Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kriszta
Azért érdekelt a pszichológus előadása, mert nálunk is voltak kísérletek arra, hogy kb. negyedévenként tart egy előadást "közérdekű" témáról pl. éjszakai bepisilés, magatartásproblémák stb. A szülői értekezleten mindig örömmel fogadták a hírt a szülők, aztán a végén mégsem jöttek el, esetleg 2-3, mint nálatok. Ezért érdekelt, de akkor úgy látszik, ez általános jelenség. Arra jutottunk, hogy inkább 4/6 szem közt megbeszéli a pszichológussal, akinek gondja van, mint hogy nyilvános előadáson általánosságokat hallgasson, mert az úgysem személyre szabott tanácsadás. Mondjuk ebben igazuk is van.

A gyerekek mozgásfejlődésére nagyon jó hatással vannak a különböző forgó, hintázó mozgások, ha tehetitek vidd naponta hintázni, mert ez nagyon jó hatással van az idegrendszer fejlődésére, ezenkeresztül a mozgáskoordináció és egyensúlyérzék fejlődésére. A másik dolog ami fontos lehet, hogy kiskorában eleget kúszott-mászott-e Balázs, mert az ellentétes végtagmozgások (amit a kúszásban, mászásban gyakorolhatott) a két agyfélteke szinkonizálására hatnak. Ez pedig segíti a bonyolultabb mozgások és egyéb képességek fejlődését. Ennek pótlására pl. a biciklizés is nagyon hasznos lehet a két láb ellentétes mozgása révén( 3 kerekű biciklin is), illetve "kutyás" játék stb. Ezek az idegrendszeri folyamatok 6-7 éves korig nagyon jól fejleszthetők, és akkor is nagyon hasznosak, ha a neurológus nem talál semmiféle problémát - így legyen!Kép
Nagyon hasznos eszköz lehet még az óriáslabda - amit vajúdáshoz is használnak Kép - erre ráfeküdhet a gyerkőc és hintáztatja magát, vagy ráülve ugrál ( amelyiken van kapaszkodó is). Úgy hallottam a Rossmannban is lehet néha kapni, ott nem olyan drága. Nagyon ajánlom még a gyerektrambulin beszerzését, ha van elég hely a lakásban ( kb. 1 m az átmérője, de felállítva kis helyen elfér), Auchanban 6000 ft körül szokott lenni. Ezen imádnak ugrálni a gyerekek - nálunk van az oviban - s akkor legalább az ágy rugói megmenekülnek otthon Kép. Tényleg nagyon jó, nagyon jól koordinálja a mozgást, és akkor is hasznos ha semmiféle problémát nem mutat ki a vizsgálat.
Ha biztosabban fog mozogni a kisfiad, kevesebb kudarc (esés) éri, az a magatartására is jó hatással lesz.
Nem okoskodni akarok, csak hirtelen ezek jutottak eszembe segítségképpen.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Szia Paga!

Csepelen tudsz jó orvost? Én ugyan most maradtam a meddőségi kezelést végző dokimnál, de elég messze van, s ha valamikor itt a közelben kell egy jó doki, gőzöm sincs kihez fordulhatnék.

A kivizsgáláshoz sok sikert, a munkahelyed meg csak kibírja ezt a kis időt a babásodásig Kép

Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!

Igen, eddig messzebb jártam, már 10 éve ugyanahhoz a dokihoz, mentem utána mindig, amikor kórházat, rendelőt váltott. De akit most ajánlottak Õ Csepelen, az Aradi vértanuk útján magánrendel, és a II. klinikán vezet le szüléseket (azt hiszem az a II. klinika, az Üllői úti, mindig keverem a kettőt). Én még nem jártam nála, de egy barátnőm szült nála, és elégedett volt vele, valamint egyéb ügyekben több ismerősöm is jár hozzá. Majd ha már találkoztunk, akkor megírom, hogy szimpatikus volt-e.

Gabi
paga

Ágiboszinak megszületett a kisfia, most olvastam a másik topikban, ahová szintén szokott írni.

Gabi
paga

Ideollóztam a hírt pontosan

Ágiboszi sms-e: "Örömmel tudatom, hogy ma 09:30-kor megszülettem. Súlyom 3950g és 54cm vagyok. Sok puszi: Petike"

Gratulálok nekik!

Gabi
paga

Paga!
Szorítok, hogy minden jól alakuljon.
Köszi a híreket Ágibosziról. Nagyon örülök nekik Kép

