Új privát üzeneted érkezett!

Norka köszi! olyan jó, hogy törődtök velem

Ááááááááááá,hol találok egy endokrinológust???Eddig amerre indultam falak voltak,egyedül a kaális dokinál érzem/zük,hogy foglalkozik velem,de ő nem metformin pártiKép.Hátha talál egy jó pajzsm. szakembert nekemKép.
Vendég
 


Kiskincs, azt nem lehet, hogy sorban betelefonálgatni rámenősen a klinikára, ilyen helyekre, belgyógyászatra-endokrinológiára, elnyögni hogy "magas a TSH-m, inzulinom, PCO-m van, gyógyszeres kezelést szeretnék, mondjanak egy jó szakembert!" ??? Hátha, próba szerencse...a Kaális dokidnak erre az éhgyomri inzulinra muszáj lépnie!

Kriszta, a Betaloc azért kell, mert a Terbutalin szívszaporaságot okoz, és az ilyen görcsoldók mellé szoktak adni blokkolót. Ráadásul nekem van egy enyhe mytralis prolapsusom is - többiek: szívbillentyű elhajlás, csak ez a megszokott neve. Kép Ilyen rozzant vagyok. Kép
s_norka
 
 


Norka! Tegnap a valaszod utan hajnalba nyuloan (most persze asitozok) megvitattuk a parommal a kerdest. O elegge a lombik ellen van, esetleg inszem., de azert sem volt tul lelkes. A ma reggeli valaszod csak megerositi ezt...Kozben megbeszeltem a dolgot az egyik jo baratnommel is, aki hasonlo velemenyen volt...most a csalad jon, a tesomek...Tenyleg lanyok, Ti hogy vagytok ezzel, elmondjatok a baratoknak, meg a csaladnak???

Koszi a tanacsot a Kaali-val kapcsolatban...A bejelentkezes hogy megy, siman csak egy telefon? Mennyi ido mulva kapunk idopontot? Van egyaltalan varolista? Persze meg ezt is meg kell beszelnunk a parommal, mert o meg az inszemmel is varna.

A dokim tenyleg nagyon lelkes, nem gyozok vizsgalatokra jarni...Hetfon mar felvazolta az esetleges inszem protokoljat is. Napi egy szem closty a ciklus 2-6 napjan, uh. minden masnap a 8. naptol es Menopur injekcio....de hogy ez minek??? Tobbszor is nezte a progit a 24. napon es mindig 20 ng/ml vagy afolott volt, tehat biztosan volt ovulacio...raadasul gyonyoru hogorbeim vannak.
Mas, itt a neten olvastam, hogy van akit Puregon-nal v. Gonal F-fel stimulalnak...tudja valaki mi a kulonbseg pl. a Menopur, Gonal-f v. a Puregon kozott?
alice27
 
 

 
 

Rejo, koszi neked is Nokaval egyetemben a biztatastKép Tobb dologbol is tudom, hogy ovulalok...Jopar honapja vezetem a homet a fertility-n, es a gorbeim nagyon jok...szepen elkulonul a ket fazis (mikor terhes voltam a harom...)A mult honapban vegig uh-val kovetett a doki es prog. szintet is nezett a 24. napon.
Az LH tesztet ebben a honapban fogom kikiserletezni...A mult honapban a hogorbem ugyanis egy lazas megfazas miatt eleggé "felgorbult" es ekkor jutott eszembe ez a lehetoseg.
alice27
 
 


Brrrr, Alice, állítsd le a dokikádat, simogasd meg a buksiját, hogy nyugi. Kép Kép

Kaáli: akár azonnal felemelheted a telefont, először csak 1 konzultáció van a dokival (a recepción megmondhatod, kihez szeretnél járni), a recepción kérni kell konzultációs időpontot, elsőre ennyi. Ez 12 ezer, kb. 2 hét múlva kapsz időpontot. Ott elmondanak mindent. NEM KELL hormon. Minek? Inszemnél a cél 1-2 tüsző, és hogy célba juttassák a spermát. Viszont mielőtt belevágnak, meg szokták csinálni az ultrahangos petevezeték-átjárhatóságit - ez nem tudom, volt-e már. Mindez pénzbe kerül, a HSG is 20 ezer fölött van, az inszem tarifája talán 30-35 ezer? A Kaáliban nem TB-alapon megy, viszont ott megúszhatod anélkül, hogy feleslegesen szuriznának, legalábbis ez a két doki biztos nem fog pumpolni. Kováts Timi pl. nagyon türelmes fajta, inkább menj be UH-ra 3-4-szer, de nem sürgeti a pé-t, ha a 19.napon van, akkor akkor.

