Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tandrea! Nagyon helyesek a fiúk! Én is azt hittem, hogy a középső és a nagy ua.Kép Én írtam, hogy azt mondták vissza kell ütni, de nem a pszicho. hanem a gyerekorvos. Nekem nem verekedtek, de azért nem próbáltam volna ki.

Melcsi! Mostmár tényleg úúúgy szeretném látni PöribébitKép! Nagyon örülök, hogy ilyen boldogok vagytok, annyira jó olvasni amiket írsz!

Icus! Szerintem mostmár nincs miért aggódnod, ha nem hívtak telefonon akkor biztos minden ok.Kép

Szép napot mindenkinek!

Itt nagyon szép az idő!

KépKép
mandula35

Mandula!

Nagyon jókedvűre sikeredett a leveled!

Gabi
paga

Paga!

A napsütés csodákra képes Kép!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Paga
Köszi, megvan, regisztráltam. Nem is értem hogy miért nem találtam meg eddig, pedig már kinéztem a szememet...

Melcsi
Én is néztem a NOX honlapját, kíváncsi vagyok, hogy találták ki ezt a Fő teret. Csepelen nincs túl sok frekventált tér, szerintem csak a Szent Imre tér lehet, esetleg annak túloldala, a Hév mellett, a régi gyár felé eső terület...
Biztos meg fogod találi. A következő Csepel újságban már biztos lesz róla infó, majd megírom.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Paga, Mandula, Kriszta és mindenkinek, aki érdeklődött:
Megjött a Genetika: "kromoszóma rendellenességet NEM találtunk". Tehát EGÉSZSÉGES KISLÁNY!!! Kép

A leleten volt még egy megjegyzés, miszerint a "meddőséggel kapcsolatos genetikai rendellenességek kimutatására ez a vizsgálat nem alkalmas".
Nem tudom, hogy ezt kifejezetten a lombikos procedúra esetleges szövődménye miatt írták-e rá, vagy másoknak is van ilyen megjegyzés a leleten? Azt elmondták a tanácsadáson, hogy a magzatvíz vizsgálat elsősorban a Down-kórt meg pár gyakoribb problémát szűri, az összes rendellenességet nem tudják kimutatni.

Szóval a kérdés azokhoz akinek volt már ilyen vizsgálata: nektek volt-e hasonló megjegyzés a leleten?

Gyönyörű tavaszi napunk van, és szép a világ!

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!

Szombaton írtam egy hosszabb okfejtést az iskoláról, ahol dolgoztam, de sajnos amikor el akartam küldeni már nem volt kapcsolat és egyszerűen eltűnt az egy órás munkám.
A lényege az volt, hogy a kizsákmányolást kizárólag a vezetőség részéről értettem, mind anyagilag, mind szakmailag-érzelmileg. Nekem a szülőkkel és a gyerekekkel nagyon jó volt a kapcsolatom, a tanítás és a tanítványok most is nagyon hiányoznak.(Egyébként az iskolából négy éve saját elhatározásomból jöttem el, senki nem akart elküldeni.) Azt tervezem, hogy Benjámin 3-4 éves kora körül visszanyergelek a pályára. Addig marad a saját gyerekeim és barátainak tanítása.(Péter idén fog érettségizni.)

Bence valóban az ÁMK-ba jár.
Ma pont az ő továbbtanulásával kapcsolatban hangzott el egy kérdésem a Kossuth Rádió Vendég a háznál című műsorában. Ha esetleg hallottátok, akkor én voltam a "hallgatói kérdés".

Melcsi!

Én is csepeli vagyok. A Fő tér szerintem is csak a Szent Imre tér lehet. Jó szórakozást a koncerthez! Mi aznap délelőtt Halász Judit koncertere megyünk az egyik helyi művelődési házba. Remélem Benjáminnak tetszeni fog, imádja a zenét.

Melinda
fermel

Icus!

Pont egyszerre írtunk. Gratulálok!!!

Nekem is volt ilyen vizsgálatom, de én ilyen megjegyzésre nem emlékszem.(Nekem a Bakáts téren csinálták.) Úgyhogy nem tudok segíteni, hogy mit jelent ez a megjegyzés. Szerintem csak be akarják biztosítani magukat.
Melinda
fermel

Icus!
Én is gratulálok!!!
Kép
Kép
Ezen a szép napon ennél jobb hírt nem is kaphattál volna.
kildó

Sziasztok!

Icus!
Nagyon örülök az eredménynek!!!!!!
Gratulálok!
Nagyon sok hasznos dolgot olvastam Tőled, köszönöm,írj máskor is véleményt szerintem sokan hasznosíthatjuk.

Tandrea!
Nagyon helyesek a fiaid!

Ági!
A Te fiaid is nagyon szépek.
Hasonló problémáim nekem is adódnak a kicsikkel. Nálunk 3 év a korkülönbség, néha nagyon nehéz kezelni a problémákat, rengeteg türelem szükséges hozzá. Most Kyra harmadik hete itthon van a betegségek miatt, egyre nehezebb vele, bár talán, ha jobb idő lesz, többet játszhat kint a barátaival, könnyebb lesz. Kitartást, türelmet kívánok Neked. Én azzal bíztatom magam, hogy 1-2 év és milyen jó lesz, ha együtt játszanak majd.

Végre meggyógyultak a gyerekek, és a tavasz is megjött, egyből jobb a kedvem.Kép
Sokat sétálunk, jót tesz a napsütés mindegyikünknek.

Szép napot holnapra is Mindenkinek!

Bea
beátab

Szia Icus!

Szívből gratulálok az egészséges Kislányhoz!KépKépKép
Gyönyörűen kezdődik a tavasz!

Szeretettel, Ancsi
ancsi65

Sziasztok!

Icus, gratulálok a kislányhoz!
Nekem is volt amnio, és nekem sem írták rá ezt a megjegyzést.

Andrea
tandrea

Sziasztok Lányok!
Icus!
Amniocentézisen voltál? Gratulálok a jó eredményhez! Igazán jól kezdődik a tavasz!
És az hogy kislányod lesz, gyönyörü hir! Amig meg nem lett Pöribébi, én nagyon fiupárti voltam, de megváltozott kicsit a véleményem.Máté is nyugodt, békés baba volt, de Pöri már most kimutatja a ragaszkodó szeretetét, nagyon lány.
Ma végre nagyon sokat voltunk kint, az arca olyan szép napsütötte lett. Hatalmasat aludt délután a jó levegőn.
Csináltam Neki 1 táblát és megfenyegettem hogy a babakocsira akasztom. Ugyanis amikor a Sparba megyünk, ami közel van hozzánk, kb a felvágottaspultnál élénk kiabálásba kezd, és ez tetőzik a pénztárnál. Közben 100-an huhognak, hogy biztos éhes. Persze, főleg és mindig direkt evés előtt indulunk...
A táblán a következő felirat áll: NEM VAGYOK ÉHES! UTÁLOK VÁSÁROLNI!
Megfenyegettem, ha még 1x előadja ezt, kiteszem a táblát. És képzeljétek, nem sirt! Biztos a tavasz tette.
Olyan gyönyörü az idő!