Icus!
Ahogy ülni tudott vittem minden nap hintázni. Még anyuék nyaralójában is van hinta, meg nálunk az udvaron, de télen pl a játszótérre vittem. Olvastam én is amiket írtál és még a terhességem alatt is tudatosan hintáztattam néha. Felültem törökülésbe és jobbra-balra döltem. Persze az utolsó 2 hónapban a kórházban már sajnos nem tudtam. Ja és még olyat is játszottunk, ami szintén nagyon jó, hogy betekertem a hintát és elengedtem. Ezt nagyon élvezte. Sőt dobáltuk is eleget. Ilyenkor mindig be volt szarva, olyan rémült képet vágott, de közben szerette is. Szerintem kúszott mászott eleget, bár nem volt soha az a fajta aki után rohangálni kell. Elég lusta. Sokat motorozott és bébitaxizott, de a 3 kerekű biciklire nem akart felülni és a kis rövid lábaival el sem érte a pedált. Nyáron már a kétkerekű (pótkerekes) bringát hajtotta, de azt se tudta rendesen, pedig sokszor mutattam, hogy kell. Lehajoltam és én tekertem a lábát odafogva a pedálhoz. Elég muris lehetett Kép A barátja, aki 3 hónappal fiatalabb rendesen tekert elötte és mindig mondtam, hogy figyelje hogy csinálja. Mindig csak egyet teker fölső állásból le, aztán kontra és megint. Haladtunk így is, mert már egyre gyorsabban csinálta, de körbe egyszer se sikerült. Nem tudom így érthető volt e?
A trambulin jó ötlet, annak még szorítunk helyet. Olyan labdát már rég akartam venni aminek kapaszkodója van és ugrálni lehet vele, de férjem nővére mondta, hogy ne vegyek, mert nekik van és odaadják, de évente 1x jönnek és eddig még nem jutott el hozzánk. Azt hiszem már nem is várom meg.
Pszichológussal kapcs. Azért meglepett a szülők érdektelensége. Biztos, hogy a problémákat érdemes 4szemközt megbeszélni, de lehetnek olyan problémák, amiről esetleg nem is gondoltuk, hogy probléma és egy ilyen közös összeröffenésen döbbenünk rá. Meg aztán mások tapasztalataiból, kárából, sikeréből lehet a legtöbbet tanulni. Még annak is hasznos, akinél nincs semmi probléma. Persze lehet, hogy annyi olyan okos anyuka van, akiknek már nem tudnak újat mondani Kép

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Icus!
Gyorsan elszaladtam az Auchanba tranbulénért és csak 4900Ft-volt. Amúgy eddig az ágyon elég sokat trambulinoztunk Kép
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Szia Kriszta!

Ez tök jóKép Tetszik neki?
Emlékszem, mondtad hogy Balázs szereti a zenét.És a táncot? Szoktatok táncházba járni? Nagyon klassz gyerektáncházak vannak a városban, ha nem ódzkodtok a népzenétől-tánctól, érdemes kipróbálni, remek családi program. A ritmusra való mozgás is jó koordinációfejlesztő, és a táncházak hangulata utolérhetetlen, legalábbis én imádomKép
Nagyon jó pl. a Kalamajka táncház Fábián Évával az Aranytízben, vagy a Kolompos táncház, ezek direkt ovis és iskolás korosztálynak vannak, ahol a szülőkkel együtt folyik a tánc. A táncházvezető egyszerű mozdulatait bárki tudja utánozni, bár lehet hogy neked a babával a hasadban most nem annyira ajánlott. Esetleg más családtag...
Ja és moldvai táncház van Sándor Ildi vezetésével talán a Millenárison a legkisebbeknek, ott 2-3 év körül volt az átlagkor, amikor utoljára voltam. Szerintem táncház témában most ők a legjobbak.

A pszichológusra visszatérve: biztos, hogy hasznosak lennének az ilyen megbeszélések, de a családok általában nem szívesen beszélnek problémáikról mások előtt. Én azért szeretek ilyen előadásokat hallgatni, mert egy jó pszichológus tanácsaiból én óvónőként sokat tanulok, ezt fel tudom használni a szülőkkel való megbeszéléseken.
Egyébként van egyre több valóban okos és tájékozott anyuka - meg kevésbé okos is. Kép Ennél fontosabb maga a szándék, hogy akar és hajlandó is tenni valamit. Egyébként minél inkább megismerlek, annál inkább érzem ezt benned Kép
Jó ugrándozást!Kép

Paga
Köszi, egyenlőre csak tartalékba kellene.

Áginak sok gratula, szép nagy baba Kép Kép Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Nagyon élvezi a tranbulint, jó ötlet volt. Köszi Kép
Zenét imádja, sokat hallgatunk és halgattunk régen is zenét és a barátaival táncolnak rá, ami inkább bohóckodás. Halász J., Gryllus V., Kolomposok, Gymes, stb. ezek a kedvenceink. Táncházban még nem voltunk, pedig többször gondoltam rá, hogy el kéne menni, de valahogy mégsem mentünk. Nem is nagyon bánom, mert Balázs elég kis kelekótya és hosszabb ideig semmi nem köti le a figyelmét. Később, ha majd nagycsoportos lesz szeretném néptáncra járatni. Most még terhestornára sem járhatok, mert az intenzív mozgástól leeshet a cukrom és elég nehéz is lenne a diétámmal összeegyeztetni. Kész idegbaj ez az időre evés.

Kép

KépKép
nyanya67

Krisztanyanya! Bocs ha nagyon figyelmetlen vagyok (pedig sajnos az vagyok), de nem emlékszem, hogy megvan-e már a CVS eredményed?

Gabi
paga

Paga!
Már rég megvan Kép Minden ok és kislány lesz Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Szép jó reggelet Mindenkinek!Kép

Icus!
Nagyon megörültem, hogy táncházakról beszélgettetek, mert már mi is szeretnénk Lucával elmenni! Nem igazán tudjuk, merre induljunk. Én a két naggyal sokat jártam, ott laktunk az FMH/Fővárosi Művház/környékén, ott mindig volt. de az már 12 éve, és azóta Dunakeszin élünk, itt a "városban" sajna nincs, sem a környéken. Nagyon közel vagyunk Pesthez, itt van mellettünk 5 percre Káposztás megyer, és van autó is. Szivesen bejárnánk. Le tudnád írni kicsit pontosabban, hogy hol ismersz táncházakat, és hogy mikor vannak? Mert nekünk igazán csak a hétvégiek lennének jók. Ha tudsz segíteni, nagyon köszönöm!Kép

Lányok, mindenkit olvasok figyelmesen, csak most vhogy nem volt annyi időm írni, de itt vagyok!

