Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Melcsi!Örülök,hogy végre hallunk rólatok is,hát nem csodálkozok a gyermek méretein,mert születéskor is rendesen belehúzott a kilókba!Remélem minden oké,ahogy tudsz te is rakjál fel képet!Puszi

Kisapuka!Csütörtökön este 6-ig bent leszek,ha akarjátok létrejöhet az on-line!

Cirmogó!Mi a helyzet a lányzóval,voltatok Rónaszéki Főorvosnál?

Mindenkinek jó babázást és jó babavárást!
Üdv:

Zita
bába_1
 
 


szia Zita!
A nagyobbik gyerkőcöt le kellene addig passzolnunk és ez most nem jött össze. Remélem jövő keddre össze tudjuk hozni. Szegény kiscsaj állandóan a tejet meg a gyomorsavat büfizi vissza, ettől persze felébred, erre persze én rohanok hozzá, újra egy kis nyugiszopi, újra alvás és így tovább és így tovább.
Pedig annyira jó gyerek, nincs vele semmi gond ezen kívül.
pusz
Márti
cirmogó
 
 


Szia Márti!

Ezekszerint még mindig fennáll a probléma,sajnos!
Mindenképpen mutassátok meg orvosnak,reméljük nincs gond,de jobb félni!
Ha voltatok írd meg mi van,mert én is kiváncsi vagyok!Puszi

Zita
bába_1
 
 

 
 

Oks. Mi nyolcra megyünk, hol keressünk? :D

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


MÉg egy krédésem lenne, AFP vizsgálatra hogy kell érkezni? Éhgyomorral?

Üdv:
Kisapuka

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Sziasztok!
Timi! Ne haragudj, h eddig nem adtam életjelet magunkról, de úgy van minden, ahogy azt már korábban a Becsikém megírta, sajnos, minden az én nyakamban, szó szerint...Kép Meg hát, most, hogy már bejött a jó idő, leszámítva a tegnapi ítéletidőt, bizony sokat vagyunk a jólevegőn!!! Kép
Visszatérve a fiadra; a verekedésről, szerintem nem fogod tudni leszoktatni, csak esetleg enyhíteni tudod...Nekem volt egy b.nőm, akinek úgyszintén ilyen verekedős és harapdálós lánya volt, és bizony csak az óvodai élet kezdetekor hagyta abba...
Ma megint kint leszünk...Kép Már alig várom...Kép
Becsikém, majd írok.....
Puszi nektek és mindenkinek, aki itt van!!!

Szilvi

Kép
Kép
szilvi75
 
 


Húúúú, anyukák!

Ma voltunk a szülőszobáknál, és nagyon tetszett valamennyi. Zita, köszönjük szépes a bemutatást! El sem hittem volna, hogy hölgyek tudnak ilyen körülmények között is szülni. Tiszta nyugat!

Mondjuk jó poén volt az is, amikor Zitát keresve az adminisztráción a hölgy megkérdezte: ki keresi? Erre én: kisapuka :D Szóval nagyon jó volt a mai nap a kórházban, még akkor is, ha az AFP-t egy hét múlva meg kell ismételnünk...

Üdv:
kisapuka

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


SziasztokKép

Hát én is jó régen jártam már erre, de sajna a fiúk átestek egy jó kis hányós-hasmenéses víruson.Kép

Becsi
Lánykád egyre gyönyörűbb!Kép
Alvás: hát igen, így szokott ez lenni, ha az első kettő nem is, de a harmadik megmutatja, milyne is a nemalvós időszak.Kép Én szerencsés vagyok Gergővel, szerintem a második ennél csak jobb lehet!Kép

Melcsi
Megnyugtatlak, az én fiam 11 hetesen 6950 gramm volt.Kép Most néztem meg a babanaplóban.

Mi jól vagyunk, már 14 és majdnem fél hetes a babóca és eddig minden rendben valünk. Szerencsére az émelygésem is elmúlt, van helyette gyümölcskívánás.Kép

Minden pocakosnak jó pocakosodást, kisbabásoknak jó babázást!

