Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Doki és pénz-témához: érdekes esetem volt nekem is a tb-s dokival. Egy jó hosszú ciklus után (nem jött meg a mensim) elmentem hozzá. Rámnézett, és közölte az asszisztensnőjével, hogy : "akkor írjunk fel egy Norcolutot, az általában beválik". Itt már egy kicsit meglepődtem, hogy anélkül, hogy esetleg megultrahangozott volna vagy bármi, tök nyugisan felír egy ilyen gyogyit. Igaz, hogy megjött tőle, de csak egyszer, a következőre megint hiába vártam. Elmentem szintén sztk-s alapon ugyanahhoz a dokihoz, aki annyit kérdezett: "megint nem jön meg?" Mondtam neki, hogy nem. Erre ő: "akkor megint felírjuk a Norcolutot és kész." Tehát eszébe sem jutott, hogy komolyabban kivizsgáljon vagy megnézze ultrahangon, hogy minden oké-e. Én akkor beszedtem a gyogyit (mi mást tehettem volna), utána még kétszer volt mensim és beköltözött Mazsola. Akkor elhatároztam, hogy nem fogom hagyni, hogy a babám életével (és az enyémmel) ilyen flegma módon bánjon valaki, aki egyébként tart magánrendelést is, és állítólag (természetesen magánba) nagyon jó doki és foglalkozik a betegeivel...
A mostani orvosom rendkívül lelkiismeretes, és mondta, hogy bármikor hívjam, ha gond van vagy úgy érzem, hogy lehet. Azt sem szabja meg, mennyit fizessek a szülésért. Meg a másik, hogy nálunk körzetek vannak, és mi pl. egy bizonyos dokihoz vagyunk beosztva (ahhoz, akinél én is voltam...), s őhozzá kell menni bármilyen problémával.

Ex!
Szerencsére nem veszi mindenki komolyan. Csak érdekességképp írtam, mint ahogy az AFP-ről is azt mondják (az orvosok), hogy sokszor ad megbízhatatlan eredményt, és hogy csak feleslegesen stresszeli a kismamákat. Szóval nem mondom, hogy összeomlik a kismama, ha nem jó a cukorterhelése vagy az AFP-je, de biztos, hogy nagy stresszt okoz a várakozás. Az ellenőrzés természetesen fontos.

Norwell+Mazsola

Kép
Kép
norwell
 
 


Hát, nekem nem a várakozás okozott stresszt...

pogacsa
 
 


Zsu, régebben beszéltük, hogy a kor a szülés dátuma-280 nap, tehát, nem tudom átírni a kort, csak ha előrébb hozom a szülési dátumot.
Egyébként mi is mindig előrébb tartunk egy héttel, de nem írom át, mert nincs értelme, úgyse akkor jön. Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 

 
 

Hali, itt kuldom az adatokat , hogy tudjatok betenni a tablazatba.
Lakhely: Csikszereda, Erdely
Baba kora: 16 hetes
Szules varhato idopontja: 2006.08.15
Korhaz: Csikszereda, megyei korhaz
Nem: meg nem tudom, eldugta a dragaKép
Nev: ha kislany akkor -Hanga-, ha fiucska akkor Teteny.
Testver: elso baba

Kerdeztetek, hogy nalunk is olyan-e a terhes gondozas mint nalatok, igen olyan, van kulon orvosom is, egy nagyon kedves fiatal doktornoKép

Magamrol nem tudom mit irjak, 26 eves vagyok, harom eve vagyok ferjnel es mar nagyon varjuk a kis pintyokenket.

Koszonom nektek a sok szep udvozlo es kedves szavakat.
fenysugarka
 
 


Sziasztok,
Jaj, mire mindent elolvastam! Kép
A hétvégén nem tudtam géphez ülni, mert a férjem tanult, tegnap meg nem jött fel a babanet...
Így bocsi, de most nagyon hosszú leszek, mert próbáltam naprakész lenni Kép

Csandy, örülök, hogy csak egy riasztás volt ez a vérnyomi emelkedés Kép
A párnát kb. két hete rendeltem, pénteken volt egy hete, hogy kifizettem, de utána felhívtak, mert nem volt olyan huzat, amit kiválasztottam. Ezt kedden adtam meg, szerdán kaptam üzit, hogy feladták, és csütörtökön megkaptam.

Nyanya, apósod Kép . Nálatok van még? Nekünk most akkorka a lakásunk, hogy ittaltatni senkit nem tudunk, de nyáron kész lesz a ház, ott lesz vendégszoba… Kiváncsi leszek hogy fogom viselni a hálóvendégeinket Kép

Kanyin, aranyos a pocakpuszi Kép Szupi, hogy a 4D-n megnyugtattak, és nincs semmi probléma vigyorival! Nagyon aranyos az uh-kép Kép
A lányod már nem igényli a babakocsit? Vagy kettő lesz? Én a babahordozó kendőn gondolkodom. Mikor lemegyünk sétálni, én magam miatt viszem a babakocsit, hogy ne kelljen felvennem, de rögtön beleül a fiam, és így sétálunk… Reménykedem, hogy ha jó idő lesz, inkább rohangálni akar majd Kép

Katus, Norwell, gratula a cukros eredményhez!

Csandy, neked is szép pocid van már! Van ugyanilyen gatyóm Kép

Edina, közeli ismerősöktől én nem hallottam még ilyet, hogy szülésnél derült ki, hogy nem is olyan nemű, mint addig tudták, esetleg csak olyat, hogy kb. 7-8. hónapban változtatta meg a doki a véleményét. Nekünk most a doki mutogatta, hogy látják, ott vannak a szeméremajkak! Hát én nem láttam Kép Állítólag két kis fehér pontocska….

Pogácsa, üdv itt, nagyon sajnálom, hogy feküdnöd kell, így sajnos hosszú még a vége. A diétázást átérzem, nekem is oda kell figyelni Kép

Fénysugár, neked is gratula a babóhoz és üdv közöttünk.

Kisvirág, jó, hogy végül tettél fel képet, ez már egy szép poci. Nem is kicsi! Nekem 90 cm-es most a pocim.

Judit, szép nagy babád van! Nálunk a véreredmények aznap délutánra már megvannak.

Colett, mivel tudta kieszközölni a fiad a pofont? Én még csak popsiütésnél tartottam és utána lelkiismeret-furdalásom volt…
Kari, tuti nem könyv szerint működnek Kép

Satuk, a fürdőrucira nekem is a kékgolyó u-i üzlet lett volna az ötletem, de totál egyetértek veled, én is nagyon utálom őket. Én az első ilyen tapasztalatom után adtam nekik még egy lehetőséget, de nem változott a helyzet. Itt lakom, szinte a szomszédba, de véletlenül sem tévednék be még egyszer hozzájuk Kép

Adi, boldog szülinapot!

Hello, hogy a fenébe csinálod, hogy 4 ischlerrel pici pocid van? Kép Nekem is az a bajom, hogy ha ebédre gondolok, rögtön az édesség ugrik be és nem a zöldség, vagy valami normális kaja!

Jó éjt mindenkinek, tuti nem hagyok ki legközelebb ennyi időt babanet nélkül Kép

Doren
28+3

Kép
Kép
doren
 
 


Ja, és a szombaton készült pocakkép, 28 hetes:

Kép

Doren

Kép
Kép
doren
 
 


Sziasztok!
Én is szeretnék bekerülni a táblázatba.
Edina 77 - 28 - Debrecen - 18+5 - 2006.08.05. Debrecen - Milán - első baba .
Köszönöm.
Edina
edina77
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat mindenkinek! KépKépKép

Banya,
köszi a tortátKép!
Megadnád mégegyszer azt a honlapcímet, amelyiken a pécsi terhestornák és egyebek rajta vannak!
Ne szontyolodj el! Kérdezz rá nyugodtan a dokira!

