Új privát üzeneted érkezett!

Szia Melinda, üdv köztünk!
Klassz, amit a fiúkról írtál!

Lányok, körkérdés. Olyan szépen gyarapodik kis csapatunkKép, és az jutott eszembe, hogy talán könnyebben kiigazodunk, és az ezután bekapcsolódóknak is egyszerűbb lenne az áttekintés, ha a legjellemzőbb adatainkat egy kis táblácskában összegyűjtve feltennénk - más topikokban látok ilyet, szerintem jó ötlet.
Ugyan azt nem tudom, milyen formátumban lenne célszerű, de biztos megoldható valahogy. Mit gondoltok?

Ancsi
A gyógynövényolajat utóbbi időben anyósomtól kapjuk aki termékbemutatókon veszi, de régebben azt hiszem patikából szereztük be. Hátmasszírozáshoz is kiváló.
A mocorgás tényleg nagyon klasszKép, csak féltem hogy túl nyugtalan a Picúr, remélem azért jól érzi magát.

Havazásmentes szép napot kívánnék, de erre még sajna várnunk kell.

Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Szia Melinda!

örülök, hogy csatlakoztál hozzánk, már is lenne egy kérdésem.Tudom, hogy furcsának tűnik majd a kérdésem, de ebben a korban már sokkal jobban átgondolja az ember a dolgokat. Szóval engem a szülés érdekel, mégpedig két okból (egyébként semmi fóbiám nincs a szüléssel kapcsolatban mindkétszer nem egész két óra alatt, nem könnyen de túl voltam rajta)szóval a korom és a súlyom, van "némi" súlyfeleslegem, egyébként minden értékem (cukor, koleszterin stb.) teljesen normális.Szóval Te mit tapsztaltál evvel kapcsolatban az orvosok részéről ill. Te hogy élted meg. Én nagyon sokat gondolkodom rajta mert nem szeretnék "ott maradni" a szülőágyon, felmerült bennem a császározás gondolata is.Most itt ne arra gondolj, hogy kényelmi okokból fordult meg a fejemben, hanem pl. rettenetesen tartok egy vérnyomás megugrásból adódó problémától ( mostanában 100-ról képes 160-ra ugrani a vérnyomásom, pedig eddig teljesen normális volt)szóval az egészségügyi komplikációk járnak az eszemben.Nektek mi a tapasztalatatok evvel kapcsolatban?
Üdv.
Fanny
fanny01

Szia Melinda!

örülök, hogy csatlakoztál hozzánk, már is lenne egy kérdésem.Tudom, hogy furcsának tűnik majd a kérdésem, de ebben a korban már sokkal jobban átgondolja az ember a dolgokat. Szóval engem a szülés érdekel, mégpedig két okból (egyébként semmi fóbiám nincs a szüléssel kapcsolatban mindkétszer nem egész két óra alatt, nem könnyen de túl voltam rajta)szóval a korom és a súlyom, van "némi" súlyfeleslegem, egyébként minden értékem (cukor, koleszterin stb.) teljesen normális.Szóval Te mit tapsztaltál evvel kapcsolatban az orvosok részéről ill. Te hogy élted meg. Én nagyon sokat gondolkodom rajta mert nem szeretnék "ott maradni" a szülőágyon, felmerült bennem a császározás gondolata is.Most itt ne arra gondolj, hogy kényelmi okokból fordult meg a fejemben, hanem pl. rettenetesen tartok egy vérnyomás megugrásból adódó problémától ( mostanában 100-ról képes 160-ra ugrani a vérnyomásom, pedig eddig teljesen normális volt)szóval az egészségügyi komplikációk járnak az eszemben.Nektek mi a tapasztalatatok evvel kapcsolatban?
Üdv.
Fanny
fanny01

Icus!

Te gondolatolvasó vagy nekem kb. fél órája jutott eszembe ez a táblázat dolog, amikor olvastalak titeket, de nem mertem felvetni, mert én magam béna vagyok ezekhez a dolgokhoz, másnak meg nem csinálnék programot. De nagyon jó ötlet, mert szerencsére mostanában tényleg sokan jöttök közénk, és néha tényleg nehéz követni.

Az Emberi játszmákat kezdtem el olvasni, de elsősorban úti olvasmány lesz, munkába menet-jövet. Ezértz lassan haladok, de majd beszámolok róla, hogy mennyire tetszik.

A babák meg már csak ilyenek van hogy aktívabbak, és nagyon megértelek ha aggódsz miatta, mert én ilyen nagyon mindenen aggódós vagyok, de nyugi tuti minden rendben, csak biztosan sportnapot tartott.

Melinda!