Szép Vasárnapot kívánok!KépKépKép
ancsi65

Krisztanyanya!

Az tök jó gratulálok hozzá. Gondolom Balázs után most kislányt szerettetek volna. Mi lesz a neve?

Gabi
paga

Szia Ancsi!

Rég nem jelentkeztél, jó hogy itt vagy! Kép
Idecopyzok neked egy doksit amit még ősszel gyűjtögettem össze a netről, de az aktualitásukat célszerű leellenőrizni, mindenhol van tel.szám.

Ha jól vagyok informálva, Sándor Ildi a Kőketánc gy.táncházban foglalkozik a legkisebbekkel. Ha a nagyokat is viszed, jobb Fábián Éva a Kalamajkában. Mindketten szoktak pihenésképp mesélni is, gyönyörű, ízes beszéddel, igazi élmény. A Kalamajkában kézműves fogl. is kapcsolódik hozzá, a nagyoknak biztos tetszene. A Kolompos táncházban Levente, a táncházvezető egyénisége utolérhetetlen...
Van a felsorolásban sok olyan is, aholmég én sem jártam, csemegézz, aztán mesélj, milyen volt
És ha a férjedet rá tudod venni, érdemes egy jó felnőtt táncházba is benézni.Sajnos az én párom erre nem hajlandó Kép Kép

APRÓK TÁNCHÁZA
kézművesfoglalkozásokkal
minden csütörtökön 18-19.30-ig
Belépő: 300,-
Ferencvárosi Művelődési Központ
1091 Budapest, Haller u. 27.
Tel.: 215-5741
www.ferencvarosimuvkp.hu

TATROS TÁNCHÁZ
2004. április 9-én, 20-01 óráig
Aranytíz Művelődési Központ
1051 Bp., Arany J. u. 10.
Tel.: 354 34 00, 354 34 08
www.aranytiz.hu

TÉKA TÁNCHÁZ
havonta egy pénteken
17 órától gyermektáncház
19 órától felnőtt táncház
Házigazda:
Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes
Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház
XIII. Dagaly u. 15/A, tel: 349-7761

KOLOMPOS TÁNCHÁZ FELNÕTTEKNEK
havonta egy pénteken 20-23 óráig
Táncoktató: Szántai Levente
Belépő: 600,- Ft
Csekovszky Művelődési Ház
1172 Budapest, Hősök tere 9.
Tel.: 253-5270

CSÜRRENTÕ TÁNCHÁZ
minden második és negyedik pénteken
gyermektáncház 18 órától
belépő: 200,-
felnőtt táncház: 19.30-tól
belépő: 400,-
A szünetekben előadások Moldváról
és daltanítás Klopp Katalinnal
Fővárosi Művelődési Ház
1119 Budapest, Fehérvári út 47.
Tel.: 203-3868

KALAMAJKA TÁNCHÁZ
"Molnár utca az Arany János utcában!"
minden szombaton
17-18 óráig Aprók tánca Fábián Éva vezetésésvel
18-19 óráig Történeti játszóház Horti Zoltán vezetésével
19-20.30 óráig Bonchidai magyar táncok tanítása
Bohus György és Redő Júlia vezetésével
20.30-21 óráig Bonchidai népdalok tanulása Fábián Évával
21-24 óráig Táncház
23-02 óráig Össznépi vigalom hetente más zenekarral
Aranytíz Művelődési Központ
1051 Budapest, Arany J. u. 10.
tel.: 354-3400, 311-2248
www.aranytiz.hu

KOLOMPOS GYEREKTÁNCHÁZ
kéthetente szombaton 17.00-18.00
Tánctanító: Szántai Levente
Belépő: 400,- Ft, kísérőknek: 200,-
Csekovszky Művelődési Ház
1172 Budapest, Hősök tere 9.
Tel.: 253-5270

APRÓK TÁNCA
gyermektáncház és kézműves műhely
havonta egy szombaton 15-17 óráig
nov. 15., dec. 13., jan. 17., febr. 7., márc. 28., ápr. 11., máj. 9.
belépő: 200,-Ft
Jókai Mór Művelődési Központ
2040 Budaörs, Szabadság út 26.
tel.: 23/441-541

APRÓK TÁNCA ÉS JÁTSZÓHÁZ
április 3., 24., május 8.
16-18 óráig muzsikál a Mező együttes
Belépő: 250,- Ft
Csokonai Művelődési Központ
1153 Budapest, Eötvös u. 64-66.
Tel.: 307-6191

MASKARADES
május 8., június 19. (görög pünkösd),
október 9., november 6., december 4., 18-24 óráig
belépő: 500,- Ft
Csokonai Művelődési Központ
1153 Budapest, Eötvös u. 64-66.
Tel.: 307-6191

KOLOMPOS GYERMEKTÁNCHÁZ
kéthetente vasárnap 10-11 óráig
Erzsébetligeti Színház
1065 Budapest, Hunyadvár u. 46/c

MEZÕ EGYÜTTES GYEREKTÁNCHÁZA
minden vasárnap 10.00-12.00
belépő: 300,-
Cserepesház
1144 Budapest, Vezér u. 28/b
Tel.: 363-2656

"KÖKETÁNC" GYERMEKTÁNCHÁZ
minden vasárnap 10.00-12.00
Sándor Ildikó vezetésével
közreműködnek: Palya Bea, Halmos Kata
belépő: 300,- Ft
"Kőketánc" gyermeklemez-bemutató koncert:
dec. 13. 10.30 és dec. 18. 17 óra
Marczibányi téri Művelődési Központ
1022 Budapest, Marczibányi tér 5/a
Tel.: 212-5504

Jó válogatást!

Kriszta
Örülök, hogy bejött a trambulin. Mondjuk én még nem láttam olyan gyereket, akinek ne tetszett volna...Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Kriszta!( biztos én is figyelmetlen vagyok, de nem emlékszem, hogy már írtad volna az eredményt) Gratula a kislányhoz, és persze ahoz is, hogy minden rendbenKép!

Szép estét mindenkinek!

KépKép
mandula35

Paga. Mandula!
Ha már ketten nem emlékeztek rá, akkor lehet, hogy én voltam figyelmetlen és ide nem írtam. 2 topikba tuti írtam, de most elbizonytalanodtam, hogy ide is. Na mindegy, most pótoltam Kép Blankának fogjuk hívni.

Icus!
Én is köszönöm, hogy ideraktat a gyűjteményed, többet is találtam, ami nekünk jó lenne és nem is drága.

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok,

Elnézést, hogy idetolakszom, még nem vagyok 36 éven felüli, csak véletlenül keveredtem ide, és felfedeztem egy ismerős nevet.

Paga!
A Schöpf Mereys topicból "ismerlek", és sokszor eszembe jutottál, hogy vajon mi lehet veled. Örülök, hogy itt rádtaláltam, hogy jól vagy, és ugyanolyan kedves, derűs vagy mint azelőtt, és együtt tudsz örülni azokkal akiknek másként alakult. Minden tiszteletem a tiéd.
Minden jót kívánok neked, és drukkolok, hogy ha majd elkezdtek próbálkozni, minden tökéletes legyen!

Sok puszi:

Manka

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7

Icus!

Nagyon szépen köszönjük a bőséges információt!Kép
Biztosan találunk nekünk megfelelőt, és hamarosan elmegyünk!

Szép napot kívánok!

Ancsi
ancsi65

Ancsi, Kriszta

Jó mulatást!Kép

Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Szíja Manka!

Dejó, de jó hogy hallok rólad. Pici fiad hogy van, habár már nem is olyan kicsi, már kész legény lehet! Mennyi idős is? Fél éves? Sokat gondolok rátok, és néha olvasgatlak is benneteket, de sajnos nem tartozom közétek, fáj is érte a szívem rendesen. És mi van Kisborával, meg a kicsi Danival. Remélem teljesen meggyógyult már. Ha legközelebb kekukk, akkor írj magatokról is, mert szívesen hallgatom, na meg egy fotót rakj ide rólatok (ha nem veszed tolakodásnak).
És az tény, hogy te korban még sokára leszel ide való (utólérni meg soha nem fogsz), de gyere bátran, ha úgy gondolod, nagyon örülnék.

Mindenkinek szép estét!

Paga

Gabi
paga

Szia PagaKép!

Hát igen, Jack már lassan fél éves lesz, márc. 22-én, sokszor el sem hiszem. Nagyon jó kisfiú, csak aludni nem szeret. Az egyik kedvenc képem róla:
Kép

Dani baba jól van, úgy néz ki, hogy túl vannak a kórházi kálvárián, a legutóbi eredmények már szépek voltak.

Fogok még erre járni, hogy megnézzem, hogy mi van veletek.

Mindenkinek minden jót kívánok!

Manka

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7

Hú, de helyes baba.
Irigykedem nagyon!

Gabi
paga

Sziasztok!

A csend és nyugalom biztosan attól van, hogy minden a legnagyobb rendben!Kép

Mindenkinek szép napokat kívánok!

Ancsi
ancsi65

Sziasztok!

Én még mindig itthon vagyok a törött fe..kemmel. Nem sokat javult, bár az orvos mondta, hogy sokáig fog fájni. Jövő héten pedig már mindenképpen megyek dolgozni.
Szerintetek mit lehet csinálni egy 13 éves fiuval, aki éppen olyan korban van, hogy flegma, szemtelen, nemtörödöm? Nem mondhatom, hogy rossz gyerek, de ezek a tulajdonságai eléggé zavaróak. Minden ötször kell elmondani neki, mire bármit megcsinál. Azt mondja, hogy jó, és meg sem mozdul. Tudom, hogy általában ebben a korban ilyenek, de engem nagyon fel tud húzni.

Kati
kata34

Szia Ancsi!

Pénteken mész be a kórházba? Szorítok!KépMeddig kell bent maradnod?

Nagy a csend mostanában, így nincs mihez hozzászólni...Kép Velem sem történik semmi.

Mandula, Ildi , Bea, Gotti mizújs?

Manka
Mi nem ismerjük egymást, de tündéri a gyerkőcöd!Kép

Kriszta
Hogy megy a diéta? Nem irigyellek érte, én egyenlőre azt ehetek (még ) amit akarok, mégsem tudom sokszor, mit ennék...

Képzeljétek, Hogival ( Nikivel ) szoktam levelezni magánban, és kiderült, hogy az első beültetésemkor mellettem feküdt a kórházban! Úgy megörültem neki, hogy személyesen is ismerjük egymást!Kép Vagyis ő ismert rám egy fotó alapján, mert az én arcmemóriám csapnivaló...Kép

Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Manka! Üdv. itt! Gyönyörű a gyermekedKép!!!!