A szurik közt inkább minőségi különbség van, egyébként máshogy szoktak reagálni rá, kinek mi jön be. De ezek kemény hormonok.
s_norka
 
 


Norka
Próbálkoztam a regisztrációnál érdeklődni,a meddőségin lévő aszisztensel beszéltem,kikérdezett mindent és azt mondta Fekete doki szokott metformint adni,ha indokolt(róla viszont nem nagyon jókat hallok)és szerinte a kaáli megfelelő nekem,egyébként nagyon rendes,ő segít a vérvételeknél mert a kaáliban 130000 lenne,a klinikán meg magcsinálják csak macerás.Van még egy dokinő,de hozzá nem szeretnék menni.Bocsi a szómenésért most már eltünök,mert se kaja se tisztaság,du. benézek.
Vendég
 


Norka
Értem!Gondolom ezt említetted az oxigénhiány következményeként az előző hsz-ben.
Remélem minden szépen,simán fog zajlani nálatok már eztán!KépKépKép

KépKép

KépKép
okr
 
 


Bocsi 13000, siettem!!!
Vendég
 


Kriszta, én is remélem, Bogi úgy néz ki meghálálja, ha anyukája nem pattog, csak úgy durmol itt a hasamban. Kép

(Sajnos lett egy sokkal súlyosabb következmény is, ez csak egy apróság. Kép )
s_norka
 
 


Sziasztok Lányok!!!
Csak gyors bekukkantás, rohannom kell vásárolni, számlát kifizetni és egyéb izgalmas dolgaimat intezni...Kép

Boldog Nőnapot Mindenkinek!!! Mégha férfias nők is vagyunk(netalántán)Kép

Majd du jövök és leszek...Kép

Pussz
Mindenkinek

UI: Kriszta ezt a sok vidám figurát meséld már el, hogy csinálod,
1. a szorító öklöcskéset
2. a rángatozó álkapcsosat
3. buksisimiset
stb
Kép
LÉCCI LÉCCI LÉCCI Kép
Vendég
 


Norka
Nem akarok tapintatlan lenni,de mi lett a következménye?Nem kell válaszolni,ha nem akarsz.

Kavicska
Hát a képek mappában vannak ezek elmentve,és onnan a melléklet feltöltése gomb lévén sikerül idevarázsolni.
Ha tettszik vmelyik menstd el,és a leírt módon be tudod őket rakni.

Képzeljétek,hétfőn bementem a Medicina könyvesboltba,megvenni egy középiskolás tankönyvet,mert sajna kölcsönadtam vkinek.Sikerült is beszerezni,egy 2002-s kiadást.Van egy olyan fejezete a könyvnek,hogy az eü működése.El sem hiszitek,de tanácsot,néphadsereget,és népköztársaságot említ,mint működtető szervek.Már látom,ezért nem működik rendesen a finanszírozás.Ezek már nincsenek!
Ja,és a magyar eü története 1986-tal bezárólag van említve.Na mit szóltok,miből tanulnak a gyerekek?Arra lusták,hogy átdolgozzák egy kicsit!Kép

KépKép

KépKép
okr
 
 


Csajok, megjöttem az UH-ról!!!!! Éljen, éljen, éljen!!!

Hallottam dobogni a szívét!! Bekapcsolták a gépet és felhengosították: tam-ta-tam. Meg is mutatta a képernyőn, kaptam fényképet is, de ez nem lett jó még, vagy kicsi még a babó, vagy azért, mert ez az ugyetlenebb Uh-s csajszi.
16mm-es a baba, úgyhogy azt írta a gép, 8+2 terhes vagyok. (a ciklus alapján számolthoz képest ugrottam 3 napot előre, de jó!! De különben nem hülye ez a gép, merthogy előbb volt PÉ-m, nem a 14. napon, tényleg)

Most annyira azt érzem, ez a baba már megvan és meg is marad!

Alice nekem is bejöttek az LH tesztek! A szurikról meg azt olvastam nemrég, ha akarod kikeresem neked, hogy más a tisztaságuk, és az egyik nagyon drága, mert azt nem klimaxos nők vizeletéből állítják elő, és az a drága, ami lab. körülmények között van előállítva, az nagyobb tisztaságú, és hatékonyabb is. (remélem nem írtam hülyeséget, javitsatok ki, ha rosszul emlékszem)

rejo
(8+2 hurrá!)

Kép

Kép
rejo
 
 


Rejóka!!!
Ez nagyon jó hírKép
Biztosan egészséges kisbabó, és elképzelhető, hogy egy copfos kislány leszKép Olyan tündi-bündiKépKép

Kincsecske!!!
Így már biztos az inzulin rezisztencia. Ha a múltkor már említett HOMA képleteket vesszük, egyértelmű a dolog. Kép Jöhet a fincsi és nagyon izletes MetforminKépKépKép
Csak azt nem értem, hogy miért késlekedik ez a gyógyszer??? Már azon töprengtem, hogy úgy segítenék, ha tudnám melyik városban vagy, megkérdezném a diabetológusomat, hogy abban a városban ahol te laksz ismer e egy jó endokrinológust vagy diabetológust??? Mert itt már nincs értelme halogatni a dolgokat, bár tudom, h nem tőled függ. Kiskincs azért ez figyelemre méltó, hogy mit végig nem verekszel. Kép Gratula. Hiába, úgy tűnik nagyon harciasnak kell lenniKép