Örömmel olvastam rólad. Nem semmi három ilyen különböző korú kispasival, na meg az apjukkal. Nagyon egymagadban vagy lányként a családodban!

Mandula!

Legyen jobb kedved. Én is már úgy érzem kifelé lábalok a depiből, ez valószínű az esti sírással egybekötött beszélgetésünknek is köszönhető. A lelki bajból ki, de lehet hogy egy influenzába meg befelé tartok, úgyanis mostanra az derült ki, hogy a fiamnál komolyabb a baj mint gondoltuk. Mármint ahhoz képest, hogy reggel még az is megfordult a fejemben, hogy egy kicsit rájátszik a torokfájására. Délután egyre 39 fokos láza lett, én munkából gyorsan haza, dokihoz el vele. A dokinénink azt mondta, hogy még a jövő héten se menjen suliba, mert ez nem csak vírus, hanem csúnya tűszőket is lát a torkában. Na ez a kijelentés azért sokkal többet használt mint bármilyen gyógyszer, amikor meghallotta, hogy 10 nap otthon, egyből jobban lett. Már egyből menni akart a Plazaba vásárolni, mert ez nálunk egy rossz, de bevett szokás, hogy doki után jár egy kis kényeztetés, ajándék, vagy Mc Donalds.

Azért még reménykedem, hogy megúszom, és én nem kapom el.

Regina!

Az ikrek téma nekem is megfordult már a fejemben, én is repesnék az örömtől, de igazából egy egészséges picinek is nagyon-nagyon örülnék/örültem volna.

Fanny!

Ne aggódj. Tuti minden rendben lesz, azt hiszem a korral az ember nem csak bölcsebb lesz, hanem sokkal aggódóbb is. Nekem fiatal koromban teljesen természetes volt, hogy egyből összejött a baba, hogy vele és velem minden rendben lesz. Ez most már sokkal bonyolultabban élem meg, sokkal aggódósabb vagyok.

Sziasztok,

Paga

Gabi
paga

Azért félelmetes, hogy már megint mit művel ez a babanet, ma már több üzenetem elveszett, most meg azt írta hogy kétszer küldtem el, még szerencs, hogy azért folytattam, mert most látom, hogy csak egyszer jelent meg.

Gabi
paga

Nagyon jólesett,hogy máris ennyien üdvözöltetek!
Ancsi!
A fiaimat Péternek, Bencének és Benjáminnak hívják.

Regina!
Egyáltalán nem érzem, hogy nehezebb lenne,mióta megvan a kicsi is. Igaz az én középső fiam is már annyi idős, mint a te nagyfiad.Egyébként, ha gondok adódnak, azok leginkább a legnagyobb gyerekemmel vannak.(Igaz a mondás, hogy kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond.)Bár mióta megszületett a testvére, azóta nőtt a felelősségtudata is.

Icus!
Jó ötlet a táblázat. Én is szívesen megadom az adatokat, de az elkészítésében sajnos nem tudok segíteni.

Fanny!
A harmadik szülésem teljesen hasonlóan zajlott, mint a második.(Eltekintve attól, hogy itt már a férjem is bent volt,amit így utólag is nagyon jó döntésnek tartok. )Bencénél és Benjáminnál is volt már annyi tapasztalatom, hogy tudtam, hogy nem kell rögtön a kórházba rohanni. Így a vajúdás jelentős része otthon zajlott, s mire bementünk a kórházba ,mindkét esetben két óra elteltével megszülettek a fiúk. Péternél ez jóval hosszadalmasabb és kellemetlenebb volt.Mindhárom gyereket ugyanannál az orvosnál szültem, mindhárom esetben volt gátmetszés, de én már amint fel lehetett kelni, utána simán ültem, mentem, semmi gondom nem volt sem akkor, sem később.
Sem a terhesség, sem a szülés alatt nem éreztem a harmadik gyermeknél,hogy már nem vagyok "20 éves".(Pedig túlsúlyom sajnos nekem is volt és van.)
Úgy gondolom,hogy önmagában a korod miatt nem kell aggódni, ha egyébként az eredmények rendben vannak. A vérnyomás témához nem tudok hozzászólni, mert nekem mindig kifejezetten alacsony a vérnyomásom.
Kívánok neked problémamentes, szép szülést!
Melinda
fermel

Fanny!
Elnézést, de még nem vagyok igazán képben. Most jöttem rá, hogy ti még a tervezés stádiumában vagytok. Természetesen a jókívánságom akkor is él és remélem, hogy nagyon hamar aktuálissá válik.

Paga!
Látom, hogy te csepeli vagy. Mi is ott lakunk.
Nem tudod, hogy van még valaki, aki itt lakik?
Fiad melyik iskolába jár?
Melinda
fermel

Icus!

