Új privát üzeneted érkezett!

FannyKép
Visszaolvastam és láttam kérdzeted mi a véleményem Dévairól. Nos én, a sikertelenség ellenére is meg vagyok vele elégedve. SZerintem felkészült és odafigyel és ma is azt láttam rajta, hogy őt is bántja, hogy nem sikerült.
Viszont ha a barátnőd váltáson gondolkodik, akkor szerintem nem érdemes halogatni, mert mindenhol "tapasztalatszerzés" az első kör, ahol az orvos próbál megismerni, és az vagy bejön vagy nem. Szóval ha estleg a harmadik nem sikerülne nekik, akkor tovább nem érdemes várnia szerintem a váltással. Szerintem egyébként pszihésen órási segítség lehet egy váltás, főleg ha megingott a bizalom az előző dokiban, és az új doki helyre tudja azt állítani.

wish
 
 


Hajnóca, te miiiket tuuudsz!!! KépKép
Köszi, már fel is zárkóztam. Kép

Kép
baba888
 
 


Itthon vagyok és most van időm a neten nézelődni.KépKép
Épp a minap találtam valamelyik másik oldalon a linkre.
Örülök, hogy segíthettem!

Mindenkinek JóCéKát.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
hajnoca
Dunakeszi
 
 

 
 

Wish,
köszönöm, hogy megosztottad Velem a gondolataidat a Dévai intézettel kapcsoltban, a barátnőm is hasonlóképpen vélekedik...
És nagyon sajnálom a történteket, de az az igazság, hogy én már valamelyik nap olvastam a másik fórumon a híreidet, úgyhogy tudtam, hogy mi a helyzet... De kitartás, nem szabad feladni, csak előre nézni!!
fanny1
 
 


Jó reggelt!
Ma nagyon csönd van... Baba, nagyon édesek a babócák! ezek szerint már jól vagy, és a haematoma is felszívódott!! Én is rettentően unatkozom itthon, bár egyelőre még nem nagyon merek sehova menni, szóval sehogy se jó ez így. Már nagyon várom a 6 hetes UH-t, addig ugye csak ez a teszt van.

Wish, örülök, hogy ilyen erős vagy! Meg szeretném kérdezni, hogy vajon mondtak vmit, mi lehet a sikertelenség oka? Min lehetne változtatni? Hogy a következő aztán tényleg, tutira, és lehetőleg ne is egy babóca? Nagyon gondolok Rád!

Kép
lucia1
 
 


Wish, látom soraidból, hogy milyen erős vagy. Így lehet csak csinálni.

Baba, nekem még nincs semmi domborulatom.
tina30
 
 


A profilomba sikerült felraknom egy képet. 12+1 naposan. Ha valaki felbírná tölteni mellékletként, megköszönöm. Nekem valamiért nem engedélyezi.
tina30
 
 


Itt van Tina babója, nagyon jó kép!!!

Kép

Kép
baba888
 
 


Baba, nevedet imába foglalom. KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM.
tina30
 
 


Lányok (fiúk), nagyon szépek vagytok!! Kép Kép Kép

Kép
lucia1
 
 


Tina, akkor légyszi vedd be az imádba, hogy nagyon szépen köszönöm , de ennyi elég volt a hányásból. KépKép
Az is zavar mostmár ezzel kapcsolatban, hogy amikor hányok, úgy érzem hazavágom az egész napos fekvést, annyira megerőltető és megterhelő. Az előbb is sikerült... Kép

Kép
baba888
 
 


Kedves büszke kismamák!Kép

Egyik baba szebb, mint a másik....
KépKépKépKép

tessék sokat pihenni, magatokkal foglalkozni, enni inni sokat és növeszteni szép nagyra a pocakot!!!!!!
lassan mindenki követi a példátokat, így tessék törni nekünk az utat!!!!!!
Vendég
 


Baba, Tina!
Nagyon jók az uh- képek. Kép Köszönjük szépen. Kép

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Lányok!

Az normális, hogy egy héttel a beültetés után olyan (tompa) érzésem van, mintha megakarna jönni? És az is, hogy éjjel legalább kétszer felkelek pisilni?
Sokat pihenek, eszem és iszom ..... és vigyázok a babákra.
Nem tudom, hogy még ezt az egy hetet hogy fogom 'kibírni" itthon.
Persze, ki fogom bírni, de már alig várom a vérvételt. Remélem csak jó híreket fogunk kapni.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
hajnoca
Dunakeszi
 
 


HAJNOCA! A pisilés azt jelenti, hogy valószínűleg... Kép Kép És igen, nekem is tompán megnőtt a méhem, éjszakánként pisilni járok, a melleim is megnőttek. Mindent rá lehet fogni a progeszteronra, a mellnövekedést, még a méhfeszülést is, csak a pisilést nem!!!!

