Új privát üzeneted érkezett!

Elég nehéz ebben az időben eltalálni, hogy mi elég és mi nem a ruhákból!Ahogy magamat ismerem én is inkább adok majd rá egy réteggel többet, mint kevesebbet!
Azon is elvoltam csodálkozva, mikor valahol olvastam, hogy nyári újszülötteknek vegyünk napozót!
nem tudom, valahogy nem tudom elképzelni, hogy a pár napos, hetes újszülöttnek elég egy kis napozó!

Egyébként te, hogy érzed már magad? Már egyedül vagy, vagy otthon van még a férjurad? Ki tudod magad pihenni rendesen? Én attól félek egy kicsit, hogy nem tudom összehangolni majd a háztartást meg a gyereket!Kép

KépKép
editmaci
 
 


Edit,
Milyen háztartás!
Hát nyugodtan szaladjon minden, ahova akar, nehogy azzal foglalkozz már. Fiúké lesz a fő feladat. Mosogat, vasal, porszívóz. Egyébként hidd el, eszedbe sem fog jutni... szerintem.
Edi,
Akkor jól vizsgázik a PC TS?Kép
vbea
 
 


Edi,
Hogy vitted le egyedül a babakocsit, apropó! Levitted a kocsit, aztán Lilit, vagy hogy?
vbea
 
 

 
 

Sziasztok!
Jól vagyok/vagyunk köszi. Már lassan időszerű lenne néhány új fotó. Majd apát beizzítom! Kép Egyébként nagyon jó minden, csak a hasam megy és a derekam fáj. De már a vesém nem! KépKépKépBabu is szépen fejlődik, a feje már 7 cm!!! Nem gyenge! Kép Mivel állandóan fáj a hasam alja a doki minen egyes alkalommal megvizsgál. Már kicsit fájdalmas, de jobb a biztonság. Ott is minden rendben, csak pihenni kéne... Ja, megvan a lakás, kifizettük, és már ágyunk is van, fenyő a kikoltól. Most már csak a többi hiányzó bútort kell megrendelni. Készül a knyhaszekrényünk is, csuda szép lesz. A falak a szobákban ki vannak festve, minden szoba 2 színben pompázik. Majd csinálok fotókat.
Most németóra...

Puszi: Kriszti

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Sziasztok!
Ma Liliből előjött a Pszicho Kép. Reggel fél nyolckor kelt, kilencig mosogattunk, ő a hordozóban ült, én meg az Icipici házikót énekeltem neki végtelenített disco-verzióban. Akkora sikerem volt vele nála, hogy lehet, hogy indulok a következő Megasztáron Kép.
Utána elmentünk sétálni, egy órától viszont alig alszik, perceket eszik.
A háztartás, az mi? Kép. Igaza van Eninek. Most is anyu főz, mosogat. Voltam bent nála, kérdezte mit főzök, jót röhögtem, erre mondta, hogy akkor feljön. nekem is nagy szám volt először, hogy nem kell senki segítségnek, de kell Kép. A gyerek 24 órás, ma még engedett is mosogatni meg a szobáját kitakarítottuk, de pl. együtt pisiltünk Kép. Sanyi a héttől már dolgozik, ma fogyott el az a kaja , amit anyu a hétvégén főzött. Vagy főzzetek előre vagy egy hónapra, vagy tényleg fogadjátok el, ha valaki segíteni akar. Ha tényleg segítséget jelent, és nem egy vendéget a háznál.
A babakocsi a csomagtartóban van, mert a Leon úgy döntött, hogy hol jó, hol nem, állítólag a computerből kéne valamit kiütni, mert tárolja a hibát, és néha leállítja a motort emiatt. Na, mind1, ez férfidolog. Nekem csak jó, mert Lilit lecígölöm a hordozóban, kicserélem a kocsira az autónál, hazafelé meg vissza. Szerintem nagyon jó a Pierre Cardin, nekünk bevált, Lili is szereti.
Én egész jól vagyok, a sebem kezd helyrejönni, bár még felette puklis, de majd elmúlik, a hasam is szinte teljesen visszahúzódott. Kicsit még fáradékony vagyok, de amúgy minden oké.

KépKép
pedina
 
 


Azért nem unalmas egyik napod sem Edina!Kép

KépKép
editmaci
 
 


Nagyon jók a képek amiket küldtél.Annyira édes mindegyiken Lili!Kép

KépKép
editmaci
 
 


Megint előjött belőle a kisördög. Kép. Fél 12 óta csak a cicin lógna, de folyton elalszik és ha felébred: ordít. Szerintem bevetem a cumit..

KépKép
pedina
 
 


Igen-igen-igen! Lili haláli. Nagyon bírom.

Nehogy bárki elvárja már, hogy rendben menjen a háztartás!!!
Örülök, hogy bevált a PC, mert nekünk is nagyon tetszik, így, ebben a formában, vagy vmi más, de ebben a formában... Hát ha Leon otthon van, akkor így tök ideális megoldást találtatok.

Én szálanként tépem a hajamat. Egy pozitívum ma, hogy érezhetően-láthatóan félidős vagyok. Hajrá!
Pusz.
vbea
 
 


Lili fél 11-kor evett, aztán jött a védőnő, majd elmentünk Plázázni Kép, és a lényeg: MÉG MINDIG ALSZIK. Bár egy fél órája volt egy riasztás, de csak cumizni akart a cicin. (ja, cumi nem vált be, kiköpiKép) Úgyhogy anyuci sem lóg a neten, hanem megebédez, és kivakarja a lakás egyes részeit a retekből. Mert az egészre úgyse hagy időt...Kép.

KépKép
pedina
 
 


Irigylésre méltó, legalábbis ez a séta-része a PlázábanKép Sokan megnézegetik Lilit? Én ilyenkor diszkréten mosolygok a kismamákra, de eszembe nem jutna pl odamenni idegen gyermekét fogdosni...
Mit sikerült otthon véghez vinni?Kép
vbea
 
 


Kért cicit, és elaludtunk rajta Kép. Fél négyig...Kép.Hát, ha gyerekkel vagy, kedvesebbek és előzékenyebbek az emberek,mint kismamakoromban...Nézni szabad, fogdosni idegennek nem engedném, de szerencsére még nem is akarták. Amúgy már simán bekapja a kezét, úgyhogy azt se engedném megfogni senkinek, ha nem látom, hogy előtte kezet mos. Kép.
Amúgy most is alszik, és még nem volt fürdés.

KépKép
pedina
 
 


Sziasztok!
Lili annyira megszokta a déli sétát, hogy nem volt hajlandó aludni. Viszont tök szar idő van, nem mertem vele elindulni. A hordozóban kiraktam az erkélyre, alszik,mint a bunda majd 2 órája.Kép. Lassan ennie kéne.
Holnap lesz Lili egy hónapos!!!!HIHETETLEN!!!tegnap még terhes voltam!!! Kép. Közhely, de ilyenkor nagyon rohan az idő. Azt veszem észre egyszer, hogy érettségizik...

KépKép
pedina
 
 


Még mindig alszik....Kép

KépKép
pedina
 
 


Mi? Álommanó nálatok járt, úgy látom. Mi lesz éccaka?Kép))
vbea
 
 


Zenés-táncos esztrádműsor....Kép

KépKép
pedina
 
 


Sziasztok!

Hát elköltözünk lassan ( órák kérdése ) Legyetek jók addig is, míg nem leszek! Amint tudok jövök!
Ja, bababörze lesz 9-én a Hermanban 9-15-ig. 300 a belépő, sok akció, kedvezmény!

Orsi

Kép
tokajkincse
 
 


Lili első tanácsadására megyünk ma! Kép. Amúgy tegnap reggeli mérés eredménye: 4 kiló 20 deka. Most épp kiabál, mert nem foglalkozom vele. Kép Kép. Közölte, hogy gr és hüe...És végre ma reggel elértük, hogy elfordította a fejét a ciciről fél órás kaja után.Kép. Azt hittem eddig, hogy feneketlen a gyomra. Kép.

KépKép
pedina
 
 


Hát nem egy szép nap a tanácsadásra!Kép Már tisztára kivagyok a sok esőtől!

Tegnap megvolt a vércukorterhelésem. Mit ne mondjak? Terhességem egyik legrosszabb élménye volt a cukros víz, és az egész napos éhezés.Kép De szerencsére jó lett az eredmény, bár a vasam egy picit alacsonyabb a határértéktől. Majd a doki megmondja, hogy ez még belefér e normálisba, vagy szedjek több gyógyszert. Most 2x1 Maltofert szedek.
Ebben a hónapban már azért észreveszek magamon néhány változást is, azon kívűl, hogy nő a pocakom rendesen! Egyre könnyebben elfáradok,főleg a lépcsőzés megy nehezen! Na meg este ha sokat eszem,akkor lefekvés után úgy érzem mintha kisebb lenne a tüdőm, nehezebben kapok levegőt! Gondolom a babóca nyomja fölfelé a gyomrom, az meg nyomódik a tüdőmnek! Nem sokszor fordult még elő, de elég sz@r érzés! Pihegek mint nagyi szokott, ha elfárad!Kép
Hogy megy már a szopizás Edina? Belejöttetek már teljesen?
A csecsemő mérleget ti megvettétek, vagy kölcsönöztétek valahonnan? Van légzésfigyelőtök nektek? Most ezen dilemmázom, hogy megéri e megvenni, mert valahol már láttam, hogy kölcsönözhető az is.Nem tudom, hogy mennyire lehet bennük megbízni!

KépKép
editmaci
 
 


Edit,
Amennyire én tudom, még senkinek nem ártott a légzésfigyelő, általában nincs téves riasztása a jobb márkáknak (angelcare pl). Kérdés az is, hogy mennyire távol van a baba. Pl ha külön szobában (és fizikailag messze), akkor szerintem érdemes. Én is gondolkodni fogok majd rajta. Ha étkezés után közvetlenül van ez a szorító mellkas-érzés, akkor az reflux is lehet (nekem is az van, némi gyomorfekély-hajlammal), ami kismamáknál gyakrabban előfordul. Sok teendő nincs vele, nem kell savlekötőt kapkodni, csak kerüld a nehéz, fűszeres kajákat, és egyél többször keveset. Ez általában véve is ajánlott kismamiknakKép

Edi,
Mit mondott a dokinéni?Kép

Nálunk árvízhelyzet van. Óóóóh.
vbea
 
 


Nem közvetlenül étkezés után van, inkább akkor amikor már lefeküdtem; de ha beteszek még egy plusz kispárnát a fejem alá, akkor jobb.Na,de annyira nem is vészes!
Hát,eredetileg mi külön szobát rendeztünk be a picinek, ezért gondolkodunk valami szerkentyűn!

Hát az árvíz az szörnyű lehet! Anyuék is a Tisza mellett laknak, de náluk inkább az szokott veszélyes lenni amikor húzódik már vissza a víz, és jön fel a belvíz.Ott néhány éve megerősítették jól a gátat, és az elég jól tartja a Tiszát!De azért félelmetes amikor annyi vizet egyben lát az ember, nem? Titeket közvetlenül is veszélyeztett a z áradás?

KépKép
editmaci
 
 


Gyors leszek,mert a férj ide akar jönni.
A mérleget kölcsönöztük: 2000 Ft/ hó, úgy gondoltam, hogy vagy 3 hónapra kell csak, így jobban megéri, mintha 20-ért vennénk egyet. Légzésfigyelőnk nincs, de Lili velünk alszikKép. Nem mondtam ezt még? Ennyit az elveimről....Kép. Majd holnap délelőtt beszámolok még. Ja, amúgy Lilivel minden o.k. Meg is dicsérte a dokinéni, hogy ügyes. Kép.

KépKép
pedina
 
 


Sziasztok!
Ha minden igaz a héten lesz netünk.
Tőlünk most kb. 3 háznyira van a víz. Király! De még sosem jött fel eddig! Remélem most sem fog!
Legyetek jók addig is!

Orsi

Kép
tokajkincse
 
 


Jókor mentetek Orsi! Kib*szás lenne,ha kifestetek meg minden, és felmegy a víz...
Lili kettő óta gyakorlatilag csak enni kelt fel kétszer, meg fürdeni. Alszik... Remélem nem lesz beteg.
Hülye egy anyuka vagyok,mi? Már az se jó, ha alszik a gyerek...Kép.Kép

KépKép
pedina
 
 


Nagyon jó gyerek. Csak nem lesz betegKép Anyuka, tessék megnyugodni...hihi. Örülök, hogy dokinéni mindent rendben talált.

Nem kell parázni, bár közel lakunk a Dunához (10 perc séta), de a "kevésbé veszélyeztetett" oldalon. Na meg előttünk tornyosul egy rakás tízemeletes, meg irodaház. Továbbá előbb elönti a Margitszigetet, csak aztán minketKép Én röhögök. Tegnap nagyot sétáltunk, megnéztük a partot. Ijesztő. Olyan, mintha egy poharat teletöltenétek vízzel, és éppenhogy nem csordul ki. A férj legszívesebben vízmértékkel járna, nézi az aszfaltot is, hogy merre lejt. Õ viszi inkább túlzásba.

Na, de hagyjuk ezt a témát. Máson izgulunkKép
vbea
 
 


Éjjel behozta. Kép. Mármint Lili az ébrenlétet. 3/4 3-ig aludt, de utána felkelt két és fél - háromóránként reggel. A guta ütött amúgy meg, reggel rámtelefonált a munkaügyes, hogy uygan vigyem már be a kórházi kezelésemről az igazolást, mert ma van a határidő, és nincs ott. Ebben csak az a bosszantó, hogy amikor hazajöttünk a kórházból, vagy 3 nap múlva Sanyi bement mindent elintézni, és "ami nem kell" papírt visszaadta a csaj. Nekem eszembe se jutott megnézni... Persze, hogy visszaadta az igazolást is.A hülye. Meg hamarabb nem jutott eszébe, hogy nincs meg?! Sanyi ma vidéken, én meg be a babakocsival, persze félemeleten a munkaügy, se lift, se rámpa, de van vagy 10 lépcsőfok. Még jó, hogy anyám ott dolgozik, felhívtam, hogy uygan jöjjön már és segítsen felvinni a babakocsit...
Aztán kérdezem a nőt, hogy minden el van-e intézve, mert az egyszeri segélyről (58.000 Ft - csak, hogy tudjátok...), meg a családi pótlékról már megkaptam a Tákiszból a határozatot, de a tgyásról nem....Azt mondja, vállvonogatva!!!!! "biztos..." Azt hittem leütöm. 5 hete szültem, még egy rohadt buznyákot nem kaptam - ezek szerint miatta, és vonogatja nekem a vállát...Amúgy a papírokat kitöltve, aláírva vitte be Sanyi, mert az unokatesója a székesfehérvári TB-ben dolgozik, és ő küldte le, hogy miket kell kitölteni...Úgyhogy javaslom, hogy tegyetek félre arra is lóvét, hogy mások hülyeségei miatt tudjatok kompenzálni. És mi van azzal, akinek nincs hirtelen 50.000 Ft-ja, és mondjuk ebből az egyszeri segélyből akar adni az orvosnak, vagy abból vesz babakocsit, vagy akármi?! Hihetetlen...
Na, megyek Lilim éhes...Kép. Kis puffancs Kép.

KépKép
pedina
 
 


Edi,
Komolyan, mintha itt intéznél el bármit. Konkrétan az én kolléganőim valszeg elintéznék időben, de a hozzáállás/munkamorál ugyanaz. Bepancsoltam volna... Erre a pénzre mindenki számít, főleg, hogy a baba születése után közvetlenül eszement sok minden kell még, aztán ugye legtöbbünknek nem millák hancúroznak a számlánKép
Nálunk most abból van parasztlázadás, hogy h-cs 8-17h, pénteken viszont csak 14.30-ig tart a munkaidő. Ezen lázadozni? Nem a munkahely van értünk, vazze. Nem veszik észre? Ez a légkör csak ártana a gyerekemnek, tuti, hogy elintézem, hogy otthon maradhassak. Itt fordulok be, nem otthon.
vbea
 
 


Mai meglepi: a számlámon csak a tgyás összege van...Valószínű. Mer' olyan 70.000-rel kevesebb, mint amire számítottam...Nem lenne egyszerűbb együtt utalni ezeket?
Lili egész délután aludt, most épp a kispárnának beszél már vagy fél órája...Kép Asszem következő kajáig nem fog aludni. Kép.
Képzeljétek, már úgy nevet, hogy hangot is ad! Kép. Na persze nem osztogatja "csak úgy". Kép. Ki kell érdemelni.
Jövő héten hétfőn megyek 6 hetes kontrollra Kép. Apu alig várja... Jelzem már én is Kép.
Megyek eszni. Megvettem az összes babás újságot. Mindben van olyan, ami érdekel.
Jó éjt nektek.
Jééééééééé, Lili elaludt...Kép.

KépKép
pedina
 
 


Így nézek ki szülés után 5 héttel. Én meg vagyok elégedve magammal...Kép

KépKép
pedina
 
 


Sziasztok!
Edina! nyugodtan meg is lehetsz magaddal elégedve, remélem nekem is sikerül majd magamat ilyen jó formába hozni szülés után!Kép Milyen gyorsan telik az idő,a jövő héten már hat hetesek lesztek!Kép

Az ügyintézések terén a mi kórházunk sem áll a helyzet magaslatán, úgyhogy szerintem én is fogok majd közelharcokat vívni velük! Mindíg annyira megbonyolítják azt, amit egyszerűen is ellehetne intézni!
Az időhöz már nincs is hozzáfűznivalóm,rosszul vagyok tőle!
A Rossmannos melltartóbetétet nem ismered? Mert most 30 db.299 ft-ba kerül.Szerinted érdemes venni belőle?

KépKép
editmaci
 
 


Nagyon csinik vagytok mind a kettenKép
Edi, mondtam már Neked, hogy Te vagy a mintaKép
vbea
 
 


óóóóóóóóóóóóóóKép
Nem tudom milyen a Rossmannos, Mami szétpereg, DM-es átázik, Aventes qrva drága. Kipróbálásnak jó. A DM-es meg a Mami is hasonló árban van, azok nagyon szarok...Ill. a DM-es elég jó lehet annak, kinek csak épphogy csöpög a teje. Nekem szoptatás előtt fél órával képes spriccelni...Kép. Tegnap már 4 deci tejet tettem a fagyasztóba.
Küldtem baba-mama képeket e-mailben nektek.
Kép

KépKép
pedina
 
 


Tök jók a képek!
Milyen nagy már Lili!Kép Milyen méretű ruhákat adsz már rá?
A tejnek vettél valami speciális tárolót amibe a fagyóba teszed? Mert úgy láttam azokra is lehetne költeni az ezreseket rendesenKép!

KépKép
editmaci
 
 


Sziasztok!
Ma vagyunk 30 hetesek. A vesém miatt 3 hete UH-n voltunk, a lepényem akkor szemcsézett volt. Most visszaküldtek kontrollra, a lepény 1. fokban érett, de a baba beleiben és a jobb szívkamrájában van valami sűrűsödés. Ezt látták az uh-n. Voltam geteikán is, de ott csak elmondták, hogy nem kell parázni.

Na megyek, német óra van...

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Sziasztok! Tegnap Lili fél 12-ig tombolt reggel 6-tól. Kép. Ma reggel láttam, hogy megeredt a BCG oltása, biztos attól volt nyűgös.
Edit! Fazontól függ, hogy hányas ruhát adok Lilire. 56-tól 62-ig. Ami nem ujjas tipegő, abból a 62-es még nagy rá nagyon. De az 56-osak már kezdenek rövidek lenni, főleg akkor látszik, ha több pisi van a pelusban. A tejet sima 2 decis manyag poharakban fagyasztom le. Lefertőtlenítem, beleöntöm, és utána teszek alá még egy poharat, mert jártammár úgy, hogy széttört a pohár Kép. Kettő már csak nem megy szét. Utána folpackakkal lefedem, ráírom, hogy mikori és megy a fagyasztóba. Március 26 óta fagyasztok, már van vagy másfél liter...

KépKép
pedina
 
 


manyag=műanyag Kép.
Kriszti! Szerintem túlhordani nem nagyon fogod Zsombit. Nekem 36 hetesen írták, hogy első fokban érett lepény, de ismerek olyat, akinek 26 hetesen, úgyhogy ebből aztán nem kell következtetést levonni. Mekkora Zsombi? Mármint a súlya, hossza, ilyenek? Amúgy neked is csak azt tudom tanácsolni, hogy 56-os méretű ruhákat ne nagyon vegyetek (tényleg, vásárolgattok már?). Lili a 3,40-ével meg az 51 centijével, kb. eddig tudta hordani. Most 4,5 kiló.
Úgy látom a mai napunk se lesz jobb a tegnapinál. Most is nyűgös, de legalább ki tudommajd vinni.

KépKép
pedina
 
 


Hátha a levegőn egy kicsit lenyugszik Lili!
Ma fogok menni dokihoz,de valahogy nem vagyok ráhangolódva most!Kép

KépKép
editmaci
 
 


Tegnap már jobb volt,igaz, aludhatott 2 órát a hasamon Kép, és voltunk plázázni is. Szegény apát nagyon megnézték, hogy a padon ülve cumisüvegből eteti a gyereket. Kép. anya közben a Humanicban nézegetett cipőket...Kép. (Ahová ugye szokás szerint nem fér be a babakocsi.)Most épp az ágyban beszélgetnek. Sanyi énekel neki, Lili pedig a szokásos gr, hö, he és egyéb szavakkal jutalmazza érte Kép.

KépKép
pedina
 
 


Elmúlt a napközbeni nyűgösség, most éjjeli evési roham volt. Már egy hete nem evett csak 1 óra meg 6 óra körül, ma visszahozta a hajnali 3-as kajálást. Bár szerintem csak felkelt valamire, és ha már fenn volt, akkor kért enni is. Kép. Ja, tegnap megkapta a 3. fehér-sárga tipegőjét, amik tök egyformák, csak a figurák mások az elejénKép. Egyiknek kacsa, másiknak nyúl, harmadiknak maci...Kép. Amúgy szép, csak van belőle már 3 nekiKép.

KépKép
pedina
 
 


Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy tegnap vettem Fixies és babydream (Rossmann-termék) márkájú melltartóbetétet. Ugyanaz mindkettő, mint a DM-es, csak ezeken nincs ragasztócsík... Gondolom valaki gyártja, ezek megveszik, és saját márka gyanánt dobozolják. Kép. Még mindig az Aventes tűnik a legjobbnak csak az ára...Kép.

KépKép
pedina
 
 


Most a Brendonban a kupunnal lehetett volna venni Canpol melltartó betétet, de persze amikor mentem már nem volt. A 40 db.lett volna 599 ft.Mondjuk ezt sem ismerem, de ez csak jobb lehet mint a DM, Rossmann,stb.
A látogatók hozta ruhácskákra én is kiváncsi vagyok, mert néha olyan különleges izléssel választják ki a ruhákat!Kép
Nekem a nagyik már mondták, hogy ők majd ideadják a pénzt, és vegyek azt, és olyat amilyen nekem tetszik!
Edina!
Mennyire divat még, hogy a kórházból valami nagyon csicsás,drága ruhában hozzák haza a gyerekeket?Mert tudom,hogy régen szigorúan csak fehérben, valami csupa csipka csodában " illet" hazavinni.CSak nem tudom, hogy érdemes e beruházni egy olyan szerelésbe, amit valószínűleg nem adok rá többet; mert ahogy nézegettem ezek azért elég drágák!Kép

KépKép
editmaci
 
 


Lányok, nem panaszképp mondom, de nekem egyre több a tejem... Tegnap este Lili 4 órát hagyott ki a kajával, és így ugye a bal ciciből már 7 órája nem evett. Elaludtunk, úgy keltem fel, hogy a mellem olyan volt, mint a beton. Muszáj volt szopi előtt kifejni, mert azt hittem falra mászok - a kát ciciből FÉL LITER!!!! tejcsi jött ki. Már tejserkentő teát egy hete nem merek inni. És jóllakik a szopival Lili, mert ha megkínálom a szopi után lefejt, minimum 1 deci tejcsivel, nem kéri, kiköpi. Lassan tele a fagyasztó. Ha ez így marad, és valamelyikőtöknek nem lesz elég tejcsije, szívesen adok a készletből...(6 hónapig áll el fagyasztva). Na, anya kell neki, tök kicsi a szeme. Csak rajtam alszik el 3 napja. Ez az új módi...

KépKép
pedina
 
 


Edit!Mi sima tipegőben (ami az első képeken volt rajta, az a zöld), overallban hoztuk haza. Egyrészt hideg volt, másrészt meg a hordozóba pólyában nem lehet bekötni, lévén a két lába között kell rögzíteni. Én nem tudtam erről a szokásról, de amúgy se érdekelt volna, nekem első a gyerek biztonsága meg kényelme. Ezért nem lyukasztatom ki a fülét, és nem lesz megkeresztelve se. Majd ha Õ érzi ezeknek szükségét, akkor segítek neki benne, de nem döntök helyette...Ma megint rajtam alszik, de rájöttem, hogy közben ügyesen tudok netezni, körmöt rendbetenni, szemöldököt szedni...Kép

KépKép
pedina
 
 


Az nagyon jó, hogy van tejed, reméljük sokáig lesz majd! Én is bízom benne, hogy nekem is lesz sok, de legalábbis elegendő!Mellszívóval szoktad lefejni, vagy kézzel?
Örülök neki, hogy már nem divat- bár ez inkább otthon, falun volt szokás! Én is úgy gondoltam, hogy valami praktikus, és kényelmes tipegőt fogunk ráadni! Nekem egyébként sem tetszenek azok a tipegők, amiket direkt "ünneplősnek" árulnak, mert azok olyan giccsesek!
Pénteken voltam a dokinál,szerencsére mindent rendben talált,azt mondta, egyenlőre még élvezzem a nyugis időszakot!Kép
Volt ott egy nő, jött vele a férje, a kb. 3 éves kisfia, meg a hathetes csecsemőjét is hozta magával! Mondanom sem kell, hogy kb. 10 percet töltöttek ott, mert a kicsi is elkezdett nyűglődni, a nagyobb sem értette, hogy most mi van; állandóan azt kérdezgette: Apa, minek jöttünk mi ide? Õszintén szólva mi sem értettük, hogy minek jöttek családostól! Aztán meg volt ott egy csajszi, annak meg olyanokat korgott a gyomra, szegényen már mindenki úgy nevetett.Kép

KépKép
editmaci
 
 


Mi is Lilistől voltunk dokinál, de magánrendelésen. Minden o.k. velem is. Majd még írok, csak Lilinke nagyon éhes Kép.

KépKép
pedina
 
 


Na, Lili most is nyüglődik,de apa vállalta. Kéri a cicit, de 2 perc után kiköpi, ömlik ki a tej a szájából, de utána meg ordít. Közben büfizik folyton,
Mellszívóval fejek, nekem Aventes van, meg vagyok vele elégedve. Kézzel nem tudom elképzelni hogyan fejnék, ugyanis ha megnyomom a cicimet, az én tejem nem csöpög, vagy folyik, hanem elképesztő szögekben spriccel. Kép. Szopi közben abból a ciciből is folyik a tej, amelyiket nem szívja a baba. Én néha fel szoktam fogni, mert 30-40 millik folynak el a betétbe és sajnálom. Szóval néha gond ám, hogy hogyan. Egyszerűen ráborítom az üveget Kép. És ha kézzel fejném, szerintem nekem a fele a falon meg hol kötne így ki.
Ezek a "keresztelős" és egyébnek nevezett tipegők tényleg csak arra jók, hogy kiadj érte egy valag pénzt, és egyszer, vagy soha ne vegye fel a gyerek. Jó, talán keresztelőre vennék ilyesmit, mert a plüss, macis ott tényleg furcsa Kép, de hogy csak hazahozzam a kórházból... Nálunk nagyobb gond volt, hogy én mit vegyek fel. Végül Sanyi a kismamagatyómat hozta be, amivel az volt a gond, hogy fognom kellett, mert csúszott le. Kép.Ja, és elfelejtett nekem kabátot hozni...Kép.
A dokim azt mondtam, amikor bementem, hogy WOÁÁÁÁ!!! Kép. Tiszta dinka, de jól esett. Ezek szerint tényleg nem vagyok trampli. Szerencsére a méhem már teljesen összehúzódott, vérzésem sincs, a heg is gyógyult. Úgyhogy minden o.k. Abban maradtunk, hogy szoptatás végéig marad a gumi, mert előfordul, hogy a bogyótól csökken (az még nem lenne akkora baj...), vagy elmegy a tej. Meg ugye szoptatás alatt nem is sokfélét lehet, mert átmegy a tejcsibe...
Szóval mi a sétát összekötöttük a kontrollal. Sanyi mindenáron akart jöni velem, de Lilit meg nem akarta anyámra bízni. De szerencsére a doki rögtön behívott, Lili először aludt, utána meg tök értelmesen nézett Kép.
Legalább a doki is elégedett volt vele, hogy szép a gyerek is. Kép.

KépKép
pedina
 
 


Edina!
Nem hiszem én sem, hogy túlhordanám a babucit! A bevásárlás még nem jött össze, nem is nagyon nézgelődünk, mert még tart a lakásfelújítás. De lassan készen vagyunk, és ezerrel Zsombira koncentrálunk. A súlyát nem becsülték még meg, amit meg tudok adni, az a szokásos paraméteregyveleg: buksi:75mm, combi:60mm, mellkas:82x79mm. Azt írták még, hogymegfelelő növekedési ütem mérhető. 30 hetesen volt 1. fokban érett a lepény. Magzatvíz átlagos. A genetikán azt írták a leletre, hogy szülés után indokolt az újszülött alapos neonatológiai vizsgálata.
Azt szerettem volna még kérdezni, hogy te érezted-e, és Edit, Orsi ezt tőletek is kérdem, hogy a hasad olyan (volt), mintha izomlázad lett volna/lenne? Ez vajon mi lehet, mert a dokim nem mondta, hogy baj lenne, de nem is mondta, hogy mi ez. Holnap megyek tanácsadásra. Saját mérésem szerint folgytam fél kilót (a benti mérleggel mindig egyformát mérek). KépKépKép
Puszi nektek! Majd jövök!

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Kép
Zsombibi első fotója. Csodagyerek, nyitva volt a szemecskéje!!!

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Édes Kép.
Neonatológia az szó szerinti fordításban újszülött, nem? Izomláz-szerű nekem is volt. Ennek szerintem egyszerű az oka: egyrészt nyomja a hasban lévő cucc az izmokat, másrészt meg egyre nagyobbakat rúg a baba. Én a szülés után is éreztem még ilyet, nem tudom, hogy a fájások, vagy a császár miatt volt. De szerintem biztos vannak neked is összehúzódásaid (ami tök normális dolog ebben az időben már), edz a szervezeted, és egy-egy ilyen után érezhetsz izomláz-szerű valamit. Gondolom én Kép. Kitartás, a java csak most jön. Én már csak tudom Kép. 17:00 óta Lili nem alszik....Kép.

KépKép
pedina
 
 


Izomlázszerű érzésem nekem is szokott lenni, de én azt olvastam valahol , hogy ez azért van, mert a méhizomzat már ilyenkor is csinál kisebb összehúzódásokat, tréningezi magát a szülésre!Kép

KépKép
editmaci
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?