekvéshez meg gratula. Kép

Mariann,
5 hónappal előbb beiratkozni! Hát így nem tudja elkapkodni az ember. Kép Bébiszitter is jó lenne, de azért a bölcsiben a többi gyerkővel talán jobban elszórakoznak. Viszont ott lehet, hogy passzolgatják már a betegségeket, mint az oviban. Hát nem egyszerű... Én egyébként még nem gondolkodtam bébisitten, anyukám közel lakik, ráér, ő a boldog, ha jöhet. Kép Csak most elutazik egy hónapra. Kép

Brigi,
Nagyon aranyos Milánka! És milyen ügyes! Kép

Csajok,
Újabban Nórika reggelire keveset szopizik. Nekem legalábbis úgy tűnt, hogy időben kevesebbet szán rá. Van, hogy egyik mellemből csak 3-at szív, aztán viszlát! Inkább ácsorogna az ölemben! Kép
Három napja mérem, hogy mennyit szopizott, először 80-at, tegnap 100-at, ma 80-at. És nem marad éhes! 9-kor van a szopi, utána ugyanúgy 1-kor ebédel, mint amikor 180-at reggelizett és egyáltalán nem nyűgösebb, tök jól alszik is délelőtt. Viszont ma adtam egy kis gyümit a reggeli 80 után, azt persze ette. Hagyjam, hogy csak ennyit kajáljon reggel, vagy adjak neki esetleg valami kiegészítést, pl. tejpépet? A tej már úgy tűnik beállt erre a mennyiségre, lehet, hogy újra teát kellene innom, hogy több legyen? Azzal már egy ideje leálltam. Fogas kérdés, majd azért a védőnőt is megcsörgetem...

KépKép
KépKép
jdora

Sziasztok!
Kicsit elmaradtam... Mióta Saskia megtanult felállni, folyton rajta kell tartanom a szememet... most még abban a fázisban van, hogy elfeledkezik a kapaszkodásról, pottyanás, bőgés...KépKépKép És én soha nem hagytam sírni... ilyenkor is babusgatom egy kicsit...

Kerti munka nekünk is vanKépKép
Nyár végén költöztünk ebbe a házba, az összel már telepítettünk bokrokat, ültettünk fákat... most szinte az egész udvar le lett rakva gyeptéglával, csináltam virágos kertet... olyan szép lesz, márKépKépKép

Ana
Mi elég régóta járunk uszásra... Sasa nagyon szeretiKépKépKép

Dóri
Nekünk is vannak ilyen napjaink, mikor Sasa sztrájkol az evéssel...
Én nem adok tejpépeket... gyümölcsöt, főzeléket eszünk+ szopi van...
Vendég

Dóra!

Én nem mérem a szopikat, Te még rá tudod tenni a mérlegre??? szerintem hagyatkozz az igény szerinti szopira, esetleg adjál gyümit. Valamit úgyis kér, ha éhes, nem ? Én nem adnék tejpépet, abban tejpor van...

Üdv:Mariann

Mariann
Kép
kmarian

Bockbrigi!

Ügyes a Milánka! Távirányítót, hajcsatot csípi? Én alig tudom eldugni tőle. Csongi imádja a hajcsat-csattogtatást.

Üdv.mariann

Mariann
Kép
kmarian

Mariann! A távirányítók, mobilok már régóta célpontjai a csemetének. Legújabb pedig a hajcsipeszem. Felveszem, és addig-addig húzza ki a hajamból, amíg meg nem szerzi.

Ma esti újdonság: egyedül vagyok most itthon, amíg készítem a fürdővizet sírva "rohan" (mászik) utánam a fürdőbe, kétségbe van esve, hogy hova tűntem. Azt hiszem ez lesz az új divat: mindig anyán, apán lógni. Mert mondanom sem kell, ha apa hazajön, én ejtve vagyok!

Dóri! Biztosan elég Nórinak annyi szopi, mert ha éhes lenne, sírna! Esetleg nem akar már szopizni?Az én fiam 2 nap alatt önként leállt a szopiról.

bockbrigi

Betsy,
Saskia is felállt már! Nagyon ügyes!