Lányok ez kész őrület, hogy milyen sok pénz a Kaális vizsgálat. Remélem nem jutunk oda.... Csak ha nagyon muszáj.!
Viszont engem érdekelne az petevezető átjárhatósági, UH változata. Itt nem csinálják csak a RTGest. Azon gondolkodom, hogy azt Pesten kéne megejteni.
Ebben tudtok nekem segíteni, hogy kb hova telefonáljak kit hívjak???
Vendég
 


Hát Kavics, nekem is folyton ez jár az eszemben, hogy fiú vagy lány, de asszem nagy valószínűséggel fiú, merthogy pont telibe kaptuk a PÉ-t. asszem ilyenkor 80% esély a fiúra Kép
Mondjuk nekem tökmindegy, majd a harmadiknál izgulok Kép
Azért nem csak a Kaáliban tudnak kivizsgálni, ha van időd végigülni, egy csomó más helyen kivizsgálnak ingyen is. Csak nem lesz olyan gyors és flott.

(Küldtem mailt!)

Kép

Kép
rejo
 
 


Hú, azt nem tudom, h akarok e várni, vagy inkább fizetek Kép
Talán inkább fizetek Kép Vagy várok???? Milyen határozatlan vagyok, vagy mégsem???

Én mit írjak zárójelbe a nevem alá?????

Kavics
(0+0)? vagy (57 cn)?
Vendég
 


Szia aranykavics!

Debrecenbe járok dokihoz,ha tudsz infóval szolgálni megköszönöm!(Több szálon érdeklődöm most is)

Ehez a uh átjárhatóságihoz nem tudok mondani semmit,egy lánnyal a multkor beszéltük,hogy ő is ezt szeretné megcsináltatni de a dokik akiket kérdett mind laparoznának(ez debrecen)ő is új doki után kutat.

Rejo!
Biztosan szupi érzés volt az uh,örülök!
Vendég
 


Rejo, hatalmas ölelés és gratula! Kép

Csak megsúgom, mi is elkaptuk a pé-t, igaz, mi előtte is együtt voltunk 2 nappal, mégis kislány lett...

Kriszta, oxigénhiányból kifolyólag 70-80%-ban elsorvadt a hallóideg - azért hallok, de csak segítséggel. Nem is ezért nem beszélek róla szívesen, hanem mert mai napig bánt, hogy anyámnak veszélyeztetett terhessége volt többször megindult szüléssel, mégse szállították át olyan helyre, ami jobban felszerelt lett volna! Az atyaúristen osztályvezető vén fasz azt mondogatta: megoldjuk! Sikerült! Kép
s_norka
 
 


Rejoka!
Feteszek neked egy táblázatot amiből kiszámolhatod, h kisfiú lesz e vagy kislány. A lényege, hogy tudd pontosan a fogantatás pillanatát (hogy melyik hónapban volt a PÉd) és a baba születése napján várható betöltött életkorodat. Ha ezt összenézed, megvan, hogy milyen nemű a babaKép Hajrá.
Mindenki lecsekkolhatja a saját gyerekét, vagy saját nemét, hogy igaz e vagy sem?? Kép
Kép
Vendég
 


Nem igaz. Kép
s_norka
 
 


Norkácska!

Nem is tudom mit lehet erre mondani.Kép Érthető a "veleszületett" bizonytalanságod a dokik felé... A körülményeket tekintve még szerencsésnek is lehet téged nevezni(stupid megfogalmazás, bocs érte), mert ezek az oxigén hiányos állapotok sokkal súlyosabb szövődményeket és maradvány tüneteket szoktak eredményezni.
Vendég
 


Norka! Rám sem igazKép
Vendég
 


Hát, kavics, táblázatod alapján is fiú! Kép

Domonkosnak viszont lánynak kéne lennie a táblázat alapján, úgyhogy még van remény Kép

Aranyosak a számok a neved alatt, jót nevettem Kép
Írdd a cn-t!

Norka, úgy elszomorított, amit írtál, nem is tudok mit mondani rá.

Kép

Kép
rejo
 
 


Lányok, tudtam, hogy ez lesz a reakció... ezért se szeretek róla beszélni. Gondoljatok csak arra, mégis, milyen tökös csaj lettem én. Kép Tanítok, meg minden, most mit számít.

Megyek nemsoká kontrollra, szorítsatok hogy minden szupi legyen méhszájnál.
s_norka
 
 


Lányok,
ez lesz a 200ik hsz-om.
Erre szokták mondani, hogy sok beszédnek sok az aljaKépKépKép

Kincsecske megpróbálok érdeklődni..

