Sziasztok!
Először is: Emese! Én is üdvözöllek a topicon
Nekem még elég friss az kórházról az élményem, hiszen 11-én született meg a kisfiam!
Összességében nekem is pozitív a véleményem a Szülészettel kapcsolatban. Nálunk is papás szülés volt (egy darabig), egyágyas szülőszobán voltunk. Nagyon tetszett, hogy nem olyan kórházi jellegű, tehát nem tiszta kék, zöld minden. A szülésznőm is kellemes pasztell sárga pulcsiban volt. Számomra nagyon megnyugtató volt. Ha a körülmények engedik, nagyon rugalmasak: lehet sétálni, ülni...stb. Én ültem a vajúdó labdán, kértem, hogy emeljék fel a szülőágyat, mert nem bírtam fekve... Nálunk végül császár lett, de a műtőben is "pozitív kép" maradt meg, ami a felkészültséget illetve. Hihetetlen összpontosítás, jó csapatmunka folyt, és nagyon kedves volt mindenki! Az örzőben is sikerült egy kedves nővért/szülésznőt kifognom, aki szó nélkül hozott inni, szívószálat, később kekszet (amíg a család nem futott be a dolgaimmal). A csecsemősök között 1-2 segítőkész ember van, de jobbára nem lehetett rájuk számítani, amíg kétágyasban voltam. Aztán az alapítványiban jobban mertem (meg kellett is) segítséget kérni, ha tetszett nekik, ha nem! Ugyan nincs összehasonlítási alapom, de nekem semmi bajom nem volt a kórházzal az 5 nap alatt! (Csak a kiszolgáltatottság érzete, de az mindenhol megvan
)
Jó volt így hazajönni, hogy tudtam kezelgetni a köldökét, pelenkázni, és valamennyire megismertük egymást már a kórházban.
Nagyon köszönöm, hogy ilyen szeretettel fogadtátok a beszámolómat, igazán jól esett, hogy így örültetek neki!
Nem is hallottam róla, hogy itt is lesz Brendon. Nagyon kíváncsi vagyok rá, de a csütörtöki megnyitó azt hiszem, nálam kimarad
Azért majd várom a beszámolókat! Sapikat kellene vennünk, mert a nagyszülőktől kaptuk őket, és egy kivételével kicsik lettek a 36-os fejkörfogathoz
Szerintetek érdemes kölcsönözni legalább 1 hónapra mérleget? Nem is igazán azt akarom tudni, hogy hízik - e Boti, mert az látom, hogy kerekedik, meg van elég kakis, pisis pelus! Csak pl. jó lenne tudni, hogy mennyiket eszik egy-egy szopi alkalmával. Vagy teljesen felesleges?
Ti mit csináltatok, mikor a babák csuklottak! Én általában megkínálom a másik cickóból, mert abból először még úgyis vizesebb tej jön, ami szomjoltó! De van, hogy már nem kell neki... Akkor hagyjam, míg magától abbamarad a csuklás?
Ha leesik a köldökcsonk, meddig kell még alkohollal kenni? És a hintőporozást meddig kell folytatni? Már nagyon fityeg, és lehet míg leesik, nem jön a védőnő, hogy megkérdezzem!
Csilla: Örülök, hogy megoszthattam veled is a történetünket! Én ugyan nagyon nem készültem fel a császárra, ezért is rázott meg nagyon lelkileg, most nagyon jó érzés, hogy egy picit ismét "átélhetted" velünk, a ti születéseteket. Remélem, lesz még kismama a topicban, és én is átélhetem más által is! (Ez jó kacifántos lett
)
Avent ISIS mellszívóval fejem a tejcsit!
Petra: Örülök, hogy tetszett a torna! Sokan voltatok?
Tényleg nagyon szépek ezek az első napok, és ami számomra annyira felemelő, hogy a férjemmel még jobban összekapcsol minket ez a gyerkőc. Mert hát eddig is nagy volt a szerelem, most egyszerre még erősebb ez a kötelék közöttünk, és ez csodálatos érzés
Remélem, nem haragszotok a sok kérdésért!
Nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek!
Anita1