Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

bár én nem babázok (épp-még Kép ;)), de én is be-bekukkantok: hátha olyan téma merül fel, amihez érdemben csatlakozhatok... és gondolom a többi Pocakos is így van ezzel.

Verus

Kép
verus
 
 


Azért én is tudok egy másik megoldást isKép
A Margit honlapján már működik a fórum, egyre több téma van ahol a babások és a kismamák is találnak megfelelőt..
Ami itt az örök nagy probléma volt, hogy miért nem szólnak hozzá a kh-i dolgozók is, az ott működik. Van egy topik külön a csecsemősöknek és egy a szülésznőknek is.

Nézzétek meg!Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm
 
 


tolem csinalhatunk 2 szamú topicot. rajtam nem múlik.

Odex, Zseppy
Elkezdtem szedni ezt a tejserkentős homeos bogyót, mert tökre ingadozik mostanában a tejcim mennnyisége. Tegnap pl. nem is volt. Pótolni kellett mélyhűtöttel. Valszeg a stressz miatt, abból mostanában kijut, pedig a kiscsaj mostanság alszik, nem bőg annyit.
na mindegy a kérdésem az lenne, h mennyit kell szednem. 3x5, vagy 2x5? S egy napot ki kell hagyni a héten? Meddig kell egyáltalán szedni?

Odex
Köszi, de nem kell babónusz, már mi is leadtuk. Hogy van apukád? egyébként a 15 ch-s homeos bogyó való apasztásra.

pussz

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
otyka
 
 

 
 

Otyka
Kétféle homeós bogyó van a tejci serkentésére. Nekem a patikában (Lajos u.) azt mondták, hogy előfordulhat, hogy az egyik egy idő után nem használ, ilyenkor érdemes váltani. Azt hiszem az egyik az urtica ..... a másik a ricinus ..... Én az elsővel kezdtem és a másodikkal folytattam. Reggel és este 5-5 golyócskát szedtem.
Ha van időd elmenni egy homeós patikába ott biztosan szívesen elmondanak mindent.

Odex
Szerintem legalább 1 hétre béreljetek egy mérleget és méregesd, hogy mennyit eszik. Amikor Sárának (igaz már 8 hónapos volt) nem nagyon volt elég az anyatej én is azt hittem, hogy eleget eszik, de elmentünk a védónőhöz és ott derült ki próbaszopáskor, hogy nem eszik eleget a csajszi. Csak saját magatok megnyugtatására mondom a mérleget, mert szerintem nem sokat hízik Aisa.
hmmc
 
 


Sziasztok!

Jó régen jártam én is errefelé, de hát mostanában még próbálom kihasználni az időt a pihenésre, amire később már nem nagyon lesz lehetőségem.

Nekem személy szerint, mint még pocakosnak jó dolog titeket olvasni, mert sok olyan témával találkozom, és szerezhetek információt, ami majd esetleg nekem a jövőben merülne fel, de akkor már nem lesz újdonság, fel tudok készülni rá Kép Tehát én örülök nektek Kép És persze a rengeteg fotótól is el vagyok ájulva, várom már hogy az én kisfiam is itt legyen. (Persze pocakosnak lenni is jó)

Mostanában kezdtünk el babaholmikat nézegetni, és az egyik legnagyobb tétel ugye a babakocsi. Ebben az ügyben is akartam érdeklődni nálatok, de látom valaki már felvetette.

Szilpa,
a Lehel úti babadiszkontnak mi a pontos neve és a címe?

Lenne még egy kérdésem hozzátok: 4D ultrahangra hova érdemesebb menni, a Praxisba, vagy a Brendonba? A család már nem hagy élni, hogy képeket akarnak :D

Andi
23+4

amandi
 
 


Amandi
Én a Praxisban voltam, azzal maximálisan meg voltam elégedve. A Brendonról is hallottam jókat, az ára szerintem ugyanaz, szerintem érdemes oda menni, amelyik közelebb van Kép
A babdiszkont címe pedig: Lehel u. 1/b
A Lehel térnél van, szinte rögtön a sarok után.
Ott tényleg jó áron vannak cuccok

Hmmc:
S kell szünetet tartani? vagy heti 7 napon át lehet szedni?

Védőnő: Nálunk 1x volt, mikor hazajöttünk a kórházból. Azóta csak telefonál hetente 1x.

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
otyka
 
 


Andi
Ha a Prixisba mész itt a babaneten lehet egy 1000 ft-os kedvezményre szert tenni. Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm
 
 


Otyka
Én folyamatosan szedtem, akkor hagytam szünetet, amikor véletlenül elfelejtettem. 8 hónapig stabilan hozta nekem a tejcit, utána már Sárának nem kellett. Szépen lassan elválasztotta magát, lett volna még, de elfordította a fejét. Jobban ízlett a barack és a többi finomság Kép
hmmc
 
 


<font color="ff6000">Sziasztok!

Mucus!
Nem azzal van a gond, hogy nem lennénk rátok kíváncsiak, hanem ahogy írtátok is, hogy mind a kettő egy kis összeszokott társaság. Persze mindkettő szívesen fogadja az újakat, de nehezebb becsatlakozni valahova, ahol nem az elejétől kezdve vagy. És szerintem nekünk is jó nosztalgiázni, ha a kismamák írnak valami örömöt, érdekességet, meg a kismamáknak is jó, ha van olyan beszélgető társ, aki már átment ezen, és lehet tőlük mindenfélét kérdezni. Akár ha baj van, akár ha infó kell, mint pl. most a babakocsi vásárlás, meg a 4D Uh, meg akármi eü probléma. És ilyenkor mi babások szerintem még tudjuk is tartani a lelket a kismamákban, hogy kitartás, és ilyen szép babájuk lesz nekik is. Én a másik topikban az utolsó babázók között voltam, és jó volt ez az oldala is éppen ezért. Meg a babázók is örültek, ha nosztalgiázhattak.
Szerintem ez a 2-es topik felesleges. Vagy átmegyünk, vagy maradunk. Vagy mindkettő...
De a Margit honlapján levő topik is jó ötlet. Azt is megnézem, de ezt nem szeretném itt hagyni.

Cas!
Hát igen, egy ilyen mosolyért bármit.. Kép
Most éjjel csak másfél órát aludtam (Oscar-díj átadó Kép ). És a bébim korán felkeltett, mert gyötörték a szelek. Nagy nehezen kinyitom a szeme, odahajolok Kende fölé, és kérdezem, hogy mi a baj? Jó reggelt! Erre a válasz, egy óriási vigyorgás. Kép Hát lehet ilyenkor haragudni? Ugye, hogy nem???? Kép

Odex!
Én sem akarok sokáig éhes lenni. Olyan sokat eszek mostanában. Kende leszív minden energiát belőlem. Kép Kép
Jó a 8 óra. Elküldöm mail-ben a címemet. Majd akkor megmondod meddig jössz elém??
El is küldtem.

Ja, csajok! Aki fent van a táblázaton, ami körbement. (Zseppy, Odex, Sancsi, Otyka, Zkatica, Eszti2, Oladanyi!) Ne bővítsük ki a táblázatot? Én pont mist dolgozok rajta, hogy kibővítsem. Mit szóltok hozzá?? Be volt írva, hogy mikorra várjuk a babát. Oda lehetne még írni, hogy ténylegesen mikor születtek, meg milyen szüléssel (természetes, császár), meg milyen súly, cm, meg bármi egyéb adat (pl: EDA).
Ha nekem elkülditek, szívesen beírom, és körbe küldöm.
Vagy ha van még más 5let, akkor szóljatok!

Amandi!
Látom, már megírták: XIII. Lehel út 1/b. www.babadiszkont.hu . Előtte ingyenesen lehet parkolni autóval!! És nagyon sok minden van ott. Mi a babakocsin kívül ott vettük a kiságyat, meg a pelenkázó komódot is. Azt is ott láttam a legolcsóbban. Igaz, ezt nem néztem annyi helyen, mint a kocsit. De BKV-val is könnyen elérhető bárhonnan. Én szeretem ezt a boltot.
Telefon: 239-2883 Nyitva: Hétfő-Péntek 10-18 Szombat: 10-15.
Én 4D Uh-on a Kleopátra házban voltam, és nagyon meg voltam elégedve. Szerintem ezek nagyon egyformák, csak kinek melyik esik közelebb, vagy épp melyiket ajánlják jobban. Én eleve ide mentem volna, mert ez van nekem a legközelebb, de engem meglepiként vittek el. Unokatesóm névnapomra vitt oda. Nem is tudtam, hova megyünk, amíg ki nem szálltunk a kocsiból Kép . Életem egyik legszebb ajándéka volt Kép Sosem felejtem el!!!
Cím: 1133 Budapest, Kárpát u. 9. 5/6. (KLEOPÁTRA HÁZ)
(Kék metróval a lehel téri megállótól két sarokra a Duna felé)
Bejárat: Kárpát - Ipoly utca sarok
Kapukód: 5560 + kisharang (jobb felső sarokban)
E-mail: info@4dultrahang.hu

Hát, úgy tűnik, nekem tényleg szerencsém van a védőnőmmel! Itt volt minden héten, kivéve egy hetet, amikor beteg volt. Én nagyon kedves, aranyos, talpra esett. Látszik, hogy szereti, amit csinál, és ért is hozzá. És bármit meg lehet vele beszélni. Én még a lelki-magánügyi problémámat is meg tudtam vele beszélni, és amennyire tudott, megpróbált segíteni. Hálás vagyok neki, és tudom, hogy nála jó kezekben vagyunk.

Szilpa & Kende
6+2</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Otyka, a bababónusz ügyön már túl vagyunk, Zseppynek elküldtem az én kuponomat, ő mellékeli nekem a jelentkezéskor. Kép Köszi kérdésed, apu javulgat, most éppen jól van szerencsére. Kép

Hmmc!
Van mérlegünk, és mértem is majdnem két héten keresztül, hogy mennyiket eszik. A skála 100 és 200 között mozgott általában. Nagyon kiszámíthatatlan, és volt, hogy elaludt kaja közben, és esélyem sem volt többet belé "tuszkolni". Az orvos ma jön hozzánk, megkérdezem, hogy mitől lehet ez, és hogy számít-e az,hogy pl. a múlt héten nagyon sokat bukott Aisa. Igaz, ezen a héten szinte alig, kíváncsi is leszek, hogy szombaton mit fog mutatni a mérleg. MÁr azon is gondolkodtam, hogy lefejem a tejet és üvegből adom neki, így legalább biztosra tudom, hogy mit eszik meg.
Így néz ki egyébként a gyarapodásunk:
11.10.: 2450 gr
11.19.: 2610 gr (hazajövetelkor az itthoni mérlegen)
12.17.: 3550 gr
01.14.: 4150 gr
02.11.: 4730 gr
03.04.: 5180 gr
Látható, hogy az elején nagyon szépen indult a hízás, aztán lassan megtorpant. Az orvos annyit mondott erre, hogy minden gyereknek megvan a maga hízási, fejlődési üteme, ne aggódjak. Akkor van ok az aggodalomra, ha kb. két héten keresztül nem hízna semmit,vagy ne adj isten fogyni kezdene. Na, most nekünk azért hetente megvan a min. 10-12 deka hízás. Azért engem is aggaszt, főleg a bukások miatt.

Szilpa, küldem emilt, remélem jó lesz így neked. Kép A táblázat-bővítésben én is benne vagyok, küldöm majd neked az adatokat később. Kép Jó ötlet nagyon... Kép

Nekem mindegy, hogy hol írogatunk tovább egymásnak, a Margit kórház honlapján lévő fórumot én is megnézem majd, de én sem szeretném ezt elhagyni. Ahogy leülök a gép elé, automatikusan ezt az oldalt nyitom meg, fura lenne mást megszokni!Kép

Ma kapjuk meg végre az uccsó oltást! KépKépKép

Puszi!

Kati, hol bújkálsz??? Remélem, nem a fogad miatt nem jössz....

Aisa és Hajni
odex
 
 


Sziasztok

Olvaslak titeket, csak el vagyok havazva és nem bírok válaszolgatni.

A fogam már szerencsére jobban van.

Délután pótolom majd a hiányosságaimat.

Kati

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica
 
 


na voltunk ma védőnőnél mázsálni. Persze egséz idő alatt bőgött. De úgy mintha verném Kép Kép Aztán amint kiléptünk az ajtón mint akit fejbe vertek. Becsukta a szemét, s azóta is alszik. KépKépKép
Most vagyunk 4080 g-ak. Kép

Szilpa
Oksa küldöm én is az adatokat.

Tök szép idő van, nem? Kár ,h ennyi hó van, mennék sétálni a kiscsajjal. De így nem merek. Kép

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
otyka
 
 


Odex
Az orvos biztos szól, ha nem úgy gyarapszik babóca, mint ahogy kellene. Nekem Sára túl is teljesítette a normát, úgyhogy ő nem kiindulási pont. 1 hét múlva fogunk menni az 1 éves kontrollra és szerintem most az előző 1 hónapban nem sokat hízhatott, ha hízott egyáltalán. Sokkal vékonyabb lett, mint volt.
hmmc
 
 


Sziasztok!

Ide találtam végre! Kép Jobbanmondva a lánykám mostanában több időt hagy nekem.
Remélem mindenki jól van! Mi igen. Képeket itt találtok(persze ha kiváncsiak vagytok ránk): www.eneh.gportal.hu
Szoktalak olvasni titeket(most nem, de majd visszaolvasok), csak írni nem nagyon van időm.
Mint most is!
Megyek is, mert felébredt a szentem!
Majd jövök, -cs-

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi
 
 


Sziasztok,
Mucus,
És még azt is tegyük hozzá, hogy egy helyet is eléggé nehéz nyomon követniKépKép

Sancsi,
Enéh gyönyörű. Már csak azért is, mert szerintem nagyon hasonlít az az én kis EncimreKépKépKépKép

Odex,
Tényleg ne idegeskedj a hízás ütemén. Én nagy fiamnál örültem volna, ha ennyit hízik.

Mi egy hónap alatt híztunk 890 grammot. Szóval tényleg más mindkét gyerek!

Otyka,
Még mindig nem sikerült beszélnem Doki bácsival, szóval nem tudom, hogy mikor kell visszamennem. Remélem akkor a 16-a lesz...

Képzeljétek, ma kezdtünk volna járni thai chi-re, de sajnos nem tudtam menni. Erre barátnőm bejelenti e-mailben, hogy pedig akart mondani valami fontosat. Nem találjátok ki, babás lett. Én is alig várom már, hogy újra pocakos legyek...

Katica,
Örülök, hogy a fogad helye rendbe jött...

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Sziasztok

Furcsa olvasni, hogy más védőnők mennyire másak. A miénk fantasztikus. Most, hogy a fogam miatt voltak gondjaim, érdeklődött saját magától, hogy hogyan gyógyulok Kép

Otyka, használsz melltartó betétet?
A viszketés miatt kérdezem.

Mi is holnap megyünk az uccsó szurira, remélem most sem lesz gond.
Tegnap átléptük a 7kg-ot Kép

Szilpa, a hasgörcsre is jó a kamilla tea, csak nem olyan édesen. Én azt szoktam csinálni, hogy kamillával és édesköménnyel vegyesen csinálom a teát, így itatom meg vele. Szerintem így még finomabb is. Próbáld ki nyugodtan!

Amandi, mi a Kárpát utcában voltunk, nagyon tudom azt is ajánlani. Nagyon kedves volt a doktornő, minden nap lehet menni, nem kell várni.
Látom Szilpa is ott járt Kép

Odex, nem mozog többet Aisa, az is okozhatja a több bukást. Egyébként szerintem az is közrejátszik a lasabb gyarapodásban, hogy Te és a párod sem vagytok hatalmasak. Nekem is azt mondta a védőnő, hogy nem baj, ha lassan is fejlődik, csak növögessen. Szerintem nem kell izgulnod.

Azt nézem, hogy Viki kb hasonlóan növekszik, mint Sára. A 3. hóűnapig alatta volt egy kicsit, most pedig felette van egy kicsit.

Kati

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica
 
 


Kati, azért ha majd lesz egy kis időd, írj egy pár sort. Az a lényeg, hogy a fogad helye már jól van! Kép

Otyka, én kint voltam ma is a gyerekkel, igaz néhol csak segítséggel tudtam eltolni a babakocsit, még jó, hogy apu jött velem! Kép Gyönyörű idő volt, még egy picit meg is kapta a nap az arcomat... Kép

Hmmc!
Igen, megnézte a doki Aisát, és nagyon megdícsért. Azt mondta, hogy szép, formás babám van, és ne aggódjak a hízás miatt. Végülis a múlt havi oltás óta (ami pont négy hete volt) 60 dekát híztunk, ami azért nem rossz. Azt mondta, hogy valószínűleg olyan alkat lesz mint én: alacsony, és relatív vékony. Kép Végülis apa sem egy nagy darab nálunk, csak magas, nem csoda, hogy nem lett egy 5 kilóval született kislányunk! Kép Megkaptuk a szurit is, nagyon hősiesen viselte! Kép És legközelebb kb. egy év múlva kapunk majd! Tök jóóó Kép

Sancsi, nagyon helyes Enéh! Igazán sokat változott, ő is már igazi kislány nemsokára! Kép

Zseppy, nincsenek új képek rólatok?? NÉha nekem is hiányzik a pocakosság, de néha már úgy tűnik, mintha több éve lett volna.. Kép

Mintha meghallotta volna a védőnénink, hogy hiányolom, ma megjelent. Kép Megyek hétfőtől hozzá babamasszásra, kíváncsi vagyok hogy fog tetszeni Aisának! Kép Négy alkalom, és megtanuljuk hogyan kell szakszerűen megmasszírozni a piciket. Kép Én szoktam néha amúgy is, és eléggé szokta élvezni. Kép

Akkor nem költözünk másik topicba??

