Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszi a Jolival kapcsolatos "élményeket". Majd még meghányom-vetem a dolgot...

Tegnap felhívtam a kórházat, hátha meg tudja mondani valaki, hogy mikor van a szülésfelkészítő tanfolyam. Pechemre valami IQ harcos vette fel, aki az időponton kívül (amit már amúgy is tudtam Kép) semmi bővebet nem tudott mondani. Közölte, hogy szerinte jöjjek be és kérdezek meg valakit. Jó fej, akkor minek telefonáltam?! Kép Azért nekem nem a szomszédba van a kórház, meg hát dolgozok is.
Ha esetleg tud valaki még egy kicsit bővebben erről valamit, be kell-e előre jelentkezni, vagy csak odamegyek 23-án és akkor csatlakozom a többiekhez?!

Brownie

Akkor ezek szerint te/ti jössz majd a tanfolyásra? Az én "apum" is Zoli, és most hogy tudja már a babóca jövetelét, lesi minden kívánságomatKép Azt hiszem most kell rászoktatni mindenfélére (motyogatás, takarítás Kép )
Amúgy ti apás szülést szeretnétek? Én bizti igen, szerintem ha van ott egy férfi akkor azért lehet hogy sokan máshoz viszonyulnak az anyához. Legalábbis a tapasztalatok (nem az enyémek) ezt mutatják. Nemtom ti hogy vagytok ezzel?

Na mára ennyit belőlem, csak dél-egy körül jutok netközelbe. Éljen az ebédidő!!! Kép

Üdv MINDENKINEK és a kis leendő és meglévő porontyoknak is: Bettus

Kép
bettus79

Sziasztok !

Ma voltam terheléses vércukormérésen, így szereztem időpontokat az előadásokra. Ime:
02.23. Mitől alternatív az alternatív (Lehetőségek a kórházban)
03.01. Bábadélután (Hasznos tanácsok a szülőszobán)
03.08. Szülészeti fájdalomcsillapítás
03.22. Bab-amama szájápolás
03.29. Az újszülöttekről
04.05. Otthon a babával (A védőnő tanácsai)
04.12. Terhestorna, mozgásformák, relaxáció

A köv. turnus 04.20., 04.26, 05.03., 05.10. 05.17. 05.24. 05.31.

köv. 09.07-től hetente és az utolsó turnus 11.02.-tól

Akkor mész oda amikor akarsz, nem kell mindegyik ott lenned. Az előadások 16:30-tól kezdődnek.

Remélem tudtam segíteni.
helbad

Sziasztok!

Mzille: nekem dr. Váradi az orvosom. (Máv + Schöpf-Merei-s)

Helbad: nagyon köszi az infót. Lehet, hogy akkor én a jövőhéten nem is megyek, csak áprilisban ugyanis július 14-re vagyok időzítve Kép

Kellemes estét.

Kép Kép
kisvirág_30

Kisvirág!!!

Éljen, végre egy Váradis kismama! Én is nála szültem 2004-ben Kép

Kriszti

cuiccolo

Én május végi vagyok, de én is csak az áprilisira fogok szerintem menni. Aki volt az tud infot, hogy milyenek voltak az előadások? Én nem mennék mindegyikre, melyik az amelyikre érdemes?
helbad

Sziasztok!

Cristi: Ma sikerült felhívnom a szülésznőt, és a májusi időpont hallatán nem mondott nemet!! Megbeszéltük a személyes találkozó időpontját! Klassz, hogy ő csinálja a CTG-t, mert Fannival az egyik CTG alkalmával elájultam: reggeli nélkül voltam + megijedtem, hogy "túl sokat mozog a baba". Szóval nincs túl jó élményem ezzel a vizsgálattal kapcsolatban.
Fanni is jól bírta eleinte a szurikat, de a 15. hónapos oltást végig sírta. Előtte-utána semmi baja nem volt, csak amíg a macera tartott, addig sírt. Persze, szegénykém annyi orvot lát, hogy nem csoda, ha herótja van mindegyiktől. Kellett mennünk EKG-ra, folyamatosan járunk bőrgyógyászatra (ekcéma). Nem egy "nyugdíjas állás" Gyeden lenni.
Miket eszik a "nagyfiad"? Szopik is, vagy csak tápszert kap? Olyan fura lesz újra szopatni, meg pépeseket főzni. Egészen elszoktam tőle, pedig igazán nem volt régen. :-)))

Kellemes hétvégét mindenkinek!
sinez

Iviki !

