2006.03.17 20:52
Szerző: exdeus
Sziasztok!
Pilchard, ez a pisivizsgálat nálunk még egy helyen belül is védőnőfüggő. Az enyém nem nézi, viszont ott van két másik, akik szokták. Engem nem mozgat, ha érzem, hogy vmi baj van, akkor úgyis szólok.
Ahol én szülök, ott is úgy van, hogy este tíz-fél tizenegy körül elviszik őket, de hajnali kettő-három körül hozzák őket megint. Azt nem tudom, hogy a lefejt tejet odaadják-e nekik, ez még érdeklődés tárgyát képezi, hacsak nem felejtem el. Szerintem ne vegyél mellszívót előre, ha mégis kell, szerintem ez az, amit csak meg tudnak venni a férjeink is, ha mégis szükségessé válik. Esetleg menjetek be egy üzletbe, és mondd meg a párodnak, hogy ha kell, akkor vagy ezt vagy azt vegye meg neked.
Fürdés: mi vettünk tappancsos szűkítőt, ezt a nagykádba is bele tudjuk tenni, de azt előtte ki kell zománcoztatni. Ezen felül azért valószínűleg veszünk egy babakádat valami olcsóbb helyen, hogy a szobába is be lehessen vinni. Aztán hátha úszik majd a szoba…mivel a földre tesszük majd le, és oda le is lehet ülni.
Pelus: én írtam, hogy szoros a gumírozása, legalábbis a szülésfelkészítős nő szerint. De ettől függetlenül nekünk is van pár csomaggal, elvileg ugye 5 kilóig jó, a gumírozása meg majd kiderül. Ha nem nekem lesz jó, a környezetemben van pár kismama, valaki talán el tudja használni.
Katus, az én férjem ezen a héten kedden kapta meg a pénzét (febr. 10-én adtam be a bevallását személyesen). Egyébként a mosáson még lehet, hogy én is elgondolkozom, hiszen nem öblíthetem a ruhákat és a többit állandóan ecetes vízzel. Szóval egyszer amúgy is váltani kell. Lehet, hogy az lesz, hogy először öblítő, aztán ha van vmi gáz, akkor próba az ecetes vízzel…de ne legyen erre szükség.
Kanyin, ne aggódj, nem vagy felelőtlen! Mindenkivel történhet ilyen, ha nem bízol semmiben, magad teszed tönkre. Örülj, hogy a lányod ilyen könnyen átvészelte! Hidd el, lesz még olyan, amikor majd Õ (is) téged fog hibáztatni…igaz, annak meg nem feltétlen lesz alapja, de ráérsz akkor stresszelni magad.
A babakocsi szuper! Szvsz megéri az árát!!!
Blackrose, én pont a tökéletes ellentéted vagyok! Mi már akkor vásároltunk, amikor hírből sem voltam terhes. És az az érdekes, hogy kis kivétellel fiús cuccokat, és lőn Petike. Ma pl. kiskesztyűt vettem neki, mert nálunk kötelező kórházi felszerelés. Magamat meg egy rövidgatyás pizsivel leptem meg, aminek a felsője gombos, és olcsó is volt (annyira, hogyha a kórházi napokat kibírja, már akkor is megérte).
Pogácsa és Banya, tudom, hogy nehéz, de ne hallgassatok a dokitokra, ha hasonló rémségekkel traktál benneteket. Ha kihúzzátok a 28. hétig, akkor már minden jó, mert ma már olyan a kórházi felszerelés, hogy semmi baj nem történhet. Csak a kórházi tartózkodási idő hosszabb egy kicsit, legalábbis, ami a babát illeti.
Az apás szüléssel kapcsolatban én azt mondtam a férjemnek, hogy nekem bőven elég, ha a fejemnél fog állni, tehát, ha nem akarja, nem kell végignéznie a véres jelenteket. Persze, azt szeretném, ha ő vágná el Peti köldökzsinórját, de ez még messze van (vagy mégse?).
Banya, azért vándorolhat a lepény, de szerintem a helyzete attól is függ, hogy a méhed hogy alakul a terhesség során, tehát, hogy hogyan változik. Az enyém a kezdetektől fogva mellső fali, a múltkor a doki csak rámpillantott az UH-val, és megjegyezte, hogy még mindig mellső fali a lepényem…
Pogácsa, a Tetra pelenka az textil, a Libero meg ugye eldobható.
Hello, nevek kitörlve, de beírom, hogy puncis.
Mézgombi, akkor én mit szóljak? Reggel hatkor indultunk, és kb. 45 perce jutottam számítógép elé. Gyanítom, ez meg is látszódik a hozzászólásom terjedelmén. Most Word-ben gépelek, aztán Ctrl+X utána Ctrl+V. Asszem, lesz olvasnivalótok rendesen.
Grat. a kerekhez egyébként! A tanácsokat nálunk anyu és a mamám fogja szerintem osztogatni. Aztán vagy megfogadom, vagy nem. Nyilas létemre szeretek a magam hülye feje után menni, max. megbánom.
Doren, padlófűtéshez annyit, hogy a párom lakásában (ahol most anyós van) a parkettás szobában radiátor van, de az összes többi helyiségben (konyha, fürdő, műhely) padlófűtés, ezek egyébként metlakizva vannak.
Köszi a szopipárnás infokat. Gondolom, már kezdesz unni. Tehát akkor bőven jó lesz, ha csináltatok anyóssal egy henger alakú valamit. Ahány szopispárna annyi féle lesz. Tehát már nem pocifotóink, hanem párnafotóink lesznek.
A textilpelusokat persze én is külön fogom mosni, de azt is csak azért, mert ugye az nálunk tisztába tevésre lesz, annak ugye nem árt a magasabb hőfok. A mai ruhákat viszont érdekes lenne pl. 70 fokon mosni, mert lehet, hogy csak egy Barbie-méretű akármi maradna belőle.
Szilvi, én a múltkor totál elfelejtettem, hogy a miénk merre fekszik. És a felvételről sem tudom kinézni… Textilből a Tetra pelenka a legjobb! Legalábbis én ezt hallottam, nekünk is ilyen van.
Satuk, tennék még képeket szívesen, de ez a felvétel kicsit rövidre sikeredett, mivel a doki későn kapcsolta be a videókameráját (ezzel a technológiával a DVD-ben is lejátszható fájl formátumot produkál), így pl. nincs képünk a kukijáról sem. Pedig azt olyan büszkén mutogatta az elején a drága!
Norwell, én még ki szeretném várni a márciust (14 nap), az áprilist (30 nap), és min. két hetet a májusból (14 nap), ez tehát 58 nap. De ez a minimum!!!! A Pogácsának írt részt (pelus ügyben) neked is javaslom (Tetra pelenka=mosható pelenka, de ezt hajtogatni kell, már vannak előre gyártott mosható pelenkák is, pl. Monapel). Nekünk van textilünk és eldobhatónk is, ama okból, hogy apuci közölte, hogy ő ugyan bele nem teszi a textilbe…de végül is mindegy, mivel eldobhatóból is van egy kis időre való (minden féle – mind méretileg, mind márka szempontjából), csak majd haza kell hozni a garázsból.
Mellszívó ügyben annyit, hogy ha nem kell, az nem azt jelenti, hogy nem lesz tejed. Elvileg az a legjobb, ha nincs rá szükség, a kereslet-kínálat elve alapján ugyebár.
Miénk gyerek sem mozgott ma sokat, de lehet, hogy csak a pesti levegő miatt. Már itt gépelem ezt a hsz-t 20 perce, most viszont ficereg ezerrel. Csak győzzetek olvasni (de lehet, hogy szidtok majd felmenestől mindenestől).
Kisvirág, mi ma elkerültük a Váci utat, csak az Auchannél, a Nagy L. kir. útján, az Egressy úton, a Csengery utcán és a férjem az öcsémmel a Kaszinó közben jártak. Habár lehet, hogy a férjem belefutott a Váciba is, mivel eléggé nehezen keveredtek el értem és a barátnőmért az Auchanbe a Kaszinó közből.
A fókuszban nekem annyi a bajom, hogy szegény M.A.-t mindig olyan előnytelen ruhákba öltöztetik, valahogy mindig sikerül kihangsúlyozniuk, hogy olyan hatalmas a melle (de lehet, hogy csak nekem nem szimpi). De vmelyik nap egész jó ruci volt rajta, az szvsz jól állt neki, de ma megint elromlott a stylist ízlése.
Frissítettem az oldalt, szóval folytatom, lassan betelik két oldal…na befejeztem, megnézem még a profilomat.
Szép estét, és jó olvasást, remélem, mindenkinek válaszoltam, vagy reagáltam.
Ági
Ági és