Új privát üzeneted érkezett!

Szia Mindenkinek!

A babaúszással kapcsolatos óvónői hozzászólás megdöbbentett.Amolyan légbőlkapott rémületkeltésnek tűnik,bár lehetséges,hogy zokon vettem kissé a leírtakat,mert mi már Marci 3 hónapos kora óta járunk.Sosem szerettem,ha közvetlenül,vagy közvetetten megbírálják a döntéseimet.Ezzel nem arra utalok,hogy nem fogadnám el a "más" vélemények igazságtartalmát,de a "pánikkeltésre" tett kísérletek mindig felbőszítenek.
Szerintem senkinek nincs oka aggódni.Babintim éppen nyolc hónapos.A babaúszások alkalmával észrevehető,hogy kezd kioltódni a búvárreflexe.A merülés során,amit vezényszóra végzünk (pl.:"merülés"),egy tanult folyamat reakcióját figyelhetjük meg.Kioltódik a búvárreflex,de megtanulja a pici,hogy ha a vezényszót hallja,ne vegyen levegőt.Ez már nem reflex,ez tanult viselkedés.(!)
Mindenki érzi magán,hogy milyen jótékonyan befolyásolja a szervezetünket az úszás,a víz balzsamos simogatása.Nem hiába alkalmaznak hidroterápiát túlsúlyosoknál,mozgássérülteknél,értelmi sérülteknél.A legnagyobb hülyeség (elnézést a vulgarizmusért),hogy olvasási zavaros lesz ettől valaki... A mozgás legkülönfélébb formáival fejleszthetjük gyermekünk értelmi fejlődését...És ebbe a babaúszás,úszás is beletartozik.
Amúgy sem kötelező merülni.A konkrét testi kapcsolat,az egymásrautaltság,a bizalom megszilárdulása a lényeg,és az,hogy a babák ízületeinek,csontjainak különösebb megerőltetése nélkül fejlesszük.A saját babámon látom,hogy milyen jól döntöttem,amikor elvittem babaúszásra.Erős,egészséges,vidám,érdeklődő,kellőütemben fejlődik,és megfelelő mértékben gyarapodik a súlya.Ahogy az olvasást,a könyvek szeretetét is már néhány hónapos korban érdemes elkezdeni,úgy a mozgás szeretetének fenntartása is feladatunk.
Babaúszásra 4 éves korig javasolt járni.Az utolsó évben már nem is a megszokott babaúszás zajlik,hanem úszásoktatás.Tehát az sem helytálló,hogy ettől nehezebben tanulnak meg úszni.De még ha így lenne is,egy biztos,ezek a babák nem fognak félni a víztől,nem fognak pánikba esni,és biztosan megtanulnak úszni.
Csak ismételni tudom magam:megdöbbent,hogy épp egy óvónő ír felháborodásra okot adó hozzászólást.(!)
Szerintem senkinek nincs oka elbizonytalanodni a babaúszást illetően...
Én írom ezt,egy tanító-szociálpedagógus.Kép
No,most kerülök egyet,mert le kell nyugodnom...
Istenem,ezek a hormonok...!Kép
Eleve szenvedélyes típus vagyok,hát mióta magszületett a kisfiam...
Nemsokára visszatérek....,terveim szerint.
Szia Nektek!
Kriszi
asszonyfajzat

Kriszi

Remélem megnyugodtál! Kép Örülök hogy találkozunk holnap!

És mindenkinek!

Zsu
zsu2

Bea!

Milyen előadást szeretnél hallani a gyerekekkel kapcsolatban?

Erzsi!

Lehet, hogy csak figyelmetlenül olvastam, de megkérdezhetem miért császároztak meg? Bocs, de szakmai kiváncsiság!

Köszi, Ráhel
ráhel

Sziasztok,
Ráhel, olvastam a profilodban hogy bába vagy,csodálatos lehet ott lenni, mikor egy új élet születik..nekem sajna nem adatott meg, hogy átéljem ezt, mert altatásban csinálták a császárokat.Az első babánál végig nem volt semmi probléma és mikor hajnalban bementem a kórházba akkor már 4ujjnyira tág voltam, de a magzatviz nem folyt el, a doki burkot repesztett, aztán kb egy órát még vajudtam, kb perces fájásokig, de nem voltak erős fájások és a dokim aki aznap éjjel is ügyelt, azt mondta reggel 6kor hogy akkor császár...mert állitólag túl fennt volt a baba és nem csúszott le oda ahova kell...én tapasztalatan voltam, nemtudom ma sem hogy igazából jó volt e a császár vagy sem..hivott egy másik dokit, aki belémnyúlt...és ő is mondta, hogy ok szerinte is császár mert fennt van..és már vittek is műteni..minden olyan gyorsan történt...azóta már sokat gondolkodtam a történteken, mert visszahallottam olyat, hogy a dokim sokat császároz...és apum mai napig meg van róla győződve, hogy mivel éjjeles volt és sietett már haza, ezért is intézett el engem gyorsan..na most már.. igy 7éve történt..nem tudom én sem igazán hogy mit is higyjek. A zárójelentésemre téraránytalanságot irtak, de mikor vajúdtam a doki kétszer is megmérte a csipőtávom és azt mondta hogy nem vészes..mondjuk vékony vagyok..
A második babánál már ezek miatt nem is ajánlották a sima szülést, bár ha tudom, hogy a lányom ilyen picike lesz, akkor biztosan megpróbáltam volna, 2.75kg volt..
szal bennem is sok kérdés maradt ezzel kapcsolatban, de most a 3.nál már nem is gondolok arra, hogy simán megpróbálni..csak azt sajnálom, hogy ezekután már több baba szóba sem jöhet, nem mintha 4-5 gyereket szeretnénk, mert szerintem a 3 bőven elég leszKép csak mégis rossz, hogy nem én dönthettem..
bocsi hogy annyira bele merültem a témámba..de vhogy kijött belőlem és szakmai szempontból ha már igy összeakadtunk nagyon is érdekelne a véleményed, ha a többieket nem akarod fárasztani ezzel, akkor emilben is irhatsz nekem: k_se@freemail.hu
Köszönöm.
puszi mindenkinek
Erzsi
erzsi100

Erzsi!

Nagyon köszönöm, hogy leírtad!
Mindenképpen válaszolok, ha szeretnéd, de leginkább azt nem értem ,miért altattak el. Különösen a 2.-nál, amelyik eldöntött műtét volt. Az altatás sem a babának, sem a mamának nem jó.

Az előzmények ellenére is azt gondolom, nem biztos, hogy haszontalan lenne, ha eljönnél a Mandalába.Sok kérdésre választ kapnál, személyesen is tudnánk találkozni. Pesze nem erőltetem, levélben is szívesen kommunikálok.
Jó éjszakát!
ráhel

Sziasztok!

Kriszi!
Nagyon sajnálom, hogy felbosszantottalak. Nem ez volt a szándékom. De nagyon jó, hogy leírtad a véleményedet. Köszönöm. Lényegében álláspontokat, tapasztalatokat szerettem volna hallani.

Ráhel!
Azt hiszem most leginkább szoptatási gondjaim vannak. Marcell 3 hónapos és sajnos nagyon beteg.
Tüdőgyulladása van. Napok óta kevesebbet eszik, sok levegőt nyel. Ma reggel óta alig van tejem. Próbáltam gyakran / 1-2 óra/ szoptatni, iszom a tejképző teát, de még nem változott semmi.
De különben minden téma érdekel ami kicsikkel kapcsolatos.

Erzsi!
Igazán sajnálom ami Veled történt. Itt szültél Győrben?
Érdekes dolog, hogy csak azért császároztak, mert túl fent volt a baba. Nekem érdekes módon a két fiamnál hasonló gondok voltak. / A lányomnál nem/ Az első szülésemnél azt hittem megfulladok, amikor feküdnöm kellett és a baba mintha egyre feljebb került volna. De csak sikerült, még ha nehézségek árán is / 2 doki könyökölt a hasamba/ megszülnöm.
Most decemberben Marcellnél ugyanez volt a helyzet. Aggódott is az orvosom, de szóba sem került a császár. Igaz nem indult meg magától a szülés, de most nem volt szükség külső "könyöklős" segítségre. Ja és én mindig nagyon nehezen tágultam.
Bocsi, ha túl hosszú voltam.
Engem érdekelne Ráhel véleménye.