PusziKép

Orsi

avocado
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek a reagálását. Végülis nem olyan vészes ez a verekedés, mert nem mindig csinálja, van, hogy olyan édesen eljátszik a többiekkel és eszébe sem jut pofozkodni. Lehet, hogy csak én fújom fel ezt a dolgot, nem tudom. Kicsit tehetetlennek érzem magam ez ügyben Kép Már a védőnőt is megkérdeztem és azt tanácsolta, hogy ne csapjak rá, mert annál rosszabb, de ezen már túl vagyok, magamtól is rájöttem. Õ is azt mondta, hogy majd kinövi, esetleg lesz az oviba olyan csemete akitől majd visszakapja és kétszer is meggondolja, hogy pofozkodjon-e. Minden esetre én rászólok, hogy nem szabad, mert az fáj a másiknak aztán ad mégegyet és játszik tovább. Hála az utcabeliek tolerálják a dolgot és a gyerkőcök is edződve vanna Benyushoz, de akkor is kellemetlen Kép

Becsi!
Mi anno 3 hónapot üvöltöttünk végig éjjel- nappal, mert sajna hasfájós volt úgyhogy átérzem az éjszakáidat.

Tamesz!
Ki az orvosod? Én a Várkonyinál és a Tasinál szeretnék megint szűlni, nagyon jó csapatot alkottunk, egyszerre volt megnyugtató és biztonságos Kép

Szilvi!
Örülök neked is. Remélem nem nagy gond nyomja a válladat. Mi is egyre többet vagyunk kint a levegőn be sem lehet hozni a gyereket, mindig azt mondja "Anya uvarra még, még!"

Mindenkinek jó babázást és babavárást Kép

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


Sziasztok Lányok!
Először írok ebbe a topicba, mert egyébként a "36 éven felülikben" levelezek rendszeresen, de Titeket is rendszeresen olvastalak.A helyzet röviden: 41 éves vagyok van egy 16 és egy 19 éves fiam és(több évi könyörgés után) most "állt rá" a férjem a kistesó projektre.De most nagyon!
Úgy gondoltam,hogy akkor kapcsolódok be hozzátok amikor már kiderül hogy útban van a baba és akkor akartam segítséget kérni.
Nem rég költöztünk a kerületbe és nőgyógyászt keresek. Van ugyan maszek dokim, de állati messze van a magánredelője, drága és a János Kórházban kéne szülni, ezekhez így összességében nincs kedvem, viszont a kistarcsai kórház szülészetéről (és a szülésznőkről) csak szépet és jót olvastam és hát 10 percre lakunk.Szóval mindenképp ott szeretnék majd szülni, de nem ismerek senkit. Ebben szeretnék segítséget kérni, hogy javasoljatok dokit. Röviden összefoglalom, hogy milyen orvosra gondolok. Természetesen legyen empatikus, kedves, legyen tapasztalata "korosodó" kismamákkal, lehetőség szerint alkalmazza a gátvédelmet, nem vagyok túlságosan alternatív párti, de nem fekve kikötve szeretnék szülni és modern felfogás ide, természetes szülés oda, ha úgy hozza a helyzet gyorsan és hatásosan avatkozzon be( gyógyszer, császár stb)Szóval ennyi.Sok kívánság ez? Ja, meg lehetőleg rendeljen "állami alapon " is, mert azért nem akarok egy kisebb fajta vagyont a magánrendelőkben hagni.
Fanny
Folytatom
fanny01
 
 


folyt.
Amiért a "tervezettnél előbb kapcsolódom be hozzátok, mert már most kezdődnek a problémák.
Szóval nekem pontosan 28 napra szokott megjönni, de most már négy napja szinte csak pisiléskor van egy kis jelzésértékű vérezgetés.Viszont a 29.(jó tudom ez korai, de hát a remény...) és (ma)a 34. napon is csináltam egy tesztet és tök negatív. Teljesen tanácstalan vagyok és úgy gondolom, hogy jövő héten elmegyek dokihoz, de akkor már szeretnék egy valakihez járni.Nem is igazán attól vagyok elkeseredve hogy nem jött össze ( azért is)hanem hogy akkor miért nem jött meg rendesen, már lassan vége lenne a mensinek és újra neki állhatnánk a baba gyártásnak.
Ne haragudjatok, hogy ilyen hosszú voltam, de ha nem segítetek dokit találni, nem is tudom mit fogok csinálni.(mert csak úgy nem akarok valakihez beesni)
Zita feltétlen számítok a Te véleményedre is.
Üdvözlök Mindenkit. Fanny
fanny01
 
 


Vagy úgy gondoljátok, hogy még a (most számolta utánna ma még csak a 33. nap volt)33. nap is nagyon korai? De akkor meg miért vérezgetek 4 napja? Tudom, ne bonyolítsam, de biztos megértitek az aggodalmamat.
Most már tényleg befejezem
Fanny
fanny01
 
 


SZiasztok!
Czakócza,
én Surányi doktornál és Zitánál szültem, és a következőt is náluk szeretném, én nagyon elégedett voltam és a legfontosabb, hogy végig biztonságban éreztem magam, mindent elmondtak előre, hogy mit miért csinálnak. Bízom bennünk.