Mariann,
igen, ráfér a mérlegre, keze-lába égnek áll, én meg egy csörgőt rázok ezerrel, hogy ne mozogjon. Ma esti fürdésnél pont megmértem: 8900 gr. Tejpépet már kb. 2 hónapja eszünk vacsira. Azt a szopit váltottam ki először egy nagyon jó kis koncert kedvéért... Gondoltam reggelit is pótolhatok vele, ha kell.

Brigi,
hát igen, csak sírna, ha éhes maradna. Du. nincs gondja a szopival és este 11-kor sem.

Majd meglátjuk, mi lesz holnap reggel. Még jó lenne, ha reggel csak a szopi maradna, egyszerűbb lenne az élet... Kép

KépKép
KépKép
jdora

Brigi,
hány szopi volt akkor egy nap, amikor 2 nap alatt abbahagytátok?

KépKép
KépKép
jdora

Dóri! 8 és fél hónapos volt Milán és már csak reggel és este szopizott. Illetve néha éjjel 1-szer, de az csak cucukázás volt. Aztán esténként csak cirkuszolva fogadta el a mellemet, szinte löködte el magától. Ráadásul nagyon rövid ideig evett.A dokinő mondta, hogy talán megpróbálhatom a tápit. Na, gondoltam, bolond lesz elfogadni. És mégis! Nézte a cumisüveget, hamm, bekapta és utána már vége lett a szopinak. Hozzáteszem, hogy én akkoriban betegedtem meg először. Valószínű azért állt le olyan gyorsan, mert megváltozott a tejci íze.

bockbrigi

Sziasztok!

Rayo
Köszi az infót! Refluxom nekem volt/van. CSak nekem 19 éves koromban kezdődött. Már nem emlékszem mit szedtem, de tudom hogy be kellett spriccelni a számba. Nagyon mókás volt, mikor a fősulin csináltamKép Most már egy savkötő is rendbetesz.

Hrk
Mi Cegléd (70km Bp-től)kertvárosában lakunk. Elég jó, csak nagyon messze van a városközpőonttól. Na meg nagyon pletykásak a szomszédok. Egész nap az ablakból leskelődnek.

Betsy
Biztos az enyémek is nagyon fogják élvezni az úszást. Nekem eddig nagyon nehéz volt megszervezni, mert hát a kettővel nem tudtam egyedül menni, de most hogy van szombaton is, így egyszerűbb.

Sajnos a fű nálunk nagyon gyér! Pedig annyira szeretnék gyönyörű gyepet!

Kép

Oli is már csak éjszaka szopizik! A dokinő írt tápot, de nem hajlandó meginni. Azt mondta próbáljak neki tejet adni. Fele-fele arányban hígítsam. Szerintetek adjak? Én ki akartam várni az egy évet.

Ana

Kép
gyomberana

Ana,
Nem könnyítem meg a döntésed, mert én nem adnék tejet még neki.

Nagyon szépek a babák!!!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Hrk
Én sem akarok tejet adni neki, csak a doki erősködik. Szerinte kevés neki amit szopik. És a tápszer nem vált be. Már több félét felírt. Volt amelyiket kihányta, de általában egyszerűen visszaköpi.

Ana

Kép
gyomberana

Hahó!
Nem volt netünk Kép igy nem tudtam jönni

Kész van a sziklakert Kép Nagyon büszke vagyok magamra, mert Csabinak is tetszik, pedig mondta, hogy ö azt hitte, majd elbénázok vele pár napig, aztán feladom. De azt mondta, tök jó lett! Kép

városi téma: a kp-tól mi is messze lakunk (posta, gyógyszertár) de mostmár jön a bicajos szezon és könnyebb lesz utra kelni. Viszont orvos, bolt, védönö, játszótér, óvoda, iskola nagyon közel van, 1-2 utcányira. Ma is elmentünk sétálni a játszóra, közben beiktattunk egy bevásárlást, és mire a játszóra értünk, Nándi bealudt :D

Jaj, ezek a képek jok! Én is letöltöttem volna a progit, de a firefox besokallt és csak félig töltötte le. Aztán töltöm megint, erre azt nem inditja el és letörölni sem lehet Kép

Ana Kép
Nándi is szereti az uszit, igaz, ritkán jutunk el, de itt Inárcson is van. Én tejcsit nem adnék neki, inkább kipróbálnék másik fajta tápit, hátha valamelyik bejön.

