Új privát üzeneted érkezett!

Norci!

Hasonló problémám nekem is volt. A dokinénink azt mondta, hogy fájhat attól is a pocakja a babának, ha 2 órán belül újra eszik. Ha ugyanis ráetetünk, akkor emésztetlen tejmaradék kerül a gyomorból a belekbe, és ez bizony nem jó. Nekem azt ajánlotta, hogy cumisüvegbõl adjak neki teát, ha már nagyon éhes, de nem telt le a 2 óra. Ezen én akkor - hozzád hasonlóan - nagyon felháborodtam. De párom unszolására megpróbáltam a cumisüveget teával, és szerintem próbáld meg te is nyugodtan, lányom egyáltalán nem lett cumizavaros.
De volt olyan esténk is, hogy 2 (azaz kettõ) órán keresztül egyfolytában szoptattam, mert ha le akartam rakni a kisasszonyt, egybõl visított.

Tulajdonképpen az egészbõl azt szeretném kihozni, hogy legyél nyitott mindenféle jótanácsra, és kerüld a "szélsõségeket". (Pl. nem kell minden cumisüveget kidobni az ablakon, igenis, vannak babák, akik nem lesznek cumizavarosak. És nem kell szigorúan 3, illetve 4 óránként etetni, stb.) Figyeld a babád, hogy mire hogyan reagál, és cselekedj úgy, ahogy neki jó.

Sok sikert: Laura
p_laura
 
 


Laura!

Nyugi. Az ortodox nézeteket én is utálom. Vili nem hasfájós Kép
Cumiból próbáltam itatni, teával, vizzel, nem fogadta el.
Neki a cici a jó Kép hát ez van. ÉN már messze nem szoptatok folyamatosan annyi ideig, csak két három órákig nem tudom lerakni Vilit, ma már csak egyszer volt ilyen Kép, mert lassan büfizik, lassan eszik, közben lefordítja a fejét és kakil, pelus csere stb. És most már hallani mioor nyel, tudom mikor eszik és mikor cumizik! Többnyire cumizik, de hát az olyan jó!

Norci
Norci
 


Norci!

Ma, Vilit követve, Dóri is 40 percig szopizott. Kép Igaz a vége már csak cumizás volt, de nem volt szivem elvenni tõle! Kép
Ha nem kell neki a tea, ne izgasd magad! Ja, én nem cukrozom a teát, és ha igazán szomjas, a sima forralt vizet is elfogadja pohárból.
A kaki, peluscsere nálunk is hasonló. Kép
Neked mosolyog már a Vili? Csak mert Dóri már régen, de az apjára ma mosolygott elõször, de teli szájjal. Gondolhatod milyen boldog volt!
Utaztatok már hosszabban Vilivel?
Mi holnap megyünk Pestre, kíváncsi vagyok, hogy viseli majd a kisasszony. Kép

Vannak új képeink is:

[url=http://www.doribaba.tk" TARGET="_top]http://www.doribaba.tk[/url]

Nektek vannak újak???


Martina!
Nektek új képek????

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 

 
 

Sziasztok!

A maratoni szopi semmit sem jelent. Peti fiam kezdettõl fogva 10 perceket szopizott, ha már fél órát csüngött rajtam, megfordult a fejemben, hogy nincs elég tejem. Persze ez nem így volt, csak egy hónapban egyszer rájött a komfort szopi. Volt amikor 5 perc alatt 150-et benyakalt. Szóval Peti is jól hízó baba, 3550 gr-mal született, 3300-ig fogyott, 2 hónaposan 6180 gr, 3 hó.san 6860 gr, 4 hó.san 7540 gr és most 5 hónaposan 7910gr, most lassul a gyarapodása. A dokinéni azt mondta, hogy szopós babát nem lehet túletetni, majd csökken a gyarapodás, akkor meg azon fogunk problémázni. Kép Az egyszer biztos, hogy a karom ereje alig bírja követni ezt a súlyt. Kép Néha Petinek is fájt a hasa, mert gyakran evett, de erre csak jóval késõbb jöttem rá, majd a következõnél jobban figyelek a jelekre.

Kata
Dóri nagyon tündéri. Kép

Muszáj leírnom, mert eléggé felháborodtam az alábbi eseten:
A nõnek van egy kb. 2 hónapos gyereke. A baba kap evésenként 120 ml tápszert + némi anyatejet. Ez azért van, mert a babóca hasfájós volt, amíg csak szopizott, így elkezdték a tápszert. A testi kontaktus miatt 2 percig cicire teszi a babát, majd jön a tápszer az elõzõleg lefejt anyatejjel, amit csak napi 3x ! fej az anyuka, hozzáteszi, hogy nem nagyon van neki több. Alig bírtam visszafogni magam, hogy mitõl lenne több, ha nem hagyja a gyereket, hogy kiszívja a tejet. Annyi hasfájós baba van, mégsem tápszer a megoldás, amikor még van teje a kismamának. A teljes sztorit nem ismerem, tehát nem ítélkezhetek, lehet, hogy az anyuka nem is akar igazán szoptatni, így nem harcolták ki a szopizást. De az is lehet, hogy végsõ kétségbeesésüben jutottak ide. Nem tudom, csak muszáj volt leírnom.

Bocs a hosszúságért.
Üdv: Gorsi
gorsi
 
 


Sziasztok!