Kedves Druszám!
Hallottam valamit, csak mi pont akkor eszünk, és Bébi élénken szokott kommunikálni közben, igy csak a felét hallom általában.

Mindenki azt mondja, hogy az a Szt István tér ahol lesz a NOX ? Máté javasolta, hogy fürdessük meg előbb Bébit,és Õ majd vigyáz Rá, ugyis alszik. 1x már rábiztuk, egy buliban voltunk a szomszédban, de néha hazajöttem. Olyan rendes, ugyszereti ezt a leánykát, öröm nézni ahogy ketten beszélgetnek.

Szép napot holnapra is mindenkinek!

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Icus !

Kép Kép Kép Kép Kép

Gratulálok !!!!!!! Naggyon jó egészséget és további boldogságos kismamiságot és emlékezetes szép szülést és főleg babázást kívánok Neked !!!

Erre a hírre vártam itt titokban Kép

Kép

Gotti és Zitus
gottianyu

Icus!

Nekem corionbiopszia volt, de nekem sem volt rajta ilyen megjegyzés. Én is nagyon örülök hogy egészséges a picid! Gondolkodtatok már rajta hogy mi lesz a picilány neve?

Tényleg szép nap ez a mai!

Paga

Gabi
paga

Icus!
Az oviajánlással én is úgy vagyok, hogy nyugodt szívvel ajánlanám másoknak. Tanulással kapcsolatban, egy anyának sajnos nincs ideje, mert elsőre jól kell (kellene) csinálni. Megértem az érzéseid rossz gyerekkel kapcsolatban, az embernek még a sajátjánál is elpattan a húr. Ezért csodálom az ovónőket és Téged is, hogy ezt bírjátok. Erre tényleg születni kell. Ja képzeld az egyik óvónő helyett és pon a kevésbé szimpatikus helyett újy óvónéni van. Valószínű Õ csak helyettesített vagy nyugdíjba ment. Azért aranyos volt bár a férjemnek nem volt szimpatikus, de a mostani sokkal jobb.

Ági!
Örülök, hogy nem egyedi a problémám, bár annak nem örülök, hogy Te is ilyen gondokkal küzdesz. Annó az ovónő azt mondta anyukámnak, mikor 1x érte ment, hogy a gyerek nem kezd el csak úgy verekedni és köpködni. Ez még egészen a probléma elején volt. Kár hogy nem nekem mondta, mert akkor reagáltam volna. Ti is köpködtök és verekedtek a férjeddel? Kép (Bocsi, de nem tudom mi másra célozhatott) Vagy lehet, hogy mégis csak úgy elkezdik Kép Fogalmam sincs honnan tanulják. Még a verekedést talán láthatta rajzfilmen. (lsd. Tom & Jerry), de a köpködés honnan jön nekik? Szerencsére nálunk a köpködés teljesen abbamaradt a verekedés meg már csak itthon zajlik. Ennek a kineziológiának utánajárok, mert nem tudom pontosan mi. Valami mozgással kapcsolatos dolog lehet.

Andrea!
Azért az durva, hogy a pszichológus a verést ajánlja. Kép
Persze, hogy nem voltál bántó Kép De igazából ezeket én is így látom, csak a gyakorlatban egész más. Amiket írtál meg már mind kipróbáltam. Már a kezét is lefogtam és elmagyaráztam, hogy ez nem jó. Bevallom 3x is előfordult, hogy már annyira nem volt megoldás, hogy a kezére ütöttem egy nagyot. Na ettől nagyon megilletődött, mert nem gondolta, hogy vissza ütök. Én se tartom jó dolognak a verést, de már minden mást kipróbáltam. Azért lebeszélnék mindenkit és magamról se gondoltam, hogy képes leszek rá. Amúgy javul a helyzet Kép
Nem a Madarászba járunk. Miért, az olyan borzalmas? Csak mert egy barátnőm azt nézte ki. Írjál róla légyszi, ha tudsz. Mi Gyöngyösi 67-be járunk.

Nagyon helyesek a fiúk. Kép
Én is azt hittem, hogy a fölső nagyfiú ua. mint az alsó, ha nem olvasom Icust még most is tévhitben lennék.

Icus!
GRATULÁLOK!!! Kép Nagyon örülök a jó hírnek. Most már hulla vagyok, de majd megnézem a leletem, hogy mi volt ráírva, de valami hasonló rémlik.

Jó éjt mindenkinek!
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Melcsi!

Mint látod nem csak én, hanem Icus és Melinda is csepeli, és Ágiboszi sem messze lakik.
Húsvétkor milyen vizsgálatokat csinálnak nálad?
Nem Szent István, hanem Szent Imre tér Csepel legnagyobb tere, de gondolom csak véletlen elírás volt.

Fermel!

Ha előre szólsz, akkor szívesen meghallgattam volna a rádióműsort, de azért meséld is el, hogy mi volt?

Gotti!

Zitus még mindig egy tündér. Jól vagytok?

Bea!

Jó hogy meggyógyultak a gyerekek. Nálunk is Barna ma ment először suliba, de már ideje volt, mert ha itthon van teljesen elengedi magát. Három gyereknél ez nyilván halmozottan jelentkezik, és egy idő után már nehéz kezelni a sok rakoncátlan gyerkőcöt. Kis nyugi lesz neked is ha már csak Marci lesz otthon.

Krisztanyanya!

Ugye minden rendben veled? Nem voltál már 1-2 napja.

Most már tényleg megyek aludni! Már biztosan nem olvassátok, de jó éjszakát mindenkinek!

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

Paga!
A két kicsivel vagyok itthon, Kyra nem mehet bölcsibe még pár hétig, nehogy megint valami betegséget hozzon haza a babára. Hát a nyugalom az még várat magára, a kislányom egy nyüzsgő csajszi, de így hogy már nem betegek egész jól elvagyunk hármasban. Néha persze anyukám besegít, ma is vigyáz Marcellre, mert Kyrával játszóházba megyünk bábelőadás lesz.

