Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tegnap este 9-re értünk haza. Már a Vészhelyzet alatt szundiztam.
Hű, de megszaporodtunk hirtelen!

Kiskincs!

Ne bántsd Csakegyet a biobigyói miatt!!!!
Nem minket akar vele idegesíteni, neki ez a hitvallása, hát csinálja! A placebó bizonyítottan csodálra képes!! Kép Kép Kép
( Csakegy meg ne sértődj!!!!!!!!)
Én már vívtam vele csörtéket régebben a természetgyógyászat függése miatt, de azt vallom h. mindenki abban hisz, amiben akar, és amíg nem akarja a többiekre ráerőltetni, addig teljesen rendben is van a dolog!
De lehet h. neked is csak rossz napod volt, v. félreértettünk( volt itt már ilyenből hacacáré! Kép Kép Kép )!

Nóra!

Eleket a túlélő tüsző szindrómájával együtt felejtsd el!
A PCO-hoz hivatalosan több kritérium is szükséges:
-PCO-s petefészkek
-meddőség ( 1 éve sikertelen próbálkozás)
-hiperandrogén tünetek( ragyák, szőr,hajhullás)
-hormoneltérések
-elhízás
Na NEM MIND EGYSZERRE, hanem az első mellé a többiből bármelyik!!!!

Teljesen természetes amit érzel, pszichiáterek régen leírták már ezt a szituációt: ha megtudod h. vmi komoly bajod van, az első fázis a TAGADÁS( "ez nem lehet, nekem ilyenem biztosan nem, csak félrediagnosztizáltak, tévedtek").
Mindannyian keresztülmentünk ezen, én is, tudom mit érzel!
Olvasd végig a topicot, lesznek meglepetések!
Magyar nyelvű PCO-s irodalmat a Norkáén kívül( ami tuti, érthető és jól összeszedett!!!!) nem igazán tudok jó szívvel ajánlani, angol nyelvű cikkek már jobbak( de ott is találtam olyat, ami rögtön az ékrezekcióval kezdi Kép ).

Kavics!

Nyugi, hagyd meg magatoknak ezt a nyugis Kép hónapot, (jól olvastam új osztály?!!), legalább vmi eltereli a figyelmedet a " céltárgyról", a " most nem lenne legmegfelelőbb az idő, egyébként is fáradt vagyok, hagyjuk a p..csába az egészet!" az egyik legsikeresebb stratégia!!!!! Kép Kép Kép

Nóra, Csillag, Mir!

Sajnos PCO-ban önmagában nem segít a diéta( majd felrakom azt a cikket, amiben ezt is vizsgálták!), a legcseppnyibb cukrot is bepakolja az emelkedett inzulinszint a raktárakba, és nincs az az isten, ami kihozná onnan. A mozgás többet használ!
De mindenképpen a metformin a legcélravezetőbb!

Én már 1 kilót híztam tőle!!!! Kép Kép Kép

Rambóka+Mütyűrke
(14+3)

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka, Kavicska de jó, hogy megjelentetek!!KépKép

Okr!
Ma szűkszavú voltál!Kép

Kép

Kép
rejo
 
 


Mir!
A clostyra....a PCO-sok töbsége,nem reagál,ill.több cisztát okoz stb....de ha szeded a metformint,kedvezőbb hatást lehet elérni vele .Na majd kiderül nálam...jövőhét kedden megyek Uh-kontrollra.Majd beszámolok....nem hiszem,hogy sikerem lesz....de az esélyt meg kell adni .A closty amúgy stimulálásra van,nem annyira drasztikus a hatása,mint a hormon injekcióknak.Én 1éve végig csináltam 3 hónapos kúrát,Puregont szurtam a hasamba,minden nap.....semmi hatása nem volt....kb.:100.000.- volt!A closty 2doboz 1059.-!
Na majd jövőhéten okosabb leszek!

kandi72
Budapest III. kerület
 
 

 
 


Andika!

Na ehhez képest jó úton haladok a minibálnaság felé! Kép
Mütyűrke addig helyezkedett, amíg mindent felpakolt maga fölé, egy hétig alig kaptam levegőt!
Mostanra javult vmennyit a helyzet, de azért a 2. emeleten már meg kell állnom pihegni! Kép

1-2 hónap és megáll a söröskorsó a pocimon!
(azt' majd megissza vki, mert h. én nem az biztos!)Kép

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka!
Minibálna....messze vagy Te attól,még simán rádpattan vagy 12-14kg....na az már jó kis "cipelnivaló" lesz!Én 13kg-ot híztam Natival...néha nem kaptam levegőt...lépcső nélkül se!Kép
Kitartás!KépKép

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


sziasztok!

köszi asok választ!

Kandi!

Én is szedtem Clostyt meg sem mozdultam. Csak a Gonal ra de arra 3 nap alatt.




Rambóka!

Te neked hogy sikerült? Mióta? És csak metet?
Én nem vagyok túlsúlyos, sőt. Én minden nap edzem meg mindig is sportoltam, így ez nem bajom, hála jó égnek. De PCO-m az van sajna.


AranyKavics!