Egy kicsit más oldalról szeretnék elmélkedni a hosszú szopikról. 7 évvel az utolsó szülésem után.
Rettentõ gyorsan elmúlik az az idõ, amikor a babának a szopi a mindene. Ha valaki gyõzi, számítsa ki, mennyi idõt tölt összesen a baba szopizással, egész életében. Most van rá szüksége, és egy-két év múlva már nem lesz. Gyanítom nem én vagyok az egyetlen, aki -többek között- azért vágyik még újabb babákra, mert nagyon élvezte azt a röpke idõszakot, és szeretné még újra átélni.
Az egyetlen érv a túl gyakori és túl sok szopi ellen, ha a baba hasfájós és nem gyõzi megemészteni az ételt. Más érv szerintem nem meggyõzõ. Elõbbi esetben viszont számomra nem meggyõzõ az a megoldás, hogy akkor 2 óránál hamarabbi nyügi esetén, mivel tele a hasija megemésztetlen tejjel és ezért újabb szopi nem lenne jó, adjunk neki teát. Miért??? Attól majd jobban megemészti a tejet?
Szóval szopira fel, mindenkit csak bíztatni tudok, élvezzétek ki minden percét, mert nagyon gyorsan nõnek, csökkentik a szopik idejét, aztán egyszer csak azon veszitek észre magatokat, hogy már nem csecsemõtök van, hanem egy nagy fiatok/lányotok, és hol van már az az édes korszak a szoptatás örömeivel!

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok, lányok!

Ildi! Ha teát kap tejcsi helyett (2 órán belül), attól nem fogja megemészteni jobban a tejet, de a megterhelt pocakot nem terheli tovább - a dokinénim szerint.

DE: én is csak csatlakozni tudok ahhoz, hogy addig szoptassatok, amíg van rá lehetõségetek! Lányom most 7 hónapos, még mindig a fõ tápláléka az anyatej, és máris hiányzik az az idõszak, amikor 45 percig tartott egy-egy szoptatás. Ma már csak gyorsan elintézi a kisasszony, többször is nézelõdéssel megszakítva. Olyan már számára, mint valami szükséges vacakolás, ami a sokkal érdekesebb játéktól, nézelõdéstõl vonja el az idõt. (Ezért is szeretek éjszaka szoptatni, olyankor lassabb az egész, és ugyanúgy alszik bele, mint régen.)

Szóval lányok, ez az idõ soha nem tér vissza!

Sziasztok: Laura
p_laura
 
 


nekunk nincsenek uj kepeink, es nem is nagyon lesznek.
Talan majd ha a kolleganomnek odaadom a kepeket es scanneli de ez csak majd a jovo heten lesz valamikor...

m
martina
 


Kata007!


Vili tegnap óta mosolyog, de eddig is mintha mosolygott volna, mikor a cicit kereste, és azt hitte, hogy már meg van.

Még nem utaztunk hosszabban, amig nem áll be itthon valamifélerendszeresség, addig nme is akarom nagyon. Jöv? hét végén majd megyünk szüleimhez.

Dórika mennyit van ébren, olyankor el van már egyedül is a kiságyban?

Hogy alszik el? (nálunk volt, hogy egyedülkezét cumizva, a pelenkázón ahogy beszéltem hozzá, vagy a cicin, vagy a vállamon a feje és úgy rinatom, vagy fekve a mellkasomon)

A játékk érdeklik már? (Csörg? meg ilyesmi, Vilit még nem nagyon, talán mintha kezdené érdekelni, hogy dumálok hozzá, énekelek, eddig is csináltam, de mot közben mosolygott)

Norci
Norci
 


Kata007!


Vili tegnap óta mosolyog, de eddig is mintha mosolygott volna, mikor a cicit kereste, és azt hitte, hogy már meg van.

Még nem utaztunk hosszabban, amig nem áll be itthon valamifélerendszeresség, addig nme is akarom nagyon. Jöv? hét végén majd megyünk szüleimhez.

Dórika mennyit van ébren, olyankor el van már egyedül is a kiságyban?

Hogy alszik el? (nálunk volt, hogy egyedülkezét cumizva, a pelenkázón ahogy beszéltem hozzá, vagy a cicin, vagy a vállamon a feje és úgy rinatom, vagy fekve a mellkasomon)

A játékk érdeklik már? (Csörg? meg ilyesmi, Vilit még nem nagyon, talán mintha kezdené érdekelni, hogy dumálok hozzá, énekelek, eddig is csináltam, de mot közben mosolygott)

Norci
Norci
 


Norci!