Jó éjt!
beátab

Sziasztok!

Igazán nem akarok okoskodni, de nem lehet, hogy Erzsinél a nagyon fent van azt jelentette, hogy a baba nem illeszkedett be a szülőcsatornába?
Én 10 évig dolgoztam itt a kórházban, és az ügyeletes orvos nem ment haza reggel, hanem csak délután. Igaz, nem műtétes osztályon voltam.

Erzsi,
sajnálom, hogy ez történt Veletek!

Bea,
kisfiadnak gyors gyógyulást kívánok!!!

Kriszi,
én már nagyon várom a love-story-t!!!

Orsi,
már hazajöttél?

Lányok, jó babatalit holnapra, és vigyetek ám fényképezőt, hogy mi is gyönyörködhessünk a képekben!!!

Tünde
Vendég

Engem is érdekelne Ráhel véleménye.
Vendég

Sziasztok!

A császár témához nem tudok hozzászólni, én simán szültem. A műtét lehetősége ugyan felmerült, az ikrek miatt, de csak ha nagyon muszály alapon. Szerencsére nem volt rá szükség.

Mi nem jártunk babaúszásra. Én ugyan szívesen vittem volna őket, de a párom nem rajongott az ötletért. Nem kardoskodtam mellette, mert nem tartom annyira fontosnak.Hasznosnak igenis hasznos, de azt hiszem nem lettünk kevesebbek, hogy kimaradtunk belőle. Bizos vagyok benne, hogy mindketten szeretni fogják, leginkább a természetes vizeket,mivel gyakran járunk a Balcsira, szinte minden hétvégén, és télen is havonta.

Mi is készülünk a talira, de még nem tudom hova kell menünk pontosan! Visszaolvastam, de csak az utca leírását találtam! Segítsetek!!!

Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Sziasztok lányok!
Hát eljött a tali napja. Bocsi igazatok van a házszámot nem irtam 26., egy ikerház, nem a kapucsengőt kell megnyomni, hanem a hagyományosat, mert mi az utcafronton vagyunk. Szivesen látjuk a párotokat is az enyém is otthon lesz és nagyon készül. Hivtam még két kollégát is mára az egyiknek két éves a kislánya a másiknak másfél évesek az ikrei, az egyik lány a másik fiú. Várunk minden anyát, babát, apát.
A babaúszással kapcsolatban, mivel tapasztalatokra voltál elsősorban kiváncsi igy én is hozzászólnék. Annával három hónapos korától jártunk, járunk úszni. A Gönczné Katihoz jártunk, aki szerintem profi a szakmában. ( szakedzői végzettségem van igy egy kicsit szakemberként is figyeltem az óravezetéseit, oktatásmódszertanát, pedagógiát - szülők felé - hozzáértést stb.) Sajnos Győrben nem talált megfelelő helyet igy már csak vidéken oktat, amikor jó idő volt akkor kijártunk Dunakilitire hozzá. Most az általa tanítottak alapján gyakorolunk a kicsivel. A Rába termálba járunk hétvégente egyszer. Nem mindig meritem, attól függ milyen sokan vannak, de a szokásos tornagyakorlatokat, vizfekvést mindig gyakoroljuk és nagyon élvezi a kicsi velem együtt. Had erősitsem meg azt a tényt hogy a mozgásos feladatokkal lehet az idegrendszert stimulálni, a barázdáltságát fejleszteni, ami kihatással van az értelmi képességekre, kézügyességre stb. Tehát minél többet szakszerűen fejlesztjük a kicsi mozgását annál jobban elősegítjük az értelmi fejlődését. Már az is bizonyitott tény, hogy a mozgásában korlátozott ( kevés hely, fegyelmezés stb.) gyerekeknél tanulási nehézségek mutatkoznak. Azt valóban elmondta az edzőnő, hogy ha rosszul csinálod a merülést, akkor a későbbiekben nehézségei lesznek a gyereknek az úszás tanulásban. Sokszor hangsúlyozta, hogy ő ezt tanulta és kellő tapasztalata van ( már vannak olyan tanitványai akik babaúszás óta hozzá járnak és folyamatában most már az úszást tanítja nekik, minden gond nélkül. Saját szememmel láttam a példákat. De természetesen mindenki maga dönt. A Hugom gyerekei nem jártak, most óvodások és ott tanulják az úszást, egyébként ügyes, jól koordinált mozgásukat, a nagyobbik többfajta sportággal is ismerkedik.
Más téma a szülést előkészítő tanfolyamra én is jártam, szerintem nagyon hasznos volt. A szűlőszoba megtekintése elmaradt nálam, mert pont délután mentünk volna a csoporttal, de én már reggel élesben megismertem azt. Bár a Hugom szülésein bennt voltam, de az mégis más volt mint a sajátom. Korábban már irtam, hogy én szülésznőt is választottam, aki végig velem volt (no meg a párom), segített mindenben, amikor meg lett a kicsi utána is többször meglátogatott a szobában, segített a tejbelövésnél elsőre lefejni a tejet, bejáratni a tejcsatornákat. Nagyon hálás voltam, vagyok neki. A következőt is igy szeretném végigcsinálni. Ja és voltam terhesen intimtornán is, aminek gyakorlatait szülés közben, az izmok ellazításánál és utána a regenerálódásnál tudtam használni.
Sajnálom Bea, hogy mégsem tudtok jönni hozzánk gyógyulást a kicsinek.
Sziasztok.
nicsi1

Sziasztok!
Még nem olvastam vissza csak bele bele olvastam. Jól jött ez a kis szabadság.

Jelentem jól vagyok, köszönöm aki aggódott. Már van szívműködés is!

Babaúszást én is szeretnék majd a babámmal és amikor a múltkor a Revitán láttam az új baba-mama magazinban a babaúszást mégjobban megerősített. Csak azt szeretném kérdezni, hogy van közelebb is mint Dunakiliti? Mert a tv-ben azt mutatták.

Majd ha a meló engedi azért kicsit visszaolvasok.

kancellárka

Sziasztok!

Ági,
kösziKép Ha minden jól megy 3 és fél4 között odaérünk. Apanak az üzletben kell lennie a Mama helyett, ezért csak én megyek az ikrekkel.

Kancellárka,
örülök, hogy minden rendben!!!

Bogi,
ugye van segítséged, most, hogy nem szabad emelgetnek a manóidat?

Bea,
boiztosan a betegség miatt nincs étvágya a picidnekKép Nagyon sajnálom!
vigyázz nehogy elapdjon a tejed, az idegeskedés sem használ! Azt hiszem én minden szopi után kifejném a maradékot, ezzel is serkentheted a termelődést!
Gyógyulást!!!

Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Sziasztok!

Úgy sajnálom, hogy nem tudtunk menni Ágiékhoz!
Kép

Zita megkapta az oltásait, üvöltött ezerrel, erre számítottam. És nagyon csúnyán nézte a dokibácsit. Kép

Bogi, remélem gyógyulgatsz, ha netán segítségre van szükséged, én mobil vagyok, a kiscsajom meg szereti a gyerektársaságot!
Vendég

Sziasztok!

Tünde!
Édes vagy! Lehet, hogy jövő héten élek a felajánlott segítséggel, mert még legalább egy hétig szigorúan nem emelgethetem őket. A hetet még megoldottuk, de a jövő hét már necces.

Ma vették ki a varratokat, az egyiket úgy kellett szikével kivágni, mert vastag volt, és a sebbe maradt.

Szegény Zita!
Azért remélem hamar elfelejtette a dolgot.

Lányok!
Március 29-én Napfogyi lesz! Kint leszünk a Megyeház előtti téren egy csomó távcsővel, akkor remélem már jó idő is lesz, ha van kedvetek, gyertek ki.
Délelőtt 10-től leszünk ott.

A tali milyen volt? Majd a legközelebbire mi is megyünk ám.

Márti!
Mint írtam Tündének, a héten volt segítségem, de jövő héten már nem biztos hogy meg tudjuk oldani.
És ahogy észrevettem, sajnos nem tudom megoldani, hogy egyáltalán nem emelgetem őket, mert azt hittem, hogy Katicát is az ágyon tudom pelenkázni, de aztán rájöttem, hogy ha le kell fektetni, akkor bizony emelni kell. Vagy pl. a hintába is.

