Új privát üzeneted érkezett!

Szijasztok!

Netti! Nekem ma reggel ment fel a hõm, igaz csak 36,6-ra, de a többi értékhez viszonyitva ez már felugrást jelent. Eztán ez már csak több lesz, az elõzõ hónapok tapasztalatából.
Az ovulációm pedig tegnap volt, ez 100%, mert éreztem. Érdekes, eddig erre az érzésre sosem figyeltem, de most tuti azért fájt a hasam lenn.(+másnap reggel, vagyis ma fel is ment a hõm, márcsak ezért is biztos, hogy az volt az a fájdalom)
Ugyhogy most örülök Kép egyenlõre ennek.
Mi a felugrás után még pár napig(mondjuk még ezen a héten) folytatni fogjuk a kétnaponkénti akciókat, biztos ami biztos. Utána pihenünk szerintem.
A faj- és létfenntartásért felelõs hormonokról pont ugyanezt hallottam mint te, illetve olvastam.

Orsi! Ha még a vércsoportodat sem tudod, akkor mibõl gondolod, hogy nálatok RH összeférhetetlenség gyanúja állhat fenn??? Holnapra (ha nem felejtem el) megnézem otthon, hogy melyik az az egyetlen eset amikor ilyen elõfordulhat.

Király Kati! Mindent bele, nagyon szorítunk! Monihoz hasonlóan én is javaslom a kétnaponkénti akciókat!

Adri! Nagyon teccett, ahogy megfogalmaztad, hogy milyen is ez a topic. Nagyon igazad vanKép Ez tényleg olyan, mintha elõszoba lenne :-))))
Egyébként az Elevit olyan mint a Materna. Magzatvédõ vitamin mindkettõ, és recept nélkül kapható. És az Elevitre is az van irva, mint amit te irtál.

Szijasztok, Lara
Lara
 


Orsi, úgy tudom, ha a no RH-, akkor lehet össszeférhetetlenség, amennyiben a férfi pozitív. De az elso terhesség esetében (de már bármilyen elozo vetélés is terhességnek számít) még nem okoz gondot. A továbi terhességek esetén már okoz, mert az elso alkalmával kialakult a noben valamilyen "anyag". De ma már ezt is tudják kezelni, úgyhogy ez legyen a legkisebb gondod!
Cili
Cili2
 


Kedves Szabina!

Nekem van egy 1 éves kisfiam, és szerencsére nekünk már az első próbálkozásra sikerült.
De volt egy kolleganőm, aki éveken keresztül szenvedett, mert nem tudott teherbe esni. Végigjárt rengeteg vizsgálatot és kezelést, és már ott tartottak, hogy megműti az orvosa.
A műtét előtt mondta neki az orvosa, hogy hátrahajló (?) a hüvelye vagy a petevezetéke, ezt nem tudom, pontosan mi, de erre meg pont ez a kolleganőm hallott valamit. És ki is próbálta. Következő hónapban már terhes volt. A lényeg az, hogy együttlét után nem szabad felállnod, sőt, ha lehet, inkább emeld meg (pl. egy párnával) a csípődet, hogy a spermák könnyebben tudjanak előrehaladni. Ha bírod egy órán keresztül, az nagyon jó. Ez bevállt a kolleganőmnek, és egy nagyon szép kislánya van.
Bízom benne, hogy neked is sikerülni fog.

Szia
Gabi
Gabi
 

 
 

Kedves Szabina!
A petevezeték átfúvásról még senki nem beszélt úgy, mint élete kellemes élményéről. Nálunk azt mondta a doki, hogy 3!!!! hónapot kapunk. Ha nnyi idő alatt nem leszek terhes, jönnek a vizsgálatok. Fel is írt Clostylbegitet, amit nekem az első anptól az ötödikig kellett szedni. Mivel három hónap után nem jött meg, elkzdett vizsgálgatni, hormonvizsgálattal kezdtük. Ezután küldte el a férjemet sperma vizsgálatra. Az is egy maszek doki volt, nagyon rendes. A férjemmel minden rendben volt.Ezután kiderítette, hogy az egyik hormonszintem magasabb mint kéne, ad rá gyógyszert. De azt csak akkor lehet bevenni, ha megjön. De nem jött. A terhességi teszt negatív volt, menstruáció sehol. Aztán mikor már nagyon nem jött meg, azt mondta, nem baj, szedjem a gyógyszert amit ő felír.Na, erre már nem került sor, mert a megbeszélt időpont előtt csináltam még egy tesztet.Pozitív lett! De akkor már 7 hetes voltam (ill. Gergő)
Szóval, szerintem is várd meg az eredményeket (mi tart ennyi ideig?) és az átfúvás legyen az utolsó!
Fel a fejjel! Nem szabad görcsösen akarni, mert akkor nem jön össze. Rita
ritasol
 


Elnézést, ha kicsit hosszúra nyúlt az irományom! Rita
ritasol
 


Sziasztok, csak azért írok, mert valaki kérdezte, hogy átnéznek-e ide vajon a babavárok. Jelnetem, én mindennnap olvaslak benneteket is és szorítok minden régi és új ismerosnek!!!!
Nagyon jókat írtok, nagyon okosan segítitek egymást, biztos vagyok benne, hogy sikerrel!!!!!
Üdv. Kata
kata (kata)
 


Kedves Szabina!