Tegnap Szakács dokinál rákérdeztem a szülésznőre, igazából nem javasolta de nem is ellenezte. Krisztire is rákérdeztem, azt mondta, hogy kettő van Kriszti (ugye vezetéknév híjján pedig nem tudtam) Tudnál esetleg segíteni, hogy a kettő közül melyeik volt? Esetleg januárban szült valaki Krisztinél és adna telefonszámot és mondana egy-két szót róla!!
Köszönöm
helbad

Sziasztok!
Én tavaly májusban szültem, tehát nem a legfrisebbek az infóim, de hátha segit Kép
A tanfolyam: egy pici helyen van, a könyvtárban, ha odamész, már látni fogod a tömeget és elég menni a nyáj után Kép én vittem vizet, mert nagyon hamar beleheltük a kis helyet. Az elsö elöadás egyébként tök általános volt, merthogy nagyon nincs "alternativ" szülés a koorházban, illetve nagyon függ a dokidtól és a szülésznötöl. A 2. hasznos, a 3.rol lemaradtunk, pedig jó lett volna meghallgatni, általában Sorbán tartja, egy tünemény pasi! Többiröl nem nagyon tudok nyilatkozni, de a korházi védönö bejön szülés után és elmondja a legfontosabb tudnivalókat, teendöket !

1 hónapot töltöttem szülés elött a 2.-on ugyhogy már megedzödtem a körülményekbe de azért elég boorzaszto volt benyitni a szülöszobai folyoson lévö wc-be szüléskor. (nem részletezem, de beöntés után elöször kitakaritottam a wc-t, hogy ne hányjak be.
DE szülés után az elsön voltam és nekem nem volt gondom sem a szobával sem a szobatársakkal.
Mind a 4 ügyeletes szülésznöt elfogyasztottam vajúdás alatt, de a Marikával én is megküzdöttem... (kicsit beájultam a vizsgálóban , mikor vizsgált...)
Viszont aki szuper kedves volt az Évike (sajna nem tudom a vezetéknevét, de alacsony, tüsihajú)

Az orvosok, növérek szerintem nagyon profik.

Én a 2.-at is szeretném majd ott szülni a negativ tapasztalatok ellenére is, de fogadni fogok szülésznöt, és kicsit határozottabb leszek!

Na, jó hosszúra nyújtottam.

Pusz mindenkinek
minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

sziasztok.

Ez a szülésfelkészítő tanfolyam ingyenes vagy fizetni kell érte?

Anna
KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok!

Sinez!
Örülök hogy sikerült a szülésznővel egyeztetned,és nem mondott nemet!
Bence szopizik még/bár csak 2szer-3szor naponta/,a többi tápszer...hétfőn beszélgettünk a dokibácsival,hogy lassacskán el kellene kezdeni a hozzátáplálást.Már almalevet-pépet,sütőtökpürét csináltam neki,és egy nagyon picikével meg is kóstoltattam.A tök jobban ízlett neki.Most várok egy pár napot,aztán megpróbáljuk a banánpépet...
Később,pár hét múlva beindulok főzelékgyártó kisiparoskéntKépKép
Bence fején is ekcéma jellegű dolog volt.Megmutattam a dokibának,mert vakarta a nagyfiú a piros foltocskáit.Kaptunk rá kenőcsöt,/amit a doki kisérletezett ki anno egy kisfiúnál/1 nap alatt elmúlt!!Azóta szép a fejecskéje,és már nem vakarja.Most egész héten nyűgösebb volt a szokottnál...folyik a nyála,és állandóan töm valamit a szájába..lehet hogy fogazunk?!
Majd 1 hónap múlva megyünk megint szurira,remélem azt is hősként fogja majd viselni!

Jó hétvégét mindenkinek!
Üdv:Kriszta

Kriszta&Bence

Kép
cristi

SziasztokKép

De régen jártam erre!
Remélem mindenki jól van,senki nem betegeskedik!!
Vivcsi is kigyógyult a náthából.Kép
Olyan nyomasztó ez az időjárás,teljesen lelombozza az embert.Csak esik-esik.

Én is csak kontrázni tudom az előttem szólókat a kórházi tapasztalatokat illetően!!Nem akarok ismételgetni,de röviden:SUPER! Nagyon super gárda dolgozik ott.Mind a nővérek,a csecsemősök,a szülésznők,és nemutolsósorban a Dokik!!Engem 2* mentettek meg a koraszüléstőlKépLe a kalappal előttük.Emberszámba vesznek,ami nekem nagyon fontos.Nem átnéznek rajtad,hanem mindent elmondanak,mit-hogyan-miért.....Nekem a műtőben végig fogta a kezemet az altató orvos(nemtudom lelehet-e írni a nevét?),simogatta,beszélt hozzám,és mindent elmondott,elmagyarázott.Nagyon aranyosak voltak.
A dokimról nem is beszélve.Õ végig 1 angyal voltKép

Na,röviden ennyi:Kép)))

VikiKép

Mi zújs?Milyen volt a farsang??Ott voltál?Majd ha lesz fénykép a Kingáról,küldjél majd.Oké?

