Új privát üzeneted érkezett!

Juhúúú, sikerült.

Nos, voltam az uh-n, és asz sztk-n - mert itt még nincs orvosom, képzeljétek nem mutatták meg a babát. Annyira csalódott voltam. Az eredményeket a kezmbe nyomták, és azt sem tudtam mi mit jelent rajta.

Zsu!
Örülök, hogy itt vagy, Én most költöztem Kecskemétre, senkit sem ismerek itt.
Ki az orvosod? Kihez érdemes járni? Nekem dr Kadocsait ajánlotta valaki.
Mit tudsz róla?

Nem merek most többet írni, mert félek, hoyg megint el fog szállni. Puszi minedenkinek!
Piró
14+1
pitypalatty
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors bekukkantásra futja az időmből, mivel éppen költözködünk és iszonyú felfordulás van. A gépem le lesz bontva ma vagy holnap, és csak költözés után tudok ismét netközelbe jutni, ezért egy pár napig nem fogok tudni írni. Csak azért szólok, hogy nem tűnök el, nehogy kivegyetek a táblicskuból! Kép
Szóval 18-a után jövök vissza!
Addigis nagyon nagy gratula minden újonnan csatlakozott kismamának, a "régieknek" további szép és boldog napokat. Velünk egyébként minden rendben van, jövő héten leszünk 16. hetesek, és megyünk az AFP-re.

Köszi a türelmeteket, szóval jövök vissza! Kép
Mamy (15+4)

Kép
mamy
 
 


Szia Bodza
Üdv a csapatunkban...

Piró
Ha leírod, hogy milyen eredmények, akkor segítek az értelmezésben...

Mamy
Csak óvatosan a költözködéssel...

Gigi
16
Vendég
 

 
 

Gigi!

Igen mai napig szurkolok ott mindenkinek! Inferkének nagyon örültem, ami Tigi esetét illeti, hááát, no comment...

Piró!
Üdvözöllek városunkban. Én szeretem ezt a helyet. Remélem neked is tetszik. Olvastam a véleményed a kecskeméti kórházról.Kép Van benne némi igazság, de az orvosok szerintem nagyon jó. Szerintem te a Kazocsay-ra gondolsz, de őt sajnos nem ismerem annyira. Az én orvosom a Steinmetz György. Maximálisan meg vagyok elégedve vele. Nagyon jól felszerelt, tiszta magánrendelője van.Bár megkéri az árát de mindig lehet rá számítani. Remélem tudtam segíteni.

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Sziasztok!!
Ági vagyok, szintén Kecskemétről.
Szeretnék csatlakozni a csapathoz. Október végére várjuk második gyermekünket. Matyika februárban volt 2 éves, úgyhogy még itthon vagyok vele.

Piró!
Megragadott az írásod. Sajnálom, hogy ilyen rossz a véleményed a kórházról, de sajnos sok dologban igazad van. A védőnői tanácsadót nem is tudtam hogy kitették a kórházba... Matyikával még a kp-ban volt egy sztk-ban, ahol elkülönítve volt egy nagyon tiszta ÚJ rendelőben. Érthetettlen számomra hogy miért fejlődött vissza. A dokit akit ajánlottak neked Kazacsay Lászlónak hívják (Zsu bocs!) Õ olyan 30-40-es éveiben jár, elég normális doki. Anno én 4 évig dolgoztam abban kórházban az újszülött osztályon, így naponta jártam szülésekre=dokikat is ismerem. Kazacsayról csak jót mondhatok.

Ha esetleg segíthetek bárkinek, nagyon szívesen teszem, és ha bevesztek a csapatba annak nagyon örülnék!

Üdv Ági 7+1

Ági
Kép

Kép
rozsagi
 
 


Sziasztok!
Csak beköszönök ,akkora lemaradásom van felétek ,hogy szinte nem is tudom mikor fogok a végére jutni.Hétfőtől kell visszaolvasnom legalább 5-6 oldal ez biztos eltart egész hétvégén.
Üdv az újaknak, gartula ikreseknek unokanővérem 35.hétnél tart két pocaklakoval Kép
Tegnap voltam csináltatni kismamanadrágot, igaz nem gondoltam volna, hogy 13+5nél ekkora hasam lesz.Lehet nem is nagy csak a 47kg kezdő kocka hashoz ez most löttyet óriás sárgadinnye......
Kép
persze büszkén mutogatom sőt ki is dugom.....
Kép
szóval, kénytelen voltam lépni ruha ügyben ha nem akarom, hogy mire Vácra felérek vonattal ne bírjak lépni mert ugy nyomja hólyagot a nadrág.
Szóval kitartóan olvasni fogok a hétvégén amennyire párocskám megengedi.
Addig is mindenkinek szép napokat
suezika

KépKép
suezika
 
 


Felétek
nagy betű
bocsesz mindenkinek
su

KépKép
suezika
 
 


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 23:11-kor.
Vendég
 


Sziasztok!
Rejo, Istenhegyin a full vizsgálat (Integrált teszt, 95%-os találati aránnyal) 40e, a Quartett (18. héten, anyai vérből 4 marker vizsgálata, 85%-os találati aránnyal) 20e. A másodikat csináltatom hétfőn. A dokim azt mondta, hogy "nincs ellenére, ha engem megnyugtat". Holott ezt ő is elrendelhetné, a mi kliniánkon megcsinálják TB-re. Mindegy... Várjuk együtt az eredményt!!! (Ja, az Istenhegyis eredményem még a jövő héten megleszKépabban is van AFP....

Bujka, jogra járok. Elég húzós így munka mellettKép

Jó hétvégét, sok pihenést Nektek!!!

Puszi,
Krisszi
16+5

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Sziasztok!