Ráhel!
Ha írsz nekem bővebb infokat, akkor szívesen feltenném a honlapomra még.
De ha gondolod, csinálok neki egy külön honlapot, hogyha rákeresnek, akkor simán megtalálják, tőlem meg menne egy link. Persze mindezt baráti szeretetért!!!!! Csak ahhoz több anyag kéne!

Egyébként már konzultálok a proffal, hogy szeretnék csinálni egy adatbázist. Orvosok, szülésznők lennének az oldalon, rendelési idővel, rendelés helyével. Olyan sokan keresik ezeket az infokat, és ha nincs ismerős, nagyon nehéz tájékozódni.

CSÁSZÁRMETSZÉS!
Arról is találtok infot a honlapomon, mivel nekem kettőben is volt részem.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Milyen volt a találkozó? Csináltatok képeket?

Bogi
Jobbulást neked. Láttom te azt vallod, hogy akkor szép az élet, ha zajlik. Kép

Bea
Jobban van már a kisfiad?

Tündi
Zita valószinűleg még sokáig fog csúnyán nézni a doktorbácsira.

A mi nyaralásunk sajna nem volt felhőtlen. Zselyke az első 5 napban nagyon náthás volt. Éjszaka szinte semmit nem aludt, és nappal se pótolta. A 3. nap úgy néztünk ki, mint akik végig buliztak egy hétvégét, vörös szem, nyügösködés, stb. Délelőtt mikor csak én voltam vele csak nyüszögött, ha egy méterre eltávolodtam akkor üvöltött. Délután bezzeg a nagyikkal meg csak vigyorgott, és ott is hagyhadtam. Igy azért ki is kapcsolódtam. Még mindig náthás, de már jó kedve van. Mikor hazajöttünk a szobája láttán kacarászott.
Kibujt neki is az első foga. Kicsit zavarhatja, mert a nyelvével folyamatosan piszkálja.

Szép napot!

Csók: Orsi

Kép
sorsoly

Sziasztok!

Orsi,
ÜDV ismét ItthonKép!
Sajnálom, hogy a betegség beárnyékolta a pihenéseteketKép, de örülök, hogy nem komoly és azért volt kikapcsolódás is.

Ági!
Nagyon jól éreztük nálatok magunkat!!! Köszönjük a lehetőséget! Örülök, hogy többetekkel magismerkedhettem személyesen! Remélem sorra kerülnek azok is akik most nem tudtak eljönni!

Sajnos éppen akkor kellett eljönnünk, amikor az ikrek éppen kezdtek belemelegedni a játékba, de sebaj, majd legközelebb nem csinálunk más programot!
Nagyon furcsa volt látni Kriszt és Marcit, már majdnem elfelejtettem, hogy az enyémek is voltak ilyen aprókKép. Édesek voltak a picik, Büszkék lehettek rájuk!
Persze nem csak Krisszi és Zsu, hanem mindenki a saját aprójára! Ennyi szép gyereket együtt...!!!

Öszintén szólva egy kicsit tartottam attól, hogy majd az én gyerekeim erőszakosak lesznek, hogy megszerezhessenek 1-1 kívánt játékot, de örül a lelekem, hogy nem így történt!
Teljesen meghazudtoltak a gyerekeim: eddig mindig arról írtam, hogy Zsófi a bátrabb, és János az aki inkább visszahúzódik, megijed az idegenektől! Ehhez képest Zsófi fél órát állt a lépcső tetején és hang nélkül szemlélődött, felmérte a terepet, míg János mosolyogva néhány perc után felderített mindent!
Nem csoda ha ezek után nem hiszitek el amit írokKép
Megpróbálok feltenni néhány képet, de időbe telik, mert mindet le kell kicsinyítenem előtte.

PUSSZ Mindenkinek: Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Íme:
Krisszi és Marci, az eikrek természetesen a kaja körül, és Csilla a pocakjával.
Kép
Zsu és Krisz:
Kép
Ági annája, Csilla Annája és Ági párja:
Kép

Márti
Kép
hideyoshi

Ági! Itt kérek elnézést tőletek, mert lányos zavaromban mindenkinek bemutatkoztam csak a párodnak nem! BOCSÁNAT!!! BOCSÁNAT!!!
Le a kalappal előtte, nagyon jól viselte a nyüzsgést!!!

És még néhány kép:
Krisszi és ZSu a fiúkkal:
Kép
Az ikrek még mindig a kaja körül, megérkezett Száva és Marengó:
Kép

Márti
Kép
hideyoshi

Sziasztok!
Megint én!
Voltunk bőrgyóygyásznál és legnagyobb örömünkre megnyugtatott! biztos, hogy nem rosszindulatú János bőrproblémája! Azt mondta, ez nem túl gyakori probléma, ő eddig 5-6 ilyen emberrel találkozott. Tulajdonképpen a bőrben levő csalánsejtek nem elosztva vannak hanem egy egy helyre összetömörülnek. Általában kisiskolás korra elmúlik. Lehet gyógyszeresen, ill. nyugtató kenőccsel kezelni, de ha nem okoz problémát akkor felesleges! Előfordul, hogy egy nagy csomóba tömörülnek, ezt ki szokták vetetni. Nálunk elosztva van a Töpörtyű testén.
Szóval, megnyugodtam!!! Még jó, hogy nem vittem el biopsziára!!! Igaz, hogy akinél először voltunk, sokkal fiatalabb volt, kevesebb tapasztalattal...

Mostmár átadom a helyet másnak! Megyek pakolni, ha felébrednek viszem a manókat Anyumhoz!

További szép napot Mindenkinek!

ÜDV:Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Sziasztok!
Megint én!
Voltunk bőrgyóygyásznál és legnagyobb örömünkre megnyugtatott! biztos, hogy nem rosszindulatú János bőrproblémája! Azt mondta, ez nem túl gyakori probléma, ő eddig 5-6 ilyen emberrel találkozott. Tulajdonképpen a bőrben levő csalánsejtek nem elosztva vannak hanem egy egy helyre összetömörülnek. Általában kisiskolás korra elmúlik. Lehet gyógyszeresen, ill. nyugtató kenőccsel kezelni, de ha nem okoz problémát akkor felesleges! Előfordul, hogy egy nagy csomóba tömörülnek, ezt ki szokták vetetni. Nálunk elosztva van a Töpörtyű testén.
Szóval, megnyugodtam!!! Még jó, hogy nem vittem el biopsziára!!! Igaz, hogy akinél először voltunk, sokkal fiatalabb volt, kevesebb tapasztalattal...

Mostmár átadom a helyet másnak! Megyek pakolni, ha felébrednek viszem a manókat Anyumhoz!

További szép napot Mindenkinek!

ÜDV:Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Sziasztok!

Gyors leszek:
Ági!

Köszi a lehetőséget,jól éreztük magunkat, örülök hogy megismerhettem minden jelenlévőt!

Márti!

Jók a fotók, az enyémek sajna nem lettek ilyen élesek,de azért majd feldobom.

Krisztofer belázasodott,most várjuk a doktornőt. lehet,hogy mégsem csak a foga miatt volt náthás, mert mára már köhög is. Kép

Zsu
zsu2

Sziasztok!

Gyors leszek:
Ági!

Köszi a lehetőséget,jól éreztük magunkat, örülök hogy megismerhettem minden jelenlévőt!

Márti!

Jók a fotók, az enyémek sajna nem lettek ilyen élesek,de azért majd feldobom.

Krisztofer belázasodott,most várjuk a doktornőt. lehet,hogy mégsem csak a foga miatt volt náthás, mert mára már köhög is. Kép

Zsu
zsu2

helló!

Bogi!

Hétfő-szerdán Pesten vagyok, de csüt-péntek én is át tudok menni, ha gondolod. De ha minden jól megy, gyerek nem lesz. Ha lesz, akkor sztornó, mert az azt jelenti, hogy a Dávidon is kiütött a bárányhimlő. A doki néni szerint még nem úsztuk meg teljesen. Szerdán jár le a 14 nap, amíg fertőz hivatalosan. Hát, majd meglátjuk. Ha kicsi veszély is van, inkább nem hurcolom át a kórt.

P.

Kép

Kép

Kép
piros

helló!

Bogi!