Na, megyek, kezdenek leragadni a szemeim! Kép
Hajni

Aisa és Hajni
odex
 
 


Odex
Lehet, hogy tényleg meghallotta, sokan olvassák ám ezt a topicot, ha nem is írnak... Kép

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Zseppy
Most mennél thai chire? Ilyenkor lehet? mit csinálsz Encivel? Én is mennék akkor ilyenre, ha szopi alatt lehet. Mert megőrülök itthon.

Csajok
Mikorra kell visszamennie a pocinak? Az enyém olyan mintha 5 hónapos terhes lennék.

Kati
ja használok implantátumot. De rájöttem, h akkor viszket, mikor tele van tejjel. Legalábbis asszem Kép
Már 7 kilo Viki??? Tyű, jó nagy lehet már Kép

Odex
Hát igen, én nem tudom elvinni a páromat. Õ nem nagyon akar sétálni.

Sancsi
Tényleg édes Enéh. Tényleg rengeteget változott Kép

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
otyka
 
 


Otyka,
Az utasítás az volt, hogy ne csináljak olyan mozdulatot, ami hatással van a tejmirigyekre. Egyébként ezdő csoportba fogok járni, és egy félév csak 13.500 píz. Szóval ezért szeretném. Enci marad apával addig. És próbáljuk majd ilyenkor felhaasználni a lefejt tejet, meg a napi minimális tápit. legalábbis ezt beszéltük meg. Ja, meg azért mi 3 óránként eszünk... Az Árpád-híd pesti holdalán van. Ha érdekel valakit megadom a pontos címet, elérhetőséget. Most indul ez a kezdő csoport.

Hasad miatt se aggódj. Nekem nagy fiammal még hónapokig akkora volt a hasam, mintha nem szültem volna. Mondjuk szerintem csaszi után sokkal lassabban megy vissza. Erre lehet segíteni a mozgással. De tudod, hasizom csak a 6. hét után.

Gyerekek,
a védőnőnek az első 6 hétben hetente kell jönnie, utána tudtommal havonta egyszer. Még ha telefonon is jelentkezik, honnan tudja, hogy amit bediktálsz az úgy is van? és hogy nem vered, meg látj mozogni, hogy úgy csinálja ahogy kell stb. Ja, és ha valami baja lesz a gyereknek a védőnőt veszik elő. Szóval nem értem... Ja, csak így történhet meg az, ami ismerősöméknél. Első babával volt otthon a lány, amikor várta a másodikat. Aztán a 17. héttől jöttek a bajok és a lényeg, hogy a baba meghalt. (még pocakban, de a 20. héten kellett megszülnie és azmár nem vetélés.) Szóval 2 hónappal később megjelent a védőnő, hogy értesítést kapott arról, hogy született kistesó, jött meglátogatni. Na, ez nem fordult volna elő. Ja, és még szegény kismamát kapta le a 10 körméről, hogy miért nem szóltak! Na, ennyit erről.

Odex,
Próbálkozom honlap készítéssel. Szerintetek melyik kezelhető könnyen? Úgy, hogy programozzói tudás nélkül is meg tudjam csinálni...Kép

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


<font color="ff6000">Sziasztok!

Odex!
Küldtem neked válasz mail-t.
Ha nincs mért aggódnunk, akkor úgyis találunk magunknak valamit. Kép
Remélem, az oltás miatt nem volt semmi gond!

Otyka!
Ti is szépen híztok! Gratula hozzá!
Szerintem ne aggódj a hó miatt. Én is kivittem ma sétálni. Jó nagyot sétáltunk. Gyönyörűen sütött a nap Meg ezen kívül aludt vagy 2 órát ma a nyitott ablak alatt jól bebugyolálva. Csak épp az orra csücske lógott ki. Apu észre sem vette, hogy az ágynemű alatt gyerek is van. Kép Azt hitte, csak a paplant szellőzteti anyám. Kép Szal vidd ki nyugodtan. Öltöztesd be jól, és nem lesz semmi baja, csak megszokja a hűvöset is.. Kell neki a jó friss levegő.

Sancsi!
Enéh egyre nagyobb! Szép babóca!!!!!!

Zseppy!
Te is alig várod a következő pocakot? Lemaradtunk valamiről? Mikorra tervezed?
Én is nagyon szeretnék újra pocakos lenni, de ugyebár erre nekem nem sok az esély. Kép

Zkatica!
Örülök, hogy a fogad helye már jól van. Tegnap mi is kevertük a kamillát az édesköménnyel. Azt fogom szerintem csinálni, hogy mindig kevesebb kamillát rakok bele, és akkor hátha megszokja az édesköményt is a drágám. Próba-szerencse.
Drukkolok nektek is az uccsó szurihoz.

Zseppy!
Látom te is a honlap készítéssel bajlódsz. Én is bele szeretnék fogni, hogy a babáról feltehessek képeket, meg érdekességeket. Mert a babaszobán egy albumba csak 20 képet rakhatok (asszem. Az tuti, hogy keveset). Már a távolabbi rokonok hiányolják a netről a képeket. Mert a babaszobán, amit csináltam albumot még mindig csak a pocakomat látják. Kép

Szilpa & Kende
6+3</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Kép
Kép
Kép
Kép
Kép


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


<font color="ff6000">Képzeljétek, nem elég, hogy általában többet eszik Kende, mint egy ilyen idős szokott (120-160 között), ma sikerült estére bevágnia 170-et, meg utána 10 perc múlva csuklás csillapítónak még 20-at! Vajon van neki olyan, hogy elég??????? Kép

Szilpa & Kende
6+3</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Szilpa
A hó miatt azért aggódtam, mert nálunk bokáig érő hó van, s nem akartam elakadni. Kép Illetve csúszik, s a méhem még mindig libikókázik a hasamban Kép
Nagyon jók ezek a képek.

Zseppy
Engem érdekelne mindenképp.
irtam sms-t. most jelentkeztem be controll-ra

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
otyka
 
 


Szilpa,
Doki bácsi azt mondta a császár miatt várjunk minimum 1,5 évet. Egyébként hármat szerettünk volna. És abból kiindulva, hogy hercegnőnk 2 év próbálkozás után jött össze, nem várunk sokáig. Így is, ha belegondolok, hogy 50 fölött leszek és még mindig csak 20 éves lesz hercegnő, 25 nagyfiam, és még lesz egy kamasz gyerkőcünk azért egy picit rosszul vagyok.

Szerintem a pasik sosem tudják hol van az elég. Szóval már igazi pasi Kende...

Otyka,
elküldöm mélben a thai chi adatokat. Doki bácsitól meg megkérdezem, hogy milyen gyakorlatok hatnak a tejmirigyekre. Ja, ahogy küldted az sms-t próbáltam hívni, most nem foglalt volt a mellék, hanem egyszerűen nem vették fel. Te hol próbálod hívni?

Képzeljétek,
fiamtól elkaptak a torokfájást, orr folyást. Pedig már szombat óta szedem a C-vitamint, meg csöppentgetek.

Zseppy

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Sziasztok!

Szilpa!
Homeopátiával nem próbálkoztál? Nekünk az mulasztotta el Enéh hasfájását. A mi hasfájásunkra a kamilla vált be, de többfajta bogyesz is van.

Odex!
Nem tudod, a Te védőnénid esetleg minket is megtanítana a babamasszázsra? A mienk sajna nem tudja.

Zseppy!
Én a gportalon csináltam honlapot. Szerintem az könnyen kezelhető, semmi programozói tudást nem igényel. Igaz kenény 200 Ft a honlap. Kép

Nah megyek, apa felébredt(éjszakás volt), adok neki enni.

-cs-

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi
 
 


Odex
Én is akartam kérdezni ezt a babamasszázst, mert engem is érdekelne.

Zseppy
250-24-20/252. én ezen a számon hívom.

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
otyka
 
 


Sziasztok lányok! Kép

Cas, lehet hogy így volt! KépKép

Otyka, az én párom sem egy nagy sétálós fajta, de már egy jópárszor elcsaltam és egy jót csavarogtunk együtt. Meg volt olyan is, hogy egy vasárnap délután beöltöztettem a gyereket és odaadtam neki, hogy menjenek, hadd takarítsak nyugodtan. Jól elvoltak kint a levegőn egy órát! Kép

Zseppy, azért nálunk nem ennyire durva a helyzet a védőnővel. Jött csak egy két hetes késéssel. Meg ha nem jött volna, akkor hívtam volna, hogy mi a teendő. Meg azért nem is aggódtam, mert a dokinéni minden hónapban látja, úgyhogy ha bármi baj lenne, biztos kezekben vagyunk. Honlapot én is szeretnék készíteni. Sancsiét nézzétek meg, arról annyit tudok, hogy mindössze egy sms-t kell küldeni (200 Ft) és akkor lehet csinálni. Nincs utána semmi költség, és azt mondta, hogy nem egy nagy művészet összeállítani. Sancsi, segíts nekünk.... KépKép
Remélem, hamarosan jobban leszel. Nálunk is beteg apa egy kicsit, és mára én is kicsit taknyosabb vagyok, de még nem vészes. Én is szedem a C-vitamint.! Kép

Szilpa, szerencsére minden rendben volt az oltás után. Egy pici hőemelkedése lett estére, de adtunk neki egy kúpot és már minden rendben. De szerencsére nem volt nyűgös, nem sírt stb. Kép
Akkor holnap talizunk! Fent a másodikon Gizikénél?? Nem semmi mennyiségeket eszik a fiad, nem csoda, hogy már ilyen nagy! Kép De majd holnap jól megkuksizom! Kép Lesz annyi időnk holnap hogy beugorjunk a DM-be valamikor?? Teljesen ki vagyok fogyva pelusból, meg popsitörlőből, meg egy-két dolgot kéne vennem még.

Már nagyon oda kell figyelnem Aisára hogy hol hagyom egyedül (kihúzott kanapé közepén pl.), mert ma is két perc alatt úgy arrébb tornázta magát, hogy csak néztem. Kép Emelgeti már a kis fenekét, és kezd oldalra fordulni. Asszem kénytelen vagyok elhozni anyóséktól lassan a járókát.
Ja, még valami! Nem tudjátok hol lehet olyan puzzle-szőnyeget kapni?? Tudjátok, ami polifoamból van és kb. 40x40-es darabokat lehet egymás mellé tenni, és a közepükön kis állatkák vannak... ??

Hajni

Aisa és Hajni
odex
 
 


Bocsi, kicsit sokáig tartott leírnom ezt a néhány sort,mert közben el kellett altatnom Aisát. Kép Ezért amikor még elkezdtem Otyka, és Sancsi hozzászólása nem volt itt! Kép

Ha jó úgy nektek, akkor hétfőn megkérdezem a védőnénit, hogy ti is "jöhettek-e" majd. Otyka, te ide jársz egyébként, vagy Szántóra? Sancsi, te gondolom Vörivárra... Annyit tudok, hogy egyszerre 4 fővel tud foglalkozni, és 4 hétfőn keresztül kell menni. Én most azért tudok menni, mert egy anyuka visszamondta, és így beleférek a keretbe! Kép Megkérdezem nektek...