De jó, hogy vagytok még ketten Kecskemétről. Igazából lehet ám, hogy alapból nem olyan húzós a kórház, mint ahogy nekem tűnt, csak az esztergomi olyan volt, mint a piárral szemben levő épület, csili vili, tiszta, ahol talán épp ezért disztingváltak a "betegek", és a város is kisebb, ezért aztán családiasabb, személyesebb volt a nőgyógyászat szülészet. És hát én meg beleszoktam a jóba. A másik viszonyítási alapom a bonyhádi szülészet, ahol a vetélésem után műtöttek, az kb. hasonló állapotban van mint a kecskemétik, de ott hihetetlenül kedves mindenki. Annak a kórháznak is jó híre van.

Máshol szerencsére még nem jártam.
pitypalatty
 
 


folytatom - nem merek hosszút írni, mert elvész.

Gigi
A lapon ez van:

NT:1,9 mm norm
NB:2,6 mm
Norm plexus chorioldeus
Négy intact végtag ábr.
Négyüregű szív.
Az adnexumok vetületében kóros resistentia nem látható.
pitypalatty
 
 


Gigi, köszönöm a segítséget.

Zsu, Ági
Igen akkor Kazacsay (a nevet már harmadkézből kaptam, és megvéltozott, mint a suttogós játéknál), ő lesz az, azt hiszem hozzá fogok menni, a tágabb család rokonai járnak hozzá egytől egyig.

Nagyon örülök, hogy itt vagytok. A férjem kecskeméti, és amikor meghaltak a szülei, örököltük a lakást, csak nem tudtuk átkonvertálni egy ugyan ilyen szinvonalú esztergomira, így kerültünk vissza ide. Ebből kifolyólag a kecskeméti ismerőseim mind Pesten és a környékén vannak. Most még jó, mert a férjem nem talált még munkát. De ha fog, akkor én itthon maradok egyedül-ketten.

Minden jót mindenkinek és üdv az újaknak!
Jó, hogy most kevesebben vannak hányós korszakban.
Nálam is elmúlt.
Puszi
Piró
14+2

U.i:
pitypalatty
 
 


U.i:
Melinda, megvan a lánynév: Nóra.
És a szülés időpontját átttették szept 7-re.
Ha lekközelebb barkácsolsz a táblán, javítsd ki kérlek!
REmélem Nálatok is minden rendben!
pitypalatty
 
 


Sziasztok!

Bodza-Bea!
Örülök, hogy ránk találtál és nagy-nagy gratula! Terveztétek a babát? Csak azért, mert elsőre még a 9 hónapos babuci is olyan picike. Remélem nem értesz félre Kép Marci most 15 hónapos, mi januárban kezdtünk volna próbálkozni, aztán nov-dec. fordulóján becsúszott Ketteskénk Kép

Piró!
Sajnálom, hogy nem láttad a Babót. Nem értem ezeket a dokkereket Kép
Amikor megláttam, hogy Zsu és Ági is kecskemétiek, gondoltam tudnak majd Neked segíteni Kép
Amit tudok, én is írok a leletedről:
NT-nyaki redő
?
?
4 normál végtag
Szív rendben, a négy üreg az okés
A petefészkek területén kóros nem látható (Nálam ezt a mondatot szokták mindig írni.)
Az NB rövidítést még sosem láttam, a latin kifejezésekről passz, de majd jön Gigi! Kép Aztán lehet, hogy írt is már Neked? Akkor bocsi...
Bütyköltem a táblán Kép Nálunk is minden okés, köszönöm Kép

Mamy!
Jó költözködést, Te vigyázz Magatokra. Ja és a táblából nem lehet csak olyan egyszeűen kikerülni, ne izgulj! Kép Várunk vissza!

Ági!
Üdv Neked is és gratula Kép Hú, már hárman vagytok Kecskemétről.

Suezika!
Olvass csak! Kép
Hol laksz? Vác környékén? Megdobbant a szívem a város nevének olvasásakor, mert én 26 éves koromig a környéken éltem (Sződligeten, picit Vácon is). Ha minden jól megy és el tudjuk adni az érdi házunkat, ismét arra felé keresünk házikót Kép

Gabi!
No pöttyök Kép

Velünk annyi, hogy Marci megjavult, jó fiú volt és aludt közel 4 órát, így totál kipihentem magam. Közben Ketteske szórakoztatott, mert olyan édeseket rúgdosott és már egész határozottan. Ebben a pillanatban is jelt adott magáról Kép Jelzi, hogy menjünk vacsizni Kép

Pusz Mindenkinek: Melinda (17+0)

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Kép

Pusz: M

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Sziasztok, Lányok,

sajna, tegnapi levelem elszállt, most meg melózom, de holnap igyexem átrágni magam "rajtatok" :-)))
Most csak gyorsan:

Napraforgó,
tündéri a kép :-)))

Manóné,
szerintem kétpetéjűek - n. megható a fotó :-)))

Krisszi,
nem értem, hiszen nekem megcsinálták a genetikai vérvizsgálatot a kórházban, INGYEN... (vagy ez egy másik vizsgálat? Úgy tudom, nem...)

Üdv minden újnak
- és réginek is. Merthogy most mennem kell, de holnap jövök :-)))

Kata
(14+4)

Kép
Ákata
 
 


Melinda,

olyan jó neked, hogy már mocorog... Nálam még semmi, csak a hasam húzódik folyton, nem győzöm eleget kenni. Hirtelen mozgásra nyilallgat... Majd legközelebbi találkozón meglátjátok, hogy kigömbölyödtem :-))) Nálad látszik már?

Kép
Ákata
 
 


Sziasztok Lányok!

Köszönöm szépen a kedves fogadtatást! KépKépKép

Mamy: Mi is babásan költöztünk. Minden kismama "megőrül". Mi 4 hónaposak voltunk. Szép lassan, óvatosan mindent! Ráérsz és a munka is megvár. Vigyázz magadra!