Szerintem Laurának nagyon igaza van, tisztán látja a helyzetet, voltaképp mindent leírt amit tudni kell. Én csak a három gyermekem alapján tudnék/ szeretnék / annyit mondani, hogy nem akart az orvos se rosszat, csak lehet hogy nem jól adta elõ magát, illetve nem azt mondta amit hallani akartál.
Bizonyos rendszeresség azért kell annak a babának ha már egy hónapo elmúlt és nem egy picike koraszülött. Ha gyakran szopizik mindíg csak az elõtejhez jut hozzá a táplákóbb hátsótejcit már nem issza ki hiszen egy kicsi idõ múlva tudja hogy újból kap, az elõtejjel nem lakik jól /szomjóltó/ viszont fájhat a pocija tõle.
Nálam is ez volt a gond hidd el én is értetlenkedten a dokimnak aki szépen elmagyarázott mindent. Olvasd el a liga honlapját ott sem mondanak ennek ellent. Nem a szopiról akar lebeszélni ha kb. 2 óra eltelt akkor nyugodtan adhatsz neki szopizni cicit.És hogy mit csinálj ha felébred? Jó is lenne ha egy pici baba mindíg aludna de az én Napsugaram / 5 hónapos most / nappal bizony alig aludt mindíg nem gyõztem sétáltatni, maszírozni,posiját levegõztetni, aztán késõbb beszélgetni játszani vele.
Nem biztos hogy éhes mert cuppog, meg nem alszik. Nálunk bevált hogy a 2 órát kivártam, jobb lett a széklete is könnyebben is kakilt.
Másrészt mi csak tanácsokat szeretnénk adni a Te kisfiadról van szó, Te ismered õt igazán próbáld meg különbözõ módokon és ami bejön azt folytasd tovább.
A tea viszont "átmegy a babán" ahogy a dokim fogalmazott az az lazítja a tejcit ami benne van és megint a mértékletesség ugye ha nem állandóan azzal tömik nem is fogja magát jóllakotnanak érezni. / nem szopi elõtt 10-20 percel kell itatni/ Már amelyik baba elfogadja a cumis üveget Napsugárnak sosem kellett, nem tudott inni belõle pedig sok félét megpróbáltam .Ha meleg van is többet kér inni az is igaz, de ha mindíg maratoni szopikat "dob" úa. lesz a gond mint amit az elõbb írtam. Ha tudod esetleg mérd le mennyiket eszik ezzel az egyiket / túletetés/ ki is zárhatod. Remélem nem kioktatásnak vetted soraimat nem annak szántam majd eldöntöd hogy használod vagy sem.
Ó a pici hízogatása szerintem nagyon rendben van a két nagy fiam is eleinte havi egy kilót hízott, aztán 5-6 hónapos korukra alább hagyják. Így szépek!

Boldog szopizást: Dzsili+ Napsugár
dzsili
 
 


Dzsil!

Bocs, de kicsit kioktatásnak vettem.
Azt hiszem nem olvastad el elég figyelmesen a hozzászólásaimat.
Vilinek semmi baja és nem hasfájós. Volt pár nyügõsebb napja. A doki meg végig se hallgatott, õ csak azon problémázott, hogy minek hízlalom ennyire. ÉS szerinte, ha ordít, hogy éhes, akkor hagyni kell ordítani, no ez húzott fel.

Attól hogy ébren van nem szoktam mellre rakni, csak mikor ordít és nem tudom másképp megnyugtatni, ez u.akkor van mint amikor azt gondolom, hogy éhes. Hülye én se vagyok és nyilván nem akarok a gyerekemnek rosszat.
Ha jól lakott utána 3-4 órát is átalsizk egyben, csak a jól lakáshoz hosszabb idõ kellett. Szóval nem csak elõtej jut neki.
A rendszerességrõl annyit, hogy nem minden gyerek egyforma,
kinek több kinek kevesebb idõ kell hozzá, hogy beálljon. Vili is kezdett beállni, de valamitõl nyügõs volt és felborult, most újra kezd visszaállni. (4 hetesen szinte átaludta már az éjszakát).
Vili se a teát se a vizet nem szereti.

Amúgy le lehet errõl a témáról szállni, mert Vilinek kutya baja, és ma már apájára is mosolygott. Kép

Dzsil remélem nincs harag, csak tényleg unom, hogy mindenkibe akarja magyarázni, hogy fáj a pocija, mikor aki látja, mind azt mondja, hogy ilyan kiegyensúlyozott, nyugodt babát még nem látott.

Norci
Norci
 


Sziasztok!

Norci: Kép
Én láttam Vili babát, és tündéri. A játszóteres szopi után csak úgy aludt Kép Lehet, hogy én vagyok rá jó hatással? KépKép
Én is akarom látni azt a mosolyt! Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Norci!

Természetesen nem megbántani akartalak...bár ez a hozzászólásodból kiderül sikerült!
Talán nem megfelelõ hangnemet használtam, mégegyszer sajnálom!
Vili babát sem akartam kritizálni, hiszen nem ismerem, biztosan aranyos kis manó, csak segítõ szándék vezérelt.

Dzsili
dzsili
 
 


Cory! Kép

Ma csuklas kozben is kepes volt mosolyogni a nagymamajara Kép
Apa csak vicces fiunak hivja.

Ma kirandulni is voltnk vele, az autobanvegig aludt, de aztan ott sok ismeretlen ember kozott vegig bujt hozzam, meg cumizottt a cicimet. (Ja es szerintem egesz nap alig evett, inkabb csak cumizott.)

Dzsil!

Megintnem voltal eleg figyelmes. Olvasd el azutolso mondatat a neked irt hozzaszolasomnak. Ez sem kioktatas, de ha fgyelunk hogy mit ir a masik, akkor elkerulhetoek a felreertesek.

Norci
Norci
 


Norci!

Én nem vitázni járok ide, de szerinted ki oktat ki kit??
Aki még egy bocsiba is beleköt ... Részemrõl ez volt az utolsó hozzászólás feléd.Ez nem a viták fóruma.

Dzsili
dzsili
 
 


Sziasztok!

Norci!
Hát Dóribaba nagyon jól viselte az utazást!!!! Kép
Nálunk sincs még igazán rendszer, de úgy voltam vele, hogy a cici mindig kéznél van... Kép

Dóri már egyre többet van ébren. Délelõtt egész jól elvan a kiságyban, de délután már nagyon igényli, hogy foglalkozzunk vele.