Jaj Hajnoca, nagyon-nagyon gondolok Rátok!!!

Kép
lucia1
 
 


Hajnoca!

Ezek jó jelek, mert amikor úgy volt hogy sikerül.. akkor én is óránként jártam pisilni és nagyon fájtak a melleim.... jajjjjjjjj úgy szorítok!!!!
Vendég
 


Vikimi, veletek mi újság?

Kép
lucia1
 
 


Köszönöm. Olyan jó, hogy van kivel megbeszélni ezeket. Sajnos - ? vagy még sem - a családban nem tudom megbeszélni senkivel az ilyen jellegű dolgokat, mert ugye ők nem ezeken mentek át.
Reméljük, hogy igazatok van!!
Azért is, mert soha nem voltam egy nagy ivós így nem lehet, hogy a sok innivalótól lenne.
Rászoktam mostabnában a Sió Multivitamin nektárra ami nem tartalmaz tartósítószert.
Tegnap egyedül megittam egy dobozzal.!!! Mellette még ásványvizet is iszogatok. Pedig abból is csak bizonys 'fajtájút" szeretek.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
hajnoca
Dunakeszi
 
 


Lucia!Kép

köszi érdeklődésedet mi megvagyunk, tegnap kellett volna mennem vérvételre, de nem mentem....elegem lett a szurikból.
Szeretnénk majd követni a példátokat minnél hamarabb, de ehhez meg kell hogy nyugodjak, mert ha csak a kaálira gondolok dühös leszek...
És te hogy vagy azaz vagytok????Kép
Vendég
 


Viki!

Ha jól emlékszem, nálatok múlt hét kedden lett volna punkció, csak végül eldurrantak, és ezért spontán együttlét. Az azt jelenti, hogy akár... Mit akartak tegnap vérvételen nézni? Terhességhez az még korai lenne, nem? És érzel valamit? Kapsz progeszteront (Utro, Duphaston) Te is, nem?

A Kaálira vagy dühös? Lehet, hogy te is inkább máshol folytatnád? Ne aggódj, én biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog. Tényleg nagyon fontos, hogy ki tudj kapcsolni, mi is azért csináltunk utólag nézve őrültségeket. Például nekünk jót tett, hogy stimu alatt elmentünk 4 napra síelni, így az izomlázzal voltam elfoglalva, és nem azzal, hogy hogy is lesz. Merthogy hiába fagyibabák, kellett végül stimu is, mi is egy hónapot csúsztunk, eredetileg januárban lett volna a transzfer, de a ciklus nem volt megfelelő, ezért inkább nem ültették be őket. Szóval ne aggódj, menni fog az. Asszem ha nem jött volna most össze, tavasszal raftingolni mentünk volna stimu alatt. Ott biztos összesz. voltam volna magam a félelemtől!! Kép Kép Kép

Kép
lucia1
 
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon régen nem jelentkeztem, ne haragudjatok.
Most igyekeztem visszaolvasni, de minden persze nem ment;-))
Gratulálok Lucia és nagyon sajnálom Wish!
Hajnóca neked meg szorítok!!

Nálam is indulna a fagyibabás program, ha végre megjönne... a 40. napon tartok és semmi. A Konc azt mondta, ha hétfőig nem jön meg, kapok valami gyógyszert.Már nagyon izgatott vagyok, mert voltam egy "jósnő" szerűnél (ingázik) és azt mondta, hogy márciusban nagyon nagy esélyem van arra, hogy megmaradjon egy kislány!! Hát jó lenne..
Egyébként a "szakmai" vívódásokat olvasva én is hasonló cipőben járok, mert a munkahelyem április végén szűnik meg és nagyon kéne munkát keressek.De nem tudom mi legyen, mert ha találok melót, akkor ott főleg az elején biztos nem csinálhatom a lombikot. De ha meg nem sikerül a baba, akkor meg meddig leszek állás nélkül? Szóval ördögi kör...
Most úgy dontöttem, belevágok a márciusi fagyibabába, de ettől függetlenül beadom az önéletrajzom pár helyre és majd csak lesz valahogy...
lillus
 
 


Szia Lillus!

Te is Konc dr betege vagy, ugye? Abból indulj ki, hogy sikerülni fog (a nehezen összejött babák tényleg inkább lányok, úgyhogy a jósnőnek simán igaza lehet), és akkor végig betegállományban leszel, és így új munkahelyen nem is kell gondolkodni! Kép Kép Kép Azért valószínűleg én is nézegetnék addig, hogy teljen az idő.

Majd drukkolok neked nagyon!! Konc mit mond, miért nem jön meg?