Ha így állunk felejtsétek el a táblázatot. Semmire sem jó. KépKépKépKép Gondoltam esetleg valakinek bejönKép

Ma nem voltam vagyok formában.
Elmentem dolgaimat intézni, mikor majdnem megérkeztem a célhelyre kiderült, hogy otthon hagytam a papírjaim. Aztán folytattam az utam, de a parkolásnál nekimentem a falnak. Nem nagyon csak egy kicsit, szerencsére semmi sem látszik. De enyhán szólva nikkel bolhaként pattantam ki a kocsiből, hogy felmérjem a kárt. Aztán majdnem összeestem a CBA ban a sorban. Aztán kiderült, hogy kikapcsolták a mobilomat, nem tudok hívni, mert a szerencsétlen mobil hálózat elírta a címem és máshova mentek a számlák, én meg elfeledkeztem róla, mert hála az égnek rengeteg számlánk van. Fel sem tűnik, ha valamit nem fizetek kiKép Aztán visszafizettem az adóságom, de 2500 ft+ÁFA a büntetésem. DE van mobilom. HURRÁÁÁ!!
Aztán hazajöttem és nem mosogatok, mert esetleg összetörök valamit, sőt nem is mosok nehogy leégjen a gép, vasalni sem fogok, mert félő, hogy kiégetem a ruhákat. Enni viszont eszem a gép mellettKépKépKép Ez egy ilyen nap.
Vendég
 


sziasztok!Kép

RejoKép
Jaj,de szupi!!Kép gratula a kis dobogó szivecskédhezKép

KrisztiKép
Szia!Semmi különös nincs velem,bacim még meg van,szedem a merckformint és várok....kb ennyi!Ja és dolgozom/végre/igy nem gondolkozok annyit és jól elfáradok,és fogytam már 3 kg-otKép!

Többieknek is KépKépKép
Vendég
 


Gabika!

Gratula a minusz 3 kghoz Kép
De csak óvatosan a fáradtsággal, mert a gyerekcsináláshoz erő kell KépKép
Vendég
 


Kavicska írtam neked új mailt, időpont-ajánlattal! Kép

Kép

Kép
rejo
 
 


Rejo!
Gratulálok!
Nyugodj meg,ez a béby 31 hét múlva bújik csak már ki!Kép
[size=-2]Olvasó üzemmodra kapcsolok!Kép[/size]
Kriszti!
Örülök,hogy jól van Ada!
sziasztok!

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Rejoka!!
Válaszoltam...Kép

Kandika!!
Hányadik cnon vagy?
A Metformin mellett milyen gyógyszereket szedsz, szedtél???
Vendég
 


Kavicska!
Elsején jött meg,ma a 8.cn!
Duphastont kapok,3 hónapos kúra...16-25.napig a ciklusban!3x1-et!

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!
Rejo, orulok hogy a baba ilyen szepen fejlodik...biztonsan nagy elmeny hallani a kis szivenek a dobogasat. Remelem az LH teszt nalam is ilyen jol fog mukodni...Te leszel a peldakepem.Kép
Norka, koszi az infokat, valoszinuleg el fogunk menni a Kaali-ba, de a parom most korainak tartja az inszemet, meg hormon nelkul is, igy most 1-2 honap LH tesztes probalkozast szavaztunk meg. HSG-t csinaltatott mar a dokim, az ar is ennyi volt, en 25-30 ezer koruli osszegre emlekszem a kontrasztanyaggal egyutt, amit nekem kelett megvenni. Eleg kellemetlen volt, ugyanis pont mikor elkezdtek nyomatni a folyadeket elromlott a szamitogep monitorja. Bejott a mutobe ket informatikus kicserelni, en kozben ott az asztalon a kateterrel (szerencsere letakartak valami lepedofelevel) de akkor is, eleg kellemetlen volt, mert kb. husz percig vacakoltak vele. Latod Aranykavics, nem eleg hogy kifizettem egy rakas penzt, jol meg is szenvedtem melle, hogy megtudjam minden ok. Az egyetlen jo, hogy kilencre voltam bejelentve, es 9.05-kor mar a gep alatt voltam, szoval semmit nem kelett varnom. Ennek ellenere nincs jo emlekem errol a vizsgalatrol. Mikor vegeztem iszonyuan gorcsolt a hasam. Beultem a kocsiba, es nem birtam elindulni annyira rosszul voltam...Hivtam a parom, ket baratnomet...pechemre seni nem vette fel. Vegul lefekudtem a hatso ulesre es ott vartam csaknem ket orat, amig kicsit jobb lett. Ezzel persze nem akarok senkit elremiszteni, nekem egesz egyszeruen pechem volt, hogy az a franya kepernyo pont akkor romlott el.
Mindenkinek kellemes napot!
alice27
 
 


Norka
Nagyon sajnálom,ami veled történt,főként,hogy elkerülhető lett volnaKép
Remélem most még fekszel az ágyikóban,és pihiztek Bogival!

Alice
Húha!Sajnos a technika ördöge nagyon rosszindulatú tud lenni.
Elég borzasztó lehett.KépFőleg,hogy még utánna is rosszul voltál.

Ella
Rólam nem akar egy deka sem távozni!KépPedig kb. a felét eszem annak,amit eddig.Reggeli+ebéd,de az is csak a metformin miatt.
A bacik nagyon ellenállóak,hogy még mindig nem pusztultak el.Mit kapsz rá?

