Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Túléltük ezt a mai meleg napot is. Nagyon jó volt a tali, meleg is volt, de bementünk a fák alá hûsölni. Azért a fõzõcskézõ népségnek minden elismerésem a tûzõ napon a tûz mellett kavaratni az ebédet. Köszi még 1x!!!!!!!!!!
Minden gyerkõc nagyon édes volt, a nagyok jól eljátszottak együtt, a kissebbek pedig méregették egymást. Az újszülötteket is látthattuk, és nagyon aranyosak õk is.
Ildi tekintélyes pociját többen nem irígyelték ebben az idõbenKépKép

Szile, Momo örülök, hogy veletek is talizhattam végre.
Képeket várjuk a fotósoktól.

Snoopy! Gratula a vizsgádhoz, nagyon ügyi vagy. Mostmár tessék jönni.

Évi! Én is nagyon szeretnék már veletek talizni, reméljük a köv. tali ezen a vidéken lesz. Csak ki kellene találni, hogy hol. Ildi? BarikaAndi? Andi? KingAndi?

Ildi? Voltatok a versenyen? Hogy sikerült?

Emese! Annyira szégyellem magam, hogy így elbliccelem az elemzést, köv talira ha bármi lesz is, viszem.

Kati! Még1x Isten éltessen!!!!!Neked is leírom az elemzést köv. talira.

Na mára eldugulok, jó éjt.

Üdv:Pankamama
PM
 


Sziasztok!

EvelinKépKép
Köszönöm itt isKép

Szile
Azt hiszem mi nem futottunk összeKép
De majd remélem itthon- erre felé azért sikerül talcsiznunk!!

Pankamama
Küldtem képeket, -nem mentek át??

Norcsi
Bokád?????

Most csak ennyi vagyok, Vikit viszem anyuhoz, és egy egész napos nagytakarítás vár rám, ablak pucolás stb.. Remélem végzek maKépKép

Puszi mindenkinek
Hajni

A tegnapi nap szerintem is naggyon jó volt, kár hogy el kellett jönnünk elõbbKép
0611viki
 


Sziasztok!

Evy: nagyon köszönjük mi is a lehetõségetKépHogyan fogsz dél-pesti talit szervezni?Kép
Iboly: tanulni, tanulni, tanulni..Kép
Snoopy: gratula,ez most olyan nagyon jó érzés ugye? Mikor akarsz dolgozni kezdeni, gondolom még nem mostanában...
Norcsi: jobbulást...hát nem a nagyréten kellett volnaKép
Kadri: annyira szeretem olvasni az írásaidat, szerintem lassan utinaplóként kiadathatnád! Mi van Zsófiékkal?

Lányok elveszítettem a fonalat szigeti tali lesz mostanság?
Fanni az utolsókat rúgja az isiben, ha lenne kortársa a csapatban elvinném õt is.
sziasztok:
F. Dia
fd (fd)
 

 
 

Sziasztok!

KAdri. Hát én is nagy derültséggel olvastam a veletek történteket. Hát valóban nem semmi lehetett a kakasok elõl rohanni. A Bánk az ölemben volt míg olvastam, és nem értette min nevetek annyira, csak nézett rám kerek szemekkel.

F.Dia, Hajni, hát még randa, meg fáj is. Úgyhogy borogatom, aztán meglátjuk mi lesz. Remélem helyrejön, egyenlõre szerintem ma ki sem mozdulok, pihentetem.(Szegény Bánk!Kép) Lányok anyósoznak, szerencsére most õket nem kell levinni fárasztani, így többet is tudom majd pihentetni.

Most megyek, mert a Bánk most egyes egyedül kisajátította a gyerekszobát (ritka alkalmak egyike), de azért figyelni kell rá itt is.

Bírjuk ki ezt a meleget, és szép napot mindenkinek!

Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok!

Norcsi!
Akinek ilyen kimenõs fajta bokája van, az szerintem mutassa meg egy röntgenesnek. Jobb azt tudni, hogy elszaggattad-e a bokaszalagodat, vagy nem. Nekem pl hol sikerült, hol nem.
Amióta megstoppolták, már nem annyira laza, azóta nem is megy ki. Nem mondom én is útáltam nyáron a gipszet, de most azt mondom megérte.

Mindenkinek köszönöm a gratulációt, intenzív és anesztéziában jártasnak lettem nyilvánítva.

Evey!
Igen megkaptuk az SMS-t! Nem együtt voltunk éppen és mondtam, hogy írjon Neked vissza, de úgy láccik elfeledte. Bocsi! Köszönjük szépen. Így visszamenõleg kívánunk Adrinak is további boldogságos második életévet.

FDia!
Holnap még nem szeretnék visszamenni dolgozni. Zsombi még szopizik iccaka kb egyszer. Nem szeretném én meghatározni, hogy mikortól ne tegye. Záros határidõn belül azonban biztosan nem lehet engem visszatartani, úgyhogy bármi megeshet. Egyelõre még bírom a csak babázást.

Lányok!
Balatonátúszásra nem akar valaki jönni???
Nekem most már muszáj. Kedvesem 2 éve elszabotálja, de ez így nem mehet tovább!

Egyelõre ennyit.

Snoopy
snoopy
 


Csajok,
a héten vmikor Állatkert és/vagy Sziget/Liget jó lenne vkinek? Állatkertbe szvsz három anyukánál nem érdemes többen menni, mert akkor beszélgetni úgysem tudunk, és kisebbfajta karaván lenne a dologból.

Én a hétvégétõl nem leszek két hétigPesten, ekkor sem tali, sem Babanet KépKép.
De addig még vagyok Kép.
üdv
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok!
Képzeljétek el,vasárnap mire hazaértünk addigra ömlött a gyerekröl a víz.Hát a Lada nem légkondis autóKépKép!Itthon még pancsolt a medencében egy kevesett.Majd kiültettük a pokrocra és gugolásból felállt egyedül,tegnap pedig 2 lépést megtett kapaszkodás nélkül!Szóval pörögnek az események.Mondja azt is már,hogy autó,namama,Ági=hugóm,Totó=öcsém!Annyira imádom!Kép
Lányok vasárnap hozzá járultatok a gyógyulásomhoz.Annyira jó volt köztetekKépKép,szóval remélem elég lesz a 10 kezelés!
Igérem megyek majd szigetes,ligetes bulira is!Ha ritkán jövök az azért van,mert az idöjárás kirángat a lakásból!Imádjuk a napozást a Dórival!!!!Olyan jó színünk van,hogy az csak na!

AKI FELRAKTA A LEVLISTÁRA A VASÁRNAPI FOTÓKAT SZERETNÉM MEGKÉRNI,HOGY KÜLDJE EL NEKEM E-MAILBA ERRE A CÍMRE,MERT ÉN NEM TUDOK RAJTA LENNI A LEVLISTÁN:bogdanyine.andi@postaladaja.hu!!

Evey:Köszi még egyszer!KépKépKép!Sajnáltam,hogy a Dórika féltékeny volt az Adrira.Pedig nagyon aranyos kis fiad van!Majd legközelebb remélem már nem lesz ilyen lököt a lányom!

Norcsi:Mi történt veled miután eljöttünk?Remélem már nem fáj a lábad annyira!!!Sok gyógyulást!

Snoopy:Gratulálok a vizsgádhoz!Milyen szakdoki is lettél?Legközelebb ti is gyertek talira!

Zsóka:Jó pihenést.Vigyázzzatok magatokra!

Ági:Sajnálom,hogy nem tudtunk beszélgetni vasárnap,majd legközelebb remélem sikerül dumcsizni.Pocaklakó jól fejlödik!KépKépKép
Sziasztok!
barika_andi
 
 


Sziasztok,
Ancsa, olyan jólesett, hogy felhívtatok! Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk menni, de mivel a párom pénteken megy, nekem meg kb. két hónapja meg kellett volna csinálonm vmit, amit máér tényléeg nem halogathatok, hát ma de.-re tettem. Igaz, hogy még nincs kész, de ha a géptõl felállok, megyek is dolgozni. Igazából egy órás munka, csak hát... Kép

barika, köszönöm! Remélem, jó lesz. A gyerkõcöknek biztoas. Egész napo kint a kertben, kutyák, macskák, egyebek közt. Tavaly vettünk egy egész nagy medencét (kb. 180 cm-es átmérõjû), pancsolnak is majd. Remélem, az idõ ilyen lesz, mint most, egyí fokkal sem kevesebb KépKép.

üdv
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Emese, légyszi nézz be az Iskola? Otthon! topikba, egy tanítónénire lenne szükség! Kép
puszi
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Barika. Mél ment, remélem megkapod!

Puszi: Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok!

Nagyon jó volt megismerni benneteket, s remélem legközelebb többekkel is tudok beszélgetni (sajna Hajnival is elmaradt ez a dologKép).
Evey, én is csatlakoznék a fõzésért hálálkodók csapatához. Nem semmi munka volt, s ráadául nagyon finom is lett a kaja!

Szile
Szile
 


Sziasztok!

Na, jövök én is a sablon dumával: köszi Evey a szervezést, neked és a fiúknak-lányoknak is a fõzést, és mi is nagyon jól éreztük magunkat. Hazafelé Bálint (9 év) megállás nélkül ecsetelte, miket csináltak Andrissal (Ibolyé) meg Tomival (Verusé), szóval végre neki is van ismerõse (barátja?) a topikgyerekek közül, most már talán jobban lesz kedve menni ilyes találkákra!
Ilcsi tornabemutatója megvolt (nem verseny), majd 8 óráig tartott, jó késõn és hullafáradtan voltunk otthon. Elvileg errõl is lesz vidi, meg az elõzõ kettõrõl is van, és párom épp felvetette, hogy létezik apámtól egy ketyere, ami a tv képet átteszi a számítógépre, nos hogy el kéne kérni egyszer, és beszedni vele ezeket a vidirészleteket, és akkor akár tudnék nektek is küldeni belõle. MOst képzeljétek el, ez az egész neki tök egyedül jutott eszébe (a technikai része nem meglepõ, az szokott, de hogy nektek küldjek belõle valamit!)! Na jó, ez még csak terv, lehet, hogy sose lesz belõle semmi, de a vidi az van.
Kelet-Pesti helyszínen meg gondolkodni kell, szervezek mán valamikor a családomnak valami helyi kirándulást, aztán körülnézünk.
Bálint elment nagymamázni, maradtak az ikrek, holnap õk is kezdik a visszaszámlálást, a felkiáltójellel, merthogy már csak jövõ hét végéig mennek oviba, és onnantól mint ovis többet nem.
Én meg melózom, összejött sok.
Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok!

Hulla vagyok, ma Ancsával meg a 4 gyerekkel róttuk a várost. Sikerült magam puhára fõzni. Megbeszéltük, hogy a köv. tali strandon lesz. Kép Ancsa! Remélem, rendben hazaértetek! Azt hittem, a lányok rögtön elalszanak, de tévedtem, fürdés után még itt virgonckodtak nekem, én meg alig állok a lábamon. Zsóka, kár, hogy nem jöttetek!

Barika! Gratula Dórinak az új produkcióhoz! Képzeld, Luca is pont vasárnap este állt fel elõször egyedül kapaszkodás nélkül, azóta állandóan ezt csinálja és hangosan nevet hozzá, nagyon tetszik neki.

Adri! Jót nevettem a kakasos sztorin, elképzeltelek benneteket... Engem Finnországban a mókusok támadtak meg. A kis szemtelenek nagyon hozzá voltak szokva, hogy a túristák etetik õket. Kinyújtottam a kezem, hogy jöjjön közelebb, erre vagy 5 odajött, és felrohantak egyenesen a fejemre.

A bográcsozáson mi is nagyon jól éreztük magunkat. Azt hiszem, még nem írtam, Evey, köszi a szervezést! Olyan jó sokan voltunk! Szerencsére a zápor az elején csak ijesztgetés volt. Nagy bánatomra a kövirózsákat a kocsi mellett hagytuk (a férjem a biztonság kedvéért árnyékba rakta õket....), pedig úgy örültem neki!
A köv. helyszínen majd én is gondolkozom, ha találok valami jót, majd szólok.

Most megpróbálom kipihenni a mai napot. Jó éjszakát mindenkinek.
Puszi
Andi

Ja, az jutott még eszembe, hogy mikor esedékes a "rendes" csütörtöki tali?

Andi
andi3
 
 


Sziasztok!

Rádöbbentem, hogy Zsombiról, aki most még inkább Mazsi, esetleg az újdonat Coci, vagy Cicmarek hónapok óta nem hallottatok.
Elmúlt egy éves, amit a háromnapos lázzal ünnepelt meg. Múlt csütörtöktõl a sima talajon is feláll kapaszkodás nélkül. Egyedül, de még lendületbõl jár, karjai az égben. Beszélni nem beszél (ámulva is olvastam Barika lányának szókincsét.), de sok mindent megért. Természetesen ismeri (és gyakran figyelmen kívül hagyja) a Nem és Nem szabad, valamint a Gyere ide kifejezéseket. Ma kitûnõen bemutatta, hogy tisztában van a Csüccs! jelentésével.
Imádja a lámpákat és a kapcsolókat, de a szerelme mindenfajta kulccsomó és hozzá a zár.
Kétfogúból kis jóindulattal mára vált 3 fogú. Innentõl számíthat a Háromfogú cápa elnevezésre is.
Ha valaki még foglalkozik a táblázatunk frissítésével, akkor a fiam kb 9.6kg, és kicsik neki a 74-es rucik, viszont van olyan 80-as, ami nagy, így 77cm-esnek tippeéem.
Tényleg, ha van frissített változat, akkor szeretnék hozzájutni, ha lehet. Az enyém már meglehetõsen elavult, sok újabb kori tag benne sincs. Köszi!

Ma ennyire futotta!
No csáááááááááá!
snoopy
snoopy
 


Sziasztok!!!

Kanga jóvoltából újra itt, merthogy õk adtak egy modemet, ami belepasszol a gépünkbe.
Megyek is olvasgatni, hogy behozzam a lemaradást!

Puszi mindenkinek: Pele
Pele
 


Sziasztok

Jamina jo volt latni neved. Mikor lesz mar neted mikortol leszel gyakrabban?
Snoppy gratulaltammar vizsgadhoz? Ha nem akkor most megteszem. Nagyon ugyes voltal hogy kicsi fiad melett sikerult letenend. En csodalom azokat akik komolyan tudnak tanulni picurka melett. Gartulalok Zsombinak ugyessegehez.

Kepeket amiket kaptam mostanaba nagyon kosoznom mindnekinek.. Tunemenyesek a gyerkocok es nagyon jok lettek talis fenykepek is. En meg sajnalom hogy nem lehettem koztetek csak kepeken lathatlak titeket. De lesz ez majd maskent remelem.

Norcsi bokad javulgat? en tavaly nyarat kezdtem igy. Csofdak palotajaba lepcson Liaval az olembe huzodott meg a bokam. Majd ket hetig fasliba jartam a varost. Lanyaim nyarat nem ronthatam el azzal hogy bezarom oket a lakasba. Halistenenk komoly bajt megusztam. Koszi a dicseretet a kepekre.

KAdri Nem smemi lehetet ea kakas elol a futasotok. Jot derultem rajta, azt hiszem kevesbe derultem voln aha velem esik meg az ilyen.

Mindenkinek aki mostanaba unnepel boldog szuli es nevnapokat.
Mindnekinek jo egeszseget es jo idot.

Aztan egy kicsit rolunk is
Liannam megkapta 18 honapos oltasta kicsit kesve, orvosok sztrajka miat elhuzodott. De olyan tundetrien ult es hagyta magat vizsgalni hogy csak neztem. Semmi ellenekzes ugyesen csinalta amit doktorneni szeretet volna. Eddig utalta ha vizsgaltak ezert is volt nekem nagy szam, hogy ilyen ugyes volt. Nem kellet kicsik merlegen merni mert ugyesen megallt felnott merlegen. Meg aszisztens neni is csak nezett , hogy o meg ilyen gyereket nem latott. Most kivetelesne tudom igy a sulyat is. Igaz kicsit nehez volt kideriteni kilob amit is jelent a 24 lb Mert hiaba nemzetkozi mertekegysegek mar itt is a hivatalosak orvosi merleg meg maskent mer. Szoval Lianna 11 kg hossza az kb 80 cm . Szegeny elmaradott gyerekem. Mit kudottem itteni kedes emberekkel hogy 2 honaposan ne akarjanak mar bebi kajat adni neki. Jo ciki volt mindneki akart ajandekba adni direkt nekem vett bebikajat en meg nem fogadtam el. Azt az elkepedt kepet , mi az hogy en nem adok neki azyt, milyen almaradott keleteuropai no vagyok en hogy csak szoptatok. Meg jo hogy en gyerek etetes teren vilag lustaja vagyok es nem adom fel egyszeruen kenyelmem. Azert manapsag mar lia mindent eszik. Semmi jobol ki nem maradhat, de cicit is koveteli maganak. Ha leulok vele foldre jatszani az az elso hogy kicsit megcsapol , de olyan edes ugy imadom gyerekeket amikor mar nem csak osztonbol hanem tudatosan is szopiznak.

Kepzeljetek en allandoan sirankozk itt nincs igazi nyar mondjuk ugy 20-22 fok nakozbeni legmelegebb ido. De multheten 2 teljes napig 30 fok folott volt a homerseklett. Meg a tangerbe is lehetet furodni., mert kovek jol felmelegedtek es mikor jott a dagaly atmelegitete a vizet is. Na jo csak terdig mentunk vizbe de akkor is olyan nagyon jo volt. Maskor kulonben jeghideg a viz itt sajnos.

Nagy lanyaimnak is lassna vege lesz iskola, habar epp ma mondta Szabin ahogy olyan jo suliba jarni kar hogy jonn a szunet. Masnapokon meg mar nagyon varjak. Egyesek tudtak hogy Szabikaval szenvedtem magyar irott betukkel , de ugy nez ki megoldodik a gondom. Par hete nagyon szpen es ugyesen kezdte el formazni a betuket. Itt suliba alapbol csak nyomtattt betuket tanulnak es csak 3-4 osztalyb akezdenek el irott betukkel irni , de akkor kaligrafikus betukkel ha jol tudom. Olyan furcs aciradasokkal hogy csuda. Viszont Biankanak konyebb volt azokat megtanulni ugy hogy elotte mar tudott magayr irottakat ezert is voltam ketsegbe esve hogy Szabina keptelen megtanulni oket. Lehte csak az volt a baj hogy eretlen volt meg. Itt hiaba most vegzi elsot mar, otthon meg csak szeptemberbe kezdene, mivel evvesztes.
Biankam meg nagyon ugyes az iskolaba. O az egyetlen aki helyesirasbol egesz evbe a szodolgozatokba egy hibat se ejtett. Tudom nem ugy mint en ez az irasom is tele van hibaval, sajnos en nagyon rossz helyes iro voltam vagyok es maradok is mar talan orokre.

Hu jo szomenesem volt bocsanatot kerek mindenkitol erte.

Napocska
napocska
 
 


Sziasztok!

Napocska, de jó hogy ilyen ügyes nagylányaid vannak! Hiszem már a kis Lianna is kész hölgy!Köszi, bokám már lohadgat, fásliban járok én is, úgy nagyon jól megy, nem is fáj már, csak kék-zöld, szóval ronda. Én a talin sikeresen összeszedtem 3 kullancsot is (senki más a családból, én viszont hármat is) és emiatt rohangáltam tegnap fásli ide vagy oda. Kiderült hogy az utólagos oltás, amit már a kullancscsípés után kell beadni méregdrága, be kell szerezni, fel kell íratni, szóval komplikált, aztán kiderült hogy a homeopátiás dokinõm meg tud mindkét kullancs által terjesztett betegség megelõzésére homeopátiás bogyókat, amiket meg is kaptam most szedegetem, remélem nem lesz semmi a kullancsoktól. Persze az is a baj velem, hogy utánaolvastam a neten hogy milyen %-ban, mit terjesztenek, lehet hogy nem kellett volna.

Bánk meg jól megfázott, olyan taknyos hogy megint orszi-porszizzuk, éjjel is, most éjszaka már jobb volt, de az azelõtti éjszaka óránként kelt fel mert nem kapott levegõt, emiatt szopizni sem tudott, ezidáig nem is szakadt fel a váladék így kiszívni sem nagyon tudtuk, most már az orrspray hatására sokat javult.
Ma voltunk vele szív-uh.-on, neki szülés után pár nappal még nem záródott a Botáll-vezetéke, emiatt vittem el 3,5 hónaposan elõször szív-uh.-ra, és most kellett menni kontrollra, szerencsére minden rendben. A doktornõ (a világ legaranyosabb doktornõje, elolvadt tõle, ott babázott vele, nagyon tetszett neki) nagyon kedves volt, és most már nem is kell majd mennünk csak iskolába-menetel elõtt a biztonság kedvéért.
Na velünk ennyi van, iszonyúan meleg van kint, bent már jobb a helyzet. Ti hogy bírjátok ezt a meleget?

Puszi: Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok!

Panaszkodnék egy cseppet. Tegnap épp a leveleiteket olvastam, amikor kezdtem olyan furcsán érezni magam. Elõször csak zoknit kellett húznom a jó meleg lakásban, majd hosszú nadrág, s mikor már a polár pulóverben dideregtem, akkor tudtam, hogy itt most gond lesz. Lázmérés, telefon (fél háromkor). Közöltem a kedves párommal, hogy hõemelkedésem van (37,5-rõl indítottam), de nagyon gyorsan megy felfele. Próbáltam érzékeltetni vele, hogy nem bánnám, ha minél elõbb hazaérne (neki aránylag kötetlen a munkaideje, vagy legalábbis át tudja szervezni a dolgokat, ha arra van szükség). 3/4 4-kor már azzal hívtam, hogy 39 fokos a lázam, s érdeklõdtem, hogy mikorra várható. 4-kor már 39,3 volt, akkor már komolyan aggódtam, hogy itt vagyok egyedül a gyerekkel, még egy hûtõfürdõre se tudok beülni. Az én kedves szívszerelmem fél 7-re már be is futott (40 perc alatt ér egyébként haza). De hazaérkezése elõtt 10 perccel felhívott, s olyan kedves volt (jól ismer már engem a szentemKép), hogy még haragudni se tudtam rá.
Tegnap egyébként valami veszedelmes rosszul éreztem magam. A láz után jött egy nagyon durva hányinger, fejfájás. Csak feküdtem a szoba közepén a matracon és nyögtemKép
De mára mondhatni kutyabajom, egy kis mellproblémát leszámítva, de már sikerült Ibollyal beszélnem, úgyhogy remélem az is rendezõdik.

Szile
Szile
 


Sziasztok!
Jöhetek panaszkodni? Kép Találjatok ki nekem valami okosat, mert lasan egy teljes napja vesegörcsöm van! Na, nem az az "ágynakdöntlek, hogy fel se kelsz" - típus, annál kicsit kevésbé, de igencsak sz*r. (Képzeljétek el a jelenetet, amikor beüvöltök a szobába a Párocskámnak, hogy ugyan, segítsen már kiszállni a fürdõkádból - a végeredmény meg két talpig vizes elefánt.)
Nem találom a gyógynövénykönyvem, nem tudjátok, lehet babásan aranyvesszõt inni? (Nem, félreértesz, én az IGAZI aranyvesszõrõl beszélek, te kis hamis! Kép ) Vagy csak döntögessem magamba a vizet, meg az alkoholmentes sört? Egyek dinnyét? Mit csináljak, súgjatok valami jót! És, mivel a tökéletességre törekszem, azt is áruljátok el, hogy lehet két pislés közben visszaaludni, hogy ne a gép elõtt kelljen ücsörögni fél éjszaka!

ld
ld
 


Sziasztok!

Norcsi: kullancs nekem is volt. Egyet még a kocsiban menet észrevettem, ez még csak sétálgatott rajtam, kereste a jó helyet. A másikat viszont csak hétfõ este... MOst én is reménykedem a százalékokban, meg az immunrendszeremben. Család többi tagján nem találtam -vagy csak jól elbújtak?

Wartburg egy élmény volt hazafelé. Mentünk le a hegyrõl (dombról?), igencsak kellett fékezni. Egy idõ után büdös kezdett lenni, aztán látjuk, hogy füstölög a kocsi eleje.... Nem gyõzte a fék. Még jó, hogy W.-ot motorfékes üzemmódba is lehet tenni, így onnantól így jöttünk, és igyekeztt párom úgy vezetni, hogy minél kevesebbet kelljen a fékre lépnie... A másik baja szegény kocsinak, hogy a sebváltó dögledezett már egy ideje. Kb egy hónapja. Nem lehetett 3-asba tenni, csak nagy nehezen. Na vasárnap már végképp alig, képzelhetitek a Szentendrei úton a kínlódást. Párom meg hólt ideg volt emiatt. Én meg azért, mert szombaton Somogyba mennénk (lagziba!), hogy merünk így elindulni majd vele. Szerelõtõl meg azért aggódtunk, mert télen igen sok pénz ment el rá, és egy 20-as éveit közelítõ kocsiba már nem szívesen költ az ember sokat.
Szerencsére kedden elvittük végül, és kiderült, hogy csak viszonylag olcsó alkatrészek (tömítések) koptak ki, 5-ösbõl megúsztuk az egészet, és most úgy tûnik jó. Szeretem ezt a kocsit Kép.

Snoopy: gratulálok a vizsgádhoz!

Ld: gõzöm nincs, hogy szabad-e, meg hogy segít-e, de olykor csodaszer: algopyrin! Valószínúleg szabad is.Igen, ahogy így gondolkodom rajta, szinte biztos, hogy szabad. Amikor az ikrek születtek, a terhesosztályon feküdt mellettem egy akkor kb 20 hetes kismama. Vesegörcsökkel került be. Emlékszem, õ is valami algopirines keverék szurikra esküdött, azoktól volt jobban. Meg tavaly a nõvéremnek is volt egy köre, ma sem tudni, a veséje (aminél vesekõre gyanakodott a házhiorvos) vagy az epéje (amibõl viszont tuti, hogy van neki epeköve...) okozta, de egy napig tartó hányogatás és görcsök után az algopirin segített rajta.
Ja, és érdekes módon ez azóta ilyen hányásos görcsökre a családban többször bejött. Nekem is. Gyomorrontásnak tûnõ hasmenéses, hányásos, egész napra kiható kínlódásra. Nem tudom, miként, de mûködik.

Kati (juszt is ide írom, bár lehet, nem itt olvastam): hibáztam, vittem én virágot, két zacskóval is, mért nem adtam belõle neked???? Látod, pedig én ott kínálgattam mindenkinek!

Melóhegyek idebent, jövõ keddig, addig agyilag jobban igénybevevõ írásaim nem lesznek, ennek lehet betudni azt is, hogy nem írtam a vízcsapról sem, meg Áginak se. Majd pótolom utána, jó?

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Ildi!
Hát én is bízom ebben, az a nagy gond hogy mióta a terhességeimmel annyiszor befektettek tisztára hypochonder lettem, így kicsit nehéz a pozitív gondolkodás. De azért az most segít, hogy a homeopata bogyókat megkaptam a lehetséges kullancs okozta betegségek ellen.

ld. Jajj te szegény! Nem elég a nagy pocak ebben a nagy melegben még a vesegörcsök is?! Sajnos nekem tippem nincs, de nagyon drukkolok hogy hamar találd meg a gyógymódot!!!

Sziasztok: Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok!
Képzeljétek el a barátnöm hétfön megszült kislányuk lett 4800gr és 61 cm a pici,ja és tegnap már megemelte a fejét és tartotta kb 3 percig!Természetes úton született 12 óra alatt!Dórika ma mondjuk jó volt 2 helységet kitudtam takarítani.Végig alussza az éjszakát!!!Lehet irigykedniKépKépKépKép!!!

KErika: Merre vagy? Miket tud már Tomi baba?

ld:Te szegénykém!Igyál nagyon sok teát.Ami nem tea füböl van hanem gyümölcsfa kéregböl.Ez biztosan segíteni fog!Biztos,hogy vesegörcsöd van????Nem lehet az,hogy a pocaklakó nyomja a vesédet??Barátnömnek is voltak ilyen tünetei,elment dokihoz és közölte vele a doki,hogy a gyerköc nyomja a veséjét.Próbálj meg megemelt fejjel aludni!

PIldi:KépKépKép,hogy meggyógyúlt a WartburgotokKépKépKép!Te kullancs fogó.Mi átnéztük magunkat,de eddig nem találtunk egyikünkben sem!Remélem már nem is találunk!!!!

Szile:Jobbulást neked!nem voltál túl sokat a napon???Tipikus napszúrás tüneteket írál le!!!

KAdri:Muilyen az idö a fenti északon?Ismerösöm nem gyözi dicsérni a Finneket!Minden évben kiszoktak menni,csak idén nem mentek mert nincsen rá anyagi keret!Olyan szép a mokusok szigete láttam róla videófelvételt!

Napocska:Gratulálok a lányodnak ügyes kislány és okos!Ne aggudj Szabina is megtanulja elöbb vagy utóbb!

Norcsi:Remélem Bánk már sokkal jobban van és nem kell már szivni az orrát!Sok KépKépKépnapokat!!!Mi elöbbi gyógyulást!Köszike a fotókat!Iszonyúan nézek ki rajtuk még jó,hogy messziröl készültek!!KépKép

Snoopy:Zsombi is nagyon ügyes!Nálunk az össze nyomógombos a kedvenc(távirányító mobiltelefon, klaviatura)!Szóval az összes ilyen eszköz az érdeklödési kör!Ja és a kulcs csomó is kedvenc!Még mindig nem árúltad el milyen szakorvos lettél??

Pele:Holnap megyek az elsö kezelésre.kíváncsi vagyok milyen ez a tréning!nagyon aranyos a kis fiad!

Hajni:Várom a képeket!Köszi neked is elöre!!!
Sziasztok!
barika_andi
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok én is, csak mióta ilyen jó idõ van, szinte csak este tartózkodunk a lakásban, (akkor sem szívesen, mert itt benn van 34 fok, amikor kinn már csak 28, tiszta szauna). Meg közben az alaplapunk is meghalt, mostanra cserélte ki a párom, a másik gép meg nagyon tetû volt, nem szerettem vele netezni.

Évi!
Labdaörület. Kép Tomival jártunk úgy kedden, a Szigeten hogy vadidegenekhez csapódott, csak mert nekik nagyobb labdájuk volt. Alig tudtam elvonszolni onnét, hozni akarta a másik labdát is. Kép

Zsóka!
Sajnálom, hogy nem értetek rá kijönni, de majd legközelebb. Kép Jó pihenést nektek!

Andi!
Hazaértünk épségben, bár mehettünk volna veletek a Keletiig, mert miután 10 percet vártunk a Blahán a villamosra, úgy döntöttem nem kockáztatunk, hogy esetleg lekéssük a vonatot, és átmentünk a következõhöz. Timi KO. volt mire a vonathoz értünk, de mivel táborozó gyerekekkel utaztunk együtt teljesen felélénkült. Aztán itthon evés, fürdés, és kb. 5 perc alatt elaludt. De ma reggel már az volt az elsõ mondata, hogy mikor megyünk a Zsófihoz. Kép Ti megúsztátok komolyabbb hiszti nélkül?

Pele!
Pont hiányolni akartalak. Kép Hogy vagytok?

Napocska!
Meglepõen hosszan írtál. Kép Nagyon ügyes lánykáid vannak. Magyarul te tanítod õket, vagy iskolában tanulják azt is?

Norcsi!
Bokádnak és Bánknak is mielõbbi jobbulást. Kép Lám-lám milyen rossz is ha az ember túlinformált. Ha nem tudnád mit terjesztenek a kullancsok, nem is aggódnál. Kép De biztos nem lesz semmi baj. Nem is gondoltam volna, hogy ilyesmire vannak homeos bogyók.

Szile!
Neked is jobbulást! Kép

ld!
Biztos hogy vesegörcs? :0 No, a poént félretéve, én csak a No-Spa-t tudom, hogy szokták adni, de nem tudom pocakosan lehet-e szedni, azon kívül meg sok-sok folyadék. Dehát ezt te is tudod. Remélem azóta jobban vagy már, és aludni is tudtál. Kép

Puszi

Ancsa

Kép
Kép
Kép
anyanyanya
 
 


Barika Andi. Elküldtem a képeket Hajni helyett, mert én úgy tudom hogy most egy hétig nyaralnak. Szerintem egyáltalán nem is vagy borzasztó, de tényleg!!!

Ancsa. Nagyon köszi, a bokám már egész jól javulgat, a Bánk még kicsit lassabban.Egyre jobban szeretem a homeopátiát,tényleg annyi mindenre nyújt megoldást!
Le a kalappal elõttetek meg Andi3-ék elõtt is, hogy ilyen klasszul utaztok ilyen messzire BKV-val, vonattal! Nagyon stramm anyukák vagytok!Kép

Puszi mindenkinek, próbáljuk mi is kibírni ezt a kánikulát!

Norcsi(ék)
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok Lányok!

Jajjjjj, Balumami, ne haragudj, örülök, hogy titeket is megismerhettünk.

Ld Ildi! Nekem tavaly elõtt volt a lányommal vesegörcsöm, ráfeküdt a vesevezetékre és emiatt a vizelet nem tudott a hólyagba menni és a vesémbe pangott. Nagyon rossz volt. Én Algopyrint szedtem. Kb 1 hétig tartott, de többször elõjött és mivel a pangó vizeletben könnyen elszaporodnak a bacik utána még fertõzésem is lett. Nálad már nyilván helyszûke miatt alakult ki és szülésig lesz. Vízhajtót nem szabad inni, mivel a folyadék nem tud ürülni. Csak fájdalomcsillapítást szabad tenni ilyenkor.

Ildi! Örülök, hogy jól sikerült a bemutató Ilcsinek. A kocsinak kevésbé.

Norcsi! Bokádnak, Bámknak jobbulást, képeket köszi. Mi csak Pankát néztük meg kullancsügyileg. Magunkat elfelejtettük. Viszket az?

Snoopy! Gratula a kis Cápának. Látod, hogy nem maradt hasonfekvõ, magatehetetlen kismanó? Balcsiátúszás????? Köszi, most inkább nem.

Zsóka! Jó nyaralást!

Na a többit a levelezõbe.

Üdv:Pankamama
PM
 


Szia Pankamama!
Én is így voltam vele, hogy a gyerekeket átnéztük, aztán másnap találtam kettõt, és rá egy napra mégegyet magamban. Pedig olyan alapos voltam, az utolsó felett mégis elsikkadt a figyelmem. Nem viszket, és igazából nem is nagyon áll ki a bõrbõl a kis randaság! Köszönjük , remélem már jobbulunk.

ld. Mi van azóta veled? Jobban vagy már?

PIldi Ilcsinek gratulálunk, szegényke estére gondolom jól ki lett ütve!

A szüli- és névnaposoknak minden jót kívánunk, az idõhöz meg kitartást, mert a jövõ hétre is hasonló melegeket mondanak!

Puszi: Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok,
Nem szabadultok tõlemn olyan könnyen! Kép
Az történt, hogy a páromék stábja megkapta ugyan a vízumot, csak épp forgatási engedély nem szerepelt rajta, most újabb vízumot kértek, ami kb. kélt hét. Addig pedig itthon marad KépKépKép. És addig (majdnem) csak a miénk! Kép

Tegnap voltunk Peléékkel állatkrtben, hááát KépKép Az állatokat alig láttuk, inkább a játszótéren voltak a lurkók Kép. Így csak annak érdemes kimenni, akinek báérlete van, mert 1000+ Ft-ért játszótérre menni kicsit drága Kép (Nekünk bérletünk van, szegény pelééknek meg nincs Kép)

Na megyek, megpróbálok vízcsapot szerelni. Ma estére a kereslet találkozik a kínálattal KépKépKép
puszi
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok csajok!

LD Ildi!

A lányokkkal együtt gyanakszom, hogy ha ez vesegörcs, akkor kõtõl, vagy babától van?
Legjobb lenne UH-t csináltatni. Az megmondaná, hogy melyik a ludas. A vesegörcs nagyon rossz is tud lenni. Normál esetben mentõellátásban 2 ampulla Algopyrin, 2 amp. No-Spa. Ha nem segít akkor kábító fájdalomcsillapító. Hány hetes a babád? A No-Spa azért lehet nem ajánlott gyógyszer, mert egyaránt ellazítja az összes simaizmot, a húgyvezetékben lévõt, a méh falát, de a méhszájat is. Ami ettõl lazábbá és nyitottabbá válhat. Az algopyrin alkalmazható, de nem rendszeresen, hosszú ideig. Jó lenne tudni, hogy kõ okoz-e bajt, mert akkor inni kell, inkább egyszerre sokat, majd 1-2 órás szünet, vagy a baba, mert akkor a nem fájós oldalon fekvés lehet a megoldás. A babák azonban nem biztos, hogy ettõl jobb belátásra térnek, akkor viszont más megoldást kell keresni, ami csak orvosilag megoldható.
Próbálj ki mindent amit gondolsz, de ha nem javul, akkor keress fel egy nõgyógyászt (pl a sajátodat, ha van), mert egy teljesen elzáródott húgyvezeték sok bajt tud csinálni, csak az egyik a fertõzés...

BarikaAndi!
Sok sikert a tréninghez. Nem olvasol figyelmesen. Leírtam ám, hogy milyen szakorvos lettem! Aneszteziológia és intenzív terápia szakorvosa.

Pankamama!
Tényleg mobilabb Cicmarek, mint 6 ördög. Azért szerencsére nagyon nem aggódtam. KépKépKép

Norcsi!
Örülök, hogy a bokád jobban van, bár a kék-zöldség nekem továbbra is gyanús.
Nem tudod maximum mennyi ideig lehettek nálad a kullancsok?
Szerencsére csak 6 órán túl köpködhetnek vissza kórokozót, addig csak az köti le õket, hogy telezabálják magukat. Kivéve, ha valaki fulladozásra kényszeríti õket (pl bekeni a feneküket vajjal...)

Más most nem jut eszembe, bocsi!
Snoopy
snoopy
 


Sziasztok, köszönöm a veseügyi jótanácsokat! Én okos, annyira megszoktam, hogy babásan semmiféle gyógyszert nem veszek be, ha nem nagyon muszáj, hogy eszembe se jutott az Algopyrin Kép Viszont ittam rengeteget (kb. 3 napi adagot) ma, így délutánra már enyhült, mostanra meg el is múlt. Biztosan nyom ez a kisördög is, de sajna vesehomokom szokott lenni, gondolom, ebben a melegben sokkal több folyadékra lenne szükségem, de egyszerûen elfelejtek inni.

Barika: aludnék én felemelt fejjel, csak 2 dolog hibádzik: Az egyik, hogy mostanában szinte nem is alszom, csak "lemegyek alfába", a másik, hogy azt is csak hason fekve. Ez elég hülyén hangzik, tekintve, hogy még 19 nap van a kiírás idõpontjáig, de ez van, másképp esélyem sincs elaludni. Kép

PIldi: a Wartyogó ismerõs! Zso lefelé menet kijelentette, hogy ezt nem a mi fékünknek találták ki és átváltott alacsonyabb fokozatba, hogy a motorfék segítsen. De mit ér egy olyan kocsi, amivel soha nincs semmi izgalom! Kép

Szile: nálunk édes párom fájlalja a torkát reggel óta, de nem ajánlom neki, hogy minket is megfertõzzön! Remélem, Te már a gyógyulás útjára léptél!
No jó éjt Lányok, megyek inni!

ld
ld
 


Sziasztok Lányok!

[color=#ff0000]

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Snoopy, sajnos az elsõ kettõ kullancs egy napig, a harmadik meg vagy két napig volt bent. Kép Nos emiatt is kezdtem kicsit idegeskedni!
Boka már nagyon jó, de még fáslizom nehogy megint kiforduljon. Most nagyon nem lenne alkalmas mondjuk egy mûtét, majd valamikor...
Sziasztok: Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok!
Nagyon nem bírom ezt a fránya meleget!!! Az üres hasam rálóg a hegre és melegíti és ez szörnyen rossz. És akkor még plussz Blankababa is melegíti , ha szopizik. És sokszor teszi!
Lötyög a hasam és úgy érzem magam , mint egy tehén. Még tejet is adok! Kép Apa azt mondta , hogy hülye vagyok. Tudom , de ez a meleg kihozza belõlem.

Bigacsiga Kata!
IGEN felírtam pirossal!!! Megint fogsz sütni kenyérkét?
Én majd sütikéket csinálok. Virsliset is!!! (hamár annyiótoknak ízlett)Kép

Most megyek videózni.
Mindenkinek Pusssz

Kanga
Kanga-Zsebibaba
 


Sziasztok!

Kanga:Nagyon nem irigyellek téged ebben a melegben a heggel a pocakodon.Kitartás már csak 2 hónap és vége a kánikulának!KépKép!

Snoopy:Bocsi,hogy nem olvastalak lehet,hogy pont azt a sort nem olvastam!Ne haragudj!!!!

Evey:Táblázatott kérnék szépen!Sajnos nem tudok levlistás lenni!Köszike!

Képzeljétek ma ültettem rá elöször a Dórit bilire!1x sikerült is neki bele pisilni!
Mára ennyi,mertmég lekell töltenem a netröl egy pár dolgot és holnap pedig kerti party lesz nálunk tehát 6 kor kelés,hogy minden készen legyen!!!!
Sziasztok Jó Hétvégét!Hétfön jövök!
barika_andi
 
 


Sziasztok Lányok!

Kanga!
Hááát ha szépen megkértek. Kép
Én most is sütöttem volna a gulyileveshez, de aznap reggel döntöttem el, hogy inkább veletek mint a Milenáris egy 2,5 évessel, így ez elmaradt.


Ma nekünk nagyon jó napunk volt! Kép

Doninak letört a járógépébõl egy darab. A pasika ma reggel 1/2 8-ra igérte, hogy jön érte. 1/2 10-kor még sehol se volt. Felhívom és csak akkor kért elnézést, amikor közöltem vele, hogy szólhatott volna akkor nem melegszem itthon. Csak két telefon számot adtam meg neki elérhetõségnek. Kép

Térültem fordultam, összecsomagoltam a két gyereket és irány a strand.
Ezek olyan boldogok voltak, hogy az csak na!!! Kép Kép Kép

A kicsi (2,5 éves), úgy úszik (nem hordtam sehova), hogy teljesen leesett az állam. Mint egy kiskacsa, kb. annyi vizet is nyelt mire megtanulta, hogy kell a szájával tenni.
Persze a nagy meg minden fröccsenéstõl bedilizet, meg hidegelte a vizet. Ja 5 percig volt az, mivel uszoda víz van. A Tungin voltunk Újpesten.

Nagyon elfáradtak. Kép A kicsi hazafele csapott egy kis hisztit is, de tudom, hogy csak nagyon álmos és fáradt volt szegény. Már a buszon elaludt, de pont leszálltunk így meg lett zavarva, kezdte elõlrõl a félbehagyott sírást.
Itthon meg bedölt az ágyaba azóta alszik.

Én csak itthon néztem tükörbe. Hát mit láttam. A hátam olyan foltos mint Magyarország térképe. Az történt mivel én nem érem el Donikám kente be, de csak úgy tessék lássék. Ahova került krém a börnek semmi baja ahova nem ott szép rózsaszín. KépKép
Jól le lehetett tesztelni a naptejet, mûködött, ahol volt. Kép

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!

Na, megpróbálok belerázódniKép

Elõször is: nincs kedve valakinek hétfõn strandra jönni? Állitólag rekordmeleg lesz...

Bigacsiga!
Mintha csak az én gyerekeimrõl irtál (nincs hosszú i-m)volna! A nagy óvatos duhaj a vizben, folyton fancsalog, a kicsi meg még a fejét is bedugja a viz alá, pedig nem jártunk vele úszni.

Kanga!
Hát a melegités nálunk is megvanKép Én nem is ettem tavaly a virslis sütidbõl, na majd idén!!!

Norcsi!
Nálunk Hannában volt 2 kullancs, de szerencsére rögtön észrevettük. Engem is imádnak általában, nem is értem, most hogy úsztam meg. Még szerencse, hogz hozzájutottál a homeopátiás bogyókhoz, nem is tudtam, hogy erre is van szer.

Snoopy!
Gratula a szakvizsgához!!! És irigy is, mert hogy nekem mikorra lesz meg, azt csak a jóisten tudja.

Asszem Hannát is benevezem a Pumukli-klubba. 2 napja eltûnt a fésûje a gyerekeknek. Ma, ahogy mostam, nagyon furcsa hangokat adott ki a gép, 2x ki is nyitottam, de nem láttam semmit. 1xcsak jön Hanna, és köyli, hogy a fésût betette a mosógépbe - kiderült, hogy a dob mellé betuszkolta, kivenni persze nem lehet. Még jó, hogy nem ment tropára a gép, hogy igy mostam. Szóval vannak ötletei!

Puszi mindenkinek: Pele
Pele
 


Sziasztok!

Pele. Hát nagyon ügyesek voltatok kullancs ügyben!
Sajnos egyenlõre strandolni nem megyünk, hétfõn ugyanis dokinénihez megyünk, fõleg ha ez a fránya nátha nem múlik már el végre.

Szerintetek mi az amit a baba szívesen megiszik? Annyiféle baba-ital van, ebbõl már sokat ki is próbáltunk, meg teát, meg buborékmentes ásványvizet (a Gellérthegyit állítólag babák is ihatják), próbáltam a felforralt és lehûtött vizet pici citrommal, de nem igazán van oda egyikért sem. Viszont ebben a kánikulában inni kell! És most a szopit is nagyon alábbadta.Egyszóval most megint van min idegeskednem. Tegnap ugyanis alig pisilt valamicskét, és reggelre is alig volt valamennyi pisi a pelusában, pedig éjjel szopizott is többször. Na ma már szegényt állandóan az ivással nyaggattam, és néha azért a szopizásra is sikerült rávennem. Most mióta ilyen takony-kóros, sokszor van úgy vele hogy nekiáll szopizni, aztán abbahagyja. Szóval nem könnyû most vele, és ráadásul itt ez a marha meleg!Kép
Egyszóval ha van valamilyen klassz ötletetek akkor légyszi osszátok már meg velem! Köszi!
Hogy bírjátok ezt a nagy kánikulát? Mi nagyon rosszul, mint a fentiek is mutatják. Egyébként ma egész nap egy szál pelusban volt a kislegény és néha le is törölgettem nedves textilpelussal ami nagyon tetszett neki!

Jó hétvégét, legalábbis amennyi még hátravan belõle!

Puszi: Norcsi(ék)
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok Lányok!

Norcsi! Nálunk KUBU vált be, mivel Panka ugyan issza a vizet, de csak ha elõtte evett valamitKépKép Próbáltátok már? Érdekes módon mi jól bírjuk a meleget, pedig DK-i, D-NY-i lakásunk van. Panka sem nyûgös szerencsére. Egész nap bent vagyunk, este 7-kor megyünk sétálni. Szegény Bánk, jobbulást mostmár aztán.

Pele! De jóóóóó, hogy itt. Képzeld én is mostam v.melyik nap és volt bent egy csatos nacim. Hallom, hogy kopogott az ablakon a csat. Erre teregetéskor 3 darab méretes kavics is kijött a mosógépbõlKépKépKép Ugyanis Panka hazahozza a játszóról, én meg jó tanácsra nem dobom ki azokat, így most már van mindenhol belõlükKépKép De ettõl aranyosak ezek a lurkók, nem? Én is imádok pocakos lenni, olyan gyorsan telik....

Ildi! Örülök, hogy jobban van a veséd. Ha folyadékra elmúlt, akkor tényleg lehet a homok. Ilyen melegben pláne igyál sokat. Hogy alszol te hason, Nekem már most 3 nyílás kellene a matracomra KépKép

Bigacsiga! Aranyos ez a térképes dolog. És, hogy ilyen jó volt a strandon. Én valahogy nem szeretek járni, mindig összeszedek valamitKépKép

Barika! Jó bulizást!

Többiek, merre vagytok?????????

Jó éjt, üdv:Pankamama
PM
 


Pankamama!

Kubut még nem próbáltunk. Ezeket a Hipp meg Kecskeméti leveket igen, de nem nagyon tetszik neki. Na a víz az nem nyerte meg a tetszését!Kép Köszi, remélem hamar túljutunk már ezen végre.
Nálunk is sokminden szokott a mosógépbõl elõkerülni, de ami ennél sokkal gyakoribb azok a mûalkotások mindenhol ahol nem kéne. Ma pl. a selyem ágynemûhuzaton fedeztem fel a Julcsi keze nyomát, piros filccel rajzolt rá krikszkrakszokat. A falakat is elõszeretettel szokta megírni, úgyhogy most már tényleg itt van az ideje annak a tábla-tapétának. Pele be fogok számolni hamarosan!

Na megyek, puszi, és jó hétvégét mindenkinek. Áll a levegõ a 31 fokos lakásban, borzasztó!

Norcsi
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok!

Pele!
Én mennék strandra, e hétfõ nekem se jó. Nálunk akkor van lány nap. Kép
Ti melyikre gonoltok? Dagály?

PM!
Értelek, sõt megértelek, ahogy a levlistán is írtad. Kép

Norcsi!
Meggy gyümi centrifugán vagy szitán átküldve. Ugyanez öszibarackkal.
Nekem nyáron voltak félévessek és ezek voltak az elsõ gyümölcsök és innivalók.

Kuburól minenkinek!
Vigyázni vele és nem adni belõle sokat a gyereknek. PIldivel tavaly nyáron kibeszéltük, hogy a répa miatt sok benne a bétakarotin. pl. nekem sárga lett a bõre Dominiknak (másfél évves volt). Mindennap egy fél üveggel ivott. Egy darabig egyáltalán nem atam neki a bõre relatív kifehéreet, utána már csak egy héten kétszzer-hároszor ihatott Kubut.
Viszont most nyáron érdemes adni belõle, mert segiti a szép egészséges barna bõrszín kialakulását.


Nálunk is borzasztó a meleg. Keleti fekvésü lakás. Egész nap ment a ventilátor. Ablakok becsukva, redöny lehúzva, még jó, hogy most este megmozdult egy kicsit a levegõ.


Mi most gyakoroljuk a szobatisztaságot. Nagy huncut ez a gyerek! Itthon mesztelenül van, mert baromi meleg van. Ugrál az ágyon látom, hogy szaros a segge. Mondom neki Dominik kakiltál? Válasz Ühüm (most annyira tetszik neki ez a hümmögés, hogy van amikor csak 1gy felel. és hova kakiltál? Már elõre csillogott a szemem, hogy most megmutatja a bilit telepakolva e helyett kézenfogott és megmutatta, hogy hova. A tesó ágye mellé a saarokba. Kép
Aztán ma csinált "jót" is. Egyedül a bilibe. Szóval haladunk is. Aranyos nagyon csak ne lenne olyan huncut, csak fele annyira. Kép Kép


sziasztok

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!

Átmenetileg 2gyerekesek lettünk, Áron elment apósomhoz a hétvégére. Most van ott elõször egyedül, kiváncsi vagyok, mit csinál a 2 férfiemberKép

Norcsi!
Ne aggódj! Hanna pont ugyanigy nem ivott meg semmit tavaly. Már majdnem egy éves volt, mégsem akart elfogadni semmit, csak a szopi ment. Igy csináltuk végig a kánikulát, sõt még egy hányós-fosós kórt is. De nem száradt ki, úgyhogy aztán megnyugodtam. Még pont itt a Babaneten panaszkodtam róla, hogy miért nem iszik semmit a babám.
Az is lehet, hogy azért hagyja abba hamar a szopit, mert csak a szomjoltó elõtejre vágyik, de arra gyakrabban. Bálint is többször kevesebbet szopizik, néha épp csak 1-2 percig.

Pankamama!
Kavics nálunk is van töméntelen mennyiségben mindenhol. Most már ketten hordják beKép

Puszi mindenkinek: Pele
Pele
 


Sziasztok!

PIldi! Jaj, valóban tulképp tõled is kaptam virágot. Ui én elhoztam páratKép Most az ablakpárkányon laknak, várják végleges helyüket. Van valami használati utasítás is, mondjuk hogy mennyi vizet, napot igényel ilyesmi. Abszolúte kezdõ kertész vagyok/leszek. Szóval köszi a virágotKép

Snoopy! Szerintem igen, akkor volt az Avon futás, legalábbis ott Szentendrén Avon feliratú szalagokkal zárogatták le itt-ott az utakat.

Pele! Hurrá, újra ittKép Naggyon örülök a virágnak isKép Hanna nem semmiKép A mi mosógépünkben egy pár melltartó merevítõ kolbászol valahol, idõnként mosás közben hallatnak magukról. Kedvünk bizony lenne a strandhoz, de most sajna nem alkalmas..Kép

Norcsi! Bánknak jobbulást! A kubu nálunk is nagy kedvenc. Próbáld ki. Egyébként magamon is észrevettem valamelyik nap mikor egész nap a dög melegben kószáltam Szszmiklóson a városban fel-alá, hogy hiába ittam dögivel az ásványvizet egyáltalán nem kellett pisilnem. Máskor ha keveset iszom is szaladgálok a WC-re. Kitti is végülis vacsorakor iszik, aztán reggelig csak a cici (uannyiszor mint nem kánikulában), és reggelre mégsincs szinte semmi a pelusban, míg máskor ugyanennyitõl ölni lehetne a pelenkával ha fejbe dobnék vele valakit. Én most mégsem aggódom gondolom csak nem szárítja ki magát, ha szüksége lenne több folyadékra kiabálna a lelkem. Nem túl kellemes így a kánikulában a náthaKép

Vica! Kittinek csak most kb. egy-két hete szûnt meg a hatfogúsága, pedig õ is már 16 hónapos. Már azt hittem nem is lesz neki több. Most 8 van, szinte egy idõben bújt ki két rágófog. Mióta átment kannibálba azóta eszembe sem jut hiányolni a többi fogacskát.

Anikó! Sajnálom, hogy nem jöttetek vasárnap. Pedig végül pont utazós idõ volt reggel. Igaz du-ra már gatyarohasztó… Kitti nem csak 1 egész csemegeuborkát tud megenni együltõ helyében, hanem szinte 1 egész üveggel ha olyanja van. Ezért szoktam aggódni. Idõnként végigtúrom a lakás rejtett zugait, mert hihetetlennek találom, hogy ezt a mennyiséget mind magába pakolja és nem máshova.

Feksi! Én úgy vettem észre nem fáj a hasa az uborkától. Viszont a pelenkába érkezõ végterméknek rettenetes "illata" vanKép

Bigacsiga! Gratula a kezdetleges szobatisztasághozKép Egyébként az baj, ha sárga lesz a bõre a gyereknek a bétakarotintól? Lehet, hogy hülye kérdés, és ciki, hogy nem tudom, de bevallom nem tudom. Van ennek valami káros következménye? Mikor lesz a babanetes tali? Tudom megkéne néznem a topikot, de örülök, hogy most ide egyáltalán írni tudtam, sosincs elég idõm netezni. Suttogjátok már el itt is ok?

Ahogy így olvaslak titeket nekünk egész kellemes napunk volt így a kánikulában. A Duna egy kis holtágában van anyukáméknak egy hétvégi telkük. Komfotfokozata szinte nulla, de ma szuper jó volt az árnyas fák alatt ücsörögni, miközben a nagylányom a barátnõjével csónakáztak és úszkáltak a mondjuk szerintem nem túl tiszta vízben, a kicsi pedig meztelenül szaladgált, és a kismedencébe ugyan nem ült be, de össze vissza pancsikolt kívülrõl is. Szóval mindnyájan nagyon jól éreztük magunkat, nem éreztük olyan vészesnek a kánikulát. Fõleg, hogy klímás autóval hoztak vittek minketKép
Amúgy úgy néz ki jövõ hét végén kiköltözünk a lakásból, megyünk anyuékhoz. Még nem biztos, talán hét közepére fixálódik. Mindenesetre már több mint 2 hete dobozolok, elég alaposan össze vagyunk már cuccolva, bár még van mit csinálni. Bevallom inkább a strandra mennék hétfõn, de muszáj pakolni. Na ezt nagyon úútálok kánikulábaKép Amikor belevágtunk ebbe az egészbe azt hittem ilyenkorra már kint fogunk lakni. Erre még az sem biztos, hogy nyaralni már onnan fogunk menni (júl 22).. na mindegy, egyszer csak vége lesz.

Sok puszi mindenkinek
jó pihenést máramennyire lehet ebben a melegben
Kati
cskati
 
 


Bigacsiga, most olvastalak. Nekünk jó másik nap is, ahogy megfelel. Én csak a Dagályt ismerem, de nyitott vagyok más javaslatra isKép

Puszi: Pele
Pele
 


Sziasztok,
most szólt a párom, hogy ugyna lõjem már le a gépet, szóval csak annyit akartam írni,
hogy Cskati,
fergeteges a szöveged KépKépKép
puszi
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok!
Nagy újság, bár már írtam a levlistán kicsit róla.
Eszterrel bilizünk javában kb. 1 hete. Amikor nem alszik, nem adok rá pelust, csak bugyit vagy még azt se (a lakásban), és szól, hogy "Pisilnem kell!"
Sokszor pisil "bilkóba", aztán beöntjük a WC-be és köszön neki:"Pápá pisi!" TüneményesKép Kép
A kaki nehezebb ügy. 1x már kakilt a bilkóba, de úgy tûnt, eléggé megijedt a látványtól. Végül is eddig nem mutogattuk ilyen premier plánban a "terméket" neki, összecsomagoltuk gyorsan és kidobtuk, hogy ne bûzölögjön.
De remélem, hamar belejön. A pápázást a kakinak találtam ki, hogy ne féljen attól, hogy lehúzzuk a WC-n. Azóta minden csepp pisit elbúcsúztatKép

Viktor hazaért a táborból, jól lesülve. Sokat strandolt, focizott, megtanult hulahoppkarikázni, sokáig voltak ébren, csupa jó élményKép

A meleget már mi is nehezen bírjuk, pedig van kert, korán és késõn szellõztetünk, medencézünk a teraszon stb.

Sziasztok: Edóka
Edóka
 


Sziasztok!
Szeretnék egy szép új hordozós babaülést venni a Picurinak a kocsiba, csak nem tom, milyen lenne az igazi. (A 0 vagy 0+ jelölésûekre gondolok, nagyobb van.) Tudnátok segíteni abban, hogy leírjátok, nektek milyen van, és bejött-e? Értem ezalatt, hogy mennyire lehet könnyen ki-be szerelgetni a kocsiba, nem szakad-e le alatta a kezetek, vahy hogy villamosra is föl tudsz-e vele szállni? (Ez utóbbi nem vicc, mert a téli babakocsim olyan széles, hogy a 28-as és 37-es vilingerre nem fér fel!) Ha nem akartok ingyenreklámot a cégeknek, írjatok a levlistára, légyszi! elõre is kösz!

Bigacsiga: Dominak már a szeme is huncut, hát persze, hogy nem a bilibe kakil!!!! Kép

CsKati: sok türelmet a költözéshez! Tavaly mi hónapokig dobozból éltünk, mert a vevõnk vevõjének nem fizetett idõben a vevõje, így mi sem tudtunk idõben fizetni a mi eladóinknak Kép (ja, mostmár Kép, akkor inkább Kép Kép Kép volt) A Kri ekkor esett vissza a szobatisztasággal, de nem csodálom, mert minket is fölkavartak az események.

Pele: jó strandolást, de keddtõl kb. 10 fokot esik a hõmérséklet (Aignerék szerint), lehet, hogy jobb, ha hétfõn még gyorsan elszaladtok pancsolni Kép

Norcsi: Kriszta sem fogadta el még a vizet sem, vagy szopott, vagy õszibarackot evett, szitán áttörve, de abból 4-5 db-ot is. (Ma 2-3 után megáll.) Nem turmixolni szoktam, mert úgy túl sok légbuborék kerül bele, meg a rost sem marad fönn, mint a szitán. Ha kényesebb a hasikája, Te is így csináld, hogy ne legyen nagy "putyizás" tõle. (K. szokta azt mondani, amikor förtelmes szagok terjengenek körülötte, hogy : "Ne ijedj meg, én putyiztam!" Kép)

ildikó
ld
 


Lányok!

Milyen homeopátiás szer van kullancs ellen?

Köszi: Jucusmamus
20170114224602
 
 


Sziasztok!

Lányok nagyon köszönöm a nyugtató szavakat. Hát az éjszakánk pocsék volt, mert kicsit a fülére is húzódott a náthája, aztán valószínûleg fogzik is, melege is volt, ez így együttvéve azt eredményezte hogy volt egy másfél óra amin keresztül szakadatlanul sírt visítva. Aztán kidõlt, de még sokszor felébredt. Hajnalra már be is lázasodott, aztán a kúptól meg aludt sokáig. A lényeg, hogy ma kint volt a homeopata gyerekdokink, mert mázlinkra ma õ ügyel a Heim Pál kiszálló ügyeletével, így megkaptam a szükséges homeopátiás bogyókat, és remélem hogy most már az ivás is beindult. Bigacsiga Kata, Pele, CsKati, Ld., szóval mindenkinek köszi az ötleteket, szépen sorban kipróbálgatom mind. Egyenlõre szopizgat leginkább, csak nem tudom mennyi tejem van még, mert ez az idegeskedés gondolom annak sem nagyon kedvez. A doktornõ mint Ti is, megnyugtatott hogy a kevés pisi az végülis a meleg, a lázasság, stb. miatt nyugodtan lehet, de itatni azt kell. Szóval egyenlõre ennyi, egy szál pelusban van, és nedves ronggyal át szoktam törölgetni, amit eddig még roppantul élvezett.

Bigacsiga Kata, Edóka nagyon ügyesek a gyerekek a szobatisztasággal, csak így tovább!
Nálunk is úgy kb. két hete kezdtük el hogy Julcsinál éjjelre is levesszük a pelust, néhányszor ugyan bepisilt, de aztán már azt sem, nagyon ügyes. Mondjuk õ napközben már vagy egy éve szobatiszta, sõt el is intéz mindent magától, wc-zik, megtörli magát, lehúzza és még kezet is mos. Mi a halacskáknak szoktunk pisilni és a kaki is nekik megy, ez nagyon tetszett neki kicsiként is!Kép

Ld. Nekünk Babideal van, hát nem könnyû, meg az sem mire megszoktuk hogy is kell bekötni a kocsiba. Most már egész gyorsan megy!Kép

Jucusmamus. A szer nem a kullancs ellen van, hanem a lehetséges következmények elkerülése ellen, legalábbis remélem hogy beválik! BorreliaC30 és a másikra nemes egyszerûséggel azt írta a dokinéni hogy "kullancsharapás okozta láz". De szerintem a Gazdagréti gyógyszertárban biztosan tudni fogják mirõl van szó.

Na megyek, puszi mindenkinek, és ha mégis holnap mentek, akkor nagyon jó strandolást. Én már elõre félek a holnaptól, iszonyú meleget jósolnak!

Norcsi(ék)
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok,

jó rég jártam felétek, BarikaAndi köszi a hiányolást. Keddtõl anyuéknál voltunk Hböszörményben, a párom meg csütörtökön jött utánunk. Nagyon jól éreztük magunkat, nem kellet a négy fal között szenvednünk, Tomi rohangászott a kertben, fürdött, hintázott, élvezte, hogy mindenki játszik vele és élvezte a jó levegõt.
Nagyon lemaradtam, így csak néhányótoknak tudok írni, mert csak átfutottam a topicot.
Snoopy,
nagy gratula, tényleg ügyi vagy, a Cápád pedig ügyi!!! Kedvencei hasonlatosak Tomi kedvenceivel, mát gallyra ment egy távirányító Kép
BarikaAndi,
neked is ügyi lánykád van, Tomi még nem mond szavakat, ellenben mindent megért, megcsinál, úgy másfél hete kapaszkodás nélkül feláll és jön-megy egész nap. És még mindig alszik éjszaka KépKép
Adri,
én szívesen végignéztem volna a loholó mamit, amint rohangászik az állatok között a babakocsiban ülõ gyermekével, melyikõtök sikongatott, Leevi vagy te?
Norcsi,
remélem már jobban vagytok, puszi nektek!
Kati,
együttérzek veled, egy darabig nem akarok dobozokat látni!!! Azért nemsoká túl leszel rajta biztosan. Jó, hogy mentek nyaralni, nálunk most nem nagyon fussa rá Kép Illetve csak rövidekre. Most megyünk hétvégén az Õrségbe, nagyszülõkkel felpakolva, háát... remélem, jól sül el.

Örülök, hogy jól sikerült a tali, gondoltam rátok, remélem, legközelebb már mi is csatlakozhatunk.
Most megyek leveleket olvasni (200 levél!!), nagyon elmaradtam a levlistán is, a vízcsap-téma elejét vettem, de én még csak kukkoló vagyok Edóka szavaival élve... Kép

Jó éjszakát, Erika
kerika
 
 


CsKati!

nagy babanetes találkozó
[url=http://www.babanet.hu/talalkozo2002.php" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/talalkozo2002.php[/url]

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Ld!

Nekünk Peg Perego traveller hordozónk van (0-10 kg-ig), azért vettük ezt, mert rá lehet a babakocsi vázunkra csatlakoztatni. Késõbb kiderült, hogy leginkább a hintáztató és az etetõszék funkciók miatt volt hasznos megvenni. Nem a legújabb típus, így a súlya sem elhanyagolható, én nem vállalkoznék a cipelgetésére gyerekestül (a lányom most 8 az ülés kb 4 kg, szóval elég a kocsiig kivinni). Egyébként a kocsiba egyszerû bekötni, még nekem is gyorsan megy Kép. A legnagyobb problémával akkor találtuk szembe magunkat, amikor már hosszabb autóutakra is vállalkoztunk. A gyerek némi nézelõdés után álomba szenderül a kocsiban, ez szerintem nemcsak rá jellemzõ. Igen ám, de a babahordozót menetiránynak háttal kell a hátsó ülésre szerelni, ami szerintem a legtöbb autóban a hátsó támla felé lejt, hogy az ember feneke kényelmesen belesüppedjen, viszont így a hordozó kicsit elõre bukik, amitõl a gyerek nem tud kényelmesen hátradõlni, vagyis elõrebicsaklott nyakkal próbál szegénykém szenderegni. Na most aztán jól megaszontam Kép. Azért a lényeg érthetõ volt?
Szóval ha megint ilyen ülést vennék, én ebbõl a szempontból járnám körül alaposabban a témát. (Ja, most nálunk az a megoldás, hogy kispárnát teszünk a hordozó eleje alá, így kicsit egyenesbe kerül. És persze alig várom, hogy megvehessük Timinek a dönthetõ háttámlájú nagyobb verziót.)

Üdv
Momo


Momo
momo
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?