Új privát üzeneted érkezett!

Üdv!
Gombi, én csak megnéztem ezt a törvényt. Kép Szvsz ott sincs másképp: ha "a szülés napját megelozo két éven belül legalább 180 naptári napi keresettel rendelkezik" valaki, akkor az alapján számolnak (pontosabban a táppénz szabályai szerint), ha meg nem, akkor min.bérX2 az alap.
De esetleg e-mailben tovább értekezhetünk erről, ha gondolod. Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!
Én pont ma jöttem szemvizsgálatról..-6.5ös volt mindkét szemem, azóta lézeres műtétem volt, most -1.25ös szemüveget hordok, tehát kb. -7.75ös lenn most. Pupillatágítást csináltak, szemfenéket vizsgáltak, és azt mondták, hogy kíméletesen, de szülhetek természetes módon.. hmm elgondolkodtam, ..Kép kíméletesen, és természetesen.. talán a doki aranyosan maszírozza majd a hátam, és közben nyugodtan kiugrik belőlen a bébi.. kíméletesen, halkanKép
Jó lenne. Nem szültem, de asszem ilyen szülésekről még nem hallottamKép
Puszi! Satuk 32+4

satuk
 
 


Satuk: vicces. Nem kérdezted meg a szemdokit, hogy hogy kell kíméletesen szülni?
Lehet, hogy van neki rá valami receptje Kép

Kép Kép
kisvirág_30
 
 

 
 

Sziasztok!

Csak egy gyors hozzászólás. A sógornőmnek 4,5 és 5 ös szemüvege van és már 2 gyereket szült természetesen. A másodikat tényleg kíméletesen, természetesen, röpke 3 óra alatt, de az első elég húzós volt 13 órával. De a lényeg, hogy szülhetett, és nem császározták.
Jó hétvégét mindenkinek, most pár napig nem leszek. Apával megyünk a Balcsira céges hétvégére.Kép
Ma 31 kereken.

Kép
Kép
szõkemelinda
 
 


Meli: nagyon jó utat és kellemes pihit nektek.
Grat.a kerekhez Kép

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Exdeus

Az az 1% adminisztrációs hibaszázalék, mert hogy ott is emberek dolgoznak, és aki dolgozik az hibázhat pl. ha elírnak valamit XX vagy XY. Kép
A betegséget viszont biztosan kimutatja, úgy tudom. Vagy legalábbis a ma létező legbiztosabb módszer a korionboholy-vétel mellett, ami hasonló csak azt hamarabb lehet csinálni, viszont picit veszélyesbb. Na nem okoskodni akarok, csak mindenütt ezeket olvastam/hallottam róla.

Satuk
Lézeres szemműtétet tervezünk nyárra a páromnak, ő -5 dioptriás. Írnál kicsit a tapasztalataidról, milyen beavatkozás volt (pl. lasik, intralasik stb.), hogy élted meg, milyen volt utána, mennyi idő a regenerálódás stb.
Köszi előre is.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Sziasztok!

Hmmmm, ma pihennem kellett volna...ehelyett 120km-t furikáztam Pesten belül!!!!! Nem azért, imádok vezetni, meg nem is éreztem nap közben semmit, de este mikor hazaértem, kinyúltam.

Ahogy Katus73 is írta én határőr vagyok. (tiszt) Szeretem a munkámat. Nálunk is sok a munka, de szerintem manapság mindenhol! Nem a végrahajtásban dolgozom, és jelenleg táppénzen vagyok.

A 23 hétben +5,5kg-nál tartok.

Holnap szigorúan pihenésre vagyok kényszerítve....azért egy kis vasalást be fogok iktatniKép

Jó éjszakát Mindenkinek!

Zsu22+6

Kép
zsu11
 
 


Jó reggelt mindenkinek! Jelentem diliház van, megkezdtük a költözés előkészületeit, azaz átpakoltunk minden kaját a szomszéd szoba hűtőjébe, és leolvasztjuk a mienket... jó kis tócsa lesz Kép .
Rá kellett döbbennem, h nincsenek normális méretű dobozaink... vagy túl nagyok, vagy túl kicsik amiket szereztünk...

pogacsa
 
 


Zsu11!
Pont 1 héttel vagy előttem. És súlygyarapodásban is hasonlóan állunk. Icipicit kevesebb vagyok, de az az 1 hét miatt van. :-)))))
edina77
 
 


Sziasztok!!!

Pogi:Jó költözést,lesz még nagyobb káosz isKép
Vigyázz magadra!!!Oksa?

Mézgombi:Szupi a kép rólatok!Hétvégére utazol haza??
Csandyvel mi van???Sokszor puszilom!!!Kép


Melinda!Jó utat a Balcsira,és kellemes hétvégét!Kép
Szépen növögetsz te is!Gratulálok a 31-héthez!Kép

Kisvirág!Sajnálom ezt a gyomros dolgot,helyre jött már?Kép
Képzeld este én voltam fönt éjjel kettőig!Én is alukáltam délután,és ezért bosszút állt rajtam!Kép
Néztem a Discoverin egy dokumentum filmet,egy család beköltözött egy házba,és ott szellemek voltak!Éjjel majd beszartam!KépJa és egyedűl vagyok,mert Sanyi ezen a héten éjszakás!
Mindíg így kiszúrok magammal,és utánna nem merek elmenni wc-re sem!Kép

Jurem:Sajnálom ami a barátnőddel történt!Nagyon szomorú!Fel a fejjel,ott a te kis manókád!Kép

Exdeus!!!Légyszíves a táblán írd már át a szülés idejét május 11-re!Ez volt nekem az eredeti,de a doki 2héttel kissebbnek találta!De most utolérte magát!Kép
Cukroddal,minden oké???

Lányok az jutott eszembe,hogy ki sem lehet váltani már azokat a kuponokat ami a kiskönyvetekbe van,mert elvileg lejárt,ha az 2005-ös kiadvány!Nem lehet?Ezért nincs már benne az új kiskönyvbe!De lehet,hülyeséget írtam!Kép

Nekem diétáznom kéne,de tegnap benyomtam 3-om LAPÁT fagyikát!!!!KépVan egy fagyizó 150FT a fagyi de ilyen lapáttal adják!Kb.1 lapát 2és fél gombóc!!!Kircsi volt!Kép
A baba is értékelte,persze Sanyi meg morgolódott!

Sok puszi mindenkinek!!!

Jaj de jó ma jön haza Pilchard a korházból!!!KépKépKép

Szép napot!
Szilvi

Kép
szgoron
 
 


Sziasztok lányok, megérkeztem!

Na még annyit ehhez a THGY,GYED,GYES dologhoz, hogy ez egy valóban nagyon bonyolult dolog, és összetett, speciális terület.
Mézgombi! Tehát akkor decembertől már alanyi jogon voltál táppénzen? Mert végül is decembertől megszűnt a munkaviszonyod. Ha most az apósod április - május hónapra bejelent, akkor (meg kell lennie a 42-45 napnak)elég, ha 125.000 forinttal jelent be, mert ettől többel nem érdemes, úgysem kapsz több zsét, ennyi a maximum határ, most 2006-ban. Szerintem a munkaügyis ismerősöd jól mondta. Engem is hasonlóan tájékoztattak.
Azért bonyolultabb eseteknél nekem is előkell venni a jogszabályokat, mert azért inkább általános esetek fordulnak elő.

Kisvirág: ha jól tudom igen, ha kifizetőhely.