Kavicska
A tegnapi napod miatt részvétem!KépVan ,amikor semmi nem jön össze.Remélem mára átfordult pozitív irányba a dolog.Kép

Rejo
Csudajó lehetett az UH-n!!!KépKépKépÉn még sajna csak a tüszőimet csekkolgatom,de van mit nézni legalábbKépÖrülök,hogy minden rendben.

Andika
Akkor ezek szerint úgy kellene működjön a dolog,hogy 3 hó kúra,aztán esélyed van egy spontán ciklusra,és babára?Ugye jól gondolom?!Kép

Rambóka
képzeld a fogainkról kezd kopni a sárgaság!Mégiscsak befogta vmi.Kép
Egyébként azt nem tudod,hol lehet infot szerezni arról,ki a körzeti fogorvosom,esetleg gyermekfogorvos?Itt senki sem tud felvilágosítaniKép

KépKép

KépKép
okr
 
 


Norka
Nagyon sajnálom,ami veled történt,főként,hogy elkerülhető lett volnaKép
Remélem most még fekszel az ágyikóban,és pihiztek Bogival!

Alice
Húha!Sajnos a technika ördöge nagyon rosszindulatú tud lenni.
Elég borzasztó lehett.KépFőleg,hogy még utánna is rosszul voltál.

Ella
Rólam nem akar egy deka sem távozni!KépPedig kb. a felét eszem annak,amit eddig.Reggeli+ebéd,de az is csak a metformin miatt.
A bacik nagyon ellenállóak,hogy még mindig nem pusztultak el.Mit kapsz rá?

Kavicska
A tegnapi napod miatt részvétem!KépVan ,amikor semmi nem jön össze.Remélem mára átfordult pozitív irányba a dolog.Kép

Rejo
Csudajó lehetett az UH-n!!!KépKépKépÉn még sajna csak a tüszőimet csekkolgatom,de van mit nézni legalábbKépÖrülök,hogy minden rendben.

Andika
Akkor ezek szerint úgy kellene működjön a dolog,hogy 3 hó kúra,aztán esélyed van egy spontán ciklusra,és babára?Ugye jól gondolom?!Kép

Rambóka
képzeld a fogainkról kezd kopni a sárgaság!Mégiscsak befogta vmi.Kép
Egyébként azt nem tudod,hol lehet infot szerezni arról,ki a körzeti fogorvosom,esetleg gyermekfogorvos?Itt senki sem tud felvilágosítaniKép

KépKép

KépKép
okr
 
 


Alice, nem semmi lehetett az a vizsgálat. Már mástól is hallottam, (képernyőromlástól függetlenül) hogy nagyon fájdalmas. Szerintem jól döntöttetek, hajrá a következő hónapokban! Kép

Okr, hányadik napon vagy, hogy állnak a tüszőid?

Rambóka nem nagyon vagy mostanában!Gondolom jól elfáradhatsz estére, azért iszonyú ez a Szekszárd-Pécs távolság minden nap oda-vissza még autóval is. Boztos hogy sokáig akarsz dolgozni, míg odaférsz pocakkal? Jól átgondoltad? Nehogy aztán megerőltetés legyen a vége nálad is.Kép

rejo
(8+3)

Kép

Kép
rejo
 
 


Rambóka, Almodó ezt nektek küldöm! Kép
(meg akit érdekelKép)

http://www.ehd.org/resources_bpd_illustrated.php?page=2&language=38

(remélem sikerült jól idemásolni)

Kép

Kép
rejo
 
 


Rambóka, Almodó ezt nektek küldöm!
(meg akit érdekel!Kép)

http://www.ehd.org/resources_bpd_illustrated.php?page=2&language=38

remélem sikerült jól idemásolni! Kép

Kép

Kép
rejo
 
 


Kriszta, Gabika!

Kedvesek vagytok, hogy aggódtatok a tegnapi napom miatt. Végül is jó lett. TúléltemKép, a kocsi is!!! Kép

Kandika
Ne haragudj, hogy ennyire érdeklődök felőled.
De még lenne egy pár kérdésemKép
1. Duphastonnal a hányadik kúránál tartasz?
2. Van e mostmár "viszonylag" rendszeres mensid?
3. Volt e PÉd ez idő alatt? Amióta szeded a Metformint vagy együtt a kettőt?
4. Beszéltétek e a dokival, hogy esetleg (amennyiben eddig nem volt PÉ) megstimuláljon egy kis Clostyval?
5. Mikor volt utoljára HSG vizsgálatod?

Ezeket azért kérdem, mert még régebb írtad, hogy észrevettél magadon változásokat, melyek valószínűleg a Metformin okozott (ha jól emlékszem..Kép)

Alice!!
Ördög és Pokol!!! Nem akarok ilyen vizsgálatotKépKép
De ha muszáj akkor muszáj. Te merre voltál, hogyan kellett programáltatni magad??? Stb stb Leírnád nekem légyszi. Mert most márciusban, legkésőbb áprilisban meg akarom csiáltatni.Kép

Rambóka!