Dóri Kép
Szerintem nyafizna, ha éhes lenne!

Rayo Kép
Refluxról én sem tudok sokmindent Kép

Árviz: Csabi szülei Martfün laknak, igy mi inkább a Tisza mentén élökért aggódunk. (Na, jó, a Dunamentiekért is...) Ilyenkor elég nagy a pánik ott is, van 1-2 település, amit teljesen körülvesz a viz. És ami nagyon rossz, hogy mindig csak igérgetik a gátak épitését, felujitását, de eddig nem sok minden történt azon a szakaszon. Kép És ez most teljesen pártsemleges észrevétel, mert se Vityáék, se Megyóék-Gyurcsányék nem tettek túl sokat az ügy érdekében... Ilyenkor bezzeg megy az igérgetés minden oldalról. Na, mindegy, nem akarok politizálni (aki ismer, az tudja, hogy abszolut pártsemleges vagyok)

Na, megyek. pusz mindenkinek

Kép
Kép
Kép
minyu

Ma reggel felhívtam a védőnőt, hogy Nórika megint csak 80-at szopizott reggelire. Azt mondta, hogy ha éhes lenne, sírna. Viszont lehet, hogy enne többet, csak amilyen nyugodt, beletörődő a lelkem, azt gondolja: ha ennyi van csak, akkor ennyi van... Azt mondta, hogy adjak kiegészítést, mert az ő korában ez elég sovány reggeli, meg az elmúlt hetekben nem is nagyon gyarapodott. Babatejről, tápról lebeszélt, hogy kanalas jobb szopi után, ha eddig nem ittunk cumiból most már nem kéne bevezetni. Tehát nyert a tejpép, fél adagot csináltam reggel, nagyon bevágta! Ebédelni is jól tudott, úgyhogy most így elleszünk...

Brigi,
hát igen, úgy 8-9 hó körül több babát is hallottam, aki bemondta az unalmast és nem szopizott tovább. Nóri vasárnap lesz 8, lehet ő is kezdi. Kép

Ana,
Klassz a tabló! Kép

Minyu,
én is így járok napok óta Nórival, kinéztem egy tök jó játszót, ahol van bébi hinta. Pont mielőtt odaérnénk mindig bevágja a szunyát. Úgyhogy még mindig csak egyszer hintázott életében, amikor Kkryéknél voltunk együtt a játszón. Hát így nem lesz a rabja! Kép

KépKép
KépKép
jdora

Dora,
Örülök, hogy kajál NóriKép Szerintem ne add fel a szopit egyelőre, lehet, hogy csak azt jelzi, hogy más kaja is kell neki sűrűbben. Én még igény szerint szoptatom, van, hogy naponta több, mint ötször. Úgy veszem észre, hogy kevesebbet szopizik, de tegnap este is odajött hozzám, és azt mondta: "Anya gyeje" Kép Olyan jól esett az én kis szivemnekKép Merthogy ez természetesen azt jelentette, hogy adjak neki cicit, mert álmosKép

Hinta-palintaKép
Mi mostmár minden nap megyünk a játszóra, hintázunk, csúszdázunk, meg nézzük a gyerekeketKép Homokozóba majd kicsit később engedem, még elég hideg a föld.

Minyu,
Tegyél fel képet a sziklakertről!!!! Ügyi vagy nagyonKép

Lányok!
Van egy elég intim kérdésem... Van, akinek még nem jött meg a mensije? Mert nekem még egyszer sem- és nem mintha hiányozna-, de azért jó lenne tudni, hogy nem rendellenes-e...

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Dóri! Akkor megvan a megoldás Nórika kaja-ügyében!

Minyu! Felbuzdulva a sikereden jövőre én is csinálok sziklakertet. Bár sziklám az nincs, meg nem tudom hogy kezdjem el. Képet róla!

Hrk! Édes lehetett a babád! Előfordulhat, hogy amíg szopizik a gyerkőc, addig nem jön meg! Biztosan nem rendellenességről van szó!

bockbrigi

Sziasztok lányok!