Fanny,
én Surányi doktorhoz járok őt nyugodt szívvel tudom Neked ajánlani, ő foglalkozik problémás esetekkel is, mivel ha jól tudom ő vezeti a kórházban működö meddőségi központot is. Mi a magánrendelőjébe járunk, ha érdekel megadom az elérhetőségét emilben.
Nem tudom a 33. nap korai-e, én biztosan csinálnék kb. 2-3 nap múlva újra egy tesztet, és mielőbb elmennék orvoshoz. Vérezgetni lehet terhesség alatt is, pl. az aktuális menstruáció ideje alatt, de én nem vagyok szakember.
kellemes hétvégét!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Surányi dokihoz én már legalább 3-4 barátnőmet vittem akiknek nem jött össze a baba, azóta pedig boldog szülők.
becsi
Iklad
 
 


Szia Fanny!

Én Erdélyi Zsolt doktort mondom Neked. Minden anomáliámat elviselte, nagyon jó szakorvos. Nyugodt, békés ember, és mindig jót akar.
És kedves Zita!
Egy januári fotó, többet is küldenék Neked, de hova?
Sziú>Marion
ningsih
 
 


A fotó méreteit nem tudtam csökkenteni, így most már biztos, h.kell írnod mail címet.

Puszi Zitának> Marion, Palkó, Ninszi
ningsih
 
 


Sziasztok !
Köszönöm a gyors választ, azért nem írtam,mert szombaton megjött és állatira rosszul voltam, de mostmár jobb. Nem vagyok letörve, alig várom, hogy elmúljon és nekiláthassunk az "érdemi munkának".
Kedves Tamesz és Ningsih mindekettőtöknek küldök egy emailt, ha megtennétek, hogy válaszoltok a dokik elérhetőségéről, egy-két személyes véleménnyel, azt nagyon megköszönném.
Üdvözlettel:Fanny
fanny01
 
 


Sziasztok Lányok!

Marion!Örülök,hogy Te is beszálltál!Ezekszerint újra itthon vagytok,remélem jól sikerült a kintlétetek!Légyszi írd le Te a mail címed,mert én nem szívesen teszem közzé az enyémet és akkor elküldöm priviben az enyémet,remélem megértesz!Puszi nektek!


Fanny!ne haragudj,hogy csak most válaszolok,de nem volt időm eddig!Nem szeretek orvost ajánlani senkinek mivel ez egy nagyon szubjektív dolog és nem is lenne etikus a részemről,remélem megérted és ne haragudj!Azért a többiek javasolnak neked és válaszd ki a neked legmegfelelőbbet!

Üdv mindenkinek!

Zita
bába_1
 
 


Szia Zita, a profilomban megtalálod és a művésznőről is egy júliusi fotót!!! Képzeld a babaszobán dicsértek Téged és Zsoltot. De jaj nagyon sok évet írtak rólad, ó-jaj mondom. Annyira nem jajgattam azért, mint 18hónapja:}}
Fanny ügyesebb volt mail terén:}}Válaszolni fogok, de ma 39°lázzal hoztuk haza Ninszit a bölcsiből.
Sziasztok
ningsih
 
 


Szia Zita!

Hazajöttünk, láttunk, győztünk.
Kivizsgálták a kiscsajt, szerencsére nincs gyomorszáj szűkülete, "csak" sima reflux. Teendő nincs, elvileg kinövi. MInt már írtam korábban, ágyat felemeltük, sokat büfizünk. Bár ettől nem oldódott meg a bukás, de türelmes próbálok lenni.
Azért megkérdezném a többieket is, hogy tényleg nincs semmi megoldás refluxra, csak ha kivárjuk, míg a gyomor bemenet megerősödik?
sziasztok
Márti
cirmogó
 
 


Sziasztok!

mi most vagyunk 36 hetesek, de még nem jártunk a kórházban! döbbenten olvasom, hogy már a 32. hétig kellett volna választanom szülésznőt????? én Erdélyi Zsolt magánrendelésére járok, eszembe nem jutott (és ő sem mondta), hogy ezt ilyen "korán" meg kell tenni. persze nem aggódok, nyilván nem fogok szülésznő nélkül maradni. Kép gátvédelemmel szülnek az anyák?
viszont ami fontos, egyikőtök sem ír a csecsemőosztályról!!! nemcsak a szülészet a fontos, hanem az, hogy mennyire bababarát az a kórház! teáztatnak, cumit dugnak a szájába a babának? megengedik, hogy szülés után az első szopiig ott maradjon az anya hasán a baba? 24 órás rooming-in van???? ezek nagyon fontos kérdések!!!! aki tud rá válaszolni, az legyen szíves segítsen!!!

Köszönöm!

K.
Kép
klauszka
 
 


Szia!

Hát én teljesen véletlenül intéztem el a szülésznőt 32. hétre, csak tőle tudtam meg, hogy így kell.De szerintem ha nem lesz szülésznőd akkoris csak jót foghatsz ki!!
Én régebben panaszkodtam a csecsemősökre, de most csak dícsérni tudom őket, mert mintha nem is ua. kórházban szültem volna ,mint az első kettőt.Ezúton is köszönöm nekik a sok segítséget, türelmet!
Szülés után ha nincs gond ott maradhat veled a baba és onnantól gyakorlatilag végig veled van.Még a fürdetésnél is ott lehetsz.Szerintem azt adnak neki /vagy nem adnak/ amit kérsz, nálam legalább is így volt.
Szóval jó hely!Kép

Becsi
becsi
Iklad
 
 


szia!

Nekem csak jó tapasztalatom van a csecsemősökkel. Nagyon szoptatás pártiak, amíg nincs gáz, addig semmiképp nem adnak a babának teát vagy tápszert. A szobatársamnak kevés teje volt és egyfolytában mellette voltak, követték, hogy mikor mennyit eszik a gyerkőc. Végül kellett pótlást adni, de azt is csak a feltétlenül szükséges mennyiségben, egyébként továbbra is nyaggatták az anyukát, hogy szoptasson, amennyit tud.
Nekem az első babánál nagyon bekeményedett a mellem a tejbelövellés után és eléggé fájt is. Segítettek szétmasszírozni a csomókat, lefejni a tejet, szóval tényleg mindenben rendelkezésre állnak, csak az a lényeg, hogy az ember ne féljen szólni, kérdezni. VEled lehet a baba állandóan,de ha pihire van szükséged, vagy látogatód jön vagy bármi nyűgöd van, akkor betolhatod a csecsemős nővérhez.
Ja, nem veszik szívesen, ha cumit dugsz a baba szájába.
szia
Márti
cirmogó
 
 


Szia Márti!

Nagyon örülök,hogy kiderült nincs nagy gond!
Remélem ti is kicsit megnyugodtatok!
Tájékoztass a fejleményekről!
Puszi:Zita
bába_1
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat, úgy látom, elég jó helyre vezérelt a szerencsém - ami a szülészeteket illeti - ez tök jó! A gátvédelemről viszont nem írtatok!
nekünk nincs is cumink...
ha valakinek egyébként szüksége van szoptatási tanácsadóra, vagy szülésfelkészítő tanfolyamra, tudok kontaktokat, baromi jók!!!! azoknak is, akik már szültek!

K.
Kép
klauszka
 
 


Sziasztok!

Véletlenül találtam erre az oldalra, és bizony meglepődtem a szülésznő választást olvasva. Ez olyasmi, mint az orvosválasztás? Tehát ha nem akarok, akkor nem kötelező?

A 36.héten vagyok és a harmadik gyerkőcöt várom. Bevallom, úgy képzeltem, hogy mikor beindul a szülés, szépen belibegek és hajrá...Kép))
Most így fölrémlett bennem, hogy anno hét éve volt valami szülésre való felkészítés is. De pl ilyenre én nem jártam most, és a védőnő sem emlegette. Kellett volna?

Ja, igen, orvost most nem választottam. Az első dokim egy hentes volt, ez a szülőszobán derült ki. A második babát 35 perc alatt szültem, épp csak fölvették az adataimat, még a ruhámat sem tudtam eltenni. Még a férjem se ért be.
Így a harmadiknál már gondoltam, az is öröm lesz, ha időben beérek a kórházba. Kép Meg hát bizony nekem sok volt az a hetven, amit a doki kért.
Szóval abszolút tájékozatlan kismama vagyok. Kép Köszönök minden tanácsot. Ha a gátvédelemről is írnátok, annak is örülnék.
onsai
 
 


Szia!

Én sem gondoltam volna, hogy ilyen fontos lesz a szülésfelkészítő tanfolyam, de most már áldom az eszem és a szerencsém, hogy - véletlenül - elvetődtem egy ilyenre, mert rengeteg hasznos dolgot tudhatsz meg!!!!
A legjobb, ha ott jársz tanfolyamra, ahol majd szülni is fogsz, hiszen megismered egyből a szülésznőket, közvetlenebb hangulat lesz köztetek (gondolom én.. Kép).
Sajnos én a kórháztól messze lakom, így nem oda járok, de nagyon jó tanfolyamra kerültem! Ha érdekel, leírom az elérhetőséget, egészen a 40. hétig vállal kismamákat a csajszi kis csoportokban. Én torna miatt mentem oda (nagyon fájt a hátam), de nemcsak torna van, hanem szülésfelkészítés, légzőtechnikák, lelki dolgok stb. A másik nagyon fontos a szoptatás előkészítés, legalábbis nekem (első terhesség) minden új volt a nap alatt. Kép

K.
Kép
klauszka
 
 


Szia Klauszka!

Köszi szépen, igen, érdekelne. Legalább egy gyorstalpaló alkalmat összehoznék. Most néztem a naptárra. Két nap múlva már tavaszi szünet, a két gyerekem itthon lesz. Addig totál le leszek kötve. Utána meg másfél-két hét és szülök. (Már ha nem jön korábban). Sülysápi vagyok, így a kórház tömegközlekedéssel elég gázos.
onsai
 
 


Szia Onsai!

Hűha, ha Sülysápról jössz, akkor elég messze van!!! ugyanis Újpesten van a felkészítő. Megtalálod az interneten a www.edinakismamatorna.hu -n. akkor lehet, hogy mégiscsak a kórházi felkészítő lenne jobb (már közlekedés szempontjából). Ajánlom a Szoptatás című könyv elolvasását is, nagyon sok jó dolog van benne. Akkor mi kb. egy időben szülünk, lehet, hogy a kórházban "összefutunk". Kép
Te is dr. Erdélyi?

K.
Kép
klauszka
 
 


Sziasztok!
Régen írtam, de mindig olvaslak benneteket, de most nem bírom megállni, hogy ne írjak.
Lehet hogy én nem haladok eléggé a korral, de elhűlve olvasom, hogy milyen pénzek forognak itt. 50-60-70 eFt egy szülés????????? Normális dolog ez?
Õszintén szólva én nagyon felháboritónak tartom, pláne mikor azt olvasom, hogy: kért. Nem elég hogy az ember jó pénzt fizet a magánrendelőben, elgégeztet plusz vizsgálatokat stb? Természetesen én is mindkét alkalommal adtam a fogadott orvosomnak pénzt, most is szándékozom adni, ha eljön az ideje, de korántsem gondolok ekkora összegekre. Teljesen meg vagyok rémülve.Én lehet, hogy túlságosan optimista vagyok, de el nem tudom képzelni, hogy valaki szemrebbenés nélkül a szemébe mondja egy kismamának,hogy 70 ezret KÉREK, 70 ezerbe KERÜL,pláne mikor hónapokig hordja a pénzt a zsebébe a kismama.
Nem szeretném ha félre értenétek a levelem, senkit nem akarok megbántani és bizonyos szinten én is "természetesnek" fogom fel a hála pénzt, na de hát csak egy bizonyos szintig! (és ettől teljesen független az egyébként elég jó anyagi helyzetem)
Érdekelne, hogy mindenkinek ez a tapasztalata?
Üdv: Fanny
fanny01
 
 


Sziasztok!

Az orvos magánrendelőjében ki van írva a konkrét összeg. Lehet rajta vitatkozni, jó-e vagy sem, de sajnos ez most a helyzet a magyar egészségügyben. Paraszolvencia van és kész, ha nem akarod, és nem csinálod, kockáztatsz...
így legalább tudod, mire számíts. vagy én már túlságosan is természetesnek veszem az egyébként felháborító dolgokat????? lehet.

K.

K.
Kép
klauszka
 
 


Sziasztok Lányok!
Ne haragudjatok, hogy csak így betörök ide kérdezgetni, de sürget az idő és tanácsra van szükségem.
Orvost szeretnék váltani. És mivel közel lakom a kistarcsai kórházhoz és egyszer, ha összejön a baba, ott is szeretnék szülni, egy ottani orvost szeretnék keresni. De egy olyat, aki nagyon ért a szakmájához, megbízható és elmondja mit miért csinál. Ugyanis a mostani orvosom minden előzetes vizsgálat nélkül felírt nekem 3 havi Clostylbegit adagot, és azt mondta, ha beszedtem menjek vissza. Az első gyógyszeres hónapon túl vagyok, sajnos baba nincs, de utána olvastam ennek a gyógyszernek és mindenhol azt írták, hogy kellett volna lennie előtte egy hormonvizsgálatnak, és közben pedig UH-nak. De nekem semmi nem volt és nem is lesz. Ezért most kicsit aggódom, és lehet, hogy nincs is rá szükségem. Ezért szeretnék egy komoly és megbízható orvost.
Előre is köszönöm a válaszotokat, és bocsánat, hogy ilyen hosszú voltam, de néhány nap alatt döntenem kellene.
sivi
 
 


Sivi
nekem clostyval lett a 3.baba Surányi doktornál
becsi
Iklad
 
 


Sziasztok!
Klauszka, Újpest tényleg messze van...az előző kettőt ott szültem. Jó hely ám. KépLehet, hogy tényleg találkozunk majd. (Bea vagyok amúgy.)

Más: én jobban szeretem tisztázni a dokikkal az ilyen pénzes dolgokat. Egyáltalán...eleve a homályos dolgokat. Mint szervező meg vállalkozó már vagyok olyan rutinos, hogy kultúráltan föl tudom tenni az ilyen kérdéseket. Van aki konkrét összeget mond, merthogy a hivatalos tb-s rendelésből a szüléslevezetés átcsúszik ilyenkor a magánrendelés kategóriába, és szabott árak vannak. De van aki azt mondja, rám bízza, majd meglátom utána.
Amondó vagyok, ha az ember plussz szolgálatatást kér, azt meg kell fizetni.
Nekem mint mondtam, nem lesz dokim. Biztos vagyok benne, hogy az ügyeletes profin el fog látni, és 30 évesen nem érzem félénk tinilánynak magam, akinek szükséges az érzelmi kötődés a dokihoz. Mert szvsz nagyrészt erről szól a felfogadás. Kép
onsai
 
 


Ti hány évesek vagytok?
onsai
 
 


Sziasztok!
Onsai! Bravó, nekem az ilyen hozzállás nagyon szimpatikus, én is a harmadikat fogom szülni és én is úgy gondolom, hogy tekintettel a koromra (41)a terhesgondozásra nagyobb gondot kell fordítani, minden lehetséges vizsgálatot el kell végeztetni stb, de a szüléslevezetés szerintem nem jelent plussz szolgáltatást amiért bődületes összegeket kéne fizetni. Az érzelmi kötődésről írt gondolattal is teljesen egyetértek, én sem fogom az orvos kezét szorongatva elvárni, hogy engem dajkálgasson. Az meg hogy valaki normálisan, lelkiismeretesen végzi a munkáját szerintem nem csúszik át a magánrendelés kategóriájába.De hangsúlyozom, hogy én is adtam és fogok is adni a dokinak csak az összeg lesz alacsonyabb. Te hol sazülted az első kettőt, én itt a kistarcsai kórházban sem, meg a XVI.kerületi SZTK-ban sem ismerek senkit.
Üdv: Fanny
fanny01
 
 


Sziasztok lányok!

Úgy látom, ti már jóval gyakorlottabbak vagytok nálam a szülés témában, nekem ő lesz az első... úgyhogy nézzétek el nekem, de én még azt várom, hogy a doki igenis "fogja a kezem". csak ne csalódjak nagyot... Kép
lehet, hogy a szülésznő a megoldás? tőle várjunk többet?
egyébként 30 éves vagyok, lélekben meg 20.
nekem dr. erdélyi az orvosom, de ahogy bent jártam, láttam más szimpatikus orvosokat is (megsimogatták a betegek arcát, beszélgettek velük stb.). a főorvos is jófejnek tűnt. hát nem tudom.
valaki tudja, milyen az egyágyas családi szoba?

K.
Kép
klauszka
 
 


Sziasztok!
Klauszka! Az tény, hogy aki már szült az tudja,hogy mi vár rá és tudatosabban tudja végig csinálni az egészet. Tisztában van vele - persze, úgy egyébként mindenki tisztában van vele, csak át is kell élni ahhoz, hogy ez igazán tudatosuljon - hogy lehet ott papa, mama, orvos akármilyen aranyos, ezt nekei magának kell végig csinálni.Ha megengedsz néhány gondolatot szülésről.Arra készülj fel, hogy igen nagyon-nagyon-nagyon fog fájni. De ha egy mondatban kéne valakinek tanácsot adnom, azt mondanám, hogy az a legjobb ha tljes mértékben ÁTADOD magad a fájdalomnak, nem hadakozol ellene, nem külső erőtől várod a megváltást.Én ezért nem igénylem túlságosan lelkileg az orvost - persze leszámítva a biztonságot -a férjet meg pláne nem, mert ez végső soron a mama és a baba együttműködése és minden külső személy csak zavaró tényező (már a lelki dolgokra gondolok)Én végig befelé fordultam, magamban beszéltem a babához, bíztattam és lelki szemeim előtt láttam, hogy -főleg amikor már úgy éreztem,hogy ezt nem lehet kibírni - miliméterről-miliméterre csúszik kijjebb és kijjebb a baba, avval bíztattam magam,hogy milyen jó hogy ennyire fáj mert előbb meg lesz. Persze az nagyon jó mikor időnként megvizsgál az orvos, elmondja hogy hol tartunk, mennyi idő van még hátra, mi fog történni. stb. És még egy gondolat, amikor az orvos azt fogja mondani hogy anyuka most már jön a kinyomási szakasz úgy tessék csinálni mintha székelne... Na akkor tényleg arra gondolj, minden emelkedettség nélkül, hogy ülsz a retyón és kurva nagy székrekedésed van és minél előbb túl akarsz lenni rajta, tehát kakilj ha ezt így le lehet írni. Sok anyuka (az első szülésnél én is)elköveti azt a hibát, hogy erőlködik, mint a fene, de nem lefelé, hanem a felfelé, majd szét robban a feje, (egyébként ilyenkor pattannak el a szemben a hajszálerek stb.)mégsem halad a baba előre.Szóval csak ennyit akartam mondani, bízzál magadban és a babádban ez a legfontosabb, mi csak erre akartunk utalni, mikor azt írtuk, hogy nem az orvos ténykedése az elsődleges (bár tényleg fontos)
Remélem nem részmisztettelek el.
Üdv:Fanny
fanny01
 
 


Sziasztok lányok!

Nem Fanny, nem ijesztettél el! (egyébként meg tökmindegy, ez így is úgy is be fog következni Kép). úgy érzem, felkészültem, néha várom is már az egészet!
mindenki bíztat, hogy drukkol értem, és hogy biztosan ügyes leszek. hát, meglátjuk, talán valami ragadt rám azon a felkészítőn. Kép
ma a gyerekorvosunk is azt mondta - a változatosság kedvéért -, hogy nincs már nekem hátra 3 hét. ami azt illeti, inkább előbb jöjjön a hercegnő, mert én nem szeretnék a kórházban várakozni. szerintem az tök szar.
nekem bent lesz a kedvesem (legalábbis az elején), jövő héten őt is viszem a papás felkészítőre, talán valamit ő is elsajátít. Kép

K.
Kép
klauszka
 
 


Sziasztok!

A kézszorongatásra tényleg a szülésznő való. Kép
Az első babánál mi a férjemmel viccgyűjteményeket vittünk be. Egyszerre vajúdni és röhögni...hát nem semmi volt.
A kinyomás tényleg olyan székelés-stílű. Kép És a legfontosabb, hogy csukott szemmel kell, nehogy bevérezzen a szem.
Hogy mennyire fáj, ez szerintem más és más. De tényleg át kell élni, nem szabad menekülni előle. Én amúgy nem a szülési fájdalommal állok hadilábon, hanem a gátmetszés gyógyulásával. Hogy én azt hogy rühellem!

Az egyágyas szoba az egyágyas. Kép Én rákérdeztem, ha jól emlékszem 3000/napot mondtak rá. Előnye, hogy éjjel nem ver föl más kölke, hátránya egyrészt ha két hétig bennt tartanak, akkor már sokra jön ki, meg hogy tök egyedül vagy. Szerintem kell a társaság. Jó látni, hogy másnak se megy a szoptatás, vagy hogy fáj a segge...:p Ó, de gonosz vagyok! KépMeg hát olyan érdekes figurákkal is találkozik az ember, akikkel a amúgy nem.

Fanny, tervezett baba volt ez, vagy csak úgy beugrott vele a gólya? Kép
onsai
 
 


Miért várakoznál a kórházban? Hát nem akkor mész be, mikor beindul a szülés?

A fájás jó ám. Én remélem, jó erősek lesznek majd, mert az elsővel megszívtam. Egyáltalán nem volt tolófájásom. Nem tudtam, mikor nyomjak. Állati szar volt.
onsai
 
 


10 000 az egyágyas... a 3000 a kétágyas tarifája.
na, ezen még gondolkodom. állítólag levonható az egész összeg az adódból.
azért várakozol, mert nem jön meg kiírt időre a baba, és az orvosod befektet. na ezt nem akarom. megengedik a szoptatást a szülőszobán?
Onsai, nem mondta az orvos, mikor nyomjál??????? nem azért van ott??????

K.
Kép
klauszka
 
 


helló,

Megengedik a szoptatást a szülőszobán, sőt sehova nem viszik a babát, ha minden OK.
Az egyágyas szoba az családi szoba (ha jól tudom) tehát apuka és baba is ott aludhat. Sziper-huper (keresztfiam szavajárása)tv, saját fürdőszoba, hűtő.
Én a kétágyasban voltam, az is teljesen klassz, és jó, hogy van más is veled.
cirmogó
 
 


Sziasztok!

Köszönöm Cirmogó!
Mikor "kell" meghálálni a segítséget az orvosnak és szülésznőnek? Mi a szülésznő tarifája? Pfuj de csúnya.
A csecsemős nővérnek nem érdemes adni?
Egyáltalán mi a protokoll?????

K.
Kép
klauszka
 
 


Sziasztok!

Hát, a dokimnak két nagy vétke volt, az első, mikor közölte, hogy "hát akkor most kitágítjuk kézzel a méhszájat". Na, ez rosszabb volt, mint maga a szülés. A másik, hogy időnként futó javaslatokat tett a nyomásra. Ahelyett, hogy konkrétan mondta volna, hogy MOST.

Ettől függetlenül adtam pénzt, mivel fogadott dokim volt. A második babánál meg nagy ívben elkerültem.

Pénzt nem rögtön a szülés után adnak a dokinak, hanem a varratszedésnél vagy még később a havi konzultációnál. Legalábbis pár éve így volt...

Cirmogó, de jó hogy itt vagy! Kép
A kórházba kell bevinni pelenkát, popsikenőcsöt, stb, meg a gátmetszés utáni vérzéshez betétet, vagy kapunk?
onsai
 
 


Sziasztok!

én pelust és betétet raktam be, de kenőcsöt nem. kellene? nem is vettem, mert az önkormányzattól fogunk kapni rögtön a baba születésekor. igaz, van itthon egy zsák krémem, ami popsikenőcsnek is jó...
Bea, neked mennyi van még hátra? állítólag én a héten megszülök... (többen is azt mondják Kép)
úgyhogy ha eltűntem, ez az oka. Kép
pedig jó lenne, ha még ezt a hetet legalább kibírná a lányom, mert még a kozmetikus hátra van.

K.
Kép
klauszka
 
 


A babacsomagban amit első nap adnak volt nekem pelenka, popsikrém és popsitörlő is, ez kellett a legjobban, mert azt nem adnak a baba mellé.
becsi
Iklad
 
 


Köszi, Becsi. Csak azért kérdeztem, mert elvileg mindenhol kéne kapnunk, de hát mások a kórházak anyagi helyzetei...

Klauszka, én a 38. héten vagyok. Hogy mennyi van hátra tippem sincs.
A kozmetikus jó progi Kép Mondd a gyerkőcnek, kár lenne kihagynod.

Én ma kértem meg a házassági anyakönyvi kivonatot. Még jó, hogy eszembe jutott.
onsai
 
 


sziasztok,

popsitörlő kivételével mindent adnak. esetleg érdemes még egy kis babaolajat bevinni, hogy ha száraz bőrű a baba, akkor lehet egy kicsit kenegetni.
cirmogó
 
 


Sziasztok!

ma összepakoltam a cuccomat. jó, hogy mondjátok, még beleteszem a popsitörlőt is. ugye ruhácskát neki csak a hazautazáshoz kell vinnem? vagy vigyek be neki több ruhácskát? egyáltalán mibe öltöztetik ott a babát?
Onsai, én is a 38. héten vagyok. házassági akvi kivonatom van, ellenben mellszívóm még nincs. ráadásul elég hülyén vásároltam a ruhácskákat, kb. 25 bodynk van (mert nem bírtam nekik ellenállni), viszont rugiból csak kettőt sikerült vennem. úgyhogy még tényleg ne jöjjön a babám, még mennem kell vásárolni!!!!!

K.
Kép
klauszka
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?