Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!
Lara!Üdv ismét itt.Mesélj!!!

Kép
breni
 
 


Sziasztok!

Kamilla hol van? Olyan régen nem volt.
Kamilla! Tessék jelentkezni! (Vagy megint lemaradtam valamiről?Kép)

Kép
Kép
Kép
vica1982
 
 


Lara!
Mesélj, milyen volt?

moni
 
 

 
 

Sziasztok!

Julcsi, köszönöm, hogy bekerültem a táblábaKép

Pár nap szünetet tartok, mert elutazok, persze én nem EgyiptombaKép

Addig is minden jót Lányok!
haga_28
 
 


Sziasztok!Kép
Örülök a jó kedveteknek Kép!

Potter,
neked és a férjednek különösen, mindig megnevettettekKép!
A férjed kezd olyan lenni, mint a Colombo felesége (nincs jelen, lehet, hogy nem is létezik, de az utolsó benyögésben mindig róla esik szóKép)

Lara,Kép
engem is érdekel a beszámolód!

Bemásolom ide amit a másik Topikban írtam a Banyának, hátha ide is látogat, na meg nem kell írjak mégegyszer magamról ilyen hosszút. És persze érdekel a Ti véleményetek is Kép!

Banya,
megadnád megint azt a honlapcímet, amin a pécsi terhestornák rajta vannak!
hát nem irigyellek, hogy csak a 24. héten mész uh-ra Kép. Így, hogy van videód, talán jobban elviselhető, mint az előző hónap Kép. Azért, ha megtudod az AFP eredményét, kérdezz rá még egyszer! Nekem a doki tegnap említett 20. hetes uh-ot is. Tehát nem kórházfüggő!
Képzeld, megint kihangsúlyozta a doki, hogy uh után mennyek vérvételre. Hát rákérdeztem, hogy éhgyomri lesz e. És NEM! Nyugodtan ehetekKép. Már pénteken mennék, de mondta, hogy töltsem be a 16-ot, tehát marad a hétfő.
Te mit tudtál meg a múltkori vér eredményedről?
Nekem ilyen statisztikai arányszámokkal jött, hogy 1:10000-hez(ez a vér és az uh alapján), hogy van valami probléma, és hogy ez milyen jó eredmény, mert 1:200 alatt rossz. A korom alapján pedig 1:1023. Mondjuk nem csodálom, 1 kémcsőből nem sokra lehet következtetni. És képzeld ezt a kiskönyvemben az AFP mellé írták, pedig arra csak most megyek! Megkaptam a beutalókat is, de a vírusok közül csak a Hepatitis B van beX-elve, ill. az egyébbe azt firkálta, hogy "Wa". Tudjátok mit jelent? Tőlem nem kérdezett semmit, se macskákat, se mástKép. Pedig a Rubeolára kíváncsi lennék, nem tudom, hogy átestem-e rajta gyerekkoromban. Anyukámat is kérdeztem, de nem emlékszik. Tudtok valamit a Rubeoláról?
Egyébként megvizsgált: méhszáj zárva, vizelet, vérnyomás rendben.

Apa mindig is fenntartással volt a doki felé, mert felháborítja, hogy magánrendelésre kell járjak azért, hogy normális ellátásban részesüljek. Mondjuk ezzel én is így vagyok, de ezen túlléptem, míg Õ még mindig morog. Tegnap viszont a doki szerzett nála egy jó pontot. Amikor a 3D-ről volt szó, mondtam a dokinak, hogy engem érdekelne a dolog, de a férjem teljesen feleslegesnek tartja. -És milyen igaza van! -mondta a doki - Ez most nagyon felkapott dolog! Haza lehet vinni cd-n stb...de eü. szempontból nincs jelentősége (mondjuk nekem erről kétségeim vannak), ha valami utalna problémára akkor természetesen megnézik...de tudja, Amerikában az egész terhesség alatt 1 uh van és nem születik több gyermek rendellenességgel.
Na mindegy a párom kedvéért lemondtam róla. Mintha kicsit megnyugodott volna Kép, ismer, hogy amit akarok, azt általában el is érem Kép.

Bocsánat, ha hosszú voltam.
Ja és még nem is írtam arról, hogy tegnap voltunk az anyakönyvezetőnél is........Kép! De majd legközelebb.
adi77
 
 


Beuka!
Férjed eredménye megvan már? Kíváncsi vagyok miylen lett. Mert a férjem szedte a Macát, de attól elment a kedve az együttléttől, utána, és azóta is Ginsenget szedünk, meg C-vitamint, meg ő Béres cseppet.
Most náthás vagyok, de miután elmúlt elkezdem szedni én is a folsavat.

moni
 
 


Breni, melyik az a német hőmérős oldal, amelyiken grafikont lehet csinálni, hőmérőset??
Most megváltozott az oldal??

zsuzska80
Szombathely
 
 


Zsuzska,
igaz nem engem kérdeztél...
www.wunschkinder.net
Nem tudom, hogy megváltozott e az oldal. Én már régen néztem és valószínű újra regisztrálnom kellene.
adi77
 
 


köszike!

zsuzska80
Szombathely
 
 


Adi,
én úgy tudom, hogy a háziorvostól is kérheted, hogy nézzék meg vérből, hogy védett vagy-e rubeóla ellen.
Én 78-as születésű vagyok, az én korosztályom kapott ellene oltást.
haga_28
 
 


Sziasztok!!

Moni!
Kép láttam a tábliban hogy megjött!!

Lara!Üdv ,mesélj milyen volt??Kiváncsi vagyok!!

Haga!!

Jo utat Kép!!

Beuka!!
Vigyázz magadraKép a francba hogy fáj a fejed,meg torkod!!Jobbulást!!

Betti!

Szerinten nem lesz kedved hozzá ,hogy megtanulj:
kézimunkázni, olvasni!!.Annak örülj hogy pihizhetsz a 3 hónap alatt !!Jaj most irigykedek ámKép!!

Csajok!
A meleg fürdövel én se értek egyet ,szerintem a fertözések miatt kerülni kell.Én nyáron a strandolás után mindig a nödokinál kötök kiKép!!
De "ha addig nem leszek babás" biztos hogy megyek az idén isKép.Nem tehetek rola mindig elkapok vmitKép,utánna 5 nap hüvelykup és minden rende!!Sajna!!
Kaptam szabit Kép még a jövö hétre is csak szombaton és hétfön kell bemenem !!Tegnap a fürdöt ,és a konyhát kitakaritották mire hazaértem munkábol.Beszerelték a tüzhelyet a páraelszivott!Mondtam a páromnak ma áthordom az edényeket ere ö: ráérünk majd amikot már ö is hazaér!!Minek vagyok itthon szabin?Férfiak!

Bocsi,ha vkit kihagytam,de készülök 10-töl van vásár a müv.házbaKép akarok venni egy ruhaszáritott!Sziasztok!!
Vendég
 


Sziasztok!!!!

Lara mesélj!!!!

Móni! Beukaék eredménye csak ma estére lesz meg! Kép Én is kiváncsi vagyok!

Adi, örülök, hogy minden oké Veleetek! Kép
Anyakönyvvezetőnél....?Na mesélj már!Kép

Editke. Ott laktok már az új lakásban? Nekünk most borzalams! Csinálják a plafont a két fürdőben a hálónkban és a vendégszobában is. Gyakorlatilag a nappaliban élünk. Ott van az összes bútorunk most összezsúfolva, minden tiszta por! Brrrrrrrrrrrrrrr! Na jó nem panaszkodok. Mi akartuk és szombartra kész lesz!!!!!!Takaríthatunk és pakolhatunk egész hétvégén!
Julcsi2
 


Már én is tegnap kérdezni akartam Kamillát!!!Hol vagy?
Julcsi2
 


Haga,
én 77-es vagyok, nem tudom nekünk adtak e.
Ha kaptam védőoltást, akkor át sem kellett essek rajta? Ugye?
adi77
 
 


Beuka,
igen, 8-án lesz a duma része, és majd megjövetel után a beavatkozás!
Nagyon kíváncsi vagyok én is az eredményetekre!
És jobbulást neked/nektek! Kép Kép

Lara,
üdv újra itthon!
Egyiptom! Biztos szuper volt! Kép

Editke,
szépen haladtok! Kép jó vásárlást!

Adi,
a rubeola veszélyes terhesség alatt, de vizsgálattal meg lehet nézni, hogy védett vagy-e, ahogy Haga is mondja!

Én emlékszem, hogy átestem rajta, anyu is tőlem kapta el... bárányhimlős viszont nem voltam még!

angel37
 
 


Julcsi!

Még nem lakunk ott,a szobába még nem lehet bemenni mert a laknak száradnia kell,de holnap hozzák a franciaágyat (Kanizsáról),este már ott alszunkKép!!Nem sok butorunk van ,de azt is épp elég lesz átpakolni(még jó ,hogy 4. tömbházra van anyuéktól(ott lakunk az egyik szobába "még")!
Akkor a hétvégén nem csak nekem kell takaritaniKép!!
Vendég
 


Tényleg Kamilla merre vagy??
Képzeljétek én már kész vagyok (mert ugy van megyünk vásárolni)de anyukámra még várni kellKép!!
Vendég
 


Adi,
ha be lettél oltva (szerintem igen), akkor nem kaphatod el. De biztos, ami biztos alapon, irány házidoki, és kérd meg, hogy nézesse meg vérből. Tényleg nagyon veszélyes terhesen! Ha nem vagy benne biztos, akkor nézesd meg, jó?
Sok sikertKép
haga_28
 
 


Editke,
jó ruhaszárító vásárlástKép

Még itthon vagyok, unatkozok.Majd csak 1kor indulok. Még mindig nem jött meg, de már egyre erősebben görcsölök. Megvan az új dokim, így látatlanban is nagyon rendesKép Remélem, az is lesz
haga_28
 
 


sziasztok.

Lara udv ujra "itthon"Képelmenybeszamolot kerunkKép

moni.franya menziKép

editke.Bevallom oszinten ugy irigyellek..)mi amikor bekoltoztunk ugy nyuzsogtem hogy nem lehett leallitani.most ellusstultam es keptelen vagyok kipakolni a gyerekszobabol,pedig idely4e lenne mert egyszercsak jonnek bontani a falatKép

angel.Majd mindannyian kepzeletben fogjuk a kezedet beavatkozas kozbenKépelhiszem hogy felsz,de hamar tulleszel rajtaKép

Kép
monyoka
 
 


Zsuzska!Szerintem nem tőlem akartad kérdezni a német hőmérőt akármit,mert nekem arról fogalmam sincs.Kép

Kép
breni
 
 


sziasztok.

Lara udv ujra "itthon"Képelmenybeszamolot kerunkKép

moni.franya menziKép

editke.Bevallom oszinten ugy irigyellek..)mi amikor bekoltoztunk ugy nyuzsogtem hogy nem lehett leallitani.most ellusstultam es keptelen vagyok kipakolni a gyerekszobabol,pedig idely4e lenne mert egyszercsak jonnek bontani a falatKép

angel.Majd mindannyian kepzeletben fogjuk a kezedet beavatkozas kozbenKépelhiszem hogy felsz,de hamar tulleszel rajtaKép

Kép
monyoka
 
 


Köszi Monyó! Kép Kép

A gyerekszobából tessék kipakolni! Lehet, hogy erre vár... Kép

angel37
 
 


Monyo!!
Angelnek igaza van szerintem is pakolj ki!!!Kép
Vendég
 


Julcsi,
A problémánk az volt, hogy a gyermeknek nem azt a vezetéknevet szeretnénk, ami a férjemé v. az enyém. Tudom, hülyén hangzik. A férjem nagypapája felnőtt fejjel vette fel azt a nevet, ami jelenleg a férjemé is. Egy házaspárhoz szegődött el munkára, akiknek nem lett gyerekük így a fizetség az örökség volt. Tehát a nevükre vették. Kiderült, hogy elég gonosz az illető, így a nagypapa otthagyta őket. A név visszaváltoztatás nem tudom, hogy felmerült e benne, de fiatalon (35 évesen) meghalt a nagypapa. Na nem tudom érthető-e, de vissza szeretnénk hozni az ősi nevet.
Egy dologtól tartok csak, hogy a gyanútlan após ki fog akadniKép. De lehet, hogy ez csak egy negatív feltételezés részemről.
Lehet, hogy vicces de a kis családunkban mindenkit máshogy fognak hívni. Kép
Ja, és a lényeget majd el felejtettem. Az anyakönyvezető azt mondta, hogy sajna nem tudjuk ezt előre kérni, amíg a gyermek nem született meg. Először anyakönyveztetnünk kell arra a névre, ami a házassági anyakönyvi kivonatban szerepel, tehát az apa nevére és utána kérvényezhetjük a névváltoztatást. Annak örülök, hogy a férjemnek nem kell ezért nevet változtatnia, hisz érthető, hogy furcsa lenne neki, mindig is ezzel a névvel élt. Ráadásul Õ sem ragaszkodott ahhoz, hogy felvegyem az Õ nevét, én sem várnám el tőle. Azt viszont sajnálom, hogy a gyermekem nem születhet meg azzal a névvel, amivel mi szeretnénk, hanem néhány hónapnak el kell telnie.
adi77
 
 


Angel, Haga,
és mi van ha a beutalós lapomon egyszerűen beXelem a rubeolát is? Kép Rajta van, csak nincs bexelve, csak a hepatitis B meg még valamit beírt a doki "Wa". Szerintetek meg merjem tenni?
adi77
 
 


Adi,
miért is ne? nem ártasz vele senkinek, sőt!
(nagy a pofám, nem tudom merném-e)
Mi van, ha szólsz a laborban, hogy nem tudod, hogy állsz a rubeolával, és nem lehetne-e azt is, és akkor beikszelik ők...
egyébként a doki miért nem kérte?

angel37
 
 


Adi!

Szerintem megteheted (csak senkinek ne mond),anyu is megszokta játszani amikor megy vérvételre!!
Vendég
 


Hát lehet, hogy bex-elem Kép. A doki, az eredmény láttán meg majd néz, hogy Õ ilyet soha nem szokott kérni, vagy mondjuk az én esetemben nem. Kép
Angel,
nem tudom miért nem kérte, semmit nem kérdezett csak a kezembe nyomta a beutalókat.
Banyánál nézték azt is amit a macskáktól lehet kapni, mert neki otthon van cicája. Tőlem nem kérdezte, hogy van e. Kép De valamiért a rubeola jobban aggaszt.
adi77
 
 


Adi,
http://www.medicinfo.hu/toxo.html

A toxoplazmozis is veszélyes terhesség alatt!!!
És nem csak a cicáktól lehet elkapni!
haga_28
 
 


Haga,
Köszi, elolvastam Kép.
Nincs toxoplazmozis rubrika Kép. Gondolom az egyebek közé szokták beírni. Majd rákérdezek a laborosra. Ha hajthatatlan, lehet, hogy megkérem az ismerősömet, hogy nézesse meg, de persze az újabb vérvétel Kép.
adi77
 
 


aha lanyok ertemen a celzast.Tunyek innen pakolni,ne rontsam a levegotKép
azt remelem tudjatok hogy a gyerekszobabol lesz a konyham.olyan is undi gundi babam lenne hogy kiszagolja hogy szetromboljuk a szobajat es akkor koltozik be a pocimba,hogy apunak legyen min gondolkoznia hogy hova is teszuk ot.Kép?!

Kép
monyoka
 
 


Csak gyors bekukk.
Adi
Én is 77-es vagyok,kaptunk oltást rubeola ellen.Megnéztem már régebben a kiskönyvemben.Neked is biztosan elrakta anyukád,nézz bele(rózsaszínű,v. kék nylon boritású,ellenőrző nagyságú könyv.)

Lara
Üdv.Várom a képeket.

Majd jövök még,de lázas Ada,úgyhogy most ápolgatom.Pussz!

KépKép

KépKép
okr
 
 


Adi,
nem sok feleslegesebb vizsgálat van, mint a terhesség alatti rubeola, pláne a 2. trimesztertől. Ha az én betegem ixelne be ilyet az én aláírásom fölött, hót sicher, hogy megválnék tőle. Bocs, de ez dokumentum hamisítás. Nem is beszélve arról, hogy az antitest meghatározás nem egy sima labor, hanem drágább, amiért a dokid vállal felelősséget, hogy szükséges. Megszid-megszid. KépKépKép Ha aggályod van, beszéld meg vele.
Terhes nőt NEM olthatnak be rutinszerűen rubeola ellen. Csak az 1. trimeszterben okoz rendellenességet a babán, te meg már túl vagy rajta. Akkor meg minek???!!! Erre a laborban is felhúznák a szemüket, mert ott is van doki, aki szűri a felesleges vizsgálatokat. Ha ezután felhívja emiatt a dokidat, hogy biztos kéri-e, akkor még jól meg is szívhatod.
Ha beoltottak, védett vagy.

Látjátok, ezért nem a laikusok dolga a vizsgálatok elrendelése!!!!!!!!!!

Ha vki még nem terhes érdemes az oltást kérnie, ezután 3 hónapig védekezniük kell.
potter_76
 
 


PotterKép

te doki vagy?
milyen?

Én nem tudtam, hogy Adi terhesKép Sorry
haga_28
 
 


nem mindig olvasok vissza nagy figyelemmel, csak úgy nagyjából olvasgatok
haga_28
 
 


Potter-néni bemérgesedett? Nem szabad pedig!Kép
Kép
Ne tessék idegeskedni, kérem! Árt a szépségnek, és akkor meg majd nézhettek, ha a csikítás matrica se segít felhívni magatokra a figyelmet!KépKépKép

Na jó, nem pofázok bele.Kép

Kép
Kép
Kép
vica1982
 
 


Én már minden ilyet elkaptam,akkor nekem nem kell beoltatnom magam.Igaz?Tudjátok mi 4-en vagyunk testvérek és egyszerre voltunk betegek is,mindenki megkapott minden fránya betegséget.

Kép
breni
 
 


Ági!
Éppen tegnap jutott eszembe egy kissé off kérdés, de ezért az egy mondatért nem írok külön mélt.
Szóval aki öreg, vagy beteg, annak miért kérdéses hogy a szíve kibírja-e az altatást? Annyira megterhelő a szívnek?
Bocsi, többiek, csak este mindig hülyeségeken gondolkozok, és ha ennek hangot is adok, azzal meg a Zuramat akasztom ki. Majd mesélek erről.Kép

Kép
Kép
Kép
vica1982
 
 


Okr,
kösziKép. Majd megnézem.
Jobbulást Adának!

Potter Kép
ne mérgelődj!
Hisz rád vártam!
Nem fogom beX-elni Kép! A lebukás gondolata is felmerült ahogy írtam is.
Vártam a leckédet, na jól meg is kaptamKép! Teljesen igazad van, egyébként ez a dokim hozzáállása is Kép. De azért csak aggódhatok nem? Azért már velem olyan is meg esett, hogy nem kérdeztek meg egy-két dolgot a "laikustól" amit kellett volna, hanem inkább kisérleteztek rajtam. Azért az orvosok sem szentek. És egy-egy orvos nem lát engem összességében. Ezért nem mindig láthatja át az összefüggéseket, viszont nálam minden lelet meg van, még ha nem is értek hozzá. És azt is megtanultam 29 éves koromra, hogy te érted senki nem fog kapálózni, ha te nem teszel meg magadért mindent. Nem akarok belemerülni a pajzsmirigy problémáimba, de elhiheted 5 orvos 5 félét mondott.
És azért az mégis furcsa, hogy nem kérdezett ki. Na mondjuk a rubeolát kimagyaráztad, de mi van a macskákkal KépKép?
Egyébként gondoltam, hogy erre a bex-elemre megjelensz KépKépKép.
adi77
 
 


Adi
Sztem a toxoplasma miatt sem kell izgulnod,pláne ha már régóta van cicád.Ha meg pici cicusod is volt,és gyerekként is nyűztad őket tuti nem kell félniKép

KépKép

KépKép
okr
 
 


Akkor aki soha nem érintkezett macskával (pl. én) annak ez a toxoplasma vizsgálat nagyon fontos lesz?

angel37
 
 


Okr,
épp ez az, sosem voltam egy macska bolond. De közvetett úton is el lehet kapni. Na de ne higgyétek (hallod Potter Kép!), hogy most nem fogok aludni éjjel mert a doki nem írta rá a papiromra Kép. Bár mostanában gyakran előfordul, hogy álmatlanul forgolódok éjjel Kép.
adi77
 
 


Vica,
hogy altatás vagy más módszer az egyénfüggő: társbetegségek, műtét típusa, helye, hossza, vérvesztés mértéke. Az idősebbeknek általában mi is érzéstelenítést ajánlunk altatás helyett, ha lehet. De ezt sem lehet ráhúzni az összes esetre.

Adi,
toxoplasmát nem tudom "kimagyarázni". Kérdezd a dokidat. Aggódhatsz, persze.
potter_76
 
 


Adi
Városi lány vagy?Mert akkor a homokozóból is beszerezhetted már anno!
De sztem ha biztosra akarsz menni,kerüld a cicákat,és az ürüléküket.

Angyal
A kutyusokban nem tudom van-e?!Potter szted????
Homokozó nálad volt?

Egyébként aki meg karja nézetni a toxoplasmát sztem mondja a dokinak,mit is akar!Bizotsan nem fog ellenkezni!
Abban egyettértek Potterral,hogy a doki pecsétje után semmi X,de ha mondjátok előre mit akartok,és nem ésszerűtlen,akkor sztem elküld vizsgálatra.
Példa:egyik kolléganőm küldött egy AIDS tezstet magának vizsgálatra.Arra persze nem gondolt,hogy nem neki küldik az eredmény(ami neg lett)hanem a küldő orvosnak.Nos,ti olyan ordítást még nem hallottatok,mint ekkor volt.Persze,ha megkéri szépen lepecsételte volna magától,és egy szót sem szól.Az háborította fel,hogy a tudta nélkül csinálta.

KépKép

KépKép
okr
 
 


Potter,
remélem nem haragszol!
Arra még reagálnék, hogy "Ha aggályod van, beszéld meg vele."
Sajnos nem olyan egyszerű. Telefonon már múltkor sem értem el, hogy megtudjam a laborom eredményét. Amikor meg havonta egyszer nála vagyok, ha minden aggályam eszembe jutna és lenne is lehetőségem megkérdezni( azért magánrendelés ide-oda: tömegnyomor és futószalag van. Sajna népszerű. ), akkor reggelig ott ülnék. Azért kérem ki a ti véleményeteket. Ráadásul tegnap az foglalkoztatott, hogy mehetek e kajásan AFP-re vagy nem, mert én du-ig nem birom ki, ugyanis az uh után kell mennem. A beutalóval kapcsolatban szinte fel sem merülhetett bennem, mint laikusnak egyetelen egy kérdés sem, mert azt búcsúzóul nyomta a kezembe. Azért annyira nem vagyok profi, hogy rögtön visszakérdezzek.Kép
adi77
 
 


Adi
Miért du mész UH-ra?

KépKép

KépKép
okr
 
 


Potter, Okr,
oké, vettem! Kép
adi77
 
 


Okr,
múltkor reggel mentem, és dél felé kerültem sorra. Kép Éhgyomorra voltam, szörnyű volt. Lehet, hogy ehettem volna, de ugye elfelejtettem megkérdezni a dokit. Most erre is koncentráltam többek között, hogy ne felejtsem el megkérdezni. Nekem úgy is jó lett volna, ha reggel beugrok vérvételre (ha netán éhgyomri kell) és kora du. uh-ra. De nem kell éhgyomri, viszont a sorrend fontos: előbb uh. utána labor. Azt ne kérdezd miért? Nem vagyok egy ájulós típus, ha netán ezért.
adi77
 
 


Adi
Csak AFP-t néznek?mert nekem volt teljes labor,amihez éhgyomor kell.Az UH után azért fontos,hogy biztosan 16 hetes vagy-e,mert az eltérés a hetekben fals AFP-t ad.
Nem próbáltad még,hogy nagyon korán odamenni?Még rendelés kezdete előtt.Úgy te lennél az első.Vagy ,ha szólsz,hogy AFP-d lesz,és vegyenek már előbbre?

KépKép

KépKép
okr
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?