Adimnet 500 mg szedek. 3*1 naponta, és vasárnap óta. tudom az adagolás! De bírom úgy néz ki! Doki javallotta, hogy ha első nap kidőlök akkor felezzem és közte 5-6 nap szünet,míg újra kezdem. Hasmenést mondott és koválygást, hányingert, cukor le.
Tegnap kicsit émelyegtem, de kis kaja és ok.


lányok ettől rendszeresnek kell , hogy legyen a menzeszem?

Nektek volt HSG vizsgálat?

mir
 
 


Mir!

Én Merckforminból szedtem 3X850-et, Premens-t és Bromocriptynt napi 1-et, nameg Elevitet Kép !
De Metformint csak kb 1 hónappal előtte kezdtem.
Én egyébként még " kezdődő" PCO-s vagyok, időben megtudtam, és mivel orvos vagyok és éppen az államvizsgadogámat írtam, és ezért hozzáfértem a Medline-hoz, egy ülésben PCO ügyben is tájékozódtam! Ezért nem futottam bele a félrekezelésekbe és ezért harcolok azóta is a metformin elterjesztéséért. (NEM VAGYOK GYÓGYSZERÜGYNÖK? FÉLRE NE ÉRTSD!!!!)

Én ugyanúgy belefutottam Dr. Elekbe, mint sokan mások, de gyanús lett, amikor felhívtam és mindenféle kivizsgálás nélkül ugyanazt a stimulációs protokollt mondta el, mint amiket a meddőségi kp.-okban is alkalmaznak, csak mindezt " Hormonális ékrezekció" címszó alatt, ráadásul rendszeres UH kontroll nélkül! (Írjam fel magamnak és szedjem!!!!!!!!!!!!!!!)
Holott a PCO-soknál sokkal gyakoribb a hiperstimuláció ill. a Clostyra kialakuló ciszta, mint az átlag nőknél!

Eztán utánanéztem a nemzetközi szakirodalomban a " Túlélő tüsző/ folliculus persistens" szindrómának és kiderült h. nincs ilyen!
Egyetlen magyar orvosi tankönyvben szerepel ez a kifejezés( valszeg a kedves doktorúr is innen vette!) arra az egyszeri dologra, amikor pl. tabletta abbahagyásakor a szervezet elfelejt menstruálni, ez Norcoluttal simán rendezhető, DE ILYENKOR EGY-KÉT TÜSZÕ VAN, NEM SOK-SOK APRÓ CISZTA!!!!!!!!!!!!!
Utána még felzaklattam vele a helyi klinika fő-fő endokrinológusát is, aztán feladtam.

Elfogadtam h. PCO-s vagyok, ragyákkal, de 28 napos ciklusokkal, és egyetlen feladatom h. megtaláljam a módját h. babám legyen!
Átrágtam magam a nemzetközi szakirodalmon, megtaláltam a metformint, kiküzdöttem magamnak, aztán nem szedtem, mert iszonyatosan rosszul voltam tőle!
Elb..tam pár hónapot, aztán megtaláltam ezt a topicot, a csajok elmagyarázták h. hogy kell elkezdeni a metformin szedését, h. ne f..ssak és szédelegjek folyamatosan, elkezdtem, szar volt, de túléltem és mire észbe kaptam már itt kalimpált ez a pici élet a pocimban!
Ha visszaolvasol rájössz h. én is türelmetlen voltam, már a stimuláció elkezdésénél tartottam ( a szurik is megvannak! Kép ), és akkor, amikor azt mondták, h. most biztosan nem lesz baba, akkor jött össze Mütyűrke végül!
A psziché kb. annyit ér, mint a placebó!!!!!CSODÁKRA KÉPES!!!!! Kép

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok!!!Kép

Mir! Akkor ezek szerint te is friss Metformin szedő vagyKép Jó azKép
Idő kell neki. Norka 8 hónapig szedte mire Bogi baba beköltözött a pocijába. Egyébként, mint már tegnap is írtam, volt egy gyógyszer ügynök az osztályon és a Metforminról beszélt és azt mondta(ami igaz is), hogy a Metformin minimum hét hétig kell szedni, hogy a hatását kifejtse, mert genetikai szinten hat!!!
Én január 25 óta szedem, de már felemeltem (rég óta) napi 2x850 mg-ra. Szedek napi 2 tabl PreMenst és napi 1 tbl Folsavat.
Úgy tűnik a csúnya hormonjaim csökkenő tendenciát mutatnakKép
Remélem így is maradKép SÕT!!!!
Mir!
Nekem még nem volt HSG vizsgálatom. Majd ha összejön egy PÉ (mert nekem ez nincs, amióta abbahagytam a tablettát-tavaly június) és nem esek teherbe, akkor lesz HSG: A doki így rendelkezett. És most én eléggé békés vagyok. Nem akarok feszülni. Nem is értem magam. Kép Ahoz képest, hogy decemberben teljesen kivoltam idegileg, hogy kell baba!!!!! Most már teljesen átcsaptam a másik végletbe. Egyáltalán nem sűrgős. Annyira leköt minden, ami körülöttem zajlik. Kép