A táblázat nagyon jó ötlet, főleg, ha van, aki megcsinálja. Én Pagához hasonlóan nem vállalkoznék rá. Viszont ha lenne, szívesen nézegetném.

Egyelőre egy füzetbe írkáltam ki az adatokat (ki mennyi idős és hány éves gyereke van stb.) hogy valamennyiré képben legyen. A füzet pedig itt van a monitor előtt. De én még új vagyok, kell a mankó...

Kép
regina3

Icus!

A táblázatot én is jó ötletnek tartom,csak legyen aki megcsinálja!

Kép
regina3

Sziasztok!

Én megcsinálom a táblázatot, már csináltam egy sémát, mi legyen benne. Gondoltam: név, kor, lakhely, gyerekek száma, és esetleg egy külön babaproject rovat, ahová be lehetne írni hogy baba tervben van-e, ill. mikorra várja aki már babásodik. Esetleg egy plusz rovat ahol azt lehetne feltüntetni, amit fontosnak tart valaki magáról - ha van ilyen igény.

Pl:Kép

Következő kérdés, hogy kik legyenek benne. Úgy értem, az aktív forumozók nyilván, de hogy az archívból mennyi időre visszamenve keressem ki az adatokat? Van aki nem is ír mióta én itt vagyok ( kb. egy bő hónapja ), Tehát ebben kérném a véleményeteket. Vagy kezdjem az idén januártól? Mit gondoltok?

Melinda
Én is csepeli vagyok, a Cirmos sétányon lakunk. És ti merre?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Üdv. az újaknak.

Albummal kapcsolatban: Csak akkor tudtok v.kinek a fényképalbumára ugrani egyből, ha a linlket jól rakta be. Amúgy lehet az ABC-ben mazsolázni és vagy rátalálsz vagy nem, mert mindenki olyan nevet ad meg amilyet akar.

Fejfájásom elmúlt, de levegőhöz még mindig nehezen jutok. Az egész családot elkapta egy vírus.

Táblázatot szerintem egyszerűen word vagy excel táblázatból be lehet szúrni.

Megyek, mert Balázs lábát kell símogatnom Kép

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Icus!

Szerintem csak azokat tedd bele, akik jelzik, hogy be szeretnének kerülni a táblába és küldik az adatokat.
Na kezdem Kép
Kriszta, 38, XIII.ker., Balázs 2002. dec., Blanka 2006 július

Kép

KépKép
nyanya67

sziasztok:9
csak kapkodom a fejem ennyi uj arcKép
Lányok még minidg ugy érzem Én tartom a "legöregebb" anyuka cimetKép
45 leszek (uristen ezt én irtam volna le)Kép augusztusba és a lánykám most 19 honapos:9 szal Hölgyeim fel a fejjelKép majd jövök de most sajna nem érek rá csak jelzem még élunkKép puszi zsenge(ildikó)

Kép
zsenge

Melinda!

Akartam írni, hogy Icus is csepeli, de látom megelőzött. Na meg a Krisztanyanya anyósáék azt hiszem, de ezt majd Õ megerősíti, hogy jól emlékeztem-e. Mi Királyerdőben lakunk családi házban az 52-es busz vonalán. A fiam a Mátyás Király Ált. Isk.-ba jár (régen kolozsvári úti ált. isk-nak nevezték). Gyalog jár, mert annak a környékén launk. És ti merre?

Icus!

A táblát köszi. Én is szeretném ha bekerülhetnék Ez egy sima excel tábla? És be lehet szúrni? De jó! Ügyi vagy nagyon.
adataim: Gabi/Paga; 37; Budapest/Csepel; Barnabás 1995; tervben

Jó lenne, ha a többiek is be szeretnének kerülni, hogy összesítve lássuk az adatokat. És szeretnélek kérni téged Icus arra, hogy ha lehet, akkor mindig amikor új oldalra lép át a topik tedd fel. Köszi.

Szép napot mindenkinek!

Paga

Gabi
paga

Zsenge!

Mielőtt tovább mennél! Írd le az adataidat, hogy Icus be tudjon tenni a táblába. Perszte csak ha nincs ellenedre.

Gabi
paga

Szia Zsenge, ILDIKÓ!

Boldog névnapot kívánok sok szeretettel!Kép

Gyere többször, és mesélj!

Üdv, Ancsi
ancsi65

Sziasztok!

Szeretnék bekerülni a táblába.
Csak gyorsan írom az adatokat, majd később írok mindenkinek.

Bea, 39, Győr
Gyerekek:
Dániel 1990.03.17.
Kyra Patrícia 2003.01.31.
Marcell Csaba 2005.12.13.

Bea
beátab

Jó reggelt mindenkinek!

A táblázathoz:

Regina, 38, Pest megye
Ádám 1994
Évi 2000
?? 2006. novemberre várom (41.cn.)

Kép
regina3

Sziasztok!

A táblázatot én is jó ötletnek tartom, már alig tudom nyomon követni a dolgokat Kép!
Tehát: Mandula/36/Miskolc/Alex 1993, Kitti 1994/ a babaprojekt már elindult, de sajna még nem járt sikerrel.

Paga! Jobbulást a kisfiadnak, remélem nem lesz semmi komoly!

Zsenge! Írj már egy kicsit többet isKép! Mindíg csak bekukkantassz! Remélem minden rendben van veletek!

Nyanya! Jobbulást nektek!!

A depim ellen tömöm magamba a nőnapi csokikatKép!! Remélem lassan tényleg kitavaszodik (bár a tegnapi hóesés eléggé elbizonytalanított), és minden megújul, a kedvem is!

Szép napot mindenkinek!

Kisütött a napKép!

KépKép
mandula35

Sziasztok!
Én is szeretnék bekerülni:
Fanny/41/Budapest XVI.ker/Sándor 87/Gábor 89/baba projekt még folyamatban.
Azt szeretném tőletek megtudni, hogy ha relizálódik ( milyen hülye szó ez egy babával kapcsolatban)a terhesség, akkor mi a teendő. Már olyan értelemben, hogy - úgy mint száz évvel ezelőtt - el kell menni az SZTK-ba a nőgyógyászatra, onnan átküldenek a terhesrendelésre és ha van maszek dokim akkor oda plusszba is elmegyek? (Nekem már csak a terhességgel kapcsolatos dolgok járnak az eszembe! Mi lesz velem, ha hónapokig kell majd próbálkozni? Be fogok csavarodni!)
Nekem még ez a punnyadt idő sem tudja elrontani a hangulatomat!
Mindenkinek kellemes hétvégét!
Üdv. Fanny
fanny01

Sziasztok!
Én is szeretnék bekerülni:
Fanny/41/Budapest XVI.ker/Sándor 87/Gábor 89/baba projekt még folyamatban.
Azt szeretném tőletek megtudni, hogy ha relizálódik ( milyen hülye szó ez egy babával kapcsolatban)a terhesség, akkor mi a teendő. Már olyan értelemben, hogy - úgy mint száz évvel ezelőtt - el kell menni az SZTK-ba a nőgyógyászatra, onnan átküldenek a terhesrendelésre és ha van maszek dokim akkor oda plusszba is elmegyek? (Nekem már csak a terhességgel kapcsolatos dolgok járnak az eszembe! Mi lesz velem, ha hónapokig kell majd próbálkozni? Be fogok csavarodni!)
Nekem még ez a punnyadt idő sem tudja elrontani a hangulatomat!
Mindenkinek kellemes hétvégét!
Üdv. Fanny
fanny01

MEGÕRÜLÖK!!!!
Megint kétszer ment el az üzenetem.
Bocsi.
Fanny
fanny01

Sziasztok!

Itt az első tábla. Remélem felmegy, eléggé vacakol ma a Babanet. Nézzétek át légyszi az adatokat, nincs-e benne elírás.

Kép

Igen, ez egy sima excel tábla, csak át kell konvertálni. Először JPEG-gé akartam, szebbek lennének a színei, de úgy túl nagy, nem megy fel. Most GIF lett belőle, hátha így sikerül.

Bea
A gyerkőceidnek csak az egyik evét írtam be, mert már így is 595 pixel a tábla szélessége, és 600-nál nem lehet több úgy tudom. Ha a másik nevet használjátok, kijavíthatom.

Ancsi, Melinda, Scali, Ildi
Kikereshetném az adataitokat, de az a szokás alakult ki, hogy aki szeretne bekerülni a táblába, az külön elküldi. Úgyhogy beírom szívesen, ha jelzitek.

Paga
Egyet gondoltunkKép, szerintem is jó lenne oldalanként egy tábla. De akár több is lehet, ha hortelen gyarapodik a csapatKép

Hétvégére elutazunk, aki később küldi az adatait, azt hétfőn frissítem.

Szép napot mindenkinek!

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Szia Fanny!

Azért ne idegeskedj, hogy kétszer ment el, még mindig jobb mintha nem sikerült volna elküldened, mert ilyen is elő szokott fordulni.

Ha úgy érzed, hogy összejött a baba, akkor menj el a dokidhoz, nem kell az SZTK-ba ha van saját dokid, akkor bőven elég hozzá elmenni. Õ majd küld mindenfelé. Õ fog adni a terhesség tényéről is egy igazolást, amivel aztán fel kell keresni a kerületi védőnőt. Nekem azt mondta a dokim, hogy elég akkor menni hozzá (a dokihoz), amikor másodszor kellene megjönnie a mensidnek, vagyis ha 4 hetet késett. Remélem érthetően írtam le. De ez lehet hogy dokifüggő, és nekem még nem is akkor adott igazolást a védőnő felé, hanem 4 hét múlva, amikor másodszor mentem vissza hozzá, kb 12 hetes terhesen.

Hát ennyi. Remélem segítségedre voltam.

Gabi
paga

Icus!

Egyszerre írtunk, ezért nem láttam, hogy már van is tábla, nagyon szupi, ügyes vagy! És köszönjük!

Merre mentek hétvégén?

Gabi
paga

Paga!
SzívesenKép

Anyósomékhoz utazunk, szokásos családi összejövésKép Gyöngyös közelében.

Úgyhogy megyek is, sütni akarok, mákos és túrós pitét terveztem de még a boltba is kell mennem.

Jó hétvégét

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Tényleg jó ez a táblás megoldás, könnyű eligazodni rajta, én is köszi!Kép
Ancsi/Ancsi65/40/ Anna-87 márc./Mátyás-88 júl./Luca-2003 dec. Dunakeszi. Bizonytalan....
Jó sütést, és jó hétvégét kívánok!
ancsi65

Paga!
Tőlünk senki se van/volt csepeli. Kép

Icus!
Klassz a táblázat és tényleg jó ötlet minden oldalra feltenni, de szerintem felesleges többször, bár tőlem az is mehet Kép
Ismered a HRG Alapítványt? (www.bhrg.hu) Ha igen, akkor mi a véleményed?

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Tényleg nagyon jó ez a tábla, köszi Icus! Most nézem, hogy csak nekem nincs ott a rendes keresztnevem. A profilomba is benne van, egyébként Erzsébet, leginkább Zsóka, de az összes többi becézést is használja valakiKép!

Fanny! Kb. úgy megy a dolog, ahogy Paga mondja. Egyébként én is nagyon sokat gondolok erre a dologra, pedig még csak 2 hónapja megy élesben és már most idegesít, hogy még semmiKép!

Icus! Úgy írigyellek, hogy süthetsz! Mi sajna egy hónapja albérletben lakunk, és itt még a förtelmes 30 éves házgyári sütő van! Sajna sütit végképp nem lehet benne készíteni! Pedig még csak nemrég próbálgatom a szárnyaimat süti ügyben. A családom legnagyobb öröméreKép!

Jó hétvégét!

KépKép
mandula35

Krisztanyanya!

Szerintem Icus is azt mondta, hogy csak akkor tenné többször fel a táblát, ha van benne változás.

Bocsi a csepeli témáért! Rosszul emlékeztem.

Gabi
paga

Sziasztok!

Kész a süti, nagyon fini lett...Kép

Mandula
Mert nem küldted el a keresztneved...Kép melyiket szeretnéd, Erzsébetet vagy a Zsókát?

Ez a pite recept nagyon jó és egyszerű, ha valakit érdekel leírom szívesen.

Mandula, meddig lesztek az albérletben? Van valami jó kilátásotok?

Kriszta!
A HRG Alapítványt teljes egészében nem, de a munkásságukról hallottam, és ha jól tudom a vezetője Lakatos Kati - őt ismerem személyesen, részt vettem a Szenzomotoros integráció továbbképzésén. Nagyon sokat tanultam tőle és szerintem nagyon eredményesek a módszerei. Elméleti előadásait is hallgattam, és láttam ahogy sérült kicsikkel és magatartásproblémás nagyokkal foglalkozik. Nagy szaktekintély, az idegrendszeri problémákat, figyelemzavart, észlelési képességeket a mozgásterápián keresztül fejleszti, szerintem nagyon eredményesen. Van vizi mozgásterápiájuk is, arról láttam videofilmet. Egyébként nagyon érdekes gondolatai vannak a bébiúszásról - nem tartja jónak - ha valakit érdekel, írok róla.
Hogy akadtál rá? Ajánlották, vagy csak véletlenül? Szerintem érdemes felvenni velük a kapcsolatot. És a gyerekek általában szívesen veszik a mozgásos fejlesztést, amihez pedig kedvük van az duplán hatékony.
Ha lesz időm átnézem a honlapjukat, de most rohanok mert indulunk.

