Új privát üzeneted érkezett!

Skacok... most hívtam a belgyógyászt és lelkes volt... azt mondja, nagyon jók az eredményeimKép (izé... ezek szerint a hormonok is?) Még megiszom az ucsó félüveg D3 vitaminomat utána pedig elég lesz az 1000 egységes tablettás D3 vitamint szednem (minden nap) és utána májusban vérvétel...

Ja... letiltott az E vitaminról! Azt mondta, NE szedjek külön!

Hát ez van... megbízom benne, úgyhogy az E vitamin kimarad nálam...

(a hőmérősben írta valaki, hogy ő azt szedett végig...)

Fúúú... alig várom az új ciklust... ennek már jónak kell lennie Kép))
csakegysokadnick
 
 


Lányok, 50 perc múlva fogadnak a Praxisban, megírom majd, hogy mit mondtak. Legalább megnyugszom. Aztán ha itt tényleg nincs semmi zűr, akkor szerdán megbeszélem László dokimmal, hadd mehessek a Bajcsy diabos dokijához, mert állítólag itt is kiváló a diabos szakrendelés.

pusz Norka (29+3)

ui: nem gondoljátok, hogy ez a Gy. egy nagy fasz? Kép Akarva-akaratlanul is riogatja a kismamákat, úgy, hogy nem mond B-t csak A-t, és más kismama is említette ezt más topikon... hócipőm tele...
s_norka
 
 


Norka: szerintem is az... én nem véletlen, hogy nem olvasom azt a topikot...

Az ilyen orvost jobb elkerülni...

Ha onlájn nőgyogyó kell egyébként, a Schering oldalán (valami klubos oldal vagy mi... a fogigátlókrólKép) hétfő esténként (ha jól emlékszem) szokott rendelni egy doki akivel priviben lehet chatelni... (szülész-nőgyógyász)
csakegysokadnick
 
 

 
 

Lányok, köszi mindenkinek a biztatást! Nektek volt igazatok.

Bogit most jó alaposan megnézte Győrfy a Praxisban. Pénteken valszeg elmérték, a becsült súlya most 1520 gr (de biztos nem több, mint 1600 gr, azt mondta a doki), a paraméterei alapján 30-31 hetesnek felel meg, tehát egy héttel nagyobb csak, mint kellene. Kis zömök, erős csontozatú csaj, megintcsak tiszta apukája. A magzatvizem viszont határozottan több, de erre azt mondta a doki, hogy nem a babával függ össze, hiszen mindenét alaposan átnézte, hanem valószínűleg velem, vagy csak alkati és nincs is oka. Az inzulinrez.ra azt mondta, leginkább ez lehet az ok, de ez sem egyértelműen. Most egy kicsit megnyugodtam azért, úgyis lesz még kórházi kontroll a jövő héten.
Mindenesetre Gyurinak alaposan el kellene gondolkoznia, hogy online észosztogatóként + diabos szülészként (???) ő most akkor korrekt infókat ad és nyugtatja a felajzott Netezőket, vagy lazán odavetett semmilyen mondatokkal rémisztget. Nagyon dühös vagyok rá, mert annyit mindenképpen nyomatékosíthatott volna, hogy az UH mérés több száz gr-t is tévedhet. Kép

Majd jövök még, csak jólesett ezt kiírni.

pusz Norka

Kép
s_norka
 
 


Hát... izé... akkor már inkább a Gábor az indexenKép Õ legalább korrekt választ ad és ha nem tud/akar válaszolni, akkor ijesztgetés helyett nem válaszol...

Azért jó, hogy megnyugtattakKép))

(izé... én meg követelem, hogy jöjjön meg... egy iszonyú pici darabka élénkpiros színű nyákot már sikerült produkálnom... de azóta semmi... Norcolut után 4 nappal... ÚJ CIKLUST AKAROK!!!! ha igaza van a belgyógyásznak és már egész jó a vérképem akkor ÚJ CIKLUST AKAROK!!! MOST Kép)
csakegysokadnick
 
 


Sziasztok!
Pár napja diagnosztizáltak PCO-t, de eddig csak ultrthang vizsgálatom volt. Tud valaki ajánlani jó endokrinológust.

Köszönöm
nóra1
 
 


Sziasztok!Kép

S-norka!

hip-hip hurrrááá!
Jó, hogy alaposan megnéztek és megnyugodtál!

Mony!

Gyere bátran,kiváncsiak vagyunk,hogy növekedtek,gyarapodtok! Klassz olvasni a kismamikat!

Nóra1!

Üdv köztünk,kérdezz, mesélj magadról, aki tud segít!
Én vidéki vagyok de a lányok bizti tudnak infóval szolgálni!
Vérvételek kellenek majd,hogy lehessen a pco-t rendesen diagnosztizálni.

Többiek ,hogy vagytok?

(43cn)
Vendég
 


Sziasztok!

Norka!
örülök, hogy megnyugodtál! Figyelj, most vagy kb. 30 hetes. Lehet, te is 37. hét környékén szülsz. Akkor már csak 7 hete van Boginak felszedni még 2 kilot!!!!! Így már nem is hangzik olyan szörnyűnek, nem?? Kép
baromi sokszor és sokat szoktak tévedni az UH gépek és dokik súly saccolásnál!Kép
Bogi nagyon édes!

Csakegy!
Várom az új ciklust veled együtt!!Kép

Nóra!
Milyen tüneteid vannak, amivel eljutottatok a petefészek UH-ig?

na csajok!
Voltam ma én is UH-n! És kiderült mitől vérzek!!! A méhlepény egy kicsit rajta van a méhszájon!! DE UH-s dokinéni azt mondta, ne aggódjak, ahogy nő majd a méhem, szépen lassan lehúzódik onnan, én nem lesz semmi gond!! Így már nem izgulok, legalább tudom mitől van!
Kistesó egy tündér volt UH-n, teljesen baba formája van, van két keze, két lába, úgy tornázott és nyújtózkodott, hogy elnevettük magunkat a dokinénivel, 52 mm. a CRL (fejebúbtól-popsiig), 20mm a fejének az átmérője, és 2 mm. a nyakiredő.
Rambóka, vagy aki tudja, nyakiredőnek az jó érték ugye? Úgy rémlik, mintha 4 mm. alatt lenne jó.
Holnap megyek dokihoz, kiváncsi vagyok, mit tanácsol ezek után, kell-e továbbra is feküdnöm, vagy nem.
ja, és a gép azt írta, 12+1 vagyok, mensi szerint 11+4, a leletemre mégis azt írták, Grav.s. 11-12. ezt nem értem. na mindegy.

rejo
(11-12)

Kép

Kép
rejo
 
 


Norka
Örülök,hogy megnyugodtál!!KépKépKépSejtettem,hogy nem lesz gond.
Bogi egy tündér,ezen az UH képen!!!Kép

Rejo
Hát megvan az ok!KépLegalább nincs már a bizonytalanság,ami eddig.Remélem mielőbb "kinövitek" a vérzést!!KépKépKép

Megnéztem UH-s papírjaimat.Nos,én mensi szerint 13 hét,4 napos voltam,mikor Ada 9 hetes,5 napos volt.Szóval ezek a babák néha másképp fogannak,mint azt mensi szerint gondolnánk!Képezért írhattak nálad is 12 hetet.
Én 11 hét,4 naposan voltam UH-n.Akkor CRL 46 mm,nyakiredő 1 mm volt.
Ennyit tudtam megnézni,de sztem ne izgulj,ha valami eltérés lett volna anormálistól,szóltak volna miatta.KépKép

Nóra1
Üdv!Egy vérvétel mindenképp kellene!KépSztem.

Mony
Gyere gyakrabban!Kép

Magamról:Nagyon fáj a hasamKép,és mint Niagara a vér.Remélem nem tart megint 9 napig,ahogy szokott.Sztem ez már nem a normál kategóriaKép

KépKép

KépKép
okr
 
 


Sziasztok lányok!

Itt van Kistesó!! ma nagyon fel vagyok dobva ettől az UH-tól!!KépKép

Kép

Kép

Kép
rejo
 
 


Nézzétek meg a kezét a feje mellett! le lehet számolni az ujjait!Kép

Kép

Kép
rejo
 
 


Szia Rejo!

Megértem,hogy fel vagy dobva,nagyon jó kép a kicsiről!És meg van a vérzés oka is,örülök!!
Vendég
 


Sziasztok!4
RejokaKép
Örülök h kiderült mitől vsn s vérzésKép
Nagyon édi picurkád van!!!!Kép

NorkaKép
Nyugodj meg,Bogi jól van és ez a lényeg!!!

CskriszKép
Küldöm pirit!És hajráKép

okrisz
akkor jól megszenvedsz ezzela nyiveteggel!Kép
Többiek hol vagytok???
Puszi
Vendég
 


Rejo!

4-5 mm alatt normális( úgy tudom)!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Köszönöm az érdeklődést! Egy pár szóval magamról: 29 éves vagyok Bp-i. Fiatal korom óta van ciklus problémám, 5 éve nézték előszőr a petefészkemet, hogy tele van apró tüszőkkel. Meg akartak műteni valamilyen ékvágásos eljárással, de ezt nem hagytam. Elmentem természetgyógyászhoz és talpmasszázzsal rendberaktak úgy, hogy minden hónapban volt menzeszem. Szeptemberben férjhez mentem, gyereket szeretnék. Októberben össze is hoztunk egy babát, de elvetéltem 7 hetesen. Így kezdtek el újra vizsgálni. A cisztáim még mindig megvannak. Viszont szerintem nem tipikusan PCO betegségem van, mert amióta hőmérőzöm magam azért néha tapasztalok peteérést. A vetélés óta hosszabbodnak a ciklusaim és hóközi barnázásom is van. A nőgyógyim ebből az egyetlen ultrahang vizsgálatból "megállapította", hogy PCO-s vagyok és három hónap Diana35 utána 3 hónap Metformin szedését írta elő. Na hát itt állok most. A neten olvastam, hogy endokrinológushoz kellne menni, aki további vizsgálatokat tudna csináltatni. Ezért kérdeztem, hogy esetleg van e valakinek olyan dokija, akit tudna javasolni.
nóra1
 
 


Hi skacok..

Rejo: Kép Kép Kép GRATULA Kép

Egyébként meg hivatalosan 2. cn. de marha gyenguska... mintha most lennék a 4. napján... hát ez van... de legalább van... szóval most ennek si örülökKép (bár úgy érzem ez nem az igazi, nem elég ahhoz, hogy lepucolódjak belül... de iszom a cickát, szedem az aszpirint, szedek valami 44 növényes női cseppet, mennek a vitaminok, minden nap D vitamin, metformin... ja és ma veszek valami homeo bogyót is...)

Szóval nem fogok unatkozniKép)))

(és aludni akarok!)
csakegysokadnick
 
 


Sziasztok!

Csakegy én is ilyen gyengus voltam a Norcolut után,máskor egy nap volt annyi mint akkor összesen.(Jó sok természetgyógyász cuccot összeszedtél, ne haragudj meg de engem zavar hogy mindíg favorizálod őket, nem mérgesen írtam hanem kérően)

Nóra1

Ez jó hogy metforminozik a doki,meg hogy vannak ciklusaid, a terhesség sikerült(sajnálom a vetélést) meg lesz a baba biztos!
Nem akart a doki vérvételekre küldeni,az fontos lenne!!??
Okos voltál,hogy a műtétet nem hagytad! (én nem gondolom hogy a természetgyógyász igazán segíteni tudna)

(44cn)
Vendég
 


Nóra!

nagyon nagy szerencséd, hogy nem hagytad magad megműteni!! Ez a legeslegutolsó megoldás, ha minden más csődöt mondott már, de idáig nem szoktak eljutni az emberek, ha jó doki kezében vannak!
majd jön Norka, meg a tapasztaltabb többiek, akik sok okosat tudnak neked mondani, én azt látom, hihetetlen szerencsés vagy, nagggyon jó orvos kezébe kerültél!!!!!KépKép
Ilyen, hogy "tipikus PCO" nincs! Fokozatok vannak, mindenkinél máshogy jön le a betegség.
Peteérés nézegetésére csak hőmérőt használsz? Esetleg próbáltad már az LH tesztet? Az pontosabban ki tudja mutatni.

A barnázás nálam is, és sok másnál is megvolt, azt mutatja, hogy nincs rendben a hormonháztartásod, nem kielégítő a sárgatest működése. pl. lehet, hogy ez miatt vetéltél el.
Itt a topicon pl. Rambóka is és én is(mi vagyunk a kisterhesek) szedünk erre progeszteronpótlást, hogy megmaradjon a baba. Te szedtél valamilyen gyógyszert a terhesség megtámogatására?

A dokid naggggyon jóóóóó! Ez a két lehető legjobb gyógyszer, a Diane 35 és a metformin a PCO kezelésére! Kihez jársz?? van aki itt a topicon hónapok óta küzd, hogy végre felírják neki a metformint! A metformin az inzulinháztartásod hozza rendbe, mert PCO soknál sokszor van ezzel gond(majdnem mindig)és nem stabilak ezért a PCO-s terhességek, elmennek a babák, ha nincs metformin.
A Diane 35 azért jó, mert akár pár hónap alatt is kicsit rendbehozza a hormonháztartásod, és mikor abbahagyod, sokkal nagyobb esélyed van peteérésre és teherbeesésre!
Nekem mindkét terhességem Diane 35 abbahagyása után jött össze azonnal!!Kép
Ami hiányzik a dokid kezeléséből, az a hormontükör, meg kellett volan nézni 3. és 21. napon, hohy hohyan állnak a hormonjaid, de ha szeded már a Dianét, most nem tudjátok megnézni ezeket.
Endokrinológus se tud nézni ilyenkor hormonokat, meg fölösleges is, szerintem, hiszen a dokid kiírta a metformint, itt a legtöbb lány azért megy endokrinológushoz, hogy azt kiírják neki. A többi hormonvizsgálatot a sima nőgyógyi is meg tudja csinálni.

Az, hogy már voltál terhes, és összehoztatok egy babát, az NAGYON JÓ JEL!!! Tehát nincs más probléma, össze tudjátok hozni otthon és gyorsan, meglátod nagyon hamar összejön a második terhesség is!! Amint abbahagyod a Dianét! És az már meg is fog maradni!!KépKép

Többiek, javítsatok ki, ha valamit nem jól írtam!

Kép

Kép
rejo
 
 


Nóra
ja, bocs az igaz, Rambókáék azt szokták mondani, ilyen petefészket pajzsmirigyproblémák, meg egyéb hormoneltérések (kortizol, meg ők tudják) is szoktak csinálni, azt tényleg endokrinológus tudja megnézni!

majd jönnek a csajok, ők segítenek ezekben a kérdésekben, mert én nem jutottam el ezekig a vizsgálatokig!Kép

Kép

Kép
rejo
 
 


7kincs: én meg abban nem hiszek, hogy ha az ember csakazértis megerőszakolja a szervezetét, az jó neki... sokszor célravezető, de hosszú távon nem érzem, hoyg jó lenne... amikor ilyen természetesebb trükkökkel próbálkozok akkor én megpróbálok adni egy esélyt a szervezetemnek arra, hogy SAJÁT MAGÁT állítsa helyre... tehát szelíd módszerekkel ösztönzöm...

Igazából a metformin is az, de a kecskerutához képest már ez is brutál (de elismerem, hogy így kiszámíthatóbb a dolog úgyhogy elfogadom)...

Az emberek évezredeken át gyógynövényekkel kúrálták magukat... max. néha belehaltakKép Ma azért már sokkal fejlettebb ez a dolog, ismertebbek a hatások-mellékhatások is...

egyébként meg midnenkinek szíve-joga, hogy teletömje magát agresszív gyógyszerekkel... én inkább végigpróbálok minden szelíd gyógymódot és ha azokkal nem megy, akkor jöhet a gyógyszer... de betartom a sorrendet! (ld. én antibiotikumot is csak akkor szedek influenzára vagy megfázásra ha az már a tüdőmre is rámegy... bár eddig még soha nem került erre sor szerencséreKép amióta homeopátiás szereket szedek + gyógyteákat iszok, max. 3 napon belül le szoktam nyomni az ilyen betegségeket...)
csakegysokadnick
 
 


Nem szeretnék vitát nyitni!!

Amikor valaki egy két teát megiszik laikusan,mert úgy gondolja hogy használ neki az más kategória mint Te.A szelíd gyógymódod a varázslás kategóriába tartozik(van egy homeopátiás topik itt a babaneten,ott le van írva),és annál a bevizsgált ellenőrzött biológiai ismereten alapuló gyógyszerek nem ártalmasabbak , sőt. Nem akarok vitatkozni de egyedül te tartod itt jónak a gyógymódod (bocsi a többiéktől) és nem gondolom,hogy erről folyamatosan beszélned kellene....
Vendég
 


7kincs. Tudod mit? Akkor nem arról, hogy én hogy csinálom.

Bye.
csakegysokadnick
 
 


Fúúúú lányok nagyon rendesek vagytok.
Összegezve az a gondom, hogy nem hiszem el, hogy PCO-m van, hanem azt gondolom, hogy ez a túlélő tüsző szindrómám van és ezért még nem kezdtem el szedni semmilyen gyógyszert. Azt olvastam, hogy a terheléses vércukor vizsgálatánál az inzulin emelkedését és szinten tartását kell vizsgálni. Ebből látszik nyilvánvalóan, hogy PCO-ról van-e szó, illetve természetesen pár hormonális vizsgálatot is el kell végezni. Azt tudom, hogy a túlélő tüszőt lehet gyógyítani természetgyógyásszal, akupunktúrával, talpmasszival és tisztító kúrával. Viszon a PCO nehezebb ügy. A nődokim nagyon rendes, én is örülök, hogy hallott a metformin-ről és írja is. Viszont zavar, hogy nem küldött el több vizsgálatra ami szerintem kellett volna ahhoz, hogy 100% legyen a PCO. Időközben más forrásból találtam egy endokrinológust, akihez holnap reggel megyek, beszámolok nektek, illetve ha jó akkor ajánlani is fogom.
nóra1
 
 


Nóra!

Én kb. 3 hónapja kezdtem írogatni ebbe a topicba, és az indexes PCO topicba.
Légyszíves, olvass vissza kb. decembertől, vagy amióta megjelentem.

TOTÁL ugyanezt csináltam mint te.
"Én nem is vagyok PCO-s" "Nekem csak túlélő tüsző szindrómám van". Ugyanezeket írtam. Aztán a tapasztaltabb lányok és orvoslányok akik ide írnak, felvilágosítottak, hogy ilyen nincs. Ez Elek doktor úr agyszüleménye, és sehol semmilyen szakirodalom nem jegyzi, és mindenhol kinevetnek, ha ezzel jösz.
LÉgyszíves olvass vissza pár hónapot, ha tudsz!!!KépKép

Nóra, van olyan PCO-s, akinél nincs inzulinrezisztencia. Inzulin és vércukor vizsgálatból még nem látni egyértelműen, hogy PCO-ról van-e szó!!! Nekem pl. lehet, hogy nincs gond a vércukrommal és az inzulinommaL!!!

A PCO-t az UH vizsgálaton látni nyilvánvalóan!!!
Ha ott vannak a tüszők, akkor PCO-d van!! DE ez nem nagy baj! Így is mindenkinek lett gyereke előbb vagy utóbb.
És hidd el, ezt nem lehet CSAK természetgyógyásszal, akupunktúrával, talpmasszival és tisztítókúrával orvosolni!!!!
Ilyen betegség, hogy túlélő tüsző szindróma NINCS!

Metformin még azoknál is hat, akiknél nem egyértelmű az inzulinrezisztencia, tehát kezdd el szedni!!! Mások itt hónapok óta küzdenek, hogy végre felírják nekik!

A Dianéről meg még egyszer csak annyit, hogy én PCO-s létemre másodszor esem teherbe ennek a gyógyinak köszönhetően! Mindenféle egyéb gyógyszerek nélkül!

Norka, Rambóka, Kavics, Kandi segítsetek!! Írjatok ti is!!

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok!
Nem tüntem el,csak sürü a napom mostanában....vagy nem is hiányoztam senkinek....na szép!Kép
Norka! Nagyon tündéri a lánykád!Kép
Rejóka!
Nagyon baba formájú már!Kép-édes pirinyó!
Gratulálok kismamik!
Többieknek is pusza,most vissza olvasok,aztán még írok!
Üdv köztünk Nóra1!

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Rejóka!
Segíteni?Ügyin leírtad a lényeget!Kép
Nóra...kérdezz!Ha valami ,még nem tiszta!Kép

(6cn)

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Kavics merre vagy??? Vannak eredményeid???

Okr!
Hogy vagytok?
Vendég
 


Rambóka, Kavicska, Ella, Okr, Norka, Többiek hol vagytok egész nap?? Meg tegnap??

Kép

Kép
rejo
 
 


Szép estét!!!!
RejokaKép
Vagyok,olvasok,csak velem nem történik semmi különös,de a többiek is jól eltüntek tényleg!
Kis bogárka jól van???Vérzés????Pihi megy még???
Vigyázz nagyon magatokra!!!!

Puszi
Vendég
 


Aranykavics!!

Ugye nincs semmi baj??
Két nap, nincs elvonási tüneted?

Többiek,hol vagytok???KépKép
Vendég
 


Sziasztok!

Bocs, hogy csak most vagyok, de melo!!! És du fáradt vagyokKép A baba már eszembe sem jut. Nem bírom a gyűrődést, rosszak az idegeimKépKépKép De tényleg, kicsinál ez az osztály. Kép De nem panaszkodom.

Csakegy!
Nekem is gyenge a havim. Bár ez már a negyedik nap, de nagyon gyenge. Alig folyik valami. De folyik. Ez a Norcolut. Vékony nyálkahártyától csodát nem lehet várniKép

Nóra!
Üdv. közöttünk. Egy harmadik ciklusnapi hormonvizsgálatot meg kellene ejteni: LH, FSH, PROL, tesztoszteron, osztrogen, TSH, FT3, FT4, cortisol, progeszteron. Legalább ennyit.
Örülj, hogy felírták a Metformint! Bár utánna kell nézni a többi labornak. Csak óvatosan növeld a gyógyszer adagot. Mert elképzelhető hogy más is állhat a hátterében. Ahogy Rejóka is mondta azt a tüsző syndr felejtsd el (elképzeltem Norka arcát, amint olvasta a sorokatKép)
Itt mi mind babára gyúrunkKép Vagy legalább PÉre, de Csakegygyel és Kinccsel a rendszeres ciklusnak is nagyon örülnénk!!Kép De csak rövid ideigKép

Rejóka!
Tiszta apjaKép Legalább tudod végre, hogy mi a mumus!!Kép Remélem, hogy mindenúgy lesz, ahogy a doki mondtaKép De a lényeg, hogy jól vagytok. Szexuális együttlét megtiltva????

Norka!
Nagyon édes kispofikája van, szép baba leszKép
Minden jó ha a vége jó. Gyvel ne foglalkozzKép

Lányok, ma reggel referálásra bejött egy csaj az egyik gyógyszercégtől és az inzulin rezisztenciáról beszélt. annak kezeléséről. És képzeljétek: említette, hogy a Metformin jó a PCO kezelésében!!!!! Majdnem leestem a székről, amikor megláttam miről fog beszélni, de amikor a PCOt is megláttam....Kép Elkezdtem faggatni különböző adatokról, de nem tudott válaszolni, de megígérte, hogy utánna néz, megkeres, majd mindent elmond!!!

Alice!!! Teszteltél már????????????????????????
Szorítok: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++++++++ +++++++++

Espero: jelentkezz!!!

Jajj lányok, nem tom mi van velem, lehet csak a fáradtság, de valahogy a baba téma teljesen elmúlt!!! Kép Meló, meló, meló. Szedem a gyógyszert! Ennyi. Az elmúlt 4 napban úgy éreztem, hogy még várnom kellene egy pár hónapot. Tisztára őrült vagyok! A Clostyt sem vettem be! Azt mondtam, hogy minek! Még ne!!! Értitek ti ezt??? Mert én nem. De lehet, hogy csak ez a fáradtság, ami most pár napja elkapott, és a hétvégén a gyerekordításKép
Na nem panaszkodom. Várom a laborjaimat. Holnap meg is nézem a gépben. Hátha lesz már valami.

Sziasztok!
Kavics
(4 cn.)
Vendég
 


Kavicska!

Hiányoztál. Többiek is hiányoznak.Kép

Hát no szex, apa totál ki van bukva tőle, de majd megoldjuk valahogy a dolgokat...Kép

Voltam ma dokinál, azért nem olyan rózsás a helyzet. nem biztos, hogy vissza fog húzódni a lepény(bár én úgy érzem, hogy igen), de nagy az esély rá. ha nem húzódik vissza, de csak a lepény széle éri el továbbra is a méhszájat, akkor végig vérezgetni fogok, de szülhetek rendesen.
Most pillanatnyilag 4 cm. kábé a lepény, abból 1,5 cm. van rajta a méhszájon, ez nincs letapadva, ez kb. a harmada. ha így nő meg a lepény, tehát a harmada marad a méhszájon, akkor nem tud kibújni a gyerek, és császár. Azt nem szerteném, de Rambóka ugye tudod, hogy császárnál sokkal kisebb a magzati kockázat! De én érzem, hogy fel fog húzódni!Kép

Doki azt mondta, munkát felejtsem el, lépcsőzni, emelni, ugrani, cipekedni, szexelni stb. egyenlőre nem lehet. mert leválhat a lepény.

De ez a természet akkor is MIKET TUD MÛVELNI!!
ma mondtam meg a munkahelyemen, hogy nem leszek már többet. Végtelen nyugalom és boldogság árasztott el. És nincs egész nap EGY CSEPP VÉR SEM, pedig utaztam, autóztam dokihoz, suliból busszal jöttem haza, ami ugye mozgatja a lepényt!!!!

Viszont azért kikelhetek az ágyból, csak ne erőltessem meg magam, azt mondta a doki.

Kavics!!
Én nagyon helyeslem a döntésed, hogy nem kezdted el a clostyt. Korai lett vola ellőni ezt a lehetőséget. Még nem szeded olyan régóta a metformint, hogy hathatott volna. És lehet, hogy nemsokára closty nélkül is összejön!!KépKép

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok, jövök,jövök már. Kép

Most voltam egy kis esti úszáson, a szörnyülködéseket és lecseszéseket kéretik mellőzni Kép Csak nagyon öregasszonyosan próbálkozom vele újból, semmi komoly, viszont kell, mert szétülöm a seggem így egész nap a tanulásban. Ja, és így az anyagcserém is totál nulla. Azt mondja a "Barátnőim a terhességről" szerzője, hogy ne is próbálkozzanak a székrekis kismamik, úgyse hat semmi, maximum egy TNT seggbe. Kép Kép Hát, majdnem igaz.

Rejóka, nagyon tünemény a babóca a kis ujjacskáival. És látod, megvan az ok is. Tényleg szépen fel fog húzódni a lepény, viszont továbbra is vigyázni kell, remélem gyorsan szervezed megfelé a helyettesítésedet év végéig!!

Kavicska, te szerintem egyszerűen fáradt vagy... egyébként még 5.naptól is szedhető a Closty... de nem mondom többet, te tudod, érzed. Kép

Nóra druszám! Felejtsd el légyszi Elek elméletét, és hallgass a dokidra! Kép Ez a metformin dolog nagyon jó, ezek szerint teljes meggyőződésed ellenére "sikerült megkapnod". Pedig hidd el, ez a siker útja. Ja és még egy tanács: tényleg ne mondd az endokrinológusnak ezt a túlélő tüszőt, mert úgy fog nézni rád, mint a borjú az új kapura... ugyanis ilyen tényleg nincs. dr. Elek agyszüleménye.

Lányok! Tudjátok mit tapasztalok mostanában?
1. Elek Csaba cisztás cikke a Házipatikán (PCO vs. túlélő tüsző szindróma) károsabb, mint hittem. Nagyon sok lányt megtévesztett már ezzel. Aki nem emlékszik rá, most olvassa el újból... hogyan definiálja a PCOSt. Egyszerűen hátborzongató. Na már most, a lányok, akik ezt elolvassák, azt mondják maguknak, neeee már, én nem vagyok se tehén, nincs az LH szintem 30, évente nem 1-szer mensizek hanem 5-ször, akkor én nem is vagyok PCO-s, meg pfuj, az milyen ocsmány dolog... de túlélő tüszőm, az van nekem!! Mert az olyan light dolog! És mennek is Mek Elekhez, akinek a kezelési sémája: Closty, esetleg még egyéb hormon, progi dögivel, Bromo!! Mindezt úgy, hogy nem kér laboreredményt és UH-ja sincs!! Hanem mit kér: HÕMÉRÕS GÖRBÉT!!!!! Na ehhez mit szóltok. Hát komolyan mondom, ilyen nincs. Egyszerűen a fejemet verem a falba!
2. Olyanok is bedőlnek a túlélő tüszőnek, akiknél elvárható lenne, hogy utánanézzenek a doki szakmai reputációjának. Tegnap az történt, hogy egy leányzó, akit sikeresen eltérítettem már Elektől (ugyanezt csinálta vele is, eredmény nulla....), sőt, az IR tesztje persze pozitív, 3.napi laborja PCO-t alátámasztja, sőt pajzsmirigye se jó, ír nekem egy e-mailt, hogy megint elbizonytalanodott... hogy őneki mégis túlélő micsodája van és nem PCO-s. Mielőtt kitéptem volna az összes szál hajamat, kiderült, egy szemész (!!!) lány győzte őt meg erről, utólag is, megintcsak Elekre hivatkozva. Értitek? Egy ORVOS. Aki elvileg rezidens volt, szakdolgozatokat írt, ismeri a Medline-t, tudja, mik az orvosi szakmai publikáció követelményei stb. stb.
Na most kérdezem én: ha egy orvos is simán beszopja ezeket a baromságokat, akkor mit várunk egy szegény PCO-s halandótól???

A cikk Google-ban való keresettsége nagy. Én nagyon gondolkozom rajta, hogy meg kellene keresni a Házipatika oldalt, hogy vegyék le ezt a baromságot, mert nagyon sok kárt okoz. De hogyan? Én, mint aki nem is vagyok doki? Kit kéne ráuszítani erre az ügyre? Ötlet??? Ez így nem mehet tovább.

pusz Norka (29+4)
s_norka
 
 


Sziasztok!

Én egészen új vagyok ezen az oldalon, de örülök, hogy rábukkantam, végre lehet valakikkel beszélni a problémámról! Remélem tud valamelyikőtök segíteni!

Nálam már 2 éve kimutatták a PCO-t, szerintem előtte is gyaníthatták, mert Diane 35-öt szedtem. Egy helyettesítő doki vizsgált meg, és felírta egy papírra a dokimnak a metformint,de az én dokim nem írta fel. Azóta elköltöztünk, az új dokim valahogy elsiklott felette????, de ő is csak clostyllal próbálkozott. A diane előtt is évekig jártam endokrinológushoz, akik szteroidot adtak, borzasztó mellékhatásokkal. Brrrr...
A PCO csak egy UH papíromra van leírva, szerintem ezért siklanak el valahogy felette, és igazából csak hormonvizsgálatokat csinálnak.

Nagyon sok jót hallottam a metrofinról, és szeretnék egy ilyen kezelést kipróbálni.

Nem ismer esetleg valamelyikőtök egy rendes, normális, lelkiismeretes orvost Pesten, akivel ezt meg lehetne beszélni?

Köszönöm, ha tud valaki segíteni.
csilla

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Sziasztok!
Vagyok én is ,csak rengeteg tennivalóm akadt!

Kavicska
Hát,akkor nem csak én vagyok így a baba dologgal KépMég fel sem hívtam a dokimat,hogy megjött,és hogyan tovább most.Hacsak ma össze nem futok vele a kórházban(kaját viszek apának)akkor sztem ebben a hónapban metformin,és pihiKép

Sajnálom,hogy fáradt vagy!KépTudom egy-két nap alatt hozzászoksz a iramhozKépBár én néha 12 órát is tudtam aludni,egy fárasztó nap utánKépKépFérjuram legnagyobb döbbenetére.

Csakegy
A gyenge mensi is mensi!Kép

Norka
Van olyan is aki minden bírtokában lévő információ ellenére is pl. a műtéti megoldást választja.Meggyőződésem sokan hisznek abban,ha műtik,abból tuti eredmény lesz(van is ilyen ismerősöm,akinek felírták a metformint-említettem már őt régebben is-mégis elment másik kórházba,másik dokihoz,aki VÉGRE megoperálta)
Nem azt mondom,hogy nem kell segíteni,felvilágosítani,csak azt,hogy nem mindenki fogja fel mi is érdeke,a jó neki hosszútávon.
A cikkel nem tudom,mit lehetne kezdeni.Max.mellette publikálni mondjuk az általad írt cikket.De ez csakk tipp!Kép

Rejo
Fene egye meg,a méhnyakra kúszást!nőjjétek ki mihamarabb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!KépKép
A munkából távozás,és elköszönés csoda megnyugtató tud lenniKép

Andika
Már bevetted az első clostydat?Mikor mész UH-ra?

Ella
Vmelyik este eszembe jutott a bacid.Kaptál már rá Dalacin hüvelykrémet?Nagyonbrutális,de a bacikat kiöli!Kép

Kincs,Nóra
Hogy vagytok??

Rólam:Még mindig nagyon vérzek,és görcsök is vannak rendesenKépRáadásul jó ideje vannak a hónalj vonalában pici-viszkető göböcskék,amik időnként elmúlnak,aztán visszatérnek.Férjuram kipróbáltatta velem a gombaellenes krémet,hogy hárha az.Hát valószínűleg nem,mert tegnap tipikus csalánkiütés borította az egész hónalj környékét+ felkar belső részét.Bekentem cortizollal,reggelre jobb lett.KépMost valahogy be kellene jutni a bőrgyógy rendelésre.Ez nem lesz egyszerű futam,az tutiKép

Puszóka:Kriszta
(4 cn)

KépKép

KépKép
okr
 
 


Norka!

Nincs egy olyan nőgyógyi isemrősöd, akivel jóban vagy, és írna a házipatikának, hogy ne blamálják magukkal ilyenekkel!!vagy te megírod, csak ő adja a nevét hozzá.
+ lehet, hogy elég, ha te jelzel a házipatikának, nem kell tudniuk, hogy nem vagy orvos.

Csilla!
nem tudod azt a helyettesítő orvost megkeresni?

Kép

Kép
rejo
 
 


Rejo, Norka, Kavics!
Köszi, hogy ezt leírtátok ezt nekem, nagyon jó, hogy rátok bukkantam :-, ezer köszönet mindenkinek a támogatásért és a jótanácsokért. Rejo,végigolvastam a hozzászólásaidat és tényleg kísértetiesen hasonlít az én esetemhez. Oké lemondok a "túlélő tüsző" elméletemről, jó lett volna elhinni, van valami egyszerzűbb betegség is, amit könnyebb gyógyítani. Tényleg dühítő, hogy ennyi mindenkit megtéveszt ez az Elek (doktornak nem nevezném ennek fényében).
Amúgy ma reggel voltam egy nagyon profi endokrinológusnál, aki a Kavics által említett összes vizsgálatot kiírta. Érdekes, hogy azt mondta, hogy szerinte nem vagyok PCO-s, de várjuk meg a leleteket.
Lányok most már tényleg nem értek valamit: ha valakinek sok apró tüsző van a petefészkében az önmagában már PCO-nak számít?
Kicsit összezavarodtam ez ügyben. Vagy a PCO csak akkor áll fent, ha inzulin gondok vannak a háttérben?
Egyébként az endokrinológus csajszi diétát rendelt el, mert a fogyás szerinte valamennyire biztosan elkezdi rendezni a szituációt.
Puszi Nektek!
nóra1
 
 


Kedves Rejo!

Sajna nem nagyon tudom a dokit megkeresni, mert elköltöztünk, meg sztks doki is, és nem szeretik egymás betegeit átvenni.
A gáz az, hogy szerintem a dokik többsége nem is hallott erről a gyógyszerről, pedig a neten több helyen is olvastam, hogy ez az elsődleges kezelés.
Aztán mond meg ezt a dokinak. Általában még a kérdéseket sem szeretik.

Nóra!

Milyen diétát kaptál? Azt már hallottam én is, hogy diétázni kell, csak azt nem, hogy hogyan.
Egy ismerőstőlelkértem a cukros diétát. Vagy ez valami más?

Szép délutánt!
csilla

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Nóra!

A PCO sem bonyolult betegség, és nem is túl nehéz gyógyítani!Kép

Mikor lesznek meg a leleteid az endokrinológustól?

Nóra, hidd el PCOS vagy!!!!! Akármit is mond az endokrinológus, ne próbálj ebbe kapaszkodni, de nem is kell!!!! ha ott vannak a tüszők az UH-képeden, tök mindegy milyenek a hormonértékeid, PCO-s vagy!!!
Igen, ahogy írod, önmagában már PCO-nak számít a sok tüsző a petefészkedben, ha nincs egyéb eltérésed akkor is. Ez már elég eltérés nem? De fokozatok vannak itt is, mindenki más eset és más tüneteket produkál.

Figyelj, nekem lánykoromban NAPRA pontosan megjött minden hónapban a mensim, és tankönyvi hőgörbéim voltak!! A szülés után is csak annyit vettem észre, hogy 31 helyett néha 33 napra jön meg, de minden hónapban megjött. Inzulinom első vérévtelre nem mutatott eltérést.
FSH, LH eltérésem nem volt!!! Érted? De ott voltak azok a fránya tüszőcskék! Onnan lehetett egyedül látni, hogy valami nincs rendben, hogy szőrős vagyok, és tele pattanásokkal, meg barnáztam mensi előtt pár napig, de a barnázást is csak szülés után kezdtem egy évvel.

Tehát PCO nem csak akkor áll fent, ha inzulingondok vannak a háttérben. Nagyon sok dologtól lehet.

Még egyszer kérdezem, LH tesztesz használsz PÉ kimutatására?
Miért kell fogynod, súlyfelesleged van? (mellesleg súlyfelesleg gyakran az inzulinrezisztencia jele!)

De még egyszer, ne keseredj el, szokott lenni PÉ-d, terhes tudsz lenni, tehát átjárhatók petevezetékek, más problémád nincs, nem olyan nagy gond ez a PCO!!!
Te leszel hamarosan a következő babás!Kép

Csilla!
Olyasmi diéta, összetett szénhidrátokat lehet csak enni. De bírod a diétát? Mert önmagában a diéta nem fog segíteni. + egy csomó nagyon vékony lány van, akinek nincs már hova diétázni!

Csajok, már látom, hogy itthon leszek és nem dolgozok, mindennap itt fogok lepcselni a topicon!KépKép

Kép

Kép
rejo
 
 


sziasztok!

Új vagyok itt én is.
Pco!!! Lassan egy éve tudom. Probálkoztam orvosi utasításokszerint és javallatok szerint. Nem volt siker pedig petéket is érleltek. De nem lett semmi.
sokat olvastama metforminról. elmentem a dokimhoz és elmondtam neki mit szól hozzá. Azt mondta, jó ! Felírta. szedem.

Megkérdeznélek benneteket, hogy kinek mi a tapasztalata? Mit tanácsol?

Köszönöm, hogy ha válaszoltok és bocsi a pofátlankodásért.

Mir

mir
 
 


Kedves Rejo!
Ciklus elején és végén végezet az endokrinológus hormon vizsgálatot (remélem nemsokára megjön, most 34 napnál tartok, de még sehol semmi). Szóval kb egy hónap múlva leszek okosabb. Értem amit írsz, még fel kell dolgoznom :-), ennyire gyorsan nem megy, hogy ezt el kell fogadnom. LH tesztet nem csináltam eddig, csak hőmérőzök. Igazából mivel első hónapban összehoztuk a babát méregetés nélkül eddig ezzel nem igazán foglalkoztam. 4-5 hónap mérés után azt látom, hogy 2* volt peteérés háromszor nem. Sajnos van súlyfeleslegem nagyon régóta küzdök ezzel, pedig sokat sportolok és eddig is próbáltam magamra vigyázni.
Ebben tökéletesen igazad van, hogy mindenkinél más jele van ennek a PCO-nak, ilyen szempontból elég elvont betegség és viszonylag nehezen deffiniálható. Azért jó, hogy itt vagytok, mert komolyan el lennék tévedve, ha csak az interneten publikált dolgokra hagyatkoznék.
Csilla!
A diéta amit ajánlottak hasonló a cukrosok diétájához szénhidrát és cukor kizárva. Ahogy Rejo írja csak a túlsúlyosaknak érdekes a diéta, mert a zsírszövet által termelt tesztoszteront érdemes vele csökkenteni (ezt mondta a dokim)
nóra1
 
 


Sziasztok!

A cukrosok diétája azért tartalmaz szénhidrátot, csak keveset, és meghatározott, hogy mikor mennyit ehetsz.
Ez is ilyen, vagy semmi szénhidrát, ill. minimális? Akkor mit ehetsz?
Igazából nem tudom, bírom-e. Azt hiszem mérsékelten igen. Kicsi fogyás nem ártana nekem se, azért nem vagyok kövér.

Mir!
Te csak megemlítetted a dokidnak és felírta, Mondjuk én is megemlítem majd, csak egy kicsit félek ettől, mert a dokik utálják, ha a beteg akarja megmondani, mit írjanak fel.
De azért örülök, hogy Neked sikerült. Ez némi biztatást jelent. Használ a metformin Neked?
Mennyi idő alatt használ, csajok?