Jó hétvégét mindenkinek!!

Pusz

Melinda+Vivien

Kép
kmelinda

Szia Kriszti!

Én is nagyon örülök, hogy végre valaki az én orvosomat is ismeri. Kép
Ha kérdezhetem milyenek voltak a szülési tapasztalataid vele kapcsolatban? Ha gondolod írhatsz mail-t is, nem muszáj ide leírni Kép

És gratula a babádhoz. Jó nagy lehet már Kép
Amúgy most is babát vársz?

Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30

Szia Kisvirág,

Nem várok babát csak néha írok ide a kismamáknak Kép
Marci most 20 hónapos.
Várady dr. számomra zseni az orvosok/szülésznők topickban van az egész terhes storym, érdemes elolvasni.

Kriszti

cuiccolo

Helbad!
Fehérfi Krisztina a neve, a másik Kriszti is szimpi volt nekem!

Kisvirág!
Sikerült?

MInyu!
Engem pont egy Éva nevű, alacsony hagyott magamra hosszabb időre vajúdás alatt, de szülésnél nagyon rendi volt és segítő. Csak egy kicsit idegesített, hogy egy idő után rám se néznek, mi van ha történik valami...
A szülőszobai wc-vel szerencsém volt, első babánál pont takarítás után volt a beöntésemKép Másodiknál meg nem kaptam beöntést, mert nem volt rá idő.

Iviki
iviki

Melinda!

Köszi jól. Ani nagyon, Kinga kissé nyügi és fáradt. Nem sokat aludt a héten az oviban. Remélem csak ennyi a baj, és nem lappang megint valami betegség. Vivi mekkora már?
A farsang jó volt, nagyon aranyosak voltak, rengeteg képet csináltunk. Másnap is beakart volna öltözni. Megprobálok csatolni képet.
Iviki
Kép
iviki

VikiKép

Nagyon ari Kinga,igazi tündérkeKép
A ruhát a bababoltból kölcsönöztétek?Írtam neked sms-t nemírtál még visszaKép
Vivcsi szépen fejlődik,már 4500grKép
Patrik imádja,állandóan ő szeretne csinálni mindentKép
Ma voltunk kint először 1hosszabb sétáraKépÚgy örültem a mai jóidőnek.

Ági,Orsi

mi van veletek????
Remélem jól vagytok.Olyan régen jelentkeztetek márKép

Pusz

MelindaKép

Kép
kmelinda

Melinda!

Nagyon édi a Vivi, szépen gyarapodik. A kórházban is olyan édes volt, hihetetlen, hogy nem rég az enyéim is ilyen picik voltak. Repül az idő. Saját jelmez, szülinapjára kapta. Manóba azóta nem voltam, mióta megszültél. Nem tudom mi van bent. 10-kor nem mindig van ám nyitva. Én meg nem várok. Marika néniről tudsz valamit a műtét óta? Az sms-re azért nem írtam, mert lapos a kártyám, bocsi. Patriknak hagyod, hogy segítsen? Bár ő már nagy fiú.

Viki
iviki

Sziasztok Kismamák,Anyukák,
előszőr járok itt,irtam már a masik topikba is.
Jó olvasni, hogy ennyi pozitiv tapasztalat van a kórhazzal kapcsolatban és a babáitok is nagyon szépek.
Sajnos még senkinél sem olvastam dr.Ita Jenő nevét.
Ha esetleg van köztetek olyan,aki ismeri,tapasztalata van, megköszönném,ha megosztaná velem.
Üdv,
Zsuzsi
zsuzsó13

Szia Zsuzsi

Üdv közöttünkKép
Én személy szerint nemhallottam még ezt a nevet,de az orvosok/szülésznők c. topikban keresgéltél már?Lehet hogy ott többet tudnál meg róla.Õ a dokid?Mennyi idős a kis pocaklakód?

VikiKép
Írhatsz nyugodtan e-mailt is nekemKépNem haragszom amiért nemírtál,csak furi volt,hiszen rögtön szoktál válasszolniKép
Patrik imádja a hugit.Mindig ölbevenné,puszilgatná,etetné...Szóval nagyon ari!
Mikor jöttök ki hozzánk?Kinga jól meglenne a Patrikkal!Jöhetsz bármikor.Kép

Zita!!
Hiába mindenKépKépEgyre kevesebb a tejcsimKép
Már Vivcsi sem olyan kitartó,mint volt.Nagy nehezen tudok csak 100-110ml-t lefejni 2!!!ciciből.Pedig már nem görcsöltem,hogy lesz-e,mi lesz ha nem lesz....
Ez van!!Lehet,hogy adottság kérdése is.Ha belegebedek sem tudok többet kihozni magamból.