Off téma!
Mi a véleményed a fogfehérítésről???? Nem cigizem, nem kávézom, kerülöm a színesített űdítőket, hiába...Kép

Ma ez a gép egész du nem engedett be, aztán amikor már 3szor elszált a hsz-om, abba hagytam. Remélem most elmegy KépKép

Rejoka
Ez jópofa, amit küldtélKép
Vendég
 


Rejo!
Nagyon jó ez az oldal!Tetszik!Elöszőr megrémültem,hogy nem magyar!Kép
Kavicska!
A duphastont elvileg azért is kaptam,mert a m.ny.-ám nagyon vékony 2-3mm...na szóval 16.naptól kezdem a 3.hónapot!-és utána megyek kontroll Uh-ra!
Nincs rendszeres ciklusom,sajna még...egyszer 62-re,majd 42cn-ra jött meg,de 3x-ra már nem sikerült!Most erősítés van!
Puregonnal voltam stimuzva utoljára,semmi hatása nem volt!3 cikluson keresztül.
Hysterom és laparom volt,van egy pár lyuk a hasamon...nem szeretnék többet Kép -bár dokim felajánlotta,hogy belém nézne...Kép
Változások:1.a legjobb,hogy fogytam 10,5kg-ot már!
2.az a 2 ciklus hormon nélkül,maga volt a csoda
3."szebb a böröm"már ami rajtam az lehet Kép
4.nem szedek hashajtót (régen azért 3-4 naponta bevettem!
5.kicsit enyhébb a pikkelysömöröm!
stb.
Kérdezz nyugodtan!KépKép
u.i.:93óta vagyok PCO-s,dokim szerint Nálam sokkal több idő kell,mint akinél x-néhány hónapja diagnosztizálták a betegséget!

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Kandika!!!

Nehéz ehez bármit is hozzáfűzni. Kép 13 év az nagyon hosszú idő.
A diabetológusom azt mondta, hogy a metformint min egy évig kell folyamatosan szedni, ahoz, h kimondjuk nem használ!!
De a spontán hormon nélküli mensi és a fogyás arra utal, hogy van hatása.
Már nem emlékszem pontosan, hogy mennyi az a maximális dózis, amit még szedni szabad!!! A cukorbetegségben Petrányi doki cikkben 3000 mg van leírva.
Szedni kell ... és várni. Ez utóbbi a legrosszabb. Ha arra gondolok, hogy ha időben mindenki hozzájutna...
Időnként bennem is van egy kis félsz, mert nálam sosem volt leelenőrizve tabletta elött, hogy van e cisztám vagy sem és hogy mióta van... Kép és nem Dianet szedtem 5 épvig hanem Triregolt és a cisztáim egyáltalán nem szívódtak fel.... Kép
Kandika szurkolok. Én hiszem azt hogy jó lesz. Kép Petrányi doktor 1,5 évig is adja a pácienseinek.
A hormon injekciókhoz nem tudok hozzászólni, hogy melyik a legjobb és mennyi kell belőle, hogy valam is történjen. Kép
Kandika nagyon szorítok.
Vendég
 


Kavicska!
Ari vagy,köszi!Kép
Igazság az,hogy mivel van Nekem Nati......de azért szeretnék tesót!Ha nem is lesz soha Pé-m,akkor is lefogyok stb.Más lenne,ha nem tudtam volna 5x-re kihordani egy babát,92-től 98.11.09.-ig küzdöttem...ma ez inkább próbálkozás,mint küzdés!Nem tudom,hogy érted,mit akarok mondani?!Én egy spontán mensinek is tudok örülni (ezek után!).Azt szoktam mondani,hogy sokaknak egy baba se jött még össze....várok a soromra!Kép
58cn?Semmi?Uh?Norcolut?
Én rájöttem,hogy annyira elfecsérelem az időt,mikor 80-90-100 napokat várok!-de a hormonokat meg utálom már....
3x850mg-ot szedek....lehet szedhetném 4x is?Na majd rákérdezek!
Elüldöztem mindenkit?

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Kandika, Natinál hogy-hogy elsőre összejött stimuval? Azt írod, már akkor is PCO-s voltál, + akkor még nem is szedtél metformint. Ennyire szerencséd volt, vagy azóta más lett a szervezeted? (ez költői kérdés volt! Kép, gondolom ha tudnád rá a választ, már megoldottad volna a problémát)Akkor is furcsa.

Kép

Kép
rejo
 
 


Tényleg egy csomó embet hiányzik! Rambóka biztos fáradt, Norka is pihizik.

Okr te merre jársz? Mostanában hanyagolsz minket...

Csakegy is eltűnt.

Moni nagyon érdekelne még mi van vele.