Bujka: Köszönöm a megtiszteltetést, hogy bevettetek a táblázatotokba.
Nem értelek félre, nyugodtan kérdezz bármit, nem vagyok az a sértődős. Kép Szóval, mi terveztük a második bébit is, sőt már hamarabb is belekezdtünk volna, csak a szülés után (Bodza 3 1/2 hónapos volt) volt egy strumma műtétem, így csak utána lendültünk bele és kb. 4 hónap után jött össze Mogyi baba. Mi kis korkülönbséget szerettünk volna, hogy együtt nőjjenek fel a gyerekek és tudjanak együtt játszani. Egyébként tényleg egy picit nehéz. Nagyon fáradékony vagyok és egy gyermek mellett már nem lehet úgy pihenni. Javaslom az első gyermekes anyukáknak, hogy használják ki az alkalmat és élvezzék a babásságot. Nekem nagyon-nagyon jó volt Bodzával, imádtam terhes lenni. Te hogy érzed magad? Ha jól látom oroszlán babád lesz. Kemény, de élvezetes. Marci milyen jegyben született? Bodza ikrek. Jóóóó. Borzasztó eleven, de én ezt imádom. Már 6 és 1/2 hónbaposan felállt. Igazi kis örökmozgó.

Üdv,
bea
bodza_bébi
 
 


Sziasztok!

Kata!
Már épp elkezdtem volna miattad aggódni... De jó, hogy jelentkeztél Kép
Neked is mocorogtam, nem?! Ilyenkor még nem feltétlenül érzi minden nap az ember a babócát/babócákat! Már ráakartam kérdezni, hogy már feszül a bőröd? Kenegesd akkor ezerrel! Kíváncsi vagyok ám a pocidra. Majd összehozunk megint valami talit és akkor megcsodállak Kép Nekem még igazán még mindig csak a hájam és a puffadás, ami látványos, aztán lehet, hogy már Ketteske is domborodik, de a fenti okok miatt nem látszódik szegényke Kép

Bodza-Bea! (Csak azért így, mert van egy másik Bea is Kép)
Jó, hogy értetted mire gondolok. Ti aztán tényleg gyorsan, hamar belekezdtetek a második babaprojectbe. Mi nem mertük ilyen hamar, illetve én, mert Párom már előbb is szerette volna.
Nem könnyű, mert Marci mostanság nagyon nagy türelmet igényel, és mindig rosszaságon töri a fejét. Hihetetlen miket tud művelni, nekem meg állandóan rajta kell tartanom a szememet, ami nem könnyű. De nem részletezem Neked. Álmatag vagyok (az elején hányingeres voltam, de csak 1-szer hánytam), így Marci duplán kiszívja minden energiám. Õ nyilas, decemberi baba. A rosszcsontsága mellett áldott szerencsénk van Vele, mert jó az alvókája (nappal és éjszaka is), a fogzás miatt egy nyekkenésünk sem volt, nem volt hasfájós és még sorolhatnám. Most azért izgulok, hogy Ketteske mennyire fog hasonlítani a bátyusra Kép

Mindenkinek sok puszi: Melidna

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Melinda,

Marci egy tündérbaba, nem rosszcsont :-))) Kis mosolygós :-)))
Én azóta sem éreztem a bébik mocorgását, hogy írtam róla :-(((
Has: vhogy nem a bőr húzódik, hanem belül (izmok, szalagok, fene tudja), főleg hirtelen mozdulatra kell vigyázni, meg néha guggolásra. Holnap reggel jönnek csinálni a konyhánkat, végre nem vájlingban kell mosogatnom és egyégős villanyrezsón főznöm, és elő tudom venni az edényhegyeimet :-))) Nem beszélve a csodás kézi gépecskékről (habverő, szendvicssütő, miegymás), melyeket már igen-igen nélkülöztem robinsoni konyhámban :-)))

Jó éjt mindenkinek - Puszi - Kata

Kép
Ákata
 
 


Piró
A nt-nb a nyaki redőmérete... (ezek valami angol szóból származó rövidítések...angolból nagyon analfabéta vagyok...Kép )
Plexus choroideus az agyban levő kis érgomolyag...
A többit Melinda leírta...

UTÁLOM MÁR A TELETKépKépKépKép

Gigi
16+1
Vendég
 


Sziasztok!

Bodza-Bea! Kép
Üdv! Kép Én lennék a másik Bea Kép
Húú ezen és is annyit gondolkodtam már, hogy olyan jó lenne, ha a(z első) két gyerkőcünk között kicsi lenne a korkülömbség, de egyre inkább nem gondolok erre, hisz az első bébink is csak másfél év próbálkozás után jött össze. Amikor a következő sikerül, akkor lesz.
Nagyon érdekes neve van a kislányotoknak! Kép

Melinda! Kép
A pocakot a húzódás miatt kenegetitek? Vagy kiszárad? Bocsi, ha butaságokat kérdezek Kép

Kata! Kép
Ti akkor most nagy munkában vagytok! Kép
De jó! kész lesz a konyha!!!! Mi is most építkeztünk ugye, az volt a kérésem, hogy a konyha jó nagy legyen. Még nem vagyok egy igazi konyhatündér, de igyekszem!
Ne lehetett könnyű Neked villanyrezsón főzni, de tálban mosogatni Kép De most!!
Megmondom őszintén irigyellek az ikrek miatt Kép
Sokszor eljátszottam én is agondolattal, főleg, hogy már majdnem elindítottunk egy lombik projektek, akkor meg ugye nagy esély leett volna rá..
Na de a lényeg, hogy ott van a babóca a pocakomban végre! Kép

Bea

Kép
Kép
beuka
 
 


Gigi! Kép
Pedig ma egész jó idő van! LEgalábbis nálunk süt a nap!
Egyébként tényleg jöhetne már az igazi tavasz!!!