Az elalvás változó. Van amikor a cicin alszik el, van amikor a kiságyban vagy a babakocsiban egyedül, de van amikor nem hajlandó egyedül elaludni. Ilyenkor elég a vállamra tenni, vagy a hasamra. Vagy a párom a combjára fekteti ami a képen is látszik.
Szerencsére bárhol alszik el, nem ébred fel ha berakom a kiságyba. Dancsi azonnal ébren volt ha beraktam az ágyába, de Dórit nem érdekli. Ha már elaludt, akkor alszik. Kép

A játék még nem érdekli. Pár percig nézi a kiságy feletti forgó zenélõt, de még nem köti le.
Viszont a macis falvédõnek és a párnának nagyon tud magyarázni. Kép

Egy kérdés: Te fejed még a tejcsit? Csak mert nekem már nem igazán jön szopi után semmi, úgyhogy én már nem fejek csak este 10 után, mert akkor alszik reggel 5-ig és ha nem fejném ki, akkor reggelre szétdurranna. Kép
Sajnos hiába van már két nagylányom, a szoptatás nekem ujdonság.
Kérdeztem a dokit, hogy ez a tejcsi csökkenését jelenti-e, de azt mondta nem, mert Dóri nem nyûgös és heti 300-350 g-ot hízik. Remélem igaza van!!! Kép

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Sziasztok!

Kata. ez azt jelenti, hogy beállt a kereslet-kínálat. Nyugi! Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Dzsil

Pedig azt a hozzaszolast ugy kezdtem, hogy remelem nincs harag
Nem kotozkodni akartam, csak jelezni, hogy nincs harag. Ok. lehet hogy most en nem a megfelelo hangnemet hasznaltam, bocs, akkor egy-egy. En sem bantasnak szanatam.

Norci
Norci
 


Sziasztok!

Cory!
Hát nagyon remélem! KépKépKép
Csak mert nyûgi nincs, és borzalmas elégedett pofival látom szopi után. Kép

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Sziasztok!

Egy hét kihagyás után próbállak utolérni benneteket, szuper nagyot nagyiztunk, meghíztunk, kisimultunk, és még ki is aludtuk magunkat! Kép

Nyuszimanó! Dehogy vagyok én bölcs is meg ész is! Kép Ez a két dolog áll a lehetõ legtávolabb tõlem! Kép Furcsa, hogy ez jutott rólam eszedbe, pláne, ha tényleg szórakoztatónak tartod a stílusom. Én a bölcsészeket mindig olyan komoly-unalmas népeknek képzeltem... Persze nem ismerek egyet sem... Kép Én egyébként informatikus mérnök vagyok, konkrétan számítógép-hálózati specialista. Illetve az voltam, mostanában inkább dajkálógép és pelenka specialista lettem. KépKép

Norci! Szegény te! Egy ilyen doktornõvel megálldva... Kép Nem lehetne váltani? Aki ilyen "egyszerû" témában, mint a szopizás, ilyen vaskalapos maradi, ahhoz én nem vinném nyugodt lélekkel a gyerekemet, ha neadjIsten valami baja lesz... Kép Egyébként PiciLacinak is volt olyan korszaka, hogy 3 hét alatt összeszedett egy kilót. Most meg 3 hét alatt 2 dekát. Ja, és õ is iszonyúan sokat szopizott, de amire nem volt szüksége a szervezetének, az olyan kis túrószerû göböcskék formájában egyszerûen emésztetlenül átment rajta. Elõször megijjedtem, hogy mik azok a kis fehéres gombócok a kakijában, és a doktornénink mondta, hogy a fölösleges (csak a szopizás kedvéért megevett tej) így távozik.


BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Norci!
Köszi jól esett!KépKépKép

Dszili
dzsili
 
 


Annyira hogy zavaromban és az alvó gyerekkel a kezemben az aláírást is eltévesztettem.

Dzsili
dzsili
 
 


Szia BMárti!
Hát én meg olyan "komoly-unalmas" bölcsészszerzet vagyok, voltam, lennék.Kép De én is pályát módosítottam úgy 7 hónappal ezelõtt.

Hol voltatok nagyizni? Remélem sokat voltatok kint a szabadban!!!

Puszi: Nyuszimanóék
nyuszimano
 
 


Dzsil! Kép

BMárti!

Végre valaki, aki nem Vilin akad ki, hanem a dokinénin. Amugy egyik anyuka tök elégedett volt a dokinénivel, de hát ez az anyuka mri, hogy mennyit és három óránként etet, szóval õk biztos jól megértik egymást.

Amúgy Vili tegnap óta mintagyerek. 20 percig eszik, aztán játszani kell vele, és 2 órát alsizk, szóval 3 óránként eszik. Kép Viszont így az éjszakai átalvás helyett is az van, anyának meg a nemalvástól begyulladt a szeme, és ettõl nem tud aludni Kép (legutóbb akkor gyulladt be, mikor rutinbol mentem vizsgázani)

Vili tegnap elkezdett magyarázni is a babakocsiban Kép
Szerintem kínaiul volt, ezért nemn értettem.


Nyuszimanó ezzel a kis módosítással a lehetõ legjobb pályát választottad Kép

Norci
Norci
 


Sziasztok!

Segítségeteket kérném abban, hogy szerintetek merre találok fürdõruhát magamra. A méretem kb. 36-38-as konfekció, de a szoptatás miatt a mellem a fenti méretet bõven meghaladja. Egyrészest keresek Budapesten.
Köszi:
Zsófi
szzsofia
 
 


Zsófi!