Kép

Kép
rejo
 
 


Kandika!
Senkit sem üldöztél el, ma egész nap szarakodott a net. Szerintem csak ennyi a baj.
Igen , valóban nagy küzdés volt, bár nehéz elképzelni, de egy szépszemű kisfiú az eredménye..Kép
Nincs még havi. Várok, azért is, mert a tablettát legalább 90 napig kell szedni. Én ezt békességben, végtelen türelemmel kivárom. De ha március 24-ig nem lesz havim, akkor elmegyek nődokihoz. Norcolutot tehát még nem akarok. Bár kíváncsi vagyok hogyan alakulnak(esetleg) a hormonjaim. De még nem volt 3. cnKépKép Én ezt az időt nem érzem elfecsérelt időnek, (márcsak azért sem, mert még az elején vagyok az egész kezelésnek), inkább az bosszant(bár már ez sem nagyon) hogy amikor tavaly szeptemberben diagnoztizálták a PCOt, miért nem lehetett engem azonnal elküldeni erre a cukorterhelésre és miért nem azóta szedem a Metformint. ???? De mint már mondtam, nem baj, szerencsére megtaláltalak titeket és már január 25 óta nylem a gyógyit. Már rátértem én is a 2x850mgra. Ennél nagyobb adagot egyelőre nem akarok. Ezt egészen jól bírom.Kép
Azért kérdezd meg, hogy mennyi a legnagyobb dózis??? Mert erre már sajnos Kép nem emlékszem, de lehet, hogy valaki tudja és megírja Neked. 3000 mg nál elvileg nem adnak többet.

Puszika Mindenkinek!!!
Aludjatok jól
Én elmegyek alukálni... legalább is lefekszünk....Kép
Pussz.
Vendég
 


Sziasztok!

Kriszta!

Ennek örülök!!!! Kép
A körzeti fogorvosról elvileg a körzetiorvosod tud felvilágosítást adni. A körzeti gyerekfogorvost nem tudom, azt inkább a klinikák szokták intézni( mármint a körzetes ellátást! ).
De mielőtt elviszed hozzá agyereket csekkold le a dokit és ha nem megfelelő a hozzáállása inkább keress egy maszekot!!!! Hosszútávon kifizetődik!!!!!
Ja és semmiképpen ne kezelésre vidd először, csak kontrollra, hogyha durva a gyerekkel akkor el tudjatok " menekülni" !!!! Kép
Ha azt mondja h. a tejfogakat nem kell betömni, " mert úgyis kiesnek", akkor ott helyben fordulj sarkon!!!!!
Sz'al csak körültekintően!!! Kép

Rejo!

K..va jó az oldal( csak lassú, de lehet,h csak nekem)!!! Kép

Kavicska!

Van akinek születésétől szürkék v. sárgák a fogai, ezellen nem használ a fehérítő fogkrém!!! Kép
A professzionális fogfehérítő rendszerek ált peroxidokat használnak kül. töménységben, kül aktivátor rendszerekkel.
A legenyhébb az ún. otthoni fogfehérítés: vesznek a fogaidról egy lenyomatot, kigipszelik, erre a gipszmintára készül egy rugalmas átlátszó sín, amit otthon esténként zselével töltve felhelyezel a fogaidra, és amíg alszol a fogaid fehérednek. Előnye h. OLCSÓBB, te szabályozod h. mennyire fehérre szeretnéd, ált. nem okoz fogérzékenységet.Viszont hosszadalmasabb!
A másik verzió a rendelői fogfehérités: ez egy kb. 1 órás procedúra, először bekenik az ínyedet egy zselével ami megvédi( mert itt jóval töményebb a fehérítő gél), majd felviszik a fogaidra a fehérítő gélt és aktiválják. Az aktiválás történhet hővel( ez elavult és fogkárosító!!!), speciális lámpával( ez egy állványos lámpa, ha a hagyományos polimerizációs lámpával akarják megvilágítani, amivel a fehértöméseket szoktuk, akkor pancser a hely!!!)
ill. újabban UH-gal( állítólag ez a legjobb! Kép )
Mi a sínes otthoni és a spec. lámpás verziót csináljuk.
Az utóbbinak az előnyei:
-azonnali
-több árnyalatnyit fehérít egyszerre, akár hófehérre is!!!!!!
-gyors
DE:
-NAGYON DRÁGA ( 100-150ezer Ft!!!!!!!)
-átmenetileg érzékennyé teheti a fogakat!
A fehérítés hatása tartós, ha a páciens leszokik a dohányzásról és a kávéról, úgyhogy te ideális alany vagy ilyen szempontból! Kép Kép Kép

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Jó estét!

Csak rövidebben. Valóban pihizek, talán túlzottan is... Kép Ma olyan dög idő volt, semmihez nem volt kedvem! Szinte írni se!

Andika, én is kérdeztem nagyjából a múltkor azokat, mint most Kavicska, de akkor még úgy látszik a vitahév győzött. Kép Csak egy apró kérdést szeretnék feltenni, nagyon kérlek, ne vedd direktbe elbizonytalanításnak, vagy bújtatott kritikának, csak kérdezek! Ez a Duphaston kúra mire jó? Ha nincs megindult peteérés, úgy nincs ösztrogén termelődés sem, és emiatt marad vékony a nyálkahártya! Ha Clostyt kapsz (azt hiszem, ennyi metformin szedés után ennek már van létjogosultsága), akkor beindul a peteérés, és az "gondoskodik" a nyhártya vastagságról a pé idejére, utána meg a tüszőrepedés következtében felszabaduló progeszteron úgyis hizlalja tovább a mensiig vagy a beágyazódásig. Kép Nem? Csak nem értem, azért kérdezem...

