Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok
olvastam a véleményeket a tornáról és egészen megnyugodtam, én ugyanis azt hittem hogy kifejezetten lusta kismama vagyok mert nem megy a torna de most már látom, hogy ez nem igy van.Maradnak a nagy séták azokat kifejezetten élvezem.

Shajni
shajni
 


Sziasztok Lányok! Kép
Itt a havas észak... már csak 1 hét, és kezdödik a jól megérdemelt pihenés végre, csak addig húzzam ki valahogy, ugyanis át kell adnom (a még meg nem talált) új tanárnak a csoportjaimat némi eligazítással, meg ki kell pakolni az íróasztalomat meg a szekrényemet, elöre égnek áll töle a hajam! Sajna nekem vissza kell adnom a gépemet, mert az utódomnak is kelleni fog, viszont most fénysebességgel keresek vmi használtat, hogy ne üljek itt Szibéria kellös közepén elvágva a világtól. Babamocorgás: képzeljétek, én már a 16. héten éreztem, a 18. héten meg már a boldog papa is! És én is állandóan aggódtam, mikor néha kevesebbet éreztem, de ilyenkor még olyan pici, hogy ha kimerülésig mocorogja magát, abból lehet, hogy semmit sem éreztek, olyan jól elfér még a kuckójában! Gondoljatok csak a 16-18 hét körüli uh-ra. Ott is szinte az összes babóca vad táncban van, ti meg nem is éreztek közben semmit... szóval csak ne aggódjatok, még pár hét, és akkor állandósul a show! Ja, és állatügyben: szerintem is felesleges pánikolni, nálunk a német vizsla kis Rezsö a leghüségesebb örzöm, tutira tudhatja, hogy babát várok, el sem mozdul mellölem, határozottan aggódó típus. Minden szeretetet megkap, és meg is fog kapni a baba születése után is, és ettöl függetlenül nem hinném, hogy kettesben kéne hagyni a babával, bármekkora bárány is.
Vigyázzatok magatokra, ja, és van valakinek valami tuti tippje gyomorégésre? Nálam a múlt héten kezdödött, és néha iszonyúan fáj...
Adri és a 35. hétben járó kiscsibe
KAdri
 


KAdri, szia
nekem 3 terhesség tapasztalatai alapján gyomorégésre a hideg tej volt jó egyedül, de szoktak írni Nilacid nevü gyógyszert is, nekem nem segÍtett.
Minden jót, Kinga
kinga (kinga)
 

 
 

Kedves Lányok!

Én is csak pár napos babanetező vagyok, de komolyan többet tudok meg tőletek, mintha szaklapokat olvasgatnék. Olyan mintha összejárnánk és beszélgetnénk. Az anyaság/ már megint megjött / topicban leírtam az én vetélésem történetét, ide akkor most nem. Az ember ha babát vár, pláne ha az elsőt, tele van kérdésekkel és nem minddel szaladgálhat az orvoshoz. Ezért is jó köztetek. A 36. hetet taposom, febr. 17-én lesz a nagy nap és ha minden igaz lányunk lesz.
Az elején, pláne ilyen előzménnyel én is rettegtem minden hasfájásnál, teljesen görcsbe voltam az aggodalomtól, az elején nekem se látszott semmi a petezsákban, fájt a hasam, már éppen készültünk az újabb műszeres befejezésre, de a dokinő adott még 3 napot. És 3 nap múlva már ott volt benne a mi kis csodánk. Milyen szerencse, hogy a dokinő ilyen normális volt. Azután az esti hányingerek következtek / még jó, hogy nem reggeliek, mert új munkahelyen kezdtem, próbaidő, és ha végighányom a napot rájönnek, hogy babát várok és már repülök is. / majd a 24. hétig minden OK, leszámítva egy kis pánikot az alacsonyabb AFP miatt, de genetikai UH-n megnyugtattak. Azután a 25. héttől vesegörcsök, bacik a vizeletben Coly, Enterococcus, sok antibiotikum / Nitrofurantoin, Nevigramon / hetenkénti kontroll és csak a múlt hétre lett negatív a leletem. Most meg állandóan ok nélkül sírok, vizenyős a lábam-kezem, le akar szakadni a hasam és éjszaka nem tudok aludni. Várom már nagyon Pankát de egy kicsit tartok is a szüléstől. A 25. héttől itthon vagyok táppénzen, isteni. Holnap megyek az első CTG-re, kiváncsi vagyok mi az.
Gondolom nektek is voltak hasonló tüneteitek, érzéseitek. Olyan jó ezt kiírni magamból, bocs ha untattam valakit.