Kép
lucia1
 
 


Lucia! Kép
kedden volt egy hete a punkciónak és he lett volna sejt akkor ma lett volna egy hete a ET-nek.Igen a vérvétellel azt nézték volna meg hogy sikerült e spontán.Nálunk már a transzfer után 9 napon néznek HCG-t, így ha esetleg sikerült volna akkor már látható lett volna...de elöbb utóbb ugyis megtudom.igen szedek utrot, de a doki punkció után 10 napot írt elő, nos az tegnap letelt de még van 1 napra elég bogyó így beveszem...és várok.Nem sok esélye van a spontánnak hiszen pont ezért vagyunk lombikosok....
Én nem tudok sileni, nekem a sportok nem fekszenek, inkább kézműveskedek kreatívkodok itthon.

Lillus!Kép
nem lehet hogy esetleg van valaki a dologban hogy még nem jött meg???Kép
Vendég
 


Nagy meglepetés lenne, ha spontán terhes lennék, de sajna nem. Konc megnézte UH-n és azt mondta, hogy nem volt peteérésem az előző hónapban és a petefészkem tele van az "éretlen" petékkel....
lillus
 
 


Nem jó hallani, hogy ilyen nehéz helyzetben vagytok.

Csak tanulságképpen.(Nem mintha rászorulnátok, de valmiért ki kellett írnom.)

Nem tudom, hogy velem mi lesz, de a főnökeim megpróbálnak nekem 'munkát találni".
Először nem hittem, hogy jó ötlet nekik mindent elmondani, de az idő bebizonyította, hogy igen. Megértőek és szerintem - érzem, hogy így van - 'díjjazzák', hogy őszinte voltam velük. Minden orosi vizsgálatról szóltam és tájékoztattam őket jó előre, hogy azt aki a helyemre kerül betudjam rendessen tanítani. (Sajnos túlságosan lelkiismeretes vagyok ilyen téren is.) Pedig eddig nem erről az oldalukról ismertem őket. Meglepő volt a hozzáállásuk, de ugyanakkor jóleső, hogy nem kell hazudoznom nekik. Sajnos a közvetlen kolléganőm is ugyanezzel a problémával küzd, mint mi. Õ nem vallotta be csak akkor amikor már megvolt az első leszívás és közölte velük, hogy tegnapelöttől betegállományban van és lehet, hogy nem fog már utánna dolgozni. Ekkor közölték vele - teljesen fair módón -, hogy nem tuják fentartani neki a munkakört. (Azt tudni kell, hogy napiszinten tisztába kell lennie a munkával.) Nem sikerült neki az első s ahogy visszajött dolgozni (Azt mondta mindenkinek, hogy neki azt mondták, hogy visszakapja a munkáját.)nem lepődnék meg, ha most a második után (ez sem sikerült) nem tartanának igényt a munkájára.
Szerintem minden tisztább és rendezettebb, ha őszinte az ember mégha nehéz is a feletteseiddel megbeszélni a dologkat, mintha össze - vissza 'hazudozol" és nem bízol a másikban.
Nekem is nehéz volt, de tavaly nyár elején mi már tudtuk, hogy októberben lesz az első. Ezt meg is mondtam a főnökömnek. Ezután október elején a kolléganőm közölte velük a tényállást. Biztos elgondolkodtak azon, hogy hogy lehet, hogy én hónapokkal azelött már tudom az időpontot.
Azóta úgy érzem, hogy amiben tudnak segítenek és őszintén szorítanak nekünk. Mondtam nekik, ha lehet, akkor visszamennék dolgozni. Persze, ha a doki is enged. Majd meglátjuk, hogy mi lesz. Az biztos, hogy fontossabb/ak a BABA/ÁK.!!!!!
Sőt megkértek, ah van valami információm, akkor szóljak.

Nem azért írtam, hogy így kezdjétek az új munkahelyet, mert azért a kártyákat sem kell/szabad kiteríteni már az elején.
Csak kedvem volt leírni, mert ez a kolléganő oktatott ki, hogy ez csak rám és a páromra tartozik. Pedig, ha tudná, hogy hány embernek segítettem már azzal, hogy megtudták min megyünk keresztül és kérték el a telefonszámokat és kérdeztek a páromtól is.
Úgy vagyok vele, hogy attól én se kevesebb se több nem leszek, ha azokkal az emberekkel akikkel annakidején a termelésebn dolgoztam megosztom a problémámat. Sőt még segítettek is, ha tudtak és jó érzés lemenni közéjük úgy, hogy érdeklődnek felőllümk. Persze nem azt a bizonyos kérdést amit ezzel a kis 'csellel' (ha nevezhetem így a tettemet)megelőztem. szerintem sejtitek melyik az a bizonyos.!! (mikor lesz már baba?)

Nekem fontos az, hogy amin én már keresztül mentem és tudok vele segíteni másoknak, akkor segítsek és ez jól esik.