Jó hétvégét mindenkinek

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Az óvoda pszichológus küldött nekem egy prospektust erről, ami elég régi volt, ebből adódóan, majdnem át lettem verve. Végighívtam az összes számot és csak egy dokinő vette fel a telefont. Kértem, hogy mondjon infót a HRG alapítványról, mert ide hoznám a gyerekem. Eleinte nagyon kedves volt, majd mikor kértem egy időpontot, hogy a férjemmel belenézhessünk egy ilyen foglalkozásba átment hárpiába. Visszataszító stílusban közölte, hogy hogy gondolom, hogy foglalkozás közben benézzek. Na nem részletezem tovább, a lényeg, hogy később sikerült egy másik telefonszámon elérnem v.kit és hosszas beszélgetés után kiderült, hogy a doktornő nem is a HRG alapítványt ajánlotta, mivel már rég nem dolgozik ott, hanem egy másik alapítványát. Sőt, problémák voltak vele. Na a lényeg, hogy valahogy sikerült beszélnem egy nagyon aranyos gyógypedagógussal, aki megadta Lakatos Katalin mobilját, de még nem tudtam elérni. Hát itt tartok most. Elég drága, de ha használ még mindig olcsóbb, mint később a suli alatt végig különtanárokat fizetni a tanulási nehézségek miatt. Örülök, hogy jó véleménnyel vagy róla Kép Balázs egész héten nagyon jól viselkedett az oviban, már csak itthon vannak vele problémák, de lassan az őrületbe kerget a hisztijeivel. Ez így elég hülyén hangzik, de látni kéne mit művel. Ma az utcán a sárba lefeküdt és hisztizett, mert véletlen hozzáértem a botjához. Hát innentől nem részletezem a hazáig vezető utunkat.

Kép

KépKép
nyanya67

Icus,Paga!
2,5éve családi házban lakunk, előtte az ÁMK mellett laktunk, Bence még most is odajár iskolába.
Icus!
Melyik óvodában dolgozol?(illetve gondolom most már nem dolgozol) Egyébként én is pedagógus vagyok, csak jóval idősebb korosztállyal foglalkozom.(középiskolai matematika tanár vagyok)
Leírom én is az adatainkat:
Melinda 43
Budapest XXI.
Péter 1986.nov.
Bence 1993.okt.
Benjámin 2005.jan.
Kellemes hétvégét mindenkinek!
Melinda
fermel

Melinda!

Csepel melyik részén laktok most?

Gabi
paga

Paga!

De jó, hogy leírtad ezt a dokis dolgot Fannynak. Ebből én is profitáltam. Már pont meg akartam kérdezni tőletek, hogy meddig várjak. Az előző kettőnél 6 hetesen mentem orvoshoz, de olyan jellegtelen volt, a teszthez képest csak egy kis megerősítést jelentett.

Legutóbb, hogy ott jártam, mondta is a doki, hogy majd ne menjek korán. De ma este megpróbáltam bejelentkezni és (a sors keze), hogy műszaki okból nem volt kapcsolható. Egyébként hétfőn leszek 6 hetes.

Kép
regina3

Regina!

Örülök ha tényleg segítettem. Vigyázz nagyon magadra!

Krisztanyanya!

Most, hogy Icus táblázatot készít kiváncsiságból visszanéztem a régebbi időket, de csak úgy végigfutottam a neveket, hogy kik nem járnak már közénk, és találtam Balázsről nagyon édi képeket, a fülig maszatos, és a kutyusos is nagyon aranyos. Nagyon jó volt visszanézegetni.

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

Olyan jó Benneteket olvasgatni, írni, de mégis kicsit kívülállónak érzem magam. Olyan mintha, azért lennék itt, hogy "becsapjam" magam a babakérdéssel, mintha a szívem mélyén érezném, hogy úgysem jön már össze. Erősítést vártam Tőletek, amit persze meg is kaptam, csak sajnos talán tényleg úgy érzem, hogy öreg vagyok, és lehet, hogy így kapaszkodom a múló fiatalságba, hogy babát akarok újra? Azthiszem szembe kellene néznem jobban önmagammal, és megelégednem a 3 gyönyörű gyermekemmel. Akárhogy is akartam, nem sikerült olyan bizakodónak, lendületesnek lennem mint Ti vagytok. Kicsit elfáradtam. Foglak még olvasgatni Benneteket, hiszen kíváncsi vagyok, és drukkolok Nektek, hiszen én is idetartoztam. Azthiszem, egy időre "kiszállok".

Mégegyszer, Mindenkinek a legjobbakat kívánom sok szeretettel, és köszönöm a bíztató szavakat!

Ha úgy érzem, rendeződtek az érzelmeim, a gondolataim, ha már nem fáj a döntésem, esetleg mégis összejön a baba, akkor újra írok.
Megpróbálok kicsit nem gondolni ezekre a dolgokra, hátha sikerül. Hiányozni fogtok!KépKép

Üdvözlettel, Ancsi
ancsi65

Paga!
Tulajdonképpen mi is Királyerdőben lakunk(egész az elején), hozzánk az 152-es busz van a legközelebb,de elérhető távolságban vannak más buszjáratok is.

Ancsi!
Egyáltalán nem vagy még öreg az újabb gyermek vállalásához,de csak te tudhatod, hogy akarsz-e még egy babát. Mindenesetre,akárhogy is döntessz,remélem minél hamarabb újra itt leszel.Gratulálok a gyerekeidhez,nagyon édes a kicsi lányod!
Melinda
fermel

Ancsi!

Azt neked kell eldöntened, hogy akarsz-e még babát. Nem könnyű döntés, tudom, hiszen még én is gondolkodom. Ráadásul minket még az idő is sürget, és ettől én még görcsösebb vagyok, még bizonytalanabb lettem. Hiszen rövid idő alatt kell dönteni, ha nem lesz baba, akkor már kicsúszunk az időből, és hiába szeretnénk később, már nem változtathatunk, bele kell törödni hogy már nem lehet babánk. De ha a baba mellett döntünk, akkor az egy életre szóló döntés, és erről Zsenge egyszer írt nagyon bölcseket, hogy azzal úgymond "középkorúan" még vagy 20 évre, vagy tovább, terhet veszel magadra, mégha édes teher is ez. Megbolygatva ezzel a mai úgymond nyugodt életedet.

Akárhogy is döntesz mi itt szívesen látunk. Ez nem kizárólag babás topik. Mindenkit szívesen látunk. Más gondjainkat is meg tudjuk beszélni. Tehát ettől függetlenül gyere bátran. Szerintem jó megbeszélni a gondjainkat. Én például olyan dolgokat is elmondok itt, amit szerintem én élőszóban mással nem beszélnék meg. Mondjuk én elég zárkózott vagyok. Olyan magamnak való. Én nagyon szeretném ha jönnél! De ha úgy gondolod, hogy most inkább nem, majd csak később, akkor is szívesen fogunk látni.

Szép napot mindenkinek!

Paga

Gabi
paga

Ancsi!

Szerintem sincs gond a koroddal és a 2 éves picinek is jó lenne a kistesó. De érzelmileg tényleg tisztázni kell az embernek magában, hogy vágyik-e rá, fogja-e bírni. (Paga jókat írt)
Nem lehet, hogy most csak egy érzelmi hullám-völgy mélypontján vagy és ha jön a tavasz, akkor jobb kedvvel állsz majd a babaprojekthez?

Az életkor miatt én is feszengtem egy kicsit, mert az ismerőseim fele elítélően áll a dologhoz (persze főleg a hátam mögött), de ott van a csapat másik fele. Na meg az én életemről van szó, az én dolgom. És a háziorvosnak is mondtam nemrég, hogy babát tervezünk és talán nem kedvező már a korom. Rám nézett és annyit kérdezett: Maga miről beszél??? És a nőgyógyi is így reagált.

És a nagymamám is eszembe jut, aki 10 gyerek szült (falun) és a tizediket 44 évesen. A szomszédasszonya pedig 18-at és gondolom nem huszonévesen szűlte az utolsót. Persze akkor nem volt "tervezés", "beszabályozás" és mindenkinek így volt természetes. Nem tudom, hogy most mit lovagolnak ennyit a témán.
Ezt most egy kicsit magamnak is írtam.

Persze mi még nem mondtuk senkinek, majd leírom a reakciókat, hogy bejelentjük az örömhírt.

Kép
regina3

Regina!

Mikor gondoltátok hogy bejelentitek?

Gabi
paga

A táblával kapcsolatosan még az is eszembe jutott, hogy esetleg a foglalkozás, vagy a szakma is ott lehetne, hiszen például az ovónéniktől kérdezhetnénk célzottan, stb., de csak ha ti is úgy gondoljátok, és természetesen csak aki akarja, na és ha van még hely a táblában erre.

Gabi
paga

Paga!
Köszi Kép Akkor még egy kisangyal volt Kép

Ancsi!
Pedig egyáltalán nem vagy kívülálló és ez a topik a 36 éven felülieké és nem a 36 éven felüli kismamáké. Az hogy közülünk többen babáznak vagy tervezik egy + kapocs, de nem ez tart össze minket, hanem a matuzsálemi korunk Kép Azért ha jobb kedved lesz vagy társaságra vágysz gyere vissza. Babával kapcsolatban meg nincs miért szomorkodnod, mert ha összejön az egy ajándék, de ha nem még mindig ott a 3 gyönyörű gyereked és majd lesz sok kis unoka, na de ekkorát ne ugorjunk az időben Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Icus!