Rambóka!
Azért új osztály, mert ez a rezidens képzés különböző osztályokon való részvételt követel meg. Túl vagyok 2 hó mentőzésen, most hat hó kardiológia van. Tudtam miért nem választom ezt!!! Koronária örző. Azt hiszem nem kell ecsetelni. Eléggé fárasztó. Rengeteg új dolog. Tanulás, követelmények. És persze én vagyok a legbutább. Úgyhogy most nem is tudom, hogy aakarok e az első pár hónapban teherbe esni. Mert úgy érzem, akkor nem tenném oda magam és az szakmailag nem lenne túl jó. Na de szedem a gyógyit, aztán majd lesz valahogyKép Jó leszKép
Csak már várom, hogy járjon le ez a 26 hónap, most tartok a 7-iknél. Hát még nagyon sok van. Kép

Kandika!
Nem semmi olyan sokat hízni!!! KépKépKép Ha én a 180 cm 70 kgig felcsúszok (most 64 vagyok) akkor már nem minibálna kinézetem lesz, hanem oríás bálna!!! Rettenet!!! Kép De utánna le fogok úgy is fogyni. Ismerem magam!!!KépKépKépKép Veszek egy veszett doberman kutyát, aztán futok elől, az meg utánam....KépKépKép

Psuzika
Jó éjt
Jók legyetek.

Kavics
(5 cn.)
Vendég
 


Sziasztok újak és régiek!

Én egy újonnan előkerült régi vagyok Kép
Nálam sajnos nincs változás, 100 fölött már nem számolom a ciklusnapokat. Mikulás sajnos sehol, pedig hajnalban-reggel vannak olyan mensiszerű hasi fájdalmaim és mindig reménykedek, hogy majd ma. De nem. A dokim már felírta a Norcolut-ot, jövő héten elkezdem szedni, ha addig nem történik csoda.
Ja, és újabb adag Merckformi-t is írt fel, 100 db-ost, de a gyógyszertárban csak 60 db-ost voltak hajlandóak adni, mondván, hogy ilyen adagolással (2x1)nem adhatnak többet. Ez normális???
Kavics, régebben írtad, hogy kell a szedés alatt kell néha vesefunkciót nézni? Ezt milyen gyakran kell megejteni??

Espero (100+x cn)

Kép

Képurl]
espero
 
 


Kavicska!

Miért rossz a koronária-örző? Bár ha nagyon horror légyszi ne részletezdd tényleg, most nem vagyok vevő ilyenekre.

Az TUTTI hogy neked is akkor pont most fog összejönni!!!KépKép
Csak figyeld!

Espero!
Miért hagytad ilyen sokáig elhúzódni ezt a ciklust?

Kép

Kép
rejo
 
 


Szűkszavúságom oka,gyermekem birkatürelmet (sajna nálam ez hiánycikk)igénylő természete.Kép
Időnként tacssra vág.KépMost itt fészkelődik az ölemben.

Andika
Nekem már most fogynom kellene!KépAda előtt s-s,és 36-os ruhákat hordtam.Most meg L-s a méretem.Egy dagadt disznó vagyok.Na még erre jönne a terhesség pfúúúú!Le fogok fogyni!!!!!!!!!!!Valahogy.

Kavicska
ÕrzőKép-Ugyan már,nem te vagy a legbutább.Ne mondj ilyet!Kép
Sztem ha 180 cm-hez 80 kg lennél,sem lennél kövérKép
Mi hétvégén sztem elmegyünk Pestre.Kiruccanunk!(remélem)

Rejo
Gyakoribb jelentkezésedből azt szűrtem le,vérzés sökken/nincs,és jobb a kedved!KépUgye így van?!Kép

Mir
Nekem fél tabi clostytól mindig van 7-7 tüsző növőfélben.Abból aztán egy sem lesz tökéletesKép

Rambóka
Te most mennyi metformint szedsz?

KépKép

KépKép
okr
 
 


Espero
a metrominnal én detto így jártam!Eszméletlen nem???????
Most a számítógépben benne van,hogy kéthónapig ellátva,pedig dehogy!Izgulok is,hogy fogja felírni majd legközelebb.
(most a férjem megírta pro familiara,de csak a lustaságom okán)

KépKép

KépKép
okr
 
 


Rejo
Igazából én ezt már nem is nevezem ciklusnak. Abban reménykedtem, hogy a metformin majd helyrehozza ciklust. Olyan bosszantó, hogy régebben viszonylag normális ciklusaim voltak, most meg 40, 80 és 100 naposak. Tutira a fogigátló kavart be, előtte nem voltak ilyen gázok.

Okr,
látod nekünk meg az a problémánk, hogy senki sem fészkelődik az ölünkben. Jó, ez most kicsit félreérthető volt, de én gyermekre gondoltam Kép

Kép

Képurl]
espero
 
 


Okr
Nem is értem ezt az egészet, hogy ha a doki azt mondta, hogy ennyi és ilyen ütemezésben, akkor a gyógyszerész ezt miért kérdőjelezi meg? Van erre valami szabályozás, hogy milyen gyógyszerből mennyit lehet egyszerre kiadni???
És ha én elutazom hosszabb időre?