Jó éjt mindenkinek
Sziasztok

Melinda

Kép
kmelinda

MelindaKép

Köszi, hogy érdeklődtél, kicsit elhanyagoltam a topikot.
Mi jól vagyunk csakhát a két kicsi(egy kicsi és egy pici) mindig ad vmi feladatotKép
Persze ezt most jó értelemben írom.
Sajnálom, hogy ennyit küzdesz a tejjel.
110ml-t egyszerre tudsz lefejni vagy ezt egy napon keresztül?
Merthát egy alkalommal Boti sem eszik meg többet.

Pont ma olvastam egy szoptatós könyvben, hoyg 5-6 hetes koruk körül van egy mérföldkő megugrik az igényük, és úgy tünhet, hogy nem elég a tej.

De ez nem marad így, azért drukkolok, hogy visszajöjjön a tejcid.
Azért stresszelni ne stresszeld magad, legfeljebb kerestek más megoldástKép

Vivi nyúl már a tárgyakért? Boti még nem, csak jól megnézi őket. Na meg mostanában mindig rajtam felejti a szemétKép
Nagyon édi olyan kis komoly ilyenkor.

Alvással hogy álltok, alszik éjszaka?

Sziasztok

Üdv
Orsi+Boti 5+3

Orsi & Botond 2006.01.10
forsolya

<font color="0000ff">Sziasztok!

Azt hiszem készül teljesen meghalni a számítógépünk. Kép

Orsi!

Múltkor olvastalak odaát. Teljesen helyrejöttél a mellgyulladás után?

Melinda!

Az a 110 ml szoptatás helyett, vagy után jön le? Akármelyik is a válasz, az nem egy rossz eredmény. Cumisüvegeztek? Az nagyon elveheti a kedvét Vivinek a szopizástól. Mert abból az elején, közepén, végén mindig egyenletesen jön a tej, nem úgy mint a mellből, ahonnan először üresjárat, aztán tejleadóreflexnél gyorsan, aztán egyre többet kell dolgozni. Vannak babák, akik ezt, ha már a cumisüveget megtapasztalták, nehezményezik. (Az őszieknél is volt ilyen anyuka, pedig teje, annyi volt mint a tenger, és mégis elutasította a lánya a mellet a cumisüveg javára. De megoldották.) Egyébként hányszor szopizik Vivi egy 24 óra alatt? Hogyan? Kap pótlást is? Van nyugtató cumija? Kap teát vagy vizet? .... (E-mail a profilomban, oda is válaszolhatsz, ha akarsz válaszolni.)

Zsuzsó!

Ita doktorról hallottam, pontosabban láttam is, mikor a harmadikkal mentünk a kórházba, de a felvételes szülésznő olyan gyorsan kerített egy másik orvost, aki felvegyen, hogy közelebbről nem találkoztunk.

Szép vasárnapi napot sok napsütéssel mindenkinek!

Zita</font>
pzita

ZitaKép
Igen rendbejöttem mellgyulladás után, tej is csak átmenetileg csökkent(a fagyasztott zöldborsó hibájábólKép
Antibiotikumot is megúsztam.
Utánanéztem és sajnos bármikor előjöhet újra, pedig azt hittem, hogy ez vmi egyszeri kellemetlenség.
Boti éjjel már csak 1x kel fel enniKép, ami nagyon jó csakhát a cici ezerrel telítődik.
Én meg a lustafajtából vagyok, aki éjjel inkább alszik, mint nekiáll fejni.

Bízom benn, hogy ezt a dolgot is megoldja a szervezetem mint annyi sok mást isKép
Ettől szép ez az egész.

Köszi az érdeklődést, nektek is szép napsütéses vasárnapot

Üdv
Orsi+Boti

Orsi & Botond 2006.01.10
forsolya

Zsuzsa,

engem 1x vizsgált dr. Ita, mikor vészhelyzetben berohantunk a kórházba. Nagyon kedves volt, elmagyarázott dolgokat és ha kérdeztem, részletesen válaszolt. Nekem a humora is tetszett.
Az kicsit furcsa volt, hogy beírta a könyvembe, hogy megrövidült a nyakcsatorna - és erről semmit nem mondott, így kétségbeesve kereshettem a saját dokimat, aki épp szabadságon volt. De a rövid találkozás alatt elég szimpatikus volt.

Orsi
macus

OrsiKép

Örülök,hogy jelentkeztélKép,és,hogy jól vagytok!!
Ha van képed a kis Botiról,megmutathatnád!!KépHány nap van a bébik között?Talán 10?!(Boti és Vivcsi között)
Este 10-11körül eszik,és utánna hajnal 3-4 körül megint.Ha este 7-kor jól bekajál(150ml)akkor kiszokta hagyni a 10-es evéstKép
Még Vivien sem nyúl a tárgyak felé,viszont mindent jól,alaposan megvizsgál.Amikor eszik,nagyranyitott szemmel figyel,akár több percen keresztül is.Kép
Most 2napja azon dolgozik,hogy hogyan varázsolja az ujjacskáját a szájába.Nagyon szeretné szopizni,de mivel még nemtudja irányítani a mozdulatait,így nemigazán jön össze.Próbálkozik,majd mérgelődikKépVan úgy,hogy a hüvelyk ujja a szájában van,a mutató ujja pedig a nózibanKépKépMár próbálgatja a hangját,néha sikerül is "válaszolnia" nekünk.
A mennyiség amit megeszik,min 120ml,max 150-170ml.(talán ez az a mérföldkő?)
Jó kis evőkéje vanKép
6 hét alatt 2kilót hízottKépA dr.nő nemhagy békén,hogy neegyen ennyit,ez túl sok egy ilyen pici babának.De mit csináljak,ha egyszer éhes?KépNem fogom félúton abbahagyni az etetést,mert a dr. néni azt tanácsoltaKép
A 110ml tejet naponta 2*tudom produkálniKépA többi tápszer.Szerencse,hogy elfogadja mindkettőt.
Botinak nem nehéz kakilnia?Nem hasfájós?Vivi 1kicsit nyűglődik,amikor pakol a pellusbaKép

Na befejezem,hagyok másnak is helyet az oldalonKép

Sziasztok

Melinda+Vivcsi (1hó,20nap)

Kép
kmelinda

ZitaKép
próbáltam e-mailt küldeni,de ott leragadtam,hogy töltse ki a szolgáltató .....nem is tudom miétKépMi az a POP,SMT vagy mik ezek???KépBocsi a tudatlanságomért,de nemértek hozzáKépMit kell oda beírni?

Szia

Melinda

Kép
kmelinda

Kedves Melinda,Zita,Orsi,
köszönöm,hogy irtatok,jó,hogy végre valaki hallott Ita doktorról.A szülészek,orvosok rovatban nem találtam még meg. Hozzá járok terhesgondozásra és eddig teljesen pozitivak a tapasztalataim vele.
Egyébként az én pocaklakóm 13 hetes, ő lesz nálunk az első baba.
A csütörtökön kezdődő tanfolyamra megyek,mert a következő turnusnál már nagyobb lesz a pocim.
Remélem van itt köztetek valaki,akivel ott is megismerkedhetek.
Továbbra is váromaz infókat Ita dokiról,ha ismeri valaki.
Üdv mindenkinek,
Zsuzsó
zsuzsó13

Kedves Melinda,Zita,Orsi,
köszönöm,hogy irtatok,végre ismeri valaki Ita doktort.Remélem, majd találok olyan anyukát is, aki szült nála.
13 hetes a pocaklakóm,Ita dokihoz járok terhesgondozásra és és eddig meg vagyok elégedve vele.
Megyek a csütörtökön induló tanfolyamra,remélem van köztetek olyan, akivel ott is megismerkedhetek.
Üdv mindenkinek,
Zsuzsi
zsuzsó13

Mindenkitől bocsi,de a rendszer megtréfált.
Az előbb egyszer sem tette fel a hozzászólásomat, most meg kétszer is.
Zsuzsi
zsuzsó13

<font color="0000ff">Melinda!

Abból amit írtál, arra következtetek, hogy a levelező programod még nincs beállítva. Szerintem csinálhatnál egy új e-mail-címet magadnak, akár a www.citromail.hu , akár a www.freemail.hu oldalon . Pár perc alatt megvan a regisztráció, és akkor megúszod ezeket a beállításokat egyelőre, de tudsz levelezni. Aztán, ha felétek téved valaki, aki ért ehhez, akkor meg állíttasd be a levelező programodat. (Egyébként a szolgáltatóval való szerződésen elvileg benne kell lenni, hogy melyik helyre mit kell írni. Mármint az SMTP, meg POP3 helyekre.)

Üdv:

Zita</font>
pzita

Szia Kriszti!

Elolvastam a történeted. Nem semmi amin keresztülmentél. Remélem azóta teljesen rendbe jöttél. Nem csodálom, hogy köszönetet mondasz az orvosoknak. Többek között a V.Z-nek, aki elküldött az MRI-re.
A szülékor is ilyen figyelmes volt veled?

Mondjuk azt én is észrevettem, hogy szakmailag nagyon toppon van a doki. Nekünk sokára jött össze a baba, és elég sok vizsgálatot csináltatott, és nyugtatgatott, hogy lesz kisbabám. És úgy néz ki igaza is lesz. Itt ficereg a pocimba a kis drága Kép
Meg én a 6. héten elkezdtem vérezni és azonnal beutalt a kórházba és úgymond megmentett egy vetéléstől Kép Remélem szülés után is csak jókat írhatok róla Kép

Viki: még nem hívtam fel a Kriszit, előbb az orvosommal is konzultálok, hátha ő mást szeretne.
Még úgy érzem időben vagyok.

Üdv: Kisvirág (19+3)

Kép Kép
kisvirág_30

Sziasztok,
köszönöm az információkat a korházról és a külön szobákról.
Olvastam a szülésfelkészítőről, ami 02.23-án lesz és olvastam a terhestoránról is. Meg tudná mondani nekem valaki, hogy mi a különbség a kettő között?
Én - előre láthatóan - június 10-e körül szülök, dr. Garamvölgyinél.

Mi holnap megyünk 4D UH-ra, nagyon kiváncsi vagyok már, illetve vércukor terhelésre. Lehet, hogy személyesen is megnézem a "választható" szobákat.
Üdv,
Birandi
birandi

Sziasztok!
Két orvost is ajánlottak nekem a kórházban, és nem tudom melyiket válasszam, tud valaki irni róluk?
Dr. Ferenczi Miklós és Dr. Kósa Zsolt
mucuska

Kisvirág,

Igen, volt még néhány "tréfás" helyzet. Pl: szülés utáni trombózis Kép de azóta minden rendben.
Nálam az előzmények miatt csak a progr. császár jöhetett szóba altatásban. (EDA pont azokat az agyi idegpályákat érinti ami nálam nem lett volna szerencsés)Nagyon meg voltam elégedve Vele. Nem kedveskedik viszont határozott, szakmailag kiváló, alapos és nekem ez elég.
Szülésznőről én anno kérdeztem, Õ azt mondta, hogy mindenkivel szivesen dolgozik együtt nincs kivánsága. (nekem amúgy ez is szimpatikus vonás Kép) Császárnál pedig teljesen feleslegesnek tartotta a szülésznő választást. Ebben is Neki volt igaza Kép

Kriszti

cuiccolo

Virág,

Egyetlen egy dolog: anesztes tekintetében nem szabad rá hallgatni. Ha választassz Sorbán dr-t ajánlom Kép

K.

cuiccolo

<font color="0000ff">Birandi!

A szülésfelkészítő egy előadás sorozat. A terhestorna meg torna várandósoknak.

Mucuska!

Ha nem kell segítség a teherbeeséshez, akkor Ferenczi doktort ajánlanám. Én ugyan nem nála szültem, de ő azon orvosok egyike, akinek bármikor a kezébe merném tenni a saját vagy gyermekem sorsát, ha úgy adódna. Ha segítség kell a teherbeséshez, akkor Kósa doktor a nyerő.

Üdv:

Zita</font>
pzita

VikiKép

Ajánlom figyelmedbe,ezt az oldalt.
És mindenkinek,aki érdeklődik a homeopátia iránt!!
http://www.bebilap.hu/homeopatia

Sziasztok

Melinda

Kép
kmelinda

Pzita!
Köszönöm a gyors információt. Nekünk most jött össze a baba, a Dr.Kósát tényleg akkor ajánlották, amikor még nem jött össze Kép Egyre több jót hallok erről a Ferenczi dokiról. Azt hiszem őt fogom választani! Köszönöm a segítséget mégegyszer!
mucuska

Sziasztok!

A jövő héttől mennem kell CTG-re. Lenne egy kérdésem:
Ha van választott szülésznőm (F.Kriszti), akkor ezt ő csinálja? És kell/illik neki fizetni valamit ilyenkor? Sajnos teljesen tapasztalatlan vagyok e téren, mivel ez az első babám. Amúgy utálom az ilyen burkolt dolgokat. Sokkal tisztább a dolog, ha megmondják, hogy mi mennyibe kerül, és akkor azt kifizeti az ember. De hogy azon stresszeljek, hogy adjak-e és mennyit az egyes embereknek. Ez kész őrület. Ha nem adsz az ciki, ha keveset adsz az is ciki, ha sokat adsz hülyének néznek. Pedig csak fogalmad sincs a dolgokról.
Bocsi a kifakadásért, kérlek segítsetek.
Kitől érdeklődhetek a szülésznő tarifát illetően?
A dokim szerencsére megmondta, hogy átlag mit szoktak adni neki. Ez rendes dolog, mert van mihez igazodni.

Kata
kata7778

Szia Kata7778!

Nekem nem kellett a kórházba járnom CTG-re,akkor jártam először a kórházba mikor szültem, minden CTG-t a doki csinált.
Szerintem kérdezz rá a dokitól, a Herczeghhez jársz ugye? Bár lehet, hogy a fogadott szülésznő miatt nálad más lesz a helyzet??
A tarifákban nem tudok segíteni, nekem nem volt szülésznőm, de mindjárt jár erre valaki aki segít.

Üdv Mzille

Kép
KépKépKép
mzille

KataKép

Teljesen megértelek,egyetértek veled!!!
Én ezeken a dolgokon úgy feltudom magam dühíteni,most is ahogy elolvastalak,toporzékolnékKépEz a k...a anyagiaskodás.Ki-mit-mennyit-hányszor-kinek....Szomorú,hogy
hogy erről szól a terhesség.Kép
Nekem mondjuk az sem tetszik,ha 1 orvos megmondja mennyit kér.(DE ezen lehetne a végtelenségig vitatkozni)Annyit kapjon(ha kap),amennyit tudnak adni neki.Engem kiröhögnétek,ha megtudnátok mennyit adtam a dokimnak!(A mostani tarifákhoz képest)Fogadott orvos,mindig jött,érdeklődött,kedvembe járt,mindent megtett.

Szió

Melinda

Kép
kmelinda

Ja, a kérdésedre válasszolvaKépKép

Kérdezd a IVikit,neki is a F.Kriszti volt a szülésznője.Azt tudom,hogy neki a Kriszti csinálta a Ctg-tKép

Szia

Melinda

Kép
kmelinda

Kata!

A CTG-t a választott szülésznőd mindig a megbeszélt időpontban csinálja, fizetni nem kell érte.
Magánál a szülésnél úgy tudom nincs tarifa, de azt mondják az okosok, hogy kb. az orvos tarifájának a 30-40%-át szokás adni a szülésznőnek. A mi választott szülésznőnk pl. azt mondta, hogy ránk bizza, amennyire meg leszünk elégedve a szolgálataival, annak megfelelően adjunk.
Amúgy Én is utáltam, hogy meg kell ezt a tarifa témát pendíteni. A dokink sem mondott magától soha tarifát, de ahogy rákérdeztünk, rögtön mondta az összeget.
val

Sziasztok!

Köszi a hozzászólásokat. Megkérdezem az illetékeseket. F.Krisztit választók, kérlek jelentkezzetek.
Köszi

KMelinda!
A dokim nem azt mondta, hogy ennyit kell adni, hanem hogy teljesen rám bízza. Mire rávágtam, hogy fogalmam sincs a tarifákról még hozzávetőlegesen sem. Erre támpontként mondta, hogy átlagban X-Y között szoktak adni. Én ezt jó dolognak tartottam, mert tényleg nem tudtam, hogy 10 e vagy 100 e egy szülés ára. Jó mi? Szülés ára? Röhej!!!

Kata
kata7778

KataKép

AZ!!RÖHELY!!Sajnos tényleg van olyan,aki közel 100e ft -ot kér!KÉR!!x-y között,de azért jó lenne,ha közelebb lenne az y-hozKépSajnos ez örök téma,és vita tárgya leszKépPedig nem erről kéne szólnia annak a bizonyos "boldog 9 hónapnak"
Te tudod már,hogy mennyit fogsz adni?Vagyis mennyit tudtok adni?

Jövőhéten kapjuk az első szuritKépMár előre félek.

Még nemtudtam elmenni a 6hetes kontrollra.Szerintetek nem baj,ha 7-8 hetesen megyek?Egyszerüen nemtudom megoldani a bemenetelt a kórházbaKép

ÁgiKépTe is csaszis voltál.Te visszamentél már a kontrollra?

Jó éjt mindenkinek

Melinda

Kép
kmelinda

MEgint ez a tarifaaaaa és én már megint nem birom ki hogy ne szóljak/írjak bele. Kép
Az én orvosom soha nem kért, nem beszélt "szülési tarifáról".
Az agyműtétemet végző idegsebész, az MRIt soron kívül végző főorvos, a MÁV kórház idegsebészetének vezetője (nevesítve: Dr. Várady, Dr. Vajda, Dr. Szabó, Dr. Barta) HALLANI SEM AKART HÁLAPÉNZRÕL!!!!! Sőt az egyikük hangos kifakadását a kórház folyosóján éltem végig amikor idős néni tuszkolni akarta a pénzt a köpenyzsebbe.
Sőt az intenzív osztály nővérei sem fogadtak el egy forintot sem.
EZ KÜLÖNBÖZTETI MEG AZ ORVOST AZ orvostól, az EMBERT AZ embertől. SZTEM!!
Fehérfi Kriszta "tarifáját" sem kell itt nyilvánosan firtatni szivesen elmondja Õ hogy mi a szokás ha megkérdezitek. Amúgy olvassa a topicot Kép (legalábbis néha) lehet már Neki is terhes ez az anyagiaskodás.

Kriszti

cuiccolo

Kata!

Nekem is a Fehérfi Kriszti volt a szülésznőm. Nagyon rendes. Én mikor felkértem (2004 év végén). rákérdeztem mennyiért vállalja. Azt mondta ő nem kér semmit, teljesen rám bizza. Ez nagyon tetszett benne. Sokszor jártam hozzá ctg-re, amit a szabadidejéből csinált meg sokszor, mert mikor mennem kellet, épp szabadnapos volt. De sok kismamához bejárt. Szülés után is benézett, ha bármi gondom volt, hozzá fordultam, és szívesen segített. Esténként van gátmosás is a kórházban, a szülőszoba előterében. Nekem Kriszti ha bent volt, mikor ráért megkeresett és megcsinálta. Nagyon rendes volt tényleg. Akkor mikor szültem azt hallottam az anyukáktól, hogy fogadottnak 20e-t, nem fogadottnak 10e-t szoktak adni. Nem írom mennyit adtam. De én nagyon meg voltam elégedve vele. Dokim az első babánál mondott tarifát 2002-ben, aztán volt ez a hálapénz botrány, másodiknál már nem mondott semmit, rám bízta. De mikor szültem eléggé elborzongtam egy-két szobatársamon, hogy az ő dokijuk mennyit kért. Egyébként ajánlom figyelmed az anyatej gyűjtőt az ultrahang mellett. Nagyon rendes lány van ott, ha bármi kérdésed van segít, átmasszírozza a melled, hogy könnyebben legyen tej. Érdemes egyszer legalább felkeresni.

IViki
iviki

Sziasztok

KrisztiKép
Igen!Ez a másik oldala a dolognak,amikor a doki nemkér semmit,mégis erőltetjük a "dolgot".A kivétel erősítí a szabájtKépNéha a beteg,a kismamák szúrják el azzal a dolgot,hogy azt gondolják,minnél többet rakunk a dokik zsebébe,annál jobban figyelnek,foglalkoznak velünk.Pedig akkor is megtesznek mindent,ha egy árva fityinget sem akarnánk nekik adni.Az én orvosom is ilyenKép-mint a tiéd!
A multhéten kihívtam a dokinénit a Vivihez(kis nátha),és amikor ment el,fogtam a pénztárcámat,és venni akartam ki pénzt belőle,köszönetképpen.De amikor meglátta dokinéni,hogy mit is akarok,megcélozta a kijárati ajtót,és sietve elakart távozni,tudtomra adva,hogy nemfogadja el a pénztKépKép
Na lezárom magamban ezt a témátKép

Jövőhéten megint lehet majd szánkózni!Kép
Nagy lehülést jósolnak,kemény minuszokkal.

Sziasztok

Melinda

Kép
kmelinda

Teljesen egyetértek Krisztivel!
Ne bombázzuk már egymást ezzel a tarifa kérdésekkel!! Aki annyira tanácstalan kérdezze a legilletékesebbet a dokit v a szülésznőt, semmi értelme egymást kikérdezni -miért ha XY azt mondja én 100ezret adtam akkor te is annyit fogsz adni??
A kikérdezések után mindenki annyit ad amennyit megengedhet ill.amennyit gondol neeeeem??

Mzille

Grétsy lászló helyett: a "szabáj" = az szabály

Kép
KépKépKép
mzille

Virág!

Én is a Sorbán dorktor tudom neked ajánlani. Nagyon sokan azt mondják, hogy Õ a legjobb. Én elégedett voltam. Nagyon emberi.
hanna15

MzilleKép
Köszi,hogy kijavítottálKépKépKép
A gyerekeidnek milyen homeos szert adsz?Mi a neve?

Melinda

Kép
kmelinda

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?