Szerintem is kár még az átjárhatóságin aggódnod, ha még nincsenek meg az eredmények. Fel a fejjel! :-)
Ja nekem is adott 3 hónapot az orvosom, aztán nálam is elõkerül az átjárhatósági. Bár remélem, hogy nálam is olyan remek dolgok akadályozzák meg mint Ritánál. :-)

Kedves Kati!

Akkor mindent bele! :-) Remélem pár héten belül már nagyon jó hírekkel tudsz szolgálni!

Sziasztok:
Ujka
Ujka
 


Sziasztok!
Kedves Lara!
Abból gondolom, hogy vércsoport összeférhetetlenség lehet nálunk, mert az én az anyakönyvi kivonatom szerint 0 rh- vagyok (de a háziorvosom szerint nem ártana egy vércsoport meghatározást csinálni, talán ha lefutott az év végi zárás lesz rá idõm) a párom pedig AB rh+. Tegnap találtam is errõl egy cikket (elõbb kellett volna megkérdeznem) miszerint a fõvércsoport összeférhetetlenség (ha a nõ 0-ás a férfi pedig A, B vagy AB) következménye sárgaság lehet, ezért olyan kórházban kell szülni, ahol megoldható az esetleges vércsere. Az rh összeférhetetlenség miatt pedig rendszeresen ellenõrzik az anyag vérét, nem termel-e ellenanyagot, és szülés után 72 órán belül kell kapnia anti D injekciót. (azért írtam le hátha mást is érint)
Tegnap kaptam egy állásajánlatot. Bérben nem sokkal több, mint a mostani, de nem kellene bejárnom Pécsre, hanem helyben lennék. Szerintetek elfogadjam? Komoly kétségeim vannak: nem tudhatom meddig nem esem teherbe, hosszútávon jobb lenne, ha elfogadnám (nem kellene bejárnom, kiszámítható munkaidõ, és a párom vállalkozása is több munkát kaphatna), viszont azt tisztességtelennek érzem, hogy elfogadom és mondjuk 2 hónap múlva terhes leszek.
Nincs véletlenül valaki köztetek, aki a környéken lakik (Pécs, Komló)? Errefelé is van családtervezõ központ? Hol érdemes érdeklõdni?
Mindenkinek kitartást és sok sikert!
Sziasztok! Orsi
Orsi
 


Sziasztok Lányok!
Mindig meg akarom kérdezni Tõletek, hogy milyen tapasztalataitok vannak az Elevittel kapcsolatban, de kimegy a fejembõl, mire gépközelbe érek.
Szóval én december elejétõl kezdtem szedni, mindennap egy szemet, aztán azt éreztem, hogy mindig éhes vagyok.
Most ott tartok, hogy két hónap alatt felcsúszott rám cirka 7 (!!) kiló, de nem bántam, mert a babáért mindent!))
De most, hogy nem sikerült, kicsit visszafogom magam, hetente csak egy szemet szedek.

Kata,
Neked köszönjük, hogy meglátogatsz bennünket, és velünk vagy agyzsibbasztó várakozásunkban!:-))))

Viráganya,
Veled mizujs? Készülsz már a jövõ hétre?Kép)

Sziasztok,
Ancsi
Ancsi
 


Szia, Ancsi!
Sajnos, én is híztam az Elevittol...Kép November óta szedem, és gondoltam, hogy majd nagyobb étvágyat csinál. De hát annyi elonye van, egy csomó rendellenességet megeloz, úgyhogy nem bánom azt a pár kilót. Amúgy 64 kg vagyok, kicsit sok, de emellett azért van derekam, és próbálok heti 2x 3x tornázni. Már többször lefogytam sokkal kevesebbre, de a szervezetem elég hamar újra visszaállt erre a testsúlyra. Egyébként amire Virág egyéves lett, a tanítványaim alig ismertek meg az utcán, olyan karcsú lettem. Szóval, nem kesergek a duciság miatt!

Nagyon készülök a jövo hétre, most elég nyugiban vagyok, mert Virág beteg volt, és ezen a héten nem dolgozom. De mellette olyan hülye "csaklopomanapotnemvagyokjósemmire" érzésem van (elég aktív vagyok, furcsa most ez a semmittevés). De élvezem Virág társaságát...Kép
Remélem, mindenféle hormonjaim sem fognak rendetlenkedni ebben a hónapban, és Attila is bírja majd a megpróbáltatásokat...Kép
Ebben a ciklusban mérem a hom, de nem vonok le semmilyen következtetéseket. Inkább a nyákot figyelem, mert nálam az után egy-két nappal következik az ovuláció.
Nagyon szorítok mindenkinek!