Ha visszaérkezel vidékről. Engem érdekelne a süti recept. Egyszerű és finom. Igazán nekem való.
Előre is köszi.

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!
Ancsi ! Első levelemre azt írtad,hogy kettönk gondolatai mennyire hasonlóak, most én írom ugyanezt neked.Én napokig hezitáltam, mire elszántam magam arra, hogy ne csak olvassam a levelezést, hanem be is kapcsolódjak.Tudom, hogy a kedves szavak nagyon jól esnek az embernek, de a hangulatát igazán nem befolyásolja, mégis azt mondom Neked, hogy -megint megnéztem a képedet - hogy ilyen szuperfiatalos nőnek nem lehetnek olyan gondolatai, hogy ő bármihez is öreg lenne. (Nem utolsó sorban ott van az öledben az a gyönyörű kislány, úgyhogy szerintem a koroddal még nem lehet probléma)Folyt.köv.
fanny01

Szóval folytatom, bár lehet a következő gondolataim sokaknak nem fog tetszeni, de azért csak. leírom.
Szóval a gondolkodásomra egyfelől az jellemző amit az előzőekben leírtam, másfelől, pedig , ahogy arra egyszer már utaltam én rettenetesen hiszek a sorsban, egy felsőbb rendű természetben,egy rendező elvben, ahol mindennek meg van az oka. Hadakozhatunk, erőlködhetünk, de az igazi nagy sorsfordulók, életünket meghatározó események nem a mi kezünkben van. (hangsúlyozom nem vagyok hívő, nem ilyesmire gondolok)Ilyan "magasröptű gondolatok" után térjünk vissza a földre, mert én még azt sem tudom, hogy igazából mióta próbálkoztok.
fanny01

Aztán, hogy oldjam a hangulatot, képzeljétek el a férjem itt kiváncsiskodik,hogy miket írok. Két mondatban elmondtam neki Ancsi problémáját és mit gondoltok mit tanácsolt mit írjak?
Azt mondtaKép nem jön össze a gyerek?)-Próbálkozzanak más pózzal!!
Na, ennyit a férfiak és a nők lelkivilágáról.
Hosszúra nyúlt levelem után mindenkit üdvözlök, Fanny
fanny01

Lányok,

annyira aranyosak, kedvesek vagytok, hogy leírjátok ezeket a gondolatokat, hogy már szégyenlem magam a "nyavajgásomért", hiszen Nektek is megvan a saját problémátok, bajotok, és még engem is erősíteni kell! Rossz nagyon ez az érzés, ill. hangulat, ami eluralkodott rajtam, és hogy mi okozza, igazából konkrétan nem tudom megnevezni. Lehet, hogy ezt hívják depressziónak? Még csak az kellene!Kép
Nagyon köszönöm Mindeggyikőtöknek a bíztatást!Kép
Maradok, nem lehet csak úgy itthagyni Benneteket!Kép
ancsi65

Icus!

Engem érdekelnének a babaúszásról szóló gondolatok,- amiről írtál, és csatlakoznék Pagához a sütirecepttel kapcsolatban. Nagyon szeretik, ha sütök, hátha ezt nem ismerem...

Köszi!
ancsi65

Fanny!

Nagyon megmosolyogtam az írásodat, jópofa férjed van! Tul.képpen Lucus után egy évvel, amikor már nem nagyon szopizott, elkezdtük a védekezést abbahagyni, de addig sem volt hormonális védekezés. Rábíztuk a sorsra. Nem jött össze. Azután konkrétabban tettünk a "dologért"-(hőmérőzés, stb...), nem jött össze. Közben baj lett a vérzésemmel, így 1 hete csináltak egy eü. küretet. Most kb.3 hónapot illik várni a próbálkozással. Az idő telik, 40 éves elmúltam. Hát ez van. A 3 gyerkőc,- még a Lucus is 37 éves koromban spontán összejött, igaz 9 hónapra. Ezért rossz most, mert ennyi idősen, ha spontán nem jön össze, hát én már nem megyek genetikushoz. Egyébként fizikálisan, hormonálisan,- a műtét előtti vizsgálatokból kiderült, hogy akár lehetne is baba. Tehát nem tudom mi a "baj". Valószínűleg a korom.
Bocsi, ha túl aprólékos voltam.

Szép álmokat Mindenkinek!Kép
ancsi65

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?