Kép
Kép
beuka
 
 


LÁnyok! Kép
Bocsi, hogy megint kérdezek, tudom, hogy kezdetben az utolsó mensi első napjától számolják a kort, és aztán az UH-n látott méretek alapján korrigálják.
Mivel én még nagyon az elején vagyok, nekem még a mensis a mérvadó.
Hétfőn leszek 7.(+1) hétben (hozzáteszem a ciklusaim 30-32 naposak voltak az utóbbi időben).
Lehetséges, hoyg este már láthasson szívhangot a doki?
köszi a választ előre is!

Egyébként még mindig , vagy már megint barnázok Kép Jó lenne már, ha elmúlna.

B.

Kép
Kép
beuka
 
 


Beuka
Ez függ az UH-gép minőségétől is... elképzelhető...

Gigi
Vendég
 


Sziasztok,

Juj de szép időnk van...
Csak ez a fránya migrén ne lenne... Már két napja fájt a fejem, reggel bevettem egy Algopyrint, azt olvastam a neten, hogy 1-1 db nem árthat. Remélem is, de már zsibbadt a fél arcom, úgy fájtKép

Simigabi: Köszi a gyógypuszikat, küldjél még egy párat légysziKép

Beuka: Én is a 7. héten voltam uh, amikor már volt szívhangja. Fantasztikus érzés hallani!!!
Nekem hüvelyi uh-m volt, állítólag ha hasival néznek, akkor még nem biztos, hogy hallani a kis tamtamot, ne aggódj. Úgyis mindent elmondanak, minden rendben lesz, de Te is kérdezősködhetsz. Engem is megnyugtattak a válaszokKép Meg a páromat is, aki lesápadva, félve kérdezett rá a petezsákra a babócánk mellett, azt hitte, ikrekKépNekünk hétfőn lesz a 12. heti uhKép Már úgy várjuk!!!

Puszi és kellemes hétvégét MINDENKINEK!!!

KépKép
Kép
jadey
 
 


Ezúton nyugtatok meg mindenkit, biztos nekem is vannak megoldatlan lelki bajaim, és tudatalatti félelmeim Kép Kép, ugyanis hányok, hányingerem van émelygek és ISZONYÚ!!! Csak most kezdte el.
Nem is bírok többet itt ülni és írni. Talán délutánra jobb lesz.

rejo
(8+5)

Kép

Kép
rejo
 
 


REjo Kép
Sajnálom!!! Kép
Az émelygés nálam is elkezdődött. De még szerencsére nem hánytam (kopp kopp).

Bea

Kép
Kép
beuka
 
 


Gigi, Jadey! Kép
Köszi a választ! Kép

Jadey! Kép
Nekem is hüvelyivel fogja nézni, úgyhogy nagyon bízom benne Kép
Sajnálom a mignéredet!! Mielőbbi jobbulást!!!
Hétfőn 12. heti UH! De jó!!!!

Bea

Kép
Kép
beuka
 
 


Sziasztok!

Már régóta keresgettem, hogy hol vannak itt a friss kismamák, örülök, hogy rátok találtam Kép

Beuka,
én 7+2-n voltam nőgyógyásznál, hüvelyi ultrahanggal vizsgált, és hallottam a szívdobogást, úgyhogy neked is minden esélyed megvan rá Kép

Rejo,
én eddig csak émelyegtem, az nagyjából elviselhető. Ezek szerint lehet, hogy én is fogok még hányni? Kép Kép

Bujka,
bekerülhetek én is a táblába?
A dokim azt mondta, hogy okt. 23. a várható időpont Kép Első baba, a nevek (a pillanatnyi állás szerint Kép ) Eszter és Szabolcs, kórház pedig valószínűleg az Újpesti szülőotthon, de ez még nem biztos.

szamy
(7+6)
szamy
 
 


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 23:11-kor.
Vendég
 


Hello Csajok! Üdv az újaknak (is)!

Szerintem a 7. héten már tud mutatni szívhangot a doki hüvelyi ultrahanggal, kérd meg hogy csavarja fel a hangerőt, mert az nem alapbeállítás, meg kell hozzá, hogy tudja a gép.
Izgi! Remélem összejön, mert nagyon jó érzés!

A barnamedve körtől érdeklődnék állag témakörben... ha nem túl bizalmas az ügy, bár a múltkori feketekaka óta Kép Beuka ne izgulj, nekem gyakorlatilag az első perctől megy a szivárgás, volt már mindenféle állag, forró csoki, darabos csoki és mégis egyben vagyunk 10+3, most a tejeskávénál tartok, remélem ez már a végső stádium és hamarosan elmúlik és a következő UH-n már hematoma mentesek leszünk.

Kitartás az ágyhoz szegezett sorstársaknak! Nektek is bekeményedik a hasatok 5 perc állástól?

Jó hétvégét mindenkinek, SÜT A NAP, HURRÁ Kép

MSE

Kép
siba
 
 


Sziasztok!
hu....visszaolvastam közben jegyzeteltem.....
nehéz falat ennyit olvasni.

Siba!
Kérdezed van e valakinek ciszta.Hát Nekem 2 hét alatt lett egy 50X55mmes a jobb oldali petefészekben a 8. héten bevéreztem talán ettől.Otthon kellett maradnom dokibá mondta, ez hormon miatt van és valakinek leválik, pokoli fájdalommal jár és valakinek felszívódik.Az a baj, hogy ez kocsányokon lóg és ha megcsavarodik akkor is gáz lehet és ez is fájdalommal jár, akkor irány a kórház, mert be nem látott következményei lehetnek.Rengeteget kerestem a neten hozzá, azt írták ez a hasüregbe távozhat és ott is szívódik fel.Igen, mire átveszi méhlepény általában felszívódik.Már voltam Professzori bemutatáson is, ott azt mondták 16.hétig nem nyúlhatnak hozzá, mert terhességet veszélyeztetik.Csavarodásról annyit mondtak, minél kevesebbet mozogjak akkor nem lesz baj.És szerencsére, igaz megbeszéltem pocaklakóval rúgja szét a ciszta popoját, szóval a 12.heti uh-n semmifél ciszta nem volt, mehettem vissza dolgozni.5cm alatt nem is nyúlnak hozzá ,csak felette mert zavaró lehet, ugyhogy ne aggódj.