Kép

Képurl]
espero
 
 


Espero
Nekem azt mondta a gyógyszertáros hölgy,hogy ha nincs abban a kiszerelésben a gyógyi,amiben fel van írva,akkor csak 1 havi adagot adhatnak ki.
Ez így O.K,csak a dokim hogy szerez erről tudomást?Neki a számítógépben az van,két havi adag felírva.Érted a problémám?

KépKép

KépKép
okr
 
 


Okr, neked milyen kiszerelésben írta fel a doki?

Kép

Képurl]
espero
 
 


100 db 500 mg-t,mint nekedKépErre kaptam 2 doboz 30 db-t.Kép

KépKép

KépKép
okr
 
 


Csajok az a helyzet h. ha a doki külön nem írja rá h. pl. 850mg 100drb!!! és 1 dobozzal, akkor a gyógyszertáros nem adhat ki az 1 havi adagnál többet( 2X1 nél ez éppen 60 szem!!!!)!!!!!! Kép
Csak mivel ezt utoljára az egyetemen mondják el később nem jut az ember eszébe a dolog!!!
Szóljatok a dokitoknak, eszébe fog jutni!! Kép
Ja és azt is mondjátok el neki h. pl. Merckforminnál, minél nagyobb kiszerelésűt veszel annál olcsóbb( nekem a patikus szólt, mikor magamnak írtam fel, h. a 100db-os olcsóbb írjam inkább azt! Kép) Én sem tudtam!!!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Ha meg az a baj h. nincs olyan kiszerelés, akkor miért nem mentetek át másik gyógyszertárba?
Ill. azt is szokták h. ráírják a receptre h. X mennyiség kiadva és visszakapod a receptet!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka
A receptet számítógéppel nyomtatták,ez állt rajta:
Mercformin 500 mg. 1 X 100 db
Adag 2x1
2 hónapra gyógyszerrel ellátva

Sztem elég egyértelmű volt.

KépKép

KépKép
okr
 
 


Rambóka,
nekem is rá volt írva, hogy 100 db a 850 mg-osból, és ennek ellenére 60 db-osat kaptam. Amikor rákérdeztem, azt mondták, hogy azért, mert a 2x1 is rajta volt!

Kép

Képurl]
espero
 
 


Akkor a fene a pofájukat!!!!!Kép

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Bizony-bizony! Legközelebb nem hagyom magam, ha azt mondod, hogy ehhez így nincs joga, akkor ezt a dumát mégegyszer nem veszem be!
Na, megyek szunyálni, jó éjt!
Aki meg csak holnap olvas legközelebb, annak jó reggelt és szép napot!Kép

Kép

Képurl]
espero
 
 


Jó éjt!!!!!!!!
Kép

KépKép

KépKép
okr
 
 


Jó reggelt Mindenkinek!!!Kép

Tegnap este írtam egy hosszú hsz.t és elszált, mert a net nem volt hajlandó beengedniKép

Espero!
Örülök, hogy "látlak" Kép Nem semmi ciklusod van. De a Norcolut helyrehozzaKép
Nekem a doki 2x100 tbl Metformint írt fel (500mg) és nekem sem adták ki a patikában. Arra hivatkozva, hogyha meghaladja a havi adagot, akkor azt a dokinak külön kell jelölnie stb stb stb. Szóval nem vacakoltam velük, mondtam, hogy akkor adjon recept nélkül. KépKép

De ne hagyjátok magatokat, kell szólni a dokinak, hogy úgy írja fel, hogy jó legyen és ne kelljen őket annyit zaklatni egy recept miatt, ami jár!!!!!
A tabletta szedés megkezdése után az első hónap végén érdemes egy teljes vérkép, máj és vese funkciós vizsgálatot csináltatni. Aztán utánna ráér csak 6 havonta!!! Ezt a héten tudtam meg.
Szerintem a Metformin rendezni fogja a dolgokat!! Kép Én nagyon remélemKép
Pussz
Mindenkinek
Kavics
(6 cn.)
Vendég
 


Sziasztok!

Szia Okr!
Remélem Ada ma nem lesz nyűgös. Vérzés az még van, de doki szerint ilyen lepénnyel lesz is még egy darabig, viszont kedvem nagyon jó, vigyorgok egész nap mint a vadalma.Kép

Azért jövök többet, mert doki feloldotta a szigorú ágybanfekvést, azt mondta az butaság már, és persze NEM DOLGOZOM! De mivel nem nagyon buszozhatok meg császkálhatok, hát itthon vagyok egész nap...és titeket boldogítalak!KépKép

Tegnap megírtam kedvenc osztályomnak, hogy mi van, és nem megyek többet a tanévben, ne várjanak...Már nagyon vártak, állandóan kérdezgették a kollégákat, hogy mikor jön a R. tanárnő. Ma reggel kaptam is emailt hogy teljesen ki vannak bukva, nagyon megviseli őket hogy nem leszek (+ napra pontosan ugyanekkor ment el az ofőjük is végleg, ugyanígy veszélyeztetett terhes!!!) Szegények. A szívem szakad meg értük. Nagyon szerettem ezt az osztályt!

Rambóka te ilyenkor másnap reggel mész dolgozni????!!! Hány órát alszol?

Kép

Kép
rejo
 
 


Szia Kavics!

pedig te le szoktad menteni a wordbe, nem?

Visszafekszem kicsit még az ágybaKép, ma megint hatkor ébresztett a pisi, és ilyen napsütésben a fene tud visszaaludni.

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok!

Az előbb írtam nektek egy hosszú levelet csak elszállt a neten :-(

Jó sokat produkáltatok éjszaka!

Köszönöm az üdvözléseket, és nagyon jó, hogy vagytok! Többet megtudtam a betegségemről 2 nap alatt, mint az elmúlt 10 évben.

Rambóka, érdekes, hogy orvosként miket tapasztalsz.

Képzeljétek, kaptam egy telszámot a kettes nőin. A doki sikkezett a neten is a metforminról. Remélem jó lesz nekem is, és felírja.

Azt mondjátok, híztatok a metformintól?????
A metformin mellett is kell stimuláció?
Engem korábban már stimuláltak, sőt még múlt hónapban is szedtem clostylt. SAttól még kimutatja az UH a PCOt?

Most mennem kell dolgozni, később még írok.
Legyen szép napotok!

Csilla

Kép

Kép
csillagfény
 
 


sziasztok Lányok!

Köszönöm a válaszokat. Ma kevesebbet tudok benézni zh-m van.

Rambóka!

Hát ez igen jó amit írtál. Én csak ezt szedem 3*1. Nem szedek semmi rásegítőt vajon úgy is jó?

Azt nem értem, hogy amikor stimuláltak akkor a peték amik értek bennem, azok nem voltak jók?

Csak ezt szedted?


Aranykavics!

nem is kell rögvest HSG! Lehet azzal várni én is azt mondom.

Na akkor jó , hogy ilyen jókat mondtatok. Örülök neki.
Bár nagyon elvették a kedvem az egész baba dologtól, valahogy ellenérzéseim vannak. amikor hazajöttem a kórházból hallani nem akartam róla. Párom is aranyos volt mondta: nembaj mi akkor is szeretni fogjuk egymást és , ha nemlehet babánk járjuk a világot közösen. De tudom úgy szeretne egy totyogót. De most mégis hagyjanak kicsit lógni. november óta megy ez a hajsza. sok volt!

üdvözlök mindenkit.

mir
 
 


Csilla!

A metformintól MINDENKI fogy. Rambóka azért írta, hogy hízott, mert terhes lett a metformin elkezdése után egy hónappal!!KépKépMost 14 hetes!Kép
Closty nem tünteti el a PCO-t, persze hogy kimutatja az UH attól még.

Csilla, Mir!
nagyon sokan teherbe esnek CSAK a metformintól. nem kell semmi más. ha kell valami stimuláció, ált elég a closty, nem kellenek hormonok.
Metformin nélkül sokszor nem hat a closty, nem lesz jó minőségű a pete, vagy ha meg is termékenyül, nem stabil a terhesség.
Ezeket én csak innen tudom a fórumról, ahogy olvastam a lányokat, mert én ezeket nem szedtem.

Olvassátok el Norka cikkét ahogy Rambóka írta, csaladinet.hu, azon belül cikkek, ott a cikk címe, amit a PCO-ról tudni kell, vagy valami ilyesmi címe van!! Norka az összes létező kezelést végigcsinálta(lombikokat, műtétet is)és mégis a metformintól esett teherbe.
A cikk jól összefoglalja a PCo lényegét és gyógyítását. Olvassátok el, akkor világos az egész.

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok!!

Eddig nem engedett be ez a fránya lap!!
Hétfőn megyek a diabhoz!!
Inzulin 0: 7.6
120: 42 (ref:6-27)!!!

Sietek dolgozóba, majd este benézek.

Szióka ÜDV AZ ÚJAKNAK!!!!! Rejo jól csinálod,ügyi vagy!!

(46cn)
Vendég
 


Sziasztok!

Köszönöm a biztatást! Tök jó, hogy fogyni lehet a metformintól. Alig várom, hogy felírják ! :-))))

A cikket majd elolvassom.
Köszi:
cs :-)

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a biztatást! Tök jó, hogy fogyni lehet a metformintól. Alig várom, hogy felírják ! :-))))

A cikket majd elolvassom.
Köszi:
cs :-)

Kép

Kép
csillagfény
 
 


sziasztok!

Rambókának Metformintól jött össze? Egy hónap az nagyon rövid. Vagy nem?

Hát remélem én is, hogy egy rendszeres ciklust legalább magamnak tudhatok.

köszönöm a válaszaitokat és örülök, hogy ilyen kedvesen segítetek.
Na megyek mert megbukom zh-n.

sziasztik

mir
 
 


Sziasztok!

Mir!

Azért írtam h. " kezdődő" PCO-s, mert nekem 13 év fogigátlószedés után a tabletta abbahagyását követően azonnal olyan mennyiségű és súlyosságú ragyám lett testszerte, h. muszáj volt utánamenni a dolognak, így röpke fél év alatt ki is derült h. PCO-s vagyok. Kép
Mivel szinte azonnal elkezdtem a Diane 35 szedését, a tesztoszterontúltermelés miatti ördögi körforgás nem tudott beindulni és féléves szedést követően megmaradtak a 28 napos ovulációs(!!!) ciklusaim, csak éppen terminált együttlétek mellett sem voltam képes teherbeesni addig, amíg a metformin gatyába nem rázta az inzulinrezisztenciámat, a dokim azon közlése h. " ebben a ciklusban biztosan nem lesz baba", pedig fel nem oldotta a nagy akarás okozta pszichés legátoltságot!
Ja, és az sem mellékes h. miután beszereztem a stimuhoz szükséges injekcióstűket( nem PuregonPenes, hanem rendes 4 cm-es intramuszkuláris tűket) a tudatalattim valszeg észbekapott h. nagyon nem lesz ez így jó! Kép

Szóval én valszeg ennek köszönhetem a "gyors" teherbeesést, de az aki "súlyosabb" stádiumban van: nincs peteérése, nincs ciklusa, annak biztosan tovább kell szednie a metformint a siker eléréséhez!
De hat a dolog, és nagyobb a sikerességi rátája, mint az asszisztált reprodukciós eljárásoknak, ahol mesterségesen indukált peteérés-érlelés mellett a méhnyálkahártya vastagság és minőség nem mindig párhuzamos a peteéréssel, ezért a beágyazódás sem mindig sikeres.
A metformin a kiindulási okot szünteti meg, és ha a hormonzavart okozó anyagcserezavar megszűnik, akkor előbb utóbb a hormonzavar is rendeződik, onnantól kezdve pedig úgy működsz, mint bármely más egészséges nő.
Ha túlságosan régóta áll fenn a hormonzavar akkor lehet h. egy kis Clostyval rá kell segíteni h. legyen peteérés, de a tanulmányok szerint azoknak a PCO-s nőknek, akik korábban nem, v. csak alig reagáltak a Clostys kezelésre, pár hónap metforminszedést követően Closty hatására lett peteérésük!!!!!!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Jól van Rambóka!ez állati.

És akkor lehet, hogy mikor nekem érleltek Gonal F el. akkor nem is voltak jó minőségűek a peték? vagy ha igen akkor a nyálkahártya nem volt épp jó?

mir
 
 


Kiskincs!

Ez alighanem inzulinrezisztencia lészen!!!!

Csajok!

Ma majdnem megütött a guta!!!!
Beslattogtam a pogármesteribe az anyakönyvesekhez h. megkérdezzem h. milyen alaki és tartalmi követelményei vannak annak a kérelemnek, amit a jegyzőhöz kell benyújtanom azért h. ne a lepukkant házasságkötőben kelljen tartani a szertartást, hanem a Pezsgőház étterem előtt Pécs egyik legszebb terén egy ókeresztény sírkamra fölé épült templomrom falmaradványai közt.Erre közlik h. kocogjak el a megyei múzeumfelügyeleti szervhez, meg a kincstári vagyonelorzókhoz, mert mindkettőtől kell engedélyt csatolnom a kérvényhez!Mindezt 1 hónappal az esküvő előtt kell megtudnom!!!!!!!!!
Kezdtem a múzeumosnál, gondoltam hátha személyesen ( pocisan Kép ), gyorsabb az ügyintézés!
Nagyon aranyos volt a hölgy, mondta írjak kérvényt, persze h. megadják az engedélyt, csak idéntől nem ingyen, hanem 20000 ( HÚSZEZER!!!!) forintért!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szerintem hallotta az állam koppanását a földön!
Gyorsan otthagytam, azt már el is felejtettem megkérdezni h. mi van ha mondjuk esik aznap, akkor bebuktam 20ezret?????? Mert h. nem vonnak fölé ponyvát a kedvemért az biztos!!!

20ezer Ft a nagy semmiért, hiszen ő nem szolgáltat cserébe semmit sem, a díszítést a hangosítást mindent az esküvőszervező csinál!!!!!!! A pofám leszakad!!!!!!!
Úgyhogy inkább bent tartjuk a szertartást, így baba mellett nincs felesleges 20ezrem!Kép

Csak az a baj h. mivel nem lesz lakodalom, csak vacsora, ugyanakkor már egy csomó ismerős jelezte h. megnézne, egyszerűbb lett volna kint megtartani a szertartást és az étterembe már csak a rokonokkal bemenni! Így nagyon ciki lesz a terített asztal mellől kizavarni mindazokat akik csak eljöttek megnézni!!! Kép Kép Kép
Nem tudom hogy oldjam meg ezt a problémát! Ebből akkora sértődések lesznek!!!!!! Kép

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Kincs!

Erre biztos megkapod a metfomint!!

Rambóka!

Azt mondtad, szóba került a püspöki kert, vagy Barbakán.kert is. Oda is kellene fizetni? Gondolom oda nem, ott fényképezkedni is szoktak.

Én nem fogok megsértődni, ha elzavarsz a terített asztal mellől!KépKép

Én meg azért vagyok ki, mert legjobb barátnőmről már írtam, nagyon szerencsétlenül járt 3. gyerek születése után, ki kellett venni a méhét. iszonyú nehezen dolgozza fel, mert kislánykora óta 4 gyereket akart, ők is négyen vannak testvérek, meg katolikus család.
Pszichésen nagyon nehezen viseli, és most én az orra előtt növesztek pocakot. Olyanokat mondd, hogy ha vérzek, meg ilyen lepénygondok vannak, vissza fog maradni a gyerek a fejlődésben, mert a kolléganője is így járt...meg minden, szóval festi az ördögöt a falra. Tudom, hogy nem kéne vele foglalkoznom, mert most a pszichéje nem működik egészségesen, és ha neki baja van, úgy igazságos, hogy legyen másnak is...de akkor is nagyon zavar. És nem tudom, hogyan mondjam meg neki ezt az egészet, nem akarom még én is bántani, van neki baja így is elég.
bocs hogy ezt leírtam, de erről nem tudok senkivel beszélni.
Tegyétek zárójelbe.Kép

ma egyébként nem volt vér. De gondolom 3 nap alatt azért nem tudott 1,5 cm. arrébb húzódni a lepény, úgyhogy nem értem miért nincs, pedig mozogtam is rendesen, igaz, csak lakáson belül.

Okr!
Ada ma is nyűgös volt? nem voltál.

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok!!

Úgy legyen lányok!!

A múltkor voltam egy nőgyógynál a papírjaimmal,az inzulinnal kell visszamennem hozzá, de a kaális dokit sem akarom leépíteni hozzá majd később tudok csak menni a pajzsm után.Ha a sima nőgyógy norkolutot ír ki,az ötvennapos ciklusra a kaális dokinak feltünik szerintetek??Ciki??Ezért nem akarok külön a kaáliba elmenni...
Vendég
 


Rambóka!

Mikor is lesz a NAGY nap?
Minden tuti már,csokrod???
A házasságkötő terem szóba sem jöhet??,mert oda bárki mehetne az étterembe meg csak a hívottak..

Rejo!

Ez nagyon,rossz hogy a barátnőd így reagál(bár biztosan nehéz neki), a gyermekei egészségesek ,örülnie kellene annak amilye van.A negatív dolgokat én alapból nem szeretem ha mondanak az emberekre(Győzikétől néha szépeket hallaniKép ) kismamikra meg pláne.
Lehet tudtok róla beszélni,és megoldódik!

Aranykavics! Okr! Norka! merre vagytokKép
Vendég
 


Sziasztok!
Jól esik ám,a hiányolás!KépKép

Na szóval Adát felvették bölcsibe,jövő héten mehetünk szétnézni,aztán aug végén beszoktatás.(a pofám leszakad,ha pont most esem teherbe,és vissza kell mondanio az egészet)voltam fodrásznál+ egy szoknyával is megleptem magamatKép
Ada változatlanul nyűgös,(bár a fodrásznál állta asarat,és a próbafülkében sem sírt)Asszem fogzik.Hátsó őrlőket várunk,úgy 4 -t.Utolsó fogak a 20 hozKép

Rejo
Ne törődj a rosszindulatú megjegyzésekkel!A fő,hogy nem vérzel(kop-kop-kop)

Kincs
Pfúúú,jó magas lett az insulinod!Képha erre nem ad metformint a dokid,hát semmire!

Rambóka
KépÁtérzem gondodat!Én is pocakosam intéztem az esküvőt,és szinte egyedül.Van pofájuk egy halom pénzt elkérni,egy egyszerű dologért!Kép
A házasságkötőben mennyi egy esküvő?Mi úgy 16 000 -t fizettünk a nem extra változatért!Kép

Üdv az újaknak!Gyors babásodást kívánok!Kép

Kriszta
(5 cn)

KépKép

KépKép
okr
 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy ilyen későn, de eddig nem volt még ma 5 percem, hogy a gép elé üljekKép

Holnap hajnalban elutaztam, majd csak vasárnap leszek (konferencia).

<!--attachment: Amit_a_PCOS-401917.doc*mime_msword.gif*application/msword*68.6**Amit_a_PCOS%2edoc --><center><pre>
Kép
Amit_a_PCOS.doc (68.6 k)</pre></center><!--/attachment-->

Itt a Norka cikke!!!! Remélem nem haragszol érte Norka, hogy ide feltettem. Itt biztosan megtalálják a lányok!
Mindenben megerősítem amit Rambóka mond a PCOrólKép

Kincs, kell az a Metformin!!! Minél hamarabb!!!!

Rejóka!!!
Mond meg a barátnődnek, hogy mit gondolsz és hogy érzel, biztosítsd róla, hogy megérted őt és tudod, hogy ez nehéz, de meg kell mondanod!!!!! Mert különben vége a barátságnak. Ha pedig nem változtat, akkor meg ugyis vége a barátságnak!!!! Az igazi barátságok ezt kibírják!!! Saját tapasztalat!!!!

Csillagfény!
JÓ lesz. A Metformin csodákra képes!!!! KépKép

Mir !
A válaszom igen!!!! A hormonháztartás PCOban elég rossz. Ha ki is sajtolják a PÉt (rengeteg hormon injekcióval), rossz minőségű, nehezen termékenyül meg, vagy el is hal a baba, vagy a nyálkahártya nem alkalmas a beágyazódásra. A metformin erre elhivatott, hogy megoldja az alap problémát! !!!
De ha más hormon gond is van, pl. Prolaktin, vagy pajzsmirigy! akkor kezelni kell azt is.