A Király utca elején az Aranypóknál próbálkozz, ott vannak méretezett melltartójú Triump fürdőrucik és állítólag a West End-ben is van egy spéci bolt még, de azt nem tudom pontosan. Én májusban szereztem be az enyém, remélem kapsz még.

Bubu
bubu
 
 


Sziasztok!

Nyuszimanó! Remélem nem bántottalak meg a bölcsészekrõl írt teljesen megalapozatlan elõítéletemmel! De mostmár legalább megalapozottan változtathatom meg a véleményemet! Kép

Norci! Igazad van, végül is mindenki mást vár el a doktor nénitõl, amelyiktõl a mi hajunk az égnek áll, az másnak éppen ideális is lehet... Egyébként meg úgyis Vili tudja a lehetõ legjobban, hogy éppen mikor mi és mennyi kell neki. Kép

Zsófi! Én a Kékgolyó utca végén lévõ Aranypók üzletben vettem tavaly egy nagyon klassz Anita kismama fürdõruhát. (Merthogy az Anita márkaboltban nem volt... Kép) Ott sok más gyártótól is voltak melltartó kosár szerint méretezett fürdõrucik. Az enyém egy nagyon konzervatív fazonú egyberészes cucc, csak attól kismama-fürdõruha, hogy hasi részen nagyon nyúlik, és jó kis poci-hangsúlyzó mintája van. A melltartó része meg akkora, hogy most a szoptatós (80F) mellméretemmel is tökéletes. Egyébként 42D méretû, fel se próbáltam volna anno az én (akkor) 38-40E méretemmel, ha az eladó nem segít a választásban. Merthogy az Aranypókban (az Anita márkalbolttal ellentétben) nagyon kedvesek voltak az eladók.

BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Szia Nyuszimanó!

Jaj, szégyenemben-zavaromban a kérdésedre nem is válaszoltam! Szóval Tiszasason voltunk a szüleimnél, ami egy ici-pici kis alföldi falu, nem sokkal Csongrád fölött van a Tisza parton. Képzelj el egy marha nagy kertet, rengeteg virággal, gyümölcsfával, fakadásig érett óriási õszibarackokat, kis zöld éretlen almácskákat, és a rajtuk pihenõ pillangót. Fantáziálj hozzá lombárnyékos gyepet hintaággyal, madárdalt, méhzümmögést, meg ilyeneket, és már látod is lelki szemeid elõtt a földi paradicsomot. Én szerényen csak úgy hívom : "otthon". Kép
Naná, hogy sokat voltunk kint a szabadban!!! Kép Nem is találjuk a helyünket itthon a panelban... Kép

BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Sziasztok!

Jo nyaralast mindenkinek, mi majd megdoglunk a melegtol.Kép
Tildus 1 honapja egy dekat sem hizott,de szerencsere meg mindig jo husban van!Mar kijott ket fogacskaja, es fel tud ulni egyedul kb 2 hete sot mar kapaszkodva felall.Ami neki biztos jo, nekem mar nem annyira, mert mindig be kell tennem a jarokaba, ha csak felpercre is kimegyek.
Mi megint koltozunk.Kép Az oktogonnal fogunk lakni, remelem surun kijutunk majd a varosligetbe!Kép
Nyuszimano!Irigyellek, gondolom nalatok jo kellemes ido van!Kép

Puszi
Tiduj es Matilda(vasarnaptol komoly fel eves)
Tiduj
 


Sziasztok Lányok,

Beleolvastam a levelezésetekbe, és láttam, hogy némelyikõtöknél szintén vannak "szemproblémák". Nem tudom, hogy a kérdésemre volt-e már korábban válasz - az összes levelet nem tudom végigolvasni -, ha igen, akkor szóljatok! Szóval az a gondunk, hogy a 4 és fél hónapos kislányom - kb. 1 hónapja - nagyon gyakran dörzsöli a szemét. Voltunk már szemorvosnál - megtükrözték a szemfenekét is-, de azt mondta, hogy nincs semmi elváltozás. Az az érdekes, hogy Dórinak még nincs könnye. Nálatok mikor indultak el az elsõ "krokodil könnyek"? Lehet, hogy száraz a szeme? Jó lenne már rájönni az okra, mert szét tudja dörzsölni a szemét. Ha van bármi ötletetek, akkor azt szívesen olvasom.

És van még valami. Még mindig 1-2 naponta porszívó-orrszívózunk. Ez születése óta tart. Nincs megfázva, de valahogy sok váladék termelõdik a nózijába és ha nem szívom ki, akkor nem kap rendesen levegõt. Van esetleg bármi tapasztalatotok ebben?

Elõre is köszönöm, ha ellátok egy-két jótanáccsal!

manok
manok
 
 


Sziasztok Lányok!!!

Régóta nem jelentkeztem, mert nagyon megviselt, hogy
minden igyekezetem ellenére nem sikerült visszaállítanom
a tejcsitermeléstKépKépKép

nagyon-nagyon bánt, de azért köszönöm a biztatást...

szerencsére azonban Melissa nem maradt teljesen anyatej nélkül, mert az egyik kedves levelezõtársunk
( nem nevezem meg Õt a hozzájárulása nélkül )
Neki is tud juttatni tejcsit a saját babája mellett...KépKép

ezúton is nagyon KÖSZÖNÖM NEKI!KépKépKép

szóval, jól vagyunk Melissa gyönyörûen fejlõdik, rengeteget mosolyog, nagyon nyugodt, kedves baba.

Ma "csavargunk" egy kicsit, Nagymamizunk, és leendõ Keresztmamizunk.

és ma kilövik Melissa fülecskéjét, már elõre félek, hogy
megijed majd szegény....Kép

Manok!!

Melissa 10 hetes múlt, úgy emlékszem, hogy kezdettõl
könnyezett a szeme, amikor istenigazából bömbölt.

de anno a kisfiamnak könnycsatorna dugulása volt, ezért
nem könnyezett...

szerintem járjatok utána miért képzõdik sok váladék az orrában,nekem ilyen korán még nem kellett porszívózni...

biztosan semmi komoly, de Te is megnyugodnál, ha tudnád mi okozza...

Kata!!!KépKépKép

Megkaptad a Dancsi képeket???KépKépKép

Heni!!

Szandi GYÖNYÖRÛ!!!KépKépKép

Menta!!

hogy vagy, miért nem írsz mostanában???

hogy van Helena??

lenne egy kérdésem Imhoteprõl...

puszi Mindenkinek,

Sheila és MelissaKép

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Szia Tiduj!

Tildus már felül?! Kép WOW! Ezt nevezem!!! Kép PiciLaci már 6,5 hónapos, de nem tud egyedül felülni, pedig nagyon-nagyon akar ám! Örökké arénázik, hogy ültessem fel, hasizomból próbálja magát felhúzni, összegömbölyödik, mint egy strandlabda, mindehhez iszonyú erölködõ hangokat hallat, de persze a lába a könnyebb, így az hamarabb emelkedik, mint a nagy buksi feje. Kép Tildus hogy csinálja? A "klasszikus" négykézláb állásból popsira ereszkedõs módszerrel, vagy hasizomból tudja felhúzni magát?

BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Halihooo!

Wow! Rendszeresen olvasom soraitokat, de mostanában olyan lassú lett itt minden, végre egy kis pörgés!

Lili baba is lassított a növekedésitempón, ami állítólag normális is így a harmadik hónapban, na meg meleg van és sokszor elalszik a cicin. Azért nem bánnám ha megnyugtatnátok, hogy nálatok hogyan is volt ez.
Na ha meg nem alszik akkor könnyen elterelõdik mindenmásfelé a figyelme. Elég ha csak meglátja az arcom és elkezd szövegelni, meg vigyorogni. Hát nem hiába anya egy multiszenzoriális szórakoztató centrum! Én meg végre kiélhetem játékkészítõ praktikákat, mert végre az is leköti, ha látja mit gyártok. Ha van valakinek jó játék ötlete szívesen fogadom. Tudom van erre itt egy fórum is, de most odáig nem kalandoznék.
Na megyek is mert éppen a popsi tisztogatás és pocakmegtömés jön.

Bubu
bubu
 
 


Sheila!

Megvagyunk, de az az igazság, hogy mostanában inkább a Márti által létrehozott topicban szoktam elõfordulni. (Gyermekek, 2001 június 1 és 2002. junius 1. közti babák.)

Azért nyugodtan kérdezz Imhoteprõl, az ismerjük meg egymásban van egy topic róla. He-he! Kép

Örülök, hogy Melissa mégiscsak kap anyatejet, ez nagy szó! Nagyon szuper az a valaki, aki adja! Kiváncsi lennék ki, mert nagyon felnézek rá!

Menta
menta
 
 


Manok!

Romola lányom 3 hónapos volt, amikor elkezdett síráskor könnyezni, és úgy tudom, ez az átlagos életkor. Lehet, hogy a 4,5 hónap még belefér, de azért érdeklõdj utána.

A nóziához nem tudok hozzászólni, de szerintem összefüggés van a szemével. Könnycsatorna rendben? Gyermekorvos mit mond?

Mentához hasonlóan, én is kinõttem már ebbõl a topicból, és a másikba írogatok.
Vannak viszont új képek a profilomban, ha érdekel benneteket.

Laura
p_laura
 
 


Sheila!

A kisfiadnál milyen tünetei voltak a könnycsatorna dugulásnak? Úgy tudom, hogy ilyenkor csúnya piros a szeme a babának, tehát látszik, hogy valami gond van. Lehet, hogy rosszul tudom. Nálunk viszont semmi nem látszik. És gondolom, hogy a szemorvosnak is feltûnt volna, ha esetleg bármi nem OK. De semmit nem tudott mondani...

Laura,

A gyerekorvosunknak - ugyanúgy, mint a szemorvosnak - lövése nincs, hogy mi van Dóri szemével. Õk is mondták, hogy "hát már kellene könnyeznie", de azt is hozzátették, hogy ez olyan, mint a fogzás, hogy valakinek 4 hónaposan jön ki az elsõ foga, másnak pedig 10 hónaposan. Tehát szerintük még belefér, de ez az állandó szemdörzsölés nem hagy nyugodni.

manok
manok
 
 


Sziasztok!

manok
Biztos, hogy szükséges a porszívózás? A doki is látta? Azért kérdezem, mert emlékszem, hogy az elején én is azt hittem, hogy pl. náthás Peti baba, de kiderült, hogy tök normális egy bizonyos szintû orrváladék.

Sheila
Örülök, hogy jól vagytok! Kép

üdv: Gorsi
gorsi
 
 


Sziasztok!

Már korábban is olvasgattam a topicot, de csak most lett aktuális, hogy be is jelentkezzek, mert júl. 7-én megszületett Nátán nevü kisfiúnk.KépKépKép
Ugyhogy most már gyakran foglak benneteket olvasni, már amennyire a pici (és a 3 éves nagyobbacska) engedi.

És rögtön lenne is kérdésem, amire talán közületek valaki tud válaszolni, sajnos sem a kórházban, sem az orvosom nem tudott.
Császárral szültem, bikinivonalban vágtak. 5 nap után engedtek haza, de már a kórházban is és most itthon is nagyon nehezen megy az oldalra fordulás és az állás is. Mindha az egész hasam önálló életet élne, nekem kellene tartani a belsö szerveimet fordulásnál, felállásnál.
Normális ez??? A legjobban az keserit el, hogy nem tudom, hogy ez teljesen rendben van-e, és ha igen, akkor mikor lesz jobb és mit lehet tenni, hogy könnyebb legyen? Mindha egyetlen kismama sem szenvedett volna ettöl a gyerekágyas osztályon, nekem meg nagyon sokszor csak a fájdalomcsillapitó segített. Amit meg szeretnék elkerülni a szoptatás miatt.
Elöre is köszi a segitséget.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Beszti! Tapasztalatból nem tudok beszélni, de pl. a szomszéd ágyon fekvõ kismama is nagyon szebvedett a seb miatt és többször kapott is fájdalomcsillapítót! Próbáld eldönteni, hogy mi hat jobban a tejtermelésedre? Az, ha kicsit kevesebb a fájdalom a gyógyszer segítségével, vagy inkább a nyugalom, hogy a baba nem kap gyógyszert a tejeden keresztül. Szerintem szép lassan egyre jobb lesz! És pl. az Algopyrint kb. naponta 3 szor beszdheted. De az a legjobb, ha csak akkor szeded, amikor tényleg úgy érzed.
Azt figyeld még, hogy nem gennyesedik vörösödik be egyre inkább a sebed, nincs-e lázad!? Sokan írják ám, hogy a császár hegétõl is nagyon meg lehet szenvedni! Egyébként gondodlom majd Kata007 többet tud segíteni, vagy Pocok! Emlékszem, õ még a bugyiját is alig bírta felhúzni!
Egyébként meg nagy Gratula a gyönyörû nevû kisfiadhoz!
Menta
menta
 
 


Gorsi,

Köszi, hogy nyugtatni próbálsz, jó, hogy Peti babának "csak" normális mennyiségû orrváladéka volt/van. Nálunk ez biztosan nem az, hiszen ha nem szívom ki Dóri nóziját, akkor "szörcsög" és aludni és enni is sokkal nehezebben tud, mint ha kiszívom neki. A doktor nénink azt látta már, hogy mit szívok ki, és megállapította, hogy ennek csak a mennyiségével van gond, biztos nincs megfázva Dóri. Felírt egy bizonyos barna orrcseppet, ami barnára fogja be Dóri orrát, és azt mondta, hogy jó mélyre cseppentsek neki napokig. Na most, aki látott már pár hónapos babát, az tudja, hogy még nem mélyre is szinte lehetetlen csöppenteni egy kisprücsöknek, aki folyamatosan jobbra-balra fordítja a fejét, de hogy mélyre nem jut el az orrcsepp, az tuti biztos. És mivel még fog is, ezért aztán gyönyörû lett Dóri orra, arca, stb., amikor kipróbáltuk (egyetlen egyszer). Szóval elég reménytelennek tûnik.

manok
manok
 
 


Manok,

amig a babaim picik voltak kicsit megsozott kamillateat hasznaltam orrcseppnek, es gyogyszertari szemcseppentovel adagoltam a nozijukba.
A kisebbiknel mar tengeri sos vizet hasznaltam, Sterimar es tarsai. Szerintem nagyon jo, fellazitja a valadekot, es ha utana le akarod szivni, igy az is konnyebb.

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Kedves Bubu és BMárti!

Köszönöm a tippeket, beszereztem egy fürdõruhát. Nem mondom, hogy álmaim darabja, de ezt a nyarat kihúzom benne. Mindenesetre tanulság, hogy jó kis piaci niche a szoptatós fürdõruha készítése, hiszen Anita konfekcióban sem volt olyan méret, amibe felül belefértem volna. Ja és az ára is elég borsos, 15-20 ezer egy fürdõruha.
Mégegyszer köszönöm,

Zsófi
szzsofia
 
 


Sziasztok!

Na mostmár van netem, úgyhogy bejelentkezem hozzátok. A szüléssztorit leírtam a friss kismamákba. Most csak beleolvasgattam, hogy mit írtatok.

Dóri idõnként nekem is csak cumizik a cicin, de miért baj ez? Ha nem kell neki úgyis kiköpi.

Viszont már 4. napja játszuk el azt, hogy estefelé nyöszi, kaja, büfi, aztán ugyanez elõrõl. Nem igazán jön ki a büfi minden esetben és ilyenkor keservesen felsírogat. Mindezt addig, amíg megint nem adok neki kaják, ekkor túleszi magát és a következõ büfivel kijön a fele gyomortartalom. Ekkor megnyugszik és innen kezdve minden oké. Én is gyerekteát adtam neki, de lehet, hogy átkellene váltani a csipketeára?
Volt már valakinem ilyen?