Lara! Már csak másfél hét, és kiderül...
Viráganya
Viráganya
 


Sziasztok!
Köszönöm a sok biztatást, hogy lelkileg mellettem álltok, hogy ti átérzitek ezt a gondot. Most mult el a menstruációm és úgy döntöttem, hogy abbahagyom a homérozést is meg a számolgatást. Hátha ha nem készülök rá tudatosan akkor össze fog jönni. Az átfúvással akkor még várok, bár oszintén bevallom félek tole egy kicsit. De ha kell akkor kell. Megvárom az eredményeket és megpróbálok nem koncentrálni rá. Ezen a héten már egész jól el tudtam magam foglalni, nem gondoltam rá olyan sokat. Csak akkor rossz amikor látom magam körül a sok kisbabát és kismamát. Én lennék a világon a legboldogabb, ha nem jönne meg a mensesem ebben a hónapban. Csak hát ez a várakozás megoríti az embert.Az orvos amúgy nekem is azt mondta, hogy hátrahajló a méhem ami egyesek szerint azt jelenti, hogy nehezebben lehet teherbeesni, másik szerint meg, hogy nem hátráltat ez semmiben. De már nem tudok mire gondolni, mi lehet a baj. Úgy érzem én is megérdemelném már, hogy pozitívat mutasson a teszt. Az elevittol ti híztatok?
Szabina
 


Sziasztok!
Azt hittem csak azért híztam meg az Elevittol, mert amúgyis egy hizékony típus vagyok, de ezek szerint nem vagyok egyedül. Én 'csak' 5 kg híztam, de szerintem is megéri, ha ennyi minden probléma megelozheto vele.
Ez az átfúvás dolog elég rosszul hangzik.
Brrrr...

Üdv,
Dóri
Dóri
 


Ancsi!

Én napi fél szem Maternát szedek, de nem híztam egy grammot sem. Esetleg próbáld ki azt, mindkettő csak vitamin.

Üdv,
Adri
Adri
 


Szijasztok!

Otthon vettem észre, hogy azt a könyvemet, amiben az rh összeférhetetlenség szerepel, kölcsönadtam....:-(((((((((((

Az Elevittel kapcsolatban nekem is az a tapasztalatom, mint nektek. Én egyáltalán nem vagyok hízásra hajlamos, sõt évekig azon szenvedtem, hogy valahogy plusz kg-okat vadásszak magamra. Viszont két hónapja szedem az Elevitet és akkora étvágyat csinál, hogy egész nap folyamatosan eszem, aminek az eredménye, hogy a 10 db nadrágomból, már csak egyetlen egy jön rám, az is úgy, hogyha leülök azonnal ki kell gombolnom az összes gombot...
Ennyit az Elevitrõl. Iszonyú étvágyat csinál!
Elhatároztam, hogy most még szedem minden nap, hátha most összejött. De ha neadj isten megjön, nem fogom szedni...max. 1 szemet 1 héten.

Viráganya! Igen, márcsak másfél hét...netuddmeg, mennyire várom! Már azt szoktam számolgatni, hogy hányat kell még aludni :-)))))
Ma már 36,7 volt :-))
Ti pedig készüljetek, pihenjetek, hogy majd bírjátok a strapát! Mostmár mi is a pihenés stádiumába vonultunk, asszem elég volt ebbõl a hajtásból.

Szabina! A saját példámból okulva én is tudom, hogy a hõmérõ figyelés reggelente tiszta stresszelés...és nem biztos, hogy ez jó. Nekem a 23.napon ment fel a hõm, gondolj bele, hogy már a 10. naptól tiszta ideg voltam és ahogy teltek a napok ez csak egyre fokozódott...

Szijasztok, Lara
Lara
 


Szia Kati! Szóval az én esetem úgy kezdõdött, hogy 4 hónapig nem jött meg, és a doki azért írta fel,hogy rendbe tegye a ciklust.Egyszer ettem 5 szemet, utána beállt,és tovább nem szedtem, de a próbálkozások hiábavalók voltak, így a legutóbbi vérzéskor is ettem 5-öt, hogy hátha peteéréshiány van.Tehát most még csak egyszer ettem, azóta akciók 2 naponta, s most 24. napos vagyok.A hõm most elõször lett szuper, azelõtt nulla volt.
Szerintetek mindenkinél fáj a peteérés? Én semmit nem éreztem, de a hõm felugrott!Akkor most mi van?Üdv mindenkinek: Netti
Névtelen
 


Szija Netti!

Szerintem nem mindenki érzi a peteérést, úgyhogy azért mert nem éreztél semmit, azért még simán lehetett peteérés.
Egyébként én is a 24. napon vagyok :-)))Neked mikor ment fel a hõmérsékleted?

Szija, Lara
Lara
 


Sziasztok Lányok!

Én egy hónapig szedtem Elevitet, aztán rátértem a magyar multivitaminra (terheseknek), és én egy dekát sem híztam. Vagy a mérlegünk rossz? :-)Mindenesetre még minden rámjön. Szerintem ez alkati kérdés.
Ja, nekem azt mondta a védõnõ az OCSK-ban, hogy ha az ember nem akar túl sokat hízni tõle, akkor vegye be este vacsora után, mondjuk én így szedem.

Sziasztok:
Ujka
ujka
 


Sziasztok Lányok, asszonyok!

Huhh, de megnyugodtam! Kép Kép Az én kis csekélyke 7-8 kilós plusszommal így a öt-hat hónapnyi Elevit-szedegetés után! (57 kg-ról indultam, most már 65-nél tartok 18 hetesen) Ezek szerint nem csak én érzem úgy, hogy fel tudnék falni óránként egy elefántnyi adagot!
Azt gondoltam, hogy a terhesség miatt sokkal jobban raktározza a tápanyagokat a szervezetem már az elejétöl kezdve. Biztosan ez is benne van a pakliban, de a súlygyarapodás nekem már a terhességet megelőzően megkezdődött (előtte 2 hónappal kezdtem el szedni az Elevitet).
Télen amugy is mindig hízom 2-3 kilót, de hatvan fölött még sohasem voltam. Kép
De nem bánom, mert elsö a babóca, és egyáltalán nem érdekel a súlyom, majd lemegy szülés után! A párom számára pedig így is én vagyok a legszebb és legkívánatosabb ;)
Viszont ha késöbb estem volna teherbe, én is lecsökkentettem volna a fogantatás elötti vitamin adagomat heti 1-2 szemre.

Hajrá csajok!

Puszi: Dundi Katus
Katus
 


Szia Ujka!
Én az esti bevételrõl azt hallottam, hogy nem igazán jó, mert nem hasznosul úgy, mintha reggel vennéd be.
Az orvosok is azt mondják, hogy csak az vegye be este, akinek hányingere van reggel (terhesen), különben nem fejti ki a kellõ hatást.
Lehet, hogy azért nem is híztál?

Az egyik ismerõsöm azt mondta, õ is csak 1 héten egyet vett be, így is 3,5 kg-os babát szült.

Egyébként néha azon gondolkodom, hogy kell ez a vitaminbogyó nekünk egyáltalán?
Régen nem szedtek a nõk ilyeneket, mégis egészséges babát szültek, igaz akkor nem fogyóztak észnélkül a nõk, hogy vitaminhiányuk legyen.

Hát nem tudom, mindenesetre azért tovább szedem, de csökkentett változatban, mert mire sikerül teherbe esnem, már fel is szedtem azt a 12 kg-t, amit a terhesség végére "illene".

Ui: Lara, hip-hop jövõ vasárnap lesz!)

sziasztok,
Ancsi
Ancsi
 


Sziasztok!
Nekem mások a tapasztalataim az Elevittel kapcsolatban, ami persze nem jelenti azt, hogy a ti véleményetek nem helytálló. Én mind a két terhességem elött 2 hónappal kezdtem Elevitet szedni és egyáltalán nem híztam töle (mindig reggelenként vettem be), söt az elsö 3 hónap alatt fogytam is 2-3 kg-ot! A lányok is teljesen átlagos súllyal születtek (3,5 kg). Most is már vagy fél éve szedem és egy grammot nem híztam (11. héten tartok). Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem biztos, hogy a vitamintól híztatok, érdemes odafigyelni arra, hogy mennyit és föleg mit eszünk. Higgyétek el, a baba szempontjából is, veszélyes lehet a túl sok felszedett kiló.
Szeretettel: Andrea
Andrea
 


Sziasztok, én a Maternáról tudok beszámolni. Azt szedem most már kb 4 és fél - 5 hónapja (2 hónappal a tervezett teherbeesés elott kezdtem el). 2 hónap után csodálkoztak is orvos ismeroseim, hogy nem híztam, mert szerintük ettol hízni szoktak. Azóta kb 1-1.5 kg-t híztam, de ez így a 11. hét végén pont jó. Még azt hallottam a Maternáról, hogy ha végig szedik, akkor óriás babákat csinál.
Cili
Cili2
 


Lányok!

SOS! A gyermekgyógyász ismerősöm, aki a rubeola oltást fogja beadni nekem (kiderült, hogy nem vagyok védett) azt mondta, hogy az oltás után még 3 hónapig ne legyek terhes! :-(((((((
Jaj, lányok, ez igazságtalanság... :-((( Már egy hónap múlva elkezdhettünk volna próbálkozni... Olyan szomorú vagyok. :-((((

Mamacica
Mamacica
 


Kedves Andrea!
Nem hiszem, hogy mindig az evés minosége okozná a hízást. Én imádom a müzliket, a zöldséget-gyümölcsöt, a spenótot naponta meg tudom enni. Odavagyok a joghurtokért is, szalámit - felvágottat több éve nem is vettem. Húst két-három hetente eszem. Szójadesszerttel pótolom a csokihiányomat. De valahogy mégis jobban hasznosul mindez...no de ki bánja??? Kép

Drága Lara, nagyon drukkolok Neked! Nálunk ma kezdodik a "gyakorlás" Kép, egyelore csak lazán...kb. a 18-20. napon lesz majd csak ovulációm (ma 9 napos vagyok). Hogy bírom ki addig??? Csak az vigasztal, hogy a suliban nagyon sok a munka. Hátha így gyorsabban megy az ido!
Sziasztok! Viráganya
Viráganya
 


Mamacica!

Ne szomorkodj, ennél sokkal fontosabb, hogy egy súlyos kockázattól nem kell tartanod! (bár nem tudom, hogy manapság a rubeola mennyire gyakori, hisz a gyerekkorosztály egyre tekintélyesebb része már oltva van, a nagy járványok pedig a gyerekközösségekbõl szoktak fejlõdni).
Ildi
Pethes Ildikó
 


Kedves Mindenki!
Pár napja találtam rátok, de eddig nem mertem irni.Elore is elnézést kérek: hosszú leszek!
Mi a párommal már 4 éve szeretnénk kisbabát. Orvostól orvoshoz jártam, de senki nem vett komolyan, azt mondták még fiatal vagyok (decemberben töltöttem be a 27-et) Egy éve elmentem egy specialistához, aki megnézte a férjem eredményeit és ezután jött a HSG! Igaz, hogy már régebben volt szó a petevezeték átfúvásról, de úgy éreztem le kell irjam: nem olyan szörnyu mint ahogyan azt egyesek mesélik! Persze több módszer is létezik, de én tapasztalatból mondhatom, hogy kb. 1 percig éreztem egy eros égeto fájdalmat a pocimban a katéter felhelyezésekor, aztán SEMMIT!!!
Szerencsére a petevezetékeim átjárhatóak, igy csak Closty-t kell szednem. Most a van a második hónap, hogy próbálkozhatunk.
Vettem egy ovulációs tesztet és pozitiv lett. Szerintetek elofordulhat, hogy az ovuláció után is pozitiv legyen? Elvileg az ovuláció elott emelkedik az LH szint és 1-2 napig marad fent aztán lecsökken.
Szoritok mindenkinek és reménykedem, hogy engem is befogadtok!
Szonja
Névtelen
 


Kedves Szonja!
Mi az hogy!!! Légy üdvözölve nálunk! Itt nagyon jó emberek vannak!
Viráganya
Viráganya
 


Köszönöm Viráganya!
Remélem ez valami jó elojel, hogy pont te köszöntöttél, mert ha kislányunk lesz Virágnak fogjuk hívni!
Szonja
Névtelen
 


Sziasztok!
Kedves Szonja! Végül mit mondtak nektek az orvosok van valami bajotok? Vagy nem találtak semmit csak próbálkozni kell. Ez olyan rossz, hogy vannak akik több évig próbálkoznak és nem jön össze a baba valaki meg berakja a kórház elé az inkubátorba. Ebben a pillanatban nagyon elkeseredtem, hogy talán mi is több évig fogunk próbálkozni ezzel a csodálatos kisbabával, hogy végre összejöjjön, én nem tudom, hogy nekem lesz e erom ehhez?! Most úgy érzem, hogy nem sok. Orvostól orvosig nagyon rossz járni, foleg azért mert vészesen telik az ido. Meg amúgy is én úgy vagyok vele, hogy az már rossz, ha orvoshoz kell menni, és nem magától jön a baba.
Most egy kicsit bizonytalan és elkeseredett vagyok.
Szabina
Szabina
 


Kedves Szabina!
Jaj, nehogy elkeseredj már! Pont azért írtam nektek, hogy ne féljetek a kivizsgálásoktól! Szerintem annál nics szörnyubb érzés mint amikor még nem tudod mi a bibi veled és minden féle szörnyu dolgokat bebeszélsz magadnak! Ha tényleg orvosra van szükséged, abban tudok neked segíteni. Amikor rátaláltam a jelenlegi orvosomra én is nagyon magam alatt voltam, selejtesnek éreztem magam...De ez nem igaz! Vérvételekre jártam a ciklus meghatározott napjain és kiderült, hogy sárgatest elégtelenségem van + nem mindig volt peteérésem! A férjemnek szerencsére szuper eredményei lettek! Egyszer csak sikerül, ha már ennyi ideig tudtam várni az a pár hónap (remélem) már semmi. Soha ne add fel!
Szonja
Névtelen
 


Kedves Szonja!
Zsófival már beszélgettünk a sárgatest-elégtelenségrol. Légy szíves, írd le, ez mibol derült ki!
Puszi: Viráganya
Viráganya
 


Kedves Elevitszedők!

Én a terhesség első három hónapjában szedtem, orvosi utasításra. Viszont a harmadik hónap után abba hagyatta velem. Nem csinált étvágyat, és az első 4 hónapban egy grammot sem híztam.
De lehet, hogy mindenki másképp reagál?
Rita
ritasol (ritasol)
 


Sziasztok lányok,
Petevezeték_átfúvás: nem akarok senkit riogatni, én úgy hallottam, nagyon fájdalmas. Bár lehet, hogy csak azoknak, akiknek nem árjárható?? A barátnõmnek megcsinálták (asajnos kiderült, hogy ott a gojd, nem átjárható a petevezetéke). Altatásban csinálták neki, de csak "kicsi" altatásban, amikor kitolták a mûtõbõl, már ébren volt, és a fájdalomtól csurgott a könnye.
Másrészt: amikor az elsõ lurkómat vártam, CTG-n volt egyszer mellettem egy lány, szintén elzáródott petevezetékkel, havonta járt átfúvásra (!), aztán a hatodik hónapban terhes lett. Ezek szerint erre is jó az átfúvás...

Vércsoport-összeférhetetlenség: errõl nem tusdok sokat, én Rh negatív vagyok, így mindkékt szülésem után kaptam egy anti-D nevû szurit, illetve a második terhességemnél minden harmadban nézték az ellenanyagot a véremben. Szóval nyugi lányok!!!
üdv
Zsóka
zsóka (zsók
 


Sziasztok!
Lara, én 10-re nem várom a mensim. Nehezen tudom kivárni azt a napot. Direkt olyan tesztet vettem már, amit csak a mensi kimaradása után lehet csinálni, bár nehéz kivárni, de elöbb úgysem érdemes. Neked is nagyon szorítok! És persze mindenkinek!
Szabina, nekem is hátrahajló a méhem. A doki azt mondta, hogy ez nehezítheti a teherbeesést, de a terhességnél már nem jelent gondot. Azt javasolta, hogy részesítsük elonyben a "hátulról" pozíciókat, így a legnagyobb az esély. Egyébként a novérem a szintén hátrahajló méhével úgy lett terhes, hogy nem is tervezték...
Az Rh-összeférhetetlenségrol: Ha az anya vére Rh-negatív, az apáé Rh-pozitív, és a pici az apa Rh-ját örökli, akkor összeférhetetlen a gyermek és az anya vére; ami foleg a szülésnél keveredhet össze.Ha keveredik, akkor az anya vérében Rh ellenanyag termelodik, de úgy tudom, hogy ez csak a következo Rh-pozitív gyermekre lehet rossz hatással. De ahogy Zsóka írta, ez egy ilyenkor adott injekcióval elkerülheto.
Mónika
Mónika
 


Viráganya!
A sárgatest elégtelenséget a 21. 23. és 25. napi vérvételbol állapitotta meg a doki. De voltak ráutaló jelek: amikor peteérés körül szeretkeztünk 1 hét késés után jött meg és rettenetesen görcsöltem (még el is ájultam) ez valószinüleg korai vetélés volt. Szintén egy jelzés ha menszi elott kb. 4-5 nappal csepegésed van. A HSG-hez még annyit: engem nem altattak, és érzéstelenitést sem kaptam. A beavatkozás után kaptam gyógyszert, de csak azért mert belázasodtam a kontraszt anyagtól.
Szonja
Névtelen
 


Szia Ancsi!

Biztos igazad van az esti beszedéssel kapcsolatban, de én most baba nélkül is képes vagyok reggel rosszul lenni, szóval én folytatom a saját, eddig bevált politikámat. :-)Azt meg, hogy mennyit hasznosít belõle a szervezet, majd akkor tudom meg, ha már itt lesz a babóca a pocakomban, és a vérvétel eredményeit látom. :-)
Szia, és jó hétvégét mindenkinek:
Ujka
ujka
 


Drága Mamacica!!!!

Idézek Arlene Eisenberg - Heidi E. Murkoff - Sandee E. Hathaway: Az a 9 hónap című könyvéböl.

(120. oldal)

"Ha Ön nem védett a rubeolával szemben, a késöbbi terhességekre gondolva egyszer s mindenkorra szabaduljon meg a veszélyétöl: oltassa be magát rubeola ellen. Elöfordulhat, hogy az orvos óvatosságból azt az utasítást adja, hogy az oltást követö két-három hónapban ne essen teherbe. Ha ez alatt az idö alatt Ön véletlenül mégis teherbe esne, illetve ha a védöoltást akkor kapná meg, amikor már terhes, csak még nem tud róla, ne aggódjon. Nem ismeretes egy olyan eset sem, amikor a magzati fejlödési rendellenesség az anya terhesség elején kapott rubeola-oltásának, vagy közvetlenöl a védöoltás utáni teherbe esésének folytán alakult volna ki."

Remélem tudtam ezzel segíteni. Kép

Sok sikert: Katus
Katus
 


Szija lányok!

Ahogy elnézem a hozzászólások számát, nyugodtan kijelenthetem, hogy ez lett a legnépszerûbb topic Kép
Én arra gondolok, hogy én azért híztam az Elevittõl, mert régebben hiányosan táplálkoztam és most a szervezetem megpróbálja behozni a hiányosságokat, azzal, hogy sokat eszem. Aki meg nem hizik tõle, az valószinû az Elevit szedése elõtt is már normálisan kajált.
Bár ez lehet, hogy tök hüjeség...

Viráganya! Ezt a várakozós dolgot csak úgy lehet, ha valamivel eltereled a figyelmed...
Nagyon szoritok nektek!!!
És kipróbáljátok a kétnaponkénti akciót?
Nekem már csak egy hét a tesztelésig Képúgy félek...

Szonja! Biztos jó lehet az LH-teszt, de ez sem lehet 100%-os. AZ LH teszt is egy hormon kimutatásán alapul, tehát ha a feltételezhetõ ovuláció után is pozitiv, szerintem az azért lehet, mert az a hormon, amit kimutat a teszt nem tûnik el hipp-hopp a szervezetbõl, és elképzelhetõ, hogy még ennek a jelenléte teszi pozitivvá a tesztet.
Nagyon szoritok nektek is, hogy minél elõbb összejöjjön!

"Szintén egy jelzés ha menszi elott kb. 4-5 nappal csepegésed van."
Ezt hogy érted? Mi az hogy csepegés? Márhogy mi csepeg? Bocs, ha értetlen vagyok ...Kép
És ha valakinek az a valami csepeg, az azt jelenti, hogy sárgatest elégtelensége van?

Az RH összeférhetelenségrõl azt olvastam, hogyha, az anya RH-, az apa RH+, akkor állhat fenn. Ez igazság szerint régen volt gond, ma már ez nem okoz problémát, mert ha felismerik (márpedig felismerik:-)))) akkor -mint Zsóka is irja- Anti D szurit kap az anyuka. Szóval ez manapság már nem nagy ügy.

Mónika! Ezek szerint, akkor majdnem eccerre tesztelünk! Nekem is megvan már a teszt, szintén olyan, amit a várható menstruáció napjától használható. Kitartás, kitartás, nekem is nagyon nehéz, én próbálom lekötni a figyelmem mással - persze nem mindig sikerül :-)))

SZijasztok, Lara
Lara
 


Sziasztok!

Itt a fiatal versenyző a csoportban. Persze nem koromra gondolok, hanem mint kezdőre babacsinálásban.

Ti hány hónap után kezdtetek el stresszelni, hogy nem jön össze? Én végül is ezt az évet erre a projektre szántam és még csk február va, de mégis.

Eddig különben is rutintalan voltam, de majd a következő ciklustól már hőmérőzök. Apropoó... megnéztem a neten azt a Billings módszert amit valaki korábban javasolt. Hát mit ne mondjak, kissé bonyolult. Főleg az a rész, amiben leírja, hogy tüszőrepedéskor kitapintható a combtőnél egy nyirokcsomó az artéria környékén és azon az oldalon kicsit érzékenyebb, ahol az ovuláció történt. Valakinek ez már bejött?

Adri
Adri
 


Kedves Lara!
Köszönöm a drukkolást! A csepegés azt jelenti, hogy kis mennyiségu (elég a tisztasági betét) vérezgetés. Nem tudom jobban megfogalmazni,mert ez nálam nem jelentkezett, viszont a barátnomnek ez volt a tünete. Kapott rá valamilyen hormon gyogyit és az elso próbálkozás után terhes lett, január 13-án született meg a kisfia. De! Ha elotte 1-2 nappal van barnás folyásod akkor ne gondolj semmi rosszra, ez természetesnek tekintheto!

Mindenkinek! Aki még nem próbálkozik legalább 1 éve semmi oka az aggodalomra: manapság az számit átlagosnak, ha egy egészséges párnak 4-12 hónap próbálkozás után sikerül a baba!
Szonja
Névtelen
 


Kép
Névtelen
 


Ki vagy névtelen vigyori?
Adri
 


Sziasztok!

En is, aki mar a 15. hetet kezdi taposni, visszajaro vagyok. Jo titeket olvasni, es szerintem ti is orultok, ha egy kicsit leleket ontunk beletek. Meg talan tudunk nehany hasznos tanaccsal szolgalni.

Kedves Ancsi! En augusztus elejen kezdtem el szedni az Elevitet, es meg most is folyamatosan szedem(igaz most volt kb. 1 het szunet, mert mindig elfelejtettem venni). En semmit sem hiztam, sot a terhessegem elejen fogytam is 2-3 kg-ot. Azota csak azt hiztam vissza. Es az en verkepemnek nagyon jot tett. Nekem nem kismamakent is katasztrofalis szokott lenni a verkepem. Foleg a vasam, ami ugye a kismamaknal nagyon fontos. ES most az elso vervetel utan sajat magam lepodtem meg a legjobban, hogy nem csak normalizalodott a vasam, hanem joval tobb lett mint a megadott hatar maximuma. Tehat en csak tovabbra is azt ajanlom, hogy szedd, es a kajalasra meg figyelj oda, probalj meg egy kicsit kevesebbet enni, es egeszseges eteleket.

Moni
Moni
 


Szija Szonja!

Ha valakinek a menst.elõtt ilyen csepegés vagy barnás folyása van az azt jelenti, hogy sárgatest elégtelensége van?
Már ha jól értelmezem...

SZiija, Lara
Lara
 


Sziasztok!
Eddig még én is csak olvasgattam,de most segíthenétek,ha tudtok.A két naponkénti"akciózást" egész hónapban kell érteni,vagy csak a középido tájékán?Köszi,Sziasztok!Mariann
Névtelen
 


Sziasztok!
Kedves Adri!
Üdvözöllek a többiekkel együtt a csapatban,
amely úgy is hívhatná a topicot, hogy
baba-várószoba (valakinél már olvastam hasonló
kifejezést)

Szerintem elõbb-utóbb mindenki belép abba
a rózsaszín szobába, ami elõtt hosszabb-rövidebb
ideje toporgunk...Kép

Lara!
Ne aggódj, inkább bizakodj! Kép

Moni,
azt hiszem, szerencsés alkat vagy, hogy nem híztál. Én úgy látszik hízásra hajlamosabb
vagyok.
Minden jót nektek a továbbiakban! Kép

Mindenkinek jó hétvégét, eredményes várakozást!

HAJRÁ LÁNYOK!
(egy kis próba a színváltáshoz. Vajon bejön-e?)

Ancsi
Ancsi
 


Drága Lara!
Látom sikeresen halálra rémisztettelek, pedig megnyugtatni akartalak! Te "produkálod" egyébként valamelyik tünetet? A vér csepegésrol biztosan tudom, hogy ez sárgatest elégtelenség jele. Viszont a barnás folyásra nem tudok egyértelmu nemet mondani: egy régi orvosom szerint a barnás folyás teljesen természetes dolog, mert igy készül a szervezet a menszire (ez a tisztulás jele) De! Az elmúlt 4 évben sokat olvastam a meddoségrol, és az egyik cikkben az volt, hogy a barnás folyás annak a jele, hogy abban a hónapban nem volt peteérés...A sárgatest termelodést viszont közvetve az ovuláció váltja ki. Na, most jól összezavartalak, ugye? Egyébként mielott elkezdtem szedni a Closty-t nekem is elofordult, hogy 5 napig is barnás folyásom volt menszi elott...Mivel nem vagyok orvos (csak orvosi könyvtárban dolgoztam több évig) igy ne vedd 100%-nak amit leirok! Nyugodj meg! Szeressd a férjed, és minden rendben lesz!
Szonja
Névtelen
 


Drága Katus!

Annyira kedves vagy, hogy utánanéztél a rubeolának! Ezer köszönet Neked! Mostmár legalább elkezdhetem magam szoktatni, a gondolathoz, hogy az esküvő után még nem hagyhatjuk abba a védekezést. :-((((( Ez eléggé kiábrándít és szomorúvá tesz, de mindent megteszek, hogy egészséges babám szülessen.

Az Rh összeférhetetlenséghez még annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy az én drága ádesanyám Rh negatív, és a nővérem és én is pozitivak vagyunk, jelentem megszülettünk egészségesen. Pedig akkor (38 és 27 éve) még nem volt oly fejlett a tudomány, mint manapság. Arról tudok, hogy anyuci velem gamma-glubulin injekciókat kapott.

Puszi nektek!

Mamacica
Mamacica
 


Mariann!

A mensi első napjától számított 11. naptól folyamatosan a következő menzesz meg(nem)jöveteléig. Ez fontos, mert ha a peteérés késik, és nem akcióztok, akkor nem lesz baba.

Niki
Niki
 


Sziasztok Lányok!

Én is drukkolok Mindenkinek!
Megvettem a második tesztemet, mert többen is mondtátok, hogy teljesen felesleges volt megcsinálnom hétfon. Akkor azt mondtam, hogy szerintem nem vagyok terhes, de azóta reménykedek, hogy talán mégis.
2 napja, reggelente szédülök és hányigerem is volt (bár ma nem), a mellem is feszül ( de ez lehet a menstruáció eloszele is).
Lehet, hogy én hétfon reggel fogom megcsinálni a tesztet, mert akkor az együttlétol és az ovulációtól számolva is meglesz a 10 nap.
Szorítsatok!

Moncsi
Moncsi
 


Köszi,Niki!
Mariann
Névtelen
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?