Kavicska Kép Valóban indokolt a türelem, hiszen ha jól látom jan. végén kezdted szedni a csodabogyót és most március eleje van... Kép De jó is, hogy nem türelmetlenkedsz, mert több lánynál látom, hogy már azonnal ciklust akarnak, és ha az nincs, akkor menekülnek a hormonozásba, vagy túl hamar Clostyznak és persze ciszta lesz tőle. Úgyhogy még van idő bőven. Kép

Rólam annyi, hogy fél szemmel levesszük a Terbutalint, már nem keményedek 5-nél többet, persze változatlanul kímélő életmód. Zárt a méhszáj, minden OK, Bogi a doki szerint 1 kg körül járhat, lévén nagy baba. Kép

Norka (25+6)
s_norka
 
 


Norka
Bogi valóban nagy!Én úgy emlékszem Ada a 30.hét körül 730 gr volt.(majd még megnézem pontosan),és 3750 gr-mal született.
Pihizz sokat!Semmi stressz!Kép

Rejo
Szupi a link!
Eltűnni azért szoktam,mert apa lefoglalja a gépet,vagy Ada nyűgös(gyakran az,főleg nagyi után),vagy kibukok a metformintól,és alszom,mint a bunda.
Szóval semmi komoly oka nincsKépKépKép
Tüszőket most növesztgetem!KépMa volt a 2. napja a clostynak.

Rambóka
Az az érzésem,nálunk max. 1-2 gyerekfogász lehet.KépKlinik az nincs,csak egy megyei kórház.Ott nem tudnak semmit,már érdeklődtem.
Megpróbálom még a körzetiorvosnál,hátha tud vmi infot!

Andika
Leírt okok miatt vagyok távol!tudod,hogy sosem menekülnék előled!Kép
A baba dologgal én is vhogy úgy vagyok,hogy van már egy,és ha nem is lesz több,akkor sem halok meg anélkül,hogy anya lettem volnaKép
Persze időnként átmegyek türelmetlenbe,de az szerencsére hamar elmúlik!Kép

KépKép

KépKép
okr
 
 


Kriszta! Ne paráztass!

Bogi 21 és fél hetesen 530 gramm volt!! Kép vagy inkább Kép ?
Hogy nyomom ki?
s_norka
 
 


Rejo!
Natinál már 1éve vizsgáltak,szinte minden másnap voltam vérvételen,Uh-on...169.napon se volt Pé-m,kaptam norrcolutot,majd akart várni a dokim egy ciklust...79.napnál besokkalt...ismét norcolut,és amikor megjött azonnal kezdte a stimut drasztikusan a 2.naptól!Closty +injekciók!Sok cisztám nőtt,de 3 nagy domináns tüszöm volt!16.napon inszem!Sok-sok gyógyszert szedtem a 2.naptól,de megérte!Spontán terhességem volt az elöző 4!Szerencsém volt!
Kavicska!
Meg fogom kérdezni,de Én kb.:1hónap múlva megyek csak dokihoz!
Norka!
Bocsi,ha elsőre nem válaszoltam!
Szóval,azt mondta a dokim,hogy kis sárgatest pótlás nem árt...kis dopping Képés ettől legalább lesz vérzésem,3 ciklus...és utána okosabbak leszünk!-és utána lépünk tovább!
Amúgy a papiron az van,hogy progeszteron hiányra,premenstruációs szind.,dysmenorrhoea,endometriozis,f.vetélés,
sárgatesthormon-elégtelenség okozta meddőség stb. kezelésére!
Closty-ra utoljára nem reagáltam Kép,de hátha majd 1 hónap múlva!
-és talán okosabb leszek....hátha nálam ez használ....bár kétlem!
Aki aludni tér....Szép álmokat!Jó éjszakát!
[size=-2]sziasztok![/size]

kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Norka
Nos épp azt a leletet nem találom,de van egy 32.héten,akkor 1760 gr volt,a 38.-on pedig 3100gr.Lehet nem pontosan emlékeztem a hetekreKép

Nálam látszott a hasamon is,hogy hirtelen nagyott nőtt.Az utolsó két hóban 8 kg híztamKép
De hát ez egyénfüggő-babafüggő dolog.Ne izgulj,ki tudod nyomni,ha eljön az ideje!
Számít ám olyankor a hossz is,nemcsaka súly,mert egy 3000 gr-os ,de rövid baba pont akorra erőfeszítés,mint egy 4000gr-os hosszú gyermek kitolásaKép

KépKép

KépKép
okr
 
 


Utána néztem...Nati 27.héten volt 1160gramm,és rá is azt mondták,hogy nagy baba!Kép
Norka,inkább nagy baba legyen...mint pinduri!Kép
Kriszti!
Oksika,megnyugtattál KépTe kis türelmetlenke!

kandi72
Budapest III. kerület
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: