Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Gotti!
Tényleg az a jó a fórumban, ha elmered mondani a véleményedet, mégha különbözik is!
Egyébként amikor bemutatkoztál, én írtam Neked választ, kérdésekkel is tüzdelve,(most nem írom le újra)de nem válaszoltál, amit sajnáltam. Nagyon eltüntél, pedig örültünk Neked...
Írj te is többet, hogyan telnek napjaid kicsikkel, nagyokkal?KépKép

Krisztanyanya!
Továbbra is szorítok Neked én is, ezen a "meneten" is nemsokára túl leszel, és már "csak" 5 hónap!:D:D
Jó lesz, hogy tudtok találkozni Icussal!

Icus!
Neked is nagy drukk!KépKép

Gabi!
A szénhidrátéhség rám is rám tör néha, főleg egy héttel a mensi előtt, és ha vmi miatt szorongok!Kép
Pl. mostanában sokat filózok ezen a babakérdésen, szorongok és határozatlan vagyok, a nagyok is adnak némi fejtörésre okot, tehát sajnos többet majszolok.Kép Néha beválik az, ha rám tör, akkor iszom egy jó nagy pohár ásványvizet. Igazából én sem tudok mit tenni. De azért még nem vészesek a "kilóid", ugye?Kép
ancsi65

Sziasztok!

Délután indulunk vidékre az anyósomékhoz, de még gyorsan átfutottam a babanetet, s bár nem terveztem már mára, mégis reagálnék.

Az amnio kedden lesz, köszönöm mindenkinek a tanácsokat és a drukkokat Kép Legalább egy hétig fekvést tervezek, ezen belül agykontrollt és autogén tréninget. És a pozitív sugarakat is gyűjtöm minden kedves értem aggódótól...Kép
Az AFP-t ma vették le, kb. 2 hét az eredmény.

Gotti
Köszönöm kedves soraidat, igazán jól esett, amit írtál, s amit ismeretlenül is feltételezel rólam Kép
Igyekszem "talpraesett" lenni, s bár nem állítom, hogy mindenre tudom a megoldást, de legalábbis törekszem rá, hogy megtaláljam.
Egyébként szívesen írogatok ovis témáról is, csak éppen nem szeretnék "szakértőt" játszani, és nem szeretnék azok idegeire menni, akik esetleg már unják ezt.
Azért kerestelek, mert nagyon eltűntél, ezenkívül valóban érdekelt a véleményed (mint szakmabeli Kép), és a gyakorló anyukákét is szívesen olvasnám, mert talán épp olyan dolgokra világíthatnak rá - a másik szemszögből nézve - amire mi nem is gondolunk. Érdemes megismerni a másik oldal gondolatait, mert abból is sokat lehet tanulni.
Meg tudom érteni az "ellentábor" véleményét is, sajnos én is ismerek nem egy olyan kollégát, akihez nem adnám be a gyermekemet...Kép Kép
Leszek is bajban bő 3 év múlva...amikor a hóhért akasztjákKép
Kriszta nincs könnyű helyzetben, s arra jogosan tarthat igényt, hogy az óvónők partnerként kezeljék, és próbáljanak tenni valamit. Szerintem csak ezt hiányolja, eddig még ennek nem sok nyoma volt.
Nagy kár, hogy sok szülő 1-2 rossz tapasztalat alapján általánosít, pedig tudom, hogy sok lelkiismeretes óvónő is van - szerencsére - a szakmában.
Persze, a jó kapcsolat mindig két félen múlik. Néha a szülőkkel sem könnyű...
Eleinte én is úgy éreztem, Kriszta is tehetne többet az együttműködés érdekében, erre bíztattam mindig. Másrészt neki ez az első gyereke, első óvodai tapasztalata: ha rossz vágányon halad, az óvónők dolga, hogy segítő szándékkal nyissanak felé, és támpontokat adjanak a bizonytalan anyukáknak.

Megértem, ha most a babázás érdekel, nem a szakmaKép Mesélj a piciről, biztos mindenki szívesen hallana az örömeidről, mi is nagyon várjuk már, hogy megélhessük ezeket a csodálatos napokat Kép

A többi gyakorló anyuka élménybeszámolóját is várjuk a babázásról, írjatok!Kép

Ancsi
A szorongásra és bizonytalanságra beválik a majszolás? Kép Mert akkor én is rohamos súlygyarapodásnak nézek elébe Kép

Már megint túl bő lére eresztettem, ne haragudjatok, ilyen vagyok...Kép

Jó hétvégét mindenkinek.
Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Ez az ovi téma nem könnyű, én szerencsés helyzetben voltam anno. Nagyon-nagyon aranyos ovónénieink voltak! Mi inkább az iskolakezdésnél akadtunk meg, de osztály-váltással megoldottuk.

Kriszta! Nem értek nagyon a pszichológiához, de lehet, hogy Balázsnak teljesen elmegy a kedve így az egésztől! Nem lehet átvinni másik csoportba? Vagy nincs a környezetedben olyan ovis aki szereti az óvodát és esetleg felvennék oda Balázst? Nem akarok okoskodni de olyan jó lenne ha megoldódna ez a dolog!

A szénhidrátról.... Én tul. kép. bármennyi édességet meg tudok enni Kép! Igaz elég szerencsés alkat vagyok, azt mondják, hogy legalább 100 kilósnak kéne lennem ennyi édességtől Kép! És nálam sajnos semmi nem helyettesítheti Kép.

Icus! Én is drukkolok Neked a vizsgálat miattKép!! Majd mond el mi volt!

Mindenkinek szép napot!

KépKép
mandula35

Ancsi!

Hát a kilóim, végül is sok és szeretném, ha kevesebb lenne, de ha falok egyfolytában, akkor ez nem így lesz, kb. 80 kg körül lehetek. Bár már a mérlegre sem merek lassan ráállni. Valószínű nem tudod, de nekem novemebrben 24 hetes terhesen volt egy vetélésem. Utána eléggé rossz passzban voltam/még vagyok néha most is. És a férjem, meg hogy kedveskedjen mindig hozott valami finomságot. Na nem akarom rákenni! De jó lenne egy kicsit fogyni!

Mandula! De nagyon is jó neked, hogy nincsenek ilyen gondjaid!

Sziasztok,

Gabi

Gabi
paga

Sziasztok Lányok !

Köszönöm az őszinte véleményeket.
Ancsi, kérdeztél a háztartási munka megosztásáról Kép Háát a nagyja bizony rám marad, hiszen én vagyok itthon...Kép , de azért próbálok valahogy a fiúkra is hatni ( még a párom a legkönnyebb eset, mert ha teheti sokat segít)
A három fiúnak egy- egy saját szobája van a tetőtérben és itt bizony szigorúan nekik kell takarítaniuk ( én meg inkább nem megyek fel gyakran, hogy ne érjen meglepetés Kép Kép )
A legkisebb fiú: Danika "felelős" a vacsoraleszedési beosztás Kép elkészítéséért és betartásáért. Ilyenkor magabiztosan kormányozza a két nagyot... hát valahogy így.
Sok idejük egyébként nincs, mert a tanulás mellett sok időt elvesz a zeneiskola, gyakorlás is.
Cumi: Mindhárom fiam cumizott és kb. mindhárman óvodába lépés után kis idővel "szoktak" le nagymamai segítséggel /ünnepélyes keretek között ott hagyták nála a cumikákat Kép /
Zitus viszont egy percig nem volt hajlandó a szájába venni nemhogy a cumit, hanem a cumisüveget sem ! Õ még most is szopizik 1000- rel / bár éjszaka már nem bánnám, ha nem tenné /.

Icus
Kedden szorítok majd Neked és a pici pocaklakódnak ! Megy a sok-sok pozítív energia ++++++++++++++++++++++++++ !

Paga
Sajnálom a kis angyalkádat, de meglátod hamarosan Nálatok is babaillat lesz, próbálj erre gondolni minél többet!

Jó hétvégét Mindenkinek,pussz:

Kép

Gotti és Zitus
gottianyu

Sziasztok!