Banya, Norwell
A nemére sajnos nem kérdeztünk rá Kép, nem is gondoltuk, hogy láthatná már a doki. Na majd legközelebb!

Kisvirág,
várjuk Mogyikáról a híreket! Kép

"édes a dokid. Nem kertelt megmondta a végösszeget. És mi van akkor, ha nincs annyi pénzed? Mehetsz a süllyesztőbe?": Sztm, ha valaki nem tudja kifizetni, akkor eleve nem megy el magánrendelésre, de még ebben a helyzetben sem szégyen odébb állni. Egyébként a férjem is sokáig azon morcongott miért járunk magánba. Hát nem azért, hogy kiadjunk egy csomó pénzt, mert olyan sok van! Én sem értek azzal egyet, hogy így vagy úgy de rákényszerítenek sokunkat erre a megoldásra. Nekem nem mondták, hogy tb-s rendelésen nem fogadnak (tehát nálam nem ilyen kényszer van), de sajna úgy látom, hogy csak így bánnak az emberrel normálisan. Hangsúlyozom, hogy semmi rendkívüli bánásmód, csak amit egyébként is elvárhatnál egy kórházi rendelésen. Nekem már egyszer elég volt a megaláztatásból! Egyébként uh-ra a kórházba járok, és múltkor is kiakasztott az asszisztensnő bunkó, nem emberhez méltó viselkedése. Na nem ragozom tovább.

Hello,
igazat hagyok neked, de lásd fent.
A párom is azt mondta, költsük inkább a babára. Mondjuk, ezért nem költünk 4D-re. A gyümivel kapcsolatban is egyetértek. Sajna nagyon kevés vitamint tartalmaznak. Ne értsetek félre, azért kell fogyasztani! Én mindig azon a véleményen vagyok, hogy minél változatosabban, vegyesebben kell étkezni. Egyszóval mindent kell enni! De a vitamin már nem elegendő mennyiségben fordul elő a táplálkozásunkban, tehát pótolni kell. A tejnek már vajmi kevés köze van a tejhez, a gyümölcsöknél is ez a helyzet, a barna kenyér is több festéket tartalmaz mint rozst, vagy teljes kiőrlésű gabonát...stb. Kép Mondjuk, én magam sütöm Kép.

Elevit: a doki még az első alkalommal rákérdezett szedek-e valami magzatvédő vitamint. A fogamzás előtt 1 hónappal keztem el szedni. A doki helyeslően bólintott és hozzátette, hogy még a szoptatás alatt is nyugodtan szedhetem. Tényleg, nagy és pocsék az íze Kép, de a fent leírtak miatt, én szedem és szedni is fogom.
adi77
 
 


Sziasztok!
Jó régen nem irtam,nem volt monitorom,,de végre sikerült a férjemnek szereznie egyet.

Banya1.nem vagy egyedül,nekem nem volt genetikai uh-om,az én dokim nem küld senkit akinek jó az afp eredménye.Mivel az első babánkat várjuk,én ezt tudomásul vettem,nem tudtam hogy szinte mindenhol csinálják,amikor rátok találtam és olvasgatni kezdtelek titeket akkor derült ki számomra is hogy ez majdnem rutin már.lehet akkor én is jobban ragaszkodtam volna hozzá,nem tudom,de biztos meg lehet beszélni a dokiddal.

Hello:gyönyörű a kaktuszod,nem is láttam még ilyet.mutogatom is a képet mindenkinek,remélem nem bajKép
Én is magánrendelésre járok,több ok miatt is.Az én dokim a váci kh-ban dolgozott,de 2 éve magánpraxist nyitott,és pesten anyirőben szüleszt,operál,stbb.Viszont a magánrendelés itt van vácon,én innen 7 km-re lakok,tehát egyszerűbb,gyorsabb mintha pestre kellene bejárni.Amikor még a váci kh-ba jártam hozzá,sokszor előfordult hogy pont a vizsgált,de más dokik meg ki-be mászkáltak,mintha ott se lennénk,és ez engem nagyon irritált.Itt viszont csak ő van.még az asszisztensnő sem tartozkodik egy helyiségben vele,és több idő is van mindenre,múltkor is annyi kérdést tettem fel,sokáig bent voltam.Plussz évek óta -mivel nagyon sokat költöztem régebben,igy sokszor új orvost kellett találnom-az a tapasztalatom hogy úgyis akkor foglalkozik velem vki ha fizetek neki,igy nekem könnyebb hogy azt mondja ennyi lesz,mint azon ügyködni hogy hogy adjam oda a boritékot,nekem voltak ebből kényelmetlen helyzetek.
abban viszont teljesen egyetértek veled hogy inkább a babára költenénk ezt a pénzt,de ahogy olvastam elég sokan járnak magánrendelésre-sajnos hogy ezt kell választani.

Én is szeretném üdvözölni az újakat!
ez kicsit vicces igy,mert én a 7-8 üzenetemmel még én is nagyon zöld vagyok.

Lányok ,segitsetek!
a bababoltos pasi mindenáron le akar beszélni arról hogy a babakocsi egyik kereke bolygósitható legyen,mert a tapasztalata szerint azzal mindig gond van,ő azt mondja hogy hozzá számtalanszor vitték vissza a kocsit hogy kicseréljék nem bolygós kerekűre.Én meg nem tudok dönteni,mert azzal hogy a boltban tologatom ,okosabb nem leszek.mi a véleményetek,tapasztalaitok?

Kisvirág30:tényleg régóta nem irt szilvi,én is azon tűnődtem mi lehet vele,reméljük jól vannak ,még ha esetleg be is kellett feküdnie.

Pogácsa: (nagyon szeretem,ennék is egy nagy tál finom tepertős pogit,de sajna várnom kell rá még vagy két hónapot)Neked egész nap feküdnöd kell,vagy csak amikor érzed hogy keményedik a hasad?ez gyakori egy nap?Milyen érzés amikor keményedik,meg tudnád vhogy fogalmazni?

Most sajnos mennem kell tanulni,bár semmi de semmi kedvem hozzá,viszont egy hónap múlva vizsgázom ,igy össze kell kapnom magam.
szép napot mindenkinek!

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!

Ex, nem baj, csak egy próba voltKép

Pilchard:Szerintem a bolygókerekes kocsival könnyebb közlekedni, megfordulni kis helyen...stb. Rokonok tapasztalata is ez Kép Én arra szavazok!

zsu19+5

Kép
zsu11
 
 


sziasztok!
Pilchard: szó szerint bekeményedik az egész, olyan lesz, mint egy kő, nem tudod benyomni, és közben kegyetlenül feszül. Ha lesz ilyened, tudni fogod! Sajnos egész nap feküdnöm kell, mert így talán nem nyitja ki a sok méhtevékenység a méhszájat, plusz szedem ugye a dilibogyót is rá. Elvileg max 8-10 keményedés még elmegy egy nap, de ha annál több, akkor van gáz. Nekem átlagosan fekvés és bogyó mellett van napi 15.
Hasmars szerencsére elmúlt, folytathatom a cukros diétát...

Adi: egy másik fórumon írta egy pécsi kismama, hogy ott nagyon szuper kismama-vizitorna van, kb egyedülálló az országban! És ingyenes!!!!
Nálunk a Szt Imrében délelőtt van akárkiodamehet UH, délután meg lehet időpontra menni! Nagyon érdemes, mert ha nem kérsz videót, akkor ugyan úgy ingyenes, nem kell várni órákat, és időt is többet tudnak rádszánni. Ilyen nincs felétek?

Doren, jó nagy már a pocakod! Kép jó merész kép... ;-) Neked is magas lett a cukrod?

Fénysugárka, nagyon szép és ritka neveket választottatok!

pogacsa
 
 


Helló csajok!

Ez a "100 ezer ft a szülés" nagyon gáz.
Vajon bevallja az APEH-nak, mit gondoltok?

Pogácsa: 22 évig néptáncoltam Békéscsabán.1994-ben megkaptam a "Népművészet ifjú mestere " címet, és 2X szer lettem aranygyöngyös táncos a Békéscsabai Szólótáncfesztiválon.
Ez nem azért írtam, hogy dicsekedjek hanem azért hogy lásd milyen komolyan foglalkoztam vele.

Kép

Kép
katus73
 
 


Ejha! Kép Mikor hagytad abba? Lehet, h összefutottunk már fesztiválon valahol Kép

pogacsa
 
 


Pogi!
2001.-ben hagytam abba, mert férjhez mentem és sok volt a heti 3x3 óra próba és hétvégén általában 1 fellépés.Azután nemsokára jött az első baba na meg dolgoztam is.
Úgy gondoltam, hogy ilyen szintem csak teljes erőbedobással lehet csinálni.

Te hol táncoltál? Megnéztem a fényképedet de nem vagy ismerős, hány éves vagy mert én 32.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!
Az üzi végén megint jön az új tábli (és talán új kismama is). Megint leírom: a baba kora a táblázaban a szülés időpontjától függ az épp aktuális dátumot figyelmbe véve, tehát abban javítani csak úgy lehet, ha a szülés időpontja változik meg. Kép
Pilchard, attól függ, hogy hol akarod a babakocsit használni. Terepen jobb, ha nincs bolygókerék, viszont száraz időben, járdán és pl. boltban jobb, ha van, ami bolyong. Szerintem... Kép

Friss tábli:
<pre>
Nick ék. Lakhely baba kora szülés várható kórház nem/név testvérek
Veráska 30 Siófok 33+0 2006.04.26 Várpalotai kh. Dávid elsö baba
Pilchard 29 Kosd 31+2 2006.05.08 Nyírő Gy. Kórház Amelita első baba
Melanie77 28 Bp. XII. ker. 30+1 2006.05.16 Szt. Imre kh. Áron Anna
(2004.01.16.)
Clair 32 Bp. III. ker 30+0 2006.05.17 SOTE I. elsö baba
Szgoron 23 Bp. XV. ker. 29+6 2006.05.18 Nyírő Gy. Kórház Renáta elsö baba
Acer 32 29+2 2006.05.22 Szt. István kh. fiú fiú
(2004.10. hó)
Satuk 30 Bp. I. ker. 29+2 2006.05.22 Kútvölgyi kh. Olivér elsö baba
Tjuca 27 Budapest 29+1 2006.05.23 Szt. Margit
Dr. Sztanyik L. elsö baba
Colett77 28 Budapest 29+0 2006.05.24 János kórház Míra Máté
(2004.03.22)
Gabek 30 Bp. III. ker 29+0 2006.05.24 II. sz. Női Klinika fiú első baba
Pannamari 25 Bp. IX. ker. 28+6 2006.05.25 Schöpf-Merei
Dr. Kósa Zsolt elsö baba
Mézgombi 24 Bp XIV. ker. 28+5 2006.05.26 Kiskunfélegyh. Julianna elsö baba
Doren 33 Bp. XII. ker. 28+4 2006.05.27 János kórház
dr. Baltschik Virág Laci
(2004.01.20.)
Csandy 34 Bp. XIV. ker. 28+4 2006.05.27 Szt. Rókus kh. Gergő első baba
Judit_78 27 Bp. XI. ker. 28+2 2006.05.29 Schöpf-Merei
Dr. Arnold László Balázs 3. baba
Kari 27 Bp. XIII. ker. 28+2 2006.05.29 Schöpf-Merei
Sz.Gy. Nikolett elsö baba
Hello 34 Bp. XII. ker. 28+1 2006.05.30 Budai Honvéd kh. János,Eugénia,
Kamilla Gábor
(1991.09.02.)
István
(2004.05.26.)
Tarhonyanya 31 Tárnok 27+6 2006.06.01 MÁV kh. elsö baba
Trita 33 Göd 27+5 2006.06.02 SOTE I. Lili
(2004.06.26.)
Szőkemelinda 26 Bp. XX. ker. 27+4 2006.06.03 István kh. Máté első baba
AnnAnn 30 Hatvan 27+3 2006.06.04 MÁV kh. Hanna
(2003.11.04)
Exdeus 23 Szeged 27+3 2006.06.04 II. Kórház
dr. Czank Zoltán Péter László elsö baba
Katus73 32 Békéscsaba 26+1 2006.06.13 B.csabai kh. Petra Kata
(2002.10.23)
Lreta 28 26+0 2006.06.14 szegedi Nöi Klinika elsö baba
Pogacsa 24 Budapest 26+0 2006.06.14 Szt. Imre kh.
Dr. Bálint Balázs Gergő első baba
Norwell 24 Tét 24+6 2006.06.22 Győr P.A. kh. Kende Kálmán elsö baba
Babszem27 27 24+5 2006.06.23 Uzsoki kh. Zsófi
(2003.09. hó)
Veraa 30 23+5 2006.06.30 Szt. István kh. elsö baba
Emy82 23 Szigetszt.m. 23+4 2006.07.01 István kh. elsö baba
Cila (Ildi) 34 Budapest 23+2 2006.07.03 Újpest
szülőotthon lány Levente
(2005.01. hó)
Bogosz Bp. XVIII. ker. 22+6 2006.07.06 Szt. István kh. Emma első baba
Esztianyo 36 Tampere
Finno. 22+0 2006.07.12 Tampere Norbert (98)
Renáta (99)
Kisvirág_30 30 21+5 2006.07.14 Schöpf-Merei fiú elsö baba
Kanyin 33 Bp. X. ker. 21+1 2006.07.18 MÁV kh.
T.ZS. Erika lány (2,5 év)
Tokajkincse 26 Miskolc 20+6 2006.07.20 Semmelweis kh.
Miskolc Bodza Csenge első baba
Csibemanó 27 Tatabánya 20+2 2006.07.24 Bajcsy kórház Levente Réka (19 hó)
Nyanya67 38 Budapest 20+2 2006.07.24 Szabolcs u. Blanka Krisztina Balázs
(2002.12. hó)
Szücsi_66 39 Bp. XXI. Ker 19+2 2006.07.31 János kórház
dr. Wiegandt első baba
Noémi22 27 Budapest 18+5 2006.08.04 elsö baba
Edina77 28 Debrecen 18+4 2006.08.05 Debreceni Klinka Milán első baba
Zsu11 28 Bp. XXIII. ker. 18+3 2006.08.06 Kútvölgyi kh.
Dr. Tóth Ferenc első baba
Banya 25 Pécs 17+4 2006.08.12 Pécsi Sz.Kl. elsö baba
Fénysugárka 26 Csíkszereda, Erdély 17+1 2006.08.15 Megyei kh. Csíkszereda Hanga vagy Tétény első baba
Gira 24 Szeged 17+1 2006.08.15 szegedi Nöi Klinika Réka
(2005.04.18)
Zsebecske 29 Szsztmiklós 17+0 2006.08.16 Schöpf-Merei
Dr. Arnold László első baba
Déé 29 Budapest 16+5 2006.08.18 Szt. Imre kh.
Dr. Bálint Mihály első baba
Adi77 29 Pécs 16+4 2006.08.19 Pécsi Sz.Kl. első baba</pre>

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


nem akarok pletykásnak tűnni,de azt hallottam, hogy Anettka elveszítette a magzatát.
Ti tudtok erről valamit?

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Hogy mennyit iromány két nap alatt, hihetetlen. Csak próbálok reagálni a témákra.

Babakocsi: Nekem is a bolygókerék jött be, nekünk az előző is az volt, és mikor egy másik anyuka kocsiját toltam ami fix volt, hát komoly gondot okozott egy kisebb kanyarodás is. De szerintem azt is meg lehet szokni, tehát azt veszel ami neked jobban tetszik, de a fix kerekes elejét mindig meg kell majd emelned, úgy hogy lenyomod a tolókart.
Doren: a lányom már nem ül babakocsiba, csak ha beteg és nekem kell elvinnem az orvoshoz és nem nagyon bír jönni annyit gyalog. Egyébként esernyő kocsi, és nem alkalmas újszülöttnek. A másikat pedig nagyon utáltam, úgyhogy azt el akarom adni.

Hálapénz: Az első terhességnél a kórházba jártam a dokimhoz, aki mindig adott időpontot én meg adtam neki annyit amennyit gondoltam. Ez azért is van, mert így elvárhatod, hogy emlékezzen rád és végig kísérje a terhességed és tényleg még sokszor hétvégén is hívtam, ha valami nyűgöm volt. Akkor én nem kérdeztem meg tőle, de egy anyuka aki szintén hozzá járt megtette. Azt mondta neki, hogy Õ ingyen is végigcsinálja, mert ezért orvos, de természetesen ha adnak neki azt elfogadja, de rábizza a kismamira, hogy mennyit gondol.
Nagyon megszerettem Õt és azt mondtam, hogy hozzám más nődoki nem nyúl. Viszont azóta eltelt két év, és szerintem rengeteg kismamija lett. A Mávban meg megelégelték, hogy idézőjelben ott bonyolítja a magánrendelését. Így bérelt egy helységet felszerelve és ott már fix árért 5ezerért dolgozik. Mindig csinál UH-t és fényképet is ad. Most meg akarom kérdezni, hogy mennyit szeretne a szülésért. Akkor majd beszámolok.
Doren, Kisvirág: De csinik vagytok! Kép
Ja, hálapénz, azt viszont én is pofátlanságnak tartom, hogy a szülésért elkérik a 10Xesét, vagy ilyen 100ezreket. Az Ok. hogy fizetsz neki, mert nem biztos, hogy bent lesz mikor rádjön a szülés, de nem hiszem, hogy ezért 30-40 ezernél többet lehetne kérni, illetve kellene adni. Főleg úgy, hogy a kórházi cuccokat a tb fizeti, neki nem kerül egy fillérjébe sem.
Na most lezúzok valami ebédért.

majd még írok

Edit

Kép
Kép
kanyin
 
 


Katus, már ott vagyok a táblázatban Kép
A Tímárnál kezdtem (erre nem vagyok büszke...) aztán a Csepelben táncoltam nyárig, amikoris egyrészt a gerincsérvem miatt a doki eltanácsolt, másrészt már gondolatban megvolt a kisbaba Kép Azt még nem tudom, h fogok-e még valaha tudni járni, de nem lenne rossz... de ha én nem, hát majd hátha a baba kedvet érez hozzá Kép ha megnő.
Szerintem ezt a tízszeres dolgot a kismamák találták ki..., szóval attól, h egy-két orvos elkér egy százast, attól még nem hiszem, hogy a többség is elkérne.

pogacsa
 
 


Akartam kérdezni, valaki kapott már vissza az APEH-tól visszajáró adót?

Kép
Kép
kanyin
 
 


Sziasztok!

Katus!
Anettkáról a hír a Fókuszban volt, azt hiszem tegnapelőtt. 9 hetes volt, és Egyiptomi nyaralással ünnepelték a babavárást. Mikor hazajött, rosszul lett, és vége... Most az űrhajós kiképzése érdekli. Nagyon nem látszott rajta hogy megviselte.
Én azt nem értettem, hogy minek kellett 5 hetesen bejelenteni a világnak...az még nagyon bizonytalan... Meg hát épp Egyiptomban nyaralni, ahol a higiénia nem épp a legjellemzőbb... lehet hogy az is belejátszott.


Edit!
Szerintem nagyon korrekt, amit a dokid a szülésről-hálapénzről mondott annak a kismamának. Azért ha megkérded, írd meg, kíváncsi vagyok.

Pogácsa!
Csepeli vagy? Én is. Merre laksz?

Üdv mindenkinek!

Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek köszi a pocak hsz-t Kép

Helló: én azért járok a magánrendelésre, mert ott azért több ideje van a dokinak veled foglalkozni. Voltam a kh-s rendelésen is, de egy csomó várakozás után kb. 3 percet foglalkozott velem. Ezt én kevésnek érzem.
Meg azért is járok magánba, mert elég sok bajom volt már terhesség előtt is, és most is van bőven és ott nagyon jól megtudjuk beszélni a dolgokat. És ami még nekem plusszot jelent, hogy azért a magán betegeket jobban megjegyzi a doki és ha bármikor-bármi bajom van tudom, hogy nyugodtan hívhatom őt és számíthatok rá.

Szücsi: nem tudom honnan van a kép, de szerintem nem eredeti. Bár kitudja...

Melcsi. örülök, hogy jó az eredményed. Kép

Doren: nagyon szép nagy már a pocid Kép

Pilchard: csak nem D.Dánielhez jársz? Én váci csaj vagyok és igaz nem hozzá járok, de a sógornőm nála szült már 2 babát is Kép Te mit tanulsz? Miből lesz a vizsga?

Kari: nem megyek ma szülésfelkészítőre Kép

A tegnapi élmény: Voltunk a dokinál. A babával minden rendben van. Nagyon édes volt az UH-n. Szopizta az ujját és utána egy csomót tátogott. Nagyon kis drága volt Kép Szóval ő rendben van. Csak nekem a méhnyakam rövidült meg Kép. Most 2000-es. Ami még nem akkora baj, de azt javasolta a doki, hogy összevarrná. Ez egy 3 napos kórházat jelentene. Kissé be vagyok tojva, de mindent a babáért.
Végülis van még egy lehetőség, hogy nem varr össze, és sűrűn kell járnom hozzá és ha ne adj ég kinyílik a méhszáj akkor végig kórházas bentfekvés és persze koraszülés veszély. Ez nagyon rosszul hangzik.
Meg én annyira stresszes vagyok, hogy végig azon paráznék, hogy vajon mikor nyílik ki a méhszájam. És akkor tuti baj lenne. Ezzel az összevarrással meg azért nyugodtabb lennék.
Ja azért is javasolja a varrást, mert elég sokszor fáj a pocim. Ami ugye méhösszehúzódást jelent és beindulhat a szülés, amit nem akarok még vagy 18 hétig.
És ami még tetőzi a dolgokat, hogy a volt régen egy méhszájműtétem is, és a méhszájam egy helyen nem olyan rugalmas, mint kéne így hamar megnyílhat.
Úgyhogy tegnap este a férjemmel eldöntöttük, hogy inkább kapjak most egy szép kis masnit, minthogy később baj legyen. Lehetőleg majd kéket masnit kérek, mert fiú lesz Kép

És kérdeztem a dokitól, hogy ugye nyáron számíthatok rá szüléskor és ugye nem akkor megy szabira. Hát azt mondta, hogy ő azért szabira elmegy, mert ugye ki tudja mikor indul a szülés. De megnyugtatott, hogy csak belföldre megy nyaralni és ha valami van akkor hipp-hopp ő is bejön bárhonnan is. Ezt annyira jó volt hallani Kép

Na ennyit rólunk. Most megyek feküdni, mert muszáj!!!!

Puszi nektek.
Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Kisvirág,
örülök, hogy a babával minden renben Kép!
Az összevarrást pedig sajnálom Kép, majd szorítok!
adi77
 
 


Sziasztok Lányok!
Szuper az a kép a tappanccsal és a Tieitek is lányok!!!:-)

Kisvirág,
nagyon sajnálom, hogy nem tudsz jönni de megértem és majd leírom mi volt ma. Nagyon-nagyon vigyázz magadra és pihenj sokat.

Nekünk is a bolygókerest ajánlja mindenki és úgy tudom azt is le lehet fixálni is akár.

Tegnap voltam fürdőruci ügyben, de nem sok sikerrel. Nagyon drága a Délinél lévő üzlet és nem túl odaadók az eladók sem:-(
Mammutnál lévőbe meg csak májusba hoznak...addig ne menjen fürdőbe vagy usziba a kismama vagy nem tudom mire gondolnak? miért csak nyárra van készlet?
Na mindegy.

Vigyázzatok magatokra!
Kari
kari
 
 


Mézgombi!

Nem ismered Kiskunfélegyházán Tanács Tímeát és Kovács Évát?

Egy szobában laktunk 4 évik a fősuli alatt.

Edina
edina77
 
 


Sziasztok!

Kisvirág30:igen,eltaláltad,ő a dokim.Én kosdon lakom,innen is nagyon sokan járnak hozzá,de egyébként is rengeteg "betege" van.Ti vácon is laktok? Azt kinéztem hogy a Schöp-mérei.ben fogsz szülni,én nem ismerem a pesti kórházakat.
Én altatós asszisztensnő vagyok a honvéd kórházban,most járok suliba ,ami adja róla a papirt,és aktuálisan gyógyszertant kellene tanulnom,de nagyon nem boldogulok vele. Egyrészt elalszok rajta kb 10perc után,délelőtt is ez történt,aludtam két órát,másrészt nem vagyok egy magolós tipus,de máshogy ez nem megy.Még próbálkozok du.is,de félek megint elalszok,és aztán éjszaka tuti nem lesz alvás.
Sajnálom hogy nem minden hepy nálatok,de a doki biztosan nem csinál olyat ami nem feltétlenül szükséges.Én is a műtétet választanám,mert mindig paráznék. Pihenjél és kitartást! Mikor kell befeküdnöd?


Egyébként ti szoktatok nappal aludni? én olyan aluszékony vagyok időnként.

Pogácsa.hogy birod az egész napos fekvést?meg lehet szokni? de azért gondolom enni,fürödni ,ilyesmikre felkelhetsz.bocs ha butaságokat kérdezek,de ebben nincs-hál istennek-tapasztalatom.

Sziasztok!

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!

Virág!
Örülök, hogy a kicsivel minden oké és gratula a fiúcskához! Viszont a méhnyakműtét... Kép
Nekem is 2000-es a méhnyakam, de a doki egy szóval sem említette, hogy összevarrná. Először február elején mondta, hogy 2000-es, aztán február 20-án voltam nála, akkor ugyanennyi volt, és azt mondta, hogy ez így jó. Igaz, hogy nekem nem volt méhszájsebem, és lekopogom, de a pocim sem fáj gyakran, ritkán érzem csak a keményedést is. Drukkolok, hogy minden rendben legyen! Pihenjél sokat!!!

Doren!
Pocikép nagyon jó!

Kocsi: állítólag a bolygókerekessel könnyebb közlekedni, a miénk nem az, úgyhogy majd megszokom... Kép

Most ennyi, majd még jövök!

Pussz

Norwell+Mazsola

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok!
Kisvirág sajnálom a méhnyak műtétet, de olyan jó, hogy ilyen pozitívan állsz a dolghoz.Kép
Gondolunk rátok!Jó hogy ilyen megbizható orvosod van.
Doren: Én is babahordozó kendőt szertnék majd venni. Te miket hallottál róla? Nekem mindenképpen a legnagyobb méretet ajánlotta az eladó, pedig
165cm-hez az írják, hogy a legkisebb is tökéletesen elég.

Plichard: Mit tanulsz? Miből fogsz vizsgázni? Előre is sok sikert!

Én is úgy hallottam, hogy jobb a bolygósítható kerék, mert könnyebb vele mozogni.

Exdeus:Tök jó, hogy így rendbetartod a táblázatot! Olyan jó nézegetni, hogy milyen sokan vagyunk! Köszi!
Sziasztok: Bogosz
bogosz
 
 


Sziasztok!

Köszi a bíztatást. Hétfőn feküdnék be Kép

Pilchard: mi Deákváron lakunk Kép Amúgy Pesten dolgozatam és ezért mindig Pestre jártam dokihoz, így kerültem tul.képpen a Mávba, illetve a Schöfibe.
Nem semmi amit tanulsz és el is hiszem, hogy elalszol rajta. Amúgy én is alvósabb vagyok, mióta Mogyika beköltözött a pocimba.

Norwell: mivel neked nincsenek görcseid, így valószínű ezért nincs szükség ilyen beavatkozásra.
Ja és én ahogy a képen láttátok elég vékony vagyok (55 kg) és valószínű a baba gyorsabban nől mint ahogy a méhem akar nőni és úgymond nem a méhem nő, hanem a méhszájat/nyakat húzza. Ja és a baba eléggé lent fekszik, hogy azért kerek legyen az egész...

Most olvasgattam mindenfélét a cervix értékről. Nem tudom ti tudtátok-e, de idemásoltam.
"...A leírt cervixindex (1500) nem lehetséges, mivel a 4 szám: a méhszáj hosszúságát, a külső méhszáj, a nyakcsatorna ill. a belső méhszáj nyitottságát jelzi centiméterekben.
Ha a 2000 ez a szám, akkor az azt jelenti, hogy a méhszáj kb. 1 cm-rel rövidebb a kelleténél, de teljesen zárt. Ez jó jel...."

Nem is tudtam, hogy ez 4 számot jelent. Tehát ezek szerint nekem a méhszájam most 2 cm hosszú, a többi 0 cm, tehát zárt.

Mindig tanul az ember.
Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Látod, biztosan rendben lesz minden!Kép

Azt hiszem én valahol elveszítettem a fonalat. Mit tanul Plichard?
bogosz
 
 


Kisvirág!

A méhszájat az Uh-n is meg tudják nézni, vagy manuálisan tapintják ki? Azért kérdem, mert nekem manuális vizsgálat nem is volt mióta babát várok. És milyen terhességi korban kezd problémát okozni? Gondolom mikor már nagyobb a baba.

Jól teszed, ha vállalod a műtétet, legalább nem kell azon aggódnod, nem nyílik-e tovább. Biztos minden rendben lesz!Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Sziasztok,
én is köszi mindenkinek a pocakképdicséreteket.