Elnézést,hogy régen nem írtam nektek,de egy kicsit be voltam havazva a héten.Babaruha biznisz,Andris köhögése,dokinéni,játszótér,vedégek,Tomi suli intézése és a napi háztartási dolgok.Ronda módon a tavaszi nagytakarítással még nagyon rosszul állok.Szerintem nekem ez akkor fog összejönni,ha a három gyereket eladom és mással nem kell foglalkoznom csak ablakpucolással és a többivel.
Andris is elkezte bejárni a szobát.Mint a fóka úgy kúszik.Na és pakol. Kép Tegnap kinyitottam a szekrényem ajtaját,hogy ne nézze a tv.Aztán vmiért kimentem a konyhába,erre ő szépen kirámolta az alsó polcról a ruháimat. Igaza van,ha anya kinyitotta... Kép

Hrk!
Ne aggódj,Ada kedden lesz 8 hós és még nekem sem jött meg.A szopis csoportban azt monták,hogy aki még éjjel is szoptat annak késöbb jön.De meg ne kérdezd mi a különbség a nappali és az éjszakai tejtermelés között. Andrisom a 2-3 ébredésével ezt nekem jól elitézi.Pedig jó lenne már egy éjszakát végigaludni.

Hinta: Ada is szereti,csak nálunk nincs bébi hinta és a másikban mindig csúszik lefelé.Talán egyszerűbb lenne ha már tudna ülni Kép
Mivel épp a házunk mellett van egy nagy játszó az elalvás minket nem fenyeget.

Kép

Ez a tavalyi 'játszótéri szezonbúcsúztató' képe az ablakból.

Minyu!
Gratula a kerthez,kérünk képet irígykedni.Főleg én itt a X.-en Kép

Brigi,Dóra!
Nem lehet hogy ez csak a szopis sztrájk?Hallottam ilyenről,de szerencsére nem tapasztaltam. Sok türelemmel vissza lehet őket csábítani a cicire.

Rayo!
Reflux ügyben sajna nem tudok semmit mondani.

Ana!
Nagyon jó a tabló!!!!!! Kész a Húsvéti meglepi a nagyszülőknek,csak nyomtasd ki vmi jó papirra.

Igérem most már gyakrabban jövök,szép hétvégét mindenkinek.

Kép
flocika

Hahó!
Na, jó, nagy dzzogva teszek fel képeket. Dadaaaaam (persze élöben sokkal szebb, most lekell kicsinyiteni a képeket, és igy nem adja vissza.) És persze még alakulgat a dolog, van még növényzet, meg megvárom, hogy ülepedjn kicsit a föld.

Kép

2 fél darab:
Kép
Kép

És a virágágyásból egy türpetulipán a tulip-fanoknak:
Kép

Bocs a sok OFF-ért Kép

Floci Kép
Elöször nem tudtam, mit kell nézni a képen Kép De tök jó, hogy igy össze lehet csöditeni a környékbelieket. Igaz, nyáron Inárcson is 2 hetente van bál, meg mindenféle jópofaság Kép

Brigi Kép
Sziklám nekem sem volt, az OBIban vettem darabra. Ha sokat jártok kirándulni esetleg lehet gyüjteni, bár akkor egy idö után lehet, hogy elfogy a Bükk vagy a Pilis, aztán megnézhetjük magunkat Kép

Na, ugy hallom, felébredt Kép Megyek is.
Pusza

Kép
Kép
Kép
minyu

Rayo Kép
A babafalván találtam cikkeket a refluxrol:
http://babafalva.hu/portal/modules.php?name=Web_Links&l_op=viewlink&cid=3

pusza

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu!
Köszi, köszi! És nagyon jó a sziklakert!Kép

Kicsit jobban van a gyerkőc, savmegkötőt kap, megemeltem az ágyvéget, nem eszik paradicsomot, citrusféléket, több kekszet kap és tápszert.
Most kaptam egy gyerekgasztros orvos számát meg, aki Hódmezővásárhelyen rendel, hétfőn felhívom, magánrendelésre megyünk majd hozzá! Talán így több infóhoz jutok a gyerekemről!!! Puszi

Regi KépHónapos volt tegnap!!!

Kép
rayo

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?