Pussz

Aisa és Hajni
odex
 
 


Otyka,
Én most adtam fel. Vagy kicsöng és nem veszik fel, vagy foglalt. És ez megy 12:15 óta.
Pedig a szám ugyanazKépKép

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Odex
A Kikában biztos van olyan habszivacsszőnyeg, de a Corában és Intersparban is szoktam látni.
Mi helyből két csomaggal vettünk, mert egy nem túl nagy terület, Sebi seperc alatt lemászott róla.
Aztán megtanulta felfejteni, majd kiharapdált belőle darabokat, úgyhogy rég eltettük. Majd később kirakónak-építőkockának jó lesz! Kép
Olyat érdemes venni, ahol a kockák közepén a minta nem sok apró vacakból van, mert ügyesen kiszedik és megcsócsálják őket.

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


algopyrint be lehet venni? annyira fáj a fejem, h majd szétesik Kép

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
otyka
 
 


Otyka
Igen, asszem 6 óránként max. 1-t.

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Cas, köszi megnézem majd. Tudom, hogy csak átmenetileg jó, de azért ahhoz még kell egy kis idő, hogy kiszedegesse a darabkákat. Úgy tudom, hogy azok a jobbak ilyen szempontból, amelyeknek a közepén betűk vagy számok vannak.

Otyka, ha már nem bírod tovább max. egy felet vegyél be. De lehet, hogy egy kis levegőzés is segít. Nekem is fájt ma, de elmúlt magától szerencsére. Kép

Aisa és Hajni
odex
 
 


Odex
Nekünk is számos-betűs van, de még azokból is volt mit kiszedegetni... Kép De azért tényleg jó!
A fenti kis beszámolóval nem lebeszélni akartalak, sőt, nekünk nagyon bejött hónapokig, főleg hogyha mentünk vhová pár napra (nyaralni), akkor vittük magunkkal, és ahol nem nagyon bíztam a padló tisztaságában és hidegnek is találtam, akkor csak előkaptuk, és leraktuk, és Sebinek már volt is játszóterülete... Kép

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Otyka,
most értünk haza. Kimentünk a reptérre hugicámék elé. Teljesen ki vagyok merülve. Na mindegy. Köszi a segítséget. Nem értem, de én mindig ilyen nehezen tudok időpontot kapni, vagy telefonálni.
Algopirint felet vegyél be nyugodtan. Nekem azt mondta doki bácsi, ha nagyon fáj, akár 1 nap 1 egészet is bevehetekKép
Holnap küldöm a thai chi-t.

Odex,
megkaptam. szerintem szombaton megyünk el a dm-be. Ja, mi is ha jól emlékszem a Corában vettük ezeket a szőnyegeket.

Megyek, mert majd leragadnak a szemeim.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Pénteken megyünk 4D-re. Párom végül a Praxis mellett voksolt, mert ott az a dokinéni van, aki a kórházban is csinálta az ultrahangot, és ő elég szimpatikusnak tűnt. Nagyon kiváncsi vagyok már Kép
Babakocsi ügyben a nagy nézegetés végeredménye az lett, hogy a párom beleszeretett a majdnem legdrágább modellbe, pedig én nem akartam olyan flancosat. Tény viszont, hogy nálunk fontos, jó autósüléses hordozója legyen, és ennek úgy néz ki az van, és a babakocsi könnyen összecsukható. Végül ugyis minden csak a gyakorlatban derül ki, hogy mennyire is használható bármelyik fazon is.

Ahogy így mondjátok, nekem nagy szerencsém van a védőnőmmel. Igaz hogy fiatalka, talán velem egyidős lehet (vagy még fiatalabb) de nagyon lelkes, és mindenben segít. Bármilyen problémával fordulhatok hozzá még azokra a vizsgálatokra is kiír, ami az orvosnál esetleg véletlenül kimarad. Ha én nem jelentkezem nála, akkor azonnal keres, és volt már nálunk meglepetés látogatáson is ( szerencséje volt, hogy épp beteg voltam, különben nem vagyok itthon napközben) Ráadásul nagyon rugalmas, nem az a földhözragadt tipus aki ragaszkodik ahhoz, ami a könyvekben van. Szóval én neki nagyon örülök Kép

Sok olyan oldal van egyébként, ahol ingyenesen képeket lehet feltölteni, ilyen pl. a tar.hu, ami magyar nyelvű, vagy a photobucket.com, ahol angol nyelven lehet regisztrálni. Remélem sikerül olyan helyet találnotok ami megfelel minden igénynek.

Andi

23+6

amandi
 
 


Amandi!
elvileg bármelyik hordozó jó bármelyik babakocsihoz, nyugodtan variáljátok őket Kép

Szilpa!
nagyon jók a portrék
szilvamag
 
 


<font color="ff6000">Sziasztok!

Húúúúúúúúú de sokat írtatok!!!

Otyka!
Ez a libikóka!! Kép

Zseppy!
Én is el vagyok ájulva, hogy a fiam csak 20 lesz, amikor én 50. Mindig is korán akartam szülni. 21-23 évesen. Csak hát így jött ki az élet. De legalább itt van már a fiam. Kép

Sancsi!
A homeopátiát még most akartam próbálni. Köszi.

Odex!
Másodikon Gizikénél oké!!
Persze, beugorhatunk. Pelus nekem is kell.

Amandi!
Mikor mentek 4D-re?
Majd kérünk beszámolót, meg képeket!!!

Szilvamag!
Köszi.

Mindenkinek köszi a képdicséreteket. Itt az uccsó adag a fotós készítette képekből.

Szilpa & Kende
6+4</font>
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Szilpa,
Holnap, azaz péntek délután megyünk, esére majd rakok fel képeketKép

Szilvamag,
Elvileg... így legalább tényleg biztonságosan rögzíthető, és ha minden alkatrészt külön megveszek árban majdnem ugyanott tartok. Akkor legalább már ne legyen szedett-vedett az egész. Végül is ugyanannak a babakocsinak az egyszerűbben felszerelt változatára böktem én is először rá. Kép


Hát igen, én is 50 leszek, mire a fiam 20 lesz. Ráadásul a szülinapunk is nagyon közel lesz egymáshoz.

amandi
 
 


<font color="ff6000">Sziasztok!

Amandi!
Nagyon várom!!!!!! Olyan izgi! Emlékszem, ott a váróteremben úgy izgultam, hogy végre "rendesen" is láthatom, nem csak 2d-ban. Annyira jó érzés látni őt. Ezt az érzést szerintem soha nem fogod elfelejteni. De jó nosztalgiázni! Kép

Odex!
Vittem gépet, de elfelejtettünk képeket csinálni. Kép

Lányok!
Babócámból végre kiszakadt a kaka, ami másfél napja annyira gyötörte, hogy éjjel csak 3 órát aludtunk miatta. Szegény állandóan nyomtameg kínlódott, aztán jött a sírás. A kórházba menet (nekem volt cukorvizsgálat)jól elaludt, majd másfél óra múlva felébredt, és ott a kórházban fent a váróban akkorát rottyantott, hogy zengett a folyosó tőle. Persze a váró tele, mindenki rajta mosolygott Kép De végre kint volt!!!!
Utána mikor hazajöttünk még volt egy nagy, meg egy kisebb kaki!! Azóta jól van.

Szilpa & Kende
6+5</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Amandi, várjuk a képeket! Én sajna nem jutottem el 4d-re, nekem a 2d-s is mindig nagy élmény volt! Kép

Szilpa, én hallottam! KépKép Még Aisa is kinyitotta rá a szemét! Kép Igen, a fényképeket és is sajnálom, pedig nálam is volt gép. MOndjuk ezek a gyerekek pont felváltva aludtak ill. voltak ébren! Kép Kende élőben is aranyos, és nekem mosolygott is! Remélem, anyudék nem túl féltékenyek! ;-)

Aisa majdnem megfordult ma a hasára. Teljesen az oldalán volt már, csak a kis kezei útban voltak neki. Kép Sürgősen meg kell venni a szőnyeget, nem szeretném, hogy leessen az ágyról... Kép

Na, megyek lassan éhes lesz a drága!
Hajni

Aisa és Hajni
odex
 
 


Megvolt a mozizás KépKépKép
Kicsit nehezen indult, mert volt egy kis csúszás, így több mint fél órával később jutottunk be. Viszont nem volt utánunk senki, így szép kényelmesen lehetett próbálkozni szép felvételekkel.
A kislegény mozgolódott sokat, de nem egy magamutogató fajta, kezeit mindig az arca elé rakta, vagy épp teljesen bebújt a pocak mélyébe. Láttuk ásítozni, meg egyszer kiintegetett, ami szenzációs volt Kép
A mostani adatok alapján egy héttel későbbre datált a gép, lehet hogy majd júli 7-én fog megszületni. Most vagyunk 550 grammosak Kép

és íme a képek Kép

KépKépKép

amandi
 
 


<font color="ff6000">Sziasztok!

Odex!
Aisa is nagyon aranyos! És azok a gyönyörű szemei elvarázsoltak teljesen! Kép Kár, hogy a fiam nem látta ébren, mert tuti belebolondult volna. Kép Várjunk csak! Akkor nem is kár, hogy nem látta, mert nem bírnék itt a kis szerelmes szívével!!! Kép
Aisa nagyon ügyes ezzel a forgolódásal!! Csak így tovább! Azok a fránya kezek!! Kép Kép

Zkatica!
Vikinek is nagyon szép szemei vannak. És a haja még mindig hihetetlen! Szép nagy haja van. Nagyon örülök, hogy "élőben" is láthattalak titeket!!

Amandi!
Nagyon jók a képek!! Biztos jó volt nézni, ahogy integetett. Kép Ezeket a pillanatokat sosem felejted el!!! Ugye milyen nagyszerű érzés??
Gratulálok a kis kukacoshoz!

Szilpa & Kende
6+6</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Amandi, tényleg jók lettek ezek a képek! Gondolom, milyen érzés volt, amikor integetett! Kép Én mondjuk sokszor alig láttam az egészből valamit, mert könnyben úszott a szemem! Kép

Szilpa, ha Kende látta volna Aisa szemeit, rá sem ismernél a fiadra, olyan jó lenne, eszébe sem jutna, hogy fáj a hasa, mert mindig rá gondolna! ;-)
Egyébként a cukrod éhgyomorra 4,2 lett, terhelés után pedig 4,8. Nekem mind a két érték 5,0 ! Kép Örülök, hogy mindkettőnknek jó lett, így megérte a szenvedés! Kép

Többiek, mi újság van, hol vagytok??

Ja, vettünk Aisának ilyen bébitornát. Kikában 5990 Ft, színes, zenél és marha jól elvan vele a gyerek. Kép Megmutattuk neki, fél perc kerek szemmel való bámulás után, hatalmas vigyor, és már indultak is a kezek a játékok felé! Kép Ajánlom mindenkinek!
És vettünk habi-tapi szőnyeget is, Intersparban (Eurocenter), 1800 Ft volt, 10 db 30x30-as számos cucc! Szóval jól bevásároltunk a kisasszonynak! Kép

Hajni

Aisa és Hajni
odex
 
 


Sziasztok Lányok,

Huhh. Sikerült elkapnom a nagyfiútól valami nyavaját. Teljesen kifeküdtem csütörtökön. Szinte alig tudtam kikelni az ágyból. Aztán párom beszélt este a dokival és bevehettem egy coldrex tablettát. na, attól jobban lettem. Mostmár csak az éjszakák rosszak, mert nem tudom kifújni az orromat (de csak éjszaka).

Nagylánytól megkaptuk az első mosoly kezdeményeket. Ja, ha fent van láthatóan nem tudatos az oldalra fordulás (leginkább hiszti közben), de amikor alszik olyan mintha teljesen tudatosan csinálná.

Amandi,
Én bevallom őszíntén nagyfiamnál az első uh után a kocsiban ültem még negyed órát és zokogtam. Közben Párom felhívott, hogy mi van már és még beszélni sem tudtam. Mármost gyönyörű a kukacos pocaklakód!

Csajok,
Nagyon jó lett a cukor eredményetek! Szilpa azért még ne egyél mákos gubátKépKép

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Sziasztok

Én is nagyon örültem, hogy összefutottunk a kórházban.

Szilpa: nem tudom, hogy hogy írjam le finoman, hogy ne tűnjön hízelgésnek, de sokkal szebbek vagytok élőben, mint a képeken, még ha jó fotós is csinálta! Kép Anyukámnak pedig nagyon tetszettetek, mert órákig rólatok beszélt utána Kép

Andi, nagyon jók a képek, egy kicsit nosztalgiás hangulatom lett nekem is tőle, még a párom is idejött megnézni Kép

Odex, pont tegnap láttam, hogy a Tescoban is le van árazva a habi-tapi. Ezek szerint elkéstem Kép
Aisa is szépen növekszik, nagyon arányos, semmi baj nincs szerintem a növekedésével.
Odex, én néha segítettem a Vikinek a kezek elhelyezésében, hogy könnyebben tudjon fordulni. Persze ez nem kötelező, mert előbb utóbb magától is rájön. Most már teljesen önálló, inkább avval kell küzdenem, hogy kaja után ne vágja hasra magát, mert az hányást hoz maga után.

Zseppy, mostanában sokszor vagy beteg, nem kéne az immunrendszeredet egy kicsit erősíteni? Örülök, hogy a lánykád jól van!

Otyka, Zseppy, szeretnék már képeket látni! Légyszi-légyszi Kép

Vikiről vannak új képek a weblapon:

http://viktoria.try.hu

Kati

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica
 
 


<font color="ff6000">Sziasztok!

Lehet, hogy már elmúlt a hasfájós korszak??? Kép
Napok óta nem küzdünk vele. Csak a kakival. Kép De az más, mint a hasfájósság. Még a sírása is más ezért. De ez is eléggé meg tudja gyötörni szegényt.

Odex!
Az jó lenne, ha egy csapásra minden baját, gondját elfelejtené. Kép Dokinéni helyett hozzátok járnánk ki egy szem-nézésre ha gáz van. Kép
Örülök ennek a cukor eredménynek. Kép Kép Kép

Zseppy!
Egyél sok vitamint!! Nehogy teljesen legyengülj!!!
Elárulom, hogy mióta hazajöttem szülés után, mindent eszek. Egyáltalán nem foglalkoztam a diétával. Éhen is haltam volna!! Meg volt más gondom is, minthogy azt nézzem hogy pontosan hány órakor eszek, és még számolgassam is a szénhidrátokat!! Na neeeem!! És elég sokat is ettem, mert ez a "pici" baba leszívta minden energiámat! Kép

Zkatica!
Köszi, aranyos vagy!!
Ti is jobban tetszetek élőben. Kép Nagyon kedves anyud van!! Szimpatikus nekem is.
Nagyon jók a képek Vikiről!! Meg apa naplója is. Kép

Szilpa & Kende
7+1</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Lányok,
de milyen vitamint egyek? A gyümi az ok. Azt eszem is kiló számra. De milyen immun eerősítőt egyek? Na, mindegy. Anyum megígérte holnap kifaggatja doki nénijét (kolléganő), hogy mit szedhetek.

Szilpa,
Én kifejezetten a mákos dolgokra gondoltam. Barátnőm nem tudta megállni és evett mákos tésztát, aztán a fia szenvedett 2 napig. Ja, Õ meg nem aludt szinte semmitKépKép

Na, most leszek csak kész az ebéddel. megyek befejezemKépKép
Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Keressük az Év Bábáját
Nemzetközi Bábanap Magyarországon - 2006. május 5. Margitsziget

A nemzetközi bábanapokhoz kapcsolódva Szövetségünk a Margitszigeten Bábanapot szervez, amelyre ezúton is szeretettel meghívunk minden kismamát, bábát, szülésznőt, és érdeklődőt.

Célunk a bábák ismertségének és elismertségének növelése, és a kismamákkal való közvetlen kapcsolat-felvételi lehetőség kiépítése. A szülés-születés téma holisztikus megközelítésének szellemében, minden kapcsolódó és peremterület ill. szakma képviselőit várjuk a téma - családok, érdeklődők és kismamák felé történő - komplex bemutatásának céljából. Bábás, szoptatási tanácsadós, védőnői, doula, kismama, homeopátiás, aromaterápiás, őssejt kutató&#8230; sátrak állítását tervezzük. Az Országos Bábaszövetség a szakmánk társadalmi értékét hangsúlyozandó Bábadíjat alapít, amelyet első ízben ezen a napon ad majd át annak a bábának, akit a kismamák és a kollégák ajánlása alapján a Bábaszövetség elnöksége kiválaszt.

A Bábadíjhoz történő ajánlásokat címeinkre: (Rákóczi Ágnes: endomed@t-online.hu 1038 Bp, Ráby Mátyás utca 28/b.) vagy az Országos Bábaszövetség honlapján, a www.babaszovetseg.hu címre kérjük.


Keressük azt a szülésznőt, aki munkájával, gondozásával, szüléskísérésével segítséget nyújtott a születő családnak, empátiájával segítette az anyát és újszülöttjét a Nagy Úton.

Szülésznő neve:

Kórház neve:

Kismama és babája neve:

Indoklás röviden:

A beérkezett adatokat bizalmasan kezeljük és semmilyen célra nem használjuk fel.
nováky_rita
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?