Hello:
Ez egy hosszú történet. 29 hetesen mentem 3. UH-ra, amikor kevesebb magzatvizet mértek. Azt mondta a szonográfus, hogy keressem meg az orvosomat és majd Õ eldönti, hogy mi legyen. Na letargia...Mentem az orvosomhoz, és Õ egy másik dokival megkonzultálta, hogy jobb lenne, ha benntmaradnék. Persze semmit nem mondtak, csak annyit, hogy valószínűleg megrepedt a magzatburok és szivárog vagy szivárgott a magzatvíz. Felmentem a terhesosztályra, ahol azzal fogadott a főnővér, hogy reméli tisztában vagyok azzal, hogy bármikor megszülhetek. 29 hetes vagyok - mondtam, én még nem akarok szülni. Tehát benntmaradtam kétségek között és felvilágosítás hiányában. Mentem vízmérésre minden héten semmit az égvilágon nem mondtak hogy most kevés, több, elég, szóval ez egy borzasztó helyzet volt.(Láttam valahol egy topikot kevés magzatvízzel és nem fektettek be senkit, csak gyógyszert szedtek rá, meg többet kellett pihenniük.) Aztán mondták, hogy jó lenne ha a 34. hétig kihúznám, mert akkor már nincs gond. Folyamatosan csak ijeszgettek. Hát a másik oldalról meg nem is beszélve, sokszor már azt hittem, hogy bedilizek. Ha nem lettek volna olyan szobatársaim, amilyenek voltak, szerintem ki sem bírom. Na szóval szépen betöltöttem a 34.-35.36.37.38 hetet semmi probléma nem volt hálaistennek!!! Aztán 38 héten levittek professzori vizitre, ahol közölték velem, hogy hát nincs mire várni, megindítják a szülést, mert legyek otthol húsvétra. Azt hittem, hogy dobok egy hátast. Mi az hogy megindítják a szülést azért, hogy otthon legyek húsvétra. Nekünk nincs semmi bajunk, akkor meg miért kell beleavatkozni. Ráadásul még természetesen is szülhetek. Akkor volt elég vizem??? Szóval teljesen megkavarodtam. Nem volt mit tenni döntöttek helyettem, az én véleményem, vagy az, hogy mit szeretnék semmit nem számított. Április 09-én elkezdtek zselézni, voltak fájásaim erősebbek, gyengék váltakozó, de hát nem volt valami kellemes.
Másnap meg már nem is tettek fel, mert hogy 1 újjnyira!! kinyiltam. Na hát ez jó sok gondoltam magamban, valaki már 28-29 hetesen 1 újjnyira nyitva van. Na levittek reggel 7 órakor a szülőszobára, hogy burokrepesztés, meg oxitocin fájáserősítő stb... és hajrá. Mondanom sem kell teljesen magamra hagytak, se burokrepesztés, se infúzió. Az orvosom is jól cserben hagyott. A férjem egyszer elcsípte, hogy miért nem császároznak meg, hát miért kell ennyit kínlódni. Azt volt a válasz, hogy a természetes szülés hívei.Néha be-bejött a szülésznő aztán ahogy jött, úgy el is ment. Április 10-én este 7 órára nagyon rosszul lettem, kitámolyogtam, hogy szóljak valakinek. Jött egy nővérke, aki láthatta, hogy gond van, mert hozott egy lázmérőt, 39,7 volt a lázam. Na akkor már összeszaladt mindenki, hogy sürgős császár ... Megcsászároztak. Csak nem hallottam a sírást, csak jóval később. És elvitték, még csak nem is láthattam. Oxigént kapott. Az orvosom is csak leült a székre és nézett maga elé, szerintem azért bántotta a dolog. Majd odament a férjemhez, hogy váltson vele pár szót és gratuláljon, csak a férjem nem nagyon akart még kezet sem fogni ezek után. Nem tudtuk, hogy mi lesz, vagy lesz- e valami károsodása.
Erőt vettem magamon reggel támolyogva, a folyosón a falat fogtam, alig bírtam menni és bementem a PIC-re és ott láttam először, hogy milyen. Még akkor csepegett az infúzió vége a pici kis kezébe ( mai napig látszik a helye, olyan barbár módon szúrták meg.). Jött Hajdú Júlia docensnő és megnyugtatott, hogy nem lesz semmi baj, nagyon ki akart jönni ez a baba csak azt nem érti, hogy miért nem kellett hamarabb segíteni. Hála istennek hamar összeszedte magát. Végül is 11 nappal korábban született meg. Ez még mind nem volt elég. 6 nap múlva kiengedtek, húsvét 2. napján természetesen. Elég sárga volt Janka, szóltam is, hogy ez nem gond?? Hát nem- mondták. Persze hogy nem. 5 hetesen bekerült újra kórházban, mert úgy engedték ki, hogy nem vették észre azt, hogy kétfajta olyan baktérium van a vizeletében, ha 2 héttel később viszem akár a veséje is leállhatott volna. Na még 2 hét kórház. Teljesen elegem lett. Haragudtam az egész SOTE-ra. Imádjuk. Tündéri, gyönyörű, aranyos kislány és a sors nagyon kegyes volt hozzánk - nagyon okos.
Vagy 2 hónappal ezelőtt a SOTE I-es topikon is jártam, megírtam a történetemet, de ért is támadás egy-két oldalról, mert hát foggal-körömmel védik a klinikát. De érthető. Legyen is így, mivel oda járnak, ott szülnek. De azért nevettem is magamban egy kicsit, mert olvasva az írásaikat azért észrevétlenül is arról írnak, hogy mennyi problémájuk van a klinikával, mert hát mennyit kell várni, akkor mennyire szétszórtak az orvosok. Hát igen.
Sajnálom, hogy pont én jártam így. Én azért mentem akkor a klinikára, mert nagyon elismert, jó nevű klinikának tartották, végül is tartják mai napig. Azért sajnálom, hogy pont én voltam az, akivel mindez megtörtént és ilyen keserű szájízzel távoztam onnan. Én szerettem volna a legjobban ha nem így történnek a dolgok.

Jó hosszú voltam mi?

Szép napot mindenkinek!!

Kép

Kép
jurem
 
 


Sziasztok!!

Még ugyan nem olvastam teljes mértékben vissza, de lenne egy kérdésem, mert láttam, hogy TGYÁS/GYED/GYES a téma.
Én tegnap kaptam kézhez a papírt a GYES igényléséhez, mivel ápr. 16-tal lejár a GYEDem... no már most de van ez a dolog a TGYÁSsal, hogy szülés előtt 28 nappal igényelhető. Ami nekem ugye május 15 vagyis -28 április 17. Kép Akkor most én mit is igényeljek? VAgyis ilyen esetben érdemes a GYES-t elindítani vagy sem. A másik pedig, hogy a GYEDből számítanak nekem vagy az nem képez olyan alapot.
Na ez is bonyolúlt kérdés.

Amúgy nem ér kuncogni... nem számítottunk ki hajszálpontosra, és a dokit se kentem meg hogy igy írjon ki.CSak így alakult.

Na aztán majd ha időm lesz vissza olvasok... bár nem tudom milyen napunk lesz, mer az idő nem valami fényes... és TOmi 3tól 5 ig bőgött. Aztán meg majdnem két év óta először velünk aludt.(vagyis 4 hetes koráig velünk egy szobában aludt, de azóta mindig külön)Lehet hogy megviselte az iccaka, vagyis engem meg apit tuti... T még szundít élvezi hogy mindenkit kitúrt. ;)

Szép napot!!

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 


Sziasztok!

Ismét egy esős nap KépKépKép a kedvem is kb olyanKép

Éjjel negyed kettőkor feküdtem le, de reggel fél hétkor kidobott az ágy. Már kivasaltam mindent, kimostam, elmosogattam, rendet raktam...ha nem esne szerintem még ablakot pucolni is neki állnék...úgy érzem valami túlpörög bennemKép

Jurem, nem semmi ami Veletek történt..nem véletlenül mondják, hogy csak kórházba ne kelljen menni az embernek! Na, persze, van amikor ezt nem lehet megúszni, mint most nekünk, de reméljük mindenki jóérzéssel fog visszemlékezni arra a röpke 4-5 napra.

Pogi nagyon vigyázz magadra a költözés során...csak távolról írányitsd a népetKépKép



Edina, megnéztem a táblázatot és egy nap van a várható időpont közöttKép

Ma betöltöttük a 23. hetet!!!!

Zsu 23+0

Kép
zsu11
 
 


Blackrose! Én úgy értelmezem ezt az előtte 28 napot, hogy ha megszültél, előtte 28 nappal visszamenőleg igényelhető lesz a THGY, és mi van ha nem szülsz meg addig? Akkor mégiscsak a GYES megy egy pár napig.Szóval ez megint olyan, ami után utánna kell kérdezni.

Kép

Kép
jurem
 
 


Hol a táblázat?
edina77
 
 


kb egy hete tette fel Ex az utolsót, vissza kell keresniKép

Kép
zsu11
 
 


Sziasztok!!!!!

Végre-végre itthon,az én kis drágámmal,és végre-végre köztetek!!!Nagyon hiányoztatok,teljesen függő lettem,de úgy látom nem vagyok egyedül,mert nagyon beindultatok ez alatt az 5 nap alatt!!
Előszőr is köszönöm Mindenkinek a sok drukkot,szurkolást-tényleg jól működik-,és a szülinapi jókivánságokat is.
Hol is kezdjem?Végül is azért választottam azt hogy bent maradok egy pár napig pihenni,mert ismerem magam,és tudtam hogy nem tudok tétlenül feküdni itthon,amig lenne mit csinálni.Lehet hogy tényleg megártott a buli? Végül is elég sokat pörögtem,de a fene gondolta..Ugyanakkor rá kellett jönnöm,hogy én a melegre vagyok érzékeny,hétfő-kedden az volt,szúrt,feszült a hasam,sokat keményedett,szerdán tök hideg volt-akkor tök jól voltam,tegnap aztán megint minden bajom volt.Úgyhogy rémesen utálni fogtok,de én ennek tudatában nem annyira örülök ha meleg van.
4 ágyas krt-ben feküdtem,nagyon jó csajokat fogtam ki,ráadásul az egyik váci volt-közös a dokink-,ráadásul a barátnője az én kozmetikusom,szóval jókat dumáltunk,igy jobban telt a nap.Annyit meséltem Rólatok,hogy kedvet kaptak ők is,azt mondták jelentkeznek,de még bizonytalan ideig bent kell maradniuk.Mindennap csináltak ctg-t,de hál istennek zárt a méhszáj is,fájástevékenység nincs,és a szivhang is jó.
Megnéztem a szülőszobát is,hát én nem is tudom,nem lehetne hogy ne szüljek????????????
Nagyon furi volt,hogy ott kell majd mászkálni,"szenvedni"(???),nem tudom igy leirni milyen érzés.viszont láttam milyen ruhátadnak majd Petire,szerintem az 54 kilójából vagy 3-at biztos lead mire végzünk.Annyira örültem hogy igy legalább megismerem a szülésznőket hamarabb,és könnyebb lesz dönteni kit válasszak,hát voltam olyan szerencsés hogy mindennap ugyanazzal találkoztam.
A reggeli-vacsora éhenhalás,nagyon röhejes ,persze volt kajám,csak vicc ez az egész.az ebéd jó volt,adagra is nekem elég volt.
diéta:nagyon betartottam bent is,mondták is a szobatársaim hogy egyek már,hát nem is vagyok kövér,de egy nap bűnőztem csak,azt is a szülinapomon,gondolom azért az megbocsátható.
Tudjátok mi volt a bűnőzésem?
de ne röhögjetek!!
2 vajas kifli!De az felért egy o...-al!!!!Kép
Igazából a másodikat már bánatomban ettem meg,aniért Peti nem tudott bejönni hozzám pont aznap.Annyira sajnáltam ,mert nagyon megviselte Õt is.
De a lényeg hogy most minden ok,sajnos a keményedés lehet megmarad végig, szedem rá a magnéziumot,és sok-sok pihenés.
Ami nem tudom hogy fog menni,mert ma ahogy beléptem a lakásba,hát csajok,katasztrófa állapotok uralkodnak!!De Peti azt mondta ne csináljak semmit,majd Õ mindent megcsinál,csak mondjam el mit ,hogyan,és hová.Nagyon cuki,úgy imádom!!!Úgyhogy most ülök a nagy szemétdomb közepén,és próbálom magam visszafogni,hogy ne essek neki a takaritásnak!
azért hallottam egy számomra rossz hirt a kórházban,a fizetős egyágyas szoba-latba volt véve-ami eddig 5500 ft volt /nap,14000 ft lett!!!!Hát normálisak ezek?????de még jó hogy most megtudtam,mert igy tutira ki van lőve mint lehetőség,és nem akkor csalódok.

elolvastam amiket irtatok,olyan 85%-ban,a többit is pótolomm majd.
viszont ne haragudjatok hogy most nem tudok személyesen irni Mindenkinek,de most már visszazökkenek a régi kerékvágásba,mert itt leszek folyamatosan.
Jó hir is várt itthon,ahogy hazaértünk,rá fél órára megérkezett a kiságy ,annyira vártam már,Peti este össze is szereli.

Rövid hirek:
35+4:9,5 kiló plussz.(de lehet a kifli miatt már 10)Kép
éjszakai alvás:katasztrófa
hangulat: óránként változik,de egyre gyakrabban "depis"(persze ok nélkül)
Gyomorégés:aloe vera nélkül erőteljesen(két napig nem tudtam inni,itthon maradt,szenvedtem is rendesen!)

Puszi Mindenkinek!
Pilchard 35+4 (Te jó ég!)

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!

Pilchard, Isten hozott! Kép

Jurem, a történetedhez no comment.... Talán tényleg igazad van: rossz időben voltál rossz helyen. Kép Remélem, hogy ezúttal mindkettőnknek nagyobb szerencséje lesz!

Mézgombi, jó a tornás kép! Hangulatos lehet, én szívesen mennék is, csak se időm, se energiám sajnos.... Kép

Norwell, én hallottam már erről a ballonról, csak nem így, ebben a formában! Állítólag lehet vele edzeni az embernek saját magának a hüvelyt a táguláshoz, de ezek szerint a dokik a kórházban másfajta kínzóeszközként használják! Kép Kép

Kisvirág, örülök hogy végre valaki ugyanúgy tud valamit, mint én! Kép

Most sajnos mennem kell, jó hétvégét mindenkinek!

Hello (31+3)
hello
 
 


Szücsi, adminisztrációs hibaszázalék...vicces. Ebből kiindulva azt is odaírhatják, hogy betegsége NINCS, a VAN helyett...gáz. Persze ez mindenhol előfordulhat, de ugye nem mindegy, hogy igen vagy nem.
Pogi, azért csak óvatosan a pakolászással. Mi vasárnap megyünk el anyu unokatesójáékhoz megérdeklődni, hogy mikor jönnek kifesteni az én és az öcsém szobáját. Pakolás-tapétakaparás. Ez is jó muri lesz. Kép
Szilvi, én tegnap este Helyszínelőket és Miami helyszínelőket néztem, hát persze mindkét rész eléggé brutális volt. De tudtam aludni.
Na arról nem is beszélve, hogy a szomszéd lány este 21:45 körül becsöngetett hozzánk, hogy kiesett a cicája az ablakon, így mi hívtuk ki a mi állatdokinkat. Végül is csak nyílt törése lett szegénynek mindkét hátsó lábán, most állatkórházban van. Szóval jól kezdődött az alvós időszakom.
A táblán javítok, és teszek ide egyet. A kupont én simán kiváltottam, pedig az enyém is 2005. tavasz-nyári. Viszont a kuponon nincs rajta semmi dátumra utaló, csak annyi, hogy ha a harmadik trimeszterben váltod ki, akkor részt vehetsz egy nyereményjátékon.
Nem baj, hogy ettél fagyit. Én két napja kalácsot reggelizek. Kép Na meg krumplit ebédelek...persze ez utóbbi nem rajtam múlik, mert a nagyszüleimet "boldogítom" délidőben. Kép Viszont jól érzem magam!!!!
Jurem, jó ez a Jankás sztori. Jó, értsd idézőjelben. Azért tényleg érdekes, hogy oda kerülnek a "problémás" kismamák, és képesek ilyeneket véteni. Persze, ők is emberek, de asszem, arra esküdtek fel, hogy mindent megtesznek a betegeikért. Remélem, mi jól fogunk járni. Nálunk úgy van, hogy ha természetes a szülés, akkor apuka elmehet a gyerek után az újszülött osztályra, és megnézheti, hogy ellátják! Persze császárnál más, habár gondolom, hogy az ellátás ugyanott történik.
Blackrose, szerintem TGYÁS-t igényelj. Azt most hirtelen nem tudom, de talán beleszámít az alapba, amiből számolják. Egyébként jól sikerült összehozni a két babát! Kép
Pilchard, üdv köztünk megint! Jó, hogy itt vagy(tok)!
Szülőszoba: nálunk nagyon jó! Legalábbis engem nem rémisztett meg, sőt inkább megnyugtatott (már ha lehet ilyet írni). Nálunk sima zöld steril ruha van, most is azt kellett felvenni. Igazából csak annyi vele a gond, hogy egyenméret, és a férjem háta kicsit nagy hozzá, de ez van. Kép
Nálunk a Klinikán van alapítványi szoba, én is terveztem még akkor, amikor még ott akartam szülni. Aztán rájöttem, hogy valahol mégis társasági lény vagyok... Pedig itt "csak" 10000 Ft egy nap, de ennek 30%-át vissza lehet az adóból igényelni.


Na íme a tábli:
<pre>
Nick ék. Lakhely baba kora szülés várható kórház nem/név testvérek
Veráska 30 Siófok 36+2 2006.04.26 Várpalotai kh. Dávid elsö baba
Pilchard 29 Kosd 34+4 2006.05.08 Nyírő Gy. Kórház Amelita első baba
Caroline 32 Budapest 34+2 2006.05.10 Péterfy kh. Lili első baba
Kóci 34 Bp. II. ker 34+2 2006.05.10 MÁV kh.
Dr. Szabó Gy. Lóránd Adél
(2004.02.18.)
Szgoron 23 Bp. XV. ker. 34+1 2006.05.11 Nyírő Gy. Kórház Renáta elsö baba
Blackrose 24 Keszthely 33+4 2006.05.15 Szt. István kh.
Dr. Boros Judit Adél Tamás
(2004.04. hó)
Melanie77 28 Bp. XII. ker. 33+3 2006.05.16 Szt. Imre kh. Áron Anna
(2004.01.16.)
Clair 32 Bp. III. ker 33+2 2006.05.17 SOTE I. elsö baba
Doren 33 Bp. XII. ker. 32+6 2006.05.20 János kórház
dr. Baltschik Virág Laci
(2004.01.20.)
Acer 32 32+4 2006.05.22 Szt. István kh. fiú fiú
(2004.10. hó)
Satuk 30 Bp. I. ker. 32+4 2006.05.22 Kútvölgyi kh. Olivér elsö baba
Tjuca 27 Budapest 32+3 2006.05.23 Szt. Margit
Dr. Sztanyik L. elsö baba
Colett77 28 Budapest 32+2 2006.05.24 János kórház Míra Máté
(2004.03.22)
Gabek 30 Bp. III. ker 32+2 2006.05.24 II. sz. Női Klinika fiú első baba
Pannamari 25 Bp. IX. ker. 32+1 2006.05.25 Schöpf-Merei
Dr. Kósa Zsolt Dominik elsö baba
Mézgombi 24 Bp XIV. ker. 32+0 2006.05.26 Kiskunfélegyh. Julianna elsö baba
Judit_78 27 Bp. XI. ker. 31+4 2006.05.29 Schöpf-Merei
Dr. Arnold László Balázs 3. baba
Kari 27 Bp. XIII. ker. 31+4 2006.05.29 Schöpf-Merei
Sz.Gy. Nikolett elsö baba
Hello 34 Bp. XII. ker. 31+3 2006.05.30 Budai Honvéd kh. lány Gábor
(1991.09.02.)
István
(2004.05.26.)
Tarhonyanya 31 Tárnok 31+1 2006.06.01 MÁV kh. elsö baba
Trita 33 Göd 31+0 2006.06.02 SOTE I. Lili
(2004.06.26.)
Szőkemelinda 26 Bp. XX. ker. 30+6 2006.06.03 István kh. Máté első baba
AnnAnn 30 Hatvan 30+5 2006.06.04 MÁV kh. Hanna
(2003.11.04)
Exdeus 23 Szeged 30+5 2006.06.04 II. Kórház
dr. Czank Zoltán Péter László elsö baba
Katus73 32 Békéscsaba 29+3 2006.06.13 B.csabai kh. Panna Kata
(2002.10.23)
Lreta 28 29+2 2006.06.14 szegedi Nöi Klinika elsö baba
Pogacsa 24 Budapest 29+2 2006.06.14 Szt. Imre kh.
Dr. Bálint Balázs Gergő első baba
Norwell 24 Tét 28+1 2006.06.22 Győr P.A. kh. Kende Kálmán elsö baba
Babszem27 27 28+0 2006.06.23 Uzsoki kh. Zsófi
(2003.09. hó)
Veraa 30 27+0 2006.06.30 Szt. István kh. elsö baba
Emy82 23 Szigetszt.m. 26+6 2006.07.01 István kh. elsö baba
Cila (Ildi) 34 Budapest 26+4 2006.07.03 Újpest
szülőotthon lány Levente
(2005.01. hó)
Bogosz Bp. XVIII. ker. 26+1 2006.07.06 Szt. István kh. Emma első baba
Csibemanó 27 Tatabánya 25+2 2006.07.12 Bajcsy kórház Levente Réka (19 hó)
Esztianyo 36 Tampere
Finno. 25+2 2006.07.12 Tampere Norbert (98)
Renáta (99)
Kisvirág_30 30 25+0 2006.07.14 Schöpf-Merei fiú elsö baba
Kanyin 33 Bp. X. ker. 24+3 2006.07.18 MÁV kh.
T.ZS. Erika lány (2,5 év)
Tokajkincse 26 Miskolc 24+1 2006.07.20 Semmelweis kh.
Miskolc Bodza Csenge első baba
Jurem 31 Nyíregyháza 23+4 2006.07.24 Nyíregyházi kh. fiú Janka
(2001.04.11.)
Nyanya67 38 Budapest 23+4 2006.07.24 Szabolcs u. Blanka Krisztina Balázs
(2002.12. hó)
Marcy 29 Szombathely 23+3 2006.07.25 fiú első baba
Szücsi_66 39 Bp. XXI. Ker 22+4 2006.07.31 János kórház
dr. Wiegandt lány első baba
Noémi22 27 Budapest 22+0 2006.08.04 elsö baba
Edina77 28 Debrecen 21+6 2006.08.05 Debreceni Klinka Milán első baba
Zsu11 28 Bp. XXIII. ker. 21+5 2006.08.06 Kútvölgyi kh.
Dr. Tóth Ferenc első baba
Banya 25 Pécs 20+6 2006.08.12 Pécsi Sz.Kl. elsö baba
Fénysugárka 26 Csíkszereda, Erdély 20+3 2006.08.15 Megyei kh. Csíkszereda Hanga vagy Tétény első baba
Gira 24 Szeged 20+3 2006.08.15 szegedi Nöi Klinika Réka
(2005.04.18)
Zsebecske 29 Szsztmiklós 20+2 2006.08.16 Schöpf-Merei
Dr. Arnold László első baba
Déé 29 Budapest 20+0 2006.08.18 Szt. Imre kh.
Dr. Bálint Mihály első baba
Adi77 29 Pécs 19+6 2006.08.19 Pécsi Sz.Kl. első baba</pre>


<pre>
Nick ék. Lakhely szülés ideje kórház név súly magasság testvérek
Csandy 34 Bp. XIV. ker. 2006.03.21 SOTE I. Gergő első baba</pre>

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Szia Pilchard!!! Örülök hogy újra ittKépKépKép
Szerintem azért az a két vajaskifli durva...nem vagy egy kicsit mohó?KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Kép
zsu11
 
 


Sziasztok Lányok,

Jurem,
nagyon szomorú amit irtál a barátnödröl es a babajáról:-( remelem a kisfia segít neki átjutni a nehezén és a másik babával minden rendben lesz.
A te történeted sem semmi:-( hihetetlen mik vannak:-(

Szgoron,
Hát igen a fagyi...de mi lesz veled ha itt az igazi meleg, akkor nehezebb lesz megállni:-)Azért 1-2 kihágástól nem kell félni szerintem.

Mézgombi,
nekem van kedvem menni veletek tornázni de én csak jövöhéttöl vagyok táppénzen és otthon így majd csak utána tudok veletek tartani. Nem semmi amit veled is a munkáltató csinált most olvastam elöször.

Pilchard,
jó, hogy újra itt vagy és hogy jól vagy:-)

Kisvirág,
jó volt látni,hogy jól vagy, és sajnálom, hogy nem tudtunk beszélgetni szerdán. Majd jövöhéten remélem már több idö lesz.

Edina,
én +7 kg-nál tartok és most vagyok 31+4, de állítólag 2-3 kg még jön fel ilyenkor. Majd kiderül.

Norwell,
szerinted szemészetre érdemes akkor is elmenni, ha különben nem szokott vele baj lenni, meg nem vagyok szemüveges sem? Mert hát a szemfenékkel nekünk is lehet gondunk? Szerinted?

Pogácsa,
vigyázz magadra költözéskor.

Nem tudok én se már olyan jól aludni, sokszor felébredek éjszaka és a höhullámok is elértek. Ha nem tudnám, hogy a 8.dik hónapban vagyok azt hinném, hogy kezdem a klimaxot:-))))

Jó hétvégét mindenkinek.
Kari
(31+4)
kari
 
 


Szia, Pilchard! Kép Na akkor mégse váltjuk egymást teljesen, én még ma estig vagyok!
Szemétdombról ne is beszélj, itt már minden romokban, de legalább épp most végeztünk a ruhák dobozolásával... és még mindig tele a szoba!!!
Bünözésről: tegnap majdnem engem is elkapott, a Kikában kaptunk egy ingyensüti jegyet... persze Ákosom benyomta az egészet, "nehogy bajom legyen tőle" hahaha Kép

Amúgy most épp várom a második segítségem, vele a konyhacuccokat fogjuk dobozolni... áá, sose lesz ennek vége, komolyan, szerintem a sok cucc osztódással szaporodik, hogy fért ide ennyi, egyetlen koliszobába????

Pogi (29+2)

pogacsa
 
 


Sziasztok!

Na, az első és legfontosabb hír: megérkezett a nagyvilágba kis unokaöcsém, Balázs! Hogy pontosan mikor, azt nem tudom, de kb. fél kettő körül. Méretei: 3,93 kg és 58 cm! Olyan hat óra körül megyünk be hozzájuk, már baromi kíváncsi vagyok!!! Kép Szerintem Kende baba is, mert közben óriásiakat rúgdos a hasamba...Kép
Végül császárral született, bár eredetileg nem úgy indult. Reggel nyolckor kapott a sógornőm infúziót, hogy meginduljanak a fájások, ezzel délután 1-ig "elvolt", de aztán romlani kezdett a pici szívhangja, és a doki a császár mellett döntött. Nemrég beszéltem a tesómmal, már szopizik és tök aranyosan nyekergett a telefonba! Kép
Jaj, egy kicsit ugye szabad irigynek lennem??? Kép

Kari!
Szerintem nem érdemes. A doki tőlem is mindjárt azt kérdezte, hogy nem volt-e retinaleválásom korábban. Mondtam, hogy nem, erre válaszolta, hogy akkor nem lesz probléma.

Pilchard!
ÜDV ÚJRA KÖZÖTTÜNK!!! Szuper, hogy minden rendben van Veletek, és puszilgasd meg Apát nagyon, mert aranyosan hozta-vitte a híreket! Kép
No de azért ezt a luxust!!! Két vajaskifli..... elképesztő! KépKépKép

Hello!
Hát igen, egyébként lehet, hogy nem lenne egy rossz módszer, csak ez is olyan, hogy nem mindegy, hogy hogyan használják...

Jurem!
Nagyon durva, amiket írtál... Remélem, ezúttal jobb helyet választottál Magatoknak!

Na, lassan elvonulok, mert mindjárt jön értem az újdonsült apuka, és megyünk be a kórházba megnézni a kicsi unokaöcsémet!

Pusszantás mindenkinek!

Norwell+Kende baba (28+1)

Kép
Kép
norwell
 
 


Pogi, ne aggódj! Ez nálunk úgy szokott működni, hogy ha pl. selejtezzük a szekrényből a ruhákat, a visszapakolásnál rájövünk, hogy még a maradék sem fér vissza, de hogy addig a többi hogy volt bent???? Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Csajszik, búcsúzom egy időre! Jelentkezem, amint bekötik a netet az új lakásba!!!! Gondoljatok ránk holnap!

puszi mindenki pocakjára,
Pogi

pogacsa
 
 


Pogi: nagyon vigyázz magatokra!
Várunk vissza! Puszika Kép

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Kisvirág: a mail címem: ban.brigitta@eqnet.hu
köszönöm előre is. Én június 8.-ra várom a babyt. Egyszer már írtam, h tegyenek be, de elszállt mindenen és nem volt kedvem újra pötyögni.
Szeretnék a táblára kerűlni. Ha még lehet. Niki, Bp.(26), Schöfi,28.hét,első baba, Balázs az utolsó variáció. Köszi
banik
 
 


Szió mindenkinek!
30-től olvasom az írtakat és alig értem a végére.Nem tudom már, hogy ki miket kérdezett, de megpróbálok válaszolni mindenre ami eszembe jut.

Először is köszönöm mindenki üdvözletét és még egy pár szó magamról.

Törökbálinton lakok férjemmel és a két lányával akiket 6 éve nevelek én. az egyik 6,4 a másik 7,8 éves.Novemberben volt az esküvönk és amint kiderült már velünk volt Eperke is akkor. Nem igazán értem, hogy a baba koránál mit jelent a pl:35+4. A plusz a napot akarja jelenteni? augusztusban leszek 28 éves.Eperkével július 26-ra vagyunk kiírva, de mondtam, hogy úmajd én megbeszélem Eperkével, hogy augusztus 7-én kell szülessen, mint én meg az édesapám :-) Ha minden igaz akkor lány lesz, bár voltak már meglepetések. Mi most Eperkének hívjuk, mert rajta maradt akkorról amikor még csak eperszem nagyságú volt. :-) egyébként Maya lesz, de valószínű, hogy meghagyjuk az Eperkét is második névnek.
Ha minden igaz a Jánosban fogok szülni, mert ott dolgozik a dokim, bár nem tudok túl sokat a korházról, eddig csak kétszer voltam ott, AFP-n és genetikai ultrahangon. Ha jól látom vannak még 3-an akik ott szülnek, meséljetek ha tudtok. Én szívem szerint az Istvánban vagy az I. Nőgyogyin szültem volna, de itt van a dokim :-) A dokim Zsolnay Csaba. Szerintem tündéri, de még nem szültem nála :-)

4D: Nekem nagyon tetszett, teszek fel egy képet Eperkéről.A Praxis szerintem 8-tól 14-ig van nyitva. Györfit az én dokim is dícséri, de szerintem ez is függ attól, hogy neki milyen napja van.

Tegnap hagytam abba melót, így elsejétől táppénzen vagyok. A főnököm kijelentette, hogy ÉN kell utánnanézzek a OEP-nél, hogy mit is kell fizessen a kinek, mikor, ugyanis a könyvelőnk egy hozzánemértő senki :-(

Kérdés: valahol azt hallottam, hogy a szülés előtt el kell menni valahova, hogy az apa "befogadja" a babát. Ez a házastársaknál is így van vagy csak az élettársaknál és hol kell intézni? Nem a szüléskor intézik a korházban?

Mézgombi: engem érdekelne a torna, de nem tudom hol a Rókus, meg milyen gyakran van a torna, mikor?

Jurem: sajnálom az előző élményeidet. Ha minden igaz akkor nagyjából egyszerre szülünk.Én most járok kapcsolatanalízisre. Ez egy kicsit a pszichoterápia és a meditáció között van. Nem vagyok még buggyant :-) :-), csak azt hirdetik, hogy segít felvenni a kapcsolatot a babával a méhben. Érdekes és a barátnőm esküszik rá. Azt mondta, hogy a lánya mosolygott amikor megszületett. Gyakorlatilag órára pontosan született. Ha valakit érdekel a téma akkor küldök cikket vagy lehet kapni a könyvesboltban egy könyvet ami erről szól "Lelki köldökzsinor" a címe. Én még egy kicsit szkeptikus vagyok a dologgal szemben, de ha műxik akkor nagyon jó lenne. AMit mondtak, az az, hogy nagyon ajánlott a hintaszékezés, mert az segít a baba egyensúgyérzetének a fejlődésében, meg úgy általában jót tesz a babának, valamint azt mondta a doki, hogy ha lehet feküdjek le 9 körül,mert akkor hozzászokik a baba és a szülés után könnyebb lesz normális alvásidőpontra szoktatni.

Nos, mostanra ennyit

Puszi mindenkinek, megyek főződni, még leszek később

Encus

Enci és Eperke
Kép
encus
 
 


Kép

Lemaradt a kép. Íme itt van a nagylányom.

Szép napot mindenkinek

Enci és Eperke
Kép
encus
 
 


Sziasztok!
Banik és Encus, betettelek benneteket a táblába! Kép
Encus, házastársaknál nem kell apasági nyilatkozat, automatikusan az apa nevére anyakönyvezik a gyereket, mivel a kórházba be kell vinni a házassági anyakönyvi kivonatot (van ahol az eredetit, van ahol 300 és van ahol 30 napnál nem régebbit).

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Encus!
Nagyon édi a kép. Gyönyörű kisbabád vanKépSzeretem ezeket a felvételeket, szerintem sokkal közelebb hozza a babákat a családhoz.
Bár már lényegesen nagyobb, mint egy eperKép
Puszi!
Satuk (32. hét+6nap= 32+6Kép-íme a nagy titokKép)

satuk
 
 


És ezt az időt egészen pontosan mikortól számítjátok? Az utolsó mensitől vagy a fogantatás állítólagos időpontjától?

Tsók

Encus

Enci és Eperke
Kép
encus
 
 


Encus, az utolsó mensi "vélelmezett" időpontjától. Legalábbis a táblázat eszerint számol. Kép
Te ezek szerint ma vagy 23+3.

Ági (30+6)

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!!!

Már megint hosszú leszek előre szólok. Mert ismért összeszedtem egy kis lemaradást!! Kép

Melinda:
ÓÓÓ én most is imádom az eleven gyerekeket, csak néha jegyezzük meg apival, hogy de nem gondoltuk ezt végig. Mármint azt, hogy amikor T még tervben sem volt, azt kívántuk, bárcsak nekünk is olyan élettel teli gyerekünk lenne, mint Balázs unokanővérének... Na most már van. ;) Szóval...

Szgoron:
Nem, nem igazi a koponya, csak kerámia. Apáé( és Emma a neve) és még múltkor egy szárított mini rózsa bimbó is volt az egyik szemgödrébe, de azóta azt Tomi kiszedte. ;)

Pilchard:
Utólagos Boldog Szülinapot!!!És örülök, hogy végülis nem volt komoly a dolog, és főleg, hogy kipihented magad.

Doren:
Tomit sem mindig könnyű megérteni. És akkor néha mikor a cumi is a szájában van akkor katasztrófa... de aztán meg van, hogy olyan tisztán mondja a magáét, főleg amikor olyanokat mond amit nem kéne ;)

Jurem:
Tomi se kíméli a tusfürdőket, de ő nem borogatja, hanem megissza. Meg a popsi kenőcsöt eszi ;)

Kisvirág:
Tapasztalatból mondom a megnyílt méhszáj is tud visszazáródni Kép Avagyis az enyémnek sikerült. Elég volt, hogy ne vegyenek emberszámba a szülőszobán. Igaz nekem ez egyet jelentett azzal, hogy leállt a szülés és hogy ne is nyíljon tovább.

Gyomorégésről:
Hááát akkor az én gyerekeimnek derékig érő lobonccal kéne születniük, mert Tomival is az elejétől fogva égett a gyomrom meg most is. Kép És neeeeem!!!

Kép

Íme egy "másnapos" Tomi kép!!

Satuk:
Pont az nap mikor írtad, hogy voltatok apasági nyilatkozatot tenni, akkor voltunk ki is.
Olyan poén volt, mert azt hittük na most profik leszünk, hiszen már voltunk egyszer vagyis 2 éve bemegyünk kezünkbe a személyi, enyimbe még a kiskönyv is, erre a nő, hogy a kiskönyv nem elég vigyek orvosi igazolást arról, hogy terhes vagyok. Kép Szóval hétfőn úgy is mennem kell dokihoz és szerdán újra próbálkozunk de már nem is voltunk meglepve. Mert mikor Tomival voltunk is harmadszorra sikerült ez a mi formánk.

A szemműtétes tapasztalat engem is érdekel, mert eddig nem mertem bele vágni pont a szülés miatt, de mivel nálunk Adéllal teljesített lesz a terv(vagyis apa szerint már Tomival is) így már bele mernék vágni.

Encus:
Üdv itt!!
Szerintem változó, hogy mennyibe kerül egy szülés.És ez hogy "mennyibe kerül" ez is olyan faramuci dolog, mert ne már hogy az orvos szabja meg, hogy én mennyire vagyok hálás.

Én anyum is babonás, de hál Isten ilyeneknben nem annyira, csak minap volt a Fókuszban interjú paralimpikonokkal, és hogy ne nézzem, mert beteg lesz a gyerek...

Édes a babád!!

Edina:
Súlytöbblet: 33+5 és 5 kg. De a kezdősúlyom 74 kg, a kiskönyvben már 68 cal kezdtem és most vagyok 73 kg.(169 cm)

Adi77:
Én úgy tudom, hogy a toxoplazmózist valóban cicusoktól lehet elkapni de csak akkor fertőzhetnek amikor kicsi cicák, vagyis a felnőtt macsek már nem fertőz.
Az hogy negatív mit jelenthet nem tudom,mert nekem úgy van benn, hogy védett vagyok, vagyis hogy már átestem rajta( nem is csoda, amennyi macskánk régebben volt csúcs az 25 db volt)

Banya:
Fel a fejjel!! Én is úgy tudom, hogy az állam fizet neki max abból lehet többlete, hogy mást kell esetleg arra az időre felvennie Szóval szerintem nem jogos meg különben is szégyelje magát, hogy ilyet mond!!!!

Jurem:
Kép Nagyon sajnálom a barátnőd babáját!!
Meg a szülésed miatt is Kép
Én is azért megyek Pestre szülni, mert itt Keszthelyen megingott annyira a bizalmam az eü személyzetben, hogy még egyszer nem nagyon akaródzik itt szülni.
Tomi apgarja: 6-9-10
Itt van az én szülés storym:

http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=Journal&file=search&bywhat=aid&exact=1&forwhat=Blackrose

Mézgombi:
Aranyos a pocak csapat!! Kép

Norwell:
Az még a jobbik eset amikor 1-2 nap alatt tágítják a méhszájat nekem kézzel csinálták és kb. 2 óra alatt. Még szerencse, hogy addigra már az oxitocintól már nem voltam teljesen magamnál a fájdalomtól így nem tudom, hogy melyik fájt jobban. Az meg a másik, hogy a külső méhszájam emiatt van nyitva egy kicsit, mert szétfeszegették.

Nekem amúgy 5,5 ill 5 szemügém van. És nem is nagyon érdeklődtek a dokik eddig, hogy na és a szemem hanyas...

Nekem szokta Adél feszegetni a medencémet vagyis fenn megtámaszkodik és neki nyomja(remélem a fejét a bal csipőlapátomnak)

Egy pocak fotó:

Kép

Na nem is lettem olyan hosszú(csak 2 és egy pici Wordbe)
És most mentünk az udira Tommal.

Blackrose(33+5)

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 


Blackrose: szép nagy poci Kép
A szülés "ára" tudom, hogy nem a dokitól függ, de biztosan van valami átlag, egy -tól-ig amit szoktak adni. Amolyan irányár.Erre voltam kíváncsi. Köszike.
Ma nagyon kmevesen vagytok fent.Mindenki víkendöl?

Encus

Enci és Eperke
Kép
encus
 
 


Hoppá, a lézeres szemműtétet elfelejtettem mesélniKép
Eccer volt..Kép mindegy.. 97 szept.ben sikerül annyi pénzt kapnom, hogy megcsináltassam a szemem.. nem volt gáz, cseppeket kaptam, ami elbódította a szemem- tehát nem éreztem semmit, asszem talán mintha kicsit égett bőr szag lett volna, de bírtam Kép Attól féltem, hogy bemozdítom a szemem, vagy valamit, de erre esélyem sem lett volna, mert a fejem nem tudtam mozdítani-rögzítették, a szemem szintén rögzítve volt, valami vákumos bigyóval, tehát no paraKép
Jó volt, hogy utána egy 0 dioptriás kontaktlencse volt a szemen, viszont LÁTTAM!Kép
Az csak az én szerencsétlenségem volt, hogy a Bécsi út(mert az optik-medben voltam) tök poros volt, és egy porszem ment a frissen "hántolt" szemem és a kontaktlencse közé, tehát karcolt, ha pislogtam.. De leszedték a kontaktlencsét, így magamhoz tértem, de ez nem volt jó.. a barátnőm, aki utánam ment ugyan oda, vele nem történt ez meg, neki minden pozitív volt.
Összességében jó volt, most van szemüvegem, de igen gyenge.. szeretem is- okosabbnak tűnök tőleKép
Ja, most voltam ott, kissé bunkó volt a doktornő.. célzott rá, hogy ezt a vizsgálatot (mármint a szülés miatti pupillatágítást) máshol is meg tudták volna csinálniKép- nem szaroztak. De nemhiába fizettem annyi pénzt anno, ez járt nekem.
Ennyi. Ha valami bővebben és pontosabban érdekel benneteket, akkor kérdezzetek csak. Másokat meg nem akarok ezzel terhelni, tehát BOCSIKép
Puszi!

satuk
 
 


Encus!

Üdv itt. Én pont az ellenkezőjét szeretném annak amit te, úgyhogy "cserélhetünk" ha gondolod. Én aug.5-re vagyok kiírva de nagyon szeretném, ha már július végén, úgy 26-a körül megszületne.
:-)))))))))

Edina
edina77
 
 


Sziasztok!

Tegnap már nem jelentkeztem, mert totál szar napom volt. Reggel elment a párom dokihoz, mi itthon maradtunk a lányommal, tettem-vettem a konyhában, aztán elmentem egy helyre, mivel a kislegény kezelésbe vette megint a hólyagomat. Na épp hogy végeztem a dolgommal, meglódult velem a helység, elkezdtem szédülni, zúgott a fülem, kezdtem nem látni rendesen. Közben megjelent a lányom is, gyors felpattantam, tereltem a gyereket a szobába, félájultan támolyogtam utána (fostam, hogy legalább a szobáig elérjek, és ne a járólapon vágódjak el), gyors elkaptam a mobilomat, bevágtam magamat az ágyba, a lábaimat fel a falra és hívtam gyors a páromat. Szerencsém volt, csak a leletét hozta el nem ment be a dokihoz, 2 perc alatt hazaért. Annyira féltem, hogy elájulok és mi lesz addig a gyerekkel, hogy azt nem kívánom senkinek. Aztán bő fél óra múlva, amikor már kicsit jobban lettem és fel bírtam állni felkerekedtünk és átmentünk a körzetihez. Pechemre a dokim szabin volt, így a helyettesítőhöz kellett menni. Rendi volt, mivel kismama lévén és szarul is voltam soron kívül fogadtak, a váró dugig volt. Viszont addigra a vérnyomásom már helyreállt (szerinte magas volt), 134, viszont a pulzusom az 120 volt. Írt fel két gyogyit, egyet a szívritmusra, ami helyrerakja a vérnyomit is, meg egy sprayt a torkomra, mivel kicsit piros. Mondta, hogy nyugodtan szedhetem mindkettőt. Na kiváltottuk, hát azt hittem seggre ülök, 3000 Ft-ot otthagytunk a gyógyszertárban, és kiderült a tájékoztató alapján, hogy a szívritmusra írt gyógyit nem szedhetik terhesek, a torokspray-t használhatnám, de antibiotikum, hát köszi, kicsit sem voltam kiakadva. Valószínü a hülye frontot érezhettem meg, vagy a vihart ami délután volt itt, de remélem ez volt az első és az utolsó ilyen. Szóval ez volt a tegnapi napom.

Ma viszont voltunk 4D-s UH-n, hát voltak meglepetések, úgyhogy most már végképp nem tudom mi van! 22-én mikor voltam a dokimnál akkor a helyzet az volt, hogy a méhlepény a hátsó falon mélyen tapadt, és fejfekvésüek voltunk. Ma viszont már a kis segge van a méhszáj felé és a méhlepény felül(!!!) melső oldalon tapad. Hogy a fészkes fenébe vándorolt másfél hét alatt totál lentről totál fentre ezt végképp nem tudom, és azt sem, hogy a kis huncut mikor gondolta úgy hogy megfordul. Ezek alapján, most megint a császár felé billent a mérleg nyelve, de hát ugye addig még sok minden változhat! Hát nagyon kiváncsi vagyok, hogy miket fog még bealakítani.

Bocsi, hogy most nem reagálok külön-külön, de reggel korán keltünk és hulla vagyok, egész nap úton voltunk, délelőtt ugye Bp-Praxis, délután após szülinapját tartottuk, szóval zajlott az élet.

Üdv:
Csibemanó
csibemanó
 
 


Sziasztok!
Lenne egy komoly kérdésem.. milyen az, ha kezd elfolyni a magzatvíz? HA valaki azt mondja, hogy észreveszem....HMMMM.
Nem tudom elképzelni.. Olyan, mintha bepisilne az ember? Akkor ezzel mi van, ha megyek az utcán.. mosolygok?????
Ne nevessetek ki, de ezt tényleg nem tudomKép
Köszi..

satuk
 
 


Sziasztok!

Encus, aranyos nagyon a kép! És nagyon jól kivehető rajta a baba, nincs benne semmi zavaró sem, szal gratulálok hozzá! Kép

Blackrose, szép a pocakod! Elolvastam a szüléstöridet. Csak 1-etlen kérdésem lenne: 1 ilyen szülés után Te mennyire voltál hálás a dokidnak? (Ha már felmerült a téma...) Remélem 1 megveszekedett fillért nem volt képe elfogadni Tőled!!!!

Csibemanó, tényleg érdekes, amit írsz. Az, hogy Te nem tudod, az OK, de a doki mit mondott, mitől lehet ez a nagy változás odabent? Vagy valaki nem jól látott valamit...

Jó éjt, Hello (31+4)
hello
 
 


sziasztok!!

Csibemanó:
velem is szokott ilyen előfordulni, ált az segít, ha eszek valami édeset(szóval tuti a vércukrom vacakol)Mondtam a dokimnak, de azt mondta nem gáz, ha érzem, hogy szarul leszek egyek valamit.
Bár annyiból aggaszt, hogy mi van ha szülés közben is rám jön. Mert azt észrevettem, hogy sokszor akkor jelentkezik, ha kicsit többet csinálok, mint az jó volna... pl hosszabb gyalogtúra után... vagy ha takarítok és utána.
De majd kiderül.

Satuk:
Igaz nekem úgy spontán még nem folyt el a magzat vízem... de amikor megrepesztették akkor olyasmi volt...

Hello:
Hát mivel ügyeletesnél szültem...így ő végülis azért kapta arra a napra a fizuját. Kép így egy fillért se. Bár ha nem így esett volna akkor lehet, hogy elgondolkodtam volna de így nem nagyon.
Amúgy pénteken szültem, és hétfőn bejött a fogadott dokim, sűrű elnézések, stb. Meg hogy sajnálja, mondjuk sajnálhatja is...mert neki adtam volna, de így nem. (mondjuk jól jártunk anyagilag)
Amúgy vele eddig maximálisan meg voltam/vagyok elégedve... Csak sajnos az én elképzeléseim, meg az ő szülés vezetési stílusa mint kiderült messze áll egymástól.Kép
Akinél szültem azzal azóta egyszer taliztam a 6 hetes kontrollt leszámítva... de akkor igencsak mufurc volt velem...szóval lehet elvárta volna a "hálát".

Na de most már mentem szunya!!!

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 


Sziasztok!

Mióta hazajöttem a kórházból őrült nagy itt a pangás.De gondolom ez a jó idő miatt van,biztos sokan elutaztak,kirándulnak.
Szuper volt itthon aludni,a kórházi ágyon egy 20 percnél többet nem birtam oldalt feküdni,annyira kemény volt,és annyi idő alatt olyan piros folt lett a combomon,szinte nem is éreztem úgy elzsibbadt.
Nem tudom hogy fogok gépezni,mert akár mikor felülök netezni,a kiscsaj elkezd rugdosni oldalt,de annyira hogy fáj.Fekve meg messze van a gép,és a szemem amúgy sem túl jó.

Norwell:gratula a kis Balázshoz,szép nagy baba lett!Peti nagyon meg lett puszilgatva,olyan édes,mindent megcsinál helyettem.De nagyon rossz ágyban fekve nézni ahogy lót-fut,pakol.naplopónak érzem magam.

Encus.olyan jól sikerült ez a kép,nagyon édes,minden olyan jól kivehető.

Ex:átirnál a táblában,hétfőn leszek 36 hetes,vmiért egy héttel kissebbnek ir.
Én azért gondoltam az egyágyasra mert oda Peti bejöhetne,a többibe meg nem ,és nem tudom hogy fogom "birni".Már úgy értem lelkileg,ki tudja mi zajlik majd bennünk szülés után.
Na de igy esélyem sincs,mert nem vagyunk milliomosok.Hát ez van.

én vagyok az "első" a táblázatban(Veráska nem irt mióta én itt vagyok köztetek),de olyan kiváncsi vagyok ki fog beelőzni.Tök izgi lesz mikor sorba jönnek a hirek a babaák érkezéséről.

Szép napot Mindenkinek!
Jövök még persze,ha Ameli is úgy akarja,és nem rúgja le a bordáimat.Még csak most ültem ide,de már fáj az oldalam,gondolom igy jelzi hogy ez nem jó neki.Puszi

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Satuk!

Köszi amit a szemműtétről írtál. Még az érdekelne, hogy a műtét után milyen gyors a volt a regenerálódás ( úgyértem a porszemet leszámítva), vannak -e megkötések mit nem szabad csinálni, emelni, monitort nézni stb. Nálunk a férjemet fogják műteni de pont a szülés környékén ( ki tudja a baba mennyire születik időre), mivel a doki szerint addigra lesz "érett" rá a szeme, viszont jó lenne ha utána nem kellene kímélő életmódot folytatnia hanem tudna törődni velem meg a babával. Amúgy meg programozó a lelkem és utálná ha megfosztanák pár hétre a kedvenc gépétől...
Magzatvíz elfolyáshoz nincs tapasztalatom, de azt mondják olyan mintha bepisilnél csak nem bírod abbahagyni. Ezért szerintem célszerű állandóan a táskádba készíteni egy Tena betétet, ha elmész valahová, így nincs nagy gond ha az utcán jönne rád...

Blackrose
Úgy hallottam, szülés után min. fél évet kell várni a szemműtétig.

Encus
Nagyon édi a kép EperkérőlKép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Edina: megeggyeztünk. Csak mond a helyet, időt és csere eljárás lefolyását és ott leszek :-)) Amúgy neked miért lenne jobb hamarabb??? Egyébként csak egy front kérdése, és hamarabb megszülsz, de az én szitum más tészta.

Csibemanó: remélem ma már szebb és jobb napod lesz. A gyerek miatt ilyenkor ne idegeskedj, sokkal okosabbak, miknt azt mi gondolnánk Kép Nekem le szokott esni az egyébként a felső határon tartózkodó vérnyomásom, de amióta babát várok a vérnyomásom folymatosan a béka s.ge alatt van, de nem ingadozik. Kit fogtál ki a Praxisban?Milyen volt? Ez volt az első 4D?

Hello: köszönöm, valóban nagyon aranyos és tényleg hihetetlen látni, a DVD-n még fantasztikusabb ahogy mozog közben Kép Kép

Magzatvíz elfolyás: én ugyan még nem szültem, de a barátnőim tapasztalata szerint elfolyhat akár egyszerre is, de szivároghat hassan, hosszú időn keresztül. Igen, egy kicsit ciki ha az ember ilyenkor épp a villamoson utazik Kép Az okosak mondank olyat is, hogy hordjon az ember lánya inkontinencia betétet Kép

Szülés: ma reggel arra ébredtem, hogy a férjem barátkozik Eperkével, simogatja a hasamat, megy a mozgás után Kép Elkezdtünk beszélgetni és eszembe jutott amit írtatok tegnap. Engem elszőrnyeszt a tény, hogy belekönyökölnek a hasamba, csak hogy kinyomják a babát. Nem csoda, hogy lüke felnőttek leszünk, amikor már a születésnél is ilyen dolgokon megyünk keresztül Kép

Pilchard: én is ezt mondogattam, hogy mindenki hiányzik :-) Tök fura, hogy nem jó Ameli-nek ha ülsz, hisz a gyogyilabdát is nagyon ajánlják. Próbáltál már hintaszékben ülni vele. Nekem nagyon bejött, csakhogy én önző vagyok és mivel még nem fáj ha rugdos, szeretem ha mocorog, mert olyankor érzem őt Kép

Pusza mindenkinek

Encus

Enci és Eperke
Kép
encus
 
 


Üdv!
Pilchard, egy kérdés: mikor volt az utolsó mensid? Merthogy a szülés várható időpontjából ezt számolja vissza az excel, és ebből jön ki hogy az ember lánya épp hol tart(hat).
Megsúgom, elvileg mi is egy héttel előrébb járunk úgy általában, de nekem tökmindegy, mivel a mensim szerint meg máj. 17-én kéne szülnöm, csak TörPetinek van egy "kis" lemaradása. Kép
Csibemanó, vigyázz magadra! A pulzusom nekem is az egekbe szökik néha, érzem, hogy majd kiesek az aortám a nyakamból...de egy kis fekvés, mély levegővétel, és normalizálódik.
Blackrose, amit írtál az valóban a cukortól lehet. Néha velem is előfordul, a múltkor a Corában voltunk anyuval beváltani a bizalompontokat, és muszáj volt vennem egy pogácsát, mert éreztem, hogy szédülök.
Satuk, ahogy a többiek is írták, szerintem is olyan, mintha pisilnél, habár maga az érzés szerintem más lehet, de majd ha eljön az idő, akkor elmeséljük, hogy milyen volt. Kép Murphy törvénye alapján egyébként kezdhetünk számítani rá, hogy a legalkalmatlanabb időpontban fog ez bekövetkezni, és mondjuk, ha az utcán jön rá az emberre, akkor a Tena betét nem ér semmit, mert azért ugye nem az utca közepén kéne azt betenni... Kép
A szüléshez még annyit, hogy kb. 1,5 hónap múlva szemeteszsák kerül az anyósülésre, mert ugye nehogy az legyen, hogy a férjem visz, és összekoszolom a belsőt. Kép Végül is, ez legyen a legnagyobb gond, az ülést hátradöntöm, és száguldhatunk a kórházba, ha eljön a nagy nap.

Ági (31+0 --> megint eltelt egy hét!)

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Exdeus: A Tena lady-s tippet úgy gondolták, hogy a zülés várható időpontja előtt mondjuk elkezded használni, mint az intimbetétet és nem a táskádba hordod. Én betétet nem hordtam már vagy 10 éve, mert nem bírja a gyomrom, így valószínű, hogy a Tena is ki van lőve. Villamoson meg nem utazok, kényelmes vagyok és autókával viszem a nagy popómat Kép Kép

Encus

Enci és Eperke
Kép
encus
 
 


Sziasztok!

Exdeus
Igyekszem vigyázni magunkra. Bár a pihenést egy örökmözgó 20 hónapos mellett nehéz kivitelezni.

Encus
Nekem szerencsére eddig nem volt gond a vérnyomimmal és nagyon remélem, hogy nem is lesz.
4D-s UH-n a Praxisban voltunk és a Győrfi Miklós volt. Anno a lányommal is itt voltunk és akkor is ő volt. Most elég nehéz dolga volt, és hát nem is lett olyan minőségű a kép, mint anno a Rékával, ezért nem is tettem fel. Nehezítette a dolgot, hogy farosan fekszik, plusz majdnem teljesen háttal van a pocakomnak, ja és Murphy törvénye, aludt is a Drágám. Prógálta ébresztgetni, nem sok sikerrel, aztán mondta, hogy forduljak a jobb oldalamra, és úgy UH-zott, na akkor elkezdett egy kicsit mocorogni, gondolom elhelyezkedett, aztán megint beszunyáltKép

Pilchard
Átérzem a helyzetedet a kórházi tartózkodással kapcsolatban. Anno a lányomnál a 20. héten be kellett feküdnöm, mert volt egy kis minimális vérzés, egyszeri alkalommal, akkor 4 napot voltam bent, de annyit szenvedtem azon a rohadt ágyon, hogy úgy jöttem haza, mint aki maratont futottKép
Ameli nagyon eleven, ha ilyen oldalfájós "gondokat" okoz, még egy kicsit bírja ki, aztán rugdalózhat már idekintKép
A Réka születésénél én is jó pár emberkét beelőztem, mivel 36+6 napra született a lányom, hát most remélem nem lesz ilyen, állítólag a fiúk lustábbak, hát kiváncsi leszekKép

Blackrose
Azért nem is gondoltam rá, hogy gyors egyek valamit, mert előtte reggeliztem nem sokkal, meg azon járt az eszem, hogy gyors valakinek szóljak, nehogy valami gáz legyen.
Hát reméljük, hogy nem fog szüléskor rád jönni ez a rosszullét.

Hello
22-én (24 héten) a saját dokimnál voltam és ő mondta, hogy hátul mélyen tapadt a placenta, és az AFP utáni UH-n (19 héten) látta először azt, hogy rálóg kicsit a méhszájra, viszont kezdetektől fogva hátsó fali volt. Most a Praxisban a Győrfi mondta, hogy még csak meg sem közelíti a méhszájat, olyannyira, hogy melső fali és fent, vagyis a buksijánál van, mivel meg is fordult és faros.
Este felhívtam a szülésznőmet, hát hülledezett ő is, hogy ez, hogy a fészkes fenébe lehet, és akkor most ki mond igazat. Ápr. 17-én tervezem megint meglátogatni a dokimat kiváncsi vagyok mit fog szólni ehhez a dologhoz. Igazából maximálisan megbízok benne és ennyi szakmai évvel a háta mögött, nem hiszem, hogy ekkorát bakizna, adjunktus lévén elég gáz lenne szerintem. Na majd meglátjuk.

Magzatvíz: milyen ha folyik? Hát ez nekem is dillema, igaz, hogy szültem már, de akkor úgy repesztettek és ugye akkor derült ki, hogy mechoniumos a magzatvizem, szóval gyors császár lett. Az érzés talán tényleg olyan mint mikor pisilsz és folyik, de ugye érzed, hogy nem te irányítod a dolgokat.
Nekem annyit mondott a szülésznőm, hogy ugye ha a magzatvíz elkezd folyni mindenképp kórházba kell menni. Ha csak szivárog, nincs gáz, de ha ömlik, akkor figyelni kell, ugyanis az azt jelenti, hogy a baba feje még nincs beilleszkedve azért tud olyan mennyiségben jönni és az előresodorhatja a köldökzsinórt. Tehát aki autóval megy, annak fekve a hátsó ülésen kell utaznia, úgy hogy jó pár párnával a csípőt alátámasztja, hogy magasabban legyen, mint a test, és így spuri a kórházba.

Ja magzatvízhez még annyit, hogy a Praxisban amit adtak papírt rá van írva, hogy az átlagosnál valamivel több magzatvíz. Hallott már valaki erről valamit? Mitől lehet ez? Gondolom bajnak nem baj, mert mondta volna a faszi, csak azért elgondolkodtató.
(hülye fejemmel ezt tegnap elfelejtettem megkérdezni a szülésznőmtől)

Üdv:
Csibemanó
csibemanó
 
 


Sziasztok!

Tényleg nem hagy ülni a kis drágám,már többször próbáltam,de rögtön beindul.Csak azt akarom megirni hogy "beszéltem" Pogival(sms),és fekszik,vagy ül,szóval nem ugrál.Nagyon sok pakolnivaló van még,majd szép lassan,meg biztos sokan segitenek nekik.De a lényeg hogy a héten már lesz net,és visszatér közénk!!

most megyek F1-et nézni.Puszi

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Csibemanó: Nekem is azt mondta a Györfi, hogy egykicsit sok a magzatvizem. Mivel nem tudtam, hogy ez mit jelent, nosza fel a netre és utánnanéztem. Kellett nekem....olvastam is jó sok horror sztorit arról, hogy ez genetikai rendellenességre utal, no meg terhességi diabéteszre meg mifenére. Szerencsére szerdán voltam 4D UH és hétfőn mentem dokihoz aki mondta, hogy ő csak jót hallott a Györfiről, de nekem még csak meg sem közelíti a magzatvíz értéke a felső határt. Állítólag nekem 12 akármi (nem tudom az egységet) és a max érték 16. Ha ezt meghaladja akkor lesz "kicsit sok". Szóval szerintem ne idegeskedj. Lehet, hogy a Györfi gépe "csal", vagy ő szeret egy kicsit túlozni. Nekem nem tudni, hogy aludt-e a baba, mivel állítólag csak a 30-dik hét körül nyitja ki a szemét és addig meg álmában is mozog. Eperke mondjuk végig mozgatta a kezei, lábait, dörzsölgette a szemét és két óriásit ásított Kép Kép Nem vette jó néven,hogy zaklatják :D

Pilchard: Nincs napágyad? Told a monitor el, oszt hajrá. Így talán a pici sem veszi zokon Kép

Sztori: férjem kihívott egy burkolót, hogy csempézze ki az emeleti fürdőszobát. 10perce lejön, hogy "ugye van elég kaja a srácnak is" mondom, hogy csak négyünkre főztem, meg különben is, miért kellene adjak én egy idegennek ebédet. Válasz: akkor Õ majd eszik Meki-ben és odaadja az ő részét. Mondom szó sem lehet róla. Erre Õ: akkor nem kér ő sem.
Kérdés: én vagyok a szemét vagy ő a túlérzékeny ma?!?!? Tényleg szokás adni a melósnak kaját????

Enci és Eperke
Kép
encus
 
 


Sziasztok!

Blackrose!
Szép a "pocakocskád"!Kép Engem mindenki azzal csesztet, hogy milyen kicsi pocim van, így 28+3 hetesen. Pedig nem is, bár igaz, hogy csak félidő után látszott meg igazán rajtam, de ma mértem épp: 99 cm. Kende babu mérete meg a korának megfelelő, úgyhogy no para...Kép
Elolvastam a szüléstörténetedet. Ha megengeded, most csak annyit írnék, hogy nem tudom, én a helyedben kibírtam volna-e egy ilyen szülésznő és orvos mellett ezeket a dolgokat... A többi, amit írnék, szerintem nem szalonképes.... Nem érdemli meg, hogy egyáltalán orvosnak hívja az ember!!! Eszméletlen, amit Veletek műveltek!!! Örüljön az orvos és a szülésznő is, hogy Apa nem verte szét a fejüket... Enyémapa nem egy duhaj típus, de azért egy ilyen eset lehet, hogy kihozta volna belőle az állatot...Kép És akkor még Te kérj elnézést, hogy bocsi, hogy zavarom a házija írásában?????? Bocs, hogy szülök, vagy mi???? Fúúúúúúúúúúúú, nagyon kiakadtam!!!
El is hiszem, hogy váltottál. Szerencsére a szüléstől nem ment el a kedved!Kép

Pilchard!
Lóthatsz-futhatsz Te még nagyon sokat, ha a kicsi Ameli megszületik, szerintem nem árt ilyenkor apát is egy kicsit belevonni a dolgokba! Meg a másik, hogy tényleg csak annyit tegyen meg ő is, amennyit feltétlenül muszáj - ne álljon neki mondjuk kalácsot dagasztani!Kép

Enci!
Lehet, hogy meg kellett volna kérdezni a burkolót, hogy miképp gondolta ő ezt a dolgot. Nem vitt magával kajálnivalót, vagy nem ment el ebédelni? Erre azért ő is gondolhatott volna (mármint a melós).
Nagyon édes Eperkéd van!Kép

Csibemanó!
Szerintem is cukor... Vigyázz Magadra, nagyon rossz érzés a "mindjárt elájulok".

Pusszantás mindenkinek!

Norwell+Kende baba (28+3)

Kép
Kép
norwell
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?