Gotti,tündéri a kislányod. Az én kislányom is cici függő. 19 hónapos és még mindig 1000-rel szopizik, annyira aranyos mikor a ruhámat próbálja felhúzni közben azt mondva: ham-ham, az éjszakáink nekünk sem csak alvással telnek,bizony én is örülnék,ha többet aludhatnék.
Ez a korosztály valószinűleg nem cumin és cumis üvegen nő fel, nekünk se jött be. A te lánykád beszél már? Az enyém perfekt kínai, de ugye azt mi nem értjük. A férjemnek ugyan gyanús egy kicsitKép, de reméljük előbb-utóbb érthető lesz, amit mond.
A fiaid milyen hangszeren játszanak? Az én fiam zongorázik, de nálunk apa is zenél igaz ő hivatásásnak választotta a zenét. Klarinéton játszik. Elég sokat gyakorolnak itthon, egy biztos Zsófinak zeneterápiából jut bőven.

Képzeljétek, pénteken vendégeink voltak, Zsengéék voltak itt, mi egy szóbában feküdtünk zsengével a kórházban, elősször a cukor beállítás miatt, aztán kinek-kinek rájött még a saját problémája. Azóta is jóban vagyunk.
A két kiscsaj igazi nőciként veszekdtek a seprűn, lapáton. Zsenge ugyan mondta,hogy hozzak gyorsan felmosót is és nekem nem lesz dolgom, de ez is nagy segítség voltKép.
Jót játszottak együtt. Aznap persze egyik sem volt álmos egész nap. Nagyon édesek voltak, ahogy puszit adtak egymásnak.

Paga, ha én édességet kívántam, vagy kívánok és nem eszem, akkor sajnos mindíg megbosszúlja magát, ugyanis, mikor végre hozzájutok 10-szer annyit eszek, mint mikor elősször ehettem volna. Ma már olyan nagyon finom light-os dolgok vannak, én például mindent imádok, de azért általában van itthon egy-két Norbis puding ami mindíg itt van, ha nasizni támad kedvem. Szerintem a szénhidrát mellett az is nagyon fontos, hogy jó magyar szokás szerint ne egyszer, vagy kétszer együnk egy nap, hanem 5-6 alkalomra oszd el az egész napos szénhidrát mennyiséget, elősször nehéz betartani, de ha megszokja az ember, akkor megúgy van vele, hogy "Úr Isten már megint ennem kell". Az is igaz, hogy a 80 kiló elég relatív, mert ha valaki 2 méter úgy elég soványka, viszont ha valaki csak egy méter úgy már nem az igazi.
Persze tanácsokat én is könnyen adok, mert voltam én már 90, de 50 kiló is, a 160 centimhez, szóval túl komolyan azért ne vegyélKép

Icus én is drukkolok neked, mivel ebben a kórházban én is nagyon sok időt eltöltöttem, valóban ne izgulj, a genetikusokhoz még országhatáron túlról is jártak, nagyon jók, mindíg tudják mit csinálnak.

Hát most ennyi, így is hosszúra sikerült a mondanivalóm, tölcsétek jól a hétvége hátralévő részét. Sziasztok
Ildikó
kildó

Kedves Szücsi_66!

Mi is a Wiegandt Péterhez járunk a BMC-be. Sajnos a kevés idő nálunk is bejátszik, ezért meg szeretném kérdezni, hogy pontosan hol van a magánrendelése, mert ott remélhetőleg több időt tud a feleségemre és rám szakítani. Most is felhívtam szombat délután, de olyan mondott hogy ledöbbentünk, és teljesen kétségbe estünk. Mindez valószínüsíthető annak, hogy túl rosszkor kerestük.

Válaszodat előre is köszönjük

hogyi
hogyi

Sziasztok!

Köszönöm az újabb bíztatásokat és a pozitív energiát Kép A szívem mélyén úgy érzem, nem lehet baj, de azért szívesen lennék egy hónappal idősebb...

Az egyik ismerősömnek amnio előtt azt ajánlotta az orvosa, hogy 2-3 nappal előbb kezdjen szedni 3x2 MagneB6-ot, és utána is egy darabig, mert lazítja az izmokat, segít hogy ne görcsöljön be a szúrás következtében. Az én dokim semmi ilyet nem mondott. Mit gondoltok erről? Tudom, sokan szedik terhesség alatt, de szerintetek az amnioval kapcsolatban is ér valami?

Szia Hogyi!
Üdv köztünk! A magánrendelő címe: II. ker. Csalán u. 31 ( A BMC-től kb. 4 km-re),
szerdánként van rendelés 17-20 óráig. Szerintem be kell jelentkezni, én mindig konkrét időpontra mentem.
Megkérdezhetem, mitől döbbentetek le? Én még sosem hallottam udvariatlannak. Mondjuk én vigyázok arra, hogy lehetőleg csak munkaidőben hívjam fel. Ettől csak vészhelyzet esetén térnék el - erre remélem, nem kerül sor.
Mesélj kicsit, ha van kedved. Hol tartotok a folyamatban?

További szép estét!
Sziasztok!

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Hogyi!

Én is nagyon csodálkoznék Wiegandt dr-on, ha "bunkó" lett volna, a BMC-ben nála udvariasabb, segítőkészebb dokit én nem találtam, bár nem az ő "betege" voltam. Én sajna, a sokkal nyeresebb Zekéhez kerültem, ezt Icusnak már írtam. Wiegandt csak párszor vizsgált meg, de amikor a kapuban hazafelé menet a babával összetalálkoztunk Vele, megismert, megnézte Lucát, és gratulált.Kép Ez sem eléggé gyakori....Úgyhogy nem értem, és nagyot csalódnék.

Icus!
Holnap mész?KépKépKép

Szép, jó reggelt mindenkinek!Kép
ancsi65

Sziasztok!

Szücsi_66: Köszönöm szépen a címet, mi is tudtuk, hogy valami Cs-vel kezdődő utcában van a rendelője, viszont mi a Csaba utcába mentünk. Nem nyert Kép. Egy kérdés, hogy milyen számon lehet bejelentkezni hozzá?
Ancsi65: A hozzászólásomban nem írtam, hogy bunkó lett volna, csak a körülmény hozta, hogy nem erre a hozzáállásra számítottunk. A gyerekkel mi is többször voltunk benn nála, mert nem volt kire hagyjuk, és nem volt ellenére, többször megjegyezte, hogy aranyos, pedig rossz volt, mint az ördög. (Amúgy a fiunkat is Petinek hívják Kép) Ebben egyetértünk. A történetünkről a köv levélben.