Bocs a helyesírási hibákért, csak nagyon álmos vagyok, regneteg gondolattal, alig bírok írni. Közben Kóbor van a TVbenKép Imádom ezt a pasit az OMEGÁVAL egyetembenKép

Puszika Mindenkinek!!!
Jók legyetek!

Vigyázzatok magatokra.
És írjatok sok sok sok sokat!!! Kép Majd vasárnap elolvasomKép

CsóközönKép

Kavics
(6 cn.)
Vendég
 


Sziasztok!

Köszönöm a cikket Kavicska! :-)
Nagyon igaz amit írt Norka, én addig fogok menni, amíg nem találok egy dokit, aki felírja a metformint.


Puszi Nektek!
Csilla
Mindjárt fel is hívom a dokit, akit tegnap ajánlottak, ő biztos hallott róla, mert cikkét is olvastam a neten a metforminról.
Majd megpróbálom meggyőzni, hogy nekem nem azonnali eredmény kell.... :-)

Szorítsatok, hogy végre legyen már vége!

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Sziasztok!

Eszembe jutott még valami: a dokinak valószínű magánrendelője van. Egy ilyen rendelőben kb mennyit kell fizetni egy alkalommal? A vérvételekért, stb... is kell fizetni, vagy azt a klinikán intézik?

Normális esetben hogy jutsz el a klinikára? Beutalóval?

Köszi szépen, legyen szép napotok!!!!
cs :-)

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Rejóka!
Front van most tuti,mindenki hetek óta ingerlékeny-fáradt,barátnődre...pedig még ez is rászakadt.Legyél Vele türelmes,de szerintem kevesebbet mesélj a terhességről....Idő kérdése és lehiggad!
A bébivel meg minden a legnagyobb rendben van!Én elég durván véreztem,mégse lett semmi baja Natinak.-ez hülyeség,nincs összefüggés.
Annak nagyon örülök,hogy nem vérzel ma!Ügyi vagy!
OKrisztinke!
Gratu Ada bölcsis felvételéhez!Na akkor egy kicsit megváltozik az életetek szeptemberben....Kép
Kavicska!
Okos legyél ám!KépKikérdezünk!
Csilla
Hát ha maszekba mész,az lehet 5.000.- és 10.000.- között is az első konzultáció.Átlagossan 6-7.000.-!
Én eddig,akár hány orvosnál voltam,csak ajánlották és nem volt beutalom soha....na elötte nem árt telefonon lefixálni a dolgot!
Na pusza
(9cn)

kandi72
Budapest III. kerület
 
 



Sziasztok!!

Sehol senki Kép

Kandi aranyos volt a mail,de nem küldtem tovább, nem volt kinek.Uh -ra mikor kell menned?

Okr Jó,hogy Adát felvették! Te pedig dolgozol aug-tól?
Én (lehet a munka miatt,és a várakozás a babára) most úgy gondolom szívesen maradok három évet itthon a babával, de lehet jönnek sorba és főállású anyuka leszek Kép Kép

Kismamik jól vagytok ? Ti akartok menni dolgozni,vagy csak három év után?

Jó éjszakát!!


(47cn)
Vendég
 


Sziasztok!

Nem maradok sokáig, mert ma nem voltam túl virgonc!
Asszem sejtem mi is az a keményedés, legalábbis ilyenem még eddig nem volt.
Olyan érzés, mintha már régóta pisilni kellene és feszülne a hólyagom, de pisiléssel nem oldható.
Ez az?
Ma reggel óta ezt csinálja, nekem meg mintha azt mondta volna a dokim h. ilyenből max napi 6-8 szabad!!!!
De nem fáj, nem görcsöl, nem szorít, nem vérzek!
Nem tudom mi legyen, feleslegesen nem akarom felzavarni az ügyeletest, lehet h. csak a méhem nő????
Segítsetek!!!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka!

nekem Dominál volt bőven keményedés, tudod meg is rövidült a méhnyakam, feküdni kellett. Vérzést ez nem tud okozni, de ki tudja nyitni a méhszájat idő előtt, és meg tudja rövidíteni a méhnyakat.

nekem olyan volt, hogy mikor megkeményedett a hasam, akkor előreugrott a hasam, úgy övszerűen, mintha egy öv lett volna. Ez jó hülyén hangzik, de nem tudom szemléletesebben leírni. reggel mindig keményen ébredtem, mert a tele hólyag be tud keményíteni.

Tényleg nem szabad belőle sok, de napi 10-12 a maximum.(ha arányosan eloszlik)
Biztos a hidegfront miatt van.
napi 3X2 magneB6, és ha nem múlik, akkor orvos meg kell nézzen, és ad méhlazító gyógyit.
(én már most szedem a méhtágítót a lepény miattKépde legalább keményedni nem fogok, az tutiKép))
A keményedés nem fáj, nem görcsöl, nem vérzik.

Kép

Kép
rejo
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: