Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ma ismét megpróbálkoztunk a szülőszoba megtekintésével. Először úgy volt hogy megint nem jutunk be, mert minden tele van... Folyton nagyüzem van, és akkor arról panaszkodnak hogy nem születnek gyerekek? vagy csak épp ez is ilyen időszak? Kép
Végül mégis sikerült bejutni, szerencsére a 4. számú az üres volt. Meglepődtem milyen nagy a szoba, képeken sokkal kisebbnek tűnt. Végül is érdekes élmény volt, és a szülésznő is aranyos Kép
Volt ma ultrahang is, és egy héttel fiatalabbnak minősítettek minket, így lehet mégsem június végén, hanem július elején lesz a nagy nap.

Gratulálok a gyerkőcökhöz, hogy ilyen szépen fejlődnek, így ügyesednek. Nagyon jó dolog pocakosnak lenni, de az is igaz, hogy már nagyon várjuk hogy mi is babázhassunk. (Ez még egy kicsit odébb van még Kép )

Csengő!
Én is csak egyszer láttam a terhesgondozóban a tornáról egy papírt, de mintha az lett volna rajta hogy orvosi beutaló kell hozzá. Engem az időpont riasztott el, hiszen még dolgozom, reggel vagy délután el tudnék menni, de így a nap közepe elég bután jön ki. Majd nézek valami másik helyet, mert azért nem ártana mozogni. De lehet nálam is a lustaság fog győzni.


Ilyen jó időben ne is üljetek a gép elött sétálgassatok a picikkel. Kép Amikor én ilyen kicsi voltam állítólag én is csak az erkélyen vltam hajlandó csönben maradni, nem számított hogy tűző napsütés, vagy betakar a hó... Kép De hát ez már régen volt :D (Bár ma is jót aludtam a nyugágyban a napon)

amandi
 
 


Lyányok!
Mi volna, ha nyitnátok mégegy babás topicot, ha már hozzánk minden invitálás ellenére nincs érkezésetek csatlakozni? Mondjuk egy Margit Kórház 2005/2006 téli babái? Vagy ilyesmi?
Anno mi is azért (is) vonultunk át új topicba, hogy átadjuk a helyet a következő generációnak... bár nagyon jó visszajárni hozzátok, de asszem oda is eltalálnánk!!! Kép
Szóval ez a topic legyen tényleg a várandósoké.

Uff! Kép

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Szia Kép Szilpa, és még én is vagyok várandós, meg Noémi, és Barby..akik az elmúlt pár hónapban be-bekukkantottunk. Kép

Amandi, akkor igencsak egyidőben járunk. Én júl. legelejére vagyok kiírva.Kép Nekem meg mindig 5 nappal idősebbnek mondják a fiatal urat. Kép
Én úszni szerettem volna, ha a környékünkön lévő egyetlen uszinak tél közepén nem szakad be/le a teteje.. Viszont találtam jó pár bp.-i helyet a nagy keresgélésben, ahol van kismama-úszás (?) ill. víz alatti torna.

Verus

Kép
verus
 
 

 
 

Sziasztok!

Nagyon örülök Nektek és nagyon aranyosak vagytok!!!!

Nagyon szívesen mesélek magamról (szeretek beszélni). Az anyasághoz, pláne az elsőhöz, már öregecske vagyok, 35 éves.
A gyermek leányzó lesz, a neve még 2 esélyes. A dokim Tűzkő Nándor, ha esetleg valakinek van valami tapasztalat róla, szívesen hallgatom. 3 éve műtött 16 cm-es cisztával, nagyon meg voltam vele elégedve, a fél oldalamat ki vette (pete vezeték, fészek). A kórházhoz nagyon közel lakunk, a Zápor utcában. Egyenlőre sima szülésre készülünk, de a cukor miatt bármi lehet. Január óta itthon kell lennem mert azóta görcsölök, utcára nem tudok menni, és már egyre jobban fájdogál és keményedik. A múlt heti CTG-én már kimutatta a fájásokat. holnap lesz megint CTG, és ultrahang.

Köszönöm a tanácsokat!!
A cumit még beszerezzük, már minden megvan, be is pakoltunk, csak a légzésfigyelő nincs meg.

Még új vagyok, de csak elmondom a véleményem, mint várandós, egy csomó jó dolgot hallottam előre tőletek, és ha mi, várandósok kérdezünk, akkor a "tapasztalt" már, anyukák tudnak tanácsot adni. Mivel nekem nincs a családban aki segítsen, én minden véleménynek örültem és örülök.
De ti tudjátok, én megyek utánatok, ha már anyuka leszek.
tundike
 
 


Sziasztok!

Megkuksiztam a babákat, hát mindegyik nagyon ügyes és gyönyörű!!! KépKépKép

Odex,
alig várom mindig, hogy írj Aisáról, tudom, hogy nem szabad hasonlítgatni, de ... Kép
Nagyon jó ez a kép, tuti a frizkó Kép és tényleg szép nagynak látszik. Mekkora most? Beni úgy 7,2-7,3 körül lehet, majd hétfőn mérem.
Mi most ezerrel rágunk mindent, előszeretettel a lábujjainkat, fordul a hátáról a hasára és hasról is kezd hátra, bár ez még csak véletlenszerű nála. Ja igen és ő is állandóan ülni akar. Hasizomból képes felülni.
Milyen almalevet adsz neki? Reszeled, vagy valami üveges? Én még nem mertem neki semmit adni.

Tundike,
én a Zápor utca végén lakom a giminél! Kép

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Ja, ez lemaradt. Hát Benedek már így ül:
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


<font color="ff6000">Verus!
Ezer bocsi!
Nem akartalak kihagyni, csak az uccsó két oldalt néztem vissza. Tényleg elnézést!!

Tundike!
Nem is vagy öreg! Kép
A cukor miatt ne aggódj, az nem ok a császárra. Én is az voltam, meg Odex is. És a dokim mondta, hogy a cukornak nincs köze a csaszihoz. Kép
A topikvádorlásról meg ugyanez a véleményem. Ha vissza olvasgatsz, én is ilyesmit írtam. Meg nekünk is jó veletek nosztalgiázni, és izgulni, meg babát várni... Kép

Ilba!
Benedek nagyon szép baba!

Szilpa & Kende
10+3</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


próbaKép


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Tündike
Légzésfigyelőt csak akkor vegyétek meg, ha elvégzitek hozzá a tanfolyamat. Mert ha véletlenül probléma adódik és jelez, akkor nem tudjátok, hogy mit kell tenni.
A kórházban mondta egy előadáson a doktornő és szerintem teljesen igaza van. Ha nem koraszülött a baba és a kórházban nem javasolják akkor felesleges.
Mi nem vettünk a kislányomnak (1éves) és nem fogunk venni a következőnek sem, aki kb. szeptember közepére várható.
hmmc
 
 


Hmmc,
Hát én ezt nem mertem leírni, csak mondtam ismerősnek egyszer, hogy ugyanez a véleményem, mint neked és jól lehurrogott. Mi nem vettünk és béreltünk egyszer sem. Írtam Neked mélt is... Ja, és ezer gratula az újabb jövevényhez!!!KépKépMost irigykedem ezerrel, mert nekünk azt mondta Doki bácsi, hogy legalább 1,5-2 év terhesség mentes időszakra van szükség.

Ilba,
Benedek egyszerűen gyönyörű! És hogy ül már! igazi Pasi.

Verus,
Tényleg régen jártál erre, mi van Veletek?

Tündike,
Egyáltalán nem vagy öregecske. ENgem egyszer vizsgált meg Tűzkő doktorúr az előző babámmal amikor terhes voltam. Beleestek a hasamba a héven, és akkor pont szabin volt doki bácsim és Õ volt az ügyeletes. Nekem szimpatikus volt. De ez már több, mint 5 éve volt.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Zseppy
Köszi a mail-t! Válaszoltam, mert a régi e-mail címem nagyon vacak. Alig tudtam elolvasni, amit írtál.
hmmc
 
 


Sziasztok!

Ma voltunk a 3hós oltáson. Egész jól viseltük, csak egy kicsit sírtunk mikor megkaptuk a szurit, na meg előtte bemutatni a doktornéninek hogy mekkora hangunk van. Kép Amíg vetkőztettem, mérték, egy hangja sem volt, végig mosolygott, gagyarászott, de amint bent letettem a vizsgáló asztalra Enéh elkezdett üvölteni, de meg lettünk dicsérve. Azt mondta a doktornéni hogy nagyon erős baba(főleg a hangja).
Délután volt egy kis sírás, mert nem tetszett a kúpozás, meg kicsit nyügösek voltunk, de most alszik. Úgy nézem nem lázasodott be(helyette apa lett lázas :/ ) de este megkapja a másik fél kúpot is.

Szilpa!
Köszi, büszke is vagyok! :-O :-O
Enéh még csak 5140 gr, és 59 cm. 1 hónap alatt nem nőtt 1 centit sem, viszont 350 gr-ot hízott.
És gratula a jól viselt vidéki kiránduláshoz! (irigy)
Kengyelt szerintem májusnál korábban nem veszik le, de már a 2*1 óra szünetnek is nagyon örülünk. Kép

Tündike!
Nekem tommee tippe, és nuk cumisüvegünk van, légzésfigyelőnk viszont nincs.

Nah megyek, mert felébredta kisasszony! A többit majd holnap!

-cs-

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi
 
 


Zseppy, tul.képpen semmi extra. A pocakom nő, mostmár a 27. hétben vagyok. Benedek Ákos lesz a baba neve, igazi Ugrifüles.Kép Este fél 11-től igen aktív, de nappal is nagyon tud virgonckodni.Kép
Lassan el kell kezdenünk a kiságy keresést-vásárlást, kell egy pár új cucc is a Picinek, ui. nyári babánk nem volt.

Sancsi, Marci fiam most kapta nemrég a 3 éves oltást, a dokink azt mondta, hogy csak ha nagyon belázasodna, akkor adjak kúpot. (merthogy ez az új oltóanyag -állítólag- nem okoz magas lázat.)
És számomra is hihetelen módon nem lett lázas, egy kicsi hőemelkedése volt, arra meg nem adtam semmit. Lehet, hogy jobb lenne megvárnod, hogyan reagál a szervezete. Úgy olvastam, hogy engednünk kell dolgozni a szervezetüket, hogy kialakuljon idővel a megfelelő védettség.

Jó éjt:
Verus

Kép
verus
 
 


Sziasztok! Kép

Köszönjük a dícséreteket!

Verus, Amandi jelentkezzetek többet, olyan jó olvasni, hogy mik történnek a pocakosokkal. JÓ nosztalgiázni egy kicsit...Én pl. imádtam CTG-re járni Kép

Ilba, Beni már hatalmas és nagyon ügyesen ül. Aisa még gyenge ehhez a maga kb. 5700 grammjával. Õ lassabban hízik, valószínűleg az én alkatomat örökölte, és nem lesz egy "debella" Kép Ilyenkor irígykedve nézem, hogy milyen nagyok már az Aisával egy korú babák, de hát mi ilyenek vagyunk. Kép A lényeg hogy egészséges, és minden rendben van vele. Kép
Most éppen a nyelvét találta meg, egyfolytában kint van a szájából, és simán leutánozza azt amit mi mutatunk neki! Kép Olyan édes!

Na, megyek lassan fürdetni kéne, már így is csúszásban vagyunk...

Jó éjt, majd holnap!
Hajni

Aisa és Hajni
odex
 
 


Sziasztok pocakosok!
én nagyon szerettem Tápainé Mártához járni tornázni a Baross utcába. Itt délután vannak órák, biztos találsz magadnak jó időpontot. A Kismamaújságban találsz elérhetőséget, de én is szívesen megírom (csak nem tudom mennyire a reklám helye ez ittKép)
ne legyetek lusták, menjetek el, nem csak tornázik ott az ember lánya, hanem értékes infókat is összeszed
szilvamag
 
 


Hát CTG-re nekem még nem kell járni. Olyan furcsa ez, mert mi mindig elcsodálkozunk, hogy már csak kb 12 hét van hátra a pocakos állapotból, vagyis úgy érezzük mindjárt itt a nagy nap. A többi helyről meg folyamatosan azt hallom, hogy van még idő bőven, még nem kell elkezdeni a felkészülést. Épp valamelyik nap mentem el egy kirakat elött és ahogy megnéztem az üvegben magam, elájultam, mekkora is már a pocakom. Kép
Az a fránya torna... Én szívesen mennék, és még a testem is igényelné a mozgást, de mindig ott van egy "de" Kép Amióta tudom, hogy kisbabám lesz, azóta készülök elmenni, és még mindig nem jutottam el. Hol a parkolás nehézsége a kifogás, hol az, hogy délután fáradtka, álmos vagyok és csak azt várom hogy hazaérjek. Ha egyszer már ott lennék, tudom, élvezném.

Az ultrahang 838 grammosnak mérte a picit, és el szoktam csodálkozni, ebből hogy születnek mostanában mindenhol 4,5 kg-s óriásbébik...Remélem mi azért megmaradunk normál súlynál.

Most nézem csak, kész regény mindig az, amit én írok Kép

Andi

amandi
 
 


sziasztok!

Cas
én annyiban hagytam ezt a dolgot nem régiben, mert úgy láttam, hogy senki nem akar mozdulni.
És nem akartam, hogy azt érezzék ki akarom innen pakolni a már babás fórumozókat...
Aki terhes és tapasztalatra kíváncsi ott is írhat és kérhet a lányoktól.

Vagy lehet, hogy egy új Margit kh-as topik kéne? Kép Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm
 
 


Mucus,
Hozzál létre egy Margit Kórház Szülészet- várandósok topikot! Kép

Lányok,
másik fórum használata nem azt jelenti, hogy ide már be sem lehet nézni tanácsot osztogatni. Mi is ezt tesszük. KépKép
myra
 
 


Mucus
Myra ötlete szerintem teljesen jó!!!!!!!!
Lehet, hogy ez volna a megoldás...

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Mucus
Myra ötlete szerintem teljesen jó az új várandós-topikkal!!!!!!!!
Lehet, hogy ez volna a megoldás...

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


upsz?!
bocsi...

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Ezt még tegnap késő este írtam, csak erről az oldalról nem engedett tovább, utána végleg meghalt a baabnet:

<font color="ff6000">Sziasztok!

Sancsi!
Mármint ki kapja meg a másik fél kúpot?? Apa?? Kép Kép
Enéh kisasszony nagyon ügyes.
És én is úgy hallottam a védőnőől, ahogy Verus mondja, hogy megelőzésképpen nem igazán jó előre lázcsillapítót (pl.:kúpot) adni. Mert ha nincs láz, feleslegesen viszed be a gyógyszert a szervezetbe, ha hőemi van, azt meg kicsit hagyni kell dolgozni, a védettség miatt, csak 1/2-1 nap után kell csillapítani. Egyedül láz esetén kell kúp.

Verus!
Kiságy: nagyon tudom ajánlani a Babadiszkont-ot a Lehel tér 1/b-ben!! Jó a választék, és jók az árak.

Amandi!
A regényírással én is mindig így voltam. Kép Tök cikinek éreztem. Mostanában szoktam le róla. ( De még nem teljesen Kép ). Viszont másoktól tök jó ilyen hosszúakat olvasni. Érdekel. Írj csak bátran!!

Kende a tegnap éjszaka is 11-től reggel 1/2 8-ig aludt. Ez már 4 nap alatt a 3.!! jó lenne, ha szép lassan átállna. Kép Örülnék!! Kép
Ma is elég keveset aludt (össz 1/2 órát), de ma legalább nem volt hisztis. Front van??

Jó éjt!

10+4</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Köszi a kúpos tippeket. Jó tudni hogy nem kell a kúp. Védőnő és a doki is azt mondta hogy délután, és este 1-1 fél kúp.

Szilpa!
Enéh kapta meg a kúpot, bár lehet néha apára is ráférne 1! Kép
Én szeretem a kisregényeidet, meg mindenki másét is!

-cs-

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi
 
 


Sziasztok!

Elnézést a betolakodásért. Segítségeteket kérném. Egy külföldi barátnőm nemrég tudta meg, hogy babát vár, és megkért, segítsek neki angolul beszélő szülész-nőgyógyászt keresni Budapesten! Se ő, se a férje nem beszél annyira magyarul, hogy elboldoguljanak, tehát fontos lenne, hogy angolul igen jól tudjon az orvos. Ha tud valaki ajánlani, megköszönném! A rokica kukac yahoo pont com címre küldjétek el légyszi az orvos nevét, elérhetőségét, hogy melyik kórházban dolgozik, és bármi más infót, amit fontosnak tartotok róla!

Előre is köszönöm!!!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Sziasztok!

Újra itt, és mostmár babával. :-) Bálint baba március 29.-én hajnal negyed egykor úgy döntött, hogy mivel ő aznapra lett kiírva, elkezd kifelé jönni. Eléggé megszenvedtem vele, de 9óra 35-kor megszületett. 3700g, 54cm. Gyönyörű szép baba, persze mindenki annak látja a sajátját. :-) A kórházban persze sikerült kiborulnom, itthon nekem semmi segítségem nincsen a papán kívül (mondjuk ő sokat segít ha itthon van), így szerettem volna 'biztonság érzéssel' elhagyni a kórházat. Voltak nagyon kedves csecsemősök, meg volt ellenkezője is. Mindegy, túlvagyunk rajta. Most itthon aggódok mindenen. Sajna kevés tejem van -bár már mindennel próbálkozok növelni a mennyiséget (sok folyadék, homeopátiás bogyók, mellszívás) - így állandóan szoptatás+tápszer a menü.
Röviden ennyi.

Petra

petra73
 
 


Petra, gratulálok a "kicsi" fiadhoz! KépKép
Bár nekem szerencsére nem volt rá szükségem, de sokat tudnak segíteni itt: http://www.lll.hu/main , akár onlájn is.

Üdv:
Verus

Kép
verus
 
 


Petra!

Gratulálok a kisfiadhoz! Remélemélem teszel majd fel képeket is, szeretnénk mi is gyönyörködni kicsit.
A kisbabával kapcsolatban én sajnos nem tudok segíteni, mert hát én még a nagy kaland elött állok, de biztos vagyok benne, ha bármi problémád akad, ha más nem is, akkor az itt jelenlevő gyakorló anyukák szívesen segítenek, ellátnak tanáccsal. Szerintem hamar bele fogsz jönni te is.

Tudom, hogy nekem még van időm a szülésig, de sikerült megfűzniük, hogy vegyünk részt egy papás-mamás szülésfelkészítő órán. (úgy döntöttem inkább menjük kicsit korán, minthogy aztán ez is kimaradjon) Hétfőn megyünk, majd elmesélem milyen is volt. És még valami: vettem tornabérletet is, jövő héten kezdek, majd kiderül melyik fajta mozgás is válik majd be.

amandi
 
 


Petra!

Gratulálok a kisfiadhoz! Kép Nagyon szép méretekkel rendelkezik, gondolom, hogy nem lehetett könnyű megszülni egy ilyen nagy babát! Remélem én is, hogy lesz majd annyi időd, hogy néhány képet feltegyél nekünk magatokról!
A tejci be fog indulni szépen, az is fontos, hogy amennyit tudsz pihenj, az is sokat segít.
És minden jön majd ösztönösen, ne aggódj! Kép
Mégegyszer gratulálunk!
Hajni és Aisa

Aisa és Hajni
odex
 
 


Petra
Nagy-nagy gratula a babóhoz!!! Kép
A kórházi kiborulást felejtsd el, odabent majdnem mindenki kap hideget is meleget is, nem kell vele törődni...
Pihenj sokat, bújj össze a picivel, az is nagyon jó tejnövelő (az általad leírtak mellett).
És ne hallgass a sok okos tanácsra (jó sok ellentmondó is lesz köztük), csak az ösztöneidre, akkor nem lesz semmi baj. Szuper anyuka vagy, hidd el!!!
És persze mi is itt vagyunk, ha egy kis lelki támaszra és megnyugtatásra vágysz! Kép
(Egyébként merre laktok? Hátha van vki a közelben közülünk, legalább egy-egy séta és jó nagy beszélgetés erejéig hátha össze tudunk futni.)
A szülésről azért majd írhatnál részletesebben, ha lesz hozzá kedved és erőd! Kép

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Ja, és Laktoherb tea? Nekem az is bevált...

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


<font color="ff6000">Sziasztok!

Petra!
Hatalmas Gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kép
Ne aggódj a tejcsi miatt!! Nekem is viszonylag későn indult be! Én is itt paráztam, hogy nem fogom tudni etetni a picimet, most meg látod, néha miket képes enni, és ezt egy ciciből!! Még csak 1* vagy 2* volt olyan, hogy mindkét cici kellett neki!! Nekünk is felírtak tápszert, mert kevés a tej. Ki is váltottam, hogy legyen itthon, így biztonság érzetem volt, de még fel sem bontottam! Inkább sűrűbben mellre raktam, hogy a sok szopi jobban beindítsa a termelést. És bevált. És úgy hallottam, hogy ha tápit kap, akkor lustább lesz szopizni, mondván úgyis kap később mást, minek szenvedjen érte? Hát nálunk nem is volt tápszer.
Persze sajnos előfordul, hogy valakinél kell. És erről nem te tehetsz. Tudjuk, hogy te mindent megteszel érte. Ettől még ugyanolyan jó anyukája leszel. Sőt! Hidd el, hogy neki te így vagy a legjobb, ahogy vagy, és más nem lenne jó neki!! Bújjatok össze, és érezni fogod!! Olyan jó érzés hozzá bújni!!! És nagyon fontos a nyugalom, és hogy ne idegeskedj!!!!!!!!
Bálint baba is szép méretekkel bújt elő. Kende 200g-al nehezebb volt, de ugyanilyen hosszú. Szal majdnem stimmel. Kíváncsi leszek, hogyan nővögettek!!! Írj sokat. És ne parázz! El sem hinnéd, mennyi minden jön ösztönösen! Ami meg nem, arra itt vagyunk mi. Kérdezz bátran. Ha nem tudjuk a választ, segítünk kideríteni!!! Vagy megnyugtatni. Már az is sokat jelenthet, ha kibeszéled magadból! (tapasztalat)

Amandi!
Tényleg jobb kicsit korábban menni, mint lemaradni. Én egyébként az első heti előadáson 2* is voltam. Egyszer elmentem egyedül, úgy volt, hogy apája is jön, ott talizunk, de nem engedték el a mh-ről. A másodikra meg az unokatesóm jött el velem, mert úgy volt, hogy ha Kendeapu mégsem mer bejönni, akkor ő jön be. Szegény ott várt végig a kórházban ugrásra készen szülés alatt, hátha le kell cserélnie az exemet. De mégis kibírta az a "jó édes" apja. És 2* voltam szülőszoba látogatáson is. A nagy napon már ismerős volt a járás. Az élmény viszont nem. Kép Menj csak nyugodtan. Szerintem nagyon jó felkészítés lelkileg!
Úgy izgulok értetek! Jó átélni újra az érzést, a kíváncsiságot, hogy mi lesz velünk! Amikor olvaslak titeket, mindig eszembe jut, amikor én is pocakos voltam. Nagyon jó volt!!
Írjatok sokat!!!!!!!!!!!!!!!!

Sancsi! Zseppy! Otyka!
Azért nem jöttök, amit írtam mail-ben???? Én is gondolkodtam rajta, de Petrának nagyon megörültem! Kép

10+6</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Petra
Gratulálok a kisfiadhozKép
A legfontosabb, hogy ne idegskedj a tej miatt. Kapja a kiegészítést is, éhen halni nem fog a fiad! és ne az lebegjen állandóan a szemed előtt, hogy MUSZÁLY szoptatni, mert ez csak ront a helyzeten.

A szülésre én is kíváncsi vagyok, ha lesz rá időd akkor írj róla egy kevesetKép

Amandi
a torna miatt írigyellek, nekem sajnos nem lehetKép Bár azt is mondhatom, hogy nem ért váratlanul, mert a fiammal sem lehetett.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm
 
 


Sziasztok!

Petra!

HATALMAS NAGY GRATULA BÁLINTHOZ!!!

Szilpa!
Én azért nem jövök, mert Enéh nem hagy 1 percet sem, apa Veszprémben, anya Angliában, úgyhogy egyedül vagyunk itthon, és a kisasszony egyből hisztizik amint fél méternél távolabb kerülök tőle.
Már teljesen kivagyok! És nem t'om mi lesz nyáron, ha apa elutazik Bécsbe. Akkor tuti megutállom a Metallicát. :/

Mucus!
A MUSZÁJ nem elipszilonos j, hanem pontos. (bocs, de ez az egyik dolog amire ugrok)

-cs-

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi
 
 


Sziasztok,
Szilpa,
Én sem azért. Itthon volt apa, meg a szuriKépKép Szóval csütörtök egy kicsit nehézkes volt.

Petra,
Ezer gratula. Nagyon ügyi voltál és vagy is. Tejcsi miatt ne aggódj egyáltalán. Nekem tényleg teljesen rapszódikus. Egyik nap dől belőlem, másnap meg szinte alig. Szóval ne aggódj, Te mindent megteszel. Huh, sajnálom, hogy nem írtam meg annak a homeos bogyónak a nevét, amit a kórházban szedtem. Én nem borultam ki tőle, csak vigyorogtamKépKépKép De mindjárt megnézem, mert még most sem késő...

Sancsi,
a legfontosabb ne érezze Enéh, hogy ideges vagy. Próbáld meg te is ezt a bogyót. mindjárt megnézem a nevét... Meg ha nagyon hisztis menjetek sétálni. Mi múltkor éjfélkor mentünk levegőzni...
Nekem a "de viszont" szó összetétel a mániám.

zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Lányok,
Megnéztem:
staphysagria 9 ch: napi 2*5 golyócska. Ez elvileg a seb gyógyulásra és a lelki következmények enyhítésére szolgál. Én teljesen nyugodt és vigyorgó lettem tőle

de amit találtam még:
Ignatia amara 15 ch: napi1-2 * 5 golyócska

vagy
Chamomilla vulgaris 15 ch: 1-2 * 5 golyócska naponta (ez a gyerkőcnek is jó lesz ha hasfájós, fogzik)

zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Sziasztok,

köszi mindenkinek a gratulációkat. A tej sajnos továbbra is kevés, úgy látszik én alkalmanként 40g-ra vagyok hitelesítve. Kép Nem tudom meddig fog menni a szoptatás és tápszer kombináció, mert időnként teljesen kiakadok, hogy 1 órát szopik - ráadásul érzem is, hogy nem csak nyammog - aztán megint 40-et mutat a mérleg. Ja, és ugye mondják, hogy gyakrabban kell akkor szoptatni. Ezt hogy kellene megoldanom, ha miután szopott olyan keservesen üvölt, hogy majd megszakad bele. Ugyanis össességében megeszik 100g-okat, vagyis az a 40 semmi neki. Nem hagyhatom 2 órát üvölteni, mondván akkor lesz ismét 40g. Ami mellesleg ismét nem lesz elég. Na mindegy, minden alkalommal kibukok, tegnap sikerült egész délelőtt+délután bőgnöm. Konkrétan persze nem tudom miért.

Petra

petra73
 
 


Petra!
Tudom, könnyű mondani, de próbálj meg nyugodt maradni és ne idegeskedj. Az is nagyon sokat számít a tej mennyiségét illetően. Meg ha babóca érzi rajtad, hogy ideges vagy, akkor ő is türelmetlenebb lesz, és persze hogy ordítani fog. Nekem is voltak nehéz időszakok a szoptatásban, én is úgy ültem le mindig hogy tiszta ideg voltam. Nekem nem a mennyiséggel volt a baj, de akkor is. Aztán szépen lassan rendbe jöttek a dolgok. Az hogy nincs elég tejed, nem baj.
Én azt csinálnám a helyedben, hogy hagynám kb. egy fél órát szopizni aztán meg adnám neki rögtön a tápszert. Vagy próbálj meg két ciciből etetni, az is jó, és akkor az serkenti a tejtermelést. Esetleg két kajci között fejni egy kicsit, ha éppen nem tudod mellre tenni a picit.
A lényeg, hogy NE IDEGESKEDJ, az egyikőtöknek sem jó. Kitartás, és írj, hogy mi újság!

Hajni

Aisa és Hajni
odex
 
 


Sziasztok!
Már pár napja szabadidőmben a topicok archívumát böngészgetem, sok infót találtam is már a hozzászólásaitokból.Békásmegyeri vagyok,1-2 éven belül szeretnék babát.Sőt,azt sem tartom kizártnak,hogy még idén elkezdünk dógozni a babán..khmm :o)Most tört rám az az-általatok már biztos átélt és tapasztalt-elérzékenyülés 1-1 baba láttán,és a vágyakozás 1 saját kis pici és teljes család után...Úgy gondoltam, most jött el az idő,hogy komolyan válasszak 1 olyan Orvost(így nagybetűvel)akiben megbízom mind szakmailag mind emberileg,végígkísér a 9 hónapon át a nagy napig,sőt,már előtte segítene tanácsaival az "okos" felkészülésre...A Margit Kh-at nagyjából ismerem,szimpatikus Kórház.Dr Béres L.-nál voltam már 1-2 alkalommal a Magánjában(rákszűrés, gyógyszerfelírás)de...nem szívesen válaszatnám őt..Sztanyik Dr-ról rengetegen írtatok dícsérő szavakat, csak nem jutottam még el az elérhetőségeihez..Amit kiderítettem:régen rendelt magánban az Óbudai Eg.ü-i Centrumban,de ez az intézmény vagy nem létezik már vagy nem tudom mi történt vele...Tudna valaki segíteni,hogy a Dr Úrnak hol van magánrendelője/elérhetősége?Ill.Dr Magenheim Ritát is dícsértétek,róla még ennyi infót sem derítettem ki mint Sztanyik Dr-ról.Azon kívűl, hogy a Nők lapjában már láttam hozzászólásait, riportokat vele, írásait a weblapon.Kérlek szépen,írjatok róluk,adjatok tanácsot akár felkészülés ügyben is egy-egyelőre felkészülőben és izgalomban lévő-leendő "társatoknak" :o) Köszönettel: Szilvi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
szyszqo
 
 


Sziasztok!

Petra nagyon gratulálok! Mondanám, hogy kitartás és nyugalom, de szerintem én is halálra fogom magam idegeskedni, ez valamennyire természetes is.
Nagyon irigyellek, hogy túl vagy rajta, én 20-ra vagyok kiírva. Ha van időd, írnál kicsit bővebben a szülésről, meg a kórházi élményekről, meg mindenről.

A 2 név, ami között nem tudunk választani a Laura és a Hanna. Olyan fontosnak, véglegesnek érzem a kérdést. Talán nem kéne túl görcsölni.

Ilba! Én sajna a másik végén az Árpád gimivel szemben lakom, de babakocsival nincsenek határok. Ide 1 mosolygós arc jönne (honnan veszitek az arcokat?).
Amandi! Nekünk is sikerült bejutni a szülőszobába, és mindent megnézhettünk. Nekem nagyon tetszett, és eddig akivel találkoztam szülésznő mind nagyon kedves volt. A végén ezért is nem fogadtam.

Szerdán voltunk 38. heti CTG-én illetve ultrahangon. A CTG-én fél órán keresztül sem tudták fel ébreszteni a babát, el kellett menni sétálni. De aztán minden rendben volt, és a fájásokat ismét kimutatta a gép. Az ultrahangon 3644 gr-os kiselefántot mutatott ki. Ami engem egyáltalán nem zavar, de a doki nem örült. Szerintem nem vészes ha valaki 4 kiló körül születik, bár szülésnél tuti nem előny. Azt mondták még az UH-án, hogy a jobb szív fél tágabb. Hallottatok már ilyenről?
tundike
 
 


Sancsi
Köszi a nyelvtan leckétKép
de emiatt nem ugorj, úgy látom van más probléma is ami idegesít.

Szyszqo
SZ.dr még most is ott rendel.
Bővebb infóért írj ide: bebi5@freemail.hu
A Magenheim dr-nőről Nikcsi tud Neked írni, Õ nála szült.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm
 
 


Mucus,köszönöm!Nikcsi,kérlek ha olvasod, írj a Dr.nőről,köszönöm! Szilvi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
szyszqo
 
 


Petra!
én is gratulálok a babához!
a tej meg majd jön, a másodikkal nekem is nehezebben indult meg, pedig az első után nem erre számítottam Kép

Szyszqo!
az Egészségcentrum száma 436-7344, de hétfőn és pénteken a kórházban is eléred Doktor Urat

Tundike!
a lányom 4,2-vel született, és kifért minden nagyobb nehézség nélkül Kép
az arcok pedig "-" nélkül lesznek
Kép : )
Kép : (
Kép : O

Szilvi
szilvamag
 
 


Sziasztok!

Bocsi, nincsen időm még vissza olvasni se, Tundikének üzenem csak, hogy én is!!!! Viador utca! Kép

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Ilba!
Boldog 5. hónapot nektek Benivel! Kép
Hajni

Aisa és Hajni
odex
 
 


Tundike
Az én fiam is 4,2 kilóval született, nem mondom, hogy egyszerű volt, de meg lehet csinálni! Kép

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Szilvamag!Nagyon szépen köszönöm az infót! Szilvi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
szyszqo
 
 


Mivel a cukor miatt sokat voltam bent, állandóan kérdezősködtem, és mindenki imádta Magenheim dokinőt. Sőt már előtte hallottam a hírét, hogy milyen jó. Engem többször megvizsgált, és nagyon figyelmes volt.

Ilba! Az nagyon jó!

Köszi a bíztatást, a nagy babára. Valahogy ki kell jönnie, bent még nem maradt.

Nyugodt alvós éjszakát Mindenkinek!
tundike
 
 


<font color="ff6000">Petra73!
Mindenki átélte a szopi nehézségeit, hidd el!! És őszintén mondom, hogy rendeződni fog, csak ne idegeskedj!! Előbb-utóbb minden okés lesz, és igazi boldogság lesz a szopi!!! Kép

Szyszqo!
Én Magenheim dokinéninél szültem. Már terhesség előtt hozzá jártam, és eszembe sem jutott volna máshoz menni. Sőt! Ezután mindennel hozzá fogok járni. Még akkor is, ha elmenne máshova. Tuti mennék utána! De szerencsére erről szó sincs. Õ egy igazi EMBER!!! Végig figyelmes, megértő, és türelmes volt. Pedig volt gondom rendesen. Segítőkész, és egy pillanatig sem éreztem úgy, hogy esetleg rossz kezekbe kerültem volna, vagy rosszul döntöttem volna. Lelkileg is sokat segített. Csak jót tudok róla mondani. Ha vissza keresel, nem egyszer áradoztam róla. Ha esetleg konkrét infó kellene róla, akkor szívesen segítek: roxyka@axelero.hu. Sok sikert a baba-projecthez! Egyébként én is Békási vagyok. Kép

Tundike!
Húúú! Akkor lassan már neked is szurkolhatunk!!! Drukk-drukk-drukk!!!!!!!
Én 3900-al szültem. Hát, mit mondjak: kifért valahogy. Semmit sem adnak imgyen, de bármikor nekifutnék újra, ha ilyen ajándékot kapok érte, mint a kisfiam! Teszek fel neked képet, hogy lásd, miért érdemes küzdeni!!! Kép Kép Kép

11+2</font>
Kép


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Szlipa!
Már többször megcsodáltam Kendét, nagyon szép. Kende hány hónapos?
Tényleg a legjobb kifejezés, hogy ők mindent megérnek. De azért ma reggel is nyafogtam, hogy utálom már, hogy ilyen béna vagyok, hogy mindig fáj, görcsöl valami, 4 hónap után már igen unalmas, de...
Próbálgatom elképzeli milyen lehet, ha már itthon leszünk, és egyre jobb érzés erre gondolni. A szülésre nem gondolok, az majd lesz valahogy.
tundike
 
 


Szia Szilpa! Neked is köszönöm a segítséged!!!Már Én is nézegettem a képeket és az írásaidat is olvasgattam Kendéről--nagyon szép srácod van ám! És a neve is nagggyon tetszik! Honnan jött az ötlet,utónévkönyvből vagy régóta eldöntött volt??Örülök,hogy van itt még Békási!Sőt, a teljes nevünk is egyezik Kedves druszám, csak nekem a leánykori nevem szil-pa,és egy pével írtam :o)Meg a korunk is...Meg Én is kutyás vagyok..Stb..Kicsi a világ..
Írok majd emailt neked feltétlenül (köszi a kedvességed),de most rohannom kell melózni.
Szép, mosolygós napot mindenkinek: Szilvi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
szyszqo
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?