Üdv:
Csilla

Kép

Kép
csillagfény
 
 


szia Csillag,


hát azért ez ne ilyen egyszerű volt...:-)
volt stimulációm 3 szor a végén már több pete is, nem lett semi eredménye csak kivoltam tőle mindenhogyan. (Gonak F) ez hormon. Durvicsek. aztán, hogy ne lőjük ezt az égbe ki tudja hova átjárhatóságira menetem, küldtek. azt nem tudták végigcsinálni nálam mert a röntgenben elájultam. soha neméreztem ilyen fájdalmat. Állítólag nehezen tágulok... köszi ..mondtam.
ekkor mentema dokimhoz és mondtamneki, hogy hát én bizony most megmakacsoltam magam. A következő inszem lett volna, aztán lombik. Nem vagyok mellettük őszintén, lehet, hogy majd egyszer megváltozik, de most nem. Feldobtam ezta metforminos dolgot, hogy olvastam sokat róla és hát elég jókat, azt hittem azt mondja jajjj már.
De nem meg akartam győzni, hogy beszéljen le, de nem, azt mondta ez jó, főleg ha hiszek benne egy próbát megér, főleg, hogy makacs öszvér vagyok...

Szóval átestem pár dolgon, amit ő figyelemmel kísért és megértette és támogatta.

Meg utálja nem utálja a doki, hogy mondod, azért figyelj ez mégis az a te szervezeted. (erre a dokim azt mondta: végülis a te f..dal verjük itt a csalánt, te döntesz)-elnézést ....... csak találó!

Mivel itt előrukkltak már ezzel azzal, az egyik meg akart műteni csak hopp na én onnan el is menetem. És milyen jó, hogy nem hagytam. Most talán azt bánom, hogy nem előbb kezdtem ezt a metforminos dolgot, de ez már mindegy.

Kedves lányok a tapasztalatitok engem is érdeklenek és várom őket nagyon:-!)

mir
 
 


Sziasztok!!!!!!!Kép
ÜDVÖZLÖM az "új" hozzánk csatlakozókat! Gyógyuljatok mihamarabb!Kép
Csilla!
Schöpf Merei kórház Pesten van,ott jártál már...Én ajánlom Neked a dokimat...ha gondolod!Kép
...az,hogy kinek mikor hat...az változó,na meg az az idő is,mennyi idő telt el a PCO diagnosztizálása óta (pl.ÉN,akinek 94-óta van....szóval Én nehezebb eset vagyok....még mindig nem hat,mert még nem vagyok terhes!)

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Kandi szia!

Te szeded? mióta?

mir
 
 


OKrisztinke!
Én a 3.naptól szedem a clostyt...Kép

Mir!
Az Én legjobb tapasztalatom,hogy már 11kg-ot fogytam amióta szedem!Szükségem volt rá nagyon,mert a folyamatos hormonok,jó pár kilót feldobott Rám!

kandi72
Budapest III. kerület
 
 



Kandi!

Clostyt is szedni kell hozzá vagy ez mindenkinél más?

mir
 
 


Sziasztok lányok!

Szia Csillagfény és Mir közöttünk. Kép

Most estem hazaKép
Megvannak a laborjaim, igaz egy része csak.
Leírom:
Estr: 183,2pmol/l
Test: 1,62 nmlol/l (ez lányegesen csökkent, felére!!!)
Prog:1,74 nmol/l
Prol: 452,8 mU/l (72-511)
LH: 14,72
FSH:7,03 (az arány is csükkent, legutóbb 2,9 volt)
Cortisol: 671,9 (171-536) ez magasabb (igaz én reggel hétkor nézettem)
DHEA-S : 3,34 umol/l

Ennyi, egyelőre.

Norka!
Igazad van fáradt vagyok. Vagy azt hiszem. Minden esetre még várok a Clostyval. Az is lehet, hogy a jövő ciklusban sem próbálkozom. Még nem tudom. Kép
Az úszás kifejezetten hasznos a kismamáknak, csak legyen tiszta a víz és zárjon jól a méhszáj!

Rejóka!
De jó, hogy otthon ülszKép Annak is megvan a maga előnyeKép
Ha lenövöd a placentát úgy is jó, ha meg nem, akkor ennél nagyobb vérzés ne legyen. és akkor nem lesz semmi bajKép Kép A császár manapság nagy divat. Minden sztár úgy szűl, Rambókával felöltitek sztár aspektusotokat és jöhet a császárKép

Nóra!
Örülök, hogy az endokrinológus megnézette a hormonokat! A metformin a nyerő. Én erre szavazokKép Csak időt kell neki adniKép

Mir!
Az sem semmi amiken te is átmentélKép De jó, hogy szeded a Metformint. Mióta szeded???? Mennyit, hány mgot naponta???

Csillagfény!
Igazából csak akkor kell cukorbetegeknek való diéta, ha dagi vagy. Akkor megéri, de különben kár az önsanyargatás. Bár az inzulin rezisztenciának nem tesz jót az édesség zaba, de most csókóltam be éppen két rafaellot, és egy kis csokis rizstKép Szóval kell a finomság, mert különben.... Kép

Kriszta!
Ma nem ügyelek végül. Csak rosszul emlékeztem. Meg is kattannék ha most megint benn lennék...KépKép
Azt hiszem nekem is alvás kell. De ezen a hétvégén konferencia, úgyhogy nincs pihenés, de jövő héten húsvét. Megmondom anyósnak, hogy én nem vagyok hajlandó pucolni egyetlen krumplit semKépKép Csak döglődök az ágyon. És vasárnap elvonulok templombaKép PüspökibeKép A párom már előre stresszeli magát, hogy az a pap annyit tud fölösléegesen beszélni. Nem baj, őt is elviszem. Kell az idvezülésKép
Kezdek feltöltődni, mert jár a szám, vagyis az agyam, vagyis a gondolataimKépKépKép

Puszi, most elvonulok olvasgatni, tanulgatni, de gép mellett vagyok egész duKép
Puszika

Fenyőke mi van veled??? Bangi, Espero, Kincsecske, Gabika, Csakegy.

Kavics
(5 cn.)
Vendég
 


Andika
Én talán holnap kezdem(5 cn lesz)Persze a dokival nem beszéltem,de 5 db tabim van.lehet önhatalmúlag fogom szedniKép

Kavicska
Ment mail.

KépKép

KépKép
okr
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: