Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok!

A segítségeteket szeretném kérni!
Egy vizsgálatot kell elvégeztetnem a Margit kórházban és szeretném ha ajánlanátok nekem jó nőgyógyászt ott, aki megértő, kedves és figyelmes!!! Létezik ilyen??? Kérlek segítsetek!!!

köszönöm előre is!!!
*

Kép
Kép
kiscsillag
 
 


Sziasztok

Verus: sajna hullik Viki haja ezerrel. Õ ebben sem hozza a papírformát, nem hátul foltban hullik a haja, hanem lentről felfelé az összes. Oldalt már a rövid új haja van, a feje tetején még kitart a régi. Most már kezd kicsit furin kinézni, mint egy pánk kislány, ezért tervezem, hogy levágok a feje tetején a babahajból, hogy ne legyen akkora különbség a kettő között.
Egyébként mindenünk tiszta hajas, nem győzöm a mágikus hengerrel összeszedegetni, hogy a szájába ne jusson.

Odex: Ma masszírozáson a védőnéninek is bemutatta a kifordulunk mutatványát. Õ is azt mondta, hogy hamarosan megfordul. Ne izgulj Aisa miatt, mert mi is csak 1 hete csináljuk. Egyik pillanatról a másikra majd Õ is meglep vele!
Viki is utál hason lenni. Én most próbálom szoktatni. Minden nap többször hasra fordítom pár percre, hogy szokja. Remélem idővel nem fog ordítani hason.
Aisa és Füées is nagyon helyes Kép

Otyka, szerintem az altatás gyerek függő is. Viki sajna nagyon rossz alvó. Nem alszik el elég mélyen, ha a kiságyba berakom és hagyom addig ordítani, amíg el nem alszik.Pár perc után fent van. Marad a cicin való elalvás és utána átrakás a kiságyba, vagy a ringatás, ha már cicin sem alszik el.
Ha a Te lányod jó alvó, akkor kísérletezz bátran az egyedül altatással.

Kiscsillag, a legtöbb Margitos dokira ez érvényes, van még további igényed is. Férfi/nő korban?

Kati

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica
 
 


Sziasztok!

Bocs, nagyon eltűntem, de az elmúlt 3 hétben teljesen lefoglalt a baba, no meg a gyógyulás.
Máté nagyon édes baba, nappal 3,5-4 óránként, éjszaka pedig 4 óránként eszik. Magától ébred minden alkalommal, nem szoktam felébreszteni, ha idő van, hagyom az ő kis ritmusát. Képzeljétek, olyan mohó, h egyszerre akkora mennyiségeket eszik, mint egy 2 hónapos gyerkőc. Már a kórházban is 80 gr-okat szopizott (5 naposan), most pedig 140-150 gr simán lecsusszan alkalmanként!!! Kép Hihetetlen tempóval gyarapszik. Persze ennek megvan az ára. Néha olyan hasgörcsök gyötrik, h 2 órát is sírdogál, húzkodja a kis lábait, majd belealszik a sírásba. Ma viszont semmi baja nem volt, szóval nem rendszeres a hasfájás. Biztonság kedvéért van itthon Espumisan csepp, azt kap, ha jönnek a görcsök.
Az én sebem is gyógyulgat a császár után, de nem sokat tudok még talpon maradni, amikor csak lehet pihenek. A hátam fáj inkább, mert nem igazán tudom magam még kihúzni, így a görnyedt tartás miatt fáj a hátam, vállam, nyakam. Már alig várom, h tornáztathassam fáradt tagjaimat.
Lassan itt a 6 hetes kontroll ideje. Nektek is a Margitba kellett visszamenni? Mi ennek a menete? Kit kell egyáltalán felhívni, h jövünk?
Alig várom a tavaszt, eddig még nem is voltunk kint, csak az ablakot nyitottam a kicsire, mert annyira rossz az idő.
Utólag is üdv az új kismamáknak! És nagy gratula az újszülöttekhez!

Puszi

Orsi&Máté(23 nap)
oladanyi
 
 

 
 

Sziasztok,

Azt hiszem már jobban vagyok. Tegnap nem válladékozott a sebem, remélem ez most már így is marad. Köszi a rengeteg aggódást.

sikerült a számat kivirágoztatni, kijött egy hatalmas herpesz rajta. Sajna néha kell pótolnunk tápval, de először mindig cicire teszem, remélem így visszaáll minden a régi kerékvágásba...

Szóval azért tanulságul annak, aki császárra megy. nekem nem ment az oldalra fordulás egyáltalán egyik oldalra sem, mert iszonyatosan fájt. Még a WC-n a pisilásnél is fájt az alhasam, de nagyon. Eleinte csak hőemelkedésem volt, aztán már lázam, amit a tejbelövellésre fogtam. Szóval én alapból nem vagyok egy panaszkodós típus, de tessék szólni a dokinak...

Orsi,
Miért nem tudsz kiegyenesedni? Hihetetlenül sokat változott a császár 5 évvel ezelőtthöz képest. Akkor még nem engedték egyáltalán, hogy aznap felkelj, csak nagyon kevés szülésznő engedte. Aztán a sebbe még tettek valami vákumos "üveget" és abba tisztult a seb 2 napig.
6 hetes kontrollra a dokiddal kell egyeztetni időpontot, én még a Margitba fogok menni.

Otyka,
Szerintem Te nagyon jól tudod mi a jó a babádnak. Ne izgulj az altatás miatt. Lehet van olyan nap vagy napszak, amikor csak kézben alszik el. Ahogy Párom mondaná, még egyenlőre csak az anyja tudja megnyugtatni a Manócskát.

Katica,
átküldök képeket, légyszi tedd fel, mert hiába adom meg az elérési útvonalat, választom ki a könyvtárból nem akarja az igazságot... Ja, ha Viki baba ennyire mocorog már, ne lepődj meg, hogy megtorpan a hízása. a lényeg, hogy ne fogyjon...

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Lányok, és Kismamák
Még valami. Csecsemős nővérek! Én teljesen pozitív élményeket mondhatok csak. Egy megjegyzésem van, de nem Velük kapcsolatosan. A gyerekorvosokkal nem nagyon sikerült kommunikálni. Ha kérdeztem, hogy gyerkőcömmel mi a helyzet, csak annyit válaszolt a gyerekorvos: "nem tudok semmi rosszat mondani". Ami nem baj, viszont volt egy-két baba akivel volt és azok a Kismamák sem kaptak normális választ. Aztán persze kérdezték a csecsemős nővért, aki elmondta szépen az összes lehetséges problémát. Szóval téyleg le a kalappal a mostani csecsemősök előtt. Sajnos azzal a csecsemőssel nem tudtam beszélgetni, aki 5 éve a nagy fiamat hozta ki a szülőszobáról, pedig jó lett volna. Szóval most tényleg nagyon rendesek és segítőkészek voltak mindenben. Teljesen oda voltak a prüntyikért, ami szerintem a legfontosabb.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


<font color="ff6000">Sziasztok!!!

Zkatica!
Szüléssztori??? Azt sem tudom, mi az a számízógép Kép A héten még nem is tudtam jönni. Kicsi fiam egyre hasfájósabb. Éjjel alig alszunk (talán hajnal1-2-től délelött 10-ig valamit), de azt is megszakítja 2-3 kajaébresztő, meg utána 1-1 órás hasmasszázs-ringatás. Nappal semmit sem alszik. Csak sír. Ha épp nem fáj a hasa, akkor sem alszik, pedig hulla fáradt. Akkor csak simán fent van. De azt is csak kézben hajlandó!! Kép Kép

Noémi22!
Semmi gond! Remélem, hogy nem új lovag jön fehér lovon, hanem a "régi apa" jön akár ló nélkül is. Kép

Képzeljétek kaptam tőle valentinre egy nagy csokotr virágot!!!! Kép Kép Igaz, hogy nem mondott hozzá semmit, csak hogy "valentinre!", de a viselkedésében semmi változás nincs. Hát ezen igazodjak ki!! Én azért még reménykedek! Kép

Odex!
A másik topikon egy anyuka most nyomoz a tanulásos téma iránt. Már kértem, hogy szóljon, ha megtud valamit. Majd továbbítom az infót!!
Aisa egyre szebb kislány! Már nem is szép. Már gyönyörűűűű!!!

Verus!
Gratula a bátorsághoz! Ennyi babóca! Kép Bár azt mondják, ahol ennyi van, ott elfér mégegy. Hát nem tudom.... Én nem biztos, hogy bevállalnám.

Megyek is, mert fürcsizni kell. Most nemtudok sokat írni magunkról, pedig lenne mit...

Majd megpróbálok jönni.

Szilpa & Kende
27 nap!!! Holnap 4 hetes már! Te jó ég! Szalad az idő!!!!

Ha megpóbálok énekelni neki: (9. napos)
Kép

Megadom magam: (12. napos)
Kép

És végre kaja után: (14. napos)
Kép

Egyelőre ennyi.</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


<font color="ff6000">Kiscsillag!
Én még mindig csak Dr. Magenheim Ritát tudom ajánlani!!! Ha vissza olvasod az előző hozzászólásaimat, azokban csak áradoztam róla!!!!</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!
Kati, én is próbálgatom szoktatni a hasonfekvéshez, de nem sok sikerrel. Mondjuk nem is nagyon erőltetem, nem akarom hogy sírás legyen a vége... Remélem, Aisa is nemsokára elkezd majd forgolódni Kép
Orsi, ügyesek vagytok, hogy ennyit esztek, akkor gondolom már szép súlya van Máténak! Kép
Zseppy, örülök, hogy már jobban vagy, azért tényleg vigyázz magadra. MÁr nagyon kíváncsi vagyok a képekre, remélem Katinak lesz ideje és felteszi.
Szilpa, nem irigyellek a hasfájás miatt. De állítólag 3 hónapos korukra ki szokták nőni...csak addig kell kibírni! Kép Köszi, ha lesz infod a tanulásról, nagyon érdekelne engem is. Fősulit nem nagyon merek elkezdeni, inkább egy nyelvtanfolyam érdekelne. Aisa köszöni a dícséretet. Kép Ti is nagyon helyesek vagytok. Kép Ezt a térden ülő pozíciót Aisa is nagyon szerette, de nálam már így nem fér el, apukájánál igen, de most már jobban szeret az ágyon feküdni, mert úgy tud rúgkapálni stb. Kép
Holnap lesz nálunk nagy baba-mama tali a volt szakközepes osztálytársaim egy részével. Kb. 8 felnőtt, és 7 gyerek! Kép Kivi vagyok milyen lesz! Kép Megint megsütöm a csoda-túrós sütimet KépKép
Na, megyek már leragadnak a szemeim. Remélem Aisa hagy megint 4-ig aludni! Kép

Hajni

Aisa és Hajni
odex
 
 


Sziasztok

Szia Orsi, jó hallani Rólad is. Masszíroztasd meg valakivel a hátadat, ne hagyd, hogy nagyon fájjon, mert nem fogod tudni utána kikúrálni!

Hasfájós anyukáknak pár ötlet, miután alkalmaztam, nem ordított át Viki több éjszakát.
1. Teáztatni. Nem kaja helyett, hanem az emésztés könnyítésére. Adhatsz neki pár szem édesköményből és kamillából főzött gyenge teát kicsi cukorral. Lehet pohárból, kanálból, v. cumisüvegből is adni. Én általában naponta 2-3 szor adok neki, általában két kaja között félúton. Le lehet főzni 1 dl-t és a hűtőben tartani fogyasztásig, ellenkező esetben a cukor megerjeszti a teát.
2. masszírozás. Mindig órajárással megegyezően kell a köldök körül óvatosan masszírozni. Felhúzkodni a lábat óvatosan nehogy hányjon, majd köldöktől lefelé tenyérrel simogatni lefelé. Tenyér a gyerek testére merőleges. Csak lefelé! Ezt többször lehet ismételni. Én így tanultam a görcsoldó masszázst. Jó akkor is masszírozni, ha nem görcsöl éppen. Én minden tisztábarakáskor megcsinálom!
3.valamilyen görcsoldót használni végső esetben.

Zseppy, nem kaptam képeket, pedig szívesen felraknám.

Vannak Viki honlapján új képek:

http://viktoria.try.hu

Kende nagyon helyes, már sokat változott!

Odex, ha csak keveset, akkor is gyakorold a hasonfekvést. Sajna, ha nem szokja meg, akkor van olyan gyerek, aki csak nagyon későn tanul meg mászni, mert azt hasonfekvésből kell indítani. A védőnőm azt mondta, hogy most már szoktatgassam. Mi is csak 1-2 percig bírjuk.

Kati

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica
 
 


Sziasztok!

Ha valakit érdekel, keveset használt, újszerű kétfunkciós babakocsi eladó.

Kép

- 5 fokozatban, vízszintesig dönthető háttámla, így már újszülött kortól használható
- 3 pozícióba állítható lábtartó
- két irányból tolható
- állítható magasságú tolókar
- mind a négy kerék, akár külön-külön fékezhető
- rendkívül jó rugózás, mind a 4 keréken önálló lengéscsillapítók
- alul nagy méretű, könnyen levehető bevásárló kosár
- levehető, mosható huzat, vízlepergetős anyagból, nem kopik, nem fakul
- hosszú, széles fekvőfelület
- lábzsákkal téliesíthető
- nyáron a tető hátsó része lecipzározható a jobb szellőzés érdekében
- sok cipzáras zseb, kukucskáló a tetőn
- esővédő
- egyszerűen csukható-nyitható
- kisebb liftekbe, csomagtartókba is befér
- 2007 áprilisig garanciás

Ára: 25.000,-Ft

Érd.: 06-20/924-3360
gyszinti@freemail.hu
szinti
 
 


Sziasztok

Most már én is bejelentkezek.

Mi is hasfájósak vagyunk. Nekünk is a kamillás köményes téjját ajánlották, azóta nálunk is javulak a dolgok. Kati javaslatát annyiban egészíteném ki, h baran cukrot tegyetek bele, s lehet néháby csepp citromot is. H ne legyen édes.

Ja, mondtátok, h nem kell fejni, mert ti sem csináljátok, én persze rögötn abbahagytam, minek egy fasza mellgyulladást lett a következméyne Kép Kép Kép Azóta szopi után fejés van. Kép Pedig úgy örültem, h nem kell Kép De már jobban vagyok, elmúltak az influenza szerű tünetek, s a hőemelkedésem is. Kép

Szilpa
Nagyon helyes Kende Kép
Mi is nagyon keveset alsznk. Kép Az éjszakával nincs gond, akkor alszik rendesen, de nappal, max. fél, 1 órát - egész nap!!! A maradék időben csak karban hajlandó eltölteni. A gyerekorovos azt mondta, h nem baj mert Õ ilyen Kép Kép

Zseppy
Én sem tudtam a kórházban oldalt feküdni, egyáltalán sehogy. Első nap felkelni sem tudtam csak pisilni. De akkor is szinte bőgtem a fájdalomtól. Ha a szülésznő nem jön velem, még a fürcsiről is lemondtam volna. Kép
Sőt kb. 3-4 napja tudok oldalt feküdni, úgy hogy nem érzem fájdalmat. A sebem továbbra is szokott fájni, ha rosszul mozdulok, s az első héten volt, h a páromnak el kellett venni a gyereket, mert olyan rosszul ültem, h azt hittem megőrülök. Kép
De örülök, h jobban vagy, tejci?

Odex
Nagyon ari Aisa. Nektek nem is fáj a hasatok?? De jó nektek .Kép

Tényleg képzeljétek 11 nap alatt 300 g-ot hízott a csajszim Kép

Mikor tartunk baba-mama talit, csajok?

Otyka & Panna
(2+1)

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
otyka
 
 


<font color="ff6000">Sziasztok!

Odex!
Akkor jelzek, ha van tanulás infóm.
Remélem jól sikerült a csoda süti, meg a baba-mama osztálytali.

Zkatica!
Hát a masszírpzást-tornát csináljuk. Néha sikerrel, néha nem. Teával az a gond, hogy nem hajlandó lenyelni! A cumisüvegbe alig hajlandó beleszívni. Azt is végig fintorogja, mintha sz..rt adnék a szájába. ha véletlen beleszív, akkor viszont nem hajlandó lenyelni, hanem oldalt rögtön engedi is ki!!! Kép
Kösi. a fiatalúr nevében! Sokan mondják, h változott. Nekem nem tűnik fel, mert egyfolytában látom. Kép De a védőnő is mondta, hogy mostmár nem olyan kisbabás a feje, hanem már szép kisfiús.

Otyka!
Köszi! Kép
Mi is nappal ennyit szoktunk aludni, viszont mi éjjel is csak hajnal 1-2 körül, vagy néha később alszunk el. Reggel kb 9-10-ig alszik, de közben általában 2* kel enni.

Hízás:
A múlt héten 340-et híztunk!!!

Képzeljétek!!! Ma hiper jógyerek volt a kicsi fiam!! Reggel 8-kor evett, fent volt a következő kajáig. Majd evett háromnegyed 11-kor, utána lementünk sétálni, és a következő kajáig végig aludt! Evett fél 2-kor, és utána megint aludt a köv. kajáig, evett megint, és azóta megint alszik!!!!!!!!!!!!!!! Kép Kép Kép Kép
Úgy örülök neki.
Csak félek, hogy ennek éjjel meg lesz a böjtje.
Napközben én csak fél órát tudtam pihenni, mert vendégség volt nálunk délután, tehát jó lenne este aludni!!! Viszont azt a fél órát hason !! töltöttem. De jó volt!!! Már nem is tudom, mióta nem feküdtem hason!

Zseppy!
Jó, hogy jobban vagy!!
Képek???

Szilpa & Kende
(4 hetes!!!)</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok,

Katica,
Persze, hogy nem kaptál. Elűztek a géptől és csak most fértem ide. Elmentek végre fürdeni. Úgyhogy csak most fogok tudni küldeniKép

Lányok,
Ha nagyon szenved kakilás közben, vegyétek fel nyugodtan és próbáljátok a lábát felnyomni, hogy ne megfeszítse, hanem ellazítsa a hasát. Én esetleg a Mecsek csecsemő teát javaslom még ízesítés nélkül (ebben van édeskömény, ánizs, minden földi jó). Egyébként hasznos a "torna" és a maszírozás minden fürdés előtt vagy után.

Otyka,
Nem is csodálom, hogy még mindig fájogatsz. Azért Neked tényleg műtét volt. A mellgyulladásra kaptál is valami bogyót? Én elkezdtem, hogy amikor érzem nagyon feszül a mellem inkább fejek belőle... Ja, meg a zuhanyzást csak etetés után merem csinálni még, mert tuti teljesen kemény lesz a mellem. (na most ha ezt egy pasi olvassa, biztosan irigykedikKépKépKép)

Mi ma mentünk ki először a levegőre. Apa végig aggódott, de babó nagyon jól aludtKépKép

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Sziasztok!
Otyka, sajnálom hogy ez lett a vége a nem fejésnek, úgylátszik mindannyian mások vagyunk, máshogy reagálunk a dolgokra. A lényeg, hogy már jobban vagy. Szerencsére Aisa nem egy hasfájós fajta, és nagyon jó kislány. Sokat nevet, játszik, éjjel sosincs gond vele, szóval elégedett anyuka vagyok.. Kép
Szilpa, igen sikerült a süti és a tali is. Jó nagy hangzavar volt, Aisa nem díjazta még annyira. Miután mindenki elment, Aisa 3 órán belül 3x evett egymás után, és elég nagy mennyiségeket. Ilyet még sosem csinált. És utána kb. fél 10-kor letettük aludni és reggel 6:20-ig aludt! KépKép
Állítólag nem befolyásolja napközbeni alvás, hogy napközben mennyit alszik a gyerek, szerintem ne aggódj, minden rendben lesz!
Zseppy, tök jó hogy jobban vagy, és rendeződnek a dolgok. A képeket már nagyon várjuk ám! Kép

Baba-mama taliban benne vagyok, mi már nagyon gyakorlottak vagyunk ilyesmiben.. Kép

Holnap már megint hétfő, nem tudom ti hogy vagytok vele, de nagyon szalad az idő... Mindig azon veszem észre magam, hogy megint péntek van..

Ja, a legújabb Aisánál, hogy ha a térdünkre fektetjük nem teljesen vízszintesen, akkor megpróbál felülni. Ha meg megfogjuk a kis kezét, akkor simán felhúzza magát. Ilyenkor elég viccesen néz ki, ugyanis a fejét még nem tartja rendesen, és úgy fittyed neki lefelé, és közben ül Kép És megdupláztuk a súlyunkat is, most kereken 5 kilók vagyunk! Kép

Na, megyek:
Hajni

Aisa és Hajni
odex
 
 


Szilpa Kép Kende egyszerűen gyönyörű! Remélem apukája hamar visszarohan hozzátok! Kép

Odex Kép Aisa is gyönyörű! És milyen szép neve van! Tegyetek még fel képeket, olyan jó nézegetni!

Képzeljétek, nekünk is kisfiunk lesz, Daninak fogjuk hívni. Olyan jó volna már látni őt! Még 6 hónap Kép. És az UH egy héttel, illetve 8 nappal mérte idősebbnek a koránál. Pedig mi pontosan tudjuk, mert inszeminációs baba, de remélem ez azt jelenti, hogy minden rendben vele. Sőt, hogy jól érzi magát.

Ma levették az AFP-t, és a nővér beírt 18. heti UH-ra időpontra. Vajon ugyanide menjek majd? Vagy az A épületbe? Vagy itt is van UH rendelés? Megkérdezem majd még azért addig.

Gyönyörű tavaszi idő van, sok feltöltődést minden anyukának és kismaminak!

Puszi
Noémi és Dani baba
16+4 Kép
Vendég
 


Noémi, Uh.-ra a nőgyógyászati osztályra kell menned az A ép. 2. em.-re. Gratulálunk a kisfiúhoz.
Nálunk lány lesz! A fiúk úgy örülnek. Nekem viszont nagyon furi, mert eddig a családba mindenhol fiú van. Azt sem tudom, mit kell majd vele csinálni. :-))
Szilpa, mi újság? Hogy van a nagyfiú?
Tényleg olyan szépek a babák. Pont nézegettem a fiam kicsi képeit. Milyen pici volt, most meg már csak 2 hét, és 6 éves. Hogy öregszenek. :-)
Mindenkinek puszi,
Barby
(24!!!)

KépKép Kép
barby81
 
 


SZiasztok,

Noémi gratula a kisfiatokhozKép (a Danin mi is gondolkodtunk, de a vezetéknevünkhöz nem a legjobban passzolKép )

Barby, majd belejösszKép, nem olyan bonyolultak a kislányok ámKép;)))
A két nagyfiamnak is 2 hét múlva lesz a szülinapjaKép (Márc.7.-én és márc. 8.-án) A kicsink meg ma 3Kép

Verus
20+5

Kép
verus
 
 


Verus!
boldog szülinapot a fiúknak!
én mindig elcsodálkozom, 5 (6) gyerek . . .
nekem néha a kettő is sok, pedig jó gyerekeim vannak
tarthatnál tanfolyamot is nekünk, hogy kell ennyifele szakadni Kép
(vagy inkább jól összeszerveződni?)
szilvamag
 
 


Verus
Hát igen, azok a romantikus nyárieleji esték... KépKépKép
Sok boldogságot a szülinaposoknak! Kép

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Sziasztok

Otyka, ki fogja nőni a nemalvást. Viki is ugyanezt csinálta 6 hetes koráig. Utána viszont jót aludt napjában egyszer. Most megint visszatértünk a nem alvásra.

Tali, de jóóóó Kép

Szilpa, nekem azt mondta a doki, hogyha nem iszik cumiból teát a csajszi, akkor próbáljam meg kiskanállal. Esetleg azt még kiprószálhatnád.

Odex, remélem nálatok zökkenőmentesebb lesz az átállás kaki ügyben. Mi napok óta szenvedünk. Hétvégén volt 2 nap kimaradás utána nagy sírások után tudtunk csak termelni. Mondta a védőnő, hogy csökkenni fog hamarosan a széklet mennyisége, de nem gondoltam ennyire drasztikus átállásra. Remélem ez is csak hetekig tart.

Noémi gratula Dani babához!

Verus, boldog szülinapot a kisfiadnak! Lesz akkor most sok zsúr nálatok. Hogy győzöd?

Kati

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica
 
 


Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Zseppy csodás gyerekei

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica
 
 


Köszi LányokKép.
Kati, Marcit már szombaton megünnepeltük, nagyon édes voltKép Itt vannak képek róla:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=6508&page=2&image=197866
Az én esetem nagyon könnyű és jó: a férjem 24 órás apuka és férj. Itthonról dolgozik. Így nekem is van szabadidőmKép Egyébként asszem sosem mentem volna bele a Hatoska projektbeKép

V.

Kép
verus
 
 


Zseppy, nagyon szépek a gyerekeid!!KépKép

Kép
verus
 
 


Lányok,
MA egész nap össze akarok esni. Biztos front leszKépKép

Katica,
köszi, hogy felraktad a képeket.
Nálunk a nagy fiúnál egy teljes hét volt a leghosszabb kaki szünet. Viszont alig hízott valamitKépKép
És Viki, teljesen Rád hasonlít!!

Verus,
Azért a Te gyerkőceid sem semmikKépKép

Szilpa,
Mi a helyzet a hasfájással?

Otyka,
Ti hogy vagytok??

Odex,
És Ti?

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


<font color="ff6000">Sziasztok!

Noémi22!
Köszi. Kép
Én is remélem.
Gratula Danihoz!

Barby81!
Neked meg a kislányhoz! A sok fiú bizos imádni fogja, és jól elkényeztetik majd. Vagy egy igazán belevaló csajsz lesz belőle a fiú közt, akivel nem mernek majd kötekedni! Kép
Mi viszonylag jól vagyunk. Nem ajkarom elkiabálni, de 2-3 napja nem olyan sokat fáj a hasa. Hát ennél több ne is legyen. Bár még így sem alszik, inkább nézelődik. De ez még mindig jobb.

Verus!
Boldog szülinapot a fiúknak!!!
De jó neked, hogy Apa egész nap veletek van!! Íriny-Írigy...

Zkatica!
Köszi a kiskanál ötletet. Azt kipróbálom. Ez fura. Eszembe sem jutott, pedig a Konakiont úgy kapja. És simán benyeli.

Zseppy!
gratula szép gyerekekhez!!

Csajok!
Én mára tiszta tak..ny lettem. Nem fáj semmim, nincs lázam, csak az orrom folyik. Viszont az folyamatosan, mint a nyitva felejtett vízcsap. Nem találkoztam beteggel, valószínűleg csak megfáztam. remélem legalábbis. Remélem, nem fertőző, mert ugyebár a babától bárki távol maardha, csak én nem. De nagyon nyűgös vagyok. Nem is aludtam sokat, meg ez is.... Mit tegyek, hogy hamar elmúljon???

Vasárnap volt itt egy fotós. Nem ez a szakmája, csak a hobbija, de nagyon ért hozzá, és elég profi a gépe is. Csinált vagy 150 képet. Valamelyik nap elküldi cd-n, ha megcsinálta őket fotóprogrammal. Majd rakok fel belőle.

Szilpa & Kende
1 hónapos!!!!</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Noémi, gratula a kissráchoz, szép neve lesz! Kép
Barby, neked meg a kislányhoz. Van már név??? Kép
Verus, sok boldog szülinapot mindenkinek a családban aki mostanság ünnepel! Kép
Kati, lekopogom, egyelőre nálunk még mindig nem volt semmi zűr kaki ügyben. Az igaz, hogy ritkábban kakil, meg néha rá kell segíteni neki, mert nehezebben megy, de nagy sírás még nem volt belőle. Azért naponta 2x, 3x még simán van kaki. Ti most hány óránként esztek? Nálunk egy időre olyan szépen beállt a "rend": szépen három óránként evett, és szinte minden nap ugyanabban az időpontban, így tök jól lehetett előre számolni. Tegnap felborult, mert séta közben úgy bealudt, hogy fél 3 helyett csak 4-kor ébredt, így egy kajcsi ki is maradt, amit éjjel pótoltunk be. Úgy tűnik nekem ,hogy Aisa már átállna a ritkább kajálásra...No majd meglátjuk.
Zseppy, végre fent vannak a képek! Nagyon helyes ám a leányzó! Kép És látom a tesója is odáig van érte! Kép Tök jó sok haja van. Úgy szeretném, ha a következő babámnak ilyen nagy haja lenne Kép Nem véletlenül volt az az első kérdésem szülés közben, amikor mondták hogy már látszik a feje, fogjam meg nyugodtan, hogy: "Ugye van haja??" Az egész szülőszoba-személyzet rajtam nevetett! KépKép
Szilpa, biztos hamarosan jobban leszel már. Még jó, hogy nincs más tünet, csak a takony. Én meg nagyon kaki hangulatban vagyok már második napja. Nem tudom hogy a hormonok játszanak -e velem, vagy ez a "bezártság", de minden idegesít, türelmetlen vagyok, és mindenbe bele tudok kötni. Kép Ma még fáj is egy kicsit hozzá a fejem, úgyhogy pláne vacak napom van. Kép Remélem, hogy a délutáni séta jót tesz majd egy kicsit. NO meg azt is, hogy hamarosan beköszönt a jó idő, és többet lehet kint lenni a gyerekkel. Jót tenne már egy kis mozgás, mert csak nő a popsim. Kép
Szilpa, igyál minél több meleg teát, este forró zuhany, korán ágyba feküdni, és amennyit tudsz Kende mellett pihenni... Kíváncsi vagyok a képeitekre nagyon! Kép
Egyet teszek fel én is most, hétfőn készült, egyre többször lehet mosolygós képet csinálni Aisáról. Mert ha meglátja a fényképezőgépet, akkor bármilyen jó kedve van, elkomolyodik és alig lehet mosolyt csalni a pofijára. De már egyre többször sikerül elkapni a jó pillanatokat, csak mindig készenlétben kell állni! Kép
Na, megyek...
Sziasztok:
Hajni
Kép

Aisa és Hajni
odex
 
 


Sziasztok

Verus, nagyon arik a szülinapi képek. A tortába pedig én is szívesen beleharaptam volna Kép

Zseppy, egyébként csak annyi volt a gond, hogy túl nagyok voltak a képek. Csak max: 600*600-asat lehet felrakni, a te képeid mind nagyobbak voltak. Nekünk is nagyon tetszik a lányod nagy haja!

Szilpa, a babádat az anyatej védi, legalábbis nálunk az apa betegségétől megvédte a gyereket. Sajna mi nem szedhetünk szinte semmilyen gyogyót, így marad a sok tea, c vitamin és a pihenés. Sikerült a kanalazás?

Odex: lehet, hogy nem is lesz semmi gond nálatok az átállással. Nálunk sajna tegnap megint nem volt kaki, így hajnalban jött a hasfájás és reggelre sikerült termelni. Este viszont fél 9-kor bealudt a csaj fürdetés előtt és csak fél 4-kor ébredt a hasa miatt. Kedvem lett volna lemérni a pelusát, amikor lecseréltem, annyira tele volt pisivel.
SZerintem mi még nem fogunk egyhamar átállni a ritkább étkezésre, így is nehezen bírja ki a 3 órát este pedig a 2,5-t.
Én is örülnék már a tavasznak, de sajna a hétvégére megint jön a hó.
Kitartás lányok!

Otyka, nagyon eltűntél! Mi van veled?

Kati

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica
 
 


Kati, úgy látszik mi tartjuk itt a frontot! Kép

Már akartam kérdezni Szilpa, Otyka, Zseppy, Kati, hogy van-e nektek DM-es Baba Bónuszotok, illetve hogy szoktatok-e ott vásárolni. Nekem van ajánlható ajánlatom, szívesen elküldöm valamelyikőtöknek. Vannak jó akciók, és egyben mindent meg lehet venni. Én nagyon szeretek oda menni vásárolni.

Otyka már egy csomószor akartam kérdezni, hogy hogy sikerült a kutyáknak befogadniuk a kis jövevényt? Bent laknak még most is veletek?

Olyan szép idő van, úgyhogy ma is ki kéne menni sétálni. Csak úgy sajnálom Aisát, mert annyira utál öltözködni, hogy szinte ordít amikor öltöztetem. Amíg a sapit nem adom rá, minden oké, és onnantól kezdve kész... Kép Kép Ilyenkor olyan gonosznak érzem magam...
Megyek, levágom a körmét amíg alszik, mert lassan lakkozni lehet neki, olyan hosszú... KépKép
Puszi:
Hajni

Aisa és Hajni
odex
 
 


<font color="ff6000">29 naposan:
így tudok aludni a babakocsiban.......
Kép

ha apa mesét (Micimackó)olvas......
Kép

1 hónaposan + 2 naposan:
nagyon fárasztó ilyen sokat enni
Kép

de azért néha van erőm anyára mosolyogni
Kép

utána meg bevágom a durcát Kép
Kép

A fotós által készített képeket még nem tudom megmutatni, mert anya nem kicsinyítette le. Kép (a lusta...)

Sziasztok:
Kende
5-1</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


<font color="ff6000">Sziasztok!

Odex!
Képzeld, másnapra úgy elmúlt az orrfolyás, mintha soha nem is lett volna, pedig semmi különöset nem csináltam. Még piros sem volt az orrom (mert előző este párszor bekentem popsikrémmel Kép ).
Remélem, neked is elmúlt a kaki hangulat, meg a fejfájás!!!
Aisa még mindig gyönyörű!! Egyre szebb lesz.
Bababónuszra már leadtam a jelentkezési lapot egy hete, de még semmi válasz....

Zkatica!
Mégegyszer köszi az 5letet, de nem próbáltam még a kanalazást, mert 3 napja nem nagyon fáj a pocak. Csak néha, de az is gyengébb, és pár masszázs-torna gyakorlat után fél óra alatt megoldódik valamilyen úton (puki, kaka, vagy böfi) Kép

Nálunk is abból van ordítás séta előtt, amikor a sapi megy a fejre... Ezt Kende is nagyon utálja.
De amint levegőt érez, mintha fejbevágnák, vagy mint akiből hirtelen kimerült az elem. Elájul.

Tényleg, köröm!!
Már nekünk is le kéne vágni. Hetente-másfél hetente kell vágni. Nektek is ilyen gyorsan nő?? Be tudnék pisilni, mikor szopi közben hirtelen rámarkol a cicire. Kép Kép

Képzeljétek!
Ma nagyon aranyos volt a kicsi fiam. Egész nap aludt!!! Összesen az evéseken kívűl 2-3-szor volt fent fél-fél órákra. Kép Este volt még egy kis nyügi, de ez belefér a napba.

És 1 hét alatt hízott 39 dkg-t!!! Kép Már 4900g. És holnap lesz 5 hetes. Illetve ma, hiszen már szombat van. Most látom Kép Kép Kép

Szegénykém arcán előjött az a fránya tejkiütés Kép Olyan kis pöttyöske a drágám Kép

Már egyre többet mosolyog!!!
Tegnap reggel kb 15 percig beszélgettünk, és sokat mosolygott rám, meg párszor teli(!!) szájjal vigyorgott! Meg sokat gőgicsél már nekem!!! Olyan komolyan tudja mondani, hogy megzabálnám. Kép Imádom.

Na, megyek eldőlök.

Jó éjt!

Szilpa & Kende
5 hetes</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


<font color="ff6000">
Otyka!
Zseppy!
Veletek mi a helyzet????</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


<font color="ff6000">Sziasztok!

Lekicsinyítettem a képeket, amiket a fotós srác csinált. Ezeken 4 hetes + 1 napos. Kiválogattam a legjobbakat. 26 db lett. Nem teszem fel egyszerre, de egy párat küldök most is, meg majd adagolom nektek 5-sével. A végén már nagyon kilesztek tőlem, az tuti. És bocs! Kép

A gyerekem egyébként este is tök jól aludt a tegnapi álomszuszék napja után, meg ma is folytatja. Kép Kép Kép Kép

Szilpa & Kende
5 hét</font>
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Szilpa!
nagyon jók a képek, rakd csak fel nyugodtan a többit is, én szívesen megnézem! Kép
szilvamag
 
 


Sziasztok,

Hát, mi még vagy eszünk, vagy alszunk, vagy (mostmár) vendégek vannak nálunkKépKép

Azt hiszem kezdenek szépülni az emlékek, mert már azt számolom, hogy mikor telik le a Doki bácsi által mondott másfél év a következő babáig. Meg az igazság az, hogy ez az állapot nagyon jó, de terhesnek is imádtam lenni.

Szilpa,
Már kész pasi anyukája vagy. Szerintem apának hamar meg fog jönni az esze. Azért nagyon drukkolok Neked. A legjobb az lenne, ha Te is maximálisan boldog lennél.

Otykával mi lehet Lányok? Lehet holnap írok Neki sms-t.

Ja, alig 3 hét alatt híztunk 700 grammot. És ebben benne van a tejcsi szegény időszak. Jaj, szegénykém ma szopizás közben félre nyelt, elengedte a cicimet és spriccelt szegénynek az arcába. Eléggé mókás jelenet volt. És tudjátok mi az érdekes? este 11-es etetés után még követeli a tápszert. olyan 30-60 ml-t megeszik és aztán alszik kb. 5-ig. Egyébként is legalább 3 óra eltelik etetések között. Na, most jól kidicsekedttem magam. Csak ehhez az is hozzátartozik, hogy este 11-től hajnali 2-ig kiköveteli, hogy foglalkozzunk vele.

Ja, Aisa is egyre nőcisebb.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


<font color="ff6000">Sziasztok!

Szilvamag!
Köszi. Kép
Akkor jön akövetkező adag.

Zseppy!
Jó hallani rólad/tok.
Köszi neked is. Én már úgy érzem, sosem leszek maximálisan boldog. Volt erre egy évem, és kész. Biztos csak ennyi jár. Ez van. Csak szarabb ne legyen! Ezért drukkolok.
Gratula a hízáshoz!!!! És jó, h spriccel a tej. Nekem ilyen sosem volt. Meg mások mondják, h ha az egyikből eszik, akkor nekik a másik is elkezd folydogálni. Én ezt sem éltem még át. Kép De annyi van, ami neki kell, meg ha fejek belőle próbaképpen, akkor még elég jó mennyiséget le tudok fejni. Tehát nem kevés. Csak nem ömlik. Kép Este nálunk is kell "szórakoztatni", amíg el nem alszik. Csak ez nálunk kb. 11-12-ig tart. de már 3-4 körül kéri a következő kajcsit.

Otyka tényleg eltűnt. Kép Biztosan nagyon lefoglalja a főnöke. Kép

Szilpa & Kende
5-1</font>
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Szilpa, nagyon jók a képek! Amelyiken a mez van, az egyenesen haláli! KépKépKép Gondolom apuka ötlete volt... Kép Gratula nektek is a hízáshoz, meg a fejlődéshez. És leszel még maximálisan boldog, hidd el. Apuka hamarosan észhez fog térni, és rájön, hogy a családja a legfontosabb. Addig meg boldoggá tesz téged a kisfiad.. Kép Várjuk a további képeket. A DM-es bónuszhoz visszatérve, nekem kb. két hét elteltével küldték a levelet, hogy átvehetem a motyót a boltban. Nemsokára bizti te is megkapod.

Zseppy, jó hogy felőled is hallunk már! Gondolom, azért rendesen lefoglalnak a lurkók! Kép Minden etetéskor adsz neki tápszert is, vagy van hogy elég neki a tejci?? Próbálsz esetleg fejni, vagy valahogy növelni a tej mennyiséget?

Nálunk a hét nagy eseménye és élménye az volt, hogy Aisa előszőr kacagott hangosan. És nem is egyszer véletlenül, hanem egy csomószor egymás után. Azt hittem, megzabálom olyan tündér volt. Szinte potyogtak a könnyeim, úgy meghatódtam.. :KépKép Ennél nagyobb boldogság nincs is... Kép
Aisa most nem hízott csak nagyon keveset sajna, de nagyon rosszul is evett mostanság. Én nem tudom, de ő nem jelez sokszor amikor éhes. Tegnap kipróbáltam, és 4 és fél óra eltelte után sem kezdett el reklamálni. Akkor már én nem bírtam tovább, és indultunk valahová, így megetettem. Pedig előtte való kajánál sem tömte magát degeszre, hogy arra lehetne fogni hogy nem jelzett. Persze amikor cicire tettem, nekiállt nagy hévvel, behúzott 120-at, aztán még egy kicsit megkínáltam, így 200!!! lett a vége. Kép De a héten sajna nem ez volt a normál mennyiség, inkább a 100-hoz közelített csak. Kép

Otyka tegnap küldött egy emilt, hogy minden rendben van velük, csak napközben nem nagyon tud pihenni, lefoglalja őt Panna, így nem nagyon jut géphez.

Holnap megint hétfő.......
Kati, mi újság veletek?

Hajni

Aisa és Hajni
odex
 
 


Sziasztok,
Na, én meg most írtam aggódó mélt Otykának. Szinte sejtettemKépKép

Odex,
Ez hihetetlen, de csak éjszaka kér egyszer tápit. Bár szerintem akkor is inkább a Vele való foglalkozás miatt kéri. Egyébként csak anyatejet kap egész nap, és eléggé jól el van vele, mert 3-3,5 órákat kibír vele. És Õ aztán kéri rendesen ha éhes. Szedem a homeos bogyót. Szóval tejci az van, csak foglalkozni is kell vele...KépKép

Szilpa,
Már most neveli Apa a foci szeretetre? Mi nagy fiamnál most gondolkodunk, hogy mit is sportoljon... Az egyik nagy esélyes a foci. Én jobban szeretném, ha a Dudi suliba járna, aztán majd eldől mit is szeretne. Ott kézilabda, foci és vizilabda van.

Bizony, hogy telik az idő, ezen a héten leszünk egy hónaposak!

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Sziasztok,

Na itten vagyok. Csak nem nagyon van időm írni. A kiscsaj rendesen lefoglal. Nappal szinte egyáltalán nem alszik, éjjel pedig óramű pontosan ébred 3 óránként. Ráadásul nappal egész nap sír, így kénytelen vagyok karban ringatni hátha elalszik. De akkor sem tart 5 percnél tovább az alvás.

Nem igazán tudok mit tenni. Ma vagyunk 1 hónaposak Kép Néhány napja pedig még enni sem nagyon akar. 30-40 g-at eszik egyszerre, uána pedig hamar megéhezik.

Hulla fáradt vagyok, egész nap ideges vagyok a nem alvás miatt, ez a tejcimen is meglátszik. Kép

De örülök, h mindenki jól van

Odex
Aisa már tök nagy, s marha klassz, h már kacarászik. A kiscsaj vasárnap óta mosolyog, s annak is úgy örültünk Kép s már 200-at eszik! Ez igen!! Kép

Zseppy
milyen bogyót szedsz? Figyu, te érzed a sebed környékén a hasadat? Nekem tök érzéketlen a sebem és a köldököm közti terület.

Szilpa
Nagyon édesek vagytok, haláli Kende Kép

Alig várom már, h összefussunk. Megőrülök a lakásban. Eddig as hó miatt nem tudtunk sétálni menni, most meg a hideg miatt. Kép

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
otyka
 
 


Otyka,
Látod, sejtettem, hogy "csak" fáradt vagy.
A hasamat már az első után sem éreztem. Sajnos ez eléggé sokáig így volt. Mármint hogy érzéketlen.

Amit szedek az"Urtica urens 5 ch" állítólag van egy nagyobb potenciálú is. Ebből szedek 2*5 golyócskát. Ezt eddig minden gyógyszertárban kaptam.

Figyusz Otyka,
Ne idegeskedj. Éhen nem fog halni Panka, ha pedig idegeskedsz, akkor azt Õ is megérzi és még nyűgösebb lesz. Ahányszor akarja tedd cicre nyugodtan. Az Õt mindenképpen megnyugtatja, és remélem Téged is. Ha pedig esetleg átmenetileg kap minimális tápszert attól sem dől össze a világ. Csak próbálgasd bátran.

Nem tudom, hogy valaki nem tudna segíteni egy pár napig csak, hogy tudjál aludni legalább? Meg kell tanulni sajnos a gyors elalvás technikáját. Én is nagy fiammal teljesen ki voltam. Csak zombinak neveztem magam. Kitartás, mindig van valahogy.

Na, megyek mert etetnem kell...

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Lányok
Fel a fejjel! Az első hetek iszonyú nehezek, hulla az ember, de kitartás, MINDEN HÉTTEL KÖNNYEBB LESZ!!!!!
Aztán észre se veszitek, és már mindjárt 1 éves a kölök! Vmi ilyesmi: Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


<font color="ff6000">Sziasztok!

Akinek tudtam az e-mail címét, annak elküldtem egy érdekességet az alvás-nem alvás témáról.

Odex!
Köszi Kép
Igazából nem apuka 5lete volt a mez. Én is vettem volna neki, hiszen nekem is van. De tudtam, hogy ilyenekre nem kell költenem, mert elég nagy a baráti körünk, és mindenki Újpest drukker. Én is nagy drukker vagyok, és nagyon szeretek meccsre járni. Most is már (meccs)hiányom van, és kivoltam, hogy nem lehetek kint, "csak" tv-n nézhetem. De legalább ott nézhettem. Kép Szal amint lehet, megyünk a fiammal együtt. Soxor jobban be voltam már zsongva, h menjünk meccsre, mint apa. Volt, hogy nélküle mentem el. Kép
Nagyon édes lehetett Aisa a kacagással!!! Kép
Már én is kaptam teliszájas óriásvigyor, pici hanggal kísérve, de ez még nem volt tudatos. Kép
Sajnálom, hogy nehezen eszik. Bizti a visszatérő hidegfront miatt volt, és nemsokára rendeződik. Ne aggódj! Én remélem, hogy csak ennyi a gond.

Otyka!
Köszike.
Szinte ugyanezt játszotta velem a kicsi fiam. Éjjel alig alvás-nappal no alvás-egész nap sírás-csak kézben nyugvás-ha letesznek ordítás. Öt napja, nem tudom mitől, mintha elvágták volna. Sokkal nyugodtabb, bár még igazán kézben van el, de többet alszik, és nyugodtabb. Nemsoká neked is nyugisabb lesz.
Esetleg a figyelmedbe ajánlom, amit e-mailen küldtem. Én még csak egyszer próbáltam. Fél óra után elaludt. Tényleg az a lényeg, hogy valahogy próbálj kicsit megnyugodni. Nagyon megérzi!!! Nálam nagy gond volt ez. Nekem az a szerencsém, hogy anyu itt van, és picit átvette, és lezavart sétálni, amikor már nagyon kivoltam.

Igaz, a tegnapi és mai nap lidérces volt.
Tegnap: Valamiért délelött nem akaródzott aludni. Délután végre letettem, erre megjelent anyósom két rokonnal, és 5 perc alvás után kikapták a kiságyból, és addig rázták, míg fel nem keltették. Közben mondták neki, hogy "kelj fel, vendégek jöttek hozzád!" A párom még az elején szólt az anyjának, h ne keltse fel, de kb 2 percet bírt anyuka. Közben pedig én kértem, hogy ne keltsék fel, mert most aludt el , egész nap nem aludt, és íg az este is nyűgős lesz, nehezebben fog aludni. Mintha a falnak beszéltem volna. Kép Meg is lett az eredménye. Miután elmentek egy óra múlva, utána éjfélig nem bírtam vissza altatni, és a fáradtságtól végig ordította a napot! Kép Ráadásul, amitől a hhideg rázott: Bejöttek, no kézmosás, és folyamatosan a gyerek kezét morzsolgatták, meg csókolgatták. Anyósommal pont két napal azelött beszéltem meg, hogy már folyamatosan a szájába téved a keze. A legdurvább: anyósom szipogás közben a kezébe(!) törölte az orrát, és ugyanazzal a kezével rögtön a baba kezét fogdosta. Majdnem elájultam!!!

Mai nap: Tegnap reggel óta nem volt kaka. Máskor napi minimum 3 volt! Ma reggeltől már folyamatosan erőlködött a kicsim, nyomni akart. Egy idő után, mikor nem jött semmi, és már fájt a hasa, sikítósan sírt! Egész nap ez ment. Szörnyű volt nézni, hogy nem tudok segíteni neki. 3* próbáltunk lázmérővel rásegíteni, próbáltunk tornázni, masszírozni, egész nap lekvárt ettem (mert átmegy bele, hogy ami engem fog az őt is, ami nekem lazít a székleten, az neki is), Infacol-t is kapott, meg itattam enyhén cukros kamilla teával. A védőnő is ezeket mondta a telefonban. Meg, hogy 3-5 napig normális, ha nincs széklete. Hát ezzel nem győzött meg. Persze normális, ha nem is erőlködik, és nem fáj neki. De így nem normális!!! Meg szopinál is mindig reménykedtem, mert akkor többször kakilt eddig. És az egész napos kín után este 10-kor végre sikerült!!! Kép Kirobbant. Egy 0 perces szopi végén 3 oriás robbanás, és nyakig kakis lett!! Kép Sosem hittem, hogy egy merő sz...os gyereknek így foghok örülni Kép Miután 5 popsitörlő is kevésnak bizonyult , ésa feléig sem sikerült letörölni, mentünk a csap alá. Azóta elaludt, és nyugi van Kép Kép Kép Kép


Zseppy!
Én is úgy gondolom, hogy az a jó, ha minél több sportot kipróbál, és majd akkor kiderül, mi tetszik neki, meg mihez van érzéke.

Cas!
Nagyon édi az ásító 1 évesed!!!

Silpa & Kende
1 hó + 6 nap (5+2)</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Zseppy, az tök jó, hogy így helyre állt a tejcid mennyisége. Az szinte semmi, hogy csak éjszaka egyszer kell adni neki tápit.
Figyu, tejserkentésre nem a sima "Urtica urens" homeos bogyó való??? Pont erről volt szó egy másik fórumon és ott a védőnő azt írta, hogy a másik... (...5 ch) az az apasztásra való... Én nem értek hozzá, csak nehogy gond legyen belőle...bár ha neked megindult tőle a tejci. Én a simát kezdtem el szedni, és nekem is meghozta a hatását.

Otyka, tényleg próbálj meg magad mellé valami segítséget szerezni, legalább egy napra, hogy tudj pihenni. Párod nem tud otthon maradni egy kicsit? Az sem segít, ha együtt bújtok ágyba napközben Pannával? Talán akkor megnyugszik ha te is ott fekszel mellette, hallja a szíved dobogását stb., és akkor te is tudnál pihizni egy kicsit. Ilyen időben egyébként simán kimehettek sétálni egy kicsit, persze jól fel kell öltöztetni a babát, de egy jó fél órát kint lehettek ám. Neked is jó volna talán a friss levegő. Meg a taliban én is benne vagyok... Kép Nekem is jót tenne a társaság, no meg kíváncsi vagyok a babákra is.. Kép

Cas! Én alig várom már ,hogy ilyen "nagy" legyen már Aisa is. Tudom, akkor meg ezeket az időket fogom visszasírni, de olyan jó lesz már, ha tud ülni, meg mászni stb...

Szilpa, köszi az alvós infokat. Aisának nagyjából megvan már a napirendje, és ő nem alszik el nehezen. Ha álmos, cumi szájba és már szunyál is. Igaz, nem sokat, de mivel világos van, szól halkan a zene, nem is tudna többet aludni. De így legalább éjjel nagyon jól szunyál.
Nem semmi, hogy ilyen nagy foci-rajongó vagy. Én pl. utálom nézni, néha a vb döntőbe belekukkantok, de nekem kb. ennyi a foci.. Kép A kajálás Aisánál mostanra talán rendeződött egy kicsit, igaz feladtam a méregetéssel. Csak idegesítettem magam miatta. Majd hétvégén kiderül, hogy mi az eredménye a kajálásoknak. Most az zavar, hogy iszonyatosan sokat bukik... Kép NÉha csak úgy csattan a kövön a tej... KépKép
Nem semmi, amit az anyósodról írsz. Szerencsére nálam az van, amit én mondok. Tudják, hogy pöccenek ha olyat csinálnak a gyerekkel, ami nekem nem tetszik. Megmondom őszintén én még arra is mérges tudok lenni, ha csak úgy kiveszik a bölcsőből, főleg ha jól el van éppen a játékaival. Én azért jobban rájuk szólnék, főleg hogy ne a "taknyos kézzel" nyúlkáljanak a gyerekhez. Apuka egyébként sok időt tölt veletek? Gondolom imádja a fiát, és igyekszik minden idejét kihasználni a babázásra. Egyébként te tartod rendesen továbbra is a diétát? Mikor mész kontrollra??

Hajni

Ui.: Otyka, Zseppy érdekel titeket a DM baba-bónusz, vagy van már ilyenetek?

Aisa és Hajni
odex
 
 


Hali

Bocsi az eltűnésért, de megint megszabadítottak egy fogamtól :o( A terhességemig nem volt egy foghúzásom sem, most pedig már a második. Mondjuk felhívta rá a védőnő a figyelmemet, hogy a terhesség és a szoptatás kiválthat ilyet, de erre valahogy nem bírtam felkészülni. Most már nincs több gyökérkezelt fogam, így remélem vége a rémálomnak.

Vikire sem tudok sapkát húzni. Ha nincs minusz kint, már nem is adok rá, csak az anorákja kapucniját és a zsákját símogatom a fejére. Így is sokszor beizzad alája. Már nagyon várom a tavaszt.

Kende képei nagyon tetszettek! Apuka sokat van nálad? Amit anyósodról írtál, az megdöbbentő. Én fertőtlenítővel mosattam meg minden vendégnek a kezét, aki hozzánk jött. Először betereltem a vendéget a fürdőbe, utána mehetett a szobába. A babát felébreszteni pedig nagy tapintatlanság. Máskor ne hagyd! A kaki témát pedig sajna mi is ismerjük, én is örömtáncot járok, ha végre sikerül.

Olyan jó olvasni, hogy mindhárom kisebb baba is ilyen szépen fejlődik. Nekem már távolinak tűnik ez az időszak, pedig csak pár hónapja volt.

Gratulálok Aisának a kacagáshoz, olyan jó hallgatni ilyenkor őket Kép

Otyka, kitartás. Viki is ugyanezt csinálta velünk 6 hetes koráig, és akkor egyik napról a másikra jobb lett! Miért nem viszed ki sétálni? Minusz 5 fokig lehet menni nyugodtan, csak öltöztesd fel. Nekem mindig mondta a védőnő, hogy amikor már kiakadok és nem bírom, akkor irány a levegő, nem baj az sem, ha este van. Én sokszor este 8 után is sétálni mentem!

Sajna nálunk is visszatért a kaki mizéria mellé a nem alvás is. Most már csak séta közben alszik, itthon nem. Este viszont korábban kidől, és reggelig szunya 1-2 etetéssel.

Elolvastam Szilpa levelét, nekem nincs lelkem ahhoz, hogy hagyjam sokáig bőgni a gyereket. Mondjuk a minap a kocsiban kezdett el hisztizni, és kb 20 perc ordítás után bealudt, de én ettől nagyon kivoltam. Lehet, hogy ha nagyobb lakásunk lenne és nem hallanám ennyire, akkor meg bírnám csinálni, de így sajna nem.

Cas, nagyon ari a fiad!

Egyébként a héten már kétszer hasra fordult egyedül Viki Kép

Kati

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica
 
 


Sziasztok!

Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy a 40. hét után egész nap lehet-e menni CTG-re, vagy csak reggel?

Köszönöm : Kriszti
Vendég
 


Sziasztok!

Kriszti,
Szerintem lehet egész nap menni. A kérdés, hogy a dokiddal nem állapodtál meg valamilyen időpontban?

Odex,
NEkem a két hugom is ezt szedte (szedi) és egyiküknél sincsen semmi gond. Kisebbik hugom 7 hónapja csak fejve adja a tejcit és nemhogy csökkent, de nőt is a tejcsi mennyisége.
Bababónusz naná hogy érdekel.

Katica,
Én nem is mertem eddig elmenni fogorvoshoz. Szerencsére nem fáj sehol. Szóval most nagyon-nagyon felnézek Rád.

Szilpa,
Én már az eleje óta ezt csinálom és tényleg beválik. És egyáltalán nem sír hangosan, meg egy huzamban, meg sokáig...

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Nem , mert én az ügyeletesnél fogok szülni.
Köszönöm a választ, akkor reggel nem kell korán indulni.
Vendég
 


<font color="ff6000">Sziasztok!

Otyka!
Tényeg próbáld ki, hogy együtt alszotok. Hátha neked bejön. Nekem nem jön be. Pár perc után unatkozik, és elkezd sírni. Pont amikor én elaludnék. Kép Meg hát mi este is együtt alszunk.
A levegő viszont tuti jó. Én ilyen időben ki szoktam menni vele. Meg kirakom picit az erkélyre is.

Odex!
Nem mertem anyósomra szólni, mert megsértődik. Így is szerencsére keveset jön. A múltkor nem láttuk 1 hétig, ugyanis megsértődött, hogy anyu a kaputelefonba azt mondta neki, hogy jöjjön vissza egy fél óra múlva, mert épp etetem a picit. Olyankor nekem ne jöjjön be senki!!! Még anyu is tiszteletben tartja, hogy az a mi bensőséges dolgunk. Csak apja jöhet be olyankor.
A diétát? Már az tsem tudom, mi az. Kép Majd mostanában magamra erőltetem picit, mert nemsoká vissza kell mennem kontrollra, és előtte néhány napig megint úgy élek majd, hogy vissza álljon a szervezetem. Ennyi. Éhen halnék a diéta mellett most. Az tuti. A gyerek leszív teljesen Kép Eszek most is napi 5*, és cukrosat is, meg mindent, és nem híztam egy dekát sem. Még nem kértem időpontot a kontrollhoz.

Apja imádja a fiát. Előhívattam neki egy csomó képet, az mindig nála van, meg a számítógépén is fent van az össze, mindig azokat nézegeti, ha van egy kis szabad ideje a munkahelyén.
Minden nap feljön legalább egy órára. Pár napja már elkezdte fürdetni is. Kép Ezt eddig nem merte. És amennyire mondta, hogy pelenkázni nem fogja, meg viszolyog a kakitól, annyira az ellenkezője. Úgy teszi tisztába, mintha mindig is ezt csinálta volna. Kép Hétvégén sokat itt van nálunk. Soxor itt is eszik, pedig az ő anyja kimondhatatlnul jól főz, az enyém meg katasztrófálisan.. Alig jár haza. épphogy csak pihenni. Ha nincs máshol dolga, akkor jön a fiához. Nekem is csinált már itt nálunk kaját, meg segít nekem akármiben, ha tud. Kedves velem, de sajnos nincs semmi több. Kép

Zkatica!
Én nem akarom hagyni, csak nem mertem rászólni. Gondoltam, majd szólok finoman apucinak, hogy terelgesse az anyját jó irányba. Írtam neki sms.ben, hogy mi a gond, erre sértődötten vissza írt, hogy reméli, hogy az én szüleim is mindig kezet mosnak, mert ő nem ezt látja itt. Pedig anyámék igenis tiszták. Naponta többször kezet mosnak, még akkor is, ha nem nyúlnak a gyerekhez, ráadásul a kezét nem fogdossák még tiszta kézzel sem. Csak nagyon ritkán.

Az alvásról:
Én sem bírom hallgatni, hogysír. Mi egy szobában vagyunk, és nagyon hangosan tud sírni. 5 perc után én is sírok vele, mert nekem fáj. Pont ezt mondtam én is, hogy ha másik szobában lenne, és nem hallanám annyira, talán jobban bírnám. Meg mivel itt vagyok én is, és ő lát engem, meg érzi, hogy a közelben vagyok, így nem nyugszik meg. Ha külön szobája lenne, talán össze jönne.
Úgyhogy nem nagyon tudom megcsinálni én sem.
Ma amíg ebédeltem muszáj voltam itt hagyni. Fél órát sírt egyre erősebben, és esze ágában sem volt ababhagyni, vagy elaludni. Csak vörösre és dagadtra bőgte a szemét, és alig kapott már levegőt. Alig bírt megnyugodni, amikor felvettem végül. Kép Úgy fájt a szívem.

Schkriszti!
Nekem csak annyit mondtak, hogy a délelöti órákban menjek, mert nem veszik jó néven, ha valaki délután állít be ctg-re, meg olyankor sokszor keresgetni kell a dokikat, hogy megnézzék a leletet. Addig ugyanis nem engedhetnek el, amíg doki nem láttamozta.

Jön a következő adag fotó.

Szilpa & Kende
5+3</font>
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


<font color="ff6000">Sziasztok!

Otyka!
Tényeg próbáld ki, hogy együtt alszotok. Hátha neked bejön. Nekem nem jön be. Pár perc után unatkozik, és elkezd sírni. Pont amikor én elaludnék. Kép Meg hát mi este is együtt alszunk.
A levegő viszont tuti jó. Én ilyen időben ki szoktam menni vele. Meg kirakom picit az erkélyre is.

Odex!
Nem mertem anyósomra szólni, mert megsértődik. Így is szerencsére keveset jön. A múltkor nem láttuk 1 hétig, ugyanis megsértődött, hogy anyu a kaputelefonba azt mondta neki, hogy jöjjön vissza egy fél óra múlva, mert épp etetem a picit. Olyankor nekem ne jöjjön be senki!!! Még anyu is tiszteletben tartja, hogy az a mi bensőséges dolgunk. Csak apja jöhet be olyankor.
A diétát? Már az tsem tudom, mi az. Kép Majd mostanában magamra erőltetem picit, mert nemsoká vissza kell mennem kontrollra, és előtte néhány napig megint úgy élek majd, hogy vissza álljon a szervezetem. Ennyi. Éhen halnék a diéta mellett most. Az tuti. A gyerek leszív teljesen Kép Eszek most is napi 5*, és cukrosat is, meg mindent, és nem híztam egy dekát sem. Még nem kértem időpontot a kontrollhoz.

Apja imádja a fiát. Előhívattam neki egy csomó képet, az mindig nála van, meg a számítógépén is fent van az össze, mindig azokat nézegeti, ha van egy kis szabad ideje a munkahelyén.
Minden nap feljön legalább egy órára. Pár napja már elkezdte fürdetni is. Kép Ezt eddig nem merte. És amennyire mondta, hogy pelenkázni nem fogja, meg viszolyog a kakitól, annyira az ellenkezője. Úgy teszi tisztába, mintha mindig is ezt csinálta volna. Kép Hétvégén sokat itt van nálunk. Soxor itt is eszik, pedig az ő anyja kimondhatatlnul jól főz, az enyém meg katasztrófálisan.. Alig jár haza. épphogy csak pihenni. Ha nincs máshol dolga, akkor jön a fiához. Nekem is csinált már itt nálunk kaját, meg segít nekem akármiben, ha tud. Kedves velem, de sajnos nincs semmi több. Kép

Zkatica!
Én nem akarom hagyni, csak nem mertem rászólni. Gondoltam, majd szólok finoman apucinak, hogy terelgesse az anyját jó irányba. Írtam neki sms.ben, hogy mi a gond, erre sértődötten vissza írt, hogy reméli, hogy az én szüleim is mindig kezet mosnak, mert ő nem ezt látja itt. Pedig anyámék igenis tiszták. Naponta többször kezet mosnak, még akkor is, ha nem nyúlnak a gyerekhez, ráadásul a kezét nem fogdossák még tiszta kézzel sem. Csak nagyon ritkán.

Az alvásról:
Én sem bírom hallgatni, hogysír. Mi egy szobában vagyunk, és nagyon hangosan tud sírni. 5 perc után én is sírok vele, mert nekem fáj. Pont ezt mondtam én is, hogy ha másik szobában lenne, és nem hallanám annyira, talán jobban bírnám. Meg mivel itt vagyok én is, és ő lát engem, meg érzi, hogy a közelben vagyok, így nem nyugszik meg. Ha külön szobája lenne, talán össze jönne.
Úgyhogy nem nagyon tudom megcsinálni én sem.
Ma amíg ebédeltem muszáj voltam itt hagyni. Fél órát sírt egyre erősebben, és esze ágában sem volt ababhagyni, vagy elaludni. Csak vörösre és dagadtra bőgte a szemét, és alig kapott már levegőt. Alig bírt megnyugodni, amikor felvettem végül. Kép Úgy fájt a szívem.

Schkriszti!
Nekem csak annyit mondtak, hogy a délelöti órákban menjek, mert nem veszik jó néven, ha valaki délután állít be ctg-re, meg olyankor sokszor keresgetni kell a dokikat, hogy megnézzék a leletet. Addig ugyanis nem engedhetnek el, amíg doki nem láttamozta.

Jön a következő adag fotó.

Szilpa & Kende
5+3</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Ez a gép tuti, hogy megőült!!


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Szilpa,
Én ezek után biztosan rá szólnék. A múltkor nálunk anyósom mindenbe beleszólt. Még azt is meg akarta nekem magyarázni, hogy a nagy fiam anno hány óránként evett. Én néztem apára, hogy szóljon már valamit. Semmi... Én ezek után egy szót sem szóltam anyósomhoz. Na, magyarázkodhat azóta is párom, hogy nem volt nekem semmi bajom. Úgyhogy közöltem vele, legközelebb azonnal rá fogok szólni, mert úgy látom nem tartja tiszteletbe a mi nevelési elképzelésünket. Nem is erölteti Párom, hogy mikor jöjjön anyósom. Viszont azért Nálatok más a helyzet. Egyértelműen add Apuci, és Nagymama tudomására, hogy anyósod csak akkor jöhet hozzátok, ha előtte telefonon odaszól előtte, illetve bátran szóljál rá. Ne legyél szívbajos, mert úgy jársz, mint én. Az esküvőnk előtt 3 héttel a fiamat úgy megnyírta anyósom, hogy úgy nézett ki, mint egy sugárkezelt. Mivel anyósom nem tudja kezelni a nullás gépet, de azért neki állt hajat vágni, mivel szerinte nem eléggé rövidre vágattuk le a haját. A fiam a hajvágás közben zokogott...

Alvás. Nekem szerencsére már attól megnyugszik, ha meghallja a hangom. Pedig bevallom éjszaka Apa rendszeresen kilopja a kiságyából.

Na, megyek elindítom a mosógépet...

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?