Bocsi mindenkitől.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
hajnoca
Dunakeszi
 
 


Hajnoca!Kép

Ritka az ilyen munkahely, és persze ezt valamivel ki is érdemelted és ez az őszinteség.Kép
nos én is őszintén elmondtad a főnökömnek azaz a főnökasszonyomnak mielőtt indult az első program, és akkor nagyon megértő volt, teljes támogatását élveztem, érdeklődött, amikor rosszul lettem a suliban ő vigyázott rám... csak amikor ugye kiderült, hogy nem sikerült,és közeledett az évvége, szerződés hosszabbítás stb..rákérdeztem mire számíthatok..erre ő:"őszintén megmondva nekünk is neked is az lett volna a legjobb ha most teherbeesel..." erre köpni nyelni nem tudtam, persze biztatott,hogy kellek még ....csak aug.végén ,amikor telefonáltam közölte: "1 % esélyed még van, de arról is el kell beszélgetnünk...Baba van már?"... aljas egy húzás volt, ráadásul nyár végén, már nincsennek üres tanári állások....sem évközben...
szóval én így jártam a fene nagy őszinteségemmel.KépHa sikerülne a baba a GYED-ről már le is mondthatok,de ez nem számít, szerencsére megtudjuk oldani...
Vendég
 


Hajnoca, te munkaügy területén egy mázlista vagy. A legtöbb helyen nem nézik jó szemmel. Az első lombik még hagyján, de sokszor már az is nehezen megy. Az örökös orvoshoz járás, aztán a két hét pihenő...

Vikimi, nagyon sajnálom, ami veled így munkaügy terén történt. Sajnos nagyon sok helyen ez van. Bár elvileg beperelheted őket, de úgyis ilyenkor valami más okot találnak. Ezek szerint tanítasz? És mit? És hol, ha szabad tudni?

Kép
lucia1
 
 


Lucia!Kép

hááát igen az a legrosszabb, hogy én tudom miért nem lettem meghosszabbítva, de ezt soha az életben nem tudnám bebizonyítani.3 év után ennyi.Kép
Tanár vagyok(bio-tech.), de jelenleg munkanélküli, már június 21-óta.Nagyon szerettem azt a sulit, és főleg a kis napköziseimet.Õk a mai napig iszonyatosan hiányoznak...ez van.
Nehéz ez.
És te?
Gondolom most otthon pihensz, ez a főállásod!Kép
Vendég
 


Kép
Kép

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok!

Lehet, hogy az őszinteségnek, a közel 7 év munkaviszonynak és biztos, hogy egy határozatlan idejű munkaszerződésnek (Ami nem feltétlenül jó, mert ügye bármikor elküldhetnek.) és annak, hogy a munkaköröm elég rugalmas.
Pedig mindkét felettesem férfi. Nem volt könnyű elmondani nekik, mert csak a magánügye az ember lányának. Nem úgy viselkednek a hétköznapokban, hogy ezt elmerje mondani nekik az ember.

Remélem senki nem értett félre. Nem akartam senkit megbántani.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
hajnoca
Dunakeszi
 
 


Sziasztok!

Sehol senki? Hajnoca, hogy vagy?

Zsebi, köszi a táblázatot! Kép

Kép
lucia1
 
 


Sziasztok!
Én most értem haza nagyimnál voltunk. Hát nem semmi ez az országos havazás. Hihetetlen mire az udvarán elsöpörtük a havat lehetett előlről kezdeni.

Lucia!
HOgy vagy? Szívesen a táblát.

Hajnoca!
Nem bántottál szerintem meg senkit. Nekem is nagyon nagyon humánus a főnököm velem, ő is férfi, de mindenképp díjazta, hogy őszinte vagyok és nem kitalálom mindig hogy éppen hova is kell menni. Most a legutóbbinál lelkileg nem volt erőm a másnap dolgozni menni és ő mondta nyugodtan maradjak otthon amíg úgy érzem nem erősödik meg a lelkem és még jutalmat is kaptam. Szóval én sem szólhatok egy szót se, de igazán sajnálom azokat a lányokat akiknek még a melóhely miatt is aggódniuk kell.

Zsebi

Kép

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi, köszi megvagyok.

Hétvégén volt egy traumatikus élményem, pont egyik állítólagos barátnőmtől. Persze babakérdés. Tapintatlan, mint oly sokan. Megőrülök, hogy mennyi érzéketlen ember rohangál, fel nem fogva, hogy bizony tragédia az ő életükben is történhet, mert ugye nem szemszín alapján megy a casting. Ha felfognák, talán tapintatosabban viselkednének, végiggondolva, hogy ők hasonló helyzetben mit viselnének el, és mi lenne az a pont, amikor felállnak, mondván, köszönöm, elég. Jó lenne, ha lenne bennük NÉMI együttérzés. Nagyon-nagyon nem értem ezt. Az ember nem mondja egy amputáltnak, hogy nézd már, de szép a lábam, csodáld meg!

