Sziasztok!
Virág!
Nem untatsz senkit a problémáiddal. Ha van, akkor együtt aggódunk Veled, ha nincs, akkor együtt örülünk. És az, hogy adott pillanatban valakinek jó mondjuk a vérképe, nem jelenti azt, hogy esetleg később nem lesz vele gondja, tehát jó, ha az ember másoktól hall olyan dolgokról, amik előfordulhatnak a babavárás alatt. Így nem ijedünk meg, mert mondhatjuk, hogy igen, hallottam már erről a problémáról, esetleg olvastam a megoldási lehetőségekről. Úgyhogy igenis tessék elmondani a gondjaidat (is), mert legalább Te is megkönnyebbülsz!
Edina!
A genetikai uh-ról a neten ezt találtam:
"A 17-18. terhességi héten csak hasi ultrahang-vizsgálatot végzünk. Ekkor a magzat fejlődése mellett részletesen vizsgáljuk az egyes szerveket, szervrendszereket, valamint szintén keressük a kromoszóma-rendellenességek gyanújeleit. Ezt a szűrést megelőzi a 16 hetes magzati korban végzett AFP-meghatározás (esetleg más paraméterek vizsgálatával kiegészítve), ami minden kismama számára kötelező. "
Vagyis a 18. héten végzett uh-vizsgálatod volt a genetikai uh. Biztos, hogy kaptál papírt róla, azon ilyeneknek kell lenni, hogy "négy végtag, ép koponya- és gerinckontúr, gyomor- és hólyagtelítődés rendben". Ezeket nézik abban a korban.
Banya!
A kilók miatt ne izgulj! A baba tényleg elveszi, amire szüksége van! Edd azt és annyit, amit és amennyit megkívánsz. Nincs is értelme annak, hogy csak azért, mert "kell a babának", bekajálsz valamit, utána meg mondjuk napokig szenvedj tőle. Milyen rizikós időszak kezdődik??? De ugye nincs gond?
Doren!
Hát igen, a fagyiba én is bele tudnék fulladni...
A múltkor is vettünk három doboz Vienettát, na, abból apa nem sokat evett...
Edit!
Köszönjük a pozitív példát!
Vizsgálat: engem is mindig megvizsgál a dokim manuálisan, de mindig nagyon óvatos. A múltkori az egy kicsit fájdalmas volt, de utána meghallgattuk Mazsola szívhangját, és el is felejtettem.
Valahogy így képzelem, hogy a szülés után milyen hamar elfelejti az ember a fájdalmat...
Sziasztok
Norwell+Mazsola (25+0!
)