hogyi
hogyi

Sziasztok!
Megint Én. Kicsit részletesebben is leírom a történetünket.
2002-ben házasodtunk össze, és próbálkoztuk már vagy 1 éve a babával, de sehogy nem jött össze.
Ekkor a feleségem egy ismerősétől hallotta, hogy a BMC egy jó hely. Így tehát 2002 novemberében elmentünk, és sajnos azt a hírt kaptuk a vizsgálatok után, hogy 2 oldali petevezeték-elzáródása van a feleségemnek, nekem meg kevés a spermaszámom. Így más lehetőség nincs, minthogy lombikkal kísérletezzünk. Első beszélgetésünk Wiegandt dokival volt, ő vette fel az adatainkat, de utána az Újvárihoz kerültünk. Kis összevisszaság után a Wiegandtnál kötöttünk ki, nagy megelégedésünkre. Nagyon szimpatikus volt, soha egy rossz szót nem tudtunk mondani róla, ha kellett bármikor állt a rendelkezésünkre, de természetesen csak munkaidőben. Ezután belekezdtünk az első lombikba, vagyis csak stimuláció lett belőle, azt is abba kellett hagyni, mert a feleségem (Niki) nem reagált sehogy a gyógyszerekre. Nagy elkeseredés után a második stimuláció során sem volt túl sok biztató jel. Koncz is megvizsgálta Nikit, de azt mondta ez nem stimuláció. Aztán 2002 húsvét vasárnap 8 és fél órányi várakozás után azt mondták, talán van valami. Április 23-án megtörtént a tüszőleszívás, és 3 tüszőből 3 petesejt lett (micsoda csoda), hát még hogy mind a három megtermékenyült és vissza is lehetett ültetni. Aztán 2 hétre rá megkaptuk a hírt, hogy a Niki terhes. El sem mertük hinni. És a gyerek születéséig semmi probléma sem volt. Mi nem a doki magánrendelésére járunk, lehet, hogy ezért kicsit nehezebben lehetett rábírni arra, hogy nála szüljünk. Kb. 6x-i kérésre, unszolásra, de elvállalta Nikit. A szülés kicsit kacifántos lett, egyszerű császárból lett egy 2 órás műtét, mivel menet közben elszakadt a húgyhólyagja (Rokonaink, ismerőseink között megoszlanak a vélemények a történtekről. Mi azonban nem gondoljuk, hogy a doki bármiben is hibás lett volna. Számítottunk rá, hogy valami történni fog, erre egy gyerekkori betegség biztosított jó alapot ezért is akartunk a Wiegandtnál szülni, mert bíztunk benne, hogy valahogy majdcsak megoldja a problémát ha lesz és lett is és meg is oldotta egy nagyon aranyos urológus főorvos segítségével. Utána a kórházban minden orvos mondta, hogy halotta mi történt. A nővérekkel is jól összeismerkedtünk az ott töltött 2 hét alatt.). De megszületett kisfiunk Péter, aki most már 2 éves. Sikeresen felépültünk, és 2 év után, visszamentünk. Nem vártunk semmi jót, hogy könnyű lesz vagy ilyesmi, de ami jött, az végképp letaglózott minket. Az következő stimuláció még rosszabb lett. Napi 200NE Puregon és 4 ampulla Menogon volt az adagunk. Először a doki azt hitte milyen jól kezdődött a dolog, és visszavette egy picit a dolgot. Ezután, hogy még véletlen se rontsuk el az adagolást, a feleségem lement az ügyeletre, hogy beadassa az amúgy könnyen adagolható injekciót. Ekkor a nővér, mint utólag kiderült, eladagolta az injekciót, nem is egyszer. Aztán a 2. vérvétel során kiderült, hogy mégsem olyan jó minden, így hát újra megemeltük az adagolást, és a végére sikerült 2 tüszőt összekínlódni. Mire persze leszívták volna, az egyik idő előtt megrepedt, és csak 1 maradt, amiből a petesejt bár megtermékenyült, de nem maradt meg. (ekkor a hormonszintünk 600 volt). Mindez tavaly májusban történt. Na akkor gondoltuk, jobban figyelünk az adagolásra, 3 hónap múlva visszamentünk (eközben a feleségemet felvették másoddiplomára, amúgy ő 30 éves), így lemondott a továbbtanulásról, csakhogy lehessen egy másik babánk. A köv. stimuláció során viszont már 200NE puregon és 8 ampulla menogonnal dolgoztunk, mindhiába, a petefészkek meg sem moccantak, 2. vérvételnél abbahagytuk, a teljesen lehangoló eredmény akkor 38-as hormonszint volt. Ugye ekkorra a minimum kb. 800 kell hogy legyen egy normális esetben. És a megbeszélések után közölték velünk, ha a köv. alkalommal, ha nem jön össze a stimuláció, akkor mindennek ellenére lemondhatunk bármiféle próbálkozásról, maximum a donor lehetősége adhat esélyt. Azt meg kitől? De próbáljuk ki, hogy 6 hónapig szüneteljünk, szedjünk fogamzásgátlót, hogy a petefészkek pihenni tudjanak, Elkezdtük ezt novemberben, és már csak 2 hónap maradt vissza, hogy újra kezdjük. Ekkor (azaz most pénteket este) szólt párom, hogy nézzem meg mert mintha folyna a melléből valami. Előszörre nem tűnt semmi komolynak, aztán másodszorra néhány csepp tejszerű váladék / folyadék jött ki préselésre. Hát tudjátok, nagyon kétségbe estünk. Vasárnap kellett volna újra nekiállni a fogitabletta szedésének, így nem volt más hátra, felhívtam a Wiegandtot. Szombat du. 2:30. Hát valszeg ti is tudjátok, nem épp a legjobb időpont egy doki felhívására, de reméltük, hogy most épp dolgozik. (mert hát sose lehet tudni melyik hétvégén dolgozik hát most úgy néz ki épp szabin volt) Teljes kétségbeesésemben kaptam a mobilt, telefon kicsörög, doki felveszi. A diskurzus 33 másodpercig tartott. Ebből kb. 20 másodperc bocsánatkérés, hogy ilyenkor zavartuk, de probléma van. Megemlítettem, hogy folyadék jött a Niki melléből, ő pedig - kicsit álmos hangon, valszeg - annyit mondott, hogy menjünk a területi onkológiára és lerakta a telefont. Hát mikor elmondtam a feleségemnek (mivel általában én beszélek a feleségem nőgyógyászával), ő teljesen taccson volt. Már nem akart semmit sem, főleg a meddőségibe menni, ezért szerettük volna megtudni a magánrendelője címét, ott hátha kicsivel többet tud foglalkozni velünk. Mert a BMC-ben ugyebár az a 2-3 perc vizsgálattal együtt nem sok. Feleségem meg pláne olyan, hogy inkább vár 5 órát, de ha a dokihoz bemegy, 1 percen belül legyen kinn. És inkább fizetünk azért, hogy esetleg többet beszélhessünk a problémáinkról vele.

Ezektől függetlenül soha nem gondoltam azt, hogy ő "bunkó", mindig készséggel válaszolt, csak a jó helyen és időben kellett hívni / felkeresni. Volt olyan is, hogy egy 14 pontos kérdéssort állítottunk fel, és kértem időpontot tőle, és akkor szánt rám 18 percet, tételesen, pontról pontra elmagyarázott mindent. De ha az ember kétségbeesett, akkor már csak egyvalaki marad, a doki, akivel a problémát meg tudja vitatni, akkor is, ha az hétvégére esik, bár tisztában vagyunk, hogy ezzel megsértettük a magánéletét de nem akarattal. És most már tudjuk kár volt hívni, mert a szokásos megnyugtatás helyett most először teljesen kétségbe ejtett. Nem beszélve róla, hogy az onkológiára beutaló is kéne? Akkor most szedje a feleségem a gyógyszert vagy ne? És most mi van? Ennyi volt a 4 hónap várakozásból? Tisztában vagyok, hogy nem telefonon kell a problémákat megbeszélni, csak a gyógyszerszedést akartuk tudni mi legyen. De most nem tudunk semmit, csakhogy menjünk az onkológára. Képzelhetitek, hogy milyen hétvégénk volt. Egyébként örülök, hogy Wiegandt doki ilyen népszerű, mert ahogy valami kedvezőtlennek tűnő dolog került szóba rögtön a védelmére keltetek. Amit meg is érdemel. Mi is azért járunk hozzá, mert Õ a legemberibb orvos. Orvosként szakmailag mindenki érti a dolgát csak azért hiányzik az emberi szó és ez sokszor többet ér (ezt tudja a Wiegandt) mint a legkiválóbb szakmai felkészültség persze az is kell, mert anélkül nem megy. A telefonszámot nagyon megköszönnénk, mert még a héten szeretnénk valahogy elmenni, mert nem tudjuk, mi van egyelőre szedjük a gyógyszert tovább. Bocs, hogy ennyit raboltam az időtöket és köszi a segítséget.

Röviden tömören Kép ennyi.

hogyi
hogyi

Sziasztok!

Alig csatlakoztam hozzátok és máris sok hozzászólásról le is maradtam. Megbetegedett a kislányom és teljesen lefoglalt. Nagyon nyűgös volt, folyamatosan vele kellett foglalkoznom / 3 éves / a kicsire csak a szopizásokra jutott idő / ő 2 hónapos / szerencsére nyugodt baba.
Ti hogyan oldottátok meg ilyenkor? Hátha van valamelyikőtöknek valami jó ötlete.

Gyugyi! Jól emlékszem Te laksz Győrben?
Mi Csanakon lakunk. És Ti merre?

