Új privát üzeneted érkezett!

Szia Gabek!
A szülőszobalátogatás nagyon jó teszt arra, hogy vajon a leendő apuka bent legyen e a szülésen vagy sem. Mi nem egyszerre voltunk szobalátogatáson, de utána találkoztunk a párommal, és nagyon meg volt illetődve, tiszta piros volt a szeme - persze nem vallotta be, azt mondta, hogy melege voltKép. Mégis bejött a szülésre. Vajúdáskor jó is volt, hogy ott volt, mert nem igazán biztatott senki más, de a szülésre már kár, hogy bejött. Nagyon meg volt ijedve. A gyerekorvos őt figyelte, hogy mikor kap agyvérzést, vagy idegösszeomlást, én meg észre sem vettem, hogy ott van. Szval magáról a szülésről legközelebb kiküldöm én is.
Zsu
zsuzs74
 
 


RitaKép

Nyugi,észre lehet venni a szivárgást is. (mondja ezt az aki szintén beparázott most a második babónál, mert olyan volt minthaKép). A lényeg hogy ha elvagy egy tisztasági betéttel és nem változik az a mennyiségű folyás ami amugy is normál esetben van, akkor az tuti nem magzatviz. Jah és lehet kapni tesztcsikot ami megmutatja hogy az vagy sem... a gyógyszertárban egy vagyon... én mikor beparáztam nekem segitett Eta. A vége felé felerősödhet a folyás is, és ez is okozhat parátKépKép

AnidKép
szerintem csinálj egy sima hszt amiben, csak a smileket küldöd el, szerintem tuti menni fogKépKép

Az alagsorral nem igazán tudlak biztatni, mert 2003ban is ugyanilyen randa volt és azóta se csináltak vele semmitKép

Ami meg az epret illeti, olyat még nem hallottam hogy terhesen nem lehet enni. Viszont szoptatásnál nem ajánlják, valamint a gyermek hozzátáplálásánál egy éves korig szintén kerülendő az aprómagvassága miatt. Szopinál hasfájást okozhat, valamint allergizálhat a hozzátáplálásnál.

De mint ahogy elmondták a felkészitőn is, normál mennyiségben bármit lehet enni, amit eddig is ettél, csak ne csináljunk belőle extrém dolgot. A szopi alatt is ki kell probálni, hogy okoz e gondot vagy sem. Bevallom egyik kedvenc gyümim és éppen azt számolgattam hogy addigra pont betöltjük a három hónapot mire éppen szezonja leszKépKépKépKép

Az ágyikót amugy apával találtuk a neten és nagyon megtetszett, s mivel Dani tütü mániás így biztunk benne hogy tetszeni fog neki, hála bejött a dolog. Sőt nagyon kis massziv szerkezetet fogtunk ki (még az én mázsámat is simán kibirja, mert vas keretre van felépitve), simán használhatja még Petya is, persze ha Dani majd lemond róla KépKépKép

Ági

Kép

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!
Az eper dolog engem is érdekel, a héten már épp szemeztem vele a boltban. Nagyon várom nyarat, mert állati gyümölcs-éhségem van és a narancs, már nem villanyoz fel annyira. Bár úgy emlékszem, hogy a tesóm és a sógornőm is ettek epret, málnát, amikor várták a babát.
Prucsok

prucsok
 
 

 
 

Ági,
Látom az Etával szültél, bár császár volt. Én is hozzá készülök és épp kedden megyek vele egyeztetni. Mesélsz róla? A telefonban nagyon kedves volt, amúgy a dokim ajánlotta.
Prucsok

prucsok
 
 


Ági,

köszönöm, megint nagyon megnyugtattál. Valóban az lehet, amit mondasz, hogy kicsit erősödik a folyás. Az eperrel meg mázlista vagy, mi pont akkor leszünk a szopi elején, amikor jön az eper szezon. Kép És nekem is az egyik nagy kedvencem...

Prucsok!
Kérd meg Indigót, hogy tegyen bele a táblába! Az azért jó, mert nem kérdezik meg tőled folyton, hogy hány hetes vagy, meg ilyeneket. Például én most pont erre vagyok kíváncsi, és kénytelen vagyok megkérdezni, pedig lehet, hogy már írtad valahol... Kép

Anid!
Szerintem a smiley-k működnek neked is, mert a hsz-ban már jól jelentek meg. Csak a begépelt szövegben nem látszik még.

Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Sziasztok!

Tudnatok nekem pontos cimet/telefonszamot mondani az Istenhegyi Klinikara, ahol 8000-be kerul a 4D-s UH? Koszi Dia
leander
 
 


PrucsokKép

Etával kapcsolatban csak azt tudom neked mondani, hogy nagyon jól választottál. Kedves, aranyos nő, mindent meg lehet vele beszélni, támogatja a gátvédelmet, a természetes dolgokat.
Danit is vele szültem, igy kérdés sem fért hozzá, hogy Petit is vele szülöm, annak ellenére hogy tuti csaszira voltam ítélve, nekem a lehető legnagyobb megnyugvás volt, hogy ő készített fel a műtétre és várta a babát, ő látta el és mutatta meg a páromnak.

RitaKép
Fagyaszd le az epret és akkor mikor már túl vagytok a harmadik hónapon akkor te is tudod még egy kicsit élvezni, bár tudom fagyasztva már nem olyan jó, mint frissen. Mi tavaly Danival voltunk szedd magad keretében eprészni, mindannyian nagyon élveztük, idén max anyósom fog minket ellátni, úgy is csepelen van, nem kell messzire mennie.

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Rita,
már írtam Indigónak a táblázattal kapcsolatban Kép, gondolom majd a következőbe már bekerülök. Amúgy a 30. hét végén járunk, kb. május 28-ra vagyok kiírva.