Kata! Remélem azért nem fogsz úgy menni dolgozni, hogy ülni sem tudsz! Az én fiam is 13 éves, igaz velem nem, de a hugával elég sok a vita ( a kislány 12) Épp a múlt héten lett elegem az örökös veszekedésből, így 1 hétig betiltottam a tv-t és az internetet! De szerintem nem is nagyon lehet velük mit csinálni, sajnos ebben a korban úgytűnik mennek a saját fejük után! Mi szülők csak reménykedhetünk, hogy a kamaszkor elmúltával ez is megszűnik!Kép

Kriszta! Hogy vagy? Balázzsal mi újság? Voltatok már orvosnál?

Paga! Mi újság a munkahelyen?

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Kata!

Nem is láttam, hogy írtál, amíg az én hsz-om meg nem jelent.
Mielőbbi gyógyulást, vagy legalábbis gyors javulást kívánok!

Biztosan ismered azt a bölcs közmondást, hogy a természet elegendő időt biztosít a szülőnek hogy eléggé megszeresse a gyermekét ahhoz, hogy majd kamaszkorában el tudja viselni...Kép (Jól van, ez csak vicc)
Kitartás, már csak pár évKép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!

Pénteken hajnalban kell bemennem a kórházba, és este 6 körül jöhetek haza, vagy szombaton de.Kép
Nem érzem túl jól magam így előtte.
Szívesebben lennék most a Te és Kriszta szituációtokban, ugye elhiszed?Kép Annak örülök, hogy Ti jól vagytok a babócáitokkal!KépKépKép

Kata!

Én néha örülnék, ha "csak" a 13 éves kori "elviselhetelenségei" lennének a 18 éves lányomnak. Hidd el, néha nagyon komoly a helyzet, nehezen viselem. Kiborító tud lenni, hisztis újra, hol felnőtt, hol gyerek, követelőző, és tele van szeretetéhséggel, nem hagy békén. Az öccsével sokszor agressziv, de Õ "lepasszolja". Nekem az idegeimre megy ha ilyen, bár már rájöttünk a játszmáira. Én vagyok az, akire ráteszi az összes terhét, leszívja az energiámat, és mikor ezzel kész, néha dudorászva felvonul a szobájába nagy megkönnyebbülten, én pedig majd szét robbanok. Kicsinek is Õ volt a "problémásabb". A 17 éves öccsének szinte már elmúlt minden kamaszkori "hülyesége", kiegyensúlyozott. Tehát kitartás, az elveidben is, nekem sincs konkrét receptem, én is szívesen kérnék néha segítséget, volt úgy hogy már pszichiáterre is gondoltam, de hogy lehet "elvontatni" egy 18 éves leányzót? Sehogy.

Manka!

Igazán nagyon helyes a kisfiad! Gratulálok!Kép
ancsi65

Ancsi!

Ne aggódj! Ez most azért kell, hogy utána tiszta legyen az út a PicúrhozKép Inkább ez, mint hogy utána legyen gond...próbáld így nézni.

Ismered Eric Berne: Emberi játszmák c. könyvét? Talán segít, szerintem érdekes. A Könyvnet-en meg tudod nézni, ha érdekel.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Manka!
Nagyon édes a fiad Kép

Kata!
Segíteni nem tudok, de együttérzek veled. Én most a 3 éves fiammal küszködöm.

Ancsi!
Minden rendben lesz, aztán szabad az út. Majd gondolok rád pénteken.

Icus, Mandula!
Kell, hogy menjen a diéta, sajnos nincs választásom, de szenvedek tőle, annyira macerás.
Voltunk neurológusnál, nagyon aranyos doktornéni volt. Megfigyelte Balázs mozgását, viselkedését és alaposan kikérdezett engem is. Mikor ült, állt, beszélt először stb. Szerinte semmi baj nincs, de a lábmunkája tényleg elmaradott egy kicsit. Tornát javasolt, ami helyett kialkudtam a táncházat, mert Balázs nem az a típus, aki vezényszóra emelgeti a lábacskáit, inkább zenére ugrabugrálunk.
Majdnem 1 órát foglalkozott velünk és kedden még 1x utoljára kell mennünk. Szerintetek mennyit kell adni neki? Ezzel hálapénzzel mindig olyan bajban vagyok. Kínos az egész szitu. Az óvodai pszichológus küldött hozzá, vagyis nem én választottam maszek alapon, de nagyon meg vagyok elégedve vele és ha nem is talált bajt (aminek örülök), nagyon megnyugtatott. Segítsetek légyszi, annyira nem tudom mi itt a megfelelő összeg.

Kép

KépKép
nyanya67

Szia Kriszta!

Nagyon örülök, hogy Balázzsal minden rendben!Kép
Hálapénzzel kapcsolatban én mindig bajban vagyok, de ebben az esetben szerintem ne pénzt adj ( végül is ez a szitu csak más, mint pl. egy műtét, amin a beteg egészsége, élete múlhat), szerintem nem is várja el.
Viszont ha szeretnéd valamivel megköszönni a munkáját, szerintem jó lenne pl. egy különleges bonbon, kávé stb. egy kis csomagban, benne esetleg egy kártya amire Balázs rajzolhat neki valamit.
Mondta, miért kell menni jövő héten vissza? Másfajta vizsgálat lesz?

Üdv Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Most majd úgy foglalkozik vele, hogy én a másik szobában várok. Volt 1-2 dolog amit nem tudot megcsinálni és ezek olyan vizsgálatok vagy inkább feladatok, hogy csak akkor elvégezhető, ha a gyerek együttműködik. Pl bicillizzen a lábával vagy forgassa a csuklóját. Majdnem minden feladatot teljesítettünk, de pl a mérlegre nem volt hajlandó felállni.

Kép

KépKép
nyanya67

Ja a hálapénzzel kapcsolatban nem válaszoltam. Én mindenképp pénzt adnék, de nem tudom mennyit. Nagyon ajándék ellenes vagyok több okból. Ajándékot csak barátoknak, rokonoknak veszek mert ismerem őket és tudom minek örülnek. A doktornőről semmit nem tudok. Pl cukorbeteg? lisztérzékeny? kávézik? szereti a kacatokat? Úgy érzem ez a tipikus adtam is meg nem is. Mert mosolyogva átveszi aztán kidobja vagy továbbajándékozza. És mindehez még nekem is agyalnom kéne, hogy mi a fenét vegyek, annyit meg nem ér egy idegen, mert végül is az, még ha segít is nekünk és szimpatikus.

Kép

KépKép
nyanya67

Kata!

Szerintetek mit lehet csinálni egy 11 éves fiuval, aki éppen olyan korban van, hogy flegma, szemtelen, nemtörödöm? Nem mondhatom, hogy rossz gyerek, de ezek a tulajdonságai eléggé zavaróak. Minden ötször kell elmondani neki, mire bármit megcsinál. Azt mondja, hogy jó, és meg sem mozdul. Tudom, hogy általában ebben a korban ilyenek, de engem nagyon fel tud húzni.
Bocsi. hogy ideolloztam az általad elmondottakat, de szóról szóra megegyezik az én fiamról elmondhatókkal. Õ is rendes gyerek, ha kérek valamit többnyire meg is igéri, de de a végrehajtására aztán várhatók, na meg az utolsó szó természetesen az övé kell hogy legyen.
Sajnos megoldást nem tudok, de én is várom hogy a többiek mit is mondanak erről. Bár ahogy olvasom mindenkinek megvan a maga kis problémája a saját csemetéjével.

Mandula!

A munkahelyen még semmi különös. Valameddig csak kibirjuk még., aztán meg lehet, hogy túléli ezeket a nehezebb időszakokat, és nem lesz semmi gond.
A fiamnál én is próbálkozom néha az eltiltással, de sajnos nem vagyok túl következetes, és többnyire a büntetés felénél már megengedem neki azt, amitől eltiltom. Nem jó tulajdonság, de ez van.

Icus!

Az emberi játszmák miről szól? És hol lehet megnézni, hol van az a könyvnet?

Krisztanyanya!

Örülök, hogy Balázzsal minden rendben van. GOndoltuk, talán mondtuuk is, hogy szerintünk így van, de az a tuti, hogy a szakember is ezt mondta. Örülök nagyon!
A hálapénz nekem nagyon kellemetlen dolog. Főleg egy olyen dokinál, aki azt sem tudni, hogy elfogadja e azt, az elég kellemetlen, ha adnám, ő meg nem akarja elfogadni. Pedig nyilván, ha elégedett vagy, azt szeretnéd meghálálni, ez nem egy könnyű dolog. Mindenesetre szerintem nem a pénz, vagy ajándék nagysága, értéke a fontos, mert bármekkora is az, ezzel azt fejezed ki, hogy értékeled a munkáját. Így azt gondolom, hogy bármit, bármennyit adsz örülni fog neki, és szívesen lát titeket máskor is. (de biztos nem lesz máskor).

Ancsi!

Sajnálom ezt a kórház dolgot, de hamar túl leszel rajta. Azért próbálj 1-2 napot pihenni utána.

Sziasztok, jó éjszakát mindenkinek!

Paga

Gabi
paga

Paga!

Az Emberi játszmák egy pszichológiai témájú könyv, ami eredetileg szakembereknek íródott, de nagyon közérthetően fogalmaz és olvasmányos, ezért nagy siker volt úgy 10 éve (lehet hogy régebben, én akkoriban olvastam) a laikusok között is. A címéből következően emberi kapcsolatokkal foglalkozik, "játszmákkal", tehát olyan viselkedési módokkal aminek az a célja, hogy valamit elérjen az illető a másikkal kapcsolatban, de olyan formában, ami a másiknak zavaró pl. érzelmi zsarolás stb. Ezeket a játszmákat ha sikerül felismerni, megérteni, akkor "ki lehet lőni", tehát értelmüket vesztik. Az ilyen játszmáknak többféle típusa van, ezekről szól. Elsősorban felnőtt kapcsolatokra érvényes, de talán nagyobb gyerekeknél is beválhat. Ancsi említette a nagylánya játszmáit, arról jutott eszembe.
A "Könyvnet" egy internetes könyváruház, téma, cím, szerző szerint lehet benne keresni és meg lehet rendelni a könyvet, postán utánvéttel pár napon belül szállítanak, én már rendeltem tőlük, megbízhatóak. A könyvekről rövid leírás, esetenként olvasói vélemény is található.
www.konyvnet.hu -címen lehet megtalálni (ékezet nélkül). Amúgy nyilván jobb könyvesboltokban is kapható, de gondolom időszakosan mert nem új könyv.

Kriszta
Az ajándékkal kapcsolatban igazad lehet, én csak arra akartam kilyukadni, hogy a gesztus a lényeg. De ebben az esetben szerintem könnyen lehet, hogy pénzt nem fogad el - ez persze csak megérzés.

Jó éjt mindenkinek!

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Most néztem a Könyvneten, jelenleg ott nem kapható, talán antikváriumban. Jóval régebbi, mint gondoltam, mert a szerző 1970-ben meghalt.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok Lányok!

Köszönöm,hogy gondoltok rám, nagyon jólesik!
Biztosan nem lesz semmi baj.Kép

Icus!
A könyvet ismerem, meg is van. Bár régen olvastam és többször is forgattam mert érdekeltek ezek a dolgok, most mégis nehéz "alkalmazni". Lehet, hogy megerősítésként újra bele kéne néznem, meg is keresem. Vhogy amikor az embernek nincs ilyen problémája, akkor jobb olvasni ilyesmiről...
Köszönöm, hogy ajánlottad!

Kriszta!

Hát én is hezitálnék, hogy mit is ajándékozzak, de lehet, igazad van. Segítségképpen az jutott az eszembe, hogy van egy ismerősöm aki a gyermekével pszichiátriai magánrendelésre jár, és ott a tarifa alkalmanként 4000 Ft.
Én is nagyon örülök, hogy Balázska tulajdonképpen "rendben" van.Kép

Icus még egyszer!
Olyan aranyosan segítesz mindig, mindenkinek!KépKépKép Köszi! De írd le azt is, ha vmi Téged bánt, bár remélem nem lesz sok ilyen!

Szép álmokat Mindenkinek!
ancsi65

Sziasztok!

Kriszta! Nagyon örülök, hogy minden rendben BalázzsalKép! Szerintem is, ha pénzt akarsz adni akkor kb. 4- 5000 Ft. legyen az összeg. Nálunk minden magánrendelésen ez a tarifa.

Paga! Az jó lenne, ha maradna a munkahely! Én sem vagyok-voltam valami következetes, de ha nem csinálom végig akkor semmivel nem tudok rájuk hatni! Még így se nagyon....

Ancsi! Már csak két nap és túl leszel rajta!!Kép Gondolok majd rád és szorítok neked!!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Icus, Mandula, Ancsa!
Köszi az ifókat a hálapénzről, nagyon sokat segítettetek. Legalább már van egy támpontom, aztán majd meglátom hogy lesz, de mindenkép kínos lesz az tuti.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Nagyon régen jártam itt. A kisfiam elkapott egy csúnya torokgyulladást, és a napjaink nem álltak másból csak egy kis szopi, egy kis alvás és jó sok sírdogálás. Talán ma már túl vagyunk rajta.
Olvastam a kamaszkori gondokról. A nagyfiam 16 éves, mi már túl vagyunk az első problémákon, most úgy érzem vihar előtti csend van, kicsit furcsa is ez a nyugalom. Szerintem tanácsot adni is nehéz, és megvalósítani a kapott tanácsot sem könnyű. Nekem legalábbis nem jött be mások tanácsa. Mióta megszülettek a testvérei, nagyon megkomolyodott, ő lett az én segítségem. Ez jót tett neki. És egy kicsit megkönnyebbült, hogy nem lógok már annyit a nyakán.
Mostantól próbállak követni Benneteket.
Üdv. mindenkinek!
Bea
beátab

Sziasztok!

Túl vagyok a beavatkozáson, és minden rendben volt, van. Altattak, semmit nem érezetem, az egészből a várakozás volt a legrosszabb. Az, hogy a körülötted lévők egyre kevesebben vannak, és látod, hogy még alszanak, amikor kitolják Õket. Félelem az ismeretlentől...Volt egy lány, akivel nagyon jól elbeszélgettünk, jobban telt az idő. Mivel nem voltak még műtétjeim, ijesztő volt számomra a műtő. Szinte kézen kellett odavezetni a műtőasztalhoz, majdnem sarkonfordultam. Altatva sem voltam még, féltem, de az volt a legjobb.
2 hét múlva lesz meg az nykh elemzése hormonálisan, és a szövettan.
Nagyon jó itthon!Kép

Remélem Mindenki jól van!
Üdv:Ancsi
ancsi65

Szia Bea!

Hát nem lesz nehéz követni munket, ha ilyen sok hozzászólás van. Nem vagyunk valami aktívak. Örülök, hogy Marcell jobban van, és remélem mostanra teljesen meg is gyógyult. Nem egyszerű ha egy ilyen pici baba megbetegszik. A többiektől kapta el?

Szupi, hogy Dani jól reagálja le a kicsiket, és nagyon szereti őket. Én is szeretném, ha nálunk is ilyen szerencsésen alakulnának a dolgok, ha majd lesz kicisnk. Nálunk is sok korkülönbség lesz, hiszen a fiam már 11 éves. De a mi hibűánkból borzasztóan el van kényeztetve, a szemünk fénye, és minden az Õ kénye kedve szerint van, ezért vannak aggályaim, hogy hogyan reagálja majd le, ha nem Õ lesz a központban, ha nem mindenki az Õ kivánságait lesi majd (persze az ővét is, de nem csak az övét).

Sziasztok

Szép napot mindenkinak!

Paga

Gabi
paga

Ancsi!
Örülök, hogy túl vagy rajta, pihengess sokat.

Paga!
Hát nem lesz könnyű szegénykének elsőszámú kedvenckéből a második helyre szorulni, de bármennyire is igyekszik az ember nem sikerül u.annyi figyelmet szentelni egyeskére, ketteske mellett. Én is nagyon félek, hogy mi lesz ha itt lesz a kistesó. Balázs vajon hogy viseli el.

Bea!
Hát tényleg nem nehéz követni minket, de így legalább sikerül képben maradni, mert a másik topik ahová irogatok olyan pörgős, hogy már azt sem tudom ki kicsoda.

Tudtok valamit Melcsiről? Rég járt erre. Eléggé aktuálissá vált az ágyvásárlásunk, de nem tudom a weboldaluk címét és nem találtam az archiban sem Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Hát tényleg lehet követni az eseményeket. A győri topik is néha alszik, néha meg nagyon beindul.

Kriszta!
Nálunk Kyra ée Marcell között 3 év van. Eleinte nagyon féltékeny volt, pedig az első perctől imádta az öccsét. Talán most mondhatom két hónap után, hogy megszokta az új helyzetet. MÉg mindig vannak kisebb problémák, de igyekszünk úgy alakítani a napjainkat, hogy úgyanannyit foglalkozzunk ővele is, mint régebben.
Nagyon jól tetted, hogy Balázst elvitted óviba. Mire megszületik a húgocskája, már megszokja és Neked is sokkal könnyebb lesz délelőtt a babával.
Nálunk az volt a gond az első hetekben, hogy a bölcsiben akkor kezdődött a téli szünet, amikor kijöttünk a babával a kórházból. Kicsit sok volt a két gyereket ellátni és még jött a karácsony is. De szerencsére a férjem is itthon volt.

Paga!
Nem lesz semmi gond. A nagyobb gyerekek máshogy élik meg a kistesót. Nem csak a saját tapasztalatból mondom. Van több ismerősöm is akinek nagy korkülönbség van a gyerekek között, és senki nem panaszkodik.

Jó hétvégét mindenkinek!
Bea
beátab

Ancsi!

Örülök, hogy minden rendben és jól vagy! Kép Kép KépNekem az altatás utáni ébredés volt a legrosszabb minden beavatkozásnál. Utoljára mondta a nővér, hogy szóljak a műtőben, hogy hányingerrel szoktam ébredni, s akkor adnak arra valamit az infúzióban...s láss csodát... hogy ezt korábban miért nem mondta senki...?
Lényeg, hogy most már túl vagy rajta. Most egy kis pihi, erősödés, aztán hamarosan indulhat a kistesó-projectKép

Bea
Jó hogy megint itt vagy! Nagyon helyesek a gyerkőceid a profilodbanKép
Tetszett, hogy a nagyfiad megkönnyebbült, hogy nem lógsz annyit a nyakánKép

Paga
Én is úgy hallom az oviban a szülőktől, hogy a nagyobb gyerekek sokkal könnyebben viselik és jobban tolerálják a kistesót.

Jó hétvégét mindenkinek!

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Bea!
Nálunk meg az oviban lesz 1 hónap nyáriszünet, pont mikor megszületik. Bár még a pontos dátumot nem mondták meg csak hogy július környékén, úgyhogy reménykedem, hogy a kórházi időpontban legyen, mert a 35. héten be kell feküdnön szülésig és elég macera lenne az ovibahordás. Így legalább anyuék levinnék a nyaralóba.

Kép

KépKép
nyanya67

Szia Icus!

Hogy vagy? Nincs még eredménye az amnionak?
Köszi a dicséretet.
Dani /a nagyfiam / érdekes gyerek. Ha túl sokat foglalkozom vele idegesíti, ha megvárom amíg magától jön akkor mindent megoszt velem. Mostanában taktikázom vele, nem faggatom semmiről, várok türelemmel amíg nem érzi szükségét a beszélgetésnek. Szerencsém van vele nagyon jó tanuló, nem csavarog.

Kriszta!
Nálatok sem lesz túl jó a helyzet. Arra vigyázz majd, hogy ha megszületett a baba Balázs otthon legyen. Még ha nehéz lesz akkor is. Ha elviszik a szüleid, úgy érezheti, ő már Neked csak másodlagos. Ilyen helyzetnek voltam tanuja egy barátnőmnél. A nagyszülők csak segíteni akartak avval, hogy hetekre elvitték a nagyobb kislányt de ártottak vele.
Persze amíg kórházban leszel addig jót nyaralhat.

Bea
beátab

sziasztok,ildi vagyok,37 éves jöhetek közétek? 1 fiam van,március 8án lesz 3 éves
ildianyus

sziasztok,ildi vagyok,jöhetek közétek? én 37 éves voltam most március 1-én
ildianyus

Szia Ildi!
Üdv a csapatban. Ugye nem leszel mindig ilyen szűkszavú?Kép

Bea
Az amnio eredményére sajnos még heteket kell várni, kedden múlt egy hete a vizsgálatnak, és csak 5 hétre ígérték az eredményt. Nem baj, kibírom, csak ne hívjanak telefonon, mert az nem jelent jót... Inkább kivárom a postást.
Nagyon tetszik ahogy a nagyfiaddal "taktikázol", nincs ugyan személyes tapasztalatom erről, de kb. így képzelem el a kamaszok nevelését. Nehéz lehet kivárni, de biztos hogy eredményesebb mint a nyaggatás. Sok példát látok, akik azzal rontják el...

Kriszta
Bp-en úgy szokott lenni, hogy az ovik egyik fele jún. végétől júl. végéig, a másik fele júl. végétől aug. végéig van zárva, és minden évben csere. Viszont május 31-től vége van a tanévnek, szeptemberig nyugodtan nyaralhat Balázs. Nyáron többnyire csak azok járnak oviba, akiknek muszály. Amúgy egyetértek Beával, jobb ha otthon van mikor hazajöttök a kórházból, hamarabb elfogadja az új helyzetet, ha ő is részese annak.

Ja, és jó lett az AFP-m, ez már azért megnyugtatóKép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?