Pilchard, szerintem is jobb a bolygósítható, könnyebb vele közlekedni. Ha csak tehetem a fiam alvásidejét én is alvással töltöm Kép

Pogácsa, egy picit magas lett először a terheléses cukrom, oda kell figyeljek a kajcsikra. Azóta én is ellenőrizgetem, meg jövő héten újra vérvétel, de szerencsére nincs különösebb gond.

Katus, gratulálok a néptánc eredményeidhez. Én csak nagyon hobbi szinten műveltem, és még inkább az általánosban, de én is nagyon szerettem. Már én is gondoltam, hogy a fiamnak mindenképp megadnám a lehetőséget, hogy kipróbálja. Tudod, ez már tipikusan az az eset, amikor a szülő a saját álmát a gyermekeivel akarja megvalósíttatni Kép

Kanyin, az idén? Még nem kaptad meg? Elmúlt már 30 napja, hogy beadtad a bevallásod?
Nagyon irigyellek, hogy a lányod már ilyen ügyes. Én most már többször is meggondolom, hogy ugyan elinduljak-e a fiammal, illetve merre menjünk, hogy minél kisebb legyen a &#8222;szenvedésünk&#8221;.

Kisvirág, szörnyen sajnálom. A biztonság kedvéért biztos jobb a masni! Hallottam már olyat, hogy valakinek összevarrták és aztán túlhordta a babót pár nappal Pihenj sokat., drukkolok.

Kari, én két éve az aranypókban vettem egy skiny fürdőrucit, nem hatalmas pocakkal teljesen jó volt, meg is lepődtem.

Bogosz, a hordozókendőről még nem sokat tudok, én sem tudom milyen méretű kellene, én 164 cm vagyok. Gyanítom függ a baba méretétől is&#8230; Nálunk a játszóházban szerda délutánonként van egy babakendő tanfolyam, pont ma tervezem, hogy megnézem. Beszámolok róla, ha sikerül eljutnom

Doren

Kép
Kép
doren
 
 


Sziasztok!Móni vagyok.Látom hogy sokan vagytok,de azért remélem csatlakozhatok.Június 22-re vagyok kiírva,egyenlőre úgy néz ki,hogy kisfiú.Ferenc Adrián lesz a neve.Első babámat várom,Így tele vagyok kérdésekkel.Többnyire a szülés aggaszt na meg ez a fránya hálapénz dolog.Gondoltam arra hogy magán dokihoz járjak de nem tudom hogy mennyire terhelne le anyagilag.a jelenlegi dokimmal 2szer találkoztam,így még meg sem tudtam ismerni,nem sok bíztatót hallottam róla.egyáltalán milyen gyakran kéne járni nőgyógyászhoz.mert szorgosan járok védőnőhöz meg az esedékes vizsgálatokra,de nődokihoz csak ha panaszom volt. Bocsi ha elsőre sok voltam.
moncsivagyok
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek köszi a magánrendelés-kérdésre adott válaszokat. Most egyenként nem igazán reagálnék rájuk (bár bőven lenne mit hozzáfűznöm, szinte mindenkinek), de elfogadom az érveiteket, Ti tudjátok, Nektek mi a jó. Kép Egyedül Szücsinek írnám, hogy egyértelmű, hogy nem az olyan egyedi esetekre gondoltam a kérdés kapcsán, mint az övé, mert ott teljesen egyértelmű a helyzet, hogy miért.

Pogi, meghatódtam azon, amit a kaktuszodról írtál! Kép Kép

Doren, már gondoltam Rád, hogy hova tűntél? Kép Szerintem most már az én pocim is igaziból növekedésnek indult. Már én is a terhesnacit hordom, 2 napja! A 4 db Ischlerrel az volt a helyzet, hogy délelőtt nem ettem semmit (soha nem szoktam reggelizni, csak 2 v. 3 bögre tejeskávét iszom meg reggel), aztán meg mást nem is ettem ebédre, csak az Ischlert. Szóval lehet, hogy önmagában soknak tűnik, de ha más nincs hozzá, akkor lehet hogy azt 1 az 1-be felhasználja a szervezetem, és így marad kicsi a pocim. Ma egyébként szintén nagyot alakítottam, mert most ettem rendesen ebédet (bolognai spagettit), de utána meg egy egész csomag (150 g) havasi gyopárt! Kép Lehet, hogy holnaptól én is diétázhatok majd, de addig még nem akarok erre még csak gondolni sem! Kép Amúgy aranyos a pocakod, és ezek szerint kisebb mint az enyém! Kép (Én ugyanis írtam, hogy nekem 92 cm!)

Pilchard, örülök, hogy tetszik a kép (szerintem is jól sikerült amúgy), és bátran mutogasd csak, büszke vagyok rá. Kép Lehet, hogy csinálok majd még egyet róla, mert most hirtelen minden virág nyílni kezdett hrajta, és így még szebb! Mondom, hogy tudja, hogy mikor van a szülinapom, addigra akar csúcsformában lenni... Kép Babakocsi-ügyben én is egyértelműen a bolygósíthatóra szavaznék, mint gyakorló babakocsitologató-kismama. Kép El sem tudnám képzelni nélküle a (könnyű) kanyarodást. És való igaz, hogy az ilyen kerekeket is lehet (a legtöbb kocsin) rögzíteni, vagyis úgy használni, mint a fix kereket. Nem lehet, hogy a bababoltos pasi nem tud megszabadulni a többi kocsitól, és Téged nézett ki magának, hogy végre eladjon egyet? Kép (Csak poén volt.)

Kisvirág, én csodálkozom ezen az összevarrás-dolgon még azok után is, amiket leírtál. A C2000 ugyanis tényleg csak annyit jelent, hogy megrövidült a méhnyak, de egyébként a méhszáj teljesen zárt. Akkor meg, miért kéne összevarrni? Csak megelőzésképpen? Ahhoz azért egy ilyen műtét nem olyan kis dolog! Én azt hallottam, hogy olyankor szokás ezt csinálni, ha már ténylegesen kinyílt a méhszáj, legalább két ujjnyira, pedig még hetek vannak hátra a szülésig. Én biztos nem vállalnám be ezt a dolgot, mert ráérnél vele bőven akkor is, ha tényleg elkezd kinyílni. Szerintem pihenéssel is megoldható lenne ez a kérdés, első lépésben. Vagy legalább várna még egy kicsit a doki, hogy történik-e valami egyáltalán! De hát, Te tudod, ez csak az én véleményem ezzel kapcsolatban. Amúgy a babához gratulálok, képet nem kaptatok róla?

Én is aggódom már Szilvi miatt. Lehet, hogy be kellett feküdnie? És Nyanya is nagyon eltűnt mostanság. Szilvi, Nyanya, hol (hogy) vagytok?

Üdv, Hello (28+1)
hello
 
 


Sziasztok!
Doren: Köszi, az nagyon jó lenne, mert itt a közelben nincsen és nem is lesz oktatás.
Üdv Moncsi! Jó, hogy te is itt vagy már köztünk.
A dokiról csak annyit, hogy én a helyedben gyorsan választanék egy szimpatikusabb orvost, mert egyáltalán nem mindegy, hogy kihez jár az ember.Az meg, hogy nem hallottál róla jókat, nos... nem valami biztató, de írtad, hogy nem is nagyon volt lehetőséged hosszabb beszélgetésre...
Ne aggódj, a vizsgálatokra úgy is be fognak rendelni.

Mi most nézegetünk babakocsikat és nem igazán tudjuk, hogy melyik a legmegbizhatóbb... Tudnátok segíteni? Teljesen beleszerettünk egy Pierre Carden babakocsiba, de sokan azt mondták, hogy nem valami praktikus, mert hamar tönkremegy. Igaz ez?

Sziasztok: Bogosz
bogosz
 
 


Sziasztok!
Moncsi, üdv itt! Új tábla=új kismama. Kép Ha gondolod, akkor írd meg az adataidat, és beteszlek Téged is!
A dokihoz való járás városfüggő. Nálunk pl. a központi tanácsadás után, ha nincs saját dokid, akkor az ottani vizsgál meg, ha pedig van, akkor esetleg rádnéz.
Ha a mostani dokid nem szimpi, keress másikat! Az én fogadott dokim pl. egy fiatal pasi, de nekem és a férjemnek ő volt a szimpatikus. Aztán majd meglátom, hogy a szülés milyen élmény lesz nála. Kép
Kisvirág, akkor most én sem értem, hogy ha zárt a méhszájad, akkor mit varrna a doki, hacsak nem megelőzésnek. Persze, ha kellene én is vállalnám...
A görcsölés meg relatív: tegnap du., mikor mentem tornára, elkezdett görcsölni a pocim, szerintem nagyon érdekesen mehettem közben. De kis idő múlva elmúlt, és utána sem jött elő. Akkor nagyon rossz volt.
Szücsi, nekem mindig manuális méhszájvizsgálat van.
Bogosz, én anno írtam egy e-mailt a hordozókendősöknek, mivel a kendő méretét a magasságon kívül a súly is meghatározza, és én a 165 centi és 75 kg vagyok: előbbihez elég lenne a kicsi, utóbbi miatt meg nagyobb kéne. A hölgy is azt mondta, hogy inkább legyen a nagyobb, ha veszek, mivel ez biztosan jó, és ha hosszabb, akkor meg többféle kötési módot tudsz alkalmazni.
Kanyin, ha nem telt le a 30 nap, akkor várj türelemmel. Én hét elején néztem, a férjemét 10-én adtuk le, de mivel a február 28 napos volt, csak 10. után lesz belőle pénz, tehát a jövő hét elején vmikor.
Katus, én is néztem a Fókuszt. Nekem is az jutott az eszembe, hogy kisidős terhesen hogy utazhattak el? Aztán meg az, hogy így legalább nem jött közbe a gyerek, már ami az űrhajós-felkészítést illeti.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Hú, jó sokat írtatok már megint! Egy kicsit nem figyel az ember, és tele a lapKép Amúgy épp mosógépet keresek... van itt valakinek Candy gépe? Tapasztalatok?

Szücsi, nem vagyok csepeli, csak táncolni jártam oda Kép Amúgy majdnem csepeli lettem, néztünk ott is lakást többet is Kép

Kisvirág, NAGYON FONTOLJÁTOK MEG AZ ÖSSZEVARRÁST!!!!!! Ezt találtam róla:

"Remény a várandósnak

A méhszáj összevarrás szövődményei között elsősorban a - már jelentősen kinyílt méhszáj esetén végzett beavatkozás esetén előforduló - burokrepedést említhetjük. A méhszáj zárását megelőzően, illetve azt követően fokozott figyelemmel kell lennünk a hüvely fertőzéseire. A felszálló fertőzés a bezárt nyakcsatorna feletti területen gyulladást okozhat, így a burok idő előtti megrepedéséhez vezethet. A méhszájzáró műtétek szükséges gyakoriságát illetően szemléletváltozásnak lehetünk tanúi: korábban az oly gyakran végzett beavatkozásokat napjainkban már viszonylag ritkán végzik. Ugyanakkor a megfelelő időben és technikával végzett operációk reményt jelenthetnek azon nőknek, akiknek korábbi terhessége sikertelenül - középidős vetéléssel - végződött."

pogacsa
 
 


Sziasztok!
Doren, köszi a párna infót, én már másfél hete megrendeltem, és úgy, hogy a házhoz szállításnál fizetem majd, de még nincs hír róla, remélem nem vágtak át?!
Nagyon csinos a pocid! Kép

Hálapénzzel kapcsolatban, az a véleményem, hogy sajnos szükséges, és valahol mi rontottuk el a dokikat. Nekem sajnos a lisztérzékenységem miatt, évente gyomortükrözésre kell járnom, akinek volt már tudja, hogy nem kellemes, amióta magán dokim van, teljesen másként viselkedik, soron kivül behív, stb. Tudom, hogy a doki részéről furcsa, de ez van, sajnos van esély, hogy a pici is örökli, és már most mondta, hogy vigyük majd őt is.
Szerintem valahogy ez van a nőgyógyikkal is, nem?

Kisvirág, szurkolunk majd neked, kitartás, minden ok. lesz!

Babakocsi, én is egy normál, viszonylag nagy kerekűt néztem ki, már nekem is mondták, hogy bajom lesz vele, amikor a boltba mentem a forgó kerekessel, az meg nem akart egyenesen menni, így én is bizonytalan vagyok.

Lányok, ha fáj a fejetek, mit csináltok?

Majd jövök még.
Andi

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 


Pilchard: na te szegény, én még végighúztam a vizsgaidőszakot, de nagyon nehézkesen ment... (doktorim csinálom épp). Az egész napos fekvés nem olyan gáz, mint hangzik, feltéve, h van internet. Ma pl mosógépeket böngésztem egész nap, meg fórumozok, filmet nézek, ilyesmi. Meg elvileg kéne írnom a programom ami a kutatásunkhoz kéne, de valami hihetetlenül nem bírom rávenni magam, a temérdek időm ellenére... Talán ezen mérhető le a fekvés miatti bepunnyadásom. De igen, wc-re meg ilyesmire kimegyek Kép.

Szücsi, ez nagyon fura, h nem volt manuális vizsgálatod!!! Nekem minden hónapban nézik, sőt, ahányszor csak dokinál vagyok!!! És igen, így tudják megállapítani, h zárt vagy-e még!

Kisvirág, nekem is várhatóan hamarabb fog kinyílni (a duplex méhhel jár ugye, h feleannyi helye van a babának, és nem biztos, h eléggé ki fog tudni tágulni, és már most sem nagyon tud forgolódni a babám), mégis azt mondta a doki, h ha kinyílik, inkább befektet a kórházba, h ott felügyelet alatt legyek, minthogy összevarrná.

Bogosz, én nem hallottam még túl sok rosszat a PC kocsikról! Meghát mitől esne szét???

pogacsa
 
 


Csandi: én alszom olyankor! Persze itthon fekve könnyü ezt mondani...

pogacsa
 
 


Sziasztok

Szücsi: kézi vizsgálattal állapítják meg az állapotát.

Hello és Ex: igazából ez megelőzés lenne. Azért nem akarom megvárni, míg kinyílik, mert akkor még nagyobb a műtét kockázata. Most még 2 cm-nél biztonsággal meg tudja ölteni a doki, de ha kisebbre megy pl. 1 cmre, vagy teljesen eltűnik akkor már rizikósabb. Így is elég rizikós és be vagyok tojva.
Ahogy Pogi is idemásolta "A méhszáj összevarrás szövődményei között elsősorban a - már jelentősen kinyílt méhszáj esetén végzett beavatkozás esetén előforduló - burokrepedést említhetjük..."

Szóval az egészen nagyon vívódok. Nem tudom jól döntök-e. Mert most is lehet gond, de ha nem csinálja meg akkor is. Szóval nehéz okosnak lenni.

Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok

Szücsi: kézi vizsgálattal állapítják meg az állapotát.

Hello és Ex: igazából ez megelőzés lenne. Azért nem akarom megvárni, míg kinyílik, mert akkor még nagyobb a műtét kockázata. Most még 2 cm-nél biztonsággal meg tudja ölteni a doki, de ha kisebbre megy pl. 1 cmre, vagy teljesen eltűnik akkor már rizikósabb. Így is elég rizikós és be vagyok tojva.
Ahogy Pogi is idemásolta "A méhszáj összevarrás szövődményei között elsősorban a - már jelentősen kinyílt méhszáj esetén végzett beavatkozás esetén előforduló - burokrepedést említhetjük..."

Szóval az egészen nagyon vívódok. Nem tudom jól döntök-e. Mert most is lehet gond, de ha nem csinálja meg akkor is. Szóval nehéz okosnak lenni.

Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Kisvirág, elvileg ez lenne a doki dolga, h eldöntse, h megéri-e a kockázat! De az tény, h egyre kevésbé végzik a szövődmények miatt! Nekem is azért kell feküdnöm, h ne legyen nyomás a méhszájamon, mert szabályos fájásaim vannak amik nyitnák,és hetente kell mennem kontrollra, h nem nyílik-e. Amúgy anyósomnak mindkét gyerekével összevarrták, és a párom öccse pont emiatt lett koraszülött (a párom viszont nem!).

pogacsa
 
 


Kisvirág, elvileg ez lenne a doki dolga, h eldöntse, h megéri-e a kockázat! De az tény, h egyre kevésbé végzik a szövődmények miatt! Nekem is azért kell feküdnöm, h ne legyen nyomás a méhszájamon, mert szabályos fájásaim vannak amik nyitnák,és hetente kell mennem kontrollra, h nem nyílik-e. Amúgy anyósomnak mindkét gyerekével összevarrták, és a párom öccse pont emiatt lett koraszülött (a párom viszont nem!).

pogacsa
 
 


Sziasztok!
Exedus: köszi amit írtál a kendőről, ezt nem tudtam. Így azért érdekes lesz vásárolni...

Pogacsa: A bátyáméknak volt PC kocsijuk és csak az első gyereket bírta ki. Elhasználódott. Nem azt jelenti, hogy szétesett, csak már nem volt a régi, mert a forgókerekei elkoptak.
Sziasztok: bogosz
bogosz
 
 


Sziasztok!
Exedus: köszi amit írtál a kendőről, ezt nem tudtam. Így azért érdekes lesz vásárolni...

Pogacsa: A bátyáméknak volt PC kocsijuk és csak az első gyereket bírta ki. Elhasználódott. Nem azt jelenti, hogy szétesett, csak már nem volt a régi, mert a forgókerekei elkoptak.
Sziasztok: bogosz
bogosz
 
 


Sziasztok!

Kisvirág, nem irigyellek, szerintem, ha nem vagy biztos magadban 100%-ig, beszélj mégegyszer a dokival, hogy miért ragaszkodik a műtéthez. Persze, ha meg kell csinálni, akkor nincs mese. Kép

Bogosz, te kihez jársz az Istvánba?
Babakocsi. Szerintem a legprakrikusabb a fixálható bolygós. Akkor a terepviszonyoknak megfelelően el lehet dönteni, hogy mi kell. Üzletekbe esélyed nincs a fixxel, macskakövön ugyanez a helyzet bolygóssal. Kép
Most van a Brendonban és a Megatoysban is babakocsi (kuponos). A Brandonos (Cargo Mirage)egészen jól néz ki, bár a márkáról nem tudok semmit. Az Anyáklapjában van hozzá kupon.

Üdv:Melinda

Kép
Kép
szõkemelinda
 
 


Sziasztok!

Kisvirág, nem irigyellek, szerintem, ha nem vagy biztos magadban 100%-ig, beszélj mégegyszer a dokival, hogy miért ragaszkodik a műtéthez. Persze, ha meg kell csinálni, akkor nincs mese. Kép

Bogosz, te kihez jársz az Istvánba?
Babakocsi. Szerintem a legprakrikusabb a fixálható bolygós. Akkor a terepviszonyoknak megfelelően el lehet dönteni, hogy mi kell. Üzletekbe esélyed nincs a fixxel, macskakövön ugyanez a helyzet bolygóssal. Kép
Most van a Brendonban és a Megatoysban is babakocsi (kuponos). A Brandonos (Cargo Mirage)egészen jól néz ki, bár a márkáról nem tudok semmit. Az Anyáklapjában van hozzá kupon.

Üdv:Melinda

Kép
Kép
szõkemelinda
 
 


Kisvirág!

Elnézést, hogy kívülről csak olvasóként írom le a tapasztalatomat a méhnyak megrövidülésről, de nekem is ez volt a problémám. Az első terhességnél fedezték fel 14. hetesen, hogy a cervix 1 cm a 3 helyett. Tanakodtunk az orvossal, de nem kockáztatta meg a varrást. Feküdnöm kellett, semmi fizikai munka, szex beszüntetve. A kisfiamat 37+6 naposan szültem. Most a második terhességnél szintén ugyanez a helyzet. Közben orvost váltottam, de ő sem javasolta a varrást a kockázat miatt. Most 38+2 napot húzom, jele a szülésnek nincs. Szóval lehet varrás nélkül is sikeres befejezés. A terhesség alatt az állandó rettegés a koraszüléstől volt a legborzasztóbb.

Gondolom, csak a kétségeket fokoztam benned a tapasztalataimmal, de annak idején nekem jól esett volna egy pozitív kimenetelű terhesség híre.

Üdv/Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Kisvirág!

Elnézést, hogy kívülről csak olvasóként írom le a tapasztalatomat a méhnyak megrövidülésről, de nekem is ez volt a problémám. Az első terhességnél fedezték fel 14. hetesen, hogy a cervix 1 cm a 3 helyett. Tanakodtunk az orvossal, de nem kockáztatta meg a varrást. Feküdnöm kellett, semmi fizikai munka, szex beszüntetve. A kisfiamat 37+6 naposan szültem. Most a második terhességnél szintén ugyanez a helyzet. Közben orvost váltottam, de ő sem javasolta a varrást a kockázat miatt. Most 38+2 napot húzom, jele a szülésnek nincs. Szóval lehet varrás nélkül is sikeres befejezés. A terhesség alatt az állandó rettegés a koraszüléstől volt a legborzasztóbb.

Gondolom, csak a kétségeket fokoztam benned a tapasztalataimmal, de annak idején nekem jól esett volna egy pozitív kimenetelű terhesség híre.

Üdv/Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Elfelejtettem az előbb írni. Nekem is elég gyakran fáj a fejem, főleg front változásoknál.
Én egy homeopátiás "gyógyszert" szedek. STRYCHNOS NUX-VOMICA (9CH) ezt szedhetik kismamák is, a patikában recept nélkül kapható. Fehér cukorízű golyócskák vannak benne. 5 golyoócskát kell bevenni alkalmanként, és nem szabad kézzel, vagy fémmel érintkeznie. Ha jól tudom 3x lehet belőle szedni, de a gyógyszertárba meg tudják mondani. Én egyszer veszek be, és utána kb. fél óra múlva hat. Nem is vettem még be naponta többször.

Kép
Kép
szõkemelinda
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?