Marcell el kezdte szopni az ujjait. Eddig cumizott, de most jobban tetszik neki a kezecskéje. Én többször kivettem a szájából az öklét és dugtam helyette a cumit,de egyből kiköpte. Nem tudom hagyjam-e az ujját szopni. Félek, hogy rászokik és arról sokkal nehezebb leszokatni, mint a cumiról. Erről nincs tapasztalatom, a másik két gyerkőc cumizott.
Mi a véleményetek?

Szép tavaszi napot kívánok!

Bea
beátab

Paga!
Köszi jól vagyok Kép Sikerült másodperc pontosan egyszerre írnunk Kép

Icus!
Nekem a köv. szöveg volt:
"Az alkalmazott cytogenetikai módszerekkel - a vizsgált sejtekben- az életkorral kapcsolatos kromoszóma-rendellenességet nem találtunk
Magzat neme: lány"
Este jövök beszámolni.

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Köszönöm mindenkinek a gratulációt és a kedves szavakat! Kép

Bea
Szívesen leírom a véleményemet és örülök ha ezzel tudok segíteni, csak magamban tartok tőle hogy valakit zavar már az "okoskodásom". Azért merem remélni hogy nem így látjátok Kép, de ha sok vagyok csak szóljatok.

Melcsi
Tetszik a humorod a táblával.
A nagyfiad igazán rendes. Gondolom igazán szívmelengető érzés, ilyennek látni a testvérkapcsolatot. Kép

Gotti
De jó hogy itt vagy! Hiányzol a topicból, jó lenne ha írnál!

Paga
A lánynevek közül nekem Anna tetszik a legjobban, de a párom nem lelkesedik még érte ( szerintem majd megszokja addig, konkrét kívánsága nincs) Azért még változhat. Az Anna szerintem szép és egyszerű, a vezetéknevünk mellé amúgy is rövid, magyaros név illik, nem valami cifra, modern.
A nevek tekintetében képtelen vagyok elvonatkoztatni attól, hogy az elmúlt években milyen nevű és milyen egyéniségű gyerekek voltak az oviban. Pár név alapból kiesett, van olyan név amivel még csak problémás gyereket láttam. Persze ez biztos hülyeség, de az asszociáció működik...

Melinda /Fermel/
Én is jártam már úgy, hogy elszállt egy jó hosszú üzim. Azóta mindig elmentem - legalább memóriába - mielőtt elküldeném, így nem vész el. Kár hogy így jártál, pedig biztos sok érdekes dolog volt benne. Ha lesz kedved mégegyszer megírni, szívesen elolvasnám. A rádióműsort nem hallottam, de jó lenne ha írnál róla.

Kriszta
Nekem is kb. így kezdődött, csak nem idéztem be az egészet szó szerint, és a végén volt az említett megjegyzés. Valószínűleg a lombik miatt került rá, mert annak a kockázatáért nem vállalnak felelősséget. Mondjuk nem ért váratlanul.

Mindenkinek köszönöm aki válaszolt a lelettel kapcsolatos kérdésemre.

Melcsi
Neked nem volt ilyen vizsgálatod? Csak mert te is lombikos voltál...

Kriszta
Igazad van, nekem végül is volt rá jó pár évem, hogy rájöjjek, kinél milyen módszer válik be. Majd meglátjuk, mennyire fog működni a sajátomnál... amikor a hóhért akasztják...

Szép tavaszi napunk van, a beteges gyerkőcöknek mmielőbbi gyógyulást, a napsütés csodákra képes!

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Olyan gyönyörű idő van ma isKép!

Icus! NAGY GRATULA A KISASSZONYHOZ!!!KépKép Szerintem nagyon jó dolgokat szoktál írni, én is mindíg érdeklődve olvasom és sokat tanulok belőle!

Bea! Örülök, hogy meggyógyultak a gyerkőkKép! Az én kislányom szopta az ujját. Kb. 3-4 éves koráig mindíg mindenhol, volt egy kispárnája és azt szorongatta közben! Azután csak alvásnál, vagy ha valami baja volt. Sajna csak 8 éves korában szokott le róla, és csak azért mert félt, hogy a bátyja beárulja a sulibanKép! Amikor leszokott róla (tényleg tudatosan, nagy akaraterővel) akkor nagyon büszke volt magára.

Paga! Te hogy vagy? Látod lassan az én depim is múlik, bár azért néha még előbukkan. A munkahelyeden nincs semmi fejlemény?

Melcsi! Tök jó ötlet a táblaKép! Sajna az emberek tényleg mindíg ellátnak tanácsokkal ha egy síró gyereket látnakKép!

Kriszta! Szerintem mindnyájunkkal előfordult egy párszor, hogy nem úgy reagáltunk a gyerek viselkedésére ahogy a "könyvben meg van írva"! De szerintem nem is ezen múlik. Én továbbra is azt gondolom, hogy Balázsnál is egy átmeneti állapot majd túl lesz-lesztek rajta!

Szép napot mindenkinek!!KépKép

KépKép
mandula35

Mandula
KösziKép

A cumi/ujjszopás téma engem is érdekel - hamarosan aktuális leszKép - akinek van tapasztalata írjon. Én amit hallottam/olvastam erről, annak alapján inkább az ujjszopásra hajlok:
- Az ujj mindig kéznél van. S mivel az a célja, hogy a gyerek megnyugtassa magát, kell is hogy kéznél legyen pl. éjjel nem fog felébredni csak azért mert kiesett a szájából a cumi és nem találja.
- Lehet hogy nehezebb leszoktatni róla ( mert mindig kéznél van ), de magától el fogja hagyni ha nincs rá szüksége. A túlzott cumizás/ujjszopás inkább tünet arra, hogy önvígasztalásra van szüksége, ilyenkor annak okát kellene megtalálni. Az erővel elvett cumi helyett találhat más örömszerzést magának pl. onanizálás, (ovis tapasztalat), ezzel szemben az ujjszopást nem vesszük el, ezzel nem "kényszerítjük" bele egyéb pótcselekvésbe. Úgyis elhagyja majd, ha nem lesz rá szüksége.

Gyakorló anyukák, hogy látjátok?

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Mandula!

Jól vagyok köszönöm!
A kineziológia nekem is felkeltette az érdeklődésemet, ha tudnál/tudnátok ajánlani olyan helyet, ahol erről részletesebben olvashatnék, azt megköszönném.

Krisztanyanya!

Tényleg pont egyszerre írtunk. Örülök hogy jól vagy!

Icus!

A név szerintem is kötelez, én sem adnék bizonyos neveket a gyerekemnek, hiába tetszenek, mert rossz emlékek fűznek azon nevek viselőihez, vagy mert olyan névvel csak nagyon vásott rossz gyerekeket ismertem.
Szép név az Anna szerintem is, és nagyon jól fog hangzani a vezetéknévvel ha ennél maradtok.

Szép napot mindenkinek!

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

Tegnap voltam dokinál, pont 7 hetesen. Azt mondta, a legjobbkor jöttem. Mindent rendben talált. Most már a méhen kívüliség is kizárva (bevallom bennem ez is felmerült, így 2 császár után).
Holnap megyek UH-ra, az már látványosabb lesz.

KILDO: jó volt olvasni, hogy nem csak velem történik ilyesmi. De ha jól értettem nálatok pont fordítva, a második gyereknél volt programozott.

Szücsi, Nyanya
Én most tartok ott, hogy döntenem kell a genetikai vizsgálattal kapcsolatban. Olvastam az írásaitokat a másik topicban és most egy kicsit ideges vagyok.

Először úgy gondoltam, hogy a megérzéseimre hagyatkozom, de a doki olyan határozottan mondta, hogy meg kell csinálni, most már én is úgy érzem, csak akkor leszek nyugodt, ha meglesz. De mivel nem rögtön jött össze a baba, nagyon kétségbeejtő lenne egy esetleges vetélés. Persze ezt most törlöm is, mert negatív agykontroll. És a doki azt mondta, hogy nála még nem fordult elő probléma ezügyben. És a Schöpf-Mérei kórházat ajánlotta.
Lányok! Érdekelne, hogy mi a lényegi különbség a két vizsgálat (amnio és chorion) között a vizsgálat időtartamában, baba szempontjából és az esetleges fájdalom szempontjából. Nekem így elképzelve elég horrornak tűnik.
Bárki bármit is ír erről, örülni fogok.
Ja, az integrált teszt tegnap még tetszett, de úgy tűnik az nem olyan megbízható, viszont biztonságosabb lenne a baba szempontjából...

Kép
regina3

Sziasztok!

Icus,
az Anna nekem az egyik legszebb leánynév, tudod, a nagylányom Anna...Kép
Õ örökölte az "ősanyák" nevét, mint elsőszülött unoka a családban. A dédim, az egyik nagyim, az anyukám Anna, én már "csak" Anikó lettem. Tehát így lett Anna Anna.Kép Kíváncsi leszek, továbbviszi-e vmelyik unokám majd?

Paga,
engem is érdekelt a kineziológia, beírtam neten a keresőbe, és rengeteg info között válogattam. De biztosan jó könyvek is vannak e témában.

Az újszopásról az a tapasztalatom, hogy nem volt semmiben más, mint a cumi. A nagylányom cumis baba volt, Õ - tudom ez ritka,- saját maga szokott le róla egy éves kora körül. Talán a fogzásban zavarhatta, ez már örök talány lesz. Egyszerűen már csak játszott vele, majd egyáltalán nem érdekelete.(Ó ez már 18 éve volt!Kép) Más önnyugtatást nem vettünk észre. Matyi rögtön az ujjacskáját szopizta, már a kórházban. Az orvos szerint, már a hasamban tehette, mert annyira profin csinálta.(Ennek is 17 éve!Kép) 2-3 éves korában önként mondott le róla, állandóan kisautók voltak a kezében. Neki álmában néha láttam a szájában az ujját, finoman kihúztam. Hogy mikor nem kapta be soha többé, szinte nem is vettük észre.
Luca ezerrel szívja a cumikáját, Neki azért adtam, mert fájt sokat a pocakja, és az ujját vahogy sehogysem találta...Lehet, hogy ki kellett volna várni, hogy mégiscsak rátaláljon az ujjacskájára, de a cumi akkr nagyon jól jött. Egyáltalán nem befolyásolta a cumi a szopizásait, 14 hónapos koráig szopott. A szakirodalom szerint árthat, mint a cumisüveg.
Összefoglalva, az ujj kicsit kényelmesebb, de néha piszkosabb. A cumit lehet "szabályozni", hogy mikor adod oda, bár nem biztos, hogy ez jó...
Én most Lucussal az Õ 2 éves szintjén megbeszéltem, hogy csak az alvásoknál van cumi. Általában elfogadja. De ha fáradtabb, vagy éppen beteg, persze ott van nála. De nekünk nem igazán központi téma a cumi, konfliktust nem okoz egyenlőre. De Luca a legkitartóbb a gyerekeim között ezen a területen.Kép

Nagyon szép az idő, kismamák babával, pocakkal sétáljatok sokat!

Fanny,
merre vagy?

Melcsi,
én Téged még talán nem is üdvözöltelek, most megteszem!
Pár napig nem voltam, de visszaolvasok. Bámulom az energiát, a lendületet, ami átsüt az írásaidból!
Irigylem is kicsit ezt a vidám, mindent elsöprő optimizmusodat! Legyél mindíg ilyen!Kép

Üdv, Ancsi
ancsi65

Szia Regina!

Gratulálok a 7. héthez, az UH-n már biztos fogjátok látni a szívdobogástKép
Nekem csak amnio volt, a beavatkozás maga 1-2 perc, ki lehet bírni. 1 szúrás, aztán vákuum-szerű érzés, ahogy szívják a magzatvizet. Emiatt ne legyen aggályod.
Ami megfontolandó, az a vetélési kockázat. Ha betartod a pihenésre vonatkozó előírásokat, tényleg minimális, de teljesen kizárni nem lehet. Neked kell eldöntened, hogy vállalod-e, szerintem a dokinak ebbe csak annyira kéne beleszólnia, hogy teljes körűen tájékoztat a lehetőségekről és kockázatokról. A döntés a szülőké, mert annak minden következménye is egyedül a tiétek lesz.
Kockázata annak is van, ha nem csináltatod meg, csak ha esetleg baj lenne, abból már nincs visszaút...
Szerintem az agykontroll és más hasonló technikák sokat segítenek, hogy ne történhessen baj a vizsgálat után. Bízz az ösztöneidben és minden rendben lesz!
Az integrált teszt elsőre jól hangzik, de mivel nem teljesen megbízható, mindig ottmarad a kétely. Akkor meg minek?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Regina!

Teljesen megértem az aggódásodat. Nekem is a Schöpf-Méreiben csinálták a genetikát, és ott a corionbiopsziát csinálják. Ott az a szokás, hogy előző este be kell feküdni, s a vizsgálat után pár óra pihenés után kora délután lehet hazamenni. De mindezt megelőzve a genetikai rendelésen kikérdeznek, adnak tájékoztatást a vizsgálatról, a következményekről, és bármilyen kérdésedet felteheted. AJánlom is, hogy itt kérdezz meg mindent ami csak az eszedbe jut, mert később nem igazán lesz erre lehetőséget, mert maga a vizsgálat elég futószalagszerűen történik. Itt adnak időpontot is.

A vizsgálat műtőben történik. Név szerint szólítják sorban be az aznapi vizsgálatra várókat. A bugyit és a köntöst kell levetni,a hálóing maradhat. Fel kell feküdni egy vizsgálóasztalra, ahol először megvizsgálnak (manuálisan), majd kezdik magát a genetikát, közben UH-n végig nézik, hogy minden rendben van-e, és hogy véletlenül se szúrják meg a babát. A szúrás maga nem nagyon fáj (nekem legalább is), de ott is volt aki jobban és volt aki nehezebben viselte, de átlagosan mindenki azt mondta, hogy nem vészes. A műtőben tartózkodás öltözéssel, vetközéssel együtt sem több szerintem 5 percnél. Mindig ugyanaz a két doki csinálja. A várakozás a legrosszabb az egészben, volt szerencsém két héten belül kétszer végigvárni tavaly novemberben.
Magát a genetikai vizsgálatot megelőzi egy ultrahangos vizsgálat is, ahová a genetikai rendelésről küldenek. És végül zárásként amikor hazaengednek a kórházból, akkor adnak időpontot, amikor menni kell az eredményért, amit a genetikai rendelőben lehet átvenni, és zárásként ezután még csinálnak egy ellenőrző ultrahangos vizsgálatot, általában az a doki, aki a genetikai vizsagálatot végezte. Az eredmény általában 3-4 hét alatt van meg, de ha gond van, akkor 2 héten belül ők jelentkeznek. Én két hét múlva a dokim tanácsára felhívtam őket, és már megvolt az eredmény, habár időpontom csak vagy két héttel későbbre volt.

Hosszúra sikeredtem, de remélem pár kérdésedre választ kaptál. Tudom, hogy más kórházakban más szokások vannak, biztos más majd leírja majd ezeket. Ha bármi kérdésed van, akkor kérdezz nyugodtan.

Szia,

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

Kamaszok lelki válságának kezeléséről megy egy érdekes műsor most a Klub rádióban, nem tudom meddig tart, ha valakit érdekel hallgasson bele.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Paga!

Köszi szépen, jó, hogy ilyen részletesen leírtad, főleg, hogy ugyanarról a kórházról van szó.

Közben a fiam beteg lett, először tegnap lázasodott be, de amilyen stramm, gondoltam, hogy mára jobban lesz. De most mértem a lázát, megint 39 felett van. Este megyünk a dokinénihez, reggel szerintem laborvizsgálat is lesz. Hiába jött a jóidő, mi csak punnyadunk itt benn.

Kép
regina3

Szücsi!

Neked is köszi! Persze programozom majd, hogy minden rendben menjen, vezetésnél nagyon be szokott válni az agykontroll. És a babával is "beszélünk" majd mentálisan. De azért jó lenne már túllenni rajta.

Kép
regina3

Regina!

Gratula a 7 héthez, az UH biztos sokkal érdekesebb leszKép! Nekem debrecenben csináltak amniot, de előtte nekem is volt genetikai UH és ott mindent megkérdezhettem a vizsgálatról. Egyébként maga a beavatkozás nem fájt. Jobbulást a fiadnakKép!

KépKép
mandula35

Regina!

És én is gratulálnék a babához. Nagyon szupcsi! És sajnálom, hogy lebetegedett a fiad. Remélem semmi komoly!

Paga

Gabi
paga

Sziasztok Lányok !
Köszi Ancsi az érdeklődést, nem tűntem el, mindennap olvastalak Titeket csak egyfelől hétvégén sokat jöttem-mentem, másfelől olyan témák kerültek szóba (ekcéma,hiszti, cumi) amikhez igazán nem tudok hozzászólni, mert egyikben sem voltam érintett. Ezen kívül magamon kívül vagyok az idegességtől, (hányingerem van, akkora a mellem mint egy ház)hogy lesz gyerek vagy nem lesz gyerek. Képzeld el hétfőn reggel kijött a háziorvostól a nővérke vért venni, hogy minden rendben van-e, ( minden évben meg szoktam csináltatni az egész családnak)és amikor kikisértem a kapuhoz megsúgtam neki hogy dolgozunk a kistesón és nem lehetne-e a vizeletből egy terhességi vizsgálatot csinálni. (még 1 hét van a menszeszig!!!!) szóval nem vagyok teljesen normális.Megígérte, hogy nem felejti el, de nem tudom, hogy egyáltalán ha van mit kimutatni, ilyen korán ki tudja-e a labor mutatni.Szóval teljesen lázban égek. Közben itt a munkahelyemen összecsapnak a dolgok a fejem felett, sokmindenre kell ill. kéne figyelnem de őszintén szólva elég dekoncentrált vagyok.
Én is örömmel olvastam itt az új útban lévő babákról és alig várom hogy én is arról írhassak,hogy megyek orvoshoz!
Már napok óta könyörgök a fiaimnak,hogy adjanak felrakható fotókat, de nem nagyon akarják, de azért még nem adtam fel.
Üdvözlök mindenkit Fanny
fanny01

Megint én vagyok, most sikerült a nagyobbik fiamtól kikönyörögni 1-2 képet megpróbálom felrakni, remélem sikerül.Majd még a "kicsitől" is próbálok kunyerálni. (mióta digitális fényképező gépünk van valahogy "kicsúsztak" a fényképek a kezemből, majd változtatok ezen a jövőben.)Az új csajsziknak mondom, hogy nálunk a "nagy"19, a "kicsi" 16 éves.
Üdv: Fanny
fanny01

Ezek szerint nem sikerült. Na, újra!!
fanny01

Fanny!

Hát ezek igazán kedvező jelek. Ne idegeskedj! Drukkolok neked, hogy a baba produkálja ezeket!

Paga

Gabi
paga

Tudna valaki segíteni??????
Amikor a tallózásnál kivászatom a képet,rákattintok a feltöltésre utána meddig kell várni, rögtön meg kell nyomni,hogí küldés?
Ha esetleg túl nagy a kép hiba üzenetet ír ki vagy csak egyszerűen nem csatolja?(jpg-ben van elmentve)
Segítséééééég!
Fanny
fanny01

Hát azt hiszem a Krisztanyanya írta egyszer, hogy le kell kicsinyiteni 600*600-asra, s utána lehet csatolni. Én sem vagyok nagy ebben, de a lekicisnyités után , amikor követtem a gép utasításait, akkor nekem sikerült képet ide raknom, próbálj kicsinyiteni!

Gabi
paga

Próba
fanny01

Szia Fanny!

Szóval hányinger, meg háznyi mellek? Bíztató...Kép

Nem írt hibaüzenetet a feltöltéskor, hogy mi a baja?
A kép mérete 600x600 pixelnél nem lehet több. Ha túl nagy, kicsinyítsd, ja és a fájl mérete sem lehet asszem 22 kilobájtnál nagyobb. A JPG-k elég nagyok, ha elmented pl. Paint-ban GIF-ként, jóval kisebb lesz.
Ha a küldés sikeres, arról kapsz rögtön visszajelzést, miszerint az üzeneted végén láthatsz egy jelet ( nem szoktam megjegyezni de kb. olyan hogy "progif" valami hasonló)

Szerintem kezdd az átméretezéssel, hogy ne legyen túl nagy.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

KösziPaga!
Gondoltam,hogy a mérettel van baj, felhívtam a gyerekeimet, hogy hogy kell kicsinyíteni, de elintéztek annyival, hogy "azt te úgysem tudod megcsinálni".na, így állunk...
A kicsi megígérte hogy megcsinálja.
Ma már nem próbálkozom.
jaj, még azt hiszem nem meséltem,hogy múlt héten voltam nőgyógyásznál éves rákszűrésen természetesen neki is mondtam a baba tervet. Kicsit aggályoskodva adtam elő a koromat és olyan aranyos volt csak annyit kérdezett: na és akkor mi van? Megnyugtatott, hogy az ő kismamáinak az átlag életkora 35 év és mindig van 40 éven felüli kismamája. "Kicsit jobban oda kell figyelni és nem lesz semmi gond" ennek reményében búcsuzom
Fanny
fanny01

Sziasztok!

Bea, a fiaim cumiztak, ill. Dávid még mindig, az ujjukat egyik sem szopta. A nagyok két éves koruk körül maguktól elhagyták.

Regina, gratulálok a 7. héthez! Nekem amnio volt és a Szabolcs utcában csinálták. Én rosszul éltem meg. Szerencsére minden rendben volt. Jobbulást a fiadnak.

Fanny, én Photoshop-ban szoktam az aktuális képet megnyitni. A súgóban van olyan hogy képméretezés, beállítom a 600x600 pixelt, elmentem és kész.
Nekem a harmadik terhességnél elég "érdekes" nőgyógyászom volt, aki a kérdéseimre általában azzal kezdte a válaszát: "Tudja, már nem 20 éves..." Nem érdekelt, inkább nevettem magamban.

Icus, az Anna gyönyörű név.

Kildó, Melcsi, nekem mind a 3 gyerek császárral született. Az első váratlanul ért, nem erre számítottam, nehezen dolgoztam fel. A másodikat az orvos nem engedte "rendesen" megszülni valamilyen indokkal, szerintem csak félt az esetleges komplikációtól. A harmadik pedig már nem volt kérdéses. Ma már nem zavar és nem érzem magam kevesebbnek ettől magam.
A legnagyobb fiamat csak 3 hónapig tudtam szoptatni, sajnos a gyerekorvosra és a védőnőre hallgattam. Nekem nagyon sokat segített a Kismama magazin. A másik kettőnél már ment a szoptatás.

Egyébként a sógornőmmel egyidőben szültem, neki ikrei vannak akiket 2 éves korukig szoptatott.
Soha nem felejtem el hogy anyósom odahajolt a kisfiamhoz aki akkor már tápszeres volt: "Anya nem ad neked tejecskét?" Jól esett.Kép

Kriszta, este megpróbálok írni a Madarász oviról. Marci fiam járt oda, sőt anyukám is dolgozott ott.

Mi is egy beteg időszakon vagyunk túl, gyakorlatilag 6 hete valamelyik gyerek beteg, ill. volt olyan is hogy egyszerre mind a három beteg volt. 3 hete a két naggyal kórházban is voltunk két napig hányás-hasmenéses betegséggel.

Bocsánat, megint hosszú voltam.

Sziasztok
Andrea
tandrea

Icus!
A mai előadást sajnos lekéstük, pedig előre meg volt szervezve minden. Férjem azt hitte, hogy ellopták a tömött metrón a telefonját és még visszamentünk a munkahelyére, mielőtt letiltjuk. Srerencsére csak ottfelejtette, de már itt csúsztunk egy kicsit időben. Na ettől még akár oda is érhettünk volna a Vas utcába, de a Blahától a Ferenciek teréig sehol nem lehetett balra kanyarodni, ezért kénytelenek voltunk közvetlen a híd előtt jobbra elmenni egész a Deák térig és ott vissza a Múzeum krt felé ahol persze szintén sehol nem lehetett balra menni íg y egyre jobban távolodtunk az előadás helyszínétől. Persze végig dugó volt. Aztán hazamentünk, de ez sem volt egyszerű a nagy dugóban. Majd legközelebb gyalogosan próbálkozunk.

Neveléssel kapcsolatban nem féltelek, Te tuti jól fogod csinálni, de azért a gének beleszólnak. Nálunk sajnos én voltam olyan rossz mint Balázs, most visszakapom, amit anyuék szenvedtek velem Kép
Írjál nyugodtan, mert jókat írsz és öröm olvasni és sokat tanulunk belőle.

Cumival kapcsolatban én fordítva gondolnám, bár Balázs nem cumizott és az ujját sem szopta viszont kb 1,5 évesen rászokott a cumisüveg cumikén való használatára. Sokszor a cumizásért iszik.
Ujjszopás előnye valóban, hogy mindig kéznél van. Hátránya viszont, hogy nehezebb leszoktatni róla, nehezebb tisztán tartani (mikor már kúszik mászik), nem tesz jót a fogaknak. A cumi ezzel szemben max. kiesik, de egy idő után már vissza tudják rakni maguknak is és a kiesős időszak rövidebb. Azt olvastam kiegyensúlyozottabb az a gyerek, aki nem cumizik. Persze nem arról van szó, hogy ne adjunk nekik és kiegyensúlyozottak lesznek, hanem ha nem igényli.

Mandula!
Én is remélem. Legyen igazad.

Regina!
Chorion biopsia: 12. héten csinálják, a méhboholyból lecsippentenek egy darabot hasfalon keresztül. Ez egy kicsit jobban fáj, de kibírható. Kockázata u.a. mint az amniónak, de mivel ilyenkor még halandóbb a magzat, ezért egyesek nagyobb kockázatot mondanak erre a vizsgálatra, mert nem tudják bizonyítani egy esetleges vetélés okát.

Amniocentézis: kb 18-20 hét környékén csinálják, szintén hasfalon keresztül a magzatvízből vesznek mintát. Ezt még tenyészteni kell, ezért az eredménye is kicsit lassabban érkezik meg.

A beavatkozás időtartama mindkét esetben u.annyi. Baba szempontjából nincs különbség. Szegénykém megijed a az idegen tűtől és odébb ugrik.

Nekem mindkettőt csinálták és egyiknél sem volt gond. Ha eldöntötted, hogy megcsináltatod, szerintem a biopsziát választd (hú ezt a szót hogy írják?), mert mire az amniónak megjön az eredménye, már késő elvetetni. Ha betartod a pihit utána, akkor nem hiszem, hogy gond lehet, de ebben csak Te dönthetsz.

Már megint nincs időm végigolvasni a topikot Kép

Olyan dádhás vagyok, hogy alig kapok levegőt, de legalább az idő szép.

Kép

KépKép
nyanya67

Fanny!

Ez izgi, drukkolok!Kép
Hááát...hosszú lesz az az egy hét!
ancsi65

Icus,Paga, Melcsi!

Én sem tudtam, hogy aznap leadják a kérdésemet. Szerdánként 13-14 óra között lehet betelefonálni, de azt nem lehet előre tudni, hogy egyáltalán bekerül-e adásba és, ha igen, akkor mikor.
Bence most 6. osztályos. Arról érdeklődtem, hogy érdemes-e hatosztályos gimnáziumba jelentkeznie és mi szülők ezt mennyire erőltessük vagy bízzuk rá teljesen a gyerekre a döntést. Azért merült fel bennünk az iskolaváltás gondolata, mert a mostani osztályában várhatóan hetedik osztályra már egyáltalán nem marad számára húzóerő.
Akit bővebben érdekel a téma, az interneten is meghallgathatja az adást a www.kossuth.radio.hu alatt.

Fanny! Szorítok!

Melinda
fermel

Melinda!

A téma engem is érdekel, bár az én fiam még csak 5. osztályos. De egyelőre nem sikerült megtalálnom a műsort,majd próbálkozom még.

Én viszont elég határozottan úgy gondolom, hogy megpróbálkozunk a hatosztályos gimivel, személy szerint nagyon jónak tartok, bár szakmai indokot nem tudok írni. Eddig ellenérvet nem hallottam, csak szimpatizálót. Tervben van, hogy megkérdezem a gyerekpszichológus ismerősömet és egy fejlesztőpedagógus barátnőm is van, az ő véleményére is kíváncsi vagyok. Jómagam szintén tanár vagyok, csak épp pár éve eljöttem, de némi átképzés után szeretnék újra tanítani.

A gimi, amit kinéztünk, nagyon jó, ezért nagy a túljelentkezés. Nálunk tehát nem az a kérdés, hogy vigyem-e a gyereket, inkább az, hogy bejut-e.

Kép
regina3

Sziasztok Lányok!
Kedves Fanny!
Szoritok hogy baba legyen!
Kedves Druszám!
Valóban, mosz hogy irod, foszlányok eljutottak két kanál répa között.
Kedves Regi!
Nekem azt mondta a dokim, hogy a chorionbiopszia vetélési esélye 2-3%, az amnio 1%.
A vérvizsgálat viszont csak valószinüségszámitáson alapszik, tehát valószinü hogy otthagysz érte 25 ezer Ft-ot.
Kedves Icus!
Te kérdezted ugye, hogy csináltak-e nekem.
Nem, megcsináltattam minden mást, és ugy döntöttünk, ha azok nem mutatnak eltérést, nem kockáztatunk. Tul friss volt a vetélés borzalma.
Igy viszont magamban aggódtam sokat...
Ennek ellenére nem tudom hogy vállalom-e a következőnél. Nagyon félek a vetéléstől.
A dokim szerint önmagában a lombik nem indok a vizsgálatra.
Kedves Ancsi!
Köszi az elismerő szavakat. Ha olvastál volna tavaly augusztusban, tudnád hogy ez nem volt mindig igy. De Bébi hihetetlen boldogságot hozott,szinte kicseréltek!
Szóval ez egy csepeli topic! Ne is tagadjátok!
Remélem valaki azért kijön a NOX-ra. Az uram azt mondta, menjek nyugodtan, Õ azért nem fog örjöngő tömegben ácsorogni hideg éjszaka 2 órát.
Én viszont ott leszek!
Kedves Beátab!
A táblázatból megláttam, hogy a mi picijeink majdnem egyidősek! Majd beszélünk később ha adódik valami probléma.

Cumiról:
Máté cumizott, a doktornéni javasolta mert hasfájós volt, és be is jött. 1 éves korában magától abbahagyta.
Pöribébi semmit nem szopik, és a kanál is jobban izlik Neki mint a cumisüveg. Igaz, hogy nem igényel vigasztalást, mert nagyon keveset sir, és akkor meg elterelem a sirásról és már nevet is.
Ma ugy döntött, nem fog többet hanyatt feküdni. Állandóan hasra fordult, nagy nevetések közepette. Olyan elégedett Magával, amikor megfordul. Elkezdett sikongatni is, különböző magasságokban kiabálgat, nagyon tetszik Neki a saját hangja.A buksi magasra emelve, szemek kerekitve, szájacska nagy mosolyban, keze-lába jár. A kicsit távolabb levő játékáért kinyujtotta a kezét, szinte kinyult, próbált közeledni felé. Hamarosan kuszni fog.

melcsi1967

Regina!
Akkor hasonló cipőben járunk. Talán olvastad, hogy négy éve én is eljöttem a pályáról, de szeretnék később ismét tanítani. Nagyon gondolkozom rajta, hogy GYED illetve GYES alatt el kellene végeznem egy pedagógus szakvizsgát adó képzést. Ha ősszel elkezdeném, akkor csak az utolsó félévért kellene fizetnem, mert addigra jár le majd a GYES. Már kerestem is lehetőségeket, eddig az ELTE Pedagógiai Karán induló tűnt a legszimpatikusabbnak. Hetente egy napot kellene bejárni. Szerencsére nálunk még mind a négy nagyszülőre lehet számítani, így a gyerekfelügyelet nem lenne gond. A férjem szerint nem sok értelme van, szerinte ugyanazzal az energibefektetéssel többre mennénk, ha inkább az ő munkáját segíteném, de engem ez nem annyira vonz.(Õ biztosítási területen dolgozik) Bár az átlag pedagógushoz képest azt hiszem nagyobb a rálátásom a gazdasági, pénzügyi területekre is és valamelyest érdekel is, de én világéletemben pedagógusnak készültem. Természetesen a döntést rám bízza. Még van néhány hónapom eldönteni, mert erre a képzésre csak nyáron kell jelentkezni.
Te milyen átképzésre gondoltál?

Visszatérve Bencére.
A Fazekas Gimnáziumba járt előkészítőre. Én is ott érettségiztem. Elsősorban ezt a gimnáziumot céloztuk meg annak ellenére, hogy ő nem kitűnő tanuló, de rendkívül olvasott és széleslátókörű. Az egyáltalán nem könnyű központi írásbeli vizsgája nem lett rossz, de sajnos arra kevés lett a pontszáma, hogy szóbelire behívják. Megjegyzem a kitűnő tanuló osztálytársnőjének mindössze egy ponttal lett jobb az eredménye. Ennyit az iskolai osztályzatokról! Kiváncsi lennék rá neked mi a véleményed a fiúk megbecsüléséről az iskolákban. Nekem ezzel kapcsolatban nincsenek túl jó tapasztalataim.
A Fazekason kívül még egy gimnáziumot jelöltünk meg. Ez a IX. kerületben található. Itt március elején volt szóbelizni, de rendkívül rossz benyomást tett rám a vizsgáztatás módja, így, ha ide fel is vennék, akkor sem biztos, hogy elfogadnánk.
Gondolkozunk azon is, hogy megpróbálja a Fazekas általános iskolai 7. osztályát. Májusban kell vizsgát tenni, mert természetesen a megüresedő helyekre túljelentkezés van. Tegnap óta viszont, mióta hallottam a műsort, komolyan gondolkodom rajta, hogy tényleg olyan fontos-e és főképp jó-e, ha másik iskolába megy. Elvégre 9. osztályt is indítanak nagyon jó gimnáziumok.

Melinda
fermel

Bocs, csak hazajött Máté a karatéról és táplálnom kellett, elvégre fiu és majdnem egyke maradt...
Szücsi, azt hiszem Te kérdezted, mi lesz a dokinál Husvétkor. Semmi vizsgálat, illetve rendes nőgyógy.tapogatózás. Először beszélgetni szoktunk az elképzelésekről, majd megirja a beutalókat a hormonvizsgálatokra. Ha minden hormon rendben, és én is, ja és közben megvizsgálják a kiskatonákat is, és ha jók, akkor indulhat is az injekciózás. Tehát az elképzelésem: május elején megjön, 3.nap vérvizsgálat. Délután eredmény bediktálása a dokinak, aki megdicséri tökéletes hormonháztartásomat, időpontot ad. A randin felirja a recepteket, és a meghatározott napon indulás. Juniusi menzi után kb 14 nappal sok érett tüsző leszivása. Megtermékenyités, osztódás, beültetés. Márciusban baba.
Nme kivánok sokat az élettől Lányok? Én azt hiszem ez beleférhet nekünk is, nem jön rossz helyre az a bébi.Mivel Pörinek egy kistesó lesz a legjobb dolog, amit adhatunk.
Lehet hogy nem is válaszoltam mindenkinek, majd visszaolvasom, de olyan pörgős volt a mai nap, hogy állandóan vissza kellett néznem irás közben.
A beteg gyermekeknek jobbulást, és vigyázzatok, mert ravasz ez a tavasz!
Jaj Nyanyuska Neked akartam irni vmit de elfelejtettem hogy mi is lett volna az.
Melcsi

melcsi1967

Melcsi!

Bence fiam itt leskelődik, miközben olvaslak téged, s felcsillant a szeme, mikor meglátta, hogy a fiad karatézik. Azt kérdezi, hogy Máté melyik karatét űzi és milyen öves. Õ Honto Ryu stílusu karatéra jár és narancssárga öves.
Jó éjszakát mindenkinek! Mi ilyen éjszakai baglyok vagyunk.
Melinda
fermel

Sziasztok!

Szép napot Mindenkinek!
Mára mintha esőt mondtak volna, ehhez képest nálunk szépen süt a napKép

Kriszta
Sajnálom hogy lekéstétek az előadást, majd legközelebb! Szerencse hogy meglett a férjed telefonja.

A cumi/ujjszopoás témában van egy összeállítás szülői hozzászólásokból a babafalva honlapján:

http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=News&file=article&sid=10&mode=&o rder=0&thold=0

Így elolvasva mindegyikben van igazság. Szerintem az a lényeg, hogy a gyerek úgyis elhagyja majd mindkettőt, ha elég érett lesz rá. Ha túl sokáig, kórosan fennmarad, akkor meg az okát kell magtalálni.

Az meg hogy nekem hogy fog menni a saját gyerekem nevelése, majd elválik. Tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy elméletben tanácsokat adni sokkal könnyebb, mint azt megvalósítani. Én is átestem ezen pályakezdőként, amikor nehézségeim voltak, az idősebb kollégák elláttak tanácsokkal de nekem valahogy mégsem úgy működött mint nekik...

Saját gyerekre visszatérve: az ovis korosztállyal ugyan van tapasztalatom, de az első 3 évről semmi. Pedig ott már sokminden eldől. Kicsit attól tartok, hogy amikor a gyerek még olyan pici, hogy nem lehet értelmesen megbeszélni vele a dolgokat, akkor hogyan fogom kezelni a hisztijét. Marad a figyelemelterelés, vagy ami majd éppen eszembe jut. Kár most ezen agyalni, majd ösztönösen, ahogy jön.

Az amnióhoz annyit, hogy nekem a 17. hét betöltésekor csinálták. Ha esetleg baj van, eü. okokból a 24. hétig be lehet avatkozni, tehát az időből nem csúszik ki. De lelkileg biztosan megterhelőbb egy nagyobb terhességet megszakíttatni, mikor már érezni a mocorgását...

Melcsi
A húsvéti vizsgálatot nem én kérdeztem, de nem baj.
Így leírva roppant egyszerű az egész Kép...kívánom hogy így legyen a valóságban is!!!

Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?