Mindenkinek kitartást és jó egészséget!

Üdv, Moncsi
PankaMama
 


Sziasztok Lányok!

Bár a múltkor már próbáltam írni, de csak az arhívban jelent meg az írás. Szóval mi is hozzákezdtünk a "babagyártáshoz". Már 11 napja nem védekezünk, de igazából nem tudom, mikor van peteérésem. Azaz igazság, hogy soha nem volt egységes a menzeszem, így nem tudom kiszámolni. De azért mindent megteszünk, hogy nálunk is útban legyen a kis trónörökös. Tudja-e valaki, hogy ha már terhes vagyok, de még igazából nem tudok róla (1-2 hét) és járok tornázni, az baj lehet? A héten vasárnap vagy a jövo héten valamikor kell megjönnie. De nagyon örülnék, ha már nem jönne meg! Minden kismamának kitartást és minden jót kívánok!
T.I.Móni
T.I.Móni
 


Sziasztok!
T.I.Moni! Ilyen koran azert meg nem art a babanak a torna, mert ilyenkor meg csak petezsek van, sot meg a 8. heten is(utolso verzestol szamolva, ami UH szerint 6. het). Tehat amig nem lesz pozitiv a teszt, addig nyugodtan tornazhatsz, bar en nem tettem, mert nehezen akart osszejonni, es nem tudtam miert, ezert ezt is abbahagytam.
Moni
Moni
 


Sziasztok!
kata (kata)
 


Sziasztok Lányok!

Irodalmi lett az AFP értékKép! Babával minden rendbenKép Viszont a placenta lent tapad, kissé rálóg a méhszájra... erre kaptam bogyókat, szigorú fekvés újra, de szerencsére a méhszáj zárt!
(Azért de. nem voltam ilyen vidám, elkezdett fojni belőlem a vér, úgyhogy rohantuk teljes felszereléssel a kórházbaKép))

T.I.móni, szerintem a hasizmozást ne vidd túlzásba, és Hajrá!

Pusszantás!
Zsófi
Csucsuka
 


T.I Móni,
Én csak a menses kimaradása utáni 5. napon tudtam meg, hogy terhes vagyok, mert addig 2 teszt is negatívat mutatott. Amikor még nem tudtam róla, de lehetségesnek gondoltam, hogy a fogantatás már egy hete megtörtént, én is beszüntettem a tornát. De a 2. és 3. héten a negatív eredmény tudatában folytattam addigi intenzív (heti kb 4 eros edzés - futás, thae-bo, aerobic, stb, hasizommal együtt)programomat, ezenkívül minden este forró fürdot vettem, amit imádok. Ezekután kiderült a jó hír. Tehát szerintem ha edzésben vagy, valószínuleg neked sem árt.
Cili
Cili2
 


Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat torna-ügyben. Még egy kérdésem lenne. Miután abbahagytam a gyógyszerszedést (tavaly áprilisban), azóta soha nem jött meg ugyanazon idoben. Ilyenkor hogyan lehet megállapítani, hogy mikor van peteérésem? Amikor védekezés nélkül eloször együtt voltunk a férjemmel, az a menzesz utáni 10. nap volt, azóta mérem a homérsékletem, de 36,4-nél még nem ment feljebb. És elég intenzíven dolgozunk is az "ügyön", de semmi változást nem tapasztalok. Bocsi a tudatlanságomért, de még semmilyen tapasztalattal nem rendelkezem ezügyben.
TIMóni
T.I.Móni
 


Sziasztok!
Ezt a petezsákos dolgot nem teljesen értem. A petezsákban embrió van, nem??? Vagy mi a különbség a petezsák és a magzatburok-placenta között???
Mert én ugy gondolom, hogy kb. a 8.hétig petezsák van benne az embrióval...utána folyamatosan alakul ki a placenta a 12. hétig és ezt követõen már magzat van a magzatburokban és a méhlepényen keresztül táplálkozik.
Vagy nem???
Csucsuka! Gratulálok a jó AFP-hez!
Moni! Ti hogy vagytok? Hanyadik 7en tartassz?
TIMóni! Hanyadik napján tartassz a ciklusnak? Mert csak azt irtad, hogy 36,4-nél nem megy feljebb a hõd, de nem irtad, hogy hol tartassz...
Én ma vagyok a 15.napon. A 13. napig 36,2-36,4 között volt a hõm, a 14. napon 36,0 ma a 15. napon pedig 36,4 ismét. Ha holnap reggel felmegy a hõmérsékletem, akkor tudni fogom utólag, hogy tegnap vagy ma volt az ovuláció...úgyhogy most nagyon várom a holnap reggelt :-))

Sziasztok, Lara
Lara
 


Szia, TIMóni!

Az emiled megkaptam, köszi, ígérem, válaszolni fogok, de ma ebéd után lelépek már a munkahelyrõl, mert fogdokihoz kell mennem (letört egy tömött fogam). A ciklusról a Ma megint megjött témában van egy csomó leírás, nézd át, nagyon okosakat írnak a lányok. Elvileg viszont ha még nem ment föl a hõmérsékleted, akkor az is lehet, hogy nem is volt peteérésed, mert akkor felmegy a hõmérséklet, és csak közvetlenül a menzesz elõtti nap megy le, ha jól tudom. Azért nagyon drukkolok nektek! A torna miatt ne aggódj, ilyenkor még nem árthat!

Üdv: Krisztina
krisztina (krisztina)
 


Sziasztok, bocsi tegnap este csak beköszöntem és már nem is működött tovább a Matávnet... Most sincs túl sok időm, csak képzeljétek, negatív lett a vizeleteredményem, úgy tűnik, vesebajos bacikák elhúztak.
Mindenkinek ezer üdvözlet!
Kata
kata (kata)
 


Szia Kriszta!

Szóval mindenféle állataid vannak! De nagyon irigyellek!!!!! És a lovak miatt aztán pláne. Nagyon régen lovagoltam, de senki nem tanított, a telkünk felé volt egy tanya, és kilovagolhattam a pacikkal, hogy meg legyenek járatva. A bácsi sajnos egy év múlva meghalt, a lovakat eladták, én meg itt maradtam "lovatlanul". Annyira szépek, és hihetetlenül okosak, nagyon hiányoznak. Ha felépül a házunk 1-2 év múlva, én is szeretnék majd tartani, remélem az Érdi Polg.Mesteri Hiv. hozzá is járul... Nem is tudom elképzelni az életem lovak nélkül...

Bocs mindenki, ezt le kellett írnom Krisztának.

Mindenkinek szép napot!

Niki
Niki
 


Kedves Eniko és Kriszta (akik hozzám hasonlóan a SOTE II-n fogtok szülni),

Ma megint nem sikerült eljutnom a tanfolyamra.
Megtudnátok nekem írni,hogy mondtak-e valami újat a jövo keddi szüloszoba látogatásról ?

Elore is köszi szépen lányok,

Hédi
e-mail címem:hbegitter@pgsm.hu
Hédi
 


Sziasztok!
Lara! Én jelenleg a 24. napon tartok, és ma 36,8-ra ment fel a hom reggel. De eddig mindig 36,0 és 36,4 között volt. Elvileg vasárnap kellene megjönnie, de a jövo héten mindenképp (remélem, ebbol már nem lesz semmi!). Most várakozó álláson vagyok. Veled mi újság? Mennyit mértél ma reggel?
Krisztina! Várom e-mailedet, de ha már nem dolgozol, hívj fel mindenképp!
TIMóni
T.I.Móni
 


Szija T.I.Móni!
Miért gondolod, hogy ebbõl már nem lesz semmi??? Lehet, hogy most csak késett az ovuláció és kész. Vagy neked mindig pont 28 napra szokott megjönni?
Én ma tartok a 16. napnál és reggel 36,1 volt a hõm. Annyira azért nem aggódok, mert volt olyan hónap, hogy pont a 24. napon ment fel nekem is a hõmérsékletem, de ebbõl következõen hosszabb is volt az a ciklus.
Szija, Lara
Lara
 


Szia Lara!

Hanyadik napon tartasz most? Mikor kellene megjönni? Remélem nem fog. :-)

Üdvi: Mamacica
mamacica
 


Szija mamacica!
Ma vagyok a 16. napon...és febr 9.-én (nem)kellene, hogy megjöjjön.
Én is remélem, hogy nem fog! És veled mamacica mik a hirek?
SZija, Lara
Lara
 


Szia Hédi!

A jövõhéttel kapcsolatban semmi nem változott. 13 órára kell menni és a könyvtárnál találkozunk, utána pedig 14.30-tól kezdõdik a tanfolyam. A tegnapin egyébként a diatetitkus volt és étkezésrõl beszélt.


Szia: Enikõ
Enikõ
 


Kedves Eniko,

Köszönöm szépen az infot.Engem gyermekem apja már lassan sehova nem enged el egyedül,fél,hogy elesem.Így sajna a tanfolyamot is ki kellett hagynom.
De azért a szüloszobát megnézzük Veletek.

Mégegyszer köszönöm szépen,

Hédi
Hédi
 


Szia Lara!
Mi újság? Nekem ma "csak" 36,6 volt a homérsékletem. Mióta abbahagytam a gyógyszer-szedést, soha nem volt egységes a ciklus. Novembertol decemberig pl. 35 nap. Eddig ez volt a legtöbb. Úgy döntöttem, hogy a jövo hetet még mindenképpen megvárom, hiszen ha még nem vagyok terhes, akkor valamikor azidotájt lesz esedékes a menzesz. És a jövo hét végén csinálok egy tesztet, ha addig nem történik semmi. Egyébként semmi változást nem tapasztalok, azon kívül, hogy sokkal többet aludnék, és akkor is enni akarok valamit, ha nem vagyok éhes. Különben nagyon jó a közérzetem is.
Írják, kiváncsi vagyok, Nálad mi a helyzet!
TIMóni
T.I.M.
 


Szija TIMóni!
Ma tartok a 17.napon és a hõmérsékletem ma reggel 36,3 volt. De megpróbálok nyugodt maradni, mivel ahogy a régi ciklusokat nézegettem 32-35 naposak voltak, ebbõl következik, hogy az ovulációk is késõbb lehettek.
Úgyhogy arra gondolok, hogy ne legyek ideges, mivel valószínû hogy hosszabb lehet nálam a ciklus elsõ fele, tehát az ovuláció is késõbb van...sõt akár a 20. napon is lehet...
Ha igy nézzük, akkor nálad sem esélytelen a dolog!
Szija, Lara
Lara
 


Sziasztok!
Lara: En most a 13. heten tartok az utolso menstruaciotol szamolva. Pontosabban ma kezdtem a 14. hetet. A ciklusrol irtam a Ma megint megjott topicba.
Moni
Moni
 


Szia Hédi!

Az Én párom is nagyon félt, ami igen jó érzés! Azért a tanfolyamokra még járok, de hát nekem még kicsivel több van vissza.
Egyébként holnap megyek az orvosomhoz és szülésznõvel is találkozom. Úgy döntöttünk, hogy ugyanúgy felkérjük, hogy a szülésnél Õ közremûködjön mint az orvosunkat.

Üdv: Enikõ
Enikõ
 


Sziasztok!
Most értem haza a felkészíto tanfolyamról, a SOTE I-re jarok, nagyon érdekes volt, ma kezdodött, ez volt az elso alkalom. Egy pszichológusno tartotta a szüloszereprol. 10 alkalom lesz és elég jók a témák. Nem jár valaki véletlenül?

Mocorgás-ügyben beindult az élet, most már minden nap érzem a kis mozgásokat, úgyis, ha nem figyelek oda, észreveszem, ha mozdul Bogyóka. Nagyon kellemes érzés. :-)

Hétfotol kezdek terhetornára járni, ott a SOTE I-en a felkészíto keretében lehet járni.

Mindenkit üdvözlök:
Kata
kata (kata)
 


Kata, írtam nektek a Kapcsolatanalízis topicba, légyszi válaszoljatok! Köszi,
Cili
Cili2
 


Sziasztok Lányok!

Kedves KAdri!

Nekem gyomorégésre a Maalox nevű suspenzió segít, egy kanál bevonja a gyomrod és szupi. Recept nélkül 650 Ft.

Panka a 20. héten moccant meg, pici pattogásként éreztem. Most a 37. hétben még mindíg nagyon aktív, de mostmár a mérete is megvan ahhoz, hogy néha lélegzetellálító legyen / első baba /

Tud valaki abban segíteni, hogy szörnyen vizesedek, kezem, lábam, fejem, mit lehet vele csinálni?


Üdv mindenkinek: Moncsi
PankaMama
 


Szia Kata!

Mi biztosan találkoztunk, mert én is ott voltam a párommal - negyedórás késéssel estünk be, és õ nem is tud mindig eljönni a munkahelye miatt.

Mi láttuk a szülõszobákat is.

A jövõ héten újra találkozunk!

Mónika
adgj
 


Sziasztok!

Van valaki köztetek, akinek már a 18-20 hét környékén meg tudták mondani az ultrahangos vizsgálat során a baba nemét?
Mikor lehet legkorábban ultrahanggal megállapítani hogy kisfiú lesz-e vagy kislány?

Köszönöm: Katus
Katus
 


Szia Katus!
Nekem az AFP-t követő részletes ulrtahangon 100% biztosra megmondta a doki, hogy fiú.
Ez a 19. héten volt. De sok minden múlik azon, hogy mit mutat magából a baba. Az én fiam mindent megmutatott! :o))
Kisfiút szeretnél vagy kislányt?
Üdv: Judó
Judó
 


Szia Mindenki!

Örömmel jelentem, hogy a mai nappal letettem a lantot,vége a munkának, otthon várom a babócánkat! Ma voltam tanácsadáson is, vasárnap indul a 36. hét, állítólag a baba feje már beilleszkedett a medencémbe, szóval azt tanácsolták, készítsek elö mindent, lehet, hogy 2 hét múlva már meglesz...
Alig várom, ugyanakkor olyan jó lenne még kicsit várni...
Én is vizesedem, lábakat fel, pihenést és napi két kellemes sétát írtak elö, Moncsi, kitartás, hamarosan túl leszel rajta! Köszi a gyomorégés tanácsot, megnézem, hátha itt Finnorsz.-ban is van ez, de kétlem... azért köszi! Ja, és mi nem tudjuk, hogy fiú-e vagy lány, azt hiszem, ez elég ritka manapság... és szerintem jó dolog, hogy majd csak ott, a nagy pillanatban derül ki, hogy balerina vagy tüzoltó lesz a kis babócából! Az unokatesóméknak megmondták a 24.héten, hogy kislányuk lesz (2 baba, 2,5éves ill 4 hónaposak) ehhez képest 2 gyönyörü fiuk van, meg egy csomó kislány babakelengyéjük...
Mindenkinek jó babavárást és puszi:
Adri és Döncike
KAdri
 


Kedves Adri (és édes Döncike)! Kép

Nagyon drukkolok nektek, hogy minden simán és zökkenőmentesen alakuljon a nagy napon!
Emlékszem, mikor megírtad hogy milyen babacsomagot kaptál ott kinn Finnországban, egy picit irígykedtem, mert itthon ilyenről csak álmodhatunk, de még azt sem merünk... Azért én is nagyon boldogan várom a mi kisbabánkat, és remélem, ha túllesztek a nagy megmérettetésen és mindketten jól vagytok, majd két szoptatás között benézel azért még hozzánk, és elmeséled a szülésed történetét!

Vigyázz magatokra: Katus
Katus
 


Sziasztok,

Nem igazán szoktam hozzászólni a fórumokhoz a honlapokon, de most, amikor olvasás közben több eggyezést is találtam, meggondoltam magam. Az eggyik az az, hogy Adriék babája és a miénk között 2 nap különbség van, (mi ma nyitjuk a 36. hetünket) de mi még csak a jövő hét péntekjén (jan.2) megyünk dokihoz, (előtte jan 5.-én voltunk), de ezek szerint esetleg mi is számíthatunk valami hasonló bíztatásra. Bár még én is várnék vele.

Nekünk karácsony előtt a 29. héten mondták meg, hogy bizony kicsi fiúcska a pocaklakó.

A másik pedig az, hogy mi is a SOTE II.-n fogunk szülni, Szarvas tanár úrnál. Tanfolyamra nem tudtunk elmenni, mivel Ócsán dolgozom 15 óráig, és nem érek be 16 órára. Megköszönném, ha esetleg leírnátok milyen lehetőségek vannak ott (nem igazán ismerem a választékokat, csak az itt olvasottakból)

Vigyázzatok magatokra és köszi:

Gabi
Gabi
 


Szia Katus!

Nekünk már a 16-ik héten látta az orvosom, hogy fiú lesz! Sõt le is fényképezte a bögyörõjét! Kép
Egyébként azóta még kétszer megmutatta magát a pici, de nem mindig fekszik úgy, hogy látni lehessen. A mi fiúnk egy kicsit szemérmetlenebb mint a többi baba. Állandóan szétterpesztett lábacskákkal várt minket az UH-os vizsgálatkor. Kép

Bár szerintem teljesen mindegy, hogy milye van, csak az majd jól mûködjön a többi szervével együtt!


Üdv: Enikõ
Enikõ
 


Szia Gabi!

A SOTE II-n vagy az I-en fogsz szülni? Mert, Én a II-re járok és az ottani tanfolyamról tudok írni, bár azt hiszem csak elírtad és Neked az I-rõl kellene tapasztalat!?

Enikõ
Enikõ
 


Sziasztok!
Gabi, én a SOTE I-rol szívesen beszámolok, ha csak elírtad és igazándiból az érdekel.
Mónika, ez nagyon izgi, hogy találkoztunk és nem is tudtuk. Valami rémlik egy párról, akik kis késésssel érkeztek, azt hiszem, én pont a másik oldalon ültem. Én voltam az, aki eloadás közben kénytelen volt lebotorkálni a meredek padsorok közül, mert szólított a természet. :-))
Majd a jövo hétre megbeszélhetünk valami jelzést, hogy felismerjük egymást. Egyébként az én párom sem tudott eljönni, de úgy érzem, nem sok mindenrol maradt le. :-) A következo téma se annyira érdekes az o szempontjából, de a harmadikta mindenképpen eljön.
Kadri, úristen, hogy repül az ido!!!!! Nagyon drukkolok neked és alig várom a beszámolódat a nagy eseményrol! De azért remélem, addig még jelentkezel!
Mi szerdán megyünk a 2.ultrahangra (21.hét) és már alig várom, nem gyozöm kérni Bogyókát, hogy terpesszen egy nagyot. Mi nagyon kíváncsiak vagyunk a nemére.
Sziasztok!
kata (kata)
 


Sziasztok!
Szia Katus!
Én most járok a 26. héten, iker babákat várok. A 19. héten volt az AFP utáni UH. Az egyik baba nagyon szépen mutatta magát, egyértelmüen látszott, hogy kisfiú, az orvos azt mondta "tuti biztos, hogy fiú". A másik baba végig szemérmesen összezárt lábacskákkal feküdt.
Sziasztok!
lgabi
lgabi
 


Sziasztok!
Nahát, Gabi, de jó, hogy együtt türelmetlenkedhetünk!!! Különben jól vagy, simán ment eddig az egész?Mikorra vagy kiírva? Mi március 3-ra vagyunk kiírva, bár édes kis nagyikám megszavazta, hogy 2-án fog az a baba jönni, és hogy még biztibb legyen a dolgában, ráragasztotta az újonnan vett fogvájótartóra is, hogy : március 2. Kép ilyenek ezek a nagyik!
Kata! Ez azt jelenti, hogy nem kaptad meg a levélhegyeimet? Ha jól számolom, már 3-at írtam januárban, és épp aggódok, miért nem válaszolsz már....
Katus! Aranyos vagy, hogy szemmel tartasz minket Döncivel, és naná hogy benézek, remélem még szülés elött is sokszor, és hogy utána is lesz azért kis idöm!
Most futok, mert az esti vonattal megyek Helsinkibe, holnap egy egész napos Feng Shui kurzusra megyek, remélem jó lesz! Vissza majd csak szerdán jövünk, addig nem valószínü, hogy hozzátok férek... Jó hétvégét mindenkinek!
Puszi:
Adri és Dönci
KAdri
 


Szia Kata!

Nekem is rémlik valami, illetve valaki.
Szerintem voltak érdekes részek, és remélem, a többin még több lesz. Sajnos az én férjem pont a harmadikra nem tud eljönni, tárgyalása van. majd elõre ülök és viszek diktafont, bár attól tartok, a lényeget nem fogom tudni rögzíteni.
Akkor majd addig megbeszélünk valami egyezményes jelet.Kép

Mónika
adgj
 


Sziastok!

SOTE I-esek! Ez az elsõ vajh még mindig olyan, mint lassan 8 éve? Nekünk is pszichológussal kezdõdött, és azzal, hogy csukjuk be a szemünket és képzeljük el a babát. És az egyetlen másodgyermekesen kívül mindenki a már fél év, egy év körüli babát képzelte el, bár a pszicho nõ szerint a pocakban levõ babát kellene. Volt ilyenetek?
Ildi
Pethes Ildikó
 


Sziasztok,

Nem írtam el, a SOTE II. Szülészeti Klinikán fogok szülni a közeljövőben.

Kedves Enikő,
Kiváncsian várom a leírásodat a tanfolyamról és a szülési lehetőségekről.

Kedves Adri és Dönci,

Február 23.-ára vagyok kiírva, és hála istennek eddig minden ragyogóan ment.
Még az első időszakos rosszulléteket is megúsztam, egyszeri eset kivételével, amikor mindentől megszabadultam, még hányingerem se igazán volt.
Most is egy enyhe vizesedéssel küzdök csak a lábaimon, de még dolgozom, és abszolute de nem vesz ki belőlem túl sokat a napi munkábajárás. (főképp ha hozzátesszük, hogy napi 50 km-t autozom oda, majd ugyan ennyit vissza).
Hízni sem igazán hiztam, az első hónapokban lefogytam 5 kilót és azóta szépen fokozatosan híztam meg 11 kilót (idáig!!)
Nekem is mondják, hogy valószínűleg előbb fog jönni, kivánságlista is van, ki mikor szeretné, de azt hiszem, ezt majd a kicsi fiunk (merthogy azt mondták, hogy fiucska lesz, de pénteken (február 2) már biztosat fognak mondani) fogja eldönteni.

És Ti hogyan érzitek magatokat?

Vigyázzatok magatokra:

Gabi
Gabi
 


Szia, Moncsi!

Vizesedésre épp most olvastam az egyik Kismama magazinban, hogy bodzaszörpöt kell inni, de igazit, nem mûvacakot (fogalmam sincs, ilyenkor hol lehet beszerezni). Állítólag ez a szülést is megkönnyíti.

Kedves Katus!

Nekem a 20. heti ultrahangon 100%-ra megmondták, hogy megint fiam lesz. Állítólag egyébként a lányt nem tudják biztosra mondani, de a fiút igen.

Szia, Kata!

Szerdára majd drukkolok neked! Pénteken találkozunk?

Üdv: Krisztina
krisztina (krisztina)
 


Szia Gabi!

Jól értettem, hogy még dolgozol és még élvezed is az oda vissza utat? Én Érdről ingázom be Pestre. A SOTE II-es felkészítő tizenkét részes mint egy satnya brazil sorozat, de bővített kiadás van azok számára akik, már idöpont egyeztetés hiányában előbb megszülnek, mint a kiírt szülőszoba látogatás. A legkorábbi holnap 13.00 kor lesz, ahol találkozhatsz az Enikővel is. Találkapont a könyvtár, ez a ferde mellű nőszobor után egyenesen, a folyosón balra van egy seszínű bőrajtó mögött.
A tanfolyam szépen leosztott témakörökre van tagolva, eddig 1) általános klinikaismeret, 2)élettani változások a terhesség alatt, különös tekintettel,a baromi okos női magazinok stb terjesztette kóros ökörségek tisztázására, 3) táplálkozás-élettani tanácsok, dietetika és lásd mint előbb.
Bár én köztudottan vitriolos vagyok a jóakarók és amatőr szülész-tanácsadók tárgykörben, itt a neten bátran kérdezgess minden témakörben, mert eddig még nem maradt megválaszolatlan kérdés a lányok részéről és tény, hogy itt nem etetnek sületlenséggel. Itt mindenki a saját bőrén tanulja tapasztalja, amit neked válaszol, vagy annak tudatában teszi, hogy még jó sokan olvassák ugyanazt. Szóval ne habozz megvitatni velünk a perverz vonzalmadat a paradicsomlé iránt vagy a kisfőnők egyedi mozgáskombinációit, az elalvásod legszentebb pillanatában.
Kriszta
Kriszta
 


Szia Gabi!

Drága Krisztám már leírt 1-2 dolgot Neked a tanfolyamról. Kép Egyébként minden kedden 14.30-kor kezdõdik és 16 óráig tart, utána pedig 17-ig gyógytornász tart kismama tornát. A társaság jó! Szinte csupa elsõbabás kismama, tele kérdésekkel. Gondolom ez a válasz Neked már késõn jön, de tényleg holnap 13 órakor lesz egy elõrehozott szülõszoba látogatás. Ha esetleg el tudtok jönni az jó lenne! Ha van e-mail címed írd meg és leírom a holnapi tapasztalatokat!

Vigyázz magatokra!

Üdv: Enikõ
Enikõ
 


Kedves Krisztina!

Köszi a segítséget. Rémlett, hogy valahol én is olvastam ezt a bodzaszörp dolgot és láss csodát a kamrai kutakodás után ráleltem a nagybáttyám által 99-ben gyártott eredeti 2,5 literes házi változatra. Vizet nem hajt, mert ez alkati dolog is / sajna nálam naponta 0,5-1 kg /
viszont a mai 37. heti CTG-s és méhszáj vizsgálaton a dokinő közölte, hogy méhszáj puhul és nyílik milyen mázlista vagyok. Ezek szerint a bodza tényleg megkönnyítheti a szülést.....
Talán jól jön nektek is ez az infó.

Gabi!

Mi kb. egyszerre fogunk szülni és roppant-mód irigyellek ezért az aktivitásért mert én már egy kivénhedt százmázsás viziló életét élem itthon fekvő-pihenő pozicióban. De kitartok, téged meg irigyellek. Minden jót a kisfiadhoz és majd ugyis szól ha ki akar jönni.

Puszi mindenkinek:

Moncsi
PankaMama
 


Ildikó,

Sajna pont az elsõ 15 percrõl maradtam le, de ezek szerint nem nagy baj Kép

Mónika
adgj
 


Sziasztok
Én tegnap jöttem ki a korházból egy "nagy" vetélés
után.16 hetesen csütörtökön element a magzatvizem,
másnap elinditották a szülést-annyi "könnyitéssel"
hogy epiduráltak...Azzal vigasztalom csak magam,hogy valószinűleg úgy sem lett volna egészséges,bízom benne hogy a szövettan is ezt igazolja majd...
Van már egy kislányom,úgy örült már ő is
a testvérkének.
Kétségeim vannak-próbáljuk meg újra,vagy elégedjünk meg és örüljünk a már meglévő gyönyörű,egészséges gyerekemnek????
Ági
 


Ági, te most biztos nagyon el vagy keseredve, de ez természetes. Ne sürgesd magad, hanem jól sírd ki magad, adj magadnak idöt. És föleg pihenj is, most arra van szükséged.
Nem mindig sikerülnek a dolgok úgy, ahogy elképzeltük...
És: persze hogy próbáljátok meg, de most az a fontos, hogy kipihend magad és rendbe jöjj!!!
Drukkolok, veled vagyunk
kriszta (kriszta)
 


Sziasztok Lányok,

Kedves Kriszta,

Érdről nem lehet egy leányálom bejönni, főképp nem tömegközlekedéssel, a reggeli csúcsban, hiszen előfordulhat igen sokszor, hogy végig állnod kell és az nem a legjobb egy kismamának.
Perverz gondolatim nem igazán vannak, inkább magától a nagy eseménytől tartok.
Olyanoktól, mint például:
1. állítólag mindent levetetnek veled a szülőszobán, én viszont igen kényelmetlenül tudom magam érezni cicibugyi nélkül magamat, főképp, ha még „sportolni” is kell, mivel nem éppen szilfid alkatom és apró almácskáim vannak.
2. több szülőágy is van egy szobában, és mi lesz, ha más is éppen akkor lesz ott és a hangosabb emberek közül való? És ha pont emiatt mégse engedik be a férjem? Kicsit tartok ugyan a dologtól, de valószínűleg jobb lesz a bentvan velem.
3. a fájdalomról már annyi helyen olvastam, és annyi félét, hogy azt egyszerűen tudomásul vettem, hogy elkerülhetetlen, bár az orvosom állítólag ebben is profi, annak ellenére, hogy az epidurális érzéstelenítést nem kultiválja.
4. nem tudom megkülönböztetni, hogy a jósló fájásaim mikor váltanak át igaziba.

Kedves Enikő,

A tanfolyam idejét nekünk is megmondták a rendelésen, és mivel a párom 19, én pedig 15 óráig dolgozom, ezért kivitelezhetetlennek tűnik, hogy oda tudjunk menni. Ezért írtam Nektek, hogy talán egy szép leíró szöveggel képet kaphatnék arról, hogyan is néz ki a szülőszoba a SOTE II-n.(jelentem vizuális típus vagyok!J), milyenek a viszonyok odabenn. Az e-mail címem: rajner@feg.hu

Előre is köszi.

Kedves Moncsi,

A méhszáj nyílásának a nyákdugó kilökődése az első mozzanata, azt pedig a bugyin elvileg látni lehet. Te tudtad, hogy már nyílik a kapu a gyermek előtt? Vagy ezt nem mindig lehet látni?
Ha már a 37. héten puhul és nyílik a méhszáj, akkor ezt azt jelenti, hogy nemsokára eljön a nagy nap a számotokra.
Azért én sem vagyok az a sprintbajnok, de azon kívül, hogy néha kisebb akadályokba ütközik a kocsiba való ki-be szállás, sok bajom nincsen.
Bár mostanában kezd fájni a jobb forgóm, néha alig bírok ráállni. De egy-két lépés után elmúlik, és nincs semmi baj.
Hol fogsz szülni? (csak múlt csütörtök óta olvasom a rovatot, így ha írtad is lemaradtam róla).

Vigyázzatok magatokra:

Gabi
Gabi
 

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?