Leander,
Az Istenhegyi Klinika száma 1/224-54-42 vagy 1/224-54-43. Szerintem minket átvertek anno, mert nekünk 14ezer volt. Mondjuk lehet, hogy ennek az az oka, hogy nem sima 4D-re mentünk, hanem genetilailag kellett megnézni a picit, hogy minden rendben van-e vele. Nem tudom hogy ez a 2 dolog különböző-e...

A gátvédelemmel kapcsolatban jutott még eszembe, hogy a Kriston térnerem ajánlott egy gátvédő olajat, szintén a Weledától (http://www.naturashop.hu/), ami javítja a gát kötöszöveteinek lazítását, tágulását. A 34. héttől kell elkezdeni használni, ha valaki normál szülésre készül.

Prücsök

prucsok
 
 


Prücsök!
Akkor esélyes, hogy egy időben szüljünk! Igaz, én május 12-re vagyok kiírva alapállapotban, de az össze UH másfél héttel kisebbnek mutatja Ficánkámat. Hogy-hogy Te már beszéltél Etával? De jó Neked! Az én dokim azt mondta, ráérünk a 35. héten találkozni.
Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Nagyon el vagyok maradva, ha megkérdezem, hogy mi ez a Kriston trénerezés?

Kép
anid
 
 


Rita,
Az én dokim rám bízta mikor beszélek a szülésznővel, engem meg már hajt a kíváncsiság. Amúgy Eta most épp egy hónapos szabin van és olyan rendes, hogy bejön miattam a klinikára. Blankám eddig minden UH szerint egyenletes ütemben nő és akkora, amekkorának lennie kell, így bízom benne, hogy nem lőtt nagyon mellé Miki doki bácsim az időponttal.

Anid,
A Kriston torna az az intim torna, amit a Kriston Andrea nevű hölgy a gátkörnyéki izmokra fejlesztett ki. Maga a tanfolyam elég érdekes (az egyik ismerősöm a csoportos orgazmushoz hasonlította Kép, de nem olyan intim), összesen 10 órás, de szerintem jó. Szülésre való felkészítésre, szülés utáni regenerálásra, aranyér és egyéb környékbeli panaszok megelőzésére ajánlják. :-)

Prucsok

prucsok
 
 


Sziasztok!

Prucsok, megmondanád, hogy hol található ez a Kriston-torna?

Nagyon köszi,
Kriszta

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Krisszi,
Én Érden jártam, mivel már több tréner is van, így több helyen van tanfolyam is. A központ azt hiszem a VII. ker. Király u. 14. I/5. (tel.: 30/21-21-637 vagy 1/256-54-52). A honlap: http://www.intimtorna.hu/
Prucsok

prucsok
 
 


Anid,
Ma beszélgettem egy ismerősömmel az anyagiakról. Azt mondta a szülésznő olyan 10-20ezer, a doki 60-120ezer között van. De láttam már olyat, aki nem anyagi jellegű ajándéktól volt teljesen oda+vissza. Tavaly a párom volt kórházban és a nővéreknek Nescafés bögréket vittem, tökre örültek neki.

Ma hoztak a boltba friss epret. Mondanom sem kell, hogy vettem... KépKépKép

Prucsok

prucsok
 
 


Sziasztok,

Ági
Ez az autó nagyon menő!!!

Rita
Szerintem mi még pont ehetünk epret, hiszen az az első gyümölcs, mivel mi május végén szülünk Kép
Szerintem már május elejétől van eper. Én is imádom, hiszen magába, turmixba, sütikbe, mindenbe jó Kép
De én nemrég ettem is és nagyon jól esett, egyszerűen megkívántam vettem és ettem, nem hiszem hogy bármi bajom lett volna tőle.

Csak sütne már a nap, hogy érjenek ill. pirosodkhassanak!

Jó hétvégét,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Anid
Én azt hallottam az anyagiakról, hogy az orvosnak a havi kezelés 10-szeresét szokás adni. Tehát ha egy normális vizsgálaton pl. 7.000-et szoktál fizetni akkor szülésnél ez 70.000 Ft.

Én ezzel kapcsolatban azt kérdezném, hogy mikor kell odaadni a pénzt? Pl. szülés előtt, hogy minden rendben legyen? Vagy utána ha már megfogtam a gyermekem? Vagy elég másnap, amikor majd meglátogat a doki a gyerekágyon? Vagy a férjem adja a szülés után?
Nem vagyok az a boríték dugdosó fajta Kép

Már én is tudok smile-kat Kép

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!!

Nem volt jó a gépünk, nem tudtam jönni, sajnos:-((

Ági nagyon szép aotós ágya van a kisfiadnak!! Jobbulást nektek!!!

Én is nagyon ennék sokféle gyümit:-)) Én mostanában paradicsomozok, de még az se az igazi, de néha kifogom:-)) Ma töltött káposztát csinálok, már olyan régóta kivánom:-)))

Megkérdezhetem mit lehet az önkormányzatnál igényelni a baba születése után?

Ági küldtem két mailt kb 1,5 hete megkaptad?
Ha nem elküldöm még egyszer:-))

Rita szerdán megyek Valent dokihoz, te mikor mész? Pénteken nem megy valaki vérvételre ott leszek 10-ig:-)) Cukorterhelés, AFP stb..
De jó lenne ha jönne valaki:-)) Legalább megismernék a fórumról valakit:-))

Puszi!

Brigi

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!

Újabb parám van, légyszi segítsetek! Tegnap éjjel sokszor bekeményedett a hasam, és nem tudom, hogy ez mennyire normális. Valamelyik babás könyv azt írta, hogy ha egy órán belül háromnál többször csinálja, akkor irány a klinika. Máshol meg azt olvastam, hogy nornmális, ha a 30. hét körül napi tízszer kicsit keményebb, és este gyakrabban előfordul. Egyáltalán nem fájt, csak jó kemény lett. Főleg, ha felálltam vagy helyet változtattam. Igaz, hogy előtte teleettem magam, és a baba is nagyon elemében volt, néha szerintem nem is a hasam keményedett, hanem a fenekét nyomta ki.Nektek volt ilyen élményetek? Most reggel is érzem néha.

Az uram szerint az eper okozta, amit tegnap vett nekem. (Mert valahol hallotta ezt a tévhitet, hogy nem leht enni. Kép Kép )

Brigi!
Két hét múlva vagyok esedékes a Valentnál, pedig tényleg jó lenne találkozni! De ha így keményedek, lehet, hogy előbb randizom vele... nem kéne.

Egyébként nem tudtok valami olyan telefonszámot a Klinikának, ahol lehet érdeklődni, ha ilyen bajaim vannak, és mondjuk éjjel sem szúrnak le, ha felhívom őket? Mondjuk az ügyelet száma, vagy ilyesmi... tegnap éjjel egész bepánikoltam, hogy mit csináljak...

Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Sziasztok!

Boríték-téma: én is a doki magánrendelés tarifájának 10-szereséről tudok, a szülésznőnek meg a doki tiszteletdíjának a feléről. Legalábbis én így adtam. De akár meg lehet kérdezni a dokit is, hogy mennyi a tiszteletdíja - általában szoktak rá válaszolni. Kép
Odaadni a pénzt meg a varratszedéskor szokás.

Rita,
ha felhívod a Klinika központi számát és ott kérsz egy ügyeletes orvost, akkor odakapcsolnak. Én már hívtam így őket egyszer éjszaka, amikor belázasodtam és nem tudtam, mit vehetek be. Nem tudom, hogy a pathológia vagy a szülészet ügyeletes dokiját kapcsolják ilyenkor, de valakit igen. Kép És nagyon kedves és segítőkész volt, akivel beszéltem, nem szúrnak le, ne félj.

PP
pöttöm_panna
 
 


Rita
Egyetértek Pöttöm Pannával, egyszer még Lilinél volt nekem is ilyen hogy felkellett hivnom a klinikát este és segítettek. Én olyat hallottam, hogy a 30. héttől sűrűbben keményedik a pocak, felkészül a szülésre. És anno nekem mondtak ilyet mert nekem is Lilinél a 30. héttől keményedet. A mostani babámnál viszont még nem mertem szólni de este mindig bekeményedik és én is szoktam félni mert én még csak 15hetes vagyok. De csak este. Szedsz magne B6-ot az szokott segíteni:-))
Olyan jó lenne talizni:-)) Én szerdán megyek 16.40-re.

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


KISMAMÁK:

<pre>
NÉV SZÜLÉS IDEJE TERHESSÉGI HÉT BABA BABA NEME/NEVE ORVOS SZÜLÉSZNÕ ÉLETKOR
Huncut 2006.03.29 38+3 Első Sándor Dr. Tahy ? 27
Annácska 2006.04.04 37+5 Második Donát Dr. Várbíró ? 25
Lilló 2006.04.29 34+3 Első Bálint Dr. Bánhidy ? 30
Pöttöm_Panna 2006.05.18 31+2 Második Patrik Dr. Bánhidy ? 30
Rita81 2006.05.12 30+3 Első Kisfiú Dr. Valent ? 24
Gabek 2006.05.24 30+3 Első Kisfiú Dr. Bánhidy ? 30
Indigo 2006.05.27 30 Második Áron Dr. Vermes(Máv kórház) ? 29
Prucsok 2006.05.28 29+6 Első Blanka Dr. Sipos Zsoldosné Eta 29
Anid 2006.07.11 23+4 Első Kata/Kolos Dr. Melczer ? 33
Timici 2006.07.21 22+1 Második ? Dr. Radványi ? 31
Brikancs 2006.09.06 15+3 Második ? Dr. Valent ? 27</pre>

ANYUKÁK:

<pre>
NÉV GYEREK(EK) NEVE;KORA ÉLETKOR ORVOS SZÜLÉSZNÕ SZÜLÉSI MÓD KISTESÓ PROJEKT
Brikancs Lili (1999.04.30) 27 Dr. Valent Nem volt Hüvelyi Pocakban
Maszat <table>
Péter (2001.10.17)
Anna (2004.02.29)</pre> 29 Dr. Bánhidy Tóth Anna Császár Nem
Muter(Annamari) Balázs (2002.03.20) 30 Dr. Vermes Nem volt Hüvelyi Nem
Terika <table>
Botond (2002.05.31)
Zalán (2005.08.09)</pre> 32 Dr. Valent Dömötör Margit Hüvelyi Nem
Tjutka <table>
Bence (2002.09.22)
Dorka (2005.07.13)</pre> 28 Dr. Ács Nem volt Hüvelyi Nem
Krizsi Panna Krisztina (2002.10.16) 33 Dr. Vermes Nem volt (Bagóné Annamária) Hüvelyi Jövőre
Picus Andrea (2002.11.14) 28 Dr. Vermes Nem volt Császár Nem
Orsoly <table>
Lackó (2002.12.30)
Botond (2004.09.23)</pre> 30 Dr. Radványi <table>
Tóth Anna
Dömötör Margit</pre> Hüvelyi Nem
Hivett <table>
Klaudia (2003.01.03)
Emma (2005.02.28)</pre> 29 Dr.Gidai ? Hüvelyi Nem
Indigo Fanni (2003.01.21) 29 Dr. Vermes Nem volt Császár Pocakban
Timici Bence (2003.01.22) 31 Dr. Szendei(Sote I.) Nem volt Császár Pocakban
Piroska <table>
Zsombor (2003.01.23)
Szabolcs (2006.01.15)</pre> 30 Dr. Mericli Dömötör Margit Hüvelyi Nem
Fülescsacsi Szabolcs (2003.11.06) 26 Dr. Várbíró Nem volt Császár Nem
Ágiboszi <table>
Dani (2003.12.09)
Péter (2006.02.24)</pre> 39 Dr. Matányi/Dr. Szabó Zsoldosné Eta Császár Nem
Nedinabp <table>
Bálint (2004.03.08)
Bence (2005.09.06)</pre> 28 Dr. Kazy Nem volt Császár Nem
K_gabi Beni (2004.05.29) 30 Dr. Bánhidy Nem volt Császár Igen
Shine <table>
Ádám (2004.06.04)
Zétény Pál (2006.02.08)</pre> 29 Dr. Vermes Dömötör Margit/? Császár/Hüvelyi Nem
Repa Anna(2004.07.29) 34 Dr. Vermes Ismeretlen Hüvelyi Idővel
Pöttöm_Panna Flóra (2004.08.02) 30 Dr. Bánhidy Berényi Gyöngyi Hüvelyi Pocakban
Icsilya Levente;Máté (2004.10.20) 25 Dr. Ujvári Nem volt Császár(35+0) Idővel
Emma8 Balázs (2005.04.28) 29 Dr. Ács Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Aysegül37 Aysegül (2005.05.11) 38 Prof. Asztalos Nem volt Császár Nem
Titti Klaudia Kitti (2005.05.12) 28 Dr. Radványi Tigyi Zsuzsi Hüvelyi Nem
Szilvi8 Virág (2005.05.23) 29 Dr. Sipos Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Akinorev Gergely (2005.05.24) 22 Dr. Gimes Dömötör Margit Császár Nem
Lini Lacika (2005.06.24) 30 Dr. Valent Hüvelyi Nem
Recece(Eszter) Virág (2005.07.02) 34 Dr. Valent Császár Nem
Anitq Zsófi (2005.07.12) 32 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Dorka34 Benedek (2005.07.21) 34 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Kgk Botond Olivér (2005.08.09) 26 Dr. Patai Gönczi Katalin Császár Idővel
Mea Lívia (2005.09.06) 26 Dr. Valent Nem volt Császár Nem
Szofec Balázs (2005.10.11) 34 Dr. Ács Zsoldosné Eta ? Nem
Vanília Ádám (2005.12.10) 25 Dr. Várbíró ? Hüvelyi Nem
Hatos Flóra (2005.12.12) 26 Dr. Takács Dömötör Margit Hüvelyi Nem
Osyne Fanni Noémi (2005.12.12) 30 Dr. Bánhidy ? Császár Nem
Joe Botond (2006.01.18) 23 Dr. Ács ? Hüvelyi Nem
Mesa Luca (2006.01.18) 24 Dr. Ács ? Császár Nem
Kgiulia Dorina Ilona és Lívia Mária (2006.01.28) 24 Dr. Ács Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Dorka24 Norbert (2006.03.11) 24 Dr. Mericli ? ? Nem</pre>


Ha a táblába szeretnél bekerülni, küldj egy e-mail-t az adataiddal a profilomban levő címemre

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Gabek, én a varratszedés után (vagyis aznap amikor hazajöttünk) adtam oda a pénzt a dokinak. Szerintem más is így csinálja.

Brigi, én úgy tudom, hogy minden önkormányzat támogatja az újszülötteket. Minden önkormányzat más-más összeggel. Ki mennyivel tudja.
Egyébként a második babánál nekem is hamarabb keményedett a hasam. Ez van. Kép

Rita, tegnap este vagyis péntek este nekem is keményedett a hasam. Már el is kezdtem mérni az időt, úgy megijedtem, hogy indulunk szülni. Ráadásul még fáj is a keményedés, ami még rosszabb. De aztán abba hagyta. Csak pihennem kellett egy kicsit. Egy órán belül tuti, hogy több volt mint 3. Sajna. De a pihenés megoldotta. Ha ilyenkor Te is lepihensz és elmúlik, ja és vettem be Magne B6-ot. Akkor nincs gáz, feltéve, ha a méhszáj nem nyílik ki. Azért jobb lenne visszafogni a tempóból. Mert nálam pl. akkor van, ha sokat megyek. Bevásárlóközpontban voltam, előtte meg főztem. Szóval nem nagyon pihentem.
Ja és nem ettem epret. Kép

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Gabek: ezért kérdezd meg, nem felszívódó-e a varrat. Kép Pl. az enyém az. De ne félj, a dokid teremt majd alkalmat. Kép

Lányok, ti kaptatok már babakötvényes igazolást? Mert mi még semmit, pedig már 5 hetes a baba.

Rita, nálam is akkor volt keményedés, ha nagyon kifárasztottam magam. Pihi. Kép már, ha lehet. Kép

Indigó: mi újság van veletek? Kép

Én ma nagyon depressziós vagyok, mondjuk valszeg azért, mert egy órát sikerült aludnom éjjel. Nappal meg semmit, és már hulla vagyok. Ilyenkor előjönnek a paráim: nem beteg-e Zéti, Ádi. Meg, hogy nekem soha nem lesz kislányom. Kép ÁÁÁÁÁ nem is mondom, a csládomat már kikészítettem.
Na, megyek is, shine
shine
 
 


Sziasztok,

Rita
Mi tényleg lehet, hogy együtt szülünk, mert nekem is tegnap keményedett először a hasam, de én nem foglalkoztam vele hanem bealudtam.

Shine
Én valami olyasmit hallottam a babakötvénnyel kapcsolatban, hogy nektek kell elmenni valamelyik bankba (mivel van választásod, hogy hol igényeld, gondolom célszerű ott ahol amúgy is vezeted a számládat) és ott kell kérni.

Köszönöm a fizetős tippeket, ezek szerint ha elindulok szülni és nem vittem magammal egy rakat pénzt, akkor amiatt nem kell visszafordulnom Kép

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok,

Az én hasam kutyasétáltatás közben keményedik, mire felérünk a dombtetőre, de emiatt még sosem szedtem be semmit. Után pihi és elmúlik. Szerencsére a doki és a védőnő is 1 km-es körzeten belül lakik, talán ezért nem parázom a szüléstől. Kép

Minket a babakötvény nem győzött meg, valószínűleg nem is fogjuk "kiváltani". De arra kíváncsi vagyok, hogy az önkormányzat ad-e valamit errefelé. Majd megkérdezem a védőnőt, mert a honlapon nem találtam semmi erre utaló jelet.

Shine,
Jól értem hogy a te varratod felszívódó? Kedden azt mondta a védőnő a szülőszoba látogatáson, hogy a belső varrat felszívódó, de a külső nem... Nem mintha értenék hozzá, például gőzöm nincs ez esetben mi a kint és mi a bent és meg sem kérdeztem. Kép Jókat mosolygok a magam "analfabétizmusán", mint első babás kismama, na de majd a másodiknál. Kép

Prücsök

prucsok
 
 


Szia Shine, örülök, hogy jelentkeztél. Sajnálom, hogy depis vagy. Remélem már javul a helyzet. A kislány miatt meg ne keseredj, lehet, hogy az élet még meglep egyel.
A sógornőmnek is két fia van és a múltkor azt mondta, hogy nem cserélné el egy lányért sem a két rosszcsont fiát. KépKép
Ezek szerint volt gátmetszésed... Nem mertem megkérdezni. És a felszívódót Te kérted vagy alapban ezt használja a doki? És miért kellett rohanni Veled a műtőbe? Csak nem vágtak??? Ha nem akarod itt, akkor mailban is megírhatod.
Én megvagyok bár elég nehezen viselem a terhességet a sok mászkálás miatt. De gondolom ezt minden második gyerkőcöt váró anyuka átéli. Sokat fáj a hasam, a szeméremcsontom. Néha alig bírok menni. A diétát is nyomom ezerrel. De azért nehéz. Főleg azt nem bírom, hogy két étkezés között nem kaphatok be egy kis almát, stb ha megkívánom. Kép

Prucsok, a babakötvénnyel kapcsolatban nekünk is hasonló a véleményünk. Már el is felejtettük.
Valószínűleg külön kell kérned, hogy felszívódóval varrjanak, ha szükséges, mert alapból nem teszik. De azt tudom, hogy lehet kérni, mert amikor szültem volt egy szobatársam, akit felszívódóval varrtak. Szóval beszéld meg a dokiddal.

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Sára!
ÖRülök, hgy jó volt a szimatom! Kép Kép
Mi sajnos nem tudtunk lemenni csütörtökön sétálni, de egyébként több útvonalam is van a sétára. Egyrészt a Stromfeld Aurél út felé szoktam tologatni Botit, ott elég jó a levegő és elviselhető a forgalom, de fel szoktunk menni a Bürök utcán is!

Sajnálom, hogy pocakosok nem vagytok teljesen jól - melegfront is jön, talán ettől is kicsit fáradékonyabb az ember.
Haskeményedés nálam is akkor volt, ha elfáradtam, állitólag a Magne B6 ezen is segit. Én nem szedtem végig, csak pár hétig a vége felé, mert sokat görcsölt a vádlim.

Azért is irok most, mert délelőtt voltam Öko Piacon. Ez itt a MOM Műv. Ház udvarán van minden szombaton délelőtt. A lényeg, hogy ott lehet kapni málnalevél teát. Nem tudom, hogy vannak-e még beszerzési nehézségek, emlékszem, hogy pár hónapja alig kaptatok.
Ha valamelyikőtöknek szüksége lenne rá és nem talál, szivesen megveszem a piacon és postán feladom.
Legközelebb jövő szombaton megyek, ott szoktam zöldséget venni Botinak. Kibirható anyagilag és tényleg nem kezelik vegyszerrel a krumplikát.
Az e-mail cimem gajdoskinga@citromail.hu, ide kérném jelezni a málnaleveles igényeket, postacimmel együtt KépKép!


Szép estét, sziasztok!

Kinga
kgk
 
 


Sziasztok!

Kinga akkor összefuthatnank valamelyik nap séta közben, nem?! Nem tudom idöben sikerül-e összehozni! Mi d.u olyan 1 és 3 között szoktunk indulni. Egyébként mi is felfelé megyünk altalaban, egészen a hangya utcaig, ott jobb a levegö.

Gabek, Shine-nak igaza van Kép Nalam gatvédelem volt, tehat nem volt varrat, amit ki kellett volna szedni mégis varratszedésre hivott be a doki... Elöször nem értettem a dolgot aztan felvilagositottak a csajok a szobaban... Kép Kép

Haskeményedés: nalam is a pihenés valt be a legjobban, ha jol emlékszem.

Shine, kitartas, biztos jot tesz egy kis alvas!

Lanyok Ti hogyan szoktatok vinni a babatokat - kézben, ugy értem. En ugy, hogy a baba az alkaromon "ül" és a mellkasomnak döl aztan azt mondta most egy baratnöm, hogy ugy nem szabad, mert elgörbülhet a gerincük. Ti is ugy tudjatok??

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Anid, meg tudod adni az e-mail cimedet? küldenék levelet, köszi Kép!

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Végre igazi napsütéses Kép tavaszi reggelre ébredtünk, még a kedvem is jobb lett. Remélem Shine hangulatára is jó hatással van.

Tegnap kaptunk a szomszédunktól egy csomó gyerekruhát és egész este azt válogattam. Muszáj lesz következőre összehozni egy fiút Kép, mert a rucik többsége fiú ruha, de olyan édesek! A párom úgyis nagyon szeretné, és különben is azt mondta, hogy most "sorozatgyártás" lesz. Kép

Lányok,
Van valaki, akinek zsibbad a keze? Most, hogy folyton az oldalamon fekszem, ez a legújabb. De sosem az a karom/kezem zsibbad, amelyiken fekszem... Ezt nem is nagyon értem, de emiatt forgolódom éjszakánként, mint a ringlispír. Kép Nagyobb bajom ne legyen persze.

Prücsök

prucsok
 
 


Saara, hány hónapos a picurod? Ha még nem tudja a hátát erősen tartani, akkor szerintem jobb, ha nem olyan pozícióban tartod, hogy a háta feszül. Én pl. a vállamra raktam és onnan lógott le. Nem tudom érthető-e. De semmiképpen nem kellett magát tartania.
Szóval ha még nem tud még ülni, jobb ha megtámasztod a hátát, hogy az izmok és a gerince ne terhelődjön. Sajnos ha sokat terhelődik kialakulhat gerincferdeség.

Prücsök, biztosan a picur nyom el valamit, azért zsibbad el a karod. Azért ha sokszor előfordul kérdezd meg a dokidat.

Tényleg gyönyörű időnk van. Talán végre jön a tavasz. És végre le lehet ülni a játszótéren Kép és nem kell 2 órát álldogálni, amig a Fanni játszik. Úgy érzem sokkal könnyebben fogom bírni, ha ülhetek.

Lányok nem tudtok olyan helyet, ahol viszonylag jó áron lehet kismamaruhákat beszerezni? Corában szoktak árulni kismamaruhát?

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Sziasztok!!

Végre itt is süt a nap:-) Nekem ma este is bekeményedett a pocim.
Lányok igaz, hogy a második babánál hamarabb érezzük azt hogy rugdos?

Ez a málnalevél tea mire jó? Mikor lehet elkezdeni?

És lányok volt köztetek olyan aki ivott laktoherb teát és mikor kezdte el? Lilikénél amikor megszületett egyből volt tejem rengeteg csak az volt a baj hogy vizes volt és nem lakott jól vele, szerintetek mit tudok tenni hogy most ne legyen vizes?

Puszi nektek!

Brigi

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Lemaradt vajon Huncutkával mi lehet? Neki már nem sok van hátra:-))) Nem tudok róla valamit?

Puszi

Brigi

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!

Indigo, köszi, hogy valaszoltal! A gyerekem 1 hét mulva lesz 5 honapos. Nem tud még ulni magatol, de ettöl függetlenül imad ülni. Ha az ölembe teszem félig fekve akkor felül magatol hasizombol. Lehet ezt sem kellene hagyni? Amugy érthetö, amit irtal Kép Ezek szerint a kenguru sem jo a hatuknak?

Kismamaruhakat a dohany utcaban vannak egész jo aron egy Latomas nevü üzletben. Vannak uj és hasznalt darabok is. A zsinagoga környékén van, dohany utca 20.

Brigi, még nem hallottam vizes tejröl, miböl gondolod, hogy az volt??? Nem lehet, hogy tul sokat ittal? A multkor olvastam a zöld szoptatos füzetben, amit a védönö adott, hogy az inkabb art, mint hasznal.

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Saara Szia!!

Nem tudom amikor Lilikét megszültem és hazajöttünk a kórházból állandóan sírt, aztán azt mondták nincs tápértéke a tejemnek és hogy vízes, nem tudok sokat inni sajnos most se pedig mindig rám szól a védőnő:-)) Hogy anyuka 2,5l naponta:-)) De nem megy:-(( Olyat én nem kaptam az mi az a zöld szoptatós könyv? Akkor a laktoherb tea nem jó?

Puszi!

Brigi

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!

Brigi! Köszi az érdeklődést, még itthon vagyok Kép
Már csak 10 nap van hátra papíron és azt mondta a dokim, hogy ki is fogom húzni odáig, mert semmi jele annak, hogy készülődne kifele a baba. Ettől függetlenül minden reggel úgy kelek fel, hogy lehet h ma megyünk...
A szülésfelkészítőn mondták, hogy az utolsó két hétben fejlődik ki az éleslátása, ezzel nyugtatom magam.
Az utolsó pár hétben rettentő sokat híztam, pedig előtte teljesen normális volt a súlygyarapodásom. Gondolom most már nem lehet ezzel semmit csinálni, a nagy része víz. Ugye??? Kép

Gyakorló anyukák! Tegnap kaptunk ajándékba egy csomó kozmetikumot (fürdőolaj, hintőpor, sampon, stb. egy termékcsalád összes darabját). Azt hallottam valahol, hogy csak a gyógyszertári cuccokat érdemes használni, pláne az elején. Ti mit használtok/használtatok? Csak a gyógyszertári készítményeket vagy mást is?
A gyerekorvos már előre felírt egy csomó receptet (fürdetőkrém, alkohol, popsikenőcs, hexaclorophen stb), gondolom ezzel kell kezdeni. Nektek mi a tapasztalatotok?

Köszi és szurkoljatok nekünk! Kép
Huncut

Kép
Kép
huncut
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek a megnyugtatást, szerencsére itthonról tudom olvasni. Ugyanis bementünk tegnap a klinikára, mert délután sem múlt a keményedés, és kezdtem egyre jobban pánikolni. Felhívtam a dokimat, aki nemes egyszerűséggel megkérdezte, hogy csak nem szülünk ma. Mondtam, hogy nem áll szándékomban. Beparancsolt a klinikára, mondván, hogy így távolról nem tudja eldönteni, mennyire vészes is ez a keményedés. (Tutira a melegfront a ludas - ez a kis Ficánka bennem meg focizik, vagy szobabiciklizik, annyira felpörgeti ez a hirtelen melegedés. Na, és ettől is keményedik persze.) Szóval bementünk, és kiderült, hogy elkezdett kinyílni a külső méhszájam. Úgyhogy most szigorú ágyban fekvés, plusz MagneB6 napi 3x2, plussz pezsgőtabletta. Csak azért engedtek haza, mert közel lakunk a kórházhoz, és megígértem, hogy ha rosszabbodik a helyzet, aki indulunk vissza alkoholos infúzióra. Ez a nagy hírem. Úgyhogy most itthon pihizek ezerrel. Kép De még mindig jobb, mint bent feküdni. Kép Azért remélem, hogy nem kell a végéig ágyban maradni.

Brigi!
Olyat még nem is hallottam, hogy valakinek "vizes" a teje. A "Szoptatás" c. könyv azt írja, hogy az anyatej 88%-a víz, és ez így van jól, ezért nem is kell a babának pótlás (se víz, se cukros víz se egyéb). Ki mondta neked, hogy vizes a tejed??

Prücsök!
A zsibbadás teljesen normális. A kálcium és a magnézium enyhítheti!!

Üdv Nektek!
Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Huncutka

Örülök, hogy jól vagytok!!Mi Lilivel azt használtuk amit a gyerekorvos írt fel és nagyon jó volt:-))

Rita

Tessék pihenni!!!:-)) Mi is közel lakunk a kórházhoz, ti merre? Örülök, hogy jól vagy!! Vigyázz magadra!! A dokink ügyeletes volt?
Ezt még anno a régi gyerekorvosunk mondta, de ez már a múlt, csak félek hogy nem lesz elég tejem majd és nem lakik jól vele mad a pici:-)) Tudom még messze van:-))

Puszi!

Brigi

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!

Köszi lányok, ma sokkal jobb a hangulatom. Kép Nálam, általában egy napig tart a depi, aztán minden oké. KépKépKép

Indigo: gátvédelemmel szültem, de megrepedt a gát, így varrtak kívül (is). Az is felszívódó. A Klinikán császároztak, így nem tudom, ott milyen a varrat, de a Mávban felszívódó.
A többit inkább mailben. Kép

Huncut: drukkolok! KépSzerintem is kezd a gyógyszertári cuccokkal. Egyrészt olcsóbb, de ami fontosabb: tuti nem lesz tőle kiütéses a baba. Az elején nagyon érzékeny a bőrük. Aztán szép lassan áttérhetsz az illatos-színes stb. babatermékekre.

Brigi: málnalevél tea ahhoz "kell", hogy hamarabb tágulj. Csak az utsó hetekben érdemes inni. Én az első terhességnél ittam, 3 óra alatt megszültem. A másodiknál nem, így az másfél óra volt. ;) Kép


Sziasztok, shine
shine
 
 


Huncut,
Kicsit irigyellek Kép, néha már én is olyan szívesen szülnék, nagyon várom az első találkozásunkat Blankával.
A babakozmetikum baba függő. A sógornőm J&J-t használ, mert náluk már a kórházban is azt használták. De szerintem a gyógyszertári az, amitől még egy gyereknek se lett semmi baja.

Rita,
Kitartás az ágyban fekvéshez!!! Nekem a 7. hetet kellett ágyban töltenem, azt hittem sose lesz vége.

Indigo,
A Corában szokott lenni kismama ruha, idén már februárban kihozták a tavaszi nyári kismama cuccokat, amikor volt a baba-mama akció.

Brigi,
Vizes tejről még én sem hallottam. Az LLL honlapján (http://www.lll.hu/telefon) vannak elérhetőségek telefonos tanácsadáshoz. Szerintem őket hívd fel, az nem kerül szinte semmibe és számomra hiteles.

Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok!

Mégegyszer nekikezdek.
Az előbb letörölt a gép.

Csütörtökön végre hazaengedtek Minket!

Március 11-én 7:42-kor császárral megszületett a pici fiam Norbi!
3370 g, és 56 cm.
Van tejcsink.
Sokat is eszik, a kis mohó.
Viszont utána 3-4 órákat alszunk.
Vagyis Õ.

Nem tudom, hogy fogok képet felrakni, mert az előbb azért törölt, mert nagy volt a kép.

A Klinikáról vegyes érzésekkel jöttem el, de a lényeg, hogy itthon vagyunk egészségben!

Puszi

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Nem tudok képet felrakni, mert nagyok és mindíg visszadobja a gép.

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Szia Dorka!!

Gratulálok mégegyszer! Örülök, hogy minden rendben. Jajj pedig olyan kiváncsi vagyok a pici fiadra:-)) Ha nem sikerül átküldenéd nekem mailben megpróbálom feltenni ide:-))És ha tudsz mesélj nekünk, hogy milyen volt:-))

Shine köszi hogy leírtad a málnalevél tea hogy mire jó:-))

Prucsok köszi a lapot, megnézem:-))

Puszi nektek!

Brigi

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Dorka a mail cimem: bogarbrigitta@freemail.hu, hátha tudok segíteni.

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!

Brigi, hát igaz egy kicsivel tényleg előbb éreztem Áront. De talán csak max. 1 héttel.
Málnalevél teát majdcsak a 36. héttől, ha jól tudom kell és szabad inni. Segít a szülésben. De a többiek biztosan jobban el tudják mondani.
Tejcsi növelési tippet osztogatott itt Ágiboszi, ha gondolod elküldöm emailban, mert én elmentettem. Azt, hogy mitől lesz zsírosabb sajna nem tudom, talán majd a többiek. De szerintem semmi baja nem volt a tejednek, csak rámondták. Egyébként a szopi elején vizesebb a tejcsi a végén jön a laktatóbb zsírosabb tej. Nem lehet, hogy rövid ideig szopiztatok?

Saara, hát szerintem a kenguru kb. 5 hónapos babánál már elég jól megtámasztja a hátat. Erre azért figyeltek a gyártók. Egyébként ha magától húzza fel magát ülésbe, akkor valószínűleg én is engedném, csak a lényeg, hogy ne sokáig üljön. Még azért gyenge a háta.
Köszi a bolt tippet. A VII. ker.-ben van? És a számozás a Károly krt.-től van az utcának?

Huncut, az elején én a gyógyszertárit használtam, majd kb. 6 hótól elegem lett, hogy semmi illata a babának. Tudom hülyén hangzik, majd Gabi szappanmentes fürdetőgélt használtunk. A többi maradt a gyógyszertári. Egyébként a klinikán J&J használnak. Olyan jó illatuk volt a babáknak, mikor visszahozták őket.
Egyébként 2 héttel szülés előtt nálam sem volt semmi jele, hogy Fanni előbb akar születni és mégis 1 hét múlva Õ úgy gondolta.

Rita, sajnálom, hogy elkezdtél kinyílni. Pihenj sokat és nem lesz semmi gond.

Shine, várom a mailt. Kép És örülök, hogy jobban vagy. Itt a tavasz már ezért is öröm élni.

Prücsök, köszi, akkor hétvégén meg is nézem a Corát.

Dorka, az én képeim is nagyok szoktak lenni. Paint-ben szoktam lekicsinyíteni. Ha átküldöd mailben és lekicsinyítem és kirakom. Ha szabad. De látom Brigi már megelőzött. KépKépKépKépKép

Na most egyenlőre ennyi.
Puszi, Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Indigó

Köszi a tanácsokat, ha meg kérhetlek elküldenéd nekem a tejcsi növelési tippeket:-)Sajnos én csak 5 hónapig tudtam szoptatni, mert begyulladt nagyon a mellem és én hülye hallgattam a dokira, hogy nem szabad szoptatni, és első babánál rosszul döntöttem most odafigyelek és remélem tovább tudok szoptatni:-))

Puszi!

Brigi

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!

Huncut,
mi a másfél éves kislányomnál a mai napig gyógyszertári "kozmetikumokat" használunk, nekünk bevált. Nekünk is volt egy csomó termékmintánk, azt mind én használtam el. Kép De az első fél évben én mindenképpen a gyógyszertárit javasolnám, mert az tuti nem okoz semmilyen allergiát. Később, ha nincs a családban bőrallergia meg ekcéma, akkor szerintem át lehet térni az illatosabb cuccokra, ha akartok.

Rita,
sajnálom a fekvést! Én lassan már egy hónapja fekszem, szintén mert elkezdett nyílni a méhszájam, már a 28. hét körül. Pszichésen nagyon rossz, de mindenképpen érdemes tényleg feküdni, nekem azóta nem is nyílt tovább! És azért még túl picik ilyenkor a babák, hogy megszülessenek! Kitartás, pihenj sokat, aludj, olvass - tudod, később úgysem lesz rá időd! Kép

sziasztok
PP
pöttöm_panna
 
 


Sziasztok Lányok!

Ezer éve nem tudtam jönni, visszaolvasást is feladtam...

Ági! Sok szeretettel gratulálunk a pici fiadhoz. Megnéztem a képeket, nagyon hasonlít egymásra a két lurkó. Mivel nem olvastam vissza...olvasható valahol a születéstörténeted? Kipróbáltuk a Chamimillát este, ahogy írtad, de sajna nem használt. Doki nénink szerint nem az ő alkati szere. Hogy ez mit jeletn nem tom, de végülis a lényegen nem változtat.

Sara! Nagyon szép baba Vincikéd. És csini is.

Dorka! Gratulálok a kis Norbihoz. Várom én is a képeket.

Mint kiderült Bazsikámnak nem is a foga jön... Legalábbis a doki néni aszongya. Csak akkor mire fel ez a rengeteg ébredés éjszaka? Nappal is nagyon nyűgi, és fél óráknál nem is hajlandó többet aludni egyszerre.

Puszilok mindenkit
Szofec

szofec
 
 


Sziasztok!

Rita, sajnalom, hogy feküdnöd kell, de tényleg "szerencse", hogy hazaengedtek, az mégis jobb, mint bent feküdni! PP-nek igaza van, ki kell hasznalni, utana ugysem lesz ra idöd! én komolyan mondom néha el sem tudom képzelni mit is csinaltam ezzel a rengeteg idömmel, ami régen volt Kép

Indigo! Igen a VII. kerületben van a bolt és a Karoly krt-tol kezdödik a szamozas. Kb 100 méterre van a zsinagogatol és ugyanazon az oldalon.

Dorka, gratula még egyszer, azért Te is aludj, amikor Norbi engedi!

Brigi talan nem kell laktoherbet innod, ha lesz tejed. Az összetételen nem valtoztat szerintem csak magat a termelést serkenti. De tényleg nézz utana, szerintem nincs olyan, hogy vizes tej. Védöni biztos tud segiteni.
Zöld szoptatos füzet: anno a felkészitön is adtak a végefelé.

Szofec, köszönöm, amit Vincéröl irtal, nagyon jol esett, el sem tudod képzelni mennyire Kép!
Mi is azt hittük, jön a foga, mert ö is alandoan felébredt éjszaka. Aztan egyszer elaludtunk ugy, hogy ö hason feküdt (azelött mindig megforditottam éjszakara miutan elaludt), akkor aludta at elöször az éjszakat... Azota hasra fektetem és 10-12 orakat alszik egyfolytaban.

Huncut, drukkolok neked Kép!

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok!!

Kaptam mailt Dorkától, de gyönyörűű kisfia van:-))



Remélem nekem sikerül feltenni, ha nem akkor egy óra múlva újra megpróbálom otthonról:-) A másik képet is feltegyem Dorka, mert az nálam nagyon homályos.

Küldök mindjárt mailt:-))

Puszi

Brigi

KépÕ Norbi Dorka babája:-)

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?