Na mindegy, már kimérgelődtem magamat. De akkor sem értem az embereket. Úgy látszik, tragédiák kellenek ahhoz, hogy ne válljunk gonosszá.

Kép
lucia1
 
 


Sziasztok!

Ma reggel baromi erős menzeszszerű görcsölésre ébredtem! De tudom, hogy mitől volt. Sajnos vagy nem megtréfált(?) az elmém. Olyan 'fergeteges" szexuális élményem volt, hogy ilyen mellékhatása lett.
Jó, nem? Kép
Amúgy csak néha görcsölgetek és általában, akkor is tompán érzem.
Képzeljétek mindkét ismerősöm (akiket az inszemek alatt ismertem meg) várandós.!
Sajnos az amelyiknek PCOja van lehet, hogy nem marad meg, mert azt mondta neki a doki, hogy nagyon alacsony a progeszteron szintje.(Asszem 150 az érték amit mondott.) majd meglátjuk, hogy mi lesz.

Lucia!

Sajnos néhány ember 'tuskó" és még finomak voltunk.
Van aki még akkor is ha benne van nyakig, akkor sem tapintatos vagy éppen, hogy túlérzékeny és azt hiszi, hogy CSAk Õ VELE fordul ez elő és hiába próbálsz neki segíteni. Szinte olyan mintha mindenkinek az ő kegyét kellene lesni és nem számít, hogy netán a másik éppen valmilyen komoly betegségben szenved és a segítségére szorul.
Sajnos az(akiről a fenti levélben említést tettem) a közvetlen kolléganőm pont ez a fajta. Azt nem tudta, hogy a barátnője a gyomorfekély határán egyensúlyozik 26 évesen!!
Sajnos arra jutott a lány, hogy nem fogja elviselni, hogy a 'barátnője" milyen módon viselkedik ha holnap visszamegy dolgozni. Közel egy hónap 'betegállomány" után.(és persze ebben benne van az önsajnálati időszak is ) /Senki ne értsen félre, de én amint lehet, ha nem sikerülne - mennék vissza dolgozni, hogy minnél elöbb kiheverjem a fájdalmat és erőt merítsek./
Az ilyen emberrel fölényesen kell viselkedni és, ha lehet frappánsan visszavágni.!
Sajnos én is kénytelen voltam ezt bevetni. Ezzel a kolléganőmmel - sajnos - ez volt a taktikám és nekem is jót tett, hogy ha volt olyan helyzet, akkor pozitívan és érdeklődően beszélgettem a másikkal/ másokkal elötte. Sok olyan helyzet volt!!! Lehet, hogy egy kicsit pofátlan a dolog, de ....
... Nekem bevált.
Tudom, hogy nehéz az amin keresztül megyünk és néha túlontúl optimistának tűnök, de én másképp nem tudnám túlélni a dolgot. Csak így tudok hozzáállni a helyzethez.
Hisz a saját helyzetemet miért nehezíteném mégjobban?!!

De nagyon elkanyarodtam az eredeti témától.
Szerintem valahogy próbáld 'felülmúlni és lerázni" azt az illetőt aki így viselkedik veled. Az ilyen társaságra nincs szükséged mégha közeli ismerősöd is az illető.
A barátnőm amikor közölte a 'barátnőjével"(aki szintén benne van a lombikos buliban), hogy terhes - hisz addig úgy tudtuk, hogy egyáltalán nem lehet babája - azt kérdezte tőle, hogy "És megtartod?". Csak pislogott szegény.
Hát ilyenek az emberek. (Ha nekem nem lehet, akkor neki se!)

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
hajnoca
Dunakeszi
 
 


Jó reggelt lányok!

Gratula a friss babásaink, a többieknek mennek a drukkok.
Wish hirtelen nem is tudom mit írjak, csak hülye, felesleges mondatok jutnak az eszembe. Inkább a szívemmel gondolok rátok.

Látom zajlik az élet. A melós gondokhoz hozzászólnék én is. Én a lombik elején mondtam a főnökömnek, hogy mire készülök, mivel kis helyen dolgozok, csak a főnököm meg a munkatársnőm nagyon jól fogadták. Pedig nekem a vizsgálatok is egy egész napot vettek igénybe, mert szinte Miskolcról kellett Debrecenbe utazni. Végig drukkoltak nekem, próbáltak tehermentesíteni. Aztán nem jött össze, de nem volt semmi gond továbbra sem. Most pedig, hogy spontán sikerült nagyon örültek neki, és tartották a titkom, míg kértem.
Hajnóca!
A határozatlan munkaszerződés azért jobb, mert ha táppénzre mész nem szüntethetik meg a munkaviszonyod közben, míg a határozott idejűnél lehet idő közben is szerződést bontani.