Rejo!
Nekem a 8. héttől kezdett a hányás erősődni és sűrűsödni most vagyok a 13+6 és ma is volt igaz nem olyan mint régen csak öklendeztem de még mindig......
és amit nem nagyon értettem a lemaradás miatt Krisszivel beszéltétek az AFP vizsgálatot.Pénzért csinálják?vagy a down kórra gondoltatok?
Mert ha az afp, akkor az nagy szemétség, SOTE-n ingyé van 16.hét után,de ha a másikra gondolsz én úgy tudom ,hogy 35 év felett kötelező ez a vizsgálat, amit a tb fizet de ez a magzatvízből vett minta aminek nagyobb a vetélési kockázata,de kitudják mutatni vérből is amiért, tényleg fizetni kell nem is keveset.de azt mondta januárban a tv, hogy ezt a vérvételt is ingyenessé teszik és bárki megcsináltathatja ami szerintem nagyon jó lenne mert nemcsak a 35 év feletti nők vannak kitéve a down kór gyakoriságának hanem egyre több a fiatal nők száma is.Bocs ha figyelmetlenül olvastam.

Szamy!
Nem biztos a hányás, lehet ,hogy csak öklendezni fogsz de lehet semmi nem lesz.Igaz amikor nem öklendeztem és hánytam azt kívántam bárcsak rókáznék, akkor tutti minden rendben van.kicsit hülén hangzott de így gondoltam.

Macifülke!
Nekem a 12+1 napon, 51mm -s volt, szintén fogta fejecskéjét mindkét kezével és nem mozgot.viszont a doki elfelejtett képet csinálni és mikor visszafeküdtem és kép lett belőle hátat fordított...
Kép

Bujka!
Dunakeszi-Gyártelep zöld tornyú templom mögött lakom.Gyertek vissza ha tehetitek és Vácott dolgozom Deákváron a Petőfi suliba.

Ákata!
Nekem is nyilalgat, meg szúrkál, meg feszít medence ,szörnyű és ijesztő érzés de csak elmúlik majd.Azt mondta doki ne simogassam ilyenkor, mert méh összehúzódásokat okoz a sok simogatás, ami nem jó.ugyhogy most mikor nyilal, ráütök kezemre és inkább dudolászom neki, hogy fejezze be.

Beuka!
Nekem doki ugy számolta ki a terhességet, hogy ucsó menses + 7nap.Nekem a 8.héten hüvelyi uhval nézték és már dobogott a szivecskéje és én úgy tudom az uh biométerek alapján nézett kor a szülés várható időpontja nem a terhességed hetei.én ezt így hallottam, remélem nem mondtam most marhanagy hülyeséget.
befejezem mert mostmár 2 orája itt ücsörgök és azt is hallottam nem tesz jót a sok gépezés a babának, mint a mikro előtti ácsorgás.
jó éjt mindenkinek
suezika

KépKép
suezika
 
 


Sziasztok!

Üdvözlöm az újakat!!! Szerintem is itt a helyetek!

Köszönöm a "távgyógyítást", nagyjából hatott. Bár egész nap "éreztem" a fejemet, elvittem a lányomat a Hajógyári szigetre, klassz új csúszdák vannak, nagyon boldog voltKép Aztán ellátogattunk a Brendonba, de jól jött volna egy vastag hitelkártya... Csak nézelődtünk, kinéztünk egy-két dolgot (később párom is csatlakozott), de megbánta az árak miatt padlózótt egyetKép Babona ide-vagy oda, szerintem mi lassan elkezdjük a nagybevásárlást, hogy ne egyszerre kelljen (bankrablással egybekötveKép) bevásárolni. A lányom is élvezte, ő szeretne egy csomó mindent kiválasztani, persze, hogy a babarózsaszín babakocsi tetszett neki... Tudtok esetleg olyan helyet, akár a neten, ahol "olcsóbban" meg lehetne úszni? Csak egy példa: ma a DM-ben is voltunk terhességi csíkok elleni krémet venni, ott láttunk egy nagyon édi kisjátékot 1600Ft-ért, a Brendonba a lányom odahozta ua: 2500Ft volt...

Puszi Nektek!!!

KépKép
Kép
jadey
 
 


Sziasztok!

Beuka,
sztem már lesz szívhang, nekem is látszott a 7. hetin :-))) Lehet, hogy ikreid lesznek, majd drukkolok :-))) Konyha kábé kész, de még kell egy-egy polc a szekrénybe, amíg az nincs meg, nem tudok kipakolni mindent... De már így is óriási az előrelépés :-))) Nekünk kicsi konyhánk van, de úgy terveztük meg, hogy minden elférjen. Nagyra vágytam, de így alakult... Barnázással fexel eleget?
Haskenegetés: azért kell, hogy ne húzódjon, ahogy nő. Nekem azért húzódik, mert az ikrekkel elég látványosan gyarapodom :-)))

MSE,
én a 10. hétig úgy voltam, mint Te, járkálástól, állástól keményedett a hasam, jobban mondva olyan érzésem volt, mintha felülések után izomlázam lett volna... ez mára elmúlt (14+5).

Szamy,
üdv közöttünk :-)))

Rejo,
részvétem... (hányás). És jobbulást Jadey-nek, a fejfájásra... Nekem is fájt ma kicsit (főleg, mikor a konyhát fúrták-faragták - mintha a fejembe döfték volna a fúrót -, de már elmúlt.

Gigi,
Érden ma gyönyörűen tavaszlott, hó eltűnt hirtelen (tegnapi eső verte el, meg a mai napocska), madárcsicser, lágy fuvallatok... Ma éreztem először úgy, hogy talán mégis március van...

Suezika,
nekem ha szurkál, megpróbálok nem odafigyelni, az használ. Egyébként mostmár inkább húzódik a hasam, meg ha rossz mozdulatot teszek, egy ponton nyilall. Érdekes, a hosszú autóutakat utálják a bébik, főleg a kátyús szakaszokon :-)))

Puszi mindenkinek, további szép tavaszt :-)))
Kata

Kép
Ákata
 
 


Jadey,
most lebeszéltél a Brendonról... oda készültem kismamacuccokért, de ezek után inkább keresek egy olcsóbb helyet. Tényleg, gatyaügyben találkozhatnánk vmikor :-))) (Már dolgozom Pesten.)
Ha használt cuccokkal is beéred, itt a honlapon van keres-kínál rovat. Hozzávetésképp: azt a babakocsit, ami újonnan 100 ezer fölött van, itt használtan 60-ért kínálták... Mi nemigen veszünk majd új cuccokat - asszem, írtam már, hogy a legtöbb cuccot kapjuk (sok baba született a családban mostanában), és - hozzátéve, hogy még be kell fejeznünk az építkezést - úgy látom: arra a két évre, míg rácsoságyat, pelenkázót stb. használnak, nem ruházok be ilyesmire egymillió forintot. Mert mi ikrekkel nem úsznánk meg kevesebből... Ha nagyobbak lesznek, majd csináltatunk bútort az asztalossal.

Puszi - Kata

Kép
Ákata
 
 


Azért elmehettek nézelődni, lehet, hogy akad egy-egy jó fogás... Van néhány akciójuk is. Gatyaügyben összefuthatunk, szólj, hogy mikor és hol lenne jó.

Puszi-Kriszti (Jade a kislányom neveKép, de imádom)

KépKép
Kép
jadey
 
 


Hmm. Elszállt az előző üzimKép

Csak azt írtam, hogy azért elmehettek nézelődni, néha akad egy-egy akció... A gatyatalit megbeszélhetjük, hogy mikor és holKép És köszi a jókívánságot, remélem hamar hat, mert már megint fájdogál...

Puszi: Kriszi (Jade a kislányom neveKép)

KépKép
Kép
jadey
 
 


Sziasztok!! Kép

köszönöm szépen mindenkineka megnyugtatást a 7. heti UH szívhanggal kapcsolatban Kép

Szamy! Kép
Üdv!

MSE! Kép
Most én is a tejeskv-nál tartok Kép
Drukkolok, hogy ne legyen ott a köv. UH-n a hematoma!! Kép

Kata! Kép
Bevallom, ma már nem feküdtem egész nap. De vigyázok megígéérem!
Azért ténlyeg nem semmi, hogy Nektek (meg minden ikresnek) szinte mindenből dupla annyit kell venni, mint az egybabásoknak Kép Nem egyszerű anygilag! még jó, hogy Ti sokmundent örököltök!

Bea

Kép
Kép
beuka
 
 


Sziasztok!

Gigi!
Debrecenben vacak idő volt? Nálunk klassz, itt Pest környékén, de húgommal megbeszéltük, hogy ott mindig a pesti idő ellentettje van...

Bea-Beuka!
Én a terhességi csíkok miatt kenem, nekem nem húzódik és Marcival sem húzódott sosem. A vége felé viszont iszonyatosan viszketett.
Szerintem is látszani fog már a szívdobogás, hüvelyivel meg pláne Kép Majd mesélj!
Barnázás Kép Pihenj sokat!

Szamy!
Üdv itt és gratula Kép Nézd csak meg a táblát Kép

Gabi!
Remélem nálunk nem lesz ilyen 2 éves kor körüli nehézidőszak Marcinál, mert Ketteske Marci 21 hónapos korában fog születni és és hogy is mondjam, hát most megijedtem egy picurit.

MSE!
Én barnamedve ügyben: napok óta fekete hasmenésem van Kép
Nekem nincs keményedésem, még korai lenne. De figyelj oda rá és esetleg említsd meg a dokinak is.

Suezika!
Az amniocentézis (hasfalon keresztüli magzatvíz-vétel) tudomásom szerint 35 év felett sem kötelező, mert vetélést okozhat, így nincs joga senkinek erre kötelezni bárkit is. Maxi felajánlják a lehetőséget, a Down kórra való nagyobb kockázat/hajlam miatt.
Az AFP szűrés tuti mindenhol ingyenes. A csajszik szerintem a vérből történő Down-kór szűrésre gondoltak, amit eddig én is térítéskötelesnek hallottam, de már mint látjuk, valahol ez is ingyenes.
Tudom, hol laksz Kép Kép Kép Hú, megint megborsóztam Deákvár miatt! Ha eladjuk a házat, akkor az új ház megvételéig Deákvárra költözünk, mert ott van nagyszüleimnek egy lakása. Imádom azt a környéket, és eddig Dunakeszi jött be leginkább, csak szörnyen drága. De valahogy majd lesz Kép Ja és mennék én már holnap Felétek lakni, csak venné már meg valaki a házunkat Kép

Jadey-Kriszti!
Asszem nekem vannak baba-mama bolt címeim még előző terhességből, megpróbálom előkeresni és közkinccsé tenni. De a legfontosabb az utánajárás, nem szabad sajnálni rá az időt! Mi nem sajnáltuk és utólag láttuk csak a különbséget, illetve éreztük a többletet a pénztárckánkban Kép
Jade? Még nem is hallottam ezt a nevet Kép Hogy találtatok rá? Angolosan kell ejteni?

Kata!
Örülök, hogy kész a konyha! Elhiszem, hogy boldog vagy Kép
Brendon tényleg méregdrága! Persze ott is ki lehet fogni jól dolgokat, pl. mi a légzésfigyelőnket vettük ott jó áron. Kismamarucit szerintem mindenhol olcsóbban találsz, mint ott! Majd felrakom az üzletlistát és mászkáljatok, nézzetek körül, megéri!

Ma igazán izgalmas napunk volt: délelőtt vásárlás, aztán pihizés, délután pedig sötétítőfüggönyt varrtam. A függöny nem lett az igazi, de felraktuk, mert Marci ma negyed 7-kor ébresztett már. Remélem csak azért, mert hasára sütött a nap. A függöny remélem gátat szab ennek. Holnap tesztelünk Kép
Apropó, valamelyikőtök rókicája eltévedt és nálam kötött ki. Porszívózás közben úgy rámjött, hogy épp kiértem a fürdőbe és a mosdót kaptam el. Hihetetlen rossz volt. A rókicát elzavartam jó messzire, így nem talál vissza az eredeti gazdihoz Kép

Puszi Mindenkinek: Melinda (17+1)

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Suezika, a Down-kóros szűrésről beszéltünk, ami olyan drága az istenhegyi klinikán. Tényleg ingyenessé teszik??? Mikor?? Merthogy a társadalomnak is érdeke, hogy ne szülessen meg egy down-kóros gyerek, az többe kerül eltartani, mint ez a vizsgálat...+ fizetem a TB-t mint a katonatiszt, és még ennyit se kapok vissza.

Mindegy , nekem már 3 hét múlva esedékessé válik, úgyhogy biztos nem esem bele az ingyenes csoportba...KépKép Ebben a vérvételben amúgy AFP-t is néznek, ami megint pénzpocsékolás, mert rutinból megcsinálják a terhesgondozásomon is...

Hát Jadey, én is úgy tervezem, hogy apránként hordom majd össze, ami még kell, mondjuk nekünk csomó minden megvan Domitól...De anyukám pl. rögtön szólt, jajjj ne, nem szabad előre...kicsit lelombozott.

Kata, Brendon a lehető LEGDRÁGÁBB hely, min Dominál mindig üres kézzel jöttünk ki onnan, nem tudom kik vásárolnak ott...
Én babaruhákat már Dominak is -főleg a kezdeti időkben- csak turkálóban vettem. Most is így fogok tenni, pláne, hogy már tudom, babaruhát még nem lehet elhasználni, és max. két hónapig hordja a gyerek, utána kinövi. Amint jó idő lesz elkezdem járni a bevált turikat...Sajnos nálunk a családban nem működik a ruka kölcsönkapás Kép

Rejo
(8+5)

Kép

Kép
rejo
 
 


Bujka, várjuk a boltlistát! És köszi! Kép

Ja még egy. Csajok, ti mikor mentetek először védőnőhöz? Mert Domival már 6(!!!)hetesen elzavart hozzá a doki, most meg 9. betöltöm mindjárt, és még csak meg sem említette! Vagy azt hiszi, már rutinos anyuka vagyok, tudom mi a dörgés, majd magamtól elmegyek?

Tényleg nem kapok meg bizonyos támogatásokat, ha 12. hét előtt nem jelenek meg a védőnőnél?

Kép

Kép
rejo
 
 


Kép

Pusz: M

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Sziasztok,

Jadey,
én össze-vissza dolgozom (több műszakban), de ha a most következő hét utáni hétre mondasz valamit (pl. délelőtt tíz/v. du. 4 ittmegitt), akkor úgy igazítom a beosztást... (Csak a 21. nem jó, akkor lesz UH.)Nagyon szép neve van a lányodnak, magyarosan ejtik, ahogy a jáde-követ, vagy angolosan dzsédnek? (Asszem, megszólításként inkább a Jadey-t fogom használni, nehogy összekeveredjenek a Krisztik :-)))

Rejo,
asszem, Brendont kihagyom, mivel férjem utálja a céltalan vásárlásos bóklászást, és ha ilyen drága, úgyse veszünk semmit... Turkáló nálunk is játszani fog :-)))

Melinda,
nagyon örülnék a boltcímeknek... Babáknak még nem veszünk (először is megnézzük, miket kapunk :-))), nekem inkább mamaruci kéne :-))) Róka :-((( Látod, a sok takarítás is lehet káros az egészségre! Én már tűnődtem azon, hogyha meglesznek a bébik, takinéni is lesz melléjük (most még mi intézzük a férjemmel, de régen járt hozzánk a régi lakásunkba, havonta. És most is szükség lesz rá, ablakot pucolni, mert én már nem szívesen létrázom...) Milyen ügyes vagy, hogy tudsz függönyt varrni! Én kétbalkéz vagyok, úgy elszabnám az anyagot (nem cseréltem fel a betűket, vágásra gondolok :-))), hogy dobhatnám a fenébe :-))) Marci mellettetek továbbalszik, vagy ilyenkor ti is keltek vele?

Beuka,
Pihenj, amennyit csak lehet! Van, aki azt mondja, hogy a fekvés nem fontos, de nekem egyszer egy orvos azt mondta, hogy azért kell feküdni, ha gond van, hogy a szervezet oda tudja összpontosítani az energiákat, ahol gond van, és ne más tevékenységekre. (Bocs, Gigi, biztos, hogy orvosilag fogcsikorgatóan fogalmazok...)

Puszi - Kata

Kép
Ákata
 
 


Rejo,
én annyit tudok, hogy bizonyos számú aláírás/pecsét kell a kiskönyvbe a pénzhez, de azt nem tudom, hogy ez időhöz van-e kötve... Mindenesetre hívd fel a védőnőt... (Én eddig kétszer voltam (8. és 13. hét), és már volt családlátogatáson. A háziorvosom egyébként azt mondta, hogy hozzá 4-szer kell menni. Ezt például nem tudtam...)

Kép
Ákata
 
 


Melinda! Kép
És bárhol lehet kapni ilyen kenőcsöt? Na mintha már aktuális lenne, csak jobb előbb.
Mivel szerkeszted a táblát?
Ügyes vagy a függönnyel!

Rejo! Kép
Én azt olvatam valahol, hogy aki nem megy el a 12. hétig a védőnőhöz az bűncselekményt követ el. Lehet, hoyg ez jó nagy baromság, de biztos van valami ezzel a 12. héttel Kép

Kata! Kép
Logikusan hangzik, hogy akkor oda tud koncentrálni a szervezet. Kép köszi

Na most már eldugulok!
Jó éjt!!!!
Kép

Bea

Kép
Kép
beuka
 
 


Sziasztok!

Bocsánatot kérek mindenkitől, hogy most nem olvasok vissza, és ezért nem is tudok válaszolni. Vendégeink vannak, így majd holnap jut időm mindenre.
Kicsit betojtam, ui. tegnap kaptam egy sms-t a nődokimtól, hogy újra meg kellene csinálni a rákszűrést mert "nem volt értékelhető az eredmény". Volt eü-s lévén, tudom hogy ha gáz van akkor is ezt írják.Kép Valakinek vissza kellett már menni újboli rákszűrésre? Útálom az ilyen üziket. Kép

Ági
Kép

Kép
rozsagi
 
 


Sziasztok'
Rozsagi, drukkolunk, hogy csak elkeverjek.
Meg egy meres nem meres. Amugy a sogornomnek terhesseg alatt mindig rossz volt, de aztan semmi. HAtha te is csak ezert....

Sziasztok, ilyen nincs hogy eddig es eddig el kell menni a vedonohoz.Mert,
- lehet hogy eszre sem veszed a terhesseget pl. szoptatsz
- ketto: a vedonoseg az allam altal (bazi nagy penzert) finanszirozott valami, tehat egy ingyenes szolgaltatas, amit le is mondhatsz. Azaz, ha egyszer sem megy akkor sincs baj. Persze a kiskonyvet ok adjak oda.
- az anyasagi tamogatashoz 4 orvosi pecset kell. Es eleg a dokid igazolasa is. Azaz, ha nem megy egyszer sem a legtobb magandoki, negy vizit araert ad igazolast. tehat meg ez sem lehet baj.

Szoval semmi sem muszaj. Ha nem engeded be a vedonot a lakasba nem tilthatja le hogy hazavidd a babadat. 1990 utan mar nem! Az mas hogy a regi vedonok meg inkabb 'tamadonenik' Kép

Szoval csak nyugodtan.

Azert jo dokihoz jarni, hogy megmerjek a vernyomasod stb. es elvileg ebbe tars a vedono is. A szervezet arra van, hogy felkeszitsen a baba erkezesere es hasznos tanacsokkal lasson el. Ha igy allunk hozza, hogy ez egy ingyenes segito szolgaltatas, akkor talan nem is tunik olyan rettenetesnek. Nalunk szerencsere aranyosak a vedoneneik, de ahol gaz van vele, tenyleg van aki lemondja. Ilyenkor a dokihoz kell menni, majd kesobb a gyerekdoki segithet!


udv:
csengo
marcsak 2-t kell aludni es talan kiderul hogy fiu vagy lanyKép
Vendég
 


Sziasztok!

Végre itt is süt a napKépKépKépKépKépKép
És ami még inkább javít a kedvemen, kész vagyokkét beadandó dolgozattal... (még van néhány folyamatbanKép )


http://www.nol.hu/cikk/392926/


Az ún. Integrált Teszt (Teszt) a Down-kór kiszûrésének leghatékonyabb módszere. A Teszt két vizsgálati lépésben kerül elvégzésre. Az elsõ vizsgálat ajánlottan a terhesség 12. hetében (de a 10. és 13. között bármikor) végezendõ, amely alkalmával vérvétel és ultrahangos vizsgálat történik. A második vizsgálat újabb vérvétellel jár, ajánlottan 15. vagy a 16. héten, de a terhesség 22. hetéig elvégezhetõ. Az Integrált Teszt a két vizsgálat részeredményeinek összevetésével határozza meg a rendellenességek elõfordulásának kockázatát. Pozitív eredmény esetén a kockázat relatív magas a rendellenesség elõfordulására és a várandósnak ajánlott a magzati kromoszóma vizsgálat (amniocentesis vagy chorion biopsia) elvégeztetése, amely módszerrel meghatározható, hogy a terhesség sújtott-e a rendellenességgel.

A Teszt elsõ vizsgálata alkalmával két marker (jelzõ) kerül értékelésre. Az anyai vérben az ún. PAPP-A vagyis a terhességgel elõforduló plazma fehérjének szintjét, illetve az ultrahangos vizsgálattal, a magzaton végzett tarkó-redõ vastagságának (NT) mérése történik. A második vizsgálat négy jelzõ vizsgálatát foglalja magába az anyai vérben. Ezek az alfafetoprotein (AFP), egyesítetlen oestriol, inhibin-A (inhibin), és a human chorionic gonadotrophin szabad ß-egysége (free ß- hCG). Az összesen hat jelzõ komplex értékelésével és azok az anyai életkorral való összevetésével kerül a rendellenesség kockázata meghatározásra. Amennyiben a szûrõvizsgálat eredménye pozitív a magzati kromoszóma vizsgálat – általában az amniocentesis – elvégzése ajánlott.

Az Integrált Teszt segítségével a Down-kórral sújtott terhességek 94%-a kiszûrhetõ, amely találati arány 5%-os "téves" pozitív arány – magas kockázat kimutatását követõen a kromoszóma vizsgálat nem igazol rendellenességet - mellett hozható. Pozitív eredménynek az 1:300 vagyis 0.3 % feletti kockázat minõsül. Az Integrált Teszt magas találati aránya lehetõvé teszi, hogy a téves pozitív eredmény 1%-ra csökkenthetõ úgy, hogy találati arány 85%-ra módosul.


Gigi 16+1
Vendég
 


Pozsagi
Nyugi.... lehet technikai probléma, vagy egy egyszerű gyulladás...
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?