Kata007

Küldenék képet, felrakod majd õket a képtárba? Elküldenéd újból a címet és a jelszót mert valahol eltûnt az éterben.

Majd még jövök, de egyenlõre csak valószínû, hogy esténként.

Pucúr
Pucúr
 


Manok!!

A kisfiamnak sem volt piros a szeme, és úgy emlékszem Õ is dörzsölgette.
A barna orrcseppre is emlékszem, tényleg elég vacak.

Menta!

akkor ezért "halt ki" mostanában kicsit ez a topic...
Imhoteprõl mailben, ha nem baj...

Melissa pici fülében pici rózsaszín kövecskék, olyan édes!!!
de úgy sajnáltam, annyira de annyira sírt...
majdnem elszaladtam Vele onnét, úgy dobogott a kis szíve és még hozzá sem értek...
érezte, hogy valami rossz fog történni...Kép

de most már minden rendben, és olyan aranyos... IMÁDOM!!!!

Sheila és Melissa tündér / holnap 11 hetes /

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Sheila!
OK.
Menta
menta
 
 


Sziasztok!

Most csak egy gyors válasz, mert tudom, hogy én is nagyon várnám Beszti helyében, a többit majd fürdés után.

Beszti!
Nekem 3 hét elteltével volt olyan érzésem, hogy most már el merek sétálni a férjemmel az oviig ami 15 perc séta.
Fájdalomcsillapítót igaz nem szedtem, de a felülés, fordulás nagyon fájdalmas volt. Hetekig csak fekve szopiztunk. Valahogy olyan volt, mintha mindent kivettek volna odabent a helyérõl és csak bedobálták volna, miután kivették a babát. Szóval tényleg jól írtad le, a hasam önálló életet élt.

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Zsuzsi,

Köszi a tájékoztatást, mi is használjuk a Sterimart, csak sajnos az nem szünteti meg, csak könnyebbé teszi az orrszívást!

Sheila,

Ha nem volt piros a kisfiad szeme, akkor hogy jöttetek rá, hogy el van záródva a könnycsatornája?

manok
manok
 
 


Hát akkor itt vagyok! Kép

Nálunk semmi újság, hacsak az nem, hogy Dórika már mosolyog teli szájjal mindenkire. Imád pancsizni, szopizni és aludni! Nagyon jó baba még mindig. Igaz kicsit megnyújtja most már a két szopi közti idõt. Úgy néz ki át kell állnunk a napi 5 evésre 6 helyett. Eddig kétszer fájt a hasikója, de szerintem azért mert egész nap nem volt kakis pelus. Csak mert miután telepakolta délután a gatyeszt, minden rendben volt. Kép

A profilomban van új kép a lányaimról. Nem a legjobb beállítás, de olyan aranyosak voltak ott hárman, hogy muszáj volt egy pár képet csinálni róluk. Kép

Sheila!
Szegény kicsi Melissa!
Elõre félek, hogy Dórit is megviseli-e majd nagyon. A két lány szinte fel sem vette a dolgot.
Azért biztos aranyos lehet fülbevalóval a kicsi lány. Kérekszépen képet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Beszti!
Olvastam a történeted, hát le a kalappal elõtted! Ne izgulj, mint ahogy az elõbb is írtam, több idõ kell a császárnál, hogy újra a régi légy. Én is tapasztalatból beszélek sajnos.
Én spec. 2 napja tudok rendesen hason aludni huzamosabb ideig, pedig Dóri már 7 hetes lesz.
Hidd el, én is éreztem amit Te, hogy szegény ha elkezdett sírni, kisírta a lelkét mire én feltápászkodtam. Pedig Dóri tényleg csak akkor sírt ha éhes volt.
Hidd el, napról napra könnyebb lesz!!!!!

Pucúr!
Örülök, hogy végre jelentkeztél. MÁr többször érdeklõdtem utánad, mert izgatott az az sms, amit szülés után küldtél. Tudtam, hogy nem volt minden rendben, csak azt nem, hogy miért.
A lényeg, hogy most már minden ok.
Dóri baba milyen kislány??? Hasonlít az én Dórimra, aki tündéri kislány. Eszik, alszik, vigyorog???

Kata és Dórika

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a válaszokat.Kép

Kata007!

Köszi!!! Sajnos a fájdalomcsillapitókat nem tudtam elkerülni, mert nekem még az is fájt, ha az oldalamon kellett feküni. Igy igazándiból semmilyen szoptatási helyzet nem volt jó huzamosabb ideig. És itthon még felállni is a férjem segitett, mert semmi nem ment.
Lehet, hogy egy kissé lassabban regenerálódott a pocim az átlagnál, most már tényleg sokkal jobb!KépKép Fel tudok kellni a babához!Kép Hétfön az orvosom csinált egy teljes hasi UH-t és meg is tapogatta (a fájdalmak miatt, meg lázam is volt), és minden rendben talált!KépKép
Ugyhogy most várok a teljes rendbejövetelre, de igy, hogy már alapodolgokat rendesen meg tudok csinálni, sokkal könnyebb lesz minden!KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Beszti!
Örülök, hogy jobban vagy.
A fájdalomcsillapító szerintem tuti használt, hidd el. Ne zavarjon, hogy szükség volt rá. A baba is megérezte volna, hogy Te szenvedsz a fájdalomtól.
Tényleg mégegyszer örülök, hogy könnyebb már minden. Ez csak jobb lesz napról napra.

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?