Nálunk rendben minden. Az afp is jó lett, és megvolt az első 4d uh is. Persze a nemét még nem volt hajlandó megmutatni, de ami késik, nem múlik, ha más nem szülésnél minden kiderül.
Kép
Épp az ujjacskáját szopizza.Kép

Szép napot mindenkinek.
Puszi
Nina
nina79
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Nina, aranyos a bébi nagyon! A szégyenlősek inkább kislányok szoktak lenni. Kép Kép Kép

Zsebike, valahol máshol olvastam a soraidat. Én nagyon-nagyon drukkolok nektek! És valahogy érzem, hogy sikerülni fog!! Nagyon fontos, hogy ezt te is így gondold, és bízzál benne! Abban teljesen egyetértek veled, hogy akkor vágj bele, amikor lelkileg felkészültnek érzed magad. Vagy egy icipicit előbb. Az nem baj, ha csak 90%-ig vagy rá kész, ha közben más dolgok is foglalkoztatnak. Egy picit elterelik a gondolataidat. Én mindenesetre drukkolok nektek nagyon, nagyon a szívemhez nőttél, és őszintén kívánom, hogy JÓ LEGYEN NEKED!

Hajnoca, hogy vagy? Ilyen élményem sajnos nekem is volt, ha már le vagyunk tiltva a szexről, jönnek az erotikus álmok annak összes következményével. Kép Kép Meg is ijedtem rendesen. Azért remélem nem lesz semmi. Az ember óhatatlanul jobban félti így, minta természetesen jött volna össze.

Lányok, egyszerűen sztrájkol a tavasz! Hétközben megint mínuszok lesznek, hétvégén ugyan enyhülés, és aztán MEGINT JÖN A HÓ! Ki hallott már ilyet?

Kép
lucia1
 
 


Nina!

Lehet, hogy félreérthető volt amit írtam?

Akkor kérlek ne érts félre. Tudom, hogy tök jó helyzetben vagyok, hogy határozatlan idejű a szerződésem, de sajnos volt már rá példa a csarnokunkban, hogy a főnöknek nem számított és azonnali hatállyal elküldött valakit.
Ha úgy alakulna akkor sem hagynám magam, de ott remélem soha nem fogok tartani. Vagy, ha mégis.... legalábis mostanában nem.
Igaz a lombikos törvény valamilyen szinten véd minket.

Azt megkérdezhetem, hogy az AFPd mennyi lett?
Hátha tudok valamit mondani neked a nemével kapcsolatban.
A barátnőimnek és a sógórnőmnek is megtudtuk mondani, hogy mi lesz.
Az AFP eredményből kb ki lehet találni, de ez nem 100%!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
hajnoca
Dunakeszi
 
 


A munkaszerződésekkel kapcsolatban megkérdeztem a férjemet, mindegy, hogy valakinek határozott vagy határozatlan idejű munkaszerződése van, a táppénz (betegállomány), GYED, GYES védett időszaknak számít, az alatt az idő alatt nem lehet kirúgni senkit, és ha a munkaszerződés előbb jár le, mintha valaki vissza szeretne menni dolgozni, akkor miután visszament dolgozni, még van egy törvényben előírt idő (azt nem tudta megmondani pontosan, hogy 30 vagy 90 nap) amíg szintén nem lehet kirúgni.

A lombik hivatalosan véd, de gyakorlatilag mindig találnak más ürügyet a szerződésbontásra. A betegállmonáy, GYED, GYES azonban védett, olyankor tényleg nem tudnak kirúgni senkit. Más kérdés, hogy mi van, ha visszamentél, és lejár az a bizonyos védett 30/90 nap?

Kép
lucia1
 
 


Vikimi, veled mi újság? Olyan régen írtál... Elmentél végül vérvételre?

Kép
lucia1
 
 


Lucia!Hajnoca!Kép

ilyenek ezek a főnökök, sajnos megkerülnek mindent és kijátszák a törvényeket.Én nagyon szerettem dolgozni, de ahogy a férjem mondaná, ő annak örül a legjobban, hogy itthon vagyok pihenek és nem idegeskedek..ja és ingázó voltam ,ami ilyen téli időszakban plussz idegeskedés, jön e a busz, hazatudok e menni...mert sajnos volt rá példa, hogy nem tudtam hazamenni, és akkor is csak poénkodott velem a főnök..végül az útzárlat ellenére hazajutottam....meg szerencsére nagyon szeretek kreatívkodni így eltudom foglalni magam.Ha akarnék tudnék dolgozni,bátyám cégénél, de az uram pihenőre intett...
Lucia!Kép
nem nem voltam vérvételen, de mára már meg is jött.Éreztem és tudtam belül.Most előjött a migrénem is...most a mai nap a pihenésé!
Te hogy vagy?Érzel konkrét dolgokat???

Nina!Kép
gratula, szép kismanó... megkérdezhetem, hogy debrecenbe kihez jártál?

Mindenkinek minden jót....
Vendég
 


Viki!

Mit szoktál kreatívkodni?
Azért kérdezem, mert én is nagyon kreatívhajlamú vagyok. Sőt!!!
A szakmám is népifazekas, de itthon gobelint és keresztszemest szoktam hímezni, rajzolok, matricázok a gyerekeknek a családban....
Szeretek nagyon varrni. Sulim nincs róla, de a magunk kis dolgait megcsinálom itthon. (nadrágfelvarrás, szoknya .....)
Most a barátnőm kért meg, hogy kicsit tegyem fiússá a függyönyt amit vett, mert lányosnak érzi. Fiuk lesz. Boti!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
hajnoca
Dunakeszi
 
 


Hajnoca!Kép

akkor te egy igen sokoldalú egyén vagy...
Nos nekem is félig szakmai érdeklődés,hiszen technika-biosz szakos vagyok...igaz minden kreatív dolgot magam tanulom meg és adom tovább, minden érdekel ami új:pl. gyögyszövés-és fűzés, papírmasé, térfonás, kaligráfia, fonalgrafika, üvegmatrica-térben..stb. szívesen festek falra mesefigurákat(ezt a hajlamomat a WC falán élem ki),
Csak az a baj vagy nem baj, hogy én is minden munkámat elajándékozom, amíg tanítottam a gyerekeknek, most pedig a rokon gyerekeknek...a keresztszemes hímzést szívesen megtanulnám, de még nem vettem rá magam...a varrás valahogy nem az erősségem.Kép
Vendég
 


Hajnoca!Kép

akkor te egy igen sokoldalú egyén vagy...
Nos nekem is félig szakmai érdeklődés,hiszen technika-biosz szakos vagyok...igaz minden kreatív dolgot magam tanulom meg és adom tovább, minden érdekel ami új:pl. gyögyszövés-és fűzés, papírmasé, térfonás, kaligráfia, fonalgrafika, üvegmatrica-térben..stb. szívesen festek falra mesefigurákat(ezt a hajlamomat a WC falán élem ki),
Csak az a baj vagy nem baj, hogy én is minden munkámat elajándékozom, amíg tanítottam a gyerekeknek, most pedig a rokon gyerekeknek...a keresztszemes hímzést szívesen megtanulnám, de még nem vettem rá magam...a varrás valahogy nem az erősségem.Kép
Vendég
 


Viki!Kép

Jobban szeretem a gobelint, mert ott látom, hogy mit is fogok csinálni, de mégis a magam ízlésére csinálhatom. A keresztszemest csak akkor ajánlom, ha nagyon nagy türelmed van. Gondolom az van hisz gyerekeket tanítottál.Kép
Csak sajnos nem egy olcsó mulatság.Kép
A párommal azon vagyunk, hogy olyan kisházikót találjunk ahol tudunk csinálni egy műhelyt nekem.
Sajnos most albérletben lakunk, de egyelőre így is jó csak hiányzik az agyag. Már közel 10 éve nem tudtam a szakmámban dolgozni. Rossz, hogy azt amit én is megtudok csinálni azt meg kell vennem. Ilyenkor majd megszakad a szívem. Kép

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
hajnoca
Dunakeszi
 
 


Hajnoca!Kép

nagyon rossz ez az érzés, amikor tudod hogy te ezt és azt jobban szebben olcsóbban megtudnád csinálni, csak nincs anyag vagy eszköz...és kénytelen vagy megvenni az nagyon rossz...Szerencsére nekem van egy külön munkasarkom,csak az alapanyagok gyorsan elfogynak....
Akkor ezek szerint hamarosan lakás, vagy háztulajdonosok lesztek????Kép
Vendég
 


Ó, az még azért odébb van. Kép
Sajnos a lottó 5 és 6os nem a miénk.
Annyival beljebb vagyunk, hogy a párom munkahelyén van olyan lehetőség, hogyha elér egy bizonyos 'szintet, osztályzatot", akkor bekerül egy kalapba ahonnan vmilyen módon eldöntik, hogy ki az aki kap a céges hitelből. Igaz, hogy akkor 5 évig a cégnél kell még dolgoznia, de nem szándékozik otthagyni így nem lenne gond. Jó lenne, ha sikerülne.
Jobban szeretnék gyermekeket nevelni sajátba, mint albiba. Persze mások is éltek, szültek, neveltek babát albiban.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
hajnoca
Dunakeszi
 
 


Hajnoca!Kép

hát igen ez a saját lakás téma szerintem a mai fiatalok körében egy igen nagy téma.Mi is még szüleimnél lakunk igaz teljesen külön a padlástérben, külön háztartásban, de ugye ez csak nem az a bizonyos SAJÁT.Ha jönne a baba akkor belevágnánk az építkezésbe,de addig nem látjuk értelmét, nincs kiért....

Hogy érzed magad?Vannak már valami tünetek?Kép
Nekem a beűltetés után 9 naptól voltak, erős mellfeszülés és elszíneződött a bimbóudvar...rég volt talán igaz sem volt... na de majd májusban!
Vendég
 


Sziasztok!

Először is köszike a dicséreteket.

Lucia!
Én a legelején, amikor még azt vártam, hogy megjöjjön még a párommal is össze bújtam. Aztán persze három hónapig semmi, és nekem is igen csak jutottak olyan álmok. Mindig azért izgultam, hogy nehogy beindítson valamit. De már a 20. héten járunk és eddig semmi gond.
Ezen a lombikos törvényen már én is gondolkodtam, hogy a valóságban vajon, hogyan alkalmazzák. Mert ugye nem csak azon az egy hónapon vagy lombikos, amikor a tényleges eljárás folyik. És, ha két lombik között kihagysz egy évet, akkor addig se rúghatnak ki. Ezt azért nem tudom elhinni. Érdekelne a véleményed!

Hajnóca!
Nem akartam okoskodni, csak van egy kis tapasztalatom, hogy a teherbeesés "problémáját" a "kedves" munkáltatók határozott idejű szerződésekkel szokták megoldani. Így, ha valaki netalántán veszélyeztetett lesz, és elmegy tpre a munkaszerződés lejártával nem hosszabbítanak, és így már nem is kell fizetniük a tp 1/3-át, és persze a kismama sem lesz tovább biztosított.
Nagyon örülnék, ha adnál valami támpontot a nemét illetően. Már nagyon kíváncsi vagyok, de a kismanó még a szívhangot sem akarta mutatni a védőnőnél, az uhn meg a nemét. Szóval az afpm 30 lett. Nem tudom nálatok mibe mérik ez ng/ml azt hiszem. A lényeg, hogy nagyon jó lett, mert a papíromon a két értékhatár 15-95, a neten alsó határnak 20-at találtam, és a barátnőm mondta, hogy régen 50 volt a felső határ, szóval minden határon belül vagyunk.
Képzeld én is gobelinezek, van már egy csomó. Van egy nagyon aranyos kisfiús, meg egy pár Mici Mackós is. Nekem jobban bejönnek a tűgobelinek, neked? Ha van kedved feltenni képet én szívesen megnézném neked milynek vannak.

Vikimi!
Én Dr. T.Z.-hez, de a visszaültetést már Dr. B.B. csinálta. Nagyjából meg voltam elégedve, kicsit több időnek jobban örültem volna. A progi szinten aggódtam folyamatosan, az végig alacsony volt a beültetés után. Próbáltam meggyőzni a progi szuriról, de végül lebeszélt róla. Meg a legvégén kiderült, hogy már nem is kell.Kép

Puszi
Nina
nina79
 
 


Nina, egy félreértést mindenképpen tisztázni szeretnék. A táppénz, GYED, GYES munkajogi szempontból védelmi időszak, nem számít, hogy meddig van munkaszerződésed, ha lejárt, a munkáltatódnak akkor is fizetnie kell a tb 1/3-át, amíg táppénzben vagy. És ha a lejárt szerződés után visszamész dolgozni, van egy minimum időszak, amíg szintén köteles alkalmazni téged.
Erről a lombik közötti dologról nem tudtam, majd utánanézetek a férjemmel. Nálunk ő a jogász. Én csak a feleség.

Kép
lucia1
 
 


Nina!
Szép nagyon a babád. KépEz az uh 4D-vel készült nem?


Lucia!
Köszönöm szépen a szép szavakat nagyon jól esett. Kép

Ha nem vagy betegácsiba, vagy GYES-en, vagy GYED-en akkor sem rughatnak ki ha babát vársz, szóval védettek vagytok. Kép

Hajnóca!
Neked folyamatossan mennek a drukkjaim. A zebráddal már alig bírok nagyon szeretne már megmutatkozni. Kép
Én is szoktam kreatívkodni. Én kersztszemest, goblent és üvegfestéket csináltam eddig és még ilyen dekorgumiból is készítettem figurákat. Kép


Viki!
Kérlek ne keseredjél el, a következő már biztos sikerülni fog. Fel a fejjel meglátod eljön a ti időtök még akkor is ha most ezt nem így gondolod.

Én is a wc-t szoktam dekorláni, most épp görögmintás nagyon tetszik. Kép

Kép

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?