Üdv. Mindenkinek!!
Remélem most már gyakrabban tudok jönniKép
Bea
beátab

Hogyi!

Megértem az elkeseredéseteket, de más telefonszámot nem tudok adni, csak a rendes mobilját tudom én is, gondolom azon hívtad szombaton. Én leginkább a BMC központi számán hívtam, onnan kapcsolták az ottani rendelőt, vagy személyes találkozáskor beszéltem meg vele, hogy legközelebb mikor, hányra menjek. Nincs külön szám a bejelentkezéshez, nincs külön asszisztense ehhez, ha erre gondoltál.
Az onkológiára talán azért küldött, mert így látatlanban nem tudott mit mondani, az onkológián esetleg speciális vizsgálatokkal döntenek a továbbiakról.Drukkolok Nektek, hogy minden rendeződjön, és teljesülhessen a vágyatok, egy kistesó a kis Péternek.
Ha ez mégsem sikerülne, gondolj arra, hogy van egy gyönyörű, egészséges kisfiatok Kép, és ez több, mint ami sokaknak megadatik, akik végigjárják egy meddőségi kezelés összes kálváriáját.
Az ilyen kezeléseknek rengeteg kockázatuk és mellékhatásuk lehet, garancia semmire nincs. Nekem ugyan mindig, minden leletem teljesen jó volt, mégsem tapadt meg az első 2 lombik, nem tudni, miért... szörnyű érzés volt a kudarc, egyik a másik után... De ha ezt a terhességet sikerül rendben kihordanom, boldog leszek és elégedett a sorsommal, mert tudom, hogy sokan még a terhességig sem jutnak el soha.
Mégegyszer kívánok nektek minden jót a továbbiakhoz, de bárhogy alakul, próbáljátok a dolog jobbik oldalát nézni, hisz nektek már sikerült valami, ami sok párnak sajnos örökre csak álom marad...

Szerintem hívd fel napközben a BMC recepcióját, onnan kapcsolják, ha nincs a műtőben. Általában reggel 8-10 és déltájban kb. 13 óráig végzi a beavatkozásokat, a köztes időben biztos sikerül elérned.

Írj majd, mi volt, szorítok!

Ági, Gyugyi, Bea, rég hallottunk rólatok! Mizujs?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Szia Hogyi!

Hétvége ide vagy oda, azért lehetett volna segítőkészebb a dr.Úr! Nekem is nagyon rosszul esett volna....
A tejszerű váladék egészen biztosan hormonális eredetű. Az én legkisebb lányom is két éves, ő kb.16 hónapos koráig szopizott, és az elmúlt hónapban én is észleltem ezt a tejszerű vmit. Én elmentem a nőgyógyászomhoz- nem csak ezért-, és kaptam beutalót vérvételre, hormonszint megállapításra, kiderült, hogy nincs baj, ez még a szoptatástól volt nekem. Mindenféleképpen beszéljetek orvossal, hogy megnyugodjatok.
Hát a Ti történetetek sem semmi, köszi, hogy megosztottad Velünk. Remélem hamarosan jobb dolgok történnek Veletek, addig is örüljetek nagyon a kis Kétévesnek!KépKépKép

Üdv: Ancsi
ancsi65

Bocsi, Bea, nem frissítettem, és nem láttam, hogy nemrég írtál...
Jól van már a kis(nagy)lányod?

Gotti!
Zitus nagyon helyes. És annyira tetszik a "babaillat" kifejezésed Kép ugye Te írtad a bemutatkozásodban, hogy a nagyok mellett egyszer csak hiányozni kezdett a babaillat és a gőgicsélés... nagyon szívmelengető Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Szia Icus!
Kyra jobban van, talán holnap elviszem már bölcsibe, nagyon hiányoznak neki a barátai.
Olvastam,hogy holnap mész magzatvízvizsgálatra. Szorítok Neked. Nekem 2x is csinálták,a lányomnál kicsit későn, így méhlepény vizsgálat lett belőle,a kisfiamnál már időben tudtunk dönteni, 16 hetesen magzatvízet vettek. Nem volt semmi gond. Én még nem hallottam olyanról akinek bármilyen baj lett volna. Nálad is minden rendben leszKép
Ha otthon leszel majd, írjál minél előbb,hogy minden rendben volt-e.
Bea
beátab

Gottianyu!
Ha megkérhetlek a rólam alkotott véleményedet máskor nekem címezd és ne másnak beszélj ki. Ez egy régi összeszokott topik, mindenkit szívesen látunk és nincs megszabva a téma. Ha neked nem tetszik nem kell hozzászólni. Amúgy nem álltalánosítottam az óvónőket vagy pedagógusokat csak az én konkrét esetemről beszélgettem, amúgy már 1 éve összeszokott társasággal, ahova Te becsöppentél és kelted a feszültséget valamint uszítasz másokat(Icust) Mielőtt ezt is félreértenéd, nem az óvónőkről csak rólad van meg a véleményem, de a net mindenkié és szabad véleménynyílvánítás van, csak úgy érzem elvárható, hogy egymás szemébe mondjuk véleményünket, mint ahogy én is ezt teszem. Nem lesz nagy vesztesdég, ha veled nem beszélgetek a jövőben.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Ancsi! Köszi Kép

Icus! Holnap megkereslek. Még mindig a kórházban vagyok péntek hajnal óta most először saját felelősségre kilógtam, de este magyek vissza.

Kriszta

ui.: bocsi most nem tudtam mindent visszaolvasni, de ha szabadulok, akkor jelentkezem

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Hogyi! Üdv. köztünk! Remélem hamar megnyugtató választ kaptok a problémátokra, szerintem is valami hormonprobléma lehet. Nagyon tisztellek benneteket amiért ennyi erő van bennetek és ennyi rossz után is tudtok bízni! Kívánom, hogy sikerüljön mindem amit szeretétekKép!

Kriszta! Remélem a körülményekhez képest jól vagy! Vigyázz nagyon magadra! Balázs hogy bírja az Anya nélküliséget?

Jaj, nekem is úgy hiányzik a babaillat, drukkoljatok, hogy hamar "összejöjjön"Kép!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Kedves Szücsi 66!
Köszönöm a segítséget, akkor megpróbálom vezetékesen hívni, talán jókor hívom.(azt hittem van külön asszisztens ahová be kell jelentkezni) Õszintén bevallom baromira félek, már az onkológia szó hallatán is rosszul vagyok.Mielőtt ott kötök ki azért szertném ha megnézne. Tisztában vagyok a mellékhatásokkal én is mégha erről nem is beszéltünk az orvossal (iiletve csak annyit,hogy az injekcióktól nem lehet semmi bajom mert azok csak a petefészekre hatnak illetve nálam arra se. Csak az egyik orvos barátnőm kérdezte tőlem nem gondoltunk- e arra, hogy ez esetleg rákkeltő is lehet és megéri -e ez az egész. Annak akinek csak így lehet gyereke mindent megér szerintem). Péternél úgy voltam, hogy nem érdekel bármi áron akarom. Most a másodiknál sokáig vívódtam, hogy kockáztassak-e és azt hiszem őt is úgy szeretném mint a Pétert.Ha mégis történne velem valami nem várt dolog az apukája itt lesz neki. De remélem semmi ilyesmi nem lesz.Amikor még nem volt baba én is úgy gondoltam, csak egy legyen és soha boldogabb nem lehetek.És persze ahogy írtad ott vannak mások akiknek soha nem sikerül és ott vannak megint mások akiknek meg minden gond nélkül van annyi ammennyit akarnak.Én most pont a kettő között vagyok. Csak még egyszer szeretnék terhes lenni és babát szoptatni. Csak egy természetes dologra vágynék amire bárki más egészséges nő vágyik Csak ugye az egészséggel van némi gond Igazából még egy gyerek után sem tudtam ezt feldolgozni Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy másoknak lehet, hogy rosszabb és nekem itt van Péter már. De néha előtőr a másik oldal is. Péter az én legnagyobb kincsem nélküle nem tudom hova lennék.De majd meglátod most, hogy belecsöppensz ebbe a csodálatos babázásba te is alig várod majd, hogy lehessen még egy csak még egy...És bár mindenkinek lehetne legalább egy. Kívánok neked csodás és gondtalan terhességet nekem ez volt életem egyik legboldogabb időszaka. Remélem neked is az lesz.Köszönök mindent. Hogyi (niki)
hogyi

Kedves Ancsi 65!
Én is remélem , hogy valami hormonális dolog lesz igazából azt gondoltam, hogy a doki is ezt mondja majd nem azt amit mondott. Nem tudom még mi lesz, de mielőtt bárhová is megyek szeretném ha megnézne és beszélnénk.És nagyon örülünk a Péternek ő egy csoda még Dr. W. is ezt mondta orvosi értelemben is.Nektek ahogy olvastam már nincs gond a kis tesóval mi is nagyon szeretnénk egy kislányt.
hogyi

Kedves Mandula 35! Köszönjük amit írtál.Jól esett. Mi is reméljük, hogy nem lesz semmi gond. Hogyi
hogyi

Kedves Niki-Hogyi !
Teljességgel megértem, amire vágysz...KépKép
A mellélhatásokat tekintve azért annyira biztosan nem rossz a helyzet, én legalábbis rákkeltő hatásról még soha nem hallottam, erre ne is gondolj!!! Az orvos barátnődnek nem kéne ilyeneket mondania...Kép Szerintem ennek nincs tudományos alapja, és szívből kívánom, hogy a jelenlegi tünetek is mielőbb és tejesen rendeződjenek! Érzem a soraidból az erőt és a kitartást, és ez át fog segíteni a nehézségeken! Sok szerencsét, és írj majd, mi volt.
És köszi a jó kívánságotKép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!

Sokat fogok rádgondolni holnap! Ne idegeskedj, biztosan minden rendben lesz. Fontos, hogy sokat pihenj az amnio után. A MagneB6hoz sajnos nem tudok hozzásuólni, de ártani, biztosan nem árt, én biztosan szedtem volna, ha jótékony hatásáról hallottam volna.

Hogyi(ék)!

Kívánom nektek, hogy rendeződjön a problémátok, és mihamarabb egy teljesüljön vágyatok. Az a doki, már ne haragudjatok, de így az elmondottak alapján nem olyan szupi. Én is nagyon meg lennék sértődve, ha velem így beszélt volna. Lehet, hogy fáradt volt, hogy nem munkaidőben hívtad, de egy kedves szava csak lehetett volna. Az nem kerül semmibe se! Bocs, hogy belekotyogtam!

Jaj Mandula nagyon-nagyon szurkolok neked, hogy mihamarabb legyen babátok! Lakásügyileg hogy álltok?

Krisztanyanya!

Az nem semmi, hogy meglógtál a kórházból! Csak vigyázz nagyon magadra. Meddig leszel kórházban? HOgy álltok a cukor beállítással. Balázs baba hogy van?

Gotti!

Zitus helyes kislány nagyon!

Jó éjszakát mindenkinek!

Paga

Gabi
paga

Bea!

Hogy vannak a gyerekek? A picur nem kapta el a betegséget? Nem könnyű két ilyen picivel! Jobbulást nektek! És azért ha van egy kis időd gyere!

Paga

Gabi
paga

Szia Gabi!

Szerencsére Marcell nem kapta el, remélem már nem is fogja.
Olvastam egy előző írásodban, hogy gondod van a súlyoddal. Hát én is ettől szenvedek. A szoptatás miatt nem merek fogyókúrázni, viszont megpróbálok odafigyelni arra, hogy mikor mit eszek, de 2 hónap alatt nem sok ment le rólam. Nem tud valaki valami jó praktikát?
Nagyon sajnálom ami a babáddal történt. Nekem is volt egy vetélésem. Nagyon rosszul éltem meg. Viszont utána 3 éven belül két egészséges gyerkőcöm is született. Remélem hamarosan Te is hasonló jó dolgokról tudsz majd beszámolni.
Hogy álltok a "babaprojekttel"?

Bea
beátab

Sziasztok!

Tényleg jól fellendült az élet itt. Nem is olyan régen jártam itt, de teljesen le vagyok maradva.

Paga!

Az én kisfiam harmadikos. Egyébként azonkivül, hogy "elvarázsolt" nincs vele semmi baj. Bár mindkettő gyermekem eléggé lusta, de biztos én rontottam el őketKép

Pénteken elcsúsztam a jeges utcán pont a hátsó felemre.(mert miért ne pont oda esnék). Képzeljétek egy részeg ember szedett összeKép
Amúgy az emberek nem nagyon törték magukat, hogy a segitségemre siessenek. Felálltam, nagyon fájt, de gondoltam majd elmúlik. Aztán vasárnap elmentünk az ügyeletes sebészetre. Eltörtem a farok-keresztcsontomnál valahol, úgyhogy most itthon "ülök". Nem jó sehogy se ülni, se állni, se feküdni. Egyébként annyira nem fáj, nem gondoltam volna, hogy eltört. Igaz még ahol beütöttem el vagyok zsibbadva. Remélem a munkahelyemen nem veszik rossz néven, hogy betegállományban vagyok, tudjátok nem rég dolgozom itt.

Nyanya!
Olvasgattam a problémádat az ovival. Szerintem vannak nagyon odaadó és aranyos ovonénik. Nekem szerencsém volt a gyerekeimmel. szerintem én kifogtam a legjobb ovonéniket, de valóban ez nem mindig igy van. Én a nagyobbik fiammal elkövettem azt a hibát, hogy beszoktatás alatt nem kellett az oviban aludnia, persze ezt megszokta és csak iszonyú cirkuszok árán volt hajlandó ott aludni. Õ már 3 évesen nem aludt délutánonként, és nagyon nehéz volt neki másfél órán át csöndben, mozdulatlanul feküdni, amit valahol megértek. Én is akkor voltam terhes, és nem volt tul jó, hogy épp hogy levittem az oviba, mehettem is érte. Tulajdonképpen akkor már egyszerübb lett volna ha otthon marad. Persze én is megkaptam, hogy ugy is otthon vagyok. A kicsivel már rutinosabb voltam. Õ ugy tudta, hogy az oviból csak uzsonna után lehet hazajönni. Persze sirt ő is sokat eleinte, de nekem azt mondta az ovonéni menjek nyugodtan nem lesz semmi baj. Aztán egyszer ugy adodott, hogy elhoztam ebéd után, onnantól kezdve ment: anya gyere értem ebéd után. Hidd el majd megszokja az ovit. És nem fogod tudni haza vinni onnan. Azon nem gondolkodtál, hogy másik oviba vidd, ha itt már ennyire nem jó a helyzet? Én megértem a gyerekeket is, mennyivel jobb otthon lenni anyával. Szerintem nagyon kevés olyan gyerek van akivel nincs gond a beszoktatásnál.

Üdv mindenkinek
Kati
kata34

Szia Kata!

Nagyon ritkán jössz erre tényleg. Az én fiam szintén nagyon lusta. Teljesen ki volt szolgálva piciként, most meg már ha akarnám sem tudnám másmilyenre átnevelni. De csodálkozni való nincs ezen, hiszen én és a párom is elég rendetlenek vagyunk. Így aztán örökölni is volt kitől.

Az jó lehetett, hogy egy részeg szedett össze. Hasonló sérülésem nekem is volt már én egy szánkózás alkalmával estem a popómra. Na én azért nem úgy emlékszem, hogy nem fájt vészesen. Kb. 2 hétig minden mozdulatomat meg kellett gondolnom, de elsősorban a leülést, és a felállást. Hát pihenj amennyit tudsz. Nem hiszem, hogy ebből gondod lenne a munkahelyen, hiszen ilyen mindenkivel előfordulhat. Még mindig olyan nagyon későn érsz haza a melóból?

Bea!

Nem hiszem, hogy fogyózni kellene a szoptatás alatt, de te tudod. Már az is jó, hogy tartod a súlyod. Szerintem. A babáról még nem lehet szó nálunk, mert fél évet ki kell hagynunk, és ennek még csak a felén vagyunk túl. De már most félek, rettegek, hogy valami baj lehet megint. Ezért aztán néha elbizonytalanodom. Pedig ugye a korom miatt időm nem sok van gondolkodni. Pedig nagyon szeretném. A szívem meg az eszem hadakozik egymással. Na és ott van a férjem, akivel nagyon szeretjük egymást, de arról nem vagyok teljesen meggyőzödve, hogy nem csak amiatt szeretne babát, hogy nekem kedvemben járjon. Eszemmel azt gondolom, hogy nagyon fogja szeretni ha másik gyerekünket is, de ha én tavaly nem vetem fel a témát, akkor neki eszébe sem jut, hogy legyen második gyerekünk. Mert Barna már nagy, mehetünk bárhová, anyagilag viszonylag rendezett körülmények között élünk, nyugi van, de azért kell mindkettőnk fizetése a megélhetésünkhöz, stb. na ebbe kavartam én most bele. Nem ragozom tovább, de tele vagyok kételyekkel, félelmekkel.

Sziasztok, szép napot nektek.

Paga

Gabi
paga

Paga!

Nálunk is az a helyzet, nem vagyok benne biztos, hogy a férjem nem csak miattam akarja a babát. Ugyanugy érzem ahogy Te. Szivem szerint nagyon szeretném, de az eszem mást mond.Meg azért én is félek tőle nehogy megismétlödjön. Mi májusban próbálkozhatnánk megint.
A munkából össze-vissza érek haza. Most 1 hétig biztos nem megyek. Ha nem fájna, még élvezném is a pihit.
kata34

Sziasztok Kata és Gabi!

Most olvasom, hogy Ti is hezitáltok a babával kapcsolatban, mint én. Remélem nem tőlem kaptátok el a "határozatlanság kórt", emlékeztek ugye, én emiatt fordultam hozzátok. Még bíztattatok is, és annyira irigyeltelek Benneteket a bátorságotokért. Most én bíztatlak Titeket, ne sokat gondolkodjatok, mert "kifogást" még fiatalabb korban is lehet találni.KépKépKép Vágjatok bele!

Nekem sajnos a jövőhéten pénteken eü. küretre kell mennem, mert a méhnyálkahártya vastagabb a kelleténél, és problámákat okoz.Kép Soha nem volt még a szüléseken kívül más nőgyógy. beavatkozásom, ezért félek kicsit. Ti tudtok erről vmit?

Üdv: Ancsi
ancsi65

Ancsi!

Nekem eü. küretem még nem volt, de volt méhszájplasztikám és hüvelyplasztikám is. Nem fájt utána egyik sem. Nekem is volt megvastagodva a méhnyálkahártyám, nekem nem csináltak semmit, igaz nekem azért volt mert hirteln abba hagytam a fogamzásgátló szedését, utána ujból elkezdtem, és elmult.
kata34

Sziasztok!

Szia Kata! De jó, hallani rólad is! Jobbulást kívánok neked, pihenj sokat!Kép

Olvasom, hogy Te is és Paga is bizonytalankodtok. Én is néha azt gondolom, hogy mindentől félni fogok ha megint terhes leszek, de már annyira vágyom rá, hogy közös gyerekünk is legyen! Föleg most, hogy a fél délutánt a barátmőmmel és a 8 hónapos kisfiával töltöttemKép!

Ancsi! Nekem sem volt még ilyen beavatkozásom, de ha az orvosodban megbízol akkor minden rendben lesz!

Szép estét mindenkinek!

KépKép
mandula35

Ancsi!

Hát akármilyen kis beavatkozás lesz is biztosan idegeskedsz miatta. De az egészséged érdekében történik, és biztosan minden rendben lesz.

Icus!

Remélem szerencsésen túl vagy az amnion!

Kata! És előzetesen azt mondta a dokim, hogy mi is májustól próbálkozhatunk, de úgy emlékszem, hogy Mandulának már akár most is jöhetne a baba. És nagyon drukkolok is neki, hogy mihamarabb összejöjjön egy kis lurkó neki.

Sziasztok,

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

Ne bizonytalanodjatok el lányok. Én mindenkinek csak azt tudom ajánlani, hogy bátran szüljön. A kicsi gyerekek fiatalon tartják a nőket. Én nem bántam meg, hogy rászántam magam. Nálam is az dominált, hogy mi is szerettünk volna a párommal közös gyereket. A "nagyfiam" az első házasságomból született. A második férjemnek nem volt gyermeke mikor megismerkedtünk, de rám bízta a döntést. Számomra egyértelmű volt, hogy legalább egy babát bevállalok, és már kettő is van.Kép
Tudok még egy "receptet" ami szintén fiatalon tart:fiatalabb férjKép. A férjem 11 évvel fiatalabb nálam. És állítólag nem látszik.
Paga, Mandula Nektek mekkora gyerkőceitek vannak?

Bea
beátab

Sziasztok!

Túl vagyok az amnion, ki lehetett bírni, bár nekem nem adtak külön érzéstelenítőt, csak egy szúrás volt. A babus úgy érzem nem vette nagyon zokon a háborgatást Kép, én jól vagyok, kicsit talán feszül a hasam, pihizek.
Köszönöm mindenkinek a drukkot, aki gondolt rám!Kép
Paga, a MagneB6-ról most megkérdeztem a dokit, megerősítettte hogy jó görcsölés ellen. Azt nem értem, akkor ezt miért nem ajánlják mindenkinek?

Találkoztam Krisztával, jól eldumcsiztunk. Jól van, az inzulinbeállítás miatt hét végéig bent lesz.

Ancsi
A kolléganömnek nemrég csináltak ilyet, altatásban. Kb. negyed óra volt, utána pár nap vérzés, pihi, de amúgy panaszmentes. Remélem Te is könnyen túl leszel rajta Kép

Kata
Mielőbbi gyógyulást kívánok, addig is próbálj esetleg úszógumira ülni, talán kényelmesebb lehet.

Mandula
Mielőbbi babaillatot nektek!Kép
Agykontrollt nem próbáltad? Persze sokan hülyeségnek tartják, de ha tudsz hinni benne, segíthet.

További szép estét!

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Szia Icus!

Nagyon örülök, hogy túl vagy ezen az izgalmas, félelmetes procedúrán! Gondoltam Rád! Nagyon ügyes és bátor voltál, egészen biztosan minden rendben lesz!KépKépKép Pihenj sokat, és gondolj szép, vidám megnyugtató dolgokra!
Írj majd, hogy érzed magad!

Mindenkinek szép álmokat kívánok!
ancsi65

Sziasztok !

Icus ! Olyan jó, hogy túl vagy az amnión ! Pihenés, pihenés, még akkor is ha holnapra már nem is feszül a pocid.

Lányok,már írtam egy hozzászólásomban, hogy aki egy kicsit is vágyik egy újabb babára, hallgasson a szívére !! /az ész majd alkalmazkodik, az a dolga Kép /
Én sem adnám a mi cseppünket a világ minden kincséért sem, pedig sokan csodálkoztak, hogy három gyerek után belevágunk. Tulajdonképpen nem is kell mindenkinek érteni Kép

Kriszta ! Tényleg szívemből kívánom, hogy megoldódjon a problémátok ( Az én első kisfiam egy hónapig sírt minden áldott nap reggelenként és egy hónapig ebéd után hazahoztam.Pedig a kolleganőim és én mindent megtettünk. a második gyerekkel voltam akkor GYED-en. Egy hónap múlva már egész nap ott maradt, csak meg kellett várni amíg biztonságosnak érezte a csoportot, az óvónénit stb. A második gyermek pedig bölcsis lett két évesen és összesen az első napon sírt egy keveset és a második héttől egész napos volt... tehát gyereke is válogatja.Végül is ne haragudj rám és mivel van egy "anyatopicom" nekem is, így ide nem írok, hogy ne legyen kellemetlen a netezés egyikünknek sem.

A várakozóknak türelmes várakozást és utána egészséges és boldog kismamiságot, a már pocisoknak pedig gondtalan várakozással teli napokat és boldog szülést és Mindenkinek BABAILLATOT kívánok !

Azért olvasni foglak benneteket, hogy mindenkiről halljam majd a jó hírt.

Szeretettel:

Gotti
gottianyu

Szia Icus!

Örülök, hogy minden rendben. Akarod tudni a baba nemét? Vagy már tudod?
Pihenj sokat.

Bea
beátab

Szép napot Mindenkinek!

Köszi Ancsi
Hát, azt nem merném állítani hogy nagyon bátor voltam Kép meg is jegyezte egy nővér: ennyire ne féljen! Pedig egy kukkot sem szóltam... Feküdtem az asztalon, s próbáltam szuggerálni magam: megnyugszom, ellazulok... Közben éreztem, hogy mindjárt kiugrik a szívem Kép

Te melyik nap mész a küretre? Utána nyilván felvesz a doki táppénzre. Minden rendben lesz, ne aggódj!Kép

Gotti!
Ma már tényleg nem feszül a hasam Kép Azért egy hét fekvést tervezek, így hétfőn megfőztem jó pár napra előre. A párom meg minden kívánságomat lesi, olyan drága...Kép
Szerintem egy kis összezörrenés miatt ne hagyd itt a topicot, nem fogjátok zavarni egymást, ha nem akarjátok. Máshol is lehet nézeteltérés, próbálj túllépni rajta!

Bea
Köszi. A neme még nem látszik, én persze beX-eltem a papíron, hogy tudni akarom a nemét... ha már úgyis van ez a vizsgálat. Bár mire megjön az eredmény, lehet hogy ő is megmutatja magától Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Icus, örülök, hogy jól vagy!Kép
Én még nem dolgozom, Lucus még csak 2 éves, és egyáltalán nem hiányzik a "kinti" munkám, van itthon elég. A küretet márc 3.-án fogják csinálni. Sajnos ez a dolog is csak "hátráltatja" a babácskát, akit tervezgetünk a szívünk mélyén...Ki tudj mi lesz, kicsit szomorú vagyok.Kép

Gotti!
Szerintem is gyere vissza, meglásd elsimulnak a dolgok...Kép Ilyenek vagyunk mi NÕK!

Akinek pihizni kell, az szundítson egy kicsit, amíg teheti, és hagyják! Én is tenném, de Lucababa eléggé élénk kislány...
Aki babázik, mindent bele!KépKépKép
ancsi65

Mandula, Paga és a többiek!
Ma reggel feltételes szabadlábra helyeztek. Csütörtökön azért be kell telefonálnom, hogy milyenek a cukraim, mert elég szarok és hétfőnként személyesen is be kell mennem, most már szülésig minden héten.
Balázs elég jól viselte távollétem, bár most bújik hozzám, nagyon örül, hogy végre visszakapta anyát. Beszéltem az óvóda pszichológussal is. Összetettebb a probléma, így semmi jó tanáccsal nem szolgált, csak elküldött neurológushoz, mert Balázs elég kis ügyetlenke, ami rögtön feltűnt neki. Lehet, hogy ettől olyan problémás mert fusztrált. Na ezt eléggé nagyvonalakban írtam le. Amúgy 1 órát beszélgettünk és nagyon aranyos doktorbácsi volt. Ma délután előadást tart a szülőknek és arra is megyek.

Kata!
Másik ovin nem gondolkodtam. Az nem jó ha rögtön menekülök a problémák elől és tulajdonképpen nagyon aranyosak az óvónők. Valahol megértem az Õ álláspontjukat is, mert nekik sem könnyű. Az máshol is probléma lenne, hogy terhesen meg kisbabával miért nem maradhat velem otthon a gyerek. Ezt mástól is hallottam már. Más probléma meg nincs az óvódával. Itt legalább már túlvagyunk az első küzdelmen Kép

Ancsi!
Sajnálom, hogy el kell vetetned a babát Kép Nekem tavaly 2 elhalt terhességem volt. Ne aggodj nem lesz semmi, ez egy 10 perces rutin műtét és utána annyira fájhat a hasad, mint a menzesznél, de nekem egyáltalán nem fájt és másnap már mindent csináltam. Sőt már műtét után 2 órával tök jól voltam, csak azért óvatosan mozogtam biztos ami biztos. Pár napig vérezgethetsz, aztán lehet, hogy a rendes menzesz meg a vérzés elmaradása után 2-3 héttel jön (a saját idejében). Ezt nem lehet tudni. Nekem egy 9 és egy 7 hetes terhességet kellett megszakítani. Mivel már szültél előtte tágítani se fognak. Állítólag az kellemetlen.

Icus!
Jó volt találkozni Kép
Azt el is felejtettem mondani, hogy először egy másik lányhoz mentem oda, hogy Õ e az Icus. Fehér felsőben és fekete gatyában volt. Másodszorra azért voltam olyan bátortalan Kép

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Ancsi
Bocsi, pedig tudom, hogy otthon vagy Lucával. Mikor beléptem a topicba, épp ezzel kapcsolatosan szólítottál meg Kép
A pici lányra apa fog vigyázni? Bent is kell maradnod?

Kriszta
Az jó,hogy kiengedtek! Balázsnak főleg!
És az is, hogy szimpi volt a pszichológus.
Miről beszél délután a szülőknek? Nálunk a pszichológus csak a nagycsoportos szülőknek szokott előadást tartani, az iskolakezdéssel kapcsolatban.

Én is örülök hogy találkoztunkKép
Amúgy Te meg szürke gatyót ígértél, aztán meg bordóban voltál...Kép

Ancsi helyzetét féreértetted, szerencsére nem azért kell a küret, de erről olvahatsz ha visszanézed.

Hogyi!
Mentek ma W. dr-hoz? Kívánom hogy minden rendben legyen!

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Szia Szücsi!
Az a helyzet, hogy csak jövő héten megyünk, addig folytatjuk a megadott procedúrát (azaz tablettát szed a Niki). A Nikinek már úgy tűni, semmi baja, szerintem csak kis hormontúltengés, de ezt azért meg akarjuk majd vizsgáltatni vele. Azt valószínűleg a BMC-ben fogják vérvétellel együtt.
Ha tudsz, kérlek add meg az emil címedet, mert szeretnénk mást is kérezni, nem publikusan.

Köszike
hogyi
hogyi

Szia Hogyi!

Örülök, hogy jobban van Niki!
emil: h-szucsilona@freemail.hu , irj nyugodtan!

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a drukkokat, remélem minél hamarabb jó hírekkel jöhetekKép!

Icus! Örülök, hogy túl vagy rajtaKép! Pihenj sokat!

Kriszta! Jó, hogy megint itt vagy!Kép Miért kell neurológushoz vinni Balázst? Azért mert ügyetlen? (láttál volna engem gyerekkorombanKép) Azért jó, hogy tudtál beszélni a pszichológussal, remélem szép lassan megoldódik minden!

Gotti! Csatlakozom az előttem szólókhoz, mindenhol vannak különböző vélemények, majd minden el simul itt is!

Paga! Te hogy vagy? Igen mi már próbálkozhatunk, és próbálkozunk is, remélem nemsokára eredményes leszKép! Te eldöntötted már, hogy lesz-e baba?

Szép estét mindenkinek!

KépKép
mandula35

Hogyi!
El is felejtettelek üdvözölni közöttünk. Örülök, hogy egy férfi is idekeveredett a sok öreglány közé Kép Olvastam a történetedet és nagyon szerencsés a feleséged, hogy ilyen férje van Kép

Icus!
Bocsi a gatyóért, pont aznap váltottam Kép
A délutáni pszichológus előadás a szülő gyermek kapcsolatról szólt, de összesen 3 szülő volt (velem együtt) Kicsit akadozva kezdődött és nem volt valami érdekes. A végén beszélgettünk, de inkább tőlünk várta, hogy beszéljünk. (tipikus pszichológus Kép) Aztán a nagy beszélgetés közben belecsöppentem egy családi vitába, ugyanis a másik 2 szülő, mint utólag kiderült egy házaspár volt, akik már elváltak, csak a közös gyerek miatt mentek el. Elég kellemetlen volt. Én azt sem tudtam, hogy mi a jó, ha maradok és végighallgatom, vagy ha felállok, hogy bocsi folytassátok nyugodtan, csak elköszönnék Kép Pszichológussal összenéztünk és odasúgtam, hogy elmenjek e, de mondta, hogy úgyis bezár az ovi és menni kell mindenkinek. Azért nem érzem, hogy feleslegesen mentem, mert a beszélgetésünkből jobban megismert a pszichológus és talán így a problémát is jobban tudja kezelni, mert szerintem a gyereknél lévő gondokat a szülőknél kell először keresni.

Tényleg félreértettem Ancsit, bocsánat. Azt sikerült kihámoznom a visszaolvasásból, hogy nem babát veszített el, de nem találtam az eü. kaparás okát.

Ancsi!
Szerintem, akkor még egyszerűbb lesz, ne izgulj.

Mandula!
Neurólógushoz jövő héten megyünk, nagyon várom, hogy mit mond. Az ügyetlensége miatt megyünk. Már régebben is észrevettük, hogy mozgásban el van maradva a barátaitól, akik nál még 2-3 hónappal fiatalabbak is. Még most is úgy lépcsőzik, hogy egy lábbal lépeget a másikat húzza utána és napont 10x elesik. Nem is kell akadály, sokszor nem is értjük miben kukott fel. Persze eddig mosolyogtunk, mert azt gondoltuk, hogy egyszerűen csak ügyetlen. Mindig azt mondtuk, hogy nem baj legfeljebb majd az eszével keresi a pénzt. De lehet, hogy fizikai a probléma. Kérdezte a pszichológus, hogy volt e probléma a terhességem alatt és időre született e. Hát a 41. héten született az nem volt gond. Szerintem az inzulin se okozhatott károsodást viszont 5 hónapos terhesen altattak 10 percre mert volt egy vakbélműtétem. Most már hiába a találgatás, talán a neurológus kiderít valamit.
Drukkolok nektek a babaproject-hez. Remélem nem egyedül fogok babázni Kép

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Krisztanyanya! Az igazán jó hír, hogy nem kell kórházban lenned. Tudod otthon mérni a cukrodat? Balázzsal is biztos minden rendben lesz. Jó, hogy a pszichológus szimpatikus volt, és meg tudtad vele beszélni a gondjaidat.

Mandula! Nem, nem döntöttem még el. De most még van egy kis munkahelyi problémám is, ami nehezíti a döntést. Úgy érzem, hogy anyagilag nincs túl jó helyzetben a cégem, félek, hogy becsődöl, és ha igen, akkor még gyedem sem lesz! A dolog bonyolodik, hogy a döntés még nehezebb legyen!

Gotti! Ha még olvasol minket. Én is csak azt tudom mondani, mint az előttem szólók. Nem tudom, hogy mi volt az összezörrenés tárgya, mert biztosan figyelmetlen vagyok, de kimaradtam belőle, de nyugodtan írj, ha úgy érzed, hogy beszélnél velünk valamiről. Azért van a topik, hogy bárki jöhessen ide, nem nagy tragédia, ha vannak vélemény különbségek.

Sziasztok

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

Kriszta! Remélem nem lesz semmi gond Balázzsal! Azért kérdeztem, hogy miért kell mennetek mert én is teljesen ügyetlen voltam meg a kislányom is! Õ képes volt elesni álltó helyben, úgy hogy közben támaszkodott az ajtónak Kép! Én akkor nem is gondoltam, hogy baj lehet, gondolom van ügyes meg ügyetlen gyerek is! Biztos nálatok is ennyi a dologKép!

Paga! Gondolom akkor most kivártok! Egyébként Neked mit mondtak mikor lehet próbálkozni? Mennyi rá az esély, hogy csőd lesz? Vagy nem lehet még tudni?

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Paga!
Igen a cukrot itthon méregetem napi 6x.
Az nem jó, hogy a céged ilyen helyzetben van. Nem lenne érdemes gyorsan teherbe esned, még mielőtt csődöt mond? Akkor mehetnél egyből szülési szabira és utána lenne gyed is. Bár nem értek a jogi dolgokhoz, de terhesen nem rúghatnak ki és a neked járó juttatásokat is fizetni kell. Sőt van egy olyan törvény, hogy ha felmond a cég és utólag kiderül, hogy a felmondás pillanatában terhes voltál, csak még Te sem tudtad, akkor a felmondás semmisnek tekinthető. Ezeknek érdemes utánajárni és belekalkulálni a gyerektervezésbe.
Gottival kapcs., összezörrenés nem volt, egyszerűen minden ok nélkül uszította ellenem Icust és elég visszataszító stílusban írt rólam, persze nem nekem, mert az túl egyenes lett volna. Aztán meg őszinte jókivánságokkal bombáz, ami gondolom mennyire őszinte lehet. Hát röviden ennyi. Amúgy engem sem zavar ha ide ír, mivel innentől csak levegőnek nézem, de ettől másokkal még lehet jóban. A topik mindenkié és nem hiszem, hogy zavarni fogjuk egymást.

Mandula!
Balázs is olyan, hogy egyhelyben áll és egyszercsak elesik. Mi már csak röhögünk, annyira aranyos. Az utcán, meg ha látják én vagyok a gonosz anyuka, mert már immunis vagyok rá és meg sem mozdulok. Sokszor idegenek ugranak oda, hogy felsegítsék. Ha csak egy fa van a közelben annak tuti nekimegy. Viszont a lépcsőzés tényleg gáz. Ennyi idősen, már kéne tudni rendesen lépcsőzni. Minden nap lépcsőzünk, mert az elsőn lakunk és nincs lift, a barátja meg a harmadikon és oda is sokat járunk. Mindig csak húzza az egyik lábát a másik után. Lefele még nem merem elengedni a kezét egy másodpercre sem. 10-ből 6x tuti legurulna, ha nem fognám. Azért remélem tényleg csak arról van szó, hogy ügyetlen.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Babával kapcsolatosan:
Hát leghamarabb 3 hónap múlva próbálkozhatunk, mert akkor jár le a 1/2 év. A nőgyógyászommal azt beszéltük meg anno, hogy 3 normál menstruáció után találkozunk, megbeszéljük a továbbiakat. Elkezdjük a kivizsgálásokat, hogy tuti minden rendben legyen mire letelik a 6 hónap. Ehhez hozzátartozik, hogy hozzá nem fogok menni, mivel nem tartom őt teljesen ártatlannak a velem történtekkel kapcsolatosan. Van jelölt akihez mehetnék, és lassan kellene is. Nem volt rendben a hormonszintem a terhességem alatt, no és amikor a vetélés után egy hónappal az ellenőrzésen az mondta a doki, hogy nem záródott vissza teljesen a méhszájam, nem tudom hogy ez mennyire gond, és ezzel van-e teendő. Meg egyéb vizsgálatok. Gondolom a doki az előzmények ismeretében majd küld mindenfelé. Szeretném, ha rászánjuk magunkat minden rendben legyen, legalább is megteszek ezért mindent. A teherbe esés eddig nem volt gondom, és remélem nem is lesz, hiszen amikor szerettük volna mindkétszer 1-2 hónapon belül összejött.
A munkahely miatt ha rászánjuk magunkat nem fogunk várni, mert nem igazán fér bele a korom miatt, hogy munkahelyet váltsak, meg kivárjak. Csak nehezíti a döntést! Sajnos most sem vagyunk teljes bérrel bejelentve, de ez táppénznél és tgyás-nál érdekes, mert ahogy számoltam volt anno, gyedet már a maximálisat kaptam volna.

Kriszta! Jó hogy tudod mérni a cukrodat otthon is, így jobban tudod az étrendet is alakítani, meg egyből tudod ha gáz van. Tök jó!
A gyerekek nem egyformák. Remélem én is hogy nincs semmi baj Balázzsal, csak egy kicsit csetli-botli, később érő tipus.

Szép napot nektek!

Gabi
paga

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?