Hétfő-szerdán Pesten vagyok, de csüt-péntek én is át tudok menni, ha gondolod. De ha minden jól megy, gyerek nem lesz. Ha lesz, akkor sztornó, mert az azt jelenti, hogy a Dávidon is kiütött a bárányhimlő. A doki néni szerint még nem úsztuk meg teljesen. Szerdán jár le a 14 nap, amíg fertőz hivatalosan. Hát, majd meglátjuk. Ha kicsi veszély is van, inkább nem hurcolom át a kórt.

P.

Kép

Kép

Kép
piros

Szia Mindenkinek!

Nicsi!Csoda remekül éreztük magunkat tegnap!Annyit vigyorogtam és nevettem,hogy egészen kiszáradt estére a szám...Kép
Babinti remekül aludt.Remélem,mihamarabb ismét szervezünk egy talit,úgy,hogy a többieknek is jó...Kép
Nagyon örülök,hogy megismerhettelek Benneteket!
Amilyen kedvesek az írásaitok,olyan kedvesek vagytok Ti magatok is.
Zsu!Annyira sajnálom,hogy el kellett mennetek!Hiányoztatok ám...Úgy megmorzsolgattam volna még Kriszt.Kép
Jobbulást neki!
Fotókat én már nem teszek fel,mert az eddigiekhez egészen hasonlatosakat készítettünk.
Tehát még egyszer:köszönöm a felejthetetlen élményt.

Képzeljétek,a babaúszással kapcsolatos hozzászólásomra privát választ kaptam.Mindannyiunkat elítélő,bántó hangnemben szólt az író.Tolakodó és csaknem fenyegetőző véleményét nem másolom ide,mert nem akarlak feleslegesen felzaklatni Benneteket,csak azért említem,hogy tudjátok milyen indulatokat szítanak az írásaink.Ostobaságra vall,hogy ezt a fórumot néhányan veszekedésre akarják felhasználni...És én is buta vagyok,hogy levelével felzaklatott...
Már válaszoltam neki.Javasoltam,ha véleménye van,azt a topicba írja,ne gyáva módon privát.Véleményem szerint levele befért volna ide...Akkor mindannyian válaszolhattunk volna támadására.
A babaúszásra visszatérve:én a véleményeket a tévhiteket megerősítő,tudományos ismereteket nélkülöző írások ellen fogalmaztam meg.Azok akik nem viszik úszni csöppüket,nem követnek el hibát,mert gyermekeik nem szenvednek hiányt,hisz mással is pótolható a babaúszás.Viszont azok sem tesznek kárt gyermekükben,akik mégis eljárnak,mert az emberi lények egyik természetes közege a víz,70%-ban vízből épül fel a szervezetünk,ilyeténképpen csak jótékony hatása lehet...

Most mennem kell.
Minden betegeskedőnek jobbulást,sok vidámságot!
Szia Nektek!
Kriszi
asszonyfajzat

Szia Mindenkinek!

Nicsi!Csoda remekül éreztük magunkat tegnap!Annyit vigyorogtam és nevettem,hogy egészen kiszáradt estére a szám...Kép
Babinti remekül aludt.Remélem,mihamarabb ismét szervezünk egy talit,úgy,hogy a többieknek is jó...Kép
Nagyon örülök,hogy megismerhettelek Benneteket!
Amilyen kedvesek az írásaitok,olyan kedvesek vagytok Ti magatok is.
Zsu!Annyira sajnálom,hogy el kellett mennetek!Hiányoztatok ám...Úgy megmorzsolgattam volna még Kriszt.Kép
Jobbulást neki!
Fotókat én már nem teszek fel,mert az eddigiekhez egészen hasonlatosakat készítettünk.
Tehát még egyszer:köszönöm a felejthetetlen élményt.

Képzeljétek,a babaúszással kapcsolatos hozzászólásomra privát választ kaptam.Mindannyiunkat elítélő,bántó hangnemben szólt az író.Tolakodó és csaknem fenyegetőző véleményét nem másolom ide,mert nem akarlak feleslegesen felzaklatni Benneteket,csak azért említem,hogy tudjátok milyen indulatokat szítanak az írásaink.Ostobaságra vall,hogy ezt a fórumot néhányan veszekedésre akarják felhasználni...És én is buta vagyok,hogy levelével felzaklatott...
Már válaszoltam neki.Javasoltam,ha véleménye van,azt a topicba írja,ne gyáva módon privát.Véleményem szerint levele befért volna ide...Akkor mindannyian válaszolhattunk volna támadására.
A babaúszásra visszatérve:én a véleményeket a tévhiteket megerősítő,tudományos ismereteket nélkülöző írások ellen fogalmaztam meg.Azok akik nem viszik úszni csöppüket,nem követnek el hibát,mert gyermekeik nem szenvednek hiányt,hisz mással is pótolható a babaúszás.Viszont azok sem tesznek kárt gyermekükben,akik mégis eljárnak,mert az emberi lények egyik természetes közege a víz,70%-ban vízből épül fel a szervezetünk,ilyeténképpen csak jótékony hatása lehet...

Most mennem kell.
Minden betegeskedőnek jobbulást,sok vidámságot!
Szia Nektek!
Kriszi
asszonyfajzat

Sziasztok!

Nicsi!
Mi is nagyon jól éreztük magunkat,és mégegyszer köszönöm,hogy ott lehettünk.Mindenki nagyon aranyos és kedves volt,jó ilyen társaságba kimozdulni.

Hideyoshi!
Nagyon örülök,hogy nem komoly a János problémája,most már gondolom te is megnyugodtál kicsit.Zsofi egyáltalán nem volt erőszakos,de szerintem egyik gyerek sem volt az,aranyosan eljátszottak együtt.

Zsu!
Jobbulást kivánunk Krisznek.

További szép hétvégét mindenkinek
Csilla
Vendég

Sziasztok!

Nicsi!
Mi is nagyon jól éreztük magunkat,és mégegyszer köszönöm,hogy ott lehettünk.Mindenki nagyon aranyos és kedves volt,jó ilyen társaságba kimozdulni.

Hideyoshi!
Nagyon örülök,hogy nem komoly a János problémája,most már gondolom te is megnyugodtál kicsit.Zsofi egyáltalán nem volt erőszakos,de szerintem egyik gyerek sem volt az,aranyosan eljátszottak együtt.

Zsu!
Jobbulást kivánunk Krisznek.

További szép hétvégét mindenkinek
Csilla
Vendég

Csilla,Kriszta!

Nagyon sajnálom, hogy szinte egyáltalán nem ismerkedtünk össze,jó lett volna dumcsizni.Olyan szépek a kislányaitok!!

Kriszi!

Helyetted is kiakadtam az e-mailen! Ezúton üzenem a gyáva kukkolónak, hogy szégyellje magát. Nem lett volna egyszerűbb leírni ide a véleményét? Nem lett volna baj, mégha különbözik is a mienktől! tényleg jó lett volna még beszélgetnünk.

Orsi!

Üdv újra itthon,gratula az első fogacskához!! Kép

Tündi!

Lenne egy kérésem! Tudod,mi vagyis a férjem bútorgyártással foglalkozik,és nagyon megtetszett neki az a bútor, ami azon a képen volt,amit egyszer felraktál. Zita és az ikrek ültek rajta. Esetleg, ha szépen megkérlek, dobnál egy fotót a bútorról ? Előre is nagyon köszi! Kép

Bea!

Mi újság a gyerkőcökkel? Krisz is beteg lett,sajna. Kép

Szia mindenkinek!

Zsu
zsu2

Csilla,Kriszta!

Nagyon sajnálom, hogy szinte egyáltalán nem ismerkedtünk össze,jó lett volna dumcsizni.Olyan szépek a kislányaitok!!

Kriszi!

Helyetted is kiakadtam az e-mailen! Ezúton üzenem a gyáva kukkolónak, hogy szégyellje magát. Nem lett volna egyszerűbb leírni ide a véleményét? Nem lett volna baj, mégha különbözik is a mienktől! tényleg jó lett volna még beszélgetnünk.

Orsi!

Üdv újra itthon,gratula az első fogacskához!! Kép

Tündi!

Lenne egy kérésem! Tudod,mi vagyis a férjem bútorgyártással foglalkozik,és nagyon megtetszett neki az a bútor, ami azon a képen volt,amit egyszer felraktál. Zita és az ikrek ültek rajta. Esetleg, ha szépen megkérlek, dobnál egy fotót a bútorról ? Előre is nagyon köszi! Kép

Bea!

Mi újság a gyerkőcökkel? Krisz is beteg lett,sajna. Kép

Szia mindenkinek!

Zsu
zsu2

Kriszi és Zsu2

Ime a gyáva kukkoló(ez mit jelenthet jelen helyzetben?) véleménye.

Felháborodásotok nem alaptalan.
Viszont nem én vagyok az oka hanem ..........

Olvasgassatok kicsit és biztos mindenkinek meglesz a maga véleménye.

Bevezetö

Az intelligencia az a képességünk, amelynek segítségével az új kihívásokon és élethelyzeteken gondolkodás segítségével úrrá leszünk.
Az értelmi képességek számos részképesség összegének, összességének tekinthetők, ezek egyike az intelligencia. Ide tartozik az emlékezet, a kombinációs készség (az a képesség, mellyel különböző ismereteket és felismeréseket egymással értelmes kapcsolatba hozunk), továbbá az emlékezet és a kombináció adta lehetőségeknek a gyakorlatban való alkalmazása.

Több okból sem tesz jót, ha siettetjük a mozgásfejlődést. A legszembetűnőbb az, hogy túlterhelhetjük a még éretlen idegrendszert, csontrendszert és izmokat. Ennek hatása gyakran felnőtt korban, mozgásszervi betegségek formájában jelentkezik. A csecsemő tanítgatásának van még egy hátránya, és erre általában még a szakemberek sem hívják fel a szülők figyelmét, pedig nagyon kézenfekvő. Ha egy kisgyermek helyett sok mindent megcsinálnak a szülei, nem kell erőfeszítéseket tennie a dolgok eléréséért, elmarad az "én csináltam" sikerélménye, ami újabb próbálkozásokra késztetné a gyermeket. Így az egészséges, érdeklődő újszülöttből passzív, indítékszegény, unatkozó gyermek válik, akit folyton szórakoztatni kell. Ugyanehhez vezet, ha naphosszat bébikompban, autósülésben vagy szűk kiságyban, járókában tölti az idejét a gyermek, így tétlenségre vagy természetellenes mozgásformák kialakítására ítéljük.

A szoptatással kapcsolatos életforma hatása az idegrendszer fejlodésére.

A kizárólagos és igény szerinti szoptatás olyan életformát eredményez, melynek során az első hónapokban anya figyelme ritkán terelődik el a gyerekről. A természetes anya gyerek kapcsolat ilyen: őseink, és legközelebbi rokonaink, a főemlősök szoros testkontaktusban éltek a kölykökkel, nem hagyták egyedül, mindenhová magukkal vitték. Fejlődéstanilag a "hordott gyermek" közelebb áll a természeteshez, mint a "letett gyermek", a csecsemő számára a mozgás a normális életforma, nem a nyugalom. A hordott, vagy legalább sokszor fölvett csecsemőt édesanyja mozgása hintáztatja, az őt érő ingerek serkentik az idegrendszer kiteljesedését, a féltekék közötti információáramláshoz szükséges összeköttetések kialakulását. Ma a gyermekek nagy része születés után kiságyba, járókába kerül, és amíg képes nem lesz önálló helyváltoztatásra, majdhogynem mozgás nélkül tölti a napjait. Mozgásos tapasztalatok hiányában az idegrendszer érése lassabban megy végbe, ez magatartás- és tanulási problémákhoz vezethet. Az idegrendszer fejlődését hátráltatja az ingerszegény környezet is. A csecsemő számára az elsődleges ingerek szociális ingerek: a szülők hangja, érintése, melege, illata. Igény szerinti szoptatás esetén az összes szükséges ingert biztosítjuk a baba számára

A szopó mozgás ideálisan alakítja a gyermek arcizmait és fogazatát, és egyben védi egészségét. A szopó gyermekek arca izmos, kemény, fogazatuk legtöbbször szabályos és egészséges. A szopó mozgás ugyanis az arc nagy izmait állandó edzésben tartja, míg a cumisüvegből való táplálkozás kisebb munkát igényel a gyermektől. A felmérések alapján az üvegből táplált gyerekek között sokkal gyakoribb az első fogak szuvasodása, kétszer annyi a fogsor hibás záródása, gyakoribb a beszédhiba. A szoptatott gyerekek sokkal ritkábban kapnak középfülgyulladást, mit az üvegből etetett csecsemők. Ez nem csak az anyatej védőhatásának köszönhető, hanem a szopás alatt létrejövő izommunkának is. A szopó mozgás során ugyanis gyakran kinyílik a garatot és a középfület összekötő "folyosó", ezzel biztosítva a középfül szellőzését, és a középfülben uralkodó nyomás kiegyenlítődését.
genitoris

Kriszi és Zsu2

Ime a gyáva kukkoló(ez mit jelenthet jelen helyzetben?) véleménye.

Felháborodásotok nem alaptalan.
Viszont nem én vagyok az oka hanem ..........

Olvasgassatok kicsit és biztos mindenkinek meglesz a maga véleménye.

Bevezetö

Az intelligencia az a képességünk, amelynek segítségével az új kihívásokon és élethelyzeteken gondolkodás segítségével úrrá leszünk.
Az értelmi képességek számos részképesség összegének, összességének tekinthetők, ezek egyike az intelligencia. Ide tartozik az emlékezet, a kombinációs készség (az a képesség, mellyel különböző ismereteket és felismeréseket egymással értelmes kapcsolatba hozunk), továbbá az emlékezet és a kombináció adta lehetőségeknek a gyakorlatban való alkalmazása.

Több okból sem tesz jót, ha siettetjük a mozgásfejlődést. A legszembetűnőbb az, hogy túlterhelhetjük a még éretlen idegrendszert, csontrendszert és izmokat. Ennek hatása gyakran felnőtt korban, mozgásszervi betegségek formájában jelentkezik. A csecsemő tanítgatásának van még egy hátránya, és erre általában még a szakemberek sem hívják fel a szülők figyelmét, pedig nagyon kézenfekvő. Ha egy kisgyermek helyett sok mindent megcsinálnak a szülei, nem kell erőfeszítéseket tennie a dolgok eléréséért, elmarad az "én csináltam" sikerélménye, ami újabb próbálkozásokra késztetné a gyermeket. Így az egészséges, érdeklődő újszülöttből passzív, indítékszegény, unatkozó gyermek válik, akit folyton szórakoztatni kell. Ugyanehhez vezet, ha naphosszat bébikompban, autósülésben vagy szűk kiságyban, járókában tölti az idejét a gyermek, így tétlenségre vagy természetellenes mozgásformák kialakítására ítéljük.

A szoptatással kapcsolatos életforma hatása az idegrendszer fejlodésére.

A kizárólagos és igény szerinti szoptatás olyan életformát eredményez, melynek során az első hónapokban anya figyelme ritkán terelődik el a gyerekről. A természetes anya gyerek kapcsolat ilyen: őseink, és legközelebbi rokonaink, a főemlősök szoros testkontaktusban éltek a kölykökkel, nem hagyták egyedül, mindenhová magukkal vitték. Fejlődéstanilag a "hordott gyermek" közelebb áll a természeteshez, mint a "letett gyermek", a csecsemő számára a mozgás a normális életforma, nem a nyugalom. A hordott, vagy legalább sokszor fölvett csecsemőt édesanyja mozgása hintáztatja, az őt érő ingerek serkentik az idegrendszer kiteljesedését, a féltekék közötti információáramláshoz szükséges összeköttetések kialakulását. Ma a gyermekek nagy része születés után kiságyba, járókába kerül, és amíg képes nem lesz önálló helyváltoztatásra, majdhogynem mozgás nélkül tölti a napjait. Mozgásos tapasztalatok hiányában az idegrendszer érése lassabban megy végbe, ez magatartás- és tanulási problémákhoz vezethet. Az idegrendszer fejlődését hátráltatja az ingerszegény környezet is. A csecsemő számára az elsődleges ingerek szociális ingerek: a szülők hangja, érintése, melege, illata. Igény szerinti szoptatás esetén az összes szükséges ingert biztosítjuk a baba számára

A szopó mozgás ideálisan alakítja a gyermek arcizmait és fogazatát, és egyben védi egészségét. A szopó gyermekek arca izmos, kemény, fogazatuk legtöbbször szabályos és egészséges. A szopó mozgás ugyanis az arc nagy izmait állandó edzésben tartja, míg a cumisüvegből való táplálkozás kisebb munkát igényel a gyermektől. A felmérések alapján az üvegből táplált gyerekek között sokkal gyakoribb az első fogak szuvasodása, kétszer annyi a fogsor hibás záródása, gyakoribb a beszédhiba. A szoptatott gyerekek sokkal ritkábban kapnak középfülgyulladást, mit az üvegből etetett csecsemők. Ez nem csak az anyatej védőhatásának köszönhető, hanem a szopás alatt létrejövő izommunkának is. A szopó mozgás során ugyanis gyakran kinyílik a garatot és a középfület összekötő "folyosó", ezzel biztosítva a középfül szellőzését, és a középfülben uralkodó nyomás kiegyenlítődését.
genitoris

Szia Mindenkinek!

Genitoris!Nem Te vagy a gyáva kukkoló (olvass vissza,s megérted).Írásod pedig köszönjük,de nem kellett volna nekünk címezned,mert Zsu2 nem tudta szopiztatni gyermekét "elég" ideig(hiába próbákozott),én pedig még mindig szoptatok.Egyikünk sem kényszeríti csöppségét természetellenes mozgásformák elvégzésére,nem siettetjük gyermekünk mozgásfejlődését,mi több,igyekszünk a legvégsőkig igazodni gyermekünk igényeihez,biztosítva a szükséges ingereket.
Írásod tehát ismételten köszönjük,de mindezt már olvastuk más formában.Tisztában vagyunk ismereteink hiányosságával,éppen ezért folyamatosan tájkozódunk (nem csak olvasunk;beszélük védőnővel,gyermekorvossal,más szakemberekkel,stb...),tanulunk a gyermeknevelésről,gyermeklélektani kérdésekről,gyermekegészségről.
Ha belegondolok,nem értem,miért pont nekünk címezted hozzászólásod.Így nincs értelme.Mindannyiunkhoz kellett volna szólnod.Nincs apropója írásodnak.
Kétlem,hogy az általad leírt tények vitára adnának okot...Kép
Azért üdvözöllek körünkben.Remélem,még írsz.
Szia!
Szia Nektek!
Még jövök,ha sikerül...Kép
asszonyfajzat

Szia Mindenkinek!

Genitoris!Nem Te vagy a gyáva kukkoló (olvass vissza,s megérted).Írásod pedig köszönjük,de nem kellett volna nekünk címezned,mert Zsu2 nem tudta szopiztatni gyermekét "elég" ideig(hiába próbákozott),én pedig még mindig szoptatok.Egyikünk sem kényszeríti csöppségét természetellenes mozgásformák elvégzésére,nem siettetjük gyermekünk mozgásfejlődését,mi több,igyekszünk a legvégsőkig igazodni gyermekünk igényeihez,biztosítva a szükséges ingereket.
Írásod tehát ismételten köszönjük,de mindezt már olvastuk más formában.Tisztában vagyunk ismereteink hiányosságával,éppen ezért folyamatosan tájkozódunk (nem csak olvasunk;beszélük védőnővel,gyermekorvossal,más szakemberekkel,stb...),tanulunk a gyermeknevelésről,gyermeklélektani kérdésekről,gyermekegészségről.
Ha belegondolok,nem értem,miért pont nekünk címezted hozzászólásod.Így nincs értelme.Mindannyiunkhoz kellett volna szólnod.Nincs apropója írásodnak.
Kétlem,hogy az általad leírt tények vitára adnának okot...Kép
Azért üdvözöllek körünkben.Remélem,még írsz.
Szia!
Szia Nektek!
Még jövök,ha sikerül...Kép
asszonyfajzat

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk, majd jövök, most kicsit sűrű napjaink vannak.
Köszönöm aggódásotokat és Marcellel kapcsolatos kérdéseiteket. Végre túl vagyunk a betegségen. Tegnap este kapta az utolsó szurit, ma még be kell mennünk a kórházba kontroll röntgenre. Szerencsére a szomszédunk röntgen orvos és ma ügyeletes, tehát nem kell várakoznunk.

Majd visszaolvaslak Benneteket, kicsit lemaradtam, nem értem ezt a vitát sem.

Süt a nap, imádom,a kedvem is sokkal jobb.Kép Kép

Itt van anyósom, ezért sincs sok időm.

Puszi Mindenkinek és további jó hétvégét!

Zsu!
Bocsi, hogy nem válaszoltam az emailedre, majd pótolom.

Bea
beátab

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk, majd jövök, most kicsit sűrű napjaink vannak.
Köszönöm aggódásotokat és Marcellel kapcsolatos kérdéseiteket. Végre túl vagyunk a betegségen. Tegnap este kapta az utolsó szurit, ma még be kell mennünk a kórházba kontroll röntgenre. Szerencsére a szomszédunk röntgen orvos és ma ügyeletes, tehát nem kell várakoznunk.

Majd visszaolvaslak Benneteket, kicsit lemaradtam, nem értem ezt a vitát sem.

Süt a nap, imádom,a kedvem is sokkal jobb.Kép Kép

Itt van anyósom, ezért sincs sok időm.

Puszi Mindenkinek és további jó hétvégét!

Zsu!
Bocsi, hogy nem válaszoltam az emailedre, majd pótolom.

Bea
beátab

Sziasztok!

Genitoris!
Üdv köztünk, de ne csak kukkolni gyere, hanem írj máskor is. És ha lehet, kicsit magadról is írj.
Egyébként köszönjük írásod, nekünk mindannyiunknak teljesen hasonló a véleményünk a gyereknevelésről.

Piros!
Szuper lenne. Legalább nyugodtan meg tudnék főzni. Kép
Már Erzsi is bevállalt egy napot, mindenképpen írok este, hogy apukámmal hogy egyeztem meg. (Bár a lehető legkevesebbszer szeretném ha jönne, mert arra nincs szükségem, hogy a gép előtt üljön egész nap.

Tünde!
Ha még Te is vállalsz egy napot, az szuper lenne.

Egészségügyisek!
Minden emberből kivett bigyót elküldenek szövettanra? Mert most meg tökre fosok, hogy mi lesz a szövettan eredménye.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Genitoris!
Üdv köztünk, de ne csak kukkolni gyere, hanem írj máskor is. És ha lehet, kicsit magadról is írj.
Egyébként köszönjük írásod, nekünk mindannyiunknak teljesen hasonló a véleményünk a gyereknevelésről.

Piros!
Szuper lenne. Legalább nyugodtan meg tudnék főzni. Kép
Már Erzsi is bevállalt egy napot, mindenképpen írok este, hogy apukámmal hogy egyeztem meg. (Bár a lehető legkevesebbszer szeretném ha jönne, mert arra nincs szükségem, hogy a gép előtt üljön egész nap.

Tünde!
Ha még Te is vállalsz egy napot, az szuper lenne.

Egészségügyisek!
Minden emberből kivett bigyót elküldenek szövettanra? Mert most meg tökre fosok, hogy mi lesz a szövettan eredménye.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Kriszi és mindenki.

Természetes és elöre sejthetö volt hogy mindenkinek ez a véleménye a gyereknevekésröl.
A baj nem a véleménnyel van mint ahogy nektek volt az enyémmel.
A szabad vélemény nyilvánitás állampolgári joga minden embernek.

De a gyermekeket biztos a saját véleményetek szerint nevelitek?

Ime még egy kis csemege.

Csak nehogy ezzel is mindenki egyetértsen.

Kérdés:
A gyermekgyógyász szakértőnek is felvetettem a kérdést, most önnek is, mint tápl. szakértőnek, hogy mit adjak a 8 hónapos babámnak most, hogy a zöldségféléknek amiket magunk termelünk már megy ki a szezonja, a bébiételekben nem bízok meg, a tejem már csak estére elég.

Válasz:

A kisbabájának adjon nyugodtan zöldségpépet, még akkor is ha nem tudja ön megtermelni, találjon olyan termelőt, akiben megbízik, hisz a babának szüksége van a tápanyagokra.
Amire mindenképpen figyelni kell, hogy minél kevesebb adalékanyag jusson a kicsi szervezetébe és kerüljék a túlzott feldolgozáson átment termékeket.

Ezen a ponton biztosan sokan magukra ismernek akik
sajnos nem föznek naponta friss ételt a gyermekének. Ugye mennyivel egyszerübb plazaba megvenni az üveges bébiételt 10-15 üveggel, megmelegiteni majd odaadni a picinek. Ezzel szemben naponta elmenni friss zöldségeket és gyümölcsöt beszerezni, megmosni, megfözni, behabarni, kikavarni, levet leönteni, préselni, turmixolni,apritani, ha nem izlik a bébinek újat késziteni.
Ez utobbi lássuk be idöigényesebb feladat. De kinek van erre ideje?

Hát igen kinek?

Akinek van az irja le hogyan csinálja,hátha a többieknek is adhat vele ötletet.
genitoris

Kriszi és mindenki.

Természetes és elöre sejthetö volt hogy mindenkinek ez a véleménye a gyereknevekésröl.
A baj nem a véleménnyel van mint ahogy nektek volt az enyémmel.
A szabad vélemény nyilvánitás állampolgári joga minden embernek.

De a gyermekeket biztos a saját véleményetek szerint nevelitek?

Ime még egy kis csemege.

Csak nehogy ezzel is mindenki egyetértsen.

Kérdés:
A gyermekgyógyász szakértőnek is felvetettem a kérdést, most önnek is, mint tápl. szakértőnek, hogy mit adjak a 8 hónapos babámnak most, hogy a zöldségféléknek amiket magunk termelünk már megy ki a szezonja, a bébiételekben nem bízok meg, a tejem már csak estére elég.

Válasz:

A kisbabájának adjon nyugodtan zöldségpépet, még akkor is ha nem tudja ön megtermelni, találjon olyan termelőt, akiben megbízik, hisz a babának szüksége van a tápanyagokra.
Amire mindenképpen figyelni kell, hogy minél kevesebb adalékanyag jusson a kicsi szervezetébe és kerüljék a túlzott feldolgozáson átment termékeket.

Ezen a ponton biztosan sokan magukra ismernek akik
sajnos nem föznek naponta friss ételt a gyermekének. Ugye mennyivel egyszerübb plazaba megvenni az üveges bébiételt 10-15 üveggel, megmelegiteni majd odaadni a picinek. Ezzel szemben naponta elmenni friss zöldségeket és gyümölcsöt beszerezni, megmosni, megfözni, behabarni, kikavarni, levet leönteni, préselni, turmixolni,apritani, ha nem izlik a bébinek újat késziteni.
Ez utobbi lássuk be idöigényesebb feladat. De kinek van erre ideje?

Hát igen kinek?

Akinek van az irja le hogyan csinálja,hátha a többieknek is adhat vele ötletet.
genitoris

Genitoris!

Amikor az én nagyobb gyerekeim születtek, még nem volt bébiétel, de még turmixrúd sem...de a pépesítést úgy is meg lehetett oldani.
Egy főzelék készítése v. zöldségpárolás nem tartott tovább fél óránál.
Később is csak utazáshoz v. "vésztartaléknak" vásároltam bébiételt
Nem gondolom azonban, hogy aki megengedheti magának a jobb minőségű bébiétel vásárlását, nagy hibát követne el.

A hordott gyermekkel kapcsolatban igazad van, ezért nőttek fel az én gyerekeim kézben, kenguruban, hordozókendőben.
Nem azért mert mások mondták, hanem mert én így éreztem jónak.Én is tudom, hogy az "embergyereknek az a legnagyobb problémája hogy az anyja testéről eltűnt a szőr".
Elemi igénye a testközelség az "ölelj magadhoz" időszakban, különösen az első évben ill. addig amíg a "tegyél le" korszak be nem köszönt.

A szoptatásról szóló rész sokunk által ismert adatokat mutat, de ennek kapcsán szeretném megkérdezni, hogy hány gyereked van és mekkorák.

Bogi!
Köszi a felajánlást, dolgozom-gondolkodom rajta.
Április-májusban el fogok végezni Pécsett egy, holland bábák által tartott szülésfelkészítő-képzést, és ezután bővülni fog a "kínálatom".
A prof-félébe én nem szeretnék bekerülni.

Erzsi!
Hol vagy és hogy vagy?!

Sziasztok
ráhel

Genitoris!

Amikor az én nagyobb gyerekeim születtek, még nem volt bébiétel, de még turmixrúd sem...de a pépesítést úgy is meg lehetett oldani.
Egy főzelék készítése v. zöldségpárolás nem tartott tovább fél óránál.
Később is csak utazáshoz v. "vésztartaléknak" vásároltam bébiételt
Nem gondolom azonban, hogy aki megengedheti magának a jobb minőségű bébiétel vásárlását, nagy hibát követne el.

A hordott gyermekkel kapcsolatban igazad van, ezért nőttek fel az én gyerekeim kézben, kenguruban, hordozókendőben.
Nem azért mert mások mondták, hanem mert én így éreztem jónak.Én is tudom, hogy az "embergyereknek az a legnagyobb problémája hogy az anyja testéről eltűnt a szőr".
Elemi igénye a testközelség az "ölelj magadhoz" időszakban, különösen az első évben ill. addig amíg a "tegyél le" korszak be nem köszönt.

A szoptatásról szóló rész sokunk által ismert adatokat mutat, de ennek kapcsán szeretném megkérdezni, hogy hány gyereked van és mekkorák.

Bogi!
Köszi a felajánlást, dolgozom-gondolkodom rajta.
Április-májusban el fogok végezni Pécsett egy, holland bábák által tartott szülésfelkészítő-képzést, és ezután bővülni fog a "kínálatom".
A prof-félébe én nem szeretnék bekerülni.

Erzsi!
Hol vagy és hogy vagy?!

Sziasztok
ráhel

Sziasztok!

Genitoris!
Én az első írásoddal sem értettem maradéktalanul egyet.
Sztem mi itt nem olyan kultúrában élünk, hogy magunkon kéne hordanunk a gyerekünket. Én nem hordom magamon a lányom, anyukám se hordott se engem, se a testvéremet magán, mégis nagyon jó a kapcsolatunk vele. És én beteszem a lányom a járókába, és egyáltalán nem érzem úgy, hogy a mozgása ezáltal kevésbé fejlődne. Hogy képben legyél, Õ most fél éves. Természetesen nem az egész napját tölti a járókában.
Azt meg egyenesen utálom, amikor a téli fűtött lakásból irkáltok olyanokat, hogy a természeti népek így-úgy-amúgy. Könyörgöm, mi nem ott élünk, és én ezt egyáltalán nem is bánom!!!
Nekem akkor lenne hiteles az írásod, ha a -20fokban is a dagasztott sárkunyhóban hordanád magadon a gyermeked.
Természetesen tudom, hogy miolyen fontos egy csecsemőnek az anya testközelsége, érintése, stb.; de egyáltalán nem gondolom, hogy az én gyerekem kevesebb lesz akármiben is azért, mert én hordom magamon.

Bébiétel ügyben én bízom a bébikajagyártókban, és nem ítélek el senkit, aki üveges ételt ad a gyermekének. Talán megbízhatóbb is, mint a ki tudja, honnan származó zöldségek a zöldségesnél.
és nem csak plázában van bébikaja, ebben egyetértünk, ugye? Kép

Zsu,
holnap takarítok, és lefotózom egészben a kanapét! Kép

Bogi,
bocs, de én csak úgy tudok Neked segíteni, hogy pl el tudlak vinni akárhova, ha menned kell, de egy egész napra nem tudok elmenni. Vagyis el tudok menni, de akkor a kiscsajomat kell istápolni, mert már megijed idegen helyen, és így ugye sokmindenben nem lennék a hasznodra.

Tünde
Vendég

Sziasztok!

Genitoris!
Én az első írásoddal sem értettem maradéktalanul egyet.
Sztem mi itt nem olyan kultúrában élünk, hogy magunkon kéne hordanunk a gyerekünket. Én nem hordom magamon a lányom, anyukám se hordott se engem, se a testvéremet magán, mégis nagyon jó a kapcsolatunk vele. És én beteszem a lányom a járókába, és egyáltalán nem érzem úgy, hogy a mozgása ezáltal kevésbé fejlődne. Hogy képben legyél, Õ most fél éves. Természetesen nem az egész napját tölti a járókában.
Azt meg egyenesen utálom, amikor a téli fűtött lakásból irkáltok olyanokat, hogy a természeti népek így-úgy-amúgy. Könyörgöm, mi nem ott élünk, és én ezt egyáltalán nem is bánom!!!
Nekem akkor lenne hiteles az írásod, ha a -20fokban is a dagasztott sárkunyhóban hordanád magadon a gyermeked.
Természetesen tudom, hogy miolyen fontos egy csecsemőnek az anya testközelsége, érintése, stb.; de egyáltalán nem gondolom, hogy az én gyerekem kevesebb lesz akármiben is azért, mert én hordom magamon.

Bébiétel ügyben én bízom a bébikajagyártókban, és nem ítélek el senkit, aki üveges ételt ad a gyermekének. Talán megbízhatóbb is, mint a ki tudja, honnan származó zöldségek a zöldségesnél.
és nem csak plázában van bébikaja, ebben egyetértünk, ugye? Kép

Zsu,
holnap takarítok, és lefotózom egészben a kanapét! Kép

Bogi,
bocs, de én csak úgy tudok Neked segíteni, hogy pl el tudlak vinni akárhova, ha menned kell, de egy egész napra nem tudok elmenni. Vagyis el tudok menni, de akkor a kiscsajomat kell istápolni, mert már megijed idegen helyen, és így ugye sokmindenben nem lennék a hasznodra.

Tünde
Vendég

Genitoris!

Köszi,hogy leírtad,mi is az az intelligencia, de még nem értettem meg teljesen, ezért előrebocsájtom,nem leszek túl kedves veled.

Szerintem teljesen egyértelmű, hogy gyáva kukkolónak (most is ez a véleményem) azt az illetőt neveztem, aki bántó levelet írt Krisszinek. Ha te vagy te vagy, ha nem nem.

Én nem fogok úgy reagálni "hozzászólásaidra" hogy: de jó hogy írtál...stb Szerintem ugyanis kissé furcsa hogy felveted a szoptatás előnyeit, mikor olvashattad,hogy pl. én nem szoptattam 2 hónapnál tovább. Belemész a mozgás témába,az idegrendszer fejlődésébe,mert tudod,hogy többen igenis bébiúszni hordjuk gyermekünket. A járókás témáról ne is beszéljek. Szóval,ez nem hozzászólás, hanem indulat szítás. Olvassgass még,és talán észreveszed, hogy azért viszonyla értelmes emberek vagyunk, már már intelligensek, és talán fel tudjuk nevelni a gyerekeinket hatalmas baklövések nélkül. Tehát: nem kell célozgatni.
Ennyit erről.

Tündi!

Előre is nagyon köszi!!!!

Sziasztok:
Zsu
zsu2

Genitoris!

Köszi,hogy leírtad,mi is az az intelligencia, de még nem értettem meg teljesen, ezért előrebocsájtom,nem leszek túl kedves veled.

Szerintem teljesen egyértelmű, hogy gyáva kukkolónak (most is ez a véleményem) azt az illetőt neveztem, aki bántó levelet írt Krisszinek. Ha te vagy te vagy, ha nem nem.

Én nem fogok úgy reagálni "hozzászólásaidra" hogy: de jó hogy írtál...stb Szerintem ugyanis kissé furcsa hogy felveted a szoptatás előnyeit, mikor olvashattad,hogy pl. én nem szoptattam 2 hónapnál tovább. Belemész a mozgás témába,az idegrendszer fejlődésébe,mert tudod,hogy többen igenis bébiúszni hordjuk gyermekünket. A járókás témáról ne is beszéljek. Szóval,ez nem hozzászólás, hanem indulat szítás. Olvassgass még,és talán észreveszed, hogy azért viszonyla értelmes emberek vagyunk, már már intelligensek, és talán fel tudjuk nevelni a gyerekeinket hatalmas baklövések nélkül. Tehát: nem kell célozgatni.
Ennyit erről.

Tündi!

Előre is nagyon köszi!!!!

Sziasztok:
Zsu
zsu2

Kedves Genitoris!

Én is Zsuval értek egyet.Ha nem tudsz mást, mint kötözködni, akkor kérlek ne írj többet! Itt jó hangulatban, vita nálkül ismerkedünk, beszélgetünk, nincs rá szükség, hogy ezt a jó hangulatot bárki megváltoztassa.

Szerintem hülyeség ez az ellenségeskedés tápszeres és anyatejes,otthon fözögető és bébi ételt adó, hordozós vagy járókázós anyukák közt.

Egyébként én nem hordoznámegész nap a gyermekemet,neki is kell önállóság és az anyának is.

Hát ennyi.

Szép estét!

Judit
juditta2

Kedves Genitoris!

Én is Zsuval értek egyet.Ha nem tudsz mást, mint kötözködni, akkor kérlek ne írj többet! Itt jó hangulatban, vita nálkül ismerkedünk, beszélgetünk, nincs rá szükség, hogy ezt a jó hangulatot bárki megváltoztassa.

Szerintem hülyeség ez az ellenségeskedés tápszeres és anyatejes,otthon fözögető és bébi ételt adó, hordozós vagy járókázós anyukák közt.

Egyébként én nem hordoznámegész nap a gyermekemet,neki is kell önállóság és az anyának is.

Hát ennyi.

Szép estét!

Judit
juditta2

Sziasztok!

Tünde!
Természetesen értem a dolgot. Én is csak egy pár órára gondoltam, nem egy egész napra természetesen. Azt hittem Zita talán vágyik egy kis gyerek társaságra Kép, és amíg eljátszanak, addig én tudom csinálni a dolgom, és ha kell párzsor megkérlek, hogy tedd fel a pelenkázóra őket. Kép
De nem akarom kihasználni a jóindulatodat természetesen! Így is nagyon édes volt tőled a felajánlás. Azt hiszem Pirossal és Erzsivel meg tudjuk oldani a dolgot, ha az ég is úgy akarja.

Zsu, Judit!
Genitorisnak írt soraimat enyhén ironikusra akartam venni, de úgy látszik túl kedvesre sikerült.
Bár azt hittem, hogy azzal a felszólítással, hogy írjon magáról is, talán színt vall végre.
Bár a profiljában a névnél ott a Dr., de sejtelmem sincs, hogy az mire utalhat.
Ebből is látszik, hogy akinek diplomája vagy doktorija van, nem feltétlenül intelligens is, legalábbis szociális értelemben. Kép

Genitoris!
Nem tudunk Téged kizárni magunk közül, hiszen ez egy nyílt fórum, de bojkottálni tudunk azzal, hogy nem reagálunk a hozzászólásaidra.
Úgyhogy ha továbbra is ilyen kioktató leveleket szeretnél írni nekünk mindenféle személyes információ nélkül, akkor kérünk szépen, hogy máshol rontsd tovább a levegőt, és ne is a babaneten.
Itt nem örülnek a fogadatlan prókátoroknak.

Ráhel!
Oké, én várom a fejleményeket!

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Tünde!
Természetesen értem a dolgot. Én is csak egy pár órára gondoltam, nem egy egész napra természetesen. Azt hittem Zita talán vágyik egy kis gyerek társaságra Kép, és amíg eljátszanak, addig én tudom csinálni a dolgom, és ha kell párzsor megkérlek, hogy tedd fel a pelenkázóra őket. Kép
De nem akarom kihasználni a jóindulatodat természetesen! Így is nagyon édes volt tőled a felajánlás. Azt hiszem Pirossal és Erzsivel meg tudjuk oldani a dolgot, ha az ég is úgy akarja.

Zsu, Judit!
Genitorisnak írt soraimat enyhén ironikusra akartam venni, de úgy látszik túl kedvesre sikerült.
Bár azt hittem, hogy azzal a felszólítással, hogy írjon magáról is, talán színt vall végre.
Bár a profiljában a névnél ott a Dr., de sejtelmem sincs, hogy az mire utalhat.
Ebből is látszik, hogy akinek diplomája vagy doktorija van, nem feltétlenül intelligens is, legalábbis szociális értelemben. Kép

Genitoris!
Nem tudunk Téged kizárni magunk közül, hiszen ez egy nyílt fórum, de bojkottálni tudunk azzal, hogy nem reagálunk a hozzászólásaidra.
Úgyhogy ha továbbra is ilyen kioktató leveleket szeretnél írni nekünk mindenféle személyes információ nélkül, akkor kérünk szépen, hogy máshol rontsd tovább a levegőt, és ne is a babaneten.
Itt nem örülnek a fogadatlan prókátoroknak.

Ráhel!
Oké, én várom a fejleményeket!